Digidexo.com

Rift på øyet smerter kan tyde på

Hva Smerter Kan Angst Årsak?

Den angstlidelser Association of America (ADAA) sier at smerte kan ofte være en indikator på angst. Disse symptomene kan omfatte smerter som hodepine, ømhet og muskelspenninger.

Magesmerter

Ett symptom ofte forbundet med angst er magesmerter. Det anbefales at hvis du opplever magesmerter, få en lege mening før regjerende det ut som angst-relatert.

Brystsmerter

Et annet vanlig symptom på angst er brystsmerter og ubehag. Ofte andre angstrelaterte problemer, for eksempel spenning eller tetthet, kan øke smertenivå.

Back Pain

Angst kan føre til muskelspenninger, som er grunnen chonic nedre ryggsmerter oppstår når noen lider av angst eller stress.

Kroniske smertetilstander

De med angstlidelser ofte lider av kroniske smerter lidelser i tillegg. De forstyrrelser assosiert med angst er: artritt, fibromyalgi, migrene og ryggsmerter.

Livsstil

Den ADAA tyder på at god ernæring, regelmessig mosjon og søvn ledelse kan hjelpe symptomer som oppstår med angst og kroniske smertetilstander.

Hvordan gjenkjenne atferd som kan tyde på selvmordstanker

Hvordan gjenkjenne atferd som kan tyde på selvmordstanker


Selvmord er generelt ansett som en "tabu" emne. Det er imidlertid et tema som faktisk trenger mer oppmerksomhet. Enhver person, uansett alder, og når som helst kan vurdere å ta sitt eget liv. Det er mange forskjellige grunner til at man kan vurdere denne ruten, og begrunnelsen er avhengig av den enkelte. Hvis du mener at noen kan vurdere selvmord, er det viktig at du lærer så mye som du muligens kan for å forstå denne sinnstilstand. Dette vil tillate deg å hjelpe personen i den mest hensiktsmessige måte som er tilpasset dem. Hver atferd som kan tyde på selvmordstanker vil bli oppført i en "trinn"

Bruksanvisning

•  Det første trinnet i å bestemme hva atferd kan reflekteres når noen vurderer selvmord er å forstå hvilke typer årsakene til at man kan vurdere å ta sitt eget liv. Jeg har detaljerte noen av de vanligste situasjonene nedenfor. Vær spesielt oppmerksom på, men at det er mange mulige årsaker. Dette er bare en liten liste som kan komme i betraktning for anvendelse av denne stolpe.

Et individ kan ha nylig mistet en ektefelle på grunn av selvmord, naturlig død, sykdom eller skilsmisse.

Hvis en person har en historie med mislykkede selvmordsforsøk, de er mer sannsynlig å vurdere dette alternativet for utgivelse på nytt hvis en uutholdelig situasjon oppleves.

De som har en historie med selvmord i familien kan følge med et forsøk eller hensynet til å ta sitt eget liv.

Ulike former for overgrep kan få en til å føle seg som om deres eneste flukt fra smerte, byrder, og hemmeligheter som de holder er å gjøre unna med sine egne liv. Dette dekker overgrep som er psykisk, seksuell og fysisk.

Individer som er avhengige av alkohol, illegale rusmidler, og reseptbelagte medisiner kan oppleve selvmordstanker. Det er mange tilfeller der en person kan avhengige tungt på litt over-the-counter medisiner og vurdere selvmord.

Hvis man har opplevd et nylig tap av en venn, slektning eller noen andre de bryr seg om, kan de føle at dette er en løsning for å unnslippe de følelsene som de opplever.

Mange mener at dette er et alternativ når de lider av helsemessige forhold og sykdommer som kan påvirke deres generelle livskvalitet.

De som føler seg overveldet fysisk og / eller følelsesmessig kan vurdere dette.

Enkelte fagfolk er mer utsatt for selvmord enn andre. Høyrisiko karrierer inkluderer politi, ambulansepersonell, leger, og til og med lov karrierer.

De som lider av en form for psykisk lidelse kan være utsatt for opplever hensynet til selvmord

Den første og mest åpenbare atferd som kan bli utstilt når noen opplever selvmord er at de nevner det faktum at de ofte føler seg som om de ønsker å gjøre unna med seg selv. Dessverre er det mange mennesker som uttrykker dette til andre ofte sett på som en som ønsker oppmerksomhet. Selv om dette kan være sant i noen situasjoner, er ikke det bare riktig at de får den oppmerksomhet og hjelp som de søker? Hvis de føler behov for å uttrykke sitt ønske om å drepe seg selv, er det bare riktig at vi tar deg tid til å ta dem på alvor og hjelpe dem med å få den hjelpen de trenger. De fleste som opplever dette tenkemåte er ikke "gal", eller noe sånt, de er bare ikke utstyrt med de riktige mestringsstrategier for å håndtere de tingene i livet som er overveldende dem. Det er viktig at alle selvmords uttrykk tas i seriøs vurdering.

Den neste oppførsel er litt vanskelig å tolke noen ganger. Dette er hvis personen har nylig jobbet med et tap av noen art, opplevd en traumatisk hendelse, eller noe annet har skjedd i deres liv der depresjon og angst oppleves. Mens det er sant at disse menneskene kan ha oppstått selvmordstanker, ikke alle gjør. Noen ganger, disse menneskene trenger en liten justering tid. Men det er ikke en dårlig idé å sjekke inn med dem og sørge for at alt går så bra som mulig, og la dem vite av tilgjengeligheten din hvis nødvendig.

Den neste atferd som kan oppleves er at den enkelte trekker seg fra andre. En person som en gang verdsatt sin familie, og venner, og til og med kollegaer kan plutselig dukke opp som om de ønsker å være alene og asosial. Det er mulig at en periodisk tilbaketrekning kan være nødvendig for å håndtere alvorlige følelser uten selvmordstanker. Men hvis du er bekymret, ikke vente rundt for tolkning fordi du kan finne at du er for sent. Hvis du har en bekymring, ikke vær redd for å uttrykke dine bekymringer til den enkelte som du mener kan være på veien til selvødeleggelse.

Mange mennesker som opplever selvmord kan forsøke å gjøre mange ting på en gang for å holde seg opptatt og prøve å "push" tanker ut av hodet. Du kan finne en person å kaste seg inn i deres arbeid, sine studier, samfunnsprosjekter, og andre typer aktiviteter for å holde sine tanker om andre ting. Selv om dette kan faktisk være en positiv ting fordi de prøver å overvinne de tanker som de opplever, kan det likevel være en god idé å oppfordre rådgivning eller at de snakker til en betrodd venn. Hvis personen opplevd noen "down" tid, eller hvis de holder seg for opptatt, kan de oppleve utmattelse, og andre unødige påkjenninger på kropp og sinn. Det kan også være mulig at de blir så lei av å prøve å skyve tankene ut av hodet sitt ved å bo opptatt at de endelig bare gi etter og ta sitt liv.

Atferd som anses som "hensynsløs" for de fleste, og ikke gjenspeiler den normale atferd av personen kan indikere et stort potensial for selvmord. For eksempel, hvis stoffet misbruk av alkohol og narkotika er erfarne, være uvøren i seksuelle affærer og andre aktiviteter kan faktisk tyde på at den enkelte ikke lenger verdsetter livet sitt og er på en høy risiko for å ta sitt liv. Hvis du oppdager noe ut av "normen", bør det være en bekymring. Ikke vær redd for å nærme seg den enkelte og forlenge en hjelpende hånd. Til slutt, kan denne gesten være hva som hjelper dem med å få til den hjelpen de trenger det mest.

Hvis du vet at en person har opplevd en personlig tap av noe slag - død av en kjær, tap av arbeid - eller lignende ting, bør du holde et øye med deres generelle oppførsel. I tillegg til dette, hvis de har opplevd noen form for traumer, slik som å være et offer for en forbrytelse, vold, seksuelle overgrep, og andre områder som er langs de samme linjene, kan du oppleve at de opplever mye følelser og følelser. Disse kan eller ikke kan være åpenlyst vist, men de er der. Dvelende bak disse følelsene kan være et sterkt ønske om å begå selvmord.

Det er mange som anser selvmord som faktisk vil begynne å lage ordninger. Dette kan inkludere å sette opp gravferden, noe som gir eiendeler til andre, slik at de tar kontakt med visse mennesker og uttrykker visse ting til disse menneskene, rense ut sine hjem, skriver en vilje, og selv skrive notatet at de vil forlate bak når de bestemmer det er på tide for dem å gå. Hvis du fange noen form for denne aktiviteten skjer, bør den varsle deg.

Det er mange enkeltpersoner som vil begynne å miste interessen for ting som de en gang likte. Disse personene kan også tillate at deres personlige utseende å falle. De kan ikke være så bekymret for hvordan de ser ut, eller deres helse. Dette kan noen ganger være et tegn på grunnleggende depresjon, men det kan tyde på at den enkelte har mistet motivasjonen til å leve også.

Endelig er det mange tilfeller der all atferd vil helle mot det faktum at den personen som lider med selvmordstanker er elendig. Det er noen tilfeller, men når en person går fra deprimert til optimistisk. Dessverre er dette ikke alltid utgjør utvinning. I mange tilfeller betyr det at sinnet har blitt gjort opp og personen har kommet til enighet med det faktum at de kommer til å begå selvmord.

For mange i denne sinnstilstanden, er lettelse erfaren når selvmordsplaner er på plass og alt som kreves er noen endelige retusjeringen i deres liv. Dette kan bety at de har kommet til enighet med denne beslutningen, og er klar til å møte sine valg. I alle virkeligheten, bør denne oppførselen være atferd som forårsaker mest bekymring. Hvis dette skjer, vil du vite at dette er en person som er svært alvorlig om å avslutte livet.

Hvis du identifisere atferd som kan tyde på selvmordstanker, er det viktig at du vet hvordan du skal håndtere situasjonen. Stol på meg, er det viktig at du vet hva du skal gjøre og når man skal gjøre det. Jeg har opplevd selvmord førstehånds mer enn én gang i mitt liv. Stol på meg når jeg sier at hvis du ikke vet hva du skal se etter, eller ignorere atferd, er det svært sannsynlig at personen kan til slutt gi etter, og du vil bli liggende igjen for å håndtere følelser, tap, og skylden. Følgende detaljer noen handlinger som du kan ta:

Snakke med personen direkte, og være så ærlig som mulig. Hvis du ønsker å vite om de vurderer selvmord, spør dem. Sørg for å lytte til deres tone, deres ord, og se sine handlinger. I mange tilfeller vil munnen si "nei" og resten av kroppen vil si "ja". De bare kan være redd eller flau for å innrømme det. Mange kan også føle som om de forteller noen de vil bli dømt som "gal" - når dette er egentlig ikke tilfelle i det hele tatt.

Hvis du føler deg som om personen er suicidal, kan det være lurt å diskutere bekymring med venner og familiemedlemmer. Hvis personen har fortalt deg noe i tillit, betyr det ikke å bli avslørt, men du kan bare nærme familiemedlemmer og / eller venner og la dem vite, "hei, vet du, _ __ virker som de er ganske urolig . Bare holde et ekstra øye med dem ".

Hvis den enkelte har tilgang til våpen, er det viktig å enten konfiskere dem eller kontakte de rette myndigheter for riktig intervensjon.

Hvis selvmordstanker er innlagt, informere den enkelte at det er rådgivning alternativer tilgjengelig og hjelpe dem med å få den hjelpen de trenger.

Hvis du føler deg som om personen er en umiddelbar fare for seg selv, kan du ringe politiet umiddelbart.

Suicidale tanker kan påvirke enhver person, når som helst. Tanker om selvdestruksjon og atferd som kan føre til selvutslettelse ikke alltid bety at en person lider av en psykisk lidelse, eller at de er "gal". Mesteparten av tiden, rett og slett betyr det at en person er usikker på hvordan man skal håndtere visse hendelser og følelser i deres liv. Mange ganger, personen virkelig ikke ønsker å dø, men de føler seg innesperret i av sine egne følelser og slett trenger en måte å takle de tingene som er overveldende dem.

Hva er årsakene til plutselige smerter i brystet?

Det er mange ting som kan forårsake smerter i brystet. Noen ganger denne smerten kan oppstå plutselig. Mesteparten av tiden, er det forårsaket av forhold som er ingenting å bekymre seg for, men noe uvanlig smerte - spesielt hvis det er ledsaget av betennelse, feber eller pustebesvær - bør bringes til oppmerksomhet fra helsepersonell.

Brystkreft

De fleste kreft klumper er ikke smertefull. Inflammatorisk brystkreft (IBS), derimot, er en sjelden form for brystkreft som er ekstremt aggressiv og presenterer ikke med en klump. Siden IBS utvikler seg raskt, kan det komme plutselig med rødhet og en hoven bryst. Det kan også være en følelse av varme i brystet. Dette er forårsaket av en blokkering i lymfeårer i huden ved kreftcellene.

Graviditet

Brystsmerter er ofte en av de første symptomene på graviditet, da brystene begynner å vokse til å forberede amming (produsere melk). Det er mest alvorlig i første trimester og forekommer oftere hos unge kvinner. Noen brystsmerter er ikke uvanlig etter fødselen, men plutselige smerter kan tyde på en byll i en kvinne som ammer.

Hormoner

Cyster som kommer og går med den månedlige syklusen kan være smertefullt. Fibrocystic endringer er en vanlig tilstand som forårsaker brystsmerter for mange kvinner. Smerten kan noen ganger komme plutselig. Fibroadenomas kan også være svært smertefullt. Begge disse forholdene er ikke-kreft, men klumpene kan fjernes hvis de er for store eller føre til overdreven smerte. Hormonelle endringer som følge av overgangsalderen kan forårsake plutselig brystsmerter.

Skader og infeksjon

En skade i brystet eller musklene rundt brystet kan føre til plutselige smerter. Skade på rygg eller nakke fra leddgikt kan påvirke nervene til å forårsake plutselige smerter i brystet. En infeksjon i brystet kan komme plutselig - spesielt i dagene etter fødsel. Dette kan være svært smertefullt, ofte ledsaget av hevelse og feber. En infeksjon som må behandles med antibiotika av en lege.

Andre betingelser

Ehlers-Danlos syndrom, en sjelden sykdom i bindevev, kan føre til brystsmerter. Costochondritis, en betennelse i brystveggen, er en annen tilstand som kan forårsake plutselig, alvorlig brystsmerter. Det kan behandles med anti-inflammatoriske medisiner som vil hjelpe lindre smerten. Det er også mulig å føle plutselige brystsmerter fra leverskader.

Hva gjør du for abdominal gass smerter?

Menneskekroppen kan passere gass opptil 12 ganger per dag, og kanskje mer avhengig av kostholdet. Svelger luft, høyt inntak av fiber og forbruk av kullsyreholdige drikker er bare noen få ting som kan skape overflødig gass. Mest gassen passerer uten smerte; men kan utskeielser bygge opp i systemet, forårsaker mild til alvorlig kramper. Hvis du lider av mage gass smerter, her er noen ting du bør vurdere som kan hjelpe deg med å lindre ubehaget.

Endre måten du spiser

Hvis du finner deg selv med konstant gass smerter, kan det være måten du spiser. Spis mindre måltider i stedet for de vanlige tre. Velg mindre fet mat og mindre meieri. En betydelig mengde abdominal gass smerter kan tyde på laktoseintoleranse. I tillegg til hva du putter i, ta hensyn til hvordan det blir der. Er du wolfing ned burgere i 30 sekunder flat? Hvis så, vil du ønsker å begynne å tygge maten. Sett sandwich ned mellom biter. Godteri, tyggegummi og sugerør kan også øke mengden av gass fordi de øker mengden luft du svelger.

Slow Down

Overdreven stress, konstant beveger seg rundt og spise på rømmen alle bidra til gassproduksjon. Reduser stress gjennom trening, og ta deg tid til å sitte ned og nyte måltidet i stedet for å smake på det i forbifarten.

Over The Counter Relief

Flere løsninger er tilgjengelige for å bidra til å lindre symptomer på dårlig fordøyelse. Produkter som Beano, Lactaid og kull tabletter kan bidra til å redusere mengden av gass forårsaket av fiber eller melkeinntak. Antacida og simethicone produkter kan også lindre gass smerter ved å bryte opp gassbobler.

Mer hjelp

Hvis abdominal gass er et tilbakevendende problem, og smerten er alvorlig, er det på tide å gå se din lege. Gass smerter kan være forårsaket av en underliggende problem, eller ikke kan faktisk være gass smerter. Tillate legen din for å diagnostisere problemene og administrere riktig middel.

Verbale tegn på smerte

Verbale tegn på smerte


De to generelle metoder for kommunikasjon er verbal og ikke-verbal. Estimater om allmenne dag-til-dag kommunikasjons interaksjoner viser at 50 prosent til 80 prosent av meldingene som sendes og mottas er gjennom verbale metoder. Det samme kan være sant med kommuniserende signaler om smerte. Små barn, eldre voksne og personer med kommunikasjons lidelser er bare noen av de som kan ha nytte av observasjon av ikke-verbale tegn på smerte.

Spedbarn

En smerteskala benyttes av Texas Tech University Health Sciences Center gir betrakteren med informasjon om verbale indikatorer på varierende grad av smerter i et spedbarn. Et spedbarn som er ubehagelig kan være gråt, klynkende, rastløs, men i stand til å sove og i stand til å trøste seg selv. Mild smerte i et spedbarn kan manifestere disse skiltene, men vil være vanskelig å distrahere fra å gråte. Et spedbarn med moderate smerter kan være gråt eller gråt høylytt, kan sove bare med jevne mellomrom og bli irritabel. Sterke smerter i et spedbarn kan omfatte disse skiltene sammen med skrikende, juling eller risting, veldig stille og ikke får sove.

Demens

Bruk av et lignende verktøy for en eldre person med demens hjelpemidler observatøren i å bestemme nærvær eller fravær av smerte ved å notere slike kriterier som enten puster anstrengt eller ikke-anstrengt, stønn eller sukk, vokaliseringer - selv om uforståelig - som har en negativ kvalitet, ansiktsuttrykk av tristhet, frykt, eller griner, urolig atferd, pacing, slående ut, trekke knærne mot brystet, og evnen til å bli trøstet eller distrahert.

Betraktninger

Det kan være mange anledninger når verbale tegn på smerte vil være nyttig for å forstå, herunder eventuelle personer med nedsatt kognitiv eller mental funksjon, en person som prøver å ikke klage høyt, eller personer med ulike kommunikasjonsbarrierer. Enkeltpersoner er ofte skremt på hvilken tilstand deres smerte kan tyde på. Ved å ikke snakke om smerten, kan den enkelte være i en form for fornektelse og unngåelse.

Andre verbale signaler

Et individ kan gå annerledes eller vokte en del av kroppen sin, kan hun bli deprimert hvis smertene er pågående, eller det kan være tegn på at over-the-counter eller reseptbelagte smertestillende medikamenter blir tatt. Det kan være et tap av matlyst, økt tretthet, irritabilitet eller endring i søvnmønster. Din kjennskap til de vanlige dag-til-dag handlinger og følelser av en person hjelpe deg til å være på vakt for endringer som kan tyde på tilstedeværelse av smerte.

Er Calf smerte en nødssituasjon?

Er Calf smerte en nødssituasjon?


Kalv smerter kan være forårsaket av mange ting. Evaluering av type og årsaken til smertene kan hjelpe deg å avgjøre om du kan behandle det hjemme eller trenger akutt legehjelp.

Natt

De fleste leggkramper om natten er fra ufrivillige sammentrekninger, og ifølge MayoClinic.org er vanligvis ikke farlig. Søk øyeblikkelig hjelp dersom du har diabetes eller perifer arteriell sykdom (PAD), toksin eksponering, eller hvis smertene er alvorlig og stopper ikke.

Strain

Hvis du har vært trener, iført høye hæler, løping, klatring trapper eller bakker, eller gjøre aktiviteter som setter en belastning på leggene, er det sannsynligvis ikke en nødsituasjon. Hvis hvile ikke lindre smerten, bør du oppsøke lege.

Ikke Moving

Sitter på et fly eller andre steder for en lang periode med plutselig kalv smerter kan tyde på blodpropp og beredskapssituasjon, spesielt hvis du har underliggende medisinske tilstander som nylig kirurgi, PAD, eller en tidligere historie med blodpropp.

Akutt

Plutselig kalv smerte kan være en blodpropp (trombe), en nødsituasjon som krever screening for dyp venetrombose, fordi blodpropp kan flytte til lungene og forårsake en lungeemboli.

Symptomer

Selv om bare halvparten av personer med en blodpropp har symptomer, sier MayoClinic.com symptomer kan omfatte kalv smerter i det ene beinet, ankel eller fot betennelse og rødhet.

Høyre skulder og arm smerter

Høyre skulder og arm smerter


Skade på noen av bein, muskler eller nerver i høyre skulder eller arm kan forårsake smerte. Smerten kan beskrives som skarp, kjedelig, verkende, akutt eller kronisk. En vanlig skade i høyre skulder og arm er en rotator cuff skade, noe som påvirker de fire musklene som utgjør rotator cuff. Andre skader inkluderer beinbrudd og senebetennelse.

Anatomy of the Shoulder

Skulderen er bygget opp av tre hoved ben; kravebenet, skulderblad og humerus (som er felles for armen så vel). Det er flere muskler, nerver, vener og arterier som reiser fra skulderen nedover armen. Musklene koble til beinet, som hjelper bein farten. Sener i armen hjelper feste muskler og bein.

Anatomy of the Arm

Armen er bygget opp av tre hoved ben; humerus (overarm), radius og ulna. Det er også flere muskler, nerver, vener og arterier. Det finnes dusinvis av muskler, inkludert delta, supraspinatus, infraspinatus, teres mindre, subscapularis, teres major, serratus anterior, coracobracialis, biceps brachii, triceps brachii, subclavius ​​og brachialis.

Mulige årsaker

Det er mange årsaker til skulder og arm smerter, inkludert hånd, håndledd, arm eller skulder skade; senebetennelse, hjerteinfarkt (smertene stråler vanligvis nedover venstre arm, men har blitt kjent for å reise nedover høyre arm), brudd, nervelesjoner, cellulitt, muskelspenninger eller forstuing, osteomyelitt (beinbetennelse forårsaket av bakterier) og radiculitis (betennelse en spinal nerve root).

Høyre skulder og arm smerter

Ifølge Legens Exercise, "smerter som oppstår langs toppen av skulderen og utstråle inn i siden av overarmen i deltamuskelen, og videre nedover armen, selv i fingrene, kan være relatert til nerve impingement (klemt nerve) , som kan stamme i nakken (cervical ryggraden). " Smerten kan beskrives som meget intens eller skarpe på en hvilken som helst bevegelse av armen.

Ifølge Wellsphere, er smerte fra et hjerteinfarkt vanligvis følte som brystsmerter som stråler nedover venstre arm. Høyre skulder eller arm smerter kan tyde på en rotator cuff skade. En rotator cuff, Wellsphere sier, er "en muskuløs slire som omgir hodet av arm ben (humerus) og hele skulderleddet. De fire musklene som utgjør rotator cuff hjelp heve armen i front og på siden og hjelp slår skulderen innover og utover. " Rotator cuff skader oppstår vanligvis i baseball-spillere, tennisspillere, svømmere og fotballspillere. Disse skadene er forårsaket av repeterende bevegelser, faller på skulderen eller armen, eller ved å løfte tunge vekter.

Behandling

Den type behandling mottas avhenger av årsaken til smertene. For eksempel kan behandling for et brudd omfatte kirurgi, gips, spjelking, trekkraft, rehabilitering eller fysioterapi.

Behandling for skulder senebetennelse kan inkludere hvile, immobilisering, gips, varmepakninger, isposer, non-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller splinting felles.

Behandling av en revet rotator cuff kan omfatte injeksjoner av kortikosteroid, kirurgi og fysioterapi.

Hva Påvirker kreatinin nivåer?

Kreatinin er et stoff som er produsert av muskelaktivitet når kreatinfosfat er brutt ned. En kreatinin er måling av mengden av kreatinin i en prøve av blod. Normale kreatinin nivåer for menn er mellom 0,6 til 1,2 mg per dl av fullblod. For kvinner, er det normale området mellom 0,5 og 1,1 mg pr dl. Kreatinin-nivåene blir brukt til å bestemme nyrefunksjon.

Blood Filtration

Den vanligste abnormalitet i en kreatinin blodnivå er en forandring i nyrefunksjonen. Nyrene er sammensatt av rundt en million filtre for hver nyre, kalt nefroner. Hver av disse inneholder nephrons rørformede strukturer som oppnår filtrering av avfallsmaterialer, og re-absorpsjon av nødvendige materialer i blodet som passerte gjennom nephrons. Mest kreatinin er normalt filtreres ut langs to strukturer kalt glomerulus og proksimale del av nyretubuli, opprettholde de lave nivåer av kreatinin i blodet. En økning i kreatinin i blodet indikerer at denne filtrering ikke finner sted, noe som tyder på det er et problem med nyrefunksjonen.

Ikke-renal Årsaker

Kreatinin nivåer kan påvirkes av forbigående eller ikke-sykdomsfaktorer som ikke er nyre funksjonsfeil. Kroppsbyggere, på grunn av overskudd av muskelvev som skaper kreatinin, vil typisk ha høye nivåer av kreatinin. Alvorlig dehydrering vil føre til høyere enn normalt kreatinin. Å spise mye kjøtt bare timer før blodet er trukket kan heve kreatinin nivåer. Noen stoffer vil føre til høyere enn normalt kreatinin i blodet. Disse årsakene er utelukket før en oppfølging test for å fastslå årsaken til forhøyet kreatinin. Lave kreatinin nivåer kan indikere muskeldystrofi eller myasthenia gravis.

Kideny Disease

Forhøyet kreatinin nivåer kan indikere nyresykdom eller en patologi som forstyrrer nyrefunksjonen, hvis ikke-sykdomsfaktorer er utelukket. En farlig tilstand i forbindelse med sykehusopphold er akutt tubulær nekrose, døende Nephron vev, som kan være forårsaket av blodtransfusjonsreaksjoner, fargestoff brukes for noen radiologiske undersøkelser eller store doser av giftige antibiotika. Diabetes og kronisk høyt blodtrykk er vanlige årsaker til nedsatt nyrefunksjon. Svikt av kroppens immunsystem kan føre til glomerulonefritt, den funksjonelle svikt i glomerulus, noe som kan føre til nyresvikt.

Preeklampsi

Svangerskapsforgiftning er en tilstand under svangerskapet, er årsaken som dårlig forstått. Forhøyet kreatinin kan tyde på svangerskapsforgiftning hos gravide kvinner, spesielt kvinner på deres første graviditet. Ubehandlet preeklampsi kan føre til eklampsi, en livstruende anfall lidelse. Forhøyet kreatinin i forbindelse med hevelse i hender og ansikt er et tidlig tegn på svangerskapsforgiftning. Senere tegn kan være vedvarende hodepine, smerter i øvre høyre kvadrant av magen, utilstrekkelig urinering, uro og kvalme.

Øye problem Symptomer

Øyeproblemer, som varierer i alvorlighetsgrad fra mindre irritasjoner til permanent blindhet, kan påvirke alle uavhengig av kjønn, rase eller alder. Kilder for øye problemer er like omfattende og inkluderer allergier, genetiske avvik, traumatisk skade, sykdommer og aldersrelatert degenerasjon. Å vite hvordan å vurdere symptomene på noen vanlige øyeproblemer og øye nødhjelp kan bidra til å sikre din visjon for fremtiden.

Vanlige symptomer

Hvis øynene dine er uskarpe eller rive, spør deg selv en rekke spørsmål for å finne mulige årsaker. Hvis du har betydelige allergier eller bruker kontaktlinser, kan symptomene være relatert til disse faktorene. Hvis du har diabetes, være spesielt oppmerksomme på tåkete syn siden visuelle endringer av denne typen kan være relatert til alvorlige problemer med å kontrollere blodsukkeret ditt.

Hvis du har rødhet i øyet ledsaget av en følelse som ligner på å ha sand i øynene dine, sjekk for å se om irriterende materialet er faktisk til stede. Disse fornemmelser uten en irriterende kilde kan være tegn på riper på den transparente ytre overflate av øyet, kalt hornhinnen. Hvis symptomene ikke er lettet ved å skylle øyet med saltvann eller vann, kontakt lege så snart du kan.

En klump på en av øyelokkene ledsaget av smerter kan tyde på en infeksjon kjent som en stye. Varm komprimerer og over-the-counter smertestillende midler kan hjelpe deg mens infeksjonen går. Hvis symptomene vedvarer eller forverres, søke medisinsk hjelp.

Smerter og slim sekresjon ledsaget av rosa eller rød farge i det hvite i øynene dine kan være tegn på øyekatarr, en smittsom tilstand også kjent som rosa øye. Denne infeksjon kan være forårsaket av virus eller bakterier, og er vanligvis ikke alvorlig. Hvis varm komprimerer og over-the-counter øyedråper ikke hjelpe dine symptomer, bør du oppsøke lege.

Emergency Symptomer

Enebolig Hinnen er en nødsituasjon øye problem som kan resultere i katastrofale synstap. Se for plutselige lysglimt vises i ett eller begge øyne, samt utseendet av "strenger" eller flekker i synsfeltet. Du kan også oppleve forbigående eller delvis synstap. Hvis noen av disse symptomene oppstår, se en lege så snart som mulig.

Akutt grønn stær er en annen haster medisinsk øye tilstand som kan føre til blindhet. Hvis du har plutselige fall i synet eller dersom synsfeltet virker skyet, bør du mistenker mulig tilstedeværelse av glaukom. Du kan også oppleve rødhet og moderat eller alvorlig smerte i den berørte øyet.

Øyesmerter ledsaget av lysfølsomhet eller mørke flekker i synsfeltet kan indikere en betennelse i det indre øyet kalles uveitt eller regnbuehinnebetennelse. Se legen din så snart som mulig for å unngå varige øyeskader eller blindhet.

Hvis du opplever rive og uskarphet ledsaget av feber og ømhet og hevelse i øyelokkene, kontakt lege umiddelbart for å hindre blindhet eller andre alvorlige komplikasjoner av smittsom tilstand som kalles periorbital appelsinhud.

Andre symptomer

Mange andre symptomer på øyeproblemer er mulig. Rådfør deg med lege eller øyelege for nærmere svar på dine syns spørsmål.

Hvordan Stopp Pain bak øynene

Smerter bak øynene kan være forårsaket av en infeksjon, kronisk bihulebetennelse, anstrengte øyne, hodepine eller heving av trykk øyet forårsaket av glaukom. Din smerte kan være kjedelig eller bankende og alvorlig. Det kan påvirke ett øye eller begge deler. Du må finne ut årsaken til smerter i øyet og får behandling, fordi hvis du ikke gjør det, risikerer du synstap. Trinn kan bli utført for å stoppe smerten bak øynene.

Hvordan Stopp Pain bak øynene

•  Få en sjekk. Legen din vil trenge for å finne årsaken til smertene bak øynene. Hvis han bestemmer smertene er relatert til en øyelidelse, kan han sende deg til en øyelege. Han kan også anbefale røntgen av bihulene og hodet.

Hvis et antibiotikum er foreskrevet, ta det som anvist. Øyet smerter kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon i øvre luftveier eller bihulene. Når infeksjonen er løst, vil smerter og press stoppe.

Prøv en decongestant. Eye smerte er ofte forårsaket av lunger og blokkerte bihulene. Over-the-counter decongestants er effektive i å redusere lunger og lindre smerter i øyet og press.

Bruk øyedråper. Hvis legen din bestemmer smerter bak øynene dine er forårsaket av glaukom, vil han foreskrive øyedråper. Når glaukom er under kontroll, vil øyesmerter stoppe. Glaukom forårsaker en økning i trykk i øyet, og øyedråper vil redusere trykket.

Ta en smertestillende. Over-the-counter smertestillende midler, for eksempel paracetamol, kan hjelpe, særlig hvis din smerte er assosiert med en hodepine. Anti-inflammatoriske medisiner kan også gi lindring. Hvis disse smertestillende medikamenter er ineffektiv, spør legen din om reseptbelagte smertestillende medikamenter.

Hint

  • Bruke en kald komprimere forsiktig til dine øyne, som kan gi lindring. Hold komprimere kald av forfriskende den med kaldt vann. Gjenta påfør så ofte som ønskelig.
  • Hvis du opplever bankende smerte bak øynene eller tåkesyn, kontakt lege umiddelbart. Dette kan tyde på en alvorlig øyelidelse.

Urin betingelser og sykdommer

Hvor urin tilstander og sykdommer er bekymret, er det tre hovedtyper som kan oppstå. Ingen er helt forebygges, men livsstilsendringer og bevissthet kan redusere risikoen. Vær også oppmerksom på symptomene tidlig og gå til legen din for den raskeste og beste resultatet.

Betydning

Ikke avvis urin symptomer som uviktig eller ufarlig. De kan klare seg på egen hånd, men medisinsk behandling anbefales. Hva synes å være milde betingelser kan vokse til noe alvorlig eller indikere en mer alvorlig underliggende årsaken.

Inkontinens

Den manglende evne til å kontrollere lekker urin fra blæren, urininkontinens, er pinlig og varierer i alvorlighetsgrad fra person til person. Mens noen lekkasje av og til, andre opplever tyngre episoder av utgivelsen. Inkontinens kan være forårsaket av press, som hoster eller nyser, på blæren svekket av fødsel eller prostata problemer. Du kan også oppleve en plutselig trang etterfulgt av ukontrollert utslipp. Denne varianten innebærer en underliggende medisinsk problem som urinveisinfeksjon, slag eller sentralnervesystemet, blant andre. Hvis blæren er skadet eller hvis du har andre relaterte nerveskader, kan du være i stand til å fullstendig tømme blæren, som fører til kontinuerlig lekker. Legg merke til at urininkontinens er et symptom ikke er en sykdom i seg selv.

Urinveisinfeksjon

De fleste urinveisinfeksjoner (UVI) involverer urinrøret eller urinblæren, de lavere urinveier. Ikke alle viser symptomer, men noen har en sterk trang til å urinere, brenning med vannlating og skyet urin. Influensalignende symptomer --- feber, kvalme, frysninger --- sammen med øvre rygg eller side smerte kan tyde på en nyre infeksjon. Urinveisinfeksjoner er forårsaket av bakterier inn i urinveiene. Bli behandlet umiddelbart hvis du har en urinveisinfeksjon. Ubehandlet, kan infeksjonen spre seg til og permanent skade nyrene. Vanligvis vil en enkel runde av antibiotika raskt ta vare på infeksjonen.

Blod i urinen

Å se blod i urinen kan være sjokkerende, men det er ikke alltid problematisk. Trening og aspirin både kan bidra til brutto hematuri, synlig blod. Mikroskopisk hematuri er blod i urinen som kun er synlig under et mikroskop. Om du kan se det eller ikke, ta det opp. Synlig blod i urinen forårsaket av trening eller visse medisiner vil vanligvis klare seg på egen hånd. I alle andre tilfelle må en underliggende årsak som skal bestemmes og behandlet. Noen mulige årsaker UTI, nyrestein, nyre skade eller sykdom, kreft eller en forstørret prostata.

Forebygging

Inkontinens er ikke forebygges, men du kan redusere risikoen ved å unngå urin irritanter som koffein og enkelte matvarer, spise rikelig med fiber for å unngå forstoppelse som en inkontinens faktor, og mosjon. Redusere risikoen for UTI ved å drikke rikelig med vann, tørke forfra og bakover for å unngå bakteriespredning fra anal området og unngå parfymerte feminine produkter som pads eller Douches, da disse kan irritere urinrøret. Redusere risikoen for noen av de underliggende årsakene til blod i urinen ved å forbedre din livsstil: slutte å røyke, opprettholde en sunn vekt og spiser en overflod og utvalg av frukt og grønnsaker. En sunn livsstil er din beste krenkelser mot noen urin tilstand eller sykdom.

Pain Control for Polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom (PKD) er en genetisk tilstand karakterisert ved utviklingen av noncancerous, væskefylte sekker (cyster) i nyrene og andre steder i kroppen. Magesmerter og hodepine er vanlige symptomer på PKD.

Fakta

Magesmerter fra PKD kan være forårsaket av blødninger i cyster, cyste infeksjon og vev-stretching forårsaket av økende cyster. Hodepine relatert til PKD kan skyldes unormalt høyt blodtrykk eller utvikling av ballong blodkar i hjernen (aneurismer).

Betydning

Advanced PKD er en vanlig årsak til nyresvikt. Relaterte smerter kan tyde på progresjon av sykdommen eller signalisere potensialet for livstruende komplikasjoner fra en aneurisme.

Magesmerter

Mild PKD relaterte magesmerter er vanligvis behandles med over-the-counter medisiner som inneholder paracetamol (Paracet). Sterke smerter er behandlet ved operasjon for å drenere væske fra cyster.

Hodepine

Hodepine forårsaket av høyt blodtrykk kan kontrolleres gjennom livsstilsendringer eller blodtrykket medisiner. Aneurismer kan måtte kirurgisk reparert.

Betraktninger

Kirurgi for å drenere cyster kan gi bare midlertidig smertelindring. En PKD lidende med tilbakevendende eller alvorlig hodepine bør snakke med en lege før du bruker noen medisiner.

Hva gjør Bun & Kreatin Mean?

Hva gjør Bun & Kreatin Mean?


BUN og kreatinin tester gjort for å overvåke nyrefunksjonen. Dersom nivåene av disse substanser blod er høy, kan nyresykdom være til stede. Testresultatene kan også bli brukt til å diagnostisere andre medisinske tilstander.

Definisjon

BUN (blod urea nitrogen) og kreatinin er avfallsstoffer i blodet. Disse avfallsprodukter dannes når proteinene blir brutt ned av kroppen.

Testing

Blod trekkes fra en vene i en av armene. Blodprøven blir sendt til et laboratorium, hvor teknikere bestemme hvor mye BUN og kreatinin er til stede i prøven. Resultatene er sendt til helsepersonell for diagnostisering eller overvåking din medisinske tilstand.

Normale verdier

Medisinsk fagpersonell kan avvike noe på omfanget av BUN og kreatinin målinger de anser normalt. ADAM Medical Encyclopedia foreslår at normale Bolle nivå varierer fra 7 til 20 mg / dL, mens normale kreatinin nivåene varierer 0,8 til 1,4 mg / dL.

Resultater

Forhøyet BUN kan tyde nyresykdom, hjertesvikt, lavt blodvolum, gastrointestinal blødning, obstruksjon av urinveiene eller høye nivåer av protein i fordøyelsessystemet. Høy kreatinin nivåer kan være forårsaket av nyre infeksjon, en viss grad av nyresvikt, redusert blodtilførsel til nyrene, dehydrering, muskeldystrofi eller en form for nyre betennelse kjent som glomerulonefritt.

Merknad om graviditet

BUN og kreatinin nivåer reduseres naturlig under svangerskapet, noe som kan gjøre det vanskelig å avgjøre om nyresykdom er til stede. Ekstra blod og urin tester kan være nødvendig å diagnostisere nyreproblemer hos gravide kvinner.

Tegn og symptomer på infeksjon i Lymph Node

Tegn og symptomer på infeksjon i Lymph Node


Hensikten med det lymfatiske system er å holde den flytende delen av kroppen sunn ved å filtrere ut urenheter, og å skape noen av de hvite blodcellene som bekjempe infeksjoner. Lymfeknutene er ansvarlig for å produsere antistoffer som angriper og ødelegger bakterier og virus. Lymfeknutene at du kan føle er funnet i ulike deler av kroppen, inkludert hals, lyske og armhulen. Lymfeknuter som du ikke kan føle er funnet i brystet, bekkenet og underlivet. Når det er en infeksjon, vil lymfeknutene svare med visse symptomer og tegn.

Smerter i Lymph Node

Når en av lymfeknutene er smertefullt ved berøring eller palpated, indikerer det at noden selv er betent på grunn av en infeksjon som har utløst immunrespons. Noden øker i størrelse når det er blitt aktivert for å opprette flere hvite blodlegemer. Smerte og ømhet kan også indikere at noden er blør på grunn av en malignitet i noden. Siden smerte kan tyde på enten en av disse forholdene, er det vanskelig å diagnostisere problemet uten ytterligere undersøkelser.

Hevelse i Lymph Node

En hoven lymfeknute eller noder indikerer en infeksjon, men ikke alvorlighetsgraden. Når lymfeknute sveller raskt, er det mest sannsynlig på grunn av en traumatisk skade eller plutselig infeksjon som en abscess. Hvis en lymfeknute blir forstørret over tid, betyr det sannsynligvis en voksende svulst. Andre sykdommer knyttet til hovne lymfeknuter er mononukleose, røde hunder, TB, ørebetennelser, kusma, dental infeksjoner, AIDS, leukemi eller lymfom. Hvis forstørrede lymfeknuter reduseres etter en uke eller to, har smitten sannsynligvis ryddet opp, men hvis hevelsen fortsetter, er en grundig legeundersøkelse nødvendig.

Konsistens i lymfeknuter

Når behandlingen lymfeknuter, angir konsistensen visse sykdommer eller tilstander. Meget harde noder vanligvis er symptomatisk for kreft. Noder som er vanskelig, men ikke rock-hard generelt er et tegn på lymfekreft, og noder som er mykere tyde på en infeksjon. Et virus vil gjøre lymfeknuter føles som små pellets under huden. Hvis flere noder føler at de alle er koblet sammen i en masse, er de kjent som sammenfiltret. Dette er et symptom på TB, sarkoidose eller en ondartet kreft.

Blokkerte Duodenum Symptomer

Blokkerte Duodenum Symptomer


En blokkert tolvfingertarmen er en patologi av tarmen og krever rask medisinsk behandling. Den sykdom er også referert til som en tolvfingertarmobstruksjon. Den duodenum er plassert umiddelbart etter magesekken i fordøyelseskanalen, og er en del av tynntarmen. Dens viktigste funksjon er å legge til rette for fordøyelsesenzymer. En rekke årsaker har vært innblandet i duodenal blokkeringer, og den lar seg behandle sykdom har flere distinkte symptom grupper.

Magesmerter

Lokalisert smerte er vanlig hos pasienter med en blokkerte tolvfingertarmen. Smerten er lokalisert rundt navlen, og kan være intermitterende eller konstant. Kontinuerlig sterke smerter kan tyde på kvelning av tolvfingertarmen, som er et medisinsk nødstilfelle. Ifølge eMedicine, har endringer i kvaliteten på smerte kan foreslå blokkeringen forverret.

Oppkast

Oppkast kan bety en rekke forhold, men oppkast er ofte innblandet i duodenal obstruksjon. Grønnfarget oppkast peker på galle utgivelse uten fordøyelsen, og betegner en blokkering i nærheten av magen. Denne fargen er kjennetegn på en medfødt tarm misdannelse hos spedbarn, men kan også forekomme hos voksne. Den primære risikoen for oppkast, eller oppkast, er dehydrering. Behandlingen kan kreve væsker levert intravenøst.

Diaré og forstoppelse

Diaré er symptomatisk for et delvis hindret duodenum. Treg fordøyelse kan oppstå og de nødvendige næringsstoffene er ikke fullt absorbert fra mat. Oppblåsthet, forstoppelse og forstoppelse kan forårsake abdominal oppblåsthet og gass. Fullstendig stans av avføring kan oppstå med obstipasjon. En lege undersøker en pasient kan føle ved palpasjon ufordøyd mat i magen eller økt væskeansamling.

Diett for behandling av hemoroider

Hemorroider er hovne vener like innenfor anus som kan produsere smerte, kløe og blødninger. De er forårsaket primært når blodkar hovne opp på grunn av overskytende indre press fra forstoppelse eller svakhet i karveggen. En måte å unngå forstoppelse og derfor hindre hemorroider er ved å bytte til en høy-fiber diett.

Betraktninger

Hvis du har hemoroider og opplever sterke smerter og blødninger, bør du kontakte legen din, som blodtap kan føre til anemi, og smerter kan tyde på at du har en prolapsed hemorrhoid som krever spesiell behandling. Også, kan hemorroider være forårsaket av en kronisk hoste astma, røyking eller kronisk lungesykdom der hoste fører til økt intra-abdominale trykket. Derfor kan du trenge behandling for disse forholdene for å hindre hemorroider. Legg merke til at du bytter fra en lav-fiber diett til en høy-fiber diett kan føre til tarmgass og mild kramper, så du bør starte med små mengder i begynnelsen, økende som kroppen din blir vant til det. Målet er å ha en til to store, myke, avføring i døgnet.

Høy-fiber matvarer

Hemorroider er sjelden sett i deler av verden hvor høy fiber, uraffinert dietter er vanlig. Motsatt kan en diett lav på fiber og høy i raffinerte matvarer er en stor bidragsyter til utviklingen av hemoroider. I gjennomsnitt, amerikanere spiser ca 5 til 15 g fiber hver dag, langt under 20 til 35g anbefalt av American Dietetic Association. Forbruker mer enn 35g av fiber om dagen kan forårsake overflødig gass og ubehag.

Du kan finne diagrammer av høy-fiber matvarer i bøker, på Internett og i referansene og ressurser avsnittene i denne artikkelen. Øk inntaket ved å inkludere fibre fra alle kilder, slik at du forbruker både løselige fibre, slik som pektin i frukt og uløselige fibre, så som hvetekli. Å spise kli frokostblanding om morgenen er en enkel måte å få fiber, med mange kli frokostblandinger pakke opp for å 15g fiber per servering. Andre kilder til fiber inkluderer friske frukter med huden og cellulose; tørkede eller stuet frukt som svisker, rosiner eller aprikoser; rotgrønnsaker som gulrøtter, neper eller poteter; rå eller ferske grønnsaker som brokkoli og grønne erter; og bønner og andre belgfrukter.

Andre kosten tips

Med en høy-fiber diett, drikke 6 til 8 glass med væske daglig siden høyt fiber pluss lavt vann inntak kan faktisk føre til forstoppelse i stedet for å forebygge det. Kaffe stimulerer også tarmen, selv om du ikke bør overdrive koffein. Unngå bearbeidet mat; en diett av hvitt mel matvarer som brød, kaker, pretzels, nudler og desserter, samt meieriprodukter, fører til svært hard avføring. Noen pasienter kan ha behov for å unngå alkohol og krydret mat som de kan fremme hemoroider i følsomme individer. Spis måltider med jevne mellomrom og tygge maten sakte, som vil tillate spytt og fordøyelsesenzymer juice til lettere å bryte ned maten.

Du kan oppleve at supplere med linfrø gir en naturlig avføringsmiddel, og at vitamin C, kan omega-3 fettsyrer (finnes i fisk, som laks, tunfisk og kveite og mutter oljer) og magnesium også hjelpe med forstoppelse. Legen kan anbefale en over-the-counter naturlig bulking sammensatte laget psyllium frø eller guargummi.

Forholdsregler Etter tanntrekking

Tannleger fjerne tennene når de blir forfalt ved roten og kan ikke berges, når de blir overfylt eller når visdomstennene blir påvirket. Tannlegen din kan anbefale tanntrekking for å lindre smerte og forbedre din tannhelse. Prosedyren foregår i de tannleger 'kontor eller på en poliklinisk oral kirurgi sentrum. Riktig omsorg etter kirurger fjerne tennene hindrer infeksjoner, hevelse og ytterligere skade tann.

Umiddelbar Etter Care

Risiko for infeksjoner er høyere rett etter tannleger trekke tenner, så etter tannlegens instruksjoner forskyver alvorlige problemer. Tannleger plassere sterile gasbind pads på det åpne såret i 30 til 45 minutter for å kontrollere blødning. Dental Health Magazine sier at du bør ikke drikke fra et strå, spytte, skylle eller røyk i minst 24 til 48 timer etter operasjonen. Bladet sier heller ikke å gni såret med tungen din og bruke gasbind pads eller kalde våte teposer hvis det begynner å blø. Du bør unngå kraftig mosjon og arbeide for et par dager eller til tannlegen gir deg tillatelse.

Hevelse Reduksjon

Hevelse i munn, kinn, øyne og ansikt oppstår etter en tanntrekking, vanligvis forverring to eller tre dager etter operasjonen, ifølge Seacoast Dental Implant & Oral Surgery Center. Ispakninger påført på siden av ansiktet minimere svelling. Påfør isposer kontinuerlig i løpet av dagen, eller bruke dem 20 minutter på og 20 minutter av. Dersom hevelsen ikke reduseres etter 24 til 36 timer, ring din lege. Anvende varmepakninger i den side av ansiktet 36 timer etter operasjonen.

Tørre Sockets

Tørre stikkontakter utvikle seg når blodpropper dannes i området hvor tennene er fjernet og forårsake smerter i nærheten eksponerte ben og nerver. Denne tilstanden bremser helbredelsesprosessen. Tørre stikkontakter oppstå når du røyker, tar oral prevensjon, ikke øve skikkelig etter-kirurgi omsorg, og hvis du opplever tann eller tannkjøtt infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på tørre stikkontakter inkludere utsatte bein; utstrålende smerter som stråler ut i ører, øyne, tempel og hals; dårlig ånde; og hovne kjertler. Tannleger må spyle dine kontakter for å fjerne noen matvarer eller stoffer avleiret inne det utsatte området.

Pain Forebygging

Tannlegen gir smertelindring anbefalinger før numbing medisiner slites av å forhindre ubehag. Oral Facial Surgery Center sier å ta Tylenol, Extra Strength Tylenol eller ibuprofen hver tredje eller fjerde time for mild smerte og ubehag. Tannleger foreskrive sterke smertestillende medikamenter for sterke smerter fra infeksjoner og tørre stikkontakter. Reseptbelagte medisiner forårsake døsighet og redusere refleksene dine, så du bør ikke kjøre bil eller drikke alkohol. Vedvarende smerter kan tyde på alvorlige problemer, og du må ringe tannlegen din.

Symptomer på osteoporose hos kvinner

Osteoporose begynner som en stille sykdom der noen bein blir svekket og skjør. Knoklene blir myke og utsatt for brudd, brudd og forstuinger. Kvinner vanligvis lider av sykdommen, men menn er også kjent for å bli rammet av osteoporose. Mosjon, god ernæring, en sunn livsstil, overvåkning av en lege og forebyggende tiltak er avgjørende.

Frakturer

Osteoporose kan være til stede i mange år før det blir detektert. Tidlig brudd kan gå ubemerket i flere tiår. Frakturer oftest forekommer i vertebra, håndledd, hofte og ryggrad. Også til stede kan være tretthetsbrudd, komprimering brudd og bein som er lett og ofte brutt.

Smerte og muskelsmerter

Smerter fra en faktisk brudd, kan en pause eller andre komplikasjoner indikerer osteoporose. Leggkramper (spesielt om natten), nakkesmerter, og noen vedvarende smerte kan tyde på osteoporose. Smerte kan også forekomme i magen eller ribber.

Posture

I osteoporose, en krum rygg, også referert til aa pukkelrygg, kan være til stede. Tap av høyde og en lut holdning kan forekomme.

Hevelse

Hevelse og leddsmerter tenkt å være leddgikt kan faktisk være osteoporose.

Visuelle tegn

Tap av tenner, periodontal sykdom og sprø negler kan være en klar indikasjon for osteoporose.

Fatigue

Osteoporose kan bringe på ekstrem utmattelse. Contrarily, hjelper mosjon og bevegelse bygge bein og bør oppmuntres.

Differential Diagnosis of Lower Leg Pain

Differential Diagnosis of Lower Leg Pain


Leggen smerter kan påvirke hele leggen området eller det kan lokalisert til enten leggen eller kalv. I de fleste tilfeller vil smerter løse på egen hånd, men i noen tilfeller leggen smerter kan tyde på alvorlige tilstander som en blodpropp.

Sykdommer og betingelser

Leg smerte er en mulig symptom på en rekke sykdommer og medisinske tilstander, inkludert Addisons sykdom, fibromyalgi, aterosklerose, osteoporose, osteomalasi, polymyalgia rheumatica og restless legs syndrom.

Shin Pain

Shin smerter kan være forårsaket av perifer karsykdom, perifer neuropati, isjias, leggen, slitasjegikt og shin splinter.

Calf Pain

Kalv smerte kan være forårsaket av overanstrengelse, muskelskader, muskelspenninger, muskelspenninger, sirkulasjonsproblemer, åreforkalkning, intermitterende claudification, tromboflebitt, cellulitt, varicose vein og dyp venetrombose.

Lower Leg Pain

Ligament belastning, stress frakturer, Achilles senebetennelse, leddgikt, blokkert arterie, gikt, bensvulster, trochanteric bursitt og infeksjoner alt kan forårsake leggen smerte.

Medisinsk behandling

The Mayo Clinic anbefaler søker akutt medisinsk behandling hvis du ikke er i stand til å bære noen vekt på benet eller hvis kalven er hovent, rødt og varmt å ta på. I tillegg bør en lege konsulteres dersom benet føles kaldere enn vanlig eller hvis hevelse er vedvarende. Ta alltid kontakt med lege hvis smerter vedvarer i mer enn en uke.

Hva er definert som en Visceral Muskelkramper?

Hva er definert som en Visceral Muskelkramper?


Visceral muskel, også kjent som glatt muskulatur, refererer til de sirkulære mønstrede muskler som befinner seg i de indre vegger av blodkar, bronkiolene i lungene, eller andre hule organ strukturer slik som mage-tarmkanalen.

Muskelkramper Definert

Et muskelspasmer eller krampe refererer til ufrivillig sammentrekning av en muskel, og er forskjellig fra et rykk, noe som kan observeres i bevegelse under huden. En trekning kommer vanligvis plutselig, løser ganske raskt, og mange ganger er ledsaget av smerter.

Årsaker til muskelkramper

Årsaker til muskelkramper, varierer avhengig av hvilken del av anatomien er involvert. For eksempel, i skjelettmuskel, er den vanligste årsaken overforbruk, tretthet og dehydrering. Imidlertid, i de dypere visceral muskel, spasmer oppstå på grunn av irritasjon i bevegelse gjennom den hule beholder, som passerer i en nyrestein. Kolikk symptomer er et annet eksempel på viscerale muskelspasmer.

Diagnostisering av Visceral Kramper

Etter en fysisk undersøkelse og se på historikken din, legen din vil prøve å finne ut kilden til krampe, som kan kreve en blodprøve. I tilfelle av smerte forbundet med nyre eller gallestein, kan narkotika for smerte og anti-kvalme medisiner være foreskrevet.

Behandling

Behandling for visceral eller glatte muskelspasmer avhenger helt av den underliggende årsaken til problemet. Muskelspasmer vil mest sannsynlig opphøre når man passerer en nyrestein, for eksempel, og ytterligere behandling vil ikke bli angitt.

Forholdsregler

Visceral muskelkramper, spesielt når ledsaget av vedvarende smerte, kan tyde på alvorlige underliggende forhold og bør behandles av lege.