Digidexo.com

pærer plakk

Hva er fordelene med Pancreatin?

Pancreatin er en blanding av fordøyelsesenzymer som hjelpemiddel i opptaket av fett, karbohydrater og proteiner. Hos friske individer er disse enzymene produsert i og utskilt av bukspyttkjertelen. Imidlertid er det flere medisinske tilstander som hemmer eller forstyrrer denne evne i bukspyttkjertelen, og pasienter kan dra stor nytte av kosttilskudd med pankreatin.

Beskrivelse

Pancreatin er en ikke-reseptbelagte kosttilskudd som inneholder amylase, lipase og trypsin. Det er en resept medikament kalt Pancrelipase, som har en mer aktiv lipase-enzym. Selv pankreatin er tatt for å erstatte de fordøyelsesenzymfunksjoner som er tapt på grunn av en rekke forhold, er enzymer også tatt for generell enzymbehandling for å hjelpe til med andre sykdommer.

Funksjon

De enzymer som finnes i pankreatin hver utfører en spesifikk funksjon. Disse funksjonene er avgjørende for daglig fordøyelse og metabolisme. Den amylase enzym anvender vann for å bryte ned stivelse til oligosakkarider, som er karbohydrater som består av enkle sukkerarter. Lipase benytter vann for å bryte ned triglyserider i de individuelle komponentene av fettsyrer og glyceroler. Trypsin benytter vann for å bryte ned proteinene til aminosyre grupperinger kjent som oligopeptider.

Fordel i Cystisk fibrose

Pasienter med cystisk fibrose, en arvelig sykdom, produsere slim som interfererer med evnen av bukspyttkjertelen til å utskille enzymer som er nødvendig for fordøyelsen. Pancreatin erstatter enzymer bukspyttkjertelen kan ikke skiller ut, og dermed bidra til å behandle de vanligste symptomene på diaré, intestinal blokkering og underernæring.

Fordel i hjertesykdommer

Pancreatin kan hjelpe behandle hjertesykdom. Aterosklerose, eller åreforkalkning, er en viktig faktor i hjerte-og karproblemer. Det er generelt antatt at kolesterol fører plakk i arterier, men det har blitt funnet at et enzym kalt homocystein spiller en stor rolle i å skade arteriene. Homocystein er et biprodukt av nedbrytningen av proteiner, og med tillegg av pankreatin enzymer, kan den bli omdannet til en ufarlig aminosyre kalt cystationin.

Nytte for virus

Pancreatin kan bidra til å behandle virusinfeksjoner. Virus er belagt med proteiner og enzymer som bidrar til å fordøye disse proteinene, og derfor forlater virus utsatt for angrep fra immunsystemet.

Fordel i Cancer

Kreftceller er belagt med antigener, som skal indusere kroppens immunsystem til å merke det som et fremmedlegeme og angripe og eliminere disse cellene. Men kreftcellene bruker et protein som kalles fibrin å skjule dem. Tilsetningen av pankreatin enzymer kan degradere proteinet, og derfor forlater cellene utsatt for immunsystemet. I tillegg er det kjent at pankreas enzymer stimulere naturlig killer T-celler, som er giftig for kreftceller.

Foods å spise med hjertesvikt Problemer & Diabetes

Kongestiv hjerteproblemer og diabetes begge krever et sunt, balansert kosthold av proteiner, karbohydrater, vitaminer og næringsstoffer som finnes i grønnsaker, hel-hvete produkter og magert kjøtt. Mettet fett og trans fett bør fjernes fra kostholdet som de kan øke kolesterolet, noe som fører plakk bygge opp i arteriene og kan føre til hjertesykdom. Unngå å konsumere høye nivåer av natrium, som det kan føre til høyt blodtrykk og hjertesykdom. Diabetikere er utsatt for hjertesykdom, og bør følge samme kosten retningslinjer som de med hjerteproblemer, ifølge American Diabetes Association.

Kjøtt

Rødt kjøtt er en god kilde til protein, men nivået av mettet fett, kolesterol og natrium gjør det en usunn valg for ditt daglige kjøtt kravet. Skinn kylling, kalkun og fisk er sunne alternativer som også er høy i protein, men bør brukes i begrensede mengder på grunn av kolesterol. Fisk gir kroppen din omega-3 fettsyrer, som bidrar til å redusere blodtrykket, ifølge American Heart Association. Når du forbereder kjøtt bør du broil, bake eller grille dem heller enn steking eller sautéing, som oljer brukt til å steke og stek kan legge til mettet fett og trans fett.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er lavt i kalorier og karbohydrater og høy i vitaminer og næringsstoffer. Å administrere blodsukkernivået du bør begrense inntaket av stivelsesholdige grønnsaker, inkludert korn, poteter, bønner, linser erter og squash. Ditt daglige behov av frukt bør være mellom 2 til 4 porsjoner og 3 til 5 porsjoner grønnsaker, ifølge American Diabetes Association. Hvert måltid bør bestå av det meste ikke-stivelsesholdige grønnsaker, med små porsjoner av kjøtt og stivelsesholdige matvarer som korn, korn eller pasta.

Korn

Hel-hvete korn er å foretrekke over hvite mel brød, som white-mel brød inneholder raffinerte karbohydrater. Disse karbohydrater brytes ned raskt og omdannes til energi, som hever blodsukkernivået og gir lite næringsstoffer eller mineraler. Komplekse karbohydrater finnes i hel-hvete matvarer, og ta lengre tid for magen å fordøye. I løpet av denne treg fordøyelse periode kroppen din er utstyrt med konsistent energi og du føler deg mett lenger.

Meieri

Meieri gir kalsium og vitamin D, men kan også øke kolesterolet på grunn av høye nivåer av mettet fett. Erstatte produkter som bruker helmelk med lav-fett eller ikke-fett matvarer for å kutte ned på mettet fett. Disse inkluderer iskrem, cottage cheese, yoghurt og melk. Ifølge American Diabetes Association ditt daglige melk kravet er mellom 2 til 3 porsjoner.

Hva er årsakene til kribling i føttene?

Prikking i føttene kan stamme fra mange årsaker, blant annet sykdom, kosthold og miljøfaktorer. Bakenforliggende årsaker til prikking i føttene kan bestemmes av legen din, som vil gi passende behandlingstilbud som kan omfatte medisiner, trening, eller endringer i livsstil. Behandlingen kan lindre symptomene og hindre at tilstanden blir dårligere.

Foot Falling Asleep Sensation

Sittende i en stilling for lenge kan føre til prikking i føttene, skape altfor kjent følelse av foten din blir sove. Ofte bare endre posisjon eller vandre rundt vil lindre denne følelsen. Dette regnes ikke som en medisinsk tilstand, og er lett utbedret.

En lavere ryggskade kan forårsake en kriblende følelse i føttene, og en følelse av nummenhet eller prikking nedover baksiden av leggen, som ligner på en fot å sovne sensasjon.

Trykk

Press på spinalnerver, eller spesielt press fra en herniated plate, kan føre til prikking i føttene. Press på perifere nerver som oppstår fra forstørrede blodårer, samt svulster kan forårsake nummenhet eller prikking i ben eller føtter. Arrvev og infeksjon kan også trykke på nerver, som deretter kan føre til nummenhet og en kriblende følelse.

Blodtilførsel

Når ben og føtter oppleve et underskudd i mengden av blod som strømmer i sine årer, plakk eller kolesterol kan bygge opp. Dette kan føre til åreforkalkning i bena og føtter, og forårsake smerte, prikking og nummenhet. Dette er et problem for diabetikere spesielt; denne tilstanden er kjent som diabetisk nevropati. Personer som har frostskader også kan ha nummenhet og prikking i føttene på grunn av mangel på blod som strømmer til ekstremiteter.

Medisinske tilstander

I tillegg til diabetes, noen andre medisinske tilstander som kan føre til prikking i føttene er multippel sklerose, anfall, slag, underactive skjoldbruskkjertelen, og unormale nivåer av kalsium, kalium og natrium. Strålebehandling, mangel på vitamin B12, og bruk av visse medisiner kan også føre til prikking i føttene. Overdreven bruk av alkohol og tobakk kan føre til giftige nerveskader, noe som resulterer i kriblende føtter.

Behandling

Behandle de underliggende årsakene til kribling føtter er kritisk viktig. Legen din vil identifisere og undersøke årsakene, og hvis de er fra medisiner du tar, lave vitamin nivåer, kroniske ryggsmerter, eller å være diabetiker, vil han eller hun finne en måte å behandle slike tilstander som kan føre til prikking føtter.

For kroniske ryggsmerter som fører til prikking føttene, kan legen anbefale øvelser for å lindre smerten. Lave vitamin nivåer kan lett rettes opp ved å ta de riktige kosttilskudd. Medisiner du tar kan justeres eller fjernes for å redusere prikking i føttene, og diabetikere kan administrere sin sykdom gjennom bedre kosthold, mosjon, og blodsukkeret overvåking for å redusere følelsen av kriblende føtter.

Betraktninger

For folk som har prikking meter fra medisiner, ikke slutte å ta medisiner før du har konsultert med legen din. Likeledes, ikke legge noen vitaminer eller kosttilskudd egenbehandles før du har diskutert situasjonen med legen din.

Diabetikere spesielt må være forsiktig så du ikke skader føttene hvis de merker prikking eller nummenhet i føttene. Ta ekstra forsiktighet for ikke å støte eller blåmerke en fot er viktig.

Slik fjerner plakk fra blodårer Naturligvis

Slik fjerner plakk fra blodårer Naturligvis


Kroppene våre har ulike typer blodårer - nemlig, arterier, vener og kapillærer. Arterier bære oksygen og næringsstoffer til kroppen, vener returnere blod til hjertet, og kapillærer ta vare på selve utvekslingen mellom blodet og de omliggende kroppsvevet. Plakk kan akkumuleres i blodårene dine, som fører til åreforkalkning og hjertesykdom. Åreforkalkning er plakk av fett inni blodårene, noe som kan føre til begrenset blodstrøm. Du kan forebygge og behandle aterosklerose.

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke, og sørg for at du får trening de fleste dagene i uken. Trene på regelmessig basis hjelper kroppen bruke oksygen mer effektivt. "Fysisk aktivitet kan også forbedre blodsirkulasjonen og fremme utvikling av nye blodkar som danner en naturlig omkjøringsvei rundt hindringer, eller sivile fartøy," rapporterer Mayo Clinic.

Unngå fet mat og følg Therapeutic Livsstilsendringer kosthold, eller TLC. Dette programmet fokuserer på å spise sunn mat, være fysisk aktiv og administrere din vekt. I TLC diett, kan mindre enn syv prosent av det daglige kaloriene kommer fra mettet fett, som finnes i enkelte kjøtt, meieriprodukter, sjokolade, bakevarer, og dyp-stekt og behandlet mat.

Spis varer fett som inneholder omega-3 fettsyrer som er tilgjengelige i fisk som laks, hermetisk eller fersk tunfisk og makrell. Disse fettsyrene kan beskytte deg mot hjerteinfarkt og redusere risikoen for betennelse og blodpropp. Unngå å spise stekt fisk og prøver å ha minst to fiskebaserte måltider per uke.

Spis mye frukt, grønnsaker og grove kornblandinger fordi de er høy i løselig fiber. Spesielt gode kilder er frukt, som appelsiner, epler, bananer, pærer og svisker og belgfrukter, som for eksempel nyre bønner, kikerter, linser, black-eyed peas og lima bønner.

Drikk ikke mer enn to alkoholenheter per dag hvis du er en mann og en hvis du er en kvinne. Alkohol øker blodtrykket og triglyseridnivå og legger unødvendige kalorier i kostholdet ditt.

Minimer saltinntaket, som betyr velge lav-salt og "uten tilsatt salt" mat og krydder på bordet eller ved tilberedning av mat. Sjekk ernæring fakta etiketten på alle matvarer for å se hvor mye natrium de inneholder.

Hvorfor Høy insulin fører hjertesykdom

Insulin er et hormon som produseres av bukspyttkjertelen som svar på blod sukker eller glucose. Hvis du har høyt insulin, er det viktig å forstå at den forblir ubehandlet, høye insulinnivåer kan føre til hjertesykdom.

Statistikk

Ifølge American Heart Association, cirka 50 millioner amerikanere lider av en metabolsk syndrom, som ofte er preget av høye insulinnivået.

Symptomer

Høye insulin nivåer kan påvirke måten kroppen behandler glukose, slik at det lagres som fett i stedet for energi. Insulinresistens kan føre til mørke hudområder, også kalt acanthosis nigricans, og kan vises under armene, på baksiden av halsen eller på andre områder av kroppen. Men mange med høy insulinnivået ikke har symptomer.

Signs

Det er flere tegn på insulinresistens eller høye insulinnivåer, inkludert fedme, høyt blodsukkernivå, høye triglyserider, høy low-density lipoprotein, lav high-density lipoprotein og høyt blodtrykk; disse kan sette stress på kardiovaskulær funksjon og øke risikoen for hjertesykdom.

Betydning

Høye insulin nivåer kan også føre til artherosclerosis, som er når fettlagre eller plakk klynger seg til veggene i blodårene og fører til blokkeringer. Disse blokkeringer kan føre til at du blir mer utsatt for hjerteinfarkt og slag fordi kroppen ikke får nok blod.

Behandling

I tillegg til en lav-karbohydrat diett, er det viktig å holde vekten eller redusere vekten din så det er innenfor akseptable områder. Regelmessig mosjon er avgjørende for å opprettholde riktig insulin nivåer. I tillegg til livsstil endring, kan medisiner være foreskrevet for å hjelpe deg å miste vekt og forebygge eller kontrollere type 2 diabetes, blodtrykk og andre problemer.

Hva er årsaken til Artery Plakk?

Hva er årsaken til Artery Plakk?


Koronar hjertesykdom er et begrep som brukes for å beskrive mange hjerte-relaterte forhold. En av disse er blokkerte arterier, en tilstand hvor veggene i en arterie som er blitt blokkert med plakk. Det er ulike årsaker til arterie plakk og måter å forebygge tilstanden.

Hva er Artery Plakk?

Artery plaque består av flere stoffer som finnes i blodet, blant annet fett, kolesterol, celleavfall, fibrin og kalsium. Disse materialene bygges opp langs blodårene for å danne plakk. Plakk innsnevrer arteriene og kan til slutt blokkere dem.

Artery Plakk Årsaker

Ifølge the Heart, Lung and Blood Institute, begynner plakk i arteriene med skade på arteriene. Faktorer slik som høyt blodtrykk, røyking, store mengder av visse fettsyrer, kolesterol og sukker i blodet kan skade veggene av arteriene.
For å reparere skaden, er fettvevet sluppet å hjelpe starte reparasjonsprosessen. Som svar på buildup langs veggene, kan arteriene utskille mer stoffer for å legge til plakk, ytterligere tilstopping arterien.

Effekter

Det er flere farer forbundet med plakk i arteriene. Plakk i blodårene som frakter blod til hjertet kan føre til smal og til slutt blokkere arteriene, som fører til hjerteinfarkt og hjerneslag.
Hvis plakk bygger seg opp i halspulsårene, som forsyner hjernen, kan blodstrømmen til hjernen bli redusert og føre til slag.
En tredje tilstand forårsaket av plakk i arteriene er perifer karsykdom. Når blodkarene i bena bli begrenset eller blokkert, kan du oppleve smerter, nummenhet eller infeksjoner i bein og føtter.

Symptomer på plakk

Du vet kanskje ikke blodårene dine er blokkert er tilstoppet med plakett til oppstå en store helsemessige problemer, slik som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Se for symptomene.
Kortpustethet, brystsmerter, kvalme, svimmelhet og hjertebank kan være tegn på koronar hjertesykdom. Tette carotis kan gi symptomer som svakhet eller nummenhet på en side av kroppen, utydelig av ord, tap av synet på et øye eller manglende evne til å bevege en arm eller et ben.
Plakk i perifere arterier kan være preget av smerter i et ben, langsom helbredelse av skader i føtter, koldbrann og kalde føtter.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer kan være den beste måten å unngå arterie plakk eller for å holde mer oppstår. Dette inkluderer trene regelmessig, spise en balansert diett lav på mettet fett og kolesterol, opprettholde en sunn kroppsvekt og unngå stress.
I noen tilfeller kan medikament være nødvendig å bidra til å senke kolesterol og lavere blodtrykk. Aspirin og andre blod tynning medikamenter kan også brukes til å redusere dannelse av størknet blod.
Kirurgiske prosedyrer kan være nødvendig å fjerne blokkerte arterier. Stent, bypass-kirurgi eller ballongangioplastikk kan være nødvendig for å forhindre hjerteanfall eller slag.

Hvordan du rengjør plakk og kalsium ut av blodårene

Hvordan du rengjør plakk og kalsium ut av blodårene


Våre arterier fører blod og næringsstoffer i hele kroppen vår. Inne i blodet er stoffer som for eksempel fett, kalsium og kolesterol, noe som utgjør plakk. Plakk fester seg til veggene i blodårene og fører til en tilstand som kalles aterosklerose, som er en innsnevring eller tilstopping av blodårene. Visse aktiviteter som å spise riktig, regelmessig mosjon og tar medisiner kan bidra til å rense plakk og kalsium fra blodårene.

Hvordan du rengjør plakk og kalsium ut av blodårene

•  Spis en diett rik på frukt og grønne grønnsaker og omega 3 fettsyrer. Omega-3-fettsyrer finnes i fisk som for eksempel tunfisk og laks. Begrense eller unngå trans-fatty eller mettet fett som stekt mat.

Øvelse daglig i minst 20 til 30 minutter. Ta trappen i stedet for heisen, gå på pausene på jobb eller gjør verksted eller hagearbeid kan alle legge opp til din daglige øvelse diett uten å måtte sette av en egen øvelse rutine.

•  Slutte å røyke. Røyking bidrar til overmål plakk i blodårene, noe som kan resultere i tilstoppede arterier.

Senk stressnivået ditt. Stress kan bidra til høyere nivåer av plakk og kalsium i arteriene. Lytt til velvære bånd, ta rolige spaserturer, sitte på verandaen og nyte naturen, ta opp en ny hobby som omsorg for innendørs blomster, strikke eller lese en morsom bok.

Ta noen medisiner legen råder å fjerne overflødig plakk og kalsium fra arteriene. Kolesterol medisiner kan reversere LDL, eller dårlig kolesterol, som bygger seg opp i blodårene dine. Høyt blodtrykk medisiner kan også bidra til å redusere fett bygge opp på blodårene.

Snakk med legen din om en angioplastikk hvis legen din anbefaler prosedyren for å hjelpe til med blokkering fra plakk og kalkavleiringer. En angioplasti omfatter et tynt rør som er satt inn blokkerte arterier med ledninger gjennom røret og en deflatert ballong festet til enden av ledningen. Ballongen er oppblåst på det området av blokkeringen, klemme på fettavleiringer mot blodåreveggen, og en stent er på plass for å holde arterien åpen.

Hvordan redusere plakk i arteriene

Arterier tilstoppet av plakk resultat i det som kalles aterosklerose. Tilstanden er farlig fordi det bremser eller nesten stopper flyten av oksygen i hele kroppen. Fordi det begynner langsomt, kan den forbli i den arterielle foring uten ytterligere progresjon i årevis. Men, forhøyet blodtrykk, dårlige kolesterolet, og ubalanse i triglyserider - sammen med feil kosthold, drikker eller røyker - kan akselerere sin vekst, noe som kan resultere i pauser eller brudd som fører til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det finnes måter; imidlertid at enkeltpersoner kan redusere tilstoppede arterier.

Hvordan redusere plakk i arteriene

Forsknings Åreforkalkning for en bedre forståelse av tilstanden. De fleste som lider av det påvirkes først og fremst i hjertet eller hjernen. Også lære symptomene som ofte følger med tilstanden. Disse inkluderer angina, bevisstløshet endring i synet (uskarpt, grått, eller tapt helt), svelgeproblemer, svimmelhet, besvimelse, fuge tilstand, mangel på energi, hukommelsestap, nummenhet eller smerter i ekstremiteter, lammelser, kjeve smerter relatert til kjente komplikasjoner og problemer med å puste.

Gjør nødvendige endringer i livsstil. Hvis arteriene blir tilstoppet i hjernen, kan slike endringer bety forskjellen mellom liv og død. Hvis de forekommer i hjertet, kan de absolutt være livstruende hvis de ikke blir behandlet med en gang. Spis en sunn diett som er lav i kolesterol og sukker. Trener regelmessig; minst fire ganger i uken, i 45 minutter hver gang. Slutte å drikke, bruke noen rekreasjon narkotika eller røyking.

Lag en legetime for å få en riktig diagnose. Han kan kreve medisinske tester for å utelukke eller bekrefte åreforkalkning. Disse kan omfatte en eller flere av følgende: CAT scan, kjemisk stress test, ekkokardiogram, elektrokardiogram, eller PET scan. Testresultatene kan påvirke hvilke av følgende trinn er også anbefalt.

Ta noen foreskrevet medisiner nøyaktig som anvist. Slike medisiner er sannsynlig å være rettet mot å bistå sunn blodstrøm gjennom kroppen. Dette kan omfatte aspirin, betablokkere, blodfortynnende, kalsiumkanalblokkere, eller nitroglyserin.

Send til angioplastikk hvis det er nødvendig for å se blodårene i hjertet. I denne fremgangsmåten, blir en ledning settes inn i lyske-området opp i hjertet. Over toppen ledningen lede et tynt kateter med en ballong på enden er gjenget inn i det samme området. Deretter ballongen er blåst opp for å tvinge plakk å flate ut mot arterieveggen, å redusere mengden av plakk og å avskjære en kanal for ytterligere blodstrømmen.

tillater en eller flere stenter for å settes inn i hjertet. En stent er et lite rør formet enhet som settes inn i det berørte arterie. Neste ballongen er blåst opp for å åpne stenten for å tillate den til å samsvare med arterieveggen. Dette bidrar til å hindre vegg kollaps samtidig redusere plakk og øker blodtilførselen ..

Finn ut om en atherektomi er tilrådelig. Denne fremgangsmåten setter inn et kateter med en liten drill på enden. Det er satt mye på samme måte som angioplasti er utført. Når boret er på plass, blir den slått på for å fjerne plakk i fine lag bort fra arterieveggen. Resultatet er mindre plakk og bedre blodstrøm.

Spør om laser ablasjon. Lignende i naturen til artherectomy, denne prosedyren setter inn en fiberoptisk sonde inn i blokkert arterie å ødelegge plakk ved å brenne det med laserpresisjon. Selv om denne prosessen er vanligvis gjort bare for å utvide arterie nok til å tillate innføring av et kateter og ballong, hos noen mennesker, har det arbeidet tilstrekkelig til midlertidig å minske plakkvekst og øke blodstrømmen.

Prøv PTMR (perkutan transmyocardial revacularization). Denne prosedyren er vanligvis reservert for de som har prøvd andre prosedyrer som trinn 5 til 8 ovenfor med mislykkede resultater. Ved hjelp av det samme benet inngangsside, er et kateter satt direkte inn i hjertet. Da en laserstråle er rettet for å brenne små hull inn i muskelen til å skape nye kanaler for blodstrømmen.

Send til en koronar bypass. For denne fremgangsmåten en eller flere arterier er fjernet fra andre områder av kroppen ikke påvirket av aterosklerose. De blir deretter substituert for skadede arterier for å danne et omløp ved reruting blodstrøm. Noen ganger mer enn én bypass er nødvendig for å gi kroppen med tilstrekkelig arteriell blodstrøm og redusert arterielt plakk.

Hint

  • Senke kolesterol kan redusere sjansene for plakk.
  • Hvis du har mistanke om hjerneslag, rapporten til en legevakt så raskt som mulig. Noen slag kan angres hvis de prosedyren utføres i løpet av 45 minutter til en time. Når kroppen er såret eller skadet, ta deg tid til å gro skikkelig slik at betennelsen er mindre sannsynlighet for å bygge i allerede skadede arterielle områder. Plakk kan bryte vekk fra veggen og blande med blodplater for å danne farlige blodpropper, som kan skade arterien videre eller forårsake skade der ingen eksisterte før. Plakk som bryter kan være minutiøst liten eller stor nok til raskt å blokkere en arterie, forårsaker umiddelbar nød.

Hvordan Reverse Artery Plakk

Blodårene dine er tykke blodårer som bringer oksygen og viktige næringsstoffer fra hjertet til resten av kroppen din. Sunn arterier er fleksibel og elastisk. Når blodårene dine mister sin elastisitet og bli hard, det er medisinsk kalt arteriosklerose. Denne tilstanden kan hindre blodstrømmen. Arteriosklerose er forårsaket av plakk som bygger seg opp i de indre eller ytre veggene i blodårene dine. Arteriell plakk er en hoven, gul substans dannet fra fett som samler seg over tid, vanligvis på grunn av et usunt kosthold og livsstil. Hvis venstre ubehandlet, kan arteriell plakk føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Reverse arteriell plakk i blodårene dine er meget mulig ved å bruke alle metodene nedenfor.

Hvordan Reverse Artery Plakk

•  Slutte å røyke og holde seg borte fra passiv røyking. Tobakk inneholder nikotin, som kan forårsake plakk å akkumulere og innsnevre blodårene dine. Nikotin kan også senke blod din evne til å holde oksygen og øke risikoen for blodpropp dannelse.

Reduser dine nivåer av kolesterol hvis de er høye. Spise mat som er lav i fett samt høy i fiber vil hjelpe. Nøtter, epler, havrekli og bønner vil bistå i å senke kolesterolet.

Gjør yoga øvelser hver dag. Yoga kan forbedre blodsirkulasjonen, styrke ditt hjerte og forbedre din evne til å gjøre andre fysiske øvelser. Ta kontakt med en kvalifisert yoga instruktør for å lære om yoga øvelser som er spesifikke for å forebygge hjertesykdom.

Legg hvitløk til kosthold hver dag. Hvitløk er en ledende urt som brukes ved herbologists for forebygging og behandling av arteriell plaque. Hvitløk inneholder den potente sammensatte allicin, som hindrer plakk fra å bygge opp i blodårene dine. Legg hvitløk til dine retter hver dag. Du kan også ta en hvitløk supplement. Anbefalt dosering er én 500 mg tablett en gang daglig.

Gjør høye effekt øvelser daglig. Får nok mosjon kan forhindre plakk fra samler i blodårene dine ved å fremskynde blodsirkulasjonen. High Impact øvelser inkluderer aerobic, løping og svømming. Trener minst en time hver dag.

Hint

  • Du må ta kontakt med lege før du tar fatt på noen form for selv-behandling for hjertesykdom og starter et treningsprogram.

Hva er Artery Plakk?

Plakk kan begynne å bygge opp i arteriene fra sent i barndommen, men symptomer på tilstoppede arterier vanligvis ikke vises før sent middelaldrende eller gammel alder. Symptomene på plakk i blodårene varierer avhengig av hvor tett arterie ligger i kroppen.

Den Artery

Arteriene utfører den viktige funksjon med å bære oksygenrikt blod gjennom kroppen. En arterie er en blodåre som er delt i tre lag, et ytre lag av vevet med en midtre muskelsjikt og et indre lag av epitelceller. Dette indre lag av celler gir en glatt vegg som tillater blodet å strømme. Den muskulær midtre delen av arterien hjelper hjertepumpe blod ved å utvide arterie som det fylles med blod. Som hjertet slapper av, blod kontrakter presser blodet videre gjennom kroppen.

Plakk

En substans som kalles plakk kan bygge seg opp på de indre vegger av den arterie som forårsaker blokkering som ikke tillater blod å strømme lett gjennom. Plakk består av en rekke stoffer, inkludert kalsium, fett, kolesterol og celleavfall. Legemet kan også hjelpe til oppbygging av plakk utilsiktet når celler i blodårene formere og utskille stoffene som kan bli absorbert inn i arteriell plaque.

Aterosklerose

Tilstanden kalles aterosklerose forårsaker blodårene til å begrense og herde stammeformen skade arterieveggen. Skade på arterieveggen, kan det føre danne en rekke faktorer, inkludert høye nivåer av LDL, eller "dårlig" kolesterol. LDL-kolesterol er en vesentlig årsak til atherosklerose. Høyt blodtrykk bidrar også til plakk, øker hastigheten som arterier herde. Sigarettrøyking øker hastigheten som arteriene tette i hjertet, bena og kroppens største arterie, aorta.

Farene for arterielle plakk

Koronar hjertesykdom, som er forårsaket av plakk å bygge seg opp i arteriene som omgir hjertet, kan føre til hjerteinfarkt hvis den forblir ubehandlet. Carotis løpe opp på siden av halsen og tilførsel av oksygen til hjernen, og plakk i arterier disse kan føre til slag. Arteriene i beina som blir tilstoppet av plakk resultat i en tilstand som kalles perifer karsykdom. En mangel på oksygen i bena forårsaker smerte, nummenhet og til slutt infeksjon.

Perifer arteriell sykdom Symptomer

Symptomene på perifer karsykdom inkluderer smerter, langsom helbredelse av foten skader, kalde føtter, og i ekstreme tilfeller, koldbrann.

Andre symptomer på plakk

Viktigste symptomene på plakk medisinske hendelser som hjerteinfarkt og hjerneslag. Avhengig av hvilke arterier er tette, kan symptomer inkluderer brystsmerter, kortpustethet, hjertebank, svakhet og svimmelhet, kvalme og svetting.

Prosedyrer for å øke blodårer i hjertet

Hjerte muskler trenger oksygen for å være i stand til å pumpe blod. Koronar fører blod rikt på oksygen til hjertemuskelen. Arterien omkranser hjertet og har små greiner som leverer næringsstoffer til hjertemuskelen. Kapillærer ved endene av arterien grener tillate oksygen å gå inn i muskel-og karbondioksyd og avfall å forlate. Noen ganger er det nødvendig for en lege til å forsøke å øke blodårene i hjertet for å sikre riktig sirkulasjon.

Angioplastikk

Ballong kirurgi eller angioplastikk, hjelper åpne tette blodårer i hjertet. En liten ballong blir satt inn i kransarterien og oppblåst når den når det blokkerte området. Åpning og lukking av ballongen flere ganger skyver rusk mot åreveggen og åpner arterien. Denne teknikken kan benyttes med en laser som fordamper plakk forårsaker blokkering.

Atherektomi

En atherektomi er svært lik angioplastikk. Kateteret som er satt inn i denne fremgangsmåten har ikke en ballong festet; den har en roterende barbermaskin i stedet. Denne barbermaskinen roterer å chip bort plakk som har levd opp til arterien.

Stent

Etter angioplastikk, er hjerte stenter noen ganger satt inn. Disse er små, rustfritt stål, nettlignende strukturer som holder arterien åpen etter at ballongen er fjernet. Ifølge American Heart Association, om lag 70 prosent av angioplastikk prosedyrer inkluderer stent. Arterien fôr vokser over metallstent, som dekker det innen et par uker.

Koronar bypass

Koronar bypass kirurgi innebærer omkjøring blodårene rundt en blokkering. Et blodkar blir fjernet fra pasientens ben eller brystet for denne prosedyren. En ende av dette fartøyet er festet til den store arterie av hjertet, aorta. Den andre enden er festet til kransarterien på et punkt under blokkeringen. Dette oppretter en ny rute for blodet å strømme.

Minimal Invasive Heart Surgery

Minimal invasiv hjertekirurgi blir brukt som et alternativ til standard koronar bypass-kirurgi. Porter, eller små snitt, er laget og kirurgiske instrumenter er gått gjennom disse portene for å utføre inngrepet, mens kirurgen ser aktiviteten på en skjerm. Blodkar fra brystet eller ben er festet til hjertet, som i bypass-kirurgi, for å forbedre blodtilførselen til hjertet.

Transmyocardial Laser Revaskularisering

Transmyocardial laser revaskularisering (TMR) er utført på folk som ikke er gode kandidater for angioplastikk eller bypass kirurgi, men har sterke brystsmerter. I denne fremgangsmåten, blir en laser anvendes for å bore en rekke hull i den hjerteveggen. Hvert hull er liten, omtrent 1 mm i størrelse. Den ytre delen helbreder nesten umiddelbart, men den indre kanalen som ble opprettet restene. Dette tillater blodet å nå hjertemuskelen og også stimulerer nye blodkar til å vokse. Resultatene av denne prosedyren er vanligvis ikke sett i to uker til seks måneder.

Hvordan oppdage Plakk i Arteriene

Når plakk - fatty innskudd - former i arteriene er det kjent som koronarsykdom (CAD). Koronararteriene er de viktigste arteriene som forsyner hjertet med blod, oksygen og næringsstoffer. Hvis CAD forblir ubehandlet, kan det blokkere eller trange blodårer, som kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Hvis CAD oppdages tidlig, er risikoen sterkt redusert. En rekke diagnostiske tests- noen invasiv - kan gjennomføres for å detektere CAD.

Hvordan oppdage Plakk i Arteriene

Oppdager Plakk i Arteriene

•  Planlegg en legetime hvis du opplever noen brystsmerter eller kortpustethet. Legen din kan be om blodprøver som måler kolesterolnivået ditt. Høy kolesterol er ofte en forløper til CAD.

Plan for legen din å be om et elektrokardiogram (EKG eller EKG), som registrerer elektriske signaler som sendes gjennom hjertet. Denne testen kan oppdage skade fra en tidligere hjerteinfarkt eller ett tiden skjer. Du må kanskje bruke en bærbar EKG i 24 timer for å spore unormale blodstrømmen til hjertet.

Vurdere å planlegge en ekkokardiogram, som bruker lydbølger til å lage et bilde av ditt hjerte. Alt av hjertets komponenter kan ses; dersom visse områder går tregere, kan dette tyde på et problem, for eksempel CAD.

Klargjør for en stresstest, hvor du går på en tredemølle eller ergometersykkel mens koblet til en EKG. Hjertet ditt kan overvåkes under denne testen. Noen unormal aktivitet vil bli oppdaget.

Overvåk blodstrømmen gjennom bruk av en angiografi, hvor et fargestoff injiseres i blodårene dine. Fargestoffet kurs gjennom blodårene dine via et rør eller kateter. Fargestoffet vil vise noen arterielle blokkeringer eller plakk.

Detect plakk i blodårene med en CT, eller datastyrt tomografi. Noen ganger kan et fargestoff injiseres i arteriene for å gjøre den mer synlig plakk.

Finn plakk i blodårene via en annen måte, som kalles en magnetisk resonans angiografi (MRA), som er en type Magnetic Resonance Imaging (MRI). Denne testen bruker et magnetisk felt og radiobølgeenergi for å vise blodkar inne i kroppen, og injiserer et fargestoff for å øke synligheten av blodkar.

Tester for plakk i arteriene

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), kan så mange som 30 millioner amerikanere utvikle vaskulære sykdommer forårsaket av omfattende oppbygging av plakk i arteriene. Heldigvis kan noen relativt enkle tester å diagnostisere og behandle disse sykdommene før de forverres.

Identifikasjon

Arteriell karsykdom er oppbygging av plakk i blodårene, noe som begrenser flyten av blod og oksygen kroppen din trenger for sunn funksjon.

Typer

Carotis arteriell sykdom er når blokkeringen skjer i halsen. Koronar arteriell sykdom påvirker ditt hjerte, mens perifer arteriell sykdom innebærer armer og ben.

Tester

For koronar eller carotis blokkering, kan legen din bestille en stresstest, blod scan, angiografi, koronar kateterisering, CT eller MR. Ifølge Society for Vascular Surgery, er en carotis duplex ultralyd effektive for diagnostisering carotis obstruksjon, mens ankelen-arm-indeksen er ofte brukt for mistanke om perifer sykdom.

Risiko

UMMC plugger folk over 55 som har høy risiko for åreforkalkning. Livsstilsfaktorer, som diabetes, høyt blodtrykk, røyking, høyt kolesterol eller mangel på mosjon, samt en familiehistorie med blokkerte arterier, også øke sjansene for å utvikle arterielle vaskulære sykdommer.

Betraktninger

Arterier hos kvinner er mindre, slik at det tar mindre plakk å begrense blodstrømmen. Ifølge ScienceDaily.com, postmenopausale kvinner er mer utsatt for vaskulær sykdom, men mindre sannsynlighet for å få behandling.

Måter å helbrede Plakk i Arteriene

Åreforkalkning er definert som oppbygging av fettstoffer i blodårene som kalles plakk. Når plakk former, blodstrømmen til hjertet og andre vitale organer er begrenset. Hvis buildup er for tung, kan du ha et hjerneslag eller hjerteinfarkt. I noen situasjoner vil en blodpropp form og arterien vil sprekke. Heldigvis er aterosklerose en helbredelig tilstand.

Medisinering

Noen stoffene virker ved å bremse ned oppbygging av plakk og i noen tilfeller reversere skader forårsaket av tilstanden. En måte å reversere plakk er å kutte ned LDL kolesterol ved å ta medisiner som Crestor eller Lipitor. Andre medisiner som aspirin, arbeid ved å kutte ned dine blodplater, som kan bli fanget i plaketter og skape en blodpropp. Legen kan også foreskrive antikoagulantia som Coumadin å tynne blodet og gjøre det lettere for den å passere.

Kirurgi

Hvis plakk er alvorlig, kan du kreve mer intensiv behandling for å kurere aterosklerose. En av disse prosedyrene, angioplastikk, innebærer legen setter inn et rør inn den blokkert arterie. Så ved å bruke en tom ballong, vil legen blåses den og tømme ut plakk som har dannet seg i arterien. En annen fremgangsmåte, en endarterektomi, involverer kirurgisk fjerning av plakk. Til slutt, hvis du har en blodpropp, kan legen injisere et medikament for å oppløse den.

Livsstilsendringer

Kanskje den viktigste måten å begrense plakk i blodårene er endringer i livsstil. Hvis du er røyker, bør du slutte som sigaretter gjøre skade på arteriene. Får mosjon er viktig også fordi fysisk form hjelper med sirkulasjon. The Mayo Clinic anbefaler folk får 30 til 60 minutter med trening nesten hver dag i uken. Se kosthold vil også hjelpe deg å begrense plakk. Hold deg unna fet mat og prøver å spise en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker.

Hjem Løsning til Clean Plakk Ut av arterier

Plakk er en opphoping av kolesterol som hoper seg opp i blodårene dine fra å spise usunn mat som er høy i mettet og trans fett. Disse fett inneholder low-density lipoproteiner, også kjent som "dårlig" kolesterol, og over tid reduserer blodårene dine 'evne til å pumpe blod. Hvis venstre ubehandlet, kan plakk forårsake blodpropp og kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt, ifølge American Heart Association. Nøkkelen til å redusere plakk i blodårene dine uten bruk av medisiner er ved å begrense fettrike matvarer og øke forbruket av sunn mat som bidrar til å senke LDL.

Usunn fett

Mettet fett er en usunn fett som finnes i rødt kjøtt, meieriprodukter, kaker, desserter og bearbeidet mat. Når forbrukes mettet fett bidrar til en økning i LDL-nivå, noe som over tid fører til plakk. Trans fett finnes i fet, stekt mat, bakevarer og margarin. På mat etiketter er det ofte merket som "artially hydrogenerte oljer," ifølge American Heart Association. Hjelpe kroppen din klart ut plakk ved å eliminere usunn mat i ditt kosthold, som forverrer problemet

Sunn mat

Frukt, grønnsaker, fisk og komplekse karbohydrater alle bidra til lavere LDL nivåer og en økning på high-density lipoproteiner (HDL), som bidrar til å fjerne dårlig kolesterol fra kroppen. Oatbran og andre hel-hvete korn er høy i løselig fiber, som senker blodtrykket og reduserer kolesterol absorpsjon i tarmen, ifølge Mayo Clinic. Omega-3 fettsyrer som finnes i fisk reduserer kolesterol og forebygger blodpropp, noe som senker risikoen for hjertesykdom. Ifølge American Heart Association bør du ha minst to porsjoner fisk hver uke. Frukt og grønnsaker inneholder en overflod av vitaminer og næringsstoffer, spesielt fiber. Når forbrukes daglig de bidra til å redusere blodtrykket og hjelpe administrere din vekt.

Trening

Få minst 30 minutter med beinhard fysisk aktivitet, som trening bidrar til å redusere blodtrykket og øke HDL nivå. HDL nivåer kan øke med opp til 5 prosent i løpet av to måneder med regelmessig mosjon, ifølge Mayo Clinic. Enhver aktivitet som fører til at pulsen til å øke anses sunt for blodårene dine, inkludert hagearbeid, aerobics, løping eller dans. Fysisk aktivitet hjelper oksygen nå blodet, som hjelpemidler i å forebygge blodpropp.

Kolesterolnivået Vs. Plakk

Kolesterol og plakk er to ord som ofte kommer opp i bøker, artikler og nyheter om hjerteinfarkt; men akkurat hva er disse to stoffene og hva betyr de for helsen din?

Betydning

Kolesterol målinger fortelle deg hvilket nivå av kolesterol i blodet du har i sirkulasjonssystemet. Disse er ofte gitt i tre tall: total kolesterol, LDL-kolesterol og HDL kolesterol.

Identifikasjon

LDL kolesterol og HDL kolesterol bære fettavleiringer gjennom blod. HDL kolesterol bidrar til å flytte fettavleiringer av blodårene dine og inn i sikkerheten til leveren din. LDL kolesterol bærer fettavleiringer i blodårene dine.

Advarsel

En gang i blodårene dine (Takk til LDL kolesterol), disse fettavleiringer binde sammen for å danne plakk, hvilke linjer dine arterieveggene, til slutt innsnevring dem betydelig eller blokkere dem over tid.

Betraktninger

En ideell LDL kolesterol nivået er mindre enn 100 milligram per desiliter av blod, eller mg / dl. Du anses som høy risiko når ditt nivå når 160 mg / dl eller mer.

Betraktninger

Ideelle HDL kolesterol nivåer for alle er over 60 mg / dl. Du anses som høy risiko når ditt nivå når 50 mg / dl eller mindre for kvinner og 40 mg / dl eller mindre for menn.

Hvordan virker Plakk Form i arteriene?

Plakk er en opphoping av kolesterol og fettavleiringer i blodårene som begrenser blodstrømmen til hjertet. Oppbygging av plakk i arteriene kalles også åreforkalkning eller aterosklerose. Det fører til koronar sykdom.

Identifikasjon

Arteriene er blodårene som fører blod og oksygen til hjertet og andre deler av kroppen. Sunn arterier er fleksibel og elastisk. Som plakk bygger seg opp, blir arterier snevret, slik at mindre blod kan strømme gjennom. Arterier kan bli påvirket hvor som helst i kroppen din.

Årsaker og risikofaktorer

Åreforkalkning er en langsom, progressiv sykdom som ofte begynner så tidlig som barndom. Skade på det indre lag av en arterie som kan være forårsaket av høyt kolesterol, høyt blodtrykk, nikotin eller tilstander som diabetes. Aldring og fedme er også risikofaktorer for utvikling av plakk og åreforkalkning.

Plakk

Plakk kan ha en rekke størrelser og former. Til slutt plakk kan sprekke eller briste, forårsaker blodpropp inne i arterien. Dette kan stoppe blodstrømmen helt og føre til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Progresjon

Innen du er i tenårene, blod fartøy vegger begynner å vise striper av fett. Plakett bygger sakte i løpet av mange år. En høy-fett diett, røyking og en stillesittende livsstil er faktorer som kan føre til økt dannelse av plakk.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer kan hindre eller bremse utviklingen av aterosklerose. Hvis du røyker, er det viktig å slutte. Velg et hjerte-sunt kosthold, øke aktivitetsnivået og praksis teknikker for å håndtere stress. Dette er en behandle og forebygges tilstand.

Prosedyrer for å fjerne plakk fra koronararteriene

Koronare blodårer er ansvarlig for hjertestans, eller koronarsykdom, sirkulasjon. Cardiac sirkulasjon opprettholder hjertemuskelen eller hjertemuskelen. Koronararteriene oppnå dette ved å bringe blodet, rik på oksygen og næringsstoffer, til muskelvev av hjertet. Hvis en blokkering inntreffer i koronararteriene hjertet ikke får tilstrekkelig med oksygen til å fungere effektivt. Det er noen kirurgiske prosedyrer som bidrar til å fjerne plakk fra arteriene, åpning tidligere blokkerte arterier, og tillate tilstrekkelig blodtilførsel til hjertet.

Aterosklerose

Åreforkalkning er forårsaket av en opphoping av plakk, vanligvis forårsaket av fettavleiringer og kolesterol, i arteriene. Dette kan føre til en innsnevring av blodårene, som begrenser blodstrømmen. Mer vanlig stykker av plaque ruptur og forårsake dannelse av blodpropp som kan reise til en annen del av kroppen. Dette gir fare for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Angioplastikk

Angioplastikk er en prosedyre som brukes til å øke blodstrømmen gjennom en arterie som er blokkert av plakk. Et spesielt plastrør, eller kateter, er satt inn i arterien av lysken og avansert til de koronare arteriene. Det er en ballong på enden av kateteret som er blåst opp for å utvide det området som er blitt blokkert. Ofte, en stent, eller mesh som er implantert på stedet av blokkeringen for å holde arterien åpen.

Laser Angioplastikk

Laser angioplastikk er svært lik tradisjonelle angioplastikk, med et kateter som blir satt inn og avanserte til koronararteriene. I denne fremgangsmåten, har kateteret en laser topp som benytter pulserende stråler av lys for å fordampe den plakk og åpne blodkaret.

Atherektomi

En atherektomi er en annen prosedyre som har likhetstrekk til angioplastikk. Igjen blir et kateter gjenget til de koronare arteriene. Dette kateter har en roterende barbermaskin festet til spissen. Denne barbermaskinen roterer å chip bort på plakk og fjerne det fra arterien.

Varselskilt

Snakk med legen din dersom du er i det hele tatt bekymret for ditt hjerte helse. Vokt dere for smerte følte i en eller begge armer, kjeve, nakke og mage. Se opp for en klemme følelse i brystet. Kvalme, svette, og ligheadness er mulige advarsel tegn på et hjerteinfarkt også. Kortpustethet, med eller uten brystsmerter, er et annet tegn er det på tide å kontakte lege.

Forebygging

Det er noen enkle ting du kan gjøre for å unngå åreforkalkning. Regelmessig mosjon og sunne vaner kan bidra til å forhindre plakk fra å bygge opp. Tobakksrøyk stor fart aterosklerose og bør unngås for enhver pris. Blodtrykk og kolesterol bør overvåkes. Diabetes bør holdes under kontroll. Kosthold bør inneholde næringsrike matvarer og begrense fett og sukker.

Remedy som renser plakk ut av arterier

Leger attributt plakkakkumulering i arteriene, og herding av den arterielle vegg (eller aterosklerose) som er uunngåelig resultat, til et uensartet sett av faktorer. Noen av disse faktorene inkluderer alder; genetisk disposisjon; en stillesittende livsstil; inntak av matvarer og væsker som er høy i low-density kolesterol (LDL); et høyt inntak av kalsium; og / eller overdreven røyking og alkoholforbruk. Dette er ikke en eksklusiv og ugjendrivelige sett av faktorer og ikke alle pasienter med disse egenskapene vil utvikle aterosklerose.

Fjerning av plakk

En måte for å fjerne plakk, er å identifisere den underliggende årsaken til dannelsen. Siden årsaken til plakkakkumulering er vanligvis ukjent, SaveYourHeart.com antyder at den normale fremgangsmåte er å eliminere alle risikofaktorer helhetlig. Mens denne eliminasjonsmetoden benyttes for å komme til roten av problemet, kan det også hindre andre faktorer fra å bidra til åreforkalkning også.

Ikke-kirurgiske behandlinger

En kombinasjon av et høyt vitamin-C kosthold, frisk frukt og grønnsaker, sammen med et redusert inntak av fet mat, kan gå en lang vei mot å forebygge og fjerne plakk. Å opprettholde en ideell kroppsvekt, gjør moderat og konsistent mosjon, og å avstå fra tobakk og alkohol kan også være en god resept for å forebygge og til og med fjerne plakk. Lagre Your Heart tyder på at en sunn øvelse diett bør inkludere cardio øvelser som styrker hjertemuskulaturen, som turgåing, svømming, sykling og jogging.

Kirurgi

Funksjonene i blodårene dine kan sammenlignes med et tett rør. Når arterien blir blokkert, må innskuddet som skal tømmes ved hjelp av en slags implementere. Dette er i hovedsak hvordan hjerte kirurger utfører operasjoner. Angioplastikk er den tradisjonelle og tid-testet kirurgi ifølge VascularWeb.org. Angioplastikk fjerner plakk ved hjelp av en ballong for å utvide arterien.

Bypass kirurgi er et annet alternativ. Bypass kirurgi skaper en ny vei for blodet å passere, og samtidig dempe den skadede arterie eller arterier.

Endarterectomi er et annet alternativ. Denne fremgangsmåten fjerner plakk ved å gjøre et snitt direkte inn i plakk rammede området gjennom halsen. Som med alle kirurgi, disse surgeries har fordeler, men også noen mulige bivirkninger. Vanligste risikoene inkluderer en blodpropp utvikler under eller etter operasjonen, og en gjentakelse av tilstanden etter operasjonen.

Naturlige matvarer for å fjerne plakk fra arteriene

Naturlige matvarer for å fjerne plakk fra arteriene


Aetherosclerosis er forårsaket når plakk bygger seg opp inne i arteriene, forårsaker dem til å stivne. Plakk består delvis av kolesterol. Det finnes to typer kolesterol: LDL, eller dårlig cholestoral, og HDL, det gode kolesterolet. Det antas at gode kolesterolet faktisk bidrar til å fjerne plakk fra arteriene. Å spise mat med høyt gode kolesterolet og unngå mat med dårlig kolesterol kan bidra til å fjerne plakk fra arteriene, og dermed redusere risikoen for hjerteinfarkt.

Fisk

Å spise fisk rik på omega-3 kan bidra til å redusere plakk i blodårene dine. Laks, ørret og sild er alle gode valg. Unngå steking fisk eller bruker smør i koks forberedelse, da dette legger dårlige kolesterolet. I stedet prøver sitronsaft og friske urter. Prøv å spise fisk to til tre ganger i uken for å heve gode kolesterolet.

Nøtter

Nøtter er en sunn kilde til gode kolesterolet. Som fisk, nøtter også gi kroppen din med Omega-3 fettsyrer, samt vitamin E, som også er gunstig for å senke kolesterolet. Spis nøtter i moderate; om en håndfull om dagen er en god porsjon. Selv om nøtter gi kroppen din med sunt fett, spise dem i overkant kan bidra til vektøkning. Nyt mandler, cashewnøtter, peanøtter og valnøtter, men hold deg unna nøtter dekket i sjokolade eller andre sukkerholdige pålegg.

Oljer

Enumettet oljer kan bidra til lavere kolesterol. Oliven og peanut oljer er gode valg. Bruk disse oljer til matlaging, eller nyt dem i en salat dressing eller vinaigrette.

Frukt og grønnsaker

Spise en diett rik på frukt og grønnsaker gir kostfiber, som bidrar til å redusere plakk i arteriene. Epler, bananer og pærer er spesielt gode valg. Avokado, som er rike på enumettet fett, er en annen utmerket valg. Spise mer frukt og grønnsaker hjelper deg også med å opprettholde en sunn vekt, og derfor et sunt hjerte.

Helkorn

Kostfiber kan også bli funnet i hele korn, havre og bygg. Velg hele korn brød og unflavored, naturlig havremel å senke dårlige kolesterolet. Fullkornspasta og brun ris er også gode valg.