Digidexo.com

lavt serotonin symptomer

Helse symptomer på lavt serotonin

Serotonin er en neurotransmitter som heps å regulere mange funksjoner i kroppen. Serotonin er den kjemiske som hjelper deg til å føle deg uthvilt etter en god natts søvn. Å ha lave nivåer av serotonin kan føre til kroniske symptomer og sykdom. Nedenfor er en oversikt over de forholdene som kan oppstå når nivåene av dette stoffet er for lave.

Generelle fysiske symptomer

Hvis dine nivåer av serotonin er lave, kan du føle deg trøtt, selv om du får tilstrekkelig hvile og søvn. Søvnsykluser kan bli forstyrret, og du kan oppleve hodepine, tap av appetitt og vekttap.

Generelle psykiske symptomer

Å ha et lavt serotonin-nivå kan føre til at du føler deg deprimert og irritabel. Du kan være utsatt for uforklarlige følelsesmessige utbrudd og en tendens til å dvele ved det negative. Din evne til å lære og huske detaljer kan påvirkes.

Fibromyalgi

Lave nivåer av serotonin har vært knyttet til fibromyalgi. Fibromyalgi er en kompleks tilstand med mange symptomer. De realted til lav serotonin er trøtthet, hukommelsestap og depresjon.

Kronisk utmattelsessyndrom

Kronisk utmattelsessyndrom (CFS) er en annen medisinsk tilstand som har vært knyttet til lavt serotonin nivåer. Hvis du har CFS, vil du ha problemer med å sove, lav smerteterskel og depresjon. Medisiner for å øke serotoninnivået kan hjelpe.

Hjertesykdom

Sammen med alle de ovennevnte, lavt serotonin nivåer har vært knyttet til hjertesykdom. En psykolog ved Duke University fant at når patenter med lave serotoninnivået ble utsatt for stress, for immunforsvaret utgitt kjemikalier som er kjent for å bidra til hjertesykdom.

Andre komplikasjoner

Å ha lavt serotonin nivåer kan også bidra til tvangslidelser, Parkinsons sykdom, uvanlig aggressiv atferd i sosiale situasjoner, og en tendens til å ha selv skadelig atferd.

Tegn på lavt serotonin

Tegn på lavt serotonin


Serotonin er en neurotransmitter som er ansvarlig for regulering av naturlige prosesser i kroppen som søvn, kroppstemperatur, og libido. Men når kroppen er under stress, kan den bruke mer serotonin enn det skaper. Dette er enkelte tegn på at kroppen din kan ha lavt serotonin nivåer.

Focus Issues

Når serotonin er litt lav, kan du ha problemer med å fokusere oppmerksomheten på noen ting, sier Joseph M. Carver, Ph.D., forfatter av "Serotonin: Fra Bliss til fortvilelse". For eksempel kan du stadig mister din tankegang mens du har en samtale med en venn eller finne deg selv i et rom i huset ditt, men glemmer hvorfor du er der.

Fatigue

Et annet symptom på moderat lavt serotonin nivåer, sier Carver, er tretthet. Gang utenfor til å plukke opp post eller mate hunder kan begynne å føle seg som en krevende oppgave. En indikator på at lavt serotonin kan være den skyldige av din trøtthet er hvis du har fått nok av søvnkvalitet, og du fremdeles føler altfor utslitt til å utføre enkle oppgaver.

Søvnproblemer

Hvis du sovner raskt, men har problemer med å sove på grunn av en racing tankene, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Du kan også finne deg selv å våkne opp tidlig om morgenen, da faller tilbake til å sove er vanskelig.

Emosjonell følsomhet

Hvis du føler deg følsom for andres kommentarer på grunn av lav selvfølelse eller du finner deg selv å gråte på litt triste reklamer, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Faktisk, hvis lav serotonin er en gjerningsmann, du kan også finne at du har problemer med å stoppe tårene.

Tap av interesse

Hvis du ikke føler for å henge ut med venner lenger, eller du finner ut at du ikke ønsker å engasjere seg i seksuelle aktiviteter med signifikante andre, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Det er spesielt viktig å huske på de aktivitetene du brukte til å nyte, slik at du kan bestemme hvor mye du har endret.

Appetitt Change

Moderat lavt serotonin kan føre til at appetitten for å endre. Du kan føle ingen interesse i å spise lenger, eller du kan finne det du begjærer mat, spesielt søtsaker og karbohydrater. Sier Carver, prøver hjernen å bruke søtsaker og karbohydrater for å øke serotoninnivået.

Ekstremt lavt serotonin

Når serotonin har begynt å "bunnen ut", så å si, må du kanskje holde et øye for alle disse skiltene for å sørge for at tilstanden er adressert av en profesjonell:
-Racing / Plagsomme tanker
-Emotional Nummenhet
-Crying Og / eller sinte utbrudd
-Thoughts Av rømmer din nåværende omstendigheter
-Fysisk Endringer som for eksempel varierende kroppstemperatur, smerter / smerter, kramper, tarm / blære problemer og smothering opplevelser
-Obsessive / Tvangstrekk som paranoia om bakterier og sykdom
-Thoughts Av selvmord

Lavt blodtrykk Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er ikke så vanlig et helseproblem i befolkningen generelt som høyt blodtrykk, men kan være en alvorlig tilstand. Mens mange friske mennesker, spesielt idrettsutøvere, kan ha en lavere blodtrykk lesing enn en mindre sunn person, er noen ganger lavere blodtrykk indikasjon på et helseproblem som må tas opp. Lavt blodtrykk som presenterer med symptomer er mer sannsynlig å være problematisk og alvorlig.

Fakta

Lav blodtrykket, eller hypotensjon, er definert som en blodtrykksmåling på mindre enn 90/60. Normalt blodtrykk er rundt 120/80. Det første tallet i lesing, det systoliske, måler trykket når hjertet slår og fyller arteriene med blod. Det andre tallet, det diastoliske, måler trykket mellom beats. For en diagnose av lavt blodtrykk, kan enten nummer være lavere enn normalt. Du kan ha en normal systolisk lesing og et lavere diastolisk og likevel bli diagnostisert som har lavt blodtrykk.

Typer

En type av hypotensjon er postural hypotensjon. Denne typen lavt blodtrykk er spesielt egnet til å påvirke de eldre. Ca 10-20% av personer over 65 antas å ha denne typen. Dette fører til hypotensjon svimmelhet ved henstand, og er på grunn av et plutselig fall i blodtrykket med endringen av stilling. En annen type hypotensjon er postprandial, og er et plutselig fall i blodtrykket etter å ha spist. Det er vanligvis funnet i forbindelse med andre forhold.

Årsaker til kronisk Hypotensjon

Noen av årsakene til en kronisk lavt blodtrykk lesing inkluderer graviditet, skjoldbrusk problemer, diabetes, hjerteproblemer, problemer med blodårene, heteslag eller utmattelse, leveren forhold, og overdoser på høyt blodtrykk medisiner.

Årsaker til Sudden Hypotensjon

Noen årsaker til et plutselig fall i blodtrykket inkluderer en høy feber, eller omvendt lav kroppstemperatur, hjertesykdom, blodtap, alvorlig dehydrering, og alvorlige allergiske reaksjoner som en alvorlig reaksjon på en bie stikk.

Symptomer

Symptomer på hypotensjon omfatter svimmelhet, besvimelse, synsproblemer (spesielt tåkesyn), kvalme, hud som er blek og kjølig eller fuktig, lav energi, uvanlig tørste, nedstemthet, manglende evne til å konsentrere seg, og puste som er grunt eller rask.

Advarsel

Lavt blodtrykk som forårsaker symptomer er mye mer sannsynlig å være alvorlige, og kan skyldes en annen alvorlig medisinsk problem. Alle som opplever symptomer på hypotensjon bør søke en lege omsorg. Lavt blodtrykk symptomer kan bety at blodet ikke flyter som det skal på hjertet eller andre vitale organer.

Virkningene av lavt serotonin hos barn

Virkningene av lavt serotonin hos barn


Noen ganger kalt "lykkelig" hormon, oppstår neurotransmitteren serotonin naturlig i hjernen så vel som i fordøyelseskanalen, hvor det regulerer prosesser, inkludert kroppstemperatur, søvn og humør. Lave nivåer av serotonin hos barn føre til en rekke effekter og sykdommer fra Attention Deficit Disorder (ADHD) til lav selvfølelse.

Attention Deficit Disorder (ADHD)

Ifølge Joseph M. Carver, mange tilfeller av ADHD hos barn fører ikke fra atferdsproblemer eller emosjonelle faktorer, men fra lave nivåer av serotonin.

Behavior

Lave serotonin også føre til atferdsmessige og lærevansker hos barn. Siden disse barna ofte får en feil diagnose av sine problemer lav selvfølelse kan ofte resultere.

Vektøkning

Barn som har intense cravings for høye karbohydrater og søtsaker kan lide av lavt serotonin nivåer fordi disse matvarene speile "feel good" aspekter serotonin. Resultatene av disse krav kan føre til vektøkning og fedme mindre barn får en riktig diagnose og behandling.

Depresjon

Å ha et lavt nivå av serotonin eller "happy" hormon kan føre til følelser av tristhet eller depresjon hos barn. Foreldre bør ta sine barn til en lege for å skille om sin depresjon resultater fra lavt serotonin nivåer eller atferdsproblemer eller emosjonelle faktorer.

Insomnia

Barn som lider av hyppige anfall av søvnløshet eller søvnighet kan ha lave nivåer av serotonin. Foreldre bør konsultere leger å motta diagnose og behandlinger, inkludert å ta tryptofan å øke serotoninnivået.

Hva er årsakene til lavt serotonin nivåer?

Serotonin er en nevrotransmitter, eller et kjemikalie som å tillater impulser å flytte fra en nervecelle til en annen. Personer med lav serotonin nivåer kan oppleve hormonelle forandringer, som kan forstyrre med felles aktiviteter, inkludert å spise og sove. En måte å øke serotoninnivået er et sunt kosthold. Medisinsk behandling kan søkes og følges opp av lege når pasienter lider av lav serotonin nivåer.

Funksjon

Serotonin fungerer som en budbringer for å overføre signaler i hjernen. Det er også funnet i hele kroppen. Det påvirker flere systemer, inkludert de nervøse, hjerte-og fordøyelsessystemet.

Identifikasjon

En årsak til lav serotonin er mangel på søvn.

En annen årsak til lavt serotonin nivåer er depresjon. Folk som ikke føler seg godt om seg selv kan få medisinsk behandling som kan omfatte kognitiv atferdsterapi for å lære å akseptere livets utfordringer og medikamenter som antidepressiva Paxil.

Lav serotonin kan føre appetitt problemer. De rammede kan kreve mat og drikke med høyt sukkerinnhold. Andre kan kreve salte matvarer som potetgull og pretzels.

Time Frame

Serotoninnivået kan endres fra lavere mengder til høyere beløp. Når diagnostisk testing har bekreftet lavt serotonin nivåer, kan en lege lage en behandlingsplan som kombinerer ernæring, mosjon og medisiner.

For eksempel kan en pasient med lavt vitamin og mineral inntak rådes til å spise mer grønne grønnsaker med vitamin B og vitamin K.

Forebygging / løsning

Serotoninnivået kan heves for å holde systemet fungerer som det skal. En måte er å opprettholde et sunt kosthold, inkludert å spise lite fett, lite sukker og lav-natrium matvarer. Tryptofan kan øke serotoninnivået. Kilder inkluderer magert svinekjøtt og kalvekjøtt. Plus, kan pasientene ha sunne karbohydrater som melk.

Trening kan utføres for å bidra til å holde sinnet fokusert og kroppen tonet.

Pasienter kan være foreskrevet medisiner for å øke serotoninnivået.

Advarsel

Serotonin syndrom kan oppstå når to stoffene innføre dreven serotonin i kroppen. Skjelvinger og muskelspasmer er mulig. Syndromet kan bekreftes med medisinske tester for eksempel en komplett blodprosent, et elektrokardiogram og elektrolyttnivåer, som overvåker mineraler som finnes i blodet.

Denne tilstanden kan unngås med bedre pasient-lege kommunikasjon.

Lavt sukkernivå Symptomer

Lavt sukkernivå Symptomer


Hvis du opplever merkelige symptomer som du bare ikke kan finne ut, kan årsaken være så enkel som lavt blodsukker. Lavt blodsukker kan være et tegn på en alvorlig helselidelse som hypoglykemi eller diabetes. Det kan også påvirke vektøkning, energinivå og hukommelse. Så, er det viktig å identifisere lavt blodsukker forekomster. Retningslinjene nedenfor vil hjelpe deg å identifisere problemet og vise deg måter å takle det umiddelbart og på lang sikt.

Tidlige symptomer

Siden et fall i blodsukkeret er ofte ofte forårsaket av ikke å spise, kan en person oppleve sult som en av de første symptomene på lavt blodsukker. Andre symptomer som kan være tegn på en blodsukkerfallet er svakhet, nummenhet i ansiktet, svimmelhet, nervøsitet, kald svette, skjelving, hodepine, irritabilitet, mareritt og / eller nattesvette.

Kommet Symptomer

Hvis blodsukkeret fallet ikke er korrigert ved å spise eller ta riktig medisinering, kan du ha mer utviklet symptomer som forvirring, utydelig tale, rask puls, tåkesyn, humørsvingninger eller rastløshet. Hvis problemet blir ille nok, kan personen besvime.

Forebygging / løsning

Folk uten noen helseproblemer kan "kurere" en blod sukker dukkert ved ganske enkelt å spise noe som inneholder sukker. Harde drops eller noen få gram av brus eller juice er et godt valg. Pass på å ikke innta for mye sukker, though. Dette kan føre til at blodsukkeret til å pigge. Etter en pigg, vil blodsukkeret igjen raser nedover, muligens fører til de samme symptomene du følte før.

Historie

Hvis du har en historie med episoder som inkluderer lavt blodsukker symptomer, bør du rådføre deg med legen din. Han kan teste blodsukkeret ditt for å se om det er i normalområdet på 80 eller mer etter en fastende test. Hvis det ikke er det, kan legen ønsker å kjøre noen tester og finne ut mer om ditt kosthold for å finne årsaken til problemet.

Advarsel

Det er viktig å merke seg at folk opplever lavt blodsukker annerledes. Hvis du har diabetes er det alltid viktig å sjekke blodsukkeret ditt til å sørge for at du ikke er i et farlig område.

Lavt østrogen Symptomer

Østrogen er ikke bare et hormon, er det en rekke hormoner med tilsvarende egenskaper. Både menn og kvinner produserer østrogen. Men folk stort sett tenker på dem som kvinnelige hormoner fordi de er produsert av kvinner i mye større mengder enn hos menn. Når de er i lav tilførsel hos kvinner, kan mange deler av kroppen bli påvirket, forårsaker symptomer.

Hetetokter

Hetetokter og nattesvette er trolig den mest kjente symptomer på lavt østrogen. Disse kan komme og gå i intervaller.

Vektøkning

Pounds synes å samle seg rundt magen og midjen. Vekt settes på en enkel og mer vanskelig å ta av når legemet er lav i østrogen.

Blærekontroll

Blæren synes ikke å være i stand til å holde så mye væske og inneholder den så lenge. Mange kvinner opplever at de må ha noen form for beskyttelse for å holde fra pinlig innsig.

Håravfall

Hår kan begynne tynning. Mer hår igjen i dusjen kan synlig. Øyenbrynene kan begynne å tynne.

Ansiktshår

Bristly værhår kan begynne å vises på haken, men i en mer sporadisk måte enn det som er synlig i en manns skjegg.

Tørr hud

Huden, spesielt i ansiktet, armer og ben blir tørr og noen ganger eksentrisk.

Lavt progesteron Symptomer

Kroppen bruker kolesterol til å gjøre progesteron, østrogen og testosteron hormoner. Progesteron er et viktig hormon for fremstilling av livmoren for en menstruasjonssyklus og å opprettholde svangerskapet. Som kvinner når tredvene, nivåer av progesteron begynner å avta. Etter den tid en kvinne når overgangsalderen, kan progesteron nivå bli redusert til halvparten av beløpet. Disse senke nivåene skaper en rekke problemer.

Uregelmessige menstruasjonssykluser

Perioder begynne hver 24. til 29 dager; imidlertid mange kvinner har dem hver 23-35 dager. Når en kvinne kommer inn i scenen før menopause kalles perimenopause, kan hun begynne å ha færre perioder. Progesteron bestemmer lengden og mengden av blødning. Uteblitt eller spotting mellom perioder kan tyde på lave nivåer av progesteron. Menopause starter 12 måneder etter den siste perioden. Noen kvinner glemmer å overvåke sine sykluser. Legg datoen for din periode i kalenderen, slik at du kan vurdere om du har uregelmessig menstruasjon.

Blodpropp

Mange kvinner med lavt progesteron nivå har blodpropp i sin periode blod. Blodpropp ser ut som røde massene av vev og er vanligvis kaster mot slutten av perioden. De er forårsaket av antikoagulanter utgitt av kroppen for å forhindre for blod fra å koagulere i løpet av perioden. Men hvis perioden flyt er tung, så antikoagulantia ikke har tid til å jobbe, noe som fører til blodpropp. Progesteron nivåer bestemme blodstrøm; derfor kan svingninger mellom østrogen og progesteron nivå føre til en tyngre flyt og blodpropper.

PMS

Progesteron bidrar til å holde en kvinnes følelsesmessige velvære. Lave nivåer av progesteron kan føre til flere forekomster av PMS, depresjon, angst, nervøsitet og irritabilitet. Noen PMS symptomer kan faktisk bli forverret av søvnløshet eller søvnproblemer. Søvnforstyrrelser ofte oppstå for kvinner enten med lav progesteron eller går gjennom perimenopause.

Fibrocystic bryster

Tilstanden fibrocystic bryster er preget av noncancerous cyster i brystene. Vanligvis vil en kvinne begynner å føle klumper to uker før mensen. Dette er forårsaket av overskytende fluid fyller opp celler i bryst. Lymfesystemet ikke er i stand til å utføre vannet og brystene begynner å svelle. Progesteron fungerer som et diuretikum og lave mengder av dette hormonet øker risikoen for å få bryst fibrocystic. De fleste cyster er ufarlige selv om de er smertefulle. Har legen din undersøker brystene dine hvis du begynner å føle en klump. Utføre regelmessige brystundersøkelser for å være sikker på at du ikke utvikler en cancerous klump.

Lav Libido

Alle tre hormoner spiller en rolle i en kvinnes seksualitet. Testosteron fremmer seksuell lyst, østrogen smører skjeden og progesteron øker libido. Hvis alle tre hormoner er lav, så sex ville ikke bare ikke være ønskelig, men også smerte, på grunn av vaginal tørrhet. Vektøkning forbundet med lav progesteron kan også føre til en lav libido. Spør legen din om å ha hormoner sjekket om du mistenker lavt progesteron.

Lavt testosteron Symptomer

Testosteron er et naturlig forekommende steroid hormon ansvarlig for riktig vekst av kjønnsorganene. Dens mangel er markert med en rekke fysiologiske og psykologiske symptomer. Enkelte sykdommer og skader kan resultere i lave testosteron. Leger kan foreskrive hormonbehandling for å bøte på lave nivåer av testosteron.

Identifikasjon

I pattedyr, er testosteron produseres i testiklene til menn, i små mengder av kvinnelige eggstokkene og i binyrene av begge kjønn. Testosteron utøver sin anabole (eller vev-bygning) effekter ved binding til androgen-reseptorer i muskelvevet, hvor den forårsaker cellene til å øke proteinsyntesen. Det fremmer også bentetthet og øker produksjonen av røde blodceller. Hos menn går gjennom puberteten, viser testosteron androgene (masculinizing) effekter som gjør at stemmen til å utdype og kropp og ansikt for å vokse hår.

Årsaker

Lav testosteron kan oppstå på grunn av medfødte tilstander (Klinefelters syndrom eller Kallmann syndrom); skader på testiklene, hypothalamus eller hypofysen; eller på grunn av nyre-svikt og sykdommer som begge typer av diabetes, levercirrhose, hypertensjon (høyt blodtrykk), AIDS, sarkoidose, syfilis, meningitt og kusma.

Etter 25 år, begynner en mann naturlige produksjon av testosteron å avta med en hastighet på om lag 2 prosent årlig; etter alder 80, hans naturlige produksjon av testosteron bare utgjør 20 prosent av peak testosteronnivå. I tillegg har noen medisiner, kan kjemoterapi og stråling behandlinger forårsake testosteronnivå til å slippe. Alkoholisme og kronisk stress kan føre til at kroppen slutter å produsere normale nivåer av testosteron.

Symptomer

Menn som lider av lavt testosteron kan oppleve fysiologiske symptomer, inkludert lavere libido, tynning hud, erektil dysfunksjon eller impotens, osteoporose, mild anemi forårsaket av senket antall røde blodceller, kronisk tretthet og en nedgang i skjelettmuskelmasse med en samtidig økning i kroppsfett . Lav testosteron kan også endre blodserumnivået av kolesterol og øke nivået av dårlig kolesterol, og øker en manns risiko for høyt blodtrykk, åreforkalkning og hjertesykdom. Lav testosteron kan føre til psykologiske effekter som depresjon, konsentrasjonsvansker og huske, og en generell nedgang i mental helse ledsaget av en dårlig følelse av velvære.

Diagnose

Menn som viser noen av symptomene på lavt testosteron bør se en lege. Ifølge Dr. Wayne G. Hellström fra Tulane University Medical Center, leger diagnostisere lavt testosteron ved å utføre en medisinsk eksamen, tar en full medisinsk og medisinering historie og testing blod-serum nivåer av testosteron. En lege kan stille spørsmål om evne til å opprettholde ereksjon, frekvens av ereksjon (inkludert nattlige ereksjoner) og hyppigheten av seksuell aktivitet eller oppfordrer til å ha sex. Leger kan også teste bentetthet og sjekke en pasient for endringer i kroppssammensetning.

Etter utelukker visse medfødte tilstander og hypofyse dysfunksjon, kan leger foreskrive hormonbehandling når serum testosteron er lav og luteiniserende hormon er høy. Luteiniserende hormon er en forløper til testosteron produksjonen.

Behandling

Testosteronbehandling krever pasienter å ta eksogen (eksternt produsert) testosteron for å lette symptomer. Symptomer generelt minske kort tid etter behandlingen begynner. Behandlingen kan bli administrert via en rekke metoder, inkludert intramuskulære injeksjoner, transdermale plastre, kremer eller spray som påføres huden, bukkale strimler påført til tannkjøttet (Striant) og piller. Dosering avhenger av typen av testosteron og modus for behandling, som noen versjoner vare lenger i kroppen og krever mindre hyppig administrasjon. Behandling generelt er nødvendig i hele pasientens liv.

Advarsel

Testosteron terapi kan forårsake en rekke bivirkninger. Brukere kan oppleve masculinizing effekter, inkludert akne, fet hud, dypere stemme, overskytende vekst av ansikts-og / eller kroppshår og væskeretensjon. I tillegg kan overskudds testosteron forårsake endringer i blodserumkolesterolnivåer, erektil dysfunksjon, testikulær atrofi, en forstørret prostata og gynekomasti (utvikling av hann brystvev). Testosteron i pilleform har vært motet til bruk hos menn; i høye doser, kan denne metoden for behandling ha negative effekter på leveren.

Lavt protein Symptomer

Proteiner er kjeder av aminosyrer i kroppen som er nødvendig for bygging og reparasjon av kroppsvev, for å tilveiebringe energi, og for å hjelpe med sykdomsresistens. Ifølge Georgetown University hjemmeside, gjør protein opp 45 prosent av menneskekroppen.

Symptomer

Symptomer på lavt protein nivå inkluderer muskelsvakhet og tap av muskelmasse, tretthet, væskeansamlinger, vekttap og en demping av veksten prosessen hos barn.

Behandling

Lavt protein nivå kan behandles ved å spise mat med høyt protein, som egg, kjøtt eller fisk. Soy-baserte produkter som tofu eller protein pulver kan også tjene som en kilde for protein.

Betydning

Ifølge Verdens helseorganisasjon, ca 300 millioner barn i verden lider av veksthemming på grunn av proteinmangel.

Betraktninger

Fordi kjøtt, fisk og egg er primære kilder til protein, bør vegetarianere og veganere være spesielt oppmerksom på protein inntaket. Vegetarianere kan konsumere passende nivåer av protein ved å spise en kombinasjon av korn, belgfrukter og soyabaserte produkter.

Advarsel

De som lider av lav protein bør spise protein som en del av et balansert kosthold. Ifølge Harvard School of Public Health, "The Institute of Medicine anbefaler voksne får et minimum av 0,8 gram protein for hver kilo kroppsvekt per dag -. Det er omtrent 64 gram for en 160-kilos voksen"

Lavt blodsukker Symptomer

Hypoglykemi oppstår når blodsukkernivået synke til svært lave nivåer. Fordi kroppen din trenger glukose (sukker) for å fungere, kan denne tilstanden være livstruende. Hjerneskade, koma og død kan bli resultatet hvis blodsukkeret ikke er økt raskt. Fordi tiltak må tas raskt, kjenne symptomer å se etter kan redde et liv.

Nervøsitet

For å gjøre opp for mangelen på blod sukker tilgjengelig for energi, utgivelser kroppen store mengder adrenalin i kroppen. Adrenalinet "forsterkere opp" kroppen din og gjør at du føler deg nervøs og anspent. Det kan også føre til at hjertet til å rase.

Intens Hunger

Kroppen din trenger glukose, så det begynner å sende ut kraftige signaler for å få deg til å spise mat. Dessverre kan den sult bli dempet av kvalme som er en annen bivirkning av adrenalin.

Svimmelhet

Når blodsukkernivået er lavt, er hjernen en av de første organer til å bli rammet av konsekvensene. Ikke bare kan du føle deg svimmel, men du kan ha problemer med noen form for koordinering.

Døsighet

Glukose er kroppens primære energikilde. Uten det, kommer du til å føle deg utslitt. Selv når dine nivåer tilbake til normal, kan du fortsatt føler deg sliten i flere timer etterpå.

Tap av bevissthet

Hvis blodsukkernivået faller under 40 mg / dL, kan du miste bevisstheten. Du vil være i stand til å svare verbalt eller fysisk til folk som prøver å hjelpe deg. Hvis den ikke behandles umiddelbart, kan pasienten gå i koma eller dø.

Lavt østrogen Symptomer hos kvinner

Østrogen er det hormonet som styrer en kvinnes seksuelle og reproduktive utvikling. Når en kvinne kroppen går gjennom overgangsalder, svinger hennes kroppens produksjon av dette hormonet. Selv om utbruddet av overgangsalder er den vanligste årsaken til lavt østrogennivå hos kvinner, en tilstand som anorexia nervosa, sent starten av puberteten, eller en kvinnes stressnivå, ernæring og livsstil kan alle påvirke mengden østrogen kroppen hennes produserer. Ifølge naturlige hormoner, "drops i østrogen kan føre til et bredt utvalg av ... symptomer og faresignaler at menopause kan være på vei, sammen med en rekke andre mulige hormonelle forhold."

Hetetokter

Selv om en hot flash vanligvis ikke varer lenger enn fem eller seks minutter, i henhold til friske kvinner, dette "plutselig følelse av varme i ansiktet, halsen og brystet ... kan få deg til å svette voldsomt, øke pulsen din og gjøre deg føler deg svimmel eller kvalm. " Hetetokter er fullstendig irrelevant for omgivelsestemperatur, og en kvinne som opplever en varm flash kan finne seg svett tungt når hun går ute i midten av vinteren.

Fatigue

Lavt østrogennivå kan påvirke en kvinnes fysiske energi, og etterlot henne trøtt uten noen åpenbar grunn. Hun kan plutselig føler behov for å ta ettermiddag naps når hun ikke trenger dette ekstra søvn før, eller hun kan finne det vanskelig å fullføre oppgaver som hun ellers ville ha hatt energi til å gjennomføre.

Migrene

En kvinne med lavt østrogennivå kan oppleve migrene, som er utrolig intens hodepine som, ifølge Mayo Clinic, kan "innledes eller ledsaget av en sensorisk varselskilt (aura), slik som lysglimt, blinde flekker eller prikking i din arm eller ben, "samt" kvalme, oppkast og ekstrem følsomhet for lys og lyd. "

Trouble Fokusering

Lavt østrogennivå kan føre til en kvinne å finne finne hun har problemer med å fokusere til tider og i situasjoner når hun normalt ville være i stand til å konsentrere seg. Hun kan selv finne seg selv opplever minne bortfaller, glemme varer, avtaler eller navn som hun ellers ville ha vært i stand til å huske.

Osteoporose

Hvis venstre ubehandlet eller ukorrigert, kan lavt østrogennivå til slutt føre til en tilstand som kalles osteoporose. Ifølge naturlige hormoner, "Østrogen hjelper bein å absorbere kalsium og vitamin D, uten det bein blir svak, og det er en økt risiko for oppsprekking."

Mentale betingelser

Lavt østrogennivå ikke bare påvirke en kvinne fysisk, de kan også påvirke hennes mentale tilstand. En kvinne som kroppen ikke produserer nok av dette viktige hormonet kan oppleve perioder med depresjon, angst eller en følelse av lav selvfølelse.

Høye & lavt blodsukker Symptomer

Høye & lavt blodsukker Symptomer


I kosttilskudd sirkler, sukker har en tendens til å få en dårlig wrap for problemer som fedme og diabetes. Men er sukker en viktig del av kroppen vår energi prosessen. Selv om sukker er en viktig komponent, må kroppen hele tiden å regulere nivået av sukker i blodet, eller alvorlige problemer som kan oppstå. Hovedsakelig kan for høye nivåer av sukker resultere i hyperglykemi, og for lave nivåer kan føre til hypoglykemi.

Hyperglykemi: High Blood Sugar

Hyperglykemi er en lidelse som oppstår når blodsukkernivået blir for høyt i systemet. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert: spise for mye av mat med høyt sukker, ikke tar nok insulin, skade eller infeksjoner og stress. Hvis venstre ukontrollert hyperglykemi kan forårsake skader i hele kroppen din, inkludert dine øyne, nyrer, blodårer, nerver og hjerte.

Hypoglykemi: Lavt blodsukker

Hypoglykemi er en lidelse forårsaket av ikke å ha en høy nok blodsukker volumet i kroppen din. Hypoglykemi kan være forårsaket ved å trene for mye, tar for mye insulin, eller ikke spiser nok mat / kalorier i ditt daglige kosthold. Hvis venstre ukontrollert hypoglykemi kan føre hypoglycemic sjokk og død hvis ikke tatt vare på.

Onset

Utbruddet av hyperglykemi eller hypoglykemi kan variere avhengig av hvordan problemet ble forårsaket. Hvis problemet var overspising, kan symptomene på hyperglykemi ta 3 til 5 timer for å forhåndsinnstille seg selv. Det problemet ikke er å spise nok, symptomene ta noen timer til et par dager til å presentere seg selv, avhengig av hvor lenge du sulte kroppen din. Insulin produseres høye eller lave blodsukker symptomer kan være nesten umiddelbar avhengig av hvor mye insulin ble tatt. I noen omstendighet, hvis du opplever symptomer kontakte medisinsk helsepersonell så snart som mulig.

Symptomer: High Blood Sugar

Symptomer på høyt blodsukker inkluderer følgende: økt appetitt, tretthet, hyppig vannlating, vekttap, vedvarende tørst og tørr munn. Disse symptomene er vanligvis milde og ikke trenger øyeblikkelig legehjelp. Hvis symptomene vedvarer i mer enn 24 timer, eller hvis de symptomene fortsetter å forverres, kontakt lege.

Symptomer: lavt blodsukker

Symptomer på lavt blodsukker kan omfatte følgende: konstant svette, svakhet, følelser av angst, økt hjertefrekvens, irritabilitet, hodepine og sult smerter. Disse symptomene er vanligvis relativt mild og ikke krever umiddelbar medisinsk intervensjon. Hvis symptomene vedvarer i mer enn 24 timer, eller hvis de symptomene fortsetter å forverres, kontakt lege.

Emergency

Følgende symptomer kan oppstå under episoder med enten lav eller høyt blodsukker og krever øyeblikkelig legehjelp. De er: hurtig vekttap, svimmelhet når du prøver å stå opp, besvimelse, problemer med å puste, blir bevisstløs, eller følelser av forvirring. Disse kan være tegn på sjokk blir brakt videre av blodsukkernivået.

Lavt blodsukker symptomer uten diabetes

Blodsukkernivået kan endres ved å spise for mye eller for lite sukker og karbohydrater. Lavt blodsukker er en av de vanligste effektene sett med diabetikere fordi bukspyttkjertelen ikke slipper insulin riktig. Men kan folk uten tilstanden lider symptomer på lavt blodsukker også.

Hypoglykemi

Når karbohydrater spises, blir de omdannet til glukose i kroppen, og enten anvendes for energi eller lagret som glykogen i leveren og musklene. Hvis en høy mengde karbohydrater eller sukker er spist i en sittende, kan dette føre til en kraftig økning i blodsukkeret og deretter en rask lodd i blodsukkeret.

Hjernefunksjon

En av de vanligste symptomene på lavt blodsukker er dårlig hjernefunksjon. Du kan ha en hard tid å konsentrere seg.

Søvnighet

Når blodsukkeret er lav, går energi med den. Dette kan føre til en følelse av utmattelse.

Temper

Et annet symptom på lavt blodsukker er irritabilitet. Du kan bli opphisset lett og miste tålmodigheten med enkle ting.

Sult

Når blodsukker pigger og deretter kommer ned igjen og blir lavt, kan du bli sulten. Dette skjer når du spiser et måltid som har mye karbohydrater som for eksempel pizza.

Andre symptomer

Et par andre symptomer som kan muligens sees med lavt blodsukker er blekhet, svette og riste.

Lavt HDL Symptomer

Kolesterol er avgjørende for fremstilling av cellemembraner og andre friske kroppsfunksjoner. Vårt blod inneholder både LDL (low-density lipoproteiner - "dårlig" kolesterol) og HDL (high-density lipoproteiner - den "gode" kolesterol). Høye nivåer av LDL-kolesterol har vist seg å øke risikoen for koronar hjertesykdom. Høye nivåer av HDL, på den annen side, synes å beskytte mot hjertesykdom.

Symptomer

Det er ingen symptomer for lavt HDL. Kolesterolnivået, inkludert HDL, kan bestemmes bare ved en blodprøve. En komplett faste lipoprotein profil vil måle nivåene av HDL, LDL, triglyserider og total kolesterol. Effekten av langsiktige lave HDL kolesterol nivåer er en økt risiko for hjertesykdom og slag.

Årsaker

Noen av våre kolesterol profil er genetisk, men det er også valg av livsstil som kan redusere HDL. Faktorer som lavere HDL inkluderer ukontrollert diabetes, overvekt, røyking, en stillesittende livsstil, og en diett høy i karbohydrater.

Diagnose

Legen din vil bestemme din kardiovaskulære risikofaktorer basert på kolesterolnivået i blodet test. Ifølge Mayo Clinic, HDL kolesterol nivåer for menn i gjennomsnitt mellom 40 til 50 mg / dl. For kvinner er det 50 til 60 mg / dl. HDL kolesterol under disse nivåene vurderes som lav HDL. HDL kolesterol nivåer over 60 mg / dl hjelp til å beskytte mot hjertesykdom.

Raising HDL

Det er ingen reseptbelagte medisiner tilgjengelig i dag som er spesifikke for å heve HDL kolesterol nivåer, selv om medisiner for å senke LDL nivået noen ganger forresten heve HDL nivå. HDL også kan heves ved endringer i livsstil. En kombinasjon av diett og mosjon er blitt vist å øke både HDL-nivåer og lavere LDL nivåer. Tretti minutter med trening fire ganger i uka er minimum anbefalt. Et sunt kosthold for å øke HDL inneholder slike matvarer som olivenolje, fersk frukt og grønnsaker, kaldt vann fisk, nøtter, belgfrukter, bønner og tranebærjuice. Hydrogenerte oljer og trans-fett bør fjernes fra kostholdet. Niacin og vitamin C har begge vist seg å være nyttig i å øke HDL kolesterolet.

Betraktninger

The American Heart Association anbefaler å ha en fastende lipoprotein profil gjøres hvert femte år. Hyppigere tesing indikeres hvis du har høyt kolesterol, er en mannlig over 45 eller en kvinnelig over 50, hvis HDL er mindre enn 40 mg / dl, eller hvis du har andre risikofaktorer som røyking.

Lavt stoffskifte Symptomer

Metabolisme er fremgangsmåten og hastigheten av energiproduksjonen i kroppen som er kontrollert av enzymer og hormoner. Lav metabolisme er en reduksjon i frekvensen av energiproduksjon, og er vanligvis forårsaket av hypotyroidisme, selv om det også kan være forårsaket av enzymmangel.

Vektøkning

Lavt stoffskifte er ofte preget av en vektøkning som ikke kan forklares med endringer i livsstil eller kosthold.

Muskler og ledd

Lavt stoffskifte er ofte angitt med endringer i musklene som kan inkludere svakhet, stivhet og smerter. Lignende problemer kan plage leddene.

Fatigue

Det er vanlig for en person med lavt stoffskifte å føle seg svak, sliten eller trøtt. Dette kan også være ledsaget av følelser av depresjon.

Utseende

Helsen til en persons utseende kan påvirkes av lavt stoffskifte. Hudfarge kan være blek, håret sprøtt og ansiktet oppblåst.

Menstruasjon

I tillegg til de andre symptomene, kan kvinner som har hypotyreose-indusert lavt stoffskifte oppleve svært kraftig menstruasjon.

Myxedema

Ifølge Mayo Clinic, myxedema, den avanserte formen for hypotyreose, kan påvirke det autonome (automatisk) funksjoner som pust eller blodtrykk. Det kan føre til koma eller til og med være dødelig.

Tegn og symptomer på høyt eller lavt blodsukker hos diabetikere

Tegn og symptomer på høyt eller lavt blodsukker hos diabetikere


I kjernen er diabetes i hovedsak en serie med relaterte tilstander hvor kroppen ikke er i stand til å regulere mengden av glukose i blodet. Denne situasjonen gjør det desto mer viktig for diabetikere å gjenkjenne faresignaler og symptomer på blodsukkeret som er for høyt eller for lavt. Dette er avgjørende for å håndtere sykdommen. Unnlatelse av å forstå hva disse symptomene mener kan føre til alvorlige, progressive langsiktige helsemessige komplikasjoner, koma, og med død.

Høyt blodsukker faresignalene

Observere en høyt blodsukkeret er i seg selv et symptom på tilstanden kjent som hyperglykemi. Uskarpt syn er ikke spesifikke for diabetes, men er ofte sett hos pasienter med høyt blodsukkernivå. Overdreven tørste er også vanlig, spørre diabetikere å drikke mer væske. Dette fører til overdreven vannlating, en annen måte at kroppen prøver å bryte ned høyt sukker nivåer, konstaterer nettstedet.

Høyt blodsukker Symptomer

Unnlate å ta hyperglykemi kan føre til pustevansker, svimmelhet når du står, økt søvnighet, og bevisstløshet. Resultatet er ketoacidose eller diabetisk koma, som et resultat av utilstrekkelig insulin i kroppen, reagerer kroppen ved å bryte ned fett for energi, fremstilling av ketoner er en skadelig biprodukt som er igjen i blodet til pasienten rehydreres, og en tilstrekkelig insulinnivå er gjenopprettet. Venstre i blodet, ketoner forårsake kvalme, hodepine, tretthet, eller oppkast.

Lavt blodsukker faresignalene

Prikking og nummenhet i lepper og fingertuppene advarer tegn på mild hypoglykemi, eller lavt blodsukker. Andre tegn er klam hud, ekstrem sult, følelser av nervøsitet og skjelving. Hvis blodsukkeret fortsetter å synke, kan diabetikere opplever plutselige humørsvingninger, mangel på energi, vanskeligheter med å gå, og dårlig koordinering.

Lavt blodsukker Symptomer

Ignorerer redusert blodsukkernivå kan også føre Comas, tap av bevissthet, anfall og kramper, som er assosiert med alvorlig hypoglykemi. Langvarig alvorlig hypoglykemi kan føre til irreversibel hjerneskade og hjerteproblemer, som kan være dødelig hos pasienter med historier av koronar hjertesykdom. Noen medisiner, særlig betablokkere, som ofte brukes for hjertesykdommer og høyt blodtrykk kan maskere lavt blodsukker symptomer.

Naturlige urter som øker Serotonin

Produseres i hjernen, er serotonin et kjemikalie som spiller en viktig rolle i en persons mentale velvære. Personer med lavt serotonin nivåer kan lider av depresjon eller vise brå atferdsendringer. Serotonin mangler kan også føre til angst, sinne og aggresjon. Det finnes medikamenter som kan bidra til å gjenopprette disse nivåene. Men for folk som ønsker å bruke naturlige behandlinger, det er urter som kan øke serotoninnivået.

Funksjon

En nevrotransmitter reléer meldinger mellom ulike hjerneceller. Serotonin er en nevrotransmitter eller kjemisk budbringer finnes i hjernen som har mange funksjoner. Det hjelper i å regulere stemninger, søvn, kroppstemperatur, appetitt og metabolisme. Det spiller også en rolle i å lindre depresjoner og andre psykiske og følelsesmessige forhold. Derfor kan en ubalanse i serotonin nivåer føre til alvorlige helseproblemer. Lave nivåer av serotonin kan føre til depresjon, angst, tristhet og andre atferdsendringer.

Betydning

Til å behandle depresjon og andre mentale tilstander assosiert med serotonin-mangel, legemidler som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) kan være en første forsvarslinje. SSRI arbeid ved å hemme gjenopptak av serotonin i hjernen, som i sin tur øker serotoninnivåer i rommene mellom hjerneceller.
En naturlig måte å øke serotonin er å bruke urter som johannesurt som kan ha en lignende effekt til noen SSRI medikamenter. Ginseng er en annen tradisjonell urt som brukes til å behandle noen symptomer på serotonin-mangel som depresjon og angst.

Johannesurt

For århundrer, herbalists brukte johannesurt å behandle plager som inkluderte sår, kutt, brannskader, angst, søvnløshet og depresjon. I dag er denne urten et populært middel for depresjon. Ifølge National Institutes of Health, visse studier og data tyder på at for mild til moderat depresjon Johannesurt kan være så effekten som noen SSRI. Imidlertid er mer forskning er nødvendig for å vise dens sanne effekt i behandling av depresjon. En kjemisk kalt hyperforin funnet i denne urten kan bidra til å hemme serotoninopptaket.

Ginseng

I tradisjonell kinesisk medisin, er ginseng et naturlegemiddel som brukes for plager som depresjon, søvnløshet og tretthet. Naturmedisinere hevder at ginseng øker en persons følelse av velvære og bekjemper fysisk og psykisk stress. Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, kjemikalier i ginseng heter ginsenosides ser ut til å være ansvarlig for de medisinske egenskapene forbundet med denne urten.
Ginseng kan øke serotoninnivået. Men tar serotoninøkende medikamenter eller urte kosttilskudd som ginseng og johannesurt kan føre til en opphopning av serotonin i kroppen. Dette kan føre til en tilstand som kalles serotonergt syndrom, noe som kan føre til alvorlige helseproblemer (se Ressurser).

Advarsel

Selv om disse urtene kan øke serotonin, er det ingen vitenskapelige bevis som understøtter bruken av disse urter for å behandle depresjon eller andre helsetilstander. Folk bør konsultere sin lege.
Det er bivirkninger knyttet til begge disse urter. I noen mennesker, mulige bivirkninger ved bruk av johannesurt og ginseng er mageproblemer og hodepine. Johannesurt kan samhandle med legemidler som antidepressiva og antikoagulantia.

Grunnen Serotonin forårsaker depresjon

Den eksakte årsaken depresjon er knyttet til lavt serotonin nivåer er ukjent. Men mange andre faktorer knyttet til depresjon er også knyttet til lavt serotonin nivåer. Å gjøre endringer i livsstil kan bidra til å øke serotoninnivået og redusere alvorlighetsgraden av depresjon.

Teori

Lave serotonin i blodet er knyttet til depresjon. Også medisiner som blokkerer reopptak eller øker serotoninnivået gjennom en annen mekanisme lindre depressive symptomer i mange tilfeller.

Søvnløshet

Dårlig søvnvaner kan føre til redusert serotoninnivået. Hvis du opplever depresjon, prøver å følge et sett søvn tidsplan, eller snakke med legen din om hjelp til å sovne.

Mangel på mosjon

Depresjon er knyttet til lav motivasjon og en nedgang i aktivitet. Kronisk tretthet kan oppleves. Men å tvinge deg selv til å følge et sett øvelse rutine kan bidra til å lindre din depresjon og øke serotoninnivået.

Dårlig kosthold

En diett som mangler karbohydrater eller inneholder mye junk food kan føre til en reduksjon i serotonin. Tenk sunne karbohydrater og også matvarer som inneholder tryptofan, som for eksempel mandler, gresskarfrø eller sesamfrø, hele korn og bønner.

Mangel på sollys

Utilstrekkelig eksponering for sollys, kan føre til lave serotonin. Noen former for kunstig lys kan bidra til å øke serotoninnivået. Lysterapi har blitt foreslått som en mulig behandling for depresjon på grunn av dette.

Stress

Dårlig forvaltet stress kan redusere serotonin, som fører til depresjon. Finne måter å tilstrekkelig takle stress kan bidra til å lindre depresjon, bedre fysisk helse og øke serotoninnivået.

Serotonin og hudproblemer

Serotonin er et hormon som har en definitiv effekt på en persons følelser. Lave nivåer av serotonin har vært kjent for å forårsake depresjon. Omvendt, har høye nivåer av serotonin vært kjent for å forårsake irritabilitet og hyperaktivitet. Endringer i den enkeltes nivå av serotonin, både høyt og lavt, har også vært kjent for å forårsake flere hudproblemer, inkludert utslett, muskelsammentrekninger, rynker og sagging.

Betydning

Serotonin, også kjent som 5-hydroksytryptamin, er et hormon. Det ligger i pinealkjertelens, blodplater, fordøyelseskanalen og hjernen og er ansvarlig for overføring av signaler mellom nerveceller. Serotonin fungerer som en kjemisk budbringer, forårsaker blodårene til å trekke gjennom kjemisk interaksjon med nerveceller. Endringer i serotoninnivået i kroppen er ansvarlig for humørsvingninger og spesifikke hudproblemer.

Misforståelse

Personer som lider av kronisk serotonin flux er vanligvis foreskrevet antidepressiva eller andre medisiner for å øke serotoninnivået. Kombinasjonen eller bruk av disse medikamentene kan føre til en komplikasjon som kalles serotonergt syndrom. Serotonergt syndrom er vanligvis preget av symptomer som nevromuskulær abnormitet og hyperaktivitet, men er fraværende av eventuelle hudproblemer. Imidlertid kan bruk av andre legemidler, slik som antikolinergika (nevrotransmitter-hemmere), føre til lignende symptomer kombinert med hudproblemer som varm eller tørr hud. Som et resultat, serotonergt syndrom og komplikasjoner som antikolinerge forgiftning er ofte forvekslet med hverandre.

Effekter

Serotonin syndrom, som følge av en akkumulering av serotonin i kroppen, forårsaker flere effekter. De som er forbundet med huden inkluderer skjelving, svetting, gåsehud og rykninger. Hvis venstre ubehandlet, kan serotonergt syndrom føre til uregelmessig hjerterytme, høy feber, kramper og tap av bevissthet, noe som resulterer i døden. Kontakt en medisinsk anlegget umiddelbart hvis du har tatt serotonin medisiner og viser disse symptomene.

Forebygging / løsning

Endringer i serotonin blir ofte behandlet gjennom bruk av SSRI (sSerotonin selektive reopptakshemmere). SSRI er foreskrevet for personer som lider av depresjon, som er en høvding bivirkning av lavt serotonin nivåer. Lave nivåer av serotonin kan også resultere i intense cravings for karbohydrater, som er grunnen til at flere personer som lider av depresjon ofte ty til overspising. Sagging eller rynkete hud som resultat av overspising er derfor ofte bidratt til lave nivåer av serotonin. Hvis du lider av depresjon, snakke med en lege eller terapeut, som serotonin medisiner kan være nødvendig for å kontrollere humørsvingninger eller impulser.

Advarsel

Hudproblemer er ofte et resultat av serotonin medisinering. SSRI har potensial til å forårsake, i sjeldne tilfeller, utslett og kløe på noen eller alle deler av huden. Hvis du er i dag SSRI og utslett begynner å utvikle seg, slutte å ta serotonin medisiner umiddelbart, og kontakte legen din.