Digidexo.com

Hva kan gi forhøyet Kreatinin?

Hva er årsaken til forhøyet kreatinin nivåer?

Hva er årsaken til forhøyet kreatinin nivåer?


Det er blitt kalt ungdomskilden - en magisk substans stand til å holde våre kropper yngre, sterkere og mer fleksibelt. Kreatinin er en naturlig forekommende aminosyre som har vist seg å bygge opp styrke hos mennesker. Selv om kroppen produserer kreatinin på visse nivåer avhengig av hvor aktiv en person er, å ha høye mengder av kreatinin i blodet kan peke på et problem.

Høy Kreatinin og nyrefunksjon

Nyrenes er nøkkelen til å forstå hvorfor en persons kreatinin nivå vil være høy. Ofte en forhøyede nivåer av kreatinin peker direkte til kroppens filtreringssystem og hvordan dette systemet fungerer. Av størst interesse er en reduksjon i nyrefunksjon.

Mer muskler, høyere nivåer

Siden kreatinin er en syre som hjelper til med muskelfunksjon, den bare står til grunn at kreatinin er mer fremtredende i de med mer utviklede muskler. Derfor vil du finne høyere nivåer av kreatinin i yngre, mer veldefinerte mennesker. Babyer og eldre vil naturligvis ha et lavere nivå av kreatinin.

Høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og diabetes

Høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og diabetes kan skade kroppens filtreringsevne. Denne evnen renner hovedsakelig gjennom nyrene. Skade på kroppens filtrering kan føre til en høyere enn normal eller forhøyet kreatinin, og alt dette har en sterk forbindelse til nyrefunksjonen. Så det faktum at du har en forhøyet kreatinin nivå kan være å fortelle deg noe langt viktigere om kroppen din, inkludert hvordan du behandler det, og hva du legger i det.

Kontroll kreatinin nivåer

Leger har flere ting de kan gjøre for å sjekke en persons kreatinin nivåer. For å få en god måling av pasientens nyrefunksjon, er et kreatinin clearance test utført. Dette omfatter bruk av en formel for å bestemme blod kreatinin nivå i forhold til mengden tilstede i urinen i løpet av en 24-timers periode.

Andre tester

På sin egen, ikke en forhøyet nivå av kreatinin ikke gi leger med en hel masse informasjon. Andre tester må gjennomføres for å forstå nøyaktig hva som skjer i kroppen og hvorfor det er enten produsere mer kreatinin eller rett og slett ikke filtrere ut kreatinin som i dag eksisterer. Tester som en urin prøve for kjemiske og biologiske innhold sammen med røntgen eller skanner vil gi legene en mer fullstendig bilde og tillater dem å fastslå hvorfor kreatinin nivået er hevet.

Hva gjør Forhøyet ACE Mean?

Kroppens angiotensin converting enzyme (ACE) bidrar til å regulere blodtrykket. ACE-nivåer kan bli testet for å bestemme en rekke forhold, med forhøyet ACE ofte indikerer tilstedeværelse av sarkoidose, en inflammatorisk sykdom.

Fact

Endotelceller inne blodkar produsere ACE i hele kroppen, selv om enzymet er spesielt konsentrert i lungene. ACE er også utbredt rundt granulomer, som er små tumor-liknende masser av immun-og anti-inflammatoriske celler.

Funksjon

ACE forårsaker arterier til kontrakt og øke blodtrykket.

Identifikasjon

En enkel blodprøve er alt som trengs for å evaluere ACE nivåer. Symptomer som granulomer, kronisk hoste, rennende øyne, kortpustethet og leddsmerter kombinert med forhøyet ACE brukes vanligvis til å diagnostisere sarkoidose.

Effekter

Forhøyet ACE nivåer er normal hos personer yngre enn 20. I personer eldre enn 20, forhøyede ACE nivåer er tegn på ikke bare sarkoidose, men andre forhold som for eksempel visse soppsykdommer, hypertyreose, lymfom, alkoholisk levercirrhose og til og med HIV.

Betraktninger

Personer som lider av høyt blodtrykk og diabetes vil ofte være foreskrevet ACE-hemmere, som er reseptbelagte legemidler er utviklet for å redusere ACE nivået og redusere blodtrykket.

Hva Mangler Årsak Forhøyet Serotonin?

Serotonin

Serotonin er en nervetransmitter, eller et nevralt sender som bidrar til å styre visse virkninger i kroppen. Serotonin er dannet fra den kjemiske tryptofan (kjent som finnes i kalkuner), og den spiller en rolle i reguleringen av cykliske kroppsprosesser, så vel som i vedlikehold av en persons humør. Serotonin, som alle andre nevrotransmitter, kan ha en rekke effekter avhengig av hvor mye av det er til stede i en persons kropp. Når serotonin nivået blir for høyt eller for lavt for eksempel, er det en merkbar effekt på en persons appetitt.

Serotonin Levels

Personer som har et høyt nivå av serotonin vil legge merke til flere positive bivirkninger. For eksempel vil søvn være mer avslappet, blir ønsket om karbohydrater bli senket, og stemningen vil bli forhøyet. På baksiden, senket serotonin kan føre til økt cravings, fedme, dårlig sovende tidsplan, og klinisk depresjon. Årsakene til de ulike nivåene er ikke godt forstått skjønt. Noen mennesker synes å ha naturlig høye eller lave nivåer av serotonin, som kan påvirke utviklingen av depresjon og fedme hos de med lav serotonin, og anoreksi og bulimi i de med høye nivåer av serotonin.

Deficiences og behandlinger

Nivåene av serotonin i en persons hjerne kan påvirkes av kostholdet, men nivåene av serotonin kan ikke heves ved å unngå en viss type mat eller utvikle en viss kjemisk eller vitaminmangel. I det øyeblikk den eneste akseptable måte å endre nivået av serotonin naturlig til stede i hjernen er gjennom kjemisk behandling. MAO-inhibitorer vil senke den naturlige mengden av serotonin i kroppen, og antidepressiva vil heve nivået som blir gjort.

Hva gjør Forhøyet glukosenivåer Mean?

Hva gjør Forhøyet glukosenivåer Mean?


Diabetes er en potensielt dødelig sykdom, så det er viktig å ha din glukose (sukker) nivåer regelmessig testet. Testresultater som indikerer forhøyede glukosenivåer er gjenstand for ulike tolkninger, avhengig av hvor høyt nivået.

Fact

Da det menneskelige legeme ikke klarer å produsere nok insulin, eller ikke er i stand til effektivt å utnytte glukose med henblikk på energimetabolisme, blir nivået av glukose i blodet forhøyet.

Pre-diabetes

Når en persons blodsukkernivået er forhøyet, men ikke på et høyt nok nivå til å være diabetiker, blir de betraktet pre-diabetiker. Pre-diabetes er diagnostisert på fastende plasmaglukose (FPG) testresultater på 100 til 125 milligram (mg) per desiliter (dl), eller ved oral glukosetoleransetest (OGTT) Resultatene er 140-199 mg / dl, i henhold til American Diabetes Association.

Diabetes

Diabetes diagnostiseres ved FPG testresultater av 126 mg / dl eller høyere, eller med OGTT resultatene av 200 mg / dl eller høyere.

Behandling

Pre-diabetes er vanligvis behandles med livsstilsendringer, slik som vekttap og kontroll av karbohydratinntak. I noen tilfeller, kan diabetes behandles med de samme livsstilsendringer. Men de fleste diabetikere ta muntlig medisiner eller insulin injeksjoner for å kontrollere blodsukkeret.

Betraktninger

I sjeldne tilfeller, forhøyet blodsukker skyldes en underliggende sykdom, slik som Cushings syndrom. En lege kan kjøre diagnostiske tester for å finne kilden til de høye blodsukkeret.

Hva gjør Forhøyet TSH mener med barn?

TSH, eller skjoldbruskkjertel-stimulerende hormon, er produsert av hypofysen. Når barnets skjoldbruskkjertelen er lite aktiv, øker hans hypofysen TSH produksjon.

Diagnose

TSH nivåene bestemmes av en blodprøve og vanligvis evalueres innen to dager etter testen, ifølge kidshealth.org. Forhøyede nivåer indikerer hypotyreose, eller en underactive skjoldbruskkjertelen.

Symptomer

Symptomer på hypotyreose kan omfatte treg pubertetsutvikling, overdreven trøtthet, forsinket vekst, tørr hud og forstoppelse.

Behandling

Hypotyreose behandles med reseptbelagte skjoldbrusk hormon erstatninger. Disse er designet for å hjelpe barnets skjoldbruskkjertelen fungere skikkelig.

Forebygging / løsning

Det tar vanligvis et par måneder for barnets lege å bestemme riktig dosering av skjoldbrusk medisinering. I mellomtiden vil tilfeldige blodprøver skal gjennomføres. Hvis TSH nivåene er fortsatt forhøyet, vil legen øke dosen av medisinen. Hvis ditt barns TSH nivåene er lave, vil dosen reduseres.

Advarsel

Ifølge kidshealth.org, det er noen få, men sjeldne risiko for TSH blod testing. Ring legen din dersom barnet ditt opplever ørhet, besvimelse, smerter på testing nettstedet og hematom.

Hva er forhøyet Lead nivåer?

Hva er forhøyet Lead nivåer?


Bly fra miljøeksponering eller inntak kan føre til forhøyede bly-nivåer i blodet, målbare med en enkel blodprøve. I det siste, var det mange malinger bly basert, poserer fare for mennesker, spesielt spedbarn som tannet på crib håndtak og vinduskarmene. Barn er spesielt sårbare for virkningene av forhøyede bly nivåer. Bly er giftig for mennesker.

I dag, noen bly produkter fortsatt eksisterer. Lead forblir i vår jord og hjem fra bensin, maling, rør og andre industrielle kilder, poserer fare for forhøyede bly nivåer som kan produsere blyforgiftning.

Historie

Bly var en gang mye brukt i maling, kanskje den mest tilgjengelige kilden av økte bly-nivåer hos mennesker i dag. Eldre boliger som har chipped maling og bly støv gjør det mulig å oppleve forhøyede bly nivåer i blodet, som fører til toksisitet.

Mye drivkraft har blitt oppnådd ved å identifisere ledelsen da et giftstoff og øke innsatsen for å fjerne støv, gamle rør og maling som har forverret seg fra eldre boliger. Maling er ikke lenger produseres med bly.

Bly kan finnes i jord, spesielt i eldre byområder. Barn kan oppleve forhøyede bly nivåer fra å spille i skitt og inntak av det når de legger sine hender til deres munn.

Betraktninger

Forhøyede bly nivåer kan forårsake ingen symptomer før de er så alvorlige at de blir farlige. Akkumulering av bly n blodet er gradvis.

Selv om bly er naturlig i jorden, har det blitt spredt av mennesker. Rotne keramikk og noen smykker også legger til forhøyede bly nivåer i jorda. Bare berøre jord som har ført i den kan øke vår eksponering. Rør, takmaterialer, batterier og ammunisjon inneholde bly, bidra til forhøyede nivåer av bly i miljøet.

Expert Insight

Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, "barns eksponering for bly i boliger som inneholder bly-basert maling og bly-forurenset støv fortsatt et alvorlig folkehelseproblem." The National Health and Nutrition Examination Survey har målt bly i barn siden 1976 som en del av et nasjonalt program for å identifisere forhøyede bly nivåer i miljøet som kan påvirke barn.

Forhøyede bly nivåer har gått ned i løpet av årene, men en liten percenrage barn har fortsatt forhøyede bly nivåer, større enn eller lik 10 mikrogram per desiliter.

Effekter

Forhøyede bly nivåer lik eller større enn 25 mikrogram per desiliter kan forårsake nyre, blod og nervesystem.
Når nivået er høyere, kan døden inntreffe, forvarslet av koma og kramper.

Ti mikrogram tilsvarer omtrent 1/2 kopp. Men det er ingen trygg ledelse nivå som er fastsatt, og svekket læring i barne resulterer i forhøyede bly-nivåer over 10 mikrogram per desiliter.

Forebygging / løsning

Kjenne tegn og symptomer på forhøyede bly-nivåer i blodet. Har jorda i og rundt hjemmet testet. Hvis du kjøper en eldre hjemme, har eldre rør fjernes og forverrede maling erstattet av en profesjonell.

Symptomer hos barn å se opp for er ikke-spesifikke, men inkluderer lærevansker, irritabilitet, forstoppelse, anemi, magesmerter, tap av matlyst, treghet og vekttap. Nummenhet og prikking i hendene, humørforstyrrelser, hukommelsestap, magesmerter og muskelsvakhet kan indikere forhøyet føre nivåer hos voksne.

Se legen din dersom du mistenker at du har forhøyede bly-nivåer i blodet ditt. Din lege kan få en blodprøve for å se om du eller barnet ditt helse er i fare.

Hva er meningen med forhøyet WBC?

Hva er meningen med forhøyet WBC?


Ditt immunsystem er avhengig av riktig nivå av hvite blodceller for å forsvare kroppen mot fremmede inntrengere, som bakterier eller virus. Det finnes imidlertid omstendigheter hvor deres fremstilling kan endres, forårsaker en hvit blodcelle (WBC) telling som er enten for lavt for høy.

Hvite blodlegemer

Hvite blodceller (leukocytter) er spesielle celler som er opprettet i benmargen som er gitt ut i blodet for å bekjempe infeksjoner. Hvite blodceller kan svinge i tall basert på immunsystemets nåværende behov.

Infeksjon

Infeksjoner er en av de vanligste årsakene til at hvite blodlegemer kan bli forhøyet. Som kroppen registrerer en infeksjon, starter det en økt produksjon av hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjonen. Når problemet er blitt lindret, den hvite blodlegemer tilbake til normalen.

Bone Marrow Disease

Visse benmargs sykdommer som påvirker blodlegemer kan også føre til en forhøyet antall hvite blodlegemer. Disse lidelser omfatter akutt lymfatisk leukemi, myelofibrose og polycytemi, ifølge Mayo Clinic hjemmeside.

Drug Interaction

Visse legemiddelinteraksjoner kan også føre til en forhøyet antall hvite blodlegemer. For eksempel, medikamenter inneholdende enten epinefrin eller kortikosteroider har en tendens til å forårsake overproduksjon av hvite blodceller.

Livsstilsfaktorer

Visse livsstilsvalg kan også føre til en heving i dine hvite blodceller. For eksempel, kan røyke sigaretter føre til en økning i hvite blodceller, så mye slik at de kan begynne å aggregere og forårsake vaskulære skader. Konsekvent stress fører til en forhøyet antall hvite blodlegemer i tillegg, som også kan føre til en økt risiko for vaskulære skader.

Røyking og Forhøyet WBC

Røyking og Forhøyet WBC


Røykere kan oppleve en forhøyet antall hvite blodlegemer for en rekke årsaker. Røyking kan forårsake og / eller forverre mange medisinske problemer, for eksempel hjertestans, puste og dental forhold. Sigarettrøyk er også en kjent kreftfremkallende og en ledende årsak til mange ulike kreftformer. Pasienter som lider av disse og andre sykdommer som påvirkes av røyking kan presentere seg med et høyt antall hvite blodlegemer.

Hva er en forhøyet antall hvite blodlegemer?

En forhøyet antall hvite blodlegemer eller hvite blodlegemer, oppstår når hvite blodceller, kalt leukocytter, forsøk på å bekjempe infeksjoner i kroppen. Når kroppen detekterer en infeksjon, er flere leukocytter fremstilt for å bekjempe problemet. Et høyt antall hvite blodlegemer kan også være forårsaket av visse medisiner, stress og vev skade eller betennelse. Røyke alene kan også øke leukocytt nivåer som et kroppslig respons til komponentene i sigarettrøyk. Normale WBC lab verdier spenner fra 4500 til 10.000 celler / ml.

Hjertesykdom

Røyking er en av de viktigste årsakene til hjerte-og karsykdommer i USA. Ifølge American Heart Association, røykere har større risiko for å utvikle aterosklerose, noe som kan føre til hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom og hjerneslag. Aterosklerose, en oppbygging av fettsubstanser i arteriene, oppstår på grunn av forandringer i veggene av blodkar forårsaket av de kjemikalier som finnes i sigaretter. Røykere lider av aterosklerose vil ha en forhøyet antall hvite blodlegemer på undersøkelse på grunn av betennelse oppstår innenfor veggene i blodårene.

Infeksjoner og betennelser

En forhøyet WBC er forventet når infeksjoner eller betennelser oppstår i kroppen. Røykere er utsatt for hyppige luftveisinfeksjoner, bihulebetennelse, kronisk obstruktiv lungesykdom, emfysem og kronisk bronkitt. Sigarettrøyk forverrer også visse tilstander som astma. I tillegg kan røyking føre til tannproblemer som tannråte, tannkjøttsykdommer, oral abscesser og sår, som alle kan resultere i en økt WBC sekundært til enten infeksjon eller hevelse.

Kreft

Røykere er en økt risiko for å utvikle kreft. De karsinogener som finnes i sigarettrøyk er kjent for å forårsake lunge, munn og strupekreft. Røykere er også utsatt for å utvikle bukspyttkjertel, blære, spiserør og nyrekreft. Inflammasjon som skyldes røyking er antatt å være en av faktorene i utviklingen av disse krefttypene, og derfor bør vurderes når en røyke pasient viser en forhøyet antall hvite blodlegemer.

En studie av T. Erlinger, P. Muntner og K. Helzlsouer publisert i "The Journal of Cancer Epidemiology, Biomarkers og forebygging" i 2004 en hypotese om at betennelse & ndash; som reflekteres av forhøyet WBC & ndash; ville være forbundet med økt risiko for kreftdødelighet i en nasjonalt utvalg av amerikanske voksne. Studien fant bevis knytter betennelse (enten forårsaket av røyking eller annen inflammatorisk agent) til en økt kreftrisiko. Studien har også uttalt at tobakksrøyk, "en kjent kreftfremkallende, øker flere markører for betennelse, inkludert WBC. Mens røyking kan ha direkte kreftfremkallende effekter, er det også tenkes at den generelle betennelsesreaksjon utløst av røyking kan øke risikoen for kreft. "

Ting å vurdere

Enten en forhøyet antall hvite blodlegemer har allerede blitt oppdaget i en smoking pasient, er det aldri for sent å slutte å røyke. Ifølge American Cancer Society, slutte før 50 år reduserer risikoen for å dø i løpet av de neste 15 årene i halvparten. Ex-røykere også lider færre sykdommer som bronkitt og lungebetennelse, og vanligvis nyte en bedre livskvalitet enn røykere. Røykere opplever en forhøyet antall hvite blodlegemer bør vurderes av sin lege for å fastslå den underliggende årsaken og nødvendig kurs for behandling.

Forhøyet DHEAS Levels

Dehydroepiandrosteronsulfat (DHEAS) er et kjønnshormon utskilles primært av binyrebarken, den ytre delen av binyrene som ligger på toppen av nyrene. Hormonet produseres i menn og, i mindre grad, kvinner. Hos menn bistår DHEAS utvikling av mannlige sekundære kjønnskarakteristika i puberteten og kan metaboliseres til testosteron og androstendion. Hos kvinner, kan den endres til østrogen. Når binyrene ikke fungerer som de skal, kan en overdoser bli produsert, noe som fører til problemer.

Hvorfor vil du bli testet?

DHEAS nivå er nyttig som en markør for funksjonen av binyrene. Adrenal svulster, kreft og utvidelse av binyrene kan alle føre til overproduksjon av DHEAS. Mens DHEAS nivåer ikke blir rutinemessig målt, symptomer at nivået kan være overdreven kan overtale en lege for å bestille testen. Hos kvinner kan overproduksjon av DHEAS føre menstruasjon å stoppe og føre til utvikling av mannlige egenskaper - overdreven ansikts-eller kroppshår, mannlig mønster skallethet, muscularity eller en dyp stemme. I løpet av barndommen, kan overdreven DHEAS utløse tidlig pubertet hos gutter og tvetydige genitalia og unormale menstruasjonen hos jenter.

Hvordan er testen gjort?

Den DHEAS testen er en blodprøve. For voksne er en nål settes inn i en blodåre til å trekke en blodprøve. For små barn, kan det hende at blodprøven tas fra en finger-stick i stedet.

Mulige skyldige i Forhøyet DHEAS

Høye DHEAS nivåer er ofte knyttet til Cushings syndrom, en tilstand som oftest forårsaket av langvarig bruk av orale steroider. Dessuten forårsaker karakteristiske fysiske tegn som for eksempel en avrundet ansikt og en fettsyre klump mellom skuldrene, kan Cushings syndrom føre til bentap, høyt blodtrykk og diabetes. Forhøyet DHEAS er også knyttet til polycystisk ovariesyndrom. Adrenal svulster føre til at kjertelen ikke fungerer, fører til forhøyede DHEAS nivåer.

Hvordan er forhøyet DHEAS behandlet?

Leger søke å diagnostisere og behandle årsaken. Det kan være alt fra medisiner som balanserer androgen nivåer eller induserer eggløsning til kirurgi for å fjerne en adrenal tumor

Har alle mennesker har symptomer?

Ikke alle vil vise symptomer på forhøyede DHEAS. Fordi menn allerede har maskuline egenskaper, kan det være vanskelig å fastslå de kanskje trenger testing. Kvinner i enkelte etniske grupper kan ha forhøyet testosteron og DHEAS og viser ingen åpenbare symptomer. Også omfanget av mulige symptomer, og alvorlighetsgraden av hver, er unik for hver person med forhøyede DHEAS.

Hvorfor ville puls være forhøyet Under en heteslag?

Ekstrem varme, tilstrekkelig til å føre til heteslag, legger en stor belastning på hjertet. Den puls av noen opplever heteslag er sannsynlig å være forhøyet dramatisk som hjertet forsøker å kjøle ned kroppen.

Heteslag

Heteslag er en alvorlig tilstand som oppstår når kroppens temperatur klatrer til 104 grader F eller høyere. Hvis heteslag ikke er umiddelbart behandles, kan det føre til organsvikt, hjerneskade eller død.

Symptomer

Symptomer på heteslag kan inkludere forhøyet puls, rask pust og kortpustethet, rødme i huden, svakhet og hodepine. Heteslag kan også forårsake en person til å hallusinere eller bli bevisstløs.

Pulsfrekvens

Pulsfrekvens kan øke som følge av varme strøk fordi hjertet begynner å pumpe meget vanskelig å avkjøle legemet. Blod strømmer til musklene og huden for å levere oksygen, og som et resultat, øker pulsfrekvens ennå hjertet har mindre blod til å bevege seg.

Advarsel

Ifølge Merck.com, er sannsynligheten for at heteslag vil føre til døden økt i de som har en pre-eksisterende hjertesykdom.

Behandling

Behandling av heteslag innebærer nedkjøling av kroppen så raskt som mulig. Legemet kan være pakket i is, pakket inn i en avkjølende teppe eller neddykket i kaldt vann.

Hvordan redusere forhøyet kortisolnivå

Selv tenkt på som en fiende av mange, er kortisol et hormon som kroppen trenger for mange formål. Blant annet hjelpemidler det i å regulere blodtrykk, støtter et sunt immunfunksjon og hjelper til å kontrollere glukosemetabolismen. Mens det har en positiv effekt på kroppen når nivåene øker litt, effekten blir negativ når nivået blir for høyt. Høy kortisolnivå kan føre til problemer som høyt blodtrykk og økt magefett, som bærer sine egne helserisiko. Kjent som "stresshormonet", høyere nivåer er vanligvis, men ikke alltid, stress indusert. Det finnes måter å senke kortisolnivå, og selv om det er mange over-the-counter medisiner tilgjengelig i dag som hevder å gjøre dette, de er ikke alltid nødvendig.

Hvordan redusere forhøyet kortisolnivå

eliminere koffein. Dette er kanskje den raskeste måten å redusere kortisolnivå og her er grunnen; en kopp kaffe kan øke kortisol nivåer med så mye som 30 prosent. Når forhøyet, nivåer kan bli forhøyet i opptil 18 timer.

Få en bedre natts søvn. Selv om noen mennesker tror kanskje at de sover godt nok, kan de ikke får den dype søvnen som trengs for å håndtere stress bedre. Hvis du merker at du er trøtt hele dagen eller våkner ofte om natten, prøv å ta melatonin før sengetid. Melatonin er faktisk et hormon som finnes i kroppen som bidrar til å regulere normale søvnmønster. Noen mennesker har ikke nok av det og trenger kosttilskudd.

Få mer mosjon. Dette vil bygge muskelmasse og slipper to viktige hormoner i hjernen som er kjemiske budbringere; dopamin og seratonin. Disse hormonene anses feel good hormoner, og vil bidra til å redusere stress og kortisol nivåer.

Oppretthold blodsukkernivået. Unngå å spise raffinerte karbohydrater, som forårsaker insulin nagler og en økning i kortisolnivå. På den annen side, spise små balanserte måltider med protein og komplekse karbohydrater som hele korn brød og brun ris, vil bidra til å senke kortisolnivå.

Relax. Mange synes at å lytte til en avslapning CD eller meditere kan hjelpe dem med å redusere stressnivået, til slutt redusere kortisolnivået også. En annen øvelse å prøve yoga, da dette ikke bare slapper av deg, men forbedrer ditt sinn, kropp og ånd.

Hva kan skje hvis du har en forhøyet TSH?

Kroppen signaliserer skjoldbruskkjertelen til å heve eller senke produksjonen av TSH, skjoldbruskkjertel hormon. Når en TSH nivået er forhøyet, tyder dette på at skjoldbruskkjertelen ikke utskiller nok hormon, og du har en hemmet skjoldbruskkjertelen.

Potensial

Trøtthet, slapphet og depresjon kan være forårsaket av høye TSH-nivåer. Jo høyere TSH nivåene, jo mer alvorlige symptomene blir.

Hud og Hår

Grov hud og tørt, sprøtt hår kan utvikle seg som TSH nivåene stige.

Effekter

Høye TSH nivåene mener stoffskiftet bremser ned, noe som resulterer i vektøkning.

Følsomhet

Følsomhet for kulde oppstår hos personer med forhøyede nivåer av TSH.

Advarsel

Ubehandlet høyt TSH-nivåer kan føre til høyt blodtrykk og et høyt lipid, eller fett, telling, som er forløpere for hjertesykdom.

Identifikasjon

Legen din vil foreskrive skjoldbrusk medisiner dersom en blodprøve viser at du har høye TSH-nivåer. Dette vil bringe dine nivåer tilbake til det normale området.

Hva er årsakene til forhøyet LDL kolesterol?

Hva er årsakene til forhøyet LDL kolesterol?


Å vite hva kolesterolnivået er og opprettholde sunne nivåer vil bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Noen årsaker til økte nivåer av kolesterol er ikke alltid innenfor din kontroll, mens andre er et direkte resultat av livsstil valg. Det finnes to typer kolesterol at din helse-omsorg leverandøren vil teste for: HDL, eller high-density lipoproteiner, og ldls, eller low-density lipoproteiner. HDL regnes som "gode" kolesterolet, fordi de oppfordrer kroppen til å skille ut kolesterol. Ldls regnes som "dårlige" kolesterolet, fordi de oppfordrer kroppen til å lagre den. Målet er å heve ditt nivå av HDL og lavere nivåer av LDL. Det hjelper å forstå hva som forårsaker en forhøyet LDL kolesterolnivået.

Identifikasjon

Å ha et høyt kolesterolnivå øker risikoen for hjertesykdom og slag. Kolesterolnivået på 200 mg / dL eller høyere regnes som for høyt. Hvis din totale kolesterolnivået er 240 mg / dL eller høyere, blir du vurdert til meget høy risiko. For kolesterol å komme til cellene, de trenger å bli transportert av ldls. Når nivået av LDL er høy, kan det binde med fett og bygge opp i blodårene og tette blodårene dine. Dette reduserer blodstrømmen, og øker sjansen for plakk sprekker. En blodpropp kan danne og blokkere blodstrømmen til hjertet eller hjernen og forårsake et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Ditt ideelle LDL nivået avhenger av din risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Hvis du er på svært høy risiko, kan målet være mindre enn 70. Hvis du har høy risiko, er målet ditt mindre enn 100. Hvis du er på moderat risiko, er målet ditt mindre enn 130. Hvis du er på lav risiko , er målet ditt mindre enn 160.

Diet

Kolesterol er produsert av kroppen din og er også funnet i maten du spiser. Spise mat høy i mettet fett og kolesterol vil øke nivåene av totalkolesterol og dine nivåer av LDL. Det er viktig å lese mat etiketter, som selv matvarer oppført som "helt naturlig" eller "lavt fett" kan inneholde stoffer som øker kolesterolnivået. Foods høy i mettet fett omfatter lever, pølse, Bologna, salami og pølser. Disse kan alle heve LDL nivåer. Helmelk, ost og andre meieriprodukter er ikke gode valg, heller. Du trenger å se inntaket av vegetabilske oljer laget av kokos, palme og kakao.

Røyking

Ifølge American Heart Association, røyking kan senke nivået av HDL, det gode kolesterolet. Røyking gjør det også vanskeligere å trene og få nok fysisk aktivitet. Regelmessig trening er et viktig skritt i å senke LDL nivåer. The American Heart Association sier at når du slutter å røyke, er risikoen for hjertesykdom og slag halvert etter røykeslutt for bare ett år. Din risiko fortsetter å synke før det er så lite som en nonsmoker risiko.

Inaktivitet og fedme

Å være fysisk inaktive kan spille en rolle i å øke nivået av LDL kolesterol. Når du deltar i kardiovaskulær trening, stimulerer du kroppen din til å svare ved å gi mer blod og oksygen til å dekke kroppens behov. Dette bidrar til å gjøre ditt hjerte sterk og holder blodårene dine klart. Å være inaktive kan føre til overvekt. som også øker din risiko. Å være overvektig kan øke triglyserider, lavere HDL og heve LDL nivåer.

Genetikk

Å ha en familiehistorie med høyt kolesterol øker risikoen. Å vite den medisinske historien til dine foreldre, besteforeldre og andre familiemedlemmer vil hjelpe deg å vite risikoen. Studier av American Heart Association viser at fatty buildup i arteriene kan begynne i barndommen og føre til høyere kolesterolnivået i blodet. Dette blir utført i voksen. Å vite denne informasjonen vil tillate deg å velge sunnere livsstil for å motvirke genetisk predisposisjon for høyt kolesterol. I tillegg er det sjeldne lipid lidelse sykdommer som kan bli arvet. Disse forholdene kan føre til høyt total kolesterol, lav HDL og høye triglyserider.

Hva gjør en forhøyet PSA Angi?

PSA er et akronym for "prostata spesifikt antigen," et protein som produseres av prostatakjertelen som deretter utskilt i blodet. En frisk prostata utskiller normale PSA-nivåer av 0,0 til 4,0 nanogram per milliliter (PSA ng / ml) i blod. En irritert, skadet eller syke prostata vil utsondre høyere nivåer. En PSA-test kan avgjøre og oppdage om det er en abnormitet som påvirker prostata.

Kreft Testing

En PSA-test er en blodprøve tatt for å bestemme nivået av PSA i blodet. Kreftceller skiller ut et høyt nivå av PSA derfor en forhøyet PSA avlesning kan foreslå muligheten for kreft i prostata. Men det er andre godartet (noncancerous) prostata forhold som kan føre til en forhøyet PSA lesing også.

Andre årsaker til en forhøyet PSA

En urinveisinfeksjon kan irritere prostata og forårsake en forhøyet PSA. Prostatitt - som er en infeksjon i prostata - steiner i prostata, nylig prostata kirurgi, aldring og godartet forstørrelse av prostata er alle mulige årsaker til en forhøyet PSA lesing.

Diskutere Din Forhøyet PSA

Diskutere resultatene av en forhøyet PSA leser med helsepersonell. Hvis det ikke er noen tegn på kreft, gjenta PSA tester og en DRE vil gjøres for å overvåke og observere for eventuelle ytterligere endringer. Hvis en DRE avslører tegn på en tumor, vil ytterligere testing gjøres. Disse testene kan omfatte en urinanalyse for å se etter en urinveisinfeksjon eller tilstedeværelse av blod, en transrectal ultralyd, røntgenstråler, cystoskopi eller en biopsi av prostata.

Raising PSA nivåer etter Prostate Cancer Treatment

En stigende PSA nivå av en pasient som har hatt behandling for prostatakreft bør diskuteres med legen din. Legen vil vurdere, vurdere og trend pasientens PSA resultater over en periode. I tillegg vil andre testresultater holdes. Hvis det er en unormal DRE resultat, en positiv prostatabiopsi resultat eller en unormal computertomografi, kan rask anbefalinger for videre behandling følge.

Andre PSA Readings og hva de betyr

Menn hvis PSA nivået er hevet til 10,0 ng / ml er en høy risiko for prostatakreft. Ifølge American Cancer Society (ACS) disse mennene har mer enn en 67-prosent sjanse for å bukke under for prostatakreft. PSA-avlesninger på 4,0 ng / ml og 10,0 ng / ml er ansett å være i "grå-sone."

Hva er årsakene til en forhøyet urinsyre nivå?

Ifølge University of Michigan Health System, årsaker til en forhøyet urinsyre nivå inkluderer noen medisinske tilstander, noen stoffer og medisiner, for mye purin i kosten, eller hvor godt kroppen din blir kvitt overflødig urinsyre.

Hva er urinsyre?

Urinsyre former som kroppen bryter ned puriner. Puriner er organiske forbindelser som forekommer naturlig i menneskekroppen som en del av strukturen av gener. Mange matvarer, spesielt kjøtt, er høy i puriner. Selv om det normalt kroppen blir kvitt overflødig urinsyre i urinen, noen ganger kroppens urinsyre blir for høyt, kalles en tilstand hyperurikemi.

Medisinske tilstander

Nyresykdom eller nyreskade kan føre til en forhøyet urinsyre nivå. Andre årsaker er noen typer kreft (inkludert leukemi, lymfomer og multiple myelomer) eller kreftbehandlinger, hemolytisk anemi, sigdcelleanemi, eller hjertesvikt. Flere forhold som kan føre til høyt urinsyre er høyt alkoholforbruk, preeklampsi (en tilstand noen ganger oppleves av gravide kvinner), leversykdommer, fedme, psoriasis, og lav skjoldbrusk funksjon. Høye nivå av urinsyre kan også være forårsaket av sult, feilernæring, blyforgiftning, eller en sjelden arvelig gen lidelse kalt Lesch-Nyhan syndrom.

Narkotika

Narkotika eller medisiner som kan øke urinsyrenivået inkluderer noen diuretika (brukt i behandling av høyt blodtrykk og væskeansamlinger), vitamin C (askorbinsyre), lave doser av aspirin (75 til 100 mg daglig), niacin, den blodfortynnende medikament warfarin (for eksempel Coumadin), noen immunsuppressive legemidler, og noen legemidler som brukes til å behandle leukemi, lymfom, eller tuberkulose.

Puriner

Hvis du spiser for mange matvarer som er høy i puriner, kan kroppen din ikke være i stand til å kvitte seg med overflødig urinsyre. Matvarer med spesielt høye purine nivåer inkluderer innmat (lever, hjerne), rød og viltkjøtt, noen sjømat (sardiner, sild, kamskjell), og øl.

Individuelle forskjeller

Noen menneskers kropper bare produserer for mye eller ikke kan kvitte seg med nok urinsyre.

Hva gjør en Forhøyet C3 Komplement Mean?

Hva gjør en Forhøyet C3 Komplement Mean?


A C3 testen måler visse proteiner i blodet som arbeider med immunforsvaret. Det finnes ni av disse proteinene (C1-C9), men C3 og C4 er de mest måles. Endringer i nivåene av disse proteinene kan være et tidlig tegn på en inflammatorisk prosess eller annet sted i kroppen.

Kronisk betennelse

C3 stiger i forhold til kronisk betennelse, inkludert koronarsykdom og astma, og selv følelsesmessige tilstander som vedvarende sinne, fiendtlighet og depresjon.

Autoimmune sykdommer

Måling av komplement-proteiner kan anvendes til å overvåke resultatet behandling av pasienter med autoimmune sykdommer. Lupus erythematosus kan føre til en C3-nivå under det normale, samtidig som revmatoid artritt, kan den til å stige i blodet, men faller i leddvæske.

Diabetes

Forhøyet C3 nivåer har blitt funnet hos pasienter med diabetes og insulinresistens, men om en forhøyet C3 betyr en økt risiko for å utvikle diabetes er fortsatt ukjent.

Andre betingelser

En C3-test kan også bli brukt i soppinfeksjoner, generaliserte infeksjoner slik som septikemi ("blodforgiftning") og sykdommer forårsaket av parasitter, slik som malaria.

Hva er symptomene på forhøyet kortisolnivå?

Kortisol er et hormon som frigjøres når kropp og sinn oppfatter en trussel. Hvis du er under konstant stress, kan nivåene av kortisol i kroppen din begynne å bygge opp. En mildt tilfelle av forhøyet kortisolnivå kan ikke engang gi noen merkbare symptomer. For dette er en blodprøve som trengs. Kortisolnivå kan være høy for svært lang tid før noen symptomer presentere seg selv. Cushings syndrom oppstår når legemet blir utsatt for svært forhøyede mengder av kortisol, vanligvis over en lang tidsperiode.

Kroppstype

Personer med Cushings syndrom har en tendens til å utvikle en viss kroppstype etter deres langvarig sykdom. De begynner som regel å bli overvektige, bærer det meste av fettet i bagasjerommet mens deres lemmer er mager. En akkumulert mengde fett vanligvis vises på øvre del av ryggen slik at det ser humped. Ansiktet blir veldig rund og rød. Dette er de vanligste symptomene på sykdommen.

Hudproblemer

Hudsykdommer og følsomhet kan utvikle seg over tid. Akne oppstår ofte i ansiktet, og lilla strekkmerker kan vises på ulike områder av kroppen, som mage, bryster og lår. Huden blir også tynnere og mer utsatt for blåmerker.

Muskler og bein

Musklene blir stadig svakere, og pasienten kan begynne å ha problemer med mobilitet. Tonen og styrke musklene lide, noe som resulterer i svake og bortkastede lemmer. Bones kan bli svekket og mer utsatt for brekkasje.

Mental Helse

Endringer i personens mentale tilstand kan oppstå som et resultat av høye kortisolnivåer. De kan oppleve depresjon, angst og paranoia. Insomnia er et vanlig problem.

Andre helseplager

Immunsystemet ser ut til å lide med Cushings syndrom. Pasienter med høyt kortisolnivå er sannsynlig at kontrakten infeksjoner lettere og er utsatt for magesår. Det er også en forhøyet risiko for utvikling av ødemer og hypertensjon. En femtedel av pasienter med Cushings syndrom utvikle en form for diabetes.

Menn og kvinner

Kvinner kan oppleve en uregelmessighet i menstruasjonssyklusen, noen ganger resulterer i fruktbarhet problemer. De kan også legge merke til en økning i veksten av ansikts-og kroppshår. Menn vil ofte oppleve en nedgang i sexlysten som følge av høye kortisolnivåer.

Kan p-piller føre til leverenzymer å være forhøyet?

Kan p-piller føre til leverenzymer å være forhøyet?


Leverenzymer bli forhøyet med betennelse i leveren, noe som har flere årsaker og konsekvenser. Oral prevensjon kan forårsake leverenzym høyde.

Betydning

Forhøyede leverenzymer betegne leverbetennelse og potensiell leverskade. Pasienter med leversykdom har forhøyede leverenzymer. Diagnosen forhøyede enzymer for pasienter som tar p-piller avhenger av andre faktorer knyttet til leversykdom.

Detection

En leverfunksjonstest er en blodprøve som måler nivået av enzymer, så vel som blod clot indikatorer, betydelige for helsen og funksjonalitet av leveren.

Effekt på leverfunksjon

Leveren er ansvarlig for hormon regulering. P-piller påvirker denne funksjonen: østrogen hormoner kan hemme metabolismen av betydelige leverenzymer, øker de enzymer i blodet. Slike økte nivåer kan føre til skader på leveren.

Eksisterende leveren forhold

Kvinner med eksisterende lever forhold, for eksempel hepatitt eller cirrhose bør ikke ta p-piller, og i noen tilfeller kan ikke gis en resept for p-piller, ifølge en Feministiske kvinner Health Center rapport om prevensjon-comparison.info . Dette er fordi slike tilstander er kjennetegnet ved betennelse i leveren, noe som vil forverre med hormon inntak.

Alkoholisme

Leverenzymer vil øke betydelig for pasienter som tar p-piller og drikker mye. Alkoholisme fører til leverbetennelse, og kan føre til leversykdom, og kombinere prevensjon-indusert leverbetennelse og alkohol-indusert leverbetennelse øker den samlede risiko for leversykdom.

Advarsel

Pasienter som tar p-piller bør rådføre seg med lege om lever bekymringer. Leveren er ansvarlig for å utføre mer enn 400 funksjoner per dag, ifølge University of Southern California Department of Surgery, og dens skade eller dysfunksjon fører til en mengde helseproblemer, ofte irreversible.

Hva ville føre til en persons leverenzymer å være forhøyet?

Hvis en lege forteller deg at leverenzymene er forhøyet, så en ting er klinkende klart: det er noe galt med leveren. Det kan være en mild problem, eller noe mer alvorlig; det er mange forskjellige grunner til at en persons leverenzymer kan være forhøyet.

Fatty Liver Disease

Fatty leversykdom er når triglyserider blir forhøyet, noe som fører et overskudd av fett i leveren.

Hepatitt

Hepatitt er en viral, autoimmun lidelse som kan ødelegge leveren.

Skrumplever

Skrumplever oppstår når overdrevent inntak av alkohol har nesten ødelagt leveren.

Diabetes

Diabetes er en sykdom der kroppen ikke kan bruke eller produsere insulin riktig, forårsaker leverskade hvis den forblir ubehandlet.

Cøliaki

Cøliaki er en autoimmun lidelse som påvirker tynntarmen.

Metabolsk leversykdom

Metabolsk leversykdom er når det oppstår uregelmessigheter i kroppens metabolske funksjoner, forårsaker leverskader.

Hva er årsakene til forhøyet Ptt?

Den partiell tromboplastintid test, eller PTT test, er en blodprøve som måler hvor lang tid at en pasient blod tar å koagulere. Leger kan bestille denne testen for pasienter med blødning eller blodpropp lidelser.

Fordøyelsessystemet

Forhøyet TOS resultater kan være forårsaket av malabsorpsjon, et fordøyelsesproblem som begrenser mengden av næringsstoffer som kroppen absorberer fra mat, ifølge US National Library of Medicine.

Vitaminmangel

Mennesker med en vitamin K-mangel kan merke at deres blod tar lengre tid å koagulere, og de kan ha høyere TOS testmålinger.

Hemofili

Hemofili pasienter med hemofili A eller hemofili B kan oppleve store blødninger og problemer med blodpropp som forårsaker et høyt resultat på partiell tromboplastintid test.

Andre årsaker

Forhøyet TOS testresultater kan resultere fra skrumplever, disseminert intravaskulær koagulasjon eller en mangel i et protein relatert til blodlevring kalt faktor XII. Folk som tar blodfortynnende medisiner og pasienter med hypofibrinogenemia eller von Willebrands sykdom kan ha forhøyede resultater på denne medisinske testen.

Normal PTT

Pasienter med normal PTT testresultat vil ta 25-35 sekunder for deres blodet å koagulere.