Digidexo.com

kramper i store lårmuskel

Bivirkninger av å ta en Niacin Supplement

Niacin, som også kalles nikotinsyre og vitamin B3, er et vitamin som forekommer naturlig i næringsmidler kan spise, slik som melk, fisk, kjøtt, egg og hele korn, og i kommersielt produsert kosttilskudd. Tilskudd av niacin kan tas som en måte å senke kolesterolet og forebygge hjertesykdom og tilbakevendende hjerteinfarkt, men bivirkninger fra disse kosttilskudd kan forekomme. Ifølge Drugs.com og National Library of Medicine, bivirkninger av å ta en niacin supplement inkluderer hudforandringer og fordøyelsesproblemer.

Hudforandringer

Tilskudd av niacin kan forårsake rødme eller rødhet i huden, spesielt i ansiktet og halsen, selv om du tar utvidet-release kosttilskudd kan redusere denne effekten.

Svimmelhet

Niacin kosttilskudd kan føre til at du føler deg svimmel eller ør kort tid etter å svelge dem; å ta tilskudd på full mage kan forhindre dette symptomet.

Kløe

Du kan oppleve kløe over hele kroppen din snart etter å ha tatt en niacin supplement, og tar niacin for en lengre periode kan føre til tørrhet og flassing av huden din.

Urolig mage

Fordøyelsesproblemer, inkludert gass, oppblåsthet, tap av matlyst, kvalme, oppkast og diaré, er bivirkninger av å ta niacin.

Kramper

Niacin kan føre til at du har kramper i store muskler, slik som de i ryggen, beina og overarmer.

Søvnforstyrrelser

Hvis du tar niacin for nær sengetid, kan du oppleve problemer med å sovne eller forbli sovende (søvnløshet).

Uva Ursi Advarsler

Den Arctostaphylos uva Ursi er en liten treaktig busk med blader som er eviggrønne. Veksten er enorm over hele verden og omfatter områder som San Francisco Bay og fjellområdene i Rocky og Appalachian-serier. Produsere fra denne busken har høye nivåer av tannin gir det en bitter smak. På grunn av dette, kan bladene bli dynket i kaldt vann over natten og deretter utarbeidet som en te. Uva Ursi er en urtemedisin som hovedsakelig brukes til å behandle urinveisinfeksjoner. Andre navn på denne urten inkluderer Bearberry, Beargrape og Kinnikinnik.

Side Effects

Urten Uva Ursi kan føre til en økning i urin flyt. Urin kan utvikle en grønn fargetone. Du kan oppleve kvalme, oppkast og gass når du tar denne urten. Andre bivirkninger bemerket inkluderer hudirritasjon, øresus, svimmelhet, muskelrykninger og kramper. Store mengder Uva Ursi kan føre til cyanose og død. Hvis du utvikler elveblest eller tetthet i halsen etter inntak Uva Ursi, slutte å ta medisinen og søke øyeblikkelig hjelp.

Kontra

Fortell legen din dersom du ammer eller er gravid før du tar Uva Ursi.

Ikke bruk denne urten hvis du har hatt nyreproblemer i det siste.

Du bør ikke ta dette produktet dersom du har problemer med fordøyelsen som gass, diaré eller kramper.

Ikke ta UVI Ursi i mer enn én uke om gangen eller i mer enn fem ganger i året uten å få råd fra helsepersonell.

Fortell legen din om eventuelle medisiner du kan ta før du bruker Uva Ursi.

Dosering

Følg alle instruksjonene du får for riktig dosering av Uva Ursi. Selv om ingen kliniske studier støtter spesifikke doseringer, kan store mengder av dette tillegget forårsake bivirkninger og i verste fall død. Du skal se en helsepersonell før du vurderer dette produktet for doseringsanbefalinger. Doser kan omfatte opp til 10 g daglig blad.

Lagring

Hold dette produktet innelåst og utilgjengelig for barn. Medisinen bør oppbevares adskilt fra varme og direkte lys. Ikke oppbevar produktet i fuktige områder, som for eksempel bad eller kjøkken. Fuktighet kan føre til urten å bryte ned.

Alzheimers Snøklokker Cure

Snøklokker (Galanthus nivalis) planter ble beskrevet i Homers Odysseen som å ha evnen til å gjenopprette brukket minne. Noen ganger kunsten blir livet, som urt har blitt produsert i et syntetisk medisiner for Alzheimers sykdom. Mens du tar medisiner på egen hånd er ikke en kur for tilstanden, når den kombineres med andre urtebaserte medisiner, kan det være i stand til å forsinke og redusere symptomer på den lammende psykisk lidelse.

Tar Snøklokker

Galantamins er den aktive ingrediensen i Snøklokker og flere relaterte blomster som påskelilje. Denne substansen har to egenskaper som hjelper den til å motvirke Alzheimers sykdom. Acetylkolin, en hjerne nevrotransmitter, er en viktig faktor i den tilstand, som en mangel av det kan være en faktor i den degenerering av hjernen. Galantamins øker acetylkolin produksjon og blokkerer reseptorer som kan bryte ned signalstoffet. Urte ekstrakt har blitt syntetisert i flere medisiner, kjent som Nivalin, Razadyne og Reminyl. Den syntetiske ekstrakt har også blitt markedsført som en urte supplement som selges under navnet galantamins. Snakk med legen din om å bruke denne urten i resept eller urte supplement form. Han kan foreskrive doser på 8, 16 eller 24 milligram.

Building Blocks av Acetylkolin

For å forbedre effektiviteten galantamins, må du sørge for at du har alle byggesteinene i signalstoffet acetylkolin i stor forsyning. Når kroppen forsøker å skape mer acetylkolin det krever B-vitamin kolin, sammen med andre B-vitaminer og kalium. Øk mengden av naturlige kolin i kosten ved å spise paranøtter og fava bønner eller prøv urter som bukkehornkløver og løvetann, eller ta et vitamintilskudd med B-vitamin kompleks som inneholder kalium. Du kan også ta tilskudd av en annen bygning blokk, phophatidylcholine.

Mer Acetylkolin Assistance

En annen måte å forbedre mottaks galantamins i kroppen er å ta i flere andre urter som også kan blokkere nedbrytningen av acetylkolin. Horsebalm inneholder stoffet tymol, som stopper aceytlcholine nedbrytning og kan tas som en hjemmelaget sjampo brukt en gang om dagen. Rosmarin, når det brukes som en urte supplement eller som en essensiell olje, kan ha en innvirkning komplementær til galantamin. Den kan også brukes som en sjampo eller i badevannet. Sage kan begrense acetylcholinase, enzymet som bryter ned dette viktige nevrotransmitter. Spør en herbalist for riktig dosering for din kroppsstørrelse, da det kan føre til kramper i store doser.

Forbedre Mottak av Galantamin

Ta urter som forbedrer sirkulasjonen i hjernen og kan føre til forbedret handling galantamins. Ginkgo biloba er en velkjent urt med egenskapene til bedre hukommelse ved å øke blodsirkulasjonen til hjernen. Ta 120 milligram av Gingko ekstrakt per dag. Brahmi er et middel som ofte brukes i ayurvedisk (indisk) medisin som kan hjelpe med mange symptomer på aldring, inkludert svak hjernesirkulasjon. Brahmi kan også forbedre mottaket av andre kjemikalier i hjernen inkludert gamma-aminosmørsyre (GABA) og glutamat. Ta 3000 milligram av gras to ganger om dagen i en måned for å begynne å se en forbedring.

Hvordan behandle en Foot krampe

Hvordan behandle en Foot krampe


En fot krampe kan plage deg når som helst, hvor som helst. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, av dårlig sirkulasjon, dehydrering, skader på foten av mangel på riktig ernæring. Uansett hva årsaken er, og hvor foten krampe foregår, det er skritt du kan ta for å umiddelbart behandle foten krampe. Etter selv bare en av de foreslåtte behandlinger nedenfor vil ha deg på vei til smertelindring.

Hvordan behandle en Foot krampe

•  Få foten umiddelbart ut av den posisjonen den var i da det trangt.

Fjern skoen, hvis du er på, og massere foten med hardt press i minst 15 minutter eller til kramper stopper.

Plasser isen nær krampe området, men ikke direkte på den. Dette er spesielt viktig hvis krampe kom fra en idrettsskade, eller mens du var aktiv. Is, vil foten og heve den i minst 10 minutter, to ganger om dagen.

Sug foten i et varmt fotbad. Hvis du har problemer med en fot som kramper ofte, bør du gjøre dette to ganger om dagen til du håndtere årsaken til kramper. En varm fotbad vil stimulere blodsirkulasjonen til foten, noe som vil bidra til å forhindre kramper.

Drikk vann. Dehydrering er en vanlig årsak til muskel kramper, så får tilstrekkelig hydrering kan bidra til å avskrekke kramper.

unngå alkohol, sukker og koffein. Alle disse kan bidra til dehydrering, og derfor kramper, i kroppen.

•  Hold deg av trangt foten før det gror. Hvis du må gå på det, unngå høye hæler. Deltar ikke i high impact aktivitet inntil kramper har opphørt.

8. Spis sunt. En diett balansert på vitaminer og mineraler vil hjelpe muskelfibrene og nerveender holde seg frisk. Ta en multivitamin hvis du er bekymret for din diett kan ikke være balansert.

Ta en kalium og magnesium supplement hvis du er på en lav natrium diett. Salt er en stor bidragsyter av kalium i kosten, og hvis du spiser lite salt kan være mangelfull i kalium. Kalium og magnesium er begge regulatorer av kroppens kjemi, og en mangel på enten kan føre til kramper.

Hint

  • Tilsett litt eterisk olje til fotbad. Dette vil gjøre din fot suge mer avslappende og avslappet nerver vil hjelpe bekjempe kramper.
  • Hvis kramper ikke går bort etter 3 dager med hjem behandling, skal lege kontaktes.

Årsaker til Kramper i låret

Årsaker til Kramper i låret

Hva er leggkramper?

Øvre leggkramper er når muskelen kontrakter i beinet. Vanligvis muskelen kontrakter plutselig og uten forvarsel, selv om du kanskje forventer leggkramper hvis du har gjort en stor mengde trening eller anstrengende aktivitet som involverer bena. En etappe krampe kan føles som noen dytter i deg i beinet, som en muskel i beinet er engasjerende uten at du flytter den, eller liker din leggben er i hovedsak fast i posisjon. Leggkramper er ikke farlig i de fleste tilfeller, men hvis du føler konsistente stikkende smerter i beinet, kan du bli lider av en blodpropp og bør gå til lege så snart som mulig.

Årsaker til leggkramper

Leggkramper er vanligvis årsaken til overanstrengelse eller dehydrering. Leggkramper er vanlig hos eldre mennesker på grunn av svekket, atrophied muskler, og gravide kvinner, på grunn av den ekstra vann og baby vekt de bærer. Leggkramper kan også være årsaken til lavt kaliumnivå i kroppen. For å forhindre leggkramper oppstår, drikke mye vann og elektrolyttholdig drikke hele dagen, spise bananer for å øke kalium, og unngå overanstrengelse, spesielt i bena.

Når Leg Cramps er Serious

I sjeldne tilfeller kan leggkramper også være et resultat av diabetes, Parkinsons sykdom, hypertyreose, levercirrhose og alkoholisme. Leggkramper er også bivirkninger av enkelte medisiner, inkludert flere blodtrykket medisiner. Hvis du tar noen nye medisiner og opplever leggkramper, ta kontakt med legen din så snart som mulig. Hvis du har noen av de sykdommer eller lidelser som er nevnt ovenfor, må du kontakte legen din og fortelle henne at du lider av leggkramper for en fullstendig medisinsk diagnose.

Natural krampe Relief

Menstruasjon er ikke en favoritt tiden av måneden for enhver kvinne, men det blir enda mindre hyggelig enn vanlig når kramper følge den. Kramper er, i det minste, ubehagelig, og verre kan la deg i sengen, for store smerter til å flytte. Det finnes en rekke måter å lindre kramper, mange av dem mer naturlige alternativer enn standard smertestillende medikamenter.

Diet

Den første, og mest altomfattende, måte å redusere ubehag nivået på menstruasjonssmerter er å spise et sunt, balansert kosthold. Sørg for at kostholdet er høy i kalsium, sink og B-vitaminer. B6 er spesielt gunstig, men forsiktighet må tas for ikke å forbruke mer enn 100mg per dag som det kan føre til ubehagelige bivirkninger. Disse vitaminene ikke bare redusere intensiteten av kramper, men kan redusere oppblåsthet også. Det er også nyttig for å redusere mengden av koffein, salt og sukker som du forbruker nær og under mensen, som de kan gjøre kramper og oppblåsthet verre.

Heat

Heat er en hyppig anbefalte måten å berolige muskler, om kramper eller verkende, og menstruasjonssmerter er ikke noe unntak. Bruke en varmepute eller varmeflaske til ryggen eller magen kan være en kilde til lettelse fra kramper. Vær forsiktig med å bruke en oppvarming enhet til bar hud, for å unngå å brenne. I sjeldne tilfeller kan kramper være forårsaket av en opphoping av blod i bekkenet, og da varmen ikke vil være fordelaktig. Hvis varmen ikke hjelper, kan du prøve en ispose, som vil oppfordre blodet til å flytte tilbake til ekstremiteter og ut av bekkenet.

En annen kilde til lindring av varmen leveres i form av et varmt bad. Ikke bare varmen i vannet berolige spente muskler og redusere smerte av kramper, men legger aromaterapi badesalt kan skape en enda større beroligende opplevelse. Avslapning av de duftende salter kan hjelpe i avslappende kroppen og redusere kramper smerten av spent musklene.

Trening

Mens trening er trolig det siste anses av kvinner med alvorlige menstruasjonssmerter, kan det faktisk hjelpe å avlaste dem. Working ut på en jevnlig basis på andre enn ganger i løpet av menstruasjonen kan øke muskelstyrke og redusere ubehag du opplever når du har mensen. Men trener under menstruasjonsperioden er fortsatt en god idé, så lenge du velger en skånsom aktivitet. Turgåing, svømming og yoga er alle gode aktiviteter for å gi en mild, terapeutisk trening som vil redusere ubehag fra kramper.

Hvorfor er karyotyping en stor aktivitet i medisinsk genetikk?

Hvorfor er karyotyping en stor aktivitet i medisinsk genetikk?


Karyotyping er en stor aktivitet i medisinsk genetikk fordi det gir en rask oversikt over vanlige kromosomavvik. Mens mange genetiske lidelser krever omfattende testing for å verifisere tilstedeværelse og omfanget av sykdommen, innebærer karyotyping et bilde av pasientens kromosomer å identifisere ytterligere, mangler eller misformede kromosomer. Mest karyotyping foregår mens et barn er fortsatt i mors liv. Imidlertid kan leger anbefaler karyotyping for nyfødte, barn eller voksne.

Hvorfor en lege kan Anbefal karyotyping

Det menneskelige genomet har 22 autosomal kromosompar og en sex kromosompar --- XX for en jente og XY for en gutt. En av de mest kjente kromosomavvik, Down syndrom, også kjent som trisomi 21, er også den vanligste grunnen til å ha karyotyping utført. Kvinner 35 år og eldre har betydelig høyere risiko for å føde et barn med Down syndrom. Kvinner eller menn som tidligere har blitt diagnostisert med en sex kromosom relaterte abnormitet som trippel X eller XYY være lurt å vite om deres barn har samme tilstand. Et barn kan fødes med en eller flere av de karakteristiske ansiktstrekk eller andre symptomer relatert til en kromosomal abnormalitet.

Hvordan karyotyping utføres

En prøve av blod, benmarg, fostervann eller placenta blir behandlet i et laboratorium for å indusere mitose eller celledeling. Når cellepopulasjonen nådd en forutbestemt størrelse, slutter en anvendelse av kolkisin til celledeling i metafase, en fase av celledelingen, hvor kromosomene danne og bli synlig under et mikroskop. En tekniker tar et bilde av en celle med klarest synlige kromosomer, forstørrer bildet, kutter ut de enkelte kromosomer og ordner dem i henhold til størrelse og par.

Det du lærer

Etter en karyotype er montert, identifiserer en tekniker, lege eller genetisk veileder ekstra kromosomer, mangler kromosomer, unormalt lange eller korte kromosomer eller andre endringer i kromosom utseende. Den type og plassering av en kromosomal abnormalitet forut sykdommen. For eksempel vil en enkelt X kromosom uten medfølgende X eller Y føre jente med Turners syndrom. Et barn med to eller flere X-kromosomer og ett Y-kromosom vil bli en gutt med Klinefelters syndrom. Barn med trisomi av de 13 kromosomene har Patau syndrom, og barn med trisomi av de 18 kromosomene har Edwards syndrom.

Betraktninger

Testene utført på ufødte barn er kalt fostervannsprøve og chorionic villus sampling (CVS). Fostervannsprøve omfatter innsetting av en nål gjennom mors mage og gjennom morkaken for å trekke en prøve av fostervannet som omgir barnet. CVS bruker også en nål innsatt gjennom magen eller livmorhalsen, men prøvene en liten del av placenta. CVS produserer nøyaktig karyotyping tidligere i svangerskapet, men har en høyere risiko for spontanabort. Bivirkninger av begge former for prøvetaking inkluderer mild vaginal blødning, kramper og lekkasje av fostervann. Du bør diskutere alternativer og risiko med din lege før du deltar i enten test.

Genetisk veiledning

Genetiske rådgivere er spesialtrent til å hjelpe deg med å tolke resultatene av en karyotyping test og ta informerte beslutninger om fremtiden for din graviditet eller omsorg for deg selv eller barnet ditt. I likhet med andre sykdommer, de som produseres av kromosomavvik variere fra mild til alvorlig, ikke bare blant sykdommer, men også blant lider av samme sykdom. Besøk National Society of Genetic rådgivere for å finne en i ditt område (se ressurser).

Hvordan store mengder sukker påvirke deg?

Hvordan store mengder sukker påvirke deg?


Glukose, fruktose, sukrose og laktose er mer enn bare fancy navn for sukker - de er søte ingredienser som påvirker hvordan du føler deg mentalt og fysisk. Foreløpig kan sukkerholdige ingredienser finnes i utallige mat og drikke elementer. Denne søte metning har blitt overveldende til millioner av amerikanere, som fører dem til fedme og andre alvorlig helserisiko.

Glukose

Sukker som har inngått kroppens blodet kalles glukose. Hver gang du spiser brød, frukt og de fleste frokostblandinger, kroppen bryter denne maten ned og absorberer sukkerinnhold. For en frisk person denne prosessen forsyner ham med energi. Personer som utvikler pancreatic problemer eller tilstanden av insulinresistens bli diagnostisert med diabetes. Denne medisinske tilstanden er et resultat av for mye glukose eller hva er medisinsk beskrevet som en høyt blodsukker.

Fruktose

Fruktose er et naturlig søtningsmiddel organisk produsert av frukt og grønnsaker. Når strukturert i krystallinsk form er fruktose brukt som et tilsetningsstoff som sukrer mat og drikke. Problemet som fruktose skaper når over-konsumert oppstår under fordøyelsesprosessen. Når kroppen din har inntatt en sunn mengde fruktose, begynner det å raskt konvertere det overskytende beløpet til fett. Med mindre du er fysisk aktiv nok til å brenne dette lagret fett, følger du etter et kosttilskudd mønster som bidrar til fedme.

Sukrose

Sukrose er sukker avledet fra en sukkerrør eller sukkerroer. Den vanlige bruken for sukrose er sirup, sukker og populære godterier. Sukrose ikke likevekt en helse fare før det er spist i store mengder på en konsistent basis. Internt spaltes sukrose og begynner å absorbere vann før vi går inn i magen og tarmene. Når du over-hengi i sukrose-flavored herligheter vil du oppleve gass eller diaré. Over et tidsrom, utvikler dette til utvikling av hull i tennene, herding av blodårene dine og andre helsemessige komplikasjoner.

Laktose

Laktose er et sukker som er produsert fra melk. En person som er laktoseintolerante er en person som ikke er i stand til å fordøye denne formen for sukker på grunn av fravær av enzymer i kroppen. Enzymer tillate mennesker å fordøye laktose uten komplikasjoner. Når du er laktose intolerant, kan du nyte små mengder melkeprodukter. For mye meieri i kosten vil føre til kvalme, oppblåsthet, kramper eller uregelmessig avføring.

Hva som forårsaker menstrual krampe smerter?

Menstruasjonssmerter (dysmenoré) er de skarpe smerter i bekkenet og nedre del av magen som en kvinne kan ha i løpet av menstruasjonssyklusen. Ifølge MedicineNet.com, ca 50% av kvinner har menstruasjonssmerter, og 15% av disse kvinnene beskrive smerten som alvorlig. Kramper er primært forårsaket av den kjemiske prostaglandin, som er produsert av vevet som linjer i livmoren. Prostraglandin fører til at musklene i livmoren til å trekke seg sammen i løpet av en kvinnes månedlige syklus. Ifølge eMedicineHealth, kan kvinner med høye nivåer av prostraglandin har mer intense rier og dermed mer smerte. Imidlertid, mens prostraglandin er den primære årsaken til menstruasjonssmerter, er det en rekke av sekundære årsaker også.

Endometriose

Kvinner med endometriose ofte har ekstremt smertefulle menstruasjonsperioder. Endometriose er en sykdom som forårsaker vev i likhet med det som linjer i livmoren (endometrium) å vokse utenfor livmoren. Vevet kan vokse på eggstokkene, eggledere, leddbånd som støtter livmoren, blæren og / eller rektum. På samme måte som endometriet kaster hver måned, så gjør vev utenfor livmoren, noe som kan være svært smertefulle, spesielt fordi, i motsetning til endometriet har denne feilplassert vev ingen måte for å gå ut av kroppen.

Fibroids

Fibroids er noncancerous vekster som ligger i muskelen av livmoren. De kan vokse inn i livmorhulen, eller legge seg inn i livmorveggen. Mange kvinner som har fibroids har kraftig blødning under sine perioder sammen med mye smerte. Ingen vet nøyaktig hvorfor fibroids føre til mer blødning og smerter, men ifølge kvinners helse London, er en teori at smertene kan skyldes store klumper av blod presser gjennom livmorhalsen. En annen teori er at kramper oppstår fordi livmoren prøver å tvinge ut en fibroid som vokser i livmorhulen.

Smal Livmorhalsen

Livmorhalsen er den nedre del av livmoren, som åpner inn i vagina. Under menstruasjon, går livmorslimhinnen gjennom livmorhalsen og renner ut gjennom skjeden. Hvis en kvinne livmorhals er spesielt smal, kan det føre til smerter og kramper som menstruasjonsblod og vev passere gjennom.

Spiral (intrauterin enhet)

En intrauterine enheten er en liten, T-formet instrument som settes inn i livmoren som en form for prevensjon. Enheten hindrer sædcellene og egget fra møte eller hindrer et befruktet egg fra implanteres i livmoren. En spiral kan øke kramper og smerter under menstruasjon, særlig innen de første tre månedene etter at enheten er satt inn.

Ovarian Cyste

En ovarian Cyste er en liten sac som vokser på eggstokken. Mens det er flere typer cyster på eggstokkene, den vanligste typen oppstår når hårsekken som vokser under eggløsningen ikke klarer å bryte åpne og slippe et egg. I stedet forblir flytende i hårsekken og en cysteformer. Cyster kan forårsake smerter under menstruasjonen som spenner fra mild til alvorlig.

Fibroid Tumor & Store Blodpropper

Store blodpropper fra livmoren er ofte forbundet med fibroidtumorer. Blodpropp er ofte ledsaget av tunge kramper og som oftest forekommer i løpet av menstruasjonen. I og for seg er disse blodpropp er ingen bekymring. Plasseringen av en fibroid kan forårsake dette uvanlige blødninger.

Fibroid Definition

Fibroids er muskelsvulster innen ett eller flere av de tre lagene i livmoren. Disse lagene er den indre endometrial lag, muskel myometrial laget og det ytre subserosal lag.

Endometrium

Endometrium er den indre sjiktet av uterus. I løpet av fertil år, proliferates endometriet hver måned i forberedelse for graviditet. Hvis graviditet ikke oppstår, er endometrium skur i en prosess som kalles menstruasjon.

Submucosal Fibroids

Submukøse fibroider ligge an mot eller gripe inn i det endometriske sjiktet av uterus. Dette betyr at de berører eller trykk på endometrium.

Effekter av submucosal Fibroids

Submukøse fibroids kan forårsake kraftig menstruasjon ledsaget av store blodpropper. Dette er fordi de berører livmorslimhinnen, noe som kan føre til irritasjon.

Metrorrhagia

Fibroids kan forårsake blødninger i mellom perioder, kalt Livmor. Omfanget av blødningen kan variere fra spotting til kraftig blødning ledsaget av store blodpropper.

Behandling

Fibroids som forårsaker kraftige blødninger og blodpropp er ofte kirurgisk fjernet. Endometriell ablasjon er en kirurgisk prosedyre hvor endometrium er fjernet. Dette kan også lindre unormal blødning, inkludert blodpropper.

Kramper Diagnose

En krampe er et begrep som ofte brukes om hverandre med anfall. Et anfall oppstår når muskelen kontrakter og relaxs raskt og ukontrollert. Det er vanligvis kort, og ofte skjer uten forvarsel. Under et beslag, en del av eller hele hjernen, kan muskler og nerver bli påvirket.

Stadier av Seizure

En krampaktige angrep oppstår i fire stadier: prodrom, aura, ictus og postictal periode. Den prodrom perioden forut for alle krampeangrep og er vanligvis manifestert gjennom atferds eller humør endringer timer før angrepet. Auras er forstyrrelser i persepsjon (visuell, olfactory, emosjonelle) som oppstår rett før en person skjelver. Den ictal scenen refererer til beslag eller krampaktige anfallet og er manifestert med kroppen rykk og raske og ukontrollerte shakes, ofte et resultat av gjentatt avslapning og sammentrekninger av musklene. Den postictal perioden følger umiddelbart selve kramper eller ictal periode. På denne tiden, blir pasienten forvirret og desorientert og demonstrerer usikre atferd.

Patofysiologi av krampeanfall

Normalt er alle kroppslige bevegelser vi har konvertert til elektrokjemiske energi utslipp som er gjennomført av nervecellene og nerveceller i hjernen. Hva skjer i en krampe er at hver gang en celle i kroppen vår har å utføre en oppgave, utlades for mye elektrisk impuls, mer enn hva nervecellene kan bære. Noen ganger, fortsetter cellene å slippe ut selv før de tidligere elektriske impulser blir tolket av hjernen. I løpet av gjentatte unormale utslipp av elektrisk impuls, musklene begynner å trekke seg sammen og slappe av gjentatte ganger og visse deler av kroppen til å fungere uberegnelig. Alle disse er på grunn av hypereksitabilitet og hypersynchrony av nerveceller.

Typer og kliniske manifestasjoner av Seizure

De kliniske manifestasjonene av kramper avhenge av hvor neuronene er utlading av elektrisk impuls fra, og de kan begrenses i henhold til typen av beslaget.
Petit mal inkluderer leppe smacking, blunking eller flagrende av øyelokkene, tygge eller krampetrekninger bevegelse av munnen, risting av en finger eller hånd, rykninger i bena, stirrende, plutselig tap av bevissthet og redusert læringsevne.
Grand mal anfall eller tonic / kloniske anfall, også kjent som generaliserte anfall, har tegn og symptomer på tap av bevissthet, falle ned, intense muskelsammentrekninger på store deler av kroppen som varer 15 til 20 sekunder, svekket pust, tap av blærekontroll, cyanose eller mørke fargen på huden sekundært til mangel på oksygen, bakover rulling av øyeepler, utvidede pupiller, bite av tungen og økt hjertefrekvens. Forvirring, hodepine, tretthet og dyp søvn følge krampaktige angrepet. Det er også tegn på epileptiske skrik, som er et resultat av tonic sammentrekning av åndedrettsmusklene med delvis stenging av stemmebåndene.

Kliniske manifestasjoner av enkle partielle anfall er muskelsammentrekninger i visse deler av kroppen (finger eller hånd), uforståelig tale, svimmelhet, unormale sanseinntrykk (syn, lyd, lukt og smak) uten tap av bevissthet, kvalme, rød hud, svette og utvidede pupiller. Offeret kan også lokke fram endringer i personlighet og atferd og upassende påvirker og følelser.

Delvis kompleks anfall innebærer tegn og symptomer på å være immobile for en stund eller automatiske bevegelsen som er både upassende for gjeldende sted og situasjon hvor offeret er i. Offeret opplever også plutselig utbrudd av negative følelser som frykt sinne, angst og irritabilitet . Det er heller ingen erindring om beslaget episode etter.

Diagnostiske funn

Diagnostiske tester og vurderinger er gjort for å finne ut hvilken type anfall og den delen av hjernen påvirkes av det. Grundig anamnese og fysisk undersøkelse er viktig i å søke bevis for en forhåndsdefinert medisinsk tilstand eller skade som kan ha påvirket hjernen og utløse angrepet.

Computertomografi (CT) skanner og magnetic resonance imaging (MRI) brukes til å oppdage noe unormalt eller voksende lesjoner i hjernen eller i blodårene som forsyner blod og oksygen til alle deler av den, eller å finne noen degenerative forandringer i hjernen. Elektroencefalografi (EEG) er en annen diagnostisk verktøy for anfall. Det studerer de elektriske bølger av hjernen og avgjør om det er et avvik fra det normale bølgemønster.

Forvaltning av Seizure

Det er to tilnærminger til å håndtere krampeanfall: medisinsk og kirurgisk behandling. Den medisinske behandling for kramper eller anfall varierer fra sak til sak. Målet for den medisinske behandlingen er total kontroll over beslaget angrep. Medisiner kan ikke "kur" anfall, men kontrollere sin forekomst og er gitt i henhold til den typen anfall pasienten har. Noen legemidler gitt er klonazepam, karbamazepin, fenytoin, fenobarbital, gabapentin, lamotrigin og topiramat. Kirurgisk behandling gjengis dersom den underliggende årsaken til anfall angrep er hovedsakelig på grunn av svulster, abscess, cyster eller unormalt i blodårene.

Hva er Kramper under venstre skulderblad?

Hva er Kramper under venstre skulderblad?


Kramper eller smerter under venstre skulderblad kan være et tegn på at et brudd, pause eller rift i muskelen har oppstått. Men det kan også være en større grunn til bekymring; spesielt, når den indikerer nærværet av en underliggende sykdom som må håndteres. Kramper under venstre skulderblad som er vedvarende, og ikke følger noen form for skade, må rapporteres til en lege umiddelbart.

Hva er skulderblad?

Ifølge Baby Boomer Care.com, er skulderblad også referert til som skulderblad, som forbinder benet av den øvre arm til kragebenet. Tykke lag av muskel omfatte skulderblad som tillater den å rotere jevnt på skulderleddet.

Mage betingelser

Kramper under venstre skulderblad kan tyde på at det er noen form for abdominal tilstand. For eksempel, forklarer Ohio Health Online at en forstørret milt kan presentere seg med smerter og kramper under venstre skulderblad og regnes som en helse nødssituasjon. Pankreatitt, magesår og tarm lesjoner og overskytende mengder gass kan også forårsake kramper under venstre skulderblad.

Hjerte betingelser

Ifølge Tilbake Pains Treated.org, smerte som er forbundet med den venstre skulderblad kan ofte være et tegn på en forestående hjerteinfarkt; spesielt hvis smerte er også plassert i det området av brystet og også stråler inn på baksiden. Perikarditt kan også manifestere med kramper i venstre skulderblad. Hjerteposen er den tynne slimhinnen som omgir hjertet. Perikarditt er merket med en betennelse i hjerteposen fôr. Ifølge Rachel Peake og Ann Kirkness of the North Shore Cardiovascular Learning Center, symptomene på perikarditt inkluderer ofte smerter i venstre skulderblad.

Lungene

Lungelidelser som for eksempel lungebetennelse og pleuritt kan også føre til kramper i venstre skulderblad. Faktisk, kan skulderen smerte som er forbundet med pleuritt være lokalisert til enten den ene skulder eller begge deler. Merck forklarer at pleuritt er forårsaket av en opphopning av væske i pleurahulen av lungene. Tilstanden kan føre til alvorlige brystsmerter som stråler til skulderbladene.

Bekkenet

En graviditet utenfor livmoren kan noen ganger føre til store smerter og kramper. En graviditet utenfor livmoren oppstår når et befruktet egg implantater seg utenfor livmoren. Ofte ganger dette kan skje inne i en av egglederne og er også ansett som en helse nødssituasjon; særlig hvis røret sprekker. Ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer (ACOG), akutte smerter som sprer seg til venstre skulderblad er et klassisk symptom på en burst egglederen som er forårsaket av en graviditet utenfor livmoren.

Hjem rette for Kramper

Mange kvinner opplever smertefulle kramper før og under menstruasjonen hver måned. Den medisinske termen for dette kramper er dysmenoré. Mens disse kramper er vanligvis ufarlig og avta i løpet av noen få dager, kan de være svært komfortable. De er skarpe smerter som er lokalisert i bekken og buk områder, og kan være alt fra mild til svært intense. For de som ønsker å redusere smerter forbundet med kramper, er det flere forskjellige hjem rettsmidler for å prøve.

Mineraler og vitaminer

Mineraler og vitaminer kan hjelpe med å redusere kramper. Forbruker matvarer som er rike på sink, kan B-vitaminer, magnesium og kalsium bidra til å redusere de ubehagelige symptomene som oppstår fra kramper, for eksempel oppblåsthet og følelser av skarp smerte. Kosttilskudd med noen av disse mineralene og vitaminer kan også hjelpe slaget kramper.

Oppvarming Pads

Varmeputer er en klassisk, praktisk, rask og billig hjem middel for å bli kvitt kramper. Hvis du plasserer en varmepute, enten på magen eller nedre del av ryggen, kan det i stor grad bidra til å redusere ubehag og smerter av kramper. For de som ikke har en varmepute, er det svært enkelt å lage en. Dette kan gjøres ved å få en sokk og fylle den opp med enten rå ris eller linfrø, og deretter varme den opp i mikrobølgeovnen for mellom én og to minutter.

Kamille

Kamille er et navn for ulike planter som ligner på tusenfryd. Kamille er en hage urt, og blomstene har lenge hatt ulike medisinske formål. Den kommer i flytende, kapsel og te former. Du må få to ts av tørket ut kamille blomster, og deretter blande det inn i en kopp kokende vann, og la dem bratt i minst fem minutter. For smaks grunner, kan du legge enten sukker eller honning (eller begge deler). Dette kan berolige kramper ubehag. En måte å forebygge kramper skjer i første omgang er ved å forberede. Dette kan gjøres ved å drikke kamille te et par dager før mensen er ventet å starte. Så under selve perioden, er det anbefales å konsumere to kopper daglig.

Fibroid tumor Kramper

Alvorlig bekken kramper under menstruasjon, når de presenterer med andre symptomer kan indikere tilstedeværelse av livmor fibroids, en type svulst som kan vokse både i og utenfor livmoren.

Hva er uterinfibroid Svulster?

Fibroids er noncancerous svulster som vokser fra livmor og ser ut til å avhenge av hormonet østrogen for å utvikle seg og vokse.

Hvorfor Fibroids Årsak Kramper?

Selv om det ikke er kjent hvorfor fibroids forårsaker kramper, store eller flere fibroidtumorer er mer sannsynlig å forårsake symptomer som kramper.

Hva er andre symptomer på Fibroids?

Heavy menstruasjonsblødning, lengre perioder, fordøyelsesenzymer og urin problemer, og smerter i korsryggen eller bekken som blir verre under samleie kan være symptomer på livmor fibroids.

Som lider av livmor Fibroids?

Selv fibroids kan oppstå i alle aldre, de er mest vanlig hos kvinner i alderen 30 og 40, og er mer vanlig i afrikansk-amerikanske kvinner enn hos kvinner med annen etnisk bakgrunn.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg tror Cramps er forårsaket av livmor Fibroids?

Hvis menstruasjonssmerter har økt i alvorlighetsgrad, og hvis du har noen av de andre symptomene på livmor fibroids, bør du oppsøke lege.

Årsaker til Hip kramper under sen graviditet

Graviditet kan være ubehagelig, spesielt i tredje trimester som morens kropp justerer. Hoftene bære en stor del av vekten av barnet, og dette kan bidra til utvikling av hofteproblemer. Dette stretching kan legge press på nedre rygg og hofter, noe hip spasmer i slutten av svangerskapet.

Trenings Levels

Noen kvinner trener for lite eller for mye i løpet av svangerskapet. Denne endringen i fysisk aktivitet kan øke friksjonen satt på muskler og sener i hoftene. Overdreven gåing, bøying og løfting kan forverre hip spasmer. Opprettholde treningsaktivitet i moderate mengder og unngå noen av aktivitetene som øker spasmer kan bringe sårt tiltrengt avlastning.

Hormoner

Hormoner er en essensiell del av enhver svangerskapet fordi de hjelper i den kognitive og fysiske utvikling av barnet. Men også bidra til å myke opp muskler og ledd av moren. Hormoner som frigjøres hjelp til å forberede morens bekken området for fødselen. Men denne plutselige økningen i hormoner gjør morens hofter mer utsatt for skade og smerte.

Holdning og Sleeping

Holdning under svangerskapet er viktig som den tilpasser seg for å kompensere for den voksende baby. Som kroppen gir plass til barnet, kan din holdning endre eller selv bli vanskelig, forårsaker musklene til å reagere annerledes. Postural problemer og måten en kvinne sover kan forverre hoftesmerter i svangerskapet. Hvis du har hip kramper mens du sover, kan ha pute støtter bidra til å redusere belastningen på korsryggen og hoftene, og dermed redusere smerte.

Isjias

Isjiasnerven går fra ryggmargen til de rumpe og hofte, stråler ned i benet. Nerven bidrar til å kontrollere musklene i dette området. Sciatic smerte kan være en mild verke eller en skarp smerte og kan være ledsaget av en kriblende følelse. Isjias smerte kan ofte være forårsaket på grunn av nerverøtter blir komprimert av en herniated plate i ryggsøylen.

Ujevn eller forskjøvet bekken

En ujevn eller forskjøvet bekken kan være årsaken noen av smerte, som kan manipuleres av en kiropraktor eller osteopat som har erfaring å gi omsorg til gravide kvinner. Ifølge Dr. Stephanie Bonn, er det viktig å søke behandling for en feiljustert bekkenet som det kan hindre barnet fra synkende under fødsel og kan føre til en lengre, muligens mer smertefull arbeidskraft.

Hva er årsakene til Esophageal Kramper Etter Runde Band Surgery?

Hva er årsakene til Esophageal Kramper Etter Runde Band Surgery?


Den lap-band er et populært kirurgisk implantat brukes til å behandle fedme. En justerbar ring omkranser magen rett under mellomgulvet og reduserer mengden mat en person kan spise før mett. Etter operasjonen, noen pasienter lider esophageal spasmer, som er ufrivillige muskelsammentrekninger i spiserøret som kan føre til store smerter og forstyrre reise av mat til magen. Årsaken er ukjent, men det er visse triggere pasienter kan arbeide for å unngå.

Definisjon

Esophageal spasmer kan variere fra ubehagelig press for ekstrem smerte som stråler gjennom hele bryst og rygg. Disse spasmer faller inn i to kategorier: diffuse esophageal spasmer (DES), uregelmessige sammentrekninger i spiserøret som kan stoppe mat fra å nå magesekken, og Nøtteknekkeren spasmer, som er smertefulle og ekstremt kraftige versjoner av de vanlige glatte, koordinerte muskelbevegelser svelger. Spasmer alvorlig nok til å hindre en person å spise eller drikke nok kan være farlig fordi de kan føre til underernæring eller dehydrering.

Årsaker

Den eksakte årsaken til disse kramper er ukjent, men de kan være knyttet til en forstyrrelse av nerver som styrer prosessen med å svelge. Hvorfor noen lap-band pasienter får spasmer og andre ikke gjør det, er et mysterium, men det er noen identifiserbare faktorer som kan bidra til dem.

Medvirkende faktorer

Irritasjon av magesekken eller spiserøret synes å være nøkkelen trigger for esophageal spasmer. Denne irritasjonen kan være fra en fysisk sjokk, slik som å spise veldig varmt eller veldig kald mat, eller fra press på spiserøret eller pessar. Å spise enda litt mer enn magen holder komfortabelt kan resultere i nok press på membranen å signalet spasmer. Mat som ikke tygges tilstrekkelig kan være for store til å passe gjennom den lille åpningen av lap-band.

Når denne maten blir fanget, det fører til ekstremt ubehag og oppstøt, som er når musklene arbeider for å presse mat tilbake opp i spiserøret i en bevegelse som ligner på oppkast. Noen frukter og grønnsaker, som druer, tomater, fersken eller epler kan forårsake blokkeringer, og dermed overfylling og oppstøt, fordi deres hud ikke kan brytes ned nok ved å tygge. En lap-band som er justert med en åpning for små økninger hyppigheten av hindringer og vil føre til fast føde å støte opp mot mellomgulvet som det ville gjort i overspising.

Kjemisk irritasjon fra syre-rik mat eller sure oppstøt kan også utløse spasmer. Mat som sitrusfrukter og tomater kan være sure nok til å irritere magen eller spiserøret. Angst, noe som kan føre til at magen til å produsere for mye syre, og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), når magen syrer og / eller galle regelmessig tilbakestrømning opp gjennom magen til spiserøret, både øke risiko for å oppleve en krampe.

Behandling

Esophageal spasmer kan bli beroliget av mange av behandlinger for GERD, inkludert antacida og kosthold modifisering. Peppermynteolje og kontrollert pusteteknikker har vært kjent for å hjelpe glatte muskelsammentrekninger. I alvorlige tilfeller kan leger foreskrive medisiner eller Botox-injeksjoner å lamme nervene som forårsaker kramper. Kirurgi brukes kun i ekstreme tilfeller.

Forebygging

Alt som kan irritere spiserøret eller magen kan være en trigger hos personer som lider esophageal spasmer. Den beste måten for lap-band pasienter for å unngå dem er å nøye følge deres kirurg & rsquo; s eller ernæringsfysiolog & rsquo; s mat retningslinjer, herunder å spise sakte, tygge maten grundig, og måle porsjonsstørrelser. Unngå veldig varm eller veldig kald mat og svært sure matvarer samt peeling skinn av frukt og grønnsaker kan også bidra til å redusere mage reaksjoner.

Hva er farene ved Glukose i store doser?

Hva er farene ved Glukose i store doser?


Glukose i kombinasjon med fruktose som sukker og kroppen kan produsere det fra mange av maten du spiser. Det er drivstoffet ditt. Enten du spiser glukose i store doser eller produsere store mengder av det, har for mye glukose en negativ innvirkning på helsen på flere måter. Ser på mengden mat du spiser er en måte å kontrollere glukoseinntaket, men en annen er å holde et nøye øye med innholdet i maten. Matprodusenter legge søtstoffer i uventede produkter som ketchup, salatdressinger og brød for å lokke forbrukere.

Fedme

Dr. Frank Hu ved Harvard School of Public Health i Boston sammenlignet en 12 oz. boks med brus til en oral glukosetoleransetest.

Kroppen lagrer glukose du ikke brenne av som energi ved å trene som fett. Overflødig kroppsfett kan føre til høyt blodtrykk, åreforkalkning, hjerte og nyresvikt.

Diabetes

Over tid kan høye mengder av glukose øke forekomsten av type 2 diabetes. Mens det er andre faktorer som avgjør om du vil ha diabetes, slik som familien din historie, Nurses 'Health Study, og Health Professionals Follow-Up Study viser en sammenheng mellom sykdommen og økt forbruk av søte drikker.

Nurses 'Health Study viste også en sammenheng mellom svangerskapsdiabetes og forbruket av brus.

Gastrointestinal Distress

Store mengder av glukose, mer enn 20 til 50 gram per dag, kan forårsake diaré. Andre symptomer kan være kramper og kvalme.

Immune Problemer

Store mengder av glukose kan senke motstandskraft mot sykdommer ved å påvirke funksjonaliteten til dine hvite blodceller og skyter insulin nivåer. Sistnevnte kan påvirke produksjonen av visse hormoner og gjøre kroppen mer utsatt for infeksjoner.

Dental Issues

Selv om det er lettere å børste vekk ekstra sukker fra tennene enn det er å fjerne den fra midjen din, tennene og derfor generell helse kan lide av for mye glukose.

Tretthet og tap av produktivitet

Du kan få en rask serie av energi fra en stor mengde sukker, men du mest sannsynlig vil krasje like etterpå. Det kan også føre til hodepine, som vil ha deg ute en fin rolig sted å legge seg ned og hvile.

Hvordan å strekke en muskel krampe i din Hamstring

Hvordan å strekke en muskel krampe i din Hamstring


Hamstring kramper er en vanlig sykdom, og kan være forårsaket av mange faktorer. Lange dager sitter ved et skrivebord kan gjøre individer mer utsatt for hamstring kramper, spesielt når de deltar i atletisk aktivitet. Som en stor muskel og en nøkkel til mobilitet, kan en hamstring krampe være spesielt smertefullt og ødeleggende. Når en hamstring krampe streik, følger du disse trinnene for å strekke ut muskler og forebygge forekomst.

Bruksanvisning

Stopp, Stretch og Forhindre

•  Slutt fysisk aktivitet umiddelbart når du opplever en hamstring krampe. Dette kan virke innlysende, men de som prøver å "kjempe seg gjennom det" kan provosere en mer alvorlig skade. En krampe er en ufrivillig og intens sammentrekning av muskelen. Forkortet og stram muskel er utsatt for rifter og ligament skader hvis stresset ytterligere.

Sett deg ned på bakken med kramper benet rett ut og tærne peker opp for å løsne og strekke ut krampe. Du kan utvide det andre benet eller brette den opp, plassere bunnen av foten mot kneet på den utvidede benet. Len deg forover forsiktig mot trekking av kramper muskelen. Begynn sakte for å unngå at det revner. Lean dypere inn i strekningen som muskelen slapper av. Du kan trekke deg ned over kneet holde på baksiden av beinet eller foten din hvis komfort og fleksibilitet tillater. Etter krampe har gått, fortsette å strekke muskelen i flere minutter for å hindre en annen utbruddet.

Senk risiko. Ikke alle kramper kan unngås, men det er ting du kan gjøre for å redusere antallet og alvorlighetsgraden av kramper som du opplever. Hvis du tilbringer lange mengder tid ved et skrivebord, periodevis ta pauser for å gå rundt og strekke. Alltid strekke før og etter trening. Til slutt, opprettholde sunn hydrering og kosthold. Dehydrering, samt mangel på kalium, kalsium, natrium eller magnesium i kostholdet, kan føre til mer hyppig kramper.

Årsaker til beinet kramper

Årsaker til beinet kramper

Introduksjon

En etappe krampe er en vanlig, og noen ganger ekstremt smertefullt, tilstand der en enkelt muskel eller muskelgruppe, kontrakt ukontrollert. Også kjent som en charlie hest, kan en etappe krampe skje for en rekke årsaker.

Dehydrering

En av de vanligste årsakene til beinet kramper er dehydrering - når du ikke spiser nok vann for at kroppen skal fungere korrekt. Dette kan føre til nerve hypereksitabilitet, som stimulerer muskelen å trekke seg sammen.

Diabetes

Diabetes er en annen mulig årsak - spesielt vanlig med smertefulle nattkramper. Diabetes relaterte leggkramper er vanligvis forårsaket av enten Akk eller et overskudd mengden glukose i blodet.

Aktivitet

Store og plutselige mengder fysisk aktivitet kan også føre til leggkramper. De forekommer i løpet av aktiviteten eller noen timer etter mens musklene er restituerte. De er forbundet med muskeltretthet og healing.

Mineraler

Mangelen av visse mineraler, som oftest natrium, kalium, magnesium og kalsium, er en annen mulig årsak. Hvert mineral er viktig for evnen til musklene til å trekke seg sammen og slappe av.

Injury

Skade på bein eller muskel er muligheter. I alvorlige skader, kan kramper være en måte for kroppen å stabilisere og holde den skadde området beveger seg. En annen mulig årsak er stimulering av nerver i området rundt muskelen.

Graviditet

Graviditetsrelatert beinet kramper kan oppstå av en rekke årsaker, blant annet stress på musklene på grunn av den ekstra vekten belastning, en endring i blodsirkulasjon og press på og klemming av nerver på grunn av vekst og ekspansjon av fosteret.

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Ifølge National Institutes of Health (NIH), prikking, kan kramper føtter signalisere en alvorlig medisinsk tilstand. Dersom endringer i vaner og vekttap ikke lette disse følelsene, kan du vurdere å utforske andre årsaker og løsninger med legen din.

Sirkulasjon

Diabetisk nevropati stammer fra redusert blodtilførsel fører til nerve død, som kan forårsake prikking og kramper i føttene. Sykdommer og infeksjoner som forårsaker betennelse i blodårer (kalt vaskulitt) trigger arrvev formasjon i skip, forstyrrer blodsirkulasjonen og fører til prikking og kramper i underekstremitetene.

Entrapment

Ifølge Merck Medical Library, kan revmatoid artritt av ankelen føre tarsal tunnel syndrom. Press fra nærliggende hevelse triggere prikking i føttene. Holde føttene forhøyet kan lette symptomer, men en lege kan foreslå kirurgi i kroniske tilfeller.

Skade

Parestesi og kramper fra traumatisk nerve komprimering kan utvikle umiddelbart etter en ulykke med ryggmargsskader eller brukket ben og føtter. Arrvev rundt nerver og leddgikt i ryggsøylen eller føtter kan utløse unormale fornemmelser og muskelspasmer år senere, forklarer NIH.

Ernæring

Kalsium er viktig for muskelsammentrekninger og nerveoverføring. Kalsium mangler kan forårsake muskelkramper og kribling, men kan signal nyresvikt, vitamin D-mangel, og hypoparathyroidisme (nedsatt funksjon av biskjoldbruskkjertelen), i henhold til NIH.

Hormoner

Forstyrrelser i hormonnivået kan føre til hovne føtter og ankler, legger press på nervene. Hevelse også griper inn i blodstrømmen til musklene, noe som resulterer i kramper fra melkesyre buildup og dårlig oksygenering.