Digidexo.com

fjerne nyre

Formålet med nyrer og urinveier

Formålet med nyrer og urinveier


Som humane celler metabolismer og skape energi, blir avfallet skilles ut i form av vann og karbondioksid. Disse to biprodukter er de ende resulterer i nedbrytning av essensielle næringsmidler, som for eksempel karbohydrater, fett og proteiner. Kjemikalier, for eksempel nitrogen, svovel og fosfor er strippet fra de fordelaktige forbindelser av mat grupper og skilles ut i det ekstracellulære fluidum. Excretory systemet filtrerer disse biprodukter ut av blodet og fjerner dem fra kroppen.

Struktur

Den menneskelige excretory systemet består av nyrene, blæren, urinlederne og urinrøret. Den funksjonelle enhet av nyrene er nevronet, som er der filtrering begynner. Når fordelaktige produkter blir tilbake til legemet og avfall er fjernet, blir urea sendt ned urinlederne hvor den er holdt i blæren. Blæren er et utvidbart, muskel-organ som holder urea til den er frivillig gitt ut gjennom urinrøret.

Nitrogenfjerning

Nitrogenholdige avfall er et biprodukt av proteiner. Proteiner fremstilles som lange kjeder av amino-syregrupper. Celler fjerne nitrogenatomer fra proteiner før dens omdanning til en nyttig energi-produkt. De fjernede nitrogenatomer kombinere med hydrogen for å danne ammoniakk. Ammoniakk er giftig for kroppen, slik at det er funksjonen av ekskretorisk system for å fjerne forbindelsen gjennom nyrene. Nyrene omdanne ammoniakk til urea, som blir sendt til blæren inntil det utskilles.

Balanse av salt og vann

Nyrene fungere som et filter som regulerer mengden av vanntapet og ion-forbruk. Mennesker har et par nyrer, men de fleste kan fungere med bare én, ta vare å spise riktig og unngå narkotika og alkohol. Inne i nyrene er tusenvis av glomeruli som mottar blod fra alle andre vev. Den saltkonsentrasjonen i nevronet tillater nyrene til å absorbere vann og ioner som er gunstig for legemet og sender dem tilbake til blodet. Avfallsprodukter omdannes til urea og sendes ned ureter til blæren.

Den Nephron

Den nevronet er den viktigste, funksjonell enhet av excretory system. Den nevronet består av glomerulus og en løkke av Henle. Løkken Henle er et U-formet fartøy som har økt natriumnivåer og vann. Som avfallsstoffer beveger seg nedover røret, forblir de i sløyfen til å bli utskilt, mens fordelaktige næringsstoffene blir absorbert i vevet. På toppen, er natrium-konsentrasjonen lav, slik at ionene er i stand til å trenge gjennom rørets membran. Omvendt, som natrium blir tettere, blir vannet tvunget inn i nyrevevet gjennom osmotisk trykk. Resirkuleres Disse absorberte ioner og vannmolekyler i kroppen for fremtidig bruk.

Sykdom

Sykdommer i excretory systemet er vanligvis smertefullt, og kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Nefritt og nephrosis er to sykdommer der nephrons bli betent. Hvis nephrons dør, er den ikke i stand til å fjerne nyre avfall og kronisk renal svikt oppstår. Urinveisinfeksjoner oppstår når bakterier er i stand til å infisere urinrør, blære, urinleder og noen ganger nyrene. Urinveisinfeksjoner er eliminert ved bruk av antibiotika.

Forstørrede Nyre Symptomer

En forstørret nyre kan være en smertefull og tilbakevendende tilstand som krever spesialisert behandling. I de fleste tilfeller en forstørret nyre påvirker mennesker over 30 år, og behandling kan være en livslang prosess.

Identifikasjon

En forstørret nyre er symptomatisk for polycystisk nyresykdom, en overveiende arvelig sykdom hvor et stort antall cyster vokse i nyrene. Disse cyster forårsake blokkeringer som resulterer i en opphoping av væske, og dette buildup fører til at nyrene til å forstørre og bli infisert.

De vanligste symptomene

De to mest vanlige symptomer på polycystisk nyresykdom er hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk og blod i urinen. Blokkering i nyrene hindrer blodet fra å strømme til nyrene som det skal, og når sirkulasjonssystemet registrerer at nyrene ikke får nok blod vil det øke hjertefrekvensen, tvinge pumping av mer blod. Dette skaper høy blod pressure.The nyrer er en del av systemet som skaper urin, og hvis nyrene er støttet opp med blod, så noe av det blodet vil dukke opp i urinen.

Ryggsmerter

Som nyrene forstørre, begynner de å legge press på bukhulen og ryggen. Av denne grunn, noen av de mer alvorlige symptomer på polycystisk nyresykdom er magekramper og smerter, sammen med skarp ryggsmerter. Det er normalt den ryggsmerter ledsaget av magekramper som indikerer forstørrede nyrer.

Nyrestein

Polycystisk nyresykdom kan være preget av nyrestein og / eller nyresvikt. En diagnose før disse symptomene viser seg er mulig, men nyrestein og nyresvikt er sent stadium symptomer på sykdommen. Nyre infeksjoner som forårsaker magesmerter og smerter ved vannlating også kunne oppstå.

Behandling

I de fleste tilfeller leger velger å behandle symptomene av polycystisk nyresykdom stedet for å fjerne cyster. Fordi nyrefunksjonen kan reguleres med riktig kosthold og medisiner, og på grunn av de mange cyster som normalt danner gjennom årene, fjerne cyster er sjelden et alternativ. En lege vanligvis vil velge å behandle symptomene, og deretter holde et tett øye på nyrefunksjonen og pasientens fremgang. Det er også viktig å kontrollere infeksjoner, slik at den forstørrede nyre ikke forårsaker andre organer til å bli infisert. I ekstreme tilfeller kan det være nødvendig å fjerne avfall fra blodet ved dialyse, eller hvis dialyse ikke er effektiv, vil deretter fjerne nyre eller en nyretransplantasjon være nødvendig. En transplantasjon ville være nødvendig bare hvis begge nyrer blir påvirket, eller hvis pasienten har kun en nyre og det er utvidet.

Nyrekreft Behandling: Stage Four

Trinn 4 nyrekreft er mulig å behandle ved å fjerne nyre og ved hjelp av kjemoterapi eller bestråling for å fjerne de gjenværende cancerceller. Stage 4 nyrekreft har en 5 prosent overlevelse, men fjerner nyrene kan bidra til å forlenge en persons liv.

Typer

Flere behandlinger brukes til å kurere Stage 4 nyrekreft. Antigenics sier at vanlige behandlinger inkluderer kjemoterapi, immunterapi og hormonbehandling.

Funksjoner

Stage 4 nyrekreft behandling fokuserer på å øke personens immunsystem for kjemoterapi og hindre at kreften sprer seg til alle organer.

Effekter

Behandling svekker person fysisk og følelsesmessig. Extreme vekttap, håravfall, og et svekket immunforsvar er vanlige symptomer.

Expert Insight

Mange leger fokusere på å lindre smerten forbundet med nyre-kreft i stedet for å herde den. Nyrekreft overlevelsesraten er svært lav.

Betraktninger

Ifølge Cancer.org, der kreften har spredd seg, er personens fysiske og psykiske helse, og plasseringen av svulster vurderes når behandlingsalternativer er foreslått.

Hvordan løsne en nyrestein

Nyrestein er minutt oksysyresalt og mineralforekomster. Saken som gjør opp nyrestein er vanligvis fortynnet i urinen, men når de utkrystallisere de danner en stein som passerer ved vannlating. Passerer en nyrestein forårsaker normalt ingen permanent skade. Men, kan denne prosessen være svært smertefullt, og det finnes måter for å løsne eller flytte steinen gjennom urin spor.

Bruksanvisning

•  Drikk rikelig med vann, minst 2 til 3 liter om dagen, og holde fysisk aktiv. Ifølge Mayo Clinic, kan dette være nyttig i milde tilfeller.

Vurdere ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy. Denne fremgangsmåten bruker sjokkbølger til brudd steinene i mindre biter som er enklere å passere.

Kirurgisk løsne eller fjerne nyrestein. Perkutan nephrolithotomy er en prosedyre der en kirurg fjerner nyre stein gjennom et snitt på ryggen.

Snare nyrestein ved å ha lege gjennomføre en ureteroscopic steinfjerning. Dette innebærer en lite instrument som er satt inn i urinlederen og gjennom blæren.

Fjerne en nyre stein

Nyrestein er steiner som utvikler av mineraler og syrer i urin. Stoffene bygge opp og danne en stein som blir svært smertefullt å passere. Symptomer kan være sterke smerter rundt nyrene sammen med feber og frysninger. Selv om nyrestein kan føle ekstremt smertefullt de vil ofte passere etter inntak av mye vann. Til tider, vil steinen ikke bryte ned og legehjelp må søkes for å fjerne steinen kirurgisk.

Beskrivelse

En nyrestein former av stoffer i urin som bygger seg opp, og som ikke kan passere gjennom urinen. Disse steinene kan dannes fra kalsium, magnesium og ammoniakk, urinsyre og cystin steiner. Mindre steiner kan brytes ned og skylles fra nyrene i urinen, gjennom inntak av store mengder vann. Større steiner kan sette seg fast i urinrøret, urinleder eller blære og kan bli svært smertefullt og vanskelig å tømme.

Symptomer

Symptomene på en nyrestein inkluderer korsryggen og nedre magesmerter rundt nyrene, smertefull vannlating, blod i urinen eller urin som er overdrevent overskyet og dårlig lukt. Feber og frysninger kommer ofte når en nyrestein er på et mer alvorlig poeng og noen ganger kvalme og oppkast følger sterke smerter.

Behandling

Nyrestein kan føres gjennom urinen hjemme ved å drikke minst tolv glass vann. Legge eple cider eddik sies å være svært effektiv i å fjerne en nyre stein og spise fersk persille er også sies å være nyttig. Koffein og andre sure matvarer som rødt kjøtt, bør unngås mens du prøver å passere, og gjenopprette fra nyrestein. Vann og resten er de beste botemidler for behandling av nyrestein.

Fjerning

Det er noen teknikker som brukes av leger for å fjerne en nyrestein. En metode er å anvende sjokkbølger til steinen, slik at det brytes ned til mindre biter, og er i stand til å passere gjennom urinen. Steinen kan også fjernes gjennom tunnel kirurgi som innebærer å kutte i ryggen for å fjerne stein eller ureteroscope som innebærer å sette inn en ledning med et kamera på det gjennom urinrøret for å trekke ut stein eller ødelegge det.

Forebygging

Å sørge for at 8 til 12 kopper vann er fortært daglig er et svært viktig skritt i å forebygge fremtidige nyrestein. Legge til en daglig dose på 2 ss av eple cider eddik til vann vil også bidra til å holde nyrene klart. Det er viktig for å få nok fiber i dietten, slik at avfallet kan effektivt elimineres. Bygge opp sakte til å spise 20 til 30 gram fiber daglig. Trening er sterkt anbefalt for toning og holde nyrene gir gode resultater.

Nyre Mass Fjerning

En nyre masse (ikke å forveksles med nyrestein) er vanskelig å beskrive og klassifisere i medisinsk forstand. Det er referert til i stor grad og generelt som bare "en mengde av materiale." Dette gjør det mulig for omtrent hvilken som helst formasjon i nyren til å bli betegnet en masse. Dette gjør diagnostisering av en nyre masse en utfordring. Siden nyrene massen kan ofte være en kreftsvulst, er dette problemet ikke nefrolog største alene; ofte onkologi er nødvendig for å være en del av prosessen med nyre masse identifikasjon og fjerning.

Tegn på en messe

Tradisjonelt medisinske fagfolk bruker en triade av benchmarks diagnostisere en nyre masse. Disse tegn eller symptomer inkluderer ryggsmerter i regionen som tilsvarer hvor nyrene møter ryggraden; blod i urin og legens evne til å føle vekst. Men nye fremskritt som bildebehandling, skanner og ultralydundersøkelser gjort nullstille på selve problemet mye enklere. Bortsett fra disse tre skilt, andre symptomer på en nyre masse, spesielt hvis det er ondartet, inkluderer vekttap som skjer uten grunn, tretthet, treghet, mangel på interesse i daglige gjøremål, feber uten en infeksjon eller influensa, og smerter i andre deler av kroppen, hvis kreften har metastasert.

Kirurgisk fjerning

I mange tilfeller er kirurgisk fjerning ikke berettiget. For eksempel, enkle eller komplekse cyster, de fleste abscesser og massene forårsakes av infeksjoner trenger ingen operasjon, og kan bli behandlet med legemidler. Kirurgisk fjerning blir nødvendig når en masse anses forstadier eller muligens kunne føre til kreftvekst, selv om massen er for tiden godartet. Nedsatt adenom er en av de eksempler på denne type masse. En nedsatt adenom er en vev vekst som i stor grad er asymptomatisk, og vanligvis dukker opp ved en feiltakelse under andre tester. Denne massen kan lett fjernes ved kirurgi. Et annet tilfelle der kirurgisk fjerning blir nødvendig er når du har en masse kalt en nyre oncocytoma. Dette er også svært lik adenom, når det gjelder symptomer og natur. Det er også fjernet av samme grunn - fordi det kan vise seg å være en malignitet senere. Fibroma er enda et tilfelle der kirurgisk fjerning er gjort. Dette er en tilstand som er vanskelig å skille fra en malignitet, slik at den beste måte å takle massen er å fjerne den. Fra tiden mellom detektering og kirurgi, blir disse masser overvåkes nøye, og deres vekst mønster er observert.

Når en Mass fjernes

Når en nyre massen blir bekreftet som å være ondartet blir kirurgi utført, men bare etter å ha tatt en rekke faktorer i betraktning. Det viktigste kriterium er at utstrekningen av dens vekst. Jo mer lokaliserte massen er, desto større er sjansen for at operasjonen vil fjerne massen. I noen tilfeller kan det være nødvendig å fjerne hele nyren for å forhindre metastase.

Ureteroscopic Nyre Stone fjerning Komplikasjoner

Ureteropyeloscopy, vanligvis kjent som ureteroscopic nyrestein fjerning, er en av de foretrukne fremgangsmåter som brukes for ikke-invasiv behandling av nyrestein. Som med alle medisinske prosedyrer, er det potensielle komplikasjoner, men Ureteroscopy har vist seg å være svært pålitelig.

Grunnleggende

National Kidney Foundation sier at mer enn 90 prosent av nyrestein har lov til å passere gjennom urin strømmen på egenhånd. I ekstreme tilfeller kan en operasjon eller en annen type av medisinsk prosedyre være nødvendig. Dette er ofte tilfellet når en infeksjon har utviklet seg, er blokkering inntreffer, eller når steinen er litt for stort til å passere gjennom en så liten kanal

Ureteroscopic Fjerning

I prosessen teknisk kjent som ureteropyeloscopy, urologer sette inn en lang, tynn enhet som kalles en ureteroscope inn i pasientens urinrøret. Dette beveges gjennom blæren til steinen på innsiden av ureter (røret mellom blæren og nyrene) hvor legen kan se nyrestein gjennom en miniatyrkamera inne i ureteroscope. Avgjørelsen blir deretter gjort enten for å fjerne den med et instrument som kalles en stein eller kurv for å nedbryte den med en laserstråle. Denne fremgangsmåten er normalt reservert for steiner som blir sittende fast i ureter under sin tur til blæren. En kort sykehusopphold kan være nødvendig selv om behandlingen er vanligvis utføres på poliklinisk basis. Operasjonen tar en til tre timer, med enten en lokal eller generell anestesi.

Komplikasjoner

Ureteroscopy gjør holde noen minimal risiko. Arrvev kan utvikle inne i ureter og tidvis ureter et uhell perforert. Steiner som er blitt sittende fast i veggen av ureter i mer enn to måneder øke risikoen for disse komplikasjonene. Leger kan sette inn en uretral stent, en myk slange som forhindrer blokkering som følge av svelling. Det normalt er fjernet etter noen dager når hevelse avtar.

"Smerte, ubehag, urinlekkasje, eller infeksjon kan alle være symptomer på en urin perforering," sier Dr. Kevin Pho av det medisinske bloggen KevinMD.com. "Hvis dette er tilfelle, ville behandlingen involvere stenting eller kirurgi, avhengig av størrelsen og plasseringen av perforasjon. Dette spørsmålet bør diskuteres med din personlige urolog."

Generelt Recovery

Det er noen helt grunnleggende komplikasjoner forbundet med ureteroscopic prosedyre, men ingen som er spesielt ute av takt med hva man kan forvente fra en operasjon av denne typen, ifølge leger ved Mount Nittany Medical Center i State College, Pennsylvania. "For et par dager etter operasjonen, kan du føle litt smerte når du tisser," sier de. "Eller du kan trenge for å urinere oftere, eller har blodig urin."

Pasienter bør kontakte sin urolog umiddelbart hvis blod i urinen er usedvanlig tung, hvis man opplever plutselige og ekstreme smerter i siden eller hvis alvorlig kvalme finnes for mer enn noen få dager.

Suksess Rate

Leger ved Cornell University Department of Urology rapport der for å være svært få ureteroscopic nyre stein fjerning komplikasjoner. "Når det gjelder stein sykdom, er utmerket Ureteroscopy", sier universitetet. "Opp til 95 prosent av pasienter som gjennomgår Ureteroscopy for steinene er laget stein gratis. Svært få komplikasjoner har vært registrert i denne gruppen av pasienter med de fleste pasientene vender hjem den dagen eller 24 timer etter inngrepet."

Diett Etter Nyre fjerning

Leger anbefaler nefrektomi, eller fjerning av en av kroppens to nyrer, for en pasient med sykdom i nyrene eller en person som er villig til å donere en nyre til en annen pasient. En person kan leve et normalt liv med en frisk nyre, så hvis den gjenværende nyre beholder full funksjon, kan en lege anbefale svært få, om noen, kosttilskudd restriksjoner etter utvinning perioden for nyre fjerning kirurgi. Ellers spiser pasienten en nyre-sunn diett for å bevare gjenværende funksjon i sålen nyre.

Under Hospital Recovery

Hvis du har en nephrectomy, det medisinske personalet gir næringsstoffer og væske gjennom en IV for første dag eller to. Fordøyelsessystemet trenger tid til å komme seg etter en større operasjon. Du kan ha et kateter settes inn i kroppen din i noen timer etter operasjonen for å tømme blæren. Noen pasienter tåler nipper små mengder væske eller suger is chips for de første 24 timene etter operasjonen.

Innen et par dager, en pasient som har hatt en nyre fjernes begynner en flytende diett. Den flytende diett letter fordøyelsessystemet tilbake i riktig funksjon. La pleiepersonalet vet om noen forstoppelse i denne perioden. Det er viktig å holde tarmer flytting når du gjenoppretter fra en nephrectomy, slik at legen kan forskrive en krakk mykner. Drikk mye vann for å bidra til å forhindre forstoppelse.

Når fordøyelsessystemet fungerer som normalt, i løpet av få dager, og du kan begynne å spise normal mat. Lette i å spise igjen med vanlig, blid valg. Unngå stekt eller krydret mat. Stress og angst om kirurgi eller utvinning stammer fordøyelsessystemet, nødvendig milde valg i kostholdet.

At Home

Når du er klar til å bli utskrevet fra sykehuset, vil legen gi deg beskjed hvis du trenger å spise en spesiell diett. Generelt, etter nefrektomi er alle pasienter beskjed om å drikke mye væske. Dette gjør at den gjenværende nyre for å fortsette å bevege fluid gjennom legemet.

Pasienter med en frisk gjenværende nyre kan gå tilbake til en normal diett. Generelt, spise en diett lav i natrium er bra for hele kroppen, inkludert nyrene, slik at en lege kan anbefale dette for en pasient med bare én nyre. Velg frisk frukt og grønnsaker, unngå bearbeidet og pakket mat, og sjekk etiketter for å unngå natrium. Smaken mat med hvitløk, urter, sitronsaft og pepper, i stedet for salt og soyasaus. Unngå alkohol og slutte å røyke for å hjelpe kroppens helingsprosess.

Hvis du har dvelende nyresykdom eller senkes nyrefunksjon etter fjerning av nyre, kan legen forskrive en spesiell diett for nyre helse. En diett for kronisk nyresykdom senker natrium, kalium, protein og væske. Unngå salterstatninger, mange av dem inneholder kalium. Velg urte blander stedet. Fordi mange matvarer høy i kalsium, for eksempel meieriprodukter, er også høy i kalium og fosfor, kan legen forskrive medisiner for å holde bein fra å miste kalsium. Spis mer vegetabilsk fett og sukker for å unngå å miste vekt, og følge ernæringsmessige retningslinjer for å sørge for at kroppen får riktig ernæring og opprettholder en sunn vekt.

Hva er funksjonene i leveren og nyrer?

Selv lever og nyrer er en del av forskjellige systemer i kroppen, de er begge svært viktig. Uten riktig funksjon av enten lever eller nyrer menneskekroppen ikke kunne overleve.

Liver

Den største kjertel av menneskekroppen, leveren er et tilbehør struktur til fordøyelsessystemet. Leveren metaboliserer proteiner, stabiliserer glukosenivået i blodet, bryter ned fettsyrer og lagrer fett og vitaminer. Leveren detoxifies blodet ved å filtrere og fjerne legemidler eller hormoner og ødelegger gamle røde og hvite blodceller.

Utseende og beliggenhet

Leveren veier rundt 3 kg. og er plassert under mellomgulvet, i nærheten av magen.

Liver Regeneration

Leveren er en av de få deler av det menneskelige legeme som kan regenerere. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, "en sunn leveren er i stand til å regenerere de fleste av sine egne celler når de blir skadet." En usunn leveren ikke er i stand til å fornye og kan betydelig redusere sjansene for å overleve.

Nyrer

Disse viktige organer er en del av urinveiene og arbeide for å filtrere og eliminere avfall. Homeostasis, som opprettholder konstant tilstand av det indre miljø i kroppen, også er en primær funksjon av nyrene.

Utseende og beliggenhet

Nyrene er plassert på den bakre av kroppen, like over midjen. De er to rødbrune bønneformede organer, høyre nyre og venstre nyre.

Hvordan behandle en nyre infeksjon

Hvordan behandle en nyre infeksjon


Nyre infeksjoner er oftest forårsaket av bakterier som kalles E.coli. De ofte vises etter en urinveisinfeksjon sprer bakterier til nyrene. Nyre infeksjoner kan være ubehagelig, smertefullt og ynkelig. Behandling av nyre infeksjon krever egenomsorg og ved hjelp av en lege.

Hvordan behandle en nyre infeksjon

En se en lege. En resept er nødvendig for å få antibiotika. En lege kan kjøre tester på den type bakterier ved å gjøre en urinalysis og dyrking av bakterier. Dette vil vise hvilken type antibiotika vil eliminere bakterier, og dermed fjerne infeksjonen.

Ta alle medisiner foreskrevet. Antibiotika er nødvendig for å behandle en nyre-infeksjon, og alle pillene skal tas. Selv om følelsen bedre, infeksjonen er kanskje ikke helt borte, så avslutte resept helt.

Drikk rikelig med væske. Dehydrering fører til urinveisinfeksjoner, og urinveisinfeksjoner kan føre til nyre infeksjoner. Bor hydrert også hjelper kroppen komme seg ordentlig og hjelper medisinen distribuere gjennom kroppen din mer effektivt.

Bruk over disk smertestillende midler om nødvendig. Nyre infeksjoner kan være smertefullt - hovedsakelig i nedre del av ryggen. Lindrende ubehag fra infeksjonen gir mulighet for hvile. Bruk en med feber redusering inkludert i det hvis feber er tilstede fra infeksjonen.

Få nok hvile. Resten tillater kroppen å gjenopprette fra infeksjon. Ta noen dager fri fra jobben hvis det er mulig, og la kroppen tid til å gro. Tar en pause fra trener også hjelper kroppen.

Hvordan identifisere en nyre infeksjon

Hvordan identifisere en nyre infeksjon


Nyre-infeksjoner er alvorlige bakterieinfeksjoner hos en eller begge av nyrene. Nyre infeksjoner er oftest forårsaket av bakterien E. coli, og forekommer mer hos kvinner enn hos menn. Denne bakterien kommer inn gjennom urinrøret, og kan til slutt gjøre veien opp til nyrene gjennom urinveiene. Nyre infeksjoner er ganske enkle å identifisere, og krever legehjelp.

Hvordan identifisere en nyre infeksjon

Se for ryggsmerter. Vanligvis det skjer på sidene, eller kjærlighet håndtak. Smerten er vanligvis konstant. Det kan være matt eller skarp, og på den ene side, eller begge.

Ta hensyn til eventuelle brennende eller smerter ved vannlating å identifisere en urinveisinfeksjon, som kan føre til en nyre infeksjon hvis den ikke behandles.

Ta temperatur. Enhver feber, kombinert med en hvilken som helst av de andre symptomer, kan være et tegn på en nyreinfeksjon. Som infeksjonen utvikler seg, kan bli ekstremt høy feber - fremstilling av en middels til høy feber over 100 grader.

Legg merke noen vesentlig nedgang i vannlating når identifisere en nyre infeksjon. Dette kan være et tegn på alvorlig infeksjon, og krever umiddelbar medisinsk konsultasjon. Alvorlige nyre infeksjoner kan føre til nyrene å stenge, som i sin tur slutter den nødvendige behandling for å fjerne avfall fra kroppen for å lage urin.

Se for mørk gul, brun eller sterkt luktende urin. Dette er tegn på dehydrering og mulig nyre eller urinveisinfeksjon.

Merk eventuelle følelser av ubehag, kvalme eller tretthet kombinert med de andre symptomene. De kan være viktige indikatorer på en alvorlig nyreinfeksjon. Oppkast er også et tegn på alvorlig nyre infeksjon, og utløser en rask respons, enten en tur til legen eller legevakten.

Nyre infeksjon symptomer og behandlinger

Hvis du noen gang har hatt en nyre infeksjon, vet du hvor vondt og frustrerende det kan være. Nyre infeksjoner er en type urinveisinfeksjon som kalles pyelonefritt. Infeksjonen opprinnelig starter i blæren eller urinrøret, men jobber seg opp til nyrene. Noen mistenker han har en nyre infeksjon bør søke legehjelp så snart som mulig. En nyre infeksjon venstre ubehandlet kan være livstruende.

Årsaker

Nyrene er i utgangspunktet en kroppens filtreringssystem. Avhengig av hva som trengs av kroppen, de enten lagre eller kvitte seg med vann fra vårt system, samt justere nivåene av visse stoffer passerer gjennom dem blod. Urin blir så produsert, passerer gjennom våre ureter rør og inn i blæren hvor den er lagret inntil vi gi det videre gjennom vår urinrøret. En nyre-smitte skjer når bakterier kommer inn i våre systemer gjennom urinrøret, multiplisere og forårsaker en infeksjon. Det er også mulig for en annen infeksjon i kroppen din til å spre seg til nyrene gjennom blodet.

Symptomer

Det kan være flere symptomer assosiert med en nyreinfeksjon. Det er ikke uvanlig å oppleve behovet for å urinere ofte, en brennende følelse mens urinering, mage press eller smerte, skyet urin som er sterkt odored, blod eller puss i urinen, urinretensjon, smerter i enten ryggen, siden eller lyske områder, samt en feber.

Hvis nyrene infeksjonen har blitt alvorlig, kan en person oppleve høy feber, frysninger, nattesvette, ekstrem tretthet, kvalme, oppkast eller forvirring. Mange ganger i en eldre person, er det eneste symptom på en nyre infeksjon forvirring. Hvis et barn har en nyre infeksjon, vil hun noen ganger har symptomer på irritabilitet, ingen matlyst, løs avføring og kan begynne å tisse i sengen.

Diagnose

Noen ganger er det vanskelig å skille mellom en nyre-infeksjon og en blære infeksjon. Hvis du har feber og smerter i øvre del av ryggen området, kan det nesten bli antok at du lider av en nyre infeksjon. Legen din vil ta en urinprøve for å se om det er noen bakterier, blod eller puss i den. X-stråler kan bestilles hvis du finner deg selv stadig lider av nyre infeksjoner.

Behandlinger

Nyre infeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika. Alvorlighetsgraden av infeksjonen vil avgjøre hvilket medikament og hvor lang tid du trenger for å ta det. De mest vanlige antibiotika brukt til å behandle nyre infeksjoner er Amoxil, Cipro, Noroxin, Bactrim og Septra. Du vil vanligvis se infeksjonen begynne å fjerne løpet av den første uken av behandlingen, men avslutt hele dosen. Ellers infeksjonen kan ikke bli helt utryddet. Hvis det er noe unormalt i urinveiene, kan kirurgi være nødvendig.

Risiko

Det er obligatorisk å søke legehjelp ved første tegn på en nyre infeksjon. Infeksjoner som er ubehandlet kan føre til livstruende tilstander slik som septikemi, så vel som skade nyrene permanent. Siden nyrene er et filtreringssystem for kroppen din, kan bakteriene spre seg i andre regioner gjennom blodet. Eldre voksne og små barn kan lide mest skade fra en ubehandlet nyre infeksjon. Ofte er dette fordi infeksjon ble feiltolket som en annen sykdom.

Forebygging / løsning

En nyre infeksjon kan ikke alltid unngås, men det er skritt å ta for å redusere sjansene for å få en. Drikk rikelig med væske for å skylle kroppen av bakterier, og urinere ofte. Ikke hold urinen hvis du føler behov for å gå på do. Etter å ha samleie, bør du tømme urin i blæren for å bidra til å redusere sjansen for bakterier inn i systemet ditt. Hvis du synes utsatt for nyre eller blære infeksjoner, ta en dusj i stedet for en full bath. Kvinner bør alltid tørke forfra og bakover. Dette vil bidra til å holde bakterier fra din anal regionen fra å komme inn i urinrøret og forårsaker en infeksjon. Unngå å bruke feminine deodorant spray, som kan irritere huden.

Om givere av nyre

Siden legene ved Bostons Brigham Hospital utførte den første vellykkede levende donor nyretransplantasjon i 1954, har nyretransplantasjoner blitt en akseptert og velprøvd måte å behandle kronisk nyresykdom eller terminal nyresykdom (ESRD). Det er bare to måter å bli en nyre donor. Antall levende givere av nyre har økt sammen med forbedret kirurgisk teknologi. Men flertallet av donerte nyrer kommer fra folk som er lovlig døde. De fleste mennesker med nyresykdom må plasseres på en venteliste for en nyre, noen ganger i flere år, med mindre en levende donor er tilgjengelig.

Betraktninger

Nyre givere som har inngått en organdonasjon samtykkeerklæring før deres død vil ha sine organer fjernet bare hvis den gjenlevende familiemedlemmer samtykke. The US Department of Health and Human Services og United Nettverk for orgel Sharing koordinere overføring av donert nyrer fra kadavre til resipienter. Valgene er basert på vev kampene, medisinsk prioritet og kroppsstørrelse. Kadaver donor nyrer ble brukt i ca 11.000 av mer enn 17.000 nyretransplantasjoner utført i 2006.

Funksjoner

Levende givere av nyre kan være relatert til mottakeren eller ikke-relatert. I begge tilfeller donor blodtype og kjemi, vevsprøver og andre faktorer som avgjør hvorvidt den potensielle donor er en god match. Transplantasjonen senter som tjener mottakeren vil planlegge en rekke tester for å avgjøre om donor er en fyrstikk. Ytterligere tester vil bli gjennomført for å finne ut om donor er frisk nok til å gjennomgå en operasjon for å fjerne donert organ. Levende donorer er også skjermet for HIV, hepatitt og diverse andre sykdommer som kan hindre vellykket transplantasjon av donerte nyren. Transplantasjon sentrum må også finne ut om den potensielle donor nyrefunksjon vil bli svekket etter donasjon. Mange transplantasjonssentre krever også at levende givere av nyre gjennomgå psykologiske tester.

Betydning

Selv om nesten alle religiøse organisasjoner og institusjoner godkjenne organdonasjon, øke antall nyre givere har vist seg å være utfordrende for det medisinske fellesskapet. Antall tilgjengelige levende og kadaver nyre givere er mindre enn en tredjedel av antall personer på transplantasjon venteliste. Verken en levende en nyre donor eller familien til en avdød donor er noen betale for eventuelle medisinske utgifter knyttet til organdonasjon. Mange organisasjoner som arbeider med ESRD pasienter også gi midler til å bidra til å dekke reise eller diverse utgifter som en levende donor kan medføre, hvis det er nødvendig.

Misforståelse

Hver transplantasjon sentrum har sine egne standarder for nyre givere, forutsatt at donor oppfyller medisinske kvalifikasjoner. Med forbedringer i medisinsk teknologi, mange transplantasjonssentre aksepterer levende givere opp til 65 år Risikoen for komplikasjoner er omtrent det samme som fra enhver operasjon. De vanligste problemene er smerter, infeksjoner, blodpropp og allergiske reaksjoner på anestesi. Risikoen for å dø av nyre donasjon er liten, ca 1 person i 1700.

Time Frame

Dagens kirurgiske teknikker gjør det nå mulig for en levende donor til å ha en nefrektomi etterfulgt av en 2-3 dagers sykehusopphold. De mest avanserte transplantasjonssentre bruker minimalt invasiv laparoskopisk kirurgi med mindre snitt og mindre arrdannelse. De fleste mennesker er i stand til å vende tilbake til arbeid eller andre normale aktiviteter i løpet av fire til seks uker etter å donere en nyre. En donor gjenværende nyre vanligvis begynner å gjøre arbeidet med den fjernet nyre umiddelbart. Nesten alle transplantasjonssentre overvåke levende donorer for medisinske komplikasjoner etter donasjon.

Hvordan å opprettholde nyre-funksjon

Nyrene utføre den viktige jobben med å fjerne giftstoffer og andre avfallsstoffer fra blodet. Mange helsemessige forhold, inkludert hepatitt og høyt blodtrykk, kan kompromittere nyrefunksjonen din. Etter et sunt kosthold og å gjøre endringer i livsstilen din kan hjelpe deg å opprettholde god nyrefunksjon og kan bremse utviklingen av visse typer nyresykdom.

Hvordan å opprettholde nyre-funksjon

drikke mye vann for å opprettholde normal nyrefunksjon. Nyrene trenger vann for å skylle bort giftstoffer fra kroppen din. Prøv å drikke minst åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Få underliggende sykdommer som høyt blodtrykk og diabetes under kontroll. Disse sykdommene kan negativt påvirke nyrefunksjonen hvis de ikke blir håndtert på riktig måte. Be om blod-glukose og blodtrykksmålinger på din årlige fysiske.

Opprettholde en sunn vekt for å unngå nyresykdom og opprettholde normal nyrefunksjon. Folk som er overvektige, så vel som de med høyt kolesterol er en større risiko for å utvikle nyresykdom. Konsultere legen din for en personlig vekt-tap programmet.

Få din daglige dose mosjon. Trene ikke bare hjelper folk flest ned i vekt, men det holder kroppens organer sunnere og kjører mer jevnt. Turgåing, jogging, svømming eller annen trening som du liker er gunstig for nedsatt helse.

Styr klar av narkotika, alkohol og tobakk. Alkohol og street narkotika er spesielt skadelig for nyrene og kan være dødelig hvis du allerede har svekket nyrefunksjon. Selv over-the-counter medisiner som aspirin og ibuprofen ikke kan være trygt for deg å bruke hvis du har nyresykdom.

Spis et sunt kosthold som først og fremst er lav i fett, natrium og kolesterol. Natrium kan føre til en økning i blodtrykket og kan gjøre nyrene jobbe hardere for å fjerne avfallsstoffer.

Sjekk ditt inntak av kosttilskudd fosfor, et naturlig forekommende element, hvis du har nedsatt nyrefunksjon. Høye fosfor nivåer kan hindre opptaket av kalsium i kroppen din, noe som kan føre til osteoporose og andre bein sykdommer. Begrense meieriprodukter samt å spise raffinert korn som hvitt brød og ris kan regulere fosfor nivåer. The Mayo Clinic nettsiden gir flere lav-fosfor mat ideer for folk med nyresykdom (se "Andre ressurser" nedenfor).

Hint

  • Alltid konsultere legen din før radikalt endre kosthold for å forbedre nyre helse. Visse matvarer og kosttilskudd kan ikke være trygt for alle å bruke.
  • Søke medisinsk hjelp så snart som mulig hvis du opplever gulsott, en gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Gulsott er et fremtredende symptom på nyresykdom.

Om nyre infeksjoner

Om nyre infeksjoner


Nyre infeksjoner er vanligvis alvorlig, og bør behandles umiddelbart. Nyre infeksjoner er også referert til som nefritt, Bright sykdom, eller nyrestein. Nyrene arbeide vanskelig å filtrere ut avfall, og når nyrene ikke fungere skikkelig blodet kan bli toksisk på grunn av ufiltrert avfallsstoffer. En av de første tegn på nyresykdom er blod i urinen og væskeansamlinger. Nyresykdom er ofte et resultat av en dårlig diett over en lang tidsperiode.

Effekter

Effektene av nyresykdom kan være svært fryktelig. En person med nyresykdom vil sakte avfall unna. Alvorlig tretthet vil sette inn som flere giftstoffer hell i kroppen. Kroniske smerter i korsryggen, feber og frysninger er bare noen av effektene fra nyresykdom. Personer med nyresykdom er ofte deprimert og sliten.

Størrelse

De fleste nyrestein er omtrent på størrelse med et sandkorn. Imidlertid kan nyrestein bli like stor som en golfball, og fullstendig blokkere flyten av urin. I dette tilfelle operasjonen er nesten alltid nødvendig å fjerne nyrene.

Advarsel

Ukontrollert diabetes kan medføre problemer med nyrene. Hvis du har diabetes er det viktig å ta insulin, og se legen din på en jevnlig basis.
Hvis du føler smerte i midten av ryggen region, bør du oppsøke lege med en gang.
Brus inneholder fosfater som kan føre til nyresykdom. Røykere har også en høyere forekomst av nyresykdom, som er en annen grunn til å sparke en vane. De tungmetaller som finnes i sigaretter som bly, kadmium og overskudd av aluminium blir sett på nyresykdom tester.

Time Frame

Når nyresykdom sett i en persons liv span kan kuttes med 20 år eller lenger. Hver person er forskjellig så det hele avhenger av andre faktorer, som for eksempel kosthold og livsstil.
Dialyse er en kunstig måte å filtrere blodet. Dette er noen ganger det eneste alternativet for mennesker med nyresykdom. Ifølge Dr. Linda Page, forfatter av "Healthy Healing", er den triste virkeligheten at bare en liten prosentandel av mennesker er fortsatt i live etter 5 år på dialyse.

Forebygging / løsning

Forebygging er den beste medisin når det kommer til nyresykdom. Ifølge Dr. Linda Page, forfatter av "Healthy Healing", "et vegetarisk kosthold, lite proteiner og stivelse, som legger vekt på frisk frukt, grønnsaker en dyrkede matvarer alkaliniserende systemet, er nøkkelen til å unngå nyre stein formasjonen. Denne typen av diet er høy i fiber som bidrar til å redusere utskillelsen av kalsium avfall. " Hun anbefaler også å eliminere koffein, sukkerholdige, stekt og salt mat. Drikk 8 til 10 glass rent filtrert vann på en daglig basis. Hvis du er veldig fysisk aktiv kan du trenger enda mer vann. Å leve et langt sunt liv, ta vare på nyrene dine bør være topp prioritet.

Nyre dialysebehandling

For de som nyrene ikke fungerer godt nok til å fjerne giftig avfall fra kroppen, er dialyse en livreddende behandling. Nyresvikt kan skyldes fødselsskader, sykdom eller skader. Vanligvis er det en temporær behandling, mens en pasient venter en levedyktig nyre donor og transplantasjon.

Anatomisk Funksjon

Dialyse erstatter jobben av U-formet tubuli i nyrene hvor blodet er filtrert før du flytter inn innsamlingskanaler og dumpet inn i blæren. Det er der-reabsorpsjon og sekresjon av essensielle partikler forekommer.

Sviktende Nyre

Når nyre mislykkes, går de inn i en tilstand som kalles uremia. Er den bokstavelige oversettelsen av denne "urin i blodet", som vil føre til døden.

Kunstig nyre

Dialysebehandling fungerer som en kunstig nyre for å separere blodkomponenter. Det skaper en falsk barriere slik at bare visse elementer for å passere gjennom for reabsorpsjon; basert på molekylvekten av elementet.

Salt Solution

En natrium-løsning anvendes i dialyse, slik at natrium-pumpen kan opprettholde optimale natrium-ion-nivåer via reabsorpsjon. Dette er en aktiv prosess styres av aldosteron hormonnivåer.

Typer av dialyse

Det er to hovedtyper av nyre dialyse: hemodialyse og peritoneal dialyse. Hemodialyse anvender cellulose-membraner nedsenket i væsken, mens peritonealdialyse bruker slimhinnen i pasientens bukhule.

Hvordan gjøre for menneske Nyrer funksjon?

Den Nephron

Den grunnleggende funksjonsenhet i den menneskelige nyre er nevronet. Nyrene består av over 1 million nefroner som utfører de vitale funksjoner i nyrene. Den nevronet består av to komponenter; glomerulus, som er den vaskulære side av filtreringssystemet, og nyretubuli, som er den urin side av filtreringssystemet. Den nevronet er ansvarlig for filtrering av blodet etter at det går inn i nyrearterien, som grener i bittesmå blodårene til å danne nevronet. Den nevronet er også ansvarlig for å velge ut stoffer som kroppen vil bruke og reabsorbing dem. De Nephron sorterer gjennom gode og dårlige stoffer, filtrerer ut de dårlige og reabsorbs det gode. Den dårlige, som er de avfallsstoffer som kroppen ikke kan bruke, utskilles for å starte dannelsen av urin. Urin er det som er igjen etter fjerning av avfall fra blod, resorpsjon av vann, næringsstoffer, ammoniakk og etter nevronet avbrudd legemidler. Etter denne prosessen med resorpsjon og fjerning av avfallsprodukter, avslutter urin på nevronet ved hjelp av rør som kalles urinlederne, og deretter inn på blæren. Urinen er lagret her til vannlating. Urinen er gått ut av kroppen ved hjelp av et rør som kalles urinrøret. Friske nyrer produserer alt fra 1-2 liter urin per dag.

De nyreceller er svært følsomme for lavt oksygennivå i blodet. Når lavt oksygennivå oppdages, cellene produsere og frigjøre et hormon som kalles erytropoietin. Erytropoietin reiser til benmargen og stimulerer produksjon av røde blodceller dannes. Røde blodceller er ansvarlig for transport av oksygen. Når nyren blir skadet, kan den ikke produsere erytropoietin skikkelig. Når dette skjer, anemi resultater.

Blood Pressure Vedlikehold

Nyrene også bidra til å holde blodtrykket opprettholdes. Økende blodvolum kan forårsake økning av blodtrykket. Nyrene virke til å fjerne væske fra blodstrømmen, danner urin og senke blodtrykket. Når blodtrykket er lavt, nyrene frigjøre enzymet renin i blodet. Renin danner angiotensin, noe som fører til en sterk vasokonstriksjon, øker blodtrykket. Angiotensin aktiverer binyrebarken å frigjøre hormonet aldosteron. Aldosteron hjelper nyre for å opprettholde natrium (salt) i blodet, øke blodvolumet, og således blodtrykk. I tillegg til å opprettholde blodtrykket og urindannelsen, hjelper nyrene også å opprettholde kalsium for ben.

Nyrene er ansett som en endokrin kjertel, fordi den utskiller hormoner i orgelet. Nyrene skiller ut tre hormoner: erytropoietin, renin og kalsitriol, som er den aktive formen av vitamin D. Husk, nyrer holde styr på vår natrium innhold, og hvis du tar i overkant mengder av natrium, vil nyrene må jobbe ekstra hardt på opprettholde et trygt nivå for deg å holde deg frisk.
Nyrene utfører mange intrikate oppgaver 24 timer i døgnet, hver dag. Hjelp nyrene utføre sine oppgaver ved å se natrium inntak, drikke rikelig med vann hver dag og holde sukker til et minimum. Å spise grønne bladgrønnsaker vil bli godt respektert av nyrene.

The History of the First Nyre dialysemaskinen

Dr. Willem J. Kolff, en nederlandsk oppfinner, er mye referert til som far til kunstige organer. Kolff skapte den første nyre dialyse maskin tidlig på 1940-tallet. Nyre dialyse tar blod fra kroppen og fjerner urenheter. Kolff, som brukte hverdagslige materialer for å lage sin første nyre dialyse maskin, også oppfant den kunstige hjerte. Kolff døde i februar 2009.

Nyre Idea

Ifølge en 2009 artikkel i "New York Times", ser en ung mann dør av nyresvikt i 1938 inspirerte Kolff å lage kunstige nyrer. Kolff tenkte at hvis han kunne fjerne avfall som bygges opp i blodet han kunne redde pasienter.

Holdt på forskning

Mens Kolff var forsker hans nyre dialyse maskin, tyskerne invaderte Nederland i 1940 Kort tid etter invasjonen, Kolff flyttet til Kampen. Mens i Kampen, Kolff bidro til å skjule mer enn 600 i hans sykehuset for å unngå nazistenes arbeidsleirer. Mens det Kolff fortsatt å forske på sin nyre dialyse maskin og skapte også den første blodbanken.

Først dialysemaskinen

Kolff første maskin ble laget av 50 meter av pølseskinn som er pakket rundt et tre trommel angitt i saltløsning. En pasients blod ble trukket inn i foringsrøret. For å fjerne urenheter, ble trommelen rotert.

Å få blodet tilbake

For å få den tilbake blod inn i sine pasienter, Kolff anvendes en pumpe. Kolff fikk ideen fra sin pumpe fra en vannpumpe Ford selskapet brukt i sine motorer. For hans første pumpen, Kolff brukes bokser og en vaskemaskin.

Ikke en umiddelbar suksess

De første 15 personer som Kolff koblet opp til sin nye "kunstig nyre" døde. I 1945 en komatøse kvinner var den første personen reddet av Kolff maskin. I 1947 Kolff sendte sin første kunstig nyre til USA. I dag, ifølge US Food and Drug Administration mer enn 200.000 mennesker i USA bruker dialyse årlig.

Hva er behandlingen for lav nyre-funksjon?

Lav nyrefunksjonen kan skyldes en infeksjon, kronisk medisinsk lidelse eller giftig eksponering som direkte eller indirekte skader nyrene. Virkningene av lave nyre-funksjoner, avhenger av alvorligheten av skaden, og kan behandles for å hindre ytterligere, og potensielt livstruende komplikasjoner. Ifølge Mayo Clinic og National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, behandlinger for lav nyrefunksjonen inkluderer endringer i livsstil, medisiner og dialyse.

Diet

Spise en diett som er høy i karbohydrater, som hele korn, frukt og grønnsaker, og lite fett og protein kan redusere betennelse i nyrene, og kan bidra til å gjenopprette nyrefunksjon.

Antibiotika

Hvis lav nyrefunksjonen er et resultat av en bakteriell infeksjon, kan legen forskrive muntlig eller injisert antibiotika for å løse infeksjonen.

Medisiner

Medisiner som glukose, kalsiumtilskudd og natrium polystyren kan være foreskrevet av legen din for å hindre kjemiske ubalanser i blodet som følge av lave nyrefunksjoner.

Dialyse

Hvis nyrefunksjonen din er faretruende lav, kan det hende du trenger dialysebehandling på legens kontor eller et sykehus for å fjerne kroppen avfall fra blodet.

Kirurgi

Lav nyrefunksjon forårsaket av nyre eller blære steiner, svulster eller en forstørret prostata kan kreve kirurgisk behandling.

Transplant

Nyretransplantasjoner er en siste utvei hvis du har en uhelbredelig nyresykdom eller svikt i nyrene. De krever at du tar medisiner for å hindre organavstøting for resten av livet ditt.

Hjem rettsmidler for nyre rensing

Dine to nyrer er omtrent på størrelse med knyttnevene, men formet som bønner. De inneholder hver omtrent en million nephrons, som er der filtrering finner sted. Nyrene filter gjennom blod for å fjerne avfallsstoffer og overflødig vann. Etter at avfallsproduktene separeres fra resten av blodet, blir de sendt til blæren. Nyrene også bidra til å regulere kroppens blodtrykk og kalsiumnivå, samt stimulere dannelsen av røde blodceller.

Væske

Å drikke store mengder vann er avgjørende for en nyre rens. Vann hjelper til å skylle ut kroppens system, spesielt nyrene. Det er viktig å jevnlig tømme blæren når du gjør en nyre rens.

Persille

Persille er vanndrivende og kan være nyttig for å løse opp nyrestein. Prøv å legge den til oppskrifter, for eksempel pasta eller suppe. Du kan også brygge det til en te. Vask et par bunter av persille grundig, deretter koke dem i vann i ca fem minutter. La det avkjøles litt før du drikker. Kjøle noen rester.

Vannmelon

Vannmelon er ofte anbefalt for nyre rensing og oppløser nyrestein. Den har et høyt vanninnhold. Prøv å kjøpe et par store vannmeloner og spise så mye av dem som du kan i løpet av en dag. Sørg for å tømme blæren ofte. Ikke engasjere seg i en vannmelon rens hvis du er diabetiker.

Calcium Citrate

Kalsium citrate kan bidra til å forhindre dannelse av nyrestein. Det gjør den ved å binde med kalsium i urinen. Fordi steiner trenger kalsium for å danne, hjelper dette redusere muligheten for å utvikle steiner. Det hemmer også nyrestein ved å gjøre urinen mindre syrlig og stoppe kalsium oksalat krystaller fra å vokse og danner steiner.

Matvarer for å unngå

Unngå koffeinholdige matvarer og drikkevarer, samt alkohol. Prøv også å unngå matvarer som inneholder mye fosfat, slik som mange brød, frokostblandinger, pasta, kjøtt og kullsyreholdige drikker. I stedet spiser rikelig med grønnsaker og frukt. Dette vil bidra til å forhindre fosfat krystaller fra forming.