Digidexo.com

hva er normalt blodtrykk for kvinner

Hva Er normalt blodtrykk for kvinner?

Hva Er normalt blodtrykk for kvinner?


Det er viktig å overvåke blodtrykket regelmessig, og å endre kosthold, livsstil og fysisk aktivitet for å opprettholde blodtrykket innenfor normalområdet. Enten du tar p-piller, gravide, overgangsalderen eller afrikanske amerikansk, opprettholde normalt blodtrykk reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag hos kvinner i alle aldre.

Definisjon av blodtrykk

Blodtrykket refererer til måling av makt mot veggene i blodårene dine som hjertet pumper blod gjennom kroppen din. Hver gang ditt hjerte kontrakter, blod er "presset" mot veggene i blodårene og målt som systolisk blodtrykk (den første eller øverste nummer). Når hjertet slapper av og påfyll med blod, trykket på blodårene faller markert. Denne avslappet tilstand er målt som diastolisk blodtrykk (det andre eller nedre rekke).

Måle blodtrykk

Blodtrykket er tatt ved hjelp av et stetoskop for å lytte til blodstrømmen og en mansjett stil sphygmomanometer, som er pakket rundt overarmen og pumpet opp. Trykke på utløserventil, lufttrykket i mansjetten sakte redusert inntil legen hører en dundrende lyd, noe som indikerer at blod er nok en gang blir tvunget gjennom brakialarterien. Dette er registrert som systolisk eller topp antall blodtrykket. Lufttrykk på mansjetten vil fortsette å bli løslatt inntil ingen lyd høres, og dette tallet vil bli registrert som diastolisk blodtrykk.

Normal blodtrykk

Optimal blodtrykk er ansett å være 120/80 mmHg eller lavere; derimot, er blodtrykket så høyt som 130/85 mmHg fortsatt anses innenfor normalområdet. En diagnose av høyt blodtrykk eller hypertensjon er vanligvis laget etter tre eller flere påfølgende målinger er tatt på 140/90 mmHg eller høyere. Medikamentell behandling er vanligvis initiert.

Legg merke til at blodtrykket serier nevnt ovenfor gjelder for både menn og kvinner. Men kvinner har spesiell risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Drug produsenten avsløring uttalelser advarer om at p-piller har vært knyttet til høyt blodtrykk hos noen kvinner. Kvinner foreskrevet pillen blir advart om ikke å røyke mens du tar det, spesielt hvis de lider av mild nyresykdom, har en familiehistorie med høyt blodtrykk eller er over 35 år.

Svarte kvinner med risiko

Statistisk, afroamerikanske kvinner i alle aldre er mer sannsynlig å ha høyere blodtrykk enn hvite kvinner, og for å være mer utsatt for høyt blodtrykk og de tilhørende helserisiko. Det finnes ingen vitenskapelige bevis som beviser hvorfor, men.

Blodtrykk i svangerskapet

Noen kvinner utvikler høyt blodtrykk plutselig under en graviditet, som er en tilstand som kalles gestational hypertensjon. En plutselig økning i blodtrykket kan være alvorlig og føre til komplikasjoner, inkludert tidlig fødsel av barnet eller lav fødselsvekt. En gravid kvinne kan også utvikle svangerskapsforgiftning, som er en plutselig økning i blodtrykket som finner sted etter 20. uke av svangerskapet. Svangerskapsforgiftning kan være livstruende for både det ufødte barnet og moren, og fødselsleger vil ofte velge å levere en baby tidlig ved keisersnitt.

Blodtrykk og menopause

Pre-menopausale kvinner (vanligvis under 45 år) utvikle høyt blodtrykk sjeldnere enn menn, som antas å være på grunn av den beskyttende effekten av hormonet østrogen. Men på ca 55 år (når de fleste kvinner er gjennom overgangsalder og menstruasjonssykluser har opphørt helt), kvinner har en mye høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk enn menn.

Hva Er normalt blodtrykk for mennesker?

Den normalt blodtrykk for mennesker kan være en vanskelig ting å bestemme. Blodtrykket blir lest på to måter. En reading er tatt når hjertet tenses mens en annen lesning er tatt når hjertet hviler. De to tallene sammen fastslå en persons blodtrykk. For å komplisere saken, blodtrykket opplesninger varierer i samme person fra dag til dag og minutt til minutt. Også en rimelig blodtrykk for én person kan være farlig for en annen person. Leger vanligvis følger samfunns gjennomsnitt for å avgjøre normalt blodtrykk.

Identifikasjon

Når en persons blodtrykket måles, blir det registrert av to tall. Det første tallet er det systoliske trykket. Dette er blodtrykket når hjertet kontrahering. Det andre tallet er det diastoliske trykket. Dette er blodtrykket når hjertet slapper av. Blodtrykket blir ofte leses som det systoliske blodtrykk nummer "over" det diastoliske blodtrykk nummer. Begge numre er viktig å kjenne til å bestemme hvorvidt en blodtrykket faller inn i det normale området.

Størrelse

Blodtrykket opplesninger måles i millimeter kvikksølv. Dette er fordi de gammeldagse blodtrykk maskiner benyttet en kolonne av kvikksølv som likner en gigantisk termometer. Moderne blodtrykk maskiner bruker microchips og digital avlesning. Tallene er oppført som millimeter kvikksølv, selv om ikke noe kvikksølv som brukes i beregningene.

Funksjon

Legene avgjøre om et blodtrykk er sunt ved å sammenligne blodtrykket tall til et blodtrykk diagram. På den ene siden er det systoliske trykket tall. På den annen side er det diastoliske nummer. En vinklet linje er trukket mellom de to tall. Hvis linjen vinkler litt oppover, anses normalt blodtrykk. Forslag til optimal blodtrykk for mennesker regnes som 120 over 80. Men en persons blodtrykk avvike noe fra dette og fortsatt bli betraktet som sunt og normalt.

Advarsel

Når linjen mellom det systoliske trykket og det diastoliske trykket begynner å vinkel nedover, signaliserer det utbruddet av høyt blodtrykk og leger blir bekymret. 140 over 90 anses den høye enden av normalt, og kan indikere hypertensjon. Når den stiger til 160 over 100, leger starte høyt blodtrykk behandling. Dette inkluderer en endring av kostholdet, økt mosjon og eventuelt medisiner for å senke blodtrykket. Hvis det blir så høyt som 180 enn 110, leger blir skremt. På dette nivået er det en betydelig risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Behandlingen blir presserende.

Advarsel

Når linjen mellom det systoliske trykket og det diastoliske trykket begynner å vinkel oppover, signaliserer det lavt blodtrykk. Personer med lavt blodtrykk ofte føler deg svimmel, svak og sliten. 90 over 60 er vurdere cutoff point for hypotensjon. Hvis en persons blodtrykk faller for lavt de kan skli inn i en koma eller til og med dø. Barn og godt luftkondisjonert idrettsutøvere har en tendens til å ha lavere blodtrykk. Dette regnes som normalt for dem.

Betraktninger

En rekke faktorer påvirker en persons blodtrykk. Stress, fysisk aktivitet og spise innen flere timer med blodtrykket lesing vil alle innvirkning på resultatene. Dette er grunnen til at leger ikke basere en diagnose på bare en test. Flere målinger er nødvendig for en nøyaktig vurdering.

Hva er et normalt blodtrykk for en kvinne?

Hva er et normalt blodtrykk for en kvinne?


Normalt blodtrykk for en kvinne anses noe mindre enn 120/80. Det systoliske trykket (øverste rekke), er trykket av hjertet ditt når det kontrakter. Det diastoliske trykket (nederst nummer), er trykket av hjertet ditt når den er i ro.

Unormal Reading

Når toppnummeret er konsekvent 120 eller høyere, eller den nederste tallet er konsekvent 80 eller høyere, har du enten mild eller høyt blodtrykk.

Mild Blood Pressure

Når toppnummeret leser 120-139 eller bunnen antall leser 80-89, du har mild blodtrykk (prehypertension). Mild blodtrykk bør overvåkes nøye fordi det kan forverre og bli høyt blodtrykk.

High Blood Pressure

Når toppnummeret leser 140 eller høyere eller bunn antall leser 90 eller høyere, har du høyt blodtrykk (hypertensjon). Du kan være foreskrevet medisiner for å senke blodtrykket.

Diabetes eller svekket nyrer

Hvis du er en diabetiker eller har nedsatt nyrefunksjon, oppstår høyt blodtrykk når topp antallet er 130 eller høyere eller den nederste tallet er 80 eller høyere.

Age

Kvinner i alderen 65 år eller eldre er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk enn yngre kvinner.

Forebygging / løsning

Høyt blodtrykk kan forebygges eller forbedret ved å miste vekt, trene regelmessig og å begrense dine inntak av natrium og alkohol.

Normalt blodtrykk for Kids

Blodtrykket er måling av trykket inne i kroppens blodårer. For de fleste voksne er ideelt blodtrykk 120/80. Den øverste rekke, systolisk trykk, måler trykket i blodårene når hjertet slår. Den nederste rekke, diastoliske trykk, måler trykket i blodårene mellom hjerteslag. For barn, er det imidlertid ingen ideell blodtrykksmåling.

Identifikasjon

Normalt blodtrykk for et barn er avhengig av hans eller hennes alder, kjønn og høyde. Foreldre bør spørre sine barns barnelege for å finne ut hva som er sunt for deres sønn eller datter.

Betydning

Hvis blodtrykket blir for høyt (høyt blodtrykk), kan det føre til hjertesykdom, hjerneslag og andre helseproblemer. Mer enn 70 millioner mennesker i USA har høyt blodtrykk.

Misforståelse

Høyt blodtrykk er ikke bare et problem for voksne. Barn kan ha høyt blodtrykk også.

Advarsel

Risikofaktorer for å vurdere omfatter rase og vekt. Studier viser at afroamerikanske og spanske barn er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk enn hvite barn. Overvektige barn er også en større risiko.

Forebygging / løsning

The American Heart Association anbefaler barn som er eldre enn 3 år har årlige blodtrykk sjekker. Foreldre kan også sørge for at deres barn spiser sunn mat og får regelmessig mosjon.

Hva er normal blodtrykk for et barn?

Hva er normal blodtrykk for et barn?


Foreldre arbeide for å sørge for at deres barn er så sunt som mulig. Forstå normalt blodtrykk for et barn kan hjelpe foreldre gjenkjenne når det er grunn til bekymring.

Blood Pressure

Blodtrykket er den hastigheten som blod presser mot veggene i blodårene under flytting. Medisinsk personell skrive blodtrykk som systolisk trykk over diastolisk trykk, for eksempel 120/80. Det første nummeret er trykket i løpet av hjerteslag, og det andre er trykket når hjertet er i ro.

Alder

Blodtrykk hos barn varierer etter alder. Mens normalt blodtrykk for voksne er ca 120 over 80, trenger barn ikke nå dette området før tenårene. A 1-år gamle systoliske trykket er vanligvis mellom 80 og 90. En 5-åringens systoliske trykket er mellom 90 og 100, og en 10-åringens er mellom 95 og 105.

Persentilen

Den normale blodtrykket for barn varierer også basert på "persentil" de er i. Persentilen er et barns størrelse i forhold til andre barn på samme alder. For eksempel vil barn som faller i 75te-95te persentil sannsynligvis ha en høyere normalt blodtrykk rente enn de som er i 50-persentilen.

Hypertensjon

"Hypertensjon" er den medisinske termen for høyt blodtrykk, noe som kan skade hjertet. Om lag 5 prosent av barn har høyt blodtrykk. Selv om symptomer ikke kan være til stede i et barn, kan det forårsake helseproblemer som en voksen.

Readings

Et barns aktivitetsnivå eller nervøsitet ved tidspunktet for en blodtrykksmåling vil påvirke resultatene. Den beste blodtrykksmåling oppstår når et barn er som hvile og ro.

Hva er normalt blodtrykk tall?

Alle synes å være opptatt av sitt blodtrykk i disse dager. Det finnes mengder av medisiner for å senke blodtrykket, og saltfrie krydder er normen nå. Men hva er normalt?

Definisjon

Blodtrykket er måling av trykket av blodet i blodkarene som hjertet pumper. En frisk blodtrykket som er nødvendig for å sikre tilstrekkelig blodtilførsel til kroppen, og høyt blodtrykk kan være et tegn på andre helseproblemer.

Måle blodtrykk

Blodtrykket er gitt i to tall: det systoliske trykk, og det diastoliske trykket. Jo høyere tall, det systoliske, er trykket når hjertet kontrakter. Jo lavere antallet måler trykket ved den største punktet for avslapning av hjertet. Det er vanligvis målt med en blodtrykksmansjett, som passer over overarmen.

Normalt blodtrykk Numbers

Menn har generelt høyere blodtrykk tall enn kvinner, hvor blodtrykket faller enda lavere i løpet av svangerskapet. Den ofte siterte norm for blodtrykket er 120/80, og blodtrykk regnes som høy hvis det systoliske trykket når 140 eller diastolisk treffer 90.
Prehypertensjon er staten der en persons blodtrykk er høyere enn normalt, men ikke høyt nok til å bli diagnostisert som høy. Prehypertensjon er definert av blodtrykket opplesninger hvor som helst mellom 120/80 til 140/90. Denne tilstanden er kun godkjent i Nord-Amerika. I Storbritannia er blodtrykk definert som vanlig opp til 140/90.

Viktig

Det er viktig å overvåke blodtrykket. Hvis blodtrykket er for høyt, kan du skade hjertet muskler og sette deg høyere risiko for hjerteinfarkt eller hjertesykdom. Den kan også varsle deg om farlige tilstander som åreforkalkning. Hvis blodtrykket ditt er for lavt, vil blodsirkulasjonen være ineffektiv, og noen deler av kroppen din vil ikke ha tilstrekkelig oksygen og næringsstoffer.

Administrere blodtrykk

Det er flere måter å opprettholde et sunt blodtrykk. Hvis du er utsatt for høyt blodtrykk, holde seg borte fra høye nivåer av natrium i kosten. Hvis lavt blodtrykk er et problem for deg, vær forsiktig når du spiser cayenne pepper. Også rikelig med intens fysisk trening med styrke hjertet og blodårene, noe som forbedrer blodtrykket også. Over-spising legger stor belastning på mange av kroppens systemer og ofte øker blodtrykket, så se på servering størrelse.

Om normalt blodtrykk for en Infant

Om normalt blodtrykk for en Infant


Blodtrykket er en viktig faktor i helse i voksen alder, spesielt når de vurderer hjertesykdommer og hjertehelse, men blodtrykket er viktig for helsen til barn og spedbarn også. Blodtrykkssvingninger påvirker et barns sirkulasjonssystemet, og en nedgang i trykket har vært forbundet med krybbedød, eller krybbedød.

Identifikasjon

Kraften av blodet strømmer gjennom hjertet inn i arteriene i kroppen blir møtt av motstand som arteriene kjempe for å holde blodet tilbake, og denne maktkampen skaper blodtrykk, som er identifisert av to tall. Jo høyere tallet kalles det systoliske, som representerer hjertets sammentrekninger som den pumper blodet i løpet av en puls, og den nedre rekke er diastolisk, som representerer hjerte i ro.

Normalt blodtrykk

Gråter og sove kan endre blodtrykket, men det er en gjennomsnittlig rekkevidde for alle spedbarn; systolisk og diastolisk tall stige med alderen. En nyfødt har et normalt trykk på ca 70 over 42 blod, men når barnet har nådd en måneds alder, stiger normalt blodtrykk til ca 85 enn 45. På 6 måneders alder normalt blodtrykk er 93 over 55, stiger igjen på 1 år til en normal gjennomsnitt på 94 i løpet av 56.

Måling

Spedbarnsblodtrykket kan måles på to måter. Den in-bolig metoden plasserer et kateter inne i barnets kropp og er den mest pålitelige måten å måle blodtrykket; den oscillometriske metoden er svært non-invasiv og måler blodtrykket ved hjelp av en mansjett som kan plasseres rundt barnets arm eller ben. Den beste tiden å ta blodtrykksmålinger non-invasiv er under søvn.

Teorier / Spekulasjoner

De sovestillinger av et spedbarn kan påvirke blodtrykket. For eksempel vil et spedbarn som er satt til å sove på magen hans opprettholde en nedgang i blodtrykket, mens et spedbarn som er lagt på ryggen opprett ingen blodtrykksendringer. Korrelasjonen mellom babyer som sover på magen og krybbedød kan bety at fall i blodtrykket spiller en rolle i denne ødeleggende syndrom. Denne blodtrykksfallet er mest avgjørende mellom to og tre måneder, når SIDS er mest utbredt.

Expert Insight

Blodtrykks områder av en full-term spedbarn er betydelig høyere enn de av en tidlig fødte spedbarn. Mens den normale hvileblodtrykket for en full-term nyfødte er 70 over 42, kan den normale hvileblodtrykket for en prematur baby være så lav som 63 over 35. Forskjellen har ført forskerne til å anta at den normale hvile blodtrykk av spedbarn varierer avhengig av alder, svangerskap og fødselsvekt.

Hva er normalt blodtrykk?

Blodtrykket er en måte å måle de krefter som utøves av hjertet når den pumper blod og motstanden av arterieveggene til blodstrømmen. Blodtrykket måles ved hjelp av to tall som kalles det systoliske og diastoliske.

Diastolisk Versus Systolisk

Den diastoliske avlesningen er et mål på trykket skapt av hjertet som den pumper blod gjennom arteriene. Motstanden i arterieveggene til flyten av blod er det systoliske trykket.

Faktorer som påvirker blodtrykket

Blodtrykket kan bli midlertidig påvirket av om en person sover eller våken. Deltagelse i fysisk aktivitet kan også føre til blodtrykket tall å midlertidig øke. Det diastoliske trykket kan stige brått når en person opplever sterke følelser.

Et sunt blodtrykk

Ifølge American Heart Association, er et normalt blodtrykk lesing for en voksen 120/80 (diastolisk løpet systolisk). Vedvarende målinger større enn 120/80 kan bety hypertensjon (høyt blodtrykk).

Komplikasjoner unormal blodtrykk

Personer som lider av høyt blodtrykk, har en økt risiko for hjerneslag. Høyt blodtrykk presenterer også en større risiko for nyresvikt.

Opprettholde et sunt blodtrykk

For å opprettholde et sunt blodtrykk, drikke mye vann og spise en lav natrium diett med mye frisk frukt og grønnsaker. Deltagelse i moderat intensitet utholdenhet øvelser som jogging vil også ha en positiv effekt på blodtrykket.

Regelmessig blodtrykkssjekk

Har blodtrykket kontrolleres minst to ganger hvert år av en lege eller sykepleier. Hyppig blodtrykk sjekker er den største forsvar mot virkningene av ubehandlet høyt blodtrykk.

Hva er normalt blodtrykk hos ungdom?

Hva er normalt blodtrykk hos ungdom?


Blodtrykket tilsvarer mengden blod hjertet pumper i forhold til den motstand mot blodstrømmen i arteriene. Normale verdier forskjellig for ungdom og voksne.

Betydning

Alder, høyde og kjønn avgjør normalt blodtrykk hos ungdom. Disse normale verdier er basert på persentil av andre ungdommer på samme alder, høyde, vekt og kjønn.

Betraktninger

Ifølge MassGeneral Hospital for Children, bør verdiene være under den nittiende persentil å bli betraktet som normalt. Tenk verdier mellom den nitti og nittifemte normale høyder, og noe over nittifemte persentil indikerer høyt blodtrykk.

Eksempel

Vurdere en lesning av 116/75 til 122/78 i den nitti persentilen normalt for en 12-år gammel jente. For en 12-år gammel gutt, erkjenner en lesning av 115/75 til 123/79 i den nittiende persentil som normalt.

Funn

Ifølge Rush University Medical Center, normale blodtrykket opplesninger øke fra barndom, til ungdomsårene, til voksenlivet. Vurdere et spedbarn lesning av 80/45 og en halvvoksen lesning av 110/70 akseptabelt.

Advarsel

Ifølge kidshealth.org, nesten 60 millioner mennesker i USA over en alder av 6 år har høyt blodtrykk. Ungdom med blodtrykket opplesninger høyere enn den nittiende persentil er i faresonen for å utvikle høyt blodtrykk som voksne.

Hva er gjennomsnittlig blodtrykk for et menneske?

Opprettholde normalt blodtrykk er svært viktig. Heldigvis kan sunne livsstilsvalg gå en lang vei i å opprettholde et normalt nivå; du kan ta medisiner om nødvendig også.

Blood Pressure Numbers

Den øverste nummeret måler blodtrykket ditt mens hjertet slår og bunnen tiltak trykket mellom beats.

120/80 eller lavere angir ideelle blodtrykk. En lesning av 90/60 indikerer lavt blodtrykk. Enhver avlesning med den øverste rekke falle mellom 120 og 139 og bunnen mellom 80 og 89 anses pre-hypertensjon. En avlesning på 140/90 eller høyere indikerer høyt blodtrykk.

Viktigheten av normalt blodtrykk

Høyt blodtrykk kan føre til en rekke problemer, inkludert hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt, synstap og nyreproblemer.

Diett for sunt blodtrykk

Begrense saltinntak til 2400 mg eller mindre. 1500 mg eller mindre kan dramatisk påvirke nivåene. Spis en diett rik på hele, ubehandlet mat som frukt, grønnsaker, bønner og helkorn. Spis mat rik på kalium. Begrense alkohol.

Livsstils forslag

Håndtere stress. Ikke røyk. Opprettholde en sunn vekt. Øv dyp pusting. Øvelse for 30 minutter daglig.

Medisiner

Du kan ta medisiner hvis livsstilsendringer alene ikke kan senke blodtrykket. De fungerer på forskjellige måter; noen redusere væskevolum av blod mens andre utvider blodårene eller slappe av blodkar. Ofte foreskrevet medisiner inkluderer Capoten, Diovan, Lopressor og Procardia.

Hva vitaminer er viktig for kvinner?

Av de 30 vitaminer og mineraler vi trenger hver dag for optimal helse, kvinner trenger spesifikke næringsstoffer for å møte deres spesielle behov gjennom alle faser av livet. For eksempel, typisk kvinner i fertil alder trenger mindre kalsium enn kvinner som er postmenopausal. Motta et tilstrekkelig inntak av næringsstoffer nedenfor vil bidra til å sørge for at en kvinnes spesielle ernæringsmessige behov blir møtt.

Folic Acid

For kvinner som er gravide, eller planlegger å få barn, tar minst 400 mcg av folsyre om dagen kan bidra til å redusere risikoen for fødselsrelaterte feil og anemi. Forskning oppsummert ved Linus Pauling Institute viser at folsyre tilskudd kan også redusere risikoen for visse former for demens, kreft og høyt blodtrykk.

Vitamin C

Tar 250 mg vitamin C to ganger daglig bidrar til å gi immunforsvaret støtte og er avgjørende for å bygge proteinet kollagen. Vitamin C er spesielt nyttig for kvinner å forhindre galleblæresykdom. Kvinner som supplere med vitamin C er 34 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle galleblæren sykdom, ifølge en studie av Dr. Joel Simon i 2000.

Kalsium

Kvinner i alderen 18 og 50 trenger omtrent 1000 mg kalsium daglig for å redusere risikoen for å utvikle osteoporose, så vel som høyt blodtrykk og enkelte former for kreft. Kvinner 51 og ovenfor krever ca 1200 mg daglig.

Vitamin K

Vitamin K er et fettløselig vitamin som er et viktig næringsstoff nødvendig for blodet å koagulere. For kvinner over en alder av 24, innhenting 90 mcg av vitamin K daglig kan være gunstig i å hjelpe til å forhindre at enkelte former for kreft, samt forbedre bentettheten, ifølge Framingham Heart Study 1996-2000.

Essensielle fettsyrer (EFA)

Siden kroppen vår er i stand til å skape EFAs, må vi få dem enten gjennom kosten eller via kosttilskudd. Tar to ss. av høy lignan linfrøolje daglig kan bidra til å lindre mange PMS (premenstruelt syndrom) og menopausale symptomer og bidra til å unngå å utvikle noen av de kreftformer som er avhengig av hormoner, som brystkreft og kreft i livmoren.

Vitamin E og selen

Vitamin E er en av de fire fettløselige vitaminer, og som en antioksidant, er vitamin E avgjørende for optimal helse. Inntak av 400 mg av naturlige vitamin E kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle noen typer kreft, Alzheimers sykdom og kardiovaskulær sykdom, ifølge undersøkelser er sammenfattet i Bedre Nutrition, april 2009.

Jern og Magnesium

Tar 15 mg jern per dag for kvinner 19-50 bidrar til å sikre at de får nok jern, nødvendig for å lage røde blodceller, immunsystem støtte og energiproduksjon. Tar 400 mg magnesium daglig kan bidra til å holde blodtrykket på sunne nivåer, og tilbyr immunforsvaret og bidrar til å hindre osteoporose, ifølge National Institutes of Health. For kvinner som er gravide, kan magnesium også bidra til å forhindre og behandle svangerskapsforgiftning under graviditeten.

Hva er farene ved høyt systolisk blodtrykk for kvinner?

Hva er farene ved høyt systolisk blodtrykk for kvinner?


Systoliske trykket er hvor mye press på blodårene hver gang hjertet slår. Hvis du har høyt systolisk blodtrykk, kan du ha isolert systolisk hypertensjon. Høyt blodtrykk er alvorlig og kan forårsake store helseproblemer.

Blood Flow

Når hjertet slår, systoliske trykket presser blod gjennom kroppen din. Ditt blod bærer næringsstoffer til kroppen din, og bærer bort giftstoffer og avfall. Press på blodårene kan skade dem.

Fartøy

Ettersom blodet forlater kroppen, reiser det gjennom en rekke fartøy som avgreining i mindre og mindre fartøy. Høyt blodtrykk kan føre til at disse fartøyene å miste elastisitet og bli hard og skadet.

Graviditet

Kvinner kan utvikle ulike typer av hypertensjon under svangerskapet, slik som svangerskapsforgiftning og svangerskaps hypertensjon. Symptomer er hodepine, væskeretensjon, og synsproblemer. Hypertensjon under graviditet kan være svært alvorlig.

Aneurisme

Høyt blodtrykk kan forårsake en bule å danne i et blodkar. Dette kalles en "aneurisme." En sprukket aneurisme kan være livstruende.

Hjertesvikt

Belastningen ved pumping mot høyt trykk kan føre til at hjertet til å bli tykkere. Dette kan føre til vanskeligheter med å pumpe blod, og føre til hjertesvikt.

Stroke

Herdet eller ødelagte blodårene i hjernen kan sprekke, forårsake et slag.

Normalt blodtrykk for en nyfødt baby

Normalt blodtrykk for en nyfødt baby


Høyt blodtrykk er sjelden blant spedbarn. Det er vanligvis forårsaket av for tidlig fødsel eller problemer med babyens hjerte eller nyrer. Det er viktig at høyt blodtrykk overvåkes og kontrolleres på grunn av dens negative effekter på det kardiovaskulære systemet. Ofte med spedbarn, når den underliggende sykdom eller problemet er løst, høyt blodtrykk vil rette seg selv.

Normal Range

For et spedbarn, bør det systoliske trykket være mellom 70 til 90. Normalområdet er også avhengig av barnets vekt, alder og kjønn. Ved hjelp av disse verdiene, vil en lege sammenligne babyens blodtrykk med de nasjonale normalområdet.
Hvis barnet blir blodtrykket er større enn 95-persentilen for hennes alder, kjønn og vekt, vil hun bli diagnostisert med høyt blodtrykk.

Prevalens

Om lag 3 prosent av spedbarn har høyt blodtrykk. Det er vanligvis forårsaket av problemer med nyrene eller hjertet eller for tidlig fødsel.

Hva er blodtrykk?

Blodtrykket er en måling av trykket mot karveggene som hjertet pumper blod gjennom dem. Dette presset øker når hjertet kontrakter. Blodtrykket blir stadig endring og kan påvirkes av stress, aktivitet, frykt, diett og legemidler.

Effekter av høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk fører til at blodårene og hjertet til å jobbe for hardt. Hvis høyt blodtrykk går på for lenge, kan hjertet bli svak og ikke fungere så godt som den burde.

Måling av blodtrykk

Blodtrykket måles ved hjelp av en sphygmonanometer. Dette er en mansjett som er pakket rundt bicepsen og oppblåst. Det presser mot den store arterie i armen og trykket måles som luften i mansjetten slippes.

Årsak til høyt blodtrykk hos spedbarn

I babyer, er høyt blodtrykk vanligvis forårsaket av sykdom. Det er mer vanlig hos spedbarn som er født for tidlig. Hvis en baby har problemer med hennes lunger, hjerte eller nyrer, hun er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk.

Hva er normalt blodtrykk mens du sover?

Hva er normalt blodtrykk mens du sover?


I normale og hypertensive voksne, faller blodtrykket under søvn. Denne effekten er kjent som dypping, og kan være assosiert med bedre søvnkvaliteten og kardiovaskulær funksjon. Men ikke alle voksne opplever dipping.

Funksjoner

Normalt dyppe resulterer i en 10 til 20 prosent fall i blodtrykket. En voksen person med normalt trykk på 130/80 mmHg blod kan dyppe til 104/64 mmHg under søvn.

Betraktninger

Normal dipping forekommer også hos ellers friske hypertensive voksne. Hypertensjon er kronisk hvile blodtrykk større enn 140/90 mmHg. En voksen med et blodtrykk på 160/100 mmHg kan dyppe til 128/80 mmHg under søvn.

Betydning

Dipping er uavhengig forbundet med dyp søvn og færre våkne sykluser, noe som resulterer i mer avslappet og høyere kvalitet søvn. Dipping og dyp søvn er gunstig for normal menneskelig funksjon.

Prevalens

Det er anslått at 17% av den voksne befolkningen ikke opplever dipping. Det er en høyere forekomst av hypertensjon og avbrutt søvn hos personer som opplever liten eller ingen dipping.

Advarsel

Ifølge en 2004 studie publisert i "Sleep," Non-dipping kanskje forbinder med en økt risiko for hypertensive organskade. Verdien av en god natts søvn er uvurderlig. Hvis du er hypertensive og ikke får søvnkvalitet, bør du kontakte lege og livsstil coach.

Hva er normalt blodtrykk i svangerskapet?

Blodtrykket er en viktig tegn som representerer den kraft per enhet av blod mot veggene i blodkarene. Trykket av blodet er mindre når den beveger seg bort fra hjertet gjennom arterier og blodkar. Under svangerskapet, har høyt eller lavt blodtrykk ikke bare setter deg i fare, men det ufødte barnets helse er i fare også.

Under graviditet

En kvinnes blodtrykk under svangerskapet bør være mindre enn 120 over 80. Under graviditet kroppen din produserer nesten to og en halv liter blod noen ganger forårsaker en lavere blodtrykk på grunn av kroppen jobbe hardere for å sirkulere den ekstra blod.

High Blood Pressure

Det er en sjanse for svangerskapsforgiftning hvis blodtrykket er høyt under svangerskapet. En blodtrykket lesing høyere enn 120 over 80 kan være grunn til bekymring under svangerskapet. Sjekke blodtrykket regelmessig sammen med urinprøver kan finne ut om det er en risiko for svangerskapsforgiftning.

Varselskilt

Det er ingen advarsel tegn på høyt blodtrykk under svangerskapet.

Lavt blodtrykk

Blodtrykket opplesninger på mindre enn 90 over 60 i løpet av svangerskapet kan føre til hypotensjon. Dette kan føre til svimmelhet og besvimelse og potensielle problemer med synet.

Forebygging og løsning

Drikker masse vann, vil en regelmessig mosjon rutine og regulere stresset å opprettholde et sunt blodtrykk under svangerskapet.

Normalt blodtrykk for en Teen mellom alderen 13-15 år

Tenåringer bør holde styr på sine blodtrykk verdier, da dette er en viktig del av forebyggende medisin. Tenåringer i alderen 13 til 15 år har gått gjennom mange kroppslige forandringer, og oppdage tidlige varseltegn vil hjelpe dem med å administrere deres helse senere i livet.

Den gjennomsnittlige verdien

Gjennomsnittlig blodtrykk verdi for folk er vanligvis 120/80. Imidlertid kan unge tenåringer ofte viser lavere verdier, for eksempel 110/70. Ved beregning av blodtrykket, må flere faktorer vurderes, slik som din alder, høyde og vekt.

Høyt og lavt blodtrykk Verdier

Tenåringer trenger å se opp for høyt blodtrykk, som er noe over 140/90, samt lavt blodtrykk, som er noen leser under 90/60.

Hvordan beregne blodtrykk

Ved beregning av en tenåring blodtrykk, leger ofte bruker kroppsmasseindeks, eller BMI. BMI er et mål på kroppsfettet som er basert på høyde og vekt.

Svingninger i verdi

Tenåringer i alderen 13 til 15 år gammel vil ofte oppleve svingninger i sine blodtrykket opplesninger. Dette er helt normalt som tenåringer ofte gjennomgå stress så vel som fysiske endringer i kroppen sin.

Når å være bekymret

Tenåringer trenger å være klar over farene ved høyt blodtrykk, kalt hypertensjon. Forårsaket enten av fedme og mangel på mosjon, eller ved hjerteuregelmessigheter, bør høyt blodtrykk alltid overvåkes.

Hva er normalt surhet for et menneske?

Kroppen din har en svært liten buffersone for å opprettholde normal syre-base balansen i blodet. Ifølge ernæringsfysiolog Mary Grosvenor, må normal pH-nivået i blodet være mellom 7,35 til 7,45. Alle nivåer utenfor normalområdet kan være dødelig.

Definisjon

Acidose er en forutsetning når blodet har en pH-nivå mindre enn 7,35 og alkalose er å ha en blod ph nivå større enn 7,45. For å opprettholde normal pH balanse, produserer kroppen bufringsmidler, for eksempel ammoniakk og bikarbonater, som holder blod pH-nivå innenfor rekkevidde.

Symptomer

Symptomer på acidose inkluderer alvorlig hodepine, diaré, oppkast, kramper og økt hjertefrekvens. Motparten, alkalose, fører til muskelsvakhet og kramper, forhøyet kalsiumnivå i blodet og tetani. Hvis venstre ubehandlet, kan enten tilstanden føre til koma og død.

Forebygging

Fysiolog Stuart Fox anbefaler at du spiser en rekke matvarer ledsaget av rikelig med vann for å opprettholde sunne blod pH-nivåer. Unngå å spise for mye mat som kan endre pH-nivå i stor grad, for eksempel kjøtt, kaffe, egg og fermentert mat.

Om blodtrykk Ranges for kvinner

Blodtrykket ditt er et mål på "styrken av blod mot veggene i blodårene" i henhold til nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. Det er to mål på blodtrykk, er en når hjertet er prosjekt eller banke og den andre er når hjertet er i ro. Kombinasjonen av målingene av de to, indikerer om blodtrykket er normalt. For kvinner, kan blodtrykket bli påvirket av krefter utenfra som for eksempel medisiner, graviditet og andre faktorer som vil bli diskutert i denne artikkelen.

Graviditet

Graviditet bringer enorme endringer i en kvinnes kropp, og blodtrykket er ikke unntatt. Som fosteret vokser, bringer det økende stress på alle dine organer, men viktigst på hjertet. I de tre siste månedene av svangerskapet, ifølge American Heart Association, høyt blodtrykk, en forhøyet blodtrykk som overstiger 140 over 90, kan utvikle seg raskt å sette mor og barnet i fare hvis venstre ubehandlet. Denne tilstanden vanligvis tilbake til normalt etter levering.

Prevensjon

P-piller, trolig den mest forskrevne prevensjon metoden, kan også forstyrre blodtrykket. Visse faktorer kan øke muligheten for at pillen forårsaker høyt blodtrykk. De inkluderer røyking, overvekt, høyt blodtrykk under en tidligere graviditet, en familiehistorie med høyt blodtrykk som kan få deg til disponert for tilstanden eller mild nyresykdom. Før de ble foreskrevet p-piller, spør legen din om risikofaktorer og sørge for at blodtrykket blir nøye overvåket mens du er på den.

Vekt

Hvis du er overvektig øker risikoen for å utvikle høyt blodtrykk. Overflødig vekt setter en unødvendig belastning på hjertet og kan påvirke ytelsen.

Menopause

Etter overgangsalderen, og hos kvinner over 55, sjansen for å få høyt blodtrykk øker mer enn en manns gjør. Østrogenbehandling har også vært knyttet til høyt blodtrykk, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute. Selv om denne økningen bare skjer i et mindretall av kvinner som tar denne behandlingen, anbefales det at alle kvinner på hormon erstatning terapi har sine blodtrykket kontrolleres jevnlig.

Afroamerikaner

African American kvinner har en mye høyere forekomst av høyt blodtrykk enn noen annen rasegruppe i Amerika. Årsakene er ukjent, men det nasjonale hjerte Lung and Blood Institute påpeker at ikke bare er prisene høyere, men sykdommen er også mer alvorlig når det ikke utvikler.

Family History

Som med mange forhold, spiller slektshistorie en rolle i høyt blodtrykk også. Hvis din mor hadde det, er det mer sannsynlig å få det som er dine barn. Hvis du har en familiehistorie med høyt blodtrykk, bør du få den sjekket regelmessig og oppsøke lege hvis du merker at blodtrykket er forhøyet på en jevnlig basis.

Ranges

Ifølge American Heart Association, for kvinner, er et normalt blodtrykk lesing mindre enn 120/80 mm Hg. Legen din vil begynne å diskutere endringer i livsstil med deg, som for eksempel kosthold og mosjon, dersom blodtrykket når 120 til 139/80 til 89 mm Hg. Dersom endringene i livsstil ikke lykkes, eller hvis du ikke ta det snart nok for at dette skal være et alternativ, når blodtrykket når 140/90 eller høyere, vil legen din sannsynligvis begynne medikamentell behandling for å kontrollere blodtrykket.

Normal blodtrykk for eldre

Normal blodtrykk for eldre


Blodtrykk mål og fakta endres etter hvert som vi blir eldre. Hva er sunt for en 20-åring er ikke så sunt for en 80-åring. Administrere blodtrykket i henhold til din sesong av livet og referer alltid til legen din hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Normal blodtrykk

Normalt blodtrykk for en sunn eldre person er mellom 90/65 mmHg og 130/90 mmHg.

Variasjoner

Endringer i blodtrykket i løpet av dagen i respons på aktiviteten anses normalt. Høyt blodtrykk kan være forårsaket av fedme, åreforkalkning eller nyresykdom. Lavt blodtrykk kan være forårsaket av dehydrering, hypothalmic dysfunksjon og hjertesykdom.

High Blood Pressure

Kronisk høyt blodtrykk (eller hypertensjon) kan føre til åreforkalkning, hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Ifølge American Heart Association, 69,5 prosent av mennene og 83,8 prosent av kvinner over 75 år har hypertensjon.

Lavt blodtrykk

Ifølge en studie utgitt av British Medical Journal og skrevet av Hendriek C Boshuizen, kan lavt blodtrykk (eller hypotensjon) øker risikoen for død hos dem over en alder av 85. Hypotensjon regnes som et tegn på sykdom hos eldre.

Forsiktig

Planlegge en avtale med legen din dersom blodtrykket holder seg over 130 systolisk (øverst nummer) eller 90 diastolisk (nederst nummer) for mer enn tre avlesninger eller hvis den faller under 90 systolisk eller 65 diastolisk for mer enn én lesing.

Om normalt blodtrykk under trening

Trening har blitt godt dokumentert for å bidra til å redusere høyt blodtrykk på lang sikt, men kan midlertidig øke trykket i både systolisk (øverste rekke) og diastolisk (nederst nummer) .Hva er normalt blodtrykk under trening blod?

Dynamisk Exercise

Rask og kontinuerlig bevegelse av lemmer kalles dynamisk øvelse. I den gjennomsnittlige person, er det ikke uvanlig at blodtrykket til å øke fra 120/80 i en hvileperiode til 195/75 under trening.

Fysisk tilstand

En person i god form vil ha mindre av en økning enn en som er overvektig. En typisk normale utvalget av økningen vil være mellom 160 til 220/75.

Anstrengelse Exercise

Tunge løft innsnevrer musklene, redusere oksygen og forårsaker en økning i både det systoliske og diastoliske nummer. Det er ingen normalområdet hos anstrengelse øvelser.

Farene

Blodtrykksøkning i forbindelse med anstrengelse kan forårsake hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Andre faktorer

Høyt blodtrykk under trening kan bli forverret av koffein, ulovlige midler (som kokain eller metamfetamin) og noen over skranke medisiner som er ikke-døsig, som dayquil. Hvis du føler deg svak eller svimmel, deretter øvelsen bør stoppes umiddelbart.