Digidexo.com

psa normal verdi prostatitt

Hva Hever PSA nivåer?

Hva Hever PSA nivåer?


Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et protein som er produsert av prostatakjertelen. Leger bruker PSA tester for å måle PSA i en mann, som kan oppdage prostatakreft. Det finnes flere ulike årsaker til PSA nivåer å stige.

Prostate Cancer

En økning i PSA-nivå kan være forårsaket av tilstedeværelse av prostatakreft. Mens vanlig for menn å ha en liten bit av PSA i blodet, kan en økt mengde føre til at eventuell diagnostisering av prostatakreft.

Benign prostata utvidelse

Godartet prostataforstørrelse, som ikke er kreft, kan føre til en økning i PSA-nivå. Prostata vokser, noe som fører til mer hyppig vannlating.

Betennelse

Betennelse i prostata, også referert til som prostatitt, kan føre til en økning i PSA-nivå. Prostatitt er ikke kreft og er en av de mer hyppige årsaker til en økning i PSA-nivå.

Age

Som en mann blir eldre, vil hans PSA nivåer også stige. Nivåer som kan bli betraktet som farlig for en yngre person kan være normalt for en eldre mann.

Løp

Ifølge New England Journal of Medicine, de normale nivåer for en hvit mann fra alderen 50 til 80 er 0 til 3,5 ng / ml (nanogram per milliliter). De gjennomsnittlige nivåer for afroamerikanske menn fra 40 år til 70 serier 0-2 ng / ml i 40-årene og helt opp til 5,5 i deres 70-tallet.

Ejakulasjon Effect

Utløsning i løpet av de siste 48 timer kan føre til en topp i PSA-nivå.

PSA testing av metoder

Prostata spesifikt antigen er et protein produsert i prostatakjertelen. Ifølge National Cancer Institute, er det normalt for friske menn til å ha lave nivåer av PSA i blodet. En økning i PSA-nivå skjer med alderen, men kan også indikere prostatakreft. Menn eldre enn 40 år bør ha PSA-verdier ikke er høyere enn 2,5 nanogram per milliliter. For de over 70, for eksempel, de normale nivåer er opp til 6,5 nanogram per milliliter, melder Association for International Cancer Research. PSA tester, som blir brukt til å detektere prostatakreft, måler mengden av PSA gjennom analyse av en blodprøve.

PSA Velocity Test

Denne testen analyserer endringen i PSA-nivåer over en tidsperiode. Pasienten sender til flere PSA tester i løpet av et år eller to. Deretter er veksten i PSA-nivå beregnes. En kraftig økning i PSA-nivå kan være et tegn på en aggressiv nedbrutt kreft. En studie utført ved Johns Hopkins School of Medicine og publisert i "Journal of the National Cancer Institute" i 2006 konkluderte med at menn med PSA velocity resultater over 0,35 nanogram per milliliter var mer utsatt for å dø av prostatakreft enn menn som hadde lavere verdier.

Gratis Versus Vedlagt PSA Test

I blodstrømmen, kan PSA sirkulere fritt eller festet til et protein. PSA tester kan analysere molekylet i begge former. Fri PSA blir ofte brukt til å detektere tumortype. Pasienter med godartet forhold ofte har høyere nivåer av fritt PSA, mens menn som lider av ondartet kreft har høyere mengder av vedlagte PSA. Vanligvis, hvis PSA-nivå hos en pasient er høy, men fritt PSA er lav, er diagnostisering av kreft sannsynlig, ifølge National Cancer Institute.

PSA Density Test

Den PSA-tetthet test indikerer forholdet mellom PSA-nivåer og størrelsen på prostatakjertelen, som bestemmes ved hjelp av ultralyd. PSA density testen er effektive i å skille mellom kreft og benign prostatahyperplasi, mer vanlig hos eldre menn. Denne metoden er ikke den mest nøyaktige, da det analyserer PSA nivåer i forhold til størrelsen på prostata.

Endring av PSA Cutoff nivå Test

I stedet for å bruke standard 4,0 ng per milliliter som normalt for menn over 50 år, senker denne testen PSA normale nivåer til 2,5 eller 3,0 nanograms per milliliter. Ved denne metoden, kan PSA-måling over 2,5 eller 3,0 indikere et tidlig tegn på kreftutvikling. Imidlertid er denne metoden ulempe at det kan øke over-diagnose og falsk-positive testresultater.

Grunner for en økning i PSA-resultater

Ptil viser til prostataspesifikt antigen. En forhøyet PSA-nivå er vanligvis ikke et godt tegn. Faktisk er en forhøyet PSA resultat en av de første tegnene legen kan ha at en mann har prostatakreft. Imidlertid kan PSA-resultatene være høy for andre grunner.

Kreft

En økning i PSA-nivå ofte indikerer at kreften er tilstede i prostata. Jo høyere telle, er det mer sannsynlig at et problem. En PSA, som også kalles prostata kreft screening test, med resultater i hundrevis og klatring, kan indikere prostatakreft har spredd seg utover prostata seg til omkringliggende vev eller til og med lagt inn bein og kan spre seg i hele kroppen. Ptil er bare den første linjen som informerer legen om at noe kan være galt, og mer testing må gjøres.

Alder og størrelse

Alderen på den mannlige ha PSA-test saker. Alle mennesker har små mengder av prostata-spesifikt antigen i blodet. Bekymring mounts når PSA-test viser en økning i nivåene. Å ha PSA-test på regelmessig basis, spesielt hvis et nært familiemedlem har hatt prostatakreft, hjelper legen overvåke din helse og velvære. Det hjelper også legen i å være i stand til å fortelle om økningen skyldes kreft, alder eller noe helt annet.

PSA resultatene av en eldre mann vil vanligvis viser et høyere nivå enn en yngre mann. Størrelse teller også. De med større prostata kjertler tendens til å vise høyere PSA nivåer enn menn med mindre prostata. Noen prostata forstørre naturlig med alderen, kalles benign prostatahyperplasi, når ingen kreft er tilstede.

Prostatitt

Prostatitt kan også føre til en økning i PSA-resultater. Prostatitt er en bakteriell infeksjon. Prostatitt kan utvikle seg fra en blære obstruksjon eller prostatabiopsier. De som har nylig hatt kateterisering eller cystoskopi kan vise økning i PSA-resultater, noe som kan ha forårsaket prostatitt.

Andre grunner for høy PSA Resultater

En urinveisinfeksjon kan påvirke PSA-test, forårsaker resultatene å vise en økning i prostata-spesifikt antigen nivåer. En betennelse i prostatakjertelen kan også forårsake en økning i PSA-resultater. Å ha PSA-test etter nylig å være intim kan føre til et resultat som viser forhøyede nivåer av prostata-spesifikt antigen. Selv sykling har vist seg å føre til forhøyede nivåer i en PSA-test.

Normal Blood Test Range

Normal Blood Test Range


Blodprøver er bare ett av mange diagnostiske verktøy helsepersonell bruker for å vurdere din helse. Blodprøver kan måle alt fra alkoholpromille til graviditet til hvite blodlegemer. Hver test har ulike normale verdier eller referanseområder. Dine målte verdier, enten de faller inn i normalområdet eller ikke, må også vurderes i sammenheng med din symptomatologi.

Referanseområder

Fordi alle er unik, det er ingen enkel "normal" verdi for blodprøver. I stedet er det en rekke verdier som anses å være normal. Ninety-fem prosent av normalbefolkningen vil falle inn i dette området. Men referanseområder er variable med alder, kjønn, rase og med ulike laboratorier ved hjelp av ulike maskiner. Det er alltid best å la legen din tolke dine blodprøveverdier.

Range Variasjon

Det er hundrevis av blodprøver legen din kan bestille, og hver og en av dem vil ha en annen referanseområdet. Noen områder er smale, andre er bredere. Ifølge Merck Manual, er normalområdet for kalsium 08.05 til 10.05 mg / dL, men glukose er 70-110 mg / dL. Noen ganger referanseområdet justeres når mer sensitive tester blir tilgjengelig, slik tilfellet er med skjoldbrusk stimulerende hormon, eller TSH, som brukes til å måle i skjoldbruskkjertelen. Den medisinske samfunnet nå har ulike meninger om den øvre grensen for TSH verdi og, avhengig av legen din, kan det være hvor som helst 2,5 til 5 mIU / L.

Complete Blood Count (CBC)

CBC er en vanlig blodprøve som måler konsentrasjonen av hvite og røde blodlegemer, hemoglobin, hematokrit og blodplater. Det er ofte anvendt for å detektere anemi eller infeksjon. The Merck Manuals Online Medical Library viser referanseområdet for hvite blodceller på 4.300 til 10.800 / ml, røde blodceller 4,2 til 5.900.000 / ml, hemoglobin 13 til 18 g / dl (hann) eller 12 til 16 g / dl (hunn ), hematokrit 45-52 prosent (hann) eller 37 til 48 prosent (kvinner) og blodplater 150.000 til 350.000 / ml.

Basic Metabolic Panel (BMP)

The BMP sjekker nyrefunksjon, blodsukker og elektrolyttbalanse (mineralene i blodet med en elektrisk ladning). Den kan brukes til å detektere nyresvikt, diabetes eller dehydrering. Referanseområder for elektrolytter er natrium 135-145 mEq / L, kalium 3,5 til 5 mmol / L, karbondioksid 35-45 mmHg og klorid 98-106 mmol / L; for nyrer, blod urea nitrogen (BUN) 7-18 mg / dL og kreatinin 0,6 til 1,2 mg / dl; og for blodsukker, fastende glukose 70 til 110 mg / dl.

Forsiktighetsregler

Husk at blodprøvene bør kun tolkes av en helsepersonell. Mens det kan være nyttig å vite at ditt kolesterol er høy (referanseområde mindre enn 225 mg / dL hvis du er under 40 år), er det mange andre faktorer som skal vurderes i å vurdere din generelle helsetilstand. Du kan være en del av 5 prosent av normalbefolkningen som faller utenfor referanseområdet.

Hva er en normal RA?

Hva er en normal RA?


RA faktor test brukes hovedsakelig til å vurdere om du har revmatoid artritt. Også kalt RF-testen, den kontrollerer faktorer i blodet som forårsakes av reumatoid artritt, som er en autoimmun sykdom.

Prosedyre

RA testen er utført av et medlem av en medisinsk personale, som vil ta en prøve av blodet ditt.

Diagnose

Dr. Joel Kremer, av Albany Medical College, sier at tester for revmatoid artritt er bare indikasjoner. Diagnose avhenger av flere faktorer, blant annet symptomer, familiehistorie og en legeundersøkelse.

Laboratory

Blodet blir kontrollert for reumatoide faktorer. Laboratorier kan bruke nefelometriske eller agglutinasjon metoder for å finne og måle disse faktorene.

Positiv

Et positivt resultat kan indikere reumatoid artritt, andre autoimmune sykdommer, eller i mange andre sykdommer. Men omtrent fire prosent av friske mennesker, spesielt eldre, har positive resultater.

Normal

Ved hjelp av nefelometrisk metode, er en normal verdi under 50 u / ml. Ved hjelp av agglutinasjon metoden, er et normalt resultat i henhold til 1:80 titer. En normal resultat betyr ikke at du ikke har revmatoid artritt, siden nesten 20 prosent av personer med revmatoid artritt ikke har RA faktorer.

Hvordan Les WBC Differensial Numbers

Hvordan Les WBC Differensial Numbers


Hvite blodceller, også kalt leukocytter, er del av immunsystemet og beskytte kroppen mot infeksjoner og fremmedelementer. Det er fem hovedtyper av hvite blodlegemer: basofile, eosinofile, lymfocytter, monocytter og nøytrofile. En hvit blodcelle differensial angir prosentandelen av hver type celle i et testet blodprøve. Differensial hjelper med å bestemme kroppens evne til å svare på og eliminere infeksjon. Den registrerer også graden av infeksjoner og allergiske reaksjoner.

Hvordan Les WBC Differensial Numbers

Sammenlign nøytrofile differensial til referanseområdet. En normalområdet er 40 prosent til 60 prosent. Nøytrofile granulocytter er kroppens viktigste forsvarere mot antigener og infeksjoner. Hvis den nøytrofile verdi er vesentlig høyere enn det normale området, det kan indikere en infeksjon eller inflammatorisk sykdom. Benmarg lidelser også føre til alvorlige økninger i nøytrofile nivåer. En lavere-enn-normal verdi angir en trussel mot immunsystemet.

•  Gjennomgå eosinophil differensial. Eosinofile kjempe mot parasitter og de fleste andre infeksjoner. En prosent til 4 prosent regnes som et normalt nivå. Forhøyede eosinofilrelaterte nivåer kan skyldes allergiske reaksjoner eller parasittinfeksjoner. Lave nivåer er vanligvis ikke et problem.

Sammenlign de basofile differensial. Lave nivåer av basofiler betraktes som typisk, med det normale området å være 0,5 prosent til 1 prosent. En økning i basofiler kan oppstå på grunn av leukemi, kronisk inflammasjon, en hypersensitivitetsreaksjon til mat, eller strålebehandling. Basofile teller blir brukt til å identifisere kroppens motstand mot allergi.

Sammenlign lymfocytt differensial. Normalområdet er 20 prosent til 40 prosent. Disse hvite blodceller beskytte kroppen mot virale infeksjoner. Høye nivåer av lymfocytter kan være forårsaket av virus-infeksjoner. Redusert lymfocytt nivåer kan indikere immunsystemsykdommer, slik som lupus, og de senere stadier av HIV-infeksjon.

Se på monocyte differensial. Monocytter fungere som kroppens andrelinjeforsvar. Normalområdet er 2 prosent til 8 prosent. Resultater høyere enn 10 prosent kan tyde vev feil. Monocyttnivåer kan avta på grunn av benmargsskader og noen former for leukemi.

Hint

  • Den ovenfor differensialområder for normale cellenivåer kan variere litt avhengig patologi lab hvor testen blir utført.

Hva er sunne Kreatininmåling Tall i leveren?

Kreatinin er et avfallsprodukt til stede i blod og urin. Kreatin skapes når maten forvandles til energi under den metabolske prosessen. Kreatin blir deretter brutt ned til kreatinin og tatt ut av blodet fra nyrene og føres fra kroppen gjennom urinen. Nyrene er vitale organer og bidra til å holde blodet rent og godt balansert. Dersom kroppen ikke er i stand til å fjerne avfall, vil det bygge seg opp og skade legemet og helse av blodet.

Kreatinin og leveren

Kreatinin-nivåene viser hvor godt kroppen er i stand til å behandle kreatinin. Hvis en kreatinin nivået er for høy eller for lav, er det viktig å ha en lege undersøke nyre-og leverfunksjon. Kreatinin og Kreatinin BUN ratio tester hjelpe avgjøre om leveren og nyrene fungerer normalt.

Normal kreatinin nivåer

Ifølge National Institutes of Health, er en normal verdi av kreatinin 0,8 til 1,4 mg / dL. Noen laboratorier har sitt eget målesystem for kreatinin nivåer, men verdier og målenivå er trykt på lab resultater. Mange laboratorier også flagge en verdi som er for høy eller for lav for å sikre en lege ser det. Kvinner har vanligvis lavere kreatinin verdier enn menn på grunn av forskjellen i muskelmasse. Litt forhøyde områdene er vanligvis et tegn på at nyrene ikke er så produktive som de burde være, og at organene bør overvåkes nøye og re-testet.

Testing Kreatinin

For å måle kreatinin-nivåene, vil blod-og urinprøver tatt. Urinprøvene er tatt over en 24-timers periode. Det er viktig å ikke trene før kreatinin testen, som hard trening kan føre til at kreatinin nivået å stige.

Høy kreatinin

Høye kreatinin nivåer overstige 1,5 mg / dL og ofte indikere en alvorlig nyreskade, noe som kan skyldes lav blodstrøm, sjokk, kreft eller en livstruende infeksjon. Forhold som ofte produserer høye kreatinin nivåer består av urinveis blokkeringer, hjerteproblemer, stoffskifteproblemer eller dehydrering.

Lav kreatinin

Lave nivåer av kreatinin hører under 0,8 mg / dL. Lave kreatinin-nivåene i blodet kan tyde på en mulig muskelsykdommer, så som muskeldystrofi. Lave nivåer kan også vise effekten av aldring eller at noe må evalueringen i en persons kosthold. Hvis en person har en diett lav på protein, kan kreatinin nivåer bli negativt påvirket.

Kreatinin nivåer vurderes under graviditet, da svangerskapet kan noen ganger føre til lav blod kreatinin. I dette tilfellet kan en behandlingsplan være nødvendig og vil omfatte vurdering av graviditet stress på nyrene.

Lave nivåer kan også være på grunn av kreft, lav blodtilførselen til nyrene, urinveisproblemer, skrumplever eller dehydrering.

BUN til kreatinin-ratioen

Hvis en lege har mistanke om leverskade, vil hun vurdere BUN-til-kreatinin nivå. Denne test vurderer både lever og nyre-funksjon gjennom en sammenligning av nivåer. BUN er et akronym for blod urea nitrogen; Evalueringstester urea, som er et avfallsprodukt fra proteiner fordelt i kroppen. Den er laget i leveren og føres gjennom urinen.

En BUN og kreatinin-ratio test kan vise om en økning i nivået er oppstått på grunn av akutt nyresvikt, sjokk eller dehydrering. Et høyt forholdstall kan signalisere blødning i fordøyelses eller respiratoriske systemer. Tvert imot, hvis det er en lav BUN til kreatinin-ratio, vil en lege vurdere hormoner, kosttilskudd problemer, muskel skader, graviditet, leverproblemer, lungesykdom eller andre problemer med sentralnervesystemet. Hvis nivåene er ute av normalområdet, vil en lege vurdere familiens helse historie, kjøre flere tester og revurdere hva medisiner en person tar. Dersom testen viser høye eller lave nivåer, er en annen test normalt omorganiseres i løpet av to uker.

Test for Netthinneavløsning

Netthinnen er en lysfølsom membran som linjer innsiden bakveggen av øyet. Netthinneavløsning, er når netthinnen er adskilt fra sin støtte lag kalt choroid - et tynt lag av blodkar som forsyner hinnen med oksygen og næringsstoffer. Når dette skjer, er netthinnen fratatt oksygen, som hvis den ikke behandles umiddelbart kan føre til permanent synstap.

Identifikasjon

Retinal løsgjøring kan skje av seg selv uten noen underliggende årsaker, men det kan også være på grunn av en rift eller et hull i netthinnen, traumer, en inflammatorisk lidelse eller ukontrollert diabetes. En person som i fare for netthinneavløsning kan oppleve følgende symptomer: lyse lysglimt i sin sidesyn, flytere, en skygge eller blind flekk i sitt synsfelt, visuelle forvrengninger eller plutselig eller gradvis tåkesyn. Netthinneavløsning er en alvorlig medisinsk tilstand, som krever umiddelbar diagnose og behandling. Tester vil bli gjennomført for å sjekke netthinnen og pupillen respons og din evne til å se farger riktig. Noen tester inkluderer elektroretinogrammet, ophthalmoscopy, brytning test og fluoresceinangiografi.

Elektroretinogrammet

En elektroretinogrammet (ERG) er et øye test som brukes til å oppdage unormal funksjon av netthinnen. I løpet av denne eksamen, vil en pasient ha øynene utvidet og deretter anestesi dråper brukes til nummen øyet. Et spekulum blir brukt til å støtte åpne øyelokkene, og en elektrode er plassert på pasientens hornhinne. Elektroden, som er lik en kontaktlinse, måler den elektriske aktiviteten av staver og tapper. Stenger og kjegler er celler som registrerer lyset i netthinnen. Ved hjelp av lys som en stimulans, to typer bølger kalles en bølger og B bølgene blir registrert og analysert. Testen tar omtrent en time å fullføre, og er tilnærmet smertefri.

Ophthalmoscopy

Ophthalmoscopy er en undersøkelse av den bakre delen av øyeeplet kalles fundus. Øyelege bruker et instrument med et sterkt lys og kraftig linse kalles et oftalmoskop å vise fundus i tre dimensjoner og i stor detalj. Dette instrumentet gjør det mulig for legen å oppdage et hull, rift eller avløsning av netthinnen. Det er tre typer ophthalmoscopy: direkte ophthalmoscopy, indirekte oftalmoskopi og spaltelampe ophthalmoscopy. Direkte ophthalmoscopy er standard test som vanligvis utføres under rutinemessig synsundersøkelser. I et mørkt rom, vil en lege sjekke baksiden av en pasientens øye med skinner en stråle av lys gjennom pupillen. Indirekte oftalmoskopi innebærer press blir brukt til øyet av en liten stump verktøy og sensor skal bruke en variant av et oftalmoskop som bæres på hodet som en gruvearbeider lys. I en spaltelampe ophthalmoscopy eksamen, er en lav-effekt mikroskop kombinert med en høy intensitet lyskilde som kan være fokusert til å skinne i en tynn stråle brukes til å undersøke øyet. I motsetning til de to tidligere eksamener, kan en pasient ha øynene utvidet i løpet av spaltelampe ophthalmoscopy. Hver av disse eksamenene varer ca 15 minutter og kan føre til at noen mindre ubehag.

Refraksjon Test

En brytning test er en synsundersøkelse som avgjør om en person visjon er normalt. En pasient sitter i en stol som har en spesiell enhet som kalles en refraktor knyttet til den. En refraktor inneholder flere linser eller ulike styrker. Legen vil be pasienten til å fokusere på et diagram som er ca 20 meter unna og spurte om det ser mer eller mindre klart gjennom ulike objektiver som er flyttet til syne. En normal verdi for perfekt syn er 20/20. Perfekt syn betyr en person har evnen til å lese 3/8 tommers bokstaver på 20 fot. Dårlig eller tåkesyn kan være en indikator på øyesykdom. Eksamen er smertefri og dens lengde er bestemt på et sak-til-sak basis.

Fluoresceinangiografi

Fluoresceinangiografi er en test som brukes til å avgjøre om det er riktig sirkulasjon i blodkarene i netthinnen. Strekke dråper plasseres i pasientens øyne for å forstørre elevene slik at legen kan få en bedre oversikt over de interne strukturer i øyet. Det vil ta 20 til 30 minutter for dråpene skal tre i kraft, og når de gjør en rekke instrumenter og lyskilder vil bli brukt til å se inn i øynene. Flere bilder vil bli tatt før legen injiserer et spesielt fargestoff som kalles fluorescein inn i pasientens vene, vanligvis ved albuen. Fargestoffet blir fotografert med et spesielt kamera som den beveger seg gjennom blodkarene i bakre del av øyet. Leger er ute etter å se om fartøy synes å være en normal størrelse, og hvis noen blokkeringer eller lekkasjer eksisterer. Mild kvalme og oppvarming sensasjonen kan kort besk opplevde etter injeksjonen. Pasienter har rapportert føler moderat smerte når nålen er satt inn og en bankende følelse på injeksjonsstedet senere. Avhengig av styrken av de strekke dråper som brukes, bivirkninger, slik som vanskeligheter med å fokusere på objekter på nært hold, kan vare i flere timer etter fullførelse av undersøkelsen.

God Blood Sugar & kolesterolnivået

Glukose eller blodsukker, er produsert av metabolismen av maten du spiser, og gir deg energi. Blodsukkernivået ditt er oftest brukt i diabetes testing, fordi for mye glukose i blodet kan bety at du ikke produserer nok insulin, hormonet som hjelper glukose gjøre jobben sin.
Kolesterol, på den annen side, er et fettstoff som produseres av leveren som bidrar til produksjon av hormoner og vitaminer. Enhver overflødig kolesterol i blodet tetter blodårene i hjertet og kan føre til hjerteinfarkt.
Mens disse to stoffene har helt forskjellige funksjoner, er de like i at nivåene av hver bestemmes av blodprøver.

Glukose tester

Det er fire vanlige glukosetester. Fastende blodsukker: Ferdig etter en 8-timers rask. Dette er ofte det første test gjort hvis diabetes er mistenkt. To-timers postprandial blodsukker: Ferdig ca 2 timer etter at du har spist. Tilfeldig blodsukker: Ferdig tilfeldig i løpet av dagen for å se om blodet sukker varierer mye - et tegn på trøbbel. Oral glukosetoleransetest: Ferdig med pre-test, etterfulgt av å drikke sukkerholdig væske, så retesting. Dette brukes kun for å diagnostisere svangerskapsdiabetes, så det er bare gjort på gravide kvinner. Glykosylert hemoglobin (HbA1c) test: Ferdig ca hver 2 til 3 måneder for å teste gjennomsnittlige mengden glukose i blodet. Denne testen gir et bilde av hvordan diabetes er blitt drevet over tid.

Normal glukosenivåer

Blodsukkernivået måles enten i milligram per desiliter (mg / dl) eller internasjonalt brukt millimol per liter (mmol / L). Den gode eller normalt nivå varierer litt avhengig av hvilke tester du har gjort. Generelt er en normal verdi ville være: 70 til 99 mg / dl eller mindre enn 5,5 mmol / L til en fastende blodsukker-test; 70 til 145 mg / dl eller mindre enn 7,9 mmol / L etter en postprandiale blodsukker test; 70 til 125 mg / dl eller mindre enn 7,0 mmol / L etter en tilfeldig blodsukker test.
Den A1C testen er målt som en prosent av glykosylert hemoglobin. Fire til seks prosent regnes som en god verdi.

Kolesterol tester

Kolesterolnivået i seg selv kan bli testet via en finger stick, slik det ofte gjøres på helsemesser. Men hvis du trenger en full lipidprofil --- som måler komponenter av kolesterolet --- så du må faste i minst 9 timer og har blod trekkes fra venen din i et laboratorium.

Normal Kolesterol nivåer

Som glukose, er kolesterol målt i enten milligram per desiliter (mg / dl) eller internasjonalt brukt millimol per liter (mmol / L). En god total kolesterol er mindre enn 200 mg / dl. Et nivå på 200-239 er border høy, og 240 anses som en sterk risiko for hjertesykdom.
Hvis du har en full lipidprofil gjort, vil du også få tall for low-density lipoprotein (LDL), high-density lipoprotein (HDL) og triglyserider. En LDL under 100 er bra hvis du har andre faktorer som setter deg i fare for hjertesykdom - 100-129 hvis du ikke gjør det. Et HDL under 40 indikerer en høyere risiko for hjertesykdom. Mer enn 60 betyr mindre risiko. A triglyserider nivå mindre enn 150 mg / dL er bra, men 150-199 mg / dL er borderline høy.

Når skal ta blodprøver for blodsukker eller kolesterol

Glukose testing er gjort når diabetes er mistenkt. Hvis du allerede vet at du er diabetiker, bør du være å teste blodsukkeret jevnlig hele dagen per instruksjoner fra helsepersonell.
Kolesterol tester bør gjøres årlig for menn over 35 og kvinner over 45, for å fastslå risikoen for hjertesykdom. En full lipidprofil bør gjøres om hvert 5. år, men er bestilt oftere for å fastslå dosering og effektivitet hvis du allerede tar medisiner for å senke kolesterolet.

Amylase Vs. Lipase

Amylase og lipase er digestive enzymer produsert av bukspyttkjertelen. Amylase og lipase testene brukes til å skille akutt blindtarmbetennelse av akutt pankreatitt. Begge testene er utført på blod, men amylase kan også bli testet fra en urinprøve. Heving av disse enzymene kan tyde kusma, nyresvikt, alkoholisk leversykdom eller andre forhold.

Normal Lab Verdier

Normale verdier kan variere litt fra lab til en annen; Men disse verdiene gir en idé om et akseptabelt område. Laboratoriet vil gi deres normale områder som en referanseverdi.

En normal verdi amylase er 30 til 100 U / liter hos voksne, mens en normal verdi for lipase er 10 til 140 U / liter. Mange medisiner og medisinske forhold kan påvirke resultatene. Blodfortynnende, narkotika, diabetes, nyresykdom, høyt blodtrykk og høyt kolesterol kan påvirke testen slik at resultatene ikke er pålitelige.

Årsaker til økt Amylase

Akutt pankreatitt er en av de vanligste årsakene til amylase testing. Andre årsaker til økt amylasenivåer inkluderer pankreasgang obstruksjon, alkoholbruk, kusma, nyresykdom, og magesår. Amylasenivåer i akutt pankreatitt begynner å stige 2-12 timer etter utbruddet av sterke magesmerter. Nivåer kan være så høy som seks ganger det normale området. Nivåer topp i 12 til 72 timer, og er tilbake til det normale etter fire dager.

Årsaker til Redusert Amylase

Lavere enn normalt amylasenivåer kan tyde på leverskade eller destruktiv pankreatitt samt cystisk fibrose. Det er mange flere årsaker til økte nivåer enn redusert nivå.

Årsakene til økt Lipase

Bukspyttkjertelen er det eneste organ i kroppen som utskiller lipase; derfor økt lipasenivåer indikerer en rekke bukspyttkjertel forhold. Lipase er lagret i pankreasvevet, og frigjøres når skade inntreffer på bukspyttkjertelen. Høye nivåer kan også indikere nyresvikt, siden nyrene skille ut lipase. Som amylase, kan mange legemidler øke lipase nivå.

Hvilken er best?

Amylase og lipase er vanligvis organisert sammen for å diagnostisere pankreatitt, med lipasen blir mer nøyaktig.

Det er viktig å huske at en diagnose ikke kan gjøres på en lab verdi alene. Fysisk eksamen, medisinsk historie, medisiner historie og annen labwork behov for å bli konsultert for en definitiv diagnose.

Forskjellen mellom APTT & PTT

Forskjellen mellom APTT & PTT


Det er mange laboratorietester som måler hvor lang tid det tar for blodet å koagulere. Det er to vanlige serumanalyser primært brukes til å overvåke heparinterapi. Dette er den aktiverte partielle tromboplastintid (aPTT), og partiell tromboplastin-tid (PTT). Videre er begge disse anvendes for screening av koagulasjon mangler og påvisning av koagulasjon inhibitorer. Evnen til å forstå og differensiere aPTT fra PTT er viktig for nøyaktig tolkning av resultatene.

Laboratorieverdier

De normale verdier varierer fra ulike institusjoner og laboratorier for aPTT og PTT. aPTT i området fra 30 til 40 sekunder. Mens under antikoagulasjonsbehandling, er det terapeutiske nivå 2,0 til 2,5 ganger den normale verdi. På den annen side er PTT rundt 60 til 70 sekunder. Det er observert at PTT er lengre i forhold til aPTT. Eksempler på kliniske problemstillinger som kan øke aPTT er hemofili, skrumplever og leukemi. En redusert aPTT kan finne sted med omfattende kreft.

Eldre og Nyere

Forgjengeren aPTT var PTT. Richard Ravel, forfatteren av Clinical Laboratory Medicine: klinisk anvendelse av data, sier at PTT først ble introdusert og brukt som en detektor av iboende unormalt. Det ble også anvendt i å observere effekten av heparin. Som det ble senere oppdaget, ble PTT utilstrekkelig i å oppdage mindre mangler og hadde redusert heparin følsomhet. Dermed aPTT dukket opp for å dekke det PTT manglet.

Lagt Factor

Ved å legge visse kjemikalier eller "kontaktaktivatorer" som kaolin til reagenset PTT, det viste seg å aktivere faktor XII raskt og konsekvent. Reagenset er et negativt ladet aktivator, slik som silika og et fosfolipid. Derfor fjernet dette funnet en annen koagulasjonsfaktor og lagt et reagens som igjen skyndte koagulasjonstid.

Økt følsomhet

PTT brukes til å screene for koagulasjonsforstyrrelser. Formålet er å avdekke eventuelle mangler i den iboende koagulasjonssystemet og felles trasé. Videre søker den å vurdere eventuelt underskudd i koagulasjonsfaktorene II, V, VIII, IX, XI og XII. I kontrast er aPTT mer følsom med tanke på dens effekt til heparin. I henhold til Fischbach og Dunning, aPTT "er en mer følsom versjon av PT." Følgelig er aPTT brukes til å overvåke heparin styring. Det brukes regelmessig for å finne om det er noen faktor VIII og IX mangler.

Hvordan Les en Peak Flow Meter

Hvordan Les en Peak Flow Meter


Peak Flow Meters er utformet for å måle mengden av luft som kan strømme gjennom lungene, eller peak ekspiratorisk strømningshastighet (PEFR). For de som lider av astma, hjelper enheten holde et øye med luftveiene, slik at leger kan finne ut hvor alvorlig astma er og hvilke behandlinger vil være mest hensiktsmessig. I tilfelle du skulle ha behov for å bruke en peak flow meter hjemme, er det viktig å forstå nøyaktig hvordan det fungerer.

Bruksanvisning

Sett måleren til null eller sitt laveste mulige verdi før du begynner. Starter med samme verdi hver gang er viktig for å oppnå konsistente resultater.

Blås inn i apparatet i henhold til enhetens spesifikke instruksjoner. Du vil sannsynligvis trenge å stå rett opp og puste dypt før exhaling inn i munnstykket. Hvis du tar noen andres lesing, slik som et barns, minne dem om å plassere sine tungen under munnstykket, slik at det ikke forstyrrer med bestått av luft inn i måleren.

Spill inn nummeret på enheten og deretter gjenta behandlingen for å puste dypt inn i apparatet to ganger mer. Skriv ned nummeret eller lesing etter hvert åndedrag. En digital peak flow meter vil bare vise lesing på grensesnittet sitt. For de fleste andre enheter, bør du se på som markør eller indikatoren beveger seg langs en skala og registrere flest at den når eller punktet der markøren stopper.

Legg merke til den høyeste av de tre avlesninger og holde denne informasjonen slik at en lege kan vurdere det. Generelt er det ikke er noen grunnlinje eller "normal" peak strømningsmåle. Ved hjelp av måleren to ganger daglig i opptil tre uker når astmaen er under kontroll, kan du få en idé om hva din personlige normal lesing skal se ut. Hvis du oppdager en økning eller nedgang fra din personlige normal verdi, er det på tide å kontakte helsepersonell.

Slik tolker du en antistofftiter

Slik tolker du en antistofftiter


Et antistoff titer er en blodprøve som tester nivåene av et spesifikt antistoff i omløp. I kroppen, er det mange antistoffer i arbeid for å holde mulige infeksjoner i sjakk. Noen autoimmune antistoffer kan angripe kroppen, noe som er grunnlaget for autoimmune sykdommer. På grunn av disse to fakta, resultatene av en antistoff-titer kan bli forvirrende; Det er ikke et bestemt antall, slik tolkning avhenger sammenheng med selve testen. Dette er en test som en lege vil bestille med resultatene blir videresendt til bestilling leverandøren. De tre mulige resultater er: positiv, negativ og tvetydige. Tolkningen av disse resultater, avhenger av typen av antistoff som undersøkes. Beslutninger for diagnose eller behandling bør alltid bli snakket over med en helsepersonell for å få mest mulig informert tolkning.

Bruksanvisning

Autoimmune antistofftiter

Finn resultatet for spesifikt antistoff test på siden med resultater. Navnet på den testen er vanligvis skrevet på venstre side. Forkortelsen "ab" kan anvendes for ordet "antistoff".

Se etter det normale verdiområdet ved siden av testnavnet. Dette er et akseptabelt område av verdier for den bestemte testen. Resultatene er basert på disse avkuttede nummer.

Se etter resultatet av testen i samme rad som testnavnet. Dette er det faktiske resultatet fra testen. Resultatene kan bli merket som: negative, positive eller tvetydige ved siden av verdien.

For en autoimmun antistoff, betyr et negativt resultat at det ikke er noen antistoffer rundt for å angripe cellene. Et positivt resultat betyr at det er tilstede antistoffer til å angripe de svarer til disse cellene for. En tvetydig resultat betyr at testen var borderline; en annen test kan være nødvendig i dette tilfellet.

Utenlandske antistofftiter

finne produktet av den spesifikke antistofftest på siden av resultater. Noen tester er gjort som paneler og vil gi ulike tester i ett panel.

ser for den normale verdi for den bestemte testen ved siden av testnavnet. Den akseptabelt verdiområde vil variere avhengig av den spesifikke testen.

Se etter testresultatet på samme rad som testnavnet. Dette resultatet kan være i tall eller med et resultat av: negativ, positiv eller tvetydige.

For en utenlandsk antistoff, en som vil angripe utenlandske patogener, betyr et negativt resultat at det ikke er nok antistoffer tilgjengelig for å ha beskyttende immunitet. Et positivt resultat betyr at det er nok antistoffer til å gi en beskyttende immunitet. En tvetydig resultat betyr at resultatene er borderline for at testen.

Tips og advarsler

  • Oppsøke lege for å få hjelp til å tolke en antistofftiter.
  • Titer tester vil ikke skille mellom antistoffer fra en vaksine og de fra en ekte infeksjon.

Hvordan Les Blood kjemi

Hvordan Les Blood kjemi


En blodkjemi testen, også kalt en blod screening test eller omfattende metabolske panel, er utført på blodserum, den delen av blodet som ikke inneholder celler. En blod kjemi test kan gjøres som en del av en årlig undersøkelse, før operasjonen, for å lete etter spesifikke sykdommer eller tilstander, for å se hvordan dine organer fungerer, eller for å sjekke hvor godt dine medisiner eller behandlinger fungerer.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent med de forskjellige typer blod kjemi screening tester. Noen blod kjemi screening tester måler flere blod stoffer enn andre. Blodkjemi tester er merket SMA 20 (SMAC 20, chem 20), SMA 6, 7 eller SMA SMA 12, avhengig av antallet av serumkomponenter De tester. Resultatene av testen vil være i forhold til et sett av normal verdi varierer for å finne ut hvordan din nyrer, lever og andre organer jobber og måle nivåer av andre stoffer i blodet. Sunn testresultater bør falle innenfor normalverdiene.

Lær hvilke stoffer er målt i blod kjemi tester og lære sine tre-bokstavs betegnelser fordi navnene på mange komponenter er forkortet. SMA 20 test inneholder alle de stoffene målt i SMA 6, SMA 7 og SMA 12. SMA 20 tester: albumin, alkalisk fosfatase (ALP), alaninaminotransferase (ALT), spartate (ASAT), bilirubin (totalt og direkte), blodsukker, urea nitrogen (BUN), kalsium (Ca), karbondioksid (CO2), klorid (Cl), kolesterol og triglyserider, kreatinin og kreatinin-clearance, gamma-glutamyltransferase (GGT), laktat dehydrogenase (LDH ), fosfat, kalium (K), natrium (Na), totalt serumprotein og urinsyre.

Sammenlign resultatene av blod kjemi verdiene med normale områder som bør inkluderes med testnummer. Hvis resultatene ikke faller innenfor normalområdet, kan det tyde på et problem, men vær klar over at normalområdet varierer noe avhengig av laboratorium som brukes og kan også variere basert på din alder, kjønn, størrelse eller etnisk bakgrunn.

Forstå hva organ eller blodkomponent hver blod kjemi test evaluerer. ALP, ALAT, ASAT, bilirubin, GGT, LDH og serum protein er tiltak av leverfunksjonen. K, Na, fosfat, BUN, Ca, Cl, kreatinin, LDH, serum protein og CO2 fortelle deg hvor godt nyrene dine fungerer. Blodsukkeret måles ved nivået av glukose. Et mål på parathyreoideafunksjonen og bukspyttkjertel-funksjonen er mengden av Ca i serum. Binyrene funksjonen bestemmes delvis av konsentrasjonen av Cl i serum. LDH er et mål på hjerte, hjerne, muskel og lungefunksjon. Sirkulerende kolesterol og triglyserider fortelle deg om konsentrasjonene av fettstoffer i blodet.

Tips og advarsler

  • Blood kjemi testresultatene er komplisert og avhengige av hverandre. Kun legen kan tolke resultatene av testen.

Nøytrofiler & kreftbehandling

Neutrofiler er en type hvite blodlegemer som bidrar til sammensetningen av immunsystemet. Immunsystemet er nødvendig for å bekjempe andre sykdommer mens du er under kreftbehandling. Kjemoterapi og stråling, felles kreftbehandling, kan redusere antall nøytrofile kroppen produserer.

Funksjon

Neutrophils migrere til områder med infeksjon, forbruker bakterier, sopp og virus, og drepe agentene de har svelget av excreting kjemikalier.

Effekter

En reduksjon i antallet nøytrofiler fra bestråling eller kjemoterapi forårsaker nøytropeni, noe som kan forsinke fortsettelse av kreftbehandling.

Betraktninger

Etter behandling av kreft, er det mer sannsynlig å få vanlige sykdommer, slik som trøske, som er en overvekst av gjær pasienter med nøytropeni. Sykdommer er sannsynlig å være mer alvorlig også.

Nivåer

En normal verdi av nøytrofile er 3000 til 6000 per ml, ifølge Cancer Research UK. En annen måleenhet er ANC (antall nøytrofile granulocytter). Når ANC faller under 1000, kan kjemoterapi øke risikoen for infeksjon. Behandlingen er vanligvis suspendert inntil nøytrofile øke dersom ANC nivået faller under 500.

Forebygging / løsning

Ifølge Nøytropeni Support Association, kan et stoff som filgrastim bli gitt før kjemoterapi eller stråling for å stimulere produksjonen av nye nøytrofile. Nivåene er høyere enn normalt, noe som minimerer tapet av nøytrofile og beskytter mot infeksjoner under og etter kreftbehandling.

Årsaker til lavt antall hvite blodceller

Årsaker til lavt antall hvite blodceller


Flere årsaker finnes for lavt antall hvite blodlegemer. I nesten alle tilfeller, mens avhengig av bestemt type hvite blodceller, er det gjenkjennelige symptomer. Mesteparten av symptomene klynge rundt typiske resultater av infeksiøse prosesser eller sykdommer. Imidlertid er en detaljert analyse av blodet nødvendig for å identifisere den nøyaktige beskaffenhet av det lave nivå av disse celler.

Betydning

Benmargen produserer hvite blodceller (leukocytter). Normalt ca 100 milliarder dollar leukocytter er skapt i kroppen hver dag. Blodprøver måle nivået av leukocytter i form av antall leukocytter per mikroliter blod. En normal verdi kjører vanligvis mellom 4000 og 11 000 celler per mikroliter. Hvis noe fører til at nivået for å falle under 4000, er det et tegn på en sykdomsprosess og gjør en person mer åpen for infeksjoner.

Typer

Det finnes fem typer av leukocytter: nøytrofiler, lymfocytter, monocytter, eosinofile og basofile. Neutrophils utgjør kroppens forsvar mot invaderende bakterier og sopp-infeksjoner. Omtrent 45 til 75 prosent av leukocytter i blodet er nøytrofile. En lav verdi er noe under 1000 per mikroliter. Lymfocytter representerer mellom 20 til 40 prosent av hvite blodlegemer. Når nivået synker ikke så langt under 1500 celler per mikroliter, kan det være ingen symptomer, men lavere nivåer åpner muligheten for infeksjon. Monocytter er en liten brøkdel av leukocytter --- én til ti prosent. Et sunt nivå er mellom 200 og 600 celler per mikroliter. Eosinophils representerer om lag 7 prosent av sirkulerende leukocytter. Et lavt nivå kan ikke forårsake spesielle symptomer. Basofile kan telle alt fra null til 300 per mikroliter.

Funksjoner

Over alt er det minst 31 forskjellige årsaker til lavt antall hvite blodlegemer. Disse inkluderer leukemi, aplastisk anemi, kjemoterapi, strålebehandling, lupus, sykdommer i lever og milt, og ulike barndom og voksen sykdommer slik som meslinger, flue, malaria og tyfus. Visse legemidler som doxorubicin hydrocholoride, ceflizoxime og klorpromazin samt legemiddelinteraksjoner kan føre til leukopeni, kan Lave lymfocytter skyldes humant immunsviktvirus (HIV). Behandling med kortikosteroider, kjemoterapi eller stråleterapi for cancer kan også føre til denne tilstanden. Det kan også skje bare under akutt stress. Lave monocyttnivåer er forårsaket når noen bakterier frigjør toksiner eller fra kjemoterapi eller kortikosteroider. Lave nivåer av eosinofile kan skje med Cushings syndrom, en lidelse av binyrene eller stress.

Identifikasjon

Antallet hvite blodceller i kroppen blir bestemt gjennom en blodprøve som kalles en komplett blodprosent, vanligvis forkortet til CBC. Når det er nødvendig eller ønskelig å vite nedbryting av hver type, kalles dette en differensialblodprosent. Tellingen kan utføres manuelt eller ved et automatisk teller. Manuelle tellinger innebærer å sette en flekk av blod på et lysbilde, og deretter telle og identifisere et bestemt antall celler. Automatiserte teller, mens raskere, oppleves ikke å være så nøyaktig.

Effekter

Lave verdier av hvite blodceller har forskjellige symptomer og årsaker. Et lavt antall neutrofiler kalles nøytropeni. Vanligvis når benmargen ikke kan produsere nok til å gjøre opp for de som blir ødelagt gjennom bakterie- eller virusinfeksjoner, allergier, noen medisiner, kreft eller strålebehandling for kreft, vil nøytropeni utvikles. Når nøytrofile faller under forventet nivå, vil personen bli enda mer utsatt for smittsomme sykdommer. Siden monocytter blir makrofager, som er de primære åtseldyr cellene i kroppens immunsystem, kan lave nivåer påvirke immunitet. Eosinofiler spiller også en rolle i immunforsvaret, slik at sykdommer kan ha lignende resultater. Basofile påvirke immunitet og reparasjon av sår, som blir berørt av lave nivåer av disse cellene.

Hvordan identifisere Respiratory & Metabolsk alkalose

Alkalose er en tilstand der den arterielle blodplasma er uvanlig alkalisk. Dette betyr vanligvis at blodet har en utilstrekkelig konsentrasjon av hydrogenioner. Alkalose på grunn av hyperventilering (økt respirasjon) er kjent som respiratorisk alkalose. Alkalosis at resultatene fra en forstyrrelse i stoffskiftet som kalles metabolsk alkalose. Du må resultatene av flere ulike blodprøver for å diagnostisere respiratorisk og metabolsk alkalose.

Bruksanvisning

•  Send en blodprøve. En helsepersonell vil ta en blodprøve fra en arterie. Arterielt blod er nødvendig fordi blodet må være fullt oksygenert for å for delvis karbondioksid (pCO2) nivå skal være meningsfylt. Blodprøven blir deretter oppdelt slik at laboratoriet kan utføre bestemte tester på separate porsjoner av blodprøven.

tolke resultatene av pH-test. PH-verdien er et enkelt mål på surhet eller alkalitet av blod, men gir ikke noen informasjon med hensyn til årsaken til en unormal lesing. Blod har normalt en pH mellom 7,35 og 7,45. Et nivå under 7,35 indikerer acidose og et nivå over 7,45 indikerer alkalose.

Vurdere pCO2. Dette er mål på gasstrykket i blodet som er grunn til karbondioksyd og blir typisk målt i millimeter kvikksølv (mm Hg). En normal verdi er mellom 35 og 45 mmHg. En pCO2 nivå under 35 mmHG kan tyde på respiratorisk alkalose når ledsaget av en pH større enn 7,45 og en normal HC03- nivå.

Vurdere bikarbonat (HCO3) nivå. Konsentrasjonen av HC03- blir typisk målt i millimol (mM) med det normale område er mellom 22 og 26 mm. En HCO3 nivå over 26 mm kan tyde på metabolsk alkalose når ledsaget av en pH større enn 7,45 og en normal pCO2 nivå.

Identifisere flere typer metabolsk og respiratorisk alkalose. En pCO2 nivå mindre enn 35 mmHg og en HCO3 større enn 26 mm er kjent som kombinert alkalose. En pCO2 nivå mindre enn 35 mmHg og en HCO3 under 22 mm er kjent som delvis kompensert respiratorisk alkalose. En pCO2 nivå større enn 45 mmHg og en HCO3 over 26 mm er kjent som delvis kompensert metabolsk alkalose.

Hvordan du skal tolke en Lab Testresultat

Hvordan du skal tolke en Lab Testresultat


Lab-testresultatene er en viktig del av å diagnostisere en sykdom eller annen medisinsk tilstand. Avhengig av den spesifikke testen, resultatene kan tyde på forhold som en vitamin mangel eller en infeksjon, eller de kan tyde på at du er helt frisk. Noen vanlige testene inkluderer kolesterol tester og komplett blodceller (CBC) teller, som inkluderer de røde og hvite blodlegemer, hematokrit nivåer og hemoglobinnivå. Din beste kilde for å tolke en lab test resultatet er alltid legen din. Han kan forklare hva tallene betyr og gjennomføre flere tester, hvis det er nødvendig, for en diagnose.

Bruksanvisning

Spesifikke Ranges

En sammenligning hvite blodceller (WBC) til normalområdet. En normal verdi er mellom 4500 til 1000 per kubikkmillimeter blod. Stress, infeksjoner og visse medisiner kan redusere antall hvite blodlegemer.

Kontroller røde blodceller (RBC) teller, som normalt vil være i størrelsesorden 4,5 til 5.900.000 per kubikkmillimeter eller mikroliter (MCL) hvis du er en mann, eller mellom 4,0 til 5.300.000 / mcl hvis du er en kvinne . Visse medisiner og sykdommer kan senke RBC teller, som kan forårsake symptomer som kortpustethet og tretthet.

Sammenlign hemoglobinnivå til gjennomsnittlig rekkevidde. Menn vil normalt ha en hemoglobinnivået mellom 14,0 til 18,0 g / dl og kvinner skal ha en verdi på mellom 12,0 til 16,0 g / dl.

Identifiser gjennomsnittlig cellevolum (MCV), som måler volumet av din gjennomsnittlige røde blodlegemer. Vanligvis bør det være mellom 80 og 96, men det kan være høyere enn dette hvis man har en vitamin B-12 eller folinsyre.

Sjekk din hematokrit verdi, som er en viktig komponent i en test for å vurdere om du kan ha anemi. En normal verdi for en kvinne er mellom 37 og 47 prosent; for en mann, er en normal verdi mellom 40 og 54 prosent.

Undersøk kolesterolnivået. Ideelt sett bør totalkolesterol være under 200 mg / dl, mens low-density lipoprotein (LDL) kolesterol bør være mindre enn 100 mg / dl, eller under 70 mg / dl hvis du er på en høy risiko for hjertesykdom. En high-density lipoprotein (HDL) kolesterol bør være over 60 mg / dl og triglycerider bør være under 150 mg / dl.

Lab Test Basics

Skann lab resultater for en stjerne eller lignende notasjon. Dette indikerer generelt en potensielt farlig unormal resultat. Når dette vises på en lab test, vil laboratoriet varsle din lege umiddelbart, slik at han kan forklare deg hva dette betyr.

Se etter bokstavene "H", "L" og "WNL" ved siden av hvert testresultat. Ikke alle lab-rapporter vil ha disse. "H" indikerer en høyere verdi enn normalt, mens "L" indikerer at resultatet er lavere enn normalt. "WNL" indikerer en normal verdi, eller "innenfor normale grenser."

Se etter noen indikasjon på at det var et avvik fra standard testprosedyrer. For eksempel, hvis du glemte å faste før en glukose fastende test, vil dette påvirke resultatene. Laboratoriet vil merke eventuelle avvik på rapporten. Vurdere å ha testkjøring på nytt hvis det er noen avvik.

Kontroller for notater fra laboratoriet om tolkningen av resultatene. Ikke alle laboratorier vil skrive hva resultatene kan tyde på lab rapporten, men noen vil.

Hvordan Les Medical Lab resultater

Hvordan Les Medical Lab resultater


Medisinsk laboratorieprøver er utført for å analysere prøver av kroppsvæsker eller vev for å teste for eller overvåke en sykdom, å overvåke behandling, eller å oppdage fysiologiske endringer som kanskje ikke være ledsaget av symptomer. Vanlige medisinske prøver for laboratorieanalyse er blod, urin, avføring, cerebrospinalvæske og synovial væske (som finnes i leddene). Med begrenset medisinsk kunnskap, kan det være vanskelig å lese og tolke dine lab resultater. Men ved hjelp av en systematisk metode for å vurdere resultatene kan bidra til å gjøre informasjonen i labrapport mer forståelig.

Bruksanvisning

•  Identifiser de ulike delene av din lab resultater rapporten, da dette vil hjelpe deg med å tyde rapporten. Vanligvis er resultatene som genereres i et tabellformat med navnet på testen i en kolonne, den resultat i en annen kolonne, og en referanseområdet i enda en kolonne.

Sammenlign dine lab resultater for hver test for å referanseområdet. En referanseområde er det som er betraktet som en normal verdi for den aktuelle testen.

Uthev alle lab verdier som er utenfor referanseområdet, slik at du kan fokusere på å undersøke disse labs nærmere. Ofte vil lab-rapporter inkluderer en notasjon for unormale resultater som en "A" for unormal eller "H" eller "L" for å indikere en verdi som er høyere eller lavere enn referanseområdet.

Forskning betydningen av unormale laboratorieverdier som ble fremhevet. Du kan finne informasjon på Internett. Du bør også spørre legen din for å forklare unormale resultater.

Wikipedia for mer blodprosent Levels

Den komplette blodprosent, eller CBC, er en omfattende blod work-up som inneholder en enorm mengde informasjon om make-up av blodet, og kan indikere tilstedeværelse eller fravær av mange medisinske tilstander. Men det kan også være fryktelig forvirrende, gitt den enorme mengden informasjon finnes på rapporten. Men bevæpnet med litt informasjon om rapporten, kan du gjøre noen ballpark konklusjoner om hvor resultatene falle i forhold til normale verdier i noen hovedkategorier.

Bruksanvisning

Se på hvite blodceller (WBC). Hvite blodlegemer bekjempe infeksjoner, og enten en over gjennomsnittlig eller under gjennomsnittet mengde hvite blodceller kan være medisinsk nyttig informasjon. Den normale utvalget av hvite blodceller er mellom 3,3 og 8,7 K / ul, eller tusen per kubikk mikroliter.

Sammenlign den røde blodceller (RBC) teller til gjennomsnittsverdier. Disse er målt i mil / ul, eller millioner per kubikkmikroliter, og normale verdier faller mellom 3,9 og 5,7 mil / ul.

Kontroller volumet av hemoglobin i blodet som indikert av rapporten. Dette kan være oppført under forkortelsen HGB. Hemoglobin bærer karbondioksyd til lungene for utånding, og oksygen fra lungene til resten av kroppen for bruk. Hvor som helst mellom 12,6 og 16,1 mg / dL, eller milligram per desiliter blod, er en normal verdi for hemoglobin.

Finn platetallet på CBC rapporten. Blodplater er viktig i forming blodpropp --- når du blør, blodplater blodpropp sammen for å stoppe blødningen. For lav av trombocytter kan resultere i langvarige blødninger; for høy for en trombocytter kan føre til emboli dannes i blodet. Se etter en verdi på mellom 147 og 347 K / ul, eller tusen per kubikkmilliliter, i platetall på rapporten.

Ta kontakt med legen din om eventuelle score som vises utenom det vanlige utvalget. Det er mulig at de er enkle avvik i testen; også, visse raser, kjønn og vekt er utsatt for ulike tendenser innenfor de angitte områdene. Legen din vil være i stand til å kjøre flere tester hvis noe virker for langt utenom det vanlige.