Digidexo.com

venstre pannelapp funksjon

Venstre Frontoparietal funksjoner i hjernen

Venstre Frontoparietal funksjoner i hjernen


Den menneskelige hjernen er delt inn i fire eksterne seksjoner eller lapper: frontal, parietal, occipital og tidsmessig. Ytterligere klassifisering av høyre og venstre hjernehalvdel deler hjernen i to. Hver del av hjernen, inkludert venstre frontoparietal regionen, har en spesifikk funksjon.

Frontal Lobe

Frontallappen er ansvarlig for resonnement, planlegging, følelser kontroll og personlighet. En del av venstre pannelapp hjelper deg konvertere tanker i ord.

Isse Lobe

Den isselappen styrer sanseopplevelser, hjelper deg å forstå auditive og visuelle signaler ved å koble dem med hukommelsen, og gir deg muligheten til å forstå muntlig og skriftlig språk.

Frontoparietal Region

Den frontoparietal region er den delen av hjernen hvor frontpartiet og parietallappene møtes.

Venstre isselappen

Den venstre siden av isselappen styrer evnen til å skrive, regne, forstå muntlige og skriftlige språket, og oppfatter gjenstander som normalt.

Venstre Frontoparietal Region

Den venstre frontoparietal regionen er den delen av venstre frontpartiet og parietallappene som overlapper hverandre. Når hjerneaktiviteten mellom lapper, kalles det "crosstalk". Ifølge et eksperiment av Daniel Weissman fra University of Michigan, Ann Arbor, et nettverk av vev langs kantene på frontpartiet og parietallappene operere oppmerksomhet, beslutningstaking og intelligens, melder New Scientist.

Venstre tinninglappen Funksjoner og ADHD

Venstre tinninglappen Funksjoner og ADHD


Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er tilstedeværelsen av minst seks uoppmerksomhet og / eller seks hyperaktivitet-impulsivitet symptomer vedvarende løpet av minst seks måneder, forårsaker noen svekkelse i en alder av syv, presentere i to eller flere innstillinger, og ikke oppstår under en akutt eller kronisk psykotisk episode. Ifølge National Institute of Mental Health (NIMH), kan barn med denne lidelsen "handle raskt uten å tenke først, ikke klarer å sitte stille, gå, løpe eller klatre når andre sitter, snakke når andre snakker, dagdrømme overdrevet, og blir lett distrahert av hva som er rundt ham eller henne. " Mens det er lite forskning spesifikt knytte spesifikke funksjoner i tinninglappen til denne lidelsen, kan funksjonene til venstre tinninglappen sammenlignes med kjente nevrologiske komponenter av ADHD.

Temporallappene

De tidsmessige fliker er det parti av cerebral cortex som ligger på innsiden av ørene og som strekker seg mot baksiden av hjernen på både venstre og høyre halvkuler av hjernen. Deres primære funksjoner er auditiv og tale prosessering, språk og visuell anerkjennelse og langtidshukommelse.

Skade på Temporal Lobe

Ifølge Center for Neuroskills (CNS), Kolb og Wishaw (1990) viste at tinninglappen skader kan føre til forstyrrelser av auditiv følelse og oppfatning; selektiv oppmerksomhet av auditiv og visuell sanseinntrykk; nedsatt språkforståelse; nedsatt organisering og kategorisering av verbal materiale og langsiktige minne; endret seksuell personlighet og seksuell atferd; og forstyrrelser av visuell persepsjon.

Venstre Temporal Lobe Damage

CNS sier også, siterer studier av Milner (1968) og Les (1981), som forlot time lesjoner kan resultere i "redusert tilbakekalling av verbal og visuell innhold, inkludert taleoppfattelse ... forstyrret anerkjennelse av ord ... [og] nedskrevne minne for verbal materiale. "

Nevropatologi av ADHD

I 2004 rapporterte Psychiatric News en studie av Sowell og Peterson sammenligne 3-D MR av barn med diagnosen ADHD mot en kontrollgruppe. Studien viste barn med ADHD som oppviser økt grå materie i bakre temp cortex, en del av tinninglappen assosiert med oppmerksomhet og impulskontroll, samt en betydelig reduksjon i hjernestørrelse i begge fremre verdslige områder.

I tillegg er en 2007 studie av NIMH forskere viste at kabling av prefrontal og timeekser av hjernen ble forsinket med så mye som fem år enkelte steder. Men studien har også bemerket at motor cortex hos barn med ADHD utviklet seg raskere enn normalt, som de påpekte, "kan stå for den uro og urolig symptomer vanlig blant de med sykdommen."

Venstre tinninglappen Funksjoner og ADHD

Mens de to sidene av hjernen jobber alltid sammen med hverandre, vet vi at venstre side av hjernen er vanligvis ansvarlig for språklig, rasjonell og logisk tenkning, samt organisasjon. Siden imaging studier viser ADHD å ha en bilateral physiopathology, kunne man bare konkludere med at effekten av venstre tinning kortikal development eller underutvikling ville være i samsvar med funnene i Kolb og Wishaw, Milner og Les, men siden bildebehandling forskning på ADHD er fortsatt i sin barndom, finnes ingen forskning som bekrefter dette til dags dato.

Hva kan føre til at høyre ben å være større enn Venstre?

Hva kan føre til at høyre ben å være større enn Venstre?


Menneskekroppen er aldri perfekt symmetrisk. Legemet er formet og dannet i respons på miljø og genetikk. De fleste mennesker har forskjeller i alle dimensjoner Enten det er høyde, bredde eller diameter i de kroppsdeler som kommer i par. Dette inkluderer armer, hender, ben, føtter, øyne og ører. Mennesker er visuelt tiltrukket av symmetri, og når det er en stor forskjell i et lem den er merkbar. En av de mest vanlige avvik i kroppen er i bena. Det kan være noen grunner til at det ene beinet kan være mer eller mindre i størrelse enn den andre.

Overforbruk / Dominans

En av de viktigste grunnene til det høyre benet kan bli større enn det venstre benet eller vice-versa er på grunn av overforbruk. Mennesker har en dominerende lem som brukes for ulike funksjoner og aktiviteter. Hvis du bruker en bestemt lem, som ben, i overskudd i forhold til det andre benet, størrelse avvik kan forekomme. Du kan se dette i idrett med fotballspillere som sparker bruker sin dominerende ben og basketball spillere som hopper av på ett ben. I sport, når du utfører en bestemt bevegelse, mekanikerne en tendens til å være det samme om og om igjen. En basketball eller fotball spiller endrer ikke sin dominerende beinet de bruker til å sparke eller hoppe med noe som kan resultere i en etappe blir mye større.

Dårlige

Dette vil virke som ligner den foregående eksempel, men det kommer fra den andre enden av spekteret. Det er enkeltpersoner som har leg avvik som ikke spesielt har eller bruker en dominant ben. For eksempel, syklister og løpere bruke begge bena når du utfører. I en sak som dette, hvis det ene beinet er større enn den andre det kan være grunn til en kompensasjon mønster fra aktivitet. For ulike grunner, er enten svakere eller sterkere enn den andre benet, og selv om begge ben blir brukt til å utføre en viss aktivitet, og kan være en under-eller over-utfører nok til å forårsake en forskjell i størrelsen av benet.

Gamle skader

Dersom en strekning er større på grunn av en eller annen årsak utsiden av mekanikk, er en annen mulighet for en gammel eller ny skade. Når du blir skadet og vev helbrede, kollagen remodels, utvikler arrvev; selv små endringer i ben kan forekomme. Fluid er mediet som alle næringsstoffer og ressurser bidra til å helbrede vev, mange ganger skadde deler av kroppen kan beholde væske og har ødem. Dette kan skje selv om skaden var flere år siden. Du legger merke til dette når folk reagerer på endringer i vær og fuktighet når de føler det i sine sammenføyninger. Kronisk ødem fra en tidligere skade kan føre til et bein til å være større enn den andre.

Body Structure

Kroppen forsøker alltid å opprettholde balanse i struktur for å holde deg rett og plan med horisonten. Dette blir ofte forvekslet med å være symmetrisk hvor kroppen din faktisk prøver å skape symmetri med omverdenen ikke kroppsdeler. Vi ser dette i funksjonell skoliose; forskjellige grunner funksjonelle skoliose kan utvikle seg i mennesker for å kompensere for strukturelle endringer i resten av kroppen. En skoliose mønster kan føre til ett ben til å være større enn den andre på grunn av det er posisjonering og derfor er det bruk er mye annerledes enn det andre benet. Dette kan føre til en større ben.

Grunner for lav nyre-funksjon

En reduksjon i funksjon av nyrene kan utvikle plutselig eller over en lang varighet av gangen og kan forårsake symptomer som endringer i vannlating, hevelser i underkroppen og generell tretthet. Lav funksjon av nyrene kan skje av mange grunner, blant annet skader på nyrer og andre indre organer. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, kan lav nyrefunksjonen være forårsaket av betennelser, infeksjoner og forgiftninger.

Betennelse

Betennelse i nyrene kan være forårsaket av allergiske reaksjoner på antibiotika, immunsystem lidelser som lupus eller kroniske tilstander som leversykdom.

Infeksjoner

Bakterielle infeksjoner med Escherichia coli eller halsbetennelse eller infeksjoner med viral hepatitt kan føre til lave nyre-funksjoner som kan utvikle seg til nyresvikt hvis venstre ubehandlet.

Toksiner

En overdose av smertestillende midler som paracetamol eller aspirin, tung alkoholbruk, narkotikabruk og eksponering for produksjon eller industrielle kjemikalier kan være årsaken til lav funksjon i nyrene.

Artery Disorders

Forstyrrelser i blodårene inne i nyrene eller som fører til nyrene, kan føre til at du har lave nyre funksjoner som følge av dårlig blodgjennomstrømning.

Hjertesykdommer

Infeksjoner i eller rundt ditt hjerte, lavt blodtrykk, hjerteinfarkt eller hjertesvikt kan føre til sirkulasjonsproblemer i hele kroppen din og forårsake lav nyrefunksjon.

Hindringer

Lave nyre funksjoner kan skyldes hindringer i din excretory system, slik som nyre-og blærestein, forstørret prostata eller svulster i blæren eller nyrene.

Alkohol og nyre-funksjon

Alkohol og nyre-funksjon


Nyrene er et par av vitale organer som brukes til å filtrere avfalls og overskytende vann fra kroppen. De har også frigjøre hormoner som bidrar til å regulere blodtrykket og holde bein sunn og sterk. Nyrene er viktige organer, men de er også delikat, og skaden er uopprettelig. Mye av det du spiser eller drikker --- inkludert hvor mye alkohol du inntar --- påvirker hvordan nyrer fungere.

Struktur

Nyrene er et par rødlig, bønneformede organer. De ligger bak magen, nær den lille av ryggen. De skreve milten, en på hver side. Den venstre nyre er litt større enn den høyre og sitter litt høyere i kroppen.

Hver nyre er koblet til sin egen nyrearterien som bringer blod til den og dens egen renalis å sirkulere blodet tilbake til hjertet. Hver nyre har også sin egen ureter, et lite rør som tar urinen som produseres i nyrene til blæren.

Nyrefunksjon

Nyrene er en del av urinveissystemet, sammen med blæren og urinrøret. Deres viktigste funksjon er å fjerne avfall som akkumuleres i blodet ditt. Hver av nyrene har en nyrearterien som bringer blod til organet. Blodet blir deretter levert til nephrons, strukturer inne i nyrene som hver inneholder en glomerulus, som virker som et filter. Det overskytende vann, urea (det avfall som oppstår når legemet metaboliserer protein) og annet avfall blir tvunget fra blodet inn i en kopplignende sac kalt Bowmans kapsel.

Næringsstoffer og proteiner som forblir i blodet blir sendt gjennom nyre årer tilbake i sirkulasjon. Den avfall blandes for å danne urin, som er sendt gjennom ureter til blæren for lagring inntil frigjøres fra kroppen.

Virkningene av alkohol på nyre-funksjon

Både casual og kronisk alkoholbruk kan føre til irreversible skader på nyrene, og folk som drikker ofte er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk er den ledende årsak til kronisk nyresykdom, også kjent som kronisk nyresykdom. Økningen i blodtrykket skader blodårene i nyrene og får dem til å slutte å filtrere riktig. Kroniske drinkers er også i faresonen for å utvikle diabetes, en tilstand som forårsaker overflødig glukose eller sukker i blodet ditt. Over tid, som nyrene jobbe hardere for å filtrere ut overflødig glukose, er blodårene i filtrerings strukturer ødelagt, forårsaker nyresykdom eller fiasko.

Behandling

Nyreskader er ofte symptomfri før det er for sent. Det er lite behandling for nyrene som har redusert funksjonalitet. Normalt vil legen plassere deg på dialyse, en prosess der nyrene er forbigått helt. Blodet pumpes inn i en maskin på utsiden av kroppen hvor det er filtrert og deretter pumpet tilbake i kroppen. Imidlertid er dialyse ikke en langsiktig løsning, og brukes bare til en nyretransplantasjon kan utføres.

Forebygging

Den enkleste måten å forebygge alkoholrelaterte nyresykdom er å begrense mengden alkohol du får i deg, og å ha regelmessige legekontroller for å fange diabetes, høyt blodtrykk og andre relaterte forhold i de tidlige stadier.

Hva er årsakene til venstre atrium utvidelse?

Hjertet er en fire kamret pumpe. Ventriklene er de større kamre og pumpe blod til kroppen. Atriet er de to små kamre som er på toppen på ventriklene og pumper blod inn i ventriklene. Enhver kammer av hjertet kan bli forstørret.

Funksjoner

Noen ganger mitralklaffen som kontrollerer blodstrømmen mellom atrium og ventrikkel ikke fungerer godt og blod kan strømme tilbake inn i venstre atrium, økende trykk og får den til å forstørre.

Symptomer

Symptomer kan inkludere overdreven trøtthet, leg hevelse, kortpustethet, og brystsmerter.

Betraktninger

En forstørret atrium kan slå uregelmessig og ineffektivt. Dette er kjent som atrieflimmer.

Diagnose

Diagnosen er vanligvis laget av et elektrokardiogram, eller EKG. En ekkokardiogram, kan også utføres, som benytter ultralyd for å lage et bilde av hjertet.

Behandling

Behandling kan være ved overvåkning eller med angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere, som enalapril eller lisnopril. I alvorlige tilfeller kirurgi kan være nødvendig.

Advarsel

Ta kontakt med helsepersonell hvis du har noen symptomer eller bekymringer.

Hvordan forbedre Spleen Funksjon

Milten styrer mengden av blod i kroppen og er en del av lymfesystemet. Dette systemet er ansvarlig for å balansere fluider i kroppen, og for å bekjempe infeksjoner. Milten ødelegger gamle, skadede celler og inneholder hvite blodlegemer. Det sitter over magen på venstre side under brystkassen. Det er omtrent på størrelse med en knyttneve, og - med mindre det er hovent på grunn av sykdom - det vanligvis kan ikke bli følt.

Hvordan forbedre Spleen Funksjon

Trinn

Ta urter som goldenseal, Oregon drue rot og berberis å øke blodstrømmen gjennom milten. Berberin er rapportert å styrke immunforsvar og Astragalus og ligustrum å forbedre milt funksjon. Ta en milt støtte supplement slik som den som anbefalt nedenfor under Referanser men sørg for å sjekke med en lege før du tar noen kosttilskudd eller urter, og det kan være lurt å snakke med en urte utøveren å velge de beste urter for deg.

spise rå mat for å gi din milt en pause. Rå mat hjelpe fordøyelsen som betyr milten gjør ikke trenger å jobbe så hardt og er i stand til å fungere uten anstrengelse.

Få en massasje. Stryke opp og ned armene vil bistå i rensing lymfesystemet og bedre lymfedrenasje og milt funksjon. Bruk fem dråper rent sitron eterisk olje blandet i en spiseskje av en base olje som mandel, jojoba, druekjerne-eller olivenolje.

Oppgave daglig for å forbedre muskelfunksjon som bistår lymfatisk drenasje og blodstrømmen gjennom milt. Yoga er spesielt bra for lymfedrenasje, rensing og forbedring av milt funksjon.

Drikk åtte til 12 kopper vann om dagen, og inkluderer en klemme av sitron juice eller en skive sitron i vannet når det er mulig. Dette vil hjelpe deg å rense alle organer, inkludert milten.

Liver Anatomy & Funksjoner

Leveren er et livsnødvendig del av fordøyelsessystemet. Det er nødvendig for å lagre energi, fjerne avfall og giftstoffer, produserer kjemikalier, støtter immunforsvaret og forbrenne maten. Kroppen din kan ikke fungere uten en fungerende lever. Men leversykdommer påvirker millioner av mennesker over hele verden.

Funksjon

Leveren har flere funksjoner, hvorav de fleste er relatert til fordøyelse, inkludert fremstilling av stoffer som bryter ned fett, omdanner ammoniakk til urea (primær substansen i urin), omdanner glukose til glykogen, lagring av mineraler og vitaminer, produksjons-aminosyrer og opprettholde en skikkelig nivået av glukose i blodet. I tillegg produserer leveren 80 prosent av kolesterol i kroppen og regulerer blodpropp.

Funksjoner

Leveren din kan holde rundt en halvliter blod. Mesteparten av blodet som forlater tynntarm og magen passerer gjennom leveren før du reiser til resten av kroppen din. Blodet kommer fra tynntarm og magen inneholder ferske næringsstoffer at leveren prosesser og benytter for sine mange funksjoner.

Identifikasjon

Leveren er en uregelmessig kjegle-formet organ sammensatt av to store fliker som er igjen delt opp i mindre lobules. Det er mørkt rødbrunt og er i øvre høyre kvadrant av magen, under mellomgulvet og over høyre nyre og galleblæren.

Størrelse

Voksne mennesker kan variere i størrelse, og det samme kan leveren. Gjennomsnittsvekten av en frisk normal human lever er 3 pounds. Det er ca 15 til 17,5 cm i høyden og 20 til 22,5 cm på tvers og er litt mindre hos kvinner enn menn. Retten leverlapp er seks ganger større enn venstre lapp.

Betraktninger

Leveren er sårbare for skader fra alkohol, traumer, mikroorganismer og medisiner samt genetiske sykdommer. Leveren er imidlertid det eneste organ inne i kroppen i stand til fullt ut å regenerere seg selv mens skadet eller sykt.

Mat til å hjelpe støtte funksjon av milten

Mat til å hjelpe støtte funksjon av milten


Milten er et lite organ som ligger i øvre venstre hjørne av bukhulen. Dette organ filtrerer kroppens blod og produserer antistoffer og lymfocytter for kroppens immunsystem. Uten en tilstrekkelig fungerende milt, immunsystem alvorlig kompromittert. Visse matvarer kan være gunstig for sunn funksjon av milten.

Naturlig søt Foods

Naturligvis søte frukter er tett i næringsstoffer som støtter funksjon av milten. Bananer, blåbær og fiken er ideelt for å gi milten med tilstrekkelig nivå av vitamin C og kalium.

Gul og oransje Foods

Ifølge farge korrespondanse system som brukes i kinesisk medisin, gule og oransje matvarer støtte sunn funksjon av milten. Eksempler på slike matvarer inneholder squash, gulrøtter, honningmelon, gule og oransje paprika og aprikoser.

Myk, varm Foods

Myk, varm mat er lettest for kroppen å fordøye og bearbeide. Sørg for å grundig tygge maten før du svelger å gjøre maten så lett på fordøyelsessystemet som mulig.

Raw Foods

Rå frukter og grønnsaker har alle sine vitaminer, mineraler og fordøyelsesenzymer intakte. Mange av disse næringsstoffene er tapt eller brytes ned i kokeprosessen, og det er derfor å spise rå mat når det er mulig er ideelt for helsen til milten.

Hvilke funksjoner av fremre Interventrikulær Artery?

Hvilke funksjoner av fremre Interventrikulær Artery?


Den fremre interventrikulære arterie er mer vanlig referert til som LAD, eller den venstre fremre nedstigende arterie. Det er en gren av venstre koronararterie. Koronararteriene forsyner hjertemuskelen med sårt tiltrengt oksygenrikt blod. Den LAD ligger i sporet mellom de to kamrene i hjertet, kalt interventricular sulcus, og grener i to forskjellige typer av mindre arterier. Den LAD har noen spesifikke funksjoner.

Anterior Wall

Gjennom sine diagonale grener, direkte og indirekte, LAD leverer blod til fremre eller fremre del av hjertet. Grener løpe diagonalt bort fra LAD til venstre kant av hjertet. Dette området av hjertet er ansvarlig for ventrikulær kontraksjon.

Apex

Den LAD leverer også blod til apex av hjertet. Arterien avsluttes der. Den venstre ventrikkel komponerer toppunkt og er den siste kammer i hjertet til å pumpe blod før sending til resten av kroppen. Uriktig ventrikkelfunksjon kan få katastrofale virkninger i kroppen.

Septum

Gutten også grener i septal perforators. Disse septal perforatorene drives fra utsiden til innsiden av hjertet. Inne i hjertet, de leverer blod til interventricular septum som skiller høyre og venstre ventrikkel. Septum holder unoxygenated blod i det høyre hjertekammer fra blanding med oksygenrikt blod i den venstre ventrikkel.

Implikasjoner

Ifølge Georgetown University Professor, Wesley Norman, "Den fremre interventricular arterie er den som oftest er involvert i koronar okklusjon, og er ofte den som blir forbigått i bypass hjertekirurgi." Dette er på grunn av sin direkte involvering med å levere de septum og kammerveggene med oksygenrikt blod. Okklusjon kan føre til hjerteinfarkt og hjerte vevsskade.

Hvilke funksjoner av Prostaglandin?

Hvilke funksjoner av Prostaglandin?


Prostaglandiner er hormon-lignende kjemikalier som syntetiserer i cellene i det menneskelige legeme. Det er 10 kjente prostaglandinreseptorer plassert på ulike vev som bidrar til prosess prostaglandiner. Reseptorene tillater prostaglandiner til å handle på et bredt spekter og type celler. Prostaglandiner har en kort levetid og er funksjonelt enten lokalt aktive eller virke på den samme celle innenfor hvilket de er syntetisert. De store typer prostaglandiner inkluderer PGI2, PGE2 og PGF2 ?, hver utføre forskjellige funksjoner.

Inflammatorisk respons Activation

Prostaglandiner produseres når vevet er skadet og hvite blodceller jag til området for å minimalisere virkningene av skader. Prostaglandiner fungere for å aktivere en betennelsesreaksjon, som er kroppens måte å nøytralisere en infeksjon forårsaket av interne eller eksterne stimuli (brannskader, giftstoffer, frostskader, stråling og splinter). Typiske inflammatoriske responser inkluderer feber, følelsen av smerte og hevelse. I fravær av prostaglandiner, ville aldri sårene leget, noe som gjør legemet utsatt for en rekke sykdommer og infeksjoner. Disse resultatene har blitt publisert av Institutt for farmakologi og toksikologi ved University of Otago i Dunedin, New Zealand.

Clotting

Blodpropp når fartøyene er skadet. Ifølge en artikkel publisert av Department of General Internal Medicine og nefrologi ved Universitäts-Klinikum i Steglitz, Tyskland, med tittelen \ "Thromboxankonsentrasjonene B2 Blodnivåer og Begynnende System Clotting i Heparin Gratis Hemodialysis, \" thromboxane er en type prostaglandin som fremmer blodpropp og årsaker vasokonstriksjon (sammentrekning av blodårene). Blodplatene fremstille to typer av tromboksan. Tromboksan A2 er svært potent, men ekstremt volatil, med en halveringstid på et halvt minutt. Etter det, konverterer det til å danne meget inaktive tromboksan B2. Den er oppkalt etter sin funksjon som en blodpropp middel (trombose).

Induksjon av Labor

Prostaglandiner spiller en viktig rolle i barsel. De lette livmor aktivitet og modning av livmorhals. Ifølge artikkelen med tittelen \ "cervixmodning med prostaglandin E2 Vaginal stikkpiller, \" publisert i tidsskriftet \ "Obstet Gynecol, \"
prostaglandin gel brukes på en umoden cervix å indusere arbeidskraft. Det er vanligvis brukes i sykehus og til venstre for hvor som helst mellom fire til 12 timer. Prostaglandin stikkpiller spille samme rolle som prostaglandin gel og anvendes hver sjette time, før utbruddet av veer.

Andre funksjoner

Ifølge artikkelen med tittelen \ "Prostaglandiner og nyrer, \" utgitt av det amerikanske National Library of Medicine, er prostaglandiner involvert i effektivt å håndtere og øker renal blodstrøm. Det finnes mange typer prostaglandiner som finnes i nyrene, de vanligste er prostaglandin E2 eller PGE2.

Leukotriens er prostaglandiner som bidrar til tilstanden av astma. De frigis når kroppen kommer i kontakt med et allergen, og resultat i symptomer som rennende øyne og tett nese. Leukotrieninhibitorer er reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle allergier og astma. De redusere symptomene på allergi og hjelp i kontroll av vedvarende astma. De er også kjent som leukotriene blokkere, leukotriene modifikatorer og leukotriene pathway modifikatorer.

Struktur og funksjon av hjertesyklusen

Struktur og funksjon av hjertesyklusen


Den hjertesyklus refererer til alle hendelser assosiert med blodstrømmen gjennom hjertet på en komplett hjerteslag; det vil si i løpet av en fullstendig syklus av kontraksjon (systole) og avslapning (diastole) av hjertet. Struktur og funksjon i hjertesyklusen er essensielle for livet.

Bakgrunn

Strukturen i hjertet er slik at den inneholder fire åpne plasser, eller kamre, som fyller med blod: to atriene, en på venstre og en på høyre, og to ventriklene, en på venstre og en på høyre. En atrioventrikulær (AV) ventil forbinder atrium og ventrikkel på den samme side av hjertet (Trikuspidalklaff på høyre og mitral ventil på venstre side).

Ventiler, kalt semilunar ventiler, også koble ventriklene til de store arterier. De semilunære ventiler er Aortaklaff på venstre side, som pumper blodet inn i aorta som tilfører blod til det meste av kroppen, og den pulmonare ventilen til høyre, som pumper blod inn i lunge-arterien som går til lungene.

Ventrikkel Fylling

La oss starte beskrivelsen av hjertesyklusen på det punktet der trykket i hjertet er lav og returnere blod til hjertet blir passivt strømmer gjennom atriene og åpne ventilene AV inn i ventriklene. Som ventriklene fylles med blod, AV-ventil begynne å lukke, og forårsaker at atriene til å trekke seg sammen og drive ut eventuelt gjenværende blod fra atria til ventriklene.

Ventrikkel systole

Som atriene slappe av, ventriklene begynner å trekke seg sammen og lukke AV ventilene helt. For et øyeblikk ventriklene er helt lukket (kalt isovolumetic sammentrekning fase). Som trykket i ventriklene øker, fører det til at semilunære ventiler åpne, sender blodet ut i aorta og lungearterien (kalt ventrikkel utstøting fase).

Isovolumetrisk Ventrikulært Avslapping

Under isovolumetrisk ventrikkel avslapning, ventriklene slappe av og de semilunære ventiler tett. Igjen er ventriklene øyeblikk helt lukket.

Syklusen fortsetter

Når blod steder press på atrial side av AV-ventiler som overstiger trykket i ventriklene nedenfor, er AV-ventiler tvunget åpen. På dette punktet, er atrial trykket på sitt laveste og ventrikkel trykket begynner å stige igjen, og fullførte hjertesyklusen. Så begynner ventrikkel fylling igjen.

Fun Fact

Ifølge Marieb er "Human anatomi og fysiologi," forutsatt at den gjennomsnittlige hjertet slår ca 75 ganger i minuttet, er lengden av hjertets syklus ca 0,8 sekunder.

Funksjon av arterier Innenfor Cardiovascular System

Opprinnelig, de gamle grekerne mente at blodårene bare holdt luft. Dette var fordi, i fravær av et hjerteslag, arteriene i de døde var tom. I middelalderen ble det antatt at arteriene gjennomført vitale ånder, atskilte og forskjellige fra blod. Det var ikke før det syttende århundre at William Harvey, beskrev sirkulasjonssystemet slik vi kjenner det.

Forstå Cardiovascular System

Det kardiovaskulære systemet er en lukket sløyfe som sirkulerer næringsstoffer, oksygen til muskler og organer, og fjerner avfallsprodukter gjennom et komplekst nettverk av blodårer. Det er to hovedtyper av blodkar: vener og arterier.

Funksjon

Den viktigste funksjonen til blodårene er til å bære blod vekk fra hjertet. De fleste arterier bærer oksygenrikt og næringsrikt blod til vev og organer. I en voksen, de eneste unntakene er lungene arteriene som frakter de-oksygen til lungene, der det er re-oksygen og karbondioksid frigjøres.

Struktur

Arteriene har tre lag, tunica externa, Tunica medier og tunica intima. Tunica externa, eller i det ytre lag, er fremstilt av bindevev og opprettholder integriteten og formen av arteriene. Blodet strømmer gjennom arteriene under svært høyt trykk og arteriene faktisk utvide og kontrakt med hver sammentrekning av hjertet. Tunica externa gjør arteriene til å utvide uten sprengning. Tunica media, eller midtre lag, består av glatt muskelvev og virker som et elastisk bånd, bidrar arteriene ekspandere og trekke seg sammen så den trykksatte blodet strømmer gjennom. Elastisiteten i arteriene hjelper presse blodet gjennom kroppen. Utvidelse og sammentrekning av blodårene er pulsen som kan bli følt i visse deler av kroppen. Tunica intima, eller indre lag, består av epitelvev som er flate celler lagvis oppå hverandre. Dette sjiktet er i direkte kontakt med blodet og gir en glatt overflate for blodstrømmen.

Størrelser

Arteriene kommer i forskjellige størrelser med den største er ca 1 cm i diameter og den minste blir nesten mikroskopisk. Den største arterien er hovedpulsåren som fører blod nedover stammen og deler ut i høyre og venstre lårarteriene i bena. Aorta går ut av hjertet og danner en bue før du gjør sin vei nedover stammen. Av denne buen er arterier som fører blod til armer, nakke og hode. De minste arteriene kalles arterioler og disse strukturene koble til kapillærer. Mens faktisk ikke arterier, kapillærer spille en viktig rolle i det kardiovaskulære systemet, handler de en som en bro mellom arterier og vener. De er i hovedsak bygget opp av ett lag av epitelvev med en ekstern bindevevslaget. Kapillærer er ansvarlig for utveksling av gasser og næringsstoffer til og fra vev. Blod renner fra arteriene, til kapillærene, til vener, og deretter tilbake til hjertet og lungene.

Sykdommer

Det er flere sykdommer som påvirker blodårene med de vanligste er arteriosklerose og aterosklerose. Arteriosklerose er åreforkalkning grunn av alder; Åreforkalkning er herding og blokkering av arterier på grunn av eksterne faktorer, som kosthold eller høyt kolesterol. Diabetes stivner også blodårene ved å forårsake sukker for å samle på fartøy vegger. Noen bindevevssykdommer, som Marfans syndrom, kan svekke tunica externa som gjør det utsatt for brudd.

Hvilke funksjoner i mellomøret?

Øret har tre hovedseksjoner - det ytre øret som fanger opp lydbølger, mellomøret, som begynner prosessen med å overføre disse vibrasjoner til det indre øre, som er det siste trinn i prosessen med å fange opp lyden før den blir ført sammen via auditive nervene til hjernen. Hver seksjon spiller en viktig rolle i å bestemme hvordan vi oppfatter og tolker lydene som kommer fra vårt nærmiljø og læringsprosessen involvert i utviklingen av tale.

Anatomy

På deres nettside, det Partners in Hjelpemiddelsentralen Training and Services (Patts), gir en omfattende titt på anatomien i øret. Mellomøret består av trommehinnen (trommehinnen) som skiller den fra det ytre øret, tre bein (ossicles), de minste bein i kroppen, som er oppkalt etter deres former --- hammeren (hammer), ambolten (ambolten) og stigbøylen (bøyle), og øretuben som forbinder halsen til øret.

Funksjon

En del av funksjonen til mellomøret, også beskrevet av Patts, innebærer prosessen med å tygge og svelge. Dette bevirker at øretuben å åpne og lukke, beveger luften inn og ut av mellomøret for å opprettholde stabilt trykk på begge sider av trommehinnen. Når lyder inn det ytre øret (øregangen), begynner trommehinnen til å vibrere. Vibrasjonen passerer gjennom hammeren, som hviler mot trommehinnen, slik at alle tre ossicles å begynne å vibrere. Vibrasjonene deretter reise gjennom en annen membran, det ovale vinduet, via slutten av stigbøylen (kalt fotplaten) og de går inn det indre øret. Når disse vibrasjoner støter fluidet inneholdt i det indre øret, blir de omdannet til kjemiske impulser. Beveger seg langs nervene, som ligger i det indre øret, slutter sin reise når de kjemiske impulser kommer den del av hjernen som tolker lyd.

Talevansker

The California Ear Institute informerer oss om at normal mellomøret funksjon i løpet av de første 12 årene av et barns liv er nødvendig for riktig utvikling av tale. Barndoms infeksjoner eller allergi kan føre til væske å utvikle seg i mellomøret, som normalt er en luftfylt kammer. Venstre ubehandlet, væsken som er igjen i mellomøret kan føre til forvrenging av lyden. Utviklingen av normal tale mønstre avhenger usvekket lyd mottak innenfor ørene. En av de behandlinger som brukes for å løse dette problemet er innsetting av en tympanostomy tube inn i øret for å drenere væske.

Sprukket trommehinne

Ifølge University of Wisconsin Department of nevrofysiologi, kan enhver skade på trommehinnen forårsake et brudd av denne membranen og resulterer i ledende hørselstap, til et avbrudd i normal hørsel som følge av den manglende evne til å opprettholde normale lufttrykk på det ytre øret og side mellomøret side av trommehinnen. Når denne funksjonen er forstyrret, endrer det hver påfølgende trinn i normal hørsel prosessen. Energien fra lydvibrasjonene filtrert gjennom luftfylt kammer i mellomøret til det fluidfylte kammer i det indre øret er redusert i intensitet og resulterer i en hørselsforstyrrelser proporsjonal med graden av skaden påført. Hørselstap er forverret dersom skaden innebærer ossicles også.

Typer av hørselstap

På deres hjemmeside, University of Alabama beskriver fire forskjellige typer hørselstap som ledende, nevro, sentral døvhet og blandet hørselstap. Ledende hørselstap resultater fra problemer i virkemåten for den ytre og / eller i mellomøret som involverer måten lydvibrasjoner er bearbeidet og tolket. Sensorinevral hørselstap innebærer problemer i det indre øret og hørselsnerven som fører til hjernen. En av grunnene til det sentrale døvhet er en skade i området av hjernen som er involvert i den auditive prosessen. Blandede hørselsproblemer stammer fra en kombinasjon av de tre foregående typene beskrevet.

Definisjon av Venstre grenblokk

Definisjon av Venstre grenblokk


Det elektriske ledningssystem kontrollerer hjerterytme. Den sinoatriell (SA) node i høyre atrium (RA) genererer en impuls som reiser gjennom internodal trasé og cellene i høyre og venstre atrium (LA), forårsaker depolarisering og sammentrekning, pumpe blod inn i ventriklene. Impulsen fortsetter å atrioventrikulær (AV) node og inn i bunt av Hans, som deler seg i høyre og venstre bunt grener, som strekker seg til høyre ventrikkel (RV) og venstre ventrikkel (LV). De Purkinjefibre diffuse impuls gjennom ventriklene, forårsaker depolarisering og sammentrekning, pumpe blod ut av ventriklene.

Struktur og funksjon av de Bundle Grener

Singelen høyre gren bærer impulsen til muskel i høyre ventrikkel. Den høyre ventrikulære muskel er mindre enn den venstre. Når høyre hjertekammer kontrakter pumpes blod til lungene for å bli oksygenert. Det venstre ventrikulære muskelmasse er mye større, som det må pumpe oksygenrikt blod ut i det generelle kretsløp. Dermed har den venstre gren to mann grener (fascicles): fremre (foran) og bakre (tilbake). Hvis ledningssystemet fungerer riktig, atria kontrakt på samme tid, etterfulgt av samtidig sammentrekning av ventriklene. En blokk i bundle grener forstyrrer med timingen av ventrikkelkontraksjoner, så en ventrikkel kontrakter før den andre.

Blokker

En blokk oppstår når impulsen ikke kan strømme direkte ned i fascikkel, men blir stoppet av skade eller unormalt. Impulsen fortsetter å diffundere celle til celle, men dette er langsommere, slik at et tiendedels sekund forskjell i timingen av ventrikulære kontraksjoner oppstår. Dette forårsaker en endring i elektrokardiogrammet lesing. Blokken effekt vedrører plasseringen. Blokkene kan være proksimale (nær toppen av grenen) eller distal (nær slutten). En proksimale blokken vil generelt føre til mer forstyrrelser enn en distal blokk. En blokk med høyre gren forårsaker vanligvis liten klinisk problem fordi det ikke forstyrrer generell sirkulasjon, men en blokk i en eller flere av de venstre fascicles er mer alvorlig.

Midlertidig Venstre grenblokk

Midlertidig venstre grenblokk oftest skjer som et svar på en akutt hjertesykdom, for eksempel et hjerteinfarkt, myokarditt eller behandling for hjerterytmeforstyrrelser. Når blokkering oppstår i respons til et hjerteinfarkt, kan et midlertidig pacemaker settes inn for å hindre fullstendig hjerteblokk.

Permanent Venstre grenblokk

Permanent venstre grenblokk oppstår når det er skade på strukturen av hjertet, som for eksempel kan forekomme med kronisk hypertensjon, ventil lidelser eller hjertesvikt. Den venstre ventrikkel muskelen kan forstørre og tykne. Behandlingen er rettet mot den underliggende hjertesykdom.

Hemiblocks

En hemiblock er en blokk av en av bunter av den venstre gren (anterior og posterior). Blokker av venstre fremre fascikkel, spesielt under et hjerteinfarkt, er mer vanlig enn i bakre fascikkel fordi fremre fascikkel er lengre. Koronarsykdom, høyt blodtrykk og medfødt hjertesykdom kan føre hemiblocks. En enkelt hemiblock blokk er vanligvis ikke farlig, men blokker av to eller tre bunter, som kan oppstå ved et hjerteinfarkt eller andre hjertesykdommer, kan føre til mer alvorlige hjerteproblemer.

Tre funksjoner av kolesterol

Tre funksjoner av kolesterol


Alle dyreceller inneholder kolesterol. Funksjonene av kolesterol er mange og varierte. Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute of National Institutes of Health, gjør menneskekroppen alle cholesterol det krever. Det er lett å se hvorfor kolesterol kontroll er så viktig når du vet at kroppens funksjoner faktisk krever ingen kolesterol fra eksterne kilder. Utdanne deg selv om kolesterol, sette din kunnskap til å bruke, og det vil redusere sjansene for å utvikle hjertesykdom eller slag.

Hormonproduksjon

Kolesterol spiller en rolle i produksjonen av hormoner som testosteron, østrogen, progesteron, aldosteron og kortison. De viktigste områdene der dette forekommer i menneskekroppen er binyrene, eggstokkene og testiklene. Som forløperen til inngåelse av alle steroidhormoner som kroppen produserer, ifølge The Endocrine Society, i PubMed Central av National Institutes of Health, spiller kolesterol en viktig rolle i reguleringen av mange av kroppens funksjoner. Disse inkluderer stressrespons og reproduksjon.

Cellestruktur

Kroppen bruker også kolesterol å gjøre celleforinger eller membraner. I likhet med fett, kolesterol med sine mange funksjoner er et vesentlig element for friske mennesker. En måte kroppen for å regulere kolesterol er av en protein-reseptor på overflaten av celler som tiltrekker seg noe av den "dårlige" kolesterol. Gjennom en serie av kjemiske forandringer inne i cellen, vises det på denne kolesterol blir mindre skadelig. Livsstil er like viktig som kroppens egne forsøk på å regulere sitt kolesterol. Arvet problemer føre til at noen mennesker å ha høyt kolesterol selv om de leve en sunn livsstil. Dette skjer hos ca 1 av 500 personer, ifølge The Advanced Light Source fra Berkeley Lab i Berkeley, California. Livsstil endringer, som for eksempel å utvikle gode treningsvaner og spise et sunt kosthold, er effektive i å holde ønskede kolesterolnivået for mange mennesker.

Digestive Aid

En annen funksjon av kolesterol er i produksjon av gallesyrer, noen ganger kalt galle eller gall. Dette stoffet, som produseres i leveren og lagres i galleblæren, hjelper til med fordøyelsen. Når du spiser fett, frigjør kroppen din den nødvendige galle i tarmen. Her gallen fremmer bevegelse av tarmveggene og hjelpemidler i absorpsjon av næringsstoffer. Det forhindrer også nedbrytning av maten under fordøyelsen samt emulgerende fett. Det vil si at det fører til at fettet å blande med andre væsker i fordøyelseskanalen.

Vitamin D

Den menneskelige kroppen gjør sitt eget vitamin D gitt nok sollys. En av funksjonene av kolesterol er dens rolle i produksjon av vitamin D. Vitamin D er nødvendig for bruk av kalsium og fosfor i mennesker, som er gode for ben og brusk. En mangel på vitamin D kan føre til rakitt, vanligvis kjent som et bein-nedtoningen sykdom. I årene som har gått tran gitt en god kilde til vitamin D. I dag befestet matvarer som melk inneholder dette nødvendig vitamin fordi de fleste av naturlige matvarer forbrukes ikke leverer mye vitamin D.

Risiko

Kolesterol fungerer på mange forskjellige måter for å bidra til den menneskelige kropp. For noe så nødvendig, kan det føre til sykdom som hjertesykdom hvis venstre ukontrollert. Vær sikker på legen din ser på ditt totalkolesterol bilde når du går for årlig kontroll. Også får rikelig med mosjon og holde seg borte fra for mye animalsk eller mettet fett. Se etter mat uten transfett og stort sett flerumettet eller enumettet fett. Dette vil bidra til å holde kolesterol tallene i godt utvalg så kroppen din fungerer godt og utnytter kolesterol du har i de beste måter. Det betyr at du ikke skal bruke den til å tette blodårene dine.

Anatomi og funksjon i nyrene

Når forestille de viktigste organene i menneskekroppen, noen kommer til tankene umiddelbart: Hjertet, lungene, skjelettet, hjernen. Men en annen som tjener et formål like viktig som alle andre er nyrene, og dens betydning i våre liv kan ikke bli undervurdert.

Grunnleggende

Nyrene er et par av organer som befinner seg i bukhulen hvis primære funksjon er regulering av urinveiene. Formet som bønner som veier ca 150 gram i gjennomsnitt, er orgelets plassering symmetrisk, noe som betyr at nyrene vises overfor hverandre på hver sin side av bukhulen, delvis beskyttet av brystkasse. Venstre nyre er vanligvis litt større enn høyre, som er så leveren kan bli plassert komfortabelt.

Utvendig Anatomy

Formet som en tykk bønne, har nyrene to adskilte flater. Den konkave overflaten, hvor den bøyer seg innover, blir kalt den renale hilus. Nyre hilus gir inngangs- og utgangspunkter til nyre; nyrearterien går mens nyrevenen og ureter forlate. Den konvekse overflaten, som i hovedsak omfatter det indre arbeidet i nyrene, kalles renal kapsel og er en tykk, tøff, bindevev som i seg selv er lagdelt med ulike fett. Toppen av kapselen er kjent som den overlegne blir bunn kjent som mindreverdige.

Interiør Anatomy

De brukbare deler av en nyre kan deles inn i to hovedfraksjoner. Nyrebarken er den ytre del av nyre, og den inneholder blodkar og kortikale oppsamlingskanalene. Jo dypere delen av nyrene, der de fleste av funksjonene finner sted, er det nedsatt medulla. Inne er åtte til 18 strukturer som kalles renal fliker som omgir stripete strukturer som kalles renal pyramidene. Alt av pyramidene peker mot midten av nyre interiør, med sine tips, kjent som papilla, tom urin gjennom de store og små calyces og til slutt inn i nyrebekken, som fungerer som en trakt for urin til ureter.

Primær Funksjon

Urinproduksjonen er hovedansvaret i nyrene. Blod blir levert via nyrearteriene og filtreres gjennom nyrene, hvor skadelige avfallsprodukter fjernes, særlig ammoniakk og urea. Urinen ble konsentrert, og hvilke resultater er en løsning som føres til og lagres i blæren før utskillelse.

Sekundære funksjoner

Urinproduksjonen er ikke nyrene eneste funksjon; det er også viktig å opprettholde homeostase i kroppen gjennom regulering av elektrolytter, pH-balanse og blodtrykk. De har også reabsorb skytende glukose og aminosyrer for bruk senere. Sist, nyrer også spille en viktig rolle i produksjonen av vitamin D, eyrthroprotein og rennin.

Brain Lobes & Funksjoner

Hjernen er et sentralnervesystemet organ som koordinerer ulike kroppsfunksjoner, inkludert bevegelse, tale, hukommelse, følelser og søvn. Den delen av hjernen som er ansvarlig for høyere tenkning er storhjernen, som er delt inn i fire fliker.

Halvkuler

De fire fliker av hjernen er funnet i to cerebrale hemisfærer, som er plassert i den høyre og venstre deler av hjernen. Grooves og støt i hjernen, kjent som sulci og Gyri, deler inn de ulike fliker i hjernen.

Frontal Lobe

Funnet i fronten av hjernen, er frontallappen senteret for følelser og personlighet. Det hjelper også å koordinere motoriske funksjoner, problemløsning, resonnering, planlegging, hukommelse, språk, dømmekraft, kontroll av impulser, og sosial og seksuell atferd.

Isse Lobe

Funnet i midten av hjernen bak den sentrale sulcus, har de parietallapp to regioner som reagerer på sanseinntrykk. Den isselappen koordinerer oppfatning og anerkjennelse av stimuli og deler av bevegelsen.

Occipital Lobe

Ligger i den bakre delen av hjernen bak parietal og tinninglappene, er occipital lobe ansvarlig for visuell persepsjon funksjoner. Det hjelper kroppen til å gjenkjenne farge og bevegelse.

Temporal Lobe

Plassert i fronten av hjernen under side sprekken, er tinninglappen ansvarlig for godkjenning av visuell og auditiv input og språk. Det er også involvert i koordineringen av minnet.

Hvilke funksjoner av Cerebral lateralization & Lobes?

Hvilke funksjoner av Cerebral lateralization & Lobes?


Hjernen er sammensatt av mange deler, inkludert storhjernen. Storhjernen styrer motor og sensoriske funksjoner og er ansvarlig for kognisjon og adferd. Storhjernen består av to halvkuler delt på langsgående sprekk. De to halvkuler kommunisere via corpus callosum, men er ansvarlig for ulike funksjoner. Storhjernen er også består av fire lapper (eller fem, noen har en "central" lobe). Mens funksjoner overlapper hverandre i hele hjernen, forskjellige fliker har karakteristiske funksjoner.

Cerebral lateralization

Storhjernen er delt på midten i to halvdeler. Hver halvkule styrer de sensoriske og motoriske funksjoner av den motsatte side av legemet. Den venstre hemisfære mottar, behandler og sender informasjon om den høyre side av kroppen. Dette tyder på at høyrehendte mennesker har en dominerende venstre hjernehalvdel. Sammen med behandlingen av sensoriske og motoriske informasjon, halvkuler har svært ulike oppgaver. Den venstre hjernehalvdelen er ansvarlig for matematisk og logisk tenkning. Den høyre hjernehalvdelen, men dominerer musikk og kunstnerisk evne, lesing, romlig resonnement og ansiktsgjenkjenning. Til tross for sine ulike spesialiteter, de to halvkulene arbeide sammen under et flertall av aktiviteter.

Frontallappen

Den fremre delen av hjernen kalles frontal lobe. Frontallappen regnes som knutepunkt for menneskelig personlighet og følelser. Frontallappen er ansvarlig for tanken, problemløsning, hukommelse, dømmekraft, fornuft, impulskontroll og forvalter sosial og seksuell atferd. Frontallappen styrer også ordet foreninger. Skade i frontallappen kan ha ødeleggende effekt på en persons personlighet og evne til å integrere seg i samfunnet, på grunn av ødelagte sosiale og seksuelle atferd og forstyrret impulskontroll.

Den Parietal Lobe

Den isselappen ligger på toppen av hodet og strekker seg fra baksiden av frontallappen, tilbake mot occipital lobe. Parietal lapp er hjem til den somatosensoriske cortex, som mottar og bearbeider sanseinformasjon fra kroppen. Skade på dette området forringer ofte sanse eller flytte deler av kroppen.

Temporal Lobe

De to tinninglappene er plassert lateralt på hjernen, i nærheten av ørene. Dette lapp er mest kjent for sin avgjørende rolle i auditiv persepsjon og spiller en avgjørende rolle i tale og språk. Tinninglappen hjelper også danne langsiktige minner.

Occipital Lobe

Occipital lobe ligger på baksiden av hodet. Occipital lobe er den viktigste plasseringen for visuell persepsjon. Visuell informasjon sendes fra øynene, gjennom de optiske nervene til occipital lapp, der det er behandlet. Occipital lobe registrerer bevegelse, farger og annen visuospatial informasjon. Lidelser eller skader i occipital lapp kan resultere i delvis eller fullstendig blindhet, manglende evne til å detektere bevegelse, visuelle illusjoner eller hallusinasjoner.

Høyre tinninglappen Funksjoner

Høyre tinninglappen Funksjoner


Storhjernen er den største delen av hjernen, og er delt inn i fem deler, eller lapper: insula og de timelige, frontal, parietal og occipital fliker. Hver av disse lappene har forskjellige funksjoner, noen ganger delt mellom venstre og høyre side av hver lapp; imidlertid, i henhold til Merck Manual, disse funksjoner arbeider ofte i tandem med andre deler av hjernen eller det motsatte lobe. Dine tinninglappene er på venstre og høyre side av hjernen, om hvor dine ører er og strekke tilbake rundt til nesten i bunnen av ryggraden.

Informasjon Recognition

En av de primære funksjonene til temporallappene er erkjennelsen av tale, lyd og visuell informasjon. Når tinninglappen ikke fungerer som den skal, kan din evne til å forstå hva folk sier eller for å forstå visuell informasjon gå tapt. Høyre og venstre fliker samarbeide i denne prosessen. Problemer med høyre lapp i særdeleshet kan føre til problemer med å snakke eller forstå musikk.

Informasjon Recall

Temporallappene spille en viktig rolle i minnet om tilbakekallelse av faktiske opplysninger. De opererer noe som databanker for diskrete biter med informasjon, og de kategorisere informasjon. Retten tinninglappen spiller en stor rolle i minne om sang, musikk eller kunst.

Religiøs opplevelse

Forskere har nylig begynt å spekulere i at temporallappene kan være den delen av hjernen stimulert under åndelige eller religiøse opplevelser. Dr. Vilayanur Ramachandran ved University of California, har San Diego hevdet at pasienter med tinninglappen epilepsi synes å ha en høy følsomhet for ekstraordinære opplevelser. Dr. Melvin Morse ved University of Washington spekulerer at retten tinninglappen er ofte involvert i nær døden eller andre uvanlige opplevelser. Begge hevder at lokal poenget med slike opplevelser i hjernen er ikke veiledende uansett av ektheten av selve opplevelsen.