Digidexo.com

osteoartritt i fingre

Grunner for valne fingre

Finger nummenhet oppstår når noen ikke kan føle sine fingre, ofte preget av en kriblende følelse. Nummenhet er ikke å forveksles med lammelse. Nummenhet oppstår når fingrene er fortsatt i stand til å bevege seg, men personen kan ikke føle dem. Lammelse er helt annerledes ved at fingrene ikke vil være i stand til å bevege seg. Dersom nummenhet i fingeren oppstår for andre formål enn å sovne på det over natten grunn, så er det viktig å oppsøke lege. De fleste tilfeller av finger nummenhet kommer fra enten en skade eller alvorlig sykdom.

Nerveskade

Den vanligste årsaken til finger nummenhet oppstår fra nerveskader. Nervene er en fjerdedel av nervesystemet og en av de viktigste funksjonene er å sende meldinger til hjernen om de fem sansene. Når noen har nummenhet i fingrene, er det mulig det er skader på nerver slik at hjernen ikke mottar budskapet om at fingrene sender den. En måte å fortelle er nummenhet skyldes nerveskade er om det er noen smerter før nummenhet begynner. Nerveskader er ofte først møtt med smerte, som å bli stukket med en nål eller en brennende følelse, før han ble nummen.

Diabetisk nevropati

Diabetes kan forårsake mange negative hendelser i kroppen. Diabetes øker nivået av blodsukker, reduserer insulinnivået, skader blodårene og forårsaker betennelse i nervene. Alle disse tingene kan føre til nerver ikke får riktig mengde oksygen og næringsstoffer, noe som vil føre til nerveskader. Diabetisk nevropati er ofte en langsom prosess som skjer over tid så jo lenger noen har vært diabetiker jo mer sannsynlig det er å ha diabetiker neuopathy. Ifølge National Diabetes Information Clearinghouse, vil 60 til 70 prosent av alle diabetespasienter har nevropatier.

Frostbite

I kaldt vær, kan nummenhet i fingrene være et symptom på frostskader. Når frostskader oppstår små iskrystaller dannes i huden eller vevet. Frostbite oppstår vanligvis når noen tilbringer mye tid i kaldt vær under 32 grader Fahrenheit. Hvor lang tid det tar å utvikle frostskader avhenger av temperaturen, vinden shill og fuktighet. I tillegg til nummenhet i fingrene, kan frostskader bli identifisert av huden snu rød først og deretter å bli hardt, hovent og blir hvit.

Multippel sklerose

Nummenhet er vanligvis det første og mest vanlige symptom på multippel sklerose. Nummenhet kan oppstå i tungen, forårsaker sløret ord, det kan deaktivere noens evne til å gå på grunn av nummenhet i ben eller føtter, og det kan føre til problemer med å skrive og holde ting ved å forårsake nummenhet i hendene. Noen ganger nummenhet en multippel sklerose pasient har varer noen få minutter, noen ganger er det vare noen timer, og noen ganger det varer en lengre periode. Nummenhet oppstår fra multippel sklerose fordi det fører til skader på nerver og betennelsen fører til at nerver til å ikke fungere ordentlig.

Alkoholholdige nevropati

Langsiktig overdreven alkoholbruk kan gjøre skade på nervene i kroppen. Lang tids bruk av alkohol anses å være 10 år eller mer. Skaden gjort til nerver kan føre til nummenhet i fingrene, så vel som andre kroppsdeler. Skaden alkohol gjør med nerver er også en permanent skade. Det finnes ingen kur for nerveskader fra alkoholholdige nevropati.

Hvordan Tape ankler, hender og fingre

Hvordan Tape ankler, hender og fingre


Mange idrettsutøvere tape sine hender, fingre, håndledd, knær og ankler for å gi støtte. Riktig innpakning en joint tar litt praksis, men det er viktig at du får det riktig. Hvis du pakker den for stramt du risikerer å kutte av sirkulasjon og mobilitet i leddet. Du kan heller ikke ønsker å pakke den for løs eller tapen vil ikke gi den støtten du trenger.

Bruksanvisning

•  La skjøten i en avslappet stilling. Enten du taping dine fingre, ankler, hender, knær eller andre ledd, må du tape den mens den er avslappet. Strekke ut leddet litt før taping å regne ut spenning.

Forhånds vikle felles med den myke pre-wrap tape som fungerer som en barriere mellom huden og limet på tapen. Begynn innpakning skjøten i en spiralbevegelse ved en ende av skjøten, og sakte bevege vei til den andre enden av leddet. Riv av den pre-tape når du har nådd enden og hold det på plass. Den pre-tape har ingen lim og bør være akkurat stramt nok til å være komfortabel, begrenser bevegelsene dine litt.

Tape skjøten. Påfør atletisk tape over pre-tape ved å pakke den rundt leddet i en kontinuerlig spiral som er stramt, men komfortable. Når du er ferdig, rive av tapen og presse limet ned slik at båndet er nå fast og du er skikkelig avstivet. Slapp av, ta deg god tid, og du vil være i stand til å gjøre dette effektivt.

Informasjon om sprukne føtter og fingre

Sprukken hud er hovedsakelig forårsaket av dehydrering. Når vannet er tapt fra hudoverflaten, er lag av tørr hud celler igjen, ifølge Stuart M. Brown, MD, klinisk professor i dermatologi ved University of Texas Southwestern Medical School i Dallas. Disse tørre hudceller har sprukket, sprøtt utseende. Sprukken hud, som ikke kan bøyes lett, kommer til å sprekke mer og vondt enda verre når hender og føtter er flyttet.

Cold Weather

Tuppene tendens til å sprekke i vintermånedene, fordi huden tørker i kulden. Hvis hendene vaskes ofte, vil de være spesielt utsatt for sprukken hud.

Fungus

Soppinfeksjoner kan også bidra til tørr, sprukken hud. En soppdrepende sjampo som heter Nizoral kan brukes til å vaske hendene, og kan bidra til å avhjelpe problemet.

Diabetikere

Mothernature.com bemerker at diabetikere er i faresonen for å ha sprukket hud på føttene. Når dette skjer, kan det området som er sprukket være hoven, rød og føles varm. Et utslipp av puss eller væske kan forekomme. Huden på leggene kan likne skjell på grunn av ekstrem tørrhet.

Thyroid

Hvis tyreoidea-nivåene er lave (hypotyroidisme), kan dette resultere i tørr, sprukken hud, i henhold til Peoplespharmacy.com.

Løsninger

Påføring over-the-counter fuktighetsbevarende midler kan bidra til, spesielt de som inneholder urea eller alfa-hydroksysyre. Hudleger kan forskrive sterkere humectants. Rensing bør gjøres med varmt vann og en superfatted såpe eller nonsoap cleanser. Iført gummihansker når hendene er i vann vil også bidra til å avhjelpe situasjonen.

Hornhinnesår & revmatiske sykdommer

Hornhinnesår & revmatiske sykdommer


To forhold som kan påvirke folk i alle aldre er hornhinnesår og revmatiske sykdommer. En corneal ulcerasjon er en åpen eller sår direkte på øyet, på hornhinnen. Hornhinnen er klar membran som dekker den fargede delen av øyet, kjent som iris. Reumatiske sykdommer er svekkende sykdommer som kan forårsake inflammasjon, smerte og hevelse av leddene. Folk som lider av disse sykdommene kan lider av kroniske smerter og kan finne det vanskelig å utføre daglige gjøremål i dagliglivet.

Hornhinnesår

En corneal ulcerasjon er oftest forårsaket av infeksjon. Dette kan omfatte bakterier, sopp og virus-infeksjoner. Folk som bruker kontaktlinser har en økt risiko for å utvikle hornhinnen sår, så vel som de som har lidelser som Bells parese. Symptomene forbundet med en hornhinnesår kan inkludere hovne øyelokk, smerte i øyet, røde øyne, rive, pus drenering fra øyet, uskarpt syn og smerter når man ser direkte på sterkt lys. I noen tilfeller kan synlig på hornhinnen en hvit flekk. Behandling for en hornhinnesår kan omfatte fjerning av kontaktlinser, antibiotika øyedråper for å bekjempe infeksjonen forårsaker sårdannelse og muntlig medisiner for smerter. Reseptbelagte øyedråper kan også bidra til å redusere smerter forbundet med denne tilstanden. Personer som utvikler alvorlig hornhinne sår som kan perforere hornhinnen, kan ha behov for å gjennomgå en operasjon kjent som en hornhinnetransplantasjon. Det er viktig å oppsøke lege for eventuelle øyeskader eller øyelidelse. Ifølge Emedicinehealth.com, kan selv mindre øyeskader føre til tap av synet i det berørte øyet.

Artrose

En av de mest vanlige revmatiske sykdommer er osteoartritt. Ifølge WebMd.com, påvirker denne tilstanden ca 27 millioner amerikanere. Osteoartritt bevirker at leddene i kroppen til å slites ned i løpet av en tidsperiode, og dette kan føre til betennelse i leddene, skader på ledd og smerte. Artrose rammer oftest hofter, knær, nakke, fingre og rygg. Symptomene forbundet med slitasjegikt kan omfatte leddsmerter, stivhet, varme leddene, hevelse i de berørte leddene, muskelsvakhet, økt smerte mens du går, vanskeligheter med bøyd over og problemer med å gjennomføre daglige oppgaver som å børste håret eller får kledd. Behandlinger for revmatiske sykdommer som artrose kan inkludere anti-inflammatoriske medisiner, mosjon, redusere stress og hvile.

Lupus

Lupus er en revmatisk sykdom som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Årsaken til lupus er ukjent, og det kan føre til symptomer som tretthet, leddsmerter, stivhet i ledd, følsomhet for sollys, utslett over kinnene, håravfall, anemi, blodpropper, anfall, slag, brystsmerter og misfarging av fingre og tær ved eksponering for kulde. For å diagnostisere lupus, kan legen din ta en blodprøve som kalles en antinukleære antistoff test eller ANA. En positiv ANA test er en indikasjon på at pasienten lider av lupus, sier WebMd.com.

Typene bevegelige ledd

Typene bevegelige ledd


Mennesker har mer enn 200 ledd som kobler sine bein. Synarthroses ledd, som platene i skallen, ikke flytte i det hele tatt. Amphiarthroses ledd, slik som ryggvirvlene, tillate moderate bevegelser. De fleste av leddene i kroppen, men er i stand til å bevege seg ved hjelp av leddvæske, et smøremiddel mellom to ledd som nakke, skulder, hofte, kne, albue, ankel, fingre og tær. Disse synovialledd, kalt diarthroses ledd, er fritt bevegelige og er delt inn i seks typer.

Ball-og-Socket ledd

Bildet av en ball og socket perfekt fremkaller anatomi av denne felles. Rene og hoftene er typer av ball-og-sokkelledd, hvor en ende av benet er avrundet og passer mot den konkave formen av den tilstøtende ben for et bredt spekter av bevegelse. Hofteleddet er mest sannsynlig til å bli utført ved osteoartritt, den vanligste formen av artritt, forårsaker smerte, opphovning og tap av felles bevegelse.

Condyloid eller Sammensatte ledd

Tiny bønneformede bein kalt kondylene koble bein i håndflaten, kjent som metacarpals, til fingrene, kjent som phalanges. De samme mekanikken bli med foten bein, eller metatarsals, til tærne, også kalt phalanges. Condyloid ledd aktiver kantete bevegelser i stedet for rotasjon. Et annet begrep for condyloid leddene er sammensatte leddene. Kondylene er til stede mellom skallen og ryggsøylen, og gjør det mulig å nikke hodet.

Pivot ledd

En dreieforbindelse oppstår når den avrundede overflate av benet passer inn i en ring eller sene i et annet ben. De to lene bein under albuen, kalt radius og ulna, dele et dreieledd. Enden av radien roterer rundt aksen av ulna som håndflaten er slått innover og utover, som i den "konge bølge." På samme måte skjøten mellom aksen og atlas av halsen er en dreieforbindelse slik at hodet kan slå fra side til side.

Gliding Ledd

Håndledd og ankler er eksempler på glide leddene. Flate flater av disse ben gli over hverandre, og gir en begrenset mengde bevegelse.

Hengselledd

Albuer og knær er heng ledd, der den avrundede overflate av ett bein klemmer tallerkenformede overflaten av et annet bein. Leddbånd sikre sider av hengslene leddene, slik at bein å flytte i ett plan bare for fleksjon (trekk inn) og forlengelse (strekker seg ut). Kneet er en av de mest vanlige erstattet felles i det amerikanske

Saddle Joint

Tommelen er den eneste sadelleddet i kroppen og er mer fleksibel enn enten et hengselledd eller et glideledd. Berøre overflater av disse beina har både konkave og konvekse former, noe som gjør bevegelse i to retninger mulige. For eksempel er tommelen stand til å "cross over" håndflaten.

Hva er en DIP Joint?

Hva er en DIP Joint?


Den menneskelige hånd er satt sammen av 14 armdelene, eller falangeale: tre for hver finger, og to for tommelen. Begrepet "phalanges" kommer fra det gamle greske hæren dannelse der soldater sto ved siden av hverandre og flere rader dype, som gjør fingre og tær. De "distale interfalangeale skjøter", eller DIP leddene er hengslene mellom de andre og tredje falangeale av fingrene. En rekke ulike skader er felles med DIP leddene.

Betraktninger

Hendene er et viktig aspekt av human evolusjon, fordi de gjør det mulig å fremstille og holde verktøy og våpen. Over halvparten av alle bein i kroppen er funnet i hender og føtter. Selv om mange av oss tar våre hender for gitt, er deres struktur kompleks og delikat. Fordi hånddeler, for eksempel de "distale interfalangeale ledd," er så delikat, kan de bli skadet eller utvikle langsiktige smertefulle tilstander. Dette kan betydelig begrense en persons evne til å fullføre en rekke ulike oppgaver, spesielt hvis problemet er i den dominerende hånd.

Artrose

Når noen lider av slitasjegikt i hånden, ofte innebærer det DIP felles. Uttrykket "osteoartritt" beskriver degenerering av leddbrusk eller bindevevet som dekker benoverflater. Den slitasjegikt i DIP leddene kan oppstå på grunn av svak brusk og bein struktur, en større skade på leddene slik forstuing eller brudd, normal aldring, eller familiegenetikk. Hovedmålet med behandlingen, som kan omfatte alt fra endring i dietten til kirurgi, er å redusere smerte, forbedre eller gjenopprette mangel på felles funksjon, og forebygge skader fra tilbakevendende.

Klubbe Finger

En vanlig skade som inkluderer DIP kalles klubbe finger eller forvridning. Dette skjer når noen syltetøy felles, har en knusende ulykke på jobben, eller alvorlig skjærer en finger. Den sene på baksiden av fingeren blir dratt fra forbindelses muskler. Til å begynne med blir den skadede fingeren smertefulle og svellede rundt DIP felles, og enden på fingeren er bøyd, og kan bare bli rettet med bistand fra den annen side. Venstre ubehandlet, kan fingeren aldri rette helt nytt. Vanligvis helsepersonell diagnose klubbe finger gjennom en fysisk undersøkelse og røntgen.

Dupuytrens sykdom

Dupuytrens sykdom, oppkalt etter kirurgen Baron Guillaume Dupuytrens som beskrev tilstanden i 1831, består av en fortykkelse og krymping av laget av kjøtt like under huden i håndflaten. Det kan resultere i klumper eller dimples i huden som tvinge DIP felles inn i en bøyd stilling. Det er mest funnet i individer av nordeuropeisk avstamning, så ser ut til å være genetisk. Dupuytrens oftest rammer den fjerde eller "ring" finger, men kan påvirke andre også. Det kan dukke opp i en eller begge hender og kan føre til en manglende evne til å forstå. Pasienter med denne tilstanden er ofte hjulpet med tøyningsøvelser og varme søknad, ultralyd behandlinger eller kortison injeksjoner.

DIP leddene i Feet

Ligner på hendene, er forfoten og tærne består av mange bein. Tå bein koble til og danne tå leddene. Den første felles, eller metatarsophalangeal (MTP) felles forbinder tå til foten. Det andre leddet er den proksimale interfalangealledd (PIP) felles, og den tredje er den distale interfalangeal (DIP) felles. Hvert av disse ledd er holdt sammen av en felles kapsel bestående av leddbånd. Du kan krølle eller høyne tærne fordi to sener kjøre langs bunnen av hver tå. Når noen har en klo tå misdannelse, er både PIP og DIP krøllet nedover som en klo.
Klo tær forekommer vanligvis hos personer som har høye buer og en muskel ubalanse der de dypere tå musklene er svakere enn overflate seg. Dette kan være forårsaket av mer alvorlige nerveproblemer. Klo tå tilstanden kan også skje når en person ikke ha de riktige skoene. Hvis skoene er for kort, kan den andre eller tredje tå har til å bøye for å få plass. Dette er verre i spisse sko og høye hæler, når foten blir kontinuerlig presset nedover og tærne klemt.

Akutt behandling for slitasjegikt

Akutt behandling for slitasjegikt


Osteoartritt ikke er en enkelt sykdom, men et resultat av mange lidelser som fører til funksjonssvikt av en eller flere av leddene. Årsakene til slitasjegikt inkluderer hormonproblemer, traumer til ledd, inflammatorisk leddsykdom, unormal anatomi som ulik benlengde, genetiske defekter, nevropati og ernæringsproblemer. Symptomene på artrose er smerter og bestemte ledd blir berørt slik som i fingre, hofter, knær eller ryggraden. Det finnes flere forskjellige behandlinger for slitasjegikt.

Medisiner

Medisiner som over-the-counter smerte og betennelser stillende og reseptbelagte medisiner kan bidra til å lindre smerter og betennelser forårsaket av slitasjegikt. Disse medikamentene er paracetamol, NSAIDS, tramadol og kortison skudd. Sterkere resepter kan være nødvendig dersom smerter og betennelser er alvorlige. De sterkere reseptbelagte medisiner inkluderer de som kodein og propoxyophene. De sterkere resepter innebære en risiko for avhengighet og kan ha bivirkninger som kvalme, forstoppelse og tretthet.

Therapy

Behandling kan være nødvendig for å hjelpe behandle slitasjegikt. Terapi omfatter arbeid med en fysioterapeut, unngå å stresse leddene, bukseseler eller sko innstikk og en kronisk smerte klasse. Kroniske smerte klasser kan hjelpe lære deg måter å håndtere og behandle smerte forårsaket av slitasjegikt. Du kan også møte andre personer som har slitasjegikt og handel tips og triks med dem om hvordan de klarer sine smerter og betennelser.

Trening

Etter å ha snakket med legen din og få henne godkjenning, får regelmessig mosjon når du føler deg opp til det. Milde øvelser som gåing, sykling eller svømming kan bidra til å lindre smerter og betennelser av slitasjegikt. Trening kan øke din utholdenhet og styrke musklene rundt leddet området, noe som gjør leddene mer stabil. Unngå over-trener. Hvis du føler deg ny leddsmerter når du trener, stopp.

Varme og kalde

Varme og kulde kan bidra til å lindre smerter i leddene forårsaket av slitasjegikt. Varme kan også lindre stivhet og kulde kan lindre muskelkramper. Bruk en varmepute, varmeflaske, varm komprimere eller et varmt bad. Ved bruk av varme, gjør det varmt, ikke varmt. Ved bruk av kalde behandlinger, bruke isposer. Du kan bruke kalde behandlinger flere ganger om dagen, men ikke bruke dem hvis du har dårlig sirkulasjon eller nummenhet.

Ingefær

Ingefær er en naturlig måte å behandle osteoartritt. Det er best kjent for matlaging, men ingefær ekstrakt kan brukes til å bidra til å redusere smerte forårsaket av slitasjegikt. Ved hjelp av ingefær kosttilskudd kan være bra, men det er noen bivirkninger som halsbrann og diaré. Sørg for å snakke med legen din før du prøver ingefær fordi det kan forstyrre blodfortynnende medisiner.

Leddgikt Symptomer i Neck & Shoulders

Leddgikt Symptomer i Neck & Shoulders


Hvis du lever med kroniske nakke- og skuldersmerter og / eller stivhet det kunne være fra leddgikt. Det finnes imidlertid mange andre forhold og skader som kan forårsake symptomer i disse områder. Det finnes måter å avgjøre om symptomene skyldes leddgikt eller annen årsak. Hvis du har nakke og skulder leddgikt finnes det måter å håndtere symptomene.

Identifikasjon

Artritt er et generelt begrep som brukes for å beskrive mer enn ett hundre betingelser. Den eneste måten å vite om dine symptomer skyldes leddgikt er å ha de riktige testene gjort. Dette omfatter røntgen, MRI og blodprøver. Legen din vil også utføre en fullstendig fysisk eksamen, og ta ned historien om de symptomene du opplever. De to mest vanlige former er osteoartritt (a slitasje av brusk i leddene) og reumatoid artritt (en inflammatorisk sykdom). Leddgikt effekter alle forskjellig. Men hvis du er diagnostisert med leddgikt i nakken og skulderen, det er noen vanlige symptomer du kan oppleve.

Smerte

Kronisk smerte er en av de vanligste symptomene på leddgikt i nakken og skuldrene. Smerten kan føles som en kjedelig konstant verke. For noen pasienter smerten kan være skarp, brennende eller stikkende og det kan stråle ut til andre områder av kroppen. Neck leddgikt smerte kan starte på bunnen av hodeskallen og utstråle til skuldrene. Hodepine kan også forekomme med denne tilstanden. Smerten fra skulder leddgikt kan stråle ned en eller begge armer. Leddgikt smerte blir ofte verre under aktivitet og minsker når du hviler. Artritt kan forårsake ubehag på bare én side av legemet eller på begge sider.

Stivhet

Nakke og skulder leddgikt kan føre til stivhet i tillegg. Stivhet er ofte det første symptomet på halsen leddgikt som vises. Med halsen leddgikt, kan du legge merke til problemer når du prøver å snu hodet eller bøye det fra side til side. Du kan også ha begrenset bevegelse i skuldrene eller armene. Hvis du har leddgikt i skulder ledd, kan dagligdagse oppgaver som dressing, grer håret og bading blitt vanskeligere, på grunn av mindre utvalg av bevegelse i leddet. Hvis ikke behandles, kan stivheten bli verre over tid, og omfanget av bevegelse vil fortsette å avta.

Muskelsvakhet

Leddgikt i nakken og skulderen kan føre til muskelsvakhet eller opplevelser av nummenhet eller prikking i armer, hender eller fingre. På grunn av artrittiske endringer i halsen og skulderområde, kan det være trykket på nerver som går gjennom ryggvirvlene i nakken. Når nervene er komprimert, kan signalene ikke kommer til musklene i armen og hender. Dette betyr at musklene ikke kan kontrakten skikkelig, og du kan ha problemer med å fatte ting. Hvis det er kompresjon på en nerve refleksene dine vil også være tregere. I mer alvorlige tilfeller svakhet eller følelse av nummenhet kan også spre seg til ben og føtter, noe som gjør det vanskelig å balansere og gå. Det kan også være problemer med vannlating. Press på nerver kan føre til hyppig vannlating eller inkontinens.

Oppløsning

Det første skrittet for å administrere nakke- og skulder leddgikt symptomer, er å ha din tilstand riktig diagnostisert. Avhengig av alvorligheten av skaden på leddene, kan et program av varme, is, hvile og fysioterapi hjelpe til å lindre symptomene. Lett styrketrening og tøyningsøvelser vil hjelpe deg til å gjenvinne tapt utvalg av bevegelse og lindre stivhet. Over kan være nødvendig skranke eller reseptbelagte smertestillende medikamenter for å hjelpe deg å gå om hverdagslige aktiviteter og tillate deg å få nok søvn. I tilfeller der det er sterke smerter eller kompresjon på en nerve, kirurgi kan være nødvendig for å kontrollere sykdommen.

Om Artritt i Bones

Om Artritt i Bones


Artritt av bein, også kjent som osteoartritt, er forårsaket av nedbrytingen av brusk i leddene. Det er den vanligste formen for leddgikt, og mens det er ingen kur, symptomer kan vanligvis effektivt håndtert med vektkontroll, mosjon og anti-inflammatoriske legemidler. Siden skader fra Artrose er irreversible, tidlig diagnose og en omfattende behandlingsregime er avgjørende for å beholde god leddfunksjon.

Fakta

Leddgikt av bein skjer vanligvis i fingre, hofter, knær, føtter og ryggraden i nakke og korsrygg. Nedbrytningen av brusk i skjøten bevirker endringer i det omgivende vev, hvilket fører til mulig smerte og uførhet. Det er den vanligste formen for leddgikt i USA, som berører 21 millioner mennesker. Andre former for artritt inkluderer reumatoid og psoriatisk artritt, begge forårsaket av autoimmune problemer, og septisk artritt, som er forårsaket av infeksjon. Behandling for slitasjegikt inkluderer regelmessig mosjon, støttende felles enheter, anti-inflammatoriske eller smertestillende medisiner, vekttap hvis pasienten er overvektig og i alvorlige tilfeller, kirurgi, inkludert full felles erstatning.

Type

Det er to typer artrose. Primær artritt av benene oppstår når brusk i en felles blir mindre ettergivende som følge av redusert vanninnhold. På grunn av dette, kollagenfibrene i brusken er sannsynlig å bli degradert. Dette kan føre til leddbetennelse og bein spurs. Primær artrose er generelt relatert til alder, men unge mennesker kan bli plaget med det, og ikke alle pensjonister vil lide av det.
Sekundær osteoartritt bevirker de samme symptomer, men er resultatet av en annen medisinsk tilstand som påvirker pasienten. Disse forholdene kan inkludere fedme, diabetes, inflammatorisk sykdom, skader og graviditet. Selv om skaden ikke kan reverseres, kan behandling av den underliggende tilstanden minske symptomene og stoppe videre degenerasjon.

Effekter

Leddgikt i bein fører til en rekke symptomer, det viktigste et vesen smerte. Det er vanligvis en sterk verke om det bare er i felles, selv om en brennende følelse er mulig hvis de omliggende muskler og sener blir også berørt. Tap av bevegelse og stivhet er også vanlig. Noen ganger fluid beholdes i leddet, ofte i fuktig vær, og dette øker stivheten og ytterligere begrenser omfanget av bevegelse. Artritt i bein kan også forårsake bony overgrowths, noen ganger referert til som "noder" hvis de er i de mindre ledd, slik som fingrene. Noder kan ikke være smertefull, men de kan i vesentlig grad begrense bevegelsen av leddet.

Identifikasjon

Artritt i bein er mistanke om når en person har smerte i ledd som er oppført ovenfor. En lege vil deretter se etter andre symptomer i de berørte felles, som en oppbygging av væske, benete fremspring eller muskelsvakhet. Normalt er denne fysiske eksamen nok til å bekrefte tilstedeværelse av slitasjegikt, men legen kan kjøre blodprøver for å utelukke andre tilstander, eller han kan bestille en X-ray, som vil vise en mangel på brusk i leddet.

Risikofaktorer

Det finnes en rekke risikofaktorer for leddgikt i bein. Selv om det kan påvirke folk i alle aldre, er det mer vanlig i pensjonister. Past skade eller gjentatt stress til en felles løfter også en risiko, som gjør en familiehistorie med leddgikt i bein. Til slutt, være overvektig og i stor grad stillesittende predisponerer pasienter til denne tilstanden, som den ekstra vekten og mangel på aktivitet kan svekke vektbærende ledd og deres støtte muskler.

Årsaker til Achy ledd

Det er over 600 årsaker til verkende ledd. Disse inkluderer skade; viral eller bakteriell infeksjon ledd; vektøkning; og leddgikt. De fleste vil oppleve leddsmerter gang i sitt liv. Det kan vare en kort tid, eller det kan være langsiktig. Holde en notatbok av symptomene vil hjelpe legen gjøre en riktig diagnose. Livsstilsendring kan være alt som trengs for å ende leddsmerter, men du bør alltid sjekke med en lege.

Spørsmål til Track Pain.

Legen vil stille spørsmål for å bidra til å finne en årsak: Hadde leddsmerter bare begynne? Hadde du en skade? Gjør det vondt når du gjør en viss aktivitet? Du opplever smerte med en forandring i været gjør? Er det bedre eller verre på visse tider av døgnet? Er det en familiehistorie med leddsmerter? Er smertene sterke? Er det konstant eller periodisk? Er det i muskler eller ledd? Har du gått opp i vekt i det siste?

Betennelse

Betennelse er en av de viktigste årsakene til leddsmerter. Når kroppen blir skadet, er betennelse utløst å helbrede skader og smerter. Noen ganger, er det fortsatt som kronisk lavgradig betennelse, noe som hindrer cellene fra å bli reparert. Det bryter sakte ned vev og ledd ved å ikke tillate immunsystemet til å slå seg av. Kronisk betennelse forårsaker leddgikt, bursitt, muskelsmerter, Lyme sykdom og urinsyregikt.

Gikt

Én av fem personer er diagnostisert med leddgikt. Det finnes over 100 typer leddgikt. Osteoartritt er det mest vanlig å forårsake leddsmerter. Det påvirker vanligvis hofter, knær og fingre. Artrose er produsert av skader som skjer over tid. Aldersrelatert slitasje forårsake små rifter i brusken i leddet og bein. Dette fører til forverring. Noen ganger er det forårsaket av en gammel skade som dukker opp år senere etter at den er leget. Underforbruk kan også føre til samme tilstand.

Infeksjoner

Virus, bakterier og felles infeksjoner forårsake ømme joints.Viral infeksjoner omfatter forkjølelse, influensa, meslinger og vannkopper. Noen bakterielle infeksjoner er hjernehinnebetennelse, ørebetennelse, strep A og E. coli. Tendinitt, bursitt, Lyme sykdom og psoriasis er eksempler på felles infeksjoner. Symptomer som påvirker leddene er hevelse, rødhet og mild artritt.

Egenomsorg

Hvis du har verkende ledd, er egenomsorg hvor du skal begynne. Begrense sukker og karbohydrater for å redusere betennelse; Dette vil gjøre en stor forskjell i leddene. Spis fisk, eller ta omega-3 fatty acid kosttilskudd. Legg vanlig mild trening til din daglige timeplan, og begrense stress. Gå ned i vekt. Du bør oppsøke lege hvis smertene er alvorlig eller varer mer enn en uke, eller dersom felles er rød eller hoven.

Tegn og symptomer på Revmatoid Artritt Frysing på plass

Tegn og symptomer på Revmatoid Artritt Frysing på plass


Ifølge Artritt Center, Revmatoid artritt (RA) er en smertefull kronisk sykdom karakterisert ved betennelse i leddene. Den autoimmune sykdommen vanligvis utvikler seg i tre hovedtrinn: hevelse i synovial fôr (forårsaker smerter rundt ledd); pannus (rask vekst av celler); og betennelse og frigjøring av enzymer som fordøye bein og brusk. Den tredje fasen bevirker ofte tap av bevegelse og er noen ganger karakterisert ved leddene fryser opp, noe som begrenser mobiliteten.

Morning Stivhet

Morgenstivhet er når en person våkner frosset på plass, føler stiv, og har smerter i minst en time. Dette er en av de mest vanlige symptomer på reumatoid artritt, og er forskjellig fra osteoartritt, noe som vanligvis bare påvirker en person etter en halv time. Når dette frysing skjer, føler personen meste av smerter i hender, håndledd, knær og føtter. Mange av de berørte felles områder føles hovne og varme. Bevegelse kan bli lettere etter strekk. Noen mennesker har også de ledsagende symptomer på feber, svakhet og tretthet.

Stiv nakke og kjeve

Noen mennesker er berørt av RA miste bevegelighet i nakken (cervical ryggraden) og føler stivhet til poenget med begrenset bevegelighet. Betente senene rundt ryggmargen eller problemer med nervesystemet kan forårsake dette. Mange opplever også kjevene fryser opp når du forsøker å spise eller drikke.

Frosne Shoulders

RA frysing kan også påvirke skuldrene. Denne delen av kroppen er ikke brukt så ofte som andre områder, som for eksempel armer og ben, og kan fryse opp raskt på grunn av inaktivitet. Når skuldrene fryse opp, er all bevegelse i øvre del av brystet området begrenset og kan forårsake problemer i daglige aktiviteter, som å kjøre bil eller husarbeid.

Tap av bruk av håndledd og hender

De fleste mennesker er berørt av RA har frosne leddene i håndleddene. Dette kan påvirke daglige aktiviteter, som for eksempel å jobbe. Fingre og knoker ofte fryse opp med RA og blir ute av stand til helt åpen eller bøye. Fingrene kan vises forstuet om senene gli ut av sted. Vanligvis bare skjøtene i midten av hånden og fingrene fryse, mens spissene av fingrene ikke.

Tap av bevegelse i knær, føtter og ankler

Knees kan fryse opp med RA, begrense bevegelsen mellom å sitte og stå. Dette kan skje etter å ha sittet eller inaktivitet for en lang tidsperiode. Den eneste av foten kan også føle seg nummen mens du går fordi leddene i midten av det har frosset. Tær kan fryse opp som fingre og vises forstuet også.

Knuckle Joint Pain

Knuckle Joint Pain


Knokene er leddene i de hender som hjelpemiddel i bevegelsen av fingrene. Knuckle leddsmerter kan begrense bruk av hendene, og hvis alvorlig, kan gjøre enkle oppgaver ganske vanskelig å utføre.

Årsaker

Knoke leddsmerter kan være forårsaket av skader enkelt knoke eller sykdommer så som revmatoid artritt (RA), osteoartritt eller gikt. Andre årsaker inkluderer frakturer, diabetes, perifer karsykdom, kjemiske eller varme brannskader, nerve traumer, hjerneslag eller fingerskade.

Symptomer

Symptomene kan være svelling og stivhet, i tillegg til smerte. Ifølge Dr. Dean Smith i Houston, andre symptomer inkluderer problemer med å utføre daglige aktiviteter som gripende kasseroller eller en penn eller blyant, skrive eller snu en nøkkel. Mange mennesker også legge merke til sine fingre "lener" til den ene siden over tid.

Nonsurgical Treatment

Nonsurgical behandling inkluderer over-the-counter medisiner som Advil eller Aleve eller foreskrevet medisiner for smerter. I tillegg, i henhold til Desert Hånd Associates, injeksjoner av anti-inflammatoriske medisiner er nyttig for å redusere smerte og hevelse.

Kirurgisk behandling

Hvis nonsurgical behandlingen ikke hjelpe til å lindre smerter, kan operasjon være nødvendig. Ifølge Desert Hånd Associates, er det to typer kirurgi: synovectomy (bløtvev erstatning) og utskifting av ledd (brukes i alvorlige tilfeller). Komplikasjoner fra felles utskifting kan oppstå - det kunstige leddet kan brekke eller slites ned og en annen felles utskifting kan anbefales nedover veien.

Rehabilitering

Etter kirurgi, ville hånden bli plassert i en skinne i flere dager. Terapi vil vanligvis vare i ca 4-6 uker, og består av spesielle øvelser.

Lettelse for Degenerative skjelett

Mange mennesker lider av degenerative skjelett, oftest former for leddgikt. Ifølge Dr. Stewart G. Eidelson, en ortopedisk kirurg og grunnlegger av Spine Universe, er omtrent 80 prosent av personer over 55 år rammet av en form for leddgikt. Bone spurs, spondylose og skiveprolaps er andre vanlige degenerative skjelett. Alle forholdene kan være smertefullt og krever medisinsk behandling for å reversere de vilkår og lindre smerte.

Medisiner

Medisiner kan gi lindring for degenerative skjelett. Det finnes reseptbelagte medisiner og reseptbelagte medisiner. Over the counter medisiner inkluderer paracetamol og ikke-steroide anti-inflammatoriske, eller NSAIDS, slik som aspirin, ibuprofen eller Motrin. Dette kan hjelpe til med smerter assosiert med skjelett, mens de anti-inflammatoriske kan gi økt lindring ved å redusere svelling av området.

Til tross for medisiner ikke trenger en resept fra legen din, bør du alltid snakke med legen din om eventuelle medisiner du dekode å ta. Selv ikke-reseptbelagte medisiner kan forstyrre andre medisiner du kan være for tiden tar. Aspirin er ansett som en blodet tynnere og kan skape problemer hvis du er på andre typer blodfortynnende. Ikke-steroide medisiner kan også være vanskelig på magen og forårsake magesår eller andre gastrointestinale problemer.

Du kan også få reseptfrie kremer å gni inn det berørte området. De kan hjelpe til med smerte og lindre betente nerver.

Reseptbelagte medisiner som kan tilby avlastning er opioider som morfin, oksykodon, eller kodein. Dette er sterke smertestillende midler og kan ha bivirkninger. Du bør la legen din vet alle dine medisiner du er i dag før du tar disse sterke smertestillende midler. Hvis du har noen bivirkninger, la legen få vite med en gang.

Glukosamin-chondroitin sulfate har blitt en populær form for behandling for degenerative skjelett gjennom årene. Legen din kan ønske deg å prøve denne medisinen fordi da tatt over en periode, kan det bidra til å lindre smerte, samt bidra til å gjenopprette og fylle viktige næringsstoffer til dine syke bruskceller. Glukosamin har blitt funnet å være mest effektive når det tas i tidlige stadier av osteoartritt.

Trening

Mosjon spiller en viktig rolle i mange aspekter av livet ditt. En fordel for degenerative skjelett er det kan gi smertelindring. Trening hjelper å få bedre oksygen og blodtilførsel til fingre og tær, noe som vil bidra til å bringe viktige næringsstoffer til cellene for helbredelse. Trening hjelper også til å holde ekstremiteter mer mobile, som også kan hjelpe til med smertelindring.

Sammen med trener regelmessig, er det bare å være aktiv vil hjelpe din smerte. Ved å fortsette å engasjere seg i vanlige aktiviteter du oppmuntrende muskler, sener, leddbånd, bein og ledd å fortsette å arbeide og forebygge stivhet. Hvis du liker å hage, fortsette. Hold deg oppdatert med normal levende fra husarbeid til friluftsliv så mye som mulig.

Fysioterapi

For bein degenerasjon lidelser som degenerative plate sykdom, kan det hende du trenger fysioterapi for å bidra til å lindre smerter, hjelp med mobilitet, samt bistand i omfanget av bevegelse og gjenopprette funksjon og styrke. Noen ganger, spesielt når bein degenerasjon oppstår i ryggraden, du kan trenge trekkraft behandlinger. Du kan også være foreskrevet terapi som lærer deg kroppen mekanikk. Kroppen mekanikk hjelper deg å lære stillinger for søvn, arbeid og hverdagslige gjøremål slik at du kan hindre ytterligere skade, holde omfanget av bevegelse og ikke miste styrke. Du kan også ha is behandlinger, ultralyd eller elektrisk stimulering for å hjelpe kontroll smerter og betennelser.

Artrose Vs. Revmatoid Artritt

Artrose Vs.  Revmatoid Artritt


Revmatoid artritt og slitasjegikt er begge forhold som forårsaker leddbetennelse, forverring og påfølgende smerter. Det er forskjeller, men i hvordan og hvor skaden skjer og hvem som er oftest rammet.

Identifikasjon

Osteoartritt forårsaker forringelse av brusk rundt leddene, så vel som overskudd av benvekst. Revmatoid artritt er en betennelse i synovial membraner (binde system av ledd) som ødelegger brusk.

Beliggenhet

Artrose oppstår i en bestemt del av kroppen, ofte fingre, hender og knær. Reumatoid artritt oppstår i hele kroppen med symptomer på mer enn ett område.

Immune System

Revmatoid artritt er også en autoimmun sykdom der immunsystemet ikke fungerer riktig, og angriper organer i kroppen. Artrose ikke involverer immunsystemet.

Alder og kjønn

Artrose er mer vanlig hos de over 40, og ikke favorisere kjønn. Revmatoid artritt kan skje i alle aldre (oftest alder 20 til 60), og er mest vanlig hos kvinner.

Årsak

Osteoarthritis kan også være forårsaket av å bære overflødig vekt eller repeterende aktivitet som setter en belastning på leddene. Mens årsaken til revmatoid artritt er uklar, er det ikke forårsakes av livsstilen.

Betraktninger

Artrose er en vanlig sykdom som skader leddene. Revmatoid artritt er mindre vanlig, men mer alvorlig som det kan påvirke hele kroppen.

Hva er årsaken til en leddgikt blusse opp i fingrene?

Ifølge ArthritisToday.org, er en leddgikt flare "en forverring av sykdomsprosessen." Flares er smertefullt og kan komme på uten forvarsel, ledsaget av tretthet og en generell følelse av å være uopplagt. Å vite de mulige årsakene til fakler kan være nyttig for å unngå dem.

Autoimmune Leddgikt

Ulike typer leddgikt kan ha ulike bluss triggere. Vær sikker på at du forstår hva slags leddgikt du lider av. Dette vil hjelpe deg å forstå triggere for symptomer i fingrene.

For eksempel er revmatoid artritt en autoimmun sykdom der kroppens immunforsvar angriper og ødelegger leddene. Mayoclinic.com rapporterer at RA har en tendens til å angripe hender og fingre først. Noen årsaker til fakler i RA inkluderer virus og stress.
Rheumatology.org beskriver psoriasisartritt som en autoimmun sykdom. Berørte fingrene kan bli ekstremt hovne når du er i en fakkel, noe som gjør det vanskelig å bøye dem.

Artrose

Osteoartritt er skadelig av leddene over tid på grunn til å bruke. Triggere for denne typen leddgikt inkluderer en skade eller stress på leddene i fingrene.

Røyking

Leddgikt pasienter som også er røykere bør stoppe vane umiddelbart. MayoClinic.com advarer om at det er giftstoffer som finnes i tobakksprodukter som forårsaker stress på bindevev som kan utløse nødbluss.

Sport

MayoClinic.com forteller leserne om at visse aktiviteter forårsake skade på ledd og bringe på et bluss. For eksempel, repetitive bevegelser, som å spille tennis, kan forårsake smertefulle flares. Inaktivitet kan føre fakler til fingrene også. Det er viktig å finne balansen mellom using og underusing fingrene. Når fingrene er rød eller hoven, hvile dem så mye som mulig for å prøve å stoppe utbruddet av en stor fakkel.

Stress

Leddgikt bør unngå stress og lære å håndtere det. Blir stressa får kroppen til å frigi kjemikalier som kan forårsake fakler til å skje.

Stress som en utløser er ofte vanskelig for leddgikt pasienter å kontrollere, siden bare å ha sykdommen forårsaker stress. Men å finne nyttige måter å kontrollere stress, for eksempel gjennom yoga og turgåing, vil være svært gunstig.

Forebygging av Flares

Avhengig av hva slags leddgikt du har, er det mange medisiner som kan bidra til å forhindre oppblussing i fingrene. Den anti-malaria narkotika Plaquinil er vanligvis brukes i pasienter med autoimmune typer leddgikt, som er stoffer som Enbrel, Remicade og Humira. Kortikosteroid skudd er også nyttig og kan brukes til å gi lindring til mennesker med alle typer leddgikt.

Om Proximal interfalangealledd Joint Pain

Proksimale interphalangeal (PIP) leddsmerter er vanlig fordi folk bruker sine hender og føtter hele tiden. Fastkjørte fingre og stumpet tær kan forårsake moderat til alvorlige skader. Når disse leddene er smertefullt uten skader, kan de avsløre skjulte helseproblemer.

Plassering av PIP-ledd

Knoke joint som tiltrer fingeren til håndflaten (eller tå til foten) kalles MCP leddet. Skjøten nærmest MCP felles, nær midten av den finger (eller tå) kalles den proksimale interfalangealledd (PIP) felles.

Årsaker til PIP leddsmerter

Det er lett å skade (eller forstuing) proksimale interfalangealledd (PIP) joint i enten hånden eller foten. Sykdom heller enn å skade kan også forårsake disse leddene for å bli opphisset.

Når en felles er forstuet, kan bindevevet (leddbånd og brusk) bli strukket eller revet. Som forårsaker hevelse og smerte. Hvis et bein beveger seg ut av felles, vil det se deformert, snarere enn bare hoven.

Reumatoid artritt og osteoartritt kan begge føre til hevelse, smerte og redusert bevegelse i en hvilken som helst skjøt, inkludert PIP-leddene. Lupus, en auto-immun sykdom, kan gi de samme symptomene.

Diagnose

Hvis smertefulle ledd er fra en skade, kan en lege diagnostisere problemet for eksamen. Han kan ta en X-ray for å sikre at skjøten er riktig justert eller for å sjekke om en brukket bein.

Hvis smertefulle ledd er av en form for leddgikt eller auto-immun sykdom, er ytterligere testing nødvendig.

Behandlinger

En lege generelt behandler en forstuing ved immobilisering av fingeren (e) eller tå (e). For å hindre stivhet fra å utvikle, taping skadet finger eller tå til neste (buddy taping) er vanlig. Eller legen kan bruke en skinne eller bånd.

Alvorlige skader kan trenge kirurgi for å rette inn felles. En lege kan også foreskrive øvelser under healing prosessen.

Hvis smertefulle ledd er ikke fra en skade, er ytterligere testing nødvendig for å finne årsaken. Da legen vil foreskrive riktig behandling for den underliggende årsaken, for eksempel leddgikt.

Leger kan også foreskrive smerte og / eller anti-betennelse medisiner. For leddgikt eller lupus, kan et steroid redusere betennelse.

Recovery Time

Hvis årsaken til leddsmerter er en forstuing, kan utvinning ta 4-6 uker. Hvis årsaken til leddsmerter er fra leddgikt eller lupus, varierer utvinning tid.

Livmorhals Arthritis Pain

Når brusken bli slitt og revet i øvre ryggraden, det fører til en sykdom som kalles cervical leddgikt, eller cervical spondylose. Cervical leddgikt kan forårsake smerte og hevelse i halsen. De fleste individer, også føle smerte i andre regioner, inkludert skuldrene og armene. Mye av livmorhals leddgikt sakene gjelder kvinner og menn som er over 40 år gammel. Å vite årsakene til livmorhals leddgikt og behandlingstilbud kan hjelpe deg med å håndtere sykdommen.

Hva er Cervical leddgikt?

Cervical artritt påvirker den øvre ryggraden og er ansett for å være en osteoartritt tilstand. Det fører til sterke smerter i nakken som til slutt begynner å reise ned til armene. Til syvende og sist, cervicalcolumna leddgikt påvirker det meste ryggvirvlene i nakken, eller halsvirvler. Ryggvirvlene begynner å utarte, noe som fører til at brusk mellom de fleksible plater for å bryte ned. Brusk absorberer sjokket for ryggraden. Når brusken degenererer, er mellomrommet mellom ryggvirvlene redusert. Innsnevring plass komprimerer nervene. Smerten begynner i nakken og arbeider seg nedover til armene.

Årsaker

Noen av årsakene til livmorhals leddgikt smerte inkluderer dårlig holdning, aldring, skader og flere traumer til halsen. Mange av pasientene som lider av cervical leddgikt er over 40 år gammel. Både menn og kvinner rammes likt, men menn er mer sannsynlig å utvikle det tidligere i livet enn kvinner. Smerten er på grunn av slitasje av nakkeledd, som forekommer over tid.

Symptomer

Noen individer oppdager tegn til livmorhals leddgikt starter i 30-årene, som vanligvis er et resultat av traumer. De over 50 år er mer utsatt for livmorhals leddgikt. Noen av de vanligste symptomene på livmorhals leddgikt inkluderer alvorlig nakkesmerter, begrenset mobilitet i nakken, svake muskler som forårsaker numne hender, fingre og armer, ubehag når halsen er berørt, hodepine, tap av balanse, irritabel tarm og blære.

Noen eksperter mener at ulike artritt typer kan også forårsake livmorhals leddgikt, inkludert Revmatoid og Bekhterevs sykdom. Dette antas på grunn av likhetene mellom disse sykdommer og cervical artritt, noe som gjør diagnosen komplisert.

Diagnose

Ulike tester og prosedyrer kan gjøres for å teste for cervical leddgikt, inkludert røntgenprøver av livmorhalsen bein, myelogram og computertomografi (CT) kontroller av beinstrukturen og ryggrad, og magnetic resonance imaging som oppdager kompleksiteten i beina.

Behandling

Behandlinger tilgjengelig for livmorhals leddgikt har fokus på å hjelpe redusere betennelse og smerte. De kan også bidra til å hindre varig skade på nerverøtter og ryggrad. Vanlige behandlinger er halsen jernbane, kiropraktikk manipulasjoner, fullstendig hvile, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler og kortison injeksjoner på smertestedet. For mer ekstreme tilfeller kan kirurgiske metoder og fjerning av bein og plate vev være nødvendig.

Behandlinger for kronisk leddgikt

Leddgikt er definert som betennelse i leddet. Avhengig av pasienten, kan mer enn ett ledd påvirkes. Alle former for leddgikt er kronisk. De kan ikke behandles, men de kan håndteres. Slitasjegikt og leddgikt er de to vanligste formene for kronisk leddgikt. Osteoartritt er den mest vanlige av de to, men Revmatoid artritt er mest ødeleggende. Kronisk-leddgikt behandlinger fokusere på å forbedre pasientens felles funksjon og lindre symptomene.

Analgetika og NSAIDs

Analgetika og NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) er den mest brukte kronisk leddgikt behandling. Analgetika er en type medikament som benyttes for å redusere smerte. Vanlig brukte analgetika inkluderer over-the-counter medisiner som Tylenol, reseptbelagte legemidler som Ultram og reseptbelagte narkotiske stoffer som Vicodin og Percocet. NSAIDs brukes til å redusere betennelse og smerte. Over-the-counter NSAIDs inkluderer naproxen og ibuprofen. Reseptbelagte NSAIDs inkluderer Celebrex og Meloxicam. Smertestillende midler og steroide antiinflammatoriske midler er ofte brukt i kombinasjon for å lindre pasientens smerte og betennelse. Narkotiske analgetika brukes bare når pasientens smerte er alvorlig.

Counterirritants

Counterirritants brukes til å redusere smerte. De kommer i form av aktuelle salver og kremer som er massert på det berørte felles. De inneholder ofte capsaicin eller menthol. Vanlig brukte counterirritants inkluderer Icy Hot.

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs) og biologiske

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler brukes oftest i behandling av revmatoid artritt. De brukes til å bidra til å stoppe eller bremse ned immunforsvaret. Dette bidrar til å bevare leddene fordi når immunforsvaret er redusert ned betyr det ikke angripe leddene som aggressivt. Vanlige DMARDs inkluderer Plaquenil og Trexall. Biologics blir ofte brukt i forbindelse med sykdomsmodifiserende antireumatiske legemidler. De blir brukt til å undertrykke pasientens immunsystem og er genetisk konstruert. Vanlig brukte biologiske inkluderer Remicade og Enbrel.

Kortikosteroider

Kortikosteroider blir brukt til å undertrykke pasientens immunsystem, og for å redusere betennelsen assosiert med kronisk artritt. Disse typer legemidler brukes oftere hos personer med revmatoid artritt. Kortikosteroider kan injiseres direkte inn i den berørte felles eller tatt muntlig. Vanligvis brukte kortikosteroider er kortison og prednison.

Therapy

Fysioterapi kan være gunstig for dem som lider av kronisk leddgikt. Det hjelper pasienter å lære og utføre muskel-styrke og range-of-motion forbedrende øvelser. Disse øvelsene kan hjelpe pasienter forblir mobil.

Kirurgiske prosedyrer

Pasienter som ikke responderer på medisiner eller terapi kan ha nytte av kirurgi. De med alvorlige tilfeller av kronisk leddgikt kan trenge operasjon. De som lider av revmatoid artritt kan ha nytte av en prosedyre som kalles synovium fjerning eller synovectomy. Under denne prosedyren, er pasientens felles, kapsel fôr fjernet. Dette fjerning kan bidra til å forsinke forverring av berørte ledd og kan bidra til å redusere symptomer på hevelse som ofte påvirker hender, håndledd og fingre. De som har skadet leddene kan ha nytte av en felles erstatning. Under denne prosedyren er den skadede leddet fjernes og erstattes med en kunstig en. Joint-erstatning kirurgi er oftest gjort for å erstatte de kne- og hofteledd. Joint fusion er en annen kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle kronisk leddgikt. Det er oftest utført på ankel, håndledd og fingerledd. I løpet av denne prosedyren, er endene av to ben fjernet og deretter sine ender er låst sammen.

Navngi de forskjellige typene av leddgikt

Navngi de forskjellige typene av leddgikt


Mer enn 100 typer leddgikt og muskel- forhold foreligger. Hver type opererer annerledes med varierte symptomer og former for behandlinger. Leddgikt forårsaker store smerter og nedsatt funksjonsevne. Den kan også føre til misdannelse. Effektiv behandling og forpliktelse til endringer i livsstil kan bidra til å behandle tilstanden, slik at folk med leddgikt kan føre kvalitets liv.

Revmatoid

Revmatoid artritt er den mest kjente inflammatorisk type leddgikt. Betennelsen er rettet mot foring av flere ledd. Dette skader brusk, leddbånd og selv bein. I begynnelsen stadier, vil betennelsen målrette hender, håndledd, ankler og føtter. Men da denne tilstanden utvikler seg, vil den spre seg til inflammasjon større ledd.

Administrerende revmatoid artritt involverer aggressiv og tidlig behandling som involverer medisiner kalles sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs). Noen DMARDs inkluderer sulfasalazin, metotreksat og infliksimab. Tidlig behandling reduserer symptomene, forhindrer deformiteter og beskytter leddene. Andre behandlinger inkluderer kosthold, mosjon, og felles kirurgi.

Artrose

Osteoartritt er den vanligste leddsykdom. Osteoarthritis setter inn når den beskyttende pute av brusk begynner tynning, til slutt å utsette beinet under. Puten ligger der endene av to bein kommer sammen for å danne et joint. Når den beskyttende dekke av benet er slitt bort, mister joint sin evne til å fungere skikkelig, og beina begynner å miste formen og tykne.

Administrerende slitasjegikt inkluderer bremse utviklingen av sykdommen, bedre livskvalitet, og smertelindring. I tillegg til medisiner, andre former for behandling innebære lav effekt aerobic trening, fysioterapi og bruk av splinter.

Urinsyregikt

Urinsyregikt utvikler seg når det er for mye urinsyre i blodet. Urinsyre tendens til å danne i leddene, hvis for mye blir produsert og nyrer kan ikke fjerne det raskt fra kroppen. Oppbyggingen av disse krystallene erodere brusk og ben, samtidig som forårsaker betennelse. En oppbygging i nyrene fører til vevsskade. Symptomer på gikt overflaten først i stortåen eller "Hallux valgus joint" og deretter i kne, ankel og fot.

Endringer i kostholdet kan administrere gikt. Unngå mat som sardiner, kalkun, laks, ørret, bønner, erter, spinat og alkohol.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er mystisk i at det er ingen synlige tegn som støtter smerte en person opplever. Selv om tilstanden opererer som revmatisme, påvirker muskler og leddbånd, betyr Fibromyalgi påvirker ikke leddene. Fibrøse vev og muskler kan bli ekstremt anbudet, forårsaker ubehag og smerte.

Fibromyalgi symptomer inkluderer migrene hodepine, tåkesyn, kortpustethet, brystsmerter, smertefull vannlating, redusert korttidshukommelse, kognitiv dysfunksjon og overfølsomhet for lyd og lukter. Selv om behandlingen er individuell, de fleste pasienter opplever færre symptomer med medisiner, bading og bruk av en stasjonær sykkel eller en elliptiske trener.

Psoriasis

Psoriatisk artritt er assosiert med huden sykdom, psoriasis. Dette inflammatorisk leddgikt har symptomer som ligner på revmatoid artritt. Det utvikler seg langsomt. Psoriasisartritt mål små og store ledd og årsaker hevelse i fingre og tær. Det kan også føre til alvorlig misdannelse og uførhet i hender og føtter.

Fokus for behandling forsøker å redusere betennelse, felles funksjon bevare og opprettholde livskvaliteten. Andre former for terapi innebærer opplæring om tilstanden, fysioterapi og leddbeskyttelse.

Hvorfor er Fingers Going Numb?

Hvorfor er Fingers Going Numb?


Nummenhet, ansett som en unormal tilstand, kan skje fra en rekke årsaker. Fingrene kan bli nummen på grunn av manglende blodtilførsel, spinal nerve press eller skade, eller mangel på visse vitaminer og mineraler, for eksempel.

Expert Insight

Raynauds sykdom, en blodåre hud uorden, gjør at blodårene til å begrense blodstrømmen og forårsaker finger nummenhet. Sheldon G. Sheps, MD tidligere leder av Hypertension divisjon ved Institutt for indremedisin ved Mayo Clinic, sier de at resultatene fra kald temperatur eksponering samt stress.

Effekter

Nødvendig for friske nerveceller, kan lav vitamin B12 forårsake nummenhet eller prikking i fingre og tær, inkludert andre symptomer, ifølge University of Maryland Medical Center. Øk inntaket av animalsk protein og meieriprodukter eller ta vitamin B12 kosttilskudd med vann, etter å ha spist.

Typer

Diabetes, karakterisert ved manglende evne i kroppen for å produsere insulin (type 1) eller i kroppens celler manglende evne til å gjenkjenne insulin, slik at glukose eller sukker til å bygge seg opp i blodet (Type 2), kan forårsake nerveskader langsomt over flere år. Dette kan føre til perifer nevropati - nerveskader forårsaker numne fingre, tær, føtter og hender.

Identifikasjon

Når du har trykket på median nerve, som ligger i håndleddet og levere følelsen til dine fingre og hender, kan det hende du har carpal tunnel syndrom. Behandlingen inkluderer iført en splint og skiftende arbeidsvaner, som å bruke en annen datamaskin tastatur eller mus.

Advarsel

Oppsøk akutt hjelp hvis du har valne fingre og utydelig tale; problemer med å gå; visjon endringer; tap av bevissthet; lammelser; har hatt et hode, nakke eller rygg skade; eller har mistet kontroll over tarmen eller urinblæren.