Digidexo.com

luftfuktighet og stemmebåndene

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?


Mellom luft fra lungene og formen på leppene, stemmebåndene er en viktig komponent i å produsere tale og sang. Den medisinske termen for stemmebåndene er "stemmebåndene" - på grunn av sine funksjoner i puste og snakke. Når en eller begge stemmebåndene ikke fungerer som den skal; breathy tale og choking kan forekomme.

Deler av stemmebåndene

Den stemmebåndene består av brusk, og muskler dekket med et lag av mucosa. Musklene er 2/3 av de stemmebåndene og opprette to folder i form av en V.

Producing Sound

En funksjon av stemmebåndene er å vibrere luften som kommer opp fra lungene for å danne lyd. Foldene blir brakt sammen og vibrere av tilbakevendende laryngeal nerve. En annen nerve flytter hver vokal fold. Stemmebånd lammelse skjer når nerve ikke fungerer ordentlig, og foldene kan ikke flytte.

Hindrer Kveles

En annen funksjon av stemmebåndene er å kontrollere svelger maten i halsen fra munnen. Når stemmebåndene ikke fungerer som den skal; choking kan oppstå på grunn av foldene ikke la mat pass: Dette er ofte referert til som stemmebånds immobilitet.

Kontroll Air

Den tredje funksjonen av stemmebåndene er å kontrollere mengden luft sendes til og løslatt fra lungene. Når luften kommer inn i lungene, fold muskler åpne opp i form av en V. Vocal Fold Immobilitet er når stemmebåndene ikke åpne riktig, forårsaker uregelmessig pust og talevansker. Ensidig Vocal Fold Immobilitet er når bare én av de to folder ikke beveger seg riktig for å utføre pustefunksjoner. Bilateral Vocal Fold Immobilitet er når begge fold musklene ikke fungere fullstendig.

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene


Anstrengte stemmebånd forlate deg høres hese sammen med å ha en smertefull sår hals. Folk ofte stamme sine stemmebåndene skriker på arrangementer som konserter. Hvis du holde foredrag, gjøre mye for offentlige taler eller synge for et levende du er også i fare. Healing anstrengte stemmebånd krever litt hvile og en noen hjemme rettsmidler for å hjelpe deg å komme tilbake til det normale igjen.

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene

•  Unngå å snakke når det er mulig. Når du må snakke gjøre det på et lavt volum. På denne tiden stemmebåndene trenger all den tid av de kan få for å helbrede. En tørr slette bord kan brukes til å hjelpe deg å kommunisere uten å snakke.

•  Drikk åtte kopper vann eller mer i løpet av dagen. Vann vil holde halsen fuktig og vil også bidra til å berolige dine betente stemmebåndene.

Kok en kopp vann og kaste i et stykke ingefær rot. La vannet koke med ingefær i 10 minutter, deretter fjerne roten og tilsett 2 tsps. honning til din ingefær te. Nipp til dette sakte for å berolige dine stemmebåndene. Lag en kopp tre ganger daglig eller oftere etter behov for smerte.

Ta en kopp vann til å koke og deretter plassere den på lav til middels varme. Legg i noen dråper eukalyptus olje og rør. Hold et håndkle over hodet og plassere ansiktet 12 inches fra potten av vann. Pust inn og pust ut i noen minutter. Gjør dette tre ganger om dagen for å hjelpe fukte ledninger.

avstå fra å røyke og drikke alkohol eller koffein før stemmebåndene er grodd. Også unngå å spise tørket mat eller kornete matvarer som kan være vanskelig å svelge. Varm suppe er en god mat å spise når healing anstrengt ledninger.

Hint

  • Hvis stemmebåndene er fortsatt anstrengt etter syv dager med behandling og hvile se legen din, ettersom det kan være en underliggende problem.

Foods God for stemmebåndene

Når du vurderer hva du skal spise og drikke for å hjelpe din stemmebåndene, er det et sikkert kort, vil du se en lengre liste over matvarer som du bør faktisk unngå. Likevel er det visse matvarer som vil holde halsen og stemmebåndene sunt. Såvidt væsker går, er vann anses som svært bra for halsen og stemmebåndene mens melk er mot produktive.

Helkorn

Hele korn matvarer inneholder vitamin A, C og E og disse spesielle næringsstoffer hjelpe stemmebåndene. Næringsstoffene hjelpe reparere eventuelle liten skade på stemmebåndene samt styrke dem mot skader. Vitamin A hjelper celler regenerere mens vitamin C bidrar til å forbedre immunforsvaret i kroppen som gjør det enklere å bekjempe infeksjoner som en sår hals. Vitamin E er en antioksidant som beskytter cellemembraner og øker kroppens immunsystem.

Kylling, fisk og mandler

Kylling, fisk og mandler alle tjene så høyt protein matvarer som vil drivstoff kroppen din og holde stemmebåndene fungerer bra. Disse matvarer er bra for stemmebåndene, så lenge de ikke er tjent med tunge krydder. Krydret mat vil øke syre i magen og at syre kan stige opp gjennom spiserøret og skade stemmebåndene.

Frukt og grønnsaker

Frukter, for eksempel epler, er bra for stemmebåndene fordi de er høy i protein, samt vitamin A og C. Gule grønnsaker er også bra for stemmebåndene. Grønne grønnsaker bør unngås når du forbereder en tale eller en forestilling som de kan føre til at du bloat og bli gassy.

Honning

Honning er bra for halsen fordi stoffet inneholder naturlige antibiotiske egenskaper som vil holde stemmebåndene sunnere. Noen mennesker tror te med honning er bra for stemmebåndene, men for maksimal effektivitet, unngå te som koffein som finnes i teblader vil føre til stemmebåndene til constrict.

Fakta om stemmebåndene

Når noen bruker sin stemme til å synge eller snakke, stemmebåndene vibrerer mer enn 100 ganger per sekund som luft blir presset opp gjennom luftrøret, eller luftrør. Stemmebåndene er faktisk to glatte musklene som ligger i strupehodet, også kjent som stemmen boksen.

Voice Produksjon

Vibrasjoner i stemmebåndene, eller stemmebåndene, som de er mer nøyaktig kalles, skaper lyden av stemmen din, Variasjonene hørt i peopleâ € ™ s stemmene er knyttet til lengden og spenning av stemmebåndene. Når du etterligne en annen stemme, tvinge deg stemmebåndene til å handle deretter. Når du snakker i en lav, dyp stemme, er du forkorte og avslappende stemmebåndene. Når du snakker i en high-pitched stemme, er du strekke og stramme snorene.

Vocal Cord Damage

Stemmebåndene er muskler, og som sådan, de er utsatt for press når det brukes for mye eller misbrukt. For eksempel, noen svært kjente vokalister. slik som Julie Andrews, har opplevd smertefulle knuter som dannet på sine stemmebåndene som følge av slike overgrep. Disse knuter må fjernes kirurgisk; og selv etter operasjonen, kvaliteten på performerâ € ™ s stemme og stemmebåndene selv kan aldri fullt igjen på grunn av arrvev som dannes på ledningene.

Vocal Cord gjenoppbygging og reparasjon

The University of Delaware har jobbet på en svært lovende forskningsprosjekt. Forskerne prøver å konstruere erstatning stemmebånd vev for å erstatte eller reparere vevet som har blitt herdet og arrete ved kirurgi. En metode de utforsker er å injisere et geléaktig materiale i den arrete vev for å øke sin elastisitet. I et annet eksperiment, prøver de å gjenskape og danner vev som kan erstatte skadet vev i snorene.

Throat Cancer

Strupekreft kan påvirke stemmebåndene, samt strupehodet og andre deler av halsen. Folk som røyker og drikker med regularitet er å sette seg på en høy risiko for denne typen kreft. Symptomene på strupekreft inkluderer high-pitched puste; hoste opp blod; inflammasjon av halsen, eller klumper; langvarige og smertefulle sår hals; problemer med å svelge; tap av stemme, eller heshet; og uforklarlig vekttap. Heldigvis, hvis fanget tidlig denne typen kreft er om lag 90 prosent kureres. Hvis ikke fanget og kreften har spredning, er sjansene for en full gjenoppretting er slank.

Hvordan fikse Heshet i stemmebåndene

Hvordan fikse Heshet i stemmebåndene


Heshet, til tross for sin sak, har mange behandlinger. Du må først finne ut hvor mye det påvirker livet ditt, før du går å ha den behandlet. Hvis det er konstant og forstyrrer andre ting, bør du definitivt bli sett av en lege eller en otolaryngologist. En otolaryngologist er en stemme spesialist og vil hjelpe deg med å identifisere den behandling som fungerer best for deg.

Bruksanvisning

•  Planlegge en avtale med din fastlege. Årsaken til heshet kan skyldes sykdom. Hvis det ikke er det, kan legen din henvise deg til en otolaryngologist, som er en lege som har spesialisert seg på tale og språk. Du bør se en otolaryngologist, hvis heshet vedvarer i over tre uker.

Ha stemmebåndene undersøkt. Noen ganger lesjoner, som kan være godartet eller kreft, vokser på stemmebåndene og forstyrre tale - gjør du høres hes. Det kan også være cyster, polypper eller knuter på stemmebåndene. Undersøkelse av stemmebåndene er gjort flere forskjellige måter, inkludert å bruke et speil, fiberoptiske instrumenter, og noen ganger en spesiell belysning.

Treat cyster, polypper og knuter slik at din otolaryngologist antyder. Dette kan gjøres gjennom mikrokirurgi, og i kombinasjon med taletrening. Behandlingen vil være avhengig av årsaken til heshet. Mange pasienter rett og slett avstå fra å snakke for en periode for å la sine stemmer til å helbrede.

Botemidler for Heshet forårsaket av Mold

Allergiske reaksjoner forårsaket av eksponering for muggsopp kan føre til heshet, en abnormitet som fører til at stemmen til å høres breathy, skurrende eller anstrengt. Heshet oppstår når stemmebåndene bli irritert og betent, ofte resulterer i ubehag og mild til alvorlig hals smerter. Flere hjem rettsmidler kan bidra til å lindre symptomene på heshet, men i tråd med ordtaket om at en unse for forebygging er verdt et pund av vaksinen, begrense eksponering for mold er det beste løpet av handlingen.

Behandling Symptomer

Ifølge US Library of Medicine og National Institutes of Health, er heshet resistent mot medisinsk behandling, og derfor best behandles via hvile og tid. Tilstanden er forverret av gråt, skrek og overdreven snakke, hviske eller synge, de offentlige etater merke. I motsetning til det mange tror, ​​vil gargling ikke hjelpe, men en vaporizer kan gi lindring. For å holde stemmen din sunn, American Academy of Øre - anbefaler Head and Neck Surgery at du drikker rikelig med vann, hvile stemmen og avstå fra å røyke. Personer med langvarige eller gjentatte anfall med heshet bør se en otolaryngologist for fullstendig undersøkelse av øre, nese og hals.

Hindre Tilbakefall

Både innendørs og utendørs muggsopp inneholder allergener og ofte produsere muggen lukt som kan forårsake irritasjon i øyne, nese og hals, ifølge American Academy of Allergy Asthma & Immunology. Hvis formen er luftbårne, holde seg innendørs så mye som mulig når spore teller er høy. The National Allergi Bureau vedlikeholder og skjermer pollen- og mugg-telling stasjoner over hele USA, og daglige tellinger er ofte publisert i lokale aviser på været siden. For innendørs mold, foreslår Environmental Protection Agency finne kilden til mugg og fjerner den. Kvitte hjemmet til mold krever eliminere kilder til fuktighet som mold trenger for å overleve. EPA-anbefalte tiltak for å redusere innendørs luftfuktighet inkluderer lufting fuktighetsgivende kilder til utsiden og økende ventilasjon i hele hjemmet. I tillegg til heshet, bemerker EPA at langvarig eksponering for muggsopp kan føre til alvorlige helseproblemer, spesielt for spedbarn og små barn.

Hvordan holde fra Hoste

Hvordan holde fra Hoste


Bihuler, forkjølelse og influensa ofte føre til en kile i halsen som kan til slutt bli til en gnagende hoste. Slim drenering er ofte årsaken til irriterende hoste som kroppen bekjemper infeksjoner ved å produsere slim som hviler på stemmebåndene. Mangel på fuktighet i hjemmet ditt forverrer hoste fordi din hals og bihuler fungere best i fuktige forhold. Væsker, luftfuktere og over-the-counter kulde medisiner all hjelp til å lindre forkjølelsessymptomer og forhindre hoste passer.

Bruksanvisning

Fukte luften med en varm-tåke luftfukter. Luftfuktere er vanligvis funnet på nyere modeller av sentrale luft og varme, og arbeid ved å opprettholde ditt hjem luftfuktighet. Mangel på fuktighet i hjemmet tørker ut nesegangene og induserer hoste. Plasser en luftfukter i hvert rom å fordele fuktighet. Skyll vanntanken av luftfukter for å hindre vekst av mugg.

•  Hold deg hydrert. Vann og koffein-fri te holde deg fra å bli dehydrert, forebygge tørr hals og redusere oppbygging av slim. Legg en skive sitron, lime eller agurk til vann pitcher hvis mangel på smak i vann er lite appellerende. Bland 1 til 2 ts. honning til teen for å redusere tørr hals og hindre en irritert hals fra forverring.

Bruk halspastiller. Sukkerfrie halspastiller er billig og de undertrykke hoste. Over-the-counter hoste medisiner bidrar til å undertrykke hoste, men bør kun brukes som anvist. Medisinering lindrer midlertidig symptomer, men er ikke en kur. Gå til legen din dersom hosten vedvarer etter syv dager.

Hev hodet med en pute. Høyden drenerer bihulene stedet for å la slimet bosette seg i halsen, noe som ofte skjer når man ligger flatt.

Unngå inhalerte irritanter. Røyk, rengjøringsmidler og allergener som kjæledyr dander kan forårsake en allergisk reaksjon som resulterer i tungpustethet, hoste og pustevansker. Reduser eksponering for irritanter å forhindre hoste.

Om Dystoniske Posture

Om Dystoniske Posture


Muskelgrupper vri eller fryses inn Postures med dystoni, en nevrologisk lidelse. Alvorlighetsgraden av tilstanden varierer fra mild til alvorlig. Det manifesterer det meste i nakke, kjeve og armer, men kan også ses i bena og tær. I alvorlige tilfeller personen kan ha en holdning som er ganske bulkete. Dystoni kan påvirke et enkelt område av legemet (kalt fokal dystoni), eller en halvdel av legemet (hemidystonia), eller det kan påvirke mange forskjellige områder samtidig. Dystoni har mange årsaker og noen kurer.

Årsaker til Dystoni

Årsakene til dystoni er ikke klart. Det kan være noen sammenheng med basalgangliene, et område av hjernen som styrer bevegelse, og dermed tilstanden kan karakteriseres som "cross talk" mellom nervene. Pasienten ønsker å flytte ett sett av muskler og et annet sett av muskler utilsiktet påvirket.

Cerebral parese, hjerneslag, svulster og ulike sykdommer kan manifestere seg som dystoni. Videre, mange stoffer og kjemiske tilstander i kroppen føre til dystoni.

Det er isolerte tilfeller av musklene blir dystoniske grunn av den langsiktige adaptive bruk av noen muskler for andre funksjoner. Det er også tilfeller av dystoni grunn av vanskelige fødsler. Noen dystonier er begrenset; for eksempel kan en person se problemer bare når han skriver, gripende hans penn hardt. Noen dystoni er genetisk.

Muskler Wrestling mot hverandre

Et aspekt av dystoni er at muskel parene (Adduktoren / abduksjon), som vanligvis arbeider i konsert med ett kontrahering og den andre slapper av, er både kontrakt, forårsaker en unormal stilling. Enhver tilsvar men upåvirket muskler kan forsøke å normalisere kroppsholdning. Dette kan resultere i en tonic tilstand (stivhet), eller noe som ser ut som en krampe eller risting. Personen kan prøve å motvirke dystoniske muskler, fordi det kan være smertefullt, noe som kan føre til endringer i posisjon.

Posisjoner på dystoni

I nakken på dystoni kan kalles torticollis og kan gjøre hodet tilt til den ene siden, vrir frem og / eller vippe bakover. De aktiverte musklene kan endre seg, og dermed posisjonen kan endre seg, eller at musklene kan endres uten synlig forskjell.

Hender kan virke som om de har "skrivekrampe", med fingrene foldet innover i ujevn måter og håndledd svinges innover. Albuene kan heves og fingrene kan bli påpekt. Arms kan slå i ved albuen.

Ansiktsmusklene kunne trekke til den ene siden, noe som er mer vanlig hos eldre mennesker. Tungen kan også være aktuelle, og kan vris i munnen, noe som gjør spise vanskelig. Kjeven kan være åpen eller lukket klemmes.

I krampaktig dystoni, er stemmebåndene berørt og stemmen kan høres kvalt.

Avslappende de Dystoniske Muskler

En behandling for alvorlig dystoni er injeksjoner av botulisme-lignende stoffer som i utgangspunktet drepe visse nerver, slippe muskelen. I et begrenset antall tilfeller L-dopa, en nevrotransmitter, kan tilby noen lettelse. I alvorlige tilfeller kan legene ty til kirurgisk denervering å hjelpe pasienten slappe av musklene for å oppnå en normal kroppsholdning. I enkle tilfeller normal avslapningsterapi (massasje, varme) kan hjelpe, eller pasienten kan bare tilpasse seg utføre utløsende aktivitet på en annen måte.

Sjansene for å få det

Dystoni anses relativt sjeldne, men fordi det er så mange måter å få det og så mange utløsende faktorer, er betydelig sjansen for noen å ha noen form for dystoni i hans levetid. Bor på god helse for å unngå et slag og unngå psykoaktive stoffer er to ting som lavere en persons risiko for å få dystoni.

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only


Epilepsi er en nevrologisk lidelse som fører elektriske impulser i hjernen som kan føre til anfall. Når epilepsi treffer et menneske, kan en distinkt sett av symptomer bli lagt merke sammen med avslørende anfall. Det finnes ingen kjent årsak for epilepsi hos mennesker, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste formen for behandling av epilepsi hos mennesker er anti-krampe medisinering. Hvis tilstanden kan spores tilbake til en bestemt del av hjernen som trygt kan fjernes, kan så kirurgi benyttes.

Hallusinasjoner

Hallusinasjoner er et tegn på epilepsi som bare er sporbar hos mennesker. Ifølge Nevrologi Channel, kan disse hallusinasjoner inkluderer lysglimt, ser solide bilder av ting som ikke er der, snakke med folk som ikke er i rommet og høre lyder som ingen andre kan høre.

Tale

En person med epilepsi kan finne det vanskelig å snakke enten på tilfeldige øyeblikk, eller rett før et anfall. Stemmebåndene blir midlertidig lammet og personen ikke er i stand til å lage noe lyd i det hele tatt.

Kvalme

Et symptom som er eksklusiv for mennesker med epilepsi er kvalme som kan føre til oppkast. Kvalmen er ofte følte rett før et anfall, og kan bli svært voldelig som det fører til beslaget.

Psykologiske symptomer

I noen tilfeller et menneske som lider av epilepsi vil se ut som om han dagdrømmer og kan ikke fokusere. Personen vil være ute av stand til å forstå tidens gang, og han vil begynne å miste oversikten over de timer og dager. Det kan også være en sterk følelse av hva som er kjent som "deja vu". Dette er følelsen av at en person har opplevd en hendelse eller besøkt et sted i det siste, men i virkeligheten har han ikke.

Hvorfor er det viktig å varme opp før du synger?

Hvorfor er det viktig å varme opp før du synger?

Stemmebåndene er tale musklene i halsen, og som alle musklene i kroppen, kan de bli forstuet og anstrengt, under sang. Varmer dem opp med lette øvelser, for eksempel strekke, puste og skalaer, vil slappe av og forberede dem for å synge.

Whole Body Stretch

Stretching kroppen først vil slappe av nakke, rygg og brystmuskulaturen, noe som åpner for bedre pust og pusten kontroll. Begynn med "rag doll." Bøye seg fremover i livet, la armene og hodet henger løst, deretter forsiktig svinge fra side til side som en "filledukke", gjør dette et par ganger. Deretter stå opp høye, armene langs siden, ta et dypt åndedrag som du heve armene over hodet. Reach for taket, deretter sakte puster ut mens bringe armene til sidene.

Lip Roll --- The Buzz

Denne øvelsen varmer lepper og svelg. Pust ut gjennom rynket leppene mens du oppretter en lyd som en motorbåt, gjør det et par ganger. Deretter må du gjøre buzz lysbilde mellom toner. Basen tone, opp en fjerde, og tilbake til basen i C-dur, (gjør-fa-do). Høres ut som "ee" eller "oo". Flytt opp et halvt trinn hver gang til D, G og E. Dette tvinger god pust støtte.

The Fifth Slide Warm-Up Scale

Neste er den femte lysbilde warm-up. Begynn på den femte tonen med stavelsen "wee" og skyv ned til basen, (så-do), i C-dur igjen. Gjenta på de samme toner med "zoo", deretter flytte opp et halvt trinn og gjenta, "wee-zoo." Fortsett å flytte opp i halve trinn.

Fem toneskalaen Warm-Up

Begynn på den femte tone og ned ved trinn til basen: så, fa, mi, re, gjør. Først gjøre stavelsen "na" og deretter "nei", "noh" og "noo" flytte opp et halvt trinn og gjenta skalaen på hver stavelse. Flytt opp et halvt trinn med hver rapport. Følger det med en synkende arpeggio: do, se, mi, gjøre på stavelsen "nah." Gjenta på "nei", "nee", "noh" og "noo", deretter fortsette å gå opp halve trinn og gjenta på hver stavelse igjen.

Oktav Slide Warm-Up

Bruk Buzz og begynne på basen notat; skyv opp en oktav og tilbake ned til basen: gjør, gjør, gjør. Repeat "oo," flytte opp et halvt trinn, gjør buzz, og "oo". Fortsett opp halve trinn. Utført på riktig måte en god oppvarming vil forberede deg for din sang praksis.

Fordeler og konsekvenser

Oppvarming av stemmebåndene forbereder dem for anstrengende aktivitet. Stemmebåndene er som muskler, de trenger blod flyte, avslapping og luft som strømmer glatte over dem, for å forberede dem for sang. Plus, varme-ups trene stemmebåndene og styrke dem for en sterkere stemme. Skade på stemmebåndene som en forstuing eller belastning kan forekomme, noe som kan føre til hevelse og heshet hvis du tvinge dem til å synge før de er varme.

Unormal adamseplet

Unormal adamseplet


En unormal adamseplet kan bety en rekke ting. Unormalt store eller hovne Adams Epler kan enten være en kortsiktig eller langsiktig karakteristisk for en rekke forhold, alt fra kreft til puberteten. Noen mennesker kan forvirre en øm eller smertefull adamseplet, eller klump i halsen type følelse, med betente thyroids. Menn som er født med større Adams Epler enn andre vanligvis har visse kvaliteter og egenskaper i deres stemmer. Å vite de endringene som skjer i puberteten og tider med sykdom, samt andre forhold som for eksempel kreft, kan bidra til å identifisere hva som fører til en manns adamseplet å være unormal.

Thyroid

Betente thyroids kan påvirke hvordan adamseplet føles ved berøring. Det klump i halsen følelse når en person er syk kan føre til ubehag ved svelging, og kan gi en illusjon av at det er adamseplet som er vondt. Imidlertid er Adam eplet koblet til skjoldbruskkjertelen, som er kilden for smerte i stedet for Adam eplet verket. Thyroids er ansvarlig for å produsere hormoner og spesielle immun-forsvar celler som hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner. Hvis thyroids er hovne, deretter som vanligvis betyr at kroppen kjemper en sykdom.

Unormalt store Adams Epler

Siden menn med unormalt stor Adams epler har også større stemme bokser, deres stemmer er dypere enn menn med mindre Adams epler og stemme bokser. Større Adams epler bety mer plass i stemmen boksen for stemmebåndene i strupehodet til å strekke. Når stemmebåndene vibrerer, er det en dypere tonehøyde forbundet med lydbølgene som kommer fra stemmebåndene. Menn med større Adams epler, og dermed talebokser, er også antatt å ha potensial til å bli bedre sangere og vokalister enn de uten større stemme bokser ..

Second adamseplet

Noen beskriver ett av tegnene på de tidlige stadier av skjoldbruskkjertelkreft som å ha utseendet av et sekund adamseplet. Skjoldbrusk kreft oppstår hos kvinner fire ganger så mye som hos menn, og dreper ca 1400 amerikanere årlig. Ved første, klump, som utgjør den andre adamseplet, er smertefri og beveger seg opp og ned når du svelger, omtrent som den virkelige adamseplet. Andre symptomer kan være hoste opp blod, problemer med å svelge fast føde, heshet, vedvarende hoste, og smerter som stråler til kjeven og øret.

Pubertet

Adamseplet generelt begynner å utvikle seg og stikker i løpet av de senere stadier av puberteten for unge menn. For noen kan Adam eplet vokse raskere enn andre deler av kroppen, slik det skal vises større enn normalt. Men som utfolder pubertet, vil andre utviklingen tillater kroppen å fange opp, noe som gjør Adam eplet vises proporsjonal med størrelsen av halsen og resten av kroppen. Når unge menn stemmer knirker, er det fordi adamseplet og stemmen boksen går gjennom en vekstperiode.

Legend of Origins

Adamseplet kalles dette på grunn av historien om Edens hage. Ifølge historien, Adam, det første menneske, spiste et stykke frukt, angivelig et eple fra treet til kunnskap om godt og ondt. Den stykke frukt ble sittende fast i halsen.

Hvordan Rens Effekter på Voice Box

Hvordan Rens Effekter på Voice Box


Våre stemmer er som barometre som indikerer vår generelle helse og velvære. Voice er produsert gjennom delikat samspill av tre ulike systemer - luftstrøm, vibrasjoner og resonans. Når det er vanskeligheter i noen av disse områdene, på grunn av sykdom eller ulykke, kan stemmen bli svak, smertefull og ineffektive. Skade på stemmebåndene, som er i strupehodet (tale-boksen), kan oppstå etter lengre perioder med infeksjon som laryngitt, eller høyt snakker eller rope. Redusere eller eliminere uønskede effekter med noen enkle vokale øvelser som vil returnere din stemme til optimal tilstand og ytelse.

Hvordan Rens Effekter på Voice Box

•  Sitt eller stå med rett rygg og plasser åpne hender flatt på magen med fingertuppene bare rørende. Pust inn gjennom nesen og presse ut magen. Fingertuppene bør skille. Telle til tre i hodet ditt, så puster mens sakte trekker magen inn. Fingertuppene skal røre igjen. Gjenta denne øvelsen fem ganger.

trekke på skuldrene opp til ørene og deretter slappe av. Gjenta denne bevegelsen fem ganger.

hvile hodet på brystet og deretter heve den til normal posisjon. Gjenta fem ganger. Hvile hodet på brystet så rull det forsiktig fra side til side, igjen fem ganger.

Hold haken horisontal og se over hver skulder fem ganger.

Ta et dypt åndedrag så puster samtidig som en lang sukk lyd. Gjenta tre ganger

Ta et dypt åndedrag så puster samtidig som en lang "h" lyd kombinert med en vokal. For eksempel, "h ... ee," eller "h ... oe." Forlenge utpust så lenge som mulig. Gjenta med vokalen høres, e, i og o. Gjenta tre ganger for hver lyd kombinasjon.

•  Gjenta øvelsen i trinn 6, men erstatte h lyd med m, s, f, sh, v og z.

Glide fra en vokal til en annen ("a ... e ... jeg," for eksempel), forlenge hver vokal for to eller tre sekunder.

telle opp til 20, og legger ekstra vekt til hver femte nummer. Gjenta øvelsen understreker hver tredje nummer.

Les høyt tekst fra bøker, magasiner eller poesi, ta vare å holde stemmen boksen avslappet og stemmen din høres uanstrengt.

Hint

  • Ikke rop eller tvinge stemmen din. Ikke snakke over bakgrunnsstøy. Ikke røyk eller drikke store mengder alkohol. Ikke spis masse varm, krydret mat eller suge på masse halspastiller.
  • Hvis du er bekymret for din stemme, eller din helse, snakke med helsepersonell.

Årsaker til en tørr hakkende hoste

Årsaker til en tørr hakkende hoste


Hoste kan klassifiseres under to overskrifter: tørre og produktive. Tørr hoste produserer ikke sputum mens produktive hoste gjør. En kronisk tørr hoste (når han hoster har vart mer enn åtte uker) er vanligvis forårsaket av røyking. Som følge av betennelse i lungene, røykernes hoste er høyt og hacking, typisk kiling i halsen på vei ut. Ofte, luftveisinfeksjoner begynne med tørr hoste da, over tid, blir produktiv hoste.

Common Cold

Lett spre seg, dette virusinfeksjon påvirker din øvre luftveier, som inkluderer nese og svelg. Det går inn gjennom nesen, samle det og også reiser til halsen. Halsen spasmer som den prøver å bli kvitt den inntrengende virus, noe som resulterer i en vedvarende hoste. Som du sikkert vet fra mange kalde opplevelser, mens lunger, sår hals og nysing synes dårlig i øyeblikket, de fleste forkjølelse forsvinne uten noen varige effekter. Imidlertid kan en viral infeksjon så som denne etterfølges av mer alvorlige tilstander.

Bronkitt

Bronkitt er en tilstand karakterisert ved betente bronkiene (luftveiene til lungene). Akutt bronkitt (vanligvis til stede mindre enn tre uker) kommer rett etter en virusinfeksjon, som en forkjølelse eller influensa. Det begynner i de øvre luftveiene, men sprer seg ned i lungene. Vanligvis begynner hoste forbundet med bronkitt tørr og deretter blir produktiv på sitt mest alvorlig stadium. Som den verste av den passerer, hoste bli tørr igjen. Mens andre akutt bronkitt symptomer (inkludert tungpustethet, heshet og en svak feber) vanligvis bare vare i ca en uke, kan dette hacking hoste forbli i månedsvis. Hoste i forbindelse med kronisk bronkitt er vanligvis ledsaget av slim og varer mye lenger.

Laryngitt

Laryngitt er når stemmen din boks (strupehode) blir betent. Det kan forekomme på grunn av irritasjon eller infeksjon. Fordi stemmebåndene er plassert inne i strupehodet og kan derfor ikke lenger bevege seg jevnt og skape de riktige vibrasjoner, er en hes, svak eller mistet stemmen den mest åpenbare symptom på laryngitt. En veldig tørr hoste vanligvis følger laryngitt, som typisk følger virale luftveisinfeksjoner (som en kald og influensa) eller resultater fra vokal belastning.

Kikhoste

En infeksjon i øvre luftveier, er kikhoste forårsaket av luftbårne bakterier. De bakterier produserer toksiner som hemmer luftveiene er fjerning av bakterier. Som et resultat, bygger opp slim i luftveiene, og forårsaker vedvarende hoste. I tillegg bakteriene forårsaker bronkiene å bli betent og smale. Kikhoste er spesielt smittsom i starten, da det virket som en kald med mild hoste, nysing og rennende nese, men er fortsatt noe smittsomt hele. Når infeksjonen er på sitt verste, høyt, hacking hoste er ukontrollerbar og så voldsom at de fører til utmattelse. Etter dette, kan pasienten begynne å få styrke, men et høyt hoste vedvarer før infeksjonen er helt borte.

Astma

Astmasyke har ekstra følsom, lett irritert luftveier. Irritanter føre til at luftveiene blir betent, eggende musklene til å stramme og for mye slim for å bli produsert. Disse smalere passasjer mener det er vanskelig å få nok luft inn i lungene. Tungpustethet er den vanligste effekten av dette, men i en variant som kalles "hoste-variant astma" er et tørrhoste vanligvis den eneste symptomet. Dette faktum gjør det ganske vanskelig å diagnostisere. Selv om det er trygt å si denne tilstanden er uvanlig, nøyaktig hvor vanlig er ikke kjent. En kanadisk College of Medicine kasuistikk avslørte at "studier ikke har sammenlignet forekomsten av hoste variant astma til symptomer og tegn som typisk assosieres med klassisk astma, nemlig tungpustethet, dyspné, hoste og variabel luftveisobstruksjon."

Andre årsaker

Noen flere mulige årsaker til en tørr, hakkende hoste inkluderer allergier, asbestose, lungekreft og ACE-hemmere.

Hvordan bli kvitt en sår hals raskt

En sår hals kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon som streptokokker, en viral infeksjon som influensa, eller skade på stemmebåndene forårsaket av roping, skriking eller for mye sang. Bakteriell infeksjon må tas opp av lege, men smerte og irritasjon kan også bli kurert av urter og andre naturlige produkter, som hvitløk. Disse rettsmidler kan lindre og helbrede en sår hals innen 1 eller 2 dager hvis infeksjonen eller skaden er relativt mild.

Hvordan bli kvitt en sår hals raskt

Gurgle med saltvann for å bli kvitt en sår hals raskt. Bland 1 ts. vanlig salt i en halvliter litt varmt vann. Svelge en munnfull og gurgle fintfolk i 15 til 30 sekunder. Dette vil berolige smerte og irritasjon i halsen.

nippe varm urtete med et kyss av honning i den. Varmen av te, beroligende urter og tykk honning vil alle arbeide sammen for å redusere sårhet. Prøv kamille eller peppermynte te.

Suge på en pastill som inneholder benzocaine å hjelpe nummen smerte. Også prøve sink gluconate tabletter. En studie ved University of Texas i Austin funnet at sink gluconate bidrar til å redusere en sår hals. La pastiller oppløses i halsen din og hold den flytende i noen sekunder før du svelger.

Spis hvitløk for å bli kvitt en sår hals raskt. Hvitløk har anti-viral egenskaper så hvis sår hals er forårsaket av et influensa virus eller lignende, kan du prøve å legge litt hvitløk til dine daglige måltider for å bidra til å bekjempe infeksjonen.

Hint

  • Bruk disse rettsmidler minst tre ganger om dagen for best resultat. Nippe varm hvitløksuppe å få den doble fordelene av hvitløk og varm væske.
  • Se en lege umiddelbart hvis sår hals ikke rydde opp i et par dager eller blir verre.

Paratyreoidektomi bivirkninger

Paratyreoidektomi bivirkninger


Biskjoldkjertlene, vanligvis to parene som ligger bak skjoldbruskkjertelen i halsen, utskille parathyreoideahormon, som regulerer kalsium i skjelettet, blod nivåer av kalsium og absorpsjon av kalsium ved tarmen gjennom aktivering av vitamin D. Med hyperparatyreoidisme, for mye kalsium er leeched fra skjelettet, noe som resulterer i høye kalsiumnivåer i blodet og øke risikoen for nyrestein og brudd i svekket bein. Den mest effektive behandling er paratyreoidektomi med fjerning av alt eller, mer vanlig, kan noen eller en del av biskjoldkjertlene.

Lav Parathyreoideahormon

Ifølge SJ McPhee og MA Papadakis i "Nåværende medisinsk diagnose og behandling," om lag 70 prosent av personer med parathyroidectomies utvikle lave parathyroid hormon nivåer i den første dagen etter operasjonen. Hypoparathyroidisme forårsaker hypokalsemi, som for lite kalsium sirkulerer. Kalsium er nødvendig for muskler og nerver å fungere skikkelig, slik at du kan oppleve muskelrykninger og kramper (tetani) samt nummenhet eller prikking i hender og føtter. Hvis nivået er veldig lavt, kan du bli forvirret. Lav kalsium kan påvirke hjertet, forårsaker uregelmessig hjerterytme.

Høy Parathyreoideahormon

Noen ganger, høye parathyroid hormon nivåer gjentas ca en uke etter operasjonen, selv om kalsiumnivåer kan forbli normal eller lav. Du kan trenge behandling med kalsium og vitamin D i tre til seks måneder eller på ubestemt tid for å bringe parathyroid hormon nivåer til normal hvis nivåene er høye.

Thyroid Damage

Skjoldbruskkjertelen er manipulert under operasjonen for å fjerne biskjoldkjertlene; dette manipulasjon kan føre til frigjøring av overflødig thyroid hormon, som resulterer i midlertidig hypertyreose med skjelving, rask puls, slapphet, angst og manglende evne til å sove. Ifølge Medline Plus, kan skjoldbruskkjertelen også bli skadet under operasjonen og kan trenge å være delvis eller helt fjernet. Hvis dette skjer, må du kanskje ta skjoldbrusk medisinering.

Nerve Damage

Skade på nervene i halsen kan oppstå under operasjonen. Skade på stemmebåndene kan føre til problemer med å snakke, alt fra liten svakhet i å produsere lyder til uttalt heshet eller hvisket stemmen. I tillegg kan kirurgi skadde nerver som påvirker svelger, slik at du kan kvele lett, spesielt hvis du drikker tynne væsker.

Hevelse

Hevelse i svelg kan oppstå etter operasjonen, og dette kan føre til at du kortpustethet eller problemer med å puste. Selv om dette ikke er vanlig, kan du føle noen kortpustethet i flere måneder mens vevet er healing.

Advarsel

Røyking irriterer halsen og kan forsinke bedring. Slutte å røyke før operasjonen hvis mulig eller unngå røyking, spesielt under den første uken etter operasjonen.

Behandlinger for Vocal Cord Dysfunction

Stemmebånd dysfunksjon (VCD) er en tilstand der normal pusting fører til at stemmebåndene for å lukke snarere enn åpen. Det er også kjent som paradoksalt stemmebånd bevegelse (PVCM). VCD er ofte feildiagnostisert som en komponent av astma, og noen lider av VCD har dødd av å bruke feil foreskrevet astma medisiner. Behandling av lidelsen er basert på riktig diagnose, etterfulgt av akutt behandling og instruksjon i terapeutiske teknikker for å begrense fremtidige hendelser.

Symptomer og viktigheten av riktig diagnose

Den vesentlige vanskelighet av VCD er manglende evne til effektivt å bevege luft inn og ut av lungene. Hvis du har sykdommen, kan symptomene inkludere følelser av choking eller kvelning, kortpustethet eller innsnevret pust, tetthet i halsen eller brystet, støyende pusting, en hes stemme eller hyppig hoste og clearing av halsen. Vær oppmerksom på at disse symptomene kan være til stede om du har astma. Mens mange astmasyke kan også ha VCD, stemmebånd problemer er forskjellig fra de lungerelaterte problemer av klassisk astma.

Hvis du er bekymret for at VCD er til stede, kan du prøve å finne en lege som har erfaring i behandling av denne tilstanden. Gjør du det vil minske sjansene for å få en feilaktig diagnose, og kan meget vel være forskjellen mellom å forbedre eller redusere din helse og velvære. Vær oppmerksom på at selv under de beste omstendigheter, kan VCD være vanskelig å diagnostisere med mindre du stiller aktive symptomer når du er undersøkt. Som et resultat, kan legen bruke ulike teknikker for å utløse et angrep som en del av en grundig diagnose.

Behandling Akutt VCD

Hvis du er diagnostisert med VCD, vil det første trinnet i behandlingen være reduksjon av umiddelbare symptomer. For å oppnå dette, kan legen gi en blanding av helium og oksygen (heliox), eller bruke en kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin for å åpne opp stemmebåndene. Alternativt kan hun be deg om å pese rytmisk å avlaste stemmebånd press.

Forebygging som behandling

Når symptomene har blitt kontrollert, må du lære visse teknikker for å kontrollere framtidige VCD angrep. For denne delen av behandlingen, vil du trenger å se en logoped eller psykolog erfaring i behandling av sykdommen. Hver av disse helsepersonell vil være i stand til å lære deg metoder for å slappe av din hals muskler som vil sterkt redusere mottakelighet for VCD. Kan ta en rekke terapeutiske økter, og mestring av det du lærer vil ta en god del ekstra praksis lære disse teknikkene riktig.

I noen tilfeller kan VCD utløses av sterke følelser eller stressende situasjoner. Derfor kan du få ekstra nytte av å lære mer generelle avspenningsteknikker eller biofeedback. Psykoterapi kan også være nyttig.

Tilleggsvurderinger

Hvis du har astma, i tillegg til VCD, er det viktig å kontrollere riktig denne tilstand også. I noen tilfeller kan din VCD være utløst av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), laryngofaryngeal reflukssykdom eller post-nasal drypp. Hvis du har en av disse forholdene, bør du kontakte lege for fullstendige instruksjoner om hvordan å eliminere dens virkninger.

Bekymringer og Årsaker til alvorlig hikke

Bekymringer og Årsaker til alvorlig hikke


Hikke, også kjent som singultus og hiccoughs, er ufrivillige og tilfeldige kramper i mellomgulvet, noe som resulterer i lukking av stemmebåndene, ifølge Health og WebMD. Hikke kan være irriterende og flaut, men vanligvis vare noen minutter til et par dager. I sjeldne tilfeller hikke vare noen uker til år. Langvarig hikke som varer mer enn noen få timer er alvorlige. Hikke kan også være et symptom på noe alvorlig.

Årsaker

Selve årsaken til alvorlig hikke er ukjent. Noen leger og forskere har spekulert i, men ingenting er sikkert. Ifølge eMedicine, "Hippokrates og Celsus forbundet hikke med leverbetennelse og andre forhold Galen mente hikke skyldtes voldsomme følelser opphissende magen Moderne vitenskap har noen teorier om hva som forårsaker hikke, for eksempel:.. Mage oppblåsthet relatert til mat eller alkohol , endringer i mage eller omgivelsestemperatur, overdreven alkohol eller tobakk, stress eller spenning. Oftest hikke er tilfeldig og årsaken er ukjent. Hvis hikke er alvorlig og vedvarende de kan være symptomer på en mer alvorlig tilstand.

Pleuritt

Ifølge WebMD, kan hikke være et symptom på pleuritt. Pleuritt er betennelse i lungene og brystvevet. Dette vevet er kalt pleura. Årsaker til pleuritt inkluderer: nedre luftveisinfeksjoner, luft lekker fra et hull i lungene, brystskader, brukne ribbein, tuberkulose, en svulst i pleura eller andre infeksjoner. Pleuritt vanligvis bare varer et par uker på det meste, avhengig av årsaken. Symptomer på Pleuritt, foruten hikke, inkluderer: brystsmerter og pustevansker.

Pankreatitt

Ifølge WebMD, kan hikke være et symptom på pankreatitt. Pankreatitt er betennelse i bukspyttkjertelen. Årsaker til pankreatitt inkluderer: overdrevent alkoholforbruk, gallestein, metabolske sykdommer, kirurgi og medisiner bivirkninger. Pankreatitt er en alvorlig tilstand som krever diagnose, konsultasjon og behandling av lege. Symptomer på pankreatitt annet enn hikke inkluderer: øvre mage og ryggsmerter, hoven mage, øm i magen, kvalme, oppkast, feber og økt hjertefrekvens.

Andre alvorlige forhold

Alvorlige, men vanlige tilstander som lungebetennelse og hepatitt kan forårsake hikke. Leveren kreft eller hjernesvulst kan også forårsake hikke. Ifølge eMedicine, har det vært sjeldne tilfeller av alvorlig hikke hvor årsaken var ukjent, men resultatet var død.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Familiær Tremor

Hvordan gjenkjenne symptomer på Familiær Tremor


Når du plukker opp et glass eller en kopp, hvis du har lagt merke til at du trenger å stabil det med den andre hånden, kanskje du har skjelvinger. Kanskje er det bare en forbigående fase av svakhet fra sykdom eller fordi du er overtrøtt. Hvis disse rystelser blitt en daglig foreteelse, imidlertid, og du husker en forelder eller besteforelder opplever en lignende risting, kan du ha familiær tremor. Også kjent som essensiell tremor, kan tilstanden påvirke andre deler av kroppen som hode, armer, ansikt, stemmebåndene, bagasjerommet og ben. Når skjelvinger kommer til det punktet hvor de har blitt et problem, erkjenner symptomene på familiær tremor vil hjelpe legen i å bestemme din diagnose.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Familiær Tremor

Forsknings din familie bakgrunnen hvis du har en uttalt risting av hender eller andre deler av kroppen. Dette kan være så enkelt som å be dine foreldre eller andre familiemedlemmer for deres erindring av familiemedlemmer som syntes å ha dette problemet. Hvis det ikke er mulig, kan det hende du må fordype deg i dine avstamning poster for å finne en ledetråd. Familiær eller essensiell tremor er en arvelig dominant egenskap, som betyr at du bare trenger genet fra en av foreldrene for å utvikle sykdommen. Disse rystelser er vanligvis ikke lagt merke til når personen er i ro.

Se for vanskeligheter i å gjøre små, krevende oppgaver. Holder sølvtøy eller en penn blir vanskelig, og skrive og spise mer krevende. Personer med familiær tremor har vanligvis problemer med å stabiliserende et kamera for å ta bilder.

Kjøps rystelser som oppstår når du utfører en bevisst handling som å trykke på en knapp, sette i kontakter eller å sette øredobber til piercing. Jo mer delikat oppgaven, jo flere rystelser vil sannsynligvis oppstå.

Ta hensyn til din alder, livsstil og medisiner. Familiær skjelvinger blir verre med alderen, stress og overforbruk av koffein. Enkelte reseptbelagte og over-the-counter medisiner som Singulair, Prednisolon, Lisinopril, Topimax, Albuterol, Claritin og andre kan forårsake skjelvinger. Se legen din for å finne ut om dine medisiner spille en betydelig rolle i dine rystelser.

Hva er Falsk krupp?

Falsk krupp er en vanlig barnesykdom som involverer en alvorlig hoste forårsaket av betennelse i de øvre og noen ganger lavere luftveiene. Betennelsen fører til hevelse rundt strupehodet (stemmebåndene) og luftrøret (luftrør). Når barnet hoster, må luften tvinges gjennom den trange passasje.

Symptomer

Falsk krupp vanligvis begynner med kaldt symptomer, utvikler seg til en hard bjeffer hoste som folk ofte sier høres ut som en sel. Barnet kan være hes og har problemer med å puste.

Viral Kryss

Viral krupp er den vanligste typen krupp, vanligvis forårsaket av infeksjon med parainfluenza virus type 1. Det ofte begynner med kalde symptomer som tett nese, rennende nese og feber, og tilstanden utvikler seg til barking hoste.

Falsk krupp

Den andre typen, falsk krupp, kommer på raskt, ofte i et barn med en mild kaldt. Det begynner vanligvis under søvn og kan forlate barnet gisper etter luft. Feber er ikke forbundet med denne type krysset.

Alder Betraktninger

Falsk krupp er mest sannsynlig hos barn under 3 år gammel fordi deres luftrom er så små. Imidlertid kan det også påvirke ungdommer.

Behandling

De fleste tilfeller av falsk krupp kan behandles hjemme ved å ha barnet puste fuktig luft og drikke mye væske. For langvarig tilfeller kan en lege foreskrive kortikosteroider eller adrenalin. Et barn med et alvorlig tilfelle av falsk krupp kan ha nytte av et sykehusopphold for å få fuktet oksygen.

Typer Knuter

Knuter, små klumper av vev, kan dannes i deler av kroppen, inkludert skjoldbruskkjertelen, bryst, hud, stemmebåndene, ledd og lunger. De vanligvis måler fra 1 cm til 2 cm i diameter, selv om noen, som for eksempel lunge-knuter, kan være større. Selv om noen forårsake ingen symptomer i det hele tatt, kan andre knuter forårsake ubehag eller forstyrre kroppsfunksjoner. Knuter kan være godartet eller kreft.

Skjoldbrusk nodules

Ofte følt eller sett på som en klump på halsen, skjoldbrusk knuter er normalt godartet og er langt mer vanlig hos middelaldrende og eldre voksne enn hos unge voksne. I de fleste tilfeller, skjoldbrusk nodules forårsaker ingen smerter eller andre problemer, selv om en person med skjoldbrusk knuter bør ha en lege undersøke dem for å sikre at de er ikke kreft, og at skjoldbruskkjertelen fungerer normalt, sier endocrineweb.com.

Bryst Knuter

Det er normalt for knuter å utvikle seg i kvinners bryster. Bryst knuter har en rekke årsaker, blant annet cyster, betennelser, kalkavleiringer, abscesser og duct obstruksjon. Selv om det vanligvis er et tegn på godartet brystsykdom, de kan også være et tegn på kreft. Medisinske tester, for eksempel en tynn nål aspirasjon eller en biopsi, kan avgjøre om et bryst nodule er godartet eller ondartet, ifølge Life Extension.

Akne Knuter

En hormonell ubalanse kan føre en person til å utvikle akne knuter. I motsetning mildere former for akne, der kviser utvikler på hudens overflate, akne knuter utvikler under hudens overflate. Disse faste og ofte smertefulle klumper krever hjelp fra en hudlege, som kan behandle dem med kortison injeksjoner, isotretinoin, kirurgisk drenering eller alpha hydroxy acid peeling, sier acnetalks.com.

Andre hud knuter

Andre typer knuter kan danne på eller under huden. Mange hud knuter utgjør ingen grunn til bekymring, selv om noen --- slik som føflekker og fødselsmerker --- kan være skjemmende og andre som liktorn kan gi ubehag. Men noen hud knuter krever legehjelp. Koker for eksempel kan føre til at blodforgiftning, og noen klumper --- spesielt mørke mol som vises plutselig --- er tegn på kreft, i henhold til formel Medical Group.

Vocal Cord Knuter

Ved å hindre stemmebåndene fra å trykke sammen, knuter på en eller begge av ledningene forårsake en persons stemme til å høres hes eller pust. Ulike faktorer kan føre til stemmebånd knuter, inkludert overdreven skriking eller høyt snakker, dårlig ånde støtte, allergier, kroniske øvre luftveisinfeksjoner og hormonelle ubalanser. Selv om de kan fjernes kirurgisk, er stemmeterapi vanligvis nødvendig for å hindre knuter fra å returnere, sier Pediatric Øre hjemmeside.

Revmatoid Knuter

Noen revmatoid artritt lider utvikle knuter på albuene, rygg, fingre, føtter eller andre områder. Disse knuter vanligvis ikke krever behandling. Hvis en revmatoid nodule gjør forårsake ubehag eller forstyrrer en felles utvalg av bevegelse, kan en lege behandle det med medisiner eller kirurgisk fjerne den, sier Everyday Health.

Lunge Knuter

Lunge knuter --- utvekster på lungene ikke mer enn 3 cm i diameter --- er ofte et resultat av tuberkulose eller en soppinfeksjon. Godartede noduler vanligvis vise liten eller ingen vekst, og trenger ikke å bli behandlet. Kreft knuter, men vokser raskt og krever kirurgisk fjerning eller annen medisinsk behandling, sier endocrineweb.com.