Digidexo.com

lys mørk strek på neglen

Hvordan Les neglene for mulige helsemessige problemer

Hvordan Les neglene for mulige helsemessige problemer


Nøytrale negler kommer i en rekke former, teksturer og farger. Disse feil og avvik kan være arvelig i naturen, men de kan også være et vindu inn i kroppen din helsetilstand. Nedenfor er noen spiker opptredener og de medisinske forhold som kan være forbundet med det.

Bruksanvisning

En sprø negler som har forskjellige rygger og er konkav i utseende kan være en indikator på jernmangel.

Nail senger som er rødt kan være en indikator for hjertesykdom

Halv og en halv fargelegging, halvt rosa og halvt hvit kan være forårsaket av nyresykdom.

Føflekkreft kan gjøre mørke streker under neglen.

Er spikeren senger hvit eller lys? Dette kan være et tegn på blodmangel.

tykk, gulaktig negler som er sentvoksende, eller en smertefri økning av vev rundt fingrene ender, eller spiker inversjon kan være en indikator på lungesykdom.

Psoriasis kan føre til en rislende eller fordypninger i negleoverflaten.

Hvis neglene har en svak rødme på basen og er gulaktig, kan dette være en indikator på diabetes.

Tips og advarsler

 • Neglebåndene er det som sel ut eksterne organismer fra å komme inn kroppen på neglene. Hyppige manikyr som presser tilbake og skåret bort dette segl invitere infeksjon.
 • Mange vanlige spiker lidelser stammer fra soppinfeksjoner, som kan føre til at neglene til å sprekke, skrelle, og endre farge og tekstur. Se din lege eller hudlege for bestemmelse.
 • Utseende indikatorer sitert er på ingen måte ment å diagnostisere enhver helsetilstand. Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående utseendet på neglene, eller du mistenker at du kan ha en sykdom forbundet med nevnte utseende, bør du oppsøke lege.

Hva er årsaken til hvite linjer og rygger i neglene?

Hva er årsaken til hvite linjer og rygger i neglene?


Akkurat som huden, neglene er et barometer for generell helse. Marks og fargeendringer kan være et tegn på underernæring eller sykdommer - fortid, nåtid og fremtid. De fleste rygger og hvite linjer er et signal om noe mer skummel enn liten spiker skade, men av og til, de indikerer noe som bør sjekkes ut av en medisinsk faglig.

Leukonychia

Hvitt spiker eller leukonychia, er forårsaket av tilstedeværelsen av neglesengen av parakeratotic celler som ikke reflekterer lys. Disse gjør neglen eller deler av den vises hvitt. Hvite striper på neglene er kalt "delvis leukonychia" og kan være enten travers - over spiker - eller langsgående. Linjene ikke nødvendigvis vises på hver spiker. Partiell leukonychia kan også være en fase av den totale leukonychia og vises som et resultat av å ha lidd tuberkulose eller Hodgkins sykdom.

Årsaker

Traverse delvis leukonychia vises ofte på neglene av kvinner og er vanligvis forårsaket av matrix traumer under manikyr. Årsaken hvite linjer på tåneglene er ofte tilskrives dårlig tilpasset sko. I svært sjeldne tilfeller er disse linjene er et tegn på arsenikkforgiftning og kalles "Mees 'linjer." Andre forhold som kan føre travers hvite linjer inkluderer herpes, meslinger og malaria. Langsgående hvite linjer kan være forbundet med Darier sykdom.

Ridges

Langsgående riller på neglene kan være noe mer enn et tegn på alder, ifølge Jessie Lowenfelt, av McGill University. Den neglesengen i seg selv er anordnet i parallelle linjer som løper i retning av vekst. Som vi alder, disse linjene blir mer fremtredende. Horisontale rygger eller "Beau linjer," vises etter alvorlig fysisk eller følelsesmessig sykdom har hindret spiker vekst. Disse rygger vil etter hvert vokse ut i ca seks eller syv måneder, noe som er omtrent den tiden det tar for en helt ny spiker til å vokse.

Forebygging

For å hindre rygger og hvite linjer på neglene, er det viktig å spise et sunt godt balansert kosthold, sier Lowenfelt. Spiker krymper og sveller i vann, noe som gjør dem sprø. Gummihansker kan beskytte negler og fuktighetskremer og cuticle krem ​​vil bidra til å holde dem næring. Neglelakk stopper negler fra "puste", og neglelakkfjerner bør brukes med måte, som det er svært tørking. Viktigst, bør manikyr være milde.

Helseproblemer Fra Nail Biting

Onychotillomania er en tilstand med overdreven eller vanlige spiker biting. I «Sykdommer i Nails og deres ledelse," forfattere R. Baran og Rodney PR Dawber forklare at 60 prosent av barna er spiker biters, 45 prosent av tenåringene engasjere seg i vane, og at antallet voksne som biter negler er betydelig mindre. Nail bite er ofte en dårlig vane at folk tar opp som en måte å lindre angst eller følelsesmessige spenninger. Loven av spiker biting kan bli obsessive, og repeterende spiker biting kan forårsake sekundære helseproblemer.

Paronychia

R. Baran og Rodney PR Dawber forklare at sekundære infeksjoner av periungal vev rundt negler er en vanlig forekomst i spiker biters. Repetitive spiker biting bryter ned fingernegl strukturer og kan forårsake en infeksjon under vev på hver side av neglen. Infeksjonen er ofte ledsaget av inflammasjon og irritasjon.

Akutt paroncychia er forbundet med enorm smerte, varmen av infisert vev, rødhet og hevelse; det er forårsaket når en bakterie er gitt anledning til å invadere huden din gjennom spiker skader forårsaket under prosessen med spiker bite. Kronisk paraonychia er en tilstand der du utvikle en infeksjon i negl sakte overtid, og det er forbundet med rødhet, ømhet og hevelse som utvikler seg gradvis. Denne type infeksjon er ofte forårsaket av candidiasis overvekst, og det kan forekomme på flere fingre på en gang. I begge infeksjoner, kan puss utvikle seg like under spiker eller under overflaten av de infiserte hudpartier som omgir fingerneglene.

Disse betingelser kan være spesielt farlig for diabetikere, fordi diabetikere har vanskeligheter når det gjelder leging av sår. Et besøk til legen kan være nødvendig for å lindre paronychia forhold: Du vil ofte bli foreskrevet en soppdrepende medisiner som dikloksacillin, cloxacillin, erytromycin, cefalexin, klotrimazol, eller ketoconzole. Bruk medisin for omtrent fem til ti dager. Hvis du, etter å lindre tilstanden, fortsetter du spiker biting, er du større risiko for gjentatte infeksjoner.

Langsgående Melanonychia

Longitundinal melanonychia er en tilstand som er noen ganger forårsakes av spiker biting, som er preget av endringer i spikeren der pigmentering av negleplaten blir svart eller brun i fargen. Tilstanden er assosiert med en økning i produksjonen av melanin i neglen, og spiker biting kan resultere i utseendet på singel, lang, brun, vertikale streker i neglen som det vokser utover. Når spiker biting opphører, vil du legge merke til at de brune lesjoner sakte forsvinne overtid. Selv om denne tilstanden kan være kreft, lengde melanonychia forårsaket av spiker biting er godartet, men kan føre til problemer med selvtillit eller selvfølelse når du er i en sosial setting. Faktisk, folk som biter negler ofte, opplever sosial angst, fordi deres negler er brutt, sprukket, noen ganger delt, og lite tiltrekkende utseende. For å behandle dette problemet, bruke en aktuell behandling som inneholder 4 prosent kinin i petroleums å redusere ditt ønske om å bite negler ved å gjøre neglene smake dårlig. Behandlingen brukes slik legen instruerer og fortsetter til du bryte spiker bite vane.

Vorter

I "Dermatologic Therapy i dagens praksis," Ronald Marks and James J. Leyden forklare at kontinuerlig spiker biting kan føre til utvikling av vorter rundt de omkringliggende negl vev. Forfatterne hevder også at behandling periungal og subungal vorter er vanskelig og at tilstanden ofte oppstår på nytt. Du kan behandle tilstanden ved å forbruke 20 mg fluoksetin hydrocholoride, en lege foreskrevet rette, daglig inntil vortene avta. Du kan også søke aktuelle anti-vorte kremer som inneholder salicylic eller melkesyre å hjelpe kontroll vorter som skyldes spiker bite forhold.

Negl sopp Behandlinger

Hva som er allment kjent som en negl sopp er i realiteten en infeksjon av spiker seng under neglen. Dette kan være forårsaket av bakterier fra vaskekluter, håndklær og manikyr verktøy; selv neglelakk kan spille en rolle i å forårsake negl sopp. Det finnes ulike hjem treatents og produkter som du kan kjøpe for å behandle negl sopp.

Oral Soppdrepende medisiner

Produkter som Diflucan og Lamisil er muntlig precriptions som behandler kroppen din fra innsiden og ut for å fjerne negl sopp.

Soaking

Soaking negler i en blanding av eple cider eddik og peroxide en gang om dagen i 30 minutter vil hjelpe drepe infeksjonen.

Lys og Air

Mange ganger negl sopp vil rydde opp etter fjerning av neglelakk slik at lys og luft kommer gjennom neglen. Sopp trives i mørke, fuktige steder.

Aktuelt Kremer

Appling en aktuell soppdrepende krem ​​til de berørte negler daglig vil bidra til å rydde opp infeksjonen.

Bleach Treatment

En kork Clorox blekemiddel blandet med en kopp varmt vann kan brukes direkte til spiker med en bomullsdott og lufttørket å drepe fungus.This måtte gjentas flere ganger daglig.

Håndvask Teknikker Bruke en Glow Lys

Håndvask Teknikker Bruke en Glow Lys


Håndvask er en av de enkleste og mest kraftfulle verktøy til rådighet, for å hindre spredning av bakterier. Ifølge Centers for Disease Control, er skikkelig håndvask mer viktig for folkehelsen enn noen enkelt vaksine eller medisinsk behandling. Dessverre, kan bakterier ikke ses med det blotte øye, og som det gamle ordtaket går - ute av syne, ute av sinn. Å bidra til å dramatisere viktigheten av riktig hygiene, mange selskaper produserer en "bakterie" lotion eller pudder som fluoresces under ultrafiolett lys. Glødelampen viser hvordan bakterier kan overleve utilstrekkelig håndvask.

Bruksanvisning

•  Dekk elevenes eller ansattes hender med fluorescerende "bakterie" lotion eller pudder. Dette kan gjøres åpent, ved å be dem om å gni det grundig over sine hender, eller snike ved å ha dem håndtere gjenstander eller matvarer som er lett dusted med pulveret.

Lead en eller flere frivillige til håndvask området, og ha dem vaske og tørke hendene som de normalt ville. Skru ned lyset i rommet og lukker blinds, om nødvendig, for å gjøre et mørkt miljø.

Shine gløden lys på dine frivillige hender, betaler spesiell oppmerksomhet til sine negler, spiker senger, og rynker på ryggen av sine hender.

Demonstrere riktig håndvask teknikk ved å skrubbe hendene kraftig for en full 20 sekunder, med varmt vann og masse såpe. Skrubb under og rundt neglene - ved hjelp av en neglebørste, hvis det er tilgjengelig.

Still dine frivillige til å vaske igjen, etter deres eksempel. En felles forslag for å måle 20 sekunders vask er å synge eller nynne "Happy Birthday" to ganger, fra start til slutt.

Belyse dine frivillige hender igjen, og påpeke forskjellen i renslighet mellom uformelle og riktig håndvask teknikker.

Tips og advarsler

 • En god demonstrasjon for pedagogiske formål er å få gruppen evaluere hverandres hender etter fem-, 10-, 15- og 20-sekunders intervaller på håndvask.
 • Fluorescerende lotion og pudder er tilgjengelig fra en rekke elektroniske leverandører.

Hva er farene ved ultrafiolett lys i manikyr?

Hva er farene ved ultrafiolett lys i manikyr?


Ultrafiolett lys blir brukt i manikyr å hjelpe fremskynde tørkeprosessen av nymalte negler. Det er ingen tvil om UV lys spiker tørketrommel er praktisk. Negler tørke raskere under lys enn de ville gjort om lov til å lufttørke. Dessverre, med dette lettere kommer noen gyldige medisinsk bekymringer.

Ultrafiolett lys Nail tørkere

Den type av ultrafiolett lys blir brukt i spiker salonger for å lette tørkingen av neglelakk er lik den som brukes i et solarium. Selv om det er mindre enn lyset som finnes i solarium, disse lampene avgir en ekvivalent mengde av UV-stråling. De fleste neglesalonger bruker disse type UV spiker tørketrommel, men noen salong eiere gjør avstå fra å bruke dem på grunn av potensiell helserisiko.

Helserisiko

For mye eksponering for ultrafiolett lys kan føre til utvikling av hudtilstander som strekker seg fra de som er upraktisk for sykdommer som er dødelig. Hudleger har bekymringer som UV spiker tørketrommel tiden blir brukt i neglesalonger kan gjøre store skader på huden. Denne skaden kan føre til for tidlig aldring av huden og, mer seriøst, hudkreft. Ifølge CBS Chicago, ble en rapport publisert i 2009 i Archives of Dermatology tyder på ikke-melanom hudkreft utvikling i to middelaldrende kvinner uten familie historie av hudkreft kan ha vært direkte relatert til det faktum at disse kvinnene hadde ultrafiolett lys spiker tørketrommel brukes på neglene sine flere ganger i året.

Forebygge hudskader

Mens det er ingen reell måte å beskytte huden under neglen selv, til en person som er villig til å gi opp UV spiker tørking behandlinger på en salong kan ta proaktive tiltak for å beskytte huden. Før å ha en manikyr som vil ende med spiker bli tørket av en UV-lys, bør en kvinne bruke en høy solfaktor solkrem til så mye av hennes hånd som mulig. Dette vil bidra til å beskytte utsatte huden mot skadelige stråler.

Alternativer til UV lys tørkere

Ultrafiolett lys spiker tørketromler er tidseffektiv, men antas å være usikre og usunn. Noen spiker salon kunder er villige til å ta denne risikoen for å få kjapt tørket velstelte negler. For kunder som ikke tankene venter en kort tid for neglene tørke og ønsker å unngå eksponering UV lys det finnes andre alternativer. Disse kundene kan tillate sine negler tørke naturlig på egen hånd, eller hvis det er tilgjengelig, har sine negler tørket under en vifte med luft og ingen UV-lys.

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler


Inngrodde tånegler er en ganske vanlig og behandles medisinsk tilstand som skjer når kanten vokser inn i omkringliggende hud. De to øverste årsakene er iført sko som ikke passer og uriktig spiker trimming, ifølge US National Library of Medicine er Medline Plus. Du kan behandle en inngrodd tånegl hjemme med skikkelig rengjøring, fuktet med varmt vann og masser. Mer alvorlige inngrodde negler bør behandles av en lege og de verste tilfellene kan kreve kirurgi, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons. For å bidra til å forhindre inngrodde tånegler, må du trimme neglene riktig.

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler

•  Forbered tåneglene og avklipt for trimming ved å rense med varmt såpevann. For tøffere negler, suge føttene i varmt vann i noen minutter før trimming negler.

Starter fra ytterkanten, tettsittende Clippers mellom neglen og huden over - hvor huden og negle møtes.

Trim hver spiker rett over toppen. Vær ekstra forsiktig i hjørnene på hver negl, spesielt på stortåen - hvor flere klipp kan være nødvendig for å trimme hele neglen - slik at neglene ikke taper på kantene. Begynn med din lille tå, som har den minste spiker, og jobbe mot større tær, noe som kan ha tøffere negler.

Pass på å ikke trimme neglene for kort. Spikeren bør ikke være kortere enn kanten av din tå.

Etter trimming neglene, prøve å holde føttene rene og tørre. Dette bidrar til å hindre infeksjon, hvis en tånegl ikke blir inngrodde.

Hint

 • Hvis du trimme en tånegl for kort eller mistenker en inngrodd tånegl, suge foten i varmt såpevann flere ganger hver dag. Holde foten tørr resten av tiden, og ha gode sko. Ta ibuprofen eller paracetamol hvis tånegl forårsaker ubehag.
 • Personer med diabetes bør ha rutine fot og negle checkups med en lege.
 • Symptomer på alvorlig inngrodde negler inkluderer overdreven hevelse, smerte, rødhet og utslipp.

Hvordan Kill Mugg med ultrafiolett lys

Hvordan Kill Mugg med ultrafiolett lys


Noen gang gå inn i et rom eller sette på en skjorte og umiddelbart merke en muggen lukt? Det er lukten av mugg, en type mugg som vokser på fuktige, varme overflater. Ikke bare er den karakteristiske lukten en død giveaway, kan du vanligvis sted mugg. Den vokser raskt, ser ut som en flekk og vises i en rekke farger - svart, grå, oransje, røde eller hvite. Bruken av et ultrafiolett lys er en meget effektiv måte til å inhibere og eventuelt å drepe mugg. UV-lys er lett tilgjengelige, enten ved hjelp av sollys eller en bakteriedrepende lampe.

Hvordan Kill Mugg med ultrafiolett lys

Ved hjelp av sollys

•  Plasser den berørte materiale i direkte sollys for ikke mer enn 30 minutter.

Støvsug sted rundt der du fant mugg. For eksempel, feie hyller, gulv, vegger, tak og vinduer.

•  Rengjør det berørte området med en mugg-drapet løsning laget av blekemiddel.

Endre miljøet i området. Vurdere å legge en luftrenser til rommet og senke romtemperaturen, hvis mulig. Sjekk for vannlekkasjer og få dem reparert å redusere eventuell fuktighet til stede.

Returner objekt som har stått i solen til sin plassering inne etter at området har vært grundig rengjort.

Ved hjelp av en bakteriedrepende lampe

Snakk med air-condition entreprenør for å finne størrelsen og effekten på en lampe som trengs for ditt hjem.

•  Sett på plass pære i dine luftkanaler. På grunn av det begrensede området i luftkanal-systemer og spesialiserte verktøy som trengs for å installere en bakteriedrepende lampe, er prosjektet best gjøres av en profesjonell.

La lampen på kontinuerlig. En UV-pære varer typisk 10.000 timer og bør skiftes en gang i året.

Rengjør bakteriedrepende lampe hver fjerde måned. Holde lampen rent vil gjøre det vare lenger.

Hint

 • Bakteriedrepende lamper kan også øke ytelsen til luft systemer ved å drepe forurensninger.
 • Lave nivåer av UV-stråler brukt og plassering av lampen bort fra områder med stor trafikk i hjemmet ditt gjør bakteriedrepende lamper trygt å bruke.
 • Du kan holde mugg fra å vokse ved å holde områdene rene, senke lufttemperaturen (mugg trives ved temperaturer mellom 77 og 86 grader), og redusere luftfuktigheten i hjemmet.
 • Ved hjelp av UV-lys på papir anbefales ikke fordi lyset kan føre til et dokument å falme.

Typer lys utløse migrene

Migrene hodepine er smertefulle og noen ganger ødeleggende. De kan utløses av flere faktorer som dufter eller går. De fleste migrene har varselsignaler som kan vare i flere dager før en migrene oppstår, slik som irritabilitet, tretthet eller søvnighet. Mange migrenepasienter klage om en følsomhet for lys, og det er mange lyskilder som kan utløse migrene.

TV

Lampene som er produsert av et fjernsynsapparat, eller en hvilken som helst flimring produsert av skjermen kan utløse en migrene.

Sollys

Hvis du opplever forutgående symptomer på migrene (for eksempel trøtthet, kvalme, tretthet) være ute av sollys, da dette kan føre til en episode.

Dataskjermer

Selv sitter foran en dataskjerm (på grunn av unaturlig lys eller stirrer som produseres) kan føre til migrene.

Kontor Lighting

Hvis du opplever en migrene mens på jobb, kan det være mer enn bare stress som er å tillegge din hodepine.

Lyspærer

Stirrer fra disse lyspærer er harde på øynene. Det er bedre å ha en frostet pære da dette kan redusere gjenskinn.

Lysstoffrør

Fluorescerende lys kan forårsake flimring som ikke er merkbar for øyet. Flimringen produsert av denne pære er hva som utløser migrene.

Slik håndterer Migrene i fluoriserende lys

Migrene er hodepine som kan være invalidiserende. Migrene hodepine produsere sterke smerter, svimmelhet, kvalme og visuelle forvrengninger. Disse bivirkningene kan være så alvorlig at en person ikke kan fungere i et vanlig miljø. Det finnes en rekke triggere for migrene hodepine som inkluderer lukter, lyder, mat og lys. Fluorescerende lys er spesielt hard og er en av de vanligste bidragsyterne til kronisk migrene. Det er noen måter du kan redusere effekten av disse lysene og opprettholde et produktivt arbeidsmiljø.

Slik håndterer Migrene i fluoriserende lys

•  Legg en lys filter for å myke opp Florescence. Disse filtrene produsere mer naturlig lys som ikke utløser migrene så ofte som ufiltrert lys.

Fjern noen av de fluorescerende pærer rett over arbeidsområdet, eller flytte til et annet område vekk fra fluoriserende lys. Supplere lyset med lamper som er mykere.

Legg inn en anti-refleks filter over dataskjerm. Dette bidrar til å redusere migrene utløses ved å stirre på dataskjermen for lenge, samt å redusere reflektert fluoriserende lys.

Bruk solbriller eller medisinske briller for å redusere gjenskinn. En hatt med en stor brem vil også eliminere gjenskinn fra oven.

Avtal å jobbe hjemmefra når migrene bli alvorlig. Prøv en alternativ rute og arbeid når de fleste andre ansatte har igjen. Du kan slå av mange av lysene i løpet av denne tiden.

Hint

 • Arbeid med legen din for å finne medisiner som hindrer eller lindre migrene.

Hvordan bruke Grow lys for Vitamin D

Sollys spurs produksjon av en form for vitamin D, et viktig næringsstoff. Et alternativ til å komme ut i solen er å bruke en vokse lys, men bare én type vokse lys stimulerer vitamin D produksjon. En lampe med hvitt lys vil sette deg i fare for ultrafiolett (UV) eksponering lys, som kan forårsake grå stær og hudskader. Andre lamper er rett og slett ineffektive for dine behov. Imidlertid er lysterapi bruke blå-lys LED (light-emitting diode), en del av hele synlige, farget lys spekteret, tryggere å bruke og FDA-godkjent for behandling av vitamin D-mangel og depresjon det kan forårsake.

Hvordan bruke Grow lys for Vitamin D

Sjekk dine spesifikasjoner

Bruk en blå-lys LED å stimulere vitamin D. Ifølge bodyblues.com, er en 5000-lux lysbehandling enhet ved hjelp av lysdioder like effektivt som en 10.000-lux enhet ved hjelp av sterkt lys. Men et sterkt lys på 10.000 lux utgjør risiko forbundet med UV-eksponering. Blue-lys produserer vitamin D på en dimmer lysintensitet og til en lavere bølgelengde i spekteret, minimere risikoen forbundet med UV-eksponering. "For de fleste fordelene, lyskilden enten må være svært lyse, 5000 lux eller mer, eller det må være en helt bestemt bølgelengde," ifølge thebodyblues.com. Blått lys i 405- til 425-nanometer bølgelengdeområdet er optimal for å utløse vitamin D produksjon og FDA-godkjent.

Schedule lysterapi om morgenen. Studier tyder på at du bør unngå lysterapi på kvelden for å beskytte kvaliteten på søvnen din. Hver enhet varierer i sine retninger for bruk. Imidlertid er den generelle anbefalingen om å utsette ansiktet, nakke, armer og brystområdet til lyset i 10 til 30 minutter.

Ta forholdsregler. Bruk bare en UV-skjermet enhet eller en emitting lys i 405- til 425-nanometer-serien. Produsenter av vokse lysene som avgir UV-stråler utenfor dette området råde deg til å bruke UV-briller og bruke solkrem før eksponering. Les produkt retninger grundig.

Hint

 • Som med mange behandlingsformer, kan litt være medisinsk, men mye kan være gift. Ikke utsett deg selv for UV-lys for mer enn en halv time om gangen. "Når UV-lys samhandler med huden din, det utløser dannelsen av vitamin D," ifølge thebodyblues.com. "Innen 30 minutter av eksponering lys-lys, vil du føle deg mer energisk og munter."

Infrarødt lys for Carpal Tunnel

Infrarødt lys for Carpal Tunnel


Fruktemne tunnel syndrom oppstår når nerver og sener rundt carpal tunnel blir betent, forårsaker smerte, nummenhet, prikking eller svakhet i fingre og håndledd. Vanligvis pasienter slå til ikke-kirurgiske tiltak først, blant dem - infrarødt lys terapi for lettelse.

Infrarødt lys

Infrarødt lys ligger i det usynlige spektrum av lys, under red. Det kan trenge inn til en dybde på 30 til 40 millimeter, og er ideelt for behandling av ledd og muskler dype, i henhold til Johns Dental Laboratories.

Effekter

Ifølge Dr. Nelson Clinic, forårsaker infrarødt lys hemoglobinet i blodet for å frigjøre nitrogenoksid, som i sin tur virker på nervene for å redusere eller eliminere smerte, inkludert smerte assosiert med carpal tunnelsyndrom.

Cold Laser Therapy

Kald laser terapi benytter infrarødt lys for å fremme bløtvevstilhelingen og til å behandle smerte knyttet til carpal tunnel. The Summit Spine og Disc senter sier at kald laser terapi har en 75,6 prosent suksessrate på behandling av carpal tunnel.

Infrarøde Healing Hansker

Det finnes også terapi hansker og håndleddet band som bruker infrarød energi for å redusere sårhet, stivhet og smerte av carpal tunnel syndrom.

Forsiktig

Siden terapi hansker og armbånd gi en alternativ form for behandling, bør du alltid sjekke med legen din før du bruker en.

Helsemessige bekymringer av UV-lys

Helsemessige bekymringer av UV-lys


Det finnes en rekke helsemessige bekymringer om UV eller ultrafiolett lys, som beskriver lyset som er like utenfor det synlige området. UV-lys er brukt i biologiske fare enheter for å bidra til å fremme et sterilt miljø, kan bli absorbert i vanlig sollys og er trolig oftest identifisert med trusselen om hudkreft forbundet med innendørs soling. Selv om UV-lys kan ha fordelaktige anvendelser, er det helseproblemer i forbindelse med dets bruk.

Genetiske skader

Menneskelig DNA absorberer viss spektra av UV-lys, noe som kan føre til brudd i den. Ikke bare kan dette skape en rekke helseproblemer hvis DNA er ikke lenger fungerer og replikere riktig, men i løpet av reparasjoner celler kan begynne å gjenskape i en ut-av-kontroll-måte, og starter en kreftsvulst. Disse DNA-skader kan også forstyrre immunforsvar, syn og utvikling av grå stær som et individ aldre.

Hudskader og Burns

UV-lys kan brenne deg selv om du er bak en glass eller plast skjold. Mange overser potensialet for UV-relatert brenner i laboratoriet fordi lysene, som ofte brukes til å bidra til å inneholde biologisk forurensning eller holde instrumenter steril, synes ikke særlig lyse. Men hvis du jobber i et område som er utsatt for disse lysene du må ha et spesielt utviklet skjold for å beskytte deg. UV-stråler kan også dramatisk fart på aldringsprosessen i huden. De gjør den mer utsatt for rifter og skader, noe som kan føre til rynker og en forvitret effekt som gjør huden tøff og mindre i stand til å holde på fuktigheten. Selv om UV-stråler ikke forårsake hudkreft, har de fortsatt akselerere utviklingen av solflekker og alder flekker.

Kreft Link

Det er allment kjent at absorbere UV-stråler fra solen mens du soler har en direkte kobling til utvikling av melanom, som er hudkreft, den ledende dødsårsaken av hudsykdom, ifølge Høyre Health. Imidlertid kan huden kreftceller også spre seg til andre celler og organer i kroppen, noe som resulterer i ondartede vekster langt fra stedet for den første eksponering for UV-stråler.

Hvordan bli kvitt de sorte tåneglene

Hvordan bli kvitt de sorte tåneglene


Svart tåneglene oppstå på grunn av en soppinfeksjon. Ifølge Mayo Clinic, soppinfeksjoner er mer vanlig i tærne enn hendene fordi området er utsatt for mørke, fuktige områder, som for eksempel sko, oftere, noe som fører til at soppinfeksjon å danne og spre seg. Det er flere måter å hjelpe behandle de sorte tånegler som oppstår fra en soppinfeksjon, både hjemme og med hjelp av legen din.

Hvordan bli kvitt de sorte tåneglene

•  Fyll en vask med en del eddik og to deler varmt vann. Bløtlegg de infiserte tåneglene i bassenget i 20-30 minutter, to til tre ganger i uken. Ifølge Mayo Clinic, dette suge kan bidra til å fremme sunne tånegler og hindre vekst av bakterier som kan gjøre de svarte tåneglene verre.

Dekk til infiserte tånegler med tea tree olje eller krem en gang om dagen i en uke. Ifølge WebMD, kan dette bidra til å helbrede sopp toe infeksjon.

Snakk med legen din om en resept anti-fungal medisinering. Disse medisiner, for eksempel laminere og sporanox, kan tas oralt, og vil langsomt helbrede infeksjoner over en periode på seks til åtte uker, ifølge Mayo Clinic.

Snakk med legen din om en resept på anti-sopp tånegl polsk. Disse medisinert polerer, slik som Penlac, er plassert på det berørte området for opptil sju dager om gangen, og ifølge Mayo Clinic, kan daglig bruk av polsk bidra til å rydde opp en soppinfeksjon i tåneglene.

Hint

 • Unngå å få en soppinfeksjon ved iført sandaler i offentlige dusjer, endre sokker hver dag og ved å vaske hendene etter berøring av en infisert tånegl.
 • Munnvann kan brukes i stedet for eddik og vann-blanding for å suge frem i 20 til 30 minutter, to til tre ganger i uken.

Grunner for svarte merker på tåneglene

Grunner for svarte merker på tåneglene


Finger og tånegler ofte gjenspeiler helsetilstanden og om det kan være underliggende problemer. Svarte flekker på tåneglene kan være forårsaket av mange forskjellige problemer, eller de kan også bety noe, men det lønner seg å sjekke neglene og be fastlegen din, en hudlege eller en podiatrist om det er noen helsemessige problemer som krever behandling.

Skade

Det første du må vurdere med en misfarget tånegl er skade. Visste du stump en tå eller slippe noe tungt på spikeren? Skade på spiker kan forårsake ødelagte blodkar under neglen og blødningen vil føre til at neglen til å se svart eller rødlig svart. Tå kan hovne opp og du vil føle smerte. Bruke kalde kompresser og smertestillende er måten å behandle en skadet tå.

Runners Toe

Hvis du kjører, og joggesko ikke passer ordentlig, så en svart tånegl kan skyldes dårlig montering sokker eller sko. Presset fra hvert trinn i en kjøre bygger seg opp mot tånegl til vev er skadet og kapillærer er brutt, noe som fører til hevelse og sorte tånegler. Hvis smerten er svak, kan løperen tå bli ignorert, selv om å møte behovet for passende sko og sokker er nødvendig.

Tånegl sopp

Hvis du får en spiker sopp, vil det første tegnet være små hvite flekker, en subtil tegn som kan lett bli savnet. Denne typen infeksjon oppstår når du går barbeint i et fuktig sted der folk samles, for eksempel treningssentre eller bassengområder. Sopp som en varm, fuktig miljø, som er den vanlige tilstanden føttene inni skoene. Hvis infeksjonen utvikler seg uten behandling, kan tånegl tykkere og spikeren vil bli beiset med en gul-brunlig farge. På dette punktet, kan svarte flekker dukke opp. Se legen din dersom du mistenker at du har spiker sopp; det er spesielt farlig hvis du er også diabetiker.

Bakteriell infeksjon

Hvis du har grønne eller svarte flekker på tåneglene, kan problemet være en bakteriell infeksjon av Pseudomonas aeruginosa, en bakterie som kan infisere noen del av kroppen din. Dette gramnegative bakterier lever normalt på kroppen vår og er ikke et problem med mindre det kommer inn i området mellom neglene og neglesengen gjennom en pause i huden. Det kan også bli fanget mellom en kunstig spiker eller neglelakk og den virkelige spikeren. Lukten av denne infeksjonen er en søtlig lukt. Hvis du mistenker at dette er hva som forårsaker misfarging eller tånegl, se en hudlege.

Advarsel tegn på melanom

Svarte flekker på tåneglene kan muligens være et tegn på melanom, en svært farlig form for kreft. Hvis ingen av de andre årsakene til svarte flekker på tåneglene nevnt ovenfor synes å passe, kan du besøke en lege umiddelbart for å se om det kunne være melanom. Tidlig påvisning er nøkkelen til behandling av melanom, en av de raskest sprer kreft.

Lys Cures i vestlig medisin

Vestlig medisin har bare så vidt begynt å anerkjenne betydningen av måten lyset påvirker reguleringen av kroppens biologiske klokke. Det er bare nylig at enkelte vestlige medisin utøvere har kommet for å støtte visse lys behandlinger.

Ulike typer lysterapi brukes til å kurere eller forbedre ulike fysiske og psykiske helseproblemer. Bright Light Therapy, Smal Ban UVB Lysbehandling og Fotodynamisk terapi er noen som for tiden blir brukt i forbindelse med vestlig medisin.

Lysterapi

Mange medisinske sentre bruker lys for å behandle søvn og stemningslidelser. Seasonal Affective Disorder (eller SAD) er en type depresjon som oppstår om vinteren, og en ikke-invasiv behandling kalt Bright Light Therapy er ofte brukt til å behandle den. En lyskasse avgir et intenst lys som reiser i øyet og dine netthinner, hvor det er overført av nerveimpulser til pinealkjertelen, som kontrollerer melatonin sekresjon. Melatonin er den primære pineal hormon, og forskere har funnet at personer med SAD lider av en sesongmessig nedgang i melatonin sekresjon. Bright Light Therapy bidrar til å regulere den.

Narrow-Band UVB

Smalbånd UVB fototerapi er en effektiv behandling som brukes av mange dermatologer for behandling av hudsykdommer som psoriasis og vitiligo. En serie med tretti eller flere behandlinger kan føre til psoriasis å gå inn i remisjon etter en tidsperiode. En spesiell lyskilde emitterer lys av en bestemt bølgelengde som har en positiv effekt på den rammede hud. Når Narrow-Band UVB-lys brukes til å behandle vitiligo, hjelper det å repigment celler. Det er ofte de første behandlings leger vil velge for vitiligo på grunn av sin samlede sikkerhet og effektivitet. En stor, human-størrelse lysenhet er ofte brukt til å behandle hele kroppen i en vitiligo lidende, fordi det er en genetisk (ofte arvelig) sykdom som er ikke alltid begrenset til et begrenset område av huden.

Fotodynamisk terapi

Vestlig medisin noen ganger bruker Fotodynamisk terapi for å behandle lokaliserte kreftformer. Denne behandlingen innebærer narkotika kombinert med lys for å drepe kreftceller. Lyset bare når områder på eller under huden, slik at områder som er utsatt for lys er de eneste stedene hvor behandlingen fungerer. Blant fordelene med Photodynamic Therapy er at den har ingen langsiktige bivirkninger hvis gitt riktig, og det er ikke så invasiv som kirurgi. Det kan også gis ofte til det samme området. Denne behandlingen er ikke akkurat vanlig, men noen få behandlingssentre tilbyr det. Mange kliniske studier som studerer effekten av fotodynamisk terapi er for tiden i gang.

Årsaker til blek, lys avføring og tretthet i flere uker

Årsaker til blek, lys avføring og tretthet i flere uker


Mens trøtthet er et generelt symptom som kan følge av mange andre forhold enn sykdom, blek eller lys avføring er relativt sjeldne, og kan være et tegn på alvorlige problemer i fordøyelseskanalen. Hvis du har disse symptomene for mer enn noen få dager, bør du søke rask legehjelp.

Gilberts syndrom

Gilberts syndrom er en genetisk tilstand som rammer 3-7 prosent av amerikanerne; menn er mer sannsynlig å ha det enn kvinner. Fatigue er et vanlig symptom på denne lidelsen, som hindrer leveren fra å behandle et stoff som heter bilirubin. Gilberts syndrom kan også føre til blek avføring i noen tilfeller.

Hepatitt

Akutt hepatitt kan produsere tretthet og lys avføring (som noen ganger har puss i dem). Hepatitt er en betennelse i leveren med et bredt spekter av mulige årsaker; de virale former av sykdommen blir vanligvis overført ved å dele nåler, sex, eller andre nære personlig kontakt med en infisert person. Alkohol og enkelte medisiner kan også forårsake leverbetennelse.

Hepatitt er en alvorlig sykdom som krever rask legehjelp.

Bile Duct Issues

Gallestein eller en innsnevring av gallegang kan forårsake lys avføring og tretthet. Det er mulig å lide av en gallegang problemet uten ytterligere symptomer eller smerte. Se en lege hvis tretthet og lys avføring vedvarer, eller hvis du opplever noen smerter i magen eller omkringliggende områder.

Kreft

I sjeldne tilfeller kan lette avføring og tretthet være tegn på bukspyttkjertelen eller gallegang kreft. Tidlig påvisning av disse kreftformene kan forbedre din prognose, så igjen, det er viktig å se en lege hvis disse symptomene vedvarer i mer enn noen få dager.

Medisiner

Over-the-counter medisiner som Kaopectate og Pepto-Bismol, som inneholder vismut subsalicylate, kan føre til blek avføring hvis tatt i store doser over lengre tid. Hvis tretthet er også tilstede (på grunn av en mage-virus, for eksempel), kan dette skape et falskt inntrykk av at symptomene er relatert.

Hva er årsaken til Ridges i tåneglene?

Hva er årsaken til Ridges i tåneglene?


Nails beskytte finger og tånegl senger fra hverdagens mild traumer. Ligger på føttene, tåneglene gjennomgå konstant stress fra motoriske aktiviteter, noe som kan resultere i mønet formasjon. Rygger er små, opphøyde linjer som kjører opp og ned negleoverflaten. Tånegl rygger kan ikke bare være en lite attraktiv besøkende; i noen tilfeller, kan de fungere som indikatorer på alvorlige helseproblemer; i andre tilfeller, de er ufarlige, og du kan klandre dem på gener.

Skade

Sløv fysisk makt eller betydelige mengder press til spiker kan skjemme nailbed, forårsaker rygger og ujevne negleflater for å danne. Stor vannpåkjenning kan også bli identifisert som en gjerningsmann; hvis du er en oppvaskmaskin eller arbeid i kirurgisk avdeling, fukte ofte. Bruk av neglelakk over et antall år kan også føre til sprø og svake negler. Kronisk plukking av skjellaget skaper et vaskebrett utseende spiker, noe som kan ligne på rygger.

Infeksjon

Sopp eller gjær infeksjoner, spesielt den relativt vanlig hud infeksjon lichen planus, endre spiker farge, form og tekstur. Virale vorter kan endre neglens form. Siden føttene er stadig utsatt for sterkt trafikkerte områder, kan disse vortene gjøre tåneglene prime mål.

Sykdommer

Alvorlig sykdom, kirurgi eller underernæring kan føre til horisontale fordypninger i neglene kalt Beau linjer. Koilonychia, en spiker sykdom karakterisert ved hevet rygger og buede og innover negler, kan induseres av jernmangelanemi. Andre sykdommer som kan endre spiker utseende omfatter systemisk amyloidose, leddgikt og eksem.

Gift

Arsen forgiftning kan føre til hvite linjer og horisontale riller.

Naturlige årsaker

Aldring kan være en årsak til spiker ridge formasjon. Spiker har en tendens til å bli sprø over tid, noe som gjør dem utsatt for en rekke sykdommer som kan påvirke spiker helse. Du kan være noen som er helt frisk og har fortsatt å takle ridged negler. I dette tilfellet kan du være genetisk disponert for denne tilstanden. Ekstremt stress, provoserte både psykisk og fysisk, kan også være ansvarlig.

Hva du skal gjøre

Vertikale riller er stort sett liten grunn til bekymring. Horisontale ryggene, på den annen side, kan tyde på en underliggende sykdom. For å kunne vurdere nøyaktig tilstanden din og få nødvendig behandling, kaller du helsepersonell for en konsultasjon.

Cold sår Behandling med lys

Forkjølelsessår, noen ganger kalt munnherpes, er små væskefylte blemmer, som utvikler på leppen eller rundt munnen. Forårsaket av type 1 herpes simplex virus, er det ingen kur for denne lidelsen i dag, selv om eksperimentell behandling ved hjelp av lys viser løfte.

Triggere

En av de utløser til en kald sår utbruddet er eksponering for ultrafiolett lys til stede i sollys. En eksperimentell type lys terapi motvirker UV-lys ved å utsette vevet til infrarødt lys.

Infrarødt lys

Når infrarødt lys trenger inn i vevet, styrker den celler og dermed gjør dem mer motstandsdyktige mot viruset. Det forbedrer også immunforsvaret, hjelpe kroppen i healing.

Effekter

I studier utført i Storbritannia, har infrarød lysterapi kutte varigheten av et utbrudd med 50 prosent. Hvis den anvendes under prodrom, den fasen før sår har hatt utbrudd, kan det noen ganger avbryte et utbrudd helt.

Søknad

Lys blir påført ved bruk av en håndholdt enhet, som avgir ikke-termiske infrarøde lyset. Det er holdt mot huden i en tre minutters behandlingssyklus, med gjentatt behandling 12 timer senere.

Annen forskning

I annen forskning på lysterapi for forkjølelsessår, er foto-aktive fargestoff injiseres inn i lesjoner. Fargestoffet reagerer med det genetiske materialet til viruset, slik at det lys-følsomme. Når de utsettes for lys, blir DNA-trådene brutt, drepe viruset.

Ultrafiolett lys behandling for hepatitt C

Hepatitt C er en virusinfeksjon i leveren som det ikke finnes noen kur. Pasienter med hepatitt C er ofte asymptomatiske for år, ifølge MedlinePlus. Imidlertid kan infeksjonen gjøre alvorlig skade på leveren og fører til skrumplever i minst 20 prosent av alle tilfeller, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Tester har vist at ultrafiolett blod bestråling (UBI) kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av hepatitt C-infeksjoner.

A Brief History

Ifølge en artikkel av Robert J. Rowen, MD, i en 1996 utgave av International Journal of biosocial Medical Research, UBI ble først brukt på mennesker i de tidlige 1930-tallet. Rowen rapporterer at effektiviteten av UBI i behandling av infeksjoner ble studert mye i 1940 av George Miley, en klinisk professor ved Philadelphias Hahnemann Hospital og College of Medicine. Miley fant at UBI var svært vellykket i behandling av slike infeksjoner som peritonitt, nyrebekkenbetennelse, bihulebetennelse, barsel sepsis og sårinfeksjoner i alle unntatt de mest avanserte tilfeller. Senere studier av Miley og en kollega viste UBI hjulpet en rekke pasienter med polio, en viral infeksjon, for å gjenopprette.

Testing på Hep C-pasienter

Nyere testing om effektiviteten av UBI i behandling av hepatitt C er litt mer relevante for dine bekymringer som en hepatitt C pasient og skal hjelpe deg med å avgjøre om denne typen behandling er for deg. Ifølge Hepatitt Central nettsiden, Energex Systems, en utvikler av avansert UBI teknologi, studert virkningen av UBI terapi på viral belastning (indikative av infeksjonens alvorlighetsgrad) i 13 pasienter med infeksjon. I tre testpersoner, ble virusmengde redusert 90 prosent eller mer, mens ytterligere åtte individer viste en nedgang i virusmengde på minst 50 prosent. Det var ingen endring i to forsøkspersonene.

Prosedyre

Hvis du eller en elsket én har blitt diagnostisert med hepatitt C og bestemmer seg for å gjennomgå UBI terapi, vil du bli glad for å høre at selve inngrepet er ganske enkel og grei. Du vil ha en relativt liten mengde blod (3 til 4 prosent av det totale blodvolum) trukket tilbake. Mens du venter, blir blodet eksponert for nøyaktige mengder av ultrafiolett (UV) lys i 20 til 30 minutter, hvoretter det behandlede blod returneres til kroppen gjennom portalen som det ble trukket. Du vil gjennomgå denne enkle prosedyren fem ganger i løpet av 16 dager.

Virkningen av UV Therapy

Effekten av UV terapi på din Hepatitt C-smitte er best beskrevet av Energex Systems, som utviklet den Hemo-Modulator maskin som brukes i Ubi prosedyrer. Energex theorizes at blod utsatt for UV-stråling utenfor kroppen fungerer som et immunsystem sentralstimulerende når det har blitt returnert til kroppen din. Dette boost til immunforsvaret hjelper det å mer effektivt bekjempe hepatitt C-viruset.