Digidexo.com

fra kode rød til kode blå i kreft

Prediktor for progresjon fra Mild Cognitive Impairment til Alzheimers sykdom

Folk spøk om Alzheimers sykdom å være "gammel tidtaker" sykdom på grunn av den naturlige nedgangen i korttidsminnet som en person aldre. Alzheimers, er imidlertid en alvorlig sykdom, og det er viktig å være i stand til å skjelne den fra typiske mild kognitiv svekkelse.

Decision Making

Det er forventet at en eldre person, eller de av en hvilken som helst alder, vil gjøre en dårlig beslutning og til. De som lider av Alzheimers, på den annen side, viser dårlig dømmekraft og beslutningstaking ferdigheter ofte, og de kan også stoppe tending til deres personlige hygiene.

Daglige oppgaver

Et individ med typiske aldersrelatert kognitiv svikt kan av og til savner en månedlig betaling, mens noen med Alzheimers vil være ute av stand til å håndtere sine personlige økonomi i det hele tatt. Hun kan også ha problemer med å følge en oppskrift eller jobbe med tall. Oppgaver vil ta mye lengre tid enn de gjorde tidligere, eller vil bli helt uhåndterlig.

Memory Loss

Det er normalt å glemme noens navn eller hvilken dag det er, så husk det senere. Et tegn på Alzheimers er hukommelsestap som avbryter dagliglivet, som for eksempel å glemme viktige datoer eller hvilken årstid det er, spesielt når den informasjonen blir ikke tilbakekalt senere. Dette omfatter også å glemme hvordan du gjør ting lært tidligere, som for eksempel å kjøre til et kjent sted eller opererer en elektronisk enhet.

Samtale

Hvis en person er i stand til å engasjere seg i en samtale, og deretter glemme et ord er helt normalt. Men når han har store vanskeligheter med å ha en samtale eller kommunisere gjennom å skrive, bør det være grunn til bekymring. En person som lider av Alzheimers kan gjøre opp navnene for ord han ikke kan huske, for eksempel ringer en penn en "skriver stick."

Misplacing Elementer

Mild kognitiv svikt hos en eldre person kan få henne til å forlegge ting til tider, men en person plaget med Alzheimers vil miste et element og være ute av stand til å gå tilbake gjennom hennes skritt for å finne den.

Hvordan du bytter fra en Full Leg til en Half Leg Cast

Hvordan du bytter fra en Full Leg til en Half Leg Cast


Full leg kaster som går fra foten til låret, er brukes i behandling av ankelen, leggen og kneskader. Kort etappe kaster løpe fra foten til kneet, blir brukt til å behandle skader i foten, ankelen og leggen. Den type cast brukes for skaden din i stor grad avhengig av skjønn fra legen din. For mer alvorlige skader, kan du begynne med en full etappe cast for bedre immobilisering og deretter bli overført til en kort-leg cast som healing utvikler seg. En lege eller medisinsk faglige behov for å bytte støpt for deg.

Bruksanvisning

Følg instruksjonene fra legen din nøye etter å ha blitt plassert i en full-leg cast. Bruke krykker eller en annen walking hjelpemiddel for å hindre vektbærende og fremme helbredelse.

Hev benet - ved hjelp av puter - over hjertenivå. Hev ben så mye som mulig, for å forhindre svelling. Dette er spesielt viktig i de tidlige stadier av utvinningen.

Hold cast rent og tørt. Vann og skitt vil skade til din cast, noe som kan hindre din cast fra tilstrekkelig beskytter din skadede benet.

Delta på din oppfølging avtale med legen din. På timen din, legen din vil sannsynligvis ha din gipsen fjernet og x-ray kneskaden, for å sjekke om den helbredende prosessen. På denne tiden, vil legen ta en avgjørelse om neste skritt i din omsorg. Du kan gå tilbake til å bruke en hel etappe kastet, kan du bli plassert i en kort etappe kastet, kan du være utstyrt med en skinne eller du kan være fri til å gå uten.

Følg legens instruksjoner. Hvis de plasseres i en kort etappe cast, vekt bjørn som instruert og holde cast ren. Dette kan bidra til å fremme din helbredelse.

List opp Eye strukturer som lyset passerer gjennom når den sendes fra utsiden av kroppen til Retina

List opp Eye strukturer som lyset passerer gjennom når den sendes fra utsiden av kroppen til Retina


Øyet er formet som en kule, med flertallet av det hvile i øyehulen, beskyttet av bein i skallen. Øyelokket beskytter eksponerte delen av øyet, den delen som gjør at sollyset til å gå inn og gjør det mulig å se.

Epitel & Sclera

Den sklera er den hvite delen av øyet, og det ytterste laget. Det er en tykk membran laget av tøff bindevev som beskytter øyet mot rusk, støv og andre mulige uønskede inntrengere. Den epitelet er et tynt lag under sclera. Den beskytter også øyet, hovedsakelig hornhinnen, mot riper og skraper, og har evnen til å gro raskt.

Hornhinnen

Under epitelet er hornhinnen, som er tykkere enn den epitel, og en buet bånd av sterkt klart vev. Også kjent som vinduet i øyet, dette er hvor utelys først passerer gjennom øyet. Når lyset treffer øyet, fokuserer hornhinnen strålene på netthinnen, membranen ansvarlig for å konvertere lys til bildene som sendes til hjernen.

Iris

Funnet under hornhinnen, er iris den fargede delen av øyet - vanligvis blå, brun, grønn eller hassel. Mens fargen er arvelig genetisk og påvirker ikke synet, er det ofte et tegn på skjønnhet og kilde til attraksjon. Som en muskel, er iris 'funksjon for å kontrollere størrelsen av eleven, og derfor mengden av lys som passerer gjennom øyet.

Elev

Når du ser i noens øyne, den lille, svarte prikken du ser i midten er eleven. Når lyset kommer inn i øyet gjennom cornea, styrer eleven mengden av lys som treffer netthinnen. Når mer lys tillates å passere gjennom pupillen utvider iris og eleven vises større; når mindre lys er lov til å passere gjennom, vises iris kontrakter og eleven mindre.

Lens

Linsen er plassert direkte bak pupillen og holdes på plass av ciliærmuskelen, som endrer sin form øyet fokuserer. Den naturlige struktur av linsen er lik et forstørrelsesglass; Dens eneste formål det å fokusere disse stråler av lys inn i netthinnen. Folk trenger briller når et objektiv er svak, eller ikke fungerer så godt som den burde.

Retina

Netthinnen er en membran på bakveggen av øyet som fungerer svært likt kamerafilm, og består av millioner av små lette reseptorer. Når en stråle av lys passerer gjennom hornhinnen og eleven, gjør det på netthinnen som forvandler at lys inn bilder som sendes til hjernen gjennom synsnerven.

Stenger og kjegler

Ett av lagene inne i netthinnen inneholder celler som er ansvarlige for hvordan det overførte lys blir tolket av den optiske nerven. Cellene er enten kjegler eller stenger, oppkalt etter sin form. Det er et gjennomsnitt på 75 til 100 stenger og 7 millioner koner i netthinnen. Rods tolke lyse og mørke toner i bildet; kjegler tolke fine linjer og punkter. De 7 millioner koner er delt inn i tre typer; den første absorberer blå-fiolette bølgelengder, den andre absorberer grønne bølgelengdene, og den tredje absorberer gule og røde bølgelengder.

Alternativer til kirurgi for kolorektal kreft

Alternativer til kirurgi for kolorektal kreft


Leger vurdere kirurgi for alle former og stadier av tykktarmskreft. Andre alternativer finnes, men spesielt for mer avansert kreft. Hvis du får en diagnose av tykk- og endetarmskreft, diskutere farmasøytiske, radiologisk og en svulst utrydding prosedyre som kalles ablasjon med dine leger. Vær oppmerksom på at ingen kan eliminere behovet for kirurgi nedover veien, og legen din kan anbefale noen i kombinasjon med, eller i tillegg til, kirurgi.

Kolorektal tumorrettet medisiner

Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent tre bioteknologiske medikamenter som spesifikt retter og drepe kreftsvulster. Spør legen din om du kan ha nytte av å motta narkotika, oppkalt Avastin, Erbitrux og Vectibix. Disse medikamentene virker ikke for hver pasient, og du må kanskje ta dem med andre cytostatika. Når du snakker med legen din om tumor-spesifikke medisiner spør om din risiko for å oppleve mulige bivirkninger som blot propper, kolon brister og allergiske reaksjoner som utslett og diaré.

Kjemoterapi

Eldre medisiner som har vist seg effektiv på å ødelegge kreftceller i tykktarmen og endetarmen inkluderer Xeloda, Camptosar, Eloxatin og 5-Fluorouracil, sistnevnte ofte i kombinasjon med leucovorin. Disse kjemoterapi narkotika ofte drepe av friske celler i kroppen din, så du må være forberedt på å arbeide med legen for å identifisere og håndtere denne bivirkningen. Du må også være klar til å håndtere mulige håravfall, alvorlig kvalme og trøtthet og svakhet hvis du og legen din melde deg på kjemoterapi.

Stråleterapi

Strålebehandling for kolorektal kreft kan ta mange former. Mest vanlig pasienter har en stråle av elektroner eller protoner direkte rettet mot tumorer. Kan også leveres stråledoser via en dose innsatt i anus. Et tredje alternativ er å ha stråleavgivende pellets implantert inn i eller i nærheten av en svulst. Dette siste alternativet krever en meget mindre kirurgisk inngrep. Når du vurderer strålebehandling, snakke med legen din om mulige hudskader fra strålen eller irritasjon i tarmer fra den implanterte enheten eller pellets. Stråling behandlinger kan også føre til impotens eller vaginal irritasjon.

Ablasjon

Å ablate en svulst er å drepe den. Hvis du har en svulst som ikke svarer til andre behandlinger og utvikles i et sted som ville gjøre kirurgi spesielt risikabelt, kan legen anbefale ablasjon. Dette kan gjøres ved å sette inn en elektrisk, radiobølge-emitterende nålen direkte inn i tumoren eller injisering av ren etanol inn i tumoren.

Andre Tumor-Killing Teknikker

Frysing store, isolerte svulster ved å injisere kjølte gasser eller fylle arteriene som fôrer blod til en svulst med sterile partikler kan også hjelpe noen pasienter. Diskutere disse to siste alternativene med leger, spesielt hvis du har sent stadium, spredning tykktarmskreft.

Hvordan virker Stråleterapi hjelpe til med behandling av kreft?

Hvordan virker Stråleterapi hjelpe til med behandling av kreft?

Introduksjon

Når en celle blir skadet og begynner å vokse ut av kontroll, er det anses kreft. Disse cellene fortsette å vokse ukontrollert til store masser kalles tumorer er dannet og begynner å fortrenge funksjonene til de organer rundt eller i nærheten av det berørte området. For å bidra til å stoppe veksten av disse cellene, er en vanlig form for behandling stråling.

Hva er medisinsk Stråling?

Den stråling som brukes til å behandle kreft er en form for energi som kommer i bølger. Når rettet i en strøm på et bestemt område, kan de strålingsbølger manipulere DNA i kreftcellene. Strålingen som anvendes for kreftbehandlinger bryter av et stykke av DNA i kreftcellene, slik at cellen kan ikke lenger dele seg og vokse.

Process

Stråling kan gis internt, eksternt eller systemisk. Intern stråling innebærer implantere pellets eller ledninger som overfører stråling en begrenset avstand. Dette dreper kreftceller innenfor et bestemt område på implantatet. Ytre stråling innebærer bruk av spesialisert utstyr som avgir en konsentrert stråle av stråling ved en bestemt cancer påvirket område. Systemisk stråling involverer bruken av radio-farmasøytiske forbindelser. Disse stoffene når de er tatt eller injisert samles og blir gitt ut i de berørte av kreft i kroppen områder. Disse er som oftest brukt for bein og skjoldbrusk kreft.

Stråling vs. Kjemoterapi

En annen vanlig form for kreftbehandling kalles kjemoterapi. Stråling skiller seg fra kjemoterapi ved at kun et bestemt område er rettet. Dette tillater at behandlingen bare påvirke den del av kroppen som har blitt infisert med kreft. Begge former for behandling målceller som formerer på en akselererende hastighet. Imidlertid, siden stråling er lokalisert, er det mindre totale skade av friske celler, med like gode resultater på kreftrammede området. Dessverre, når kreft har begynt å spre seg til andre deler av kroppen, blir kjemoterapi den bedre behandling alternativ som det er rettet mot kreftceller i hele kroppen.

Hva er fordelene med å eliminere sukker fra kostholdet ditt?

Hvis du prøver å forbedre din helse og redusere risikoen for alvorlige helseproblemer, eliminere sukker fra kosten kan være en god start. Det er mange fordeler til en diett lav sukker, og etter en slik diett kan gjøre deg sunnere og øke din kondisjon.

Losing Vekt med et lite sukker diett

Fedme er en alvorlig epidemi, og overvekt kan føre til mange alvorlige helseproblemer. Fra diabetes og hjertesykdommer til mange former for kreft, har fedme blitt knyttet til mange kroniske helseforhold og gruer sykdommer. Redusere mengden av sukker i kosten, eller eliminere raffinert sukker helt kan være en god måte å gå ned i vekt samtidig som du øker din generelle nivået på fitness.

Øk din energi nivå

Mange mennesker føler at sukker-laden matvarer øker energinivået, men faktisk det motsatte er sant. Mens sukkerholdig mat og brus kan gi deg en kortvarig utbrudd av energi, kan disse matvarene også føre til at du krasje senere på dagen, noe som reduserer energinivået og gjør det enda vanskeligere å gjøre de tingene du trenger å gjøre hver dag. Ved å redusere mengden av sukker i kostholdet ditt, kan du holde en mer jevn energinivå og eliminere disse sukker-indusert krasjer.

Et lite sukker kosthold og tenner

Alle vet at en diett høy sukker kan være dårlig for tennene, men mange folk ikke innser den sanne virkningen av sukkerholdige matvarer og tannproblemer de kan forårsake. Overflødig sukker i kosten kan øke risikoen for hull i tennene, tannråte og til og med alvorlig tannkjøttsykdom. Munnhygiene kan bidra til å redusere skaden, men eliminere sukker fra kosten din tilbyr ekstra hjelp.

Ondartet Peripheral Nerve Sheath Tumor Treatment

Ondartet perifere nerve skjede tumorer (MPNST) er svulster som ligger inne i skjeden av en nerve. Disse svulstene er en type Bløtvevskreft. For å behandle disse svulstene, ser en pasient en onkolog og en nevrokirurg, men en nevrokirurg kan også spesialister i onkologi eller har lang erfaring i området for å sikre best mulig behandling. Dessuten kan pasienter ha stor nytte av å bli behandlet av medisinske team som spesialiserer seg på myke vev sarkomer. Behandling av MPNST ofte innebærer flere trinn, avhengig av plasseringen av tumoren, type sarkom, andre pasient forhold og generelle helse.

Typer

Det er tre hovedtyper av behandling for MPNST. Disse behandlinger er kirurgisk fjerning, stråling og kjemoterapi. Leger bruker ofte alle tre typer i kombinasjon for å lage spesifikke individuelle behandlingsplaner for en pasient.

Kirurgisk fjerning

Den vanligste behandlingen for maligne perifere nerve slire svulster er kirurgisk reseksjon. Reseksjon av tumorer omfatter fjerning av tumoren, og omgivende malignt vev. Legene analysere kantene av området fjernes, og hvis cancerøse celler forblir, eksisere de litt mer omgivende vev. Dette fortsetter til vevene legene fjerne er klar av kreftceller, ellers kjent som kirurgisk klare grenser. Denne kirurgisk fjerning teknikken sikrer den best mulige prognose ved å fjerne så mye av den lokale kreft som mulig.

Stråleterapi

Stråling er bruk av spesifikt rettet ionisert stråling i et medisinsk miljø. Stråling er en vanlig behandling for disse tumorer, og er ofte meget effektive på forskjellige stadier. Preoperativt, kan stråling redusere størrelsen på en MPNST, noe som gjør operasjonen lettere for legen, og dermed redusere tiden som brukes under bedøvelse. Intraoperativt, hjelper stråling leger oppnå klare grenser uten å måtte skjære ut flere vev, noe som er svært viktig når tumoren er i et periferisk område så som en arm eller et ben. Fjerne grenser uten å gå dypere ofte sparer pasienten fra en amputasjon. Postoperativt, kan stråling ødelegge kreftceller at kirurgi ikke kunne fjerne.

Kjemoterapi

Mens kjemoterapi er ikke spesielt effektiv ved behandling lokalisert MPNST, leger ofte bruker den til å behandle kreft som har spredt seg til andre områder. Kjemoterapi, tatt enten muntlig eller intravenøst, innebærer å ta medisiner som dreper celler.

Betraktninger

MPNST kan spre seg, og de gjør det, til andre områder av kroppen. Ofte lungene er det første område kreften fra disse tumorer metastasere til, og deretter ble kreft kan spre seg til andre områder av kroppen. MPNST er vanskelige svulster for leger å behandle, hovedsakelig fordi de ikke er en vanlig type kreft. Hver behandlingsplan for MPNST forskjellig basert på pasientens konkrete omstendigheter og medisinske behov.

Hva gjør Lugols Jod Test for?

I 1829 skapte franske legen Jean Guillaume Auguste Lugol en løsning av kaliumjodid og elementært jod i destillert vann. Kalt Lugols jod har løsningen blitt brukt som desinfeksjonsmiddel, antiseptisk og å desinfisere drikkevann i et nødstilfelle.

Over tid har det blitt oppdaget at Lugols jod er nyttig for testing av en rekke ting. Fra testing for stivelse, til testing for vaginal kreft celler, til testing for thyroid funksjon, har Lugols jod vært både diagnostiske og forebyggende.

Testing for Stivelse

Frukt, grønnsaker og andre organiske forbindelser som inneholder karbohydrater stivelse kan identifiseres med anvendelse av Lugols jod. Hvis karbohydrater er til stede i forbindelsene, vil de bli svart eller mørk blå når Lugols jod påføres. Stivelse lettest identifisert er plante stivelse slik som amylase og amylopektin, eller glykogen som finnes i dyreceller.

Testing for Cancer

Når unormalt i veggen av livmorhalsen eller livmorhalsen blir oppdaget under en rutinemessig celleprøve, en kolposkopi, kjent som en Schillers test, kan bestilles. Når denne andre testen er utført, er en eddik-lignende løsning påført livmorhalsen og livmorhalsen, etter som Lugols jod er brukt.

Når jod oppløsningen påføres, vil friskt vev flekken brun. Til tross for anvendelsen av fargings Lugols jod, vil unormale celler synes hvite eller gule. Hvis unormal vev er bekreftet med Schillers test, vil det da bli biopsied og sendt til en cytopathologist, en spesialist i cellulær sykdom diagnose, for positiv identifikasjon.

Jod og Thyroid Funksjon

Uten nok jod, kan skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormoner for god helse. Dette jod mangel er ansvarlig for struma, som resulterer når en jod-sultet skjoldbruskkjertelen begynner å svelle som den prøver å felle mer jod fra kroppen. En struma kan svelle til det punkt av å være på størrelse med et stort grapefrukt eller enda større på forsiden av halsen, under haken. Dette ble tydelig i Michigan i 1930, når nesten 40 prosent av befolkningen hadde en struma på grunn av mangel på jod i jorda.

I 1924 ble jod tilsatt salt og først introdusert i Michigan og andre Great Lakes og Plains stater som var en del av "struma beltet." By1940, iodized salt var i alminnelig bruk; Men selv i dag, jod mangel kan fortsatt bli funnet i enkelte områder av verden.

Testing for Jod Absorption

I dag kan du enkelt utføre et enkelt eksperiment for å se om du kroppen har nok jod for å sikre skjoldbrusk hormon produksjon. Selv de som har blitt diagnostisert med hypotyreose og tar befruktnings supplerende thyreoideahormoner kan teste sine jod nivåer. Utilstrekkelige nivåer av jod kan forhindre selv de supplerende thyreoideahormoner fra å være effektive.

Du kan kjøpe Lugols jod løsning på ditt lokale apotek hvis du ber om det. Du kan også kjøpe det på nettet uten resept.

Den Lugols jod skjoldbrusk test er en enkel, gjør-det-selv-test som ikke krever en leges velsignelse eller assistanse. Bruk en pipette eller pensel til å male en 3-tommers flekk på magen eller øvre del av låret. Sjekk ofte under en 24-timers periode. Hvis flekken forsvinner i løpet av mindre enn 24 timer, betyr det at jod har blitt absorbert av en kropp og thyroid craving jod. Du er jod mangelfull.

Den samme testen kan brukes til å korrigere kroppens jod nivåer. Som utilstrekkelige jod nivåer føre til jod flekken for å bli absorbert veldig raskt, kan du begynne å "mate" kroppen jod som den trenger. Når flekken forsvinner, på nytt i Lugols jod igjen og fortsette å sjekke for å se om flekken er borte.

Etter hvert som kroppen absorberer nok jod, vil flekken ta lengre tid å forsvinne. Når oppdateringen er fortsatt tydelig etter 24 timer, stanse testen. Kroppen din bør ha nok jod til hjelp i riktig thyroid hormon produksjon eller bruk av supplerende thyreoideahormoner.

Forsiktig

Hvis du har blitt diagnostisert med hypertyreose eller en overaktiv skjoldbruskkjertel, ikke bruk Lugols jod løsning for å utføre en jod / thyroid funksjonstest. Kroppen din produserer mer enn nok thyroid hormon allerede.

Note

Den Lugols jod skjoldbrusk test bør gjentas på månedlig basis hvis du blir behandlet for hypotyreose eller underactive skjoldbruskkjertelen.

Liste over ICD-10-koder for Kiropraktorer

ICD-10, eller International Classification of Disease, er den 10. revisjon av sett med koder som er utviklet av Verdens helseorganisasjon for å klassifisere sykdom ved å gi hver helsetilstand sin egen alfanumerisk kode. Det er mer enn 68,000 totalt. Når du registrerer deg for Medicare, betaler du for spesielle fordeler. ICD-koder er brukt i medisinske ordninger for å finne ut hva pasientene har krav på og behandlet for, slik at krav kan være riktig avgjort. Hvis feil ICD-koder er brukt, som beskriver feil tilstand, kan det være problemer med betalinger. Mange kiropraktorer er bekymret for at ICD-10-koder ikke nøyaktig beskrive vanlige diagnoser gjort av dem, og feilaktig koder kan bety rettslige skritt mot dem.

Hva er Kiropraktikk?

Kiropraktikk fokuserer på muskler og skjelett og nervesystemet lidelser, og deres virkninger på helsen. Kiropraktorer behandler nakke, rygg og leddsmerter. På grunn av deres område av praksis, vil de fleste kiropraktorer bruker bare noen få deler av ICD-10-koder. Systemet bruker både bokstaver og tall. Først kommer brevet av blokken, noe som indikerer den generelle delen av sykdom. M, for eksempel, refererer til "sykdommer i muskel-skjelettsystemet og bindevev." Etter brevet er to tall, atskilt med en desimal, som legger mer spesifikk informasjon. For eksempel, hvis du ser 21.9, 21 refererer til "andre ervervede deformiteter i ekstremiteter" og 9 til "ulik lem lengde." Dette vil ganske enkelt bli skrevet som M21.7.

Kapittel 13 - Block M

Kapittel 13 har tittelen "Sykdommer i muskel-skjelettsystemet og bindevev" og er brutt ned i seks hoveddeler, hvorav fire er relevante for kiropraktorer. Blokker M00 til M25, med tittelen "arthropathies", gjelder sykdommer i ledd. M40 til M54, med tittelen "rygglidelser," gjelder sykdommer i ryggraden. M80 til M94, med tittelen "Osteopathies og Chondropathies" avtale med bein og brusk sykdom. Den siste delen har tittelen "Andre lidelser i muskel-skjelettsystemet og bindevev," for de som ikke dekkes andre steder.

Kapittel 17 - Block Q

Kapittel 17, med tittelen "Medfødte misdannelser og kromosomavvik," avtaler med misdannelser. Kiropraktorer vil for det meste være opptatt av blokker Q65 til Q79 tittelen "Medfødte misdannelser og deformiteter i muskel-skjelettsystemet." Disse avsnittene er laget lemmer som var misformet eller savnet siden fødselen.

Kapittel 19 - Blokkerer S og T

Blokkerer S og T er gruppert under tittelen "Skader, forgiftninger og visse andre konsekvenser av ytre årsaker", og håndtere hovedsakelig med traumerelaterte skader. Her vil kiropraktorer stort sett være opptatt av noen av punktene i §§ 2-12, eller blokker S00 til T14. Disse blokkene avtale med forstuinger, brudd og dislokasjoner av alle bein fra halsen og ned til føttene.

Kapittel 20 - Blocks V, W, X og Y

Blokker V gjennom Y er gruppert under tittelen "Eksterne årsaker til sykelighet og dødelighet." Kiropraktorer vil for det meste være opptatt med blokk V, som omhandler transportulykker. Det betyr å være i en motor ulykke eller skadet av et kjøretøy i bevegelse. Dette dekker ikke blir skadet mens du arbeider på et kjøretøy, skader som knuse en finger i en bildør eller med hensikt å bli truffet av en bil. Seksjoner W00 til W64 dekker andre ulykker, for eksempel fallende eller idrettsskader. Blokkerer X60 til avtale med selvpåført skade og skade forårsaket av overgrep Y09. Seksjoner Y96 og Y98 bekymring generelle arbeidet og livsstilsrelaterte forhold.

Hvordan endrer jeg fra kg til Lbs på en helse O Meter Touch?

Hvordan endrer jeg fra kg til Lbs på en helse O Meter Touch?


Helse-o-Meter er et anerkjent navn i skalaer. Disse skalaene er nøyaktige og pålitelige, det er derfor de er mye brukt for veiing pasienter i sykehus, legekontorer og klinikker. De er også brukt i treningssentre, så vel som i hjemmene. Helse-o-Meter Touch skala er en digital skala som er batteridrevet og lett å bruke. Veier deg med en skala kan være en viktig del av sporing av kosthold og fitness mål over tid.

Hvordan endrer jeg fra kg til Lbs på en helse O Meter Touch?

•  Se på baksiden av Helse-o-meter Touch skala.

Finn girvelgeren for å endre skalaen fra kilo (kg.) Til pounds (lbs.).

•  Plasser vekten tilbake på et flatt, hardt underlag. Digitalvekten vil oftest ha en nullstilling funksjonen, som automatisk nuller ut skalaen før bruk for å sikre nøyaktige målinger.

Slå på skalaen ved å banke det med foten. Vent til en null vises på skjermen. Dette betyr at skalaen er klar.

Trinn på vekten og stå stille mens den beregner vekten din. Bevegelse kan gi en unøyaktig lesing.

Hvordan Naturligvis Stop DHT fra binding til hårsekkene

En av de vanligste årsakene til hårtap hos menn er overproduksjon av en metabolitt som kalles dihydrotestosteron (DHT). DHT oppstår når hormonet testosteron kommer i berøring med enzymene i hodebunnen og hud. Når dette skjer, er feil signaler sendes til hjernen og veksten syklus av håret ditt er avbrutt. DHT deretter binder seg til hårsekkene, forårsaker hårtap. Ved å ansette alle metodene nedenfor, kan du effektivt redusere produksjonen av DHT og hindre den fra å binde seg til hårsekkene.

Hvordan Naturligvis Stop DHT fra binding til hårsekkene

Konsumere så Palmetto urt i tablettform. Denne urten inneholder potente flavonoider, fettsyrer og plantesteroler som stopper DHT fra forming og binding til hårsekkene. Det gjør det også mer proteiner for å trenge inn i hårsekkene, noe som kan resultere i tykkere hårvekst. Den trygge og anbefalte dosering av denne urten er en 500 mg. tablett en gang daglig.

Ta én 500 mg. brennesle blad kapsel hver dag. Bortsett fra sine helbredende egenskaper, kan brennesle blad redusere dannelsen av DHT samtidig hindre at en akkumulering og binding i hårsekkene. Drikk to glass vann når du tar denne kapselen siden det kan legge igjen en bitter smak i munnen.

Drikk ett eller to kopper grønn te for å bidra til å stoppe DHT fra forming og binding til hårsekkene. Grønn te inneholder potente forbindelser som flavonoler og katekiner som kan redusere DHT produksjon. Du kan også ta grønn te kosttilskudd sammen med te. Den anbefalte dosering for denne urten er to 500 mg. kapsler en time før måltider for maksimalt utbytte.

Legg rikelig med soyaprodukter som tofu og soyamelk til kosthold. Soyabønner er rik på organiske forbindelser som kalles isoflavoner som kan stoppe DHT produksjon. Spis 2-3 porsjoner med tofu hver dag.

Massasje gresskar frø olje inn i hodebunnen før du går til sengs hver kveld. Når påføres rikelig til hodebunnen, kan gresskarfrøolje stoppe produksjonen av DHT. Ta en varm dusj for å bidra til å åpne porene i hodebunnen, deretter massere oljen i 15 minutter og la på over natten. Skyll godt i morgen.

Hint

  • Du kan kjøpe alle de nevnte elementer til din lokale helsekost butikk.
  • Du bør rådføre deg med lege før du tar fatt på selv behandlinger for håravfall og andre hudlidelser.

Går Fra Vegetarisk til Pescatarian

Går Fra Vegetarisk til Pescatarian


Hvis du har fulgt et vegetarisk kosthold, noe som eliminerer all kjøtt, fisk og fjærkre fra kosten din, bytte til en pescatarian kosthold, som tillater deg å spise sjømat, både fisk og krepsdyr, er enkelt. Endre til en pescatarian kosthold kan også ha helsemessige fordeler, ettersom sjømat inneholder næringsstoffer du ikke kan få fra planter.

Grunner for skiftende

En vegetarianer kan vedta en pescatarian diett fordi han ikke funn forbruker noen animalsk protein for vanskelig. Av etiske grunner knyttet til avl og slakteprosesser, kan han foretrekker å ikke spise biff, kylling eller svinekjøtt. Noen vegetarianere bytte til pescatarianism fordi de ønsker de helsemessige fordelene av protein uten tilsatt mettet fett som finnes i kjøtt og flesk. De har også dra nytte av omega-3 fettsyrer som finnes i fisk.

Fordeler

Mens vegetarianere kan få tilstrekkelig protein i kostholdet fra plantekilder, er jern og protein forsyninger av planter ikke så godt absorbert av kroppen som de fra animalske kilder. Spise fisk høy i essensielle omega-3 fettsyrer bidrar også lavere kolesterol og kan bidra til å forebygge hjertesykdom. Jern fra fisk og andre dyr, kalt heme jern, er bedre absorbert enn nonheme jern fra planter. Kroppen absorberer mellom 15 og 35 prosent av heme jern sammenlignet med 2 til 20 prosent av nonheme jern, ifølge Office of Kosttilskudd. Denne forskjellen er viktig hvis du har lave nivåer av jern i de røde blodcellene, kalt jern-mangel anemi.

Risiko

Fisk inneholder kvikksølv og andre forurensninger som går inn i innsjøer, elver og hav som følge av industriforurensning. Enkelte fiskebestander, inkludert sverdfisk, hai, konge makrell og tilefish, er mer sannsynlig å være forurenset med kvikksølv og andre miljøgifter, ifølge United States Environmental Protection Agency. Gravide kvinner og små barn er spesielt utsatt for effektene av kvikksølv i fisk og bør begrense sitt inntak til 12 gram av sjømat per uke og velge fisk lavere i kvikksølv, som laks, hermetisk lys tunfisk, reker og sei.

Betraktninger

Valget om å legge til sjømat i kostholdet ditt i stedet for å følge et vegetarisk kosthold er en personlig en, men snakk med legen din om fordeler og risiko for hver type spising plan. Selv om du ikke er gravid, noe som begrenser inntaket av høy kvikksølv fisk og favoriserer de fisk med lavt kvikksølvinnhold er en god idé.

Hvordan planlegge en statisk elektrisitet fra et sykehus til et hjem

Hvordan planlegge en statisk elektrisitet fra et sykehus til et hjem


Som en person aldre, har en sykdom eller en ulykke, noen ganger oppholdet på sykehuset ikke tillater nok tid til å komme seg etter det som sendte personen til sykehuset i første omgang. For en eldre person, sykdom og svakhet forverret av alder, kan bety eldre pasient overganger permanent fra et sykehus innstillingen til et pleiehjem. Uansett årsak, enten permanent eller midlertidig, må planene gjøres før utskrivning fra sykehuset og oppgjør finner sted.

Bruksanvisning

•  Spør legen om nivået av omsorg pasienten vil kreve etter utskrivning fra sykehuset. Hvis du er den som er ansvarlig for pasienten som ektefelle, søsken eller annen autorisert familiemedlem, når legen antyder pasientene trenger et sykehjem anlegget snarere enn å gå hjem, enten midlertidig eller permanent basis, må du stille konkrete spørsmål som til hva pasienten vil kreve i veien for medisin og medisinsk behandling. Hvis dette skal være en midlertidig plassering, be om et overslag tiden av healing før personen ville bli klarert til å returnere hjem. Dette hjelper deg å vite hva slags sykehjem omsorg for å søke. Spør også legen for sykehjems anbefalinger.

Vurdere forsikring og annen finansiell bistand til å forstå hvilke alternativer du kan ha økonomisk i å søke etter et sykehjem. Snakk med et sykehus økonomisk rådgiver, forsikringsselskapet, og hvis personen er på offentlig støtte eller pensjonsytelser, snakke med aktuelle avdelinger for retningslinjer og hjelp.

Sjekk ut sykehjem i området. Ikke alle sykehjem er like. Noen sykehjem har et høyere nivå av medisinsk behandling enn andre. Du må finne et sykehjem med nivået på sykepleie og medisinsk behandling er nødvendig for den personen som blir utskrevet fra sykehuset. Stille spørsmål til de ansatte og sykepleiere. Gå til anlegget og se deg rundt. Vær oppmerksom på hvordan beboerne blir behandlet, og hvis behov blir møtt raskt og effektivt. Besøk med beboerne. Vurdere hvordan sykehjemmet ser ut og lukter. Lukten gir deg ledetråder til renslighet av sted. Snakk med maten ansatte for å se om de vil gi måltider, inkludert noen spesiell diett, nødvendig for den som vil bli sluppet ut til anlegget.

Snakk med ledelsen av hjemmet. Ledelsen vil fortelle deg om det er en venteliste, og hvor snart et rom kan bli tilgjengelige. Dersom utslippet er nært forestående, må du finne et sted som ikke bare vil ta vare på riktig måte for den personen som blir sluppet ut, men det vil ta dem så snart personen er utskrevet fra sykehuset.

Lær dato og tidspunkt for utslippet. For å gjøre overføringen så glatt og smertefritt som mulig, sørg for at du vet nøyaktig når legen planlegger å slippe pasienten, slik at du kan ha sykehjemmet stilt opp og transport klar. Sørg også for å ha en liste over alle medisiner, fremtidige avtaler samt nøyaktig hva omsorg pasienten krever, selv under overføringen. Med planlegging og omsorg, kan du gjøre utslippet mye mindre stressende for den personen som blir utskrivning fra sykehuset til et hjem.

Kan Dye fra Klær føre til utslett?

Hva er kontakteksem?

Fargestoffer fra klær kan føre til utslett hos personer som er allergiske eller sensitive for syntetiske fargestoffer. Kontakteksem er en tilstand der et hudutslett oppstår etter at huden er eksponert for parfyme, fargestoffer eller andre irritanter.
De utsatt for kontakt dermatitt bør vurdere iført ublekede, nondyed plagg som er merket som sådan. De kunne også bære klær merket som farget med giftfri fargestoffer.

Ifølge helse- og sikkerhetsvurdering av Washington State Department, kan klær eksem skyldes fargestoffer i klær gnir seg lett på huden. Avdelingen forklarer at kommersielle fargestoffer kan enkelt overføres til folk på denne måten.

Rettsmidler

Den enkleste måten å redusere klær dermatitt er å fjerne alle klær som har kommersielle fargestoffer. Med mindre et plagg er spesielt merket som blir farget med giftfri fargestoffer, er det sannsynlig farget med mye billigere, syntetiske fargestoffer.
Ifølge Safety and Health Assessment of Washington State Department, blues og fiolett syntetiske fargestoffer ofte skape hudirritasjon for de med denne følsomheten.
I stedet velger klær som ikke er farget med kunstige fargestoffer eller de som ikke er farget i det hele tatt.

Forebyggende tiltak

I dag er mange plagg er farget fra planter, urter og til og med te. Disse plaggene blir solgt på nettet eller i spesialkataloger. Innkjøp og iført klær som ikke er farget med syntetiske farger kan redusere eller eliminere utslett.
Det vil være en prosess med prøving og feiling for å finne ut hvilke typer klær ikke vil irritere en person med klær dermatitt.

Hvordan virker Nutrition Få fra morkaken til fosteret?

Introduksjon

Placenta er et stort, flatt organ som er festet til innsiden av livmoren til en gravid kvinne. Det er festet til fosteret gjennom navlestrengen. Morkaken har mange viktige funksjoner under svangerskapet, inkludert hormonproduksjon og gass og næringsutveksling mellom mor og baby gjennom deres blod strømmer. Denne overføringen er viktig i slik næring transporteres fra moren gjennom morkaken til fosteret og utvise avfall som produseres av fosteret tilbake gjennom morkaken og inn i mors blodstrømmen, som deretter utgitt av moren.

Funksjon under graviditeten

Placenta er sammensatt av tallrike blodkar. Disse blodårene er fylt med fosterets blod, mens morkaken er rik på mors blod. Ettersom disse blodkar bære fosterblod gjennom placenta, de kommer i kontakt med morens blod, som overfører næringsstoffer inn i og fjerner avfall fra den føtale blod gjennom veggene i blodkarene. Det er viktig å merke seg at i løpet av denne interaksjon, tillater blodet ikke sammen. Separasjon blir vedlikeholdt av blod fartøy vegger.

De stoffene som er transportert fra mor til foster inkluderer glukose, aminosyrer, maternale antistoffer, oksygen og avfallsprodukter slik som karbondioksid og bilirubin fra leveren. Glukose fungerer som energikraftsenter for fosterets utvikling. Aminosyrer er byggesteinene i fosteret. Maternale antistoffer tilveiebringe immunitet til fosteret før den er i stand til å produsere egne antistoffer som sitt immunsystem modnes.

Etter fødsel

Når et barn blir født, er morkaken også levert. Dette kalles etter fødselen. Leger undersøker morkaken når den er utvist fra kroppen for å sikre fosterets og mødrehelse. Morkaken blir så ødelagt eller kan bli donert til et laboratorium for ledningen blod banktjenester. Noen kulturer foretrekker å tørke placenta og skape et pulver fra det som så blir konsumert av moren. Det antas at dette bistår i utvinning av mor etter fødsel ved å erstatte hormoner, hjelpe utbruddet av amming, redusere post-partum blodtap og hindre humørsvingninger. Dette har vært praktisert i Kina i flere tusen år. I Tyskland er morkaken gjort i placenta smør. Etter placenta har blitt tørket og malt, det er blandet med en klaret smør. Dette blir så lagret og brukt til å behandle hud problemer hos barnet, for eksempel eksem.

Hva Holder Knee Fra Flytte Medialt til Sideveis?

Hva Holder Knee Fra Flytte Medialt til Sideveis?


Kneet er en utrolig komplisert ledd bestående av tre ben hvis ender er dekket i brusk: tibia, patella og femur. Ved siden av tibia i det nedre ben, på den utvendige del eller lateral side, er fibula, en mindre og tynnere ben. Selv om fibula formulerer med hverken patella eller femur, er det en viktig struktur av kneet. Fire leddbånd koble disse bein og brusk til hverandre: de to sivile leddbånd, fremre korsbånd og bakre korsbånd. I tillegg, 12 muskler strekker seg fra den øvre ben til leggen, for derved å krysse kneleddet. Flere av disse musklene er festet til bein av kneet via sener.

Alle disse strukturer tillater kneleddet. Denne felles er utformet som et hengsel, med primær bevegelser blir fleksjon (bøying) og forlengelse (utretting). Flere strukturer forby lateral og medial, eller fra side til side, bevegelser av kneleddet.

Collateral Ligaments

To sivile leddbånd koble femur og shin bein og gi side-til-side-støtte. Den laterale leddbånd (LCL) forbinder femur til fibula, langs utsiden av beinet. LCL gir sideveis støtte til kneet, å holde den fra å bøye seg utover. Den mediale leddbånd (MCL) forbinder femur til tibia, langs innsiden av benet. MCL gir medial støtte for kneet, holde den fra å bøye innover.

Medial Muskel Support

Selv om MCL er primært ansvarlig for den mediale stabiliteten av kneet, tre muskler bidrar svak mediale støtte. Den semitendinosus, sartorius og gracilis muskler all sin opprinnelse i bekken-området og sett på den mediale (eller interiør) side av tibia.

Iliotibial Band

LCL bidrar til sideveis stabilitet av kneet, men det er sterkt hjulpet av en rekke andre muskler og strukturer. En slik struktur er Iliotibial band. Dette tykke bånd av fascia begynner på hoftekammen, eller toppen av hoftebenet, renner ned på utsiden av beinet og legger til alle tre benete strukturer i kneet.

Lateral Muskel Support

I likhet med Iliotibial band, biceps femoris, popliteus og laterale hodet av gastrocnemius muskler gir sidestøtte for kneet. Biceps femoris er en av de hasesenemusklene plassert på baksiden av låret. Denne muskelen utspring i bekken-området, og festes til den laterale side av skinnebenet, så vel som fibula. Både popliteus muskel og den laterale hodet av gastrocnemius muskel stammer fra den laterale side av femur for å tilveiebringe lateral støtte til kneleddet.

Hva Zoonotiske Sykdommer spredte seg fra Pet Dyr til mennesker?

Hva Zoonotiske Sykdommer spredte seg fra Pet Dyr til mennesker?


En zoonotisk sykdom er en smittsom sykdom som er naturlig overføres fra dyr til mennesker. Sykdommer kan overføres til mennesker fra vanlige kjæledyr som fugler, hunder og katter. Husdyr bør undersøkes med jevne mellomrom av en veterinær for å utelukke eventuelle zoonotisk sykdom som kan skade dem eller spre seg til familiemedlemmer.

Papegøyesyke (Parrot Fever)

En person kan kontrakten psittacosis eller papegøye feber, ved inhalasjon av tørket avføring eller spytt fra infiserte parakitter eller fugler i Psittacidae familien. Menneskelige symptomer inkluderer frysninger og feber eller muligens lungebetennelse. Infiserte fugler vises sløv, har ingen matlyst og kan ha løs avføring.

Ringorm

Ringorm er ikke en orm, men en runde formet utslett som vises på huden. Den er forårsaket av en sopp. Det kan overføres fra hunder og katter til mennesker og vokser best i varme eller fuktige omgivelser. Sporene kan overleve på en infisert animalâ € ™ s sengetøy eller miljømessige omgivelser for inntil to år. Dyr kan ikke viser tegn på ringorm, men kan fremdeles være bærere av soppen.

Skabb

Skabb er forårsaket av parasitten Sarcoptes scabiei, som blir overført fra hunder til andre hunder, eller til mennesker. Parasitten forårsaker kløe og håravfall i hjørnetenner. Mennesker kan kontrakten skabb, men vil ha sykdommen for bare en kort tid; midd kan bare overleve på menneskelig hud i ca tre uker. Et menneske kan bli smittet av en valp eller hund som ikke har blitt helbredet av sykdommen. Menneskelige symptomer inkluderer en rød humpete utslett, kløende hud eller blemmer på såler på hender og føtter. En krem ​​avledet fra permetrin, et insektmiddel som vanligvis brukes til å kurere hodelus, kan være foreskrevet for å kurere skabb hos mennesker.

Toksoplasmose

Toksoplasmose forårsakes av en parasitt som kalles Toxoplasma gondii. Det kan spres av en katt som har konsumert parasitten ved å spise rått kjøtt eller ville fugler eller gnagere. Katten utstøter parasitten i sin avføring, og kan forurense hagejord, childrenâ € ™ s sandkasser eller sin egen søppel boksen. Et menneske kan utilsiktet konsumere forurenset fecal materiale fra uvasket eller vasket dårlig hender.

Friske mennesker vil vanligvis viser ingen symptomer når de kontrakt toksoplasmose. De kan ha vage influensalignende symptomer i flere uker, men vil da føle seg normal. Dersom senere på deres immunsystem blir kompromittert på grunn av en urelatert sykdom, kan symptomene på toksoplasmose dukke opp igjen og forverres. De kan oppleve feber, mental forvirring, krampeanfall eller tap av koordinasjonsevne.

En gravid kvinne som kontrakter toksoplasmose under svangerskapet er i fare for å overføre smitte til hennes ufødte barn. Kvinnen kan lide en spontanabort eller dødfødsel. Et spedbarn født med sykdommen kan lider av gulsott, forstørret lever eller øyesykdom. Barn født med sykdommen kan manifestere alvorlige symptomer senere i tenårene. De kan utvikle psykiske funksjonshemminger, beslag, hørselstap, øyeinfeksjoner og blindhet. En gravid kvinne som mistenker at hun kan ha toksoplasmose bør testes av hennes lege umiddelbart.

Fosterets utvikling fra uke en til Eight

I løpet av de første åtte ukene etter unnfangelsen, forvandler et embryo fra en zygote til et embryo, og til slutt inn i det som er kjent som et foster et utviklings baby med alle de store kroppsfunksjoner på plass ----. Fosterutviklingen skjer i store sprang før en mor selv vet hun er gravid. Fosterets utvikling fra uke 1-8 er en mirakuløs fysiologisk prosess som nå er godt forstått, takket være moderne teknologi.

Uke One

Fra den første dagen av unnfangelsen, har den menneskelige zygote et komplett sett med 46 kromosomer, og kjønn bestemmes ---- XY kromosomer for en gutt eller XX for en jente. Under resten av den første uken, flyter fritt inne embryoet i livmoren, de hurtig delende celler.

Uke Two

I løpet av to ukers - typisk mellom dager 10 og 14 etter befruktning - embryoet legger seg en flekk i livmoren og cellene, som vil bli placenta implantat i foringen for å transportere næringsstoffer fra morens blodtilførsel til fosteret.

Uke Tre

Uke i tre fosterutvikling bringer dannelsen av det midtre lag av celler på embryoet. Hjertet begynner å slå, og nevralrørsdefekter former; Dette vil bli hjernen og ryggmargen.

Uker Fire & Five

I ukene fire og fem, begynner fosteret å ta form med et hode og hale-lignende struktur. Øyne, munn og lemmer begynner å dannes, komplett med små finger og tå knopper.

Uke Six

Fosterutvikling i den sjette uke etter unnfangelse omfatter veksten av øyelokkene, så vel som betydelig utvikling av hjernen, noe som gjør hodet stort i forhold til resten av embryoet.

Uker Seven & Eight

Uker sju og åtte av svangerskapet avslører utviklingen av eggstokkene eller testiklene på embryo, alle viktige organer på plass og initiering av muskelbevegelser. Etter den åttende uke, har embryoet avanserte til fosterstadiet.

Kan mange være smittsom fra en hund til en menneskelig?

Mange er en vanlig parasittisk hudinfeksjon som rammer både ville og tamme hunder. Hunder kan kontrakten to former av tilstanden: demodectic skabb og skabb. Av disse to, er sacroptic skabb den eneste form som er zoonotiske, eller overføres til mennesker. Demodectic og skabb ofte har lignende symptomer, så pet eiere bør søke diagnose fra en kvalifisert veterinær og menneskelig lege hvis de er bekymret for parasitten sprer seg til mennesker eller andre hunder. Heldigvis er relativt lett å behandle i både hunder og mennesker skabb. Mens kløe kan vedvare i flere uker, er smitten vanligvis eliminert raskt.

Demodectic vs. Sarcoptic Mange

Bare en veterinær kan lett skille mellom demodectic og skabb, siden de har svært like symptomer: kløe, hårtap og «skorpedannelse" av huden er de definerende symptomer på skabb hos hunder. Demodectic skabb er forårsaket av midd som naturlig lever på hundens kropp, men de kan bli overbefolket hvis dyret er svekket av stress, sykdom eller underernæring. Skabb er forårsaket av en annen form for midd, og det er vanligvis mer alvorlig enn den demodectic form av sykdommen. Heldigvis, pet eiere som har hunder med demodectic skabb er ikke i faresonen for å pådra seg sykdom.

Dog-til-menneske-overføring

Det finnes dusinvis av forskjellige former for skabb, som hver er spesialisert for å målrette et bestemt dyr. De typer skabb som påvirker hunder vanligvis forårsake bare milde infeksjoner hos mennesker. Når dette parasittisk midd påvirker et menneske, er det generelt referert til som skabb, ikke skabb. Ifølge Mayo Clinic, "Folk er usannsynlig å utvikle full blåst skabb fra [hunder], som de kunne fra kontakt med den menneskelige skabb midd." Imidlertid er overføring av parasitten fra et kjæledyr til et menneske fortsatt meget mulig, spesielt for folk som er i hyppig fysisk kontakt med sine kjæledyr.

Symptomer på skabb i et menneske

Hos mennesker, den skabb (skabb) parasitten forårsaker ekstremt kløende utslett som vanligvis verre om natten. De kan skilles fra andre typer utslett, som eksem og kontakteksem, fordi de inneholder tynne spor består av små blemme-lignende støt. Disse linjene er hule-løyper gjort av midd. Hos voksne, utslett forårsaket av skabb er mest sannsynlig å dukke opp i folder av skin-- indre albuer, knær, håndledd, rumpe, kjønnsorganer og bryster. Hos barn, de som oftest hule rundt ansiktet, hodebunnen og halsen. Skabb midd også påvirke palmer i hendene og fotsålen.

Forebygging

Hvis en hund blir infisert med noen form for skabb, bør han eller hun bli behandlet så raskt som mulig. Dette reduserer hundens ubehag og bidrar til å forhindre skabb sprer seg til et menneske. De fleste veterinærer anbefaler å behandle alle hunder i en husholdning som har hatt en skabb utbrudd, siden sykdommen kan være så smittsom. Folk bør unngå klining, kosing, eller dele en seng med en hund som er kjent for å ha skabb, og hundens eget sengetøy bør endres og rengjøres regelmessig. Skabb infeksjonen sprer seg lett fra menneske til menneske, bør så ekstra forholdsregler tas hvis en person i familien er kjent for å ha blitt smittet med parasitten.

Behandling for Sarcoptic Mange og skabb

For hunder, et stoff som heter ivermectin er den mest effektive behandlingen for skabb. Men mange typer gjeting-hund (spesielt collie) er svært følsomme for stoffet, og kan ha livstruende reaksjoner på det. Et derivat av ivermektin, elamectin, er ansett å være tryggere for anvendelse i hunder som kan være sensitive. De mest brukte legemidler for mennesker er permetrin og crotamiton. Mens de dreper skabb midd raskt, kan det ta uker eller måneder før hudirritasjon er helt eliminert. Hjem rettsmidler som havremel bad og Calamine lotion kan bidra til å berolige kløe, men de vil ikke eliminere skabb infeksjon alene.

Hvordan overgangen fra Vegetarisk til Vegan

Bilde: FreeDigitalPhotos.net "data-modal-content =" p> Bilde: FreeDigitalPhotos.net "> Hvordan overgangen fra Vegetarisk til Vegan


Hvis du allerede har vært å spise en vegetarisk kosthold, vil du mest sannsynlig vet de beste kildene til protein, fantastiske oppskrifter og vegetariske erstatninger for kjøtt. Du kan oppleve at du ønsker å gå over fra et vegetarisk kosthold til et vegansk kosthold. Veganere spiser ikke, eller kjøpe noen animalske biprodukter fordi de tror de skal være skadelig for dyr. For noen som allerede er vegetarianer, i utgangspunktet betyr dette å kutte ut meieriprodukter og egg. Dette er hvordan overgangen fra vegetarianer til veganer.

Hvordan overgangen fra Vegetarisk til Vegan

•  Definer for deg selv hvorfor du ønsker å gjøre overgangen til et vegansk kosthold. Mange vegetarianere implementere en vegansk diett, fordi de tror å kjøpe noen dyr biprodukt bringer skade og fare for dyr (inkludert mat, skinn og produkter til personlig pleie). Mens andre bestemmer seg for å gå over til et vegansk kosthold på grunn av de helsemessige fordelene. Når du forstår helt klart fordelene med veganisme for deg selv og dine omgivelser, vil overgangen virke lettere og ikke-restriktive.

Lær hvilke matvarer for å kutte ut av kostholdet ditt. En veganer spiser ikke noen animalske biprodukter, inkludert kjøtt, meieriprodukter og egg. Les etikettene på bearbeidet mat. "Skjult" animalske biprodukter er også funnet i mange bearbeidet mat. For eksempel er "myse" og "kasein" både avledet fra melk. Noen veganere velger å ikke spise mat som inneholder honning, mens andre ikke tror bier er skadet i behandlingen av honning. For informasjon og oppskrifter som er spesifikke for en vegansk diett, gå til The Vegan Connection nettsted (se Ressurser). Denne nettsiden har en "startpakke" for veganere å laste ned.

Avgjør om å endre til veganer alt på en gang, eller for å gradvis kutte ut matvarer. Ulike kilder anbefaler ulike tilnærminger. Du vil mest sannsynlig finne hvilken måte arbeidet for deg når du ble vegetarianer vil også arbeide for deg som du gjør overgangen til et vegansk kosthold.

Se etter veganske substitutter og ikke-vegansk mat. Alle helsekostbutikker og de fleste dagligvarebutikker selger vegansk ost, soya melk og iskrem, ris melk, og andre alternativer. Helsekostbutikker tilbyr det største utvalget av vegansk mat, inkludert vegan lettere mat og desserter. Spør andre veganere for deres favoritt mat og prøve forskjellige merker selv.

Planlegge menyer på forhånd slik at du har et godt utvalg og er ikke lei med alternativene. Du kan finne veganske kokebøker på biblioteket og hos din lokale bokhandel. Det er også mange vegansk oppskrift sider på Internett (se Ressurser).

Finn et vegansk samfunn hvor du kan bytte oppskrifter, mat erstatning ideer og annen informasjon. Du kan finne en gruppe gjennom helsekostbutikker, co-operative dagligvarebutikker eller på nettet. Se etter vegan grupper innen "Yahoo! Groups" eller gjennom en søkemotor.

Eksperimenter med nye matvarer. Besøk bondens marked for å finne sesongens råvarer og undersøke nye måter å lage mat. Finn nye meieri eller kjøtt erstatter du ikke har prøvd og legge dem til din meny. Forbered vegan måltider for venner og familie. Den beste måten å nyte din nye vegansk kosthold er å holde det interessant og morsomt.

Noen veganere håndheve diett "regler" på seg mer enn andre. Følg de grunnleggende retningslinjene for å være veganer (ingen kjøtt, ingen meieri, ingen egg), og deretter bestemme selv hvor disiplinert du ønsker din diett for å være. Eventuelle endringer du gjør mot veganisme vil være gunstig for deg selv og verden rundt deg.

Hint

  • Når du spiser ute, enten på et hjem eller en restaurant, være forberedt ved å vite hva mat valg du vil ha. Ring fremover for å finne ut om en venn som serverer middagen vil ha vegetabilske alternativer eller hvis du skal ta med egen mat. De fleste restauranter kan lage en vegansk rett, selv om det ikke er oppført på menyen.
  • Kritikere kan være nedslående. Som med alle diett endring, vil du ha noen spørsmål ved din beslutning om å bli veganer. Husk at du gjør dette for deg selv og ikke for andre. Du trenger ikke å forklare eller rettferdiggjøre valg av matsorter.
  • Ved å spise utenfor hjemmet, angi at du ikke spiser noen animalske biprodukter. Folk forveksler "vegan" og "vegetarianer", og kan ikke vurdere ingredienser som egg, fløte eller honning.
  • Ikke overbelastes ned med overgang til veganer. Tilbringe all din tid på å bekymre hva en veganer ikke kan spise vil ta spenningen ut av å planlegge måltider og shopping for vegansk mat. I stedet for å fokusere utelukkende på hva du ikke kan spise i en vegansk diett, fokusere mer på hva du kan spise i din nye sunne livsstil.