Digidexo.com

hva er enkle lipider

Hvilke funksjoner på enkle lipider?

Enkle lipider består av oljer, fett, voks og beslektede forbindelser. Hver cellemembranen inneholder lipider. De har mange funksjoner. Hos dyr er lipider som brukes til å lagre energi; de isolerer mot kulde og beskytte organene mot fysisk skade.

Lipider som Foods

Enkle lipider er fordøyelig i tynntarmen som mat. Gallesalter brukes til å assimilere dem, mens pankreatisk lipase hydrolyserer hormon lipider i glyserol, fettsyrer, diglycerider og såper.

Lipider i blod

Enkle lipider i blodet blir absorbert av hjerneceller til å produsere nervevev. Lipider i blodet blir også benyttet av leverceller som gir energi til at mange cellefunksjoner.

Bindevevs

Lipider som er lagret i cellene er de viktigste komponentene i spesielle typer bindevev kjent som depot fett eller adipose fett. Depot fett har en mengde ulike biologiske funksjoner slik som å gi strukturell støtte for å hjelpe til å forebygge skader på viktige organer som lever, hjerte og nyrer.

Energi Reserve

Lipider eller fett reserver generelt lagre 100.000 Kcal av energi som kan levere den energien som kreves for å opprettholde fulle kroppsfunksjoner for en kontinuerlig 40 dager i løpet av sult.

Heat Insulator

Enkle lipider fungere som en naturlig isolator av kroppen. De bidrar til å beskytte kroppen mot varmetap samt store temperaturendringer.

Hva er en Lipid Panel?

Det er tider når du er på legekontoret og visse laboratorietester er bestilt. Kanskje du har hatt en leppe panel løp og lurte på hva som var inkludert i det, og hva spesifikt det fortalte legen.

Hva en Lipid Panel Er

Den lipidpanel vil vise totalt kolesterol nummer, triglyserid nummer, LDL (low density lipoprotein cholesterol, eller "det dårlige kolesterolet") nummer, og HDL (high density lipoprotein cholesterol, eller "god kolesterol) nummer. En blodprøve er alt som er nødvendig fra pasienten.

Hva en Lipid Panel Does

En lipidpanel vil hjelpe legen vurdere risikoen for koronar hjertesykdom. Det vil vise risikofaktorer for hjerteanfall og slag, for eksempel blokkeringer i blodkarene.

Utvidet Lipid Panel

Hvis det som kalles en "utvidet lipid panel" er bestilt, vil den vise alle de samme tallene som et standard lipid panel, pluss VLDL (very low-density lipoprotein kolesterol) nummer og Non-HDL kolesterol nummer

Hvorfor det er bestilt

Denne blodprøven kan kjøres når noen har risikofaktorer eller har hatt høyt kolesterol i det siste. Det skal kjøres på friske voksne hvert femte år for å holde seg i forkant av eventuelle hjertesykdom risikofaktorer.

Normale lipidpanel Resultater

For å bli vurdert normalt, bør LDL kolesterol være mindre enn 100 mg / dl (milligram per desiliter blod). Total kolesterol bør være mindre enn 200 mg / dl og HDL tall bør være mer enn 40 mg / dl for menn og 50 mg / dl for kvinner. Triglycerider bør være mindre enn 150 mg / dl.

Hva Regulerer Glukose, Lipid & Amino Acid nivåer i blodet?

Den blodet er en av kroppens mest essensielle transportsystemer. Blood bærer alle de nærings materialer som trengs for å opprettholde og gi næring til hele kroppen. Oksygen må mineral- og næringsinnhold ligge på et visst nivå for at kroppen skal fungere på sitt beste. Normale nivåer av glukose, lipider og aminosyrer er regulert av leverens rolle i fordøyelsesprosessen.

Fordøyelsesprosesser

Mye av maten som kommer inn i fordøyelsessystemet er behandlet og syntetisert til brukbare former av en utvalgt gruppe av organer. Hjertet, små tarmer, lever, bukspyttkjertel og galleblære arbeide sammen for å syntetisere nærings materialer og transportere dem gjennom blodet. Blod blir sendt til leveren fra hjertet og tynntarmen via to store fartøyer. Portvenen kommer fra tarmen inneholder uansett næringsstoffer er oppnådd fra matinntak. Leverpulsåren sender oksygenrikt blod fra hjertet til leveren. Innenfor dette nettverk av prosesser, regulerer kropps mengder av glukose, aminosyrer og lipider i blodet.

Leverfunksjoner

Leveren stoffskifte funksjoner er utført av leverceller. Hepatiske celler danner vevet materiale som utgjør leveren. Disse cellene samles i grupper som kalles lobules. Lobules er de funksjonelle enheter i leveren som mottar blod fra leverpulsåren, og portalvenen. Individuelle leverceller --called hepatocytes- danner kanaler inne lobules. Disse kanalene arbeide for å filtrere giftige stoffer ut av blodet så vel som starter arbeidet med å syntetisere næringsstoffer til brukbare former.

Karbohydrat Metabolism

Reguleringen av blodsukkernivået er en av lever primære roller. Som blodsukkeret må holde seg innenfor en viss rekkevidde for normal kroppsfunksjon, leveren er ansvarlig for å gjøre glukose tilgjengelig når nivåene er lave. De hepatocytter cellene er satt sammen av en serie av metabolske baner er utformet for å svare til hva glukosenivåer er tilstede i blodet. Når disse nivåene er høyere enn de trenger å være, konverterer leveren glukose til glykogen, og lagrer den for senere bruk. Når nivået faller under det normale, hepatocytter cellene i gang en prosess som kalles glykogenolyse der lagret glykogen reserver er konvertert tilbake til glukose og skilles ut i blodet.

Fat Metabolism

Lipid, eller fettstoffskiftet er en annen primære funksjon av leveren. Kolesterol materiale fra maten brytes ned til high density lipoproteiner (HDL), eller "gode" cholesterols, og lav tetthet lipoproteiner (LDL), eller "dårlige" cholesterols. Lipoprotein materialer blir deretter utskilt i blodstrømmen og transporteres til cellene i kroppen. Overskytende mengder av LDL i blodet kan elimineres ved HDL-er hvis de riktige næringsstoffene er gjøres tilgjengelig via kostholdet. Leveren er også ansvarlig for å omdanne overskytende karbohydrat og proteinmaterialer til fettsyrer som så blir lagret i adipose vev i hele kroppen.

Protein Metabolism

Kostholdsproteiner tjener en rekke anvendelser i kroppen. Leveren kan bryte ned proteiner til aminosyrer, glukose eller lipider avhengig av kroppens behov. Visse metabolske baner som finnes inne i cellene hepatocytter er utformet for å svare til karbohydrat og lipid i blodet. Når blodet inneholder en overskuddsmengde av aminosyrer, vil leveren filtrere ut det overskytende og konvertere det til energi materialer som glykogen og fett. Denne prosessen kalles glykogenesen. Når noen ikke har spist for et antall timer, og leverens glykogenlagrene er lave, vil leveren produsere glykogen ut av lipid og aminosyre materialer. Denne prosessen er en annen form av glykogenolyse som oppstår når glukosenivået i blodet er lav.

Hva er Umettet lipider?

Kjemisk sett, lipider (også kjent som fett) er lange kjeder av karbon-molekyler som er bundet sammen med hydrogen. Fett kan være umettet eller mettet. Hvilken type fett avhenger av arrangementet av karbon molekyler med hensyn til hydrogenmolekyler. Mettet fett er fett som er "mettet" med hydrogenatomer. Mange av de karbonmolekyler i umettede fettsyrer er uokkupert ved hydrogen.

Kaloriverdi

Umettede fettsyrer, fordi de ikke har de hydrogenbindinger i dem, inneholder mindre energi. Dette betyr at de har litt færre kalorier enn mettet fett. Men alt fett er høy i kalorier, så en lav-fett diett er best hvis du prøver å gå ned i vekt.

Vegetabilske kilder

Umettet fett er de fett som finnes i grønnsaker, blant annet mais og raps oljer samt nøtter, soya og lin. Disse fett, mens ikke lavt i kalorier, er bedre for deg Helsemessig. Mettede fettsyrer omvendt, er de som er funnet i dyreprodukter som kjøtt, melk og egg. En diett av mettet fett er vanligvis assosiert med økt risiko for hjertesykdom.

Kjøtt Kilder

Kjøtt som inneholder umettet fett er vanligvis fisk. Tunfisk, sild, sardiner og laks er alle spesielt høy i umettet fett og anses å være hjerte-sunt på grunn av deres høye konsentrasjoner av omega-3 fettsyrer (som er viktige for stoffskiftet og ikke skapt i kroppen).

Fysiske egenskaper

Umettede fettsyrer er generelt flytende ved romtemperatur. Vegetabilsk olje er en umettet fett og er flytende ved romtemperatur, og så er nøtteoljer (for eksempel valnøttolje). Mettet fett er fast til halvfast ved romtemperatur. Bacon fett, smør og ost inneholder mettede fett som er fast ved romtemperatur.

Helse Verdi

Flerumettet og enumettet fett er typer umettet fett. Dietter høy i begge disse typer fett er assosiert med gode kolesterolet og anses som en del av et hjerte sunt kosthold. Selv om bare 25-35 prosent av kostholdet ditt bør komme fra fett, bør det meste av fettet (18-28 prosent av kostholdet ditt) være umettet - spesielt flerumettet og enumettet - fett.

Hva utgjør lipider?

Hva utgjør lipider?


Lipid er den biokjemiske navn for fett vi spiser. Lipider er voksaktig, uløselige hydrofobe makromolekyler. Lipider utgjør fett, oljer, steroider og voks. Lipider også utgjør en del av cellemembranen i form av fosfolipider, og de metaboliseres i kroppen for å lagre og skape energi for cellene. Lipider er en viktig næringskilde, og de har en spesifikk struktur som danner de essensielle fettsyrene som brukes for kjemiske reaksjoner i kroppen.

Grunnleggende struktur

Hoved biomolekyl ansvarlig for hodet eller begynnelsen av lipid-kjeden er glycerol. Glycerol er et lite alkoholmolekyl som kan festes til den andre delen av lipid-struktur - fettsyrekjeder. Ved hjelp av dehydrering, glycerol settes til tre fettsyrer, som utgjør en, enkelt lipid molekyl. De fettsyrekjeder inneholder forskjellige antall karbonatomer, som skaper forskjellige typer lipidmolekyler.

Fatty Acids

Fettsyrer er en viktig del av lipid molekyl for kroppen. Fettsyrene er de komponenter som er fjernet fra glycerol hodet og brukt for lagring av energi, og i cellen. De fettsyrekjedene er også det som gjør lipidene hydrofobe og uoppløselige i vann. Imidlertid er glyserol hodet hydrofil. Dette er spesielt nyttig i såper, hvor fettsyrene oppløses med olje og smuss, og den hydrofile hode kombinerer med vann for å vaske det bort. Denne prosessen kalles emulgering.

Metning

De fleste har hørt om begrepene "mettet" og "umettet" fett. Dette begrepet er brukt for å beskrive de fettsyrer som utgjør lipid-strukturen. Mettet fett er lipidmolekylene uten dobbeltbindinger i sine fettsyrer mynt. De pakker tett sammen for å danne faste matvarer som smør. Omvendt har en umettet lipid dobbeltbindinger i halene som forårsaker knekk og bøyer i lang fettsyrekjedene. Disse umettede molekyler danner de flytende fett som oljer.

Bond Struktur

En annen vanlig begrep som brukes i næringsmiddelindustrien er transfett. Betegnelsen "trans" refererer til bindingen strukturen av lipid molekyl. Den alternative bindingsdannelse fra trans er cis, selv om cis ikke er ofte brukt til å beskrive lipider i matvarer. Disse obligasjons- formasjoner refererer til posisjonen av hydrogenmolekylene i hele dobbeltbinding. Cis bånd dannes når hydrogenmolekylene ligge på samme side av karbon-dobbeltbinding, og de er forbundet med de gode fettstoffer. Trans bånd dannes når hydrogenmolekylene ligge på motsatte sider av dobbeltbindingen. Disse obligasjonene er kreftfremkallende, noe som gjør dem farlige i matvarer.

Fosfolipider

Fosfolipider er viktige lipid strukturen siden den utgjør den ytre membran av celler. Disse lipider kan sammenlignes med en normal lipid struktur, men i stedet av en fettsyre-kjeden er en fosfatgruppe. Denne type lipid er forskjellig fra vanlige konstruksjoner ved at det er løselig i både vann og olje. Deres struktur er brukt som en cellemembran ved å plassere den hydrofile fosfatgruppe på den ytre delen av cellen, slik at det å samhandle med interstitiell fluid. De indre fettsyre haler av membranen er hydrofob, og holde en balanse av ioner som tillates i og ut av cellen.

Hva er en Lipid Panel Blood Test?

En lipid panel blodprøve måler kolesterol og triglyserider i blodet. Det er også kalt en kolesterol test eller lipidprofil. Leger bestille lipid paneler for å sjekke for hjertesykdom og aterosklerose, som også kalles åreforkalkning, ifølge informasjon fra University of Michigan Health System.

Hvordan det gjøres

En lege vil trekke en liten mengde blod fra pasienten inn i flere rør, som blir sendt til et laboratorium for testing.

Bruksområder

En blod lipid test måler nivået av HDL (high-density lipoprotein) kolesterol og LDL (low-density lipoprotein) kolesterol i blodet så vel som triglycerider. Disse resultatene kan hjelpe leger bestemme pasientenes helsetilstand.

Resultater

Generelt, folk som har høye nivåer av totalkolesterol, LDL og triglyserider - ennå lave nivåer av HDL - har en økt risiko for hjertesykdom og aterosklerose, ifølge informasjon fra University of Maryland Health System. Omvendt, folk med lave nivåer av totalkolesterol, LDL og triglyserider, og høye nivåer av HDL har en redusert risiko.

Hvordan forberede seg til testen

Pasienter som har en blod lipid test gjort bør raskt for ni til 12 timer før testen, ifølge informasjon fra Mayo Clinic. De kan drikke vann, men kan ikke ha noen annen mat eller drikke - inkludert alkohol, kaffe og te.

Betraktninger

Hormonet østrogen kan føre kvinner til å ha høyere nivåer av HDL kolesterol, noe som er bra, men også av triglyserider, i henhold til informasjon fra Mayo Clinic. Hvis en kvinnes triglyserider er høyere enn normalt, kan en lege bestemme at hun ville ha nytte av kolesterolsenkende medisiner.

Hva finnes enkle måter å øke metabolismen?

Stoffskiftet er den hastigheten som kroppen din forbrenner kalorier for energi. Øke stoffskiftet kan virke vanskelig for deg hvis du ikke har regelmessig tilgang til et treningsstudio for å legge til at ekstra brenne. Men det er små livsstil justeringer som kan øke stoffskiftet uten å ta opp for mye av din tid eller krever timer med tung vektløfting.

Juster din diett

Å gjøre justeringer i kostholdet ditt kan ha en dramatisk effekt på stoffskiftet. For eksempel, er en måte å øke stoffskiftet å bygge muskelmasse. Ved å forsyne kroppen med nok protein, kan du la den produsere aminosyrer som er ansvarlig for å bygge disse musklene. En annen justering er å spise flere små måltider kontra tre store. Mindre måltider er som en konstant kilde til arbeid for kroppen, mens større måltider kan gjøre deg urørlig som kroppen din prøver å fordøye det. Den sunnere måltider, jo lettere er det for kroppen å fordøye dem og legge en konstant kilde til høy metabolisme energi.

Få uthvilt

Sov godt og er også en enkel måte å øke stoffskiftet. Stedet for å bruke den ekstra timen ser på TV eller surfe på Internett, legg deg ned med en god bok og rolig musikk. God søvn gir kroppen en sjanse til å utføre nødvendige vedlikeholdsfunksjoner som å reparere ødelagt hud og formidling av næringsstoffer. De siste par timers søvn er dedikert til å gjenoppbygge avrevne muskelfibre i nyere, sterkere seg. Med god søvn, kan du finne deg selv å våkne opp uthvilt og allerede aktivisert for neste dags arbeid.

Legg Indirekte Øvelser

Hvis treffer gym på en jevnlig basis er litt for tidkrevende, kan du legge til et par mini-treningsøktene som holder kroppen i bevegelse og brenner energi. Parker bilen ved enden av parkeringsplassen og gå til hovedinngangen. I stedet for å ta heisen, ta trappa. Substitute e-post til en kollega og hånd levere meldingen i stedet. Mens du sitter ved skrivebordet, stå opp for hver halvtime du setter deg ned. Ta med en sekk lunsj og gå til et rolig sted i nærheten av arbeid versus haiket en tur til den lokale restauranten. Alle disse små ekstra bevegelser kan gi kroppens indre organer et nødvendig løft for å øke metabolismen.

Hvilke typer matvarer inneholder lipider?

Lipider er et annet begrep som brukes for fett. Det er to generelle typer av lipider: komplekse lipider, inkludert fett, oljer og voks, og enkle lipider, slik som kolesterol. Fett er avgjørende for livet; de gir oss energi, hjelpe oss å holde på varmen, og er avgjørende for produksjonen av hormoner.

Trans-fett

Matvarer som inneholder trans-fett er margarin, hydrogenerte oljer og forkorting; de fleste butikk-kjøpte eller kommersielt bakevarer er også høy i trans-fett.

Mettet fett

Mettet fett er ofte funnet i kjøtt som pølse, biff, bacon, lam, svin, kylling hud, pølser, kjøttpålegg og smult, samt meieriprodukter som sjokolade, kremost, rømme, iskrem, smør, ost, helmelk yoghurt og melk.

Enumettet fett

Disse fettsyrene finnes i raps, oliven og peanøttolje, samt oliven, avokado, peanøtter, mandler, pistasjenøtter, pekannøtter, macadamia nøtter og cashewnøtter.

Flerumettet fett

Denne spesielle type fett som finnes i mange oljer, som vanligvis maisolje, safflorolje, solsikkeolje, soyabønneolje, sesamolje og bomullsfrøolje. Det er også funnet i soya nøtter, pinjekjerner og valnøtter, samt gresskar og solsikkefrø.

Omega-3 fettsyrer

Omega 3 fettsyrer er ofte funnet i sjøen matvarer, for eksempel laks, ørret, tunfisk, kveite, flyndre, såle, sild og sardiner samt lin-frø olje, valnøtter og soyabønner.

Kolesterol

Ingen plantebaserte matvarer inneholder kolesterol, men alle animalske matvarer inneholder kolesterol, slik som eggeplommer og innmat.

Definer Oncology

Definer Oncology


Strengt tatt, og ifølge de fleste ordbøker tilgjengelig, er definisjonen av onkologi den grenen av medisinsk vitenskap som omhandler svulster, herunder opprinnelse, utvikling, diagnostikk og behandling av ondartede svulster og behandling av kreft.

Dette er selvfølgelig bare en rå tolkning og innebærer så mye mer enn hva noen enkle ord på en side kan representere. Onkologi, bare oppgitt er studiet av kreft, en ødeleggende sykdom hos noen definisjon fra alle språk på jorden.

Data fra 2007 som ble samlet inn fra American Cancer Society uttalt at 1.440.000 amerikanere vil ha kreft, og at 560.000 vil dø av sykdommen det året. Deres statistikk viste skremmende nøyaktig.

Oncology

Kreft og onkologi er et veldig generelt begrep som beskriver en sykdom. Den type, plassering og villskap av kreft er der bestemte områder av onkologi eller kreft er identifisert. Onkologi eller kreft er en vitenskap som arbeider innenfor disse variablene og brukes som et generelt begrep, som i navnet på et sykehus som for eksempel H. Lee Moffitt Cancer og forsknings Hospital. Betegnelsen "Oncology" er brukt for å nevne et utsnitt av et sykehus, for eksempel røntgen onkologi bygningen. Det er også brukt til å identifisere en lege praksisområde, som John Doe, MD onkologi eller bare onkolog.

Svulster

Svulster er en kollektiv masse av vev og celler. Noen er meget stort, mens andre er mikroskopisk i størrelse. Etter å ha en tumor indikerer ikke kreft, men er en klassisk tegn på inflammasjon, som kan være kreft eller benign. Dette bestemmes av varierende virkemidler og avhenger sterkt på plasseringen, type og størrelse. Dersom uttak, analyserer en kirurg tumorcellen og sender det til en patolog for umiddelbar diagnose av benign eller malign tumor. Denne diagnose er vanligvis tilgjengelig, mens pasienten fremdeles er under anestesi, slik at hvis det er nødvendig, og medisinsk råd, kan den fjernes eller reduseres i størrelse.

Radiologi Oncology

Er en spesialisert form av onkologi som omhandler strålebehandling, vanligvis avgis til kroppen ved spesialiserte leveringssystemer som en lineær akselerator, å plassere en radioaktiv kilde ved siden av tumor eller på innsiden av kroppen direkte. Denne type onkologi er praktisert bare når en fast diagnose av kreft har blitt etablert, og dersom kreft og området er egnet for strålebehandling. En annen svært viktig faktor er ønsket om å gjennomgå en slik kraftig behandlingsplan.

Andre typer Oncology

Navnet onkologi seg som nevnt ovenfor er nesten om hverandre med begrepet kreft. Det er medisinsk, kirurgisk, stråling og dessverre, pediatrisk onkologi. Listen over spesialiserte onkolog og onkologi synes nesten uendelige.

Med framveksten av nye medisiner og vaksiner i rørledningen, kanskje disse hele spesialister trenger å re-spesialister i et annet område av medisin. Men inntil den dagen skjer, vil det være onkolog av alle slag er tilgjengelig for alle.

The Final Word

Definere onkologi, til slutt virkelig an på hvem som svar på spørsmålet. Bokstavelige definisjoner kan bli funnet omtrent hvor som helst. Imidlertid vil den sanneste definisjonen bli funnet med dem som er rammet av kreft. De er de som har dette ordet i ansiktet deres hver eneste dag.

Hva er fett og lipider?

Fett og andre lipider har blitt malt som kosttilskudd skurkene i vårt samfunn. Nye diett moter komme ut tilsynelatende hver måned touting større fett-trimming strøm enn den siste trenden. Hva noen kanskje ikke vet er at disse biomolekyler er helt essensielle komponenter av sunn ernæring.

Funksjoner

Lipider består av fettsyrer, som er organiske karboksylsyrer som har lange hydrokarbonkjeder. Disse biomolekyler er forskjellige i form og funksjon. Vanlige fettsyrer er mellom 12 og 24 karbonatomer i størrelse. De kan være mettet, hvor ingen dobbeltbindinger foreligger i kjeden, eller umettet, i hvilket en eller flere dobbeltbindinger sette en "knekk" i kjeden.

Typer

Lipider er klassifisert basert på organiseringen av fettsyrer, protese grupper og stillas molekyler. Den første gruppen er triglyserider, eller fett-molekyler. Disse inneholder tre fettsyrekjeder knyttet til en glyserol-molekylet. Den andre gruppen er fosfolipider, som bare har to fettsyrer som er koblet til en glyserol-molekylet. Den tredje hydroksylgruppen i glycerol er knyttet til en fosforyl gruppe, som deretter kan modifiseres ytterligere med nitrogenholdige eller karbohydrat protese molekyler. Sfingolipider er lik fosfolipider. bortsett fra at ceramid er stillaset i motsetning til glycerol. Den endelige klasse av lipider består av steroidet-kolesterol og dets derivater.

Funksjoner

Triglyserider er brukt for langsiktig energilagring av pattedyr, og i menneskelige organer, gjør de opp pokal celler fylt med fett, som hovedsaklig finnes i tarmen regionen. Triglyserider er utnyttet i løpet av glukose sult. Fosfolipider, på grunn av deres amfipatiske natur, er viktige komponenter i plasmamembranen funnet rundt alle levende celler. Plasmamembraner er naturlige barrierer mot uønskede biomolekyler. Sfingolipider og kolesterol er mer komplekse komponenter i plasmamembranen; det sistnevnte er også brukt til å produsere steroidhormoner.

Kosttilskudd hensyn

Pattedyrarter krever en viss mengde av lipid inntak av to hovedgrunner. Dyr i polare strøk må være i stand til å tåle bittert kalde temperaturer, og store mengder av fett i form av spekk håndterer dette behovet ganske godt. Lipider er også nødvendig for vedlikehold av våre langsiktige energi butikker til bruk i perioder med sult. Også, hvis vi ikke gjør det inntak visse fettsyrer som kroppen vår ikke syntetisere - de essensielle fettsyrer som DHA - dårlig vekst kan føre til. Selv kolesterol som er nødvendig i små mengder; mangel kan føre til økt risiko for hjerneslag.

Advarsler

Det er også farene og risiko forbundet med for mye inntak av lipider og fett. Fedme er den mest åpenbare resultat av overflødig fett kosten, men en sekundær effekt av fedme er en økt risiko for diabetes. Overflødig kolesterol - og noen lipider - kan føre til hjerte-problemer som plakk.

Hva er Lipid tester?

Lipid tester er mer vanlig kalt kolesterolester, lipidprofil eller lipid-paneler, så vel som koronar risiko paneler. De er et sett av blodprøver er utformet for å måle mengden av fettsubstanser, spesielt kolesterol og triglyserider i kroppen. Siden høye nivåer av de to organiske forbindelser som vanligvis produserer ingen symptomer, lipid testene er viktig for påvisning av nærvær eller sannsynligheten for at hjertesykdom de kan til slutt føre til.

Lipid Risks

Ordet "lipid" refererer til fettete biologiske stoffer, slik som fett, oljer og steroler som finnes i fettvevet. Menneskelige organer krever en viss mengde organisk fett for å fungere skikkelig. Imidlertid, når blodet inneholder mye fett, hjertesykdom og aterosklerose tilstanden bli mer sannsynlig. Åreforkalkning involverer de indre veggene i blodårene, der blod fett samler seg og danner plakk som kan begrense, herde eller blokkere skipene og til slutt begrense blodstrømmen.

Funksjon

Lipid tester å identifisere potensielt farlige mengder av blod, fett, og derfor en pasients risiko for å utvikle hjertelidelse relatert til usunn arterier. De kan kvantifisere forskjellige substanser i blod, men fire målingene foretas oftest: total kolesterol, HDL kolesterol (også kalt gode eller HDL-kolesterol), low density lipoprotein kolesterol (også kalt dårlig eller LDL-kolesterol) og triglyserider. Når nivåene av de fire stoffene er kjent, kan legene tenke ut en passende behandling plan som tar hensyn til eventuelle andre risikofaktorer i pasientens medisinske historie.

Prosedyre

Det lipid-testen er en standard blodprøve som varer i flere minutter. En tekniker renser et lite område av den ene armen med antiseptisk, knytter et elastisk bånd rundt overarmen å plumpe venene med blod, setter inn en nål i en blodåre, pakker opp strikken for å gjenopprette blodsirkulasjonen og fjerner nålen etter nok blod fyller hetteglass.

Pasienter må unngå all mat og væsker unntatt vann i 9-12 timer før blodet er trukket, og leger noen ganger anbefaler midlertidig avviklet medisiner som øker kolesterolnivået, også.

Time Frame

Voksne pasienter som er friske og ikke i faresonen for å utvikle hjertesykdom bør ha en kolesterol test hvert femte år, og deretter følge opp med en full lipidpanel hvis høyt kolesterol er tilstede. Siden hjertesykdom og høyt kolesterol kan både begynne å utvikle i barndommen, leger også bestille lipidprofil for høy-risiko barn som er minst 2 år gammel. Berørte barn kan være overvektig eller har en familiehistorie med medisinske problemer, for eksempel høyt blodtrykk eller diabetes.

Resultater

Selv om målingene variere basert på et lands foretrukne enheter (for eksempel antall milligram per desiliter i USA, men antall millimol per liter i Europa), lipid testresultater generelt skille lipid nivåer i kategorier som gjenspeiler vurderinger som optimal, nær optimal, fattig, borderline høy og høy. Hvis de rapporterte tallene er grunn til bekymring, leger anbefaler vanligvis en modifisert livsstil - slik som å spise bedre, trene og å miste vekt - for å senke kolesterolet. De kan også foreskrive medisiner som oppnår samme effekt eller bestille en annen lipidpanel eller ytterligere tester for å bekrefte eller klargjøre resultatene.

Hva er en normal Lipid Panel?

Hva er en normal Lipid Panel?


Vanligvis lipid paneler test for total kolesterol, høy tetthet lipoprotein (HDL)-kolesterol, lav tetthet lipoprotein (LDL) kolesterol og triglyserider. Formålet med testen er å oppdage risikofaktorer for hjertesykdom.

Time Frame

Det tar bare noen få minutter å samle blod som kreves for lipidpanel. Det kan ta noen dager, men for å motta resultatene.

Normal Total Kolesterol

Normale verdier for total kolesterol er mellom 75 mg / dL og 169 mg / dL for de under 20. For voksne over 21, er området fra 100 mg / dL til 199 mg / dL.

Normal HDL

Ifølge American Heart Association (AHA), den optimale nivåer for HDL-kolesterol er over 60 mg / dL. Hvis du har HDL nivå som er lav, 50 mg / dl (kvinner) eller 40 mg / dl (menn), er du i større fare for å utvikle hjertesykdom.

Normale Triglyserider

Triglyserider nivåer under 150 mg / dL regnes som normalt, ifølge AHA.

Betraktninger

Røyking, kan tilstander som hypotyreose og medisiner som prevensjon bidra til resultatene av lipid panel. Sørg for å diskutere din medisinske historie med legen din, hvis du mottar resultater utenfor normalområdet.

Hva er Lipid Metabolism Disorder?

Hva er Lipid Metabolism Disorder?


Fordelingen av spaltet materiale er en av de mest grunnleggende funksjoner i kroppen. Fordi lipider (også kjent som fett) er en av de nødvendige forbindelser, kan metabolske forstyrrelser ha vidtrekkende konsekvenser.

Lipider

Lipider er typen som store repositories for energi. De er stadig lagret opp eller brytes ned, avhengig av behovene til organismen. Lipider gir også cellular strukturell støtte og tilrettelegge for kommunikasjon mellom celler.

Enzymer

Lipids, som alle inntatte materialer, blir behandlet av enzymer, som er proteiner som fremmer kjemiske reaksjoner. Fordi enzymer er produsert gjennom DNA-kode, er mange av lidelsene er genetisk, og manglende evne av enzymer for å bryte ned den skal lipider resulterer i akkumulering av store lipid-molekyler som forårsaker skade på kroppen.

Gaucher sykdom

Gauchers sykdom er en arvelig mangel av et enzym som behandler fettstoff glukocerebrosid. Fatty materiale kan bygge opp i milt, lever, benmarg og nyrer, forårsaker hevelse, lesjoner eller ødeleggelse av vev.

Tay-Sachs sykdom

Tay-Sachs sykdom er en genetisk abnormitet av et enzym som bryter ned fettholdige syre produkter kalt "gangliosider", som kan akkumuleres i nerveceller og hjernen.

Andre sykdommer

Niemann-Picks sykdom er en lipid lagring sykdom som kan føre til nevrologiske eller utviklingsmessige problemer, avhengig av alvorlighetsgrad. Fabrys sykdom fører glykolipider, produkter av fettstoffskiftet, for å samle hele kroppen, noe som kan føre til synsproblemer, brennende smerte i ekstremiteter, eller hjertesvikt, nyresvikt.

Behandling

Mange lipidforstyrrelser er sjeldne, men de pleier også å blaffen behandling og fører til for tidlig død. For noen lidelser som bestemte typer Gaucher sykdom, kan utrolig dyrt enzymerstatningsterapi eller narkotika har positive resultater.

Hva er forskjellen mellom enkle og komplekse sukker?

Hva er forskjellen mellom enkle og komplekse sukker?


Sukker har et dårlig rykte. Demonized for alt fra diabetes og hjertesykdommer til fedme og hyperaktivitet, alt sukker (også kjent som karbohydrat) noen ganger klumpet i én kategori. Likevel, det er forskjeller. Forskjellige kjemiske strukturer og ernæringsmessige fordeler angir disse forskjellige typer av sukkerarter, bortsett fra hverandre.

Identifikasjon

Sukker gir energi til både legemet og hjernen. Den grunnleggende enheten, glukose, er hovedbrennstoffkilde. Glukose kan utledes fra enkle og komplekse sukkere. Enkle sukkerarter er de karbohydrater som inneholder enten en eller to sukker enheter. Komplekse karbohydrater, på den annen side, inneholder tre eller flere sukkerenheter. Enkle sukkere er funnet i tabell sukker, honning og frukter. Komplekse karbohydrater finnes i matvarer som ris, pasta og poteter.

Effekter

På grunn av strukturen, er enkle sukkerarter brutt ned til glukose raskere enn komplekse sukkere. Dette kan raskt øke blodsukkeret. Omvendt, komplekse karbohydrater langsomt metabolismer, gradvis økende glukosenivåer, i henhold til den Nemours Foundation.

Fordeler

Mat rik på komplekse sukker kan også inneholde næringsstoffer som beriker kostholdet. Disse matvarer vanligvis inneholder fiber, vitaminer og mineraler, ifølge University of California, Los Angeles (UCLA). The fiber til stede i noen komplekse karbohydrater også forbedre fordøyelsen, redusere blodkolesterolet og fremme vekttap, ifølge UCLA. Sødme av enkle sukkerarter legge smak til dietten. Dessverre, enkle sukkerarter legge liten næringsverdi til mat ved siden av kalorier. Folk noen ganger refererer til disse sukker som "tomme kalorier".

Mat etiketter

Komplekse og enkle sukker er funnet på forskjellige deler av maten etiketten. Produsenter liste den totale mengden av enkle sukkerarter under "total karbohydrater" delen. Komplekse karbohydrater er beregnet ved å subtrahere mengden av enkle sukker fra mengden av totale karbohydrater. Enkle sukkerarter kan også identifiseres på ingredienser del av etiketten. Ifølge American Dietetic Association, de går forbi navn som brunt sukker, mais sirup, honning, invertsukker, laktose og druesukker.

Anbefalinger

US National Library of Medicine anbefaler at folk får mellom 40 og 60 prosent av sine daglige kalorier fra karbohydrater. De fleste karbohydrater bør være i form av komplekse karbohydrater. Enkle sukkere bør begrenses. Sukker som tabellen sukker, sirup, honning og høy fruktose mais sirup er eksempler på enkle sukkerarter som er flytt til vanlig kosthold, vanligvis gjennom brus, godteri og bearbeidet mat. The American Heart Association tyder på at menn og kvinner bør begrense kaloriene få fra tilsatt sukker til 150 kalorier og 100 kalorier henholdsvis.

Hva typer obligasjoner Do Lipids Form?

Hva typer obligasjoner Do Lipids Form?


Lipider er hydrofobe molekyler (molekyler som blir frastøtt av vann). Dette er det eneste som alle lipider har til felles; Det er et stort utvalg av lipider, inkludert fett, oljer og steroider. Lipider er vanligvis brukes i organismer som en måte til å lagre energi. Lipider er bygget opp av en kombinasjon av karbon-, oksygen-og hydrogenatomer, men kombinasjonen av disse atomer i molekylet varierer avhengig av typen av lipid. Atomer i et lipid danne enten en enkelt-eller dobbeltbinding med hverandre.

Kovalente bindinger

Atomer i lipider danner en form for kjemisk binding kalt kovalente bindinger. Kovalente bindinger oppstå når atomer dele elektroner. Atomer med en stor mengde av elektroner (slik som oksygen, med sine åtte elektroner) kan bindingen med flere atomer. Karbonatomer i en lipid vanligvis dele fire av de seks elektroner, med to kommer til hydrogenatomer, og de to andre hver gang med et oksygenatom eller et annet karbonatom, avhengig av dens beliggenhet i molekyl-kjeden.

Enkeltbindinger

Den vanligste typen av kovalent binding som finnes i et lipid er en enkeltbinding. Enkeltbindinger er når to atomer bare dele ett elektron. Enkeltbindinger er vanlige i naturen, fordi hydrogen bare har én elektron, og således bare kan danne en enkeltbinding. Dette gjør det mulig for karbon og oksygen-atomer i molekylet for å binde lipid med flere andre atomer.

Dobbeltbindinger

Atomer i et lipid kan også danne en dobbeltbinding. En dobbeltbinding er når to atomer dele to par av atomer, i motsetning til en enkeltbinding, hvor de bare dele ett par. I et lipid, kan dette bare skje mellom karbon og oksygen-atomer, fordi de er de eneste som har flere elektroner. Dobbeltbindinger er fordelaktige fordi de krever en mye høyere energinivå for å bryte i forhold til enkeltbindinger.

Hva er Fasting Krav til Glukose Lipid Panel Blood Test?

En fastende glukose panel og en fastende lipid panel er to forskjellige blodprøver. Begge tester kan utføres fra et enkelt uttak av blod, og en fasteperiode er vanligvis tilstrekkelig forut for blod blir trukket for begge tester.

Glukose Panel

Glukose panelet måler blodsukkernivået og er brukt til å kontrollere muligheten for diabetes, eller for å overvåke de som allerede er diagnostisert med diabetes. Fastende glukose paneler krever at du unngår noe mat eller drikke, annet enn vann, i seks til åtte timer før testen.

Lipid Panel

En lipidpanel måler mengden av kolesterol og triglyserider i blodet ditt. Lipid paneler krever vanligvis faste uten mat eller drikke, annet enn vann, for ni til 12 timer før testen.

Resultater

Opp til 100 mg / dL av glukose er normale blodsukkernivået. Totalkolesteroltall under 200 mg / dL, og triglyserid tall under 150 mg / dL er optimal.

Fasting Unntak

Ifølge The Journal of American Medical Association, kan fasting ikke alltid være nødvendig for nøyaktige lipid panel resultater. Glukose paneler er trukket noen ganger uten faste å etablere en grunnlinje blodsukker for sammenligning.

Betraktninger

Det kan være ideelt å planlegge blodprøvetaking tidlig i morgen så fasting tiden går over natten mens du sover. Ha en back-up driver med deg i tilfelle at enten faste eller blodprøvetaking påvirker din evne til å kjøre bil. Følg alltid faste instrukser fra legen din nøyaktig for å oppnå optimale resultater.

Hva er meningen med en Lipid Panel Test?

Hva er meningen med en Lipid Panel Test?


En lipid panel er et sett med blodprøver brukes til å teste kolesterolnivået. Resultatene av lipidpanel hjelpe legen din bestemme risikofaktorer for hjertesykdom og slag.

Funksjon

Den lipidpanel tester dine totalkolesterol, triglyserider og HDL og LDL. HDL og LDL er dine gode og dårlige kolesterolet.

Formål

En lipidpanel drives for å innskrenke dine risikofaktorer for hjertesykdom og andre hjerteproblemer. Identifisere kolesterol risikofaktorer kan tillate legen din for å behandle eventuelle problemer før de forårsaker alvorlige bivirkninger.

Prosedyre

Den lipidpanel drives av tegning blod fra en vene, vanligvis i armen. For nøyaktige resultater, blir du bedt om å faste i ni til 12 timer før blodet er trukket.

Frekvens

Lipid paneler er vanligvis kjøres minst hvert femte år. For en person med tidligere kolesterol problemer eller andre risikofaktorer, kan de bli bedt om en gang i året.

Behandlinger

Hvis lipidpanel test varsler legen din til høyere enn normalt kolesterol opplesninger, kan behandlinger varierer fra diett modifikasjoner til daglige medisiner.

Hva gjør en Blood Metabolsk Panel & Lipid Panel test for?

Hva gjør en Blood Metabolsk Panel & Lipid Panel test for?


De grunnleggende og omfattende metabolske paneler er blodprøver som viser informasjon om en pasient stoffskifte. Den lipidpanel er en blodprøve som måler en pasients risiko for å utvikle aterosklerose. Disse blodprøvene er allment foreskrevet av leger.

BUN og kreatinin

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, BUN, eller blod urea nitrogen, er en grunnleggende metabolske panel test som måler nedbryting av protein av nyrene. De kreatinin grunnleggende metabolske testen måler evnen til nyrene å bryte ned kreatin fra musklene.

CO2 og Glukose

Den grunnleggende CO2 metabolske panelet testen måler karbondioksyd i serum, eller flytende delen av blodet, og blir brukt til å identifisere potensielle elektrolyttforstyrrelser, nyre-lidelser eller lungeproblemer. Den grunnleggende glukose metabolsk testen måler blodsukker og brukes til å overvåke diabetespasienter og for å identifisere utvikling av diabetes.

Kaliumklorid Natrium

Basiske stoffskifte tester måle blodserumnivåer av klorid, kalium og natrium for å identifisere elektrolytt og kroppsfluid ubalanser.

Omfattende

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, omfattende metabolske panel testene inkluderer de samme testene som de grunnleggende metabolske blod panel ands også teste nivåer av albumin, kalsium og bilirubin blod. Andre blodprøver i en omfattende metabolsk panel inkluderer urinsyre, total protein og total kolesterol.

Lipid

Ifølge Mayo Clinic, en blod lipid panel testen måler total kolesterol, HDL-kolesterol og LDL kolesterol å fastslå en pasients risiko for å utvikle aterosklerose. Triglycerider blir også testet i en lipid paneltest.

Hva er Polymerer av Lipids?

Hva er Polymerer av Lipids?


De fleste polymerer er lange kjeder av repeterende, identiske, karbon-inneholdende molekyler som kalles monomerer. Lipider er unntaket fordi de har en ytterligere, ikke-identiske molekyl festet til hver monomer-kjeden. Den ytterligere molekylet varierer med typen lipid. Det kan være en karboksylgruppe, glyserol eller fosfatgruppe. Noen lipider danne polymer-lignende strukturer med en annen type fettmolekylet, men disse er ikke betraktet som ekte polymerer. Lipid polymerer bruker esterbindinger, som kombinerer strukturelle og kjemiske egenskaper av alkoholer og syrer.

Lipid Kjennetegn

Den primære egenskap at alle lipidmolekylene dele er at de ikke løser seg opp i vann. Dette gjør lipider kritiske for å bygge strukturer som må opprettholde sin form når de er omgitt av væske, for eksempel cellemembraner. Dette er også grunnen til at lipider er en viktig del av hormoner - kjemiske budbringere som må reise gjennom et flytende medium. Deres sterke molekylære bindinger gjør lipider praktisk for langsiktig energilagring.

Karboksylgruppene

Når en lang kjede av limte karbonatomer legger til en carboxylgruppe, kalles det en fettsyre. Dette er den enkleste type lipid polymer. En karboksylgruppe består av et karbonatom som danner en dobbeltbinding med et enkelt oksygenatom og en enkeltbinding med et oksygenatom som er bundet til et annet karbonatom. Disse kjedene utgjør de mettede og umettede fettsyrer som finnes i planter og dyr mat.

Glyceroler

Fettsyrer danner mer komplekse lipid polymerer kalt triglyserider, triacylglyceroler eller triacylglycerides når hver enkelt bundet oksygen molekyl binder seg til et karbon som er en del av en glyserol molekyl. Glyserol er en enkel alkohol består av tre oksygenatomer og tre karbonatomer som obligasjons med hydrogenatomer åtte ganger. Triglyserider er også ofte funnet i matvarer, spesielt animalske produkter.

Fosfatgrupper

Når et triglyserid erstatter en fettsyrekjede med en fosfatgruppe, danner den et fosfolipid. Fosfatgrupper er laget av et fosforatom bundet til oksygenatomer. Fosfolipider danne en karakteristisk to-lagsstruktur, med vannavvisende, eller hydrofobe, lagene sandwiching en vann-gjennomtrengelig, eller hydrofile, midten. De er den viktigste komponenten i cellulære og intracellulære membraner.

Falske Polymers

Steroider er lipidmolekylene som har bindinger danner en ring i stedet for en kjetting. De kan binde seg til fettsyrekjeder, men disse er ikke betraktet som ekte polymerer. Steroider, slik som kolesterol, blir brukt til å lage hormoner og er en viktig strukturell komponent av nervesystemet.

Hva er noen typer lipider?

Begrepet "lipid" grupper sammen alle naturlig forekommende fettløselige molekyler, slik som triglyserider - også kjent som fettstoffer og oljer - samt fosfolipider og steroler. Flertallet av lipider som finnes i matvarer er fett og oljer.

Funksjon

Lipider er en konsentrert energikilde, som inneholder nesten dobbelt så mye energi per gram enn protein eller karbohydrater. Lipider også bære fettløselige vitaminer i kroppen, og er involvert i mange kroppsfunksjoner, slik som isolerende legemet mot temperaturer endringer i miljøet og forlenge fordøyelsesprosessen.

Triglyserider

Viktig for fettstoffskiftet og produksjon av energi, er triglycerider sammensatt av tre fettsyrer: mettede fettsyrer, umettede fettsyrer inkludert enumettede og flerumettede fettsyrer, og hydrogenerte fettsyrer. Flerumettede syrer gir kroppen med essensielle næringsstoffer det ikke kan produsere av seg selv. Mettet og hydrogenerte fettsyrer imidlertid øke kolesterolnivået og øke en persons risiko for hjertesykdom.

Fosfolipider

Fosfolipider, også kjent som fosfatider, er fettderivater og hoveddelen av cellemembraner. Fosfolipider også hjelpe til i å regulere cellemiljøet.

Steroler

Sternols er en viktig gruppe innenfor den bredere klassifisering av steroider. De er den avgjørende del av en plante membran og kan finnes i korn, frukt, nøtter, frø, grønnsaker og vegetabilske oljer.

Olestra

Olestra er del lipid men også en del karbohydrater og er noen ganger brukt som en feit erstatning i "lav-fett" eller "fett-fri" bearbeidet mat og diett produkter.