Digidexo.com

oksygen mangel kryssord

Hookworm Symptomer

Hakeorm er vanlig i utviklingsland som fortsatt ikke tar de riktige sanitære tiltak for å holde deres jord og sand ren. Å diagnostisere et potensielt tilfelle av hookworm, vil en lege bruke en blodprøve, og så vil de undersøke en avføringsprøve for egg og blod. I noen tilfeller, folk med hookworm ikke vise noen symptomer i det hele tatt, mens i andre tilfeller kan symptomene være smertefullt og farlig.

Identifikasjon

Hakeorm er navnet på en tilstand og en parasittisk dyret. En hakeorm er en parasitt omtrent en halv tomme lang som infiserer kroppen normalt gjennom føttene, og deretter gjør sin vei til tarmene og lungene hvor den forårsaker tilstanden kjent som hookworm. Hookworm larver normalt jobbe seg inn i kroppen gjennom føttene, noen ganger gjør et hull i huden for oppføring, og deretter bruke blodet til å komme inn i lungene. En gang i lungene, begynner de å jobbe seg oppover halsen hvor de til slutt slukt inn i fordøyelsessystemet.

Effekter

Noen av de tidlige symptomene på hakeorm skje ved inngangspunkt. Inngangssåret kan bli hovne og kløende og utslett fremhevet av kviser kan begynne å vises. Som hakeorm arbeider seg oppover i luftrøret, vil den begynne å forårsake symptomer som kronisk hoste og anstrengt eller vanskelig å puste som varsles med en pipende lyd. Når hakeorm er i fordøyelsessystemet, vil den begynne å forårsake symptomer som kvalme som kan muligens føre til oppkast, feber, vedvarende magekramper forårsaket av oppblåsthet og gass, diaré, tap av appetitt og blod i avføringen.

Potensiell

En av de mer alvorlige symptomer på hakeorm er anemi. Når parasittene kommer inn i tarmen, de begynner å forårsake indre blødninger som de beiter på veggene i tarmen og kroppens blod. Dette vil føre til et betydelig fall i blod tilgjengelig for resten av legemet, noe som fører til jern-og oksygen-mangel kjent som anemi. Anemi forårsaker symptomer som økt tretthet og en generell følelse av å være syk. Anemi synker nivået av blod, noe som vil føre til at huden begynner å bli hvitt og også bli kaldt å ta på. Dette starter normalt i ekstremiteter, så fingertuppene kan begynne å slå hvit og føler deg kald først.

Forebygging / løsning

En hookworm infestation elimineres gjennom anti-parasitt medisiner som albendazole. Annen behandling vil avhenge av hvor lenge liket ble smittet og hvor mye skade ble gjort. En alvorlig fall i blod vil kreve en blodoverføring, og en lege kan anbefale at pasienten også spise mye protein for å gjenvinne de næringsstoffene tapt under anemi. Siden anemi berøver de indre organer av oksygen, kan det være et behov for å behandle noen av de indre organene i tillegg. For eksempel kan føre til anemi leveren til funksjonsfeil, noe som ville trenge å bli rettet gjennom en separat behandling.

Betraktninger

Den vanligste måten å bli infisert med en hakeorm som skal komme i kontakt med jord eller sand som har avføring eller annet avfall i den. Sanitærtiltak i USA har bidratt til å gjøre hookworm en sjelden tilstand, men i utviklings deler av verden som fortsatt jobber med gode sanitære forhold tiltak, kan hookworm være utbredt.

Hvordan lungene og hjertet jobber sammen for å kontrollere blodtrykket

Lunge Ventilasjon

Pulmonar ventilasjon, mer kjent som å puste, er en av de første ting som finner sted mellom hjertet og lungene. Det gjør at tilsig og strøm av luft som er delt mellom lungene og atmosfære. Denne prosessen utveksler gasser mellom luften utenfor og alveolene som er i lungene. Det er reseptorer i menneskekroppen som kan oppdage noen form for endringer som gjelder bevegelse og trykk. Disse reseptorene kan enten øke eller redusere pustefrekvens. Hvis disse reseptorene registrerer en økning i blodtrykket i sirkulasjonssystemet, oppmuntre de tregere pust og hvis blodtrykket er lavt, har de en tendens til å øke hastigheten på pustefrekvens.

Lunge Diffusion

Den utveksling av gasser mellom lungene og blod er kjent som prosessen med pulmonal diffusjon. Pulmonal diffusjon er også referert til som å være diffusjon kapasitet i biologien, og dette er en måling av lungen samlede evne til å være i stand til å overføre gasser med hell. Hvis det er tilstedeværelsen av enten høy lungeblodstrømmen og eller lave mengder av tilgjengelig oksygen, kan diffusjonen være begrenset med hensyn til hva den kan gjøre. Karbonmonoksid er ikke berørt i det hele tatt noen som helst omstendigheter, og det er heller ikke dens samlede diffusjon. Sykdommer som forekommer i de pulmonale blodkarene, slik som pulmonal hypertensjon, kan føre til en reduksjon av diffusjon. Pulmonal hypertensjon oppstår som et resultat av økt blodtrykk i lungearterien, vene eller kapillærer. Kollektivt, er det kjent som lunge blodkar, og det kan føre til kortpustethet, besvimelse eller svimmelhet. Det kan føre til hjertesvikt hvis den forblir ubehandlet.

Blood Flow

En fire prosent volumet av karbondioksid er tatt fra vev, og deretter sendt til lungene for å bli pustet ut. Karbonmonoksid kan noen ganger forstyrre transporten av oksygen i blodet. Hemoglobin er ansvarlig for levering av oksygen fra lungene til perifere vev. Oksygen mangel kalles hypoksi og hvis det er en fullstendig mangel på oksygen, kalles det anoksi. Stillestående hypoksi kan føre til en redusert blodstrøm og opprettholde normalt arterielt oksygentrykk er kjent som trykk. Lav arterielt oksygentrykk kan føre til lungeødem.

Utveksling av gasser

Den utveksling av gasser mellom vev i kroppen og kapillære blodkar er nødvendig for å opprettholde livet. Uten denne prosessen ville levende vev dø, fordi det ville bli fratatt gassene den må ha for å overleve. Når blodet forlater hjertet, den inneholder molekyler som holder oksygen. Dette oksygen er fordelt over hele kroppen. Et nettverk av meget små kapillærer sørger for at både det arterielle flyt og veneblodstrømmen kommer sammen. Kapillærer er bakgrunnen, hvor gassene blir utvekslet, og dette miljø sikrer at prosessen ikke finner sted. Blodet som strømmer gjennom kapillarene gir næringsstoffer til cellene. Det blir også kvitt avfallsprodukter som kommer fra celle metabolisme. Kapillærer nære kroppen ved å gi de nødvendige næringsstoffer til levende vev som utgjør kroppen.

Interaksjoner

Hjertet, lungene og alle de tilstøtende blodkar virker sammen for å holde sirkulasjonssystemet sunn og arbeider effektivt for å opprettholde livet. De er avhengige av hverandre. Hjertet pumper blod, lungene levere oksygen, og blodkarene bære den nødvendige blod og næringsstoffer som er nødvendig for å holde hjertet og lungene går.

Hva er fordelene med Cesium klorid?

Hva er fordelene med Cesium klorid?


Nyere studier på arbeidene til den prisbelønte nobelprisvinner, Dr. Otto Warburg, tyder på at forbindelser som cesiumklorid kan være svaret for å bekjempe kreft av alle slag og størrelser. Som et resultat av effekten av cesiumklorid på kreftceller blir aggressivt undersøkt. Noen legemidler har selv kommet ut med narkotika og andre produkter som inneholder den sammensatte, og få fram det som en effektiv kreftmedisin.

Cesium klorid og det medisinske feltet

Av natur er cesiumklorid et fargeløst, fast stoff oppnådd ved omsetning av cesiumhydroksid med saltsyre. Dette saltet brukes hovedsakelig for sentrifuge formål. Prosessen med sentrifugering fører til en stigning i molekyl tettheter og brukes for å separere DNA-molekyler med forskjellige densiteter fra hverandre. Radioaktive isotoper eller radioisotoper av cesiumklorid anvendes innen nukleær medisin for å behandle, så vel som å vise effektene av legemidlet i pasienten.

Gjennombrudd i kreftforskning

I det siste, de faktiske årsakene utløser den unaturlig prosessen med kreft formasjon var enten vanskelig å finne eller bare tvetydig av natur. Men med papirene sendt inn av Dr. Otto Warburg, ble viss klarhet oppnådd i forståelsen av kreft forårsaker forhold. Han viste at kreftceller trenger en anaerob miljø for å trives. De kan ikke trives i de normale alkaliske betingelser av kroppen. Derfor er sykdommen resultatet av å erstatte sunn oksygenpuste celler med usunn celler som var avhengig av oksygen mangel celle åndedrett.

Cesium klorid og dens Oxygenating Effects

Cesiumklorid har vist en bemerkelsesverdig evne i å bekjempe og drepe kreftceller. Kreftceller trenger sure forhold for overlevelse, dermed fungerer det sammensatte mot å skape et oksygenrikt miljø for cellene. Det er tre forhold i kroppen vår - alkaliske, sure og nøytrale. Når oksygeninnholdet i en bestemt del er meget lav, da det fører til en sur tilstand. Cesiumklorid går inn i slike områder, og bidrar til å øke oksygen tilsig.

Cesium Klorid sulter kreftceller

Et annet krav for kreft og tumorceller er glukose. Akkurat som resten av kroppen, disse cellene trenger også glukose for sine energibehov. Hvis veien av glukose mot disse cellene kan liksom bli avskåret, deretter kreftcellene til slutt ville visne. Det er blitt vist gjennom forskjellige eksperimenter som cesiumklorid kan blokkere tilgangen av glukose til disse cellene og effektivt stenge dem for godt.

Positive resultater på dyr og mennesker

Denne nye behandling involverer cesiumklorid er også kjent som høy pH terapi. På en rekke anledninger, ble eksperimenter utført på rotter. De ble operert og plassert med kreftceller. Mens den ene gruppe ble etterlatt som det er, ble den andre testgruppen administreres cesiumklorid. Etter to uker, ved å operere på testgruppen, ble det funnet at cesiumklorid behandling viste opptil 97 prosent kurativ effekt i musene, og tilsvarende resultater blir sett med mennesker, også.

Hvordan virker Røyking påvirker et foster?

Hvordan virker Røyking påvirker et foster?

Hvordan virker Røyking påvirker et foster?

Røyking under svangerskapet er aldri en god idé, så det kan sterkt påvirke det ufødte barnet. Den nikotin i sigaretter kan føre til blod spasmer. Fordi blod sendes til placenta via disse arterier, kan disse kramper redusere mengden av oksygen og næringsstoffer for at babyen får. Som et resultat av næringsstoffer og oksygen-mangel, er barnet mer sannsynlig å ha en lav fødselsvekt. Faktisk, kvinner som røyker tungt er dobbelt så sannsynlig å føde en baby som veier mindre enn 5 ½ pounds. I tillegg kan røyking også øke risikoen for for tidlig fødsel, noe som kan føre til helsemessige forhold som metall hemming, cerebral parese og død. Den gode nyheten er imidlertid at kvinner som slutter å røyke innen utgangen av deres andre trimester drastisk redusere risikoen for å få for tidlig eller lav fødselsvekt baby.

Komplikasjoner Risiko

I tillegg til for tidlig fødsel og lav fødselsvekt, røyking er også vist seg å føre til graviditet komplikasjoner. Kvinner som røyker under svangerskapet er dobbelt så sannsynlig å møte kraftig blødning under levering. Denne alvorlige blødninger er vanligvis et resultat av placentaløsning, som oppstår når placenta skiller fra livmoren for tidlig. Babyens oksygen og næringstilførsel er kuttet ut som følge av dette skillet, noe som kan føre til store problemer i både mor og hennes barn. For å minimere risikoen for både pasienter, leger vil ofte velge å utføre et keisersnitt hvis de tror moren opplever morkakeløsning.

Effekter av karbonmonoksid

Karbonmonoksid funnet i sigarettrøyk kan også skade det ufødte barnet. Når en person røyker, han eller hun inhalerer karbonmonoksid, som deretter erstatter oksygen og er gjennomført gjennom blodet via blod røde celler. Som et resultat, ikke fosteret ikke motta noe oksygen, og vil gjøre flere av røde blodlegemer i et forsøk på å øke oksygentilførselen. Hvis fosteret gjør for mange røde blodceller, men kan blodet bli for tykt og kutte av blodtilførselen til det ufødte barnets organer, noe som resulterer i døden.

Long Term Effekter

Selv om noen kvinner som røyker kan føde et friskt barn, på grunn av de langsiktige virkningene av røyking, kan barnet utvikle helseproblemer i fremtiden. Nyere studier tyder på at barn som ble eksponert for sigaretter under svangerskapet er langt mer sannsynlig å utvikle lærevansker og hjernemisdannelser. Så selv om barnet ditt er født uten misdannelser, kan fremtidige helseproblemer oppstår.

Hodepine forårsaket av mangel på oksygen

Cluster hodepine, alvorlig migrene, høydesyke og kullosforgiftning kan ha noe til felles - hodepine forårsaket av mangel på oksygen. Dette kan også forklare hvorfor noen mennesker som lider av panikkanfall få hodepine under disse angrepene, fordi når redd, begynner personen å hyperventilere.

Identifikasjon

Hodepine forårsaket av oksygenmangel kan føre til ikke bare smerter i hodet og øynene, men kvalme, svimmelhet og forvirring. Den mest alvorlige smerter er med cluster hodepine.

Advarsel

Plutselig hodepine og forvirring er også symptomer på slag. Når du er i tvil, ring for akutt medisinsk hjelp.

Forebygging

Karbonmonoksid detektorer kan bidra til å forhindre kullosforgiftning. Noen migrene kan forebygges ved å unngå visse triggere som blinkende lys.

Behandling

Puste fra oksygen tanker har vært kjent for å bidra til å lette den sterke smerter av cluster hodepine og migrene som ikke responderer på medisiner. Det hjelper også med kullosforgiftning.

Spekulasjoner

Når kroppen er ute av oksygen, sender den ut en rekke nødsignaler for å få oppmerksomheten til bevisstheten å gi det mer oksygen. Dette kan være en av årsakene til cluster hodepine.

Reiser

Rick Curtis, regissøren av Outdoor handlingsprogrammet, anbefaler at reisende til heving gå ikke mer enn 10.000 meter på den første dagen og bare 1000 meter hver dag etter. Kroppen vil ha tid til å venne seg til den tynne atmosfæren.

Påvirke av mangel på oksygen til hjernen

Påvirke av mangel på oksygen til hjernen


Hjerneceller dør når sultet for oksygen. Et par minutter uten oksygen til hjernen (cerebral hypoksi) kan raskt føre til symptomer fra forvirring til alvorlig hjerneskade. Disse symptomene krever rask legehjelp for å hindre fullstendig hjernedød.

Cerebral Hypoksi

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) definerer cerebral hypoksi som en mangel på oksygen til hjernen uten tap av tilstrekkelig blodtilførsel.

Årsaker

Hodeskader, hjerteinfarkt, kullosforgiftning, lavt blodtrykk, store høyder, eller choking kan forårsake cerebral hypoksi, ifølge University of Maryland Medical Center.

Milde Effects

Den ninds sier at selv en kort episode av hypoksi kan føre til mangel på koordinasjon og dømmekraft, hukommelsesproblemer og en manglende evne til å ta hensyn.

Alvorlige effekter

Hypoksi som fortsetter i over fem minutter kan føre til anfall, koma, eller en tilstand som kalles hjerne død der høyere hjernefunksjoner opphører, ifølge ninds.

Behandling

Hypoksi behandling avhenger av årsaken til tilstanden; imidlertid, i henhold til ninds, kunstig ventilasjon, medikamenter for å holde hjertefrekvensen og blodtrykket stabilt, og anti-beslag medisiner sammen med akuttmedisinske prosedyrer, bidra til å holde pasienten i live.

Astma og mangel på oksygen

Astma og mangel på oksygen


Astma refererer til en respiratorisk tilstand der lungene ikke får all den luft som er nødvendig til enhver tid. Når folk med astma opplever symptomer, kortpustethet og tetthet i brystet er vanlig. Når disse symptomene blir mer alvorlige, kan det resultere i tap av oksygen.

Astma angrep

Behandling for astma varierer fra piller til inhalasjon. Disse legemidlene vanligvis forebygge symptomer fra å utvide til en full-blåst angrep, men noen ganger er dette ikke nok. Når en astmatiske opplevelser mer alvorlige symptomer eller ikke har tilgang til å redde medisiner, kan en full-blåst astmaanfall oppstår.

Alvorlig angrep

Astmaanfall svekke tilgangen til en lufttilførsel, slik at personen til å oppleve kortpustethet. Den YourLungHealth.org nettside sier at mangel på oksygen under alvorlige astmaanfall kan føre en person til å bli blått og gjengi den personen ute av stand til å snakke.

Resultater

Ved tap av oksygen skjer i en slik grad under et astmaanfall, er umiddelbar medisinsk intervensjon er nødvendig eller personen kan dø. De Health Central nettside sier at nesten alle astmarelaterte dødsfall tilskrevet tap av oksygen som følge av et alvorlig astmaanfall.

Hva er effekten av mangel på oksygen til hjernen?

Hva er effekten av mangel på oksygen til hjernen?


Cerebral hypoksi (redusert oksygentilførsel til hjernen) kan være forårsaket av en rekke forhold, resulterer i en rekke symptomer og til slutt føre til katastrofal skade på hjernen. Umiddelbar behandling er nødvendig for å forhindre alvorlig hjerneskade og død.

Årsaker

Cerebral hypoksi kan være forårsaket av kullosforgiftning, hjerteinfarkt, hodeskade, drukning, kvelende, kvelende, kvelning, anestesi komplikasjoner, røyk innånding, ekstremt lavt blodtrykk, høye høyder, overdose eller et slag.

Symptomer

Milde symptomer er hukommelsestap, redusert oppmerksomhet, dårlig dømmekraft og nedsatt koordinasjon. Alvorlige symptomer er kramper, koma, ingen respons på lys, ikke puster og hjerne død.

Behandling

Behandling i stor grad avhenger av hva som forårsaket cerebral hypoksi. Det er avgjørende å få puste assistanse, væsker og medisiner til både støtte blodtrykket og for å forebygge anfall.

Prognose

Prognosen avhenger av hvor lang tid at hjernen brukt fratatt oksygen og omfanget av hjerneskade som kan ha skjedd. Hjernecellene er svært følsomme for effektene av redusert oksygenering og kan begynne å dø i løpet av fem minutter av oksygentilførselen blir kompromittert.

Hva du kan forvente under Recovery

Under gjenopprettingsprosessen, er det vanlig å oppleve personlighetsforandringer, hukommelsestap, rykninger, muskelspasmer, hukommelsestap og hallusinasjoner.

Komplikasjoner

Komplikasjoner kan omfatte ernæringsmessige mangler, lungebetennelse, liggesår og dyp venetrombose (blodpropp i venene).

Leg Cramps & progesteron mangel

Leg Cramps & progesteron mangel


Leggkramper, plutselige intenst smertefulle ufrivillige sammentrekninger av en eller flere beinmuskulaturen, kan være et resultat av progesteron mangel eller nedsatt progesteron som du nærmer deg overgangsalderen. Progesteron styrer kalsiummetabolismen og produksjon av energi i muskelceller. Syntetisk progesteron i p-piller eller brukes i hormonbehandling for overgangsalderen kan forårsake kramper i bena. Leggkramper er vanligvis milde og forsvinner med riktig fuktighet, kosthold og mosjon.

Funksjon

Progesteron er relatert til muskelmasse og energi. Progesteron mangel produserer energiunderskudd i beinet muskelceller, forårsaker dem til å trekke seg sammen eller krampe. Disse energimangel muskelceller kan fungere som triggerpunkter aktive kramper i andre muskler. Dr. John Lowe forklarer at progesteron har anti-inflammatorisk effekt og fører til at utgivelsen av thyreoideahormoner. Progesteron regulerer cellulær og systemisk vannretensjon og er involvert i produksjon og nedbrytning av kollagen i kneleddet.

Muskelspenninger i kneledd

En NIH studie av effekten av progesteron på utvinning fra kneoperasjon terapi fant at spenning og avspenning av kneleddet er direkte relatert til serum progesteron. Den fremre korsbånd (ACL) er ofte skadet eller revet av idrettsutøvere under plutselige overstrekk i kneet. Den ACL, en av fire store leddbånd i kneet, er festet til den nedre enden av femur i det øvre ben, og dets fibre stige opp til toppen av tibia i det nedre ben. ACL bidrar til å flytte leggen i samordning med låret bein. En NIH studie om kjønnshormoner funnet progesteron reseptorer på den menneskelige ACL. Kvinner er åtte ganger mer sannsynlig enn menn for å skade deres ACL fordi kvinner har mindre og svakere leddbånd og har en tendens til å bruke musklene sine øvre ben mens menn bruker sine leggene.

Graviditet

Leg kramper under graviditet resultat fra progesteron mangel. Progesteron er det viktigste hormonet som styrer homeostase i livmoren. Dr. John Lee forklarer at progesteron gjør endometriet i livmoren mottakelig for egg og klar for embryoet. Progesteron styrer produksjonen av insulin under svangerskapet for å forebygge abort. Frigjøring av progesteron avgjør når barnet vil bli levert. Progesteron spiller en stor rolle i premature fødsler. Under graviditet progesteron er viderekoblet fra morens ben til livmoren, påvirker kalsium metabolisme og energi i muskelcellene av morens ben. Nattlige leggkramper kan være et resultat av en kalium-eller kalsiummangel, eller mangel på blodstrøm inn i de nedre ben.

Fibromyalgi

Fibroself-help.com forklarer involvering av progesteron i konvertering av næringsstoffer inn adenosintrifosfat (ATP) drivstoff. ATP møter energibehovet i muskelen. Progesteron mangel kompromitterer ATP metabolisme, og progesteron regulerte elektrolytter i og utenfor muskelcellene blir forstyrret i en tilstand som kalles fibromyalgi. Den kompromitterte celle metabolismen av fibromyalgi betyr at musklene ikke får nok oksygen, og alvorlig muskeltretthet, ømme flekker, klumper, massene og triggerpunkter forårsaker alvorlige leggkramper.

Progesteron Therapy

Dr. John Lee, forfatter av et gjennombrudd bok om naturlig progesteron, diskuterer progesteron hormonbehandling brukes av menn for å utvikle muskelmasse og styrke. Åtte til 10 mg av progesteron krem ​​forhindrer prostataproblemer hos menn. Dr. John Lee sier at progesteron motsetter østrogen hos kvinner, og er nødvendig for nerve helse og funksjon. Dr. Lee anbefaler 100 mg progesteron per dag for kvinner med fibromyalgi.

Symptomer på jern-mangel anemi

Jern-mangel anemi oppstår når du ikke får nok jern, noe som betyr at kroppen din ikke har nok friske røde blodceller til å frakte oksygen til sin vev. Det kan være forårsaket av kraftige menstruasjonsperioder, indre blødninger eller rett og slett ikke å spise en diett høy i jern. Jern-Anemi kan behandles med en jern supplement eller ved å spise en jern-rik diett.

Svakhet

Personer med jern-mangel anemi vil ofte føle seg svak og utmattet.

Puste Trouble

Kortpustethet, spesielt under trening, er et vanlig symptom på jern-mangel anemi.

Mental State

Konsentrasjonsvansker og irritabilitet er tegn på jern-mangel anemi. Svimmelhet og hodepine er også ofte opplevd.

Pale Skin

Personer med jern-mangel anemi kan merke at huden blir mer blek enn vanlig.

Pica

Pica, eller suget av ikke-matvarer som is, skitt eller stivelse, er et tegn på jern-mangel anemi.

Andre vanlige symptomer

Personer med jern-mangel anemi også kan legge merke til kalde hender og føtter, en sår tunge, en rask hjerterytme og sprø toenails og negler.

Hvordan å bruke oksygen konsentra

Iltkonsentratorer kan være livsforlengende maskiner for mennesker med kroniske pusteproblemer. De tar i vanlig luft som de fleste av oss puster og rense den, slik at det som pasienten får er nesten ren oksygen. Dette, i sin tur betyr oksygen tas ut i blodet, og lungene ikke inneholder noen av de andre gasser som kan forstyrre god oksygentilførsel. Som et resultat, hjertet trenger ikke å virke så vanskelig å opprettholde legemet.

Hvordan å bruke oksygen konsentra

Opparbeidelse av en oksygenkonsentrator

•  Utdanne deg selv om både de negative effektene av for lite oksygenopptak. Disse inkluderer overdrevet tretthet; manglende evne til å konsentrere seg; feil fordøyelse; mangel på cellevekst og vev stimulering nødvendig for å komme seg etter kirurgiske inngrep; dårlig metabolisme og toksin oppbevaring.

Gjenkjenne de positive effektene av mer oksygen inntak. Disse inkluderer en evne til å konsentrere seg med fokus og oppnå mer fysisk aktivitet; en forbedret evne til å bekjempe infeksjoner; forbedret trening og vekttap suksess; forbedret helbredende egenskaper; raskere metabolisme; mer avslappet søvn; stress og vev hevelse reduksjon.

Gjør en avtale med en lege for å se om en oksygenkonsentrator kalles for med medisinsk bekymringer. Ikke hver person med et pusteproblem krever oksygen terapi. De som gjør trenger en resept fra en lege for å få en maskin kjøp.

Finn ut om forsikringen vil dekke kostnadene for maskinen. Hvis ja, bestemme hva - om noen - begrensninger. Hvis ikke, kan finne en annen måte å betale for maskinen. Legen din kan være nyttig i å finne finansieringskilder om nødvendig.

Forskning de ulike iltkonsentratorer tilgjengelig. Arbeid med en ekspert på feltet for å finne ut hvilken modell som er best egnet til dine behov.

Delta på en treningsøkt på bruk av ditt spesifikke oksygenkonsentrator. Noen selskaper vil ha noen komme hjem til deg å trene deg. Andre gir et kurs for deg å delta. Atter andre bare gi en treningsmanual for deg å studere før du begynner oksygenbehandling.

Bruke en oksygenkonsentrator

•  Vær sikker på oksygenkonsentrator er riktig satt opp av en ekspert, en tjeneste som skal leveres som en del av kjøpesummen. Unngå å sette maskinen opp selv uten skikkelig trening på grunn av faren faktorer involvert med denne type utstyr.

8. Slå på maskinen og justere oksygenstrømmen som foreskrevet av legen din. Sett på nesekateter, passer det så utstikkerne er riktig plassert inne i nesen og kanylen sitter godt mot ansiktet og halsen. Bruk munnstykke for hvor mye tid og antall behandlinger foreskrevet. Ikke justere luftstrømmen av maskinen mindre du blir bedt om å gjøre det av legen din.

Slå av maskinen når hver behandling er fullført. Ta av nesekateter. Desinfisere den med alkohol og plasser den i maskinens sporet til tidspunktet for neste behandling.

Stopp behandlingen, slå av maskinen og koble om noen form for problemet oppstår. Kontakt maskinens produsenten eller forhandleren for instruksjoner eller for å avtale en servicehenvendelse etter behov. Ikke koble maskinen til rådet til å gjøre det.

Rengjør og desinfiser de delene av din oksygenkonsentrator jevne følgende instruksjonene fra maskinprodusenten eller forhandleren der det ble kjøpt. Sett på nesekateter regelmessig (to til tre ganger i måneden).

Følg omreisende instruksjonene fra maskinens produsenten eller forhandleren når det er nødvendig å ta maskinen ut av hjemmet. De fleste av disse kildene vil gi individuelle instruksjoner for reiser med fly, bil, til fots eller tog. Hver kan være litt forskjellig, så følg de som er aktuelt for ditt transportmiddel.

Hint

  • Noen oksygenkonsentratorer er kompakte i størrelse og lett bærbar. Oksygenkonsentratorer er ansett som mer økonomisk i det lange løp fordi de ikke krever påfylling. Maskinen går på strøm. Som kan presentere et problem under strømbrudd. De fleste leger anbefaler å ha en bærbar oksygen backup tank på hånden for en slik mulighet. Forsikre deg om at den elektriske selskapet som betjener ditt hjem er klar over at en pasient ved hjelp av oksygenbehandling bor der. Dette vil automatisk bevege deg opp på listen når tjenesten restaurering er nødvendig. Begynnelsen oksygenbehandling betyr ikke at man vil bli knyttet til den på ubestemt tid. I mange tilfeller er det foreskrevet for å øke hastigheten på kroppens evne til å helbrede. Når helingen har foregått, kan det ikke være noe ytterligere behov for terapi. De fleste iltkonsentratorer bruker svært lite strøm - omtrent det samme som et stereoanlegg. Økt oksygenstrømmen i kroppen tillater raskere utløsning av avfallsmateriale fra kroppen. Visse typer av bakterier, sopp og virus ikke kan overleve i et oksygenrikt system. Oksygen øker motstanden for visse typer infeksjoner. Oksygen kan faktisk nøytralisere visse typer av syrer i kroppen.
  • Pass på at maskinen er riktig jordet og hektet opp med riktig mengde spenning til enhver tid. Hvis du er i tvil, ta kontakt med maskinens produsenten eller forhandleren for instruksjoner. Ikke bruk skjøteledninger på oksygenkonsentrator som det kunne avbryte flyten av strøm til maskinen. Oksygen er brannfarlig så holder maskinen borte fra enhver form for flamme; selv at så lite som en sigarett. Bruk bare oksygen i et område som har god ventilasjon og en skikkelig luftstrøm rundt kompressoren for å unngå kondens. Ikke la vann komme i kontakt med en oksygenkonsentrator, fordi det er ikke vanntett og kan bli skadet eller ødelagt. Ikke bruk sedativa eller drikke alkohol under oksygen terapi behandlinger. De kunne få deg til å handle irrasjonelt og hindre riktig bruk av utstyret. Ikke bruk andre elektriske apparater mens du bruker oksygenkonsentrator. Unngå oljebaserte hud produkter. Visse typer av disse produktene kan føre til at maskinen korte eller gnist, som kan føre til brann.

Hvordan virker Vitamin B-12 mangel anemi påvirke helsen?

Hvordan B vitaminer Work

B-vitaminer er en gruppe vannløselige vitaminer som arbeider sammen for å bryte ned karbohydrater, fett og proteiner, og er bra for muskel tone, hår, negler, hud, lever, øyne og munn. Det er åtte B-vitaminer som arbeider sammen for å hjelpe til normal funksjon av hjernen og nervesystemet. Vitamin B-12, også kjent som cyanokobalamin, er viktig for metabolismen av alle kroppens celler, inkludert produksjon av røde blodceller som frakter oksygen gjennom kroppen din.

Årsaker og symptomer på vitamin B-12 mangel anemi

Vitamin B-12 mangel anemi oppstår når fordøyelsessystemet ikke absorbere vitamin. Andre medisinske tilstander som magesår, Crohns sykdom, cøliaki, innvollsparasitter eller tidligere gastrointestinal kirurgi kan være grunner til at fordøyelsessystemet ikke er i stand til å fordøye B-12 vitamin. Når kroppen din ikke har nok vitamin B-12, er det en mangel på røde blodceller til å frakte oksygen gjennom kroppen din, noe som resulterer i anemi. Vitamin B-12 mangel kan også skyldes ikke konsumere nok mat som inneholder vitamin. Hvis du har en vitamin B-12 mangel, kan noen symptomer inkluderer tap av matlyst, tretthet, prikking eller nummenhet i hender og føtter, diaré, kortpustethet, blekhet, sår munn eller blødende tannkjøtt, depresjon, dårlig hukommelse og en nedskrivning av mentale funksjoner. Siden B-vitaminer er viktig for hjernen og nervesystemet, har en vitamin B-12 mangel kan være ekstremt farlig avhengig av alvorlighetsgraden. Hvis venstre ubehandlet, kan irreversibel skade gjøres til hjernen og nervesystemet.

Diagnose, behandling og forebygging

En lege vil utføre en fysisk eksamen, stille spørsmål om dine symptomer og sykehistorie og utføre en komplett blodprosent test for å sjekke antall røde blodlegemer og for å se om du har en vitamin B-12 mangel. En urinprøve kan også tas så vel som en test for folat-mangel, som kan utvise symptomer som ligner på B-12 mangel. Hvis du har vitamin B-12 mangel, behandlinger inkludere får vanlige skudd av vitamin B-12 i armen eller andre muskel eller ta doser i pilleform. Du kan diskutere hvilken behandling alternativet er best for deg med legen din. De med vitamin B-12 mangel anemi vil måtte ha behandling for resten av livet for å sikre sine organer få nok av vitamin. De fleste mennesker er i stand til å hindre en mangel på vitamin B-12 ved å forbruke matvarer beriket med vitamin eller ved å ta vitamintilskudd. Matvarer som inneholder tilstrekkelige mengder av vitamin B-12 er meieriprodukter som melk og egg, fisk, kjøtt, fjærkre og forsterkede frokostblandinger.

Vitamin B 12 mangel Symptomer

Vitamin B12, også kjent som kobalamin, er kritisk for en sunn nervesystemet og tilstrekkelig av røde blodlegemer. Mat som inneholder kjøtt, fjærkre, fisk, egg, meieriprodukter og andre animalske-baserte matvarer er rike på vitamin B12. Imidlertid kan personer med næringsopptak problemer og strenge vegetarianere noen ganger ikke får nok vitamin B12, og kan utvikle symptomer på en næringsmangel.

Anemi

Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd, folk som ikke får nok vitamin B12 kan utvikle anemi, noe som betyr at nivået av røde blodlegemer i kroppen synker for lavt. På grunn av anemi, kan vev i kroppen har problemer med å få tilstrekkelig oksygen.

Tretthet og svakhet

Ikke får nok vitamin B12 kan gjøre en person føler seg unormalt trett og svak.

Forstoppelse og Tongue Sårhet

Vitamin B12-mangel kan føre tungen sårhet og forstoppelse, noe som kan oppstå på grunn av betennelse i magen, ifølge Oregon State University Linus Pauling Institute.

Tap av matlyst og vekttap

Ikke å ha nok vitamin B12 i kosten kan undertrykke en persons appetitt; i sin tur, fordi han er mindre tilbøyelige til å spise, kan vekttap forekommer.

Nevrologiske endringer

Personer med vitamin B12 kan oppleve prikking følelser i hender og føtter, føler klønete og snubler når du går eller blir forvirret og deprimert. Disse nevrologiske endringer skjer fordi vitamin B12 er avgjørende for et sunt nervesystem, viser forskning fra American Academy of Family Physicians.

Tegn og symptomer på en vitamin B12 mangel

Vitamin B12 er et næringsstoff som kroppen benytter for å holde nervesystemet sunne, og å skape friske røde blodlegemer til å transportere oksygen til resten av kroppen. Benmargen bruker vitamin B12 for å lage røde blodceller, og deretter fordele disse cellene til de organer som trenger dem. En mangel på vitamin B12 er vanligvis diagnostisert med en fysisk undersøkelse og en blodprøve.

Nevrologiske symptomer

Kroppen trenger de ulike B-kompleks vitaminer for å opprettholde et sunt nervesystem. Uten tilstrekkelig vitamin B12 i kosten din, vil du begynne å merke endringer i humøret, og du vil også begynne å utvikle angst for hva som synes å være noen grunn i det hele tatt. Du kan finne deg selv å bli engstelig eller nervøs på tilfeldige øyeblikk, og du kan også oppleve en økning i din følelse av bekymring og frykt. Det er også mulig at depresjon kan stilles inn i tillegg. Du kan også begynne å oppleve forvirring og hukommelsestap. Du kan også begynne å få prikking følelser i hendene og føttene som kan føre til nummenhet.

Fatigue

En av symptomer på mangel på vitamin B12 er tretthet selv etter sove i flere timer. Du kan utvikle en mangel på konsentrasjon på grunn av fortsatt tretthet, og du kan føle deg sliten hele tiden. Du kan også legge merke til at din evne til å sove kan bli hindret i tillegg. Du kan finne det vanskelig å sovne, og når sover du kan våkne opp på tilfeldige øyeblikk gjennom hele natten.

Fordøyelsessymptomer

En mangel på B12 vitamin vil begynne å vise seg i matvaner, og også i noen svært ubehagelige bivirkninger på fordøyelsen. Du kan begynne å miste appetitten, og når du slutter å spise kan du begynne å oppleve vekttap. Du kunne ha bouts med diaré, og du kan også begynne å oppleve halsbrann. Du kan få følelser av kvalme som kan føre til oppkast. Du kan også begynne å oppleve problemer med oppblåsthet og gass. Det kan også være bouts med forstoppelse.

Farge

Hvis du lider av en mangel på vitamin B12 og deretter kan du begynne å legge merke til huden din får blek og kalkholdig. Tungen kan også bli en lysere rød, og det kan også begynne å bli tykkere.

Liver

Ett av symptomene på vitamin B12-mangel er en forstørring av leveren. Dette kan begynne å forårsake smerte i midten av ryggen, og det kan også føre til ubehag i magen også. Leveren er normalt det organ som lagrer vitamin B12 for kroppen, så hvis leveren ikke lenger fungerer som den skal da vitamin B12 ikke er å nå de organer som trenger det. Et av de områdene som trenger vitamin B12 er tarmer. Uten vitamin B12 avføring kan bli smertefullt.

Vitamin B12 mangel Farene

Ifølge American Academy of Family Physicians, rundt 15 prosent av voksne 65 og eldre lider av vitamin B12 mangel. Ikke å ha nok av dette vitaminet fører til en rekke medisinske komplikasjoner.

Funksjon

Vitamin B12 er viktig for produksjonen av nerveceller og oksygen-bærende røde blodlegemer. Vitaminet spiller også en rolle i å gjøre DNA, som er byggesteinen for alle nye celler, ifølge Mayo Clinic.

Kilder

Foods høy i vitamin B12 inkluderer lever, fisk, kjøtt, fjærfe, meieriprodukter, forsterkede frokostblandinger og egg. Syntetiske B12 kosttilskudd er også tilgjengelig i pilleform.

Dosering

Voksne i alderen 14 og over krever 2.4mcg per dag, med gravide kvinner som trenger litt mer på 2.6mcg.

Årsaker

Ofte, vitamin B12 mangler oppstår på grunn av dårlig kosthold, men vegetarianere og veganere er også utsatt for mangler siden B12 finnes hovedsakelig i kilder til animalsk protein. Også medisinske faktorer, som pernisiøs anemi, som forårsaker magen til feil absorbere næringsstoffer, kan føre til B12-mangel.

Risiko

Vitamin B12-mangel fører til en rekke mulige problemer, inkludert irritabilitet, personlighetsforandringer, svekket hukommelse, demens, depresjon, psykose, vanskeligheter med å opprettholde balanse, forvirring, dårlig hukommelse, nerve smerte og prikking i fingre og tær. Mangler også utgjøre en risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt, nerveskader og mangel på viktige røde og hvite blodlegemer, samt blodplater.

Tegn på mangel på jern

Tegn på mangel på jern


Å spise et variert og balansert kosthold gir de fleste med den nødvendige jern kroppen deres behov. Gode ​​kilder til jern er nøtter, tørket frukt, hele korn, kjøtt, mørkegrønne bladgrønnsaker og bønner. Spinat er en god kilde til jern. Imidlertid bør spinat spises med mat som inneholder jern-absorpsjon forsterkere som tomater. Te og kaffe inneholder polyfenoler som kan bindes til jern. Når dette skjer, er det vanskeligere for kroppen å absorbere jern.

Mangel på energi

Jern er et viktig mineral, som betyr et sunt kosthold må inneholde jern. Jern bidrar til røde blodlegemer for å bære oksygen rundt kroppen. Jern er viktig for generell velvære og energi. Mangel på jern kan føre til jernmangel. Uten nok jern, musklene blir mindre oksygen, noe som fører til mindre energi. Anemi er en nedgang i antall røde blodceller.

Vanlige symptomer

I de tidligere stadier, en person som vanligvis ikke opplever noen symptomer. Med tiden kan det mangel utdype og personen kan oppleve tretthet, blek hud, kortpustethet, svimmelhet, kalde hender og føtter, hodepine, søvnvansker, og svakhet. En persons negler kan bli tynn og hvit. En persons immunsystem vil bli svak, og mange lider har lavt blodtrykk når du bytter fra sittende til stående. Kvinner kan oppleve alvorlige menstruasjonssmerter, og barn kan mangel på matlyst.

Alvorlig Anemi

Det finnes mange forskjellige typer anemi og jernmangel er den vanligste typen. Kroppen trenger jern for å produsere flere blodceller, og en mangel på en jern kan føre til utvikling av anemi. Langsiktige konsekvenser av mangel på jern er en brennende følelse i tungen og sprøtt hår, og tørrhet i munn og svelg. Alvorlig anemi kan resultere i brystsmerte og hodepine. Leg smerte er også vanlig. En person med alvorlig mangel på jern kan besvime og oppleve en rask puls.

Diagnostisere av Symptomer

Mange av symptomene på mangel på jern har en generell karakter, og en lege bør konsulteres for å utelukke andre helseproblemer. En blodprøve er nødvendig for å diagnostisere jernmangelanemi, og en analyse av de røde blodlegemer er vanligvis inkludert. Et balansert kosthold er den beste forebygging for jernmangel og vitamin C bidrar til å absorbere jern fra maten. Effekten av absorpsjonen av jern er best når vitamin C er kombinert med grønnsaker som inneholder jern, slik som watercress og spinat.

Foods som leverer ekstra oksygen

Foods som leverer ekstra oksygen


Oksygen er et ekstremt viktig molekyl for kroppen. Den brukes av kroppen for oksidasjonsreaksjoner, hvor legemet er forsynt med energi for å utføre nødvendige funksjoner. Selv om matvarer ikke direkte levere oksygen til kroppen, påvirker de andre faktorer som forbedrer oksygen absorpsjon og transport i blod og vev. Disse matvarer er helt annerledes og hjelpe tilførsel av oksygen på ulike måter.

Jern-rik mat

Jern i kroppen festes til hemoglobinmolekyler. Hemoglobin er et protein som transporterer oksygen fra lungene til forskjellige vev i hele kroppen. Jernet i hemoglobin settes til oksygenmolekylet og holder den som hemoglobin reiser over hele kroppen. Mangel på jern vil resultere i dårlig oksygentransporten i hele kroppen, noe som kan føre til anemi. Anemi kan føre til tretthet og føre til sykdom. Matvarer som inneholder mye jern inkluderer biff leveren, blåskjell, kalkun og reker.

Foods høy i antioksidanter

Antioksidanter er ofte brukt for å holde huden ser ung. Når kroppen utfører mange av de normale oksidasjon kjemiske reaksjoner, er frie radikaler ofte opprettet som produkter. Disse ustabile elektroner spille en rolle ved senere forårsaker celleskader. Antioksidanter virker ved å redusere antall frie radikaler i kroppen. Som et resultat, ser huden din yngre og immunsystemet ditt er mye sterkere. I tillegg, antioksidanter utvide blodkar. Denne økte blodstrømmen fylles huden og samtidig forbedrer transporten av oksygen i hele kroppen ved å tillate lettere bevegelse av hemoglobinmolekyler. Mat høyt på antioksidanter inkluderer jordbær, appelsiner, spinat og paprika.

Essensielle fettsyrer

Essensielle fettsyrer, også referert til som vitamin F, forbedre oksygenkapasitet av hemoglobin. Disse fettsyrene er også spesielt kalt omega-3 og omega-6. Siden kroppen ikke produserer disse fettsyrene naturlig, må du innlemme matvarer høy i dem for å øke oksygen fraktet til cellene. Den beste maten for essensielle fettsyrer er avokado, valnøttolje og fiskeolje. Fiskeolje kan tas som et supplement.

Hvordan øke blod oksygen nivå

Alle cellene i kroppen din trenger oksygen for å fungere fullstendig. Hjernen din for eksempel bruker omtrent 25 prosent av det totale oksygenopptak. Når kroppen er ute av oksygen, kalles en tilstand hypoksi sett i forårsaker uønskede sirkulasjonsproblemer, luftveisproblemer og tretthet. Mangel på oksygen kan også føre til psykiske problemer som kortsiktig hukommelsestap og dårlig dømmekraft. Men å øke oksygen i blodet kan hjelpe kroppen din å fjerne skadelige giftstoffer og gjøre deg mer energisk og våken.

Bruksanvisning

Fremgangsmåte for å ta

•  Oppnå riktig holdning. Slumping fremover, avrunding skuldrene og lute er eksempler på dårlig holdning. Dårlig holdning kan redusere oksygenopptak. Stå rett. Øv rulle skuldrene tilbake mens du presser brystkassen. Du kan øke din lungeoksygenopptak med riktig holdning. Se You Tube linken nedenfor for en video på god holdning.

Konsumere komplekse karbohydrat matvarer som korn, bønner og grønnsaker. Disse forbedre sirkulasjons systemets oksygen celler i kroppen, så vel som deres evne til å transportere dem. Spis dette ofte på daglig basis.

Ikke pust passiv røyking og unngå røyking alle sammen. Nikotin i tobakksprodukter øker blodets karbonmonoksid, som reduserer oksygen tilgjengelig for riktig kroppsfunksjoner.

Øvelse hver dag. Trening øker blodvolumet, og dermed øke oksygen i blodet. Begynn en øvelse programmet umiddelbart for å oppleve en umiddelbar økning i oksygen. Tren minst 30 minutter om dagen.

Gjør yoga puste. Gjør yoga daglig kan hjelpe deg å styrke lungene, slik at mer oksygen inn i blodet ditt til å bli sendt gjennom kroppens celler. Se You Tube linken nedenfor for en video.

Tips og advarsler

  • Rådfør deg med din lege før du starter naturlig terapi eller et treningsprogram.

Hvordan få mer oksygen i blod og kropp

Hvordan få mer oksygen i blod og kropp


Flyten av oksygen til alle deler av kroppen din er et spørsmål om liv og død. Tilstrekkelig oksygen i blodet betyr at de røde blodcellene, er 95 til 100 prosent mettet med oksygen, ifølge Harvard Health Publications. Blodet oksygennivået er lett anslått av et pulsoksymeter, som klipp på fingeren. Den arterielle gass test, som krever å ta en liten mengde blod fra en arterie, ikke en vene, er en mer nøyaktig måte for å måle oksygenmetning. Du kan øke oksygenmetning nivå.

Trening

Øvelse øker mengden oksygen i blodet og kroppen ved å øke hjertefrekvensen og lungekapasitet. Regelmessig trening forbedrer hjertefunksjon og muskel tone, noe som forbedrer blodsirkulasjonen og levering av oksygen til alle deler av kroppen din. Selv folk som lider av lav oksygenmetning på grunn av kroniske sykdommer som KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) kan øke blod oksygen nivå med trening. Pasienter på oksygenbehandling vil være i stand til å redusere mengden av oksygen er nødvendig.

Deep Breathing

Dype pusteøvelser øker blodoksygennivå. Pust inn sakte, holder pusten så lenge du kan. Utvide lungene og også bruke magen når du inhalerer. Puster langsomt gjennom munnen. Gjenta fremgangsmåten i minst flere minutter. Utføre daglige pusteøvelser mens stående, sittende eller liggende.

Oxygen-Rich Air

Komme utendørs er en fin måte å øke blodoksygennivået. Trær og planter ta i karbondioksid og slipp oksygen. Unngå karbondioksid-rik luft og annenhånds røyk-forurenset luft. Øk mengden av frisk luft i ditt hjem, kontor og bil for bedre oksygentilførsel i blodet.

Vitaminer

Oksygen binder seg til hemoglobinet i de røde blodcellene. Alt som fremmer eller øker hemoglobin eller røde blodlegemer kan øke oksygennivået. Vitamin B12, folsyre og vitamin C er nødvendig for produksjonen av røde blodlegemer. Mangel eller lavere enn normalt mengder av disse vitaminer fører til anemi, lavt antall røde blodlegemer konsentrasjon. Anemi er preget av bleke eller gulaktig hud, kortpustethet og mangel på velvære. Mangel på vitamin C, B12 eller folsyre oppstår hvis kostholdet er mangelfull i disse vitaminene eller hvis kroppen din er i stand til å absorbere dem som forekommer i tarmlidelser og andre sykdommer. Enkelte reseptbelagte medisiner kan føre til vitaminmangel, og røyking forstyrrer vitamin C absorpsjon.

Oxygen Therapy

Når blodoksygennivået er for lavt på grunn av sykdom, kan du trenger oksygenbehandling. Under oksygenbehandling, får du din oksygen med nasal rør eller en ansiktsmaske fra et metall eller annen type beholder. Hvis du har en kronisk tilstand som KOLS, kan du bruke oksygenbehandling hjemme. Oksygenbehandling reduserer tretthet, forbedrer søvn og kortpustethet. Bærbare oksygenbehandling enheter tillate deg å gå videre med de fleste av dine daglige aktiviteter.

Hvor lenge kan hjernen overleve uten oksygen?

Den menneskelige kroppen trenger oksygen for å opprettholde seg selv. Reduksjonen av oksygen til minst ett kroppsdel ​​er kjent som hypoksi. Den totale mangel på oksygen som er kjent som anoksi. Hjerneceller er ødelagt etter 4 til 6 minutter uten oksygen. Når flyten av oksygen til hjernen er helt avskåret, vil en person mister bevisstheten i løpet av 10 sekunder. Utvidet hypoksi fører til hjerneskade og til slutt død.

Årsaker

Hjernen er kroppens største bruker av oksygen, selv om det gjør opp mindre enn fem prosent av kroppsvekten. Hjernen forbruker 20 prosent av kroppens behov for oksygen. Cerebral hypoksi er mangel på behov for oksygen til hjernen. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er det flere årsaker til cerebral hypoksi, og de fleste er relatert til ulykker eller helsemessige komplikasjoner. Disse inkluderer røyk innånding, hodeskade, choking, kullosforgiftning, drukning, overdose, slag og kvelning.

Symptomer

Symptomer i tilfeller av mild cerebral hypoksi er uoppmerksomhet, dårlig beslutningstaking og uncoordination. I alvorlige tilfeller av hypoksi, vil en person ikke svarer og faller i koma, slutter å puste og ikke reagere på lys. Når det bare er blodtrykk og et hjerteslag, kan personen være hjernedød.

Komplikasjoner

Mangelen på oksygen til hjernen kan føre til en person går inn i en vegetativ tilstand hvor personens kroppsfunksjoner som pust eksisterer fortsatt, men personen er ikke svarer. Flertallet av pasientene som kommer til denne tilstanden ofte dør innen ett år, ifølge Shands Healthcare, som er tilknyttet University of Florida Health Science Center. Hvor lenge en person overlever etter å ha fått oksygenmangel varierer etter hvor mye behandling er gitt for å hindre andre medisinske problemer. Komplikasjoner kan også inkludere liggesår, lungebetennelse og utvikling av vein propper.

Forebygging / løsning

Siden hypoksi ofte oppstår uventet, er tilstanden vanskelig å avverge. Forebygging ofte er avhengig av hva som forårsaker tilstanden. Men utføre HLR umiddelbart på en person som lider av hypoksi kan være en livreddende behandling. Hvis noen lider av hypoksi, få medisinsk behandling umiddelbart ved å ringe 911.

Prognose

Utsiktene for noen som har lidd av oksygenmangel, avhenger av hvor lenge personen gikk uten oksygen, og om hjerneskade inntraff, sier National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Folk kan vanligvis foreta en full gjenoppretting hvis de var bevisstløs et øyeblikk. Jo mer tid en person bruker i en bevisstløs tilstand, jo mindre er sjansen for en full gjenoppretting. Mens utvinne, kan en person lider av psykiske og nevrologiske skader, blant annet hukommelsestap, hallusinasjoner og muskelspasmer.