Digidexo.com

leverbiopsi for chrons

Behandling for en forstørret lever

Leveren er det største kjertel i kroppen, som veier omtrent 3,5 pounds. Den har en kompleks jobben, inkludert metaboliserende og lagring av fett, kolesterol og karbohydrater; utskillende galle for å bistå i intestinal absorpsjon av fett; og avgifte kroppen for giftstoffer introdusert gjennom narkotika, alkohol og forurensning. Under visse omstendigheter, kan dette allerede betydelig organ blir forstørret. Utvidelsen ("hepatomegali") ikke er en sykdom, men det er et symptom på en underliggende tilstand, for eksempel hepatitt, kreft eller kongestiv hjertesvikt. Behandlingen av en forstørret lever, derfor, avhengig av den underliggende årsak.

Årsaker til en forstørret lever

Leveren kan bli utvidet for flere grunner. Overdrevent alkoholforbruk er en vanlig årsak, som er en virusinfeksjon, så som hepatitt A, B eller C. en forstørret lever kan også oppstå når overflødig fett ("ikke-alkoholisk fettleversykdom») eller jern akkumuleres i leveren. Leverkreft kan også føre til utvidelse, som kan hjertesvikt eller en blodsykdom som for eksempel leukemi.

Tegn og symptomer

Så er det ingen nerver i leveren, de fleste med en forstørret lever har ingen ytre tegn eller symptomer. De med en ekstremt forstørret lever kan føle litt ømhet ved berøring sitt underliv, eller har smerter eller ubehag som lever presser seg til andre organer og nerver. Hvis utvidelsen påvirker leverens evne til å fungere, kan en person utvikle gulsott.

Risikofaktorer

Risikofaktor for å utvikle en forstørret lever avhenger av din risiko for å utvikle årsaken til utvidelsen. For eksempel, er du på høyere risiko for å utvikle en forstørret lever hvis du er en alkoholiker, overvektig, har diabetes eller unormale kolesterolverdier. Du er også i faresonen hvis du jobber i miljøer der du kan bli utsatt for hepatitt, har ubeskyttet sex med flere partnere, dele narkotika nåler, injiserer eller snøft illegale rusmidler, eller mottatt en blodoverføring før 1970.

Diagnose

En forstørret leveren er mest sannsynlig for å bli oppdaget i løpet av en fysisk undersøkelse. En lege kan måle størrelsen på leveren ved å føle det og merke seg hvor langt det strekker seg utover brystkassen. Legen kan også bestemme ved berøring mykhet eller hardhet av leveren din, eller om det er noen klumper. Legen kan ønske å undersøke nærmere via røntgen, ultralyd eller CT scan. Hun kan også be om blodprøver, for å finne ut hvor godt leveren fungerer, eller en leverbiopsi, for å undersøke vev for malignitet.

Behandling

Behandlinger for en forstørret lever avhenge av tilstanden som forårsaker utvidelse. Hvis årsaken er alkoholmisbruk, da behandlingen er å slutte å drikke alkohol. Når hepatitt B eller C er årsaken, kan det hende du må ta medisiner for å redusere hevelse. (I tilfelle av hepatitt A, er det vanligvis ingen behandling foreskrevet.) For ikke-alkoholisk fettleversykdom, en person må foreta en vekt-tap programmet, engasjere seg i et treningsprogram og holde blodsukkeret og kolesterolet under kontroll. Leverkreft og leukemi lider kan behandles med cellegift eller stråling.

Hvordan Test for jernoverskudd

Hvordan Test for jernoverskudd


Jernoverskudd, ofte kalt hemokromatose, er en tilstand der kroppen lagrer for mye jern. Du kan ha en arvelig form av sykdommen, eller det kan oppstå som følge av anemi eller alkoholisme. Selv har mye jern høres kanskje ikke ut som et problem, kan det faktisk føre til mange bivirkninger, blant annet diabetes, leverskader, unormal hjerterytme og selv hjertesvikt. Hvis du tror du kan ha jernoverskudd, se din lege for testing. En nøyaktig diagnose kan være vanskelig, så legen din sannsynligvis vil kjøre mange forskjellige tester.

Hvordan Test for jernoverskudd

gjennomgå en fysisk eksamen. Før du bestiller en lab test, legen din vil sannsynligvis se etter unormal hudfarge, uregelmessig hjerterytme og andre tegn på mulig jernoverskudd. Han kan palpere leveren din for å fastslå om det er forstørret.

Ha blodet trekkes. Hvis legen din bestemmer at du kan ha en jernoverskudd, vil han sannsynligvis bestille en serum transferrin metning test. Denne blodprøven kontrollerer mengden av jern i blodet ditt.

gjennomgå en annen blodprøve, kalt et serum ferritin, hvis metningsnivået er høyere enn 45 prosent fra serum transferrin metning test. Serum ferritin testen sjekker hvor mye jern at leveren butikker.

Be om en genetisk test for å fastslå om hemokromatose er arvelig. Hvis du har arvelig hemokromatose, vil laborant finne en mutert HFE genet.

Har legen din kjøre en lever panel, som er en annen blodprøve, for å sjekke for mulig skade på leveren. Forhøyede jernnivåer kan føre til permanent arrdannelse, kalt skrumplever.

gjennomgå en leverbiopsi for å bekrefte tilstedeværelse av leverskade hvis den er angitt på en lever panel. Legen kan bruke en liten nål for å fjerne en prøve av leveren vev for testing.

Hint

 • Noen symptomer på hemokromatose kan inkludere leddsmerter, tretthet og magesmerter.

Symptomer på primær biliær cirrhose

Leveren er et svært viktig organ til total overlevelse av menneskekroppen, og kroniske tilstander som primær biliær cirrhose kan være svært alvorlige og farlige forhold. Å diagnostisere tilstanden, vil en lege bruke en blodprøve, en avbildning test som en ultralyd eller en MR og en leverbiopsi for å sjekke for eventuelle skada eller arrdannelse.

Identifikasjon

Menneskekroppen har en innviklet nettverk av rør kalt gallegangene. Bile er et stoff som er laget i leveren, og at kroppen bruker til å bryte ned fett og behandling av utbrukte røde blodlegemer. Gallegangene bære galle fra leveren til de ulike delene av kroppen som trenger det. Tilstanden primær biliær cirrhose er den gradvise forverring av disse gallegangene, forårsaker galle å bygge opp i leveren - og de stoffene som galle var ment å eliminere å bygge opp i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, er den eksakte årsaken til hvorfor gallegangene er langsomt ødelegges fortsatt ukjent.

Effekter

Det er mulig å diagnostisere primær biliær cirrhose før opplever noen merkbare symptomer. I noen tilfeller kan legen legge merke til utbruddet av primær biliær cirrhose gjennom nivåene funnet i en blodprøve. Men de tidlige symptomer på primær biliær cirrhose, mens beskjedne og ofte ignorert, kan bli oppdaget hvis personen vet hva de er. Disse tidlige symptomene er kronisk utmattelse som ikke ser ut til å bli bedre uansett hvor mye resten personen får, en kronisk kløe problem som kan bli så ille at det kan føre til at personen til å våkne fra en lyd søvn og en merkbar nedgang i produksjonen av spytt og tårer som kan føre til tørre øyne og munn.

Potensiell

Noen av de avanserte symptomer på primær biliær cirrhose er svært merkbar. En av de senere symptomer er gulsott. Dette er når galle begynner å lekke ut i kroppen takket være nedbryting av gallegangene og gir en gulaktig fargetone til huden og det hvite i øynene. Andre senere symptomer inkluderer hovne og smertefulle føtter, magesmerter og kramper, kronisk diaré og smertefull vannlating som er et resultat av tilbakevendende urinveisinfeksjoner.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kur for primær biliær cirrhose, så behandlingen fokuserer på å bremse ned utviklingen av sykdommen og tilby best mulig livskvalitet. Det er en serie av medikamenter lege kan bruke til å forsinke utviklingen av primær biliær cirrhose og redusere effekten av symptomene. I noen tilfeller kan primær biliær cirrhose forårsake leveren til å begynne å svikte. I slike ekstreme omstendigheter levertransplantasjon kan brukes til å erstatte den døende leveren. Selv om dette vil bidra til å forlenge en persons liv mens lider av primær biliær cirrhose, er en levertransplantasjon ikke kommer til å kurere tilstanden.

Betraktninger

The Mayo Clinic antyder at 9 av hver 10 mennesker som pådrar primær biliær cirrhose er kvinner. Det er en tilstand som er svært sjelden hos barn, og er mer tilbøyelige til å slå folk i deres 40s, 50s eller 60s. Tilstanden er ikke genetisk og er ikke overlevert fra en generasjon til den neste i samme familie. Men tallene tyder på at en familiehistorie med primær biliær cirrhose har en tendens til å øke sjansene for å pådra den.

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt


Alkoholisk hepatitt er en kompleks versjon av viruset som forårsaker betennelse i leveren. Ikke alle stordrikkere utvikle hepatitt, og noen mennesker er diagnostisert med infeksjon med bare moderat drikking eller korte perioder med overdreven drikking. Det er ingen sikker mønster for alkoholisk hepatitt, og alternativene for å behandle det er like vage. Les videre for å lære hva du skal gjøre hvis du er diagnostisert med alkoholisk hepatitt.

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt

•  Se en lege som er spesialist på sykdommer i leveren. Hun vil være i stand til å gjenkjenne mer akutte symptomer, og vil du holde deg oppdatert om de nyeste behandlingstilbud.

Slutte å drikke hvis du har blitt diagnostisert med alkoholisk hepatitt. Det viktigste element som brukes til å behandle sykdommen er fullstendig avholdenhet fra alkohol. Markert forbedring vises vanligvis ca 6 til 12 måneder etter at en pasient slutter å drikke.

Forvent legen din for å foreskrive medisiner for å behandle betennelse i leveren. Det er ingen bevist medikamentell behandling for alkoholisk hepatitt, og kliniske studier har produsert begrensede resultater.

Ha en leverbiopsi for å fastslå omfanget av skaden på leveren. I noen tilfeller kan en levertransplantasjon være nødvendig, mens i andre kan effekten være fullstendig reversert etter at pasienten stopper å drikke.

Gå til en ernæringsfysiolog eller kostholdsekspert for å sette opp et program for et sunt kosthold. Underernæring kan bidra til leverskader, så legen vil mest sannsynlig foreskrive et høyt kalori, næringsrike diett for å bidra til å gjenoppbygge leveren. Ekstra vitaminer, inkludert folat og tiamin, vil trolig være foreskrevet.

Vurder å bruke komplementær terapi for å behandle alkoholisk hepatitt. I Europa er melk tistel ofte brukt til å behandle leversykdom. Det virker som melk tistel bidrar til å gjenoppbygge leveren ved å stimulere antioksidant enzymer.

Fortsett å se legen din, selv om symptomene avta. Du må nøye overvåke helsen til leveren din, slik at den ikke tåler mer skade som kan føre den til å mislykkes.

Hint

 • Hvis du har et problem å avstå fra alkohol, vurdere å bli alkoholikers Anonymous eller få hjelp på annen måte å slutte å drikke.
 • En generell sunn livsstil er nøkkelen til å behandle alkoholisk hepatitt. Du bør få rikelig med hvile, trening ofte og spise godt balanserte måltider. Dette sunnere livsstil betyr at du må også gi avkall på illegale rusmidler og alkohol.
 • Alkoholisk hepatitt fører deg til å knuse og blø lettere. Noen anbefaler vitamin K som et supplement for å bekjempe blåmerker.
 • Røyking kan føre til ytterligere leverskade. Hvis du har blitt diagnostisert med alkoholisk hepatitt, slutte å røyke.

Hepatitt C Symptomer og tegn

Hepatitt C overføres til en person som kommer i kontakt med blod som er kontaminert med virus. Sykdommen kan være mild og varer bare noen få uker eller det kan være livslang. I de fleste tilfeller, pasienter med hepatitt C utvikle en kronisk tilstand som kan føre til langvarige helseproblemer.

Symptomer

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), 70 til 80 prosent av personer smittet med akutt hepatitt C opplever ingen symptomer før sykdommen har kommet til skade leveren. Enkelte personer kan oppleve symptomer som ligner på influensa eller andre symptomer som nedsatt appetitt, oppkast, kvalme, tretthet, feber, magesmerter, mørk farget urin, artralgi (leddsmerter), unormalt farget avføring (som leire), gulsott (gulfarging av skinn og øyne) eller ømhet i leveren området.

Symptomer på Advancing leversykdom

Symptomene vanligvis dukker opp mellom seks og sju uker etter å ha blitt utsatt for hepatitt C. Det har vært tilfeller rapportert til CDC der pasienter ikke opplever symptomer i seks måneder. I tilfeller av langvarig hepatitt C-smitte, oppstår leverskade som kan øke alvorlighetsgraden av symptomene dine. Andre symptomer som tyder på alvorlig leverskade kan være hevelse i magen (en tilstand som kalles ascites), nevrologiske endringer og blødning av GI (gastrointestinal) kanalen.

Hvordan den overføres

Forstå hvordan hepatitt C er spredt kan hjelpe deg å forstå din egen risiko for å utvikle tilstanden. Hepatitt C-viruset kan spres gjennom deling nåler for narkotikabruk, organtransplantasjoner (før 1992 da blod-screening ble forbedret), blodoverføringer (før 1992) og en liten prosentandel av tilfeller hvor babyer kan bli smittet under fødselen prosess. I tillegg, selv om det sjelden, er det mulig for at viruset skal overføres ved seksuell kontakt.

Risikofaktorer

De har økt risiko for å utvikle en infeksjon med hepatitt C inkluderer helsearbeidere som har kommet i kontakt med infisert blod, mennesker med en historie med IV narkotikabruk / misbruk, pasienter som fikk en organtransplantasjon eller blodoverføring før 1992, alle som mottar hemodialyse behandlinger over en lang periode, hvis du ble født av en mor med sykdommen, og hvis du er HIV-positive. Motta tatoveringer eller en piercing i et miljø som ikke er steril eller med forurenset utstyr gir deg også i en økt risiko.

Komplikasjoner

CDC anslår at 8.000 til 10.000 mennesker dør i USA hvert år som følge av hepatitt C-relaterte leversykdom. Komplikasjoner av hepatitt C omfatter skade på leveren som fører til leversvikt, kreft, cirrhose og død. Ifølge CDC, vil om lag 60 til 70 prosent av personer med hepatitt C utvikle leversykdom. 5 til 20 prosent vil utvikle cirrhose i løpet av 30 år, og fra 1 til 5 prosent vil dø.

Betraktninger

Selv om du har ingen tegn eller symptomer, hvis du har noen av risikofaktorer for hepatitt C, bør du snakke med legen din om å bli skjermet for infeksjonen. Tidlig oppdagelse kan minimere risikoen for å utvikle langsiktige komplikasjoner og maksimere sjansene for å unngå alvorlige leverskader. Legen din kan være lurt å ta en blodprøve for å finne ut om din har viruset og eller en leverbiopsi for å fastslå alvorlighetsgraden av din tilstand.

Hvordan diagnostisere gastrointestinale problemer

Hvordan diagnostisere gastrointestinale problemer


Mange mennesker lider av gastrointestinale (GI) problemer, inkludert diaré, GERD, forstoppelse, irritabel tarm-syndrom og magesår. GI forhold forårsaket av mat reaksjoner eller smittsomme sykdommer avtar vanligvis på egenhånd. Dessverre, kan GI problemer bli kroniske og er vanskelige å diagnostisere og behandle. Mange av disse problemene er diagnostisert først etter mange andre spørsmål er utelukket.

Hvordan diagnostisere gastrointestinale problemer

•  Besøk en spesialist i mage-tarmproblemer hvis du har noen problemer som ligner på de som er nevnt ovenfor. Forbered deg på å gjennomgå en endoskopi eller øvre gastrointestinal. Legen din vil bruke et lite kamera for å se på slimhinnen i magesekken, spiserøret og første del av tynntarmen. Kameraet setter inn i munnen din og beveger seg nedover mage-tarmkanalen.

Legen kan bruke en gjennomlysning å undersøke de bevegelige kroppen strukturer. Denne fremgangsmåten består av et røntgenbilde som viser kroppsområde som skal undersøkes og projiserer bilder på en skjerm, slik at legen kan ta hensyn til de bevegelser av magen, tolvfingertarmen og spiserøret.

Har du en (ERC) Endoskopisk retrograd cholangiopancreatography test så legen kan undersøke eventuelle problemer med galleblæren, leveren og bukspyttkjertelen. Du svelge omfang, og legen dirigerer et kamera til stedet hvor kanalene til bukspyttkjertelen åpne ned i tolvfingertarmen. Han injiserer deretter fargestoff inn kanalene for å visualisere området og bestemme et kurs for behandling.

Hvis du har problemer med leveren, kan legen ønsker å utføre en leverbiopsi for å undersøke vev og vurdere om det er noen sykdom. Dette skjer vanligvis etter blodprøver indikerer et potensielt problem med leveren din.

Hint

 • Legen gir medisin til nummen halsen og et beroligende middel for å hjelpe deg å sove under ERC eksamen.

Hva er en normal mengde ASCA Antistoffer

Hva er en normal mengde ASCA Antistoffer


Forhøyede antisaccharomyces cerevisae antistoffer (ASCA) er assosiert med inflammatorisk tarmsykdom (IBD), spesielt Krøn sykdom. Disse antistoffene kan hjelpe legene differensiere den type og alvorligheten av inflammasjon og er sjelden finnes i normale mennesker.

Betydning

ASCA antistoffer indikerer en unormal immunrespons mot baker og ølgjær. Friske mennesker sjelden vis denne immunrespons; normal mengde ASCA antistoffer er ingen. Antistofftester er verdifulle for tidlig deteksjon av Krøn og ulcerøs kolitt og kan også utelukke disse sykdommene.

Unntak

Noen få personer med cøliaki har en unormal immunrespons mot baker eller ølgjær og showet ASCA uten noen tegn eller symptomer på Krøn sykdom. ASCA antistoffer var til stede i bare 8% av friske kontroller i en Belgia studie.

Symptomer

Chron sykdom kan være vanskelig å skille fra kolitt med andre diagnostiske verktøy. Symptomer på Chron sykdom kan omfatte lavere magesmerter, diaré, vekttap, rektal blødning, leddgikt, og hudproblemer.

Alvorlighetsgrad

Ifølge en studie publisert i 2004 Journal of Clinical and Experimental Immunology, "ASCA var assosiert med proksimal (blødende og tynntarm engasjement) snarere enn rent colonic sykdom og med en mer alvorlig sykdom fenotype og krav for operasjon over en median oppfølging gang på 9 år. "

Behandling

Det finnes ingen kur for Chron sykdom. Medisiner, kosttilskudd, og kirurgi kan brukes til å kontrollere symptomer.

Tegn og symptomer på kronisk hepatitt C

Hepatitt C er et virus som angriper leveren og kan føre til alvorlig leversykdom. Å diagnostisere tilstanden, vil legen bruke en blodprøve eller en leverbiopsi for å se hvor langt tilstanden har avansert. Ifølge Mayo Clinic, hvis du har mindre hepatitt C-symptomer, kan legen din bestemme at du trenger ingen behandling i det hele tatt. Dersom behandling er nødvendig, er det normalt et regiment av medisiner.

Influensalignende symptomer

Mange av de første symptomer på hepatitt C synes å være symptomer av influensa. Personen kan oppleve anfall med trøtthet, kvalme og en verkende smerter i leddene. De kan miste sin appetitt, og de kan også begynne å føle smerter i sine muskler. En av de symptomer som oppstår tidlig i den tilstanden som er ikke en del av denne influensalignende symptomer familien er en ømhet rundt leveren. Området rundt leveren vil virke øm å ta på, og i noen tilfeller kan berøre anbudsområdet forårsake noen ubehag.

Gulsott

Siden hepatitt C-angrepene først og fremst leveren, kan det være symptomer assosiert med leveren forhold som kan vises. Et av disse sett av symptomer er gulsott. Personen kan begynne å oppleve en gul-ish farge til huden enten generelt eller i tilfeldige områder på kroppen. Personen kan også begynne å legge merke til det hvite i øynene deres snu gul, og disse symptomene er vanligvis ledsaget av feber.

Fordøyelsessymptomer

Som hepatitt C fremskritt, kan personen begynne å oppleve fordøyelsessymptomer. De kan merke at deres urin blir mørkere. De kan også legge merke til lyse områder i deres avføring. De kan begynne å ha anfall av fordøyelsesbesvær, og de kan også oppleve en økning i gass og luft i magen. De kan også legge merke til at de er å beholde vann og opplever en vektøkning på grunn av vann oppbevaring. Deres magen kan også stikker ut litt.

Visjon

Personen kan begynne å oppleve alvorlig hodepine eller til og med hetetokter, og de kan ha problemer med synet å gå sammen med disse hodepine. De kan oppleve tåkesyn eller dobbeltsyn, eller de kan legge merke til at deres øyne er ubehagelig tørr.

Samordning

Noen som lider av hepatitt C kan også begynne å oppleve problemer med hukommelsen og koordinering. De kan oppleve raske humørsvingninger, tap av hukommelse og en manglende evne til å huske hvordan du gjør enkle daglige oppgaver. De kan også begynne å oppleve svimmelhet som kan hindre dem fra å være i stand til å stå eller gå uten å falle ned. De kan også vise tegn til å være engstelig for ingen grunn, og de kan også bli lett irritert.

Hvordan bruke Boswellia

Hvordan bruke Boswellia


Boswellia er en ayurvedisk urt avledet fra det gummiaktige harpiks av Boswellia treet. Boswellia er også kjent som røkelse, en vare verdsatt og omsatt i århundrer i Midtøsten. Boswellia bærer en svært aromatisk duft av furu og sitrus. Den brukes i urtemedisin for en rekke formål og høyt verdsatt for sin anti-inflammatorisk virkning. Det er ofte kombinert med andre understøttende ledd næringsstoffer. Boswellia er tilgjengelig i flytende eller kapselform, og lokalt som en krem ​​eller spray. Noen kosttilskudd er standardisert for boswellic syreinnhold. De fleste helsekostbutikker bære boswellia, samt mange on-line forhandlere.

Bruksanvisning

Hvordan bruke Boswellia

Ta 300-400 mg Boswellia tre ganger daglig som en behandling for kronisk astma. Boswellia har vist stort potensial som en kronisk astmabehandling. Sytti prosent av deltakerne i en dobbeltblind, placebokontrollert studie viste forbedringer i sine astmatiske symptomer når du tar 300 mg tre ganger daglig i henhold til en studie av Grupta et al. publisert i "European Journal of Medical Research." Fordelene med boswellia i å forebygge astmaanfall er antatt å være assosiert med evne til boswellic syre --- et derivat av boswellia --- til å inhibere leukotrien-biosyntesen. Den overproduksjon av leukotriener fører til en immunrespons og fører til et astmaanfall.

Bruk boswellia for leddgikt lettelse. Boswellia er tatt både internt og gned utvendig på smertefulle ledd som behandling for leddgikt. Når det tas internt, er Boswellia normalt standardisert for boswellic syreinnhold. Den normale dosen er 400 mg tre ganger per dag. Boswellic syrer redusere betennelsen i forbindelse med leddgikt forhold ved å deaktivere de hormonelle utløsere av betennelse. Kliniske studier i tidsskriftet "Phytomedicine" har slått fast at boswellia er en effektiv behandling for både slitasjegikt og leddgikt. Ved søknad boswellia eksternt til ømme ledd, følg instruksjonene på etiketten.

Bruk boswellia å redusere symptomene på Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Disse sykdommene er begge inflammatoriske tarmsykdommer som skyldes betennelser i mage-tarmsystemet. Ifølge forskning publisert i "German Journal of Gastroenterology", boswellia viste seg like effektiv som stoffet mesalazin, som brukes til å behandle inflammatorisk tarmsykdom, i behandlingen av Crohns sykdom. Større doser av 1200 mg tre ganger per dag, standardisert til 37,5 prosent boswellic syrer er den typiske dose for Chrons sykdom. For ulcerøs kolitt, 350 - er 400 mg av standardisert skjema tatt tre ganger per dag.

Påfør boswellia eksternt for å lindre tørr sprukken hud. Ifølge Phyllis Balch, forfatter av "Resept for Herbal Healing", fremmer boswellia utvikling av nye hudceller og foryngelse av huden. Hun sier også at det stimulerer produksjonen av olje i tørr hud. Disse faktorene bidra til å gi huden et mer ungdommelig utseende og er trolig grunnen til at mange hudpleieprodukter inneholder boswellia. Følg produkt etiketten instruksjoner når du bruker boswellia for hudproblemer.

Tips og advarsler

 • Alltid konsultere en kvalifisert helsepersonell før du bruker et naturlig middel.
 • Kvinner som er gravide bør rådføre seg med lege før du tar boswellia.

Hvordan forberede for en leverbiopsi

Hvordan forberede for en leverbiopsi


Ingen liker å høre at legen har beordret en leverbiopsi. Leveren er et viktig organ, og du kan bekymre deg om noe går galt under inngrepet. Her er hvordan å forberede for en leverbiopsi slik at du får best utvinning mulig og også være mentalt forberedt på å gå gjennom prosedyren.

Bruksanvisning

Lær detaljene om hvordan leveren biopsi er gjort. For en nål biopsi av leveren, er du som regel tatt til bildebehandling sentrum av sykehuset slik at nålen kan bli veiledet av ultralyd maskin. Deretter legen gjør biopsi viser seg i skrubber og bedøver området der biopsi vil bli tatt. Å vite disse detaljene på forhånd vil bedre forberede deg mentalt for prosedyren.

Følg sykehusets instrukser for mat og drikke inntak før prosedyren. I de fleste tilfeller blir du bedt om å faste om morgenen før prosedyren, og du vil være i stand til å spise et lett måltid når du føler deg opp til det etterpå.

Bruk løse, komfortable klær. Din side vil være sår etter inngrepet, slik at du ikke vil ønske å gå med trange jeans eller noe annet form som passer til sykehuset. En nål biopsi er en poliklinisk prosedyre, og du skal gå hjem samme dag i de klærne du hadde der.

Vær forberedt på å ta det med ro for en dag eller to etter inngrepet. En leverbiopsi krever at du ikke gjøre noen tunge løft i minst 24 timer etterpå. Har hjelp tilgjengelig slik at du kan hvile og ta det med ro.

Vit at du vil bli bedt om å spise lys for neste dag eller så etter inngrepet. Leveren er en del av fordøyelsessystemet og går lett på stekt mat for en dag eller to etter at biopsi vil gi det en sjanse til å samle krefter.

Tips og advarsler

 • Følg legens instruksjoner for løfte- og aktivitetsbegrensninger til punkt og prikke for å unngå indre blødninger. Også fortelle legen din om eventuelle medisiner du tar, medisiner du er allergisk mot, og hvorvidt du er gravid.
 • Ikke ta aspirin eller andre blodfortynnende produkter opp til en uke før leverbiopsi. Leveren er en vaskulær organ så det krever en god koagulasjonsfaktor å gro skikkelig; Dette vil bli kontrollert før biopsi.

Grunner for et leverenzym Elevation

Leveren er det største organet i kroppen, har flere viktige jobber som hjelper kroppen til å fungere skikkelig. Leveren forskjellige jobber nevnes Turning mat til energi og fjerne alkohol og giftstoffer fra blodet. Bile, laget i leveren, bistår fordøyelsen. En leverenzymer høyde indikerer at en person lider av leversykdom. Leger utfører rutinemessige blodprøver for å avgjøre om en pasients leverenzymer er ute av balanse.

Fatty Liver

En av årsakene til leverenzym høyden er fatty leversykdom. The American Liver Foundation sier at fettlever sykdom oppstår på grunn av en overskytende beløp av fett i levercellene, forårsaker leverbetennelse. Personer som er overvektige eller lider av kroniske tilstander som diabetes har ofte fettlever. Leger diagnostisere fettlever ved å utføre rutinemessige blodprøver og gjør ultralydundersøkelser eller en MR for å sjekke tilstanden til leveren.

Herbal Toxicity

Urtemedisiner har blitt populært som naturlige botemidler for helsemessige forhold, enten som et alternativ til vestlig medisin eller i forbindelse med vanlige medisinske behandlinger. Imidlertid fører urte giftighet for et leverenzym høyde. Den Acupuncture.com nettstedet sier forskning viser at folk tar urter som behandlinger for leverskader. Nettstedet slår fast at leverbiopsi viste høye nivåer av leverenzymer hos mennesker med urte toksisitet.

Anstrengende trening

The American Academy of Family Physicians sier at mange mennesker lider av anstrengelsesutløst leverenzymer høyde. Aafp sier at disse forhøyede forårsaket av hard trening tyder på at muskel skade har oppstått. Denne årsaken til leverenzym høyden er vanskelig å oppdage fordi ingen andre symptomer jobbe sammen med resultatene av AST leverenzymblodprøver. Aafp sier leger ser for kreatin kinase og andre muskel markører for å bekrefte anstrengelsesutløst leverenzymer høyde.

Alcohol Abuse

År med alkoholmisbruk er en annen grunn for en leverenzym høyde, forårsaker skrumplever. US National Library of Medicine sier at overstadig drikking fører til akutt alkoholisk hepatitt, øker i alvorlighetsgrad med passering av tid. Leveren ikke lenger absorberer og fordøyer alkohol forbrukes på grunn av leverskade. Den eneste måte å redusere leverskade, er å slutte å drikke.

Hjertesvikt

US National Library of Medicine sier at en leverenzym høyde indikerer hjertesvikt. Denne livstruende tilstand oppstår fordi hjertet ikke kan pumpe adekvate mengder av blod til resten av kroppen. Hjertesvikt utvikler seg over tid eller synes plutselig. Forhøyede leverenzymer skje fordi blod rygger opp i leveren, noe som reduserer dens evne til å fungere skikkelig. Leger behandle denne tilstanden ved å plassere pasienter på hjertemedisiner, og skaper en lav-salt diett og livsstil forvaltningsplanen, og overvåke pasienter hvert tre til seks måneder.

Hva gjør en CAT scan for leveren Show?

CAT skanner (noen ganger også kalt CT skanner eller datastyrte tomografi) er ikke-invasive diagnostiske tester, som skaper detaljerte bilder av dine indre organer, vev, blodårer og knokler. Å ha en CAT scan av leveren kan avsløre leverkreft, skrumplever, fettlever, Gilberts sykdom eller gi veiledning for en biopsi.

Svulster

CT-skanning kan oppdage eksisterende leversvulster og hjelpe legen din for å finne ut hvor mange svulster du har, samt svulsten befinner seg.

Skrumplever

Skrumplever er preget av arrdannelse i leveren vev og utvidelse av leveren, som kan sees med en CAT scan. Skrumplever er forårsaket av alkoholmisbruk, hepatitt og visse autoimmune tilstander.

Fatty Liver

Fettlever er preget av overdreven fettceller samlet i leveren; det er ofte forårsaket av diabetes, tung alkoholbruk og ekstrem vektøkning. CT-skanning vil vise redusert lever tetthet, noe som indikerer tilstanden.

Gilberts sykdom

CAT skanner kan skille mellom en sperret kanal (en årsak til gulsott) og Gilbert sykdom (ikke-obstruktiv gulsott). Dette arvelig lidelse er preget av leveren din manglende evne til å effektivt behandle bilirubin, noe som fører til gulsott (gulfarging av hud og øyne).

For bruk i biopsi

På grunn av den detaljerte bilde at CT gir, ved å bruke test å hjelpe leverbiopsi er ekstremt effektiv.

Behandling for hepatitt C-viruset

Hepatitt C er en leversykdom som er infisert med hepatitt C virus. Viruset angriper leveren og fører til betennelse som hemmer leveren fra å fungere normalt. Over tid, kan hepatitt C-smitte forårsake lever arrdannelse og skrumplever eller leversvikt.

Årsaker

Hepatitt C-viruset spres ved å komme i kontakt med infisert blod eller nåler. Å bli smittet med nåler som brukes i piercing eller tatovering kan skje, men er mindre vanlig. Å ha en blodoverføring eller organtransplantasjon før 1992 øker også risikoen som blod screening ikke ble forbedret til 1992 Du kan også få hepatitt C-virus ved å dele en barberhøvel eller tannbørste og ved å ha seksuell omgang med en smittet person. Babyer kan bli smittet dersom mor har hepatitt C.

Symptomer

I tidlige stadier av infeksjon, kan ingen symptomer oppleves. Når symptomene blir merkbare, de er vanligvis milde og kan virke influensalignende. Disse symptomene er tretthet, kvalme, muskel-og leddsmerter og ømhet rundt leveren. Som sykdommen utvikler seg, og leveren blir mer skadet, vil symptomer inkluderer tap av appetitt, gulfarging av hud og det hvite i øynene, lett feber, lett blåmerker, mørk urin og diaré.

Diagnose

En blodprøve vil avgjøre om du har hepatitt C. En leverbiopsi vil fortelle legen din hvor alvorlig infeksjonen er og veilede ham i forhold til riktig behandling.

Behandling

Behandling er ikke alltid nødvendig med hepatitt C med mindre diagnosen er kronisk hepatitt C. Kronisk hepatitt C indikerer signifikant leverskade og medikamentell behandling er nødvendig for å stoppe eller bremse sykdommen progresjon. Ukentlige injeksjoner av Peg-Intron eller Pegasys medisiner sammen med en daglig muntlig stoff som heter Rebetol er standard behandling. Målet er å kvitte blodet av viruset. Varigheten av behandlingen vil avhenge av typen av hepatitt C-dere har, men kan variere fra 24 uker til 48 uker.

Liver Transplant

Når viruset har forårsaket leversvikt, kan en levertransplantasjon være den eneste vei. Dessverre er det en lang venteliste for donerte organer. Men det er nye utbygginger i behandling av leversvikt som leversegmenter donert av levende slektninger og donorlever blir delt mellom to pasienter. Levertransplantasjon ikke kurere hepatitt C, men med hepatitt C virus-bekjempelse av narkotika, kan du forebygge smitte fra reoccurring.

Hva er meningen med virusmengde Tall for Hep C

Virusmengde Tall for Hepatitt C er fastsatt gjennom en viral RNA blodprøve som bestemmer hvor mye av viruset blir gjennomført i kroppens blod. Disse tallene er vesentlig både for pasient og lege i å bestemme en bane for behandling, om noen, for sykdommen, også referert til som HCV.

Funksjon

Betydningen av å kjenne dine virusmengde Numbers hviler delvis på din fred i sinnet, slik at du kan ta kvalifiserte beslutninger om behandling og videre testing - for eksempel regelmessige leverenzymblodprøver eller en leverbiopsi.

Typer

Det finnes to typer av hepatitt C er kjent som kronisk eller akutt, og virusmengde Numbers er nødvendig å presisere hvilken kategori en smittet person kommer under. Bare om lag 15 prosent av samfunnet faller inn under den akutte kategorien hvor hepatitt vil bli eliminert av forsvar av din egen kropp.

Identifikasjon

Mens virusmengde Numbers ikke kan identifisere hvor alvorlig viruset er eller forutsi et utfall for en person smittet med HCV, de er en indikator på effekten av behandlingen.

Betraktninger

Når du har lært dine virusmengde Numbers, du er bevæpnet med verdifull informasjon for å bistå med å søke alternativer til helbredelse eller leve med hepatitt C.

Berømte Ties

Når Naomi Judd ble diagnostisert med hepatitt C sa i et intervju: "My hepatitt C diagnose var en personlig ground zero - en livsendrende opplevelse." Hun nå snakker rundt i landet og er en talsmann for deteksjon og helbredelse av viruset.

Test for Hepatitt C

Test for Hepatitt C


Hepatitt C er en infeksjon i leveren din. En infeksjon forekommer som et resultat av å bli infisert med hepatitt-virus. Du får HCV når du kommer i kontakt med infisert blod, for eksempel sprøytedeling. HCV kan føre til betennelse i leveren din. Hvis du utvikler kronisk HCV, kan du muligens utvikle leverskader, skrumplever, leversvikt eller leverkreft. Ifølge Mayo Clinic, kan noen tilfeller av HCV ikke bli oppdaget før du gjennomgå en rutinemessig medisinsk test.

Screening

Det anbefales at hvis du er i fare for å få HCV, at du screenes for sykdommen. Det er spesielt viktig å få en tidlig test, siden sykdommen kan begynne å ødelegge leveren din før du vil selv opplever symptomer. Ifølge Mayo Clinic, anbefales det at du får en HCV screening hvis du injiserer illegale rusmidler, hadde en blodoverføring før 1992, hvis du er en helse-omsorg arbeideren som var et uhell stukket med en nål, eller hvis du har hadde en seksuell partner som har blitt diagnostisert med HCV. Hvis du er bekymret for at du kan ha HCV grunn av eksponering for blod som du mener å være forurenset, bør du også motta en screening.

Enzym-Level Kontroll

Når du utvikler HCV, vil dine leverenzymnivåer svinge. Det er også mulig å ha en sykdom og har en normal enzymnivå. Hvis du er diagnostisert med HCV, anbefales det å motta regelmessig testing. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, selv om nivået er normalt, er det viktig å få enzym-nivå tester mange ganger over en periode på 6 til 12 måneder. Det er viktig å ha dine enzym nivåer kontrolleres for å sikre at disse nivåene ikke blir høy nok til å begynne å forårsake skade på leveren din.

Blodprøver

Blodprøver kan bli pålagt å sjekke om du har HCV antistoffer. Når du utvikler et antistoff, er antistoff sluppet inn i systemet ditt som et svar på et invaderende virus. Hvis du får et positivt resultat med den første testen, vil din lege må du gjennomgå en ekstra blodprøve for å bekrefte en diagnose. En blodprøve kan også måle mengden av HCV i systemet, samt bestemme hvilken type hepatitt du lider.

Leverbiopsi

I noen tilfeller av test for HCV, vil en leverbiopsi utføres. Når du gjennomgår en biopsi, vil legen sette inn en nål inn i leveren gjennom magen. For å sikre at din lege lokaliserer leveren presist, kan de bruke en ultralyd eller datastyrte tomografi. Når legen din har bestemt den nøyaktige plasseringen av leveren, er en liten blekkmerke trukket på plasseringen. Et snitt er gjort, og nålen er satt inn. Et eksempel er da tatt fra leveren din. Den biopsi blir deretter undersøkt i et lysbilde under et mikroskop for å bestemme tilstedeværelse av HCV, og hvis en hvilken som helst leverskade er til stede.

Forebygging

For å unngå å få HCV eller sprer sykdommen, er det viktig å ta noen forholdsregler. Bruk aldri nåler som brukes av andre. Hvis du får en tatovering eller piercing, alltid sørge for at tatoveringssjappe bruker steriliserte nåler. I sjeldne tilfeller kan HCV overføres via samleie. Alltid praktisere sikker sex og prøver å opprettholde et monogamt forhold. Hvis du har HCV, la dine seksualpartnere blir klar over din sykdom.

Hva er behandlingen for forhøyede leverenzymer?

Hva er behandlingen for forhøyede leverenzymer?


Forhøyede leverenzymer kan vise til mange ulike forhold. Noen ganger er det ikke indikerer noe unormalt. I andre tilfeller kan det være et tegn på en dødelig sykdom, inkludert leverkreft og skrumplever. Behandlingen varierer mye basert på de vilkår som forårsaker dem til å være forhøyet. Leger bruker tester for å finne årsaken til de forhøyede enzym teller.

Diagnose

Hvis du er diagnostisert med forhøyede leverenzymer, kunne åpenbaringen bringe en rekke behandlinger. Hvilken behandling som er foreskrevet for deg avhenger svært mye på akkurat hva som forårsaker din høyt antall av leverenzymer.

Forhøyede leverenzymer resultere når det er inflammasjon eller skade på leveren. En gjerningsmann er alkohol, som overburdens leveren når forbrukes ofte og i store mengder og forårsaker alkoholiker, hepatitt og skrumplever. Dessuten kan økningen være på grunn av overvekt, hepatitt A, B eller C, alkoholisk fettleversykdom, cøliaki, leverkreft eller mononukleose.

Leger ofte planlegge ytterligere tester for å finne årsaken til dine forhøyede leverenzymer. Leverfunksjonstester måles arb leveren gjør. Leger bruker mer enn et dusin tester. To tester sjekk for albumin og bilirubin. Andre tester se på to enzymer i leveren, alaninaminotransferase (ALAT) og aspartataminotransferase (AST), og enzymet alkalisk fosfatase (ALP).

En mer ekstrem prosedyre er en leverbiopsi test, der en lege fjerner en prøve av leveren vev for å kjøre tester på den.

I de fleste leversykdom tilfeller, ALAT stiger over ASAT. Når ASAT er større, vanligvis indikerer det alkoholisk leversykdom. Forhøyet ALAT og ASAT enzymer kan også være et resultat av ekstrem trening, noe som fører til muskelskader. Høy ASAT og ALAT nivåer indikerer slike forhold som viral hepatitt A eller B og leverskader fra inntak av giftstoffer, inkludert en overdose av paracetamol. Den vanligste årsaken til mild til moderat økning i ALAT og ASAT er en fettlever, som normalt tilskrives alkoholmisbruk, men kan også skyldes diabetiske tilstander og fedme.

Høye nivåer av bilirubin kan indikere en blod-eller leverproblemer. Høye nivåer av bilirubin er forbundet med gulsott, gulfarging av huden. Det kan være knyttet til hepatitt eller galleblæren forhold og visse medisiner, inkludert kjemoterapi narkotika.

Drug Treatment

Med høye bilirubin, kan leger foreskrive medisiner som er rettet mot det underliggende problemet som forårsaket tilstanden. Ingen medikamenter, skjønt, spesielt behandle økt bilirubin nivåer. Hvis de høye nivåer er assosiert med legemidler som du har inntatt, kan leger fore redusert medisinering, eller stoppe den helt.

Narkotika ofte foreskrevet for pasienter med alvorlig leverskade inkluderer diuretika, ofte kalt vann piller. De behandler væskeansamling i tilfeller der leveren ikke fungerer som den skal, og du samler væske i kroppen din. En annen vanlig resept er smertestillende medikamenter. Ikke ta Tylenol, som kan forverre leverskader.

Kosthold og ernæring

Når forhøyede leverenzymer er forbundet med anemi, fedme og alkohol, leger anbefaler å justere matvaner. Anemiske pasienter oppfordres til å følge dietter høy i jern eller ta jerntilskudd. I mellomtiden er overvektige pasienter plassert på restriktive lav-fett diett for å redusere sin fettprosent, og de med alkoholrelaterte tilstander får beskjed om å slutte å konsumere alkohol.

Hvordan Test for leverproblemer

Leveren er et organ som ligger i magen, men det tjener mer enn bare en fordøyelses rolle. Bortsett fra sitt ansvar for å hjelpe fordøye mat og lagre næringsstoffer, det også tømmer blodet av giftige kjemikalier og gjenoppretter energi.

Ifølge data utarbeidet av National Center for Health Statistics, American Liver Foundation, og United Nettverk for orgel Sharing (UNOS), 27.000 mennesker i USA dør årlig fra leverrelaterte problemer.

Det er tre grunnleggende måter leger teste for leverproblemer: laboratorieblodprøver, imaging tester og en saksbehandlingsleverbiopsi.

Hvordan Test for leverproblemer

Blodprøver

•  Har legen din ta en blodprøve for å teste for albumin nivå. Leveren produserer dette proteinet, så hvis albumin nivået er lavere enn normalt, (mindre enn 3,5 g / dl), kan det tyde på at du har en kronisk leversykdom.

Legen vil sjekke din bilirubin nivået fra samme blodprøve. Bilirubin er produsert av leveren og utgitt i gallen, så hvis det finnes i høy konsentrasjon i blodet, betyr det at bilirubin har flommet inn i blodet. Dette indikerer at leveren ikke fungerer som den skal, eller at galle flyte hindres.

Bekreft blodprosent. Det kan være et lavere antall røde blodlegemer hvis du har leversykdom.

Bekreft alkalisk-fosfatnivå. Leveren har en høy konsentrasjon av alkalisk fosfat-vev, slik at hvis det er en høy konsentrasjon av disse mineralene i blodet, kan det bety at det finnes skader i leveren.

Har legen din sjekke aspartat transaminas, alanin transami, leveraminotransferaser, og laktat dehydrogenase nivåer. Disse enzymer er til stede i større mengder i blodet når det er skadet leverceller.

Har legen test hvor lang tid det tar for blodet å koagulere gjennom en protrombintiden test (PT). Blodpropp krever vitamin K og en lever-produsert protein, så hvis det tar for lang tid for blodet å koagulere, indikerer det leveren din kanskje ikke fungerer som den skal.

Imaging tester

Se en ultralyd tekniker for å ha en ultralyd test gjort. Testen bruker lydbølger til å produsere et bilde av leveren din. Teknikeren vil gjelde gel til magen og feie en svinger langs huden din for å se om blodet strømmer gjennom organ skip skikkelig og se om orgelet selv er intakt.

Be legen din for en magnetisk resonans imaging (MRI) av leveren din. Du vil bli plassert på en seng som vil gli inn i et sylindrisk rør som tar bilder av leveren ved hjelp av radiobølger og magnetiske felt.

Har legen din utføre en computertomografi (CT) scan av leveren din. Testen vil ta øyeblikksbilder av tverrsnitts "stykker" i leveren som du ligger på sengen som passerer gjennom en sirkulær tube. Bildene vil tillate legen din for å se tegn på leverskade.

Leverbiopsi

Legen kan først gjøre en ultralyd eller CT scan for å injisere på rett sted.

Ligg på ryggen med høyre hånd hviler over hodet.

Legen vil administrere en lokalbedøvelse til nummen huden før trengende det dypere. I noen tilfeller kan legen administrere en beroligende eller bedøvende intravenøst.

Legen vil injisere en biopsinål gjennom huden inn i leveren for å oppnå en prøve av vev.

Legen vil undersøke vevsprøve gjennom et mikroskop og dele resultatene med deg.

Hint

 • Pasienter med pacemaker bør ikke ha en MR gjort. Ingen metallgjenstander bør gå gjennom MR skanner. Under en biopsi, må pasienten følge legens puste nøye. Etter en biopsi, bør pasientene overvåkes som de fortsetter å ligge på ryggen for to til fire timer etter inngrepet. Leger bør sørge for at pasientene blir ikke blødning overdrevet. Den biospy har vært kjent for å forårsake ubehag for 25 prosent av pasientene som gjennomgår prosedyren. Leger bør begrense eller overvåke pasientens bruk av aspirin, ibuprofen, blodfortynnende, høyt blodtrykk medisiner, diabetes medisiner, antidepressiva, antibiotika, astmamedisiner og / eller kosttilskudd før og etter biopsi prosedyren.

Pain Relief for Liver

Leveren er avgjørende for din velvære. Leveren har mange funksjoner, inkludert behandling all den maten du spiser, lagring jern, vitaminer og mineraler, noe som gjør galle for å hjelpe fordøye maten, avgifte giftige kjemikalier, noe som gjør protein, og lagring av energi. Hvis leveren ikke er i stand til å gjøre en av disse oppgavene, kan det forårsake betydelig leversmerter og andre problemer.

Den underliggende problemet

Bestem hva som forårsaker leversmerter. Det er en rekke problemer som kan påvirke leveren og forårsake smerte og andre uønskede symptomer, deriblant hepatitt A, hepatitt B, hepatitt C, skrumplever, kreft og hemokromatose. Legen din kan bestemme hva som forårsaker leversmerter (gjennom en leverbiopsi eller annen metode). Derfra kan du og legen din diskutere behandlingsalternativer.

Hurtig Pain Relief

Ikke bare ta en over-the-counter smertestillende medikament. Tar en smerte-lindring stoffet vil bare hjelpe deg å ignorere det egentlige problemet, som er sannsynlig å få gradvis verre. Videre, i juni 2009, holdt den amerikanske Food and Drug Administration et felles møte med flere rådgivende komiteer, inkludert reseptfrie legemidler Advisory Committee, for å diskutere folkehelse bekymring for at paracetamol (finnes i Tylenol og minst 200 ekstra over-the- counter smertestillende midler) kan faktisk føre til akutt leverskade hvis tatt i for høy dose.

Kirurgi

Vurdere kirurgi. Avhengig av hva som forårsaker leversmerter, kan kirurgi være et alternativ. Transjugular Intrahepatisk Porto shunt (TIPS) kirurgi er en minimal invasiv prosedyre som brukes til å minimere problemene knyttet til skrumplever, inkludert intestinal blødning og oppbygging av væske i buken. TIPS innebærer å plassere en liten metall-enhet (stent) i midten av den syke leveren for å tillate blodstrøm til bypass leveren. Mens denne operasjonen er gunstig for noen, er det ikke for alle; det kan faktisk forverre problemene for folk som opplever visse leverproblemer. Igjen, avhengig av hva som forårsaker leversmerter, er det mange flere kirurgiske alternativer. Dette kan omfatte fjerning, hvor en del av leveren er fjernet.

Hvordan gjenopprette fra en leverbiopsi

Hvordan gjenopprette fra en leverbiopsi


Mens utvinne fra en leverbiopsi kan ikke være moro, er det viktig å følge legens instruksjoner slik at du kan bli helt frisk med minst mulig komplikasjoner. Her er noen viktige ting å huske på når du gjenoppretter fra en leverbiopsi.

Bruksanvisning

•  Vet du vil bli pålagt å ligge flatt i minst et par timer for å la leveren din til å koagulere skikkelig. Leveren er en vaskulær organ og for det å koagulere skikkelig og ikke forårsake indre blødninger, må du ligge stille en stund etterpå.

Tips sykehuspersonalet om eventuelle smerter du opplever. Det er vanlig etter lammende slites av å oppleve smerte skyting i høyre skulderblad og tilbake. Hvis du opplever dette, forteller sykepleieren.

Har en venn eller et familiemedlem kjøre deg hjem fra sykehuset etter at leverbiopsi er fullført.

Ta det med ro for en dag eller to etter inngrepet. Hvis du begynner å gjøre for mye for tidlig, kan du ha en blødning problem. De fleste leger anbefaler ingen tunge løft i minst 24 timer etter inngrepet.

Spis lett. Leveren er en del av fordøyelsessystemet, så gå lett på den. Unngå stekt mat for en dag eller to, og spiser ting som havregryn, yoghurt og andre enkle å fordøye mat.

Tips og advarsler

 • Be om smertestillende medisiner hvis du trenger det. Det er mye lettere å komme seg fra leverbiopsi hvis du er i stand til å slappe av, og er du ikke er i smerte. Hvis du tror du trenger smertestillende medisiner, ta hva legen tilbyr.
 • På grunn av de clotting problemer som kan være forbundet med en leverbiopsi, ikke ta aspirin eller andre legemidler som hemmer blodpropp etter inngrepet så lenge som legen anbefaler.

Metotreksat for Ulcerøs kolitt behandling

Ulcerøs kolitt er en kronisk betennelse i tykktarmen, som følge av dannelsen av sår langs kolon fôr. Hevelse og sår forårsake symptomer som diaré, magesmerter og anal blødning. Flere medisinske alternativer eksisterer for å behandle ulcerøs kolitt, inkludert metotreksat.

Hvordan Methotrexate Works

Metotreksat tilhører en klasse av medikamenter som kalles immunmodulatorer, som er medikamenter som med hensikt svekker immunsystemet. Dette kan virke counterintuitive, men det kan hjelpe pasienter med ulcerøs kolitt. Kroppens immunsystem reagerer på sår som en utenlandsk materiale, forårsaker betennelse og en økt immunforsvar. Denne type reaksjon er vanlig og sunt når svarer til en midlertidig fremmed materiale, slik som en bakteriell infeksjon. På grunn av den kroniske naturen til ulcerøs kolitt, denne respons bevirker et konstant nivå av økt immunaktivitet. Metotreksat slapper immunsystemet, kjemisk hindrer funksjon av proteiner og celler som brukes til å bekjempe utenlandske enheter. Ved å redusere immunresponsen mot magesår, hevelse og symptomer blir redusert.

Indikasjoner for behandling

Metotreksat kan anbefales hvis du har ulcerøs kolitt i forbindelse med Chrons sykdom. Det er også gunstig for pasienter som er svarer til andre behandlingsformer, som for eksempel anti-inflammatorisk kortikosteroider.

Side Effects

Siden metotreksat er en immunomodulator, er det en komplikasjon av svekket immunsystem, noe som kan føre til en farlig lavt antall hvite blodlegemer. Den farligste potensiell bivirkning av metotreksat er skrumplever, som kan utvikle seg etter år med jevn behandling. Hvis du lider av alkoholisme eller fedme, risikoen for å utvikle skrumplever er betydelig høyere. For å unngå å utvikle denne tilstanden, noen pasienter mottar årlige biopsier av levervev å teste for skrumplever.

Behandling Method

Metotrexat kan administreres oralt eller via injeksjon. Injeksjonen, gitt ukentlig, er mer effektivt sluppet ut i blodet enn oral medisin. Spør legen din som behandlingsmetode er riktig for deg og din livsstil.