Digidexo.com

subuxone fakta

Morsomme fakta om Moldy Brød

Morsomme fakta om Moldy Brød


Det er en vanlig foreteelse: du kjøper et brød, bare spise en del av det med middag, og legg den i en pose for å spise senere. Deretter du glemme det. Når du husker det, du trekker opp posen for å finne at det er dekket av mugg. Utover det faktum at du ikke kan spise brød, er det noen morsomme fakta om mugne brød du kanskje ikke vet.

Mikroskopisk

Formen du ser på brød er ikke enkeltstående organismer, som et individ tre i skogen eller blomst utenfor huset ditt. Snarere, består formen av en opphopning av mikroskopiske sopper. Dette betyr at når du kan se noen mold, hva du faktisk ser er en koloni av tusenvis (eller enda flere) av enkelte sopp organismer. Disse koloniene ikke bare sitte på overflaten, enten. Heller, de har røtter som strekker seg ned i brødet som planter har røtter som går ned i jorda.

Reise

Hvis du noensinne har sett en løvetann dekket i enkelte hvite tråder (kalt buketter), har du sett disse buketter blåse av anlegget hodet og ta til luften. Hver av disse buketter er faktisk en løvetann frø. Når de lander, kan de vokse inn i nye løvetann. Formen du ser på brød kan spre seg på en lignende måte. Sopp produserer sporer, som de slipper ut i luften. Når sporene lander i mat, vil de slå rot og vokse ny sopp som igjen vil produsere nye sporer. På denne måte vil formen vokse eksponensielt over et stykke brød uten tilsyn forseglet i en pose.

Contagion

Mold er ikke kresen om mat på som den vil vokse. For eksempel, de sporer fra mugg vokser på brød kan lande og ta rot i ost, pasta eller kjøtt like lett som en annen brød. Dette er grunnen til at du trenger å kaste bort mugne matvarer umiddelbart: din mugne brød kan infisere alle dine annen mat med mugg også.

Naturens søppelmenn

Mens brød mold kan være en plage for deg, er det faktisk spiller en viktig rolle i naturen. Brødet der mold vokser inneholder næringsstoffer som hjelper liv, både menneskelig og plante, vokse. Hvis du ikke skal bruke disse næringsstoffene, så naturen vil ha dem tilbake. Mold resirkulerer disse næringsstoffene tilbake i naturen ved "å spise" brød og konsumere disse næringsstoffene. Når soppen til slutt finner sin vei tilbake til jord, til de næringsstoffer de bærer bli en del av den jord for planter bruker.

Fakta om Hair Lice

Hodelus er små parasittiske insekter som lever blant menneskelige hår. Insektene lever av små mengder blod trekkes fra hodebunnen forårsaker kløe og inflammasjon fra biter. Hodelus, også kjent som pediculosis, er et vanlig problem blant barn i alderen 3 til 12. Ulike symptomer på problemet kan føre til behandling for å kvitte scalps av pesky gnagerne.

Fakta

Hodelus kan overleve på en menneskelig vert i ca 30 dager, og kan vanligvis ikke overleve utenfor verten lenger enn 24 timer. Hunnlus (entall av ordet "lus") legger 4:57 egg om dagen og eggene klekkes i sju til ti dager. Det tar ytterligere sju til 10 dager for lusa å modne og legger egg i hodebunnen av en menneskelig vert. Hodelus er mer vanlig blant jenter enn gutter.

Insektet bite forlater hodebunnen følelsen irritert, forårsaker kløe og inflammasjon. Verre tilfeller føre til hudirritasjon og infeksjon.

Hvordan hodelus Spread

Lus er smittsom og kan spres gjennom direkte kontakt av hår på en person med en lus på sin hodebunn. Lus kan også spres ved å dele børster, håndklær, hatter og andre elementer fra en person med lus. Selv om det er ikke så vanlig, hodelus også kan spres ved å dele puter, hodestøtter og møbler.

Tegn og symptomer

Lus er meget liten, og av og til kan være vanskelig å se med det blotte øye, selv om ikke umulig. Til riktig se hodebunnen, del håret i små seksjoner og se på hodebunnen tett under et sterkt lys. Hvis du er usikker på om du eller barnet ditt har lus, bør du oppsøke lege som har erfaring i å identifisere insekter.

Modne lus legger egg på håret nær hudens overflate i hodebunnen. Lus egg, kalt nits, ligner bittesmå gule, tan eller brune prikker før de klekkes og ofte forveksles med flass. Forskjellig fra flass, kan lus egg ikke fjernes ved å børste håret med en vanlig børste eller ved å riste av eggene fra håret ditt.

En voksen lus er ikke større enn et sesamfrø og er grå-hvit eller brun i fargen. Baby-lus, kalles nymfer, er mindre og blir voksne i en til to uker etter klekking. Det er mer vanlig å se nits enn levende lus krypende på befengt hodebunnen. I ekstreme tilfeller av lus, men kan levende lus være mer synlig.

Kløe og påfølgende skrape vanligvis følger etter en lus bite i hodebunnen. Kløe kan ikke alltid forekommer imidlertid og er avhengig av følsomheten av hodebunnen. Hos barn med nonsensitive scalps, kan de klage over å føle følelsen av krype lus.

Små, røde nupper eller sår kan utvikle seg fra overdreven skrape. I noen tilfeller kan irritasjon forårsaket av skrape forårsake en bakteriell infeksjon, noe som resulterer i sart hud og svellede lymfekjertler.

Behandling

Leger anbefaler generelt over disk medisinert sjampo, kremer og lotion for å drepe lus. Hvis en mer omfattende behandling er nødvendig, kan leger anbefale reseptbelagte medisiner. De fleste medisiner har lykkes i å drepe lus om kløe kan fortsette noen dager etter behandling.

Leger anbefaler produkter som har insektmidler og det er viktig å følge instruksjonene nøye for å oppnå optimale resultater. Etter behandling, kan legen din foreslå gre ut nits og døde lus med en fintannet kam og gjenta behandlingen i sju til ti dager for å drepe eventuelle nyklekte nits.

Forebygging

Vask i varmt vann alle dine sengetøy, utstoppede dyr og klær nylig slitt av noen med en lus. Støvsug tepper og stoppede møbler som en ekstra sikkerhetsforanstaltning. Bløt alle hårbørster, kammer, pannebånd og andre elementer i medisinert sjampo eller sprit, eller hvis det er mulig, kaste disse elementene borte.

Informer dine barn å unngå å dele med klassekamerater sine hårbørster eller pannebånd. Også be dem om å unngå head-to-head kontakt på skolen i sportsaktiviteter.

Sjekk med ditt barns skolemyndigheter for å se om noen barn har nylig blitt behandlet for hodelus. Hvis du oppdager barnet ditt har lus, informere skolens ansatte til å hindre spredning insekter.

Fakta om å få for mye sol

Fakta om å få for mye sol


Eksponering for moderate mengder sollys kan føre til helsemessige fordeler som økt vitamin D, økte nivåer av melatonin (et hormon som produseres av kroppen som hjelpemidler i søvn og kan bekjempe betennelser og infeksjon) og økt serotonin (en "feel good" kjemisk i hjernen). Men for mye eksponering kan føre til helseproblemer.

Fakta

Menneskekroppen produserer melanin, et pigment i huden for å beskytte den mot for mye sol, eller andre eksponering ultrafiolett lys. Solbrenthet oppstår når nivået av eksponering overstiger kroppens evne til å beskytte seg selv.

Symptomer

Overeksponering til solen, ofte referert til som "solbrenthet," kan resultere i rød hud, som er varmt å ta; blemmer; og sol forgiftning, noe som resulterer i frysninger, feber, utslett og / eller kvalme og kløende, flassende hud.

Farene

For mye soling øker risikoen for å utvikle hudkreft senere i livet. Opplever selv bare ett alvorlig blemmer solbrenthet kan doble risikoen for å utvikle hudkreft.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for solbrenthet inkluderer lyse huden; å være ung (spedbarn og barn er svært følsomme for solens effekter); eksponering for solen mellom klokken 10 16:00 (når strålene er sterkest); bruk av sunlamps; og bruk av visse medisiner som doksycyklin, et antibiotikum.

Forebygging

Bruk solkrem med solfaktor (SPF) på 30 eller høyere og bruke det 30 minutter før du går utendørs. Slitasje hatter, solbriller, klær og badetøy med innebygd SPF og påfør leppepomade som inneholder solbeskyttelse.

Akne Fakta og myter

Akne Fakta og myter


Til tross for vitenskapelig baserte fakta, er det flere myter som sirkulerer om akne er årsaker og behandlinger. Noen kan ha noe sannhet i dem, men forklaringen er ofte ikke relevant for hva den egentlige årsaken til akne er. Misoppfatninger om akne bør korrigeres for å gi den beste acne behandling mulig og å ytterligere forhindre akne.

Myte # 1: Soling og soling botemidler acne.

En tan fører til at huden blir mørkere som kan midlertidig skjule rødhet i akne, men det vil også føre til at huden tørr og irritert. Det er ingen kobling mellom soleksponering og akne forebygging; derimot, kan soling og soling øker risikoen for tidlig aldring og kreft. Beskytt huden din ved å velge en noncomedogenic eller nonacnegenic (vil ikke tette porene) solkrem med solfaktor (SPF) på minst 15.

Myte nr 2: Fatty og fet mat forårsake kviser.

Studier viser at ingen spesifikk mat har vist seg å forårsake akne. I noen tilfeller kan du merke at kviser er verst etter å ha spist visse matvarer. For noen, spise fet og fet mat forverrer deres akne, men vil ikke føre til kviser. Slike matvarer omfatter de som har høyt kalsiuminnhold (melk) eller høy Jod innhold (sjømat). Kutte ned på maten du mener er verre kviser å se om det gjør noen forskjell.

Myte nr 3: Vaske din faktisk hindrer ofte kviser.

Vaske ansiktet vil bidra til å fjerne smuss og olje fra porene, men dårlig hygiene er faktisk ikke årsaken til kviser. Olje kombinerer med døde celler under overflaten av huden, hvor det ikke er mulig å nå. Vask ansiktet med mild såpe og vann to ganger om dagen som en generell regel for å redusere bakterier.

Myte # 4: Iført sminke kan resultere i akne.

I noen tilfeller kan bruk make-up forårsake akne. Dette er fordi noen kosmetiske produkter kan føre til usunn tilstopping av porene. Den beste måten å unngå akne i dette tilfellet er å velge produkter som er nonacnegenic eller noncomedogenic, som ikke vil tette porene.

Noen kosmetiske merker og concealers inneholder nå benzoyl peroxide eller salisylsyre, akne-behandling ingredienser, for å bidra til å bekjempe akne.

Myte # 5: Sex og onani kan føre til kviser.

Denne myten ble brukt i det 17. århundre for å fraråde folk å engasjere seg i seksuelle relasjoner før ekteskapet. Sex og onani har ingen forbindelse til acne, selv om testosteron (kjønnshormon) kan forårsake kviser.

Myte # 6: Hvis du klemmer kviser hjelper dem gå bort raskere.

Klemme halliker kan gjøre dem mindre synlige, men dette vil føre til at akne å bli lenger. Dette forverrer spredning av bakterier ved å skyve døde hudceller og oljen videre inn i huden. Dette kan også føre til dannelse av arr som kan være permanent.

Myte nr 7: For å unngå kviser, bruke akne medisinering hver dag.

Akne medisiner inneholder benzoylperoksid og salisylsyre som også tørking agenter. Using disse kan forårsake tørr hud og irritasjon, som fører til mer rødhet og urenheter. Noen medisiner kan ta opptil åtte uker å få full effekt, så det er alltid best å følge din hudlege råd.

Fakta om røyking for barn å forstå

Røyking kan være en forvirrende problem for barna å forstå. Voksne advare barna at røyking er dårlig, men likevel så mange folk røyker. Å få fakta rett er den beste måten for deg å realisere den sanne farene ved røyking.

Fryktelig helseproblemer

Røyking øker en persons sjansene for å få lungekreft og andre kreftformer, luftveissykdommer som astma og emfysem, hjerteinfarkt og slag. Nesten 450.000 mennesker dør av røykerelaterte sykdommer i USA hvert år.

Risiko for ikke-røykere

Inhalere røyk fra noen andres sigarett øker oddsen for sykdom hos ikke-røykere, og risikoen gå utover sykdom. Ifølge PBS Kids, blir 1500 barn drept hvert år i boligbranner forårsaket av sigaretter.

Det er Gross

Røykere utvikle gule tenner og negler. Dårlig ånde er vanlig, og hår, hud og klær ofte har en stygg lukt.

Retten til å si nei

Peers som presser deg til å røyke, til tross for alle de kjente risikoer, er egentlig ikke vennene dine. Nesten 80 prosent av alle voksne røykere startet før fylte 18; ikke la deg selv bli en av dem.

Avslutte er Vanskelig

Røykeslutt er svært vanskelig, og noen mennesker blir aldri vellykket. Den nikotin i sigaretter som forårsaker røykere til å bli avhengige av dem er veldig kraftig. Hvis du aldri røyke, vil du aldri trenger å bekymre deg for å slutte.

Fakta om Nits

Fakta om Nits


Skall er egg som har blitt lagt av parasitter som kalles hodelus (Pediculus humanus capiti). Et angrep av hodelus kalles pediculosis, noe som kan skje med alle som har hår på hodet deres. De sier at "hodelus bare trives på skittent hår," er en myte. Et hode lus vil flytte til en annen person, når den kommer i direkte kontakt og vil legge sine egg, når tiden er riktig. Så, er det mulig for alle med hår å ha nits.

History of Nit fjerning

Gamle egyptiske prester ville barbere håret av helt hvis de hadde hodelus, nymfer og luseegg. Nits har blitt funnet på gamle mumier og gamle kammer av arkeologer, som har vist at gamle nits, nymfer og lus er identiske med arter av i dag. Hodelus feste nits til håret ved hjelp av en sement som substans og enkeltpersoner har forsøkt å bruke sement oppløsende agenter og syrebaserte produkter som eddik, men disse praksis er advart mot av leger som det er en høy risiko for fysisk skade, for eksempel brenning av den omgivende hud.
Det finnes produkter på markedet som hevder at de er i stand til å fjerne nit sement, men dette er ikke bevist og Federal Trade Commission har allerede sitert en produsent for å hevde sin produkt hadde vist seg å arbeide gjennom feltstudier og laboratorietesting. Nit Combs er effektiv i praksis av å fjerne nits fra hår, men det er en prosess som må videreføres i forbindelse med en hodelus lotion, som livssyklusen nit til hodelus er rask og kontinuerlig.

Nit Evolution

Det er tre stadier av livssyklus som involverer nits. En voksen hodelus legger de egg (nits), nits klekkes til nymfer og nymfene blir voksen hodelus og prosessen begynner på nytt. Nits kan være lik i utseende til flass som de er ekstremt liten, oval i form og kan være hvit eller gul i fargen. Det tar mellom en til to uker for en enkelt nit å klekkes, og det tar ca en uke for en nymfe å bli en voksen. Levetiden til en mannlig voksen hodelus er ca 30 dager. Den kvinnelige hodelus bare har en levetid mellom 17 til 22 dager, og de tilbringer sine dager legging og feste nits til håret sjakter, med en prosess på ca 10 nits per dag. Hver nit er laget av et voksaktig stoff muliggjør beskyttelse og har et hull i toppen for oksygen kvote. Når en nymfe først forlater det er nit, det må spise blod innen 24 timer for å overleve.

Ekstra Nit Fakta

Etter hode louses forlate en nit, har de ikke utvikler vinger eller muligheten til å hoppe. De eneste måten hodelus kan reise er ved å gå, og de kan gå opp til ca 12 inches per minutt. Hodelus vil bare lå nits på humane hoder, og vil ikke la nits på en hvilken som helst annet pattedyr, som de bare mate menneskeblod. Nits som er funnet på andre pattedyr er av en annen art. Barn som oftest blitt infisert med nits fordi deres strøk er vanligvis hengt opp sammen i en kappe rom og den voksne lus enkelt gå fra pelsen til pelsen til pelsen. Når et barn har nits og lus, er deres hele familien lett utsatt for å få nits som familier er nær hverandre i deres hjemmemiljø. Jenter er mer sannsynlig å få nits i forhold til gutter.

Kropps Fakta for Kids

Kropps Fakta for Kids


Det er så mye at barna kan lære om funksjon av menneskekroppen. Barn er ofte fascinert av kropps fakta, og de har en tendens til å absorbere dette bedre enn noen annen vitenskap leksjon. Som de lærer mer, de sannsynligvis vil komme til å sette pris på den komplekse natur av hva som gjør dem tick.

The Brain, en super datamaskin

Den menneskelige hjerne er kanskje verdens beste super datamaskin. Setet for tanke, handling og livet selv, sender den meldinger til alle deler av kroppen gjennom et komplekst system av nevrale nettverk. Hjernen er utstyrt med milliarder av nerveceller som utfører denne funksjonen. Den menneskelige hjerne er tre ganger større enn hjernen til andre pattedyr som har en lignende kroppsstørrelse. Den høyre siden av den menneskelige hjerne styrer bevegelsene til den venstre delen av kroppen, og vice versa. Hjernen veier bare ca 3 pounds (1,5 kg), noe som er bare 2 prosent av den totale vekten; imidlertid er slik at den bruker opp 20 prosent av kroppens energi hjernen kapasitet, sier Science Kids.

Puste Easy med lunge Fakta

Den venstre lungen og høyre lunge ikke er av samme størrelse. Den venstre lungen er delt i to fliker, men høyre lunge har tre fliker. Venstre lunge er også mindre enn motparten fordi det har å gjøre plass til hjertet, som ligger ovenfor den. Det er mulig å leve med en enkelt lunge. Selvfølgelig ville dette redusere pustekapasitet og ville gjøre fysiske treningen vanskeligere. Det er anslått at den gjennomsnittlige personen med et par friske lunger puster 11.000 liter luft daglig, sier Science Kids.

Kjernen i saken

Hjertet er en kraftig muskel som aldri slutter å pumpe blod, selv ikke for et sekund, så lenge du lever. Det slår rundt 100.000 ganger i døgnet, 36500000 ganger i året. Hjertet ditt ville ha slått mer enn 1 milliard ganger hvis du bor utenfor 30. Hjertet har fire kammer kalt venstre atrium, høyre forkammer, venstre ventrikkel og høyre ventrikkel. Av disse er venstre ventrikkel den største i størrelse. De hjertekamrene vokse i størrelse og ekspandere når den er fylt med blod. Når dette blodet er renset, blir den transportert fra hjertet til alle deler av kroppen gjennom arteriene. Hjertet deretter kontrakter (kamrene krympe i størrelse) når det rensede blodet helles i arteriene. Dette rytmisk sammentrekning og utvidelse er det som forårsaker ditt hjerte til å slå og kalles en hjertesyklus, ifølge Science Kids.

Andre Body Fakta

Den minste bein i kroppen din er 2,8 mm lang og ligger i mellomøret. Det kalles stigbøylen bein.

Hvis du har en lillesøster som er yngre enn ett år gammel, hun blinker øynene mye mindre enn du gjør. Et spedbarn blinker bare en gang eller to ganger et minutt, men den gjennomsnittlige voksne blinker rundt 10 ganger hvert minutt.

I tillegg til å ha unike fingeravtrykk, mennesker har også unike tunge utskrifter. Ikke to tunger er like.

Og vi er alle levende Pinocchios fordi våre neser og ører fortsetter å vokse gjennom hele livet.

Fakta om ernæring etiketter for Kids

Fakta om ernæring etiketter for Kids


Den Ernæring Merking og opplæringsloven ble innført i 1990, noe som gjør det til et juridisk krav for produkter til detaljernæringsmessige informasjon på emballasjen. Mange produkter, særlig rettet mot barn, gi villedende informasjon for å gjøre det virke som et sunnere valg. En undersøkelse utført av British Heart Foundation fant at 90 prosent av foreldrene misforstått den ernæringsmessige informasjon om barnas mat. Forstå de ernæringsmessige behovene til barnet ditt og alltid lese liten skrift på mat emballasje; ikke bli villedet av dristige påstander som "fri for kunstige farger og smaker" - dette indikerer ikke et sunt produkt.

Ernæringsmessige etiketter

"Næringsinnhold" eller "ernæringsmessige fakta" etiketter er obligatoriske på matemballasje. Produsenter er pålagt å presentere fakta om visse næringsstoffer, vitaminer og mineraler som anses å være den mest sammenhengende med de viktigste helsemessige problemer. Dette er kalorier, fett, mettet fett, kolesterol, total karbohydrat, fiber, sukker, protein, vitamin A og C, kalsium og jern. Andre ernæringsmessige data kan gis på produsentens skjønn.

Barnets behov

Ernæringsmessige fakta etiketter ofte detalj andelen av det daglige anbefalte kvote (RDA) for hver ernæringshjelp. Dette er satt på en 2000-kalori diett, anbefales for den gjennomsnittlige kvinne for å opprettholde sin nåværende vekt og kroppssammensetning. Avhengig av alder og kjønn på barnet ditt, hennes behov vil trolig være vesentlig forskjellig. Bruk en "RDA for Children" diagram, som fastsatt i avsnittet, for å identifisere de enkelte ernæringsmessige behovene til barnet ditt.

Visning Størrelse

Verdier på næringsinnhold etiketter ofte vises i form av 100 gram produkt, og / eller servering størrelse. Det er viktig å ta oppmerksom på servering størrelse barnet ditt er forbruker for å arbeide ut sin ernæringsmessige inntak fra det produktet. For eksempel kan en typisk porsjon av kornstørrelsen, som beskrevet på den gjennomsnittlige korn boksen, varierer fra 30 til 50 gram. En voksende tenåring, men er sannsynlig å konsumere minst dobbelt denne delen størrelse med hver servering. Den ernæringsmessige data levert ville derfor må dobles for å beregne næringsinntaket.

Mat uten etiketter

Ernæringsmessige informasjon kanskje ikke tilgjengelig for alle matvarer som frisk frukt og grønnsaker, eller kjøtt. Kjøp en ernæringsmessig data ressurs bok eller bruke en internett ernæring database, som gitt i Resources i denne artikkelen, for å finne ernæringsmessige fakta for disse produktene.

Menneskelige hjerne Fakta for Kids

Menneskelige hjerne Fakta for Kids


Uten en hjerne mennesker ville ikke være i live. Hjernen er det som hjelper folk tenker, reagerer og funksjon. Hjernen er en av de to store strukturer i det sentrale nervesystemet; den andre er ryggmargen. Hjernen er en av de største organer i menneskekroppen.

Deler av hjernen

Den menneskelige hjernen har tre hoveddeler. Disse deler er hjernestammen, cerebellum og storhjernen. Hjernestammen forbinder hjernen til resten av kroppen gjennom ryggmargen. Det er hjernestammen jobb å holde kroppens ufrivillige handlinger går, for eksempel hjerterytme og pust. Lillehjernen hjelper kroppen bli balansert, og hjelpemidler i bevegelse av hele kroppen. Storhjernen, som er den største delen av hjernen, fungerer med sanser, følelser og minner. Denne delen av hjernen er delt i to halvdeler, høyre og venstre hjernehalvkuler.

Hjernens Job

Hjernen deciphers meldinger fra resten av kroppen og deretter sender ut sin egen meldinger. Hjernen kan sammenlignes med en stor datamaskinsystem, hvor alt kommer til at et punkt før den går ut i Cyber. Hjernen sender meldinger til alle sanseorganene. Uten en hjerne, ville en person ikke kunne se, høre, berøring, smak, lukt eller flytte. Om natten, når folk sover, får hjernen en pause fra alt arbeidet den gjør.

Hjernens kontroll senter

Forskjellige deler av hjernen har forskjellige funksjoner. Hjernestammen har tre deler: den forlengede marg, Pons og midthjernen. Disse er alle to-veis veier for kommunikasjon. Den diencephalon del av hjernen inneholder hypothalamus og thalamus. Hypothalamus regulerer kroppstemperatur, appetitt og hvordan folk sover. Thalamus reléer sanser.

Andre Brain Fakta

De voksne menneskelige hjerne veier nesten 3 kg. Hjernen inneholder milliarder av nerveceller. Hjernen fortsetter å vokse til ca 20 år hos mennesker. Den venstre siden av hjernen er bedre med matte og problemer, mens høyre side er den kunstneriske siden.

Fakta og myter om røyking for Kids

Fakta og myter om røyking for Kids


Røyking kan føre til en rekke helseproblemer, fra pustevansker til lungekreft, som påvirker både røyker og de som utsettes for røyk. Til tross for dette nettstedet Kids Health anslår at 3900 barn i alderen 12 og 17 begynner å røyke hver dag. En forståelse av noen vanlige fakta og myter om røyking kan hjelpe barna motstå presset til å røyke eller slutte hvis de allerede har startet.

Fakta: Røyking kan gjøre det vanskeligere å gjøre ting du liker

Den nikotin i sigaretter constricts blodkar, noe som gjør det vanskeligere for blodet å bevege seg rundt i kroppen og lar røykerne sliten og grinete, ifølge Kids Health. Røyking fører også til skader på lunger og hjerte, som gjør det vanskeligere å løpe eller spille sport. Kroppen begynner å reparere denne skaden så snart du slutte å røyke, forklarer WebMD.

Myte: Det tar lang tid å bli avhengige

Noen barn blir avhengige med en gang, sier Kids Health. Nikotin er et svært vanedannende stoff som påvirker kroppens sentralnervesystem nesten så snart det er inntatt, forklarer nettstedet The Anti-Drug. Først utløser nikotin frigjøring av epinefrin, noe som resulterer i stimulering. Følelsen av stimulering slites av raskt, noe som kan føre til at barna å røyke igjen for å gjenta stimulering.

Fakta: Røyking ikke alltid Feel Good

Ifølge Kids Helse, kroppen er programmert til å avvise røyke. Av denne grunn, føles røyking regel dårlig i begynnelsen. Røyking kan forårsake hoste, smerter eller svie i halsen eller lungene, og muligens kvalme og oppkast.

Myte: Røyking påvirker bare røyker

Ikke-røykere kan bli påvirket av passiv røyking, eller røyken fra tente sigaretter. Passiv røyking kan likevel føre til lungekreft, hjertesykdom og økt luftveisproblemer som hoste, ifølge National Institute on Drug Abuse for Teens. Hos spedbarn og små barn, kan passiv røyking øker risikoen for krybbedød, luftveisinfeksjoner, astma og ørebetennelser, sier NIDA.

Fakta å holde Studenter Away From Røyking

Fakta å holde Studenter Away From Røyking


Fordi de fleste røykere rapporterer plukke opp vane under sine ungdoms år, er det viktig å lære barn og tenåringer farene ved røyking tidlig å oppmuntre dem til å ikke starte. Hvis et barn setter aldri en sigarett i munnen, så han ikke trenger å bekymre deg senere om å bryte en alvorlig avhengighet som er svært vanskelig å overvinne. Det er mange fakta du kan sitere for å holde elevene borte fra røyking. Barn og tenåringer bør vite at livet er mye lettere hvis de aldri røyke i det hele tatt.

The Cost

For å bidra til å holde elevene borte fra røyking, gi dem fakta som treffer dem i lommeboka. Fortell dem hvor mye en pakke med sigarett kostnader. Hvis en person røyker en pakke om dagen, multipliserer det med 365 dager for å vise dem hvor mye som er brukt på sigaretter i et år. Finn de mest aktuelle per pakke i din region for dette faktum.

Personlig hygiene og tannproblemer

Gi elevene informasjon om de ytre effektene av røyking. De bør vite at røyking gjør pusten og hår stinker, og etterlater klærne og interiøret i bilen og hjemmet lukter bedervet. Det vil også flekker vegger, gardiner og vinduer i ditt hjem.

Røyking vil farge fingrene og tennene, og er dårlig for din generelle tann og tannkjøtt helse. Selv om en røyker prøver å holde tritt med god tannhygiene ved regelmessig besøke en tannlege, la elevene vite at røykere ikke gjenopprette så raskt fra tannbehandling som gjør ikke-røykere og kan oppleve mer tann representerer og tannkjøtt relaterte helseproblemer fordi av røyking.

Andre helsefarer

Påpeke overfor elevene at røyking skader lungene dine og etterlater deg kortpustet. Spør din student hvis han ønsker å ende opp med å hale en oksygentank rundt med ham overalt hvor han går. Stress elevene at når du ikke får puste, som stort sett eliminerer gjør noen av de fysiske tingene som de liker å gjøre. Røykere har flere medisinske problemer generelt enn ikke-røykere. Påpek bekostning av medisinsk behandling og slit og bryderiet med å måtte gå til legen på grunn av røykerelaterte sykdommer. Røykere har også en hard tid å få helseforsikring.

Fritt fører til kreft, lunge-sykdom, hjertesykdom, emfysem, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) og dårlig sirkulasjon. Det er veldig hardt på huden, forårsaker rynker og linjer som gir inntrykk av for tidlig aldring.

Andre hensyn

La elevene få vite at hvis de røyker, kan passiv røyking fra sigarett skade lungene av andre. Hvis de røyker mens de er gravide, øker de risikoen for å ha en preterm eller lav fødselsvekt baby.

Sosial Pariah

Du kan fortelle elevene at selv om de kanskje tror sine jevnaldrende vil vurdere dem kult hvis de røyker, vil de finne ut på kort tid at de fleste vil kommer til å vurdere dem noe av et sosialt utskudd.

Røyking er også en veldig upraktisk vane fordi de fleste steder, er det forbudt å røyke inne lenger. Dette betyr at røykere vil tilbringe sitt liv på verandaen, i regn, sludd, snø og hagl røyke mens alle andre er inne, varm og koser seg.

Positive og Negative fakta om desserter for Kids

Positive og Negative fakta om desserter for Kids


For noen mennesker, ordet "dessert" maner frem appetittvekkende bilder av forfall sjokolade, deilig sukker og uimotståelige kaker. Andre synes om fedme, hjerteinfarkt og diabetes. Mange kulturer feire med mat, men mange enkeltpersoner betaler den fysiske pris på overforbruk. Det er bare naturlig for foreldre å stille spørsmål ved om de skal gi barna sine desserter. Når du foretar denne avgjørelsen, er det viktig å vurdere en rekke fakta.

Desserter kan oppmuntre barna til å spise sine måltider

Det er neppe en hemmelighet at barn er ofte svært kresen eaters. Selv om foreldre ekspertene er uenige om de langsiktige virkningene av å bestikke barna til å spise sine frukt og grønnsaker, er det ikke benektes at det kan være en svært effektiv teknikk. Telling barn at de ikke kan ha dessert før de fullføre sine måltider kan være den raskeste og enkleste måten å sikre at de gjør. For noen foreldre, kan dette være den eneste måten å få barna sine til å spise næringsrik mat.

Desserter kan lære barna Usunne Holdninger

Dessverre, det er en ulemper til å bruke dessert som belønning for sunne matvaner. Først som en forfatter for den naturlige levende nettsted "Naturligvis Savvy" påpeker, sender dette et kraftig signal til barna: «brokkoli er den ubehagelige forutsetning for belønning, dessert." Dette kan oppdra barn med den holdningen at sunn mat er en uønsket nødvendighet, som er neppe den beste måten å oppmuntre dem til å utvikle sunne vaner av sine egne.

Desserter bidra til dårlig helse

Ifølge Center for Disease Control, har overvektige barn mer enn tredoblet de siste 30 årene. Som i 2008, nesten 20% av barn i alderen 6 til 11 var overvektige. Fedme bidrar til hjerte-og karsykdommer, bein-og leddproblemer, søvnproblemer og dårlig selvtillit. Gitt alle disse bekymringene, bør foreldrene være svært forsiktig med å oppmuntre sine barn til å spise usunn snacks, spesielt på en jevnlig basis.

Desserter kan være sunt

Heldigvis er det mulig å finne mange lekkerbiskener som faktisk er bra for deg og din familie. Noen muligheter er frukt parfaits, yoghurt, epler dyppet i peanøttsmør og banan brød. Hvis du velger alternativer som barna liker, kan de spise disse snacks med så mye glede som de ville ha spist iskrem, kjeks eller kake - og de vil være langt bedre for det.

Cold sår fakta

Forkjølelsessår er noen ganger referert til som feber blemmer og de er ikke å forveksles med canker sår. Forkjølelsessår er svært vanlig. Det er for øyeblikket ingen måte å kurere forkjølelsessår. Når du har blitt diagnostisert med forkjølelsessår, kan du ta skritt for å redusere hyppigheten av utbruddene.

Symptomer

Forkjølelsessår er vanligvis svært smertefullt og vises som blemmer, som er fylt med væske og møt opp på en rødmet hevet område av huden i eller rundt munnen. Forkjølelsessår ledsages av en prikkende følelse et par dager etter at blemmene har forsvunnet. Forkjølelsessår kan vare opp til 10 dager.

Årsaker

Cold sår er forårsaket av noen typer av herpes virus, oftest HSV-1. Skjønt HSV-2 er vanligvis ansvarlig for genital herpes, er det mulig for den å føre forkjølelsessår også. Forkjølelsessår er smittsomt, men må ikke forveksles med canker sår, som er en form for sår.

Behandling

Forkjølelsessår vil klare seg på egen hånd uten behandling innen sju til ti dager. Topiske behandlinger kan anvendes for å lindre symptomer. Noen leger vil foreskrive en anti-viralt medikament for å fremskynde heling tid og redusere symptomene.

Forebygging / løsning

Forkjølelsessår spres fra person til person. Det er noen tiltak individer kan ta for å hindre spredning av viruset. Når partneren din har blemmer stede, unngå kyssing eller hud-til-hud kontakt. Ikke del kjøkkenutstyr, håndklær, leppepomade eller andre lignende elementer med noen som lider av forkjølelsessår. Infeksjonen kan spre seg selv når det ikke er noen blærer til stede.

Vask hendene ofte for å unngå å spre viruset. Hvis du har munnsår, unngå å berøre andre deler av kroppen din, fordi øynene og kjønnsorganene er mer utsatt for å fange virus. Unngå ting som stresser kroppen din. Stress kan føre til hyppige utbrudd.

Bruk solkrem. Bruk den til leppene og ansiktet ditt før du går ut i solen, selv i vintermånedene.

Fakta

Når noen har blitt utsatt for viruset, kan symptomene dukke opp til 20 dager etterpå. Symptomene vil vanligvis vare sju til ti dager. Forkjølelsessår dukke opp som smertefulle blemmer, som til slutt bryte åpen og sive ut. En gul skorpe former og er endelig byttet ut med rosa-farget hud. Folk flest ikke opplever arrdannelse fra forkjølelsessår.

Fakta om Gastric Bypass Surgery

For de tusenvis av overvektige mennesker som har prøvd å gå ned i vekt gang på gang, synes gastric bypass kirurgi for å være det eneste håpet de har igjen. For noen er det et spørsmål om selvtillit, mens for andre er det et spørsmål om helse. Selv om denne operasjonen ser ut til å være lys i enden av tunnelen, før du tar en endelig beslutning om å forfølge det, er det alltid bedre å vite fakta om prosessen.

Kvalifikasjoner

For en pasient å være en kandidat for gastrisk bypass kirurgi, må han ha en kroppsmasseindeks større enn 40 eller veier 100 pounds eller mer.

Risiko

Det er risikoen med operasjonen, akkurat som med alle andre store operasjoner. De omfatter blødning, risiko for infeksjon, utvikle gallestein drastisk på grunn av vekttapet i en liten tidsperiode, og å utvikle en mangel på kalsium.

Process

Under operasjonen vil legen dele magen og gjøre en liten pose, som han deretter vil koble direkte til tarmen.

Time Frame

I gjennomsnitt, pasienter miste 10 pounds en måned for de to første årene; vekttap deretter begynner å avta.

Betraktninger

Selv om effektiv, er gastric bypass ikke en kur. Det hjelper rett og slett pasienten spiser mindre av mett raskere. For pasienten å motta den fullstendige fordelene med kirurgi, må hun trene regelmessig og spise riktig.

Fakta om vekttap

Fakta om vekttap


Ifølge Center for Disease Control & Prevention, er det mer enn 60 millioner overvektige mennesker i USA. Dette er fordi de fleste amerikanernes livsstil er stillesittende. Hvis du prøver å gå ned i vekt, bør du være klar over disse vekttap fakta.

Kalorier

Ifølge The Harvard School of Public Health, dietter som er lavere i kalorier vil resultere i vekttap uavhengig av hvor mange karbohydrater, fett eller proteiner finnes i en persons kosthold. Township av Nutley forklarer også at personer som holder en kalori journal er mer vellykket på å miste vekt.

Puls

Ifølge The Journal of Nutrition, øvelser som øker en persons hjertefrekvens betydelig resultere i en redusert mengde kroppsfett og en økt mengde muskelmasse.

Veiing

Township av Nutley har funnet ut at folk som veier seg ofte er mer vellykket på å miste vekt enn de som ikke gjør det.

Hydration

Ifølge Ohio State University Extension Program, bor hydrert kan hjelpe til med vekttap ved å redusere en persons appetitt og opprettholde forbrenningen.

Sikker Vekttap

I henhold til den vekt-kontroll informasjonsnettverk, er sikker vekttap anses å tape mellom 1/2 og 2 pounds per uke.

Fakta om Battle of the Bulge

Den "Battle of the Bulge" kan være svært nedslående. For de kjemper waistlines, prøv å holde noen interessante fakta og ting i tankene å bidra til å sette hele situasjonen i perspektiv.

Vekttap Produkter

Ifølge en 2006 CBS rapport, amerikanerne bruker ca $ 35 milliard hvert år på vekt-tap produkter.

Sikkerhet

De aller fleste av vekt-tap produkter er klassifisert som kosttilskudd og derfor ikke regulert eller kontrollert av FDA.

Keeping It Off

Mer enn 95 prosent av Kosten ikke klarer å holde vekten nede på lang sikt. Ifølge en 2007 ABC nyheter rapporten, de som er mest i faresonen for å sette pounds igjen inkludere mennesker som tilbringer fire timer eller mer foran TV hver dag, mennesker som har mistet 20 prosent eller mer av kroppsvekten sin, folk som opprinnelig mistet vekt veldig raskt, og slankere av meksikansk-amerikanske arv.

Overvektige barn

Ifølge en fedme studie gjennomført av Centers for Disease Control (CDC), 1 av hver 7 lav inntekt barn i førskolealder er overvektige i USA.

Voksne i USA

Ifølge CDC, i 2008, var 34 prosent av alle voksne i USA overvektige.

Slim Fast Diet ernæringsmessige fakta

For mer enn 30 år, Slim-Fast har produsert måltider-on-the-go å hjelpe slankere se vekttap resultater. Planen innebærer forbruker shakes, protein barer og sunne måltider som et middel for å oppmuntre vekttap. I tillegg til diett, Slim-Fast anbefaler etter en individualisert treningsprogram på 30 til 60 minutter om dagen.

Kaloriinntak

Slim-Fast diett anbefaler et daglig kaloriinntak på 1200 til 1800 kalorier per dag. Frokost er vanligvis en Slim-Fast produkt, så en snack (120 kalorier eller mindre) mellom frokost og lunsj. Lunsj kan være utelukkende en Slim-Fast produkt eller en Slim-Fast i kombinasjon med en halv kalkun sandwich eller andre lav-fett element. Et annet snack er fortært mellom lunsj og middag, og middagen består vanligvis av en 500-kalori måltid med en kombinasjon av magre proteiner og grønnsaker. Kosten oppfordres også til å drikke rikelig med vann og unngå mat med høyt fett eller sukker.

Ultra Slim-Fast Shake

Slim-Fast shake er en av de største komponentene i Slim-Fast diett plan. Ernæring fakta for en kan (325 ml) av Ultra Slim-Fast "Ready-to-Drink" Rist på fransk Vanilla smaken inkluderer: 220 kalorier; 3 gram fett; 220 milligram natrium; 40 gram karbohydrater; 5 gram kostfiber; 35 gram sukker; og 10 gram protein.

Næringsstoffer i notatet omfatter 100 prosent av anbefalt daglig inntak (RDA) av vitamin C; 100 prosent av vitamin E; 40 prosent av vitamin A; og 35 prosent av vitamin B6 og B12.

Breakfast & Lunch Bar

Barer som Slim-Fast Breakfast & Lunch Bar er kan brukes i erstatning eller supplement til en shake. En peanøtt-smør-flavored Baren har 150 kalorier; 6 gram fett; 65 milligram natrium; 19 g karbohydrat; 2 gram kostfiber; 13 gram sukker; og 5 gram protein.

Næringsstoffer i notatet omfatter 25 prosent av anbefalt daglig inntak (RDA) av vitamin C; 25 prosent av vitamin E; 25 prosent av vitamin A; 20 prosent av vitamin B6; og 25 prosent av B12.

Sample Måltider

Følgende eksempel måltid plan, levert av Northwestern University School of Nutrition, følger de Slim-Fast diett prinsipper. Frokost: Slim-Fast Meal-on-the-go drikke og et eple; Lunsj: Slim-Fast måltid erstatning bar, en kopp linse suppe og fire hel-hvete kjeks; Snack: 1/2 kopp nonfat cottage cheese med 1/2 kopp jordbær; Middag: 4 gram av bakt hvit fisk, 1/2 kopp dampet asparges; 1/2 kopp dampede gulrøtter og 1/2 kopp dampet brun ris sammen med 2 kopper spinat salat med nonfat ranch dressing; og en medium pære; og en kveld snack av en kopp nonfat frossen yoghurt.

Fordeling av Måltider

For dette utvalget måltid plan, ernæringsmessige fakta lik 1415 kalorier, med 82 gram protein, 26 gram fett, 229 gram karbohydrater, 2693 gram natrium; og 28 gram fiber. Dette oversettes til 15 prosent av kaloriene kommer fra fett, 63 prosent kommer fra karbohydrater, og 22 prosent av kaloriene kommer fra protein.

Fakta om Herpes

Herpes er en relativt vanlig viral infeksjon som ifølge Herpes.com, er til stede i nesten 80 millioner voksne i USA. Herpes simplex-en (eller oral herpes) er til stede i omtrent 50 til 80 prosent av amerikanske voksne. Genital herpes (herpes simplex-2) er diagnostisert i ca 500.000 eller flere amerikanere hvert år. I tillegg til oral herpes og genital herpes, er det også herpes zoster som ellers er kjent som helvetesild.

Fakta

Viruset kommer inn i kroppen og angriper immunforsvaret. Immunforsvaret kjemper tilbake og mens de gjør det; kroppen er i økt risiko for å utvikle andre virus. Av denne grunn, holde utbrudd under kontroll er spesielt viktig for den generelle helsen. I tillegg, når immunforsvaret er svekket, er du også mer utsatt for å utvikle ytterligere herpes utbrudd. Som i 2009, er det ingen kur for herpes; Imidlertid kan viruset bli undertrykt med antivirale medisiner som hjelper til å kontrollere utbrudd.

Oral Herpes

Oral herpes er karakterisert ved forkjølelsessår, som er små blærer som er fylt med væske. Forkjølelsessår er vanligvis smertefullt og kan dukke opp på nesen, haken, hals, kinn, munn og lepper. Ofte er fremveksten av vabler innledes med prikking, kløe eller smerter på stedet. Herpes viruset er også preget av tilbakevendende episoder.
Ifølge Mayo Clinic, i noen tilfeller, er behandling unødvendig som utbruddene er milde. Med mer alvorlige utbrudd, kan legen anbefale en antiviral medisin som aktuell Zovirax (acyclovir).

Okulær Herpes og Herpes Whitlow

Herpes simplex virus type 1 kan også forårsake okulær herpes (som forekommer i øynene) og herpes Whitlow (som forekommer på fingrene). Ifølge Herpes.com, er rundt 400.000 mennesker i USA påvirket av okulær herpes, som vanligvis begynner med keratitt (betennelse i hornhinnen). Infeksjonen, hvis venstre ubehandlet, kan det føre til arrdannelse og synstap.
Herpes Whitlow er forårsaket ved å berøre forkjølelsessår. Ved hjelp av gode håndvaskrutiner kan bidra til å redusere risikoen for overføring av viruset til fingrene.

Genital Herpes

Denne seksuelt overførte sykdommer er også forårsaket av herpes simplex virus. Ifølge Mayo Clinic, mange mennesker som er smittet med viruset er asymptomatiske (uten symptomer). Symptomer er vanligvis lokalisert til kjønnsorganene og er preget av klynger av lesjoner eller åpne sår. Kvinner kan ha sår i livmorhalsen området, anus, rumpe, vaginal området eller ytre kjønnsorganer. Menn kan ha sår i anal området, rumpe, lår, inni urinrøret eller på penis eller pung.
Antivirale medisiner som famiciclovir, aciklovir eller valacyclovir kan bidra til å redusere tilbakefall av herpes utbrudd og redusere symptomene.

Herpes Zoster

Herpes zoster (ofte referert til som helvetesild) er kjennetegnet ved smertefulle blemmer på huden, vanligvis på en side av kroppen. Hvis du har hatt vannkopper, forblir viruset i kroppen din, sovende i nervene. Av ukjente grunner, blir viruset aktiv i nerver, noe som resulterer i helvetesild. Symptomer vanligvis begynner som prikking, brennende smerte. Dette etterfølges vanligvis av røde flekker på huden din som små blemmer dannes. Andre symptomer inkluderer frysninger, feber, ubehag i magen, hørselstap, hodepine, hengende øyelokk, leddsmerter, tap av øye bevegelse og synsproblemer.
Tilstanden kan løse på egen hånd eller du kan trenge en antiviral medisin som famiciclovir, valacyclovir eller acyclovir å redusere smerte og redusere sykdommen kurs.

Fakta å støtte finansiering for hepatitt C-programmer

Fakta å støtte finansiering for hepatitt C-programmer


Hepatitt C-programmer hjelpe lokalsamfunn behandle og inneholder det farlige viruset. Programmer kan kjøres av lokale klinikker eller på statlig og føderalt nivå. For å samle finansiering, oppstart programmer trenger å vite viktige fakta om sykdommen.

Hepatitt C Statistikk

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), i 2003, ble 3 prosent av verdens befolkning smittet med hepatitt C. At antallet er sannsynlig å ha økt. Et annet nummer som sannsynligvis har økt i kostnadene for hepatitt C-behandling for alle av de infiserte. WHO rapporterer at i 1998, hepatitt C koste 1 milliard dollar i USA alene.

Viktigheten av behandling

Selv om 40 prosent av de smittede kan fullt igjen, uten behandling kan sykdommen være dødelig. For programmer, er kanskje det viktigste faktum om hepatitt C at de fleste som er smittet ikke innser at de har sykdommen på en stund, noe som betyr at de kan smitte andre uten å være klar over. Inneholder at spredningen er viktig ikke bare for å redde liv, men også for å lindre den økonomiske stress slik sykdom har på et fellesskap.

Hepatitt programmer

Hepatitt-programmer har muligheten implementere alle WHOs retningslinjer for å hindre videre vekst av hepatitt C. Retningslinjene inkluderer blod screening for sykdommen, og tilbyr sprøytebytte å hindre at viruset sprer seg ved narkotikabruk, og risiko rådgivning for å bidra til å informere at- risiko deler av lokalsamfunn. Utdanning er nøkkelen til å stoppe sykdommen spres.

Hjertesvikt Fakta

Hjertesvikt, mange ganger referert til som kongestiv hjertesvikt, er en sykdom hvor hjertet mister evnen til å pumpe blod gjennom kroppen. Forhold som høyt blodtrykk og lever en usunn livsstil kan føre til svekkelse av hjerte, øker risikoen for hjertesvikt. Selv om virkningene ikke kan reverseres, kan medikamenter og en endring av livsstilen behandle sykdommen.

Fakta

Hjertesvikt er en livstruende kronisk sykdom. Sykdommen er mer vanlig blant eldre voksne, og sannsynligheten for å utvikle sykdommen øker hvis du er overvektig, misbruk av alkohol, kokain eller har diabetes. Begrepet "congestive" refererer til loven av blodet backing opp i lunger, lever, mage og andre ekstremiteter i hele kroppen.

Årsaker og virkninger

Ulike forhold bidrar til hjertesvikt inkludert høyt blodtrykk, høye kolesterolverdier og koronarsykdom. Hjertesvikt kan også oppstå på grunn av kardiomyopati, medfødt hjertesykdom, lunge-sykdom og hjerte tumor. Over tid vil disse betingelsene svekke hjertet og den mister evnen til effektivt å pumpe blod.

Hjertesvikt kan påvirke den venstre side, høyre side eller på begge sider av hjertet. Den venstre-sidig hjertesvikt er den mest vanlige og påvirker lungene. Høyresidig hjertesvikt fører til hevelse i ben og føtter.

Som et resultat av hjertesvikt, organer i kroppen ikke er i stand til å motta tilstrekkelig oksygen. Mangel på oksygen til organer skader dem og får dem til å ikke fungere skikkelig.

Symptomer

Kronisk hjertesvikt er preget av tegn og symptomer som vedvarer over tid. De fleste pasienter med hjertesvikt rapporten følelsen svakhet, tretthet og kortpustethet. En rask, uregelmessig hjerterytme følger tretthet og tap av evne til å utøve og øve mye energi.

En vedvarende hoste ledsaget med slim hvit eller rosa farge er et annet tegn på hjertesykdom. Sykdommen er også preget av hevelse i bena, ankler og føtter og plutselig vektøkning på grunn av væskeansamlinger.

Akutt hjertesvikt er preget av en plutselig endring i hjertets evne til å fungere skikkelig. I akutt hjertesvikt, pasienter rapporterer de samme tegn og symptomer på kronisk hjertesvikt, men med mer intensitet og over kortere tid. Plutselige brystsmerter følger akutt hjertesvikt i tillegg til plutselige væske bygge opp og vannretensjon og en uregelmessig hjerterytme med hjertebank.

Medisinsk behandling

Tegn på hjertesvikt kan forbedres med behandling som vil bidra til å styrke hjertet. Til tider, vil leger bidra til å kurere en underliggende hjerteproblem, for eksempel en uregelmessig hjerterytme, som vil bidra til å redusere sjansen for hjertesvikt.

Ulike medisiner er tilgjengelige for å lette symptomer på hjertesvikt. Etter en konsultasjon, leger vil foreskrive medisiner som vil styrke hjertets kontraksjoner, utvide blodårene til å senke blodtrykket og diuretika å redusere væskeansamlinger i kroppen.

Noen ganger vil legen din anbefale kirurgi for å løse problemer som fører til hjertesvikt. Slike operasjoner inkluderer koronar bypass kirurgi, installere en pacemaker og hjertet pumper.

Å leve en sunnere livsstil

Leve et sunnere livsstil vil redusere symptomene på hjertesvikt og hindre at sykdommen forverres over tid. Noen få endringer i livsstil vil være fordelaktig hvis du lider av hjertesvikt.

Leger oppfordrer hjertesviktpasienter å begrense inntak av natrium. Sodium økning vannretensjon og årsaker hevelse og kortpustethet. Anbefalt inntak av natrium er 2000 mg daglig.

Hvis du er overvektig, er det nødvendig å gå ned i vekt for å unngå at forverring av hjertesvikt. En friskere diett vil hjelpe til med vekttap og det er viktig å begrense fett og kolesterol.

Moderat trening er anbefalt for pasienter som lider av sykdommen. Komme på en vanlig trening rutine vil lette noe av stress på hjertet. I tillegg til trening, ta de nødvendige skritt for å begrense stress og øke mengden av resten du får hver dag.