Digidexo.com

sår i hodebunnen

Vanlige hodebunnen problemer

En sunn hodebunn bidrar til å sikre et sunt hår. Men mange mennesker bekymre deg mer om styling håret og unnlater å ta vare på hodebunnen sin. Noen er heldige nok til ikke å ha en vedvarende hodebunnen problem, men hva er de vanligste hodebunnen problemer andre må møte?

Flass

Må ikke forveksles med tørr hodebunn, flass flak er store hvite eller brune døde hudceller i hodebunnen eller i håret som faller av på nakke og skuldre. Ofte flak er fet og kan ha en lukt. Flass lider også oppleve rødhet og kløe i hodebunnen, og ikke skikkelig og grundig skylling etter en sjampo forverrer problemet.

Tørr hodebunn

Når hodebunnen er tørr, føles det stramt, blir kløende og danner tørre hodebunnen flak som er mindre enn flass. Flak faller når håret er kjemmet eller børstet.

Fet hodebunn

Kroppen har en stor samling av kjertler i ansiktet og hodebunnen som skiller ut en fet substans som kalles talg. Dersom et overskudd av sebum er produsert, er tilstanden kalles seborrhea. Denne prosessen skjer i hodebunnen bærer ansvaret for fett hår utseende. Noen med en fet hodebunn kan føle fettete skorper når berøre hodebunnen, og han kan lage riper vanskelig på grunn av intens kløe og forårsake betennelse. Babyer opp til tre måneder gamle og voksne over 40 er mest sannsynlig å ha hodebunnen oiliness. I babyer, er tilstanden kalles vugge cap, en gul og fet skorpedannelse rundt hodet.

Hodebunnen Acne

Akne i hodebunnen er forbundet med overdrevet fet hud og kan forekommer på den øvre panne, langs hårfestet eller over hele hodebunnen. Mild hodebunnen akne er mindre og skjemaer på pannen og langs hårfestet. Mer alvorlig hodebunnen akne er stor, sort og betent; disse er vanligvis cyster forårsaket av midd, gjær, bakterier eller andre mikroorganismer. Hvis akne er virkelig ille, kan det føre til lesjoner som i stor grad skade hårsekkene og føre håret til å falle ut.

Håravfall, Tynning og Brekkasje

Hårtap, tynning og brudd påvirke folk flest som de blir eldre, selv om det kan starte i løpet av tenårene. Genetikk spiller en del i tillegg; menn med en familie historie av hårtap kan gå helt skallet, mens kvinner kan finne håret tynner ut. I gjennomsnitt mister en person opp til 100 hårstrå hver dag. I tillegg kan en person lider av hårtap, tynning eller brudd på grunn av hår trekke eller vri vaner, mangel på protein og / eller jern i kosten, eller skader fra hårpleieprodukter som tørketrommel, curling strykejern eller rett kammer, og perms.

Andre vanlige hodebunnen problemer

Små insekter uten vinger kalles hodelus er vanlig i barn i skolealder, og de forårsaker kløe og røde flekker i hodebunnen. Ringorm, en infeksjon i ytre hodebunnen lag, ser ut som en klar sirkel med hevet, orm-formet kanter som utslettet sprer seg utover.

Burning hodebunnen syndrom

Burning hodebunnen syndrom er vitenskapelig kjent som trichodynia eller skalp dysethesia. Det påvirker ofte mennesker som lider av hårtap forhold, som androgenetic alopecia og telegon effluvium. Burning hodebunnen syndrom er preget av smertefulle svie i hodebunnen og rundt hårrøttene. Selv om en klinisk årsak ikke er fastsatt, forskere mener at "substans P", en neuropeptide laget av nerveceller, kan være å klandre. Burning hodebunnen syndrom kan være utrolig smertefullt, og mens det er ingen perfeksjonert kur, har hudleger hatt suksess behandle tilstanden med antidepressiva.

Symptomer

Personer som lider av brennende hodebunnen syndrom klage over svie, kløe og svie i hodebunnen. Disse symptomene er ofte utløses eller forverres av fysisk eller psykisk stress. Trichodynia, i motsetning til hodebunnen dysethesia, er også preget av smertefulle opplevelser i håret selv, som blir mer intens når håret er berørt.

Forekomst

Ifølge "Clinical Management i Psychodermatology," 34 prosent av personer som lider av kroniske hårtap syndromene opplever brennende hodebunnen syndrom. Smerten oppstår uten fysiske patologiske funn, og er antatt å være en somatoform lidelse. Somatoforme lidelser er psykiske lidelser der fysiske symptomer eller oppleves uten forutsigbar eller forståelig medisinsk årsak.

Årsak

Ifølge keratin.com, leger ikke presist forstå årsaken til brennende hodebunn lidelse. Men forskning har vist at nevropeptider i huden og hårsekkene kan være involvert. Substans P svinger i verdi som hårsekkene vokse og dø. Det har vist seg å skape opplevelser av smerte, og er antatt å bli mer utbredt som hårsekkene dø. En annen forklaring på brennende hodebunn lidelse er at celleaktivitet forårsaket av androgenetic alopecia eller telegon effluvium produserer betennelse, noe som resulterer i smerter. Det kan også være underliggende psykologiske problemer som forårsaker sykdommen.

Psykologi

Ifølge "Clinical Management i Psychodermatology," litt over tre fjerdedeler av pasienter med brennende hodebunn syndrom har også psykiske lidelser, som depresjon, angstlidelser eller tvangslidelser. Burning hodebunnen syndrom har også vært knyttet til frykt for hårtap, og denne frykten kan gi smertefulle opplevelser i hodebunnen.

Behandling

Ifølge keratin.com, brenner hodebunnen syndrom noen ganger behandlet med trisykliske antidepressiva. Mens oftest tatt for å lindre depresjon, har trisykliske antidepressiva vist seg å bidra til å redusere nivåene av stoffet P. Det er antatt at reduksjon av substans P nivåer vil lette opplevelser av smerte. Andre behandlinger for brenning hodebunnen syndrom inkluderer kortikosteroider, capsaicin, anestesimidler og mild shampoo.

Hvordan naturligvis behandle Ringorm i hodebunnen

Hvordan naturligvis behandle Ringorm i hodebunnen


Ringorm er en sopp som kan danne seg på hodebunnen, og andre deler av kroppen. Ringorm starter i hodebunnen som en liten kvise, vokser seg større og større. Snart ringorm blir usammenhengende, flassende eller skjellete. Hårtap kan følge av ringorm, og hvis infisert, kan området bli hovne, røde og ømme. Nøkkelen i behandling av hodebunnen ringorm er naturlig ingredienser som ikke vil skade huden eller få håret til å falle ut.

Hvordan naturligvis behandle Ringorm i hodebunnen

Hodebunnen behandlinger for Ringorm

Apply tørket bitre oransje frukt sammen med skallet, olje eller dråper av bladekstrakt direkte til hodebunnen. Denne metoden er best for barn. Bitter oransje kapsler kan tas gjennom munnen for eldre barn (alderen 10 til 18) eller voksne som lider av hodebunnen ringorm.

Påfør tea tree olje med en dropper hver dag for hodebunnen ringorm. Hvis ringorm er svært kløende, kombinere tea tree olje behandling med litt kokos eller olivenolje.

Gulrøtter tillate sure og basiske egenskaper skal opprettholdes i kroppen og kan være en helbredende kilde for ringorm ved reenergizing infiserte huden.

Lag en varm grøtomslag med revet gulrot, dryss infiserte området med rock salt og sted grøtomslag på infiserte området to ganger om dagen.

skiver papaya har en helbredende effekt på hodebunnen ringorm. Plasser papaya skiver på det infiserte område av hodebunnen 2-3 ganger om dagen.

Tørk ut ringorm med eple cider eddik ved å dyppe et papirhåndkle i eddik og plassere den i hodebunnen flere ganger om dagen til ringorm tørker opp.

Ta saften fra en halv av en lime og lage en pasta med 1 til 2 ss. av Butea frø. Påfør lim på hodebunnen ringorm og la den sitte i 10 til 15 minutter. Tørk av med en varm, fuktig klut. Gjenta hver dag frem til ringorm er borte.

Hint

  • Hvis barnet ditt har kontrakt ringorm, er det ikke nødvendig for ham å gå glipp av skolen. Tillate barnet å bære lue på skolen og ha en åpen diskusjon med læreren om barnets tilstand.
  • Bitter appelsin inneholder visse kjemikalier som kan øke hastigheten på hjertefrekvens og øker blodtrykket. Av denne grunn bitter orange ikke bør tas hvis man lider av høyt blodtrykk, hjerteproblemer, eller tar MAO-hemmere.
  • Gravide kvinner bør unngå å ta bitter appelsin.
  • Bitter appelsin kan forårsake solbrenthet når det påføres direkte på huden, spesielt hos personer med lys hud complexions.

Lus i hodebunnen

Lus i hodebunnen


Lus er små, parasittiske insekter som lever i hodebunnen og håret av dem befengt med dem. Lus lever av små mengder blod, hentet fra hodebunnen. Lus er mer vanlig hos jenter enn gutter, og vanligvis påvirke barn fra 3 til 12 år, selv om alle kan få lus.

Effekter

Lus i hodebunnen vanligvis ikke forårsaker noen fysisk sykdom. Lus forårsake alvorlige kløe, og biter ofte føre til betennelse i hodebunnen, noe som kan føre til hudinfeksjoner. Lus er lett overføres fra en person til en annen i gruppeinnstillingene.

Tegn og symptomer

Selv små, kan lus sees med det blotte øye. De med tunge infestations kan se lus i hodebunnen eller håret. Lus egg, eller nits, er ofte funnet på håret og kan ligne på flass. Skrape hodet er et annet tegn på lus, så vel som små sår i hodebunnen, som kommer fra kløe.

Behandling

Behandlingen av lus på hodebunnen omfatter bruk av medisinert sjampoer for å drepe lus. Nits må fjernes fra håret for å hindre re-angrep. Ved hjelp av en lusekam vil bidra til å fjerne nits og levende lus fra håret.

Forebygging / løsning

Forhindre lus re-angrep er mulig ved å vaske alt sengetøy i varmt vann eller sette dem i tørketrommelen i 20 minutter. Tørr-ren ikke-vaskes i maskin klær eller utstoppede leker. Sug hårbørster, kammer og hår band i rubbing alkohol eller varmt vann. Vakuum tepper og alle setetrekk i bilen og i hjemmet.

Hvordan behandle smertefulle hårsekkene i hodebunnen

Hvordan behandle smertefulle hårsekkene i hodebunnen


Smertefulle hårsekker i hodebunnen kan være et resultat av en rekke årsaker, inkludert harde sjampo, styling produkter eller trekke håret for stram for å oppnå visse stiler. Hodebunnen kan føle kløende, smertefullt å ta på eller har en brennende følelse. Lindring fra smertefulle hårsekkene innebærer å lære årsaken bak lidelsen, slik at du kan vite hvordan å behandle den effektivt.

Hvordan behandle smertefulle hårsekkene i hodebunnen

Endre din sjampo. Din sjampo kan inneholde sterke rensemidler som tørker ut hårsekkene og føre til smertefulle tilstander. Unngå sjampoer som inneholder natrium laureth sulfat og se etter sjampo som inneholder hvetekim og jojoba oljer, som rolig huden rundt hårsekkene.

Massasje oljer i hodebunnen. Før sjamponering, våte håret og massere en krone-størrelse mengde ikke-duftende lavendel eller eucalyptus olje forsiktig inn i hodebunnen. Legg et håndkle over hodet og la oljen trekke inn i hodebunnen i 10 minutter før sjamponering.

Bratt et stort krus av kamille te og la den avkjøles. Fukt håret grundig og hell te over hodebunnen. Masser te inn i huden på hodet. Skyll te fra hodebunnen med kaldt vann for å friske huden. La håret lufttørke og sjampo neste morgen.

Skyll håret og hodebunnen med kaldt vann. Arbeid en mild hårbalsam i hårsekkene i hodebunnen. Vikle hodet med et håndkle og la den forbli i 10 minutter. Skyll balsam fra håret med kaldt vann. Den kjølige fuktighet sammen med balsam lindrer en kløende og brennende hodebunn.

Hint

  • Unngå å trekke håret inn i trange frisyrene som kan forårsake smertefulle hårsekker.
  • Unngå blåse tørking håret eller bruke den kjølige omgivelser. Varm, tørr luft kan acerbate den allerede ømme og smertefulle hodebunnen.
  • Sug inngrodde hår støt med en fuktig klut for å lindre smerte og hjelpe løsne håret.
  • Se din lege eller hudlege hvis hodebunnen smerte blir kronisk.

Hvordan eliminere Oiliness av hodebunnen

Fet hodebunn kan være forårsaket av en rekke årsaker fra hygiene til stylingprodukter i kostholdet til arvelighet, men årsaken er alltid det samme: spesielle kjertler i hodebunnen, kalt talgkjertler, skille ut mer olje enn det som er nødvendig for å opprettholde sunt hår og hodebunn . Behandlingen av denne overskytende oiliness varierer avhengig av den eksterne årsaken til problemet. Disse behandlingene kan være alt fra enkle atferd endringer i den daglige bruk av aktuelle blandinger.

Hvordan eliminere Oiliness av hodebunnen

•  Unngå å bruke hårbalsam, som bare legger mer olje til hodebunnen din enn den produserer naturlig.

•  Hold deg borte fra direkte sollys og prøv å unngå miljøer med svært høy luftfuktighet. Disse betingelsene øke mengden av svette og olje produsert av hodebunnen.

Shampoo hver dag for å holde tritt med tempoet i oljeproduksjonen og vaske den bort før den samler.

Bland 1 ss. av trollhassel med 1 ss. av munnen vaske og bruke den til hodebunnen med en bomullsdott. Denne blanding vil bidra til å desinfisere og innsnevre talgkjertler, og redusere mengden av olje slippes ut på hodebunnen.

Unngå overbrushing håret. Ikke bare altfor kraftig børsting strøk håret med olje fra hodebunnen, men presset stimulerer hårsekkene og får dem til å produsere mer olje.

Hva er årsakene til hodebunnen Folliculitis?

Skalp follikulitt kalles ofte badestamp follikulitt eller barber kløe, men i virkeligheten disse to aktivitetene generelt har lite å gjøre med selve utbruddet av infeksjonen. Follikulitt er brakt videre av skade på hårsekkene i hodebunnen som kan være forårsaket av en rekke eksterne faktorer.

Friksjon

Den vanligste årsaken for follikulitt er friksjon. Barbere hodet åpner opp hodebunnen til kontrahering et mildt tilfelle av infeksjon. Det er fordi barbering forårsaker unødig friksjon i hodebunnen. Det samme kan sies om iført trange hodeplagg. De også forårsake friksjon til hodebunnen og kan påvirke hårsekkene.

Sweat

Enten det er en funksjon av ditt yrke, trening eller bare overaktiv svettekjertlene, er svette en annen vanlig årsak til follikulitt. Årsaken bak denne formen for follikulitt har å gjøre med follikler behov for å puste. Clogging opp porene i hodebunnen låner til en høyere sjanse for å få infeksjonen.

Acne

En historie om hudsykdommer kan uunngåelig gjøre deg til en kandidat for en follikulitt infeksjon. På grunn av hudens tilbøyelighet til å produsere ublu mengder olje, porene stå en større sjanse for å bli koblet opp med disse ekskreter og dermed en høyere sjanse for å få follikulitt. Dette er grunnen, med noen former for infeksjonen, vil leger foreskrive akne medisiner for å behandle den, som Retin-A.

Steinkulltjære, Pitch og andre eksterne faktorer

Folk som jobber i taktekking eller i en bil kapasitet har også en høyere tilbøyelighet til å pådra follikulitt. Det er fordi ikke bare er disse yrkene varmt og dermed føre til at personen til å svette på et høyere nivå enn for eksempel en kontorarbeider, de stoffene som de arbeider rundt som tjære og bilbransjen smøremidler er høy i oljeinnhold, og dermed tetter porene i hodebunnen .

Svakt immunsystem

Sykdommer som diabetes eller HIV er gode indikatorer på en potensiell risiko for follikulitt. Det er fordi disse sykdommene, mye som follikulitt, trives hos personer med en svak eller svekket immunforsvar. En slik immunsystemet har mindre av en beskyttelse mot infeksjon i den første plass. Og mens det er ikke nødvendigvis en årsak, er det en viktig faktor i infeksjonen evne til å dukke opp.

Hot Tubs

Navnet hot tub folliculitis er ikke helt ubegrunnet. Follikulitt kan avle i badestamper og bassenger med en utilstrekkelig mengde klor. Infeksjonen trives på bakterier, og det er ingen bedre petriskål for bakterier enn en dårlig vedlikeholdt badekar.

Hårsekkene og hodebunnen infeksjoner

Hårsekkene og hodebunnen infeksjoner


Alle deler av kroppen kan bli smittet, inkludert hodebunnen. Mange vanlige hodebunnen infeksjoner er forårsaket av sykdommer som påvirker hårsekkene. Det er ulike årsaker til disse smittsomme hår sykdommer.

Årsaker

En smittsom hår sykdommen kan være forårsaket av sopp, bakterier eller parasitter i hårsekkene. Hver bringer om ulike sykdommer.

Typer

Piedra er en vanlig soppinfeksjon. Folliculitus er betennelse i hårsekkene forårsaket av bakterier. Demodex folliclorum, en parasitt, forårsaker infeksjon hos mennesker som lider av mønster balding.

Effekter

Piedra, som kommer i to varianter (sort og hvit), fører hår fiber til å bli svak og bryte enkelt. Flekkvis hårtap kan også oppstå. En infeksjon forårsaket av Demodex folliclorum utløser irritasjon. Folliculitus er sannsynlig å generere arrdannelse og permanent håravfall.

Hvem er i fare

Folliculitus påvirker 50 prosent av barn mellom fem og 10 og 75 prosent av voksne. Svart piedra meste påvirker folk som bor i Sør-Amerika og Sørøst-Asia, mens hvit piedra er mer vanlig i Europa og det sørlige USA.

Behandling

Spesielle sjampo med baser som azol eller salisylsyre brukes til å behandle Piedra. Det er også vanlig å måtte barbere av håret. Demodex folliclorum behandles med pilokarpin gel.

Hvordan gjenkjenne symptomer på MRSA-infeksjon i hodebunnen

Hvordan gjenkjenne symptomer på MRSA-infeksjon i hodebunnen


MRSA (Meticillinresistente Staphylococcus Aureus) er en stamme av staph bakterier som er motstandsdyktige mot de vanligste foreskrevet antibiotika. Mens de fleste MRSA-infeksjoner som brukes til å oppstå fra å være på et sykehus eller sykehjem miljøet, fellesskapet ervervet MRSA har blitt svært vanlig på landsbasis. MRSA smitter oftest huden og presenterer som lesjoner som koker, pustler, knuter, abscesser og sår, enten som enkelt lesjon eller i grupper på lesjoner. En ofte oversett område utsatt for MRSA-infeksjon er hodebunnen. Staph bakterier kan lett invadere hodebunnen etter traumer fra en hodeskade, irritasjon fra riper eller skalp brenner fra kjemiske hårprodukter. Hodebunnen MRSA kan være vanskelig å diagnostisere fordi håret kan skjule lesjoner og fordi hodebunnen MRSA symptomene kan forveksles med andre skalp forhold som talgcyster og psoriasis. Når hodebunnen MRSA er mistenkt, se etter følgende symptomer og ringe legen din med en gang. Tidlig behandling av MRSA er avgjørende for å unngå alvorlige og noen ganger livstruende komplikasjoner som cellulitt, septikemi og MRSA lungebetennelse.

Hvordan gjenkjenne symptomer på MRSA-infeksjon i hodebunnen

•  Vær oppmerksom på eventuell uvanlig kløe, svie eller ømhet i hodebunnen. MRSA-infeksjoner i hodebunnen begynner ofte som mindre irritasjon som lett kan forveksles med flass, lus og andre vanlige forhold knyttet til hodebunnen betennelse.

Kontroller skalp for klumper eller knuter som er rød og øm å ta på. Hodebunnen knuter assosiert med MRSA kan fremstå som enkle knuter eller grupper av flere knuter. MRSA knuter er vanligvis betent og forårsake mindre til sterke smerter og ubehag. De ofte sprekke og sive puss og kan noen ganger også blø. Når knuter sprekke, kan de bli dekket med tykke crusty skorper som klør. Noen tilfeller av hodebunnen MRSA produsere små pustler i stedet for store oser knuter. MRSA pustler ligne kviser og er omgitt av et rødt område av betent hud. Disse pustler er ofte feildiagnostisert som enkel foliculitis. Men når rutine antibiotika ikke klarer å kurere pustler, bør MRSA-infeksjon mistenkes.

Se etter andre tegn på infeksjon. Mens mange tilfeller av hodebunnen MRSA produsere ingen andre enn hudlesjoner symptomer, noen opplever staph infeksjon symptomer gjennom hele kroppen. Noen MRSA symptomer å se etter er: feber, tap av matlyst, hovne lymfeknuter, hodepine og tretthet.

Oppsøk lege umiddelbart hvis infeksjon med MRSA er mistenkt. Det er viktig at MRSA behandles med de riktige antibiotika (som regel gitt oralt, topisk og / eller gjennom en IV). Hvis venstre ubehandlet, kan hodebunnen MRSA føre til farlige infeksjoner i andre organer i kroppen som lunger, hjerte, ryggrad, nyrer og blæren.

Under behandling for hodebunnen MRSA av legen din, ta forholdsregler for å hindre spredning av staph smitte til andre. Hold MRSA lesjoner dekket med sterile bandasjer. I tilfelle av MRSA i hodebunnen, kan du dekke hodet med skjerf eller bomull hatter som er rengjort og desinfisert daglig. Shampoo hverdag med et sår cleanser som Hibiclens. Du kan også behandle hodebunnen sår med ren tea tree olje 2-3 ganger per dag for å øke hastigheten utvinning. Tea tree olje har vist seg å drepe MRSA-bakterier meget effektivt i flere studier. Hvis hodebunnen sår er særlig smertefull og følsom, fortynne tea tree olje med vann før påføring. Praktisere god hygiene og vask hendene med såpe og varmt vann flere ganger i løpet av dagen, spesielt etter å berøre MRSA smittet hodebunnen sår.

For å hindre ny infeksjon med MRSA i hodebunnen, forkaste alle kammer, børster og hår tilbehør som ble brukt mens infisert. Vask sengetøy og tepper i varmt vann med blekemiddel. Vask håret regelmessig og holde noen skalp forhold som flass og eksem under kontroll. Å ha et forhåndsdefinert skalp tilstand øker dine sjanser for å bli smittet med hodebunnen MRSA i fremtiden.

Hint

  • MRSA er en svært alvorlig infeksjon og bør behandles av en lege med en gang. Hvis du tror at du kan ha MRSA i hodebunnen eller noe annet sted, ikke nøl med å ringe legen din. Tidlig behandling kan hindre livstruende MRSA komplikasjoner.

Som er den sikreste Medisin for hodebunnen Ringorm?

Som er den sikreste Medisin for hodebunnen Ringorm?


Hodebunnen ringorm --- eller tinea capitis --- er en smittsom hudinfeksjon av skalp forårsaket av en sopp. En rekke muntlige soppdrepende medisiner er tilgjengelig på resept bare. Alle disse medikamentene er relativt sikker, men hver kan produsere bivirkninger. Leger kan foreskrive en oral medisin, og bruken av et medisinert sjampo for å behandle infeksjonen.

Fakta

Barn vanligvis er mer utsatt enn voksne til hodebunnen ringorm infeksjoner, som er mer vanlig i varme, fuktige miljøer. Hodebunnen ringorm er svært smittsom form av direkte kontakt med en smittet person, og ved å berøre forurensede elementer som kammer, børster eller klær.

Dyr kan også spre smitte.

Hodebunnen ringorm ikke alltid ser like ut. Symptomer kan være tørre flekker av hud eller flekker av skallethet.

Symptomer

Tegn på at du kan ha hodebunnen ringorm er bare flekker der håret ser ut til å ha brukket av, kløende hodebunn, pus-fylt sår eller runde skjellende sår eller små svarte prikker. Du kan også utvikle en feber.

Forebygging

God hygiene og regelmessig sjamponering av hodebunnen er nøkkelen til forebygging av hodebunnen ringorm. Unngå kontakt med smittede personer, og ikke utveksle personlige elementer som hatter, kammer, hårspenner eller lignende med andre. Også se etter tegn på infeksjon i dyr, inkludert skalering, hårløse områder.

Behandling Betraktninger

Soppdrepende midler som brukes til å behandle hodebunnen ringorm inkluderer griseofulvin, terbinafin og itrakonazol. Disse medikamentene er tatt av munnen og varigheten av behandlingen kan vare opptil flere måneder. De mest vanlige bivirkninger av anti-soppmidler hodepine og kvalme. I tillegg bør alle medlemmer av husstanden bruke en medisinert soppdrepende sjampo som inneholder ketokonazol eller selen sulfid.

Advarsel

Mens det har vært sjeldne tilfeller av levertoksisitet i forbindelse med muntlige soppdrepende medisiner, hjem rettsmidler og aktuelle behandlinger ikke effektivt behandle hodebunnen ringorm. Andre mulige komplikasjoner fra infeksjonen i seg selv er permanente arr og håravfall.

Farene ved MRSA i hodebunnen

Farene ved MRSA i hodebunnen


Som et antibiotisk resistente av en staph infeksjon, kan Meticillin-resistent Staphylococcus aureus (MRSA) utvikle seg til to typer av infeksjon.

Helsehjelp-assosiert MRSA (HA-MRSA) er ofte funnet blant pasienter i sykehus og andre helseområder inkludert, dialysesentre, sykehjem og omsorgsboliger. HA-MRSA kan utvikle seg fra bruk av intravenøse slanger, implanterte enheter eller operasjoner der et område er igjen åpen for å helbrede på egen hånd.

Community-assosiert MRSA (CA-MRSA) spres gjennom hud-til-hud kontakt og er ofte leid inn av barnevernsarbeidere, folk som bor i overfylte og uhygieniske forhold eller videregående skole brytere. Spesielt i bryting samfunnet, kan CA-MRSA dukke opp lett, da det kan reise gjennom de mindre skrubbsår og kutt i hodebunnen.

Alvorlige MRSA-infeksjoner kan ha farlige komplikasjoner og er potensielt dødelig.

Sepsis

Sepsis, eller septikemi, er en komplikasjon av moderate eller alvorlige MRSA-infeksjoner som forårsaker bakterier i blodet. En svært alvorlig medisinsk tilstand, kan sepsis være dødelig og krever øyeblikkelig legehjelp. Symptomer på sepsis inkluderer rask pust og puls, en forvirret sinnstilstand, enten høy feber eller et fall i kroppstemperatur, og problemer med blodpropp. En viktig fare for sepsis er hvor raskt det kan utvikle seg.

Endokarditt

Den alvorlig bakteriell infeksjon av MRSA kan potensielt føre til bivirkning av endokarditt. Denne tilstanden omfatter betente hjerteklaffer og foring på innsiden av hver hjertekammeret. Selv om endokarditt kan enten utvikle seg over litt tid eller raskt, symptomene for denne tilstanden omfatter overdreven svetting, svakhet, feber, frysninger, unormal urin farge og unormalt under negler. Mens endokarditt kan behandles, er det en mulighet for at hjerteklaffer kan bli ødelagt og krever kirurgi. I tillegg kan slag bringes på, og det kan være dødelig.

Lungebetennelse

MRSA-bakterier kan spre seg inn i lungene og forårsake lungebetennelse. Selv om dette er en mer moderat fare for MRSA, er lungebetennelse en lungeinfeksjon som forårsaker feber, kortpustethet når trapper, utviste grønn, gul eller blod-farget slim ved hoste og risting frysninger. Lungebetennelse er spesielt farlig for eldre, immuntrykt og barn.

Cellulitt

Cellulitt er en bakterie bæres hudinfeksjon som kan følge av MRSA. Fordi MRSA kan spres ved hud-til-hud kontakt, er det mulig at enkelte bakterier kan komme inn i en liten pause eller slitasje og cellulitt kan utvikle seg. Appelsinhud presenterer seg som et område av huden som er rød, irritert og varmt å ta på. Som infeksjonen forverres, vil det røde området vokse og svelle. Cellulitt er behandlet med antibiotika inkludert Vancomycin, en Daptomycin injeksjon, Cephalexin og Clindamycin.

Symptomer og Diagnose av Itchy hodebunnen

Få ting er mer irriterende enn en vedvarende kløende hodebunn. Mens dette er vanligvis ikke et tegn på en alvorlig tilstand, gjør det tyde på at noe uvanlig som forårsaker hodebunnen å klø.

Diagnose

For å diagnose noen med en kløende hodebunn, vil legen stille en rekke spørsmål. Dette kan være: Hvor lenge har du hatt kløende hodebunn? Er det mild, moderat eller alvorlig? Har du vært i kontakt med alle som har hatt kløende hodebunn? Har du hatt en tidligere historie med hud aliments?

Symptomer

I tillegg til å stille disse spørsmålene leger, også vil sjekke en pasient for symptomer som kan hjelpe finne den nøyaktige årsaken til kløende hodebunn. En lege kan se etter hvite flak i håret, et utslett i hodebunnen eller andre steder på kroppen, eller om du har andre allergiske reaksjoner.

Årsaker

Kløende hodebunn er vanligvis et symptom som skyldes en annen tilstand. Det er vanligvis forårsaket av flass, dårlig hårpleie, solbrenthet, insektbitt, reaksjon på hårprodukter, hodelus, eller psoriasis. Psoriasis er en hudsykdom som kronisk følge av skalering og inflammasjon.

Relief

Det er noen tiltak som du kan ta på egen hånd for å avlaste en kløende hodebunn. Du kan bruke en sjampo som er pH balansert for å holde håret fra å bli tørr og full av flass. Over-the-counter antihistaminer er også svært effektive i behandling av kløende hodebunn.

Betraktninger

Hvis du har tatt alle de tiltak du kan på egen hånd til å behandle kløende hodebunn og det fortsatt plager deg, er det på tide å se en hudlege. Hudleger er best egnet til å finne og effektivt behandle tilstander som forårsaker kløende hodebunn.

Hvordan massere hodebunnen for hårvekst

Mange mennesker lider av hårtap. Det spiller ingen rolle om du er mann eller kvinne, ung eller gammel. Masserer hodebunnen vil bidra til å stimulere blodsirkulasjonen, noe som bidrar mate hårsekkene, forebygge hårtap og gjenopprette sunt hår. Her er en rask massasje du kan gi deg selv daglig som vil hjelpe til med hårvekst.

Hvordan massere hodebunnen for hårvekst

Hvordan massere hodebunnen for hårvekst

Fra hårfestet ved pannen, lage små sirkler med fingertuppene. Arbeid deg rundt på sidene av hodet og deretter til baksiden, fortsatt gjør de samme små sirkler.

Når du er på baksiden av hodet ditt, jobbe deg tilbake til forsiden, noe som gjør sirkler med fingertuppene.

Gjør dette i ca 10 minutter om morgenen og 10 minutter om natten.

Vær konsekvent med hodebunnsmassasje og du vil se resultater.

Hodebunnen infeksjoner som forårsaker Håravfall

Hårtap kan være traumatisk, særlig når store mengder av håret er tapt i løpet av en kort tidsperiode. En rekke betingelser kan føre til hårtap, inkludert hodebunnen infeksjon. Heldigvis hodebunnen infeksjoner kan ofte være effektivt behandles, og håravfall reverseres. Regelmessig hodebunn vedlikehold og god hygiene kan også hindre hodebunnen infeksjoner. Dette inkluderer å holde hår apparater som kammer og børster rent, og aldri dele dem.

Ringorm

Ringorm er en sopp som forårsaker kløende, ringformede flekker på huden. Tinea capits er den medisinske betegnelsen på en soppinfeksjon i hodebunnen. Ringorm forårsaker usammenhengende skallethet hos sine ofre. Det kan også føre til at håret til å bli svak og skjør, noe som resulterer i håret brekker. Det kan effektivt behandles med en aktuell eller oral medisin.

Follikulitt

Follikulitt refererer til betennelse i hårsekkene. Det kan være forårsaket av en rekke forhold. Det kan forveksles med akne, med betennelse rundt de infiserte hårsekker. Follikulitt kan være forårsaket av infeksiøs årsaker som for eksempel olje, eller smittsomme årsaker som invasjon av bakterier og virus til follikler som er blitt skadet av friksjon. Behandlinger inkluderer antibiotika eller steroider.

Peidra

Peidra fører herdet knuter for å danne på håret sjakter. Det er ikke ofte sett i hodebunnen, men når det skjer er det ofte forveksles med en lus eller en bakteriell infeksjon. Det kan skje enten som svart peidra eller hvit peidra. Enten type faktisk kan sameksistere med en bakterieinfeksjon. Det kan overføres fra person til person. Peidra kan føre til at håret til å svekke og håret til å bryte. Peidra er ofte behandles ved å barbere området infisert hår. En mindre drastisk behandling for peidra er å vaske håret og hodebunnen med sjampo laget med salisylsyre eller azol anti-fungals.

Demodex folliculorum

Demodex folliculorum er en parasitt som forårsaker en av de vanligste formene for hodebunnen infeksjoner, faktisk en angrep av hodebunnen. Det er spesielt vanlig hos personer som lider av akne eller mannlig mønster skallethet. Parasitten lever på død hud og oljer, som begge er felles med akne og mannlig mønster skallethet. Denne parasitt og påfølgende infeksjoner kan bli behandlet ved topisk gel. Mens gelen kan kurere infeksjonen, kan det ikke reversere effekten av mannlig skallethet.

Sebhorreic Dermatitis

Sebhorreic dermatitt tar form av smertefulle og kløende betennelse. Det er forbundet med fungal infeksjon og kan forekomme på forskjellige områder av huden, inkludert hodebunnen. Når sebhorreic dermatitt oppstår i hodebunnen, kan det bidra til midlertidig hårtap. Denne sykdommen er vanlig hos barn og eldre voksne over 50 år, men uvanlig hos yngre voksne. Det er også mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Mange tilfeller av sebhorreic dermatitt kan effektivt behandles med medisinert flass sjampo tilgjengelig over disk. Antibiotika kan også være foreskrevet.

Nioxin behandling for hodebunnen

Nioxin hodebunnen terapi er ikke rart elixir når det kommer til å vokse hår. Selv om nettstedet sier at visse mennesker kan oppleve en fyldigere utseende hår, er det ingen garantier. Hva Nioxin yter er en sunnere hodebunn miljø og rent, godt næret follikler. Nioxin tilbyr en tre-trinns produkt behandling plan utviklet for å gi næring og berike åtte forskjellige hårtyper.

Rens

Cleanser er første skritt i hodebunnen renseprosessen. For at næringsstoffer for å bidra til å skape en sunnere hodebunnen, må hodebunnen først renses for olje, toksiner, dihydrotestosteron (DHT) og andre forurensninger som rane folliklene av deres evne til å vokse sunn, sterk hår. Dihydrotestosteron, forresten, er en av de viktigste årsakene til hårtap. Cleanser skal brukes, gned forsiktig og deretter skylles ut.

Scalp Therapy

Nioxin Scalp Therapy brukes til å fukte hodebunnen og gi nærings proteiner og lipider til follikler for en sunnere hodebunn og hår. Fordi målet Nioxin er å skape et miljø der håret kan vokse og vokse sterkere, vitaminer, fuktighet og protein næringsstoffer er avgjørende for prosessen. Scalp Therapy må gnis inn i hodebunnen og sitte på i to minutter før du skyller.

Scalp Treatment

En håret er vasket det vil føles mykere og mer fuktig. Nå er det på tide å bruke Nioxin Scalp Treatment. Den kommer i en sprayflaske samt skum. Begge arbeider ved å legge til en ekstra dose av hår-sunn næring til hodebunnen og røtter. Skalp behandling fungerer også for å hindre opphoping av giftstoffer og DHT i løpet av dagen. En liten advarsel når du søker på Nioxin Scalp Treatment; det kan slå hodebunnen rød i 10 til 20 minutter.

Tips om Hair-Loss hodebunnen behandlinger

Mens håravfall er en pinlig medisinsk tilstand, er tilstanden sjelden alvorlig. Finne den beste behandlingsregime for håravfall er ofte en prosess med prøving, evaluering og feiling. Hårtap kan lett bli behandlet og reversert ved å følge en serie av billige hjemme rettsmidler sammenlignet med dyre kirurgiske rettsmidler for hårtap. Hjem rettsmidler for hårtap gir mange fordeler, inkludert å være minimal invasiv, rimeligere, og mindre risikofylt for den generelle helsen til pasienten.

DHT Inhibitor

Overproduksjon av hormonet DHT, som er en potent form av hormonet testosteron, forårsaker hårtap. Bruk en sjampo eller aktuell DHT inhibitor som Propecia, Rogaine eller en muntlig DHT inhibitor som så Palmetto. Bruk minst 320 milligram daglig, for så Palmetto tas oralt til å blokkere produksjonen av DHT i hodebunnen. Når du bruker oral kosttilskudd og medisiner for hårtap, må du kanskje ta dem med mat hvis du har en sensitiv mage.

Medisinert Shampoo

Bruk en alternerende diett av sjampo som inneholder steinkulltjære, sink og salisylsyre. Veksle mellom hver sjampo. De sjampo kan også byttes hvis du Shampoo håret flere ganger daglig. Kulltjære og sink arbeid ved å fjerne overflødig talg fra håret og hodebunnen. Salisylsyre virker ved å fjerne flassende hud og tørket talg fra hodebunnen. Masser sjampoen inn i hodebunnen ved hjelp av store sirkulære bevegelser. Dette bidrar til sjampoen for å trenge inn i hodebunnen. Masserer sjampo inn i hodebunnen bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i hodebunnen. Behold sjampo i fem minutter for maksimal effekt. Skyll sjampo med lunkent vann fra nakken forover for å tillate de aktive ingredienser av sjampo for å forbli i hodebunnen etter skylling.

Eddik Conditioner

Bruk en løsning av 50 prosent eddik og 50 prosent vann fra springen. Masser oppløsningen inn i hodebunnen etter hver sjampo. Bruke store sirkulære bevegelser å massere eddik og vann inn i hodebunnen og gjennom hver hårsekken. Eddik virker til å balansere pH-verdien av hodebunnen mens massasjeeffekt arbeider for å stimulere hårvekst ved å forbedre blodstrømmen til hodebunnen. Eddik balsam legger også glans og kroppen til hårsekken.

Hodebunnen forhold som forårsaker Håravfall

Hårtap, eller alopecia, kan være en forstyrrende og uønsket hendelse. En sykelig hodebunnen er en måte der noen kan lide av alopecia. Skalp sykdom kan påvirke håravfall på ulike måter --- hår kan falle ut i patcher eller klumper, og noen ganger bare flekker kan dannes på hodebunnen. I andre situasjoner, kan offeret bli stående uten hår i det hele tatt. Med tiden kan imidlertid håret vende tilbake til sin normale vekstmønster.

Hva er Håravfall?

Alopecia, eller hårtap, kan dukke opp i mange forskjellige former. Alopecia areata er hårtap i visse patcher. Alopecia totalis er komplett håravfall på hodet. Alopecia universalis er hårtap over hele kroppen, inkludert øyenbrynene. Androgen alopeci er genetisk basert alopecia. Traction alopecia er håret tapt gjennom trekkraft eller spenning. Dette skjer vanligvis med hestehale, fletter eller andre frisyrer som setter stress på hårsekkene.

Sykdommer i hodebunnen

Ifølge HairLossLibrary.com, er en form for alopecia areata tinea captitis eller ringorm i hodebunnen. Dette er en hudsykdom som bare infiserer barn. Det kan føre til bare flekker, betent og pus-fylt områder på hodet. Barn med dårlig hygiene og mindre hodebunnen og hudskader er mest sannsynlig å bli smittet. Det er også svært smittsom, og det kan lett spre seg til andre barn.

Telogen effluvium er også en form for alopecia areata. Det kan påvirke veldig små barn som eksisterende hår erstattes med nytt hår. Telogen effluvium kan påvirke voksne også. De som er veldig syke eller utsatt for en mye stress er utsatt for det. Hvis du legger merke til store klumper av hår kommer ut i dusjen og kjemoterapi er ikke en faktor, så telogen effluvium kan være å klandre. Hvis rødhet og inflammasjon er synlig, men deretter en annen hodebunnen problemet kan være problemet.

Behandling

Ifølge HairLossLibrary.com, er det ingen kur for tinea captitis eller telogen effluvium. Men de er utbedret med passering av tid. Tinea captitis forsvinner ofte rundt puberteten. Siden dette er en versjon av alopecia areata, vil barnet påvirkes av det fullt regrow håret innen et år av sykdommen forsvinning. Telogen effluvium forsvinner i løpet av tre til seks måneder. Grunnen for en slik kort behandlingstid er at i denne tilstand, er det mer hår i en hvilefase (også kjent som telogen fase) enn i en voksende eller shedding fase. Når sykdommen er over eller stress har forsvunnet, fortsetter håret naturlig gjennom de neste to faser, som er shedding og ny vekst.

Effekter

Barn spesielt kan finne seg selv gjenstand for nådeløs erting på grunn av hårtap. Andre barn kan holde seg borte fra dem for frykt for å fange det som forårsaket hårtap i første omgang. Voksne kan ikke lide samme formene for utfrysing, men kan ha å forholde seg til stirrer og hvisker. Og siden håret er ofte en del av kvinnelig identitet, kan kvinner spesielt synes det er vanskelig å forholde seg til.

Løsninger

I mellomtiden, det finnes måter å skjule ens hårtap. Parykker kan kjøpes for barn eller voksne. Siden hodebunnen er nakne, må man sørge for å unngå solbrenthet, så luer og skjerf er en utmerket metode for beskyttelse. Delvise hairpieces kan også brukes til å skjule bare flekker i hodebunnen.

Hodebunnen Behandling for hårtap

Hårtap er en pinlig medisinsk tilstand. Mange mennesker er forvirret om hvilke behandlinger faktisk stoppe og reversere hårtap. Hårtap kan reverseres med en kombinasjon av flere hjem rettsmidler som brukes på hodebunnen.

Hodebunnsmassasje

Utfør en hodebunnsmassasje under og etter sjamponering. Bruk pads av fingrene til å massere hodebunnen. Massere hodebunnen fra baksiden av halsen. Bruk begge hendene til å arbeide venstre og høyre side av hodebunnen. Bruk sirkelbevegelser når masserer hodebunnen. Tips av fingrene på begge hender må etterhvert møte på kronen av hodet ditt. Masserer hodebunnen hjelper til å stimulere blodsirkulasjonen og løsne partikler av skitt, støv og olje som kan tette porene.

DHT Inhibitor

Bruk en DHT inhibitor som Propecia, Rogaine eller så Palmetto. Ved hjelp av en DHT-inhibitor hjelper håret vokser ved å hindre dannelsen av dihydrotestosteron i hodebunnen. Dihydrotestosteron er en potent form av hormonet testosteron som effektivt kan sulte i håret når nivåene av DHT i hårsekken blir forhøyet.

Vekslende Sjampoer

Veksle mellom sjampoer som inneholder steinkulltjære, sink og salisylsyre. Steinkulltjære, sink og salisylsyre behandler og hindre opphoping av talg i hodebunnen. Produksjon av overflødig talg i hodebunnen har vist seg å forårsake diffus hårtap. Bruk en sjampo hver gang du vasker håret. La sjampoen i håret i minst fem minutter. Flg sjamponering med en svak balsam eller et kondisjonerings laget av en 50-50 løsning av eddik og vann. Gjenta hodebunnsmassasje som du påfører balsam til håret og hodebunnen. La balsam i håret i minst fem minutter.

Typer av hodebunnen problemer

Hodebunnen problemer kan føre til komplikasjoner med teksturen i håret, helsen til håret og med veksten og tap av håret. Problemer knyttet til hodebunnen er lett behandles i hjemmet ved hjelp av hjemme rettsmidler eller medisinert sjampo og kremer.

Alopecia

Alopecia er et hår tilstand som rammer både menn og kvinner. Etter å ha alopecia kan påvirke den fremre del, den midterste del, tinnings eller hodebunnen som helhet. Årsaker til alopecia kan omfatte kjemoterapi behandlinger, visse reseptbelagte medisiner, stress og overproduksjon av DHT i hodebunnen, noe som negativt påvirker hårvekst syklus. Bruk en DHT blokker som Rogaine, eller en urte DHT blokker som så Palmetto, for å hindre produksjon av DHT i hodebunnen.

Ringorm

Hodebunns er forårsaket av soppinfeksjoner i huden i hodebunnen. Fysiske tegn på ringorm i hodebunnen omfatter skjelloppbygning på huden i hodebunnen. Ringorm i hodebunnen er mer sannsynlig hos personer med svekket immunforsvar på grunn av sykdommer som AIDS, kreft og diabetes. Ringorm i hodebunnen, så vel som mange andre hodebunnen betingelser, kan behandles ved bruk av hodebunnen massasje, samt anti-soppmidler, inkludert eplecider eddik, og ved bruk av anti-flass shampo

Seboreisk eksem

Seboreisk eksem er en mer avansert type flass som manifesterer seg gjennom skjellete hud og flak i hodebunnen. Ubehandlet seboreisk eksem forårsaker hårtap hos noen mennesker. Seboreisk dermatitt er lett behandles ved bruk av medisinske sjampoer som Neutrogena T-Gel, Medi-dan, og Dermarest, som arbeidet ved rensing av porene i huden i hodebunnen, og ved å hindre produksjon av overdreven talg i hodebunnen.

Lus

Hodelus kan overføres ved å dele kammer og hårbørster og håndklær. Hodelus kan forårsake kløe i hodebunnen som egg av hodelus begynner å klekke i hodebunnen. Hodelus er mer grunn til forlegenhet enn en trussel mot en persons generelle helse. Hodelus kan behandles gjennom bruk av sjampo og andre alternative legemidler, også ved hjelp av eple cider eddik og vann for å rense hodebunnen og drepe eggene som forårsaker hodelus. Rene putevar, ryggen av møbler og stoler der hodet av en infisert person kan ha gjort kontakt. Bruk en desinfiserende spray som Lysol å rense de flater.

Inngrodde hår

Inngrodde hår i hodebunnen kan være forårsaket av feil vask teknikk og skjæring mot den naturlige korn av håret. Vask håret fra foran til bak. Barbere håret i hodebunnen fra foran til bak. Unngå iført trange bukser og caps etter barbering hodet. Mangel på luft til hodebunnen kan føre til inngrodde hodebunnen hårene. Bruk skarpe kniver når barbering og klippe håret for å unngå risikoen for kutt, noe som kan føre til inngrodde hodehår.

Acne

Akne kan utvikle seg i hodebunnen på samme måte som på en hvilken som helst annen del av kroppen. Hodebunnen akne kan forårsake rødhet i hodebunnen, kløe og smerter under børsting, styling, stell og vask av hår. Unngå å bruke hår-pleie produkter som inneholder mye olje. Clear hodebunn akne hjelp av en anti-flass shampo.

Behandlinger

Behandling av hodebunnen problemer kan enkelt gjøres i hjemmet ved hjelp av anti-flass sjampo og naturlige anti-sopp behandlinger som eple cider eddik. Hodebunnen massasje kan også være fordelaktig i å gi et miljø i hodebunnen ikke er egnet for vekst av hodelus og ringorm.

Hodebunnen Folliculitis Treatment

Skalp follikulitt er en betennelse i hodebunnen som forårsaker akne i hodebunnen. Hodebunnen folliculits er lett behandles og forebygges ved hjelp av en kombinasjon av vitamintilskudd sammen med riktig børsting, condition og sjamponering teknikker.

Vitaminer

Bruke vitamintilskudd for å opprettholde sunn hårvekst. Søk etter vitamintilskudd som inneholder vitamin A, C, E og folsyre. Bruk vitamintilskudd som anvist og med et måltid for å sikre at vitaminer ikke opprørt magen.

Shampoo

Bruk sjampo som inneholder steinkulltjære, sink, salisylsyre og ketokonazol. Alternative sjampo hver gang du vasker håret. Bruke alle ingrediensene i en vask vil få håret til å bli over tørket, vanskelig å håndtere og kan påvirke veksten av hår. La sjampoen i håret i en til tre minutter. Skyll med lunkent vann.

Conditioner

Bruk en naturlig conditioner laget av en løsning av 50 prosent vann og 50 prosent eple cider eddik. Påfør balsam til håret og hodebunnen etter vask. La balsam i håret i ett til tre minutter. Skyll med lunkent vann.

Hodebunnsmassasje

Bruk hodebunnsmassasje i morgen og kveld etter våkner og før du går til sengs. Plasser elektrodene av fingrene på bunnen av halsen. Bruk milde sirkulære bevegelser. Jobbe fra bunnen av nakken til forsiden av hodet. Holde skalp løs gjennom hodebunnsmassasje reduserer sjansen for tilstoppede porer og sannsynligheten for å utvikle hodebunnen follikulitt.

Saw Palmetto

Bruk Saw Palmetto i form av kosttilskudd eller sjampo. Ved hjelp av så Palmetto bidrar til å regulere hormon DHT i kroppen. Regulering av hormonet DHT bidrar også til å blokkere overproduksjon av olje fra kjertlene i hodebunnen.

Vann

Bruk lunkent vann når du vasker og skylle sjampo og balsam fra håret bidrar til å blokkere overproduksjon av overdreven oljer i hodebunnen. Bruk av vann som er for varmt kan få håret til å bli ekstremt og svært fet. Ekstremt fet forholdene i hodebunnen kan føre til hodebunnen akne (follikulitt) og påvirke hårvekst.

Børsting

Unngå overdreven kraft og masserer under tannpuss. Børste håret skånsomt uten masserer hodebunnen. Dreven makt under børsting kan føre til at hodebunnen for å bli opphisset og ekstremt fet. Bruk en børste med myk villsvin bust i stedet for plast bust.