Digidexo.com

fordel eller ulempe sen overgangsalder

Fordeler og ulemper ved In vitro-fertilisering

Fordeler og ulemper ved In vitro-fertilisering


Infertilitet er en vanlig, men ødeleggende problem som rammer både menn og kvinner. Ifølge Department of Health and Human Services, i USA, 10 prosent av kvinner i fruktbar alder har en vanskelig tid å bli gravid eller oppholder gravid. Når disse vanskelighetene oppstår hos kvinner som har blokkert eller skadet egglederne, in-vitro fertilisering kan være en løsning.

Som med alle infertilitetsbehandling, det er fordeler og ulemper ved in-vitro fertilisering.

Evne til å bli gravid

Den mest åpenbare fordelen av in-vitro fertilisering er som er gjør at kvinner som ikke kan normalt være i stand til å tenke å bli gravid. Selv om denne behandlingen alternativet er ikke perfekt, er suksessraten av in-vitro fertilisering om lag 25 prosent fra 2010.

Ingen langtidseffekter

Barn som er født via in-vitro fertilisering lider ingen langsiktige effekter. Dette er oppmuntrende til foreldre som har hatt problemer med å bli gravid, men bekymre deg for hvordan in-vitro fertilisering kan påvirke fosteret.

Drug Treatment Effects

Kvinner som gjennomgår in vitro fertilisering behandling gjennomgå hormonbehandling og medikamentell behandling. Det er bivirkninger til disse behandlingene, noen som kan kreve et sykehusopphold. Snakk med legen din for å få mer informasjon om disse risikoene.

Ektopisk graviditet

In-vitro fertilisering presenterer en høyere risiko for svangerskap utenfor livmoren. Denne typen av svangerskapet kan føre til dødsfall hvis ubehandlet. Det oppstår når et foster blir implantert i egglederne eller bukhulen.

Flere svangerskap

I løpet av en in-vitro-fremgangsmåten, er flere embryoer implantert i morens livmor. Dette øker sjansene for at prosedyren vil resultere i en multipler graviditet. Selv betraktet som en velsignelse av noen, øker en multipler graviditet risikoen for spontanabort og for tidlig fødsel.

Kostnad

In-vitro fertilisering kan være dyrt. Den gjennomsnittlige kostnaden for en prosedyre er mer enn $ 12 000, og dens suksess er ikke garantert. Mens mange par vurdere dette en liten pris å betale for å unnfange et barn, kan kostnaden av prosedyren fraråde eller forby andre fra dette alternativet.

Fordeler og ulemper av Augmentin

Fordeler og ulemper av Augmentin


Augmentin er et antibiotikum som brukes til å behandle forskjellige bakterielle sykdommer og infeksjoner. Når du går til legen for vanlige bakterielle infeksjoner som en bihulebetennelse, er Augmentin en medisin som legen din kan forskrive. Hvis du aldri har tatt Augmentin før, kan du være bekymret for de mulige fordeler og ulemper med å gjøre det. Det er alltid en god idé å undersøke medisiner før du tar det

Drug Information

De aktive ingrediensene i Augmentin er amoxicillin og clavulanic kalium. Det finnes andre merker av antibiotika med amoxicillin som sitt primære ingrediens, for eksempel en kombinasjon antibiotika laget av amoxicillin og co-amoxiclav. Dette stoffet er et antibiotikum som er i aminopenicillin og beta-laktam-familier. Dette er en resept bare stoffet, noe som betyr at du ikke kan lovlig kjøpe det over disk i butikker, apotek eller andre steder.

Pros

Augmentin har vist seg å behandle følgende bakterie vilkår: nedre luftveisinfeksjoner som bronkitt og lungebetennelse, ørebetennelse, bihulebetennelse, hudinfeksjoner og urinveisinfeksjoner. Du kan ta Augmentin når som helst på dagen uten noen vurdering av måltidene. Noen andre antibiotika krever at du tar det rett etter et måltid for å unngå kvalme og mageproblemer. Dette er ikke en bekymring med Augmentin. Augmentin er ikke vanedannende. Du trenger ikke å bekymre deg for tenåringer eller rusmisbrukere å bli avhengige av Augmentin. Augmentin er også bevist å behandle infiserte dyr og menneskebitt. Ifølge RX List nettside, pasienter som tok Augmentin erfarne bivirkninger mindre enn ni prosent av tiden.

Cons

Ifølge E-Med Expert, er Augmentin vanligvis dyrere enn amoxicillin alene. Det er en risiko for at pasienter som tar Augmentin kan få en allergisk reaksjon på stoffet. De som er allergiske overfor penicillin er mest sannsynlig allergisk mot Augmentin, siden det er i en tilsvarende par. Langvarig bruk av Augmentin kan resultere i en forverret bakteriell tilstand. Det er en sjanse for at de som tar Augmentin kunne oppleve leverskade. Denne risikoen er høyere hos pasienter over 65 år oftere enn noen annen antibiotika, har Augmentin blitt rapportert å forårsake diaré, løs avføring, kvalme, oppkast, fordøyelsesbesvær og andre gastrointestinale bivirkninger. Hudutslett kan også oppstå mens du tar Augmentin.

En liste over fordeler og ulemper med IVF

En liste over fordeler og ulemper med IVF


Infertilitet effekter ca 6,1 millioner kvinner i reproduktiv alder, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. IVF (in vitro fertilisering) er ofte et par-eller individets eneste sjanse ved unnfangelsen. En IVF prosedyren blir en manns sperm og kvinnens egg i et laboratorium. Hvis befruktning skjer, er ett eller flere befruktede egg (embryo) kirurgisk plassert inne i kvinnens livmor. Ideelt sett oppstår en graviditet. IVF har både fordeler og ulemper, og er ikke en prosedyre for å bli tatt lett på. IVF kommer med et distinkt sett av emosjonelle egenskaper og er mentalt, fysisk og økonomisk drenering for alle parter.

Pros av IVF

Den mest åpenbare pro av IVF er gravid en sunn baby - eller babyer, som 25 prosent av vellykkede IVF svangerskap resulterer i flere fødsler. For par som har prøvd alle andre fertilitetsbehandling, er IVF ofte den eneste levedyktige alternativet for å bli gravid. Flertallet av par vil bli gravid innen tre IVF sykluser, så utsiktene til å ha et sunt barn langt oppveier eventuelle ulemper for mange par.

Kostnad

IFV er en svært kostbar prosedyre, spesielt fordi de fleste forsikringer ikke dekker IVF. Den typiske kostnaden for en IVF syklus går mellom $ 12.000 og $ 15.000. Dette er en stor del av pengene, og mange par velger å ta ut store lån til å dekke utgiftene. De fleste klinikker tilbyr ikke noen penger tilbake hvis en IVF syklus ikke resulterer i en fødsel.

Emosjonell Toll

Folk som går gjennom IVF oppleve mange emosjonelle opp-og nedturer. Dette er normal, som prosessen er fysisk vanskelig på kroppen og emosjonelle fordi resultatet av hver IVF syklus er så usikker. Emosjonelle belastningen på kvinnen er ofte forsterket av IVF medisiner, som ofte forårsaker bivirkninger som depresjon og stress. Emosjonell belastning kombinert med den økonomiske byrden av IVF fører ofte konflikter i ekteskap og partnerskap.

Fysiske bivirkninger

Foruten depresjon og angst, kan medisiner som administreres under en IVF syklus forårsake hetetokter, kramper, hodepine og synsforstyrrelser. De oppgitte for å stimulere eggstokkene og produsere flere egg medisiner noen ganger føre til ovarialt hyperstimuleringssyndrom. De fleste tilfellene er milde og ikke krever noen behandling, men alvorlige tilfeller kan være farlig.

Fordeler og ulemper med å administrere oksygen til Nyfødte Via Nesekanyle

Fordeler og ulemper med å administrere oksygen til Nyfødte Via Nesekanyle


Den nesekanyle er den foretrukne metode for oksygentilførsel til nyfødte. En nesekateter er en todelt enhet plassert over den øvre leppe, slik at de hule pinner strekker seg inne i nesehulen, og som er festet til hodet bak ørene. Den leverer varmet, fuktet oksygen til babyen gjennom en slange. Denne metoden har både fordeler og ulemper som bør vurderes nøye og diskutert med babyens lege.

Metoder for oksygentilførsel

Det er tre metoder for oksygentilførsel. Den nesekanyle fremgangsmåte leverer oksygen til babyen gjennom nesehulen. Masken fremgangsmåte leverer oksygen gjennom både nese og munn via en maske som er festet til barnets ansikt av en streng eller snor festet til hver side av masken, og viklet rundt baksiden av barnets hode. Kateteret fremgangsmåte leverer oksygen gjennom et implantat i luftrøret. Dette krever at punktering av både huden og luftrøret, og kan bare blitt gjort av en autorisert lege.

Fordeler med Nesekanyle

Den nesekanyle fremgangsmåte til for å gi tilstrekkelig oksygen til å holde lungene oppblåst, og også ved å levere en høyere konsentrasjon av oksygen for å bidra til å holde barnets kropp oksygenert. Den nesekanyle er foretrukket for nyfødte over masken leveringsmetoden, fordi det er lettere å holde på plass og gir en mer direkte strømning av oksygen til babyen. Det kan også være festet til babyen med en liten del av medisinsk tape, mens masken, som kan irritere barnet, er mye mer vanskelig å sikre. Kateteret metoden er betraktet som den mer unnvikende metode for oksygentilførsel, ved at det krever innsetting av et kateter direkte inn i luftrøret og krever barnet til å forbli i sykehus for varigheten av oksygenbehandlingen. Med nesekateter-metoden, så lenge som den overordnede er riktig instruerte og følger resept, oksygen kan trygt administreres til babyen i hjemmet.

Ulemper av Nesekanyle

Ved bruk av nesekateter metode for oksygentilførsel, går pasienten risiko for perforering av neseskillevegg - etableringen av et hull eller sprekk i membranen som skiller neseborene. Denne tilstanden kan enten være asymptomatiske eller forårsake en stor del av smerte og ubehag. Mindre perforeringer er preget av en pipelyd, mens større perforeringer er sammen med smerte, blod utflod og pustevansker. En lege kan forskrive en krem ​​for å behandle hullet, og symptomene vanligvis rydde opp etter et par måneder. Men i noen tilfeller er nødvendig for operasjonen. Bakteriell forurensning er også et problem, og kan føre til spredning av lungebetennelse. Av denne grunn er det viktig at alt utstyr rengjøres før og etter bruk.

Høye nivåer av østrogen og sen overgangsalder

Østrogen er det viktigste kjønnshormon for damer, og som sådan, er dens nærvær er nødvendig for å opprettholde menstruasjonssyklusen. Når østrogennivået begynner å falle betydelig i en kvinnes kropp --- en normal del av aldring --- menopause kan oppstå. Men å ha for mye østrogen kan forsinke denne prosessen på en kvinne, forårsaker sen overgangsalder.

Østrogen

Østrogen er et hormon (et kjemisk stoff) som finnes i det menneskelige legeme for hanner og hunner. Hos kvinner er det en av to kjønnshormoner, og den er ansvarlig for kjønnsorgan utvikling og andre reproduktive funksjoner.

Det finnes tre forskjellige typer av østrogen i kvinnekroppen: østron, østradiol og østriol. To av disse (østron og østradiol) er produsert av de kvinnelige eggstokkene inntil menopause oppstår. Den andre, østriol, er skapt av morkaken under svangerskapet.

Eggstokk Østrogen og Menopause

Østrogen produseres i eggstokkene leverer kvinnene med de fleste av sine behov østrogen hormon under fertil år. Så, som kvinner alder, eggstokkene begynner å krympe og begynne å produsere mindre østrogen, ifølge NW Health.edu.

Denne prosessen av østrogen nedgang i eggstokkene varsler utbruddet av overgangsalder, en tilstand som vanligvis oppstår rundt 51 år hos kvinner i USA, ifølge University of Maryland Medical Center.

Sen overgangsalder

Men ikke alle kvinner overgangen rundt alderen 51 til overgangsalder --- eller se en nedgang i eggstokk østrogen produksjonen av da --- ifølge UMMC. Faktisk noen kvinner begynner overgangsalder så tidlig som 40-årene, mens andre går inn i denne perioden av menstruasjon opphør mye senere (kjent som sen overgangsalder). Det er for øyeblikket ingen definitiv årsak kjent for svingninger i alder som skjer angående kvinner og overgangsalder eller hvorfor noen kvinner østrogennivået forblir høyt opp gjennom 60-årene.

Andre Østrogen Influences

Mens østrogen nedgang i eggstokkene spiller en betydelig rolle i utbruddet av overgangsalder, kvinner får østrogen fra kilder utenfor kroppen, også. Disse andre østrogenkilder (fytoøstrogener og Xenoestrogens) kan bidra til hvorfor noen kvinner har høyere østrogennivå enn andre kvinner, og nå menopause senere; Men det er ingen vitenskapelige data å støtte denne avhandlingen på dette tidspunktet.

Fytoøstrogener og Exenoestrogens

Fytoøstrogener (som de som finnes i soya) er planter eller planter som inneholder østrogen-lignende aktivitet. Mens inges dem kan øke en kvinnes østrogen nivå, vil det ikke bli økt like mye som om det var østrogen fra eggstokkene, ifølge NW Health.edu.

Xenoestrogens, på den annen side, er svært potente i østrogen-lignende aktivitet. Disse produktene --- petrokjemi generelt, men kosmetikk, næringsmidler, parfymer og såper kan være laget av dem, også --- kan være meget giftige når en overeksponering til dem finner sted. Denne overeksponering av østrogen (på grunn av de høyere nivåene i noen av disse produktene) kan øke en kvinnes østrogennivå og føre til at forplantningen unormalt.

Hva er årsakene til sen overgangsalder?

Hva er årsakene til sen overgangsalder?


Overgangsalder er opphør av menstruasjonssykluser. Dette skjer vanligvis naturlig hos kvinner mellom 48 og 55. Noen kvinner ikke opplever menopause før mye senere i livet.

Perimenopause

Mange kvinner opplever symptomer på overgangsalder lenge før selve slutten av mensen. Hetetokter, emosjonelle endringer, uregelmessig menstruasjon, og søvnløshet er symptomer som kan vare i mange år før menopause oppstår.

Årsaker til sen overgangsalder

Alle kvinner er forskjellige. Genetikk, flere svangerskap, høyere kognitive nivåer, og overvekt er alle faktorer i sen overgangsalder.

Risiko for sen overgangsalder

Selv om det er fordeler ved slutten av menopause, er det også risiko. Livmor, eggstokkreft og brystkreft er vanligvis hormon matet kreftformer, og risikoen for de som er høyere før overgangsalderen.

Fordeler med sen overgangsalder

Naturlig østrogen beskytter kvinner mot hjertesykdom og osteoporose. Etter overgangsalderen, kvinner er utsatt for disse forholdene.

Graviditet og sen overgangsalder

Kvinner har aktive reproduktive systemer opp til fylte menopause, plassere kvinner med sen overgangsalder i fare for å bli gravid senere i livet.

Fordeler og ulemper av Whey Protein

Myseprotein er kjent for sin høye BCAA-innhold, også kjent som forgrenede aminosyrer. Det har faktisk en høyere mengde av naturlig forekommende forgrenede aminosyrer enn en hvilken som helst mat. Dette gjør det svært høy kvalitet og vite dette går langt når man skal avgjøre fordeler og ulemper.

Funksjon

Protein i seg selv er ansvarlig for hundrevis av funksjoner i kroppen. Det hjelper med muskel bevaring, vekt vedlikehold, celle gjenfødelse, hårvekst, immunitet og sunn hud bare for å nevne et par ting.

Typer

Det er to forskjellige typer av myseprotein. De kalles whey protein konsentrat og whey protein isolat. Av de to, er whey isolat mer ren. Det er omtrent 90 prosent rent protein mens konsentratet som er 75 prosent. I tillegg form, de kommer i konsentrat, isolere og en blanding som inneholder begge varianter.

Funksjoner

Myseprotein er en av de to ekstraksjoner protein fra melken fra kuer. Det er faktisk et biprodukt av ost når det går gjennom produksjons. Annet enn en marginal mengde som finnes i melk, er det ingen faktiske matvarer som inneholder myseprotein, men det kan kjøpes i pulverisert form. Whey protein opptas godt av kroppen, og det inneholder alle de essensielle aminosyrene. Whey protein isolater er svært lav i fett, karbohydrater og laktose. Whey konsentrater er billigere, men de har høyere fett og laktose innhold. Den beste bang for buck er kombinasjonen protein pulver som har begge varianter i den. Dette pulver har også en god aminosyreprofil.

Identifikasjon

Hydrolysert whey protein er en form for myse som er mest brukt i baby formler eller til medisinske formål. Det er brutt ned i små fragmenter som kalles peptider. Denne type av myseprotein er også mindre sannsynlighet for å forårsake allergiske reaksjoner.

Whey protein er også et godt valg for vegetarianere, men bare hvis de tillater meieri i sine dietter.

Personer med laktoseintoleranse kan også ta whey protein. Men det viktigste å gjøre er å alltid få en whey isolat skjema med mindre enn 0,1 gram laktose per ss. Whey konsentrater bør unngås fordi de er generelt høy i laktose og innholdet har en tendens til å variere med forskjellige merker.

Effekter

Spise riktig mengde protein kan bidra til å lette vekt vedlikehold eller tap, kan det øke immunitet, styrke bein og reparere skadede muskelceller, spesielt rett etter en hard treningsøkt. Det er også en effektiv kilde for brannofre som protein er tapt gjennom sår og det kreves mer for helbredelsesprosessen.

Betraktninger

Selv om whey protein er en stor kilde det bør fortsatt brukes i riktige mengder. Ifølge RDA retningslinjer, den anbefalte mengden protein om dagen er 0,8 gram per kilo kroppsvekt. En annen ting å ta hensyn til er overdoser på whey protein. Kroppen kan bare behandle og fordøye så mye om gangen. Dersom en overdoser er tatt, vil det bli utskilt fra kroppen, lagres som fett eller slutt brukes for energi. Men behandling av disse store mengder protein kan virkelig skatt lever og nyrer som kan føre til problemer på veien. En mer hensyn å ta, er om du har noen allergi mot melkeproteiner, ville det være en god idé å rådføre seg med legen din før du tar whey protein.

Advarsel

Høye mengder bør ikke tas av personer med pre-eksisterende nyreproblemer. I begge tilfeller er riktig hydratisering av ytterste viktighet når supplere med myseprotein som det tar legemet mye vann til å forbrenne. En enkel tommelfingerregel er å drikke åtte, 8 oz. glass vann om dagen.

Fordeler og ulemper ved å ta jod kosttilskudd

Fordeler og ulemper ved å ta jod kosttilskudd


I utviklingsland er jodmangel et stort helseproblem. Men i USA og de resterende industrialiserte verden, er jod mangel er sjelden, ifølge Mayo Clinic. I USA, er jod lagt til som et supplement til vanlig bordsalt, som gir en viktig kilde til jod i norsk kosthold. Likevel, noen mennesker tar jod kosttilskudd, som har både fordeler og ulemper.

Regulerer Metabolic Rate

Jod er viktig for reguleringen av metabolic rate. Legemet produserer ikke jod, slik at det må skaffes fra mat, eller fra et supplement, i henhold til American Association Thyroid. Når noen er mangelfull i jod, kan ta jod kosttilskudd korrigere hypotyreose, eller under aktiv skjoldbrusk.

Regulerer østrogen i brystvev

Jod kosttilskudd kan også ha livreddende fordeler for kvinner som er mangelfull i jod. The Natural Health Information Centre hevder at jod kan beskytte brystvevet mot kreft-relaterte effekter av østrogen. Jod kan også gi en viss beskyttelse mot stråling, som kan være en bekymring med modne kvinner som planlegger regelmessig mammografi.

Hypertyreose og Hypothyroidsm

Overflødig jod kan ha alvorlige helseeffekter. Personer som ikke er mangelfull i jod, men som tar store mengder jod kosttilskudd kan utvikle hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel. Hypotyreose er også en mulig bivirkning for folk som tidligere hadde lidd under aktiv skjoldbrusk, men som hadde gjenvunnet sunn skjoldbrusk funksjon, ifølge Merck Manuals Online Medical Libraries.

Ineffektivitet og toksisitet

National Institutes of Health sier at jod kosttilskudd er ikke nødvendigvis den mest effektive behandlingen for struma (unormal hevelse i skjoldbruskkjertelen i halsen), som er relatert til jod mangel. The American Thyroid Association advarer om at folk som tar jod, men som ikke trenger det kan utvikle autoimmune skjoldbrusk sykdom. National Health Information Centre hevder at ved svært høye doser, kan jod være giftig for mennesker.

Fordeler og ulemper av Rigid gass permeable kontaktlinser

Fordeler og ulemper av Rigid gass permeable kontaktlinser


Kontaktlinser, en felles løsning på synsskarphet problemer, la wearers å ha perfekt syn uten briller. Det finnes to hovedtyper av objektiver: stive gass permeable linser og myke kontaktlinser. Begge typer objektiver har flere betydelige fordeler og ulemper som er viktige å vurdere når du bestemmer hvilken type du skal ha.

Holdbarhet

En av de største fordelene med stive gass permeable (RGP) linser er at de er mer holdbare enn myke kontakter. Et par RGP linser kan vare i flere måneder eller år, mens myke kontaktlinser må vanligvis skiftes ut etter en måned, og noen typer må byttes oftere. RGP linser er mindre sannsynlig å rive enn myke kontakter, noe som betyr at det er mindre sannsynlighet for å måtte erstatte dem på grunn av utilsiktet skade.

Lens Care

Ifølge American Optometric Association (AOA), RGP linse er lettstelte. Myke kontaktlinser krever nøye lagring i containere og vaske med saltoppløsning, mens RGP linser er mer motstandsdyktig mot skader ved rengjøring.

Eye Comfort

En av ulempene ved RGP kontaktlinser er at de kan føle ubehag i øyet, spesielt i utgangspunktet. Myke kontaktlinser kan føle seg komfortabel første gang du bærer dem, men RGP linser vanligvis tar litt tid å venne seg til før de føler seg komfortabel. Når øynene justere de kan være like komfortabel som myke kontaktlinser, men hvis du slutter å bruke dem for en stund og deretter starte igjen du kan oppleve ubehag som du omstille til å bruke dem.

Lens slippage

Ifølge Mayo Clinic, kan RPG objektiver være mer utsatt for slipping av midten av øyet så myke kontaktlinser. Når et objektiv slips av øyet, kan det føre til irritasjon og ubehag og kan være vanskelig å komme ut igjen uten hjelp fra en annen person for å finne linsen i øyet.

Losing Lenses

Siden RGP kontakter er laget for å vare lenger enn myke kontakter, å miste en fastlege objektivet er vanligvis mer kostbart enn å miste en myk kontakt. For eksempel mange myke kontaktlinser wearers har endagslinser hvor hvert par linser koster mindre enn en dollar, så å miste det ene glasset er ikke til stor bekymring. Å miste en fastlege linsen kan være spesielt plagsom hvis brukeren ikke har noen ekstra objektiver på hånden. På lang sikt, hvis du ikke mister linsene og er i stand til å ta vare på dem på riktig måte, kan RGP linser koster mindre enn myke kontakter.

Fordeler og ulemper ved en Optometrist

Fordeler og ulemper ved en Optometrist


Den første tur til en optiker kan være like nervepirrende som det er spennende. Det er mange fordeler og ulemper til å se en optometrist, men det er opp til deg å avgjøre hvis fordelen oppveier risikoen.

Bad News vs Good News

En av de vanligste ulempe å besøke en optiker er at du kan få dårlige nyheter. Alvorlighetsgraden av øyeproblemer varierer fra astigmatisme til glaukom. Imidlertid er fordelen av å gå til en optiker at hvis disse øye problemer er fanget i tid de behandles lett før de kan bli mer alvorlig.

Kontakter eller briller?

Selv om ingen vil deres øyne skjult av briller eller nyter vedlikehold av kontakter, er den gode nyheten at det er et valg. Mange stiler av moteriktige briller er tilgjengelig. Brille resepter kan også bli omgjort til solbriller. Kontakter kan gi en endring av øyenfarge hvis resept ikke er for høy, noe som kan være svært fasjonable, også. Briller eller kontakter er det billigere valg, men Lasik kirurgi er også et alternativ. Din optiker kan gi din kriminal briller eller henvise deg til en LASIK kirurg hvis du ønsker det.

Money, Money, Money

Kostnaden for øye omsorg er en ulempe, spesielt hvis det ikke forsikring er på plass for å betale regningen. Fra synsundersøkelser til eyewear, se en optometrist koster en betydelig sum penger. Som en fordel, er forsikring tilgjengelig i de fleste stater som kan bistå med visjon kostnad hvis man oppfyller visse kriterier. Noen steder selv vil hjelpe barn få gratis briller. Mange ressurser er tilgjengelige hvis man tar seg tid til å se etter dem.

Hvordan å veie fordeler og ulemper med de Nutrisystem Diet

Hvordan å veie fordeler og ulemper med de Nutrisystem Diet


Har du tenkt på å prøve Nutrisystem, men er fortsatt usikre? Les videre for fordeler og ulemper slik at du kan bestemme selv.

Hvordan å veie fordeler og ulemper med de Nutrisystem Diet

Pros av Nutrisystem Diet

•  Vurdere bekvemmeligheten av pre-pakket mat. For ytterligere å legge til det praktiske, er all mat som oppbevares ved romtemperatur.

Tenk at Nutrisystem er stadig revidere oppskrifter basert på tilbakemeldinger fra kunder. Jeg har definitivt lagt merke til en forbedring i flere av elementene i den tiden jeg har vært på programmet.

Tenk hvis du er noen som ville dra nytte av gratis online support. Du kan snakke med en rådgiver eller delta i diskusjonen i samfunnet. Du kan også spore din vekt-tap fremgang.

Tenk at noe av maten er velsmakende (vel, for diett mat som er). Hvis jeg kunne få min kjøtt-og-poteter mann til å prøve noen av forrettene og selv han likte dem, er at en sann testament av smaken.

Husk at det er ingen i-person møter eller veie-ins, som gjør at de av oss som er veldig opptatt luksusen av å gjøre alt på nettet.

Husk at du hele tiden å spise på dette programmet. Det er måltider og snacks fem ganger per dag. Dette er definitivt en bonus for de som alltid er sulten.

Ulemper med Nutrisystem Diet

Tenk at noe av maten er smakløst, kjedelig og noen ganger helt ugjenkjennelig. Dette er diett mat, men kom igjen: litt mer smak please!

Husk at maten er dyr. Forvent å betale over $ 5 for en flatbrød pizza som er litt mer smaksrik enn papp. Nesten $ 2 for en candy bar dessert virker litt høy. Du vil bli beskytningen ut omtrent $ 300 for hele programmet, og dette er bare hvis du får auto-forsendelse.

Tenk så godt at det er mange matvarer som skal legges i tillegg til de pre-pakket Nutrisystem matvarer. Du kjøper frukt, grønnsaker og proteiner for å legge inn. Dette øker kostnadene for denne dietten videre.

Ta i betraktning at denne dietten programmet (Unlke den populære Jenny Craig) er helt online. Så det er ingen møter for å gå til, og ikke veie-ins med en rådgiver. Hvis du trenger konstant motivasjon eller støtte, kan dette ikke være diett plan for deg. Nutrisystem egentlig er mer av et måltid plan snarere enn en diett. Mens nettstedet antyder trening, hvis du ikke gjør det, som finner ut?

Vit at kundeservice er ikke så stor. Hver gang jeg ringte på telefonen for å snakke med noen om programmet, var jeg på vent i mer enn 30 minutter. Ikke bare var dette frustrerende, men det fikk meg til å henge en opp et par ganger, noe som medførte at jeg ikke fikk spørsmålet mitt besvart.

Tenk på delene, som er ganske liten. Jeg var litt sulten på først etter å ha prøvd noen av de matvarer, og dette var etter å ha lagt min egen mat.

Hint

  • En måned med pre-pakket mat kommer på dørstokken, legge til frukt og grønnsaker, og du er klar til å gå.
  • Hvis du er på et budsjett, være skeptisk til gjentakende kredittkortbelastninger fra auto-forsendelse.

Hva er fordeler og ulemper ved rehabiliteringsmuligheter?

Hva er fordeler og ulemper ved rehabiliteringsmuligheter?


Når en person blir avhengige av narkotika eller alkohol, en av de beste alternativene for å bryte vanen er å gå inn rehabiliteringsmuligheter. Men disse anleggene har fordeler og ulemper, og kan ikke være det beste valget for alle. Å vite forskjellene mellom typer sentre og veier fordeler og ulemper kan hjelpe den rusavhengige gjøre det beste valget.

Typer rehabilitering fasiliteter

Når en person bestemmer seg for å gå til rehabilitering for narkotika eller alkohol avhengighet, har han flere alternativer med hensyn til hva slags anlegg han kan velge. Noen sentre er privateid, og de har en tendens til å være dyrere enn offentlige anlegg. Noen byer tilbyr gratis sentre. Stiler av sentrene kan variere også, fra villmarks retreats til sykehus.

Det er også mulighet for innleggelse eller polikliniske tilbud. Den rusavhengige søker hjelp bør vurdere alle alternativer når du velger et senter, for å bedre sikre sin sannsynlighet for å bo for varigheten av behandlingen.

Pros

Den åpenbare fordelen for å legge inn et rehabiliteringssenter er at det kan hjelpe en person kunne kjempe en narkotikaavhengighet. Riste vane kan være vanskelig for den rusavhengige å gjøre på egen hånd, slik at rehabiliterings anlegg gir et fellesskap for å hjelpe henne gjennom prosessen. Hvis det er en innleggelse anlegg, 24-timers omsorg av fagfolk er tilgjengelig. Disse sentrene tilbyr også et trygt, strukturert miljø for en rusavhengig å begynne å gjenoppbygge livet hennes over en lengre periode.

Cons

For innleggelser, når en person er på et rehabiliteringssenter full tid, ulempene inkluderer prisen på behandling, være borte fra hjemmet, og problemer med helse forsikringsselskaper, som kanskje ikke betale for dyrere innleggelse alternativ. Poliklinisk behandling, men som samtidig er billigere, kan bli svekket av den enkle tilgjengeligheten av narkotika og av mangel på konstant samfunnet støtte.

Hvordan veie fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet

Hvordan veie fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet


Middelhavet Diet er basert på tradisjonell mat til folk som bor nær Middelhavet, hovedsakelig i landene i Hellas og Italia. Dietten er rik på sunne fet mat og naturlige oljer, særlig olivenolje, som er den viktigste ingrediensen i mange av kostens retter. Hjertet sunt kosthold inneholder også sjenerøse porsjoner med frukt og grønnsaker, og masse fisk og sjømat. Studier har vist at utstrakt bruk av olivenolje er spesielt nyttig i valgkrets av hjertesykdommer og visse typer kreft. The American Heart Association anbefaler denne dietten som svært sunt for hjertet og blodomløpet. Middelhavet Diet har mange helsefordeler, men disse proffene må veies opp mot flere viktige faktorer.

Hvordan veie fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet

Veiing av argumenter for og imot av Middelhavet Diet

Gjør omfattende undersøkelser før du bestemmer deg for å ta fatt på Middelhavet Diet. Lag en liste over fordeler og ulemper for å hjelpe deg å avgjøre om denne dietten er riktig for deg. Noter ned alle argumenter i en kolonne, og alle ulemper i en tilstøtende kolonne for enkel referering.

Merk den største fordelen og den største risikoen på listen din. En viktigste fordelen av Middelhavet Diet er at det er svært sunt for hjertet. Studier har vist at en streng Middelhavet diett reduserer risiko for hjertesykdom og andre kardiovaskulære sykdommer. Noen av ulemper med dietten inkluderer den høye prisen for mat og vanskeligheten med å anskaffe de tradisjonelle matvarer, som frukt og grønnsaker, under visse årstider.

gå forsiktig ned på listen, sammenligner hver pro til hver con. Vurdere hvilke fordeler du håper å få fra kostholdet, og hvordan de negative sidene kan påvirke dine beslutninger.

Finn ut om fordeler oppveier ulempene eller omvendt. Hvis det er et større antall argumenter eller ulemper, vil det hjelpe deg å vurdere hvor vanskelig eller lett det ville være for deg å følge denne dietten.

Prøv dietten i minst en uke eller to for å se om du kan fullføre kravene. Men hvis cons oppveier proffene, vil du kanskje vurdere å prøve en annen diett mer egnet til dine behov.

Hint

  • Start aldri noen diett uten å rådføre deg med lege eller ernæringsfysiolog først.

Den Fordeler og ulemper ved Hjelpemiddelsentralen

Den Fordeler og ulemper ved Hjelpemiddelsentralen


Tekniske hjelpemidler kan drastisk forbedre livene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Undersøke fordeler og ulemper med denne teknologien kan hjelpe deg å velge den beste teknologien for deg eller din kjære.

Funksjon

Tekniske hjelpemidler må hjelpe en person med nedsatt funksjonsevne fungere mer selvstendig. Hvis teknologien bidrar ikke til funksjonalitet, kan det bli en hindring i stedet for en hjelp.

Tilgjengelighet

Forsikringsselskaper og skoler noen ganger gi tilskudd til tekniske hjelpemidler; ellers må den enkelte dekke kostnadene for hjelpemidler selv. Rimelige tiltak, for eksempel en blyant grep, kan ikke utgjøre et problem, men annen teknologi, slik som et cochleaimplantat, kan koste titusenvis av dollar.

Størrelse

Tekniske hjelpemidler kan være små som et høreapparat eller klumpete for eksempel en rullestol. Liten teknologi gir vanligvis mer bekvemmelighet, men kan ikke ha alle de nødvendige funksjonene. Større teknologi kan ha flere funksjoner, men kanskje ikke så bærbar.

Misforståelse

Noen kan bekymre deg for at tekniske hjelpemidler gjør enkeltpersoner til å bli altfor avhengig av en enhet. Til syvende og sist, en person med en funksjonshemming fungerer mer uavhengig som følge av tekniske hjelpemidler.

Fordeler og ulemper med Soy Milk

Juryen på soya er fortsatt ute. Mens soya har vært et fast innslag i kostholdet til asiater i århundrer, det er bekymringer om hvordan soya er behandlet for å møte moderne krav og om behandlingen er å skape større problemer enn fordelene soya gir. Enten du er ute etter soya produkter for å lindre laktoseintoleranse problemer, noe som gir et protein erstatning i din diett eller annen grunn, vil du ønsker å forstå fordeler og ulemper.

Å spise soya

Det er mange soyaprodukter på markedet. Soyamelk er en av de mest vanlige som er soya formel for spedbarn. Andre soyaprodukter som du kan komme over på markedet eller på en restaurant inkluderer tofu, miso og tempeh. Selvfølgelig er det alltid soyabønne verket. Mange har erstattet meieri melk, ost og iskrem med soya-baserte produkter.

Processing Soy

Tradisjonelt soya ble fremstilt i en prosess som kalles gjæring. Gjennom denne prosessen, er mange av de naturlig forekommende toksiner i soyabønne fjernet. Dette er en langsommere prosess enn den moderne prosess som involverer bleking av soya, varme-sprengning og pumping bønner med tilsetningsstoffer. Den tradisjonelle måten presser soyabønnemasse, mens den moderne prosessen bare knuser bønne. Det fjerner ikke bare giftstoffer, men det kan legge andre konserveringsmidler og andre farlige mineraler.

Fordeler

Soya har blitt populært på grunn av de mange fordelene det har for å redusere kronisk sykdom. Soya kan bidra til å redusere effektene av hjertesykdommer og lavere dårlige kolesterolet og triglyserider. Dette er viktige elementer i å kontrollere hjertesykdommer og forebygge hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg til sine fordeler til hjertet ditt, mange soyaprodukter er en rik kalsiumkilde. Det er også brukt i behandling av menopause symptomer. Soya har også vist seg å bidra til å forhindre prostatakreft.

Ulemper

Mange av fordelene med soya har kommet i søkelyset. The American Heart Association venter på mer forskning må gjøres for å verifisere fordelene av soya i hjertet helse. I tillegg er det reproduktive problemer hos barn som er oppvokst på soya formel og bruke mange soyaprodukter tidlig i livet. Dette inkluderer lavere testosteron, lavere sperm teller og infertilitet hos jenter. I tillegg kan soya øke risikoen for brystkreft hos kvinner ved å tilsette høye nivåer av østrogen. Det er forslag om at flere lærevansker er et resultat av høye mangan nivåer i soyaprodukter under barnets hjerneutvikling.

Soya og Du

Det er viktig å diskutere med legen din eller kostholdsekspert fordelene ved en høy soya diett for deg og din familie. Hver persons situasjon er annerledes. De som erstatter meieri melk med soyamelk fordi de er laktoseintolerante, men er fortsatt forbruker andre proteinkilder kan ikke ha høy risiko. De på vegan dietter kan være lurt å vurdere andre kilder til protein for å ikke ta i giftige nivåer av mineraler og bakterier som finnes i soyaprodukter ikke behandlet i tradisjonelle midler. Som med de fleste ting, er moderasjon nøkkelen - spesielt til mer forskning som kan gjøres om soya.

Fordeler og ulemper med Lamaze

Lamaze metoden er ansatt under graviditet og fødsel å lære kvinner å svare positivt på smerten av arbeidskraft. Mødre og deres partnere er lært fokusert pusteteknikker, bevegelse og posisjonering, massasje og velvære i hele arbeidsmarkedet. Fremgangsmåten er ment å bidra til prosessen av arbeidskraft uten bruk av narkotika. Selv om denne fremgangsmåte er meget benyttet, er denne metoden ikke nødvendigvis riktig for alle. Å vite fordeler og ulemper med Lamaze er viktig i å gjøre en utdannet og hensiktsmessig avgjørelse i fruktbar prosess.

Support of Natural Childbirth

Lamaze metoden er helt naturlig og ikke krever bruk av medisinsk tilsyn eller narkotika, noe som gjør det til et populært alternativ blant mange kvinner. Mens tidlig Lamaze fokusert på regimented puste, klasser nå er forbundet med avslappede miljøer og har dyktige lærere som gir psykologisk rådgivning. Ifølge Lamaze International, er filosofien til Lamaze at opplevelsen av fødselen er ment å være normalt og naturlig, og at kvinner har en iboende evne til å føde. Kvinner som bruker denne metoden ofte berømme givende resultater.

Emosjonelle og psykologiske fordeler

Mens Lamaze fremmer naturlig fødsel, er det mulig å øve på Lamaze metoden, og bestemmer seg for å ha en epidural under fødselen. Populariteten av metoden skyldes i stor grad vekt på individuelle personlighet og samspillet mellom kropp, sinn og miljø. Kvinner kan bli mer utdannet om og involvert i prosessen med fødsel, noe som ofte reduserer frykt. Lamaze metoden fokuserer på konsentrasjon og pust i motsetning til avslapning. Utnytte en fødsel partner, pusteøvelser lære kvinnen å slappe av sine muskler under en sammentrekning. Den lærer kvinner å unngå frykt om tvil om levering og til i stedet svare på sammentrekningene som stimuli og ikke smerte. Fordeler med Lamaze er i stor grad følelsesmessige og psykologiske som den fokuserer på å gi et positivt miljø og trivsel under levering.

Generelt Ulemper

Uavhengig av tanken på fødsel uten smerte, smerte vil være tilstede på tross av praksis i Lamaze metoden. Respons på smerte varierer blant alle kvinner, og noen kan finne ideen om naturlig fødsel eller læren til Lamaze er ikke nok til å bekjempe denne smerten. Mange kvinner blir bekymret for den smerten de føler under fødsel, og føler at det indikerer et problem med levering. Bruken av en partner er også nødvendig, gjerne med foreldrene jobber sammen som et team. Dette er et tillegg som kan være vanskelig for noen kvinner. Lamaze er kanskje ikke i stand til å forberede seg på komplikasjoner som kan oppstå.

Minimal effekt på smerte

Ifølge en undersøkelse utført av Melzack i 1984 ser på smerten ved fødsel ved hjelp av McGill smerteskala, var det ingen konsekvent eller statistisk signifikant reduksjon i gjennomsnittlig smertescore for pasienter som bruker Lamaze i barsel. I en 2007 studie i "Kunnskapsbasert komplementær og alternativ medisin," Michel Tournaire og Anne Theau-Yonneau fant at under den aktive fasen av utvidelse eller under fødselen, er flere konvensjonelle analgetika ofte nødvendig. Studien antyder Lamaze og andre former for komplementær medisin gjøre lite for å bekjempe den faktiske smerte involvert i levering og kan fungere kun som en distraksjon under tidlig innsettende smerte bare.

Kostnads ​​Ulemper

Lamaze metoden krever mye engasjement og tålmodighet, og kan være kostbart. Klasser krever utdannede og sertifiserte fagfolk. For å bli medlem av Lamaze International samfunnet, avgifter i USA USA USA varierer fra $ 75 dollar til $ 115 dollar som i 2010. En typisk Lamaze kurs involverer minst tolv timer instruksjon og begrenser oppmøte til et visst antall par. Kursene er ofte seks uker og kan koste rundt $ 150.

Fordeler og ulemper av motoriserte rullestoler

Motoriserte rullestoler styres av hendene, munnen eller andre mest effektive kroppsdeler, som er viktige for folk som ikke har full bruk av sine våpen. For noen er det ikke et alternativ; på grunn av deres begrensninger, er en manuell rullestol utelukket. For dem som har et valg, er det viktig å kjenne til fordeler og ulemper med motoriserte rullestoler.

Holdbarhet

Motoriserte rullestoler er heavy-duty og mer holdbar enn manuelle seg. De er godt egnet for utendørs og noen enda for ulendt terreng.

Comfort

Motoriserte rullestoler har mer komfortable seter, noen også med kapteinens-stil seter, skrå seter og hvile ryggen.

Kostnad

På den annen side, motorisert rullestol er mye dyrere enn manuelle de.

Non-Sammenleggbar

Noen motoriserte rullestoler er sammenleggbare, og sammen modeller er kostbar. Eiere må ha tilgang til en stor bil til å transportere ikke-sammenfold stoler.

Størrelse

Motoriserte rullestoler er større enn de fleste manuelle de, noe som kan føre til problemer med å få gjennom dører og ganger.

Lade

Siden motoriserte stoler jobbe fra batterier, må folk alltid holde lading behov i tankene.

Fordeler og ulemper ved Computed radiografi

Beregnet radiografi (CR) blir stadig mer utbredt, og er stadig å erstatte konvensjonell røntgen. CR benytter en avbildningsplate i stedet for en filmkassett lastet for å oppnå bildet; bildeplaten er lastet inn i en CR-leser og skannet. Bildene vises på en arbeidsstasjon skjerm og kan være digitalt endret, overført eller lagret. Selv beregnet radiografi er inngangsporten til digital bildebehandling, det har både fordeler og ulemper.

Fordel: Kostnad

CR kan være kostnadseffektivt for en x-ray avdeling eller medisinsk kontor som ønsker å konvertere fra konvensjonell til digital radiografi, siden det kan gjennomføres med dagens konvensjonelle røntgenutstyr uten å bruke ekstra penger på nye røntgenutstyr. Dessuten er det ikke behov for film. CR benytter avbildningsplater som kan brukes om igjen opp til 40 000 ganger, og dermed eliminere kostnadene ved dyre røntgenfilmen og filmfremkalling. Når bildet er oppnådd og skannet, blir bildeplaten fjernes og prosessen kan gjentas.

Fordel: Bilde Distribusjon

Fordi CR produserer digitale bilder, kan bildene overføres enkelt og kjapt til forskjellige avdelinger på et sykehus, for eksempel akuttmottaket eller intensivavdelingen (ICU). I sekunder, kan en ortopedisk kirurg se et bilde i operasjonsstuen som ble tatt i x-ray avdeling. Bildene kan også overføres til en CD, der pasienten kan ta med seg til en lege kontor.

Ulempe: Økt stråling

Økt eksponering stråling er uønsket og må holdes på et minimum. Støy, et vanlig brukt ord i radiologi som refererer til "kornethet" på et bilde, oppstår når en lav stråling benyttes. Måten å redusere støy er å øke eksponeringsteknikk, noe som resulterer i økt stråling til pasienten. Den økte stråling kan også tilskrives eksponeringsfaktor kryp, som oppstår når en teknolog velger en høyere eksponering teknikk enn nødvendig, på grunn av faktorer forbundet med å bruke CR.

Ulempe: Teknolog Tilfredshet

Med utviklingen innen bildekvalitet og etterbehandling oppnås ved CR, kan radiologiske teknologer kompensere for eksponering teknikk unøyaktigheter ved å justere teknikken i etterbehandling fase av bildene snarere enn på tidspunktet for eksponering. Dette er en ulempe fordi det kan stimulere godhet fremfor presisjon med teknikker for eksponering, noe som kan resultere i overeksponerte eller undereksponerte bilder.

Den Fordeler og ulemper ved et endoskop

Endoskopi er en av de største nyvinningene i innen medisin og kirurgi. Det tillater en lege å se gjennom de forskjellige deler av kroppen uten smerten av en større operasjon. Vanligvis satt inn i de naturlige åpninger i kroppen, som definert av National Institutes of Health, er et endoskop en lang fleksibel slange med et objektiv i den ene enden og et videokamera i den andre. Det er mange fordeler og ulemper ved bruk av et endoskop for medisinske prosedyrer.

Sikkerhet

Bortsett fra sin enkelhet, er endoskopi også lav-risiko. Den eneste situasjon en pasient ikke kan bli undersøkt ved bruk av et endoskop er når han er sett å være uegnet for anestesi. Endos lave sykelighet og dødelighet gjenspeiler også sikkerheten til prosedyren, ifølge American Cancer Society.

Mucosal Sensitivity

Et endoskop er konstruert for å ha stor følsomhet for tarmslimhinnen - det fuktig vev lining tarmen (og andre kroppshulrom). Slik følsomhet gjør det til et effektivt verktøy for å projisere dype slimhinne grafikk - slik legen å effektivt vurdere fordøyelsessystemet. Det er også gode på å skaffe prøver av dette vevet for videre laboratorietesting.

Sykdom Dokumentasjon

Endoskopi kan også dokumentere sykdommer ved å generere videoer og fotografier. A "videoendoscope" eller en "fiberoptisk endoskop" har disse evnene.

Små Samples

Siden størrelsen på linsen for et endoskop er meget liten for å passe inn i kroppens naturlige åpninger, blir prøven kan den generere også begrenset opp til 2 til 3 mm dype.

Mulige komplikasjoner

Noen komplikasjoner kan oppstå når endoskopisk prosedyre ikke er riktig administrert. Dårlig biopsi teknikk kan skade indre organer som blir observert. I tillegg kan for mye press eller tvang i å flytte endoskopet føre til komplikasjoner som spenner fra perforering og vaskulære flenger til overdreven blødning i slimhinnene.

Ifølge American Society for Gastrointestinal Endoskopi, kan komplikasjoner også passes på hvis endoskopet ikke er skikkelig rengjort mellom pasienter. I "Holde Endoskopi Trygg," ASGE bemerker at hver endoskop bør gjennomgå mekanisk og kjemisk rensing, skylling og tørking mellom bruker. Når rengjort skikkelig, "sjansen for at en alvorlig infeksjon kan overføres ved endoskopi er bare ca 1 i 1,8 millioner," ASGE sa.

Den Fordeler og ulemper ved Porselens Fyllinger

Den Fordeler og ulemper ved Porselens Fyllinger


Med ekstrem tannråte, er en person i fare for problemer som handel hennes naturlige tenner for proteser. For å forhindre ekstreme forfall, antyder en tannlege fylle tenner som har hull i tennene med materialer som porselen eller keramiske fyllinger. Ifølge Simple Steps Dental, er porselen fyllinger laget av en blanding av plast og fine glasspartikler som brukes for store eller små områder i tennene. Men porselen fyllinger har fordeler og ulemper.

Major Advantage: Farge

En fordel med porselen er at fyllinger er samme farge som en persons naturlige tenner. Ifølge American Dental Association (ADA), porselen fyllinger er tannfarget med utmerket gjennomskinnelighet. Dette betyr at etter dental prosedyre ingen kan fortelle forskjellen mellom de naturlige tenner med porselensfyllinger og naturlige tenner uten dem. Faktisk ser porselensmateriale så mye som tannemaljen at det er brukt for skallfasetter som ringes inn til naturlige tenner.

Andre fordeler av Porselen Fyllinger

Andre fordeler med porselen fyllinger omfatter mengden av den naturlige tann fjernet og eventuelle allergiske reaksjoner. En tannlege faktisk ikke behøver å fjerne en stor mengde av den naturlige tann som med andre typer av fyllinger. En mindre del av naturlig tann er fjernet fordi tannlegen ikke behøver å forme tannen til sikkert å holde fyllingen som han ville med en amalgamfylling. Ifølge Simple Steps Dental, er porselen fyllinger deretter herdet med varme, noe som styrker fyllinger. Dessuten vil porselen fyllinger ikke forårsake noen allergisk reaksjon.

Store Ulemper: Styrke og Shrinkage

Den porselen fyllmateriale er ikke så sterk som andre typer av tannfyllinger. Faktisk, er materialet sprøtt og kan sprekke når et individ med makt ned biter. Også, når fyllinger er plassert i den naturlige tenner, er det en mulighet for krymping. Dette betyr fyllinger kan ikke dekke hele overflaten, som fører til fremtidige hulrom i forskjellige områder. For å redusere muligheten for at porselen fyllinger krympe, tannlegen vanligvis gjentatte lag hullet i den naturlige tann med mer enn én fylling søknad.

Oher porselenfyllinger Ulemper

Porselenfyllinger har flere ulemper. En porselens fylling tar lengre tid for tannlegen å sette mot i naturlige tenner enn andre typer fyllinger. En tannlege må fullføre porselen fyllinger i omtrent to eller flere separate avtaler fordi han må plassere fyllinger i lag. Også, i henhold til ADA, fyllinger er ikke anbefalt for jeksler. Derfor kan en person har til å vurdere en annen fylling annet alternativ enn porselen.