Digidexo.com

hemangiom i brystveggen årsak

Strawberry Hemangioma Årsak

Strawberry Hemangioma Årsak

Beskrivelse

Strawberry hemangiomer er hevet røde eller lilla, merker på en babyens hud. De er laget av hurtig delende celler i blodkarene, vanligvis på hudens overflate, selv om de kan være delvis under overflaten eller på indre organer. Mens de er som regel ufarlig, kan deres utseende gjør foreldre nervøs. De er mer sannsynlig å dukke opp på den øvre delen av kroppen som ansikt, hode, bryst og rygg, men de kan dukke opp hvor som helst. Av og til kan de blø, spesielt hvis de er i et område utsatt for friksjon, slik som bleieområdet.

Forekomst

Strawberry hemangiomer forekommer hos ca. 10 prosent av babyer, med jenter er mer sannsynlig å ha dem. Rundt 30 prosent av hemangiomer er til stede ved fødselen, men de fleste forekommer i de første månedene av livet. Lighter-skinned spedbarn er mer sannsynlig å ha dem. De fleste barn har bare en, om noen kan ha flere hemangiomer.

Årsak og behandling

Det er ingen kjent årsak til jordbær hemangiomer. De pleier å gå bort på egenhånd og ikke forårsaker skade. Av en hemangioma vil skjule synet eller forstyrre andre funksjoner. I disse tilfellene kan barnelege forskrive en steroid å bremse veksten. Det er ingen forebygging for hemangiomer, og legen din vil være i stand til å fastslå om det er noe som krever behandling.

Hemangioma Tumor Informasjon

Hemangioma Tumor Informasjon


En hemangioma er en godartet svulst som er dannet av en gruppe av underutviklede eller misdannede blodkar. Hemangioma kommer fra det latinske ord "hemangio", som betyr "blodåre", og "oma", som betyr "svulst". Hemangiomer kan være plassert i forskjellige deler av kroppen, og i de fleste tilfeller har disse tumorene ikke forårsake noen tegn eller symptomer.

Skin Hemangioma

En hemangioma på huden, også kjent som en "jordbær fødselsmerke", er generelt tilstede ved fødselen og vokser i løpet av det første året inn i et kjøttmasse som kan stikke ut fra huden. Disse hemangiomer vanligvis ikke viser noen andre medisinske problemer og forsvinner vanligvis i bare en liten misfarget patch mellom 5 og 10.

Ryggvirvel Hemangioma

Hemangiomer kan danne på eller rundt ryggvirvlene, bein som utgjør ryggraden. De vanligvis bare innebære en ryggvirvel og finnes oftest i korsryggen. Hemangioma kan ikke være symptomatisk, men hvis det vokser stort nok, kan det føre til at vertebra å kollapse, som deretter kan hindre på ryggmargen, forårsaker smerte. I alvorlige tilfeller kan ryggmargen bli så klemt, kan det føre til tap av funksjon av bena, tarmer eller urinblæren. Hvis hemangioma forårsaker symptomer, kirurgi kan være nødvendig for å fjerne den.

Interkostalrom Hemangioma

En svulst stede på brystveggen er ikke veldig vanlig og finne en hemangioma på brystveggen, som kalles en interkostal hemangioma, er enda sjeldnere. Imidlertid har det vært noen få dokumenterte tilfeller av hemangiomer som ble oppdaget ved computertomografi (CT scan). Disse svulstene kreve kirurgi for å resect (cut) svulsten ut. Siden disse svulstene er godartet, har pasienten en god prognose.

Organ Hemangioma

Hemangiomer kan dannes på et orgel - oftest de er funnet på leveren, kalt lever hemangiomer. Disse er vanligvis medfødt (som betyr tilstede ved fødselen) forhold, og de fleste som har dem aldri vite at de er der. Disse hemangiomer er vanligvis funnet under testing for en annen tilstand, og med mindre de begynner å vise symptomer, ikke trenger behandling.

Komplikasjoner

Selv om hemangiomer vanligvis ikke tilstede symptomer og ikke forårsake noen andre medisinske tilstander, kan komplikasjoner oppstå, i så fall medisinsk intervensjon er nødvendig. Hemangiomer i huden kan sprekke og forårsake blødning eller infeksjon. Hemangiomer på organer kan også sprekke eller vokse så stor, at magesymptomer som smerte, manglende appetitt, kvalme eller oppkast spør pasienten til å søke behandling.

Hva er en liten Hemangioma i leveren?

Små lever hemangiomer er godartede svulster som finnes i leveren som består av feilformede blodårer. Så mange som fem prosent av voksne har liten lever hemangiomer som forårsaker ingen symptomer, ifølge San Diego SHARP Healthcare.

Størrelse

Små hemangiomer er vanligvis mindre enn to inches bred.

Årsaker

Selv om legene ikke forstår fullt ut hva som forårsaker små lever hemangiomer, er det antatt disse godartede svulster er medfødt, noe som betyr at du er født med dem allerede til stede på leveren, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Ofte små hemangiomer i leveren produserer ingen symptomer. Når symptomene er tilstede, de inkluderer øvre høyre magesmerter, mett etter å ha spist bare en liten mengde, manglende appetitt, kvalme og oppkast.

Risiko

Små lever hemangiomer har potensial til å vokse seg større når kvinner blir gravide, på grunn av økningen i østrogennivået vanlige under fosterutviklingen, ifølge Mayo Clinic. I slike tilfeller skal hemangioma gir ofte symptomer og må fjernes for komfort av forventningsfull mor.

Behandling

Mesteparten av tiden, en liten hepatisk hemangioma krever ingen behandling i det hele tatt. Hvis bivirkninger garanterer behandling, mulige metoder omfatter kirurgisk fjerning, til et kirurgisk inngrep kuttes blodtilførselen til svulsten, og i svært sjeldne tilfeller, levertransplantasjoner eller stråling behandlinger.

Hva er en lever Hemangioma?

Liver hemangiomer, også kjent som lever eller cavernous hemangiomer, består av dårlig dannet blodkar. Disse godartet, eller noncancerous, massene er vanligvis mindre enn to inches bred og sjelden føre til problemer.

Årsak

Den eksakte årsaken til lever hemangiomer er fortsatt ukjent. Legene tror de kan være tilstede ved fødselen.

Symptomer

Kliniske tegn inkluderer kvalme, appetitt tap, øvre høyre magesmerter og oppkast. De fleste lever hemangiomas ikke forårsake noen symptomer, selv om kvinner i alderen 30 og 50 kan møte en økt risiko for å vise kliniske tegn, spesielt hvis de har vært gravid eller hatt hormonbehandling i overgangsalderen.

Diagnose

Diagnostiske testene inkluderer CT-skanning, ultralyd, magnetisk resonanstomografi og single-foton emisjon computertomografi skanner for å sjekke for massene.

Behandling

De fleste lever hemangiomas trenger ikke behandling. Store eller flere hemangiomer kan kreve kirurgisk fjerning, binde av arterie eller injisere medisiner for å stoppe blodtilførselen til området, en levertransplantasjon eller strålebehandling.

Advarsel

Økt produksjon av østrogen under svangerskapet kan føre til lever hemangiomer å bli større og føre til symptomer som kan kreve behandling.

Forskning på Hemangiomer

Forskning på Hemangiomer


En hemangioma, også kalt en jordbær nevus, er en unormal opphopning av blodkar fra en ukjent årsak. Disse kan forekomme i huden eller de indre organer, og er vanligvis tilstede ved fødselen, selv om de kan også vise seg noen måneder senere. Når på huden, er de synlige røde lesjoner. De pleier å være mest alarmerende til foreldre når de er tilstede i ansiktet eller hodet av spedbarn. De fleste lar seg behandle, men noen er farlig.

Typer Hemangiomer

Gjennom årene har medisinsk forskning bestemmes det er forskjellige typer hemangiomer. Kapillære hemangiomas er på overflaten lag av huden, og som navnet tilsier, involverer kapillærer. De er merk røde lesjoner. Cavernous hemangiomer, derimot, er ikke synlige røde lesjoner; de er myke, blodfylte hulrom under hudens overflate. Hemangiomer kan også være sammensatte (eller blandet), betyr at de har både overfladiske og dype komponenter.

Life Cycle

Medisinsk forskning har også avdekket at de fleste hemangiomer følger en mønstret livssyklus. Det er en initiell rask vekstfase, etterfulgt av en hvileperiode, hvoretter hemangioma begynner å evolventreflektor eller trekker seg tilbake. I den raske vekstfasen, som kan vare i opptil 18 måneder, volumet og størrelsen på lesjonen øker dramatisk. I hvileperiode, skjer veldig lite endring. I involution fasen, som kan ta 3 til 10 år, begynner lesjonen å forsvinne. Noen hemangiomer forsvinne helt, forlater lite eller ingen spor de var tilstede; dette kan skje med milde overfladiske lesjoner. Store cavernous hemangiomer kan forsvinne på egenhånd også, men vil trolig la huden permanent forvrengt.

Komplikasjoner

Overfladiske hemangiomer vanligvis ikke presentere alvorlige medisinske komplikasjoner, men å forstå dette har krevd medisinsk forskning og pasient observasjon. Interne hemangiomer kan forårsake alvorlige problemer, for eksempel blødning, og må behandles umiddelbart og aggressivt. Men noen synlige misdannelser - spesielt store ansikts misdannelser - kan ha psykososiale konsekvenser, noe som resulterer i usikkerhet og / eller sosiale samhandlingsproblemer.

De store komplikasjoner av hemangiomer oppstå med intern hemangiomer eller når veksten av intern eller ekstern hemangiomer forstyrrer kroppens prosesser, for eksempel syn, puste, spise, høre eller organfunksjon. Hemangiomer på øyelokk, for eksempel, kan hindre normale utviklingen av synet hos små barn. Store cavernous hemangiomer kan også utvikle sekundære infeksjoner og danne sår. Blødning er også vanlig med hemangiomer, spesielt etter en skade. Kraftig blødning kan kreve umiddelbar behandling.

Behandling

Medisinsk forskning har avdekket ulike medisinske behandlinger som er aktuelle for ulike hemangiomer, men ikke alle leger er enige om riktig løpet av handlingen.

De fleste hemangiomer er overfladiske først. Disse kan behandles med lasere, slik som flash-lampe puls fargestoff, pumpe fargestoff, diode og sclero-laser, da fanget tidlig. Lasere krympe fartøyene, noe som resulterer i et mindre lesjon. Med gjentatte behandlinger, kan lesjonen nesten forsvinner.

Injeksjoner av steroider i den overfladiske lesjon verket (med eller uten flytende nitrogen cryosurgery) kan anvendes for forholdsvis små hemangiomas som ikke er på ansiktet. Større lesjoner krever ofte orale steroider. Alfa-interferon kan brukes til hemangiomer responderer på steroider, eller som er problematisk eller livstruende. Imidlertid kan alvorlige komplikasjoner oppstå med å gå i 10 til 12 prosent av pasienter som tar denne medisinen, så det er ikke det første løpet av behandlingen. Plastisk kirurgi er brukt for hemangiomer som er svarer til andre behandlinger og nåværende livstruende komplikasjoner eller misdannelse.

Hemangiomer som forårsaker misdannelser, vokse raskt eller vanskelig organ eller organfunksjoner kan kreve tidlig aggressiv behandling, som kirurgi.

Statistikk

Tretti prosent av hemangiomer er synlige ved fødselen, men de er sjelden fullt utvokst. Jenter er fem ganger mer sannsynlig enn gutter å ha hemangiomer og kaukasiere er mer sannsynlig enn noen annen rase for å bli født med dem. En baby født under £ 2,2. (Eller 1 kilo) har en 26 prosent sjanse for å ha hemangiomer og 83 prosent av alle hemangiomer er på hode og nakke.

Spindel Cell Hemangioma

Overfor en underdiagnostisert sykdom, slik som spindel celle hemangioma, som du ikke er kjent, kan være en prøver opplevelse. Lære hva symptomene og diagnostisering av sykdom er kan hjelpe deg å forstå den, og oppdage hvordan man best kan behandle det.

Diagnose

Spindel celle hemangioma er en vaskulær tumor eller lesjon som er oftest funnet i ekstremiteter, oftest i hendene. Spindelcelle hemangioma er antatt å være forårsaket av en misdannelse i venene eller annen abnormitet som påvirker blodtilførselen til området hvor lesjonen utvikler seg. Spindelcelle hemangioma kan være knyttet til en rekke forskjellige syndromer og kan også gå forut for åreknuter.

Symptomer

Spindel celle hemangiomer ikke forårsake mange symptomer bortsett fra lesjoner selv. Disse lesjonene er fast å ta på. Ved første, bare én lesjon kan utvikle seg, men etter noen tid kan flere lesjoner utvikle seg og vokse.

Behandling

Spindel celle hemangiomer er godartet og kan trygt behandles med kirurgisk fjerning. Imidlertid, hvis hele spindelcelle hemangioma ikke blir fjernet, kan det vokse igjen, i hvilket tilfelle det måtte bli fjernet igjen.

Hvordan redusere Hemangiomer

En hemangioma er en unormal opphoping av blodårer som vises som en føflekk, eller legion, på huden. Dette føflekk vises vanligvis i ansiktet eller halsen, men kan også dukke opp i de indre organer. Ifølge Mayo Clinic, begynner en hemangioma som en flat, rødt merke, og vokser inn i en svampete masse ca 2 til 3 inches i diameter i løpet av første leveår - hemangioma vekstfasen. De fleste hemangiomer avta i størrelse og til slutt forsvinne i en alder av 10; Det er imidlertid behandlingstilbud tilgjengelig.

Bruksanvisning

•  Se en lege. Hvis hemangioma blør, blir fast, blokker visjon, vises smittet, eller forstyrrer noen av kroppens vitale funksjoner, er en lege konsultasjon er nødvendig for å finne ut hvordan å behandle legion.

Ha laser kirurgi. Lasere kan brukes for å raskt fjerne hemangiomer som forårsaker komplikasjoner, eller for å behandle sår på hemagiomas som ikke er helbredende.

Ta kortikosteroid medisiner som foreskrevet av legen din. Kortikosteroider kan brukes direkte på huden, tas oralt eller injisert; er imidlertid vanligvis nødvendig mer enn én behandling. Denne behandlingen er mest effektive når de gis i løpet av vekstfasen hemangioma.

Tips og advarsler

  • Med mindre det er problemer med hemangioma, er det best å la den løse på egen hånd på grunn av bivirkninger forbundet med laser kirurgi og kortikosteroid behandling. Noen av bivirkninger for å ta kortison behandlinger inkluderer grå stær, høyt blodsukker og høyt blodtrykk. Med laserkirurgi, noen av risikoene er smerter i området kirurgi, infeksjon, arrdannelse og blødning.

Hemangioma Treatment

En hemangioma er en føflekk som vises i små barn som en rød flekk. Det er et resultat av ekstra blodkarene under huden. Over tid, vokser hemangioma, noen ganger opp til 3 inches i diameter, og rager utover fra huden, ifølge Mayo Clinic. Hemangioma nesten alltid forsvinner hos barn etter alder 10, og er vanligvis godartet. Det finnes tilgjengelige behandlinger for å bli kvitt dem, selv om ingen er vanligvis nødvendig.

Observasjon

Det første trinnet i behandlingen er å bare observere problemet, ifølge Hemangioma International Treatment Center (HITC). Dette er en bevisst beslutning om å vente og se hvordan føflekk utvikler seg over et par måneder. Fordi disse merkene vises i ung alder, kan det være hensiktsmessig å holde et øye med det for et par måneder og se om lesjonen utvikler seg raskt eller sakte. Hvis det ser ut til å være en sakte utvikling hemangioma, så er det mer sannsynlig at en lege foretrekker å la barnet vokse, opp i vekt og styrke før du begynner på videre behandling.

Steroider

Under spredning stadium av hemangioma, er kraftig steroid terapi noen ganger brukt til å bremse veksten av lesjonene. Muntlige eller systemiske steroider brukes for raskt voksende lesjoner, spesielt i tilfeller der hemangioma forårsaker kosmetisk eller funksjonssvikt. I ekstremt sjeldne tilfeller av livstruende hemangioma, er disse stoffene alltid brukt. De er effektive, og til tross for kortvarige sideeffekter, steroider synes å være helt sikker på lang sikt. Barn som tar steroider må holdes under nøye pediatrisk tilsyn.

Laser Surgery Treatment

Mange typer av laserbehandling finnes for hemangioma, avhengig av type og plassering eller lesjonen og hvilke leger prøver å oppnå. Den øverste prioritet er fullstendig fjerning av lesjon. Imidlertid, i tillegg til fjerning, er det laserbehandlinger som kan følge som omfatter reduksjon av rødhet, helbredende ødelagt hud, reparasjon av ødelagte blodkar og andre komplikasjoner av fjerning. Noen typer laser behandling er spesielt for behandling av hemangioma som skjer inne i munnen eller halsen.

Sjeldne komplikasjoner

Mens det er normalt ingen reell risiko å leve med hemangioma, fordi det vil til slutt gå bort, kan visse tilfeller må tidlig behandling. Blant de komplikasjoner som hemangioma kan forårsake er utvikling av sår som blir infisert, og avhengig av beliggenhet, problemer med å puste, nedsatt syn eller hørsel eller eventuelt å gå på do. Disse tilfellene er sjeldne, men mulig.
The Mayo Clinic sier risikofaktorer eksisterer i enkelte barn. Merkene er mer vanlig hos kvinner babyer enn mannlige og forekommer mer hos premature og white-skinned babyer enn fullbårne babyer og de med mørkere hud.

Hemangioma Årsaker og risikofaktorer

Ifølge Barnesykehuset i Boston, hemangiomer er den vanligste formen for fødselsmerker. De er lyse rødt og usammenhengende i utseende eller kan se ut som en klump fylt med ekstra blodårer. Hemangiomer vokser vanligvis i spedbarnsalder (det første året) og sakte forsvinne over tid.

Hemangioma Fakta

Hemangiomer er opprettet fra en usedvanlig tykk gruppering av utenforliggende blodårer med celler som formerer svært raskt. Veksten er godartet (ikke-cancerous) og forsvinner vanligvis etter den tid et barn når 10 år.

Mulig årsak

Ifølge Mayo Clinic, forskere er usikker på den eksakte årsaken til unormalt, men det ser ut til å være en link med noen av de proteiner som produseres av morkaken under svangerskapet.

Kjønn

Ifølge Barnesykehuset i Boston, kvinner er mer mellom tre og fem ganger mer sannsynlig å utvikle en hemangioma enn menn.

Race

Ifølge Barnas Hospital Boston, caucasian spedbarn er mer utsatt enn asiatiske spedbarn. Afrikansk-amerikanske spedbarn sjelden utvikle sykdommen.

Premature babyer

Barnas Hospital Boston anslår at så mange som 25 prosent av premature babyer født med lav fødselsvekt utvikle hemangiomer. Twins har også en økt utbredelse.

Årsaker til Liver Hemangioma

Rødmet og oppvokst fødselsmerker er hemangiomer, forårsaket av den raske produksjonen av blodårer. Disse godartede tumorer kan også vises på leveren av en voksen person, selv om den nøyaktige årsak til overproduksjon av blodkar i både hemangioma og lever hemangioma ikke er kjent.

Teorier / Spekulasjoner

Det antas av enkelte leger at individer er født med leveren hemangioma snarere enn at det blir dannet senere på grunn av andre faktorer. Det finnes ingen offisiell statistisk bevis på dette tidspunktet å støtte tesen om at det er medfødt, skjønt; Det er imidlertid viktig å merke seg at hemangiomer i ansiktet og hodet er vanligvis bare oppleves av nyfødte babyer som er bare et par måneder gammel.

En annen teori er at leveren hemangiomer er påvirket av hormoner, men dette har ikke blitt bevist heller. Derfor, i dag, er det ingen kjent årsak til overproduksjon av blodårene som fører til denne tilstanden.

Størrelse

Størrelsen av de blodkar som danner tumor kjent som hemangioma er generelt ikke mer enn to inches i bredde, men de kan være større. Også, selv om typisk kun en gruppe av blodkar utgjør hemangioma, finnes det tilfeller hvor mer enn en gruppe av disse blodkar oppstår i hemangioma.

Tegn og symptomer

Vanligvis er det ingen tegn eller symptomer fra denne tilstanden. Når symptomene er erfarne de kan inneholde en metthetsfølelse, selv om et lite måltid ble spist, mangel på et ønske om å spise, øvre magesmerter, kvalme og oppkast.

Alder og kjønn Faktorer

Lever hemangiomer er vanligvis erfarne og diagnostisert hos eldre personer (30 til 50 år), mens bare spedbarn er vanligvis diagnostisert med hemangiomer. Men som spedbarn hemangioma, er leveren hemangioma overveiende mer vanlig hos kvinner enn menn, utlån støtte til hypotesen om at hormoner spiller en rolle i leveren hemangioma.

Graviditet og Liver Hemangioma

Mens det ikke er mulig å bli gravid eller til å bære et barn samtidig ha leveren hemangioma, er det risiko involvert fordi hormonet østrogen kan påvirke størrelsen av leveren hemangioma. Dette er bare enda et eksempel på den mulige rollen at hormoner kan spille i årsaken til denne tilstanden.

Årsaker til Hemangioma

Også kalt portvin flekker eller lakse lapper, hemangiomer er den vanligste benign tumor i huden. De er også den mest vanlige benigne tumoren hos spedbarn. Mellom 4 og 10 prosent av kaukasiske barn utvikler minst ett hemangioma i spedbarnsalder. Til tross for hvor vanlige de er, de definitive årsakene til hemangiomer har ennå ikke funnet.

Fakta

Hemangiomer er fødselsmerker. De fleste er ikke synlig ved fødselen, utvikler seg i de første ukene av et barns liv. En hemangioma er en noncancerous svulst som utvikles i løpet av de endoteliale cellene i et blodkar. Hemangiomer oppstår vanligvis på et spedbarn hode eller nakke. Hemangiomer varierer i farge fra blek rosa til dyp rød, og kan være så liten som leder av pinnen eller de kan være svært store. Hemangiomer vokse raskt i de første seks til tolv måneder etter at de utvikler, og deretter begynne den langsomme prosessen med å krympe. Svulstene forsvinne helt i 50 prosent av barn etter når de er fem år gamle. Årsakene til hemangiomer blir fortsatt studert og diskutert.

Arvelighet

Forskere undersøker muligheten for at det kan være en arvelig komponent til årsaken til hemangiomer. Selv om de ikke vanligvis kjører i familier, om lag 10 prosent av spedbarn som utvikler svulstene har en familiehistorie med dem. Hemangioma kan overføres fra foreldre til barn som en autosomal dominant egenskap, så ett gen er nødvendig for tilstanden skal sendes videre.

Østrogen

Østrogen kan også spille en rolle i å forårsake hemangiomer. Svulstene oppstår i kvinnelige spedbarn tre til fem ganger oftere enn hos menn. Forskere studerer for tiden to ulike hormonreseptorer for østrogen for å se om de spiller en rolle i utviklingen av vaskulære lesjoner generelt og hemangiomer spesielt.

Skin Pigment

Pigment i huden er en mulig årsak til hemangiomer. Flertallet av hemangiomer oppstå hos spedbarn av kaukasisk avstamning. Hemangiomer er også funnet i asiatiske spedbarn. Hemangiomer nesten aldri forekommer hos spedbarn av afrikansk-amerikansk bakgrunn. Melanocytter, cellene som gir huden dens pigment, kan opptre på en eller annen måte å blokkere dannelsen av hemangiomer. Mangelen på melanocyttene i kaukasiske spedbarn kan være en del av hva som forårsaker svulster å vokse.

Andre

Andre forskere søker etter årsaken til hemangiomer tror de kan ha funnet det i mutasjon av en primitiv celle som skulle ha gått på å utvikle seg til en endotelceller. Mutasjon av at cellen i stedet for å bli forårsaket det en tumor. Hemangiomer og andre vaskulære misdannelser kan være symptomer på genetiske forhold også.

Årsaker til en klynge av Cherry Hemangiomer

Cherry hemangiomer ble antatt å oppstå uten grunn, og opptrer hos ellers friske individer av eldre alder eller ved fødselen. Nyere forskningsresultater endrer måten disse lyse røde hudlesjoner blir sett på og selv male et klarere bilde til deres sak. Tilstedeværelsen av kirsebær hemangiomer har vært knyttet til unormal celle vekst i hjertevevet av eldre pasienter og i visse proteiner som er til stede i placenta hos nyfødte som utvikler hemangiomer.

Middle Age

Cherry hemangiomer vises uten advarsel i de av midten til alderdom. Den eneste årsaken som vises nær definitive er aldersspredningen av dem som berøres synes å være lik over hele linja, men det finnes tilfeller av kirsebær hemangiomer som forekommer i de som er yngre. Klynger av kirsebær hemangiomer følger de samme aldersgruppene også, selv om forekomster av klynger versus enkelt hemangiomer ikke betegnes som medisinsk separat.

Prichard Structures

Ifølge en November 2007 studie utført av Institutt for Anatomisk patologi ved Universitetet i Cantabria i Spania en sammenheng kan ha blitt funnet mellom forekomster av kirsebær hemangiomer og Prichard strukturer. Prichard strukturer er små "endokardiale misdannelser med Lakuner av kapillær størrelse omgitt av lubben endotelceller" som i utgangspunktet betyr en cellevekst i vevet av hjertet. Studien fant at disse Prichard strukturer var til stede under obduksjoner av eldre pasienter som også hadde kirsebær hemangiomer.

Morkaken Proteiner

Ifølge Mayo Clinic, har hemangiomer som forekommer hos nyfødte vært knyttet til visse proteiner som finnes i morkaken ved fødselen. Ifølge dermatology.org, placenta assosierte antigener, "Fc, RII, Lewis Y antigen, og GLUT1" ble funnet å ha en sterk tilstedeværelse i morkaken av barna som utviklet hemangiomer ved fødselen. Progresjon av denne hud tilstand hos barn vanligvis går gjennom en vekstperiode over flere måneder, og deretter går tilbake sakte over span av et år, forsvinner helt. De gjør ikke ofte behandling.

Årsaker til Vertebral Hemangiomer

Årsaker til Vertebral Hemangiomer


Ryggvirvel hemangiomer er noncancerous lesjoner vanligvis finner på thorax-regionen av ryggraden. Disse lesjonene er svært vanlig, hovedsakelig asymptomatiske, og vanligvis oppdaget under testing for andre sykdommer eller tilstander. Årsaken til vertebrale hemangiomer er ikke kjent, men det er teorier, faktorer og sykdommer hvor hemangiomer er sannsynlig å forekomme, i henhold til WebMD.

Angiogenese og Hemangiomer

Den ledende teorien om årsaken til ryggvirvel hemangiomer innebærer angiogenese. Angiogenese er veksten av nye blodkar og kapillærer i kroppen. Denne prosedyren blir styrt av flere forskjellige vekstfaktorer; Når en av disse vekstfaktorer enten over- eller underproduces, kan det oppstå problemer. Ifølge WebMD, kan vertebrale hemangiomer utvikles på grunn av en overproduksjon av vekstfaktorer, som fører til en overproduksjon av kapillærer i benet.

Graviditet

Kvinner kan utvikle symptoma hemangiomer under svangerskapet. Utvidelse av hemangiomer under svangerskapet kan skyldes flere faktorer: økt blodstrøm til en eksisterende asymptomatisk lesjon, økt spredning av endotelceller som følge av endringer i østrogennivået og vene obstruksjon på grunn av intra-abdominale trykket.

Gorham sykdom

Gorham sykdom er en degenerativ bensykdom, ofte referert til som "forsvinner bensykdom," som kan påvirke ryggraden. Årsaken til Gorham sykdom er uklart, men 50 prosent av alle tilfeller rapportert inkluderer en historie med traumer. Sykdommen er kjennetegnet ved en stor proliferasjon av endotelceller i første bein som presenterer som hemangiomer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, begynner den infiserte benet for å fragmentere og / eller forringes. Det finnes ingen kur for Gorham sykdom, men forverringen kan stabilisere seg med tiden, i henhold til Radiological Society of North America.

Ryggvirvel MS lesjon Vs. Hemangioma

Ryggvirvel MS lesjon Vs.  Hemangioma


Vertebrale multippel sklerose lesjoner og rygg hemangiomer er internt fore massene som påvirker ryggmargen og sentralnervesystemet (CNS), forårsaker ødeleggende symptomer som kan forverre. Begge forholdene er diagnostisert ved en MR.

Misforståelse

Det finnes ulike typer av hemangiomer, som i hovedsak amass eksternt under barndom som en rødlig fødselsmerke. Spinal hemangiomer kan bli feildiagnostisert som spinal multippel sklerose lesjoner.

Funksjon

Hemangiomer danner på grunn av en unormal oppsamling av blodårer, mens MS-lesjoner resulterer betennelse på grunn av tap av et nevron-beskyttende protein kalt myelin.

Identifikasjon

Spinal hemangiomer er til stede som myke, godartede svulster på thorax eller lumbar området av ryggraden, mens MS-lesjoner er fast i konsistensen, som forekommer hovedsakelig i halsen og nakken.

Effekter

Spinal hemangiomer og MS-lesjoner produsere lignende symptomer på midlertidig lammelse, svekkede muskler og nummenhet. Spinal hemangioma symptomer inkluderer intense ryggsmerter, mens MS-symptomer er svimmelhet, tretthet og forvrengt syn.

Potensiell

MS ryggvirvel lesjon symptomer forverre og mandat gjennom en levetid på grunn av ulike berørte nerver. Spinal hemangioma symptomene blir stadig verre på grunn av tumorvekst som støter mot nerver.

Hemangioma Diagnose

En hemangionma (også kalt jordbær hemangioma) er en vanligvis ufarlig føflekk som vises som en rød lapp eller en knute av overflødige blodkar i huden. En hemangioma kan forstørre under en nyfødte første året og gradvis i det første tiåret av livet. I de fleste tilfeller vil en hemangioma ikke krever behandling.

Årsaker

Ifølge National Institute of Health, er hemangioma en unormal opphoping av blodkar i huden eller indre organer. Omtrent 30 prosent eksistere ved fødselen og resten utvikle seg i løpet av de første månedene av barndom.

Det er usikkert nøyaktig hva som forårsaker blodårene til å samle inn masse, men Mayo Clinic sier noen forskere mener det er en sammenheng mellom hemangiomer og spesifikke proteiner som produseres av morkaken under svangerskapet.

Typer

Flertallet av hemangiomer vises på ansikt og hals. En hemangioma kan være i det ytterste laget i huden (kapillær hemangioma) eller dypere i huden (kavernøse hemangioma), og noen ganger er de en kombinasjon av begge typer.

Diagnose

Legen vil diagnostisere hemangiomer ved å gjennomføre en fysisk undersøkelse. Selv diagnostisk testing er vanligvis ikke nødvendig, da dype eller kombinasjons lesjoner er tilstede en MR (bruker kraftige magneter og radiobølger til å ta bilder av kroppen) eller CT scan (bruker x-stråler for å lage cross-sectional bilder av kroppen) kan utføres.

Behandling

Overfladiske hemangiomer vanligvis ikke krever behandling. De vanligvis visne bort på egenhånd. Av og til laserbehandling (intense lysstråler til nøyaktig kuttet, brenne eller ødelegger vev) blir brukt til å eliminere samling av små fartøyer.

Cavernous hemangiomer som involverer øyelokket og blokk visjon er oftest behandlet med steroidinjeksjoner (Kortison) eller laser behandlinger. Noen leger bruker en comination av begge preparatene. Disse behandlingene raskt minske lesjoner der korrigere hindret visjon.

Prognose

I sjeldne tilfeller kan en sår utvikle seg i hemangiomer og kan forårsake smerter, blødning eller infeksjon. I omtrent halvparten av tilfellene av overfladisk hemangiomer fødselsmerke forsvinne etter alder 5. De aller fleste (90 prosent) er borte før fylte 10 år.

Ifølge American Osteopathic College of Dermatology fleste leger tror at små hemangiomer som er stillestående i naturen bør være alene, spesielt hvis de ikke er synlige på grunn av klær.

Hemangioma Vs. Malignitet

Hemangiomer og maligniteter er to ulike forhold som kan påvirke huden eller indre organer. Hver av disse plager har sin egen distinkte sett av funksjoner, opprinnelse og konsekvenser.

Hemangiomer

Hemangiomer er unormale buildups av blodkar som oftest oppstår på ansikt og hals, ifølge US National Library of Medicine. Symptomer på tilstanden rødlige eller lilla lesjoner (hevet sår) på huden og store hevet tumorer (unormale vev vekster) som inneholder blodkar.

Malignitet

Maligniteter er kreftsvulster som følge av mutasjoner av cellenes normale vekstmønstre, melder National Cancer Institute. Som regel disse mutasjonene tillate ondartede celler å formere seg på en ukontrollert måte som truer kroppens normale funksjoner.

Hemangioma Betydning

Hemangiomer på overflaten av huden (overfladisk hemangiomer) vanligvis ikke forårsake helseproblemer. Hemangiomer i de dypere lag av huden (cavernous hemangiomer) kan utløse effekter, inkludert puste og spiseproblemer, blødninger, synsvansker og sekundære infeksjoner.

Malignitet Betydning

Maligniteter kan spre seg (metastasere) til andre områder av kroppen og forårsake flere typer kreft.

Andre fakta

Hemangiomer er enten til stede ved fødselen, eller utvikle innen et par måneder etterpå. Mange tilfeller løse på egen hånd etter 10 år, ifølge US National Library of Medicine. Maligniteter kan oppstå i alle aldre, konstaterer American Cancer Society.

Hva er årsakene til smerter i brystveggen?

Smerter i brystveggen, eller costochondritis, er en tilstand som forårsaker skarp smerte i brystet veggen der brystbenet festes til ribbeina. Denne smerten har flere årsaker, og bør vurderes av en lege.

Belastning eller skade

Ifølge Mayo Clinic, kan hard trening, tunge løft eller en skade fra et slag mot brystet forårsake costochondritis.

Sykdom eller infeksjon

Pasienter med øvre luftveissykdommer kan utvikle costochondritis. En infisert costosternal felles som kobler ribbeina og brystbenet kan føre til smerter i brystveggen.

Fibromyalgi

Personer som lider av fibromyalgi kan ha en øm område i brystveggen som forårsaker tilbakevendende smerter.

Referert smerte

Smerter i brystveggen kan bli henvist fra en annen del av kroppen, slik som bein i ryggraden for at trykke på nervene.

Heart Attack

Smerter i brystveggen kan også oppstå under et hjerteinfarkt.

Behandling

Leger kan forskrive ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, trisykliske antidepressiva eller muskelavslappende for å lette smerter i brystveggen.

Hemangioma Symptomer

Hemangioma er den medisinske betegnelsen på en fødsel mark som oppstår ved fødselen eller kort tid etter fødselen. Ifølge National Institutes of Health, bare 30 prosent av hemangiomer vises ved fødselen med resten vises uker eller måneder senere. Det kan også bli referert til som et jordbær hemangioma, eller infantile hemangioma. Hemangiomer er dannet av en gruppe av ekstra blodkar at all klumpe sammen. Hemangioma vokser vanligvis bare i løpet av det første året etter fødselen. Etterpå kan det gradvis svekkes. Ofte hemangiomer er knapt synlig i en alder av 10. Ifølge Mayo Clinic, hemangiomer er mer vanlig hos jenter, premature barn og kaukasiske spedbarn.

Beliggenhet

Ifølge Bostons Children Hospital, 60 prosent av alle hemangiomer vises på halsen eller hoderegionen. En annen 25 prosent vises på stammen del av kroppen. Til slutt, 15 prosent vises på armer eller ben. Også, om lag 80 prosent av hemangiomer vises alene som bare ett vekst, men den andre 20 prosent kan synes som flere vekster på ulike områder av kroppen. I sjeldne tilfeller kan hemangiomer utvikle internt på organer som lever eller hjerne.

Utseende

Hemangiomer vanligvis vises først som en flat, lilla rød område av huden. I løpet av barnets første år, kan merket vokse seg større eller kan bli en stikker en svulst bestående av overskytende blodkar. Denne massen av blodkar vil føle og se svampete. Hemangiomer kan vokse til en diameter på 2 til 3 inches eller enda større.

Forsvinning Symptomer

Hemangiomer begynne viker kort tid etter det første året av livet. Ifølge Mayo Clinic, er om lag 50 prosent av alle hemangiomer gått rundt en alder av 5 og mest alt er borte i en alder av 10. Noen ganger hemangioma kan etterlate et område med misfarget hud og litt ekstra hud der hemangioma gang var.

Symptomer på Concern

En lege bør konsulteres dersom hemangioma vokser ekstremt store eller fortsetter å vokse langt utover det første året. Dessuten kan hemangiomer kreve medisinsk hjelp dersom de begynner å blø, bli smittet eller bli fast å ta på. Hvis hemangioma virker lettere skadet, eller hvis en sår er til stede på hemangioma, lege kan også være nødvendig. Ifølge Boston Children Hospital, hemangiomer bare presentere alvorlige livsfarlig problemer rundt 1 prosent av tiden.

Behandling

Hemangiomer som forblir flat er vanligvis ikke behandles. De hemangiomer som utvikler seg til svulster kan også stå ubehandlet med mindre de er på et sted som forårsaker problemer med syn, puste, spise, urinering eller avføring. Hemangiomer kan behandles med lasere, som hindrer den fra å vokse hemangioma eller helt fjerne hemangioma. Laser kirurgi kan føre til blødninger, smerter, arr, misfarging av huden og smerte. En annen behandling innebærer enten mottar kortikosteroid injeksjoner, tar oral corticosteriod medisiner eller anvende aktuell kortikosteroid kremer. Kortikosteroider kan bremse veksten av hemangioma; Imidlertid er risiko forbundet med å bruke kortikosteroider som hemmet vekst, høyt blodtrykk, økt blodsukker og grå stær.

Hvordan behandle Hemangiomer på øyelokkene av spedbarn

En hemangioma er en godartet rød føflekk som oppstår når en persons endotelceller reprodusere raskere enn normalt. Endotelceller er de cellene som linje blodkar; en hemangioma kan utvikle på en hvilken som helst del av kroppen. En hemangioma, også kalt en vaskulær fødselsmerke, kan danne seg på et barns øyelokk og potensielt kan føre ham til å ha begrenset syn. Behandling for et øyelokk hemangioma avhenger av alvorlighetsgraden av fødselsmerke.

Hvordan behandle Hemangiomer på øyelokkene av spedbarn

administrere en visjon test for å finne ut om hemangioma på barnets øyelokk er i konflikt med sin visjon. April 2009 utgaven av "American Journal of Ophthalmology" rapporterte at en prosedyre som kalles en "feie visuell fremkalt potensial Vernier skarphet test" tiltak svarene av en babyens hjerne til å oppdage synstap. Hemangiomer som forstyrrer øyets funksjon krever mer aggressiv behandling enn de som ikke kompromisser visjon.

•  Legg merke til øyelokk hemangioma for en periode av tid, dersom barnet visjon ikke forstyrres, før begynnelsen mer invasiv behandling. Barnesykehuset i Boston forklarer at observasjon kan være den eneste behandlingen som trengs, på grunn av det faktum at mange hemangioma besluttsomhet seg selv og forsvinner som barnet vokser.

Unn et barns øyelokk hemangioma med kortikosteroid medisiner. Medikamentet kan gis til spedbarnet oralt, eller de kan injiseres direkte inn i hemangioma. Medisiner kan hemme blodstrømmen til skip innen fødselsmerke, så det vil ikke vokse seg større og forårsake misdannelse på øyet eller tap av synet.

Opt for laser kirurgi eller kirurgisk fjerning av en hemangioma som ligger på en babyens øyelokk. Invasive prosedyrer av denne typen er vanligvis forbeholdt merker som begrenser øyets funksjon, som hindrer barnet i å åpne hennes øyne, eller hvis tester fastslå at hun ikke kan se samt typiske barn på hennes alder.

Forbigående Benign smerter i brystveggen

Brystsmerter ofte bringer tankene til et hjerteinfarkt, og kan være skremmende. Men mens noen ganger skarp og moderat alvorlig, er ikke relatert til hjertet og oftest godartet forbigående (midlertidig) smerter i brystveggen. Stedman Medical Dictionary definerer godartet som "ingen fare for helsen." Det er flere kjente årsaker til tilstanden, og behandling avhenger av opprinnelsen av symptomene.

Costochondritis

MayoClinic.com rapporterer costochondritis som en vanlig årsak til godartet brystveggen smerte. Det stammer i costosternal leddene, leddene som blir med ribbeina til sternum eller brystbenet, og skyldes betennelse i brusken som finnes der. Symptomer på costochondritis inkluderer ømhet i området der ribbeina møtes sternum, smerte med dype åndedrag eller hoste og pustevansker på grunn av smertene. Leger kan ikke alltid angi årsaken costochondritis men skade, infeksjon eller fibromyalgi er noen mulige gjerningsmennene. Interessant, skjer det oftere hos kvinner enn menn ifølge MayoClinic.com, og spesielt hos pasienter over 40.

GERD og Esophageal Spasm

Ifølge ClevelandClinic.com, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og esophageal spasmer er de hyppigste årsakene til ikke-kardiale brystsmerter. GERD oppstår når magesyre vaske tilbake i spiserøret og forårsaker halsbrann og smerte i brystet. Esophageal spasmer oppstår når musklene i nedre spiserør kontrakt. Spiserøret går fra halsen til magen bak brystbenet og så disse smertefulle sammentrekninger kan resultere i betydelig brystsmerter. Acid reflux og stress er to årsaker til disse spasmer.

Andre årsaker

Angst eller panikkanfall noen ganger føre til symptomer som etterligner et hjerteinfarkt, inkludert brystsmerter, pustebesvær og rikelig svette. Ifølge Georgetown University i Georgetown.edu, en annen sjelden årsak til ikke-kardiale brystveggen smerte er Tietze lidelse. Denne tilstanden fører til hevelse i brusken i de øverste ribbeina og resultater i brystsmerter som kan spre seg til armer og skuldre. Til tross for den truende følelsen av å spre brystsmerter, er imidlertid også Tietze godartet og vanligvis løser seg selv.

Behandling

Behandling varierer i henhold til tilstanden forårsaker godartet brystsmerter. MayoClinic.com anbefaler ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproxen (Aleve) for costochondritis. Hvile, myk trening, muskelavslappende og varmere kan også lindre smerten. ClevelandClinic.com antyder behandle GERD med livsstilsendringer og / eller anti-reflux narkotika. Leger bruker medisiner som alprazolam å behandle angst eller panikkanfall, sammen med henvisninger for avslapningsterapi og psykoterapi. Fibromyalgi er en kompleks tilstand som ofte krever medisiner, trening og andre behandlingsformer. De med mer kronisk eller langvarig smerter i brystveggen kan også bli referert på høring til Smertebehandling spesialister som psykologer for biofeedback, fysioterapeuter og andre tilknyttet denne tverrfaglig tilnærming til smerte.

Advarsel

Brystsmerter kan indikere en svært alvorlig, selv livstruende medisinsk problem, spesielt hvis det er vedvarende eller forverres med tiden. Du bør se en lege hvis du opplever brystsmerter. Kun legen kan utelukke de mer alvorlige årsaker og diagnostisere deg med forbigående godartet brystveggen smerte.