Digidexo.com

rehabilitering skulder øvelser

Fysioterapi Skulder Øvelser

Hvis du gjenoppretter fra en skulderskade eller kirurgi, må du fokusere på å gjenvinne styrke med å gjenopprette komplett utvalg av bevegelse. For skulderen for å arbeide mest mulig effektivt, må den ha både styrke og fleksibilitet. Fysioterapeuter og ortopediske kirurger anbefaler å utføre øvelsen rutine to til tre ganger daglig i 10 til 15 minutter om gangen.

Active Range of Motion

Når du gjør aktivt arbeid med skulderen din i rehabilitering, er målet å øke omfanget av bevegelse. Når det er sagt, aldri presse bevegelsen forbi det punktet av komfort. Du ønsker ikke å re-skade skulderen din. Bøy i midjen din, slik at skulderen din å dingle mot bakken. Gjør sirkel rotasjoner med overkroppen for å skape momentum for armen din - det skal fungere som en pendel. Har både med og mot klokken bevegelser. Deretter sitter i en stol, holde armen utvidet rett mot kneet, og deretter heve den opp mot himmelen så høyt du kan. En annen øvelse for å hjelpe gjenvinne fleksibilitet i skulderen er en intern rotasjon, der du plasserer armen bak ryggen og heve den til dine skulderbladene. Så stå med armene på din side; holde skadde armen rett, heve den til skulderhøyde.

Isometrisk

Isometrisk trening er en måte å bygge styrke ved kontrahering en muskel mot motstand som ikke er i stand trekk. Slik at lengden av bevegelsen ikke beveger seg, men muskelen arbeider. Du kan gjøre isometrics ved hjelp av en vegg, bord eller pute for å skape motstand. Når du gjør isometriske øvelser, ikke presse så hardt du kan; i stedet, trykk og bare 60 til 70 prosent av full styrke slik at du ikke press deg selv.

Skulder rotasjon kan gjøres isometrisk hvis du står med kroppen din vinkelrett på en vegg. Kom nærmere den med armen holdt parallelt med gulvet. Skyv armen inn i veggen med håndflaten vendt bort fra veggen i fem sekunder og deretter slappe av. Gjenta 10 ganger. Deretter plasserer håndflaten slik at den presser inn i veggen. Du kan også gjøre skulder adduction og bortføring. Plasser en pute under armhulen og presse armen inn i kroppen din. Skyv deretter utsiden delen av armen din mot baksiden av en stol.

Støttede Øvelser

Støttede øvelser bruke noen mekanisme for å veilede bevegelse for å forebygge stress eller bruk av andre muskler. De lar deg isolere bevegelse og sammentrekning til en eksakt muskelgruppe. Et eksempel på en skulder øvelse er understøttet en skulder rotasjon. Med underarmen sitter flatt på et bord, ta med underarmen i magen og strekker den ut til knyttneve er i midten av bordet. Å gjøre en intern rotasjon mens du ligger nede vil bidra til å oppnå det samme målet; bruke en vekt for å legge til styrke. Ligg på din side på en seng med skadet skulder mot sengen. Hold en pute under hodet og plassere en vekt i hånden. Hold albuen bøyd i en 90-graders vinkel. Start med håndleddet lå på sengen, og deretter heve den til en posisjon som er vinkelrett på senga; deretter flytte den tilbake til sengen overflaten. Hold bevegelser sakte og kontrollert.

Skulder Øvelser for Artrose

Artrose er den vanligste formen for leddgikt, er en akselerert prosessen med aldring. Ledd og brusk brytes ned når du blir eldre, men med slitasjegikt denne prosessen er raskere. Det er en forverring av større leddene forårsaker smerter som forverres ved fysisk aktivitet og bedre med hvile. Eldre alders, fedme, tidligere skader og repeterende bevegelser kan bidra til det. Selv om skulderen ikke har vanligvis symptomer, kan det bli påvirket. For å holde tilstrekkelig utvalg av bevegelse, redusere smerte, og redusere stivhet, gjør skulder øvelser som strekker og strekker muskler og sener.

Identifisere problemområder

Skulderen utfører mange forskjellige bevegelser. Ifølge boken "Auto Stretching," identifisere hvilke bevegelser som er mest vanskelig å gjøre vil hjelpe deg å finne ut hvilke øvelser for å prøve. Hvis du løfter armen til siden er tøff, kan du utføre oppgaver som for eksempel å løfte en juice kan eller en lett ut til siden for å styrke denne bortføring bevegelse. Hvis du ikke er sikker, kan du prøve flere forskjellige skulderøvelser eller sjekk med legen din. Sørg for å inkludere rotator cuff øvelser.

Forbedre Fleksibilitet

Hvis en skulder er stram og stiv, vil du ønsker å øke fleksibiliteten. Noen øvelser for å gjøre dette inkluderer pendelen, hvor du lener deg over og gjøre små sirkler med armen, eller klappe deg selv på ryggen ved å nå en arm opp over hodet og deretter bøye det ved albuen. Yoga, stretching klasser, styrketrening og bevegelighet klasser for eldre voksne kan alle bidra til å forbedre skulder fleksibilitet.

Lindrende stramme muskler

Mange mennesker holder spenningen i skuldrene. Med slitasjegikt, kan dette være verre. Strekk ut skuldrene ved å rulle dem bakover og fremover. Dessuten kan du knele (på en pute) foran en stol og strekke armene mot stolsetet mens du ser ned. Du kan også helle i en dørkarm i ulike posisjoner og utføre isometriske (ingen muskelbevegelser) sammentrekninger. Visse yoga, som Cat og Cow, kan også være avslappende for skuldre og rygg.

Økende Styrke

For å øke styrken i skulderen belte området, bruke verktøy som håndklær, motstand band og 1- eller 2-lb. vekter (juice bokser eller flasker fylt med sand arbeid, også). Ved å legge til motstand mot bevegelsene dine, vil du gradvis bygge styrke. Løft begge armene (eller en om gangen) til skulderhøyde foran deg, til siden og deretter bak deg. Også ta begge armene ut til sidene med lett bøyde albuer, klem skulderbladene sammen og deretter slappe av. Du kan utføre skulder shrugs med vekter, så vel.

Skulder øvelser for Rotator Cuff Pathology

Rotator cuff er en serie på fire forskjellige muskler: supraspinatus, infraspinatus, de Teres mindre, og subscapularis muskler. Disse musklene hjelpe stabilisere og støtte ball-and-socket skulderleddet. En av de beste måtene å håndtere skulder ustabilitet eller noen andre skuld problemet er å holde rotator cuff musklene sterke.

Gjør det enkelt

Disse øvelsene er alle laget for å bli ferdig med små vekter (2 oz. Til 8 oz.) I hånden på samme side som skulderen skal styrkes. Disse oppgaver bør føre til tretthet, smerte ikke, og så hvis det er noen smerte, bør en lettere vekt benyttes. Alle disse øvelsene bør gjøres sakte for å bidra til å maksimere sin effekt og unngå å bruke andre armmusklene å hjelpe skuldermusklene. Etter gjør 20 til 30 repetisjoner av alle øvelsene, er det en god idé til is skulderen i 20 minutter. Som en generell regel er det best å gjøre hver øvelse før armen begynner å føle seg trøtt og deretter å gå videre til neste øvelse, roterende gjennom øvelsene før skulderen føler seg utmattet.

Skulder Lift

For denne første øvelsen, begynner med å ligge på magen på en benk eller seng. Plasser armen slik at overarmen er fortsatt i skulderhøyde og deretter albuen er i en 90-graders vinkel til hånden, og pekte mot gulvet. Med vekten i hånden, sakte heve hånden opp til skulderhøyde ved å rotere skulderen din, men å holde albuen bøyd. Hold denne posisjonen i to sekunder, og deretter sakte tilbake hånden til startposisjon. Gjør denne øvelsen til armen din er trøtt, og du har en hard tid å gjøre øvelsen. Deretter bytte til den andre armen og gjenta.

Sideways Lift

Ligge på din høyre side med en opprullet håndkle under høyre armhule for stabilitet mens din høyre arm er utvidet ut fra hodet. I venstre hånd, holde vekten og ha overarmen ved din side, albuen bøyd i 90 grader, og underarmen går ned over brystet med håndflaten vendt mot gulvet. Nå sakte rotere skulderen din, holde albuen bøyd, slik at hånden er på nivå med skulderen din. Hold denne i to sekunder, og deretter sakte tilbake hånden til sin startstedet. Gjenta til skulderen din blir trøtt, og deretter bytte til den andre armen.

Sideways Raise

Igjen, ligge på høyre side, men denne gangen holde venstre arm ved din side. Nå, med vekt i hånden, bøy høyre albuen 90 grader, men holde underarmen på bordet. Sakte heve underarmen før det er på nivå med skulderen din. Hold i to sekunder, og deretter returnere underarmen til sin hvileposisjon. Gjør denne øvelsen til skulderen føler seg sliten og deretter bytte til den andre armen.

Generelt Shoulder Rehabilitering styrke øvelser

Generelt Shoulder Rehabilitering styrke øvelser


The National Institutes of Health heter det at skulderen er "mest bevegelige ledd i kroppen", og som et resultat av "et sted for mange vanlige problemer." Skulder skader påvirke evnen til å utføre daglige aktiviteter og kan redusere din livskvalitet. Innlemming langsom og gradvis skulder-styrke øvelser i rehabiliteringsprogrammet reduserer tiden det tar å helbrede, og bidrar til å beskytte skulderen fra reinjury.

Skulder fleksjon

Skulder fleksjon øvelser utnytte en øvelse band eller lys dumbbell, og styrke forsiden og baksiden av skulderen. Stå eller sitte med føttene flatt på gulvet, armene hengende ned på sidene og håndflatene vendt innover. Hold en lett dumbbell på skadde siden, og sakte heve armen foran deg, holde skuldrene rett, inntil vekten er over hodet ditt. Alternativ metode: Hvis du bruker en øvelse band, holder den ene enden av bandet ned med foten din, og fortsette den samme bevegelsen som beskrevet for lyset dumbbell. Senk dumbbell / øvelse band sakte til utgangsposisjonen.

Progressive Supine Press

Progressive liggende presse øvelser styrke musklene i rotator cuff. Ligg på ryggen med skuldrene hviler på benken eller gulvet, med en vaskeklut plassert over magen. Ta tak i duken i midten, med både hender ved siden av hverandre. Hold albuene rett, og heve kluten rett opp mot taket. Når armene er vinkelrett på kroppen din, løfte begge skuldrene litt opp hold inne i tre sekunder, deretter tilbake til startposisjon.

Vaskeklut gjør at uskadde skulder å gjenoppleve noen av stress oppleves av den skadde skulderen når du hever armene. Som skulderen styrker, flytte hendene lenger fra hverandre for å øke belastningen på den skadde skulderen. Når du kan løfte den skadde skulderen uten assistanse, erstatte vaskeklut med lette manualer.

Rhomboid Bakre deltoid Lift

Rhomboid posterior deltoid lift styrker forsiden og baksiden av skulderen og rotator cuff. Ligg på magen på en smal bord begge armene hengende ned fra begge sider med. Hold en manual i hver hånd. Hold albuene rett, og løft manualene til de er parallelle med gulvet, går du tilbake til startposisjon.

Klemt nerve Skulder Øvelser

Pasienter som går til sine leger med en kriblende i armen eller smerter i brystet er ofte diagnostisert som har en klemt nerve, vanligvis i nakkesøylen. Denne tilstanden er forårsaket av én av de vertebrale plater utbulende eller herniating utad mot en nerveroten. En rekke øvelser, utført på riktig måte, kan bidra til å lindre denne tilstanden over tid.

Posture

Hvis du lider av en klemt nerve i skulderen, har du kanskje tatt det om av feil holdning eller dårlig teknikk når du bærer tunge gjenstander. Hvis dette er tilfelle, så øvelser kan styrke skulder- og nakkemusklene uten å lindre den underliggende sykdommen. Legen din kan foreslå at du korrigere din holdning ved å ikke hunching eller lute på skuldrene. Hvis overflødig kroppsvekt legger press på ryggraden, kan legen din foreslå at du prøver å gå ned i vekt. Mens disse øvelser og strekninger vil gjenopprette bevegelse til felles og redusere smerte, til slutt, engasjere seg i en sunn livsstil basert på god ernæring og riktig trening vil gjøre mer for å hindre en gjentakelse av en klemt nerve i nakken og skulderen. Pasienter som helt mangler evnen til å flytte sine berørte armen bør oppsøke lege, som kan foreslå måter å redusere betennelser, for eksempel is, ibuprofen og kortikosteroider, som vil lindre noe av smerten og nummenhet.

Sittende øvelser

Hvis du kan bevege nakken i alle retninger uten å føle noen nummenhet eller prikkskyting ned fra skulderen i armen eller hånden, begynne å gjøre følgende øvelser. Men stopper umiddelbart hvis du opplever noen smerter. Utfør følgende øvelser mens du sitter på gulvet og holde ryggen rett. Forsøk på å gjøre tre sett med fem repetisjoner av hver. Hver 5-sekunders venting teller som en repetisjon.

For isometrisk fleksjon, holde hodet ser frem til haken nivå. Holde håndflaten mot pannen, bruke den til å gi moderat motstand når du skyver pannen inn i håndflaten i 5 sekunder.

For isometrisk forlengelse, holde hodet ser frem til haken nivå. Holder begge hendene sammen mot baksiden av hodet ditt, kan du bruke dem til å gi moderat motstand når du skyver hodet i hendene i 5 sekunder.

For isometrisk halsen bøye, holde hodet ser frem til haken nivå. Holde håndflaten mot ditt tempel, bruke den til å gi moderat motstand når du skyver hodet i håndflaten din i 5 sekunder. Sørg for å utføre denne øvelsen på begge sider av hodet.

Liggende eller Stående Øvelser

Mens hun lå på ryggen, holde knærne bøyd slik at føttene forblir flatt på gulvet. Deretter fokusere på å holde skuldrene flatt på bakken som du løfter hodet mot brystet, holde haken mot brystet i 5 sekunder. Utfør dette 10 ganger.

Mens hun lå på høyre side med armen helt ut langs samme plan som kroppen din, løfte hodet mot venstre skulder og hold i fem sekunder. Etter å ha hvilt i 3 sekunder, utfør dette ti ganger, deretter bytte til venstre side og gjøre de samme ti ganger til.

Mens på hender og knær, hold ryggen rett og la hodet henge ned mot brystet. Deretter løfter hodet inntil halsen er rett og hold i fem sekunder. Etter en tre-sekunders hvile, gjenta 10 ganger.

Mens du står med nakken og ryggen rett og armene langs siden, trekke på skuldrene opp, prøver å bringe dem mot ørene dine. Utfør dette for 3 sett med 10 repetisjoner.

Mens du står med nakken og ryggen rett og armene langs siden, sakte heve armene ut til siden helt til hendene er nå mot taket. Hold denne posisjonen i 5 sekunder og deretter sakte senke dem tilbake til sidene. Utføre denne øvelsen 10 ganger.

Mens hun lå på ryggen med knærne bøyd, anlegg såler av føttene på bakken. Holde halsen svakt buet, forsøke å presse skulderbladene sammen. Gjenta.

Skulder øvelser etter operasjonen

Skulder øvelser etter operasjonen


Skulderen er den eneste felles i det menneskelige legeme med evnen til å rotere 360 ​​grader --- både bakover og forover --- samt flex og strekker seg. Denne bredt spekter av bevegelse plasserer skulder økt risiko for skade og tap av stabilitet. Styrking av musklene i rotator cuff vil bidra til å forhindre skade, men hvis du gjør skade skulderen din og krever kirurgi følgende øvelser vil trolig være en viktig komponent i rehabiliteringsprogram.

Seks til åtte uker etter operasjonen

Post-kirurgi range-of-motion øvelser begynner vanligvis under omsorg av en fysioterapeut ca seks uker etter operasjonen. En fysioterapeut vil typisk administrere arrvev massasje, is terapi og bløtvev manipulasjon, mens du vil være ansvarlig for å følge et hjem treningsprogram som vil kreve en satsing på 10 til 15 minutter to til tre ganger per dag.
Pendelen svinge er vanligvis en av de første øvelsene foreskrevet for å løsne skulder muskler, lindrer smerte og stivhet, og øke omfanget av bevegelse etter uker med immobilisering. Å utføre swing, holde på kanten av et bord eller solid stol med god arm og bøye seg fremover på hofter. Hold knærne litt bøyd for å redusere presset på korsryggen. Slapp den skadde skulderen, la armen henge slapt mot gulvet. Begynne å rocke din kropp (ikke armen) slik at den hengende armen roterer i små sirkler. Gjør 20 til 30 rotasjoner i hver retning, gradvis bygge opp til to minutter.
Liggende assistert skulder fleksjon innebærer å bruke god arm å bidra til å øke omfanget av bevegelse i din skadde skulder. Liggende på gulvet eller en seng med knærne bøyd og føttene flatt, holder en dowel pinne i begge hender. Bruker god arm å kontrollere bevegelsen, sakte lavere dowel og armene til gulvet overhead. Arbeide innenfor en komfortabel utvalg av bevegelse, øker det gradvis med mål om å berøre gulvet.

Åtte til tolv uker etter operasjonen

Øvelser vil bli mer krevende som omfanget av bevegelse forbedrer og styrke øker. Som du vil kreve mindre hjelp fra din gode arm, vil dine oppgaver innlemme isometrics og aktive bevegelser som bruker gummi slangen eller lyser manualer for å øke styrken.

For eksempel, er veggen gang en populær og effektiv trening. Stå mot en vegg med armen utvidet og håndflaten på veggen. Holde albue rett, bruk fingrene til å "gå" armen opp på veggen så langt som mulig. Hold den på høyeste stilling i 10 til 15 sekunder, deretter tilbake til startposisjon. Gjør dette tre til fem ganger.
En annen er den isometrisk ekstern rotasjon. Stå med den skadde armen mot en vegg med albuen bøyd i en 90-graders vinkel. Skyv armen mot veggen så godt som mulig, hold den mens du teller til fem, deretter slappe av. Gjør dette 10 til 12 ganger.
Du bør også prøve å innlemme den stående fleksjon med en trenagel pinne. Stå oppreist med skuldrene tilbake mens du holder en dowel i dine hender i en håndflatene-up posisjon og albuene låst. Sakte heve staven opp mot så høyt som mulig uten at gynge bakover taket. Sørg for at du engasjere din mage til å støtte ryggen din som du løfter.
Til slutt står rotasjoner med en dowel pinne krever at du stå med albuene rett ut til sidene mens du holder en dowel i begge hender. Sakte snu pinnen oppover mot taket, og deretter rotere skuldrene slik at pluggen faller til midjen din. Albuene bør holde bøyd i 90-graders vinkler gjennom hele bevegelsen.

Skulder & Elbow rehabilitering øvelser

Skulder og albue skader kan være smertefullt og begrense omfanget av bevegelse i disse viktige leddene. Følg de instruksene til lege og fysioterapeut, enten du gjenoppretter fra en skade eller operasjon. Øvelsene vil hjelpe deg å gjenvinne utvalg av bevegelse og styrke i disse musklene og leddene.

Albue øvelser for å styrke Nedre armmusklene

Stretching og styrke musklene mellom albuen og håndleddet er god terapi for albueproblemer, spesielt tennisalbue. Stretching både extensor og flexor muskler ved å skyve tilbake på hånden som det er bøyd ved håndleddet til ca 90 grader fra underarmen i begge retninger. De samme musklene kan styrkes ved å holde en vekt og trekke opp mens du holder hånden først håndflaten ned og deretter håndflaten opp, og da også fra side til side i en vridende bevegelse som styrker Deviator, pronator og supinator muskler.

Øvelser for å styrke Biceps og Triceps

Musklene over albuen kan også trenger å bli styrket. Legen din kan fortelle deg om dette er øvelser som kan ha nytte din tilstand, og bare forsøke dem hvis de ikke forårsaker smerte. Start med å holde armen langs siden, med albuen bøyd 90 grader og håndflaten vendt opp. Mens du trykker ned på hånden med den andre hånden, forsøke å presse opp med hånden. Hold i noen sekunder og gjenta 10 ganger. Deretter slår hånden sidelengs i en neve med knokene vendt utover. Plasser den andre hånden under neven din og trykk ned med knyttneven din, holder i noen sekunder, og deretter gjenta 10 ganger. Som du jobbe opp styrke, begynne å bruke en motstand band og vekter for å ytterligere bygge opp styrke i albuen.

Skulder Øvelser

Skulderen har normalt et bredt utvalg av bevegelse, og det viktigste er å være i bevegelse det med mindre legen din har spesifikt fortalt deg ikke til. Begynn med å gjøre øvelser uten vekter eller motstand band, og deretter legge dem inn som du er i stand til å komme videre i omfanget av bevegelse og styrke. Start med armen langs siden og heve den opp rett foran deg. Så, igjen starter på siden, heve armen opp sidelengs. Deretter fra denne sidelengs stilling, bevege armen din til den er helt på tvers av brystet, og peker forbi motsatt skulder. Gjør hver av disse for 15 repetisjoner med en pause på ca ett minutt mellom hver øvelse.

Øvelser for en skulder Fracture

En skulder brudd er et brudd i et av de ben som utgjør skulderen. Denne type brudd er vanlige og vanligvis faller inn i en av tre kategorier: krageben, scapula eller skulderblad, og skulderledd frakturer. Avhengig av type og lokalisering av brudd, kan kirurgi være nødvendig for å reparere en brutt skulder. Legen din kan råde øvelser for å bidra til å gjenoppbygge arm styrke og bevegelsesutslag etter en skulderskade.

Når du skal begynne å trene

Etter skulderskade behandles, enten med kirurgi, gjennom medisinering eller annen behandling, er det viktig å sørge for at du har klaring fra din lege før du begynner noen skulderøvelser. Hvis du begynner å trene skulderen for tidlig, kan du forårsake ytterligere skade og hindre helbredelsesprosessen.

Typer Øvelser

Avhengig av hvilken type brudd, kan din lege eller helsepersonell foreslå flere øvelser for å styrke skuldermusklene etter en skade. Rotasjon og heve øvelser, eller øvelser som krever løfte og roterende av armen, vil innebære bruk av en motstand band eller manual. Disse øvelsene er vanligvis for rotator cuff skader.

Det er viktig å styrke rotatorkuff etter en skade, fordi rotatorkuff er hovedsakelig den felles som stabiliserer armen. Hvis musklene som forårsaker bevegelse i skulderen ikke er forsterket, vil det forårsake en ubalanse i armen struktur og ytterligere skade.

Ved hjelp av motstandsbånd for rehabilitering av en rotatorkuff skade trenger å feste den ene ende av motstandsbånd til en vegg eller et dørhåndtak, og forsiktig trekke den annen ende av bandet i hånden til den skadde skulder. Ideen er å legge litt motstand mot den skadde skulderen når den beveger seg i sin vanlige utvalg av bevegelse, holder hver posisjon i noen sekunder og rotere armen i små sirkler foran kroppen for et par repetisjoner.

For dumbbell øvelser, ligger på siden mens du holder manual i hånden til den siden du ligger. Bøy albuen 90 grader, og krølle dumbbell oppover mot kroppen og senk den ned igjen for flere repetisjoner.

Rehabilitering øvelser for skulderbladskader også kan innebære en motstand band eller lette manualer, men vanligvis vekten av armen er alt som trengs. Vegg push-ups er også anbefalt for denne type skader. For en vegg push-up, stand seks inches bort fra en vegg mens mot veggen. Lene seg frem og plassere håndflatene på veggen om skulder bredde hverandre. Bøy albuene og senk brystet til veggen, holde føttene plantet i gulvet. Deretter utvide albuene og skyv brystet vekk fra veggen. Gjenta dette for to sett med 15 repetisjoner.

Skulderblad spiller også en stor rolle i å stabilisere rotator cuff. Hvis musklene er festet til skulderblad ikke blir styrket, kan det føre til press på ubalansert rotator cuff og forårsake smerte og skade.

Stretching

Tøyningsøvelser er like viktig som styrke-building øvelser for rehabilitering etter en skulderskade. Stretching bidrar til å hindre en frossen skulder, eller manglende evne til å bruke skulderen fullt spekter av bevegelse på grunn av smerter. Kontakt lege før du starter noen skulder tøyningsøvelser for å hindre ytterligere skade. Du ønsker også å bevege seg sakte og jevnt når du utfører tøyningsøvelser for å forebygge smerter og skader.

Range of Motion skulder tøyningsøvelser

Range of motion (ROM) skulderøvelser kan ikke hjelpe eller forbedre din golf, tennis eller basketball spillet. Men de kan holde skuldrene fleksible og strekke på skuldermusklene. Også, kan ROM skulderøvelser også strekke musklene, som i øvre del av ryggen, som du bruker i overhead idrett. Disse øvelsene er enkle og kan gjøres før start ditt treningsprogram eller spillet.

Skulder Øvelser

Strekk skulderen for å løsne rotator cuff. Løft venstre arm, og flytte den over brystet. Plasser din høyre hånd under armen. Sørg for at din høyre hånd er enten over eller under albuen. Hold stillingen i ca 30 sekunder. Gjenta strekningen øvelsen med høyre arm. Med skulder-bortføring trening, starter med armene langs siden. Utvid armene sidelengs. Armene skal ikke være over hodet, men skuldrene. Håndflatene skal vende fremover. Hold posisjonen til du teller til tre. Slapp helt av. Deretter starter i treningen igjen.

Start en skulder fleksjon øvelse med armene langs siden. Løft venstre arm mot taket så langt som mulig. Du ønsker å holde armen tett på siden av hodet. Albuen skal være rett, og håndflaten skal vende fremover. Telle til tre; deretter slappe av. Bytte til den andre armen.

Skulder Stretch med et håndkle

Bruk et håndkle til å utføre range-of-motion trening. Start med et sammenrullet håndkle. Din venstre hånd bør være litt over hodet med håndkle bak deg. Ta tak i motsatt ende av håndkle med høyre hånd. Sørg for at din høyre hånd er nær korsryggen. Bruk venstre hånd forsiktig å trekke håndkleet mot taket. Du bør oppleve en strekk følelse i høyre arm som du trekker forsiktig håndkleet mot gulvet med høyre hånd. Hold strekken i ca 30 sekunder. Gjenta med den andre hånden.

Øvelser som flytte andre muskler også

Prøv øvelse som vil strekke skuldannonse andre muskler. Utvid armene og løft skuldrene foran deg. Snøre fingrene sammen; slå håndflatene utover. Hold i 15 sekunder før du slapper av; deretter gjenta. En annen skulder ROM trening for å prøve er å rotere skuldrene. Sakte heve skuldrene opp som du er i ferd med å skuldertrekning dem. Hold i tre sekunder. Rotere dem frem, ned, tilbake og deretter oppover i en sirkelbevegelse. Slapp helt av. Gjenta ca 5 til 10 ganger. Dette vil løsne skuldrene samt brystet og øvre rygg muskler.

Fysioterapi øvelser for skulder kirurgi

Etter å ha skulder kirurgi, er det viktig å begynne å bygge muskler og sener i muskelen for å sikre at skulderen din vil komme tilbake til fungerer så godt som den gjorde før skaden din. Det finnes ulike skulder øvelser som kan utføres for å fullføre denne oppgaven, enten du ser en fysioterapeut eller har fått instrukser fra legen din for å trene hjemme. Disse øvelsene faller inn i tre generelle kategorier.

Spekter av bevegelse Øvelser

Spekter av bevegelse øvelser i utgangspunktet forholde seg til hvordan fellesfunksjoner i sine normale bevegelsesbaner. Disse øvelsene er gjort for å hjelpe den felles trekk uten smerter eller stivhet som kommer etter operasjonen. Når begynner disse øvelsene, kan din fysioterapeut bevege skulderen din for deg (også kalt passiv terapi), fysisk terapeut kan hjelpe deg i å bevege skulderen din, eller du kan bli bedt om å flytte skulderen din selv.

Elektrisk stimulering

Transkutan elektrisk nervestimulering, eller TENS, er en type av fysisk terapi som bruker elektrisk stimulering for å behandle smerte. En enhet som avgir elektroder festet til skuldrene og kan brukes hjemme så vel som på det fysiske terapeutens kontor.

Cyrotherapy og andre behandlinger

Cyrotherapy eller kulde terapi, er når noe kulde, slik som is, tilføres en strukket eller revet muskel for å lindre smerter forbundet med skade. Andre former for terapi inkluderer iontoforese, eller injeksjon av medisin gjennom huden via elektrisk ladning, og phonophoresis, eller administrasjon av medisin gjennom ultralyd.

Codman Shoulder Øvelser

Codman skulder øvelser er vanligvis foreskrevet for skulder rehabilitering etter kirurgi eller annen skulder skader som forvridning. Denne øvelsen består av pendelen og sirkulære bevegelser som hjelpemiddel i reduksjon av smerte og hevelse i skulderen etter operasjonen, og også bidrar med skulder fleksibilitet og enkel bevegelse. Den Codman øvelsen kan gjøres i liggende eller stående stilling.

Utsatt posisjon

I liggende stilling, mens du ligger vendt ned på en seng, vil du trenger å dingle dine svake arm ut på siden av sengen. Slapp av nakkemusklene, arm, skulder og skulderblad. I en pendelbevegelse, begynner å svinge armen fremover og bakover, ca 15 til 30 grader hver vei. Som smertene avtar, øker swing til 30 til 45 grader hver vei. Når du først starter denne øvelsen, bør varigheten være mer enn 15 sekunder og over tid, jobbe opp til tre til fem minutter. Dette bør gjøres tre ganger hver dag. Når smertefritt, kan 3-5 kilos vekter legges under øvelsen.

Stående stilling

I stående posisjon, bøy i midjen og støtte deg selv med god arm ved hjelp av en stol eller et bord. La den svake arm for å henge, avslappende musklene i skulder og skulderblad. Bruk kroppen din å starte arm svingende i en sirkelbevegelse. Bevegelsen skal være enkel. Dette bør gjøres i 30 sekunder i en retning og gjentar i 30 sekunder i den motsatte retning. Start med små sirkler og gradvis øke størrelsen på sirklene. Dette bør gjøres tre ganger hver dag. Når det er lite eller ingen smerte, kan 3-5 kilos vekter legges under øvelsen.

Betraktninger

Du skal ikke oppleve noen sterke smerter mens du gjør Codman skulderøvelser. Dersom du opplever smerte eller hevelse, stoppe og hvile og bruke en ispose til skulderen. Ta kontakt med din lege for videre instruksjoner.

Protokoll for Skulder Fracture Therapy

Skulderbrudd er betegnelsen som brukes for å beskrive eventuelle ødelagte bein i skulderleddet. Det kan omfatte en brukket skulderblad (scapula), krageben (kravebeinet) eller proksimale humerus (overarmsbenet). Disse skadene kan oppstå som en delvis eller total brudd på de berørte bein. Protokollen for terapi eller behandling av en skulder fraktur varierer med ben involvert i skaden.

Forståelse Shoulder Fracture

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, frakturer i proksimale humerus og krageben er vanligvis et resultat av direkte påvirkning fra en kollisjon, fall eller motorkjøretøy ulykke. Din scapula er mye mer beskyttet enn noen av disse beina, og bryte det vanligvis krever slags høy-energi traumer funnet i høy hastighet krasjer. Hvis du opplever en skulder brudd, vil symptomene ofte være smerte, immobilitet, hevelse, blåmerker og åpenbare fysiske misdannelse.

Collar Bone Fracture

Hvis bruddet ditt krageben, vil behandlingen variere med alvorlighetsgraden av bruddet. Hvis benet er bare brutt på ett sted, kan du bli behandlet effektivt med kirurgiske alternativer, for eksempel hvile, skulder immobilisering, kalde behandlinger og smertestillende medikamenter. Det kan imidlertid hende du trenger kirurgi hvis krageben er brutt i mer enn ett sted, stikker ut gjennom huden din, eller på annen måte er sterkt forskjøvet. Hvis dette er tilfelle, vil kirurgen returnere krageben til normal stilling og hold det på plass med skruer, stenger eller plater.

Skulder Blade Fracture

Hvis du sprekke din skulderblad, vil du sannsynligvis være i stand til å unngå operasjon. Vanligvis vil legen holde skuld immobilisert med bruk av en slynge eller en spesiell immobiliseringsinnretningen. Han vil også gjelde kalde behandlinger og foreskrive smertestillende medisiner. Hvis du er i 10 prosent til 20 prosent av folk som krever kirurgi, vil du vanligvis ha et brudd som strekker seg opp i din skulderleddet, eller har en brukket krageben i tillegg til skulderblad. Under operasjonen, vil kirurgen fikse ødelagte scapula på plass med skruer og plater.

Humerus Fracture

Hvis bruddet ditt proksimale humerus, kirurgi vil vanligvis ikke være nødvendig hvis armen ikke er forskjøvet fra sin normale posisjon. Hvis du trenger operasjon, vil humerus settes tilbake i posisjon og holdes på plass med skruer, pinner eller plater. I noen tilfeller kan skaden være alvorlig nok til å kreve kirurgisk utskifting av ødelagte bein.

Recovery

Enten behandlingen er kirurgisk eller ikke-kirurgisk, vil du kreve en utvidet periode med utvinning som involverer immobilisering fulgt av rehabilitering gjennom fysioterapi. Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden din, kan denne perioden variere fra noen uker til noen måneder. Skulder øvelser under ditt rehabilitering vil fokusere på å redusere din etter behandling stivhet og gjenopprette din naturlige utvalg av bevegelse, styrke og fleksibilitet. Rådfør deg med lege, kirurg eller fysioterapeut for mer informasjon om dine potensielle behandling og gjenopprettingsalternativer.

Hvordan å gjøre øvelser for Astigmatism

Hvordan å gjøre øvelser for Astigmatism


Astigmatisme refererer til en visjon problem som er forårsaket av en uregelmessig formet hornhinnen eller en uregelmessig formet linse. Den gjennomsiktige kuppelformet membran som dekker fronten av øyet kalles hornhinnen som hjelper med øye fokusere linsen som ligger bak den fargede delen av øyet hjelper øyet å se objekter på nært hold og fra avstand. Hvis begge disse øye strukturer er defekt, vil synet bli forvrengt eller kondens på alle avstander, akkompagnert med hodepine eller belastningen på øynene.

Hvordan å gjøre øvelser for Astigmatism

Hvordan å gjøre øvelser for Astigmatism (Part I)

Finn et rolig sted hvor du kan utføre denne beroligende aktivitet. Sitt komfortabelt, lukke øynene, og slappe av. Pust lett og la hjernen din til å slappe av. Ikke klem øyelokkene når du lukker øynene. Lukke det så skånsomt som mulig. Tillat øynene dine å hvile i ca 3 til 5 minutter. Denne aktiviteten vil bidra til å lindre belastningen på øynene ved å slappe av øyet muskler.

Sitt komfortabelt på en stol, ryggen rett og nakken i en nøytral posisjon. Hendene i fanget ditt, slappe kroppen din, og forsiktig lukke øynene. Pust inn og gradvis utvide eller bøye hodet bakover som du puster ut. Deretter bringe hodet tilbake til sentrum. Pust igjen og sakte bøye eller bøye hodet forover mens du puster ut. Med hodet plassert tilbake til sentrum, inhalerer og gradvis senk hodet ned til venstre når du puster ut. Gjenta samme prosedyre som du vipper hodet til høyre. Ansiktet ditt bør fortsatt rettes til fronten som du vipper hodet sidelengs.

Gjør halsen øvelsen som et supplement til hodet vippe aktiviteter. Med øynene fortsatt forsiktig lukket og nakken i nøytral posisjon, ta et dypt pust og sakte snu hodet til venstre når du puster ut. Plasser hodet tilbake til sentrum, inhalerer igjen og sakte snu hodet til høyre når du puster ut. Ansiktet ditt bør rettes til venstre eller høyre når du slår hodet på begge retninger. Deretter gjør halsen sirkler, inhalerer når du roterer halsen til den ene siden og puster som du roter det til motsatt side.

Avslutt hodet tilting og nakke aktiviteter med enkle skulderøvelser. Rull venstre skulder til de foran 5 ganger og deretter rulle den på motsatt retning (bakover) 5 ganger i tillegg. Gjør det samme for høyre skulder. Deretter rulle både skulderen fem ganger til fronten og 5 ganger på baksiden.

Fortsett din skulder øvelsen ved å gjøre heve og slipp teknikk. Innhalere som du sakte heve din venstre skulder og så puster som du tar det ned igjen. Gjør det samme på høyre skulder. Deretter puster igjen, og løft begge skuldrene dine opp og puster som du sakte bringe dem tilbake til normal posisjon. Disse øvelsene er gode måter i å øke blodtilførselen til øynene dine mens du holder dem friske og næret.

Hang et mykt grep eller klemme ballen over taket eller mellom døråpningen. Juster streng ovenfra, opp til nivået på brystet, og la ballen suspendere fra den høyden. Deretter ta av deg kontaktlinser eller briller og stå foran ballen. Be noen om å posisjonere seg foran deg, ta ballen, og flytte den lenger vekk fra deg.

Be partneren din til å slippe ballen. Som ballen svingninger i din retning, Dodge kroppen sidelengs vekk fra ballen uten å flytte føttene. Gjør denne øvelsen så mange ganger du kan. Denne aktiviteten forbedrer koordinering av øynene og bidrar til å øke sin evne til å fokusere på raskt bevegelige objekter også

8. Utfør nær og fjern fokus trening. Denne øvelsen bør gjøres på et sted hvor det ikke er noen distraksjoner. Det du trenger her er et objekt som du kan fokusere på nært hold, og et objekt som du kan fokusere langveisfra. For din objekt på nært hold, kan du enten bruke en penn eller din egen finger. For din fjernt objekt, se etter en jevn en slik som en påle eller et tre som er langt borte fra deg. Når du er klar, ta dine kontaktlinser eller briller av og starte øvelsen.

Hold pennen stødig på ca 6 inches bort fra deg nesen. Stirre og holde fokus på pennen i 5 sekunder. Skifte fokus på din fjernt objekt og fikse øynene på den i 5 sekunder. Gjenta dette alternerende nær og fjern fokuseringsmetode så mange ganger du kan. Denne øvelsen er gunstig for dine øyne 'objektiver, etter en lang bok lese eller dataarbeid.

Hvordan å gjøre øvelser for Astigmatism (Part II)

Utfør et øye avslapping øvelse etter å gjøre visse øye-fokus aktiviteter. Sitt komfortabelt i et rolig sted. Deretter gni håndflatene sammen før de føler seg varm. Lukke forsiktig øynene, cup både hendene, og plasser dine varme håndflatene over øynene dine. Øynene skal være i midten av cupped område av håndflatene. Unngå å legge press på dine øyeepler som du legger øynene med håndflatene.

Sørg for å ikke dekke deg nesen for å unngå hindre pusten din. Det er viktig å holde kantene av cupped palmer nær overflaten av ansiktet ditt. Fingrene bør holde sammen for å ikke tillate en stråle av lys å passere gjennom den og inn i øynene. Mens øynene er lukket og dekket, prøv å bare fokusere på mørket. Slappe av tankene dine, slappe av hele systemet, og puste uten problemer. Bare tillate øyemusklene å hvile i ca 3 minutter eller mer. Gjenta denne prosedyren 3 til 5 ganger.

Standing eller sittende, holde ryggen rett, og nakken i nøytral posisjon. Med hodet blir veldig stille, tenk deg selv stirrer på en stor klokke, ser rett frem. Deretter sakte slå opp så langt du kan på det 12. o'clock time mark uten å bevege hodet. Når du føler strekningen i dine øyeepler, hold posisjonen i to tellinger og bringe øynene dine tilbake til til sentrum. Deretter utfører nøyaktig samme prosedyre fra 1o 'klokke til 11. time mark av din imaginære klokke.

Husk å alltid ta øynene tilbake til midten før du går videre til den neste timen mark. Etter å ha gjort hele klokken syklus, utføre samme prosedyre, men denne gangen gjør det mot klokken. Dette er en utmerket styrke øvelse for øyemuskler og du kan utføre dette med øynene lukket. Ikke glem å ta med briller eller kontaktlinser av når du gjør denne aktiviteten.

Hvil øynene etter å gjøre klokketime mark trening (trinn 3 og 4). Tillat øynene dine til å slappe av ved å se på noe bort fra hvor du på. Se på objekter langveisfra vil bidra til å lette deg øyemusklene, lindre den fra belastning. Etter å ha gjort dette for ca 3 til 5 minutter, kan du slappe av videre øynene dine ved å utføre trinn 1 og 2, der du cup øynene dine med varme håndflatene. Du kan også lukke øynene, og gradvis gjøre en figur av åtte med hodet. Utfør denne avslappende metode for 3 minutter eller mer, og innlemme det med rytmisk pust.

Hint

  • Rådfør deg med øye lege før du gjør noen av disse øye øvelser. Det er mye tryggere å vite om disse aktivitetene kan være til hjelp for tilstanden din for å unngå ytterligere skade.
  • Eye øvelser bør gjøres i et rom som er godt opplyst Unngå å gjøre det i et område med en altfor grell lys for det vil bare anstrenge øynene dine enda mer.
  • Hvis du er for sliten til å gjøre øyet øvelsen på slutten av dagen, bare la øynene hvile. Få litt god natts søvn og gjøre øyet øvelse i morgen.

Neer Shoulder Øvelser

Skulder øvelser brukes for å forbedre tilstanden forårsaket av anslagsskulderen syndrom eller andre symptomer relatert til leddgikt, rotatorkuff rift eller stivhet i skulderen. Mens mange skulderproblemer forekommer naturlig på grunn av alderdom eller gjennom arv, oppstår skulderproblemer i idrettsutøvere som kaster eller opprettholde tunge treff på sine skuldre, eller arbeidstakere som bruker repetitive bevegelser over hodet. Skulder øvelser tilby et bredt utvalg av bevegelse, sikre limber sener og muskler, og returnere generelle styrken til skulderen.

Neer er stadier av Impingement

CS Neer beskrevet tre faser av anslagsskulderen i 1983, som alle beskriver varierende grad av smerte, crepitus eller skulder svakhet.

Stage man er registrert som mekanisk irritasjon av sener i skulderområdet, som er forårsaket av repeterende overhead bevegelse. Stage en skulder impingement oppstår hos yngre mennesker, de fleste idrettsutøvere, og kan rettes opp ved fysioterapi. Symptomer er smerter og svakhet i skulderområdet under overhead bevegelser.

Trinn to, også kalt fibrose eller senebetennelse, oppstår etter gjentatte episoder med betennelse (under repeterende overhead bevegelser) hos pasienter 25-40 år.

Stage tre av skulderen impingement, også betegnet bein spurs og seneruptur, resultater fra permanent manuell kompresjon av skulder rotator cuff sener.

Disse stadier av impingement har flere underliggende forhold, hvorav noen er lettet utelukkende av skulderøvelser, selv om noen kan også trenge kirurgi.

Skulder Øvelser

Start med bevegelsesområde trening, for eksempel armen sirkel øvelse, som vil varme opp skulderen for mer rigorøse øvelser. Strekker begge armene til siden med hendene ikke er høyere enn skuldrene. Rotere begge armene forover (hendene vil gjøre små sirkler) på et moderat tempo i ett minutt. Reversere rotasjonen for en annen helt minutt. Fortsett denne syklusen tre totalt ganger, roterende armene i bredere kretser hver gang.

Tøyningsøvelser sikre skulderen er smidig. Står overfor en vegg og plasser din høyre arm i skulderhøyde og mot veggen. Rotere kroppen din til venstre, med skulderen til veggen, slik at din pectoral og skulder muskler til å strekke. Gi rom for en moderat (og behagelig) mengde spenning og hold i 30 sekunder. Slå armene og gjenta prosessen. Fortsett denne syklusen tre hele ganger.

Gjør den øvre middel tilbake strekningen. Krysser armene foran deg med din høyre hånd hviler på venstre albue og høyre albue hviler på toppen av høyre hånd. Skyv skuldrene fremover, avrunding ut ryggen og strekke musklene mellom skuldrene.

Styrkeøvelser returnere styrke til skulderen. En grunnleggende skulder øvelsen kalles skuld forlengelse. Du trenger en fem-kilos vekt for denne øvelsen. Stående med hendene langs siden (og vekten i høyre hånd) heve høyre arm så langt du kan, og hold den i ett sekund. Gjenta denne bevegelsen ti ganger og deretter gjenta øvelsen med venstre arm. Fullfør denne syklusen tre totalt ganger.

Leddgikt Pool Øvelser

Leddgikt Pool Øvelser


Basseng øvelser har mange fordeler for dem som lider av smerte og stivhet av leddgikt. Vann gir støtte for leddene og kan slappe av stive muskler. Mange helse klubber tilbyr vannlevende treningstimer som er ideelle for leddgikt. Disse klassene inneholder low impact og gi de som går med sosialt samspill. Det fungerer godt for å utføre 3-8 repetisjoner av hver basseng trening og begynne med lett trening for å vurdere toleranse.

Skulder Øvelser

The Arthritis Foundation anbefaler at de som utfører bassengøvelser helt senk kroppsdel ​​blir utøvd og utføre hver øvelse sakte. Slutte å trene hvis du føler plutselig smerte eller en økning i leddsmerter. Skulderen er et samarbeids ofte rammet av leddgikt. Utfør frem arm rekkevidde ved å løfte en arm eller begge armene fremover. Hev armene så høyt du kan mens nå fremover, og gå tilbake armene til sidene på startposisjon. Arm sirkler utføres ved å heve begge armene rett under vannivå. Holde begge albuene rett, lage små sirkler i vannet med armene. Gradvis øke størrelsen på sirkelen og deretter redusere den. Sirkel armene innover og så utover og være sikker på at armene ikke kommer ut av vannet.

Hip Øvelser

Hip øvelser utført i bassenget bidrar til å øke fleksibiliteten i hofteledd. Utfør en side ben løft ved å stå med venstre side mot veggen av bassenget og holde på veggen for å holde balansen. Hold knærne avslappet og svinge høyre ben ut og mot midten av bassenget og tilbake til midtposisjon. Gjenta med motsatt ben, plassere din høyre side til bassengveggen. Sørg for å unngå å krysse bena foran hverandre for å unngå skade på hoften. Kneet lift er en annen hip styrke trening som utføres ved å stå med ryggen eller venstre side mot veggen av bassenget. Bøy høyre kne og bringe den opp nær overflaten av vannet. Rette kneet og bøy igjen. Holder kneet bøyd, senke benet. Gjenta på motsatt ben.

Knee Øvelser

Knebøyninger bidra til å forbedre fleksjon og ekstensjon i knærne. Begynn dette trekket ved å heve den ene foten sakte og rette ut kneet. Hold farten teller til 3, og slipp. Gjenta på den andre benet når du har fullført alle settene. Kne til bryst øvelser bidra til å øke kneet fleksibilitet og bidra til å lindre smerter forbundet med leddgikt. Sitte på trappen til bassenget og løfter det ene kneet mot brystet. Klem kneet i brystet og hold mens du teller til 3. Plasser hendene under lårene eller på toppen av kneet for å gi en ekstra strekk.

Frossen skulder syndrom

Frossen skulder syndrom, også kjent som klebemiddel capsulitis, oppstår når en skulderleddet blir så stiv at den er begrenset i bevegelse. Dagligdagse oppgaver som å børste håret ditt vil være vanskelig å utføre. Ulike årsaker og risikofaktorer for frossen skulder bør overvåkes. Denne tilstanden kan vare bare noen få måneder eller opp til to år.

Årsaker

En frossen skulder er forårsaket av både biologiske og fysiske faktorer. Personer med diabetes, leddgikt, hjertesykdom, eller Parkinsons sykdom er en økt risiko for å utvikle en frossen skulder. Frossen skulder syndrom forekommer oftere hos middelaldrende voksne, og hyppigere hos kvinner enn menn. Limet capsulitis kan også være forårsaket av kirurgi eller en skade som ikke tillater for en skulder å flytte. Hvis en skulderleddet ikke er i bruk, vil den begynne å stive opp og kan forårsake lim capsulitis.

Diagnose

Når en begrensning i skulderleddet bevegelse er mistenkt, er en sjekk med legen et must. Selv om symptomene er en god indikator på frossen skulder syndrom, er en profesjonell diagnose er nødvendig før noen fysisk behandling er gjort. Ved utnevnelsen, vil enten pasienten eller legen forsøke bevegelse i leddet. Alternative årsaker til ubehag skulder vil også bli etterforsket, slik som potensielle sykdommer. Mest sannsynlig vil en røntgen eller MR utføres på skulderen.

Symptomer

Selvklebende capsulitis vil starte med ubehag skulder. Ubehaget skulderen vil øke gradvis fra små mengder av leddsmerter inntil det ikke lenger er utholdelig til å bevege seg. Det er tre stadier av frossen skulder syndrom. Den første er den smertefulle stadium. Denne fasen vil ha mest mengden av smerte. Skulderen vil ikke miste all sin bevegelsesområdet. Den neste fasen er den frosne scenen, der smertene vil avta etter hvert som stivhet, samt omfanget av bevegelse. Den siste fasen er opptining scenen. Dette er når den pågående oppgangen vil skje.

Forebygging og Relief

Tidlig behandling vil bidra til å redusere mengden av smerte og ubehag i skulderleddet. Spesifikke skulder øvelser og strekninger foreslått av en profesjonell kan utføres for å løsne stive ledd. Sammen med foreskrevet øvelser og fysioterapi, kan andre ting gjøres for å roe smerten forårsaket av en frossen skulder. Bruke varme eller kalde og tar smertestillende medikamenter kan hjelpe lindre ubehag.

Behandling

Etter en avtale for en diagnose, vil legen bestemme den beste ruten for å bli frisk. Noen alternativer er fysioterapi eller kirurgi. Fysioterapi hjemme og på en profesjonell kontor er den typiske ruten. Bare når en frossen skulder viser ingen tegn til bedring gjennom terapi ville kirurgi vurderes. Operasjonen ville innebære lammende felles med anestesi og løsne opp felles ved å bevege skulderen.

Plexus brachialis Øvelser

Plexus brachialis er en gruppe nerveceller som går fra ryggmargen til nakke, skuldre, armer og hender. Skade på plexus brachialis kan forårsake alt fra en mild stinger (en skarp, skyting smerter som varer mindre enn et sekund) for å fullføre immobilisering av en lem. Plexus brachialis øvelser er enkelt å gjøre og kan være ferdig i den komforten av din egen stue.

Isometrics

Det er tre grunnleggende isometriske øvelser som ikke bare er bra for plexus brachialis, men også kan brukes til å bygge opp nakkemusklene. Du kan bruke håndflaten for å gi motstand til foran, bak og på sidene av hodet ditt mens du presser hodet mot retning av motstanden. For forsiden av hodet, bør du gjøre 10 skyver en dag. For siden, hold motstanden i 15 sekunder per side, og gjenta øvelsen tre ganger. På baksiden av hodet, bruke begge hender for motstanden, holder spenningen i 15 sekunder og gjentar dette tre ganger. For best resultat, bør disse øvelsene gjøres mens du står.

Leder Heiser

Hode heiser er forskjellig fra isometrics i at tyngdekraften, i stedet for hendene, gir motstand mot bevegelsene dine. Det er to grunnleggende typer hode heiser: nakke curl og siden halsen svingen. For å gjøre en hals curl, bare ligge på ryggen med knærne bøyd i en 45-graders vinkel og armene langs siden. Krølle hodet opp slik at haken berører brystet. Prøv å ikke bruke kroppen til å komme dit, og gjør halsen curl 10 ganger. Den siden halsen svingen er gjort mens du ligger på din side. Sakte heve hodet opp fra gulvet og prøve å ta øret til skulderen din. Ikke press for å gjøre dette. Som kan forårsake skade. Gjør øvelsen 10 ganger på begge sider.

Skulder Øvelser

Fordi plexus brachialis fungerer også gjennom skulderområdet, er det godt å gjøre noen øvelser som kan bidra til å holde skuldermusklene fungerer. Enkle skulder shrugs er en enkel, lav-effekt trening du kan gjøre. Stå opp og holde din holdning rett, rotere skuldrene (heve dem, flytte dem frem, så ned, deretter tilbake og gjenta). Du kan gjøre disse både rotere bakover og fremover. Gjør minst 15 forover og 15 bakover. Du kan også gjøre skulder bortføringer, der, fra en stående posisjon med armene langs siden, løfter du dine forlengede armer rett ut fra kroppen og over hodet. Du bør gjøre tre sett med 20. Du kan fremheve treningen ned linjen ved å legge hånden vekter til både shrugs og bortføringer.

Range of Motion Øvelser for Carpal Tunnel

Carpal tunnelsyndrom er forårsaket av irritasjon av median nerve som går fra underarmen inn i hånden. Det kan føre til kroniske smerter, nummenhet og kribling. Det forekommer ofte etter gjentatte arm- og håndbevegelser, men er antatt å være forårsaket av krefter innenfor den strukturelle carpal tunnel seg selv. Carpal tunnel syndrom kan forebygges ved WarmUp øvelser før de kommer på jobb, mye som idrettsutøvere varme opp før sine arrangementer.

Hånd og håndledd Øvelser

Forsiktig strekke bakover hver finger på venstre hånd. Deretter gjør hver finger på høyre hånd.

Presse fingrene inn i en knyttneve og hold mens du teller til fem. Og slipp. Gjenta på den andre siden.

Rett håndleddet, holder utover, slappe av fingrene. Gjør et stramt neve med begge hender. Bøy begge håndledd ned mens du holder neven. Tell til fem. Rett begge armene og slapp hendene. Gjenta 10 ganger, så la armene henge og riste løst.

Lag en neve med høyre hånd, bruke venstre hånd for å presse ned som du motstå styrken. Bytte hender, ved hjelp av høyre hånd for å presse ned og motstå kraften med venstre. Hold i fem sekunder.

Tegn klokken sirkler med håndleddet, først ene siden, så den andre.

Trekke rett opp til høyre skulder, vendt utover. Med venstre hånd presse tilbake på fingrene, bøye dem mot skulderen. Hold i fem sekunder. Release. Spre fingre på høyre hånd i skulderhøyde. Hold i fem sekunder. Release. Gjenta med den andre hånden.

Arm øvelser for Carpal Tunnel Syndrome

Strekker begge armene, med fingrene utover som i en håndstående posisjon. Strekk fremover med armene. Hold for telling av fem.

Utvid armene ut til siden, håndflatene opp. Strekke ut fingrene og strekke gjennom albuene. Exhale, rotere skuldrene mens du slår håndflatene oppover. Gjenta.

Sitt komfortabelt i en stol. Bøye seg og ta på høyre hånd til venstre fot. Forleng venstre arm bakover og opp. Gjenta med motsatt arm.

Ta tak i en liten boks i håndflaten din venstre hånd. Løfte boks oppover, og deretter nedover, flere ganger, ved å bøye håndleddet. Gjenta med den andre hånden, før begge hender har gjort 10 heiser.

Nakke og skulder øvelser

Sitt i en komfortabel stol. Plasser venstre hånd over høyre skulder og hold nede mens du strekker halsen til venstre. Hold i fem sekunder. Gjenta med andre siden.

Stå avslappet posisjon med armene i sidene. Løft skuldrene og slipper flere ganger. Deretter presse skuldrene bakover, og deretter nedover. Release. Deretter strekke skuldrene forover og hold. Release.

Frihånd Shoulder Øvelser

Frihånd Shoulder Øvelser


Freehand skulder øvelser målrette skulder muskler og leddbånd. Målet er å gjøre skulderen sterkere, mer fleksibel og sunnere. Skulder øvelser kan omfatte stretching og vekt-trening og kan være ferdig i bare noen få minutter hver dag. Freehand skulder øvelser kan også målrette bestemte områder av skulderen til å forbedre muskel tone og fleksibilitet.

Stretch

Stretching bidrar til å forbedre fleksibiliteten i skuldermusklene, forlenge leddbånd, bryte opp arrvev og bedre blodtilførselen til muskelen. Stretching er spesielt viktig etter en skulderskade eller etter trener. Stretching kan bidra til å forlenge musklene du har overarbeidet, slik at de ikke vil krampe opp eller bli stramt. En populær strekning som er rettet mot skulderen din, er å holde en arm parallelt med gulvet foran kroppen din. Bruk motsatt arm til å trekke den utstrakte arm over kroppen din til du strekke ut den andre armen. Hold strekken i flere sekunder, deretter slappe av. Gjenta så mange ganger du ønsker inntil skulderen din føles smidig og strukket.

Trekker på skuldrene

Shrugs er øvelser som er rettet mot skuldrene gjennom en kombinasjon av styrke-trening og bevegelse. Begynn Skyv skuld øvelser ved å stå med armene hviler komfortabelt på sidene. Ved hjelp av bare musklene i skuldrene, trekke på skuldrene ved å trekke toppen av skuldrene så nær ørene som mulig. Mens trakk, ikke flytte halsen eller hodet. Gjenta shrugging bevegelsen 12 ganger. Etter hvert som du blir mer komfortabel med shrugs, legge vekter, med kan inneholde elementer rundt huset. Bokser med suppe eller vannflasker vil gjøre.

Arm sirkler

Arm sirkler tone musklene i skuldrene, og i hele overarmen. Den første sirkelen er den sideveis sirkel. Hold armene langs sidene parallelt med bakken, håndflatene vendt ut. Lag små sirkler med hendene i mot klokka. Mål for åtte-tommers sirkler eller mindre. Prøv å gjøre denne øvelsen for en full minutt. Bytt retning og lage sirkler for så lenge du kan. Deretter beveger armene parallelt med bakken foran kroppen med håndflatene vendt ut som om du gestikulerer for noen å stoppe. Gjør åtte-tommers sirkler med sikte på et helt minutt. Arm sirkler tone musklene; Følg sirkler med mild strekking.

Sitte og være passe Øvelser

Sitte og Vær Fit er et treningsprogram og TV-serien utviklet av Mary Ann Wilson, RN, og sendt på PBS. Alle sitte og være passe øvelser som kan gjøres sittende. For de som lider av fibromyalgi (en kronisk tilstand preget av ødeleggende smerte), de som har hatt slag eller de som er funksjonshemmet, øvelsene gir en måte å styrke sine muskler. Dette er også et gunstig system for seniorer og alle som mangler full mobilitet, men som ønsker å være sterk og sunn.

Enkel og sikker Principles

Prinsippene for Sit og Vær Fit er basert på rehabiliterende øvelser for å gjenopprette balanse og holdning, styrke kjernen og tone og øke omfanget av bevegelse i nakken og lemmer. Ideen er å gjenopprette daglig funksjon. Sitte og være passe møter pasienten på sitt eget nivå. Øvelsene er ikke om å skyve seg selv, men er basert på fysioterapi rutiner for å øke styrke og bevegelsesutslag. Så mens noen øvelser er så enkelt som å utvide armen din, for de fleste mennesker som har begrenset mobilitet, øker daglig funksjon er en formidabel mål; Dette gjelder spesielt for senior pasienter, de som lider av kroniske smerter eller de med delvis lammelse skyldes et slag.

Holdning og Spine

For å oppnå riktig holdning, sitte på hendene i en stol. Knoklene du føler deg på hendene kalles Sitz bein. Du bør justere din holdning til du sitter direkte på toppen av Sitz bein, så dette er ideelt forlengelse holdning. I denne stillingen vil du være klar for en god øvelse for ryggraden. Nå opp med en arm og nå ned med den andre på samme tid. Kjenn at det strekker gjennom fingrene. Alternative armene og gjenta dette to ganger. Denne øvelsen bidrar til å stabilisere ryggraden.

Ben, skuldre og nakke

Fra stolen, strekker høyre ben ut ved kneet først til fronten og deretter til siden og deretter gjøre det samme med venstre ben. Alternative minst fem ganger. Hvis du ikke kan gjøre fem, starte med hva du er i stand til å gjøre og jobbe opp til fem.

En serie av skulderøvelser starter med sirkle skuldrene sakte fra foran til bak. Neste, trekke på skuldrene og slippe dem, og deretter flytte skuldrene fremover og rotere dem tilbake igjen. Gjør disse øvelsene to til tre ganger.

For en enkel nakke øvelse, sitte med god holdning. Forsiktig bevege høyre øre mot høyre skulder, og deretter gjøre det samme med venstre øret og skulderen.

Flere tips

Den fulle Sit og være Fit program inneholder en rekke øvelser for alle deler av kroppen. Det er viktig å huske på når du gjør noen av øvelsene at bedring er målet, selv om at forbedringen kommer i små skritt mot de viktigste målene for å øke omfanget av bevegelse, stabilisere ryggraden og gjenopprette din holdning og balanse. Med det i tankene, vær forsiktig når du utfører øvelsene. Hvis du har smerter eller begrenset utvalg av bevegelse, ikke forvent for mye fra deg selv; selv små bevegelser er et skritt i riktig retning.