Digidexo.com

hva skyldes svulster på binyre

Hva skyldes en blokkert rive duct i en voksen?

Hva om du hadde ingen tårer å felle i et bryllup? Hva om du bare føltes som en god gråte, men du kan ikke gråte? Svaret på disse spørsmålene bare kan være en blokkert rive duct. Barn er oftest berørt av denne sykdommen, og heldigvis det ofte klarner opp som de forfaller. Men voksne som har blokkert tårekanalene trenger for å finne årsaken og søker behandling raskt.

Hvorfor vi Cry

Vi gråter for mange forskjellige grunn. Vi gråter når vi er såret, når vi er triste, når vi er glade og noen ganger er vi bare gråte uten grunn. Uansett årsak, tårer har en funksjon. Tears smøre øyeeplet og øyelokket. De forhindrer dehydrering i øynene. Tears frakk og berolige øynene.

Tears avlaste Stress

Gråter produserer tårer, og tårer og en god gråte avlaste stress. Tears faktisk fjerne kjemikalier som bygges opp i kroppen i tider med stress. En blokkert rive duct vil føre til tårer å sikkerhetskopiere og akkumulere. Tårer er normalt drenert inn i nesen, når blokkert, de flyt på kinnene.

Symptomer

Den vanligste og vanlig symptom på en blokkert rive duct er økt rive. Tårene vil renne og renne inn på ansiktet og nedover kinnene. En blokkert rive kanal kan finnes i en standard synsundersøkelse. Noen ganger kan en spesiell røntgen vil bli gjort for å undersøke kanalen.

Årsaker

Hos voksne kan en blokkert rive duct være forårsaket av en infeksjon, etter en skade eller rundt øyet eller en svulst. Nasal infeksjoner og konjunktivitt, også kjent som rosa øye, kan skade rive duct. Enhver traumer for øyet kan også føre til blokkering. Siden en svulst er en mulig årsak, er medisinsk behandling alltid anbefales.

Komplikasjoner og behandlinger

En blokkert rive duct kan øke risikoen for øyeinfeksjoner. Hos voksne rive kanalen kan åpne ved behandling av den årsak (infeksjon, skader, tumor). Ofte masserer sac rundt øyet kan fungere. En gang kirurgi er nødvendig.

Fact

En person som roper "krokodille tårer" gråter tårer av uærlighet eller som er ment å samle sympati. Krokodiller gjør gråt og når de har vært ute av vann over lengre tid. Øynene begynner å tørke ut og tårer vil fra i sine kanaler.

Hva skyldes Skin Tags?

Skin tags er ufarlige biter av ekstra hud som kan vokse på en persons kropp. De kan vokse på alle, uavhengig av alder eller kjønn. Fjerning er vanlig for kosmetiske grunner, og kan vanligvis gjøres poliklinisk.

Hva er Skin Tags?

En hud tag er en ekstra stykke hud som ser ut til å bli hengende fra kroppen din ved en stengel eller en tråd. De kan være så liten som et knappenålshode eller like stor som en drue. Skin tags er medisinsk kjent som acrochordons eller kutan papilloma. De kan være hudfarget eller litt mørkere enn hudfargen. Skin tags kan være glatt og rund, eller rynkete og uregelmessig. De fleste hud koder er ufarlig, men fjerning er vanlig for kosmetiske grunner. Den direkte årsaken til hud koder er ukjent. Følgende er tenkt å bidra til vekst av hud koder: graviditet hormoner, insulin resistens forårsaket av diabetes, human papilloma virus, steroider og gnaging fra huden gni sammen.

Hvem får Skin Tags?

Alle kan få hud koder. De er mer vanlig hos voksne, men barn kan få dem, også. Jo eldre en person får sin sannsynligheten for å få huden koder øker. Overvektige mennesker er mer sannsynlig å ha koder, som de er tenkt til å vokse i områder av friksjon. Skin tags er tenkt å være arvelig.

Hvor får Skin Tags vokser?

Som nevnt ovenfor, er huden koder tenkt å vokse i områder på kroppen hvor det er en masse gni eller friksjon. De fleste hud koder skjemaet på halsen, under armene, under brystene til kvinner, eller på øyelokkene. Tags kan også danne nær lysken, på overkroppen og på baksiden.

Hvilke problemer ser Skin Tags Årsak?

Selv om hud koder er en type svulst, er de ikke kjent for å være kreft. De eneste reelle problemer som kommer fra å ha en hud tag er når de blir irritert eller fanget på klær eller smykker.

Behandling av Skin Tags

Behandling for hud koder er hovedsakelig for estetiske grunner. Å ha en ekstra bit av huden kan vurderes skjemmende eller pinlig til den personen som har en. En lege kan fjerne en hud tag ved å kutte den av eller fryse den. Å ha en hud tag fjernet er en enkel prosess, og hvis koden er svært liten, kan det også gjøres uten lokalbedøvelse. Det er ikke tenkt at det å ha en tag fjernet vil føre til mer å vokse. Hjem rettsmidler for fjerning av svulster inkluderer bruk en hyssing eller tanntråd for å feste svulsten og la det falle av på egen hånd. Saks er også brukt for øyeblikkelige resultater. Klippe en tag off kan forårsake blødninger. Hvis du prøver å klippe ut eller feste en hud tag, sørg for å se etter tegn på infeksjon (rødhet, hevelse, smerte).

Hva er Tester for binyre funksjon?

Klinisk taler, binyretretthet er staten som resulterer når laboratorietester som måler binyrefunksjon komme tilbake innenfor normale grenser, men du har symptomer på under aktiv binyrefunksjon. Det er ikke helt en sykdomstilstand, men det er ikke en tilstand av normal funksjon, heller. Binyrene fortsatt produserer hormoner og signalstoffer de er ment å produsere, men de gir ikke det løftet som trengs når stress streik. De har tappet ut på et høyere baseline, slik at det tar mer for å sparke opp nivåene.

Når binyrene beskattes til det punktet hvor de ikke lenger svarer til de påkjenninger i livet, føles nervene som de er på kanten. Dette er et resultat av ujevn kortisolnivå og forstyrrelser i kortisol produksjonssyklusen. I dette økt tilstand kroppen er programmert til å reagere bokstavelig talt på et blunk, også kjent som fight-or-flight.

Det finnes ulike måter å teste binyrefunksjonen: blodprøver, binyrene tester, urinprøver, spyttprøver og adrenal spørretester.

Spytt Hormone Testing

Spyttprøver innebære å samle spyttprøver i bestemte intervaller over 24 timer som gir øyeblikksbilder som presenterer svingningene i adrenal hormoner. Spytt hormon testing måler mengdene av ulike hormoner i spytt i stedet for i ditt blod eller urin. Flere studier bekrefter testens nøyaktighet på adrenal indikerer hormonnivået i cellene, og det er det eneste test som måler dem i denne metoden.

Den beste måten å finne ut adrenal hormonnivået er å bruke spytt test som måler kortisolnivå flere ganger per dag. Det er så enkelt som å bære rundt noen små rør og på angitte tider av dagen, spytter inn i en av rørene og deretter recapping det. Prøvene vanligvis ikke trenger å være nedkjølt og kan sendes per post til laboratoriet anbefalt av spytt kit produsent.

24-timers urin Kortisol Test

Den 24-timers urin Kortisol test er tiltak hormoner som utskilles i urinen i løpet av en 24-timers periode. Dette lab test kan være en indikator på produksjonen av flere binyrene steroidhormoner inkludert Kortikosteroider, aldosteron og kjønnshormoner. Selv om laboratoriet spekter av hva som anses normale nivåer er for bred til å være av stor verdi i å diagnostisere alle, men de mest alvorlige tilfellene av adrenal dysfunksjon, dersom den hormonelle produksjonen er i bunnen 1/3 av "normal" rekkevidde, binyretretthet fatigue kan være relativt sikkert.

Blodprøver

Det er blodprøver for å måle sirkulerende nivåer av adrenal hormoner aldosteron og kortisol, og andre til å måle kjønnshormoner knyttet til adrenal funksjon. Men, i sin natur, blodprøver røpe bare nivåene av hormoner som sirkulerer i blodet og ikke oppgi dem inne i vev, eller potensielt tilgjengelig til vev. Men når blodprøver og urinprøver tolkes sammen av en trent utøver, et bilde av din binyrefunksjon kan settes sammen, spesielt når informasjonen blir brukt i forbindelse med klinisk presentasjon og medisinsk historie.

ACTH tester

ACTH Challenge Test bidrar til å evaluere adrenal reserver og reaksjonsevne, og dermed kan bidra til å oppdage binyretretthet. I denne testen blir utgangsnivået av sirkulerende kortisol først målt. Så et stoff som binyre Corticotrophic hormon (ACTH) som stimulerer binyrene produksjonen av hormoner injiseres. Etter utfordringen substans er gitt, den sirkulerende kortisol blir målt for å se hvor godt binyrer var i stand til å svare på stimuleringen. En normal reaksjon er at blodkortisolnivåer til minst det dobbelte. Når kortisolnivå ikke dobbel eller stige bare litt, kan binyretretthet bli mistenkt.

Spørreskjema

Adrenal spørreskjemaet er lett å ta, og har vist seg å være svært nyttig i en klinisk setting. Når den brukes i forbindelse med noen av de ovennevnte tester, er det også svært nøyaktig i diagnose. Jo mer objektiv svarene, vil de mer verdifulle resultatene være. Adrenal spørreskjema testen ikke bare bidrar til å fastslå graden av adrenal dysfunksjon, men gir også informasjon og innsikt i den nåværende tilstanden.

De fleste adrenal spørre er tatt på et nummer eller poengsystem. For eksempel, i tall som varierer fra null til tre, der null er minst tre, og er mest vanlig. Etter å ha lest hver setning, ville antallet mest hensiktsmessig plasseres i feltet. Det totale poeng eller tall vil da være bestemt og bidra til å etablere alvorlighetsgraden av tilstanden. Spørreskjemaet kan dekke fag som: tegn og symptomer, predisponerende faktorer, kosthold, energimønstre, skjerpende faktorer og lindrende faktorer.

Hva skyldes godartede cyster?

Cyster i leveren er vanlig og kan også være tilstede ved fødselen. Generelt sett, lever cyster viser ingen åpen symptomer og er godartet i naturen. I noen tilfeller kan lever cyster bli forstørret eller infisert, og vil deretter presentere visse medisinske problemer. Imidlertid synes det samlede resultatet om cyster i leveren for å være en av et lavt nivå av bekymring for eventuelle langtidseffekt eller reduksjon i levealderen.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic er det flere typer cyster som kan bli funnet på leveren. Den vanligste kalles en hepatisk cyste, som ganske enkelt er en boble som har utviklet seg på leveren. Disse er vanligvis liten og kan være tom eller inneholder fluid. Hydatid cyster utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av larver av parasitten Echinococcus i leveren. I sjeldne tilfeller kan neoplastiske cyster utvikle seg på leveren, men disse er assosiert med cyster på eggstokkene og vanligvis ikke kommer i leveren.

Årsaker

Leverlever cyster er generelt ansett for å være medfødt i naturen. Den aksepterte hypotesen om deres opprinnelse er at små svulster (microhamartomas) som utviklet seg langs galletreet (galle duct) har blitt utvidet og fyll med galle, forårsaker cyster å vokse. Abscesser kan også utvikle seg på leveren fra bakteriell eller amøbisk vekst i intestinal traktater som beveger seg til leveren. Selv om disse kan bli problematisk, de er oftere godartet i naturen.

Symptomer

De fleste enkle lever cyster vil ikke påvise noen påviselige symptomer, med mindre de vokser i størrelse eller antall. Merkbare symptomer kan utvikle seg i disse forholdene, inkludert en vag følelse av ubehag eller svak smerte i området, en følelse av fylde eller for å bli mett uten å ha spist og av og til kvalme eller oppkast. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det føre til at luftveissymptomer oppstår.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grunn av asymptomatisk natur fleste godartede cyster, er de generelt ikke blir oppdaget før en undersøkelse er gjennomført i forbindelse med unormalt i funksjon av leveren eller magesmerter. Lever cyster kan også bli oppdaget av ultralyd imaging tester. I tilfeller hvor usikkerhet er til stede når det gjelder statusen av en påvist cyste (s), kan en biopsi av leveren vev pålegges å avgjøre hvorvidt cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Med mindre lever cyster er funnet å være problematisk på grunn av smerter eller unormal nyrefunksjon, er kirurgisk fjerning vanligvis ikke indisert. Endringer i kostholdet kan bli anbefalt å støtte kroppens immunforsvar, noe som vil hjelpe leveren i behandlingen av blod og opprettholde sunne ernæringsmessige nivåer. Reduksjon av fettholdige næringsmidler er antatt å være fordelaktig for riktig leverfunksjonen. Disse kan inkludere meieriprodukter, stekt mat og matvarer som kan inneholde steroider eller hormoner.

Hva er årsakene til binyre dysfunksjon?

Binyrene er to valnøtt-sized kjertel som sitter på toppen av hver nyre. Selv små, disse kjertlene spille en avgjørende rolle i å gi ut over stress kjemikalier og regulere blodsukkeret, kjønnshormoner, blodtrykk, immun og inflammatorisk respons.

Svulster

Kreft binyrebarken tumorer kalt karsinom, samt tumorer i hypofyse, kan føre til hjernebarken for å overprodusere kortisol. Pheochromocytoma, eller svulst i binyremargen, kan skape et overskudd av adrenalin.

Stress

Kronisk stress fører binyrene til å pumpe ut stresshormoner hele tiden, forårsaker slitasje på binyrene. Dette fører til adrenal dysfunksjon hvori kjertlene ikke kan produsere tilstrekkelige hormoner lenger.

Diet

En diett høy i sukker, enkle karbohydrater, alkohol eller sentralstimulerende stoffer som koffein fører til adrenal dysfunksjon. Disse matvarer føre til at blodsukkeret til pigg. For å regulere glukosenivå, må binyrebarken fremskytende kortisol. Dette fører til binyretretthet over tid.

ACTH

Adrenocorticotropin (ACTH), et hormon som produseres av hypofysen, oppfordrer binyrene til å produsere kortisol. Hvis ACTH produksjon er tilstrekkelig, vil binyrene funksjon er forstyrret.

Forebygging

Ved å spise små måltider som består av komplekse karbohydrater, magre proteiner og masse friske grønnsaker, ved å trene regelmessig og redusere stress, du i stor grad redusere kravene som stilles til binyrene og kan hindre eller reversere adrenal dysfunksjon.

Hva skyldes smerter i epigastriet & Dysuri?

Hva skyldes smerter i epigastriet & Dysuri?


Epigastrisk smerte refererer til smerte som ligger i den øvre mage delen av kroppen. Dysuri forårsaker smerter i hele urinveiene, spesielt ved vannlating. Smerter fra dysuri representerer et symptom på et underliggende problem. Dysuri og smerter i epigastriet kan noen ganger oppstå sammen avhengig av hva det underliggende problemet er. En rekke smittsomme sykdommer er ansvarlig for å forårsake smerter i epigastriet og dysuri.

Blærekatarr

Cystitis vedrører en bakteriell infeksjon i urinblæren. Bakterier finner sin vei inn i blæren enten fra skjeden eller endetarmen under seksuell aktivitet, vanligvis gjennom innsetting av objekter eller fingre som er forurenset. Symptomer på cystitt inkluderer å måtte urinere ofte, et presserende behov for å urinere, smerter ved vannlating, og buktrykket eller smerte.

Proteus Mirabilis

Det organisme Proteus mirabilis lever naturlig i den menneskelige mage-tarmkanalen. Denne organisme, ligger likeledes i jord og vann. Proteus mirabilis blir patogene når det kommer inn i lungene, urinveiene eller åpne sår. Når denne organismen blir patogene, kan dysuri og smerter i epigastriet oppstå.

Uretritt

Uretritt refererer til betennelse eller infeksjon av urinrøret foring. Seksuelt overførbare sykdommer, inkludert klamydia, gonoré, HIV, AIDS, herpes og syfilis, spre bakterier i kroppen, noe som kan føre til smerter i epigastriet og dysuri. I tillegg til magesmerter, urinrørsbetennelse fører også frysninger, feber og unormal utflod.

Divertikulitt

Epigastriet og dysuri smerte noen ganger presenterer seg med en tilstand som kalles divertikulitt. Denne betingelse gjelder betennelse i diverticulum, en unormal posen som ligger i veggen av tarmen. Disse lommer opptar alle deler av tarmen, men er oftest funnet i nærheten av den laveste del av tykktarmen.

Bekken inflammatorisk sykdom (PID)

Bekkeninfeksjon (PID) refererer til en infeksjon i livmoren, egglederne, bukhinne eller eggstokkene. Det kan føre til smerter i epigastriet og dysuri. PID også forårsaker feber, kvalme, oppkast, utflod og livmor blødning. Kronisk PID forårsaker potensielt uregelmessige menstruasjonssykluser, infertilitet og smerter under samleie.

Hva skyldes hormonell ubalanse?

Hva skyldes hormonell ubalanse?

Effekter av hormon ubalanse

Hormoner er en stor faktor i emosjonelle helse. Ofte når folk er humørsyk de skylde på sine hormoner. Foruten stemninger, kan varierende hormoner påvirke fruktbarhet og fysisk helse. Hormon ubalanse er når de kjemiske budbringere administrerende kroppens systemer ikke klarer å fungere korrekt. Når kroppen har for mange krav uten den støtten den trenger, kan hormon ubalanser føre. Derfor må den tåle på bekostning av å forstyrre hormoner. Eksempler på hormonstressfaktorer inkluderer dårlig kosthold, stress, aldring og giftstoffer som setter en belastning på kroppen.

Østrogen Dominans

Selv om det er flere faktorer som forårsaker hormonubalanse, er roten til lidelse for de fleste hormonubalanse en tilstand som kalles østrogen dominans. Enkelt sagt betyr østrogen dominans kroppen har overflødig østrogen og mangler progesteron. Østrogen dominans kan være forårsaket av faktorer, inkludert hormonbehandling (HRT), p-piller, spise ikke-organiske matvarer rike på østrogen, stress og til og med kosmetikk.

Stress

Stress reduserer progesteron nivå, noe som resulterer i for mye østrogen. Når stresset, avhengig kroppen din på progesteron for å skape hormon kjent som adrenal kortikosteroider å jobbe mot det. Selv om disse hormonene beskytte mot stress, når kroppen din er konstant stresset det er ute av stand til å gjøre nok progesteron til å bli forandret til anti-stresshormoner. Dette fører til adrenal utmattelse, gir ikke rom for venstre-over progesteron trengs til andre funksjoner i kroppen.

Miljøgifter

Miljøgifter som de som finnes i insektmidler, bensindamp, plantevernmidler og produkter til personlig pleie kan stimulere visse hormoner i kroppen for å bli produsert, forårsaker et hormon ubalanse. Disse menneskeskapte giftstoffer kan hope seg opp i kroppen, farlig påvirker en kvinnes reproduktive organer. Petrokjemi (PCB) er funnet i produkter som maling, smøremidler, lakk og farger. De har høye mengder av Xeno-østrogener, som betyr at de imitere østrogen. Når de okkuperer østrogen mottaker områder av kroppen din den gode østrogen er ute av stand til å gjøre jobben sin skikkelig, noe som resulterer i hormon ubalanse.

Fatty Diet

Nonorganic dyr som fôres østrogen steroider å fete dem blir slaktet for kjøtt. Når folk spiser biff av disse husdyr de østrogener inn i blodbanen resulterer i østrogennivået stiger. Dette er hvorfor noen folk bytter til en organisk diett.

Spiseforstyrrelser

Alvorlige spiseforstyrrelser slik som bulimi og anorexia nervosa kan føre hormoner for å bli ubalansert. Dette skjer fordi spiseforstyrrelser kan senke nivåene av reproduktive hormoner som østrogen og Dehydroepiandrosteron (DHEA). Spiseforstyrrelser tvinge stresshormoner for å øke, noe som fører til reproduktive hormoner for å redusere. Foruten østrogen og DHEA, er veksthormoner og skjoldbruskkjertelen også berørt av spiseforstyrrelser.

Hormon ubalanse hos menn

Selv om testiklene gjør nesten 95 prosent av testosteron, de også lage noen østrogen. Den follicle stimulere hormon (FSH) sammen med luteiniserende hormon (LH) aktiverer testiklene til å produsere hormoner. Men som menn alder, kan nivåene av testosteron avta, mens østrogennivået øker. Denne nedgangen i testosteron kan påvirke kroppens sammensetning, bentetthet, muskelstyrke og sexlysten. Når testosteron er lav, sammenlignet med østrogen, kan hormon ubalansen føre til prostataproblemer.

Hva skyldes blodtrykkstigning?

Når du opplever en topp i blodtrykket, kan du bli lider av en tilstand som kalles hypertensjon. Men hypertensjon seg selv er ikke nødvendigvis en tilstand alt på egen hånd. Noen ganger kan det være et symptom på en annen lidelse. Dette faktum bidrar til å etablere de grunnleggende formene for høyt blodtrykk, er delt opp i primær og sekundær. Den vanligste formen for høyt blodtrykk er det primære, og det vanligvis utvikler seg gradvis i forhold til din livsstil. Med sekundær hypertensjon, vil du oppleve en heller brå økning i blodtrykket som følge av noe annet. Uansett hva som forårsaker blodtrykket høyde, kan en rekke faktorer spille en rolle i sin utvikling.

Alder

Av alle de faktorer som spiller inn blodtrykkstigning, alder er en av de mer vanlige. Etter hvert som du blir eldre, det er rett og slett en stadig økende risiko for sin utvikling. Dette er delvis på grunn av helsen til blodårene dine, men også bompenger din livsstil kan være å ta på disse spesielle blodkar. De kan begynne å stivne og begrense over tid.

Diet

Kosthold kan også spille en avgjørende rolle i blodtrykkstigning. Hvis matvaner innebære en god del mettet fett, kolesterol og natrium, du øker risikoen for høyt blodtrykk. Men det er ikke bare om hva du spiser; det handler også om hva du ikke klarer å spise. Vitamin og mineral mangler, nemlig vitamin D og kalium, kan negativt påvirke blodtrykket. Diett rik på næringsstoffer, som dietter med frukt, grønnsaker, hele korn og magert kjøtt, kan ofte ha nytte av din generelle helse, inkludert blodtrykket.

Trening

Mangel på mosjon kan bidra til å føre til en heving i blodtrykk. Jo mindre aktivitet du ta del i, jo høyere rate av dine hjerteslag. Som hjertet er tvunget til å jobbe på et høyere nivå, jo mer apt du er å utvikle høyt blodtrykk. Ved å trene hver dag, du til slutt arbeider hjertet og la det slå i et saktere tempo i tider med hvile.

Vekt

Går hånd i hånd med diett og mosjon, kan vekten ofte føre til en økt risiko for blodtrykkstigning. Dette er i stor grad til den økte volumet av blod som trengs for å betjene et større fysisk område. Med denne økningen i blodvolum, er dine arterieveggene opprettholde mer press, heve det samlede blodtrykk.

Stress

En annen mulig årsak til blodtrykkstigning er stress. Når du opplever en ekstrem følelse, går kroppen inn i "fight or flight" frigi hormoner som øker blodtrykket. Selv om dette er en kortvarig tilstand, kan stressende situasjoner drastisk øke blodtrykket.

Graviditet

Det er også mulig å oppleve en økning i blodtrykket på grunn av en graviditet. Mer kjent som svangerskapsforgiftning, kan dette være en farlig form for hypertensjon, siden den eneste metoden for å effektivt redusere blodtrykket ditt er gjennom levering.

Hormoner

Hormoner kan også forårsake problemer med blodtrykket. Dette kan være en forstyrrelse i et hormon kjertel eller til dannelse av en tumor i løpet av en gland, men det ofte forandrer balansen av hormonnivåer, noen ganger forårsaker en økning i blodtrykket.

Hva skyldes mangelfulle HIV-tester?

Noen ganger vil en HIV-test komme tilbake "mangelfulle." Selv om dette ikke nødvendigvis er grunn til alarm, er det alltid lurt at en person med en ubestemt testresultat følge riktig protokoll for å oppnå en avgjørende HIV-status.

Årsaker til mangelfulle HIV-tester

En ufullstendig resultat kan bety at det var et problem med en blodprøve som forhindret den fra å bli testet. Alternativt, kan det også bety at selv om testen ble gjennomført ved bruk av prøven, det ga hverken positivt eller negativt resultat. Hvis dette er tilfelle, en infisert person som er testet kan være i ferd med det som er kjent som "seroconverting," den tid i hvilken som aktivt blir HIV-positive. Derfor, oppnå en nøyaktig respons er ikke mulig. Alternativt kan et individ har en underliggende viral infeksjon eller visse antistoffer som forårsaker en mangelfulle resultat.

Hva gjør du når tester er mangelfulle

Dr. Oliver Bacon ved University of California-San Franciscos Positiv helse-programmet utgjør at den beste tingen å gjøre ville være å gjenta testen (hvis den enkelte brukte et hjem HIV-testing kit). Imidlertid, hvis den nye testen ga et negativt resultat, kan det være forvirring med hensyn til hvilken testen var nøyaktig. Bacon utgjør at en annen løsning ville være å gå til en gratis testing klinikk og informere rådgivere av den ubestemmelige resultat. Mer grundig testing kan være nødvendig, for eksempel RNA-test eller en p24-antigen test.

RNA Testing

RNA-testing gjøres ved polymerase kjedereaksjon (PCR) ester og omfatter en vurdering av en blodprøve for å fastslå om genetisk materiale har blitt produsert av HIV-viruset. Men disse testene kommer tilbake falsk-negativ eller falsk-positiv hvis den enkelte har blitt smittet i løpet av fem dager. RNA-testing er vanligvis brukes til å vurdere tilstanden til dem som allerede er smittet med HIV.

P24 Antigen tester

Den p24 antigen test er også en mer grundig HIV screening og kan identifisere HIV-proteiner i blodet fra en uke til fire uker etter et individ er infisert.

Hvorfor tradisjonell HIV Testing er Grundig

Den enzym-linked immunosorbent assay (ELISA) testen er gjort ved å trekke en blodprøve fra en blodåre. Ved en innledende test kommer tilbake med HIV-antistoffer, er testen gjentas. Hvis den andre testen er positiv, blir Western Blot testen brukes til å bekrefte resultatene av HIV-proteiner i blodet. Det siste tiltaket er svært nødvendig som noen ganger ikke-HIV-antistoffer kan gi et falskt positivt resultat. Tradisjonelle HIV-testing tar rundt to uker.

Hva skyldes en blokkert rive duct?

Tårer er naturlig produsert i tårekjertelen og har flere funksjoner: kontinuerlig selv smøre øynene, for å rense og beskytte øynene mot smitte og å uttrykke følelser eller smerte fra skade. Etter tåreproduksjon og bevegelse over hornhinnen, vil tårene normalt renne gjennom to små hull på den indre hjørnet av hvert øye og flytte ned et lite rør kalt nasolakrimale kanalen i nesepassasjen. Imidlertid har enkelte spedbarn og voksne blokkert tårekanalene, noe som resulterer i irritasjon og mulig infeksjon i øyet.

Dacryostenosis

Dacryostenosis, eller medfødt nasolakrimale duct obstruksjon, er en vanlig årsak til blokkerte tårekanalene hos nyfødte. Denne tilstanden oppstår når en membran som dekker rive duct åpner ikke før fødselen. De fleste ganger, vil kanalen åpne på egen hånd i løpet av de to første månedene av livet. Hvis det ikke åpnes på egen hånd, kan en lege må utføre en prosedyre for å åpne kanalen.

Kraniofaciale Unormalt

Babyer født med visse sykdommer, som Down syndrom, kan ha unormal vekst av nesebeinet. Dette resulterer i en ytterligere trykk helle på tårekanalen og forebygging av riktig drenering gjennom nesepassasje. En blokkert rive duct kan åpnes gjennom massasje av området og antibiotika dråper, men hvis tilstanden ikke blir løst av det første året av livet, kan en øyelege åpne kanalen.

Kroniske øyeinfeksjoner og inflammasjoner

Voksne som opplever kroniske øyeinfeksjoner eller vedvarende betennelse i øyet, kan nasolakrimale duct eller nesen har en blokkert rive duct som resultat. Konjunktivitt og hyppige bihulebetennelse er to kroniske tilstander som kan føre til tårekanalene til å blokkere. Leger vil vanligvis behandle tilstanden ved omsorg for den underliggende årsaken først.

Svulster, cyster eller Stones

Svulster, kan cyster eller steiner som vokser i tårekjertelen eller langs rive duct passasje resultere i en delvis eller fullstendig rive duct blokkering. Blokkerte tårekanalene som følge av en svulst kan ikke være mulig å behandle.

Facial Injury

En skade på ansikts som forårsaker skader på skjelettet nær rivekanalen kan endre den vanlige strømning med tårer gjennom passasjen. Kirurgi kan være nødvendig for å løse problemet.

Aktuelle medisiner

Selv om sjeldne, langsiktige aktuelle medisiner som voksne bruker for slike sykdommer som grønn stær kan føre til en blokkert rive duct. Noen ganger folk blir behandlet for brystkreft eller lungekreft med kjemoterapi medikament kalt docetaxel kan ha blokkert tårekanalene som en bivirkning. Leger kan vanligvis behandle obstruksjon av tårekanalene når tilstanden er initiert av medisinering.

Hva skyldes Utenfor øresmerter?

Hva skyldes Utenfor øresmerter?


Våre eksterne øreflipper er fylt med brusk, blodårer og fettvev. Øreflipper tjene som personlige klang reseptorer, noe som gir oss vår evne til å høre. Utenfor øresmerter, selv om ikke vanlig, kan kreve medisinsk behandling. Å vite hva som forårsaker din utenfor øresmerter kan hjelpe deg med å finne lindring.

Skin

Hvis du har akne, eksem, psoriasis eller elveblest i ansiktet ditt, kan det også påvirke din utenfor ørene. Selv en kvise eller hudorm på utsiden øret er svært smertefullt. Se etter røde klumper, føler med fingeren eller har noen andre utseende. Bruk samme ansikt behandling på ørene. Når du vasker ansiktet vaske ørene.

Cold

Hvis du er utsatt for kaldt vær, kan det hende at utenfor ørene verke, nummenhet, prikke eller brenne. Hvis de ytre ørene banke, selv etter at du har varmet opp, undersøke ørene for frostskader. Ifølge Barnas Hospital of Pittsburgh, tidlig frost bite - i både voksne og barn - vil føre til at huden til å se voksaktig, hvit og hard.

Heat

Øreflipper solbrenthet raskt, og er en vanlig sted for hudkreft å utvikle. Hvis du skal i solen, gni utenfor ørene med solkrem og bære en lue. Bruk en fuktighetskrem med aloe å roe ørene etter å være utendørs. Solbrent ører vil skade, inntil solbrenthet klarner opp. Hvis mørke flekker, føflekker eller skjellende flekker på ørene blir smertefulle eller hovne, ta kontakt med din lege.

Trauma

Å bli truffet på øret, faller på øret eller bumping øret mot noe, kan føre til en ytre øre verke. Øret vil verke eller bli følsom for berøring før brusken har grodd. Brusk helbreder raskt, så hvis en øre verke varer lenger enn en uke, ta kontakt med din lege.

Infeksjoner

Øregangen infeksjon vil gjøre utsiden av øret verke, spesielt når du skyver bak øret. Ørepiercing, hvis ikke blir ivaretatt, kan bli infisert, hoven og smertefull. Cyster kan vokse mellom ytre øret vev, forårsaker smertefulle klumper. Hvis du oppdager en vekst eller det ytre øret blir hoven, rød og smertefull, ta kontakt med din lege.

Hva skyldes hormonelle Revmatisme?

Revmatisme er en vanlig medisinsk problem generelt forbundet med leddene, bein og muskel sener. Sykdommen rammer vanligvis middelaldrende individer og eldre, fra 45 år og oppover. Revmatisme er ofte assosiert med smerte, som kan være alvorlig til tider i musklene og leddene bein.

Giftige avfallsstoffer i blodet

Spise en ikke balansert diett kan føre til høye toksisitet av blodet i kroppen. Ofte er noen av de giftige make-up av blodet fjernes fra kroppen gjennom noen kroppens organer slik som nyre, lever eller bukspyttkjertel. Konsentrasjonen av giftig avfall i blod er en av årsakene til revmatisme.

Hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse i kroppen kan føre til hormonelle revmatisme. Hormonell ubalanse kan også være relatert til mangel på balansert kosthold eller feil i de organer i forbindelse med hormonproduksjon. Det er svært viktig at den enkelte opprettholde et sunt og balansert kosthold hver dag. Hormonell ubalanse er en av de viktigste faktorene som forårsaker revmatisme.

Hereditory faktor

Mennesker, til tider, arve sykdommer fra sine parentsand besteforeldre. Når de har sine egne barn, kan de også passere på de samme genene som kan forårsake sykdommer i tillegg. Hvis ens foreldre har revmatisme, er sjansen stor for at hun eller hennes avkom kan utvikle slik sykdom.

Infeksjoner i tennene

Tenner infeksjon kan også føre til utvikling av revmatisme. Slik infeksjon generelt påvirker mandlene. Når man utvikler tannproblemer, fører det ofte til hevelse i kjertler og ansiktet, noe som fører til revmatiske smerter.

Betennelse i leddene

Forskere identifisere betennelse i leddene som en av årsakene til Revmatisme. Medisinske fag ikke har funnet ut hva som forårsaker betennelse i leddene så langt. Siden mange av de lider av revmatisme faller innenfor alderen 45 år og oppover, kan alderdommen være en av årsakene til betennelse i leddene. Den leddbetennelse produserer sterke smerter forbundet med revmatiske smerter.

Hva skyldes klor lukten i drikkevann?

Vann lukter ofte som klor og selv smaker som det fordi klor har blitt lagt til vannforsyningen. I tillegg kan interaksjonen av klor med organisk materiale oppbygging i et fordelingssystem resultere i denne lukt.

Årsaken til Smell

Mer klor kan tilsettes til vannsystemet under varme måneder, fordi høye temperaturer føre til raskere avgivelse av klor. Klor blir brukt til å desinfisere vannet, beskytter det mot skadelige bakterier som kommer inn i vannmagasinene. Klordioksyd benyttes av noen vannsystemer for å kontrollere lukt og alger.

Sensitive Palate

Hva er spesielt brukt til å desinfisere kalles monochloramine, som har lite smak eller lukt. Men hvis du har en følsom gane du kan være i stand til å lukte det. Lukten generelt doesnâ € ™ t sist lang og er resultatet av en justering eller legge til mer klor til vannsystemet.

Farene

Klor kan være skadelig for mennesker, i henhold til Relfe.com. Det kan endre hormonelle systemer og immunsystemer, fordi det muterer fytokjemikalier og mat-baserte plante østrogener som støtter disse systemer i kroppen. Klor er en giftig, etsende, gulgrønn gass som er 2,5 ganger tyngre enn luft og har en kvelende lukt. Klor kan øke din sjanse for å få kreft, ifølge Pure-earth.com.

Filter

Du kan bruke en omvendt osmose filter som reduserer eller fjerner klor fra vann. Du kan også kjøpe vann test kits for å finne ut hvor mye klor i drikkevannet, og da kan du avgjøre om du trenger å installere et filter system.

Tips

Chill vannet før du drikker det for å bidra til å eliminere noen av klor lukten. Du kan også velge å koke vannet.

Hva skyldes trang til å tisse?

Hva skyldes trang til å tisse?


Urinering. Det er noe vi alle gjør, flere ganger om dagen, uten engang å tenke på det. Det er bare en del av vår daglige rutine. Men hva, akkurat, får trang til å urinere? Hvordan kroppen vite når blæren har nok urin samlet, og at det er på tide å urinere?

Nyrer

Nyrene er den del av urinveissystemet som er ansvarlig for filtrering av avfall og overflødig vann ut av blodet. Sluttproduktet av denne fremgangsmåte er urinen. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, bønneformede nyrer er knyttneve-sized organer som ligger i nedre del av ryggen. Som nyrene samle urin, reiser det seg rør og inn i blæren.

Blære

Blæren er en ballong-formet muskel-organ som sitter lavt i magen. Rørene som drenerer urin fra nyrene avkjørsel inn i blæren. Blæren er hul og litt elastisk, slik som det fylles med urin det utvider seg. Ifølge National Institutes of Health, kan en sunn blæren holde opp til to kopper urin komfortabelt i flere timer. Når blæren nærmer seg maksimal kapasitet, sender det signaler til hjernen, slik at kroppen vet at det er på tide å urinere.

Brain

Når hjernen mottar melding fra nerver i blæren at blæren er full, det skaper trang til å urinere. Urin holdes i blæren av en ring av muskelen som omgir urinrøret (røret hvorfra reiser urin fra blæren til å gå ut av kroppen). Når vi har trang til å urinere, og vi er klare til å urinere, sender hjernen et signal til denne muskelen til å slappe av og la urinen å strømme ut av kroppen. På samme tid, sender den en beskjed til blæren muskler til å stramme, klemme urin ut av blæren og ned i urinrøret.

Inkontinens

Urge-inkontinens er en tilstand som fører til en person til å slippe ufrivillig urin når trangen til å urinere streik. Det kan også føre til en person til å føle en ekstrem plutselig trang til å urinere, som er unormal. Hos de fleste mennesker bygger trang til å urinere over tid. Ifølge National Institutes of Health, er den eksakte årsaken til urgeinkontinens ukjent i de fleste tilfeller. Kvinner og eldre mennesker er mest sannsynlig en del av befolkningen til å oppleve urgeinkontinens, også kjent som en overaktiv blære.

Sykdommer som påvirker Urinering

Det er flere sykdommer og tilstander som kan påvirke evnen til å urinere. Den mest alvorlige av disse er blæren eller nyrekreft. Nyresykdom er en annen alvorlig og potensielt dødelig sykdom som kan påvirke evnen til å urinere skikkelig. Andre forhold som kan påvirke vannlating er urinveisinfeksjoner, nyrestein og diabetes. Hvis du har problemer med vannlating eller har endringer i urin vaner, bør du kontakte lege umiddelbart.

Hva skyldes smerter i nedre mage av en kvinne?

Årsaken til nedre del av magen smerte kan være noe så enkelt som menstruasjonssyklusen, som ofte innebærer en sterk følelse i nedre del av magen. Vedvarende smerter kan være et symptom på et alvorlig problem som trenger profesjonell oppmerksomhet. Selv om du er den beste talsmann for helsen din, bør ingen ha å slite med kontinuerlig smerte.

Pain Toleranse

Ikke alle kvinner opplever smertefull menstruasjon. Enhver vedvarende smerter som ikke koordinere med den månedlige syklus bør bli ivaretatt av en helsevesenet profesjonell. Den månedlige syklusen er "blødning" bør ikke vare mer enn en uke. Smerte forbundet med eggløsning vil variere mellom kvinner, men det forekommer vanligvis i løpet av en to ukers vindu før menstruasjon.

Seksuelt overførbare sykdommer

Hvis du har uvanlig smerter i nedre del av magen, kan det være et symptom på en seksuelt overførbar sykdom. Gå til legen din og få testet om du har hatt ubeskyttet sex. Klamydia har svært få symptomer, og er den ledende årsak til infertilitet hos kvinner mer enn 30 år gamle. Det finnes andre sykdommer som er lett behandles, men ofte gå ubemerket. Smerter i nedre del av magen kan være et alvorlig helseproblem for kvinner engasjerende i ubeskyttet sex.

Forstoppelse

Smerte i nedre del av magen kan også være assosiert med en intestinal blokkering. Raskt vurdere hva du har spist, hvor mye vann du har tatt inn, og når du sist evakuert. Forstoppelse og diaré er tegn på en mangel på riktig fuktighet. Drikk mer vann i begge tilfeller å balansere kroppens homeostase.

Graviditet

Noen smerter i svangerskapet regnes som normalt. Magesmerter kan signalisere en graviditet utenfor livmoren, hvor fosteret implantater utenfor livmor. Hvis du er gravid og oppleve lavere magesmerter og blødninger, kan du være å risikere en spontanabort hvis du ikke får legehjelp.

Din Beste Advocate

Alle besøk til legekontoret er stressende. Gi legen din en full beskrivelse av din smerte, blant annet når det skjer og hvor ekstreme smerten blir. Talsmann for din egen helse vil gi bedre resultater. Ditt forhold til din helse-omsorg leverandøren skal være en åpen og lyttende utveksling av informasjon. Ikke holde tilbake symptomer på grunn av en frykt for diskriminering.

Hva er Svulst med binyrene?

En svulst i binyrene er en unormal vekst av vev som kan eller ikke kan endre funksjon av kjertelen. Dette vevet kan vokse raskt, ødelegge kjertelen eller trykke på tilstøtende organer forårsaker dysfunksjon. Binyrene er små kjertler som ligger nær toppen av hver nyre. Hver binyrene består av et ytre lag av vevet kalt cortex. Cortex excretes hormoner som kalles kortikosteroider og mineralkortikoider. Disse hormonene bidra til å regulere blodtrykk og elektrolytt (salt og kalium) nivåer i kroppen. Den indre del av binyrene utskiller hormoner for å regulere det sympatiske nervesystemet.

Tumortyper

Tumorer i binyrene kan starte i binyrene (primær tumor) eller være forårsaket av en kreft andre steder i kroppen. Noen adrenal svulster kan føre til en overproduksjon av adrenalin hormoner. Primære adrenal tumorer kan føre til en rekke forskjellige syndromer, avhengig av plasseringen av tumoren i binyrene og hvis det utskiller hormoner.

Adenom

Den vanligste binyrene svulst er adenom. Dette er en godartet (ikke-utskillende) svulst som vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. En binyreadenom er vanligvis funnet mens du tar medisinske bilder (røntgen, CAT scan) for andre medisinske problemer. Hvis det fortsatt er liten, er det vanligvis ikke vil kreve noe annet enn periodisk overvåking behandling. Hvis et binyreadenom er funnet å funksjonere (som utskiller hormoner) eller om det er tenkt å være ondartet, kan den fjernes kirurgisk.

Karsinom

Langt mindre vanlig er en adrenokortikal karsinom. Denne type svulst begynner i binyrebarken. Det kan enten skille ut hormoner eller være ikke-fungerende. Det er vanligvis diagnostisert hos voksne over 40 år Symptomene på denne type svulst er ikke godt definert. Ofte er det diagnostisert etter at kreften har spredt seg fra binyrene til andre deler av kroppen. Det er mest tilbøyelige til å spre seg til slimhinnen i magen, leveren, lungene eller bein.

Neuroblastom

Barn kan ha en nevroblastom, eller en adrenal kreft, begynner det i adrenal cortex. Svulsten kan også begynne i andre områder av kroppen, eller spre seg til andre områder. Symptomer på en neuroblastom inkluderer en klump i magen, hoven mage, svakhet eller lammelse. Ofte før diagnose, vil tumoren vokser til en slik størrelse at den presser på andre organer forårsaker symptomer assosiert med disse strukturene.

Feokromocytom

En pheochromocytoma er en cancerous nevro-endokrine svulst som utvikler i binyremargen. Denne type svulst fører til en overproduksjon av hormoner som kalles katekolaminer. Eksempler på katekolaminer inkluderer adrenalin, noradrenalin og dopamin. Høye nivåer av katekolaminer forårsake symptomer som høyt blodtrykk, økt hjertefrekvens, rask pust, svetting, svimmelhet, hodepine, magesmerter og en følelse av forestående undergang. Noen ganger er disse symptomene forveksles med et panikkanfall.

Hva skyldes matsmitte?

Hva skyldes matsmitte?


Med alle rapporter om skjemt mat i våre dagligvarebutikker, er det ikke rart folk blir mer opptatt av emnet. Mat-relaterte sykdommer har endret seg de siste hundre årene. På grunn av sterilisering av vannforsyning og pasteurisering av melk, er ting som kolera og tyfus feber sjelden knyttet til noen mat forurensning. Men bakterier og sykdom kan spre seg fra transport av matvarer. Nye mikrobielle stammer av mat-relaterte sykdom utvikler seg og blir antibiotika resistente. Det er viktig å lære hva som forårsaker mat forurensning og hvordan du kan unngå det.

Slakting

Når friske dyr blir slaktet for mat, det er bakterie mikrober i sitt intestinal spor. Under behandlingen av disse dyr, kan de skrotten bli forurenset av små mengder av disse mikrober.

Vanning

Frukt og grønnsaker kan bli forurenset av urent vann under vanning. Vannet kan inneholde rå kloakk humant eller animalsk gjødsel.

Håndtering

Folk som håndterer frukt og grønnsaker kan spre smitte, hvis de er syke selv. De kan lett spre seg mat-relatert sykdom ved å bare berøre maten.

Kjøkkenutstyr

Bruke samme redskap på kjøkkenet kan spre mat-relatert sykdom. Hvis du bruker en kniv til å skjære kjøtt og deretter kutte frukt og grønnsaker, kan det forurense maten.

Varme betingelser

Forlater matvarer ut for en lengre periode kan forårsake forurensning. Bakterier multipliserer i disse forholdene. Matvarer bør alltid være nedkjølt, etter et måltid.

Raw Foods

Varmen dreper de fleste bakterier knyttet til matsmitte. Selv frukt og grønnsaker er mindre sannsynlighet for å forårsake sykdom hvis de er kokt grundig.

Hva skyldes en kjemisk ubalanse?

Kjemiske ubalanser er viden kjent for å være ansvarlig for psykiske lidelser som ADD og depresjon. Ingen er 100 prosent sikkert hva som forårsaker disse ubalansene, men det er noen teorier for å vurdere.

Definisjon

Nevrotransmittere, slik som noradrenalin eller acetylkolin, som formidler nerveimpulser over en synapse fra en nervecelle til en annen, kan være mangler eller overabundant, noe som skaper en kjemisk ubalanse.

Genetikk

En populær teori for årsaken til kjemiske ubalanser er genetikk. Folk har større risiko for å utvikle en psykisk lidelse hvis de har en nær slektning med samme lidelse. Det er mulig at det samme gjelder for ubalanse i nevrotransmittere.

Uregelmessig Brain Development

Uregelmessigheter i utviklingen av en persons hjerne er en annen mulig forklaring for kjemiske ubalanser.

Tanker og atferd

Tanker og handlinger påvirker følelsesmessige reaksjoner og bistå i menneskelige reaksjoner på ulike situasjoner. Dreven nivåer eller til og med mangel på slike følelsesmessige reaksjoner kan potensielt være ansvarlig for å lage kjemiske ubalanser som forårsaker visse psykiske lidelser.

Expert Insight

Joseph M. Carver, Ph.D., påpeker at til en viss grad bærer alle en risiko for endring i deres hjernens kjemi, siden vi alle opplever stress, glede og depresjon. Nøkkelen er å gjenkjenne endringer og løse dem, om nødvendig, før de forvandle seg til større problemer.

Hva skyldes en kjertel i halsen blir hovne?

Infeksjon

En hoven "kjertelen" i halsen er faktisk ikke en kjertel, men er i stedet et eksempel på en hoven lymfeknute. Fordi lymfeknutene er små organer som er involvert i immunforsvaret, den vanligste årsaken til en hoven lymfeknute er en infeksjon. Den vanligste form for infeksjon som kan føre til en hoven lymfeknute er en virusinfeksjon, så som vanlig forkjølelse eller influensa. Andre smittestoffer kan føre til hovne lymfeknuter i tillegg, for eksempel strep hals, meslinger, kusma, mononukleose og ørebetennelser. Andre, mer sjeldne infeksjoner som kan føre til hovne lymfeknuter inkluderer cat scratch feber, noen seksuelt overførbare sykdommer (for eksempel syfilis), tuberkulose og toksoplasmose.

Immune lidelser

Fordi lymfeknutene er en del av immunsystemet, lidelser som involverer immunsystemet (kjent som autoimmune forstyrrelser) kan forårsake forstørrede lymfeknuter i tillegg. Autoimmune sykdommer er sykdommer hvor immunsystemet blir abnormt aktivert mot normalt sunt vev. Eksempler på autoimmune sykdommer som kan forårsake forstørrede lymfeknuter omfatter lupus (hvor immunsystemet angriper leddene, blodkar, og hud, så vel som hjerte og lunger), reumatoid artritt (immunsystem angriper vev som linjer leddene, kjent som synovium). Lymfeknutene kan også blitt oppsvulmet i respons til en HIV-infeksjon, som også påvirker immunsystemet.

Kreft

En mer alvorlig årsak til hovne lymfeknuter, er utvikling av kreft i lymfeknutene. En type kreft som kan påvirke lymfeknutene er lymfom, som er bokstavelig talt en kreft i lymfeknuter. Et annet eksempel er leukemi, som er en kreft i benmargen. Men fordi benmargen gjør celler som er involvert i immunforsvaret, kan kreft i benmargen føre til hovne lymfeknuter. Til slutt, fordi nesten alle vev i kroppen er koplet til lymfe-systemet (som lymfeknutene er en del), lymfeknutene er en felles side av kreft spredning (metastaser).

Hva skyldes parasitter i kroppen?

Hva skyldes parasitter i kroppen?


Parasitter er organismer som beiter på sine verter. Ifølge US Department of Agriculture, parasitter blir konsekvent identifisert som en viktig årsak til matbårne sykdommer i USA. Når en parasitt har infisert kroppen din, begynner det å trives i vev og organer, raskt reprodusere, som deretter kan føre til alvorlige medisinske problemer. Da forblir ubehandlet, kan en parasittisk infeksjon bli ødeleggende og til og med føre til døden.

Transmission

Å bli smittet med en parasitt kan være enkelt. En av de mest vanlige måter å bli infisert ved å spise forurenset mat eller vann. Kokt kjøtt er en måte for parasitter å overføre seg inn i kroppen din. En annen passasje av parasitter er gjennom fekal-oral rute. Dette betyr at hvis en person kommer i kontakt med avføring, for eksempel forurenset mat når en mat handler ikke vaske hendene, så du kan bli infisert.

Giardia duodenalis

Når du blir infisert med Giardia duodenalis, vil parasitten begynner å gjøre sitt hjem i tarmen. Giardia duodenalis smitter ved forurenset mat eller vann som inneholder infeksiøs stadium av organismen. En annen måte du kan få Giardia duodenalis er ved å sette inn elementer i munnen som har kommet i kontakt med noen infisert avføring av en person eller dyr. Symptomer på parasitten kan inkludere diaré, magekramper og kvalme. Ifølge USDA, kan en Giardia duodenalis infeksjon vare opptil seks uker, men noen tilfeller har pågått i årevis.

Trichinella spiralis

Trikinose er forårsaket av parasittiske rundorm Trichinella spiralis. Ifølge Charles Davis, MD, PhD of Medicine Net, er sykdommen forårsaket av inntak av kokt svinekjøtt produkter. Parasitten kan ikke overføres fra person til person, og er en matbåren smitte prosessen. Når du utvikler trikinose, kan det føles som om du har en alvorlig influensa. Symptomer manifest innen to dager for å spise forurenset kjøtt. Symptomer løse seg selv innen to uker til to måneder.

Taenia saginata & Taenia Solium

Taenia saginata er forårsaket ved å spise halvsteikt biff. Taenia Solium er forårsaket av å spise kokt svinekjøtt. T. saginata er en type bendelorm, mens T. Solium er en type parasittisk orm. Ifølge USDA, mennesker er den eneste vert for taeniasis. Denne typen infeksjon forekommer hyppig i underutviklede land, men reisende kan bli utsatt for en infeksjon. En taeniasis infeksjon kan vare i mange år hvis den ikke behandles, og føre til vekttap, fordøyelsesproblemer og tarm hindringer.

Toxoplasma gondii

Toxoplasma gondii er en parasitt som kan overføres gjennom inntak av forurenset mat, gjennom kontakt med en katt som er infisert (for eksempel rengjøring kattens søppel boksen), organtransplantasjon, blodoverføring eller fra en smittet mor til hennes barn. Toxoplasma gondii kan føre til en tilstand som kalles toksoplasmose. Denne tilstanden kan medføre influensalignende symptomer hos friske mennesker. Men de som har nedsatt immunforsvar, for eksempel HIV / AIDS-pasienter, kan toksoplasmose skape skade på hjernen eller øynene. Hvis du eier en katt, er det viktig å vaske hendene etter kontakt med sin søppel boksen. Hvis du er gravid, aldri rengjøre kattens liters boks, men har et familiemedlem gjøre det. Hindre katten din fra scavenging eller bruke for mye tid ute for å hindre en Toxoplasma gondii infeksjon.

Cyclospora cayetanensis

Cyclospora cayetanensis fører til en tilstand som kalles cyclosporiasis. Cyclospora cayetanensis kan overføres via forurenset mat og vann eller gjennom fekal-oral rute. Symptomene kan manifestere seg som muskelsmerter, lavgradig feber (under 100 grader Fahrenheit), kvalme og oppkast, og magekramper. I de fleste tilfeller vil Cyclospora cayetanensis opphøre innen en måned fra infeksjon. Imidlertid, i henhold til USDA, kan symptomer på cyclosporiasis tilbake.