Digidexo.com

krampe itykktarm magnesium

Bruker for Magnesium Gel

Mineralet magnesium er et viktig mineral for kroppen din. Det hjelper i energiproduksjon og regulerer kalsium og andre viktige næringsstoffer i kroppen. Magnesium er tilgjengelig i ulike former, fra gels til caplets. Magnesium gel brukes hovedsakelig til medisinske formål. Mangel på magnesium i kroppen kan spille en rolle i lavt energinivå, rastløse ben, høyt blodtrykk og beinskjørhet.

Muskel spasmer og kramper

Magnesium er praktisk å bruke i gel form, fordi det er lett å spre seg over hele huden og spredt ut over muskler. En av de viktigste formålene for magnesium gel er å lindre muskelkramper og kramper. År siden, ble det oppdaget at dette naturlig rette kan lindre smerter knyttet til idrettsskader, muskelspasmer, kramper og mange andre forhold. Denne gel er et alternativ for å lindre smerte og føle deg bedre etter en hard treningsøkt. Du kan også søke magnesium gel til en smertefull del av kroppen din til å behandle det og få mer mobilitet og bevegelse.

Hudproblemer

Magnesium gel kan være en effektiv løsning for psoriasis, eksem og andre hudsykdommer. Dette er en billig, naturlig måte å behandle disse hudsykdommer. Magnesium gel, når påføres huden, reduserer betennelser, fremmer sunn hud vev, helbreder sår i huden og forbedrer hudens fuktighet.

Supplerende bruksområder

Noen ganger kan du ha problemer med å få vitaminer og mineraler kroppen trenger. Av denne grunn, kosttilskudd er tilgjengelig; magnesium gel kan være en hensiktsmessig supplement for deg. Du kan øke din magnesiumnivå ved å gni magnesium gel på huden slik at den kan tas opp i blodet.

Holistisk kur for astma

Astma medisiner bare behandle symptomene uten å adressere den underliggende årsaken til sykdommen. Mens disse medikamentene er verdifulle i behandling av astma, bør målet være å løse problemene innenfor immunsystemet som forårsaker astma. En helhetlig tilnærming til behandling av astma kan være fordelaktig.

Magnesium kosttilskudd

Magnesium kosttilskudd bidra til å slappe av musklene rundt luftveiene. Disse musklene bidrar til astmasymptomer ved å gå inn i krampe. Magnesium hjelper deg også til å holde seg rolig når du har et astmaanfall.

Urter

Astragalus membranaceus kan bidra til å styrke immunforsvaret, noe som vil bidra til å minske astmatiske svar på dine vanlige triggere. Kamille er spesielt nyttig for allergisk astma. Andre urte kosttilskudd inneholder nellik, peppermynte, timian og rosmarin. Brew kamille til en te, som også vil hjelpe dine symptomer. Du kan også bruke lakris eller ginseng for å behandle astma. Sjekk med din lege som noen kosttilskudd kan samhandle med tradisjonelle astma medisiner.

Grønn te kosttilskudd

Grønn te kosttilskudd inneholder polyfenoler, som beskytter cellene mot oksidering som kan føre til forstadier til endringer. Grønn te inneholder også epigaliocatechin gallate, som spiller en rolle i behandling av astma. Teofyllin, et sentralstimulerende funnet i mange astma medisiner, er også en ingrediens i grønn te. Hvis din astma angrep er alvorlig, ikke stole på grønn te kosttilskudd for å redusere dens effekter. Bruk medisiner eller gå til legen din for å få hjelp.

Forbedre Helse Practices

Ta noen forebyggende tiltak i hjemmet for å avhjelpe dine astmasymptomer. Luftbårne irritanter som støv og pollen bør reduseres så mye som mulig.
Fjern usunn mettet fett fra kostholdet ditt og begynne å bruke olivenolje, ghee, kokos, drue frø og kaldpressede oljer. Du kan tilfredsstille dine behov for omega-3 fettsyrer ved å ta fiskeoljer eller linfrøolje. Reduser kosttilskudd nivåer av sukker og salt. Sukker tørker deg og øker dine nivåer av histamin, noe som forverrer astmasymptomer. Gi vann en av dine viktigste daglige drikkevarer.
Sørg for at din diett består hovedsakelig av frisk frukt og grønnsaker, hele korn, fisk, egg, kylling og nøtter. Bruk urter og krydder til smaken din mat og redusere den kunstige smaksstoffer, konserveringsmidler og fargestoffer i kostholdet ditt.
Hvis du trenger å ta smertestillende, unngå ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner. Disse kan øke produksjonen av leukotriener, som forverrer astma.

Hvordan behandle en Foot krampe

Hvordan behandle en Foot krampe


En fot krampe kan plage deg når som helst, hvor som helst. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, av dårlig sirkulasjon, dehydrering, skader på foten av mangel på riktig ernæring. Uansett hva årsaken er, og hvor foten krampe foregår, det er skritt du kan ta for å umiddelbart behandle foten krampe. Etter selv bare en av de foreslåtte behandlinger nedenfor vil ha deg på vei til smertelindring.

Hvordan behandle en Foot krampe

•  Få foten umiddelbart ut av den posisjonen den var i da det trangt.

Fjern skoen, hvis du er på, og massere foten med hardt press i minst 15 minutter eller til kramper stopper.

Plasser isen nær krampe området, men ikke direkte på den. Dette er spesielt viktig hvis krampe kom fra en idrettsskade, eller mens du var aktiv. Is, vil foten og heve den i minst 10 minutter, to ganger om dagen.

Sug foten i et varmt fotbad. Hvis du har problemer med en fot som kramper ofte, bør du gjøre dette to ganger om dagen til du håndtere årsaken til kramper. En varm fotbad vil stimulere blodsirkulasjonen til foten, noe som vil bidra til å forhindre kramper.

Drikk vann. Dehydrering er en vanlig årsak til muskel kramper, så får tilstrekkelig hydrering kan bidra til å avskrekke kramper.

unngå alkohol, sukker og koffein. Alle disse kan bidra til dehydrering, og derfor kramper, i kroppen.

•  Hold deg av trangt foten før det gror. Hvis du må gå på det, unngå høye hæler. Deltar ikke i high impact aktivitet inntil kramper har opphørt.

8. Spis sunt. En diett balansert på vitaminer og mineraler vil hjelpe muskelfibrene og nerveender holde seg frisk. Ta en multivitamin hvis du er bekymret for din diett kan ikke være balansert.

Ta en kalium og magnesium supplement hvis du er på en lav natrium diett. Salt er en stor bidragsyter av kalium i kosten, og hvis du spiser lite salt kan være mangelfull i kalium. Kalium og magnesium er begge regulatorer av kroppens kjemi, og en mangel på enten kan føre til kramper.

Hint

  • Tilsett litt eterisk olje til fotbad. Dette vil gjøre din fot suge mer avslappende og avslappet nerver vil hjelpe bekjempe kramper.
  • Hvis kramper ikke går bort etter 3 dager med hjem behandling, skal lege kontaktes.

Hva er årsakene til kramper i lårene?

Hva er årsakene til kramper i lårene?


Kramper i låret er en smertefull opplevelse brakt videre av dehydrering, stive muskler og / eller mangel på viktige mineraler og vitaminer i kroppen. Den resulterende smerte er vanligvis oppleves når en person i utøvelsen - men kan kramper oppstå når en person sover. For å lindre smerte, er det nødvendig å konsumere den nødvendige mengde av vann og næringsstoffer hver dag, og for å strekke ut såre muskler før og etter trening. I tillegg kan ligge på ryggen bidra til å midlertidig lindre kramper muskler.

Funksjoner

Kramper i låret er vanligvis forårsaket av dehydratisering, eller mangel på viktige mineraler i kroppen. Når kroppen er dehydratisert, blir for mye vann og salt tapt i form av svette, noe som resulterer i en ødeleggende smerte. Når et legeme mangler de mineraler som er nødvendige for å utføre --- inkludert kalium, magnesium og kalsium --- kroppen ikke er i stand til å regulere aktiviteten i nerver og muskler. I tillegg er ikke forbruker de nødvendige åtte glass vann om dagen kan forlate en muskel sultet for hydration den trenger. Derfor er det viktig å konsumere riktig mengde mineraler og vann hver dag for å motvirke lår kramper.

Forebygging

Lår kramper er forårsaket av dehydrering, så det er viktig å holde seg hydrert til enhver tid, og spesielt på varme dager eller mens du trener. Noen mennesker synes at å drikke mindre vann før og under en treningsøkt kan bidra til å bekjempe kramper; bør imidlertid mer vann inntas etter trening i slike tilfeller. I tillegg kan regelmessig inntak av frukt og grønnsaker med høyt magnesium, kalium og kalsium forhindre fremtidige kramper. Det er også viktig å strekke før og etter trening, ved hjelp av strekninger som spesifikt retter kramper lårmusklene.

Symptomer

En lår muskel kramper når det er skarp eller ødeleggende smerte mens du trener eller sover. Musklene berørte kan føle varmt å ta på og kan føle seg sliten eller stiv. Ofte lår kramper krever en person til å stoppe hva de gjør og vent på at smertene å avta. Smerten kan avta etter stretching, dype vev massasje eller bruk av varmeputer.

Midlertidig Treatment

Så snart kramper begynner, ligge flatt på ryggen med den berørte beinet hevet. Hvis posisjonen er ubehagelig, sette foten mot veggen for støtte. Hvis krampe er på baksiden av leggen, heve og rette den berørte beinet, hvile beinet mot en vegg eller et tre hvis ikke klarer å holde balansen. Sakte bøye kne for å bli kvitt krampe i låret. Hvis krampe er på forsiden av leggen, bøy kneet slik at kneet kommer nærmere brystet. Masser låret muskelen fast med fingrene. Forlenge beinet og dypt massere det berørte området inntil kramper går unna. Bor hydrert og ta lange, varme dusjer eller bad kan også hjelpe. For ekstra komfort, kan Epsom salter legges til badevannet for å øke muskelavslapning.

Langsiktig løsning

I tillegg til forbruker minst åtte glass vann om dagen, er det viktig å konsumere mat rik på magnesium, kalium og kalsium, noe som bidrar til å forhindre lår kramper. Ifølge United States Department of Agriculture, bløtdyr, hvit fisk, avokado, bananer og gulrot juice er alle gode kilder til kalium. Bygg, artisjokker, svarte bønner, hele hvetemel og mandler er gode kilder til magnesium. Melk, ost, yoghurt og iskrem er gode kilder til kalsium. Hvis kramper oppstår oftere eller kramper føler seg mer alvorlig, snakke med legen din, da disse kan være tegn på underliggende forhold, inkludert trombose, embolisms og fibromyalgi.

Magnesium Oxide for muskelkramper

Magnesium Oxide for muskelkramper


Magnesiumoksid som et supplement kan bidra til å støtte en rekke systemer i kroppen din. Magnesium er spesielt viktig for riktig muskelfunksjon. Ved muskel kramper eller spasmer, kan magnesiumoksid hjelpe.

Muskelspasmer og kramper

Når du opplever muskelspasmer og kramper, er det et tegn på at musklene er utmattet eller underernært. Magnesiumoksid hjelper med energiproduksjon er nødvendig for riktig muskelfunksjon. Det beroliger også muskler, redusere kramper og spasmer.

Magnesium-mangel

Mange mennesker ikke får nok magnesium i sine dietter. Folk som er avhengige av bearbeidet mat heller enn hel, fersk mat meget sannsynlig har en magnesiummangel, noe som kan føre til muskelspasmer. En magnesiumoksid supplement kan lindre mangel og symptomer assosiert med det.

Magnesium og kalsium

Magnesium og kalsium arbeidet sammen for å støtte riktig muskel funksjon. Kroppen din trenger dem i balanserte mengder. Ta et supplement som inneholder både kalsium og magnesium i en 2-til-en-forhold for å støtte muskel helse og lette muskelspasmer.

Magnesium Oxide

Magnesiumoksid er den rimeligste formen for magnesium. Å forbedre absorbability, ta magnesium supplement med mat.

Magnesium Dosering

Friske voksne trenger mellom 310 og 420 mg magnesium daglig for at kroppen-inkludert muskler-å fungere optimalt. Tenk på din inntak av magnesium når man skal avgjøre hvor mye magnesium oksid supplement til å ta daglig.

Hvordan virker en etappe krampe skje?

Hvordan virker en etappe krampe skje?

Hva er en etappe krampe?

Leggkramper er en slags muskelkrampe som vanligvis fører til kraftige muskler i leggen til kontrakt smertelig for alt fra noen sekunder opp til minutter. Under en etappe krampe, kan musklene som krampe ikke styres av den lidende, og krampe kan være svært smertefullt. Sammen med leggen, kan leggkramper også oppstå i hamstrings og quadriceps. Den vanligste tid for slike leggkramper er natta, med mange mennesker lider av leggkramper så alvorlige at de våkner dem ut av dyp søvn i løpet av midt på natten. Leggkramper kan skje når som helst på dagen eller natten, skjønt.

Hva som forårsaker en etappe krampe?

De eksakte årsaksfaktorer av leggkramper er ikke fullt ut forstått av moderne medisin. En vanlig mistenkt som årsak til leggkramper er dehydrering. En annen vanlig årsak er hard trening, spesielt om det foretas nær leggetid. Dårlig blodgjennomstrømning er en annen mulig årsak til leggkramper, som er dårlig ernæring. Hos noen pasienter er det blitt entydig vist at svært lave nivåer av viktige mineraler og næringsstoffer (for eksempel magnesium, kalium, kalsium og natrium) kan føre til nattlige leggkramper. Bruken av visse narkotika ved høye doser er også knyttet til leggkramper.

Unngå leggkramper

Hvis du kommer til å ta del i hard trening, spesielt i vektløfting involverer leggmusklene, kan du prøve å gjøre det så tidlig på dagen som er praktisk mulig. Også, spise et sunt kosthold og sørge for at du holder din elektrolytter i balanse. Det er også viktig å sørge for at du alltid strekke før og etter du trener og at du kjøle seg ned ordentlig etter en treningsøkt.

Behandling leggkramper

Hvis du allerede har en etappe krampe, prøve å rette musklene ut så mye som mulig og masser den berørte muskelgruppe med hendene. Også prøve å puste dypt i et kontrollert mønster fordi høyere oksygennivået i blodet ditt vil bidra til å lette muskelkrampe. Etter krampe, drikke litt vann for å sikre at du er hydrert og for å hindre ytterligere kramper, og bruke varme til beinet muskel som trangt. Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å drikke litt tonic vann, som inneholder kinin. Den kinin vil også bidra til å lette leggkramper.

Magnesium mangel symptomer

Magnesium mangel symptomer


Magnesium er et mineral som er viktig for human ernæring, som den spiller en avgjørende rolle i mange av kroppens funksjoner. Magnesium-mangel (hypomagnesemi) regnes for å være uvanlig, men kan forekomme hos pasienter som lider av underernæring og malabsorpsjon (på grunn av lidelser som Celiac eller Crohns sykdom), nyresykdom, uovervåkede diabetes, akutt pankreatitt og alkoholisme.

Typer

Symptomene på magnesiummangel er delt inn i tre kategorier, som er: tidlige symptomer, moderat mangel og alvorlig mangel.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer er irritabilitet, døsighet, søvnløshet, muskelskjelvinger, forvirring og redusert hukommelse og læreevne.

Moderat mangel

Moderate mangel symptomer inkluderer endringer i det kardiovaskulære systemet (slik som arytmi unormal hjerterytme og rask hjerterytme), muskelsvakhet og hyperexcitability.

Alvorlig mangel

Alvorlig mangel symptomer inkluderer vedvarende og ufrivillige muskelsammentrekninger (myoklonus), prikking og nummenhet, svimmelhet, unormal hjerterytme, koronare spasmer, kramper, hallusinasjoner og forvirring.

Diagnose

Hvis en pasient viser tegn på å ha en magnesiummangel, vil legen administrere en blodprøve for å måle magnesium nivå.

Expert Insight

Selv om magnesiummangel har en tendens til å være sjeldne, ofte går det ubemerket fordi serum magnesium nivåer (blod panel test som hovedsakelig brukes) ikke nøyaktig avsløre den nøyaktige mengden av magnesium at kroppen lagrer.

Behandling

Magnesium mangel blir typisk behandlet ved administrering av en magnesium supplement, som kan være i form av en kapsel eller en injeksjon.

Magnesium og perifer karsykdom

Magnesium og perifer karsykdom


Ifølge US Department of Agriculture (USDA) kosten retningslinjer, har de fleste amerikanske voksne ikke spiser nok magnesium, et mineral avgjørende for helsen. Magnesium-mangel forverrer perifer arteriell sykdom (PAD), som rammer om lag 8 millioner amerikanere. The American Heart Association finner at PAD øker hjerteinfarkt eller hjerneslag risiko opp til fem ganger. Legge magnesium til kosthold kan redusere både risiko og effekter av PAD.

Perifer arteriell sykdom (PAD)

Perifer karsykdom er en sirkulasjons sykdom av skipene som frakter oksygenrikt blod fra hjertet til kroppen vev. I PAD, fettavleiringer bygge opp på blodårene, innsnevring dem og begrense blodtilførselen til hjertet, hjernen, nyrer, mage, armer, ben og føtter. Mangel på oksygen til vevene fører tretthet, kramper, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

PAD Frequency

PAD effekter opp til 20 prosent av amerikanerne over en alder av 65 år fordi risikoen for PAD stiger med alderen. USDA kostholdsundersøkelser viser at amerikanere, spesielt de eldre, spiste for lite magnesium i 1990-årene, og har fortsatt ikke økt inntak av magnesium tilstrekkelig. Som USAs eldre befolkningen vokser, er det sannsynlig at magnesiummangel og PAD vil fortsette å være et betydelig problem.

Økt inntak av magnesium Reduserer PAD Risk

Supplere din diett med en multivitamin som inneholder magnesium, eller spise magnesium-rik mat kan redusere risiko og ettervirkningene av PAD. En 2007 studie i European Journal of Nutrition viser at oral magnesium tilskudd for hjertesviktpasienter redusert blodåre betennelse og forbedret prognose. I 2004 studie i tidsskriftet Stroke, spår lav-Serum Magnesium nevrologiske bivirkninger hos pasienter med avansert Åreforkalkning, konkluderte med at magnesiummangel forårsaket økt risiko for slag hos pasienter med perifer karsykdom, indikerer magnesium tilskudd ville hjelpe pasienter med avansert fettlaget buildup i arteriene .

Magnesium Anbefalinger

USDA anbefaler å spise et bredt utvalg av matvarer heller enn å ta magnesium tilskudd. Anbefalt daglig inntak av magnesium for voksne er 400 milligram. Mengden av magnesium-dere krever kan øke med alder eller endre seg i medisinsk tilstand.

Magnesium Kilder

Mat som er rik på magnesium er grønne grønnsaker som brokkoli og spinat, nøtter, frø, tørkede bønner, hele korn, brød og korn. Sjømat, kjøtt, melk, ost og yoghurt er også gode magnesiumkilder. Koke mat for kortest mulig tid og i den minste mengden vann er mulig, fordi soaking og matlaging nedgang tilgjengelig magnesium.

Tegn og symptomer på lavt kalium og magnesium

Tegn og symptomer på lavt kalium og magnesium


Kalium og magnesium er avgjørende for god helse. Kalium er en elektrolytt som gir næring til cellene, mens magnesium er et mineral hvorpå hvert organ er avhengig. Uten riktig mengde heller, vil kroppen oppleve mangler med alvorlige bivirkninger. Heldigvis skiltene til hver mangel er særegen, og kan hjelpe deg til å identifisere den egentlige kilden til symptomene dine.

Muskulære symptomer

En mangel i enten kalium eller magnesium effekter musklene dine. Hvis du opplever en kaliummangel, kan du føle fysisk svakhet i musklene, særlig i armer og ben. Du kan også oppleve muskelkramper og smerter. Muskelkramper er også et tidlig tegn på en magnesiummangel, inkludert sammentrekninger og kribling.

Mage symptomer

Mangel på kalium og magnesium kan føre til en urolig mage. Kvalme, oppkast, kramper, oppblåsthet og forstoppelse er alle symptomatisk for både lav kalium og lav magnesium. Likeledes kan irritabel tarmsyndrom forårsake en ubalanse magnesium.

Hjerte Symptomer

Kaliummangel kan føre til uregelmessige hjerteslag eller hjertebank. Dette kan noen ganger føre til farlige avvik fra en normal rytme, kalles arytmi. Unormal hjerterytme er også symptomatisk for magnesium mangler.

Emosjonelle og mentale Signs

Magnesium-mangel kan føre til forvirring, søvnløshet, personlighetsforandringer og angst. Kaliummangel kan føre til disse og andre symptomer, som psykose og hallusinasjoner.

Relasjoner

Hvis du opplever mangler av kalium og magnesium, kan forholdene være relatert. Magnesium bidrar til å kontrollere nivåene av forskjellige næringsstoffer i hele kroppen, og kalium er en av dem. Lave nivåer av magnesium er assosiert med hypokalemi --- lave nivåer av kalium.

Foot Kramper hos barn

En tredjedel av alle barn opplever foten og kalv muskelkramper på et tidspunkt, ifølge Children Hospital of Illinois. Mesteparten av tiden, dette er en benign tilstand, selv om en som forårsaker stort ubehag. Hvis barnet ditt har en sår hals, feber, magesmerter, hevelse i ledd, tap av styrke og vekttap sammen med foten kramper, og dette skjer på en tilbakevendende basis, hun trenger å se en lege, ifølge barnelege Flavia Marino i den nye York University Medical Center.

Som er ofre?

Fot og leggkramper er tilbøyelig til å slå barn som er fysisk aktive, men stillesittende barn kan lider av kramper i tillegg. Hvis et barn som ikke er spesielt aktive styrker seg til å holde tritt med de andre barna i gym klasse, kan han overdrive sine muskler, som ikke er akklimatisert til fysisk belastning, ifølge George H. Durham II, en barnelege på Bryner Clinic i Salt Lake City. Kramper kan oppstå.

Typer

Sanne kramper, den vanligste typen av skjelettmuskelkrampe, er et resultat av hypereksitabilitet av nervene som stimulerer musklene, ifølge Medicinenet.com. Barnet kan oppleve denne type krampe etter at hun har pådratt seg en skade i en muskel. Høy aktivitet kan føre til en sann krampe, og det kan forekomme i løpet av aktiviteten eller senere. Dehydrering, lavt kalsium, magnesium og kalium nivåene kan føre sanne kramper som kan sove eller hvile. Når en krampe oppstår på grunn av mineral mangler, dette kalles en tetany krampe. Alle nervecellene i kroppen din kan aktiveres og dette stimulerer musklene og resultater i kramper og spasmer.

Andre muligheter

Kontraktur kramper resultere når barnets muskler ikke kan slappe av og kramper forekomme, noe som er resultatet av adenosintrifosfat (ATP) uttømming. ATP er en energi kjemikalie som er inneholdt i cellene. Muskelfibrene er ute av stand til å slappe av når ATP er ikke tilstrekkelig, og dette skaper en krampe.

Forebygging / løsning

Hvis barnet opplever foten kramper, ta forebyggende tiltak for å prøve å redusere forekomsten. Barn kan få varme kramper når de trener i ekstrem varme. Minn barnet til å drikke mye væske mens du trener, noe som vil bidra til å holde ham hydrert og forebygge kramper oppstår. Når disse kramper gjøre streik, de er smertefulle og vil vekke barnet ditt når de oppstår i løpet av natten. Når en krampe oppstår, gi barnet noe å drikke og oppmuntre henne til å strekke ut muskelen. Påfør en ispose til området i 20 minutter, råder Dr. Brian Halpern, klinisk instruktør for idrettsmedisin ved Hospital for Special Surgery i New York City. Noen barn foretrekker en anvendelse av varme. Masserer kramper foten vil også hjelpe. Masser trangt muskel i retning muskelen går.

Tilleggsvurderinger

Dr. Williams Sears av Parenting.com bemerker at et barn som har flate føtter og pronasjon vil være mer utsatt for foten kramper. Pronasjon oppstår når føttene slå innover. Når et barn har denne tilstanden det overstresses bein og muskler i føttene og leggen. Har barnets føtter undersøkt. En bue støtte kan være svaret. Sørg for at barnet har et godt balansert kosthold. Hvis et barn har en omega-3-mangel, kan dette føre til leddsmerter og kramper.

Hva er fordelene med kalsium og magnesium?

Hva er fordelene med kalsium og magnesium?


Kalsium er et viktig mineral, som brukes i hele kroppen for å beskytte og å helbrede. Magnesium er nødvendig for å opprettholde et sunt system og bidrar til å regulere daglige kroppsfunksjoner. To av disse er nødvendig for varig generelle trivsel og de jobber sammen for å hjelpe kroppen på en rekke måter å holde sykdom og sykdom i sjakk.

Heart Health

Kalsium mangler kan øke risikoen for høyt blodtrykk, noe som kan sette unødig stress på hjertet. Kroppen begrenser blodårene, innsnevring dem som gjør at hjertet må pumpe hardere for å presse blodet gjennom, øke sjansen for angrep og andre hjertesykdommer. Økt kalsium kan være nyttig for de som allerede er oppleve hjerteproblemer.

Bone Health

Kalsium arbeider for å fremme sunne bein og bidrar til å gjenoppbygge små mengder bentap. Knoklene krever kalsium for styrke, og en mangel kan føre til enklere brudd og pauser. Kalsium lett absorberer seg til skjelettet, fylling og reparere tap å styrke immunitet mot skadelige bakterier og giftstoffer som flyter i hele kroppen.

Oral Health

Når emaljen på tennene er borte, kan det ikke bli erstattet. Emalje forfall og tap kan reduseres med kalsium, noe som bidrar til å bremse forverring og reversere effekten av bakterier som ødelegger tennene. Kalsium fungerer også for å holde kjeven sunt, som igjen holder tennene på plass og bakterier i sjakk. Dette fører til mindre infeksjoner og irritasjoner i munnen.

Åndedretts Helse

Magnesium virker til å slappe av veggene av lungene når innsnevret, slik som i tilfelle av et astmaanfall, slik at for lettere å puste. Kortpustethet og tungpustethet kan også reduseres gjennom bruk av magnesium. De arbeider for å bidra til å normal puste, noe som åpner for oksygen for å bli tatt i kroppen skikkelig.

Pain Relief

Magnesium arbeider for å lette smerter. Det beroliger sammentrekning muskler forårsaker ubehag, noe som åpner for redusert spenning og lettelse. Det hjelper også i å forby kramper og tretthet, som vanligvis er forårsaket av en magnesiummangel. Muskelkramper er også ofte tegn på en mangel som kan reduseres.

Magnesium og kalsium

Magnesium hjelpemidler i absorpsjonen av kalsium i kroppen. Dette gjør at kalsium for å gå inn i systemet raskere, noe som resulterer i en raskere respons på noen bein eller vev plager som trenger ekstra oppmerksomhet. Kombinasjonen av de to elementer som arbeider i harmoni fører til en generell benhelse og en rekke andre fordelaktige resultater.

Bivirkninger av magnesium kosttilskudd

Magnesium er et element som er viktig for kroppens normale funksjon. Det er den fjerde mest rikelig element i menneskekroppen. Det hjelper å kontrollere blodtrykket, bidrar til å holde hjerterytmen normal og kan bidra til å forebygge osteoporose.

Historie

Magnesium er et grunnstoff med symbolet Mg. Den er først og fremst avledet fra sjøvann. Det er også funnet som en malm. Det ble først fremstilt i England i 1808 som metall, og til slutt ble produsert i sin sammenhengende form i 1831. Magnesium kosttilskudd har vært tilgjengelig i en årrekke. En av de første produsert var magnesiumoksyd --- det er en av de mest vanlige former for magnesium, men det er også den minste sannsynlighet for å bli absorbert lettere av kroppen. Magnesium-citrat har blitt funnet å være mye mer effektive og mer sannsynlig å bli brukt av kroppen.

Betraktninger

Ved bruk av magnesium kosttilskudd, er det viktig å huske på at overskytende mengder av magnesium i kroppen må bli filtrert ut av kroppen gjennom nyrene. Mens det er vanskelig å overdose på magnesium fra kosten kilder, overdose med kosttilskudd er mulig, spesielt hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Når høye doser av magnesium blir brukt som cathartics, eller avføringsmidler, kan overdose av magnesium oppstå selv uten nedsatt nyrefunksjon.

Funksjoner

Magnesium kosttilskudd er tilgjengelig i flere forskjellige former. Magnesium er i multivitaminer, det er en viktig ingrediens i de fleste syrenøytraliserende, og det er ofte brukt som et avføringsmiddel (slik som din besteforelder favoritt, Epsom salter.) Den er også tilgjengelig i injiserbare former. Magnesium er også tilgjengelig i mange av maten du spiser. Nøtter, kakao, krydder, te og grønne bladgrønnsaker er gode kilder til magnesium. Dessverre, kan matlaging og moderne mat raffinering ødelegge magnesium i mange av maten vi spiser.

Advarsler

Å ta for mange magnesium kosttilskudd kan føre til kvalme, lavt blodtrykk, kramper, muskelsvakhet og diaré. Folk som tar diuretika eller hjerte medisiner bør sjekke med sin lege før du tar noen form for magnesium tilskudd. Hvis en alvorlig overdose av magnesium skjer, kan det føre til en irreversibel unormal hjerterytme, som kan være dødelig. Det høyeste nivået av magnesium en person kan ta per dag er 65 mg for barn i alderen 1 til 3, 110 mg for barn i alderen 4 til 8, og 350 mg for noen i en alder av 9. Det anbefales at du holder inntaket nivå noe under disse nivåene for å unngå eventuelle problemer fra overdosering. Hvis du har noen form for tarmsykdom, sjekk med legen din før du tar noen ekstra magnesium.

Expert Insight

Selv en mild magnesiummangel kan sette en person i fare for flere sykdommer. Magnesium-mangel har også blitt assosiert med Type 2 diabetes. Magnesium brukes til å behandle flere tilstander, som for eksempel flere astmaanfall og svangerskapsforgiftning under svangerskapet.

Typer av magnesium kosttilskudd

Magnesium er et mineral som er viktig for helsen til alle kroppens organ. Det er spesielt viktig for sunn funksjon av muskler, hjerte og nyrer. Det hjelpemidler i å produsere energi og bidrar til å regulere flere vitamin og mineral nivåer i kroppen, inkludert vitamin D, kalsium, kalium, sink og kobber. Selv om magnesium finnes i matvarer, er det mange som ikke spiser nok ubehandlet, hele matvarer for å få sin daglige verdien av magnesium. Siden de ikke får nok magnesium i kostholdet, kan de ta en magnesium supplement for å sørge for at de får sin daglige verdi. Det finnes flere forskjellige typer av magnesium kosttilskudd tilgjengelig slik at man må velge hvilken som er riktig for dem. Typer av magnesium tilskudd inkluderer magnesium-citrat, magnesium laktat-, magnesium-glukonat, magnesiumoksyd, magnesium-sulfat og magnesium-hydroksyd.

Magnesium Citrate

Magnesium citrate er ofte brukt til å behandle diaré. Den kan også brukes til å tømme tarm før visse mage prosedyrer. Magnesium citrate er indisert for kortvarig bruk, og det gis oralt.

Magnesium Gluconate

Magnesium gluconate er hovedsakelig brukt som et supplement for å opprettholde riktig magnesiumnivået i kroppen. Det kan brukes til å behandle andre sykdommer hvis en lege føler at det er nødvendig. Magnesium glukonat kan tas langsiktig for de fleste mennesker, og det blir administrert oralt.

Magnesium Laktat

Magnesium laktat blir ofte brukt til å korrigere en magnesiummangel. Det kan anvendes til å behandle medisinske tilstander som fordøyelsesbesvær, halsbrann eller urolig mage. Magnesium laktat gis oralt, men kan administreres gjennom en injeksjon under tilsyn av en lege. Magnesium laktat er tatt for så lenge en lege anbefaler.

Magnesium Oxide

Magnesium oksid brukes vanligvis som et supplement for å opprettholde riktig magnesiumnivået i kroppen. Det kan også brukes til å behandle andre sykdommer hvis en lege føler at det er nødvendig. Magnesiumoksid gis oralt og kan tas langsiktig for folk flest.

Magnesiumhydroksid

Magnesium hydroxide er mest brukt som et avføringsmiddel og en syrenøytraliserende. Som et avføringsmiddel kan den brukes innimellom for å lindre forstoppelse. Som en syrenøytraliserende er kan brukes av og til for å lindre sur mage, fordøyelsesbesvær eller halsbrann. Magnesiumhydroksid bør kun brukes kortvarig og gis oralt.

Magnesium Sulfate

Magnesium sulfat er oftest funnet i multi-vitaminer. I høyere doser kan den brukes til å behandle en magnesiummangel, svangerskapsforgiftning hos gravide kvinner, kramper og akutt nyrebetennelse hos barn. Magnesium sulfat kan brukes langsiktig for visse forhold og kortsiktig for andre. Den kan administreres oralt eller via injeksjon.

Magnesium Oxide Informasjon

Magnesium Oxide Informasjon


Magnesiumoksid, også kalt magnesia, er et naturlig forekommende mineral som finnes i bergarter; i sin naturlige form kalles periclase. Magnesium oksyd er kjemisk kjent som MgO, fordi det er dannet av en ionisk binding mellom en magnesium (Mg)-molekyl og ett oksygen (O)-molekyl. Dette hvite pulveret har mange nyttige egenskaper som gjør den ideell for både industriell bruk, samt medisinsk bruk.

Eiendommer

Magnesiumoksid har flere egenskaper som gjør den spesielt nyttig i elektriske anvendelser og i bygningsmaterialer. Magnesia har god refractoriness, betyr det kan beholde sin styrke, selv når de utsettes for høye temperaturer. Magnesia er også motstandsdyktig mot korrosjon. Magnesium-oksyd har en høy varmeledningsevne, men en lav elektrisk ledningsevne, noe som betyr at den kan overføre varme, men ikke elektrisk kraft.

Industriell bruk

Magnesium oksid brukes i å gjøre sement og andre bygningsmaterialer, inkludert klosser. I konstruksjon, er veggplater laget med magnesiumoksid foretrukket fordi de er brannsikre, fuktbestandig og derfor muggresistent, alt mens å være sterk. Magnesiumoksid er vanligvis brukes i varmeelementer, som for eksempel lagring varmeovner og vaskemaskiner, siden det kan lede varme, men ikke elektrisitet.

Evnen av magnesiumoksyd for å motstå fuktighet gjør det nyttig for biblioteker for å bevare sine bøker, så vel som for fjellklatrere som bruker den til å redusere svette og fuktighet på hendene.

Medisinsk bruk

For medisinske formål, er magnesium-oksyd er tilgjengelig i form av tabletter og kapsler for oral bruk. Det er ofte tatt for å avlaste syre dårlig, halsbrann og sur mage. Den kan også brukes som et avføringsmiddel for kortvarige formål, for eksempel for å tømme tarmene før kirurgi. Siden magnesium er en nødvendig mineral for legemet, kan magnesiumoksyd også tas som et supplement når ikke nok magnesium forbrukes gjennom kosten.

Dosering

Det finnes flere forskjellige formuleringer av magnesiumoksyd er tilgjengelig, og det er tilgjengelig uten resept. Magnesiumoksid bør bare tas som anvist, så ta kontakt med legen din og følg instruksjonene pakken nøyaktig. Når du tar magnesiumoksid som et avføringsmiddel, sørg for å ta med en full åtte gram av væske, og ikke ta det for mer enn en uke med mindre noe annet av legen din. Siden magnesiumoksid kan ha en ubehagelig smak, ta den med fruktjuice.

Bivirkninger

Magnesiumoksid kan gi noen uønskede bivirkninger. De vanligste bivirkningene er kramper og diaré. Hvis disse ikke avtar eller er alvorlige, må du kontakte legen din. Hvis du opplever utslett, kløe, svimmelhet, humørsvingninger, svakhet, kvalme eller oppkast, kontakt legen din umiddelbart.

Magnesium Malate Fordeler

Magnesium malat inneholder magnesium, som er lagret i knokler og hjelper kroppen absorbere kalsium og eplesyre, en naturlig fruktsyre som er tilstede i de fleste av cellene i kroppen.

Aluminum Elimination

Den eplesyre på magnesium malat binder seg til en hvilken som helst aluminium til stede i kroppen, og eliminerer den, slik at for friske nervecellevekst og avgiftning.

Energiproduksjon

Magnesium malat syntetiserer adenosin trifosfat (ATP), som er et nukleotid som lagrer energi i muskelvevet, og omdanner den til en cellulær energikilde. De energetiske produserende egenskaper for magnesium-malat kan være nyttig i behandlingen av fibromyalgi og kronisk tretthetssyndrom.

Muskelavslapning

Magnesium har vist seg å slappe muskler og blir ofte brukt til å behandle hodepine, livmor kramper og generell muskel ubehag.

Nyre Stone Forebygging

Ifølge Urologi Channel, kan folk som ikke får nok magnesium i kostholdet være utsatt for nyre stein formasjonen.

Advarsel

Dreven magnesium malat inntak kan føre til diaré og magesyke.

Magnesium glycerofosfat bivirkninger

Magnesium glycerofosfat bivirkninger


Magnesium glycerofosfat er et kosttilskudd tatt av de med lave nivåer av magnesium. Sunne nivåer av dette mineralet hjelpe riktig fordøyelse og er avgjørende for god ernæring, sterke bein og nerve funksjon. Daglige doser mindre enn 350 mg magnesium er generelt ansett for å være trygt for voksne; imidlertid kan større mengder av magnesium forårsake alvorlige bivirkninger når det tas i kombinasjon med visse medisiner eller ved de med visse forhold.

Antibiotika

Inntak av magnesium sammen med visse antibiotika kan påvirke kroppens evne til å absorbere medikament og redusere effektiviteten av behandlingen. Antibiotika er kjent for å ha nedsatt potens når den kombineres med magnesium kosttilskudd inneholder tetracyklin og kinolonantibiotika som ofte brukes til å behandle luftveier, bihuler og urinveisinfeksjoner. Injeksjoner av aminoglykosid, et antibiotikum som brukes til å behandle alvorlige bakterieinfeksjoner, kan også påvirke muskelfunksjonen og føre til muskelrykninger, kramper og selv beslag da tatt med magnesium.

Bisfosfonater

Noen pasienter som lider av osteoporose og lignende sykdommer får et medikament som heter "bisfosfonater" for å hindre tap av beinmasse. WebMD anbefaler at ofte foreskrevet bisfosfonater som alendronat (Fosamax), etidronate (Didronel) og risedronate (Actonel) tas minst to timer før magnesium for å sikre riktig absorpsjon av medisinen.

Muskelavslappende

Tar muskelavslappende sammen med magnesium kan øke skadevirkninger forbundet med muskel relaxers som uskarpt syn, ørhet, døsighet og svimmelhet.

Vann piller

Fordøye vann piller som amilorid (Midamor), spironolakton (Aldactone) og triamteren (Dyrenium) kan øke magnesium til farlige nivåer da tatt med magnesium kosttilskudd som magnesium glycerophosphate.

High Blood Pressure

Magnesium kan redusere blodtrykket til et unormalt lavt nivå når det tas med høyt blodtrykk medisiner som nifedipin (Adalat, Procardia), diltiazem (Cardizem), amlodipin (Norvasc) og andre.

Nyreproblemer

Personer som lider av nyresykdom eller nyresvikt bør ikke ta magnesium glycerophosphate eller andre magnesium tilskudd. Magnesium er ikke filtrert riktig av ødelagte nyrer, og ta ekstra mengder av mineralet kan øke magnesium til skadelige nivåer.

Hjerteblokk

Hjerteblokk er en kardiovaskulær tilstand som påvirker hjerterytmen og oppstår når det elektriske signalet mellom de øverste og nederste hjertekamrene er svekket. Store doser av magnesium bør ikke gis til personer diagnostisert med hjerteblokk som det kan forårsake alvorlige muskelsvakhet og forverre tilstanden.

Hva er forskjellen mellom Magnesium Glycinate & Magnesium Malate?

Hva er forskjellen mellom Magnesium Glycinate & Magnesium Malate?


Magnesium er et verdifullt mineral for å opprettholde helse. Å spise den rette blandingen av magnesium-rik mat er mulig, men kan være en utfordring til de som har en ubalansert diett eller en helsetilstand som kan forstyrre absorbere riktig mengde. I disse tilfellene kan ta magnesium tilskudd være et levedyktig alternativ.

Det er to populære former for magnesium kosttilskudd: magnesium glycinate og magnesium malat.

Viktig

Hundretusener av kjemiske reaksjoner kontinuerlig oppstår i kroppen din. Hver av disse biokjemiske reaksjoner krever et enzym-system som består av tre deler: et protein, en organisk forbindelse og en mineral. Magnesium spiller en viktig rolle i ca 300 av disse reaksjonene, ifølge National Institutes of Health. Det er den fjerde mest mineralet i kroppen, halvparten av hvilke er funnet i knoklene. Omtrent én prosent er funnet i blodet og blir absorbert gjennom tynntarmen.

Magnesium er viktig å opprettholde normal nerve-og muskelfunksjon, holde jevn hjerterytme, bidrar til å regulere blodsukkeret og fremme normalt blodtrykk.

Kosttilskudd

Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd, matvarer som kveite, mandler og soyabønner inneholder om lag 20 prosent av den daglige nødvendige mengden av magnesium. Hvis du ikke regelmessig spiser en rekke matvarer som inneholder magnesium, kan du utvikle en mangel. Magnesium-mangel kan føre til svimmelhet, kramper, tretthet og irritabilitet. Andre faktorer som kan bidra til en mangel omfatter visse antibiotika, dårlig kontrollert diabetes og alkoholisme.
For disse grunner, kan legen anbefale magnesium tilskudd.

Glycinate Fordeler

Denne formen for magnesium er mindre forstyrrende på tarmer enn magnesiumklorid, citrate og sulfat, som kan forårsake diaré. Bortsett fra disse hensynene, er magnesium glycinate fem ganger lettere for kroppen å absorbere enn magnesiumoksid.

Personer som lider av malabsorpsjon tilstander som cøliaki og Crohns sykdom vil dra nytte av denne formen for magnesium. Eldre mennesker, som vanligvis er utsatt for magnesiummangel, også nytte.

Malate Fordeler

Den malat form for magnesium er avledet fra maleinsyre, som spiller en nøkkelrolle i energiproduksjonen. Ikke overraskende, vil magnesium malat gunstig for personer som utøvere, som ønsker å maksimere sin energiproduksjon, samt de med muskel-og skjelettplager som fibromyalgi. Personer som lider av kronisk utmattelsessyndrom eller andre sirkulasjons-og luftveisproblemer kan ha nytte også.

Sammenligning

Både magnesium glycinat og magnesium malat kan gi kroppen med en tilstrekkelig mengde av mineralet. Ditt valg vil avhenge av din helse og energibehov. For eksempel, hvis du ønsker å føle deg mer energi, er magnesium malat for deg. På den annen side, hvis du ønsker å forbedre næringsopptak, er magnesium glycinate det logiske valget. Det viktigste er at du får nok samlet magnesium. For å være sikker, bør du kontakte lege før du starter noen form for supplement diett.

Magnesium og ømme bryster

Magnesium og ømme bryster


Kvinner kan oppleve såre bryster på grunn av sykliske grunner (Menstruasjon) samt når de er peri-menopausal og utsatt for varierende hormoner. Når en kvinne har lave nivåer av magnesium, kan dette bidra til brystsmerter.

Nutritional Underskudd

Ernæringsmangel i en kvinnes kropp kan føre til menstruasjons symptomer, inkludert ømme bryster, å være verre enn de ville vært hvis hennes ernæringsmessige inntak var bedre.

Magnesium, et mineral

Magnesium er et mineral - en av syv mineraler, faktisk - det du trenger for optimal helse, forklarer Dr.BenKim.com. Magnesium er til stede i fluidene som omgir kroppsvev, så vel som i vev selv. Magnesium er også i tenner og bein. Det hindrer hull i tennene og hjelper tannemaljen skjema samtidig som det gir struktur til skjelettet. Magnesium hjelper også regulere muskelsammentrekninger, rytmen av hjertet ditt og nerve signalering, og gjør det mulig avslapning.

Kalsium og Magnesium Combo

En kvinne bør spise kalsium og magnesium hver dag fra kosten kilder eller fra et kalsiumtilskudd som er balansert med magnesium. Den anbefalte dosering er 1300 mg, ifølge Prosjekt-aware.org. Streetdirectory.com anbefaler at du tar 400 mg magnesium daglig for å redusere brystsmerter som oppstår på grunn av hormonelle endringer, samt kalsium. Rådfør deg med legen din for å finne ut hvilken dose som er riktig for deg.

PMS

Såre bryster er ofte en del av premenstruelt syndrom (PMS). Å avverge PMS og ømme bryster, må du holde dine vitamin B6, kalsium, magnesium, essensielle fettsyrer og folsyre nivåer på et optimalt nivå. Magnesium, sammen med vitamin B6, er spesielt effektiv i å redusere følsomheten og brystsmerte, sammen med spenningshodepine, angst, depresjon, krav og vannretensjon, bemerker Truestarhealth.com. Magnesium vil også lette eventuelle muskelspenninger at du er erfaring samt lindre kramper.

Postmenopausale

Hvis du er menopausen, som betyr at du ikke har hatt en menstruasjon i ett år eller mer, bør du spise 1500 mg kalsium, balansert med magnesium. Den kalsium / magnesium-forholdet bør være 2: 1. For mye magnesium kan forstyrre kalsium absorpsjon. I tillegg kan ta vitamin B-komplekset lindre såre bryster.

Foods

Matvarer som inneholder magnesium inkludert kokt spinat, rå mandler, kokt brun ris, rå peanøtter og hasselnøtter, avocado, kokt bladbete, kokte lima bønner, kokte black-eyed peas og okra.

Magnesium mangel Tegn og symptomer

Magnesium er viktig for enzymaktiviteten, spesielt enzymer involvert i energiproduksjon. Det er også viktig for nerve helse og opptaket av kalsium og kalium. Den gjennomsnittlige amerikanske Department of Agriculture anbefalt daglig inntak av magnesium for voksne er 400 mg.

Mangel Signs

En mangel på magnesium kan gi irritabilitet, forvirring, nervøsitet, muskelsvakhet og rykninger, premenstruelt syndrom, søvnløshet, dårlig fordøyelse, rask hjerterytme, kramper og raserianfall, ifølge Dr. James F. Balch og Phyllis Balch, forfattere av boken "Resept for Nutritional Healing. "

Kalsium relaterte effekter

Magnesium er nødvendig for å hindre forkalkning av mykt vev. Det beskytter arteriene fra kalsium buildup og spiller en viktig rolle i beindannelse og i karbohydrat og mineralmetabolismen.

Graviditet

Magnesium kan bidra til å forhindre for tidlig fødsel og kramper hos gravide kvinner.

Tilhørende risiko

Ifølge Phyllis Balch, en klinisk ernæringsfysiolog, kan en mangel på magnesium heve risikoen for osteoporose, høyt kolesterol, visse typer kreft, og nyrestein.

Kardiovaskulær risiko

Magnesium-mangel kan være en viktig årsak til dødelig hjertearytmi, høyt blodtrykk, høyt blodtrykk, og plutselig hjertestans.

Fôr Kilder

Noen gode kilder til magnesium er grønne grønnsaker, løvetann greener, mais, solsikkefrø, reker, tørkede aprikoser og svisker.

Magnesium-mangel Joint Pain

Magnesium-mangel Joint Pain


Leddsmerter er en vanlig plage som har mange årsaker og behandlinger. Leddsmerter kan isoleres i en eneste felles, eller det kan være tilstede i flere. Magnesium mangel kan føre leddsmerter, og det kan med hell behandles.

Betydning

Magnesium er et viktig og verdifullt mineral for god helse. Magnesium bidrar enzymer reagere og arbeide effektivt i kroppen, holde hver muskel pumping og blodet flyter.

Effekter

Magnesium-mangel påvirker musklene. Muskelrykninger, kramper, muskelspenninger, ømme muskler, ryggsmerter, nakkesmerter, hodepine og enda kjeve smerter kan føre til.

Funksjon

Magnesium holder musklene limber, og arbeider effektivt og problemfritt. Den holder også blodtrykket i sjakk og hindrer nummenhet, prikking, og spasmer i muskler, ledd og lemmer.

Betraktninger

Diagnostisere en magnesiummangel kan være vanskelig. Symptomer er den største hjelp i å oppdage et underskudd. I tillegg til muskler smerte, hjertebank, angst, søvnløshet, unormal følelse og salt cravings er tegn på magnesiummangel.

Forebygging / løsning

Magnesium er nyttig i behandling av leddsmerter. Den anbefalte daglige rasjon for magnesium er 350 mg. Muntlige kosttilskudd er tilgjengelig, og en diett rik på nøtter, hele korn, frø, og grønne grønnsaker vil bidra til å sikre tilstrekkelig inntak.

Potensiell

Magnesium tilskudd er vellykket i behandling av muskel-skjelettlidelser leddsmerter. Intramuskulære injeksjoner av magnesium arbeider ofte raskere på grunn av overlegen absorpsjon.