Digidexo.com

akutt polynevropati trenger hvile

Hvil i Back Pain

Mange er foreskrevet sengeleie for ryggsmerter. Dette virker som en fornuftig tilnærming siden de fleste akutte skader trenger hvile for å la hevelse avta, hindre ytterligere skade og lar området for å helbrede. Dette er kanskje ikke det beste rådet dersom du opplever moderate ryggsmerter. Ifølge Western Journal of Medicine, mens ryggsmerter står for et flertall av sykedager, kan du finne deg selv hjemme mer enn nødvendig hvis du holder deg til resten regelen.

Hvorfor ikke sengeleie

The Mayo Clinic antyder at noen sengeleie er godt å lindre symptomene på akutte ryggsmerter. Imidlertid kan forlenges resten forverre tilstanden din. Årsaken er ryggraden kan fort bli stiv og risiko ytterligere skade når det oppbevares i en stilling for lenge. I tillegg er det mange som ikke lå i en stilling som letter presset på ulike deler av ryggraden. Dette kan føre til mer stivhet og redusere omfanget av bevegelse i det berørte området, forårsaker mer smerte og mer tid på.

Moderat aktivitet

Aktivitet som ikke skade ryggen er sterkt anbefalt når utvinne fra akutte ryggsmerter. Hvis du kan svømme eller sykle, disse er low-impact aktiviteter som får blodet flyter, hjelper strekke ryggraden og redusere kompresjon. Bare ved å flytte, vil du hjelpe ryggen din til å helbrede. Husk at hvis det gjør det vondt mer, slutte å gjøre det. Dette betyr at du vil sannsynligvis ønske å avstå fra å kjøre og high-impact aerobic aktiviteter mens du arbeider med ryggsmerter.

Hindre ytterligere skade

Sammen med high-impact aktiviteter, vil du ønsker å avstå fra noen strekking og løfting som kan forverre skaden. Sjansene er du sannsynligvis fått smerten ved å løfte noe med dårlige formen. Ikke gjenta hva som forårsaket skaden. Stoppe aktivitetene som forårsaket skaden er en mye bedre form for hvile enn bare å ligge i sengen. Hvis treffer et kick tjene i tennis er hva som forårsaket tweak i ryggen, stoppe før det er bedre. Men ikke la stoppe den aktiviteten som førte til skade hindre deg fra å gjøre hva som vil hjelpe det gro.

Øk Fleksibilitet

Øke fleksibiliteten vil hjelpe ryggen leges. Du kan gjøre mye av strekninger som hjelper utgivelsen spenninger i ryggen som vil bidra til å lindre smerter fra stivhet og kompresjon. Milde bivirkninger vendinger som en vaskemaskin vil løsne hofter og ryggrad. Sitt på gulvet og nå for tærne. Sørg for å puste mens du strekker for å få oksygen og næringsstoffer til musklene dine. Mens legging på ryggen, ta med ett kne om gangen til brystet og hold den der. Du kan også vende ut mot magen og stige opp i en yoga cobra positur der bena er fortsatt på gulvet og hendene presse overkroppen opp løfte hodet mot himmelen.

Forbedre Styrke

Mye av ryggsmerter resultater fra kroppen din kompensere for svake muskler. Øke styrken din kjerne muskler og du vil redusere ytterligere bouts med ryggsmerter. Må sit-ups og crunches for å bygge magemusklene. På en øvelse ball, henge over ballen og løft overkroppen opp til å bygge korsryggen styrke.

Hvis Pain ikke går bort

Smerter som varer mer enn fire uker eller øker i intensitet bør undersøkes av en lege. Hvis du opplever svakhet eller nummenhet i ekstremiteter, eller har problemer med å holde blæren eller tarmene, kan det indikere en klemt nerve muligens krever mer aggressive legehjelp.

Hva er progressiv Polynevropati?

Hva er progressiv Polynevropati?


Sentralnervesystemet (CNS) består av hjernen og ryggmargen; det perifere nervesystemet (PNS) består av nervebaner løper mellom CNS og organer og lemmer av kroppen. PNS inneholder både motor (bevegelse) og sensoriske nerveceller eller nervefibre; nevropati blir forstyrrelsen av nerveimpulser innen PNS. Progressiv polynevropati beskriver en gruppe av tilstander som eksisterer forstyrrelse av PNS i flere områder, og sykdommen er kronisk med symptomer som gradvis forverres over tid.

Symptomer

Symptomene på polynevropati inkluderer ofte smertefulle opplevelser som brennende eller en pins-og-nåler følelse i hender og føtter, ifølge Merck Manuals. Andre symptomer kan være et tap av følelse slik at en person ikke lenger føles temperatur eller smerte; i dette tilfellet pasienten er i fare for skader og infeksjon til de berørte områdene. Andre symptomer som blære eller tarm inkontinens, varierende blodtrykk og seksuell dysfunksjon kan forekomme. I sent stadium progressiv polynevropati, kan respirasjonssvikt føre på grunn av ødeleggelse av nerve funksjon på de musklene som kontrollerer pusting.

Diagnose

Helsearbeidere kan få mistanke progressive polynevropati ved eksistensen av flere, fallende symptomer, og ulike prosedyrer kan pålegges å bekrefte en diagnose. En slik fremgangsmåte er elektromyografi, en test som ser på den elektriske aktivitet i musklene som påvirkes av symptomer. En annen er nervelednings studier hvor hastigheten på overføring av nerveimpulser i nervetrådene symptoma måles.

Årsaker

Progressive eller kronisk polynevropati kan initieres sekundært til andre helseproblemer. Diabetes, alkoholisme, anemi, kreft, vitamin B12-mangel, leversvikt og nyresvikt er alle forhold som kan føre til progressive polynevropati, ifølge Merck Manuals. I mangel av andre sykdomstilstander, er årsaken til progressive polynevropati ofte ukjent.

Behandlinger

Behandling av neuropatier, vil variere avhengig av årsaken. Hvis for eksempel diabetes er årsaken, nøye kontrollere pasientens blodsukker har vist seg å forsinke progresjon. Kirurgisk fjerning av kreft presset mot nerver kan avlaste noen symptomer. I tilfeller hvor en Årsaken er ukjent, smertestillende midler, anestetika og antidepressive medikamenter kan være nyttig i å lindre smerte symptomer. Fysioterapi er ansatt for å hjelpe til med muskelsvakhet, stivhet og sammentrekning.

Akutt Polynevropati

Det finnes andre polynevropatier av PNS hvori utbruddet er plutselig; Dette er kjent som akutt eller idiopatisk polynevropati. I disse tilfeller symptomer kan ta fra flere timer til fire uker for å nå sin maksimale effekt; hvoretter de vil begynne å sakte øke. Disse sykdommene er ikke progressive og så deres virkninger ikke vil være permanent. The Center for perifer nevropati lister mange årsaker til akutte polynevropatier, inkludert: vitaminmangel, infeksjoner, heavy metal eksponering, bivirkninger av enkelte legemidler, og en autoimmun reaksjon som Guillain-Barrés syndrom.

Hvor mange kalorier gjør en person trenger?

Se på noen ernæring etikett og du vil finne kostanbefalinger for en 2000 eller 2500 calorie diett. Selv om disse tallene er gode estimater av mengden kalorier kroppen din trenger, avhengig av din alder, vekt, aktivitetsnivå og kjønn, kan dette tallet variere. Vanligvis trenger kroppen din 1500 til 3500 kalorier per dag.

Funksjon

Kalorier er et mål på hvor mye energi som kroppen din trenger og brannskader. Mat kalorier finnes i proteiner, karbohydrater og fett. Ett gram protein eller carboyhydrate er lik fire kalorier. Ett gram fett tilsvarer ni kalorier. Ifølge USDA mat pyramide, bør om lag 50 til 60 prosent av kaloriene i et sunt kosthold kommer fra karbohydrater, 10 til 30 prosent fra protein og 20 til 35 prosent fra fett. Mengden kalorier kroppen din trenger bestemmes av tre faktorer: basal metabolic rate (BMR), den termiske effekten av mat og ditt aktivitetsnivå.

BMR

Din BMR er mengden kalorier kroppen din trenger hvile. Din BMR står for slike grunnleggende funksjoner som å pumpe blod og puste. Din BMR står vanligvis for om lag 70 prosent av kaloriinntaket. For å beregne din BMR, bruke Harris Benedict formel. For menn: BMR = 66 + (13.7 X vekt i kg) + (5 X ht i cm) - (6,8 x alder i år). For kvinner: BMR = 655 + (9,6 x vekt i kg) + (1,8 x ht i cm) - (4,7 x alder i år)

Thermic Effect of Food

Kroppen din trenger også kalorier for å brenne maten som du forbruker. Dette er kjent som den termiske effekten av mat og regnskap for mengden kalorier kroppen din trenger for å brenne maten du spiser. Biting, tygge, svelge og fordøye kreve rundt 10 prosent av det totale kaloriinntaket. For den 150-kilos kvinne, ville termisk effekt utgjør brenne ca 150 kalorier.

Aktivitetsnivå

Selv de mest stillesittende person vil forbrenne kalorier. Snakker i telefonen, kjøring, sittende, matlaging og gjør annet husarbeid krever energi. Avhengig av aktivitetsnivå, mengden kalorier brent hver dag kan være alt fra 20 til 50 prosent av din BMR. Bruk Harris Benedict formel for å bestemme mengden kalorier brent på grunn av aktivitetsnivået.

Stillesittende: BMR x 1.2
Lett Aktiv: BMR x 1.375
Moderat aktiv: BMR x 1.55
Svært aktiv: BMR x 1.725
Ekstra Aktiv: BMR x 1.9

Vekttap

Det er 3500 kalorier i ett pund. Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, kan du enten redusere kaloriinntaket eller øke din caloric utgifter gjennom trening. Aldri redusere kaloriinntaket til under din BMR. I stedet vurdere å redusere det daglige kalorier med 200 og øke aktivitetsnivået for å brenne en ekstra 300 kalorier. Med denne hastigheten, vil du ha brent £ 1 i en uke.

Symptomer på hypovolemisk sjokk i Akutt pankreatitt

Mens de fleste mennesker som opplever en akutt pankreatitt vil generelt ha en mild angrep, er det mulighet for fare i de komplikasjoner som kan følge en slik sykdom. Ikke at hver person som har en slik plutselig problem med deres bukspyttkjertelen vil lide en ødeleggende tilstanden som hypovolemisk sjokk, men det er lurt å være klar over hva du ville være på jakt etter hvis noe som dette skulle sive ut.

Identifikasjon

Akutt pankreatitt er en tilstand hvor bukspyttkjertelen blir betent og induserer en nesten brå, intense smerter i den øvre mageregionen av kroppen. Vanligvis denne typen pankreatitt er ganske uventet, ettersom det ikke finnes reelle faresignaler som ville fortelle den enkelte av tilstanden. Selv om denne formen for pankreatitt vil generelt rette seg etter ca en uke med behandling, noen mennesker lider visse komplikasjoner fra et slikt "angrep".

Komplikasjoner

Hvis du er som folk flest, vil bukspyttkjertelen vanligvis finne veien tilbake til det normale, produserer både fordøyelsesenzymer og insulin for kroppen din. Men en ulempe i en persons utvinning er ikke nødvendigvis uhørt, og du bør virkelig ta hensyn til de potensielle komplikasjoner som noen ganger følger med akutt pankreatitt. På relativt sjeldne tilfeller kan en pasient oppleve infeksjon, overflødig væske og selv vev død i bukspyttkjertelen. Likevel er disse slags problemer ikke isolert til bare dette organet, og folk kan støte andre komplikasjoner som vil inkludere nyresvikt, respirasjonssvikt og hypovolemisk sjokk.

Symptomer

Mens symptomene på begge respiratoriske og nyrefeil er ganske godt kjent, blir tegnene på hypovolemisk sjokk mye mindre gjenkjent av noen faktisk lider av denne tilstand. Den mest åpenbare av disse symptomer vil være at en forandring i blodtrykket, beveger seg fra normal til høy, ofte referert til som hypotensjon. Du kan også oppleve en endring i oppfatningen, så å si, av verden rundt deg, gjennomgår en nesten meditativ tilstand av å være.

Effekter

Både av de mer åpenbare symptomer (hypotensjon og en meditativ tilstand av persepsjon) kan også være ledsaget av en kortpustethet eller en endring i pust til en mer grunne og rask inntak av luft. Mange mennesker som opplever hypovolemisk sjokk kan også finne seg kald og klam med en blek hudfarge til deres hud. Noen kan til og med oppdage en endring i mengden av vannlating de "satt ut" på en gitt dag, minske noen ganger med nesten halvparten.

Ledelsen

Vanligvis vil alle som opplever hypovolemisk sjokk på grunn av akutt pankreatitt trenger å søke behandling på et sykehus, som tiltak for å behandle tilstanden er avgjørende. Mange ganger, vil folk må ha væske og blod erstatning for å ta blodtrykket tilbake til et trygt og normalt nivå. De kan også trenge oksygen og eventuelt kirurgi (som organ kan være blødning eller beholde væske).

Akutt Bihulebetennelse Treatment Guidelines

Akutt bihulebetennelse er en type infeksjon som påvirker bihulene, mellomrommene bak pannen, kinn og øyne som er fylt med luft og er foret med slimhinner. Denne type infeksjon kan være forårsaket av en vanlig forkjølelse eller bakterier, allergi eller soppinfeksjoner. Under bihulebetennelse, bihulene blir betente og hovne, og slimete tømme ikke riktig. Noen symptomer er pustevansker, hevelser i ansiktet eller øynene og alvorlig hodepine og øre smerter. Hvis disse symptomene vedvarer i mellom 2 og 8 uker, er tilstanden anses å være akutt bihulebetennelse.

Grunnleggende behandlinger

Mange personer som har akutt bihulebetennelse trenger ikke å se en lege fordi infeksjonen kan behandles gjennom hjem rettsmidler og over-the-counter medisiner. Et symptom på at du kan bidra til å avlaste med disse typer behandlinger er lunger. For dette symptomet, bør du sette en varm vaske tøy over hodet 2 til 3 ganger om dagen; sove med hodet hevet, slik at bihulene vil drenere bedre; skyll ut nesegangene, med en spesialdesignet sprayflaske, slik som Sinus Skyll; drikke, som vann og juice, som vil bidra til å bli kvitt slim; sitte i et rom med damp, for eksempel et bad, ca 2 til 4 ganger om dagen og bruke en luftfukter. Du vil ønske å unngå å drikke enkelte drikker som kaffe og brus, fordi de kan føre til at du blir dehydrert. Du bør også unngå alkohol fordi det kan føre til at sinus hevelse å forverres. For å holde symptomene dine forverres, spesielt hvis du er overbelastet, vil du også ønsker å unngå å fly på et fly. Hvis du var å fly på et fly med symptomer på akutt bihulebetennelse, kan endringen i høyden føre til at du har smerter i ørene, spesielt hvis væsker er bygget opp i dem på grunn av akutt bihulebetennelse.

Å behandle akutt bihulebetennelse uten å se en lege, kan du også ønsker å bruke en nesespray spray, som du kan kjøpe fra en lokal butikk, men du bør bare bruke den for mellom 3 til 5 dager. Disse spray brukes til å hjelpe med nasal drenering og en tett nese. En vanlig nese decongestion spray som kan kjøpes over-the-counter er afrin. Du bør sette 2-3 dråper av denne spray i neseborene hver 10 til 12 timer, som ikke overstiger to doser om dagen. Du kan også være lurt å ta en decongestant i pilleform, for eksempel Drixoral eller Sudafed, som arbeider for å lindre symptomene på en lignende måte å nesespray decongestants. For smertelindring, kan du ta medisin med ibuprofen, slik som Motrin eller advil, eller over-the-counter piller med paracetamol, for eksempel Tylenol. Noen pasienter kan også bruke en nasal saltvann spray flere ganger om dagen som foreskrevet av sine leger. En nasal saltvann fungerer som en fuktighetskrem for flimmerhårene, som er hår-lignende strukturer som danner en vei for hvite Bloods celler til å komme å rense kroppen for bakterier og andre materialer. En annen type spray som kan være foreskrevet en nasal kortikosteroid, som er en type av spray som brukes til å behandle inflammasjon.

Avanserte Behandlinger

Selv om det er sjelden at pasienter trenger antibiotika for akutt bihulebetennelse, er det noen tilfeller der de er foreskrevet. Vanligvis trenger leger ikke gi pasientene antibiotika fordi disse typer av medisiner ikke fungere dersom infeksjonen er forårsaket av et virus eller sopp, og bakterieinfeksjoner kan ofte herdes uten bruk av antibiotika. Leger vil ofte forskrive antibiotika for barn med akutt bihulebetennelse, spesielt hvis de har en vedvarende hoste og nasal drenering problemer som varer 2 til 3 uker, feber høyere enn 102,2 grader F, ansikts eller hovne øyne og ansiktssmerter eller hodepine. Leger vil også forskrive antibiotika for pasienter som har en type akutt bihulebetennelse forårsaket av en bakteriell infeksjon som er vedvarende eller tilbakevend. Noen antibiotika som foreskrevet er medisiner med amoxicillin, som Amoxil og Trimox; med doksycyklin, slik som Doryx og med trimetoprim-sulfametoksazol, som for eksempel Bactrim og Septra. Som andre medisiner, er det viktig at du tar hele beløpet som legen forskriver og følg instruksjonene på etiketten. Vanligvis med antibiotika foreskrevet for akutt bihulebetennelse, må du ta medisiner for ca 10 til 14 dager, fordi hvis du ikke gjør det, vil symptomene kommer tilbake.

For pasienter med akutt bihulebetennelse, kan andre behandlinger som allergivaksinering, intravenøse injeksjoner og kirurgi være nødvendig. Selv om det er sjelden, er noen pasienter med former av infeksjonen forårsaket av sopp gitt anti-fungal medisiner, for eksempel amfotericin B og vorikonazol, intravenøst. Folk hvis tilstanden er forårsaket av allergi kan gis allergivaksinering for å hjelpe kroppen motstå allergener som forårsaker symptomene. Mange mennesker med soppinfeksjoner har andre tilstander som trenger kirurgi, for eksempel polypper, som er ikke-kreftsvulster i nesehulene, eller en merkelig septum, som er en forskyvning i den tynne veggen som skiller den høyre og venstre deler av nesen . Noen mennesker med akutt bihulebetennelse kan få operasjon, utført av otolaryngologists, for å rense ut sine nesegangene, spesielt hvis de har hatt vedvarende problemer med betennelse.

Post Migrene Symptomer

Ifølge National Headache Foundation, over 30 millioner amerikanere lider av migrene, som er ødeleggende hodepine som kan vare i timer eller dager. Et migreneanfall skjer i tre faser: den pre-migrene, eller prodrom, fase; selve migreneanfallet; og post-migrene, eller postdrome scenen. Hvert trinn har forskjellige symptomer, selv om overlapping mellom trinnene er vanlig.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, migrene er forårsaket av en nevrologisk forstyrrelse. Under en migrene, oppstår en kjemisk ubalanse i hjernen, inkludert et fall i Serotonin, et hormon som regulerer smerte. Denne nedgangen utløser frigjøring av nevropeptider, som forårsaker blodårene i hjernen til å bli betent. Migrenepasienter føler resultatene av denne prosessen i symptomer som foran migrene og fortsette etter den verste delen av angrepet er avsluttet.

Pre-migrene symptomer

Fra noen timer opp til en eller to dager før et migreneanfall, kan lider merke pre-migrene, eller prodrom, kan symptomene Disse inkluderer en nedstemthet, økt irritabilitet, og / eller et sug etter karbohydrater. Ifølge National Headache Foundation, ca 20 peercent av migrenepasienter opplever en "aura" oppstår en halv time til tre timer før selve hodepine treff. Auraen ofte omfatter synsforstyrrelser som i form av prikker eller blinkende lys foran øynene, ligner på hva du kan se etter å se på solen eller en kamerablits. Uklart eller taggete visjon kan også forekomme, og et lite antall migrenepasienter erfaring olfactory (lukt) eller auditive (hørsel) auraer.

Migreneanfall Symptomer

Selve migreneanfall er den mest akutte fase av prosessen, og det er ofte svekkende nok til å hindre lider fra å delta arbeid eller skole eller utfører andre daglige aktiviteter. Angrepet er preget av intens, bankende smerte --- ofte konsentrert på den ene siden av hodet. Denne fasen kan være ledsaget av kvalme, oppkast, nakkesmerter og følsomhet for lys, lyder og lukter.

Post Migrene Symptomer

Den post-migrene, eller postdrome, blir fasen ofte referert til som en "migrene bakrus." Selv om den verste migrene er over, kan dens virkninger somle i opptil to dager som hjernen gjenoppretter fra nevrologiske forstyrrelser. Post-migrene symptomer er tretthet, en dvelende, mildere hodepine, svimmelhet, depresjon, tap av matlyst, eller en "fuzzy-ledet" følelse. Noen individer opplever en forhøyet eller euforisk stemning. Selv om en lidende kanskje trenger å hvile i denne fasen, er det vanligvis mulig for dem å begynne å gå tilbake til vanlige aktiviteter etter den verste av angrepet har gått.

Advarsel

Selv om migrene er smertefulle, de er ikke livstruende. Men, bør du se en lege hvis du opplever en alvorlig hodepine som kommer plutselig eller som ikke følger vanlig hodepine mønster.

Hvordan behandle Torn Biceps Muscle

En revet biceps muskel kan være en svært smertefull tilstand. Den kan være et resultat av en ulykke husholdning som et fall eller den kan skje som et resultat av overdrive i friidrett. Vektløfting og andre idrettsutøvere ofte lider delvis eller fullstendig tårer av biceps. Skaden kan kreve kirurgi, men det er ikke alltid tilfelle.

Hvordan behandle Torn Biceps Muscle

Hvil armen helt. Hvis du har lidd en revet biceps gjennom vektløfting eller annen styrke trening, har tiden kommet for å sette vektstang ned og stoppe aktiviteten. Du trenger å hvile armen for minimum 48 timer. Prøv å ikke gjøre noe med den armen, og prøve å isolere den med puter eller supplerer når du sover.

Unn skaden med is. Du bør sette en ispose på skaden i 15 minutter hver våkne time i løpet av de første 24 timene. Du bør legge en ispose på armen i 15 minutter av hver andre våkne time over den påfølgende 24-timers periode.

Ta et ikke-steroid smertestillende som ibuprofen, naproxen eller aspirin for å hjelpe deg med å håndtere smerte. Dette er ikke et tegn på svakhet. Dette vil faktisk hjelpe deg å bli bedre. Disse medikamentene vil bidra til å redusere hevelse i området der skaden skjedde.

Gå fysioterapien når smerten er blitt redusert eller det ikke lenger er en faktor. Din biceps muskelen er fortsatt skadet, og det vil trenge terapi før du kan begynne å jobbe ut igjen. En fysioterapeut vil gi deg de strekninger du kan gjøre for å bidra til å gjenvinne styrke.

Se legen din hvis smertene ikke avtar, og du føler at dine biceps er ikke bedre. Han trenger å utføre en kirurgisk prosedyre som re-forankrer sene hvilken biceps muskelen er koblet tilbake til skulderbenet. I mange tilfeller kan denne operasjonen gjøres på poliklinisk basis, og du vil være i stand til å komme tilbake til fysioterapi kort tid etterpå.

Grunner for en mangel på energi

Når du føler mangel på energi, er det bedre å vite den eksakte årsaken til det, i stedet for bare bare pop piller eller helle kaffe inn i munnen din. Bortsett fra å være en helsefare, kan mangel på energi også skape problemer i våre profesjonelle og personlige liv. Å gjennomgå noen form for terapi, er det viktig for oss å vite årsaken til mangel på energi, som kan variere fra søvnløshet til dårlig kosthold eller hormonelle ubalansen.

Betydning

Det er mange grunner for en mangel på energi eller utmattelse. Fatigue er ikke en sykdom eller en sykdom, og det er definitivt ikke noe som skjer på en enkelt dag. De fleste som går til lege som klager på mangel på energi eller utmattelse rådes god hvile, riktig kosthold og fysisk aktivitet heller enn noen medisiner. Dette er nok til å få de fleste av dem tilbake på sporet i løpet av kort tid.

Misforståelse

Trøtthet kan påvirke alle i alle aldre, selv om den vanlige oppfatningen er at det hovedsakelig påvirker eldre og kvinner. Mangel på fysisk aktivitet kan også føre til en mangel på energi. Man skulle tro at det å jobbe på kontoret eller hjemme er fysisk aktivitet, men det er det ikke. Fysisk aktivitet inkluderer ikke kjører eller sitter på en stol hele dagen lang. For energi som skal produseres i kroppen din du må flytte den i alle retninger og det er det trening vil gjøre deg gjøre.

Fakta

En god grunn for en mangel på energi er mangel på søvn. For en kvinne, kan hormonell ubalanse og overgangsalder være en faktor. Hormonell ubalanse forårsaker nattesvette og hetetokter, som i sin tur føre til rastløshet og mangel på søvn. Det påvirker også riktig funksjon av visse kjertler som skjoldbruskkjertelen og bukspyttkjertelen, som er direkte eller indirekte knyttet til energinivået i kroppen. Uriktig søvnmønster kan også føre til tretthet. Feste hele natten, spise et tungt måltid rett før sengetid og økt stress og spenning nivåer kan føre til søvnapné.
Stress er en annen viktig årsak til mangel på energi. Vår nåværende livsstil havner spenninger og øker stressnivå. Over en periode stresset bygger seg opp og tar bort fra din energi. Utilstrekkelige mengder adrenalin hormoner som bidrar til å avlaste stress i kroppen legge til tilstanden.
Feil kosthold er en annen grunn for mangel på energi. Kroppen vår trenger et komplett kosthold for å fungere skikkelig. Det må ha tilstrekkelige vitaminer, mineraler, karbohydrater, proteiner og fett selv. Mange starter en diett uten å vite det grunnleggende av en komplett ernærings måltid. En lav fett høy karbohydrat diett kan gi deg en plutselig salve av energi. Som diett plan fortsetter og mangel på fett begynner å påvirke kroppen din, vil du føle deg kjedelig og trøtt hele tiden.

Advarsel

Når vet du at du lider av utmattelse? Er du lider av en mangel på energi når du føler deg sliten etter å ha jobbet i over åtte timer kontinuerlig? Kroppene våre trenger hvile og mat med jevne mellomrom for å gjenvinne den tapte energien og den har forskjellige måter å vise oss ineffektivitet. Slapphet, trøtt, sliten hele tiden, svak og følelsen som du vil passere ut, vertigo, svimmelhet og hjertebank er alle tegn på en mangel på energi.

Forebygging / løsning

Se kritisk på hva du spiser. Du trenger ikke å overleve bare på grønnsaker eller "sunn mat." Bare sørg for at du forsyne kroppen din med alle nødvendigheter, inkludert anbefalte mengder fett. Sørg for at du opprettholde en livsstil som inkluderer fysisk aktivitet som å gå, spille, svømming eller bare gym eller gulvøvelser. Gi kroppen tilstrekkelig hvile, minst åtte timers søvn hver dag for å hjelpe den hente sin tapte energi. Kroppen er i stand til å generere sin egen energi med riktig mengde hvile, mat og fysisk aktivitet .

Hva er symptomene når du blåser en plate i nakken?

Når folk snakker om å blåse en plate i nakken, de henviser til herniated cervical plate skade. Platen, eller brusk mellom ryggvirvlene, sprekker. Deretter siver gelé-aktig kjerne ut og utøver press på spinalnerver, som gir opphav til en rekke uønskede symptomer.

Symptomer i General

En herniated cervical plate vanligvis fører til skarpe smerter, nummenhet og svakhet i nakken og i andre muskler.

C6-C7 nivå Symptomer

De syv halsvirvler er nummerert C1 til C7. Nerverot skade mellom den sjette og syvende nakkevirvler kan forårsake svakhet og utstrålende smerter fra triceps til langfingeren.

C4-C5 og C5-C6 nivå Symptomer

Skivebrokk- mellom fjerde og femte nakkevirvler kan føre til svakhet i deltamuskelen eller skulder muskel. En herniated plate mellom femte og sjette nakkevirvler kan forårsake nummenhet og kribling smerter nedover biceps muskelen til tommelen side av hånden.

Behandlinger

Personer med en herniated cervical plate trenger å hvile og bruke is, spesielt de første dagene. Is bidrar til å holde den første betennelse, opphovning og smerte under kontroll. Så snart svelle avtar, kan en varmepute øke flyten av blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for helbredelse. Andre behandlingsalternativer er diskutert på spine-health.com.

Time Frame

En herniated cervical plate kan helbrede på egen hånd med riktig behandling. Tidsrammen kan variere fra et par uker til flere måneder.

Forebygging / løsning

Cervical plater blitt mer sårbare som en person aldre. Stretching og styrketrening kan øke fleksibiliteten og stabiliteten i nakken og minimere sjansen for plateskader.

Hvordan hjelpe et barn med en kald

Forkjølelse rammer barn i alle aldre hvert år. Når den treffer, kan et barn utvikler symptomer som inkluderer - men er ikke begrenset til - hodepine, tett nese, brystet lunger og sår hals. Med det nye regelverket for hoste og kaldt medisiner for barn, er mange foreldre igjen scrambling, prøver å finne en måte å lette barnets ubehag. Men det er visse skritt du kan ta som vil gjøre barnet ditt mer behagelig og hjelpe henne sove bedre om natten.

Hvordan hjelpe et barn med en kald

Øke væsker. Ved å sørge for barnet ditt øker hennes væskeinntaket, bidrar du med å tynne hennes nesesekreter. Væsker også bidra til å forhindre dehydrering. Varme væsker som vann og juice servert ved romtemperatur er ofte anbefalt fordi de også bidra til å avlaste nesetetthet, mens kalde væsker ikke fungerer like godt.

Hvis barnet er gammelt nok til å spise hardt godteri, deretter en hals pastill kan gis for å lindre sår hals smerter.

Gi barnet ditt kylling noodle soup. Chicken noodle soup inneholder ingredienser som fungerer som en anti-inflammatorisk og bistand i bevegelse av slim i nesegangene.

Ha barnet gurgle saltvann. En saltvann gurgle kan hjelpe en tørr, skrapete, sår hals.

Gi barnet ditt en smertestillende, som Tylenol eller Motrin. Hvis barnet ditt har en hodepine eller sår hals, kan en smertestillende hjelpe med disse symptomene. Det hjelper også med andre verkende kroppsdeler.

Gi barnet ditt et varmt bad eller dusj. Fuktighet fra bad eller dusj kan hjelpe lindre barnets nese passasjer.

Spray saltvannsnese løsning i nesegangene. Saltvannsspray hjelper med tett nese. Hvis du bruker på et yngre barn, kan du bruke en nasal pære sprøyte for å fjerne løsningen og slimete noen minutter etter bruk.

Bruk en kul-tåke luftfukter i barnerommet. Fuktigheten vil hjelpe barnet ditt puster lettere.

Hev hodet-del av ditt barns madrass med tepper, puter eller håndklær. Ved å heve barnets madrass, vil du bidra til å forhindre eventuelle post-nasal drypp at barnet kan oppleve. Post-nasal drypp kan føre til pustevansker.

Få nok hvile. Et sykt barn trenger å hvile for å la kroppen hans krefter fra sykdom. Hvis han ikke ønsker å legge i sengen sin, la ham ligge på sofaen og se en tegnefilm eller lese en bok.

Hint

 • Den beste form for vann til bruk i en luftfukter er destillert vann, som kan kjøpes på enhver dagligvarebutikk eller varehus, som Wal-Mart.
 • Hvis barnet ditt fremdeles liker å kose, kos med henne under et varmt teppe kan hjelpe henne slappe av og føle seg mer komfortabel.
 • Når du bruker en luftfukter, sørg for å endre vann daglig for å unngå opphoping av sopp eller mugg.
 • Aldri kombiner noen smertestillende med andre medisiner som inneholder smertestillende midler i dem. Det kan føre til en overdose.

Hvordan takle trøtthet

Hvordan takle trøtthet


Fatigue er en mangel på energi og motivasjon som kan være ledsaget av tretthet eller apati, ifølge Medline Plus. Trøtthet har en rekke årsaker, fra livsstil og miljøfaktorer til kroniske sykdommer. Det kan føre til overanstrengelse, feil kosthold, manglende hvile, stress, depresjon, visse medisiner eller en rekke medisinske tilstander, inkludert skjoldbrusk lidelser, allergier, anemi, diabetes, hjertesykdommer og autoimmune sykdommer. Diskuter vedvarende utmattelse med legen din, som kan anbefale endringer i kosthold eller livsstil, og kan diagnostisere og behandle underliggende forhold som kan være årsaken din trøtthet.

Hvordan takle trøtthet

sove for 7 til 8 timer hver natt, hvis mulig. Snakk med legen din dersom du har problemer med å sovne, sove gjennom natten, eller hvis du føler at søvn er ikke avslappet. Hvis tretthet er alvorlig, kan du også trenger å hvile i løpet av dagen.

Spis et sunt og balansert kosthold. Legen din eller en ernæringsfysiolog kan hjelpe deg å vurdere dine matvaner og identifisere områder som må forbedres. Legen kan også anbefale en multivitamin eller kosttilskudd for å sikre at du får riktig ernæring.

Tren regelmessig på et moderat nivå. Både overdreven fysisk aktivitet og inaktivitet kan forverre trøtthet. Legen din kan anbefale en treningsøkt rutine som passer til din helse og kondisjon.

Redusere stress nivå så mye som mulig. Noen alternativer for å redusere stress inkluderer skalering alle unødvendige profesjonelle eller personlige ansvar og gjøre mer tid for avslapning eller hyggelige aktiviteter. Det kan også være nyttig å lære avspenningsteknikker eller ta opp en avslappende aktivitet, for eksempel yoga eller meditasjon.

Snakk med din lege eller apotek hvis du er opptatt av et medikament som forårsaker tretthet. Fatigue er en bivirkning av mange medisiner, og kan ikke være oppført blant de vanligste bivirkninger i resept informasjon. Legen din kan være i stand til å endre dosen eller bytte medisiner til noe mindre sannsynlighet for å forårsake tretthet.

Unngå alkohol, koffein og nikotin. Disse stoffene kan forverre trøtthet.

Ta kontakt med legen din dersom du sliter med depresjon, angst eller langvarig følelsesmessig stress. Disse forholdene kan forårsake eller forverre trøtthet, men legen din kan anbefale behandlingstilbud.

Hint

 • Søk medisinsk hjelp hvis din trøtthet er ledsaget av unormal blødning, uforklarlig vektøkning eller tap, svimmelhet, tåkesyn, forvirring, alvorlig hodepine, alvorlig mage, rygg eller bekken smerter, kortpustethet, brystsmerter, uregelmessig hjerterytme eller følelse av å besvime .
 • Kontakt nødetatene hvis du har tanker om selvmord eller skade deg selv eller noen andre.

Astma Child Treatment

Mange barn lider av varierende grad av astma. Typen og hyppighet av behandling og medisiner valgt avhengig av barnets symptomer, astma årsaker og alvorlighetsgraden av barnets astma.

Typer av astma

Et barn kan lide av øvelsen relatert astma, allergisk astma eller astma relatert til infeksjon, eller kan være født med en predisposisjon for astma eller kronisk astma. Hvor astma behandles er tett knyttet til den type av astma.

Nebulizer Treatment

En forstøver er en maskin som leverer væske astma medisiner i form av en tåke inn i lungene. Denne behandlingen fungerer spesielt godt for et yngre barn som ikke kan samordne bruken av tradisjonelle inhalatorer. Barnet har rett og slett en munn stykke og pust inn. Albuterol er nummer én legemidler som brukes i en forstøveren behandling.

Langtidsvirkende beta-2-agonister

Langtidsvirkende beta-2-agonister er medisiner som ikke må tas så ofte som andre. De kan vare i opptil 12 timer. Disse medikamentene kan bli levert gjennom en oppmålt dose inhalator eller gjennom en IV. Noen av de mer vanlige de er salmeterol (Serevent) og formoterol (Foradil).

Rask lindring Inhalers eller medisiner

Når et barn er å ha et akutt astmaanfall, trenger behandling for å være umiddelbar. Dette er hvor rask lindring medisiner sparke i. Disse medikamentene er levert gjennom en avmålt dose inhalator. Noen rask lindring medisiner er albuterol, pirbuterol og Levalbuterol.

Inhalasjonssteroider

Hvis et barns astma er langsiktig eller ikke vil klare opp med tradisjonelle medisiner, kan inhalerte Kortikosteroider være foreskrevet. Steroider er for midlertidig bruk og reduserer betennelse i luftveiene og lungene. Denne typen legemidler omfatter flutikason (Flovent), triamcinolon (Azmacort), flunisolide (Aerobid) og beklometason (Qvar).

Hvordan komme over kjertelfeber

Hvordan komme over kjertelfeber


Den vanlige smittsomt virus som kalles kjertelfeber er også kjent som Mono, mononukleose, kyssesyken eller EBV mononukleose. Lymfekjertelbetennelse spres hovedsakelig gjennom spytt, og dermed "kyssesyken" kallenavn. De vanligste former for overføring inkluderer kyssing og delte drikker, tannbørster eller kjøkkenutstyr.
Det finnes ingen spesifikk kur eller behandling for glandular feber. I de fleste tilfeller viruset vil passere med hvile og hjemmetjenester. De mest alvorlige symptomer på lymfekjertelbetennelse vare noen uker på de fleste, men tretthet kan somle i månedsvis. Utvinning fra lymfekjertelbetennelse kan bli hjulpet ved å betale oppmerksomhet til symptomer og tiltak for å støtte kroppen som den bekjemper viruset.

Hvordan komme over kjertelfeber

lindre ubehaget av feber med medisiner som paracetamol eller ibuprofen. Bruk en lett teppe eller ark til å dekke og en kul kompress for å holde feberen ned.

berolige en sår hals med en varm salt-gurgle, hals spray og pastiller. Spise myk mat, selv om det er lite appetitt. Bruk en luftfukter for å holde miljøet fuktig.

•  Hold deg hydrert. Å ha en sår hals kan gjøre det ubehagelig å svelge, men det er viktig å drikke mye væske mens utvinne fra glandular feber. Dehydrering vil redusere gjenopprettingsprosessen og kan føre til uønskede komplikasjoner.

Fortsett å spise normalt så mye som mulig. Selv om det kan være lite eller ingen appetitt er det viktig å fortsette å ernære kroppen gjennom sykdom. Vurdere å legge flytende ernæringstilskudd i kosten hvis nødvendig.

Få tilstrekkelig hvile og minst 10 til 12 timer søvn hver natt. Ikke presse kroppen hvis følelsen utslitt eller trøtt. Sengeleie er viktig for utvinning fra glandular feber. Enkeltpersoner må ofte ta lengre tidsrom fri fra skolen eller arbeid for å komme seg fra sykdommen.

Hint

 • Vurdere å ta et vitamintilskudd for å støtte immunforsvaret under gjenopprettingsprosessen. Øke forbruket av matvarer som inneholder vitamin C og sink for å hjelpe til med healing og lindre sår hals symptomer. Ikke press deg selv til å gjøre mer enn du er fysisk i stand til under utvinning. Tretthet og utmattelse er kroppens måte å indikere at den trenger hvile for å utføre arbeidet med bekjempelse av viruset.
 • Ikke behandle feber med aspirin. Aspirin kan forårsake Reyes syndrom, en sjelden, men farlig sykdom. Unngå kontakt med sport og fysiske belastninger i seks til åtte uker etter sykdommen. Lymfekjertelbetennelse kan føre til at leveren og milten som skal forstørres å sette en på et høyere risiko for skade på indre organer. Se en lege hvis det er et alvorlig sår hals eller en topp i feber. Strep hals, en vanlig komplikasjon ved lymfekjertelbetennelse, må behandles med antibiotika.

Hva skjer hvis du får Salmonella?

Salmonella

Salmonella er en bakteriell infeksjon som påvirker fordøyelsessystemet. Du kan få det fra å drikke forurenset vann eller spise forurenset mat. Det er oftest funnet i kylling og egg. Bakterien har en inkubasjonstid spekter av noen få timer til flere dager. De vanligste symptomene på en salmonella-smitte er magesmerter, diaré, oppkast, muskel og hode smerter og feber. Tyfoidfeber, en sykdom forårsaket av noen stammer av Salmonella, har enda mer ekstreme symptomer. Heldigvis er det svært sjelden i USA.

Diagnose

I de fleste tilfeller mennesker gjenopprette fra et Salmonella-infeksjon før diagnosen er nødvendig. Imidlertid kan legen din finne ut om du har eller har hatt infeksjonen ved å teste din avføring. I noen sjeldne tilfeller, får infeksjon i blodet, og da vil du trenger å se en lege. Hvis legen mistenker blodet har blitt infisert av salmonella, kan han ta en blodprøve for å teste for bakterier.

Recovery

Siden salmonellainfeksjoner vanligvis gå bort på egenhånd, de fleste bare trenger å hvile mens de er syke. En typisk salmonella infeksjon siste fire dager til en uke. Det er imidlertid viktig at du holde deg hydrert mens du er syk fordi du vil miste mye væske via diaré. Også, hvis infeksjonen sprer seg fra utover tarmen din, vil du trenger øyeblikkelig legehjelp. Hvis infeksjonen har spredd seg, vil legen forskrive antibiotika for å bekjempe infeksjonen. For personer med alvorlig diaré, kan legen anbefale medisin som Imodium for å roe det ned og kutte ned på kramper. Ifølge Mayo Clinic, kan Imodium forlenge diaré siden det kan være noen rester av bakterier igjen som trenger å gå ut av tykktarmen.

Guide til kutte vekt

Guide til kutte vekt


Å miste vekt har blitt kalt en besettelse med mer enn ett kosttilskudd ekspert. Helse kokebøker, kalori tellere og mosjon contraptions alle tout deres evne til å hjelpe deg å miste pounds. Enten målet ditt er å miste mye vekt eller bare litt, her er en konseptuell guide til prosessen.

Forstå hvorfor du Gain

Så mange mennesker tror miste vekt er bare et spørsmål om trening. Mens du trener er defnitely gunstig for kroppen, det er bare en del av historien. Folk får vekt for ulike grunner: depresjon, graviditet, stress, eller rett og slett en stillesittende livsstil. Det første du bør gjøre før du legger ut på en diett er å forstå hvorfor du er økende vekt eller har gått opp i vekt. Ta en lang titt på dine vaner, din livsstil, og ja, kostholdet ditt. Etter at du har blitt informert om det er på tide å gjøre noe med det.

Craft en handlingsplan

For å være vellykket på å miste vekt, må du ha en plan. Avhengig av omstendighetene, utarbeide en rutine som gjør at du kan gjøre tre ting: (1) trening, (2) spise sunnere, og (3) hvile. Så mange glemmer at deres organer trenger hvile for å fungere skikkelig, inkludert utvinne styrke, tilpasning til nye rutiner, og - ja - å miste vekt.

Vedta sunn praksis

Den grunnleggende regelen i å miste vekt, er at du må forbrenne mer kalorier enn du tar inn. For å oppnå dette må du adoptere praksiser som forsterker målet ditt.

Når du har begynt å trene regelmessig, spise sunnere og spise mindre, og få sårt tiltrengt hvile kroppen din absolutt trenger for å operere. Du vil se resultater på kort tid.

Hvor mange kalorier bør du spise for å gå ned i vekt?

Hvor mange kalorier bør du spise for å gå ned i vekt?


Før du kan finne ut hvor mange kalorier du trenger å konsumere for å gå ned i vekt, må du vite hvor mange kalorier kroppen din trenger på en daglig basis. Mens USDA anslår gjennomsnittlig kaloriinntak for kvinner og menn på 2000 og 2500, henholdsvis beregningene som bestemmer kaloriinntaket involvere flere faktorer enn bare kjønn. Hvor mye du veier, alder og aktivitetsnivå avgjør hvor mange kalorier kroppen din trenger.

Funksjon

Kroppen din trenger kalorier for å gjøre de mest grunnleggende funksjonene. Selv stillesittende mennesker krever en anstendig mengde kalorier. Mens kalorier kan virke som fienden for de som prøver å gå ned i vekt, i virkeligheten, kalorier er det som gjør det mulig for deg å forfølge din idealvekt. Ved inntak av for få kalorier, kan du ikke ha den energien du trenger for å få den kroppen du ønsker. Vanligvis anbefales det at du spiser minst 1200 kalorier per dag. Et bedre estimat er å finne din basal metabolic rate (BMR) for å bestemme minimum av kalorier du bør spise for å gå ned i vekt.

BMR

Det er tre faktorer som bestemmer den totale mengden kalorier kroppen din trenger hver dag: din BMR, aktivitetsnivå og den termiske effekten av mat. Din BMR er det minimum av kalorier kroppen din trenger hvile, for å utføre funksjoner som pusting og pumpe blod. Bestem din BMR ved hjelp av følgende regnestykke: 655 + (4,35 x vekt i pounds) + (4,7 x høyde i inches) - (4,7 x alder i år). Menn, derimot, kan du bruke denne beregningen: 66 + (6,23 x vekt i pounds) + (12,7 x høyde i inches) - (6,8 x alder i år). Du bør ikke spise færre kalorier enn din BMR.

Typer Kalorier

Kalorier som finnes i maten kommer fra fett, proteiner og karbohydrater. Ett gram protein eller karbohydrat er lik 4 kalorier, mens 1g fett er lik 9 kalorier. Kalorier du forbruker bør inneholde en balanse av hver av de tre typene kalorier. Når kosten, er det spesielt viktig å ha et balansert måltid, for å gi kroppen din med nok næringsstoffer. USDA Food Guide Pyramid foreslår du forbruker ca 45 til 65 prosent av kaloriene fra karbohydrater, 20 til 35 prosent av dine daglige kalorier fra fett, og 10 til 35 prosent fra proteiner.

Når man skal spise

Hvor ofte du spiser er nesten like viktig som hva du spiser. For å maksimere din metabolisme, spise 05:56 små måltider hver dag. Vanligvis frokost og lunsj bør være din største måltider på dagen, når du fortsatt har en god del igjen i dag for å brenne av kalorier. I tillegg bruker det meste av fett tidligere på dagen, for å unngå å lagre det på kroppen din.

Tips

Mens slanking, må du følge nøye med på alt du spiser. Vurdere å holde en journal. Referere til online kalkulatorer som kan hjelpe deg å avgjøre hvor mange kalorier er i maten du spiser, samt hvor mye kalorier du kan brenne gjøre visse aktiviteter. Se opp for skjulte kalorier, slik som de som finnes i drinker, store porsjoner og ekstra snacks.

Hvordan kontrollere puste under Push-Ups

Mangel på riktig pust kontroll når du utfører push-ups svært sannsynlig indikerer en mangel på skikkelig form også. Når pusten din er ute av sync med bevegelser av denne øvelsen, er det mer sannsynlig å rase gjennom utførelse og forfalle til en slurvete form, noe som kan resultere i en mindre effektiv push-up og kan også forårsake skade. Reglene for å puste under motstand-øvelser, for eksempel push-up, er ganske enkel. Når du øve positiv kraft (i dette tilfellet presser opp), puste ut. Når du søker negativ kraft (synkende ned), puster inn.

Hvordan kontrollere puste under Push-Ups

•  Ligg med ansiktet ned på gulvet. Plasser hendene til din side, håndflatene ned, parallelt med skuldrene. Hold kroppen stram og rett som du abbor deg selv på tærne.

Pust dypt inn, deretter sakte og med jevn kontroll fullt utvide armene (uten å låse albuene), presser opp, som du puster ut. La lengden på oppstigningen sammenfaller med varigheten av utpust.

Hvil i en brøkdel av et sekund, sammen med den naturlige pause på pusten, holder deg i denne oppstigningen posisjon.

innhalere som du sakte og med kontrollert bevegelse senk deg ned igjen til brystet er ca 2 inches fra gulvet. La lengden på nedstigningen sammenfaller med varigheten av utpust.

Hvil i en brøkdel av et sekund, sammen med den naturlige pause på pusten, holder deg i denne nedstigningen posisjon.

Gjenta sekvensen. Pust opp. Hvile med pusten pause. Pust ned. Hvile med pusten pause. Utfør ett sett med fem eller ett sett med 10, avhengig av hva din kondisjon vil tillate. Hold deg oppmerksom på å holde dine bevegelser og pust sakte og bevisst. Tillat ditt sinn og kropp tid å falle i takt med riktig rytme i denne øvelsen.

•  Øk tempoet i push-ups med små mengder, med hver påfølgende settet. Den maksimale hastigheten av dine push-ups bør ikke overstige den hastigheten som du kan godt fullføre en full pusten dypt.

Hint

 • Skyt for kvalitet fremfor kvantitet. Hvis alt du kan for øyeblikket styre er en eller to push-ups i riktig form før du trenger å hvile, det er greit. Det er en start. Det er bedre å bygge på disse to kvalitet push-ups i stedet for å tvinge deg selv til å utføre et større sett med push-ups i dårlig skjema. Dårlig form er inngangsporten til uriktig puste. Så hvis du trenger å la musklene et minutt eller to med hvile før du gjenopptar treningen, gjøre det. Vær tålmodig med deg selv. Din evne til å utføre flere push-ups, den riktige måten, vil vokse hvis du bare øve konsekvent.

Tips om hvordan å øke metabolismen hos kvinner over femti

Tips om hvordan å øke metabolismen hos kvinner over femti


Det er en myte at eldre kvinner ikke kan øke sin metabolisme. Metabolisme er basert på genetikk, skjoldbruskkjertel og muskelmasse. Som kvinner alder har de en tendens til å miste muskelmasse, noe som bidrar til en lavere metabolic rate. Det er imidlertid tiltak for å ta for å motvirke denne naturlige prosessen. Å spise hyppige måltider, få nok hvile og mosjon er noen metoder som kvinner over femti kan innlemme i sin daglige timeplan for å øke sin metabolisme.

Å spise oftere

Skipping måltider vil skape kaos på blodsukkernivået og vil redusere stoffskiftet. Kroppen din vil holde på kalorier fordi den ikke vet når sitt neste måltid vil være. For å øke stoffskiftet er det viktig å spise konsekvent hele dagen. Alltid spise en sunn frokost, eliminere behandlet, stekt og fet mat. Økende vanninntaket er også svært viktig, ikke bare for å holde deg hydrert, men også fordi folk ofte føler deg sulten når de er dehydrert. Unngå usunn snacking vaner ved å bære sunn snacks i vesken din, for eksempel et eple, gulrot pinner eller en håndfull nøtter.

Å få nok hvile

Menneskekroppen er en kraftig maskin. Den trenger hvile for å gjenopprette seg selv for optimal ytelse. Få en god natts søvn er like viktig for voksne som det er for barn. Syv timer eller mer av uavbrutt søvnkvalitet vil bidra til å øke stoffskiftet. Unngå alkohol, nikotin, koffein og sjokolade før du går til sengs vil forbedre søvnen din. Unngå store måltider eller overdreven trening før søvn. Opprette en rutine vil også hjelpe kroppen din regulere seg selv. Å sove i et mørkt og kjølig miljø hjelper også støtte bedre hvile.

Trene regelmessig

Øvelse rutinemessig, noe som betyr 30 minutter fysisk aktivitet tre ganger eller mer per uke. Kardiovaskulær trening samt styrketrening vil bidra til å brenne kalorier og øke muskelmasse. Lav effekt styrketrening (ved hjelp av to kilos vekter) vil også bidra til å bygge muskler tone. Kontakt lege før du deltar i noen workout rutine for å sikre at det er trygt for helsen din. Styrketrening vil øke stoffskiftet fordi muskler forbrenner mer kalorier enn fett, selv når kroppen er i ro.

Hvordan lage en Fatty Liver sunnere

En ubehandlet fettlever, som er en mulig tegn på leversykdom, kan føre til permanente skader på leveren. En fettlever er usunt og kan fortsette til leverbetennelse, herding eller arrdannelse i leveren, eller cirhossis. Men med riktig behandling og omsorg, kan en sunnere leveren regenerere seg selv.

Hvordan lage en Fatty Liver sunnere

Lag en Fatty leve sunnere

diagnostisere den faktiske årsaken til tilstanden. Under alle omstendigheter må pasientene slutte å drikke alkohol. Selv om ikke alle fettlever forholdene er alkoholrelatert, kan en skadet leveren ikke behandle alkohol. Alkohol vil sikkert fremskynde prosessen mot leveren forverring. På vei til en sunnere lever, hvis du ikke gjør noe annet, må du slutte å drikke.

Vekttap er sentralt for å lage en fet lever sunnere. Oppsamlingen av fettet i leveren begynner å avta som et resultat av vekttapet. Som fett er redusert fra kroppen. Det er også redusert fra leveren.

Unngå medisiner og andre medisiner. Dette er viktig ved behandling av fettlever. Fordi en skadet leveren er svekket, narkotika, visse vitaminer, urter og til og med miljømessige kjemikalier, som maling og klor kan føre til ekstra belastning på orgel.

Endre ditt kosthold og ernæringsmessige valg å gjøre en fettlever sunnere. Leveren jobber hardt på å ødelegge giftstoffer, rense blodet og fjerner avfallsstoffer. En betent leveren trenger hvile. Å spise mindre fett, for eksempel fete kjøttstykker og stekt mat, gir leveren den ekstra hvile den trenger.

Spis mer økologisk mat. De inneholder mindre pesticider hvor leveren ville ha til å forbrenne. Å spise frittgående kjøtt er også en fordel å lage en fettlever sunnere.

Ta viktige aminosyrer, slik som N-acetylcystein og sam-e, for å bidra til å gjenopprette helsen til en fettlever. Disse supplementene beskytte leveren og hindre betennelse.

Konsumere protein medhjelpere å fremme riktig leverfunksjon. Men husk, rødt kjøtt bør begrenses til bare én gang per uke. Kylling og kalkun er sterkt anbefalt, men den største kilden til protein kommer fra fet fisk som laks, kveite, sild og makrell.

Hint

 • Velge en god multi-vitamin er avgjørende for riktig ernæringsmessige helse.
 • Store mengder av enkelte vitaminer og mineraler kan faktisk skade leveren. Vokt dere for å ta for mye av følgende kosttilskudd: Vitamin A, vitamin D, niacin og jern.
 • Noen urter er giftig for leveren og må unngås. Disse inkluderer; chapparrel, Comfrey rot, germander, humle, kava, kompis te, misteltein, skullcap, vendelrot, og Yohimbe.
 • Matvarer for å unngå: Raffinerte vegetabilske oljer, peanøtter, melkeprodukter, sukker, bearbeidet mat, og sukker erstatter. Unngå eller dramatisk kutte ned på disse matvarene kan bidra til å gjenopprette helsen til en fettlever.

Hvordan hjelpe hjerte brenne

Halsbrann er en tilstand som rammer et stort utvalg av individer, men det kan bli herdet til en viss grad. Ved å lage en serie med ganske enkle endringer i livsstil, kan man bidra til å hindre utbruddet av halsbrann og dens frekvens.

Hvordan hjelpe hjerte brenne

Forebygging

Unngå følgende stoffer som kan gjøre halsbrann verre: kaffe, alkohol, aspirin, ibuprofen, løk, fet mat som pizza, krydret mat, kullsyreholdige drikker, sitrus drinker og tomatprodukter. Unngå disse matvarene og medisiner vil bidra til å redusere sjansene for halsbrann oppstår.

•  Slutte å røyke. Det er allment anerkjent at røyking kan være en viktig årsak til halsbrann. Prøv å sakte redusere hyppigheten av din røyking inntil vane er eliminert.

•  Unngå overspising. Kontrollere de delene av måltider for å unngå overspising og lider av halsbrann. Overspising er en ledende årsak til forekomsten av halsbrann. Pass på å begrense mengdene av mat som har forårsaket din halsbrann i det siste.

Vent minst to timer etter et måltid før du ligger nede. Liggende ned for raskt etter et måltid kan tillate for magesyre å enklere krype inn i røret i spiserøret. Hvis du trenger å hvile, prøve å sove enten i en stol eller i en hevet posisjon på sengen.

Gå ned i vekt. Sjansene for å oppleve halsbrann nedgang når du er på en sunn vekt. Hvis du er overvektig, kontrollere deler og vie tid i løpet av uken for regelmessig mosjon. Ikke bare vil det redusere sjansene for halsbrann, men også vil gi deg mer energi i løpet av dagen.

Hint

 • Kontakt legen din hvis din halsbrann er vedvarende og alvorlig.