Digidexo.com

cyste i bein

Hvordan leve med en Bone Cyste

Hvordan leve med en Bone Cyste


Det finnes to typer bein cyster, unicameral og aneurismal. Disse cystene skje med hvem som helst, men de er mest sett hos barn og unge voksne mens deres bein er fortsatt økende. Å leve med et bein cyste og bestemme behandling er avhengig av hvilken type cyste du har, så vel som dine personlige preferanser. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

Unicameral bein cyster

•  Spør legen din om behandlingstilbud for unicameral bein cyster. Unicameral bein cyster sjelden har symptomer assosiert med deres utvikling. De eksisterer vanligvis ukjent inntil det er en benfraktur i området eller til en X-ray oppnås i området for en annen, ikke er relatert problem. I tilfelle at beinet cyste er asymptomatisk og unicameral, er videre behandling ofte anses unødvendig.

Evaluer din livsstil mens vurderer behandlingstilbud for din unicameral bein cyste. Hvis, for eksempel, er du en løper og har et bein cyste på hælen, være bevisst oppmerksom på eventuelle symptomer som oppstår. Fortsette å evaluere cyste med rutinemessig oppfølging omsorg.

Oppsøk en ny mening. Mer enn sannsynlig ingen behandling er nødvendig, men hvis du er usikker, søke en ny mening.

Aneurismal bein cyster

Lær om aneurismal bein cyster. Aneurismal bein cyster oppstår vanligvis hos barn og unge voksne i alderen 10 og 20. Mens de forekommer i nesten alle bein i kroppen, de er oftest funnet i ryggvirvlene og kneet. Denne typen cyste er svært sjeldne.

Vær oppmerksom på symptomer på aneurismal bein cyster som inkluderer: smerte, hevelse, i anledning en masse som er filt, mild til alvorlig nedsatt nevrologisk funksjon (hvis cyste ligger på ryggen) og beinbrudd.

Bestem deg på en behandlingsmetode. Cyster anses som "aktiv" eller "aggressive" trenger behandling på grunn av deres evne til å skade beinet der de bor eller dets naboland vev. Flere faktorer spiller en rolle i å avgjøre behandlingsregimet for å følge blant annet alder, helse, plassering av cyste, toleranse av visse medisiner og terapi, hvor legen regner med sykdommen til fremgang og dine personlige behov.

Vær bevisst på det faktum at selv om dette er en godartet svulst som ikke sprer seg, vises cyste etter bein pode. Det kan ta opp til tre operasjoner før cyste er kurert. Bein pode, eller utskrapning, blir ofte brukt for å unngå å fjerne en del av et bein som er ellers frisk. Å leve med en aneurismal bein cyste krever rask medisinsk oppmerksomhet, aggressiv behandling og kontinuerlig oppfølging

Typer bein cyster

Typer bein cyster


Bein cyster kan oppstå når som helst i løpet av en persons liv. De noen ganger oppstå i forbindelse med felles degenerasjon, bein herding og brusk tap. De kan også oppstå etter traumer til benet eller på artritt. Det finnes flere forskjellige typer bein cyster og bestemme hva slags du har krever medisinsk undersøkelse og diagnostiske tester.

Subchondral

Subchondral cyster er ofte funnet i artrose eller reumatoid artritt. De kan også forekomme hos pasienter med kalsiumpyro sykdom eller hos pasienter med traumer til beinet. Disse cystene er antatt å være årsaken til en vaskulær forstyrrelse. Pasientene vanligvis rapporterer smerter i området av cysten, men, cyster er vanligvis ikke i stand til å bli følt eller sett med det blotte øye. Cyste er vanligvis avslørt ved å utføre røntgenbilder av nettstedet.

Unicameral

The American Academy of ortopediske kirurger rapporterer at en unicameral (enkel) bein cyste består av et hulrom som er funnet innenfor et bein. Dette hulrom vil vanligvis være fylt med en stråfarget væske. Det er ingen vet grunnen til at disse cyster oppstå, men en teori er at det kan være grunn til en vekst defekt. Cyste er ikke cancerous eller godartet og er vanligvis funnet funnet hos personer yngre enn 20 år. Cyste normalt forekommer i en ben eller på ett sted. Plasseringen kan være i en overarm, lår bein, bekken, hæl eller ankelen. De kan noen ganger være smertefullt og krever behandling av denne grunn.

Epidermoid

Epidermoide bein cyster er ofte funnet på phalanges (bein som danner fingre og tær) og skallen. Medcyclopaedia rapporterer at disse bein cyster er ofte godt definert og ser ut til å bo i bløtvev. De kan gå ubemerket sett på som mindre skjemmende for pasienten og er vanligvis ikke smertefulle. Disse cystene er vanligvis godartet, men noen cyster kan ha pus eller væske som vil sive ut.

Aneurysmal

En aneurysmal bein cyste resultater fra en cystisk hulrom som fylles med blod. De kan forekomme i alle ben i kroppen, men oftest forekommer i ryggraden eller i lange tubulære ben, slik som i de nedre ekstremiteter. Disse cystene vanligvis resultere som en reaksjon på noen type bein traumer. Cyste tendens til å forårsake ekspansjon ben som fører til en gradvis nedbrytning av benet. En aneurysmal bein cyste rammer kvinner mer enn menn. Disse cystene kan være smertefullt.

Intraosseøs

Intraosseøse ganglion cyster primært skje rundt carpal bein som tær eller fingre. De normalt forekommer i ikke pressområdene i en felles, men er vanligvis ikke en del av felles selv. Cyste vil vanligvis være entall i form, og kan noen ganger være skjemmende. Det kan se ut som et fettlager like under huden, men kan faktisk ha gass eller en væske inne i cyste. Disse cystene er ikke ofte kreft i naturen og kan lett fjernes hvis belastende.

Hva er behandlingen for en sinus maxillaris Cyste?

Overkjevens bihulene sitter på hver side av nesen, under kinnet benet. Ifølge Mayo Clinic, er en cyste en sekk som kan fylles med luft, væske eller andre stoffer.

Identifikasjon

En lege vil bestille en x-ray eller CT scan for å avgjøre om en cyste er til stede. Ifølge Dr. Peter J. Casano, en lomme spesialist, cyster i bihulene er vanlig, spesielt i sinus maxillaris.

Symptomer

Sinus maxillaris cyster kan føre til hevelse og ømhet rundt kinnet bein området. Men ifølge Dr. Casano, de fleste overkjevens cyster forårsake ingen symptomer eller problemer.

Komplikasjoner

Når en sinus maxillaris cyste forårsaker feil drenering eller kronisk ømhet den trenger sannsynligvis fjernet. Likeledes, hvis kronisk sinusitt eksisterer, fjerning kan anbefales.

Endoskopisk kirurgi

Endoskopisk bihulekirurgi bruker et fleksibelt medisinsk verktøy, et endoskop, slik at legen å se innsiden din nese og bihuler. Legen kan deretter fjerne cyste ved å klippe og / eller utsuging det ut.

Caldwell-Luc Prosedyre

Den Caldwell-Luc prosedyren innebærer å kutte tannkjøttet for å få tilgang til nedre maxillaris gulvet. Siden utviklingen av endoskopisk kirurgi denne prosedyren blir sjelden brukt. Ifølge New York Eye og Ear Infirmary, er denne prosedyren nyttig for å fjerne cyster som er forårsaket av påvirket tennene.

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste


Godartede øret cyster er ofte plassert inne i øregangen eller på trommehinnen eller trommehinnen. Mens godartede cyster er ikke kreft, kan de vokse og svekke den enkeltes hørsel. Ytterligere vekst kan også legge press på ansikts nerver som fører til ansikts nerve lammelse. Behandlingen er ofte anbefalt for å redusere sannsynligheten for alvorlige utfall.

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste

•  Besøk en otolaryngologist, mer kjent som en øre, nese og hals lege. Disse legene er spesielt opplært i behandling av tilstander i øret.

Få en CT scan av øret slik at legen din kan identifisere stedet og omfanget av cyste. En hørselstest er også vanligvis gjennomført for å fastslå omfanget av hørselstap som kan tilskrives cyste.

Snakk med legen din om alternativer for behandling. Noen leger vil anbefale å forlate en asymptomatisk øre cyste alene og overvåke det for vekst. Hvis cyste vises stor eller er svekke hørselen, er kirurgi sannsynlig.

gjennomgå en operasjon for å fjerne en øre cyste. Kirurgi for å fjerne en liten øre cyste kan gjøres gjennom øregangen. Fjerning av et større øre cyste kan kreve en mastoidectomy. Under denne prosedyren kan kirurgen reparere skade på trommehinnen eller bein vitale for hørselen.

forutse bivirkninger av kirurgi. Vanlige bivirkninger er smerter, infeksjon eller blødning. Alvorlige, men sjeldne bivirkninger omfatter skader på strukturer i øret og ansikts nerve lammelse. Det er noen ganger en forstyrrelse i balanse eller en følelse av svimmelhet. Dessuten kan mellomøret kirurgi fører til en smaksforstyrrelser.

Følg post-kirurgisk behandling som pakking, øredråper og antibiotika.

skaffe en annen hørselstest to til tre måneder etter operasjonen for å fastslå den nåværende tilstand av hørsel.

Hint

  • Velg legen din nøye. Fellowship-trent eller bord-sertifiserte leger har større erfaring og er trolig mer dyktig.

Hvordan behandle Dermoid cyster

Hvordan behandle Dermoid cyster


En Dermoid cyste er en svulst bestående av dårlig differensierte ectodermal strukturer. De vises vanligvis som en enslig hamartomatous svulst med en tykk dermis-lignende vegg består av bindevev. Dermoidcyste kan inkludere hud vedheng, i tillegg til bein og brusk-lignende strukturer, negler og tenner. De forekommer hovedsakelig i ansiktet, halsen eller på hodet og er vanligvis til stede ved fødselen. Følgende trinn viser hvordan du skal behandle en dermoid cyste.

Bruksanvisning

En avgifts dermoidcyste kirurgisk. Dette er behandling av valget uavhengig av plasseringen.

Undersøk cyste for fettinnhold som har spredd seg til omkringliggende vev eller strukturer og bakterieinfeksjon. Disse faktorene kan føre til alvorlige komplikasjoner og autoimmune reaksjoner og bør lokke fram særlig omsorg fra kirurgen. Dermoidcyste i ryggmargen kan spre fett å cerebrospinalvæsken eller spinalkanalen når de kan briste.

Bruk minimalt invasive teknikker for å bevare funksjon. Dette har vært spesielt vellykket med dermoidcyste i vanskelige steder som gulvet i munnen eller tunga der cyster kan føre språklige og talevansker.

Implementere sofistikert gynekologisk eller nevrokirurgiske teknikker for å fjerne lesjonene i eggstokken eller hjernen for å forhindre mulige komplikasjoner. Dermoidcyste i disse områdene kan være vanskelig å behandle.

Tenk eksisjon med et endoskop hos pasienter med dermoidcyste av pannen og panne. Pasienter som får denne behandlingen har ikke rapportert komplikasjoner som lammelser eller nummenhet i det berørte området. Kirurgi med et endoskop har også den fordel at et fravær av synlige arr.

Hjem rettsmidler for en sinus maxillaris Cyste

Hjem rettsmidler for en sinus maxillaris Cyste


Bihuleproblemer er vanlig og kommer fra en rekke årsaker. Mens ubehag og smerter av mange slim-baserte lomme blokkeringer kan bli behandlet av sinus medisiner og vanning, noen problemer er mer komplisert. Sinus maxillaris cyster er ikke vanlig, men når problematisk at de kan være akutt smertefull og trenger seriøs behandling. Dessverre har hjemme rettsmidler egentlig ikke kurere dem, men er mer effektivt for å forhindre dem.

Maxillaris Sinus Cyster

Sinus maxillaris ligger bak kinnet, kjører fra under øyet, ved siden av nesen og bak kinnet bein. Selv uvanlig, kan cyster utvikle seg i denne regionen. Cyster er væskefylte blærer som ligner på svulster og er vanligvis godartet. I mange tilfeller mennesker med sinus maxillaris cyster er asymptomatiske. Faktisk kan man gå gjennom livet føler ingen symptomer noensinne.

I noen tilfeller kan cyste vokse til en størrelse som til slutt blokkerer sinus og hindrer slim drenering. Det er da problemene begynner - vanligvis bankende, akutte smerter. Det er mulig for en cyste å bli smittet, spesielt når den blokkerer slim drenering. Igjen er resultatet akutte smerter. Begge situasjoner krever behandling, vanligvis kirurgi.

Rettsmidler og forebygging

Når en cyste er enten blokkerer en lomme eller er infisert, er det ingen effektiv hjem rette. Situasjonen er kritisk, og medisinske kilder som Baylor Medical College si at kirurgi er virkelig den eneste håp.

Du kan imidlertid bruke hjemme rettsmidler for å hindre en sinus cyste. Mange sinus cyster skyldes kronisk infeksjon og allergisk sino-nasal sykdom, så ta vare på dine bihuleproblemer kan muligens avverge en cyste.

Saltvann nesespray eller dråper er et hjem rettsmiddel som kan tømme og desinfisere bihulene. Bland litt salt og varmt vann i en flaske med en medisin dropper eller en tom nesespray beholder. Len hodet bakover og spray eller slippe saltvann opp nesegangene og inn i bihulene. Det er enkelt, krever ingen resept og fremmer generell sinus helse.

En luftfukter kan forhindre tette bihuler. Når du allerede er syk med sinus blokkering, kan damp inhalasjon være nyttig for å løsne slim og hjelpe bihulene å renne.

Varme omslag rundt sinus områder - på pannen og under eyes-- kan hjelpe løsne sinus blokkering, spesielt når det brukes sammen med andre sinus behandlinger.

Andre behandlinger og faktorer

En rekke over-the-counter sinus medisiner så vel som en rekke sterkere reseptbelagte alternativer, inkludert antibiotika er tilgjengelige for hverdags sinus blokkeringer og medisiner. Ta vare på bihuleproblemer i sin barndom er din beste forsvaret mot sinus sykdom, og derfor sinus cyster. Hvis du står overfor noen form for sinus smerte eller press, bør du kontakte lege.

I noen tilfeller, sinus cyster er et resultat av bihulekirurgi. Hvis du vurderer eller har gjennomgått maxiofacial bihulekirurgi, sørg for å diskutere risikoen for cyster med legen din. Riktig pre- og postoperativ behandling kan bidra til å forebygge postoperative komplikasjoner.

Bone Cyste Treatment

Det finnes to typer bein cyster: unicameral og aneurismiske bein cyster. Begge er godartet og forekommer hos personer under 20 år, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS). Hver type av ben cyste behandles med forskjellige metoder. Aneurysmal og unicameral bein cyster er ikke livstruende, men de kan føre til komplikasjoner hvis venstre ubehandlet.

Unicameral bein cyster

Unicameral, eller enkle, er bein cyster lokalisert på ett sted på ett bein. Den AAOS sier at lårbeinet og overarmen er de vanligste stedene unicameral bein cyster oppstå. Majoriteten av mennesker med disse cystene ikke opplever noen symptomer. I noen tilfeller, smerte og hevelse oppstår.

Ikke-kirurgiske behandlinger for unicameral bein cyster innebærer gjentatt røntgen hos personer som ikke opplever noen symptomer. Faktisk, i disse tilfeller, cyste er ofte funnet ved et uhell gjennom et røntgen for diagnostisering av en annen sykdom. Kirurgisk fjerning av en cyste unicameral ben er nødvendig hvis det blir særlig smertefull, eller området av benet begynner å tynnes ut. Tynning av bein til slutt fører til brudd. Under operasjonen, vil legen skrape beinet, og etterlater et hull. Du vil sannsynligvis få en donert stykke blod som en erstatning. Hvis cyste er ikke i en kompromitterende scene eller sted, kan kirurgen tømme cyste eller injisere det med et steroid.

Aneurismiske bein cyster

Aneurysmal bein cyster gjør tegnet bein utvide, noe som fører til hevelse og smerte. Ifølge Barnas Hospital of Boston, de mest sårbare bein er de i kne og ryggvirvler. Det er en fare for at du kan miste store mengder blod under behandling for aneurismal bein cyster. For å hindre at dette skjer, kan legen din blokkere blodårene i cyste.

Når risikoen for store blødninger forhindres, vil aneurismal bein cyste bli behandlet på fire forskjellige måter. Den vanligste behandlingen, i henhold til Barnas Hospital i Boston, er en operasjon som kalles utskrapning, eller bein pode. Under denne prosedyren, er aneurismal bein cyste skrapt ut av beinet med en skje-lignende instrument som kalles en curette. Da den resulterende hullet er fylt med et stykke av ben fra en donor.

Kryoterapi brukes hvis det er en mulighet for at aneurismal bein cyste vil sanere. Under denne prosedyren, er cyste kirurgisk frosset. Bivirkninger kan være nerveskader og beinbrudd.

I noen tilfeller, vokser aneurismal cyste så stor at kirurgen vil fjerne den spesielle ben. Det er imidlertid bare forbruks ben, slik som ribber, anses for fjerning.

Strålebehandling brukes bare når andre behandlingsmetoder ikke fungerer. En maskin som avgir høye energistråler anvendes direkte drepe celler av en aneurismal ben cyste.

Hva er meningen med cyster?

Hva er meningen med cyster?


En klump under huden din, eller hvor som helst på eller i kroppen din kan være en cyste eller en kreftsvulst. Cyster er vanlig, og de fleste er ufarlige. Avhengig av deres plassering, men de kan føre til smerter og ubehag. Når du ser eller føler noen nye vekster på eller i kroppen din, kan du kontakte din lege eller annet helsepersonell.

Kjennetegn

Et lukket, saclike struktur forming på kroppsvev er en cyste. Cyster inneholder vanligvis et flytende, gassformet eller halvfast stoff. Størrelsen varierer fra mikroskopiske til store nok til å forårsake organ fortrengning, melder MedicineNet.

Typer

Det er hundrevis av typer cyster, mange oppkalt etter verts kroppsdel. Noen er sanne cyster innkapslet av celler utskiller væske. Andre er pseudo inneholder ingen spesielle grensecellene.

Sebaceous cyster dannes innenfor kjertler i huden. Fibrocystic cyster dannes i brystet. Ovariecyster er en type av ovarial tumor, som kan inneholde andre kroppsvev i tillegg. En Baker eller knehasen cysteformer bak kneet, og ganglion cyster oppstå på sener og ledd. Chalazions er cyster dannes i øyelokket kjertelen. Pineal cyster vokse innenfor hjernens pinealkjertelen. Bukspyttkjertelen cyster inneholde væske og er i bukspyttkjertelen. Tarlov cyster er lokalisert i de sammenvokste bein i bunnen av ryggraden, ifølge MedicineNet.

Årsaker

Infeksjon, tilstopping av kjertler eller obstruksjon av væskestrømmen kan føre til cyster. Cyster kan også danne rundt fremmedlegemer i hud eller utvikle seg som et biprodukt av svulster, kroniske inflammatoriske tilstander, genetiske forhold, defekter i embryo organutvikling, og slitasje. Noen parasitter forårsake cyster i løpet av muskel, hjerne, øye, lunge og levervev.

Tegn og symptomer

Cyster av huden og vevet like under huden er vanligvis merkbar. Cyster i brystene kan påvises gjennom berøring. Cyster av indre organer, for eksempel nyrer og lever, kan bare gi symptomer når de er store eller ubeleilig plassert.

Diagnose

Selv om det er sjelden, kan cyster være assosiert med alvorlige infeksjoner eller ondartede svulster. Det første funnet av cyster i indre organer er ofte et resultat av ultralyd, computertomografi eller magnetisk resonans imaging. Leger anbefaler og bestille diagnostiske tester for å fastslå tilstedeværelsen av en cyste og dens årsak.

Behandling

Årsaken, størrelse og plassering av en cyste bestemme dens behandling. Svært store cyster forårsaker symptomer kan kreve kirurgisk fjerning. Noen ganger kan imidlertid en enklere prosedyre for å bryte sammen en cyste ved innsetting av en kanyle inn i dens hulrom, og drenering av fluidet være alt som er nødvendig. Det er viktig å adressere den underliggende medisinsk tilstand når en cyste resultater fra behandling for en kronisk tilstand.

Hvis en lege har bekymringer om at en cyste kan være kreft, innebærer standard behandling kirurgisk fjerning, ifølge MedicineNet. Kirurgen samler også aspirert væske fra cyste og biopsier cyste veggen for å finne ut om kreftcellene er til stede.

Bone cyst symptomer

Unicameral bein cyster, eller enkle bein cyster, er væskefylte hulrom som finnes i bein og er de vanligste bein cyster. Disse cystene er noncancerous og finnes vanligvis i overarmen eller lårbeinet. Enkelte ganger kan de være tilstede i bekkenet, ankel eller hæl. Symptomer på alle bein cyster er få og kan ligne symptomer på andre lidelser.

Vanskelig å oppdage

Bein cyster er vanskelig å oppdage med mindre de er oppdaget gjennom etterforskningen av et annet problem. Ofte disse cyster er funnet under behandling av et bein etter en pause. Cyste kan spille en rolle i å gjøre et beinbrudd mer sannsynlig, og i så fall pausen i seg selv kan ha ekstra hevelse, smerter og deformitet knyttet til den. Mange ganger et bein cyste vil gå ubemerket med ingen symptomer i det hele tatt, ifølge American Academy of ortopediske kirurger (AAOS).

Smerte og vektbærende

Selv om bein cyst symptomer er nesten ikke-eksisterende før en tilhørende brudd, noen ganger kan pasienten oppleve smerter eller ømhet pre-brudd. Hvis benet inneholder cyste har overdreven vekt lagt på det, så av og til pasienten vil oppleve noe ubehag. Igjen, før det oppstår et brudd folk vanligvis avvise cyste som et mindre problem.

Detection

Den mest vanlige påvisningsmetode benyttes i å finne en cyste ben er gjennom vanlige røntgenbilde. Siden leger ofte finne cyster ved behandling av en eksisterende pause i benet, vil røntgen viser ofte at årsaken er den svekkede sted i benet forårsaket av tilstedeværelsen av cysten.

Sjeldnere magnetic resonance imaging (MRI) eller computertomografi (CT) skanning brukes til å oppdage en cyste, ifølge Children Hospital Boston. MR er en diagnosemaskin som bruker magneter og radiofrekvenser til å produsere tverrsnittsbilder for å bestemme utstrekning og type cyste. Dette vil vanligvis skje etter røntgendeteksjon. En CT-scan bruker X-ray og datateknologi for å vise detaljerte tverrsnittsbilder av kroppen. Det gir mye mer detaljert enn vanlig røntgen og kan også brukes til å bestemme graden og typen av bein cyster.

Age, Sex and Cause

Bein cyster oppstår vanligvis hos barn i alderen fem og 15. Men ifølge Children Hospital i Boston, ungdommer og voksne kan utvikle bein cyster i noen tilfeller. Cyster også en tendens til å skje langt oftere hos gutter enn hos jenter. Cystene kan helbrede spontant eller med behandling og de kan noen ganger føre til noen problemer hos barn som de vokser. En spesielt invasiv cyste (en aktiv cyste) kan ødelegge vekstplater, noe som resulterer i kortere bein. Det er ingen kjent årsak for bein cyster, ifølge AAOS.

Behandling

Behandling for bein cyster er primært kirurgisk. Enhver ikke-kirurgisk tilnærming innebærer ganske enkelt å observere og forebygge brudd i de berørte ben.

Kirurgisk behandling kan inkludere drenering av væske fra cyste og utføre et bein pode eller bruke en erstatning substans, slik som bein fra et bein bank eller beinmarg fra pasienten, for å fylle cyste. Denne behandlingen er vanligvis forbeholdt tilfeller der cyste kompromisser normal funksjon.

Hvordan behandle en baker Cyste

En rift i kneet brusk eller leddgikt leddene kan føre til for mye væske til å samle og bygge opp bak kneet. Denne hendelsen kan fall mange irriterende og smertefulle symptomer i kneet som ømhet, hevelse, tetthet og trykket på baksiden av kneet. De fleste Bakers cyster kan behandles med hell hjemme, men hvis din vedvarer eller er ekstremt ubehagelig, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle en baker Cyste

•  Ta over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, naproxen, eller paracetamol, hvis du trenger det for smerte.

Resten så mye som mulig.

Bruk is til baksiden av kneet. Pakk is i klut og holde den på området i ca 20 minutter. Gjør dette hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere betennelse.

Beskytt kneet ved å pakke den i et kne wrap. Dette vil komprimere området, og hjelpe med hevelse.

Bruk puter å heve beinet så ofte som mulig, spesielt om natten.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

En baker cyste - en væskefylt område bak kneet - kan snike seg på noen uten advarsel, men det er ofte forbundet med slitasjegikt eller brusk tårer. Symptomene er ofte irriterende, fordi smerte og stivhet kan lede deg til å begrense dine aktiviteter, men vanligvis ikke uutholdelig. De fleste Bakers cyster forsvinner på egen hånd; andre trenger å bli aspirert eller kirurgisk fjernet.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

Se etter symptomer og tegn på en baker cyste. Disse inkluderer smerter i kneet, hevelse på baksiden av kneet, stivhet når utvide eller bøye beinet, eller en kul på baksiden av kneet som føles som en vannballong.

Sammenlign din vanlige kneet med kneet som du mistenker har en baker cyste. Ofte, selv om hevelsen er for mild til merke når du ser på det alene, vil det være merkbar når du sammenligner knærne.

Merknad dersom symptomene dine føler seg verre etter trening, bøying eller vandre. Baker cyster ofte verke eller produsere en følelse av press etter aktivitet.

Gjør en avtale med din lege, som kan gi en definitiv diagnose, og kan også bidra til å bestemme den underliggende årsaken. Det er viktig å skille mellom en blodpropp og en baker cyste. Disse forholdene dele lignende tegn og symptomer. En klatt blodpropp er svært alvorlig og krever ulik behandling.

Hint

  • Din lege vil vanligvis skinne et lys gjennom hovne området for å visualisere væske. Han kan også gjøre omfanget av bevegelse tester i knærne.
  • Noen vanlige testene legen kan bestille inkludere røntgen, untrasound og MR.
  • Det er sjelden, men du kan lide av kroniske smerter og begrenset bevegelse.

Hvordan er en cyste på leveren behandlet?

Detection

En enkel cyste er en formasjon som fylles med klar væske. De fleste er liten (noen få millimeter i lengde) og ufarlig. Selv om det er sjelden at pasienter med cyster på leveren å oppleve symptomer (ca 5%), når de oppstår de kan omfatte smerter og ubehag i magen. En lever cyste kan oppdages ved en CT (computertomografi Scan en avansert røntgenteknikk), eller en ultralyd (en mye brukt diagnostisk prosedyre bruker høyfrekvente lydbølger for å hente bilder) og sjelden krever ytterligere medisinsk hjelp, som cyster ikke forstyrre normal funksjon av leveren.

Behandling

De fleste pasienter med enkle cyster er kvinner, spesielt over en alder av femti. For de kvinner som krever medisinsk intervensjon, drenering en cyste ved punktering av den med en nål og å tillate fluidet å bli frigitt er typisk ikke en effektiv behandling. Væsken bare re-akkumulerer i løpet av noen dager. Mest sannsynlig må en stor del av cyste veggen fjernes.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi (en undersøkelse av området ved hjelp av en laparoskop) er en effektiv behandling for fjerning av smertefulle cyster på leveren. Denne operasjonen er minimal invasiv og krever bare noen få små snitt for å fjerne cyste; ofte resultatene er vellykket, da gjentakelse av en cyste er usannsynlig. Pasienter som gjennomgår denne prosedyren kan være nødvendig å tilbringe en natt på sykehuset. Selv om utvinning ganger kan variere, kan de fleste individer gjenoppta normale aktiviteter i løpet av få dager.

Slik Cure Lever Cyster

Lever cyster eller lever cyster, er små væskefylte bobler som dannes i leveren hulrom. De fleste lever cyster er godartede, og de forårsaker ingen symptomer. Imidlertid kan cyster forstørre, forårsaker lider å oppleve smerter i høyre øvre del av magen. Fordi disse cyster presentere få tegn, mange tilfeller er udiagnostisert eller funnet ved et uhell. Heldigvis finnes det måter å kurere lever cyster og lindre eventuelle discomforting symptomer.

Slik Cure Lever Cyster

•  Har legen din jevnlig overvåke cyster. Hvis lever cyster ikke forårsaker symptomer som smerter, kan legen din fraråder behandling. Imidlertid vil legen din sannsynligvis overvåke cyster for å sikre at de ikke øker i størrelse.

Be en lege for å drenere cyster. Hvis leveren cyster ikke renne av på egen hånd, kan en lege gjøre et lite snitt og utføre en drenering prosedyre.

Tenk kirurgisk fjerning. Fordi leveren cyster kan forstørre og forårsake smerte, kan leger velger å fjerne cyster. Snakk med legen din og diskutere kirurgiske alternativer.

Behandle den underliggende medisinsk tilstand. Ofte lever cyster er et symptom på en annen medisinsk tilstand, slik som Caroli sykdom, polycystisk nyresykdom, eller echinococcosis. Leger vil utføre en rekke tester, så som en biopsi eller X-stråle, til å diagnostisere den underliggende sykdommen. Etterpå kan de velge å fjerne cyster.

Ta antibiotika. Lever cyster kan bli infisert. Hvis en infeksjon skulle oppstå, ta antibiotika.

Hint

  • Det er ingen måte å forhindre lever cyster. Bortsett fra smerte, kan symptomer på forstørret cyster inkluderer abdominal hevelse og gallegang obstruksjon.

Hvordan behandle pilonidal cyster

En Pilonidal cyste, eller lomme med stykker av hud og hår på innsiden, danner på undersiden av halebenet, mellom rumpeballene. Menn er mer utsatt for pilonidal cyster enn kvinner er, med de fleste tilfeller oppstår mellom 15 og 24. Det er antatt pilonidal cyster er forårsaket av inngrodde hår eller gjentatt skade / mishandling til halebenet regionen. Hvis symptomer utvikler seg, de inkluderer smerter og betennelser, rødhet og hevelse rundt korsryggen, noen ganger med tilhørende drenering. Feber er også til stede i sjeldne tilfeller.

Hvordan behandle pilonidal cyster

Hvordan behandle pilonidal cyster

•  Besøk din fastlege hvis pilonidal cyste blir infisert og symptomer oppstår. Han vil utføre en enkel prosedyre på kontoret hans for å drenere cyste. En lokal bedøvelse vil bli injisert rundt cyste området til nummen det, så et snitt vil bli gjort og håret og andre saker inne cyste vil bli fjernet. Legen vil da pakke såret for å tillate det å helbrede fra innsiden og ut. The Mayo Clinic sier opp til 60% av tilfellene er kurert med denne prosedyren.

Rengjør og påfør ny pakking et par ganger daglig inntil helbredet. Noen drenering kan forekomme etter inngrepet, slik pakking må skiftes ut. Ta forholdsregler mot drenerings flekker av seg ekstra undertøy og anvende ny pakke raskt nok.

Foreta kirurgiske prosedyrer dersom pilonidal cyster vedvarer. Tilbakevendende pilonidal cyster med sinus veisinfeksjon krever mer invasive kirurgiske prosedyrer. Kirurgiske alternativer inkluderer åpen eller lukket kirurgi. Begge prosedyrene involverer åpne cyste og rense ut alle hår og andre stoffer, sammen med rengjøring sinus traktater. Med åpent sår kirurgi, blir såret pakket og igjen å helbrede som i den tidligere fremgangsmåte, mens det ved lukket sår kirurgi, blir såret sydd lukket. Åpent sår kirurgi tilbyr en bedre kur rate enn lukket såret kirurgi.

Hold den kirurgiske området rent per legens anvisninger, redo pakking og dressing som anbefales, og barbere rundt i området for å unngå smitte og gjentakelse av pilonidal cyste. Hold området rent og tørt, og ikke sitte lenger enn nødvendig for å fremme helbredelse tid. Det anbefales også at overvektige pasienter ned i vekt for å unngå gjentakelse av cyster.

Ta ibuprofen eller annen over-the-counter smertestillende medikamenter ved behov og din lege tillater. Medisinering er ikke sannsynlig å være nødvendig med det første enkel prosedyre, men det kan bli kalt for i de mer avanserte kirurgiske prosedyrer.

Hva skyldes godartede cyster?

Cyster i leveren er vanlig og kan også være tilstede ved fødselen. Generelt sett, lever cyster viser ingen åpen symptomer og er godartet i naturen. I noen tilfeller kan lever cyster bli forstørret eller infisert, og vil deretter presentere visse medisinske problemer. Imidlertid synes det samlede resultatet om cyster i leveren for å være en av et lavt nivå av bekymring for eventuelle langtidseffekt eller reduksjon i levealderen.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic er det flere typer cyster som kan bli funnet på leveren. Den vanligste kalles en hepatisk cyste, som ganske enkelt er en boble som har utviklet seg på leveren. Disse er vanligvis liten og kan være tom eller inneholder fluid. Hydatid cyster utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av larver av parasitten Echinococcus i leveren. I sjeldne tilfeller kan neoplastiske cyster utvikle seg på leveren, men disse er assosiert med cyster på eggstokkene og vanligvis ikke kommer i leveren.

Årsaker

Leverlever cyster er generelt ansett for å være medfødt i naturen. Den aksepterte hypotesen om deres opprinnelse er at små svulster (microhamartomas) som utviklet seg langs galletreet (galle duct) har blitt utvidet og fyll med galle, forårsaker cyster å vokse. Abscesser kan også utvikle seg på leveren fra bakteriell eller amøbisk vekst i intestinal traktater som beveger seg til leveren. Selv om disse kan bli problematisk, de er oftere godartet i naturen.

Symptomer

De fleste enkle lever cyster vil ikke påvise noen påviselige symptomer, med mindre de vokser i størrelse eller antall. Merkbare symptomer kan utvikle seg i disse forholdene, inkludert en vag følelse av ubehag eller svak smerte i området, en følelse av fylde eller for å bli mett uten å ha spist og av og til kvalme eller oppkast. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det føre til at luftveissymptomer oppstår.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grunn av asymptomatisk natur fleste godartede cyster, er de generelt ikke blir oppdaget før en undersøkelse er gjennomført i forbindelse med unormalt i funksjon av leveren eller magesmerter. Lever cyster kan også bli oppdaget av ultralyd imaging tester. I tilfeller hvor usikkerhet er til stede når det gjelder statusen av en påvist cyste (s), kan en biopsi av leveren vev pålegges å avgjøre hvorvidt cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Med mindre lever cyster er funnet å være problematisk på grunn av smerter eller unormal nyrefunksjon, er kirurgisk fjerning vanligvis ikke indisert. Endringer i kostholdet kan bli anbefalt å støtte kroppens immunforsvar, noe som vil hjelpe leveren i behandlingen av blod og opprettholde sunne ernæringsmessige nivåer. Reduksjon av fettholdige næringsmidler er antatt å være fordelaktig for riktig leverfunksjonen. Disse kan inkludere meieriprodukter, stekt mat og matvarer som kan inneholde steroider eller hormoner.

Hva er behandlingen for overfladiske åreknuter på beina?

Edderkopp årer, også kjent som tråden årer, er en vaskulær problem som rammer både kvinner og menn. Kvinner er mest kjent for å få irritert med å ha blå flekker eller streker på beina, som er det vanligste stedet å se edderkopp årer. Det finnes enkle behandlinger for tråden årer. Vanligvis er det en poliklinisk prosedyre.

Tråd Veins

Tråd årer, eller edderkopp årer, er hva som skjer når blod bassenger i venene. Når blodet ikke sirkulerer skikkelig, stopper den og bassenger inne i venen. Spider eller tråden årer sitte på overflaten av huden slik at farging av blodet i venene kommer gjennom huden og synes enten rødt eller fiolett. De kan være arvelig, eller de kan komme med alderen. Mange kvinner som har fått mye vekt under en graviditet kan utvikle dem på grunn av det overskytende belastning på bena.

Behandlinger for Tråd Veins

En vanlig form for behandling er skleroterapi. Dette er en prosedyre som injiserer en skleroserende løsning inn i venen. Dette fører til venen til å kollapse eller oppløse, forårsaker venen og fargen å forsvinne fra synet. Laser terapi, en vanlig behandling, bruker en kraftig lys som knuser venen helt. Det er ingen dødtid for helbredelse nødvendig med denne behandling. Selv om disse behandlingene gi varig lindring av gjeldende tråd årer, forhindres ikke mer fra utviklingsland.

Kremer som behandler Tråd Veins

En av de største hjem rettsmidler for tråden årer finnes kremer. Det er en type krem ​​kjent som kamuflasje krem ​​som midlertidig kan skjule tråden årer. Det kan være kostbart over tid. Det er ikke en permanent kur, men det er et godt alternativ for de som ikke er sikker på om permanent behandling. Mange vil starte med en kamuflasje krem ​​for å behandle årer, og deretter gå videre til en mer permanent løsning.

Forebygging

Forebygging tråden, eller edderkopp årer, kan være enkelt. Hvis det ikke er et arvelig problem, kan det være at du trenger å flytte bena mer. Få rikelig med mosjon er en av de forebyggende tiltak. Ikke sitte i lange perioder uten å flytte bena er også et annet forebyggende tiltak. Hvis du kommer til å bli sittende i en bil i flere timer, må du stoppe og gå rundt ofte. Holde vekten nede for å unngå for mye press på bena, og ikke bruk for sterk varme på bena, for eksempel en badestamp. Støttestrømper kan også hjelpe tråden årer fra utviklingsland.

Bekymringer knyttet til Tråd Veins

Selv om tråden årer er vanligvis ikke farlig, kan de være et tegn på en mer alvorlig og farlig situasjon skjer. Tråd årer kan tyde på at det er et problem dypere i beinet. Tråd årer kan indikere et opplag problem der større årer, dypere under huden, kan være sviktende. Dette kan bety blodpropp. Det er alltid best å oppsøke lege for å få edderkoppen årer kontrolleres for å sikre at de er bare kosmetisk og ikke et tegn på sirkulasjon problemer.

Facial cyst fjerning prosedyrer

De fleste cyster som utvikler på en persons ansikt er kjent som epidermoid cyster, som er ganske enkelt støt av godartet vev fra overhuden som har mislyktes i å kaste. Dette forårsaker disse epidermal cellene til å flytte under huden, hvor de kan samle seg, formere seg og danne inn i cyster. Selv om disse cystene er sjelden smertefull eller skape noen problemer, mange mennesker vil ha dem behandlet eller helt fjernet for kosmetiske formål. Behandlingstilbud varierer sterkt, kjører fra de minst invasive til mer aggressive tilnærminger av fjerning, spesielt når cyste er betent eller infisert.

Medisiner

Når en cyste har utviklet seg og blitt betent, de fleste leger anbefaler en rekke kortikosteroid injeksjoner for å behandle tilstanden. Over tid vil cyste minske i størrelse, men ikke nødvendigvis gå helt bort. Drenering, fjerning og kirurgi er de eneste metoder for å virkelig "fjerne" den godartet vev.

Drenering

Hvis kortikosteroid medisiner ikke klarer å gi positive resultater, kan du gå gjennom en prosedyre hvor cyste er faktisk drenert. Med denne formen for behandling, er et lite innsnitt gjort direkte inn i cyste slik at eventuelle væsker i sin struktur kan skille ut og fjernes. Dette reduserer størrelsen av cysten, ofte til et punkt der det ikke lenger kan sees.

Kirurgi

Hvis cyste avkastning, ville en kirurgisk prosedyre utføres for å faktisk fjerne cyste. For noen, blir bare en del av cyste fjernet, særlig når cyste er ganske liten i naturen. Med denne form for fremgangsmåten, blir noe av innholdet uttrykt og veggen av cyste er fjernet. Dette minimerer vanligvis arrdannelse, som er viktig når du arbeider med ansikts cyster.

For andre er hele cyste fjernet, spesielt når andre prosedyrer ikke har stoppet cyste fra reformering. I denne situasjonen, er et stort innsnitt gjort og hele klump av vev ekstraheres fra ansiktet.

Laser Surgery

Ikke så invasiv som "standard" kirurgi, innebærer denne form for behandling ved bruk av en karbondioksyd-laser rettet mot det påvirkede området av ansiktet. Som laseren trenger inn i huden, den emitterte energi faktisk desintegrerer den benign vev med praktisk talt ingen arrdannelse.

Foot cyst kirurgi komplikasjoner

En cyste, også noen ganger referert til som en ganglion masse, er en sekk som inneholder vev som er likeledes omgitt av en type vev som kalles epitel. Cyster inneholder ofte en semi-væske eller et fluid, og de kan utvikle seg på mange områder av foten. Ifølge Premier Podiatry, kan foten cyster noen ganger utvikle for ingen grunn, men traumer til foten kan også føre til utvikling av en fot cyste. Pasienter med kirurgi for sin fot cyster bør være oppmerksom på at foten cyste kirurgi komplikasjoner kan oppstå. For å hindre at foten cyster oppstår igjen, excising dem kirurgisk er vanligvis det beste alternativet.

Tilbakefall

Ifølge Surgery.com, kan ganglion foten cyster oppstår på nytt etter at de har blitt fjernet i om lag fem prosent til 15 prosent av pasientene. Dette skjer vanligvis når cyste ikke ble fjernet helt. Hvis cyste har røtter, må disse to fjernes helt for cyste å bli helt borte.

Infeksjon

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter utvikle en infeksjon som en komplikasjon av foten cyste kirurgi. Hvis en infeksjon oppstår, vanligvis påvirker det øverste laget av huden der snittene ble gjort. Ifølge Healthsquare, kan tegn på en infeksjon er hevelse, rødhet, pus, rød striper eller en stygg lukt som fører fra maskene. I de fleste tilfeller når infeksjonen blir behandlet raskt, ingen andre komplikasjoner utvikle.

Overdreven Hevelse

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter oppleve overdreven hevelse etter å ha en fot cyste fjernet. Denne komplikasjonen av foten cyste kirurgi kan være spesielt belastende for noen pasienter, og det kan kreve ytterligere behandling. Pasienter som opplever denne komplikasjonen kan ofte bidra til å lindre den ved ising den flere ganger om dagen ved 15-minutters intervaller, og ved å holde den innpakket.

Nerve Damage

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, er nerveskader en potensiell fot cyste kirurgi komplikasjon. Denne komplikasjonen er sjelden og oftest rammer pasienter der, som kronisk smerte, og nummenhet og prikking i den berørte foten.

Bivirkninger

Pasienter som har hatt foten cyste fjerning kirurgi kan oppleve hevelse, smerte, prikking eller nummenhet etter operasjonen, ifølge Mount Nittany Medical Center. Disse bivirkninger av foten cyste kirurgi kan vare i flere uker. Disse bivirkningene har en tendens til å avta med tiden, og etter et par dager bør de ikke i stor grad forstyrre pasientens evne til å gå.

Hva er årsakene til Cyster på binyrene?

Usett av det blotte øyet, inneholder kroppen binyrene at når fungerer som den skal påvirke en persons fysiske og mentale velvære. Imidlertid skaper en cyste stede ulike komplikasjoner til en persons helse.

Beliggenhet

Binyrene kan bli funnet på den øverste del av hver nyre. Tre arterier levere blodtilførselen til hver kjertel.

Funksjon

Den binyrene primære formål vedrører produksjon av hormoner. De regulerer en persons fysiske eller psykiske respons på stress.

Symptomer

Hvis binyrene gjør tilstrekkelige mengder av hormoner, kan en av de første indikasjonene være trøtthet eller sykdom. Et signal for cyster kan være magesekken og / eller ryggsmerte, blod i urin eller feber.

Årsaker

En cyste i binyrene, skjønt sjelden, kan det danne seg på grunn av en bakteriell infeksjon eller parasitter. Imidlertid utvikler en mer alvorlig årsak som et resultat av et hypofyse svulst som påvirker kroppens hormonproduksjon.

Forebygging / løsning

Når en lege oppdager en cyste, kan han velge å ikke ta det hvis det vises godartet. Behandling avhenger av størrelse og plassering, og kan reguleres med medisiner og regelmessige kontroller hvis kirurgi og stråling er ikke nødvendig.

Advarsel

Neglisjere avtaler med en lege kan forårsake livstruende resultater når medisinen ikke klarer å regulere hormonproduksjonen. Oppsøk lege så snart som mulig med noen tegn på problemer i dette området.

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?


Bihulene kommer i fire par, overkjevens bihulene i kinnbenet området, frontals ved øvre neseryggen, de ethmoids mellom øyne og nese, og sphenoids bak øyne og nese.

Identifikasjon

Leger identifisere cyster med en MR. Når en MR returnerer noe svar, gir en CT scan et mer detaljert bilde. Riktig å identifisere en cyste blir avgjørende fordi mer alvorlige forhold kan etterligne en cyste.

Type

Bare sinus cyster som vokser i sinus maxillaris bli stemplet som overkjevens cyster. Flere typer sinus cyster eksisterer og motta navn basert på plasseringen av sinus de vises. For eksempel blir en cyste i sphenoid sinus merket en sphenoid cyste.

Symptomer

Cyster i sinus maxillaris sjelden gir symptomer, men når en cyste hindrer luftveiene eller forårsaker så kirurgi blir nødvendig en blokkering.

Predisposisjon

Etter maxillaris cyste fjerning kan danne en cyste i samme region. For personer med astma og allergi dette er vanlig. Legene bare fjerne den nye cyste hvis symptomene vedvarer.

Outcome

Etter behandling, pasienter ofte føles hovne og overbelastet. Når dette løser de fleste synes at de opprinnelige symptomene forsvinner. Hvis symptomene begynner å dukke opp igjen, kan legene bestille en scan for å avgjøre om en annen cyste utvikler.