Digidexo.com

nattesvette etter fødsel

Hvordan trene etter fødsel

Hvordan trene etter fødsel


Ingenting fører ganske kaos på den kvinnelige kroppen som graviditet og fødsel. Den gode nyheten er at trening etter fødsel kan hjelpe deg å føle mentalt og fysisk mer som den gamle deg. Du trenger ikke å løpe maraton 6 uker etter fødselen, men lys trene og styrketrening vil hjelpe deg å ha mer energi og gå tilbake til å danne raskere.

Hvordan trene etter fødsel

Øvelse bekkenbunnsmuskulaturen så snart du føler deg i stand. Ofte kalt Kegel øvelser, må du forestille deg at du hindrer deg fra urinering og klem disse musklene. Puste normalt og gjenta til musklene dekk.

Praksis god holdning. Dette vil faktisk bidra til å styrke rygg og magemusklene. Stå opp høye og trykk magen mot ryggraden, slippe skuldrene tilbake og ned. Stå på en fot og deretter den andre for å forbedre balansen.

Ta babyen for en kort tur i barnevognen når du føler deg i stand. Tenk på holdningen din når du går. Begynn å gå i 15 minutter og deretter øke lengden på tid som du føler deg sterkere.

Start annen trening etter seks ukers sjekke opp. Snakk med legen din om hva som er realistisk og sunt for deg. Yoga, pilates, aerobic, vektløfting, løping og turgåing er gode innlegg graviditet trening rutiner.

Løft lette vekter hvis godkjent av legen din. Begynn med grunnleggende arm krøller og triceps presser ved hjelp av en £ 3 vekt. Utføre knebøy eller andre vektbærende øvelser for å styrke musklene.

Hint

 • Drikk rikelig med vann før, under og etter trening.
 • Hvis du føler smerte, stopp hva du gjør og kontakt lege.

Hvordan å miste vekt etter fødsel

Å miste vekt etter fødsel er ikke vanskelig hvis du forberede deg med følgende tips. Det tar engasjement, og det definitivt tar tid. Husk det gamle ordtaket: Hvis det tok ni måneder å sette på vekt, vil det ta ni måneder å kaste den. Sannheten om å miste vekt over en lang strekning av tid er at du bør gjøre det til en livsstil, i stedet for å stole på crash dieting. Dietter fungerer ikke.

Hvordan å miste vekt etter fødsel

En amme. Amming krever at du spiser 500 ekstra kalorier om dagen (akkurat som graviditet), som synes bakvendt. Men amming fører til at livmoren til å trekke seg sammen til normal størrelse raskere, derfor å bli kvitt det pløsete magen raskere. Amming reduserer også størrelsen på brystene dine (som kan eller ikke kan være en god ting, men det føre til at du mister vekt).

•  Beregn kaloriinntaket du trenger daglig for å opprettholde din nåværende vekt.

Skjær kosten ved 100 kalorier om dagen. Hvert pund tilsvarer 3500 kalorier. Hvis du kutter ut 100 kalorier om dagen, vil du miste £ 1 i måneden og 12 kg. i et år. Kutte 100 kalorier er så enkelt som å erstatte vann for en kullsyreholdige brus.

Drikk åtte til ti glass vann om dagen. Hvis du ikke drikker nok vann, vil kroppen beholde vannet du bruker, og du vil se oppsvulmet som resultat.

Spis sunn mat (som epler og nøtter) i stedet for junk food. De vil gagne deg ved å opprettholde energinivået - i motsetning til junk food, som fører til at blodsukkeret til å bølge og enn kraftig fall. Følg lenken i Resources å finne sunn mat alternativer.

Start dagen med en solid frokost. Frokost er dagens viktigste måltid av dagen fordi det hoppe-starter stoffskiftet og ber kroppen din til å regulere seg selv. Det er også viktig å spise måltider på bestemte intervaller hver dag, slik at kroppen din er i stand til å forvalte sine ressurser effektivt. Jo mer av en rutine du er på (spiser frokost på 8 am, lunsj på formiddagen middag på 17:00), jo mer stabilt blodsukkeret være, og jo lettere vil det være for deg å miste uønsket vekt.

•  Begynn å gå. Sette barnet i en barnevogn og ta en 30-minutters spasertur rundt i nabolaget. Det vil hjelpe deg fordi gang klargjør kroppen for styrketrening.

Løft vekter. Dette vil overføre fett til muskler, og vil gagne deg i form av vekttap. Muskler øke kroppens metabolisme, eller dens evne til å brenne kalorier. Så selv om å få muskler øker vekten din, i det lange løp, vil det hjelpe deg å slanke seg. Hvis du ikke har noen frie vekter, søk rundt huset for elementer du kan løfte, som vann mugger, eller til og med 10-lb. (Eller flere) baby.

Start en aerobic trening. Det finnes mange gratis videoer (se Ressurser) som presenterer rutiner du kan gjøre hjemme. Du kan også bli med på en aerobic klasse på ditt lokale treningsstudio hvis du foretrekker et sosialt miljø. Det viktigste er å heve pulsen i 10 minutter (med andre ord, svette for full 10 minutter) under hver treningsøkt.

Få masse søvn. Hvis du ikke får nok, din evne til å forbrenne karbohydrater reduseres, og blodsukker øker. Dette igjen skaper mer fettlagring. Får 7 til 8 timer i natt er anbefalt for optimal kropp og sinn ytelse.

Hint

 • Spill inn startvekt og veie deg hver 30. dag, men motstå trangen til å veie daglig.
 • Nyt din favoritt mat i moderate mengder.
 • Finn den kalorimengden i alle matvarer du spiser, og skreddersy kostholdet ditt deretter.
 • Ikke gå på en øvelse diett før 6-ukers postpartum checkup.
 • Ikke diett mens du ammer; det vil føre til ernæring deprivasjon og være skadelig for kroppen din.

Hvordan å miste vekt på to måneder etter fødsel

Hvordan å miste vekt på to måneder etter fødsel


Kroppen din gjennomgår flere endringer under svangerskapet. Alle disse endringene er for en sunn utvikling av din baby. Imidlertid kan mange av disse justeringene har en negativ innvirkning på din oppfatning - inkludert hvor mye vekt du har fått. Faktisk, hvordan å gå ned i vekt er ofte en av de første tankene en kvinne har etter fødselen. Leger råder kvinner vente til minst to måneder etter fødsel for å starte et vekttap regime.

Hvordan å miste vekt på to måneder etter fødsel

•  Spis en godt balansert, sunt kosthold. Å spise godt er en av de beste måtene å miste vekt. Krasje dietter og såkalte mirakel dietter vanligvis ikke fungerer godt - eller vekten er oppnådd tilbake etter avsluttet dietten. Velg frukt og grønnsaker for snacks. Hele korn og magre proteiner er også viktige deler av en postpartum kosthold. Spis små måltider når du er sulten og unngå snacking overdrevent mellom måltidene. Men ikke hopp over måltider, spesielt hvis du ammer. Kroppen din trenger næring for å fylle seg selv.

Oppgave daglig. Lag en rutine som du kan følge. En ny baby dikterer ofte tidsplanen. Derfor ansette din partner eller venn til å hjelpe deg slik at du kan få din oppgave. Ta daglige turer med babyen. Frisk luft er bra for deg og babyen din - og du kan brenne kalorier bare ved å gå 30 minutter hver dag. Tempoet selv. Pushing for langt for tidlig kan avskrekke din utvinning. Lytt til kroppen din. Hvis du føler deg trøtt eller verkende, stopp for dagen.

Sett oppnåelige mål. Mange kvinner forventer å være tilbake kroppen sin til den nøyaktige størrelsen og formen de var før graviditeten. Men endringene graviditet ofte kroppens form - så den nøyaktige størrelsen og formen kan ikke lenger være fysisk mulig. Sett kortsiktige mål og belønn deg selv hver gang du møter en. Når du møter ett mål, sette et mål.

Spotting etter fødsel

Spotting etter fødsel, eller etterbyrden, er en midlertidig tilstand der blodet strømmer ut av livmoren i flere uker. Ifølge BabyCenter.com, alle kvinner opplever en form for spotting etter fødsel. Selv om spotting kan ikke forebygges, kan den styres ved bruk av pads og unngå handlinger som øker blødning.

Årsak

Spotting oppstår etter fødsel på grunn av utvisning av morkaken. Ifølge Virtual OB-GYN Office, avløsning av morkaken etter fødsel gjør at blodkarene til å blø der den var plassert i livmoren, forårsaker småblødninger. Etter hvert begynner livmoren å helbrede og utvikler nytt vev, forårsaker det øverste laget av vev for å falle av. Dette stopper blødningen.

Utseende

Den spotting består av blod og vev fra livmorslimhinnen, som skreller av som en gammel skorpe etter fødselen. Den spotting ser lys rød noen dager etter fødsel, med den konsekvens av en tung menstruasjon. Det kan være klumper av blod med spotting. Den spotting lysere i to til fire dager, har en mer vassen konsistens og en pinker farge. Den spotting blir til hvit eller lys gul utflod 10 dager etter fødsel.

Lengde

Ifølge BabyCenter.com, varer vaginal fange for to til fire uker etter fødsel. Noen kvinner opplever det for et par uker til. Kvinner som er på progestin-bare prevensjon pille eller har fått prevensjon skutt erfaring småblødninger i en måned eller mer etter fødsel.

Triggere

Visse bevegelser kan også øke spotting. Ifølge BirthSource.com, stå opp etter å ha sittet eller legge seg i lang tid kan øke blodstrømmen ut av skjeden. Komme opp etter lang tids ambulation også det øker.

Behandling

Det finnes ingen behandling for å fange opp etter fødsel. Den spotting er lov til å fortsette til livmoren krymper og helbreder. Men for å administrere blødning, kan du bruke tunge bind, som vanligvis er gitt av sykehuspersonalet. Mindre pads brukes når blødningen blir lysere. BirthSource.com anbefaler ikke å bruke tamponger og truseinnlegg.

Ifølge BabyCenter.com, bør kvinner også urinere ofte for å redusere blødning. Dette gjør at livmoren å trekke seg sammen raskere. Å få nok hvile reduserer også blødning.

Advarsel

Hvis det er overflødig blødning eller blødning som soaks en hel bind innen en time, kontakt lege umiddelbart. Dette kan indikere en sen postpartum blødning, forårsaket når det er et problem med krympingen av livmoren. Også søke medisinsk hjelp umiddelbart hvis du opplever ørhet, generell svakhet, en rask hjerterytme, forvirring, grunne eller rask pust, klam hud og merk rastløshet. Dette er tegn på at noen kommer inn i sjokk.

Hvordan håndtere Lyste blære etter fødsel

Midlertidige blære-kontroll problemer er ganske vanlig hos kvinner etter arbeidskraft. Blæren er et organ som er formet som en ballong. Det beroliger når det har urin inne og strammer opp når du går på do for å presse ut urinen. Dine blære-kontroll muskler kan bli svak etter fødsel og føre til ukontrollert lekkasje av urin.

Bruksanvisning

•  Tren bekken-bunnsmuskulaturen tre ganger om dagen. Disse musklene brytes under livmor og blære, og kan bli svak etter arbeidskraft. Øvelsen vil styrke dem, og kan hindre blæreproblemer senere i life.First, finn bekken-bunnsmuskulaturen ved å stoppe i midten av urinering når du går på do. Spenner musklene og hold i 20 sekunder, og slipp. Gjenta minst 10 times.you kan også bruke vaginale vekter for å måle styrken på bekken-bunnsmuskulaturen og evaluere din utvinning.

Unngå blære-irriterende matvarer som sjokolade, kaffe, alkohol og sitrusfrukter.

Hvis symptomene varer mer enn 6 til 8 uker, ta kontakt med en gynekolog, en urogynecologist eller en urolog (som er spesialist i blære-kontroll problemer og problemer med urinveiene). Mister blærekontroll er en alvorlig sak, og kan være et tegn på at noe i kroppen din ikke fungerer som den skal.

Tenk kirurgi hvis blære-kontroll muskler er for svake og symptomene vedvare i lang tid. Hvis du planlegger å få flere barn i fremtiden, men dette alternativet er kanskje ikke den beste for deg.

Ta antikolinerg eller anti-muskarin medisiner for å hjelpe "omskolering". blæren. Vet imidlertid at medisinen kan påvirke kvaliteten på morsmelk hvis du ammer. Vurdere å vente til barnet slutter å amme, eller flaske-mate ham mens du er på medisiner.

Hvordan gjenopprette etter fødsel

Fødsel er en vakker og spennende ting, men kan også være lang, smertefull og utmattende. Rett etter at barnet er født, har du et utbrudd av adrenalin og spenning når du hører babyen gråte. Du er så fokusert på å se på og beundrer din baby som du kan føle at du er på toppen av verden. Når epidural slites av, og ting begynner å bremse ned, er følelsen av å være på toppen av verden erstattet med tretthet og litt smerte. Her er noen ideer til måter å gjenopprette etter fødsel.

Bruksanvisning

•  Få alle de andre du kan mens på sykehuset. Hvis du hadde babyen på sykehuset, nyte all den hjelp og hvile du kan få før du må gå hjem igjen. Mange er klar til å dra hjem neste dag, slik at de kan komme i en kjent og mer behagelig miljø. De vanligvis føler mer behagelig å være i sitt eget hjem enn i et sykehus. Har din ektefelle bli med deg over natten. Han kan følge barnet når sykepleierne ta ham ut for å ha tester gjort, hvis de selv ta ham eller henne ut av rommet ditt. Mens de tar babyen ut, kan du være hvile.

Paracetamol eller Ibuprofen. Etter å ha baby, vil du sannsynligvis føle litt kramper. Hvis det ikke er ditt første barn, vil kramper trolig bli sterkere og få deg til å føle deg svært ubehagelig. Sykepleierne kan gi deg enten paracetamol eller ibuprofen, men vanligvis gi deg den sistnevnte. Dersom ibuprofen ikke hjelper veldig mye, kan de gi deg noe litt sterkere. Sykepleie fører til at livmoren å trekke seg sammen, slik at det å gå tilbake til normal størrelse. Sørg for at du tømme blæren før sykepleie. Hvis blæren er full, vil livmoren ha til kontrakt enda hardere, forårsaker mer smerte. Det vil ikke kontrakt så hardt om blæren er tom fordi den har mer plass og er ikke presser mot noe.

Ta en dusj. Etter fødsel og etter epidural slites av, hvis du hadde en, ta en fin lang, varm dusj. Ingenting hjelper fremskynde utvinningen sammen som avslapning. Ta deg tid til deg selv og ha din ektefelle eller en sykepleier utseende etter den lille. Nyte fred og ro og varm dusj!

Hjelp fra familie og venner. Hvis det er mulig, har familie (dvs. mamma, stemor, søstre, tanter, etc) eller venner hjelpe deg ut etter at barnet kommer. Det er veldig nyttig å ha noen til å hjelpe deg lage mat og vaske mens du er utvinne og prøver å finne den nye babyen ut og hvordan å tilpasse seg en ny livsstil. Hvis du går til kirken, kan du kreve å få måltider levert for et par dager etter at babyen kommer. Noen ganger kvinner på ditt barns barnehage eller lekegruppe vil frivillig til å bringe deg måltider. Husk at hvis kvinner fra kirken, førskolen, eller play gruppe bringe deg måltider, sørg for å gjengjelde tjenesten i fremtiden!

Bruk tucks pads. Etter all den presser, stretching, og press fra fødsel, vil du bli sår og sannsynligvis hovne. Du vil bruke pads for blødningen som kommer etter fødsel. Blødning vanligvis varer alt fra to til fire uker. Du kan hjelpe den sårhet eller hevelse ved å plassere to eller tre Tucks pads på puten. Trollhassel bidrar til å avlaste noen av komfort.

rensing etter bruk av badet. Når du tisser, ikke tørk med toalettpapir for den første dagen eller så. Du vil bli gitt en liten skvett flaske på sykehuset. Fyll den med varmt (ikke kald eller skålding varmt) vann. Etter at du har tisset, klem vannet på den regionen. Hvis du bruker toalettpapir, ikke tørk - klapp området i stedet. Det vil være svært øm og du ikke ønsker å snag toalettpapir på noen masker.

ta bad. Bad kan hjelpe deg til å slappe av og også hjelpe til med sårhet og hevelse skapt av fødsel prosessen. Unngå badestamper fordi de ikke er tømt etter hver bruk, og du er mer utsatt for infeksjoner. Du kan nyte boblebadet etter seks uker eller i henhold til din lege eller jordmor råd.

Drikk mye vann. Hvis du hadde hevelse i svangerskapet, er det ikke kommer til å forsvinne hvis kroppen er dehydrert. Pass på at du drikker et glass vann hver gang du sykepleier eller mate babyen. Kroppen din holder i vann, forårsaker hevelse, når den mener det er dehydrert. Hvis du drikker mye vann, vil kroppen din ikke tror det er dehydrert og hevelsen vil gå bort.

Ward av baby blues. Lær om fødselsdepresjon og baby blues. Sørg for å åpne opp persienner og vinduer i huset ditt. La lyset! Spille myk oppløftende musikk hvis du begynner å føle ned. Snakk med din ektefelle, familie eller venner om hvordan du føler. Ofte hjelper det å bare snakke om det. Din ektefelle, familie og venner vil være der for å støtte deg. Hvis du føler deg ned, kan du også snakke med din lege eller jordmor.

Nyt den nye babyen. Du har en ny liten liv å ta vare på. Hold ham eller henne ofte og styrke mor barn bindingen. Husk å hvile når babyen sover. Du kan ikke ta vare på barnet dersom du er oppbrukt. Hvile, hvile, hvile!

Tips og advarsler

 • For å redusere hevelse, drikk et glass vann hver gang du sykepleier eller mate babyen. Bære en vannflaske med deg bidrar til å sikre at du får nok vann i løpet av dagen også.
 • Unngå badestamper for de første seks ukene. De er ikke renset ut og drenert etter hver bruk, og du ikke ønsker å få en infeksjon.

Måter å redusere vekt etter fødsel

Måter å redusere vekt etter fødsel


Det er vanlig for kvinner å få vekt under svangerskapet. Ifølge Anne Collins nettsted, er den gjennomsnittlige vektøkning under graviditet 25 og 35 kg. Etter fødselen, de fleste kvinner mister umiddelbart 12 til 15 kg. Som omfatter vekten av barnet, placenta og fostervann og blod. Trinn for trinn, kan nye mødre redusere sin vekt etter fødselen.

Amming

Amming vil gjøre deg miste graviditet vekt raskere. Ifølge Fit Graviditet nettstedet, brenner amming 600-800 kalorier om dagen. Selv om du ikke gjør noe annet å gå ned i vekt, vil amming fortsatt hjelpe deg å miste vekt. Ammende mødre trenger å spise en 500 ekstra kalorier per dag. Amming ikke bare tar bort dine næringsstoffer for barnet, men også kalorier.

Diet

Å spise hyppige, små næringsrike måltider i løpet av dagen vil holde stoffskiftet aktivert og brenne fett. Du vil også være mindre sannsynlig å gi inn cravings fordi blodsukkernivået vil bli balansert. Skal du på en restriktiv diett etter fødselen er ikke anbefalt siden du vil trenge din styrke til å håndtere barnet, og hvis du ammer, vil ekstra kalorier være nødvendig. Nybakte mødre bør gjøre sunne valg og spise komplekse karbohydrater enn enkle karbohydrater, magre proteiner og umettet fett enn mettet fett.

Trening

Trene rett etter fødselen er ikke anbefalt. Den Fit Graviditet nettstedet råder til å begynne å innlemme kardiovaskulær trening i rutinen seks uker etter fødselen. Hvis du hadde et keisersnitt, kan dette være lengre. Menstruasjonen vil være tilbake til det normale, og du vil ha energi som trengs for å utøve. Kardiovaskulær trening i 20 til 30 minutter tre til fem dager per uke vil brenne kalorier og fett og øke stoffskiftet. Du kan også legge til noen vektløfting siden dette bygger muskelmasse. Bortsett fra toning og stramme kroppen, øker muskelmasse stoffskiftet og forbrenner fett selv når du er i ro.

Drikkevann og Sleeping

Å drikke åtte glass vann per dag vil holde deg hydrert og hjelpe flyten av melk. Det vil også hjelpe din fordøyelseskanal helse og forbrenne fett. Hvis du drikker iskaldt vann du forbrenner mer kalorier fordi kroppen må jobbe ekstra hardt for å varme den opp til kroppstemperatur. Med en ny baby, får åtte timer søvn er ikke lett. Men sover så mye som mulig er avgjørende for din vekttap suksess. Når du sover kroppen gjenoppretter seg selv og gir deg energi til neste dag og neste treningsøkt. Søvnunderskudd kan forstyrre stoffskiftet og trigger resultater Selvsaboterende cravings.

Hvor lang tid etter fødsel bør du gjøre Kegels?

Rett etter levering

Den "Mayo Clinic Guide til en sunn graviditet" sier at Kegel øvelser "bidra til å styrke bekkenbunnsmuskulaturen og kontrollere flyten av urin." Kegel øvelser er trygt og enkelt å gjøre før, under og etter svangerskapet. Selv om Kegels ikke ble gjort under svangerskapet, er det trygt å begynne Kegel øvelser rett etter levering.

Etter hvile og restitusjon

Selv om Kegel øvelser som kan gjøres umiddelbart etter fødselen, de fleste nybakte mødre foretrekker å hvile før du starter dem. Heidi Murkoff, en forfatter av "Hva kan man forvente når du venter," skrev: "Kegels kan gjøres i noen komfortabel stilling." For å gjøre Kegels en del av en daglig rutine, foreslår Murkoff gjør dem mens du ammer eller formel mate babyen.

Bottom Line

Kegel øvelser er trygt å gjøre rett etter fødselen og gjennom hele livet. Personlige preferanser avgjør når en ny mor begynner disse bekkenbunns-styrke øvelser.

Slik Plan for den første uken etter fødsel

Slik Plan for den første uken etter fødsel


Foreldre tilbringer mye av de 40 ukene av svangerskapet i ulike stadier av forberedelse. Fra lagring bleier, våtservietter og hygieneartikler til å forberede møbler for barnehager, uendelig mye tid og krefter går til å prøve å sørge for de fysiske nødvendigheter av en ny baby. Midt i dette preparatet, mange foreldre glemmer å planlegge for overgangs uker når familien ønsker først den nye babyen til hjemmet. Organisering for de to første ukene eller så kan bidra til å lette stresset av å ha en nyfødt i hjemmet.

Bruksanvisning

Fremgangsmåte for å ta

•  Dra nytte av de hekkende instinkter og eventuelle overskytende energi under svangerskapet for å gjøre mindre forbedringer i hjemmet. Verve venner eller familie til å hjelpe med en grundig våren rengjøring et par uker før forfallsdato. Du vil ikke har tid eller energi til slikt arbeid etter at barnet er født.

Lag en liste over din families favorittmåltider. Ta litt tid hver helg for å gjøre en ekstra måltid å fryse til senere. Etikett og dato hver frosset måltid for enkel identifisering. Sjekk hver av listen når de er laget. Aksje opp på elementer som kan fikses raskt som kylling nuggets eller frossen pizza. Hvis du har fryser plass, er målet å ha nok for en hovedmåltid per dag for de to første ukene etter at babyen kommer.

Gjør liste over alle personer som tilbød seg å hjelpe etter at barnet er født. Tildele en ukentlig eller daglig jobb til hver person. Ikke vær redd for å spørre pent for hver person til å fullføre en bestemt oppgave. Dette vil frigjøre tid og energi for bonding med babyen og justere til det nye medlemmet av huset.

Hvis du har eldre barn i huset, forberede for deres omsorg på forhånd. Planlegg spesielle aktiviteter eller utflukter for de eldre barna og planlegge for en venn eller et familiemedlem til å overvåke. Hvis barnet er gammelt nok, delegere en jobb eller spesiell plikt for ham å håndtere for barnet. Dette hjelper barnet føler at han bidrar i en travel og overveldende tid.

Stadier av svangerskapet før og etter Fødsel

Stadier av svangerskapet

Det er fire grunnleggende stadier av svangerskapet - første, andre og tredje trimester, og post-levering. Hver av disse periodene sammenfaller med både utvikling av baby og endringer i morens kropp.

Den første trimester er vanligvis definert som 1-12 uker. Dette er helt i begynnelsen av barnets utvikling. En hjernen og ryggmargen utvikler, som markerer midtpunktet for fosteret, så vel som en gren til å bære biologiske meldinger. Et hjerte og andre organer begynner å dannes. Ved åtte-ukers mark, hjertet er vanligvis slo på sin egen i en jevn rytme. Eyes har også dukket opp fra hjernen. Ved 12-ukers mark, vil legene kunne bestemme kjønnet på barnet, på grunn av dannelsen av kjønnsorganer.

For moren, de første 12 ukene er uforutsigbare. Humørsvingninger, vektøkning, fordøyelsesbesvær og halsbrann, forstoppelse og morgenkvalme (oppkast om morgenen) er alle kjennetegnene til den første trimester. Men disse symptomene og bivirkninger varierer i intensitet fra person til person.

Andre trimester

Uker 12-28 utgjør den andre trimester av svangerskapet. Mens barnet bare var en liten masse av organer og vev i de foregående 12 uker, ved slutten av denne perioden vil barnet ha utviklet det meste av sin skjelett, muskelvev og hud. Barnet vil også ha begynt å generere sitt eget blod, på grunn av dannelsen av margen i knoklene. Det har også begynt å ta på seg mer liv, våkner og hviler på sin egen og utvikle evnen til å høre og svelge.

Som barnet vokser, så gjør moren. Mesteparten av vektøkning i forbindelse med svangerskap er utviklet i løpet av dette tidsrommet. Med økt vekt kommer fysiske problemer - ryggsmerter, hevelse i ankler, føtter og knær og strekkmerker rundt området der huden har trukket på grunn av graviditet.

Tredje trimester

De siste 12 ukene er avgjørende at barnet styrker seg å dukke opp fra mors liv. Huden blir tykkere og bein stivne, mens kroppen begynner å lagre mineraler - jern og kalsium - og kroppsfett. Babyer regnes full sikt ved den 37. uken.

Ved dette punktet, er morens kropp også presentere seg som klar for babyen. Brystene er ammende og mange kvinner rapporterer lekkasje av den 37. uken. Babyen har falt lavere i buken som den setter seg for å forlate moren. Likevel skjønt, vil moren sannsynlig rapportere kortpustethet på grunn av baby og tilhørende væsker lagret like under lungene hennes og pessar. Babyen er vanligvis på sitt mest aktive, sparker og jabbing, som også kan skape ubehag.

Etter levering

Om seks uker etter barnets levering, vil mor begynne en serie av postpartum eksamener med legen hennes. Disse kontrollene vil bestå av undersøkelser av fødselskanalen, indre organer og brystene for å sikre at mor er utvinne normalt. Bloodwork og annen testing kan utføres basert på legens skjønn. Dette er vanligvis et besøk der legen klarner kvinnen for seksuell aktivitet.

Babyen fortsetter sin utvikling utenfor livmoren, utvikle motorikk og sine sanser. Respons på støy utvikler vanligvis først, innen 3-6 uker. Sight utvider vanligvis mer enn 12 inches av den tredje måneden. Babyer også blitt mer kommunikative av den andre måneden ved å smile som en respons på positiv stimulans eller forsøker å etterligne ansiktsuttrykk.

Hvordan man skal håndtere Håravfall etter fødsel

Graviditet vil forandre hele kroppen, inkludert negler, hud og hår. Når du har barnet ditt, disse hormonene gå bort og deretter flere endringer vil komme. Noen av de nye endringene som du opplever kan inkludere hårtap. Til tross for uønskede effekter, kan du gjøre et par ting for å håndtere håravfall.

Bruksanvisning

Sparer håret

Bruk en sjampo og balsam som inneholder biotin og silika. Disse bidrar til å holde hodebunnen sunt å fremme hårvekst og unngå hårtap.

Gre håret med en bred kam. Dette vil få all den mister håret ut og vil holde deg fra å stadig måtte trekke hårene ut av klærne.

Hold deg unna varme valser, hårføner eller krølltenger før håret har sluttet å falle ut. Varme fra disse vil skade håret ditt og tugging vil trekke mer hår ut av hodebunnen. Hvis du må bruke disse, senke temperaturen.

Spis mye frukt og grønnsaker. Dette er viktig fordi frukt og grønnsaker har flavonoider --- antioksidanter som kan beskytte hårsekkene og fremme hårvekst.

Klipp håret ditt. Dette kan hjelpe håret til å se fyldigere og gi deg en pause fra å stadig måtte rydde opp lange, løse hår. Jo kortere frisyre vil også være lettere for deg å håndtere, siden du er opptatt med en nyfødt.

Ring legen din. Hvis du er bekymret, få legen din til å gjøre et hormon sjekk.

Tips og advarsler

 • Hvis du er en ny mamma med langt hår, se opp for en løs hår innpakning rundt babyens fingre eller tær. Ifølge babycenter.com, dette kalles hår tourniquet. Det kan være smertefullt for barnet ditt.

Hva er årsakene til Chills og nattesvette?

Hva er årsakene til Chills og nattesvette?


Nattesvette og frysninger avbryte søvn, ruin sengetøy og kan peke på sykdom som lett kan ignoreres under aktive, dagslys timer. Slik at symptomene å gå unexamined kan føre til en forverring av den potensielt alvorlig tilstand. Lege bør søkes tidlig å fastslå mulige årsaker til frysninger og nattesvette.

Infeksjon

Forkjølelse og influensa kan forårsake nattesvette og frysninger med feber. Imidlertid, en soppinfeksjon (mycosis) fører til de samme symptomene. Inhalert i lungene, soppsporer vokser langsomt. Venstre ubehandlet, kan soppinfeksjon spre seg til andre organer.

Kreft

Ifølge Mayo Clinic, Hodgkins lymfom (kreft i lymfesystemet) produserer nattesvette og frysninger med tretthet og vekttap. Hvis du opplever disse symptomene i mer enn to uker, og kan ikke peke til kilden, må du kontakte legen din.

Nerve lidelser

Det autonome nervesystemet styrer automatiske nervøse reaksjoner som påvirker blod fartøy diameter og hjertefrekvens. Nerveforstyrrelser (nevropatier) fra diabetes, forstyrrelser i blodets kalsiumtilførsel eller spinale lidelser årsak kaotisk blodkar dilatasjon (flushing), utløser nattesvette og frysninger.

Medisiner

Bivirkninger fra smertestillende medikamenter, muskel relaxers og injisert medisiner kan omfatter rødming etterfulgt av frysninger. Hvis tatt før sengetid, spyling og frysninger kan forstyrre søvnen.

Hormoner

Graviditet og menopause utløse hormonelle endringer, forstyrrer stabil blodåre diameter. Symptomene ende når hormonene stabiliserer seg på slutten av overgangsalderen eller etter fødsel.

De bivirkninger etter menneskelig kunstig inseminasjon

De bivirkninger etter menneskelig kunstig inseminasjon


Kunstig inseminasjon, som nevnt i Comhaire og Mamoud (2003), har vært assosiert med flere farlige bivirkninger som medfødte misdannelser, nedsatt utvikling og retinoblastom i barnet. Bortsett fra disse problemene noen par opplever følelsesmessige problemer i håndteringen av det sosiale stigma knyttet til ikke-coital inseminasjon.

Fødselsskader

I en studie som analyserte forekomsten av misdannelser mellom naturlig unnfanget barn og de som unnfanget om kunstige midler, Hansen et al (2002) fant at barn unnfanget gjennom sistnevnte betyr var en mye høyere risiko. For eksempel barn unnfanget ved kunstig inseminasjon hadde en 8,6% sjanse for å ha en fødsel defekt sammenlignet med 4,2% av naturlig unnfanget babyer.

De fleste sannsynlige feil

Av de syv typer feil som forskerne vist frem i sin studie, bare to nådde betydning som mer utbredt i kunstig inseminasjon fødsler. Disse var hjerte, til 1,3%, og muskel, på 3,3%. I naturlig unnfanget babyer, disse var på 0,6% og 1,1%, henholdsvis.
Forskerne hevdet at noen av de sannsynlige årsakene til høyere rate av feil kan bli skyldte til høy alder av infertile par, den underliggende årsaken til infertilitet og medisiner foreskrevet i løpet av inseminasjon prosessen.

Flere fødsler

I en annen studie som testet mulige defekter i forbindelse med assistert befruktning, Wennerholm et al (2000) fant at de fleste tilfeller av forandringer som ikke kan være direkte korrelert med praktisering av kunstig inseminasjon alene. I stedet ble disse sakene knyttet til de som er typisk relatert hos for tidlig fødte og flere fødsler, unnfanget gjennom ikke-coital eller coital midler. Det må tas hensyn til, men at både prematuritet og flere fødsler er mer vanlig i tilfeller av assistert befruktning.

Nevrologiske effekter

I en undersøkelse som undersøkte barn unnfanget gjennom in vitro fertilisering i form av mental helse etter fødsel, Stromberg et al (2002) observerte at tilfeller av cerebral parese var mer vanlig i tilfeller av lav svangerskap alder, flere fødsler og lav fødselsvekt som følge av assistert befruktning. For Singleton fødsler, det var ingen signifikante effekter observert.

Psykologisk Toll

En annen bivirkning av kunstig inseminasjon er av psykologisk art. Klinisk psykoanalytiker Annie Reed Henderson (2008) sier det emosjonelle stresset som par opplevelse under assistert befruktning prosedyrer kan føre til alvorlige konsekvenser for forholdet. I tilfeller av kunstig inseminasjon fra en donor, kan bare den kvinnelige partner hevder en biologisk tilknytning til barnet, slik at den mannlige overordnede for å lære hvordan du psykologisk takle denne virkeligheten. Henderson sier at flertallet av følelsesmessige traumer forårsaket av de til dels lange og trukket ut befruktningsprosedyrer kunne lindret av profesjonell psykologisk rådgivning.

Bekkenbunnstrening etter fødselen

Under graviditet, vekten av fosteret legger press på musklene i bekkenbunnen. Som barnet er født, er disse musklene altfor strukket. Dermed, etter fødsel bekkenbunnen er svak. Trene bekkenbunnen kan øke tonen i disse musklene; graviditet er det ideelle tidspunktet for å begynne.

Kegel øvelser

Kegel øvelser er den enkleste metoden for å trene musklene i bekkenbunnen. Utfør Kegels ved gjentatte ganger å klemme musklene i bekkenbunnen. Hvis du er usikker på hvilke muskler de er, prøver å stoppe flyten av urin som du tømme blæren. Dette er den bevegelsen du bør prøve å etterligne mens du gjør Kegel øvelser. Hvis du fortsatt er usikker, kan du plassere fingeren inn i skjeden din og prøve å presse den. Når du føler deg presset, vet du at du inngår kontrakt de riktige musklene.

Hvordan å gjøre Kegels

Hvis du har født, og opplever smerter i bekkenbunnen eller urinlekkasje, Kegel øvelser er sannsynlig å gi deg lindring. Begynn med å trekke sammen musklene i bekkenbunnen i 3 sekunder og deretter slappe av i 3 sekunder. Opprettholde avslappet mage og setemusklene, og puste naturlig. Gjenta dette 10 ganger, tre ganger daglig. Gradvis bygge opp slik at du er under kontrakt i 10 sekunder om gangen og gjøre flere reps. Jo mer du gjør Kegel øvelser og jo lenger du holder sammentrekning, jo sterkere musklene i bekkenbunnen vil bli. Hvis det gjøres regelmessig, bør du merke en forskjell på så lite som seks til åtte uker. Fordi du ønsker å gjøre dem regelmessig, kan du finne det nødvendig å knytte en aktivitet med Kegels (f.eks ammer nyfødte, drikkevann) for å minne deg.

Alternativer til Kegels

Utøvelse av Kegel muskler kan også oppnås ved hjelp av ulike produkter på markedet. Ben Wa baller, for eksempel, er et par av vektet baller som er plassert inn i skjeden og holdes på plass av entreprenør musklene i bekkenbunnen. Du kan kjøpe andre spesialiserte vekter for å bruke på samme måte. Fordi styrke bekkenbunnsmuskulaturen kan forbedre en kvinnes seksuelle erfaringer, voksen butikker selger dem. Hvis du ikke føler deg komfortabel å gå inn i en voksen butikk, det er online leverandører som du kan kjøpe slike produkter diskret.

Hvordan å miste barnet vekt på seks uker etter fødselen

Hvordan å miste barnet vekt på seks uker etter fødselen


For de kvinnene som får vektøkning under svangerskapet, mister barnet vekt postpartum er ofte en høy prioritet. Ifølge Peter J. Chen, lege i obstetrikk og gynekologi ved Hospital of the University of Pennsylvania, bør kvinner ikke gjøre et aktivt forsøk på å gå ned i vekt før seks uker etter fødselen. På denne tiden, Dr. Chen sier, bør de fleste kvinner har mistet halvparten av sin baby vekt. Kvinner bør ta resten av denne vekt med en diett av sunn mat og mosjon.

Hvordan å miste barnet vekt på seks uker etter fødselen

En tilpasse seg et sunt kosthold umiddelbart etter levering. Opptatt moms kan finne det utfordrende å holde seg til næringspyramiden mens tending til en nyfødt, men i det minste de burde kutte ut sukkerholdige og fettrike snacks.

amme hvis mulig. Ammer brenner en stor mengde kalorier, om 600 per dag. Av denne grunn, anbefaler La Leche League ammende mødre spiser mellom 1500 og 1800 kalorier om dagen.

Begynn en diett av lys å gå to uker etter fødselen. En kvinnes kropp er ikke helt leget før seks uker etter fødselen, så hun bør holde seg til lett gangtrafikk før den tid. Walking the baby rundt i en barnevogn eller baby slynge er en fin måte å få lett mosjon og frisk luft.

Følg anbefalt diett plan i United States Department of Agriculture næringspyramiden. Bruk mypyramid Plan verktøyet tilgjengelig på USDA nettsted for å finne ut hva slags mat du bør spise hver dag. Input din alder, høyde og vekt, og velger menyen som hjelper "gradvis bevege seg mot en sunnere vekt."

Begynn en moderat mosjon regime på seks uker etter fødselen. Hvis du tilhører et helsesenter, La Leche League, eller kvinner, spedbarn og barn (WIC) program, spør om de tilbyr noen treningsprogrammer for nye mødre.

Be om støtte fra din ektefelle og familie. Å følge en diett og mosjon regime, dersom du skulle miste babyen vekt ved seks måneder etter fødsel. Hvis du sliter med å finne tid til å lage sunne måltider og mosjon, spør din kjære om hjelp.

Hint

 • Snakk med legen din før du starter en trening og kosthold rutine for å bestemme riktig løpet av handlingen.

Hvor lenge etter fødselen kan du utføre et farskap test?

Når som helst etter fødselen

Spedbarn kan swabbed for DNA-prøver når som helst etter fødselen, ifølge DNA Diagnostics Center. DNA-testing utført etter fødsel er helt trygt og koster vanligvis mellom $ 400 til $ 2000, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Prenatal Farskap Testing er tilgjengelig

Prenatal farskap tester kan utføres i løpet av svangerskapet. Amniocentesis, en test som bruker en nål for å trekke en liten mengde av fostervann, kan utføres i andre trimester. Chorionic Villus Sampling (CVS), en test som involverer en tynn slange inn vaginalt, kan utføres mellom den 10. og 13. svangerskapsuke.

Bottom Line

Farskap testing kan utføres umiddelbart etter fødsel eller mellom den 10. og 20. svangerskapsuke. Imidlertid øker prenatal farskap testing risikoen for spontanabort. Hvis du vurderer en farskapstest, se etter en tjeneste akkreditert av American Association of Blood Banks.

Diagnostisering av brystkreft etter graviditetBrystkreft symptomer kan variere fra klumper i bryst til endringer i huden. Det kan påvirke noen kvinne i alle aldre, selv om en kvinnes sjanse for å bli diagnostisert med brystkreft øker med alderen og øker også i månedene etter fødsel på grunn av de opphøyde hormonnivåer som sirkulerer i hele kroppen. Når en kvinne er mistenkt for å ha kreft, kan selve prosessen med diagnose ta uker og innebærer en rekke tester og filmvisninger.

Fakta

Normale celler i kroppen vokser, deler og dø regelmessig. I motsetning til dette, har kreftceller dør ikke, men heller overleve normale celler, og fortsette å gjøre unormale celler. Hormonene i en kvinnes kropp hjelp bryst celler til å vokse, men kan også fremme veksten av unormale kreftceller. De økte mengder av hormonet progesteron i kroppen under svangerskapet reduserer risikoen for brystkreft hos yngre kvinner, men de som venter til fylte 30 eller senere for å bli gravid, har en økt risiko for å utvikle brystkreft, siden kreftrisiko øker med alderen.

Typer

Brystkreft som utvikler seg under graviditet eller innen ett år etter en graviditet er referert til som graviditet-assosiert brystkreft (PABC). Mens forskning har historisk forbundet dårligere resultater med kvinner som utvikler svangerskaps assosiert brystkreft enn vanlig brystkreft, det er nye bevis som tyder på noe annet. Ifølge en studie utført ved University of Texas MD Anderson Cancer Center, er det ingen signifikant forskjell i satsene for tilbakefall, spredning, eller overlevelse blant kvinner med PABC, sammenlignet med andre kvinner som utvikler brystkreft.

Identifikasjon

Det kan være vanskelig å oppdage graviditet-assosiert brystkreft på grunn av endringer i brystvevet under svangerskap og etter fødsel. Ofte er det diagnostisert på et senere tidspunkt på grunn av de raskt skiftende hormoner som kan gjøre brystene stor, øm og betydelig lumpier enn vanlig. For å avdekke mulige uvanlige vekster, bør kvinner utføre bryst selv eksamen månedlig og bør få sin første mammografi i en alder av 40. De som har økt risiko for brystkreft på grunn av familiens historie kan kreve tidligere og hyppigere mammogram screenings.

Forebygging / løsning

Sannsynligheten for å utvikle brystkreft er avhengig av en rekke faktorer som arv og generelle fysiske helse. Gjøre sunne livsstilsvalg ved å redusere alkoholinntaket og eliminere sigaretter kan redusere sjansene for å utvikle brystkreft. I tillegg opprettholde en sunn kroppsvekt ved å spise en diett høy i frukt og grønnsaker og delta i et treningsprogram kan redusere risikoen for kreft. Amming for et år eller lenger kan også redusere risikoen for brystkreft med et lite beløp.

Advarsel

Kvinner som ammer og er diagnostisert med brystkreft bør slutte å amme helt før kjemoterapi eller strålebehandling begynner. Kreft behandling narkotika kan passere gjennom morsmelk gjør det utrygt for babyer å svelges. I tillegg kan de som blir gravide igjen etter strålebehandling til de berørte brystet ikke være i stand til å produsere svært mye melk, om noen, fra at brystkreft i fremtiden. Den ubehandlede bryst vil kompensere og vanligvis gjør nok melk for riktig vekst og utvikling.

Kan du bli gravid etter fødselen?

Kan du bli gravid etter fødselen?


Kan du bli gravid etter fødselen? Spørsmålet, i generelle vendinger, kan lett svarte: Ja. Enhver sunn kvinne kan bli gravid, selv innen den første måneden etter fødselen, hvis hun ikke bruker en prevensjon metode. Det er imidlertid viktig å bemerke at visse betingelser må foreligge for en graviditet kan oppstå.

Fakta

For en kvinne å bli gravid, har et egg til å være tilgjengelig for sædceller å befrukte. Derfor har eggløsning å oppstå igjen etter utløpet av en graviditet. De fleste kvinner gjenoppta sin normale menstruasjonssyklusen fire til seks uker etter fødsel. I løpet av denne tiden, vil en sunn kvinne eggløsning og sjansen for unnfangelse er mulig hvis ingen prevensjonsmetode er brukt.

Time Frame

En kvinne vil eggløsning på et bestemt tidspunkt hver måned, og fire hormoner bestemme når det vil skje: progesteron, østrogen, luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon. Stress, sykdom og medisiner kan påvirke nøyaktig når egget vil bli utgitt. Ved hjelp av rytmen metoden for å fastslå eggløsning datoer kan resultere i uønskede svangerskap.

Forebygging / løsning

Hvis en kvinne ønsker å være sikker på at hun ikke bli gravid etter fødselen, må hun bruke noen form for prevensjon. Hvis en kvinne ammer og ønsker ikke å bruke piller eller skudd, har hennes partner bruke kondom er ett alternativ som kan brukes i et forsøk på å forhindre graviditet. Kvinner som ikke ammer kan bruke noen av de tilgjengelige prevensjonsmetoder etter å diskutere saken med en lege.

Myter

Det er mange myter om hvordan en kvinne kan eller ikke kan bli gravid. En slik myte er at en kvinne ikke kan bli gravid hvis hun ammer. Tvert imot, å bli gravid er mulig hvis du ammer. Mens risikoen er liten, kan svangerskap oppstå hvis du ikke bruker en prevensjonsmetode.

En annen myte er at en kvinne ikke vil bli gravid hvis hun har sex etter fødselen, men før sin første menstruasjon etter fødsel. Noen kvinner slipper et egg før de første menstruasjonssyklus etter en graviditet, og egget kan bli befruktet hvis sperm er til stede.

Betraktninger

Ifølge Demografiske og helseundersøkelser, avstands barn 3-5 år fra hverandre er sunnere for moren og barnet. Mødrene er mer sannsynlig å unngå anemi og tredje trimester blødning og, viktigst, overlever fødselen. Barna, spesielt i den tredje verden, er mer sannsynlig å overleve i fem år.

Advarsel

Svangerskap som oppstår innen tre måneder etter fødselen anses høy risiko fordi morens kropp ikke har hatt tid til å komme seg etter forrige graviditet. Derfor er det viktig for mor å bruke en metode for prevensjon for de første månedene etter fødselen av et barn.

Celleprøve etter skapt Retningslinjer

Den celleprøve er et viktig verktøy for å oppdage noe unormalt som kan oppstå i livmorhalsen. Etter fødsel, er det viktig å vurdere eventuelle uvanlige inflammatoriske prosesser som kan skje. Planlegg en celleprøve for etter at du føder; den anbefalte tiden er åtte uker etter fødselen.

Hva er en celleprøve?

En celleprøve er en test som brukes til å oppdage kreft, svulster, forstadier til kreft eller human papilloma virus (HPV), infeksjoner og betennelser. Celleprøve er en prøve av celler tatt fra livmorhalsen, ved hjelp av en børste og en plastsparkel. Cellene ble plassert i en oppløsning og deretter sendt til et laboratorium. Resultatene kan ta opptil tre uker. Hvis cellene er normal jakt, vil du få normale resultater. Unormal betyr at cellene ikke ser normalt. Hvis du får resultatene av en unormal celleprøve, vil utøveren få ny celleprøve for å bekrefte resultatene av den første.

Etter du føder

Gynekologer anbefaler å vente mellom seks og åtte uker etter at du leverer før du har tatt en celleprøve. Grunnen til venter er at testen ellers kan vise noen inflammatorisk prosess som fant sted etter fødselen, snarere enn ekte patologi i cellene. Det er ikke uvanlig for en celleprøve for å vise endringer som skyldes fødselsprosessen. Det er også lettere å gjøre en celleprøve etter seks uker på grunn av livmorhalsen er fremdeles ikke er helt lukket, hvilket betyr at den spekulum ikke trenger å være plassert så høyt.

Seks uker etter fødselen av barnet ditt, livmorhalsen er fortsatt ikke helt leget. Skulle du velge å ha en celleprøve før, har en annen celleprøve et par uker etter den opprinnelige testen.

I de fleste tilfeller vasker fødselen av barnet ditt bort noe unormalt i livmor celler. Statistisk sett vil det være mindre betennelse hvis du venter til åtte uker etter fødsel. Å gjøre en celleprøve etter åtte uker betyr også at postpartum blødning vil ha sunket.

Ifølge American Pregnancy Association, en i 10 celleprøver viser noen form for unormalt. Det betyr ikke at det er alvorlige problemer. Gjøre mer testing vil bidra til å strømlinjeforme diagnosen.

Hvorfor er min første fødsel perioden Vedvarende og Heavy?

Hvorfor er min første fødsel perioden Vedvarende og Heavy?


Etter fødsel, mange kvinner opplever en periode lignende tid til blødningen kalles etterbyrden. Lochia er avledet fra et gresk ord som betyr "angående fødsel." Denne blødningen er helt normalt og kan vedvare i opptil seks uker etter fødselen. I løpet av denne tid fargen av menstruasjonslignende utladning kan endre seg fra lys rød til brun, rosa eller hvit.

Årsak til blødning

Avløsning av morkaken fra livmorveggen forlater blodkar som en gang førte til morkaken åpen. Livmoren fortsetter å trekke seg sammen etter fødselen, og dette til slutt stenger av fartøyene og blødningen opphører. Tårer eller en episiotomi kan øke mengden av synlig blod rett etter fødselen, men blødningen vil avta ettersom disse sårene leges.

Normal mengde blod

I løpet av de første dagene, vil blodstrømmen består av lyse rødt blod. Brå bevegelser som legger press på magen, eller står opp fra sittende stilling kan føre til et rush av blod. Dette er alt normalt. Det kan være blodpropp i utslippet også, men så lenge ingen blodpropp er større enn en golfball, er det ingen grunn til bekymring. Blodstrøm tung nok til å fylle et bind en time eller mer bør rapporteres til legen.

Postpartum Hemmorhage

Postpartum blødning (PPH) oppstår vanligvis i løpet av de første timene etter fødselen. Flenger til livmorhalsen, dype rifter, eller store episiotomies kan alle føre PPH. I sjeldne tilfeller kan en sprukket eller tittelen livmor føre til overdreven blødning. Kvinner med en genetisk blodpropp lidelse eller preeklampsi kan også være i fare for postpartum blødning. Under en blødning, vil en lege prøve å stoppe blødningen ved å spørre livmoren til å trekke seg sammen. Dette kan gjøres med IV oxytocin (pitocin er også gitt for å indusere arbeidskraft). Hvis vannlating inhiberes, kan et kateter bli plassert for å holde en full urinblæren fra å plassere trykk på uterus.

Ytterligere komplikasjoner og Intervensjon

Hvis postpartum blødning skjer innen den første noen dager eller uker etter fødselen, er det kjent så sent postpartum blødning. Årsaken kan være relatert til små biter av morkaken eller fostervann sac igjen i livmoren, eller en infeksjon. Hvis blødningen blir livstruende, kan en mor må legges inn på sykehus. En dilate og curettrage (eller D & C) kan gjøres for å fjerne alt materiale igjen i livmoren. I svært sjeldne tilfeller vil livmoren må fjernes (hysterektomi).

Andre faktorer

Amming utgivelser oksytocin, et naturlig hormon som utløser sammentrekninger. Smerter i magen i løpet av sykepleie er vanlig. Dette kontrahering kan bidra til å forsinke blødningen.

Mengden av etterbyrden bør reduseres hver dag. To til fire dager etter fødselen, vil utslippet være rosa i fargen med en vassen konsistens. Omtrent 10 dager etter fødsel, bør bare en liten mengde hvit eller gul utflod forbli. Dette er hovedsakelig laget av hvite blodceller fra livmorslimhinnen.

Starter prevensjon kort tid etter fødselen kan øke mengden av blødning som oppleves. Minipillen, en progestin-bare pillen, og Depo-Provera er sannsynlig å øke blødning en måned eller lenger, ifølge Baby Center.