Digidexo.com

interstitiell cystitt migrene

Hva er årsakene til migrene hodepine og interstitiell cystitt?

Hva er årsakene til migrene hodepine og interstitiell cystitt?


Migrene forårsake betydelige nivåer av smerte som ofte varer i flere timer eller dager. Interstitiell cystitt, eller smertefull blære, forårsaker smerter og press i blæren og bekken. Migrene og interstitiell cystitt vanligvis ha ulike årsaker.

Migrene Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, årsaker til migrene inkluderer nerve endringer som påvirker pasientens opplevelse av smerte. Nivåer av serotonin fall i hjernen under migrene og dette kan resultere i økt smerte opplevelser i den ytre dekke av hjernen som kalles hjernehinnene.

Utløser migrene

Migrenepasienter har ofte medisinske eller miljømessige utløsere som bringer på et migreneanfall som stress, søvn endringer eller værforandringer. Vanlige triggere inkluderer alkohol, ost og sjokolade, sensoriske stimuli som lyse lys, høye lyder og uvanlige lukter og svingninger i østrogen hormoner kan føre til migrene.

Migrene Risikofaktorer

Kvinner, personer under 40 år og personer med en familie historie av migrene har en økt risiko for å utvikle migrene.

Interstitiell cystitt Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, interstitiell cystitt ofte resulterer fra en blanding opp i signaler som blæren sender til hjernen når det gjelder behovet for å urinere. Personer med denne lidelsen kan også ha en defekt i blæren beskyttende slimhinnen som kan tillate giftige stoffer i urin for å irritere blæreveggen.

Interstitiell cystitt Risikofaktorer

Interstitiell cystitt vanligvis presenterer i mennesker mellom 30 og 50 og i kvinner. Personer med irritabel tarm syndrom eller fibromyalgi kan ha en økt risiko for å utvikle interstitiell cystitt.

Slik Spot Symptomer på interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt (IC) er en kronisk blære problem som forårsaker smerte og andre symptomer. Mer enn 700 000 amerikanere har interstitiell cystitt. Den viser ofte opp mellom 30 og 40, og kvinner er ti ganger mer sannsynlig å ha det enn menn. Ubehandlet, interstitiell cystitt kan føre til kroniske smerter, arr og noen ganger blødning. Med litt kunnskap, vil du være i stand til å oppdage symptomer på interstitiell cystitt.

Bruksanvisning

•  Vær på vakt for smerte i blæren og bekken området (området mellom navlen og låret). Hvis du har ubehag, trykk, ømhet eller intense smerter i dette området, har du ett av symptomene på interstitiell cystitt.

Merknad hvis du føler at du har en full blære og trenger å komme til badet umiddelbart, føle smerte når du tisser, eller føler at du alltid trenger å gå på do (selv når du bare har vært). Dette er alle symptomer på interstitiell cystitt.

Rekord de dager da du føler de ovennevnte symptomene. Hvis du er en kvinne, og de synes å forverres når du har mensen, kan dette være et tegn på interstitiell cystitt. Mange kvinner med interstitiell cystitt også oppleve smerter under samleie.

Også rekord muskel og leddsmerter, migrene, allergiske reaksjoner og gastrointestinale problemer som kan oppstå sammen med de mer vanlige symptomene som er beskrevet ovenfor. Interstitiell cystitt har en mystisk tilknytning til andre kroniske sykdommer som fibromyalgi og irritabel tarm syndrom.

Utdanne deg selv. Arm selv med autoritativ informasjon slik at du kan nærme seg dette problemet fra best mulig vinkel (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

 • Noen mennesker tror alkohol, tomater, krydder, sjokolade, koffeinholdige drikker og sure matvarer irritere blæren. Andre merker at kunstige søtstoffer ser ut til å gjøre sine symptomer verre. Hvis du tror noe du spiser gjør symptomene verre, teste det ved å eliminere dem og deretter legge dem tilbake en etter en.
 • Interstitiell cystitt har mange av de samme symptomene som en urinveisinfeksjon, som trenger umiddelbar behandling. Spør din lege for å ta urin kulturer for å finne ut om det er en bakteriell infeksjon tilstede. Også be om tester for å utelukke blærekreft, nyreproblemer, tuberkulose, vaginale infeksjoner, seksuelt overførbare sykdommer, endometriose, stråling cystitt og nevrologiske lidelser.

Interstitiell cystitt og Eye Infeksjon

Interstitiell cystitt og Eye Infeksjon


Hvis det oppstår interstitiell cystitt og en infeksjon i øyet på samme tid, kan de være forårsaket av forskjellige tilstander eller de kan være symptomatisk for Sjøgrens syndrom, en sykdom som påvirker immunsystemet. Det finnes en rekke andre symptomer for å se etter for å bestemme om Sjøgrens syndrom er årsaken til et øye infeksjon som forekommer på samme tid som interstitiell cystitt.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en tilstand der veggene i blæren inflame, forårsaker mye smerte. Det fører til hyppige, ubehagelig og ofte smertefull vannlating, samt smerter under samleie og smerter i bekkenområdet. Det blir ofte feildiagnostisert som en urinveisinfeksjon.

Øyeinfeksjon

Det finnes mange forskjellige typer av øyeinfeksjoner. Membranen av det hvite i øyet kan bli infisert (konjunktivitt), samt øyeeplet (blefaritt) og hornhinnen (keratitt), blant andre steder. Infeksjon kan være viral eller bakteriell, og vanligvis forårsaker betennelse og irritasjon i det infiserte området, samt utslipp og tørr eller avskalling av huden i noen tilfeller. Hvis du opplever interstitiell cystitt og også lider en infeksjon i tårekanalen, forårsaker tørre øyne, kan dette være på grunn av Sjøgrens syndrom.

Sjøgrens syndrom

Den eksakte årsaken til Sjøgrens syndrom er ukjent. Det er en autoimmun sykdom som forårsaker betennelse i visse av de kjertler i kroppen. Nippelen på øyet som skaper tårer ofte blir infisert, forårsaker svelling, blokkerer tårer og gjøre tørt øye. Hvis ikke sees å raskt kan tørrhet føre til ytterligere infeksjoner av andre deler av øyet. Sjøgrens syndrom fører også til andre vev i kroppen til å inflame; når dette skjer i blæren kan det føre til interstitiell cystitt.

Behandling

Da årsakene til Sjøgrens syndrom er ukjente, er det ingen helbredelse for tilstanden. Imidlertid kan symptomene skal behandles. Den eneste godkjente medikamenter for interstitiell cystitt er Elmiron, et medikament som utgjør innsiden av blæren for å lindre symptomer. Andre behandlingsformer som kan hjelpe interstitiell cystitt inkluderer blæren hydrodistention, som innebærer å fylle blæren med væske for å strekke den (nettsiden HealthCentral stater som strekker nerver i blæren kan gi noen lettelse fra smerte), og endring av kosthold for å fjerne noen matvarer og drikke som kan føre til irritasjon i urinblæren, som for eksempel alderen oster, løk og tofu. Ciklosporin øyedråper er utformet for å redusere betennelse i infiserte tårekjertlene. Konsultere legen din dersom du merker en mer alvorlig infeksjon som påvirker resten av øyet. Du kan trenge antibiotika for å håndtere problemet.

Betraktninger

Umiddelbart hvis du merker symptomer på interstitiell cystitt og et øye infeksjon bør du kontakte legen din. Sjøgrens syndrom fører ofte en tørr munn ved å infisere spytt kjertler. Lunge infeksjoner er også en sjelden symptom på tilstanden. Det er også noen ganger fulgt av bindevevssykdommer slik som reumatoid artritt eller sklerodermi.

Interstitiell cystitt hos barn

Interstitiell cystitt, også referert til som IC, hos barn kan være en utfordrende kronisk tilstand som påvirker et barns urinveiene og er ofte utløst av mat og drikkevarer. Interstitiell cystitt er mulig å behandle, og med en aggressiv medisinsk team og plan, barn med IC er i stand til å trives og overvinne daglige utfordringene ved å leve med IC.

Symptomer

Ifølge interstitiell cystitt Association, kan symptomene på interstitiell cystitt hos barn inkluderer urin haster, hyppig vannlating, bekken og ubehag i magen og / eller smerter. Disse effektene har en tendens til å bli assosiert med spesifikke drikke og mat triggere.

Behandling

Behandlingstilbud for interstitiell cystitt hos barn er lik voksne behandlinger, men modifisert for å være trygt for barn. Den interstitiell cystitt Association sier at kosttilskudd ledelse er den primære behandlingsalternativ for barn med interstitiell cystitt. Det er ofte koblet sammen med konservative behandlinger som Prelief, også referert til som kalsium glycerophosphate, bekkenbunnen fysioterapi, yoga og avspenningsteknikker. Medikamenter som er spesifikke for interstitiell cystitt er også tilgjengelig for behandling. Medisiner for å behandle interstitiell cystitt hos barn har ikke blitt testet, så bruken vil være opp til deg og ditt barns medisinske team.

Matvarer for å unngå

Endringer i ditt barns kosthold kan være den mest effektive selvhjelpsstrategi når du arbeider med interstitiell cystitt. Lær barnet ditt å unngå drikker som brus, saft og juice. Mat som inneholder sjokolade, bearbeidet mat og pizza kan også forårsake interstitiell cystitt symptomer til å blusse opp.

Utfordringer

Ifølge interstitiell cystitt Association, kan barn med interstitiell cystitt møte visse utfordringer som hyppige fravær fra skolen på grunn av beskaffenheten av sykdommen. Barn vil også trenge ekstra toalett pauser i løpet av dagen på grunn av sykdom. Møte med skolen tjenestemenn og lærere regelmessig for å skape en klar forståelse av tilstanden kan hindre unødvendige problemer med fravær og bad tid konflikter.

Betraktninger

Barn med interstitiell cystis kan også ha kroniske tilstander som allergiske reaksjoner, gastrointestinale problemer, fibromyalgi og vulvodynia hos jenter. Ytterligere komplikasjoner slik som inkontinens, refluks og enurese kan også være tilstede.

Røyking og interstitiell cystitt

Røyking og interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt, også kjent som smertefull blære, er en tilstand kjennetegnet ved trykk og smerter i blæren og rundt bekkenområdet. Smerten varierer fra mild til alvorlig ubehag. Rundt 1 million mennesker lider av denne helsetilstanden i USA alene.

Symptomer

Tegnene på interstitiell cystitt variere fra én person til en annen. Symptomene kan også variere i forhold til hvor lenge en person har vært lider av denne tilstanden. Tegn på dette er en vedvarende og hyppig behov for å urinere, ofte i små mengder. Et annet symptom er smerter i bekkenet (eller området mellom anus og pungen hos menn, og anus og vagina hos kvinner). Intensiteten av smerte kan endres avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. Menn som lider av denne tilstanden kan ha smerter når ejaculating, mens kvinner kan lide av smerter ved samleie.

Årsaker

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) sier interstitiell cystitt kan også være forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand. De som skaffe interstitiell cystitt har en sannsynlig feil i blæren eller lider av andre tilstander som fibromyalgi og irritabel tarmsyndrom. Studier blir stadig gjennomført for å avgjøre om arvelighet er forbundet med interstitiell cystitt.

Røyking og interstitiell cystitt

Som med mange sykdommer, kan røykerom forverre tilstanden av en person med interstitiell cystitt. Den NKUDIC sier at røyking kan føre til at det vil føre til mer kompliserte sykdommer som blærekreft.

Blære smerter ble funnet å være signifikant assosiert med røyking av forskere fra obstetrikk og gynekologi-avdelingen ved University of Iowa Carver College of Medicine. Men fordi forskningen var basert på en undersøkelse, betyr det presentere ikke vitenskapelig støtte for en sammenheng mellom røyking og smertefull blære / interstitiell cystitt. Faktisk NKUDIC forklarer, er det ingen vitenskapelige bevis som viser at røyking kan forårsake interstitiell cystitt.

Behandling

Det finnes ingen spesifikk kur for interstitiell cystitt, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Behandlinger, men kan bidra til å minske smerte at tilstanden bringer. Behandlinger inkluderer oral medisiner, elektrisk nervestimulering, kirurgi og oppblåsthet eller inflasjon av blæren.

Betraktninger

WebMD anbefaler en endring i kosthold for de som lider av interstitiell cystitt. Du kan unngå inntak av koffeinholdige drikker, sitrus drinker, mat med kunstig sukker og alkohol. Du kan også begynne å betale oppmerksomhet til noen form for mat som utløser smerter i blæren. Stretching og trener kan slappe bekkenbunnen og gi smertelindring.

Overgangsalder og interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en smertefull tilstand definert av kronisk betennelse i blæreveggen. Mange pasienter opplever blæretenesmer og frekvens, selv om ingen infeksjon er til stede. Andre pasienter kan ha kroniske smerter i nedre bekken eller blære. IC påvirker om lag 1,2 millioner amerikanere --about 90 prosent er kvinner. Hvis den forblir ubehandlet, kan IC forårsake arrdannelse eller stivne i blæreveggen, som kan resultere i manglende evne til å holde mye fluidet i blæren. Hormonelle ubalanser, allergier og giftige stoffer i urin har blitt ansett som en mulig årsak til IC, men legene er ikke helt sikker på hva som forårsaker det.

Symptomer på IC og hormoner

De fleste IC pasienter sier at deres symptomer voks og avta i løpet av menstruasjonssyklusen. For mange kvinner, symptomene blir verre i løpet av sine perioder, mens andre finner lettelse. En del pasienter rapporterer økt blæresmerter rett før eller etter sin periode eller under eggløsningen. Gaye og Andrew Sandler av IC Network si at ekspertene er uenige om effekten av hormoner på IC blæren, men de konsekvent enige om at blærer IC pasienter reagerer på stigende og fallende av hormonnivåer.

Perimenopausal blæren symptomer

I perimenopause, perioden da en kvinnes østrogennivået begynner å avta i slutten av 30-årene eller tidlig 40-årene, musklene i blæren, urinrøret og skjeden miste styrke. For de fleste kvinner, begynner selve overgangsalderen en gang på slutten av 40-tallet til tidlig 50-tallet og den fortsatte nedgangen i østrogen kan føre til økt følsomhet for smerte og andre typer blæreproblemer. Siden det er en reduksjon i smøring og blodstrøm, blæren og vaginal vev blir tørrere og dermed mer utsatt for inflammasjon. Ifølge Marcy Holmes, en sykepleier utøveren med kvinner-til-kvinner, om lag 70 prosent av kvinner med IC også har høyt aktivert mastceller, som er forbundet med en nedgang i østrogen. De mastceller frigjør histaminer, noe som kan ytterligere skade blæren, sier Holmes.

Hormonbehandling

Standard blodprøver kan hjelpe avgjøre hormonnivåer, men erstatning terapi er kontroversielt. De Sandlers si at østrogen hjelper mange IC pasienter unngå alvorlige problemer med urinblæren, men det er andre IC pasienter hvis Problemene forsterkes ved østrogen bruk. Østrogenbehandling anbefales ikke til kvinner med hjertesykdom eller som er i faresonen for hjertesykdom, slag eller brystkreft, de Sandlers si.

Medisiner

Foreløpig er den eneste FDA godkjente stoffet for IC Elmiron. Elmiron antas å belegge blæren foring, for derved å redusere inflammasjon. Antidepressiva brukes av enkelte leger å blokkere smerte. Disse stoffene er antatt å virke ved å interferere med nerve-aktivitet og redusere psykologisk stress, som kan aktivere mastceller

Blære behandlinger og terapier

Sette inn stoffer som heparin og Elmiron direkte inn i blæren hjelper noen pasienter. Mange IC pasienter har også underliggende bekkenbunnen dysfunksjon, en tilstand der bekkenbunnsmuskulaturen ikke slappe nok for enkel urinering. Bekkenbunns terapi fra en kvalifisert fysioterapeut kan være nyttig.

Hvordan å lindre symptomene av interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en kronisk blære tilstand som hovedsakelig rammer kvinner. Det kan føre til at blæren til å bli stive og ikke i stand til å utvide seg når den fylles med urin. Symptomene på interstitiell cystitt kan være ubehagelig, men det finnes måter å lindre dem selv i tillegg til legens anbefale behandling.

Hvordan å lindre symptomene av interstitiell cystitt

eliminere matvarer fra kosten din som kan irritere blæren. Dette vil inkludere sure matvarer og kunstige søtstoffer. Eksempler inkluderer sjokolade, koffein, sitrus drinker og tomater. Hvis du må ha noen av disse, begrense det til bare en om gangen, slik at hvis en bestemt mat gjør skape problemer, vil du være i stand til å identifisere det enkelt.

Ikke røyk. Røyking er en ledende årsak til blærekreft slik at folk med interstitiell cystitt ikke bør røyke. I tillegg til å forårsake blærekreft, røyking er også kjent for å forverre symptomer.

Prøv fysioterapi. Mange mennesker med interstitiell cystitt har spasmer i bekkenområdet som kan føre dem smerte. Styrking disse musklene gjennom fysioterapi kan bidra til å avlaste denne spesielle symptom. Din sykepleier eller lege skal kunne gi deg råd om øvelser som vil være nyttig.

Tren blæren slik at du tisser sjeldnere. Dette kan gjøres ved urinering på en tidsplan som fungerer for deg og praktisere avslappende musklene i bekkenet. Denne prosessen bør styres av legen din, så diskutere dette alternativet med henne først.

Snakk med legen din om en maskin TENS. TENS står for transkutan elektrisk nervestimulering. Noen i den medisinske profesjon mener dette øker blodstrømmen til blæren, og dermed styrke musklene som styrer den.

Hint

 • Interstitiell cystitt er en medisinsk tilstand som må behandles av en kvalifisert helsepersonell. Eventuelle rettsmidler du ønsker å prøve å lindre symptomene dine skal være godkjent av legen din først.

Kosthold og interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt (IC) er en kronisk blære tilstand karakterisert ved blære smerte og trykk, så vel som leilighetsvis smerte i bekkenet. Selv om det er ingen vitenskapelige bevis som støtter kosthold forårsake eller påvirke denne tilstanden, lider IC finne det nyttig å redusere eller eliminere inntak av mat og drikke som er kjent for å irritere blæren å unngå IC flareups og kontrollere sine symptomer. De fem typer mat som synes å være mest problematisk for IC lider er koffeinholdige drikker, fruktjuice, kullsyreholdige drikker, tomater og tomatbaserte produkter, og multivitaminer.

Drikkevarer

Unngå å konsumere koffeinholdige, kullsyreholdige og alkoholholdige drikkevarer samt drikkevarer med høyt syreinnhold, som for eksempel sitrus juice og tranebærjuice. Drikkevarer som inneholder histaminer, som for eksempel sjokolademelk, er også kjent for å utløse IC flareups. Velg fra flasker eller kildevann, koffeinfri, syrefri kaffe eller te, eller urtete.

Frukt og grønnsaker

Grønnsaker er generelt IC-vennlig, med unntak av konsentrert tomatprodukter og løk. De fleste frukter, men er ikke IC-barn, på grunn av deres syre og / eller kaliuminnhold. De eneste unntakene er noen av de lavere sure typer frukt som blåbær, melon og pærer.

Meieriprodukter

Melk, hvit sjokolade og egg regnes som trygge for IC lider. Mange typer ost kan være problematisk på grunn av aldringsprosessen. Det er vanligvis best å feste med mildere og friskere typer osteprodukter som fersk mozzarella, streng ost og cottage cheese. Av samme grunn er det best å holde seg borte fra yoghurt, rømme og alderen oster.

Kjøtt og Proteiner

De fleste varianter av fersk kjøtt, fjærkre og fisk bør ikke være problematisk for IC lider å inkludere som en fast del av kostholdet. Bevarte kjøtt og fisk, samt de varianter med høyt krydder innhold, kan fungere som triggere for flareups. Bearbeidet kjøtt som salami, skinke, bacon og pepperoni kan også utløse flareups. Mens ferskt kjøtt er trygt å inkludere som en del av en IC lidende vanlig kosthold, være forsiktig med krydder som rutinemessig lagt til kjøtt som ketchup, grillsaus, biff saus og svertet krydder.

Karbohydrater og Korn

Ris, pasta og brød er generelt trygt å konsumere, men rug og surdeig brød er kjent for å utløse IC flareups.

Krydder

Sukker erstatter som aspartam og sakkarin, samt de fleste sauser, krydder og konserveringsmidler, trigger flareups for de fleste IC lider. Det er en god praksis å unngå majones, sennep, krydder, benzylalkohol, sitronsyre, soyasaus, mononatriumglutamat (MSG), eddik, worcestershire saus og noen matvarer som inneholder kunstige farger og / eller konserveringsmidler. Hvitløk er en av de få krydder som ikke opptrer som en IC-trigger.

Vitaminer og mineraler

Multivitaminer er en av de sterkeste triggere for IC lider på grunn av vitamin C og B-kompleks. Det er tryggest å kjøpe vitaminer separat i stedet for å innta multivitaminer for å forenkle kontrollen utløser fra å komme inn i fordøyelseskanalen.

Hjelp for Gass Pain når du har interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt, også kjent som smertefull blære, forårsaker alvorlig blæren smerter og hyppig vannlating. Leger ved Mayo Clinic tror det kan være forårsaket av en lekkasje i den beskyttende slimhinnen i blæren, som kan tillate noen stoffer i urin for å irritere blæren. Noen pasienter som har interstitiell cystitt også lider av alvorlig luftsmerter. Gassen smertene kommer vanligvis fra et annet problem mange interstitiell cystitt lider også.

Interstitiell cystitt og irritabel tarm syndrom

IC Network er en støttegruppe for dem som lider av interstitiell cystitt. Ifølge sin forskning, omtrent en tredjedel av alle IC pasienter også lider av irritabel tarm-syndrom, en egen, men muligens relatert kolon problem. En av de viktigste symptomer på irritabel tarm-syndrom er gass og alvorlig gass smerte. På grunn av koblingen mellom interstitiell cystitt og irritabel tarm-syndrom, kan noen IC pasienter finne behandling av problemene gass forårsaket av irritabel tarm faktisk løser sine alvorlige luftsmerter.

Nødlanding Gas

Den enkleste måten å løse gass smerter forbundet med irritabel tarm-syndrom er å se på hva du spiser. Ta oppmerksom på hvilke matvarer gi deg overdreven gass og forårsake smerte. Deretter kan du bygge din egen liste over matvarer du ikke bør spise.

Generelt, høy-fiber matvarer som hele korn tendens til å gi folk flest gass, så sjekk fiber inntaket nøye. Nøkkelen er å finne ut hvor mye fiber du bør spise for å unngå forstoppelse uten at overflødig gass i tykktarmen.

Kullsyreholdige drikker også føre til at gass for noen mennesker, så enten redusere eller eliminere brus og andre kullsyreholdige drikker fra kosten.

Krydret mat også føre til at gass for noen mennesker, og de kan også irritere blæren. Eliminere dem fra kosten din vil bli en todelt fordel for din tilstand.

Laktoseintoleranse er en annen vanlig årsak til gass og oppblåsthet, så du må kanskje også se dine meieriprodukter. Den gode nyheten om laktoseintoleranse er at det er mange produkter tilgjengelig for enten hjelpe deg å bryte ned laktose eller unngå det helt. Soyamelk er en annen flott måte å erstatte vanlig melk i frokostblanding og oppskrifter.

Hvis du fortsatt er på et tap om hva som forårsaker overflødig gass, ta en titt på sukker inntaket. IC Network siterer en håndfull studier som alle viser at pasienter som ikke kan absorbere fruktose hadde også overflødig gass. Fruktose er fruktsukker, og det er også en del av vanlig sukker. Du også ofte finne fruktose i brus og mange andre matvarer du kanskje ikke tenker på, så alltid sjekke etikettene når du begynner å eliminere denne type sukker fra kostholdet ditt.

Interstitiell cystitt & Back Pain

Interstitiell cystitt (IC), noen ganger kalt smertefull blære syndrom, er en kronisk smertetilstand som er vanskelig å diagnostisere og behandle. Ryggsmerter, vanligvis i korsryggen like over bekkenet, er en del av IC smerte og har en tendens til å være alvorlig.

Hva er interstitiell cystitt?

Interstitiell cystitt påvirker nerver som signaliserer blæren fylde; du føler at du trenger å urinere mye oftere, og slimhinnen i urinblæren er vanligvis betent eller irritert. Alvorlig rygg, mage-og blæresmerter resultat.

Hva er årsakene til IC?

Ifølge Mayo Clinic, kan IC være arvelig. Andre mulige årsaker er allergi, infeksjon eller autoimmune reaksjoner, selv om disse ikke har blitt bevist.

Hva er risikofaktorer for IC?

Du har større risiko for IC hvis du er en kvinne, er 40 år eller eldre og har andre kroniske smertetilstander, som for eksempel fibromyalgi eller irritabel tarm syndrom. Mens noen mennesker er diagnostisert med IC i yngre alder, de fleste er i 40-årene eller eldre.

Hva er symptomene på IC?

Interstitiell cystitt vanligvis forårsaker alvorlig kronisk smerte i nedre del av magen og bekkenet, som omfatter nedre del av ryggen. Andre vanlige symptomer på IC inkluderer vedvarende, presserende behov for å urinere og hyppig vannlating hele dagen og natten.

Hvordan er IC behandlet?

Pentosan er en muntlig stoff som fungerer ved å beskytte blæreveggen mot irritasjon. Legen kan også anbefale at du tar antihistaminer, ibuprofen eller trisykliske antidepressiva.

Hvordan bruke en interstitiell cystitt kosthold for å redusere Blære Pain

Hvordan bruke en interstitiell cystitt kosthold for å redusere Blære Pain


Interstitiell cystitt er en kronisk tilstand som påvirker så mange som 4 millioner mennesker i USA, ifølge en artikkel på WebMD nettsiden. Symptomene ofte føler meg som en urinveisinfeksjon og sende mange lider på do ofte med følelsen av at det haster. Noen mennesker lider betydelig smerte, mens andre må forandre livet sitt på grunn av behovet for å bo nær et bad. Sykdom er forårsaket av betennelse i blæren og kan ikke behandles med antibiotika. Selv om ingen kur har blitt oppdaget for denne smertefulle tilstanden, symptomene løse seg selv i mange tilfeller. Du kan ta skritt for å overvinne smerten og leve et normalt liv. Endre måten du spiser er en tilnærming som mange lider har brukt med suksess.

IC Diet

En lenke er ikke klarlagt mellom kosthold og IC, men medisinske eksperter og lider enige om at enkelte matvarer kan være skyldig i å fremme symptomer. Både American Urological Association og American College of obstetriske gynekologi anbefaler å endre kostholdet ditt for å administrere symptomene på IC. Vanskeligheten med å forstå hvordan du endrer din diett for å lette symptomene dine er at det som fungerer for en person ikke alltid hjelpe neste person. Mens lister over gode og dårlige IC matvarer har blitt formulert, vil en bestemt diett plan ikke møte behovene til alle. En godt balansert kosthold er det overordnede anbefaling.

Formulere din diett

Det første trinnet i å formulere din IC kosthold er å finne ut hvordan matvarer påvirker deg. Start med å føre matdagbok. Skriv ned hva du spiser og når dine symptomer blusse opp. Dette skal hjelpe deg å finne ut hvilke matvarer har en negativ innvirkning på deg. Snakk med andre lider og samle informasjon fra bøker, magasiner og internett om matvarer som kan være plagsom. Når du har en idé om hvilke matvarer utløser symptomene dine, kan du prøve en eliminasjonsdiett. Unngå de mistenkte matvarer for noen dager eller uker, og deretter gjeninnføre dem inn i kostholdet ditt, ett om gangen. Hvis du har en blusse opp, kan du med rimelighet anta at du bør unngå mat du nettopp gjeninnføres. Hold en liste over alle matvarer som forårsaker du problemer.

Ting å spise

Noen mat valg synes å være nyttig for å redusere IC symptomer. Spis et godt balansert kosthold som inneholder masse friske grønnsaker, hele korn, bær, kalsium-rik meieriprodukter og magert kjøtt. Fersk mat har færre tilsetningsstoffer og konserveringsmidler enn andre produkter, mens økologiske matvarer inneholder enda færre tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Prøv forskjellige merker av bearbeidet mat og lese etiketter for å finne ut hvilke merker har færre potensielt skadelige ingredienser. Mens det er viktig for IC lider å drikke rikelig med vann, som vann å drikke kan være et dilemma. Mange synes at vannet i springen er greit, mens andre foretrekker flaskevann. Les etikettene og prøve forskjellige merker av flaskevann å finne en som er enig med deg.

Hva skal unngås

Listen over matvarer for å unngå synes å være mer spesifikk enn listen over god mat. Kaffe og sjokolade er på toppen av de fleste lider 'lister over godbiter å gi opp. Noe som inneholder koffein kan føre til et problem. Alkoholholdige drikker, kullsyreholdige drikker, tomatprodukter og kunstige søtstoffer er på listen over ting du bør unngå. Tranebærjuice og andre fruktjuicer kan utløse flare-ups i mange lider. De fleste krydret mat, fet mat og søtsaker kan irritere blæren.

Tips og advarsler

 • Lykke til og henge der, fra en IC pasient til en annen :)
 • Matvarer og drikkevarer som er nevnt i denne artikkelen er på ingen måte en uttømmende liste. Se www.ic-network-com for en grundig interstitiell cystitt diett guide.
 • Prøv å holde en matdagbok for å spore mat og drikke forbruk, og dine påfølgende nivåer av smerte eller lackthereof.
 • Denne informasjonen er på ingen måte ment å erstatte medisinske råd. Hvis du har spørsmål om å vedta en interstitiell cystitt diett, sørg for å snakke med din lege eller urolog.

Krampeløsende legemidler som brukes for interstitiell cystitt

En krampeløsende er et medikament som brukes til å behandle ulike tarm og blære lidelser, inkludert interstitiell cystitt, som forårsaker blære smerte og et økt behov for å urinere. De fungerer som et muskelavslappende middel i tarmveggen, og urinblæren, effektivt å hindre kramper.

Typer

Ifølge gihealth.com, ofte foreskrevet antispasmodika inkluderer Anaspaz, Bentyl, Librax, LevBid, Levsin, Levsinex, NuLev, Pro-Banthine og Robinul. Alle er avledet fra belladonna anlegget. De kan tas langsiktig under ledelse av en lege eller for den kortsiktige forvaltning av symptomer.

Veibeskrivelse

Du bør ta dine valgte antispasmodic minst 30 minutter før måltider, slik at det vil bli aktiv mens kroppen din fordøyer måltidet.

Forsiktig

Du bør ikke antispasmodika med alkohol, siden det kan øke døsighet.

Alvorlige bivirkninger

De fleste antispasmodics dele følgende alvorlige bivirkninger som, hvis erfarne, krever at du kontakte lege: hudutslett, uvanlige blødninger / blåmerker, forvirring, skjelvinger, tåkesyn, vanskelig urinering, uregelmessig eller hurtig puls, pustevansker og alvorlig forstoppelse.

Andre bivirkninger

Mindre alvorlige bivirkninger som kan spre under hele behandlingen inkluderer (men er ikke begrenset til) svimmelhet; tretthet; tørr munn, nese og hals; mild forstoppelse; følsomhet for lys; redusert svett; og forsiktig øke hjertefrekvensen.

Advarsel

Fordi disse medikamentene kan redusere svetting, bør man være spesielt forsiktig under varme dager eller når du trener siden det vil være svært lett å bli overopphetet selv, noe som kan føre sitt eget utvalg av medisinske problemer.

Hvordan lage Menopause interstitiell cystitt symptomene forsvinner

Interstitiell cystitt (IC) er en ubehagelig, ofte smertefull, tilstanden til den kvinnelige urinveiene. IC kan påvirke kvinner i alle aldre, men har en tendens til å være mest utbredt i løpet perimenopause og overgangsalder. Ifølge Dr. Denise Howard, er den spesifikke årsaken til denne tilstanden er ukjent, men resultatet er ødeleggelsen av blæren fôr, som fører til smerte, hyppig vannlating og problemer med å tisse. Behandling av IC kan være vanskelig, men du kan ta skritt for å forbedre og selv eliminere symptomene.

Bruksanvisning

•  Endre kostholdet ditt. Eliminere kaffe, te, brus, juice, frukt og alle sure matvarer. Unngå krydder og matvarer som kan irritere magesystemet som nøtter, sjokolade og ost. Noe som kan være vanskelig å fordøye i øvre GI kan være irriterende. Inkluder mat med høyt kalium, for eksempel bananer og poteter.

Drikk minst seks 8 oz. glass vann om dagen. Hvis en av dine symptomer er hyppig vannlating, hjelper ekstra vann for å rense systemet.

Ta et daglig multivitamintilskudd og ekstra kalsium og magnesium. Prøv Cornus, rabarbra, og gresskar frø ekstrakt som alle ble vist i en studie av KE Whitmore, å ha positive effekter på blæren helse.

Do yoga. Enten lære deg selv med hjelp av en instruksjon guide eller, hvis praktisk, bli med i en klasse. Vær spesielt oppmerksom på de oppgaver som strekker og strekker de mage- og bekkenbunnsmusklene og de som er rettet mot vaginal og rektal muskler.

Lær avspenningsteknikker. Smerte har en tendens til å være syklisk: spenningen øker smerte og økt smerte øker spenningen. Lær å stoppe syklusen med gode avspenningsteknikker som bruker visualisering og dyp pust.

Lær akupressurpunkter og hvordan du kan manipulere dem til å få fritak. En akupressur terapeut kan lære deg spesifikke teknikker, eller du kan lære på egen hånd ved å følge lett tilgjengelig instruksjon guider.

Tips og advarsler

 • Ikke lide i stillhet. Få all den hjelp du kan. Snakk med legen din, sykepleier, venner og slektninger. Tilgang web-basert støtte grupper hvor du kan få svar på alle dine spørsmål. Hold legen informert om eventuelle vitaminer og urter du tar, og eventuelle andre tiltak du tar for å forbedre tilstanden. En god lege vil være din beste kilde for sekundære omsorgspersoner som akupressur utøvere, kliniske ernæringsfysiologer og avslapping trenere.
 • Se en kvalifisert lege før du prøver noen selvhjelps prosedyrer.

Tegn på interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt, også referert til som IC, er et begrep som brukes for å beskrive et syndrom der pasientene enten har en kronisk trang til å urinere eller fortsette å urinere på en hyppig basis. Trangen til å urinere eller vannlating i seg selv kan være ledsaget av smerter i bekkenet av kroppen.

Betegnelsen "cystitt" refererer til en betennelse i blæren, men betennelse i blæren kan være forårsaket av en rekke forskjellige sykdommer, innbefattende en bakteriell infeksjon. Personer med interstitiell cystitt har symptomer på syndromet, men legene kan ikke finne noen årsak, inkludert bakteriell eller viral, for deres tilstand.

Mer enn 1 million mennesker i USA lider av interstitiell cystitt, og de fleste er kvinner. Noen av symptomene på interstitiell cystitt er som følger.

Endringer i blærekapasitet

Personer som lider av interstitiell cystitt kan oppleve at de ikke lenger har samme blærekapasitet som de en gang hadde, noe som resulterer i et behov for å urinere oftere enn før. Disse personene kan ikke være i stand til å drikke så mye eller vente så lenge mellom turer til badet.

Trang til å urinere

Pasienter som lider av interstitiell cystitt rapporterer at de stadig føler trang til å urinere, om de ender opp med urinering eller ikke. Denne trangen fortsetter utover dagen og kvelden.

Trykk og smerte

Interstitiell cystitt fører ofte fornemmelser av ømhet, trykk og smerte rundt blæren. Disse følelsene kan bli følt hvor som helst i bekkenet, inkludert nær perineum (mellomrommet mellom anus og vagina hos kvinner, eller mellom anus og pungen hos menn). Denne smerten vil øke etter hvert som blæren fyll og vil redusere etter den lidende lindrer selv.

Dyspareuni

Dyspareuni er betegnelsen som brukes for å beskrive seksuell omgang som er smertefullt. Kvinner som lider av interstitiell cystitt tendens til å lide av dyspareuni på grunn av betennelse i blæren og ømhet i bekkenområdet forårsaket av syndromet.

Ubehag i Genitalia

Menn som lider av interstitiell cystitt ofte finner at de har smerter eller ubehag i enten pungen, penis, eller begge deler.

Identifisere symptomer på interstitiell cystitt

Personer som lider av interstitiell cystitt finner ut at de ikke alltid har symptomer eller at symptomene blir verre til visse tider. Kvinner, for eksempel oppleve at symptomene ofte bli verre når de forventer sine perioder.

Mens symptomer kan være forskjellig hver dag, vil personer som lider av interstitiell cystitt over en lengre periode oppleve at symptomene blir stadig verre ettersom tiden går. Interstitiell cystitt kan behandles med diett modifikasjoner og muntlig medisiner, så sørg for at du søker råd hos helsepersonell i det øyeblikket du mistenker at du har et problem

Retningslinjer for Gjenta hyperbar oksygenbehandling for interstitiell cystitt

Retningslinjer for Gjenta hyperbar oksygenbehandling for interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt, ofte referert til som smertefulle blære, er karakterisert ved ubehagelig blæretrykk, blære smerte og, noen ganger, bekkensmerter. Ifølge Mayo Clinic, er anslagsvis én million mennesker berørt av denne tilstanden, de fleste av dem kvinner. Hyperbar oksygenbehandling er en tilnærming som viser løfte.

Hyperbar oksygenbehandling

Når gjennomgår hyperbar oksygenbehandling, pasienter puster 100 prosent oksygen ved trykk to til tre ganger større enn atmosfærisk (havnivå) trykk. Ved å tvinge oksygen til vev ved kontrollert trykk, vil oksygeninnholdet i de røde blodlegemer øker for å fremme helbredelse av skadet vev. HBO terapi er en mer effektiv måte å tvinge oksygen til vev enn topiske applikasjoner.

Fordeler

Ifølge Henry Spink Foundation, gir HBO terapi en rekke fordeler. Vi presenterer høye nivåer av oksygen under høyt trykk kan gi umiddelbar støtte til områder med nedsatt blodstrøm. Støtter disse kompromitterte områder med oksygen kan opprettholde vev levedyktighet

HBO terapi kan også fremme dannelsen av nye blodkar, noe som i sin tur kan øke blodstrømmen. Økt blodgjennomstrømning gir mer næring til berørte områder for å lette helbredelse.

I tillegg øker HBO terapi immunforsvaret ved å styrke de drepende evner av hvite blodceller til å ødelegge bakterier, giftstoffer og frie radikaler.

Protokoll for bruk av HBO Therapy

Selv om oksygen under økt press kan produsere gunstige effekter, kan det også produsere giftvirkninger dersom det gis feilaktig. Som sådan bør medisinsk utdannet personlig administrere denne prosedyren i trykkamre (Vedlagt avlukker). Den hyperbarisk trykk inne i kammeret blir øket langsomt, og når behandlingen er fullført, blir normaltrykk gjenopprettes langsomt.

Retningslinjer for bruk av HBO Therapy

Albany Medical Center sier at antall HBO behandlinger er forskjellig for hver enkelt pasient, avhengig av den kliniske respons hos individet. I gjennomsnitt varer hver behandling omtrent to timer. Det kan gis én eller to ganger daglig. Så mange som 10 til 12 behandlinger kan være nødvendig. I tilfeller hvor angiogenese (generere blodkar) er det primære målet, kan 30 til 40 behandlinger være nødvendig.

HBO behandling ikke bør brukes til å erstatte tradisjonelle behandling, men kan brukes som en medhjelper behandling for å forbedre heling

Side Effects

Pasienter som gjennomgår HBO-behandling kan oppleve øret ubehag, blokkert bihulene eller midlertidige endringer i synet. Barn kan kreve rør i ørene. HBO behandling anbefales ikke for pasienter med lunge abnormitet.

Effektiv behandling

En artikkel med tittelen "hyperbar oksygen for behandling av interstitiell cystitt," publisert juli 2004 i "European Urology," rapporterte at en liten pilotstudie viste at HBO er effektive i behandling av interstitiell cystitt. Behandlingen førte til vedvarende reduksjon av bekkensmerter og det haster å urinere. Det har også forbedret funksjonell blærekapasitet.

Medisinering for interstitiell cystitt

Medisinering for interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt (IC), eller smertefull blære, resulterer i smerter eller ubehag i bekkenet eller blære. Årsakene til IC er ukjent, og på grunn av dette medisiner og behandlinger er rettet mot å lindre symptomer.

Historie

Det antas at det første tilfellet av interstitiell cystitt ble diagnostisert så langt tilbake som på midten av 1800-tallet. Selv i dag er det svært lite kjent om sykdommen.

Typer

Det er tre primære typer IC: nonulcerative interstitiell cystitt, ulcerøs interstitiell cystitt, og autoimmune interstitiell cystitt.

Effekter

Interstitiell cystitt antas å være et resultat av feil cellevekst langs de indre vegger av blæren. Et stoff som bare er kjent som antiproliferativ faktor (APF) antas å forårsake feilaktig cellevekst som resulterer i IC.

Behandling

Den eneste reseptbelagte medisiner for interstitiell cystitt godkjent av Food and Drug Administration er pentosanpolysulfat natrium (Elmiron). Over-the-counter medisiner som antihistaminer og ibuprofen kan lette symptomer på IC.

Fakta

Ifølge Cleveland Clinic Journal of Medicine, er interstitiell cystitt mer vanlig hos kvinner enn menn, og opp til 12 prosent av kvinner kan ha symptomer på IC.

Menyen for kvinner med interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt (IC) er en smertefull tilbakevendende tilstand som slår blæren og omkringliggende vev. En person med IC kan oppleve mild ubehag, ømhet, trykk, hyppig trang til å urinere eller intens smerte. Intensiteten av smerte kan variere kraftig, og tilbakefall kan være uregelmessig. Flere symptomer kan oppstå på en gang. Diet kan spille en rolle i å forverre tilstanden.

The Role of Diet

Mange medisinske forskere tror IC er forårsaket av én av fem faktorer. En defekt i epitelet av blæren kan tillate passasje av irriterende stoffer i urinen til å gå inn i blærevevet. Mastceller kan også være defekt, frigjøre histamin og andre irriterende kjemikalier inn i blæren. Noen ganger er det et stoff i urinen som irriterer og skader på innsiden av blæren. I noen tilfeller nervene som bærer blære sensasjonen endres forårsaker vannlating eller en fylling blæren til å føle smerte. Endelig kan kroppens immunsystem faktisk angripe blæren og føre til irritasjon. Sannsynligvis er de fleste IC betennelser er sannsynlig å ha blitt forårsaket av en kombinasjon av faktorer.

Bevis på rollen til diett i IC

Selv om det ikke er direkte vitenskapelig bevis knytter kosthold til interstitiell cystitt, mange opplever at visse kalium rik mat, kan koffein og sitrus drikker forverre IC symptomer på blæren. I tillegg til kunstige sweetners, høy syre matvarer, alkohol, tomater, krydder, sjokolade og andre matvarer kan også være knyttet til betennelse. Leger rapporterer en viss suksess med å fjerne spesifikke matvarer fra kostholdet for å redusere symptomene.

Identifisere Mat Irritanter

Diett diett består av å fjerne alle potensielle mat irritanter fra kostholdet for et par dager for å se om symptomene bøte. Hvis ja, er å legge en matvare tilbake til dietten hver dag og se for IC symptomer for å komme tilbake. Hvis de gjør det, gjør et notat av mat og deretter fjerne det fra kostholdet. Fortsett å legge til nye matvarer til du identifisere hvilke som forverrer IC smerte og ubehag, og hvilke som ikke er det. Så bare unngå slike matvarer for fremtiden. Dette skal hjelpe deg å redusere tilfeller av IC smerte.

Interstitiell cystitt og gjær infeksjon

Interstitiell cystitt og gjær infeksjon


Interstitiell cystitt og gjær infeksjon begge påvirker urinveiene. Begge tilstander kan forekomme uavhengig av hverandre eller samtidig, og har lignende symptomer. Behandlingen avhenger av typen av problem, og årsaken.

Betydning

Interstitiell cystitt og gjær infeksjoner kan både føre til smertefull blære og urinveissymptomer, inkludert hyppig vannlating, kløe og svie.

Typer

Interstitiell cystitt er en betennelse i blæren og kan være forårsaket av svært sure matvarer som kaffe, brus og sitrus. Gjær infeksjoner er forårsaket av en overvekst av Candida albicans, en sopp som forekommer naturlig i den slimete slimhinnen i fordøyelseskanalen og munnen, men veksten kan bli produktive og skape urinveisproblemer.

Symptomer på interstitiell cystitt

Symptomer på interstitiell cystitt (IC) inkluderer hyppig og smertefull vannlating og nedre magesmerter. IC er mistanke når det ikke er noen bakterier som er tilstede under testing som skulle tilsi en blære infeksjon.

Symptomer på gjær Infecton

I tillegg til smertefull og hyppig vannlating og kløe, kan gjær infeksjoner forårsake en gul eller hvit utflod eller stikkende lukt. Noen ganger er det ingen åpenbare tegn på gjær annet enn kløe, svie eller hyppig eller smertefull vannlating.

Behandling

Behandling for IC inkluderer drikke mer vann og redusere eller eliminere koffeinholdige drikker som te, kaffe og brus og redusere sure matvarer som tomater og sitrus. Behandling for gjær infeksjon inkluderer å øke vanninntaket og redusere eller eliminere sukker fra kosten. Ta daglige acidophilus kosttilskudd bidrar også redusere gjær overvekst. Det er også anti-sopp medisiner tilgjengelig.

Hvordan unngå løfting når du har interstitiell cystitt

Hvordan unngå løfting når du har interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt er en lidelse som fører til smerte i blæren og i blæren regionen. Symptomer på interstitiell cystitt variere fra mild ømhet til sterke smerter i blæreområdet. Kvinner kan oppleve mer smertefulle symptomer under menstruasjon eller samleie. Noen pasienter blir bedt om å unngå huk eller løfte noe mer enn £ 20 for å unngå fakkel-ups. Fordi fysisk stress kan påvirke blæren hvis du har interstitiell cystitt, unngå å løfte så mye som mulig.

Bruksanvisning

•  Gjennomføre en ting om gangen. For eksempel når du tar dagligvarer fra bilen, få inn flere elementer på en gang i stedet for en hel pose. Selv om du vil gjøre flere turer, vil kroppen din takke deg for det.

Bruk en ryggsekk hvis du må bære gjenstander som veier til sammen mer enn 20 kg. Plassere den tomme sekken på toppen av en stol eller bord, og ikke på bunnen. Fyll sekken med elementene. Zip opp sekken og sette den på ryggen, uten huk, mens den er på bordet eller stolen. Sakte stå opp og vedlikeholde oppreist mens du bærer sekken.

Be om hjelp fra en venn eller nabo. Hvis du trenger å ha noe i løpet av £ 20 løftet, har noen andre gjøre det for deg. Selv om det kan være ubehagelig å spørre, vil det være langt mer sunt for deg i det lange løp.

Unngå trening som krever at du gjør heiser eller knebøy. Dette inkluderer vektløfting --- enda mindre vekter --- og huk mens du gjør lunges og lag i ballett.

Hvis du har et barn, kan du bruke en rullende barnevogn stedet for å bære ham. Hvis hun er en pjokk, forklare henne hvorfor du ikke kan plukke henne opp. Be henne om å gå i stedet. Barnet ditt kan overraske deg med sin nyvunne uavhengighet.

Tips og advarsler

 • Snakk med legen din om andre tiltak du kan gjøre for å unngå tunge løft. De kan hjelpe i din daglige rutine.
 • Unngå tunge løft er ikke en behandling for interstitiell cystitt.

Tester for interstitiell cystitt

Tester for interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt forårsaker ubehag og smerter i bekkenet. Tilstanden kan også føre til at du føler deg som om du trenger å urinere ofte. Interstitiell cystitt er også kjent som smertefull blære. Smerten du opplever kan øke når blæren blir full. Ifølge Mayo Clinic, påvirker interstitiell cystitt ca 1 million amerikanere, med kvinner er mest berørt. Symptomene på interstitiell cystitt kan etterligne andre medisinske tilstander, som for eksempel en urinveisinfeksjon. Din lege kan utføre flere tester for å vite den eksakte årsaken til dine symptomer.

Foreløpige eksamen

Din lege vil spørre om dine symptomer, som for eksempel hvilken type smerte du opplever, hvor ofte du er i smerte, og hvor ofte du urinerer. Legen din vil prøve å utelukke om du opplever en urinveisinfeksjon ved å spørre om urinen er grumsete eller blodig, hvis det brenner når du tisser, hvis du har hatt feber, hvis du har hatt kvalme og oppkast, eller hvis du opplever smerte i øvre del av ryggen eller på sidene.

Bekken eksamen

For kvinner som kan lide av interstitiell cystitt, vil et bekken eksamen bli gjennomført for å utelukke andre medisinske tilstander, som for eksempel vaginitt (en betennelse i skjeden). Under en bekken eksamen, vil legen føle din indre organer, samt sjekke de eksterne kjønnsorganene. Din anus og endetarm kan også bli undersøkt. Ifølge American Family Lege, kan en bekken eksamen også oppdage hvis du opplever noen ømhet i bunnen av blæren.

Urinanalyse

Du vil bli bedt om å avgi en urinprøve for å se etter noe unormalt i din urin. Med en urinprøve, er din lege sjekke for eventuelle bakterier, eller hvite og røde blodlegemer. Dersom bakterier, eller hvite og røde blodlegemer, vises, er du sannsynligvis lider av en infeksjon i urinveiene. Hvis du fortsetter å ha symptomer på hyppig vannlating og smerter i bekkenet, men urinprøver forblir negative, vil legen avgjøre at årsaken til symptomene dine peker mot en diagnose av interstitiell cystitt.

Kalium Følsomhetstest

En kalium-sensitivitetstesten krever en oppløsning av kalium-klorid og vann for å bli plassert inn i blæren. Hver løsning vil bli plassert inn i blæren en om gangen. Du kan deretter vurdere det haster for å måtte urinere og rangere noen symptomer på smerter opplevd. Hvis du merker at du har mer smerte med kaliumklorid, er en diagnose av interstitiell cystitt sannsynlig. Ifølge Mayo Clinic, hvis du har en normal blære, du vil ikke føle noen smerte eller sterkt behov for å urinere med en kalium sensitivitet test.

Cystoskopi og Cystodistension

En cystoskopi er gjennomført for å skjelne den eksakte årsaken til dine symptomer. En liten, tynn slange kjent som en cystoscope er plassert inn i urinrøret. På slutten av cystoscope er et kamera, som kan undersøke blæren fôr. Legen din kan også fylle blæren med væske i en annen prosedyre kalt cystodistension. Cystodistension vil bestemme din blærekapasitet.

Biopsi

En biopsi fjerner en liten mengde av vev fra blæren og urinrøret. En biopsi er vanligvis utføres under en cystoskopi prosedyre. Den vevsprøve tatt fra blæren og urinrøret er plassert på et lysbilde en undersøkt under et mikroskop for noe unormalt. I mange tilfeller vil legen se etter tegn på blærekreft, eller andre alvorlige medisinske tilstander som kan være årsaken din smerte.