Digidexo.com

blodtrykk 70 over 115 alder

Fertilitet over en alder av 40

Fertilitet over en alder av 40


Med økningen av flere fødsler i de siste tiårene kommer økt oppmerksomhet på fertilitet og metoder for å øke fruktbarhet nivåer. Prosentandelen av kvinner over 30 år opplever sin første fødsel har nesten firedoblet siden 1973, mens tvillingfødsler har økt doble frekvensen av enkle fødsler, og frekvensen av trilling fødsler har multiplisert med sju i samme tidsrom. Dette er delvis på grunn av teknologier som hjelper kvinner kamp fruktbarhet problemer, som øker etter 35 år, og dramatisk øke etter 40.

Årsaker til redusert fruktbarhet etter 40

De to viktigste grunnene som forårsaker kvinners fruktbarhet å avta etter 40 år er redusert ovarian reserve og noe leger refererer til som kromosom Aneuploidy. Kromosom Aneuploidy oppstår når det er en unormal antall kromosomer i et egg eller embryo. En redusert ovarian reserve er når en kvinnes eggstokkfunksjonen begynner å avta.

Kromosomal Aneuploidy

Eggstokkene produserer egg ved celledeling. Som kvinne aldre, er det mer sannsynlig å være feil i denne prosessen. En teori hevder at dette er fordi de eldre en kvinne blir, jo flere generasjoner av celledeling hennes egg erfaring; derfor er det større sannsynlighet for celledeling feil.

Konsekvensene av kromosom Aneuploidy kan være alvorlige. En økt sjanse for Down syndrom er en komplikasjon, som er spontane aborter og manglende evne til embryoene implantat (resulterer i unnfangelse) som oppstår på grunn av alvorlige avvik i kromosomene.

Ovarian Reserve

Alder er den vanligste årsaken til redusert ovarian reserve, men miljøfaktorer og sykdom kan også føre til dette. Røyking, for eksempel, er en av de mest vanlige og viktige faktorer i redusert ovarian reserve, ifølge Dr. Samuel C. Pang, selv om kjemoterapi og stråling behandlinger er andre miljøfaktorer som forårsaker denne tilstanden.

Noen ganger redusert ovarian reserve er forårsaket av sykdom eller spørsmål knyttet til en sykdom. Ovarian endometriose, for eksempel forårsaker cyster i eggstokkene som noen ganger trenger å bli fjernet. Dette krever kirurgi som kan ødelegge noen eggstokkvev som resulterer i redusert ovarian reserve.

Ufrivillig Tester

Fruktbarhet tester tilgjengelig for kvinner over 40 for å fastslå deres fruktbarhet nivåer inkludere blodhormon screenings, Clomiphene Citrate Challenge Test (CCT), den Inhibin B-test og Anti-Mullerian hormon (AMH) eller Mullerian hemmende Stoff (MIF) test. Resultatene av en CCCT kan tolkes litt forskjellig av ulike klinikker som har egne grensenivåene. Inhibin B er kontroversielt når det gjelder presisjon og resultat tolkning, og AMH er fortsatt eksperimentell og ikke allment tilgjengelig.

En ultralyd av eggstokkene kan også brukes for å fastslå fruktbarhet nivåer ved å måle antall og størrelse av synlige små (antrum) follikler i løpet av tidlig follikkelfase av menstruasjonssyklusen, som vanligvis oppstår under menstruasjon selv.

Fertilitetsstudier, prøvelser og behandlinger er fortsatt relativt nytt i medisinens historie, særlig for kvinner over 40 år. Dessverre er det relativt få ukontroversielle, allment akseptert og nøyaktige tester tilgjengelig for å fastslå fruktbarhet nivåer.

Behandling Alternativer

Behandlingsalternativer for å øke fruktbarheten hos kvinner over 40 er tilgjengelig. Noen leger bruker ultralyd for å bidra til å forutsi en kvinnes reaksjon på visse eggstokkene stimulerende legemidler som kalles gonadotropiner. Andre behandlingsstrategier inkluderer pre-behandling med en rekke medisiner, blant annet p-piller og medikamenter som Lupron, Cetrotide eller Antagon, eller en kombinasjon av clomiphene og gonadotropiner. Som en av de siste alpinanlegg, kan kvinnen akseptere donoregg å oppleve en vellykket graviditet.

Hvordan Boost en kvinnes Metabolism over en alder av 40

Kvinner som passerer 40 år ansiktet en metabolsk drop - rundt fem prosent per tiår. Muscle er tapt og erstattet av fett dersom tiltak ikke blir tatt for å øke en kvinnes metabolisme. Det finnes en rekke naturlige måter å øke forbrenningen. Forbedre trening teknikker og gjøre enkle endringer i kostholdet vil sparke starte metabolismen av de fleste kvinner.

Hvordan Boost en kvinnes Metabolism over en alder av 40

Bruk notatbok og penn for å starte en food journal. Record mat spist og hvert glass vann forbrukes. Både overspising og undereating ha negative metabolske effekter. Kalorier bør ikke falle under 1200 per dag, ifølge ernæringsfysiolog Joy Bauer.

Spis frokost, og deretter spise med jevne mellomrom i løpet av dagen. Ifølge Ernæringsfysiolog J. Bauer, bør hvert måltid og snacks inneholder noen magre proteiner for maksimal metabolisme boost. Den lengste tiden som skal passere mellom å spise et måltid eller en matbit er 3 til 4 timer.

Plasser de åtte gummistrikk rundt vannflasken (hvis det er en 8-oz flaske;.. En 16-oz flaske bare trenger fire band). Etter hver flaske med vann er fortært, fjerne et band. Når alle band er fjernet, dine daglige vannbehov vil bli er oppfylt.

Konsumere kalsium-rik meieriprodukter. Ifølge både WebMD og en rapport fra NY Daily News, øker kalsiumstoffskiftet. Tre til fire daglige porsjoner med meieriprodukter bidrar til å øke metabolismen ved å lage en liten økning i kroppstemperatur.

Øvelse aerobt minst fire ganger per uke og trener styrke minst to ganger per uke. Ifølge Reuters, trene bare en gang øker fettforbrenningen og stoffskiftet.

Hint

 • Hvis du vurderer kosttilskudd som en metabolisme øke strategi, er det best å først konsultere en profesjonell og deretter å bli nøye overvåket for allergiske eller andre bivirkninger.
 • Det er alltid best å konsultere med en lege før du begynner et treningsprogram eller tar noen form for vekttap eller metabolismen som øker kosttilskudd.

Tegn og symptomer på hjerteproblemer hos kvinner over en alder av 50

Ifølge NetWellness.org, er en svimlende 41,3 prosent av alle kvinnelige dødsfall i USA knyttet til hjerte-og karsykdommer. I år 2000, 505 661 kvinner døde som følge av det. Den samme studien fant at ofrene beløpe seg til nesten dobbelt så mye som de tilskrives alle former for kreft kombinert, beregnet for samme år på 267009. Enda mer alarmerende, de fleste kvinner forblir uvitende om at risikoen for hjerteproblemer for dem lik (hvis ikke overstige) som menn; derfor mange ikke klarer å legge merke til de riktige tegn og tolke symptomer riktig.

Smerter i brystet, halsen og ekstremiteter

En av de klareste indikatorene på hjertesykdommer er smerter i brystet, halsen og andre ekstremiteter. Smerten manifesterer helst pasientens blod og blodkar er blitt kompromittert. Når smerten kommer plutselig og uforutsigbart, kan det bety en svært alvorlig, veldig farlig tilstand som dyp venetrombose (DVT) eller begynnelsen av et hjerteinfarkt. Hvis smertene utvikler seg langsomt, kan det tyde på en tilstand kjent som perifer arteriell sykdom (PAD), som fører til at blodsirkulasjonen i de berørte lemmer å bremse, frata musklene livsviktig oksygen. Hvis disse symptomene manifest, bør pasienten se en lege, som risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag stiger betraktelig når forhold som PAD presentere seg selv.

Plutselig økning i blodtrykket

En kraftig økning i blodtrykket, ofte ledsaget av andre symptomer som kortpustethet, svimmelhet eller svimmelhet og plutselig innsett indikerer at pasienten har trolig utviklet en tilstand som kalles koronar hjertesykdom (CHD). CHD, en av de mest dødelige kardiovaskulære forhold, kan svært raskt kompromittere hjertets evne til å fungere normalt som de blodårene som forsyner hjertets vev opphøre arbeider.

Arytmi

Arytmi refererer til en unormal funksjon av hjertet, hvorpå det slår i en ustø, uforutsigbar eller ustabil mote. Ofte denne uregelmessige hjerteslag kan indikere utbruddet av en akutt hjerte-angrep, mer kjent som et slag. Dette kan også representere utbruddet av et hjerteinfarkt, noen som kan føre til døden.

Kramper, nummenhet eller prikking i ekstremiteter

Perifer karsykdom, dyp venetrombose og utbruddet av et hjerneslag kan føre til at pasienten til å føle plutselige kramper, nummenhet eller prikking i ekstremiteter, selv når pasienten er i ro. Kronisk tilbakevendende disse symptomene kan også indikere en meget alvorlig problem med de koagulerende faktorer i blodet, så vel som en manglende evne av hjertet til å pumpe blod tilstrekkelig til kroppens ekstremiteter.

En plutselig manglende evne til å snakke eller forstå tale

Plutselig fogginess av sinnet og en manglende evne til å danne sammenhengende uttalelser er tegn på utbruddet av et slag. Andre symptomer inkluderer delvis lammelse av ansikt og ekstremiteter så vel som en manglende evne til å koordinere kroppen slik at gang blir umulig. Fordi blodstrømmen til vitale områder av hjernen har enten sluttet eller blitt sterkt begrenset, funksjonene i nervesystemet blitt mye tregere eller slutte helt.

Ulike typer Hypertension

Hypertensjon er en annen betegnelse for høyt blodtrykk. Konstant høyt blodtrykk fører til at hjertet til å jobbe mye hardere enn det normalt bør og kan skade hjernen, nyrer, koronararteriene og øynene. Hypertensjon er den viktigste årsaken til slag. Det finnes flere forskjellige typer av hypertensjon og alle kan være svært farlig hvis ikke tatt vare på.

Gestational hypertensjon

Gravide kvinner kan utvikle flere forskjellige typer hypertensjon med en av dem er gestational hypertensjon. Gestational hypertensjon er vanligvis utviklet etter det tjuende svangerskapsuke. Høyt blodtrykk som skjer i 6 til 8 prosent av alle svangerskap i USA.
Forskere, på dette punktet, er ikke klar over årsakene til svangerskaps hypertensjon. De vet at svangerskaps hypertensjon påvirker blodstrømmen til organer slik som lever, hjerne, nyrer og morkake. En gravid kvinne er ofte diagnostisert ved å ta flere blodtrykket opplesninger hele dagen. Hvis hun er diagnostisert med gestational hypertensjon, kan legen anbefale medisiner, en nei-salt økende kosthold, sengeleie, hyppigere prenatal besøk, tidlig levering (etter 36 uker) eller bare observasjon.

Preeklampsi

Svangerskapsforgiftning er en unik tilstand som er funnet hos gravide kvinner. Andre navn kan inkludere toxemia, akutt hypertensiv sykdom og graviditet induserte hypertensjon. Svangerskapsforgiftning er vanlig under en kvinnes første graviditet, men kan også forekomme i fremtidige svangerskap også. Dette er en svært farlig tilstand som kan oppstå i 3 til 4 prosent av alle svangerskap og er den ledende årsak til foster og mors død, lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel.
En spesifikk årsak til svangerskapsforgiftning er ikke kjent, men det er visse faktorer som kan øke risikoen for å utvikle svangerskapsforgiftning. Faktorene har reoccurring hypertensjon før du blir gravid, overvekt før graviditeten, har høyt blodtrykk eller svangerskapsforgiftning i et tidligere svangerskap, conceiving et barn under 20 år eller over 40 år, være gravid med flere babyer på en gang , eller å ha diabetes, leddgikt, nyresykdom, sklerodermi eller lupus. Det er kjent at med preeklampsi kan det føre til redusert blodstrøm til leveren, retina, nyrer, hjerne og morkake.
Symptomer på svangerskapsforgiftning kan variere, men vanligvis inkluderer høyt blodtrykk, unormal vektøkning, hevelse i ansikt og hender, protein i urinen, magesmerter, hodepine og synsproblemer. Sørg for å holde alle dine planlagte avtaler med legen din slik at de kan spore eventuelle problemer som kan oppstå under svangerskapet.

Isolert systolisk hypertensjon

Isolert systolisk hypertensjon er den vanligste typen av høyt blodtrykk hos eldre amerikanere. De fleste mennesker med isolert systolisk hypertensjon har ikke noen høyt blodtrykk symptomer. Det kan også ta flere år å merke noen symptomer på isolert systolisk hypertensjon. De fleste mennesker ikke engang klar over at de har det før de har en systolisk blodtrykk lesing som er for høy.
Faktorer som kan øke risikoen for å ha isolert systolisk hypertensjon er å være overvektig, blir eldre, har diabetes, røyking, eller å være en kaukasisk mann eller en afrikansk-amerikansk. Disse faktorene er ikke en risiko i seg selv.
Isolert systolisk hypertensjon er vanligvis behandlet med blodtrykket medisiner eller endringer i livsstil. En gjennomsnittlig persons blodtrykk bør være mindre enn 140/90, så hvis din ikke er det, må du snakke med legen din om alternativer for å redusere blodtrykket.
Hvis isolert systolisk hypertensjon forblir ubehandlet kan det føre til et hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt, nyresykdom, blindhet eller andre forhold.

Prehypertensjon

Prehypertensjon er en tilstand som er i mellom normale blodtrykksmålinger og høyt blodtrykk opplesninger og er vanligvis symptomfrie. I det siste, var opplesninger 140/90 anses som høy og noe annet var i normalområdet. Men etter omfattende gjennomgang over hele verden, hadde et vitenskapelig panel lært mye mer om risikoene knyttet til høyt blodtrykk. Studiene viste at risikoen for å dø av slag eller hjertesykdom begynte å stige når blodtrykk økt over 115/75.
Prehypertensjon er definert som blodtrykket opplesninger mellom 120/80 og 139/89. Personer som har blodtrykket lesing i denne serien er også oppfordret til å gjøre livsstilsendringer som å miste vekt, trene, kutte ned på salt, redusere alkoholinntaket, spise mer frukt, grønnsaker og flere magre meieri matvarer.

White-Coat Hypertensjon

White-coat hypertensjon er i om lag 40 prosent av personer med prehypertension. Det er beskrevet som å ha en forhøyet systolisk blodtrykk mellom 140 og 180 på leger kontor og en normal avlesning på mindre enn 140/90 når ut av kontoret. White-coat hypertensjon er noe folk opplever når de besøker legekontoret. Blodtrykket kan endres i løpet av dagen. Ting som kan føre til at blodtrykket endre er nivået på trening, stress, mengde spenning, holdning og nikotin bruk.
Hvis du er mistenkt for å ha hvit-coat hypertensjon, kan legen be deg om å overvåke blodtrykket hjemme. De kan også be deg om å bære en enhet som kalles en ambulerende blodtrykk skjerm. Denne enheten er vanligvis bæres i opptil 24 timer og tar blodtrykket hvert 30. minutt.

Farene

Hvis du mistenker at du har høyt blodtrykk, kan du gå til legen din og få det sjekket. Det er mange farer forbundet med hypertensjon. Noen farer er skade på hjerte, skade på blodårene, skade på hjernen, skade på nyrene, skade på øynene, og enda verre, død.

Hva er normalt blodtrykk hos ungdom?

Hva er normalt blodtrykk hos ungdom?


Blodtrykket tilsvarer mengden blod hjertet pumper i forhold til den motstand mot blodstrømmen i arteriene. Normale verdier forskjellig for ungdom og voksne.

Betydning

Alder, høyde og kjønn avgjør normalt blodtrykk hos ungdom. Disse normale verdier er basert på persentil av andre ungdommer på samme alder, høyde, vekt og kjønn.

Betraktninger

Ifølge MassGeneral Hospital for Children, bør verdiene være under den nittiende persentil å bli betraktet som normalt. Tenk verdier mellom den nitti og nittifemte normale høyder, og noe over nittifemte persentil indikerer høyt blodtrykk.

Eksempel

Vurdere en lesning av 116/75 til 122/78 i den nitti persentilen normalt for en 12-år gammel jente. For en 12-år gammel gutt, erkjenner en lesning av 115/75 til 123/79 i den nittiende persentil som normalt.

Funn

Ifølge Rush University Medical Center, normale blodtrykket opplesninger øke fra barndom, til ungdomsårene, til voksenlivet. Vurdere et spedbarn lesning av 80/45 og en halvvoksen lesning av 110/70 akseptabelt.

Advarsel

Ifølge kidshealth.org, nesten 60 millioner mennesker i USA over en alder av 6 år har høyt blodtrykk. Ungdom med blodtrykket opplesninger høyere enn den nittiende persentil er i faresonen for å utvikle høyt blodtrykk som voksne.

Sunt blodtrykk Levels

Sunt blodtrykk nivåer er viktig for generelt god helse. Sunt blodtrykk opplesninger endres med alder og forskjellig for barn og voksne. Å opprettholde et sunt blodtrykksnivå og hindre høyt blodtrykk kan redusere risikoen for kroniske sykdommer og forbedre livskvaliteten.

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control, opprettholde sunne blodtrykk nivåer er den beste måten å forebygge hjertesykdom og slag, som er de første og tredje største mordere av amerikanere.

Funksjon

Blodtrykket kan måles ved hjelp av en arm mansjetten kalt en blodtrykksmåler. Avlesningen brukes for å bestemme den generelle helse, spesielt tilstanden av hjertet.

Typer

Sunt blodtrykk nivåer er lavere for barn enn for voksne. Det første tallet er systolisk trykk og bør være mindre enn 120 hos voksne over 20 år; diastolisk trykk er den andre rekke, og bør være mindre enn 80.

Funksjoner

Ifølge CDC, kan friske blodtrykket redusere komplikasjoner fra andre medisinske tilstander, slik som diabetes og nyresykdom.

Betraktninger

Ifølge CDC, er en person med en høy avlesning i enten det første eller det andre nummeret i en blodtrykksmåling anses å ha høyt blodtrykk.

Fordeler

Ifølge Mayo Clinic, kan sunne blodtrykk nivåer å opprettholde hukommelsen, beskytte helsen til øynene, og kan legge år til en persons levetid.

Forebygging / løsning

Opprettholde sunne blodtrykk nivåer kan oppnås ved å spise et sunt kosthold, trene regelmessig, ikke røyke, drikke alkohol i moderate mengder og redusere stress.

Hvordan kan høyt blodtrykk forårsake et hjerteinfarkt?

Hypertensjon

Nesten én av tre voksne i USA har høyt blodtrykk, ifølge National Institutes of Health. Selv om folk har en tendens til å utvikle høyt blodtrykk som de blir eldre, er alder ikke den eneste faktoren som gjør at folk er mottakelige for hjertesykdom. De fleste mennesker har en tendens til å lide av høyt blodtrykk på et tidspunkt i livet. Men personer som er overvektige eller som har en familiehistorie med høyt blodtrykk har større risiko for koronar hjertesykdom. Mens blodtrykket vanligvis stiger og faller i løpet av dagen, en person har høyt blodtrykk hvis den forblir forhøyet over tid. I det tilfellet, er en person diagnostisert med hypertensjon, som er den medisinsk betegnelse som brukes for høyt blodtrykk.

Effekter av blodtrykk på hjertet

Blodtrykket er faktisk kraften av blod mot veggene i arteriene. Derfor kan høyt blodtrykk føre til hjertemuskelen å jobbe for hardt. Som et resultat, hjertet slår raskere og med større kraft, noe som øker risikoen for hjertesykdom og slag. Høyt blodtrykk kan også føre til hjertet for å pumpe mer enn en normal mengde blod eller herde veggene av arteriene, igjen øke risikoen for hjertesykdom og slag. Siden arteriene bringe oksygenrikt blod tilbake til hjertet, innsnevring av arteriene begrenser blodstrømmen, og forårsake et hjerteinfarkt. Når hjertet ikke får tilstrekkelig med oksygen, brystsmerte, vanligvis kjent som angina, kan forekomme. Hypertensjon er også den primære risikofaktor for kongestiv hjertesvikt (CHF), en tilstand i hvilken hjertemuskelen er svekket, og dermed ikke klarer å pumpe tilstrekkelig blod til de andre organer i kroppen.

Systolisk / diastolisk

Både topp og bunn tall i en blodtrykksmåling er betydelige, men for folk som er eldre enn 50 år, systoliske trykket, som er den øverste nummeret, regnes som høy hvis det er over 140. Høy systoliske trykket er den vanligste form av høyt blodtrykk påvirker middelaldrende og eldre voksne. Selv om en person som har høyt systolisk trykk kan merke noen symptomer, kan tilstanden være farlig hvis den forblir ubehandlet, fordi det kan skade hjertet og blodårene. Ukontrollert høyt systolisk trykk kan føre til hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt og en rekke andre alvorlige helsemessige forhold. Diastoliske trykket, det nederste tallet i en blodtrykksmåling, er kraften av blodet i arteriene som hjertet slapper av mellom beats. Jo høyere diastolisk blodtrykk, jo større er risikoen for hjerteinfarkt og slag. En diastolisk blodtrykk lesing over 90 regnes som høy.

Hva er årsakene og symptomer på høyt blodtrykk?

Høyt blodtrykk, som er kjent som "silent killer", drepte mer enn 57.000 mennesker i USA i 2005 I 2009 viste American Heart Association rapporter at mer enn 70 millioner mennesker i USA over en alder av 20 har høyt blodtrykk. Med denne raske veksten, er det stadig viktigere at folk er klar over symptomene og årsakene til høyt blodtrykk.

Årsaker

Års studier og forskning har bekreftet at det er lite kjente årsaker til høyt blodtrykk. Av de mange enkeltpersoner som berøres av høyt blodtrykk, kun 5 til 10 prosent av disse personene har faktiske årsakene. The American Heart Association rapporterer at disse små grupper av individer har høyt blodtrykk på grunn av nyrefeil, strukturelle aorta unormalt eller innsnevring arterier. De resterende 90 til 95 prosent av enkeltpersoner er ikke i stand til å sertifisere årsaken til deres høyt blodtrykk.

Ingen symptomer

Høyt blodtrykk har fått tilnavnet "silent killer" fordi mange mennesker ikke viser tegn på høyt blodtrykk før det er for sent. Mange folk ikke finner ut at de har høyt blodtrykk før de har hatt et hjerneslag, nyresvikt eller funnet ut at de har hjertesykdom. Disse skadelige utfall stammer fra år med arterie erosjon som følge av høyt blodtrykk. Det er viktig at du sjekker blodet press regelmessig.

Ofte forvekslet Symptomer

Mange høyt blodtrykk symptomer kan være ofte forveksles med noe annet, hvis du ikke klarer å se din lege. Symptomer som tretthet, hodepine og ørhet er generelt oversett. Mange enkeltpersoner avfeie symptomene for andre ting som for eksempel sult, mangel på søvn og avslapning.

Tung pust mens du ligger Flat

Hvis du har problemer med å puste mens du ligger flatt, bør du se din lege umiddelbart. Dette symptomet er et vanlig symptom på hjerte-og lungeproblemer. Mens symptomet kan være lett løst, kan det være et tegn på en alvorlig sak. Snakk med legen din umiddelbart.

Desorientering og forvirring

Hvis du ikke klarer å tenke klart, føler desorientert og har problemer med å huske ting, kan du bli som viser tegn på høyt blodtrykk, lavt blodsukker eller elektrolyttforstyrrelser, bare for å nevne noen.

Uholdbar Montering og Impotens

Menn som ikke klarer å opprettholde en ereksjon eller finne seg selv til å være avmektige kan vise tegn på høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk påvirker flyten av blod i erektil området, noe som forstyrrer dens funksjon. Hvis du har problemer i dette området mer enn 25 prosent av tiden, anbefales det at du søker legens hjelp.

Andre symptomer

Det er mange andre symptomer som kan være tegn på høyt blodtrykk, så vel som andre forhold. Disse skiltene inkluderer, men er ikke begrenset til, en endret eller flagret puls, smerter, svimmelhet, kortpustethet, tinnitus, dobbel-vision, neseblod og hevelse i hender og ben. I de fleste tilfeller, hvis du besøker din lege regelmessig, kan du løse eventuelle potensielle høyt blodtrykk problemer før det er for sent.

Blodtrykk behandling hos eldre

Med hjertesykdom og slag oppført blant de mest dødelige helsemessige forhold, mange mennesker er opptatt av å holde et sunt blodtrykk for å forsvare seg mot disse potensielt katastrofale forhold. Imidlertid, i henhold til MedicineNet.com, eldre ofte ikke behandlet for høyt blodtrykk (hypertensjon) av forskjellige grunner. Dette kan være misforstått, ettersom det er dokumentert at de bør behandles på svært spesifikke måter.

Misforståelse

To av tre personer over 75 år lider av høyt blodtrykk, ifølge MedicineNet.com. Imidlertid er ideen at en normal systolisk blodtrykk er "100 pluss alder" holder disse betingelser fra å bli behandlet i det hele tatt. Den 100-plus-your-age regelen er en vanlig misforståelse, særlig for eldre mennesker, som det ville bety at en normal systolisk blodtrykk for en 75-åring er 175 - og dette er rett og slett ikke sant.

Ifølge MedicineNet.com, behandling av disse tilstandene med blodtrykkssenkende medisiner reduserer risikoen for hjertesvikt og slag med 35 prosent, og andre indikasjoner med 20 prosent.

Redusere blodtrykket Sakte

Ifølge American Heart Association (AHA), bør blodtrykket hos eldre reduseres langsomt og forsiktig. Livsstilsendringer som vektreduksjon, trening og hjerte-sunn slanking bør gjennomføres først før medikamenter administreres.

Når vedtaket er gjort for å begynne dosering av anti-hypertensjon narkotika, anbefaler AHA bruke mindre enn normalt doser for å begynne behandlingen så endringen i blodtrykket vil skje gradvis.

Salt og alkohol

AHA anbefaler at eldre mennesker med høyt blodtrykk bør forbruker ikke mer enn 2,3 g natrium per dag for å kontrollere blodtrykket. Sjekk med en lege før du gjør en drastisk kutt i saltinntaket, som andre medisinske tilstander kan gjøre denne endringen mindre ønskelig.

Alkoholinntak bør også være begrenset til ikke mer enn to glass vin, to øl eller to skudd av whiskey per dag.

Spesielle hensyn

Det er viktig å merke seg at bivirkninger av reseptbelagte legemidler hos eldre har en tendens til å skje to til tre ganger oftere enn hos yngre pasienter, ifølge AHA. Også, vel vitende om en fullstendig medisinsk historie er viktig er vellykket behandling.

Siden eldre mennesker har en tendens til å ha flere pre-eksisterende forhold, kan det bety de foreskrevne legemidler har en høyere sannsynlighet for å blande seg med tilstanden eller medisiner foreskrevet for dem.

Typer av effektive medisiner

Den gode nyheten er at nesten alle blodtrykkssenkende medisiner virker i utgangspunktet det samme på de eldre som det gjør på yngre pasienter.

En studie av Department of Veterans Affairs viste at diltiazem og hydroklortiazid var de mest effektive hypertensjon legemidler som brukes av en gruppe afroamerikanske pasienter over 60, mens atenolol og diltiazem viste seg å være mest effektive i hvite pasienter over 60, ifølge AHA .

Hvordan planlegge en høyt blodtrykk diett

Hvordan planlegge en høyt blodtrykk diett


Etter en høyt blodtrykk diett kan hjelpe deg å redusere blodtrykket. Ifølge American Heart Association nesten 72 millioner amerikanere over en alder av 20 har høyt blodtrykk. Hvis du ønsker å bidra til å kontrollere blodtrykket ditt med kosthold å følge disse enkle trinnene vil hjelpe deg å lykkes med din lege godkjent DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) kosthold. Det har vist seg å bidra til å senke blodtrykket i så lite som 14 dager.

Hvordan planlegge en høyt blodtrykk diett

•  Øk frukt og grønnsaker. Spis 2-2 1/2 kopper både frukt og grønnsaker daglig. Plukk grønne grønnsaker som brokkoli som er høy i antioksidanter og blåbær.

Bytt til fett gratis eller magre meieriprodukter. Konsumere 2-3 kopper meieri om dagen. Gode ​​kilder ville inneholde melk, yoghurt og fettfattig ost.

Spis mer kvalitetsproteiner. Du bør spise seks eller færre gram høykvalitets protein om dagen. Velger å spise kylling og kalkun i stedet for fett mettet rødt kjøtt. Egg kan også være en stor kilde til protein.

Velg hele korn over bearbeidet mat. Spis 6-8 gram om dagen av hele korn matvarer som pasta, havre, korn og brød. Sørg for å sjekke ernæringsmessige etiketten for natrium innhold.

Legg nøtter, bønner og frø til kosthold 4-6 ganger i uken. Spis matvarer som kidneybønner, helt naturlig peanøttsmør og frø av ulike slag. Disse er ikke bare hjerte sunn mat, men de kan bidra til betydelig redusere blodtrykket.

Velg 2-3 teskjeer av sunnere oljer i kostholdet ditt som for eksempel olivenolje. Spis kolesterolsenkende margarin sprer eksempel Smart Balance som er fylt med Omega 3 fettsyrer som er bra for hjertet.

Begrens sukker og alkoholinntak så mye som mulig hvis du prøver å senke blodtrykket.

overvåke utviklingen. Kjøp en hjemme blodtrykksmåler og holde oversikt over dine daglige blodtrykk over en 6 ukers periode. Rapportere alle funn med legen din. Denne dietten har vist seg å fungere i så lite som 14 dager.

Hint

 • Målet er å spise 2300 mg eller mindre av natrium per dag
 • Bli en etikett leser - du vil bli overrasket over hvor mye natrium matvarer som du spiser inneholder.
 • Unngå hermetisert mat som disse har en tendens til å være høyere i natrium.
 • Aldri starter noen diett program uten først å rådføre deg med lege.

Hvordan Spot høyt blodtrykk symptomer

Hvordan Spot høyt blodtrykk symptomer


Hvis du tror du kan ha høyt blodtrykk symptomer er du ikke alene. Ifølge American Heart Association ca 74 millioner mennesker i USA over en alder av 20 har høyt blodtrykk. Studier viser at den totale dødeligheten forårsaket av høyt blodtrykk er over 18% av befolkningen, og stigende. Her er tegnene du bør se etter hvis du tror du kan ha høyt blodtrykk symptomer.

Hvordan Spot høyt blodtrykk symptomer

Se for pounding i ørene, halsen eller brystet. Dette pounding kan være en indikasjon på at blodtrykket ditt er farlig høyt, og du bør oppsøke lege umiddelbart.

Se etter alvorlig hodepine, tretthet og / eller forvirring. Se for å se om du har noen synsproblemer som følge av de ovennevnte som dette kan være en indikasjon på at du har høyt blodtrykk.

Se deg selv for å se om du har en uregelmessig hjerterytme. Ta pulsen på halsen. Jo nærmere du er til hjertet, jo lettere er det å fastslå. Legg merke til om pulsen er ikke en jevn rytme.

Se etter brystsmerter eller blod i urinen. Brystsmerter kan også være et tegn på et hjerteinfarkt så vier spesiell oppmerksomhet og få medisinsk tilsyn snarest mulig.

Se for oppkast eller kvalme. Hvis du merker noen av de ovennevnte tegn på høyt blodtrykk bør du få blodtrykket kontrolleres umiddelbart. Bedre ennå, kjøpe en hjemme blodtrykksmåler eller besøke din lokale apotek og bruke sine gratis blodtrykk tester.

Hint

 • Har blodtrykket kontrolleres regelmessig. Vanligvis hypertensjon anses å være en "silent killer" fordi symptomene ikke vises før tilstanden har kommet.
 • Gå til legen din og få en formell diagnose.
 • Oppsøk lege umiddelbart hvis symptomene blir verre eller hvis du føler at dine symptomer kan være livstruende.

Non-konvensjonell behandling for høyt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic, er mer enn en tredjedel av alle amerikanere rammet av høyt blodtrykk (hypertensjon), med halvparten av de som rammes er over en alder av 60 år ikke-konvensjonelle behandling er tilgjengelig for høyt blodtrykk.

Risiko

Høyt blodtrykk kan utvikle seg uten symptomer og eksistere i mange år. Imidlertid kan ukjent og ukontrollert høyt blodtrykk medføre alvorlig helserisiko, inkludert hjerneslag og hjerteinfarkt.

DASH

The Dietary Approaches to Stop Hypertension diett, vanligvis kjent som DASH kosthold, er klinisk bevist å redusere blodtrykket, ifølge National Heart Lung and Blood Institute. Dietten understreker friske grønnsaker og frukt, hele korn, nøtter, fisk og mer.

Terapi

Det finnes en rekke alternative terapier er tilgjengelige for behandling av høyt blodtrykk. Disse legemidlene inkluderer akupunktur, yoga, qi gong og tempoet respirasjon, som refererer til å bremse, dyp pusting med eller uten en over-the-counter enheten.

Oral

Tas oralt, ikke-konvensjonelle behandlinger inkluderer hvitløk kosttilskudd, omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje og noen nøtter og planteoljer og koenzym Q10, også kjent som Q10, tatt i supplement form.

Advarsel

Alle urter, vitaminer og mineraler anses kosttilskudd av US Food and Drug Administration. Kosttilskudd er ikke underlagt de samme kvalitetskontroller som narkotika.

Idealvekt for kvinner etter alder

Nå og opprettholde en sunn vekt for kvinner blir mer og mer viktig. Over en tredjedel av amerikanske kvinner blir ansett som "obese" av CDC, og mange andre er klassifisert som "overvekt". I motsetning til troen på at det er normalt for en kvinne å få "naturlig" vekt som hun aldre, CDC tiltak kroppsfett for alle kvinner over en alder av 20 av de samme standarder.

Voksne 20 og over

Normal kroppsvekt for menn og kvinner i alderen 20 og over er definert av CDC med sin Body Mass Index (BMI). Normal BMI er mellom 18,5 og 24,9 (se referanse 1). BMI blir beregnet ved en sammenligning av høyden til vekt. Sjekk ressursene for CDCs online BMI kalkulator. En BMI henhold 18.5 betyr en person er undervektig, mens 25 til 29,9 betyr at noen er overvektig. En BMI på 30 eller over klassifiserer en person som overvektige.

Barn og tenåringer

For personer under 20, er den samme formelen som brukes, men BMI sammenlignes mot andre BMI for personer av samme kjønn, høyde og alder i måneder. De som faller innenfor den femte til under 85. persentilen anses å ha normal vekt. De under den femte persentilen anses undervektig, og de fra 85te-95te persentilen anses som overvekt. Barn og tenåringer over 95-persentilen regnes som overvektige (se referanse 3). Se etter CDCs spesialiserte BMI kalkulator for barn og tenåringer i ressursene.

Bekymringer

Den høye andelen av overvektige voksne kvinner i USA var nok til å kjøre CDC å gjøre "forebygging av fedme en hvis sine topp offentlige helseprioriteringer" i 2007 Samtidig, en høy andel av tenåringsjenter viser tendenser som er karakteristiske for å spise lidelser, som kommer med sine egne iboende risiko. Begge disse fakta viser viktigheten av riktig utdanne kvinner på sunn vekt og vedlikehold av det med riktig kosthold og mosjon.

Betydning

I 2005 rapporterte CDC at både undervektige og overvektige mennesker var på en økt risiko for død. Mens overvektige mennesker er en risiko for hjertesykdom, høyt blodtrykk og type 2 diabetes, undervektige mennesker er i faresonen for anemi, osteoporose, og for kvinner, infertilitet. Disse risikoene er hva hjelpe CDC bestemme "ideelle" vekt, noe som plasserer en person like fjernt fra begge ytterpunktene. En normal BMI vil føre til en lengre, sunnere liv.

Betraktninger

Ifølge CDC, "for folk flest, er BMI en pålitelig indikator på kroppen fedme." Ordet "mest" tyder på at det er noen unntak, og dette er definitivt sant. Noen mennesker har tyngre eller lettere kroppstyper enn BMI beregning står for, og kan være helt frisk selv klassifisert utenfor "normal" rekkevidde. Hvis du er bekymret for vekten din, spør legen din.

De viktigste vitaminer at kvinner over femti Need

De viktigste vitaminer at kvinner over femti Need


Kvinner over 50 år har spesielle ernæringsmessige behov som er forskjellige fra da de var yngre. Du kan møte mange av disse behovene ved å ta vitamintilskudd. Spesifikke vitamintilskudd for kvinner over 50 år vil holde deg følelsen ung, levende og nyte et fullverdig liv.

Multivitaminer

Mat er ikke det samme som det en gang var. Selv om du er en sunn eater, har du sannsynligvis ikke får 100 prosent av all nødvendig ernæring hver dag. Ta en multivitamintilskudd for å bekjempe dette. Du kan enten velge mellom en hel mat supplement eller et syntetisk supplement. Begge gir de næringsstoffene som trengs for å kompliment ernæring behov. Hvis du er over 50 og du fortsatt mensen, ta en multivitamin med jern. Hvis du ikke lenger er mensen, trenger du ikke jernet med mindre du er blodfattig.

Vitamin D

Uten riktig mengde vitamin D, er en kvinne over 50 år utsatt for sykdommer som hjerteinfarkt, Parkinsons sykdom og Alzheimers. Dr. Tanya Edwards ved Cleveland Clinic Center for Integrative Medicine anbefaler å ta 1000-2000 enheter av vitamin D-tilskudd per dag.

Fish Oil

Fiskeolje er en omega-3, en av to fettsyrer som en kvinnes kroppen trenger for å holde seg frisk. Den andre fettsyren er omega 6. Kroppen får omega 6 fra vegetabilsk olje og maisolje. Uten riktig balanse av omega 3 og omega 6, ender du opp med betennelse. Ifølge Dr. Edwards, er betennelse den ledende årsaken til de fleste sykdommer som vi lider av i dag.

Magnesium

Magnesium er gunstig for kamp migrene, tretthet, forstoppelse og høyt blodtrykk. Noen ganger magnesium er tilgjengelig i en multivitamin, men hvis ikke, er en 500 mg supplement anbefalt daglig dose. Dr. Edwards foreslår å ta magnesium tilskudd om natten fordi de vil hjelpe deg å sove.

Kalsium

500 milligram kalsium tatt to ganger om dagen er den anbefalte daglige behovet for kvinner over en alder av 50. Kroppen din trenger ca 1000 milligram, men det kan bare absorbere 500 milligram om gangen.

Tegn og symptomer på høyt kolesterol og høyt blodtrykk

Tegn og symptomer på høyt kolesterol og høyt blodtrykk


Blodtrykket er en måling av hvor hardt hjertet ditt pumper. Hvis det er for høyt, kan det føre til problemer som hjerteinfarkt og hjerneslag. Kolesterol blir brukt til å bygge friske celler. Det reiser gjennom blodet, men det kan også feste seg til slimhinnen i veggene i blodårene blokkerer dem. Dette kan føre til lignende problemer som høyt blodtrykk. Verken høyt blodtrykk eller høyt kolesterol skjer raskt; Snarere er de betingelser som utvikler seg over et antall år.

Symptomer på høyt kolesterol

Høyt kolesterol har ingen synlige symptomer. Du må ha en blodprøve utført for å se om kolesterol i blodet er for høyt. The Mayo Clinic anbefaler at du begynner å ha kolesterol testet i en alder av 20 og deretter hvert femte år etter det. Legen din kan så bestemme om skritt må tas for å bringe kolesterolet tallet ned.

Risikofaktorer av høyt kolesterol

Selv om det ikke er noen symptomer på kolesterol, det er risikofaktorer som kan øke sjansene for å utvikle høyt kolesterol. Disse inkluderer: røyking, fedme, dårlig kosthold, stillesittende livsstil, høyt blodtrykk og diabetes. En risikofaktor som du ikke kan kontrollere er om høyt kolesterol går i familien din. Hvis du hadde en forelder eller søsken utvikle hjertesykdom før fylte 55, vil du være på et høyere risiko for å utvikle høyt kolesterol.

Symptomer på høyt blodtrykk

Som med høyt kolesterol, betyr høyt blodtrykk ikke manifestere seg med synlige symptomer for folk flest. Noen mennesker har klaget over hodepine, svimmelhet eller flere neseblod enn normalt, ifølge Mayo Clinic. Den beste indikatoren på høyt blodtrykk er å sjekke blodtrykket, enten hjemme eller på en maskin du kan finne i mange apotek. Hvis det viser over normalområdet, gå til legen din for en mer nøyaktig sjekk.

Risikofaktorer av høyt blodtrykk

Selv om det er ingen symptomer på høyt blodtrykk, det finnes risikofaktorer som kan øke sjansene for å utvikle høyt blodtrykk. Disse inkluderer: fedme, en stillesittende livsstil, røyking, for mye kosttilskudd salt, for lite kosttilskudd kalium, for mye kosttilskudd vitamin D, drikker alkohol, stress og enkelte kroniske tilstander. Noen av de faktorene du har ingen kontroll over. Dette er din alder, rase og slektshistorie. Som du alder, er du mer utsatt for å utvikle høyt blodtrykk. Også, svarte en tendens til å utvikle høyt blodtrykk i en tidligere alder eller med mer alvorlige komplikasjoner enn hvite.

Hvordan å holde seg frisk for kvinner over 40

Når vi blir eldre, må vi virkelig betale mer oppmerksomhet til vår helse. Kosthold og aktivitet spiller en rolle i å bestemme nivået av risiko for visse sykdommer. Genetikk og familie historie er også medvirkende faktorer som disponerer oss til høyere risiko for å få visse medisinske tilstander som vi ikke kan kontrollere. Men det er andre faktorer som kan bidra til sykdom som kan styres av de valgene vi gjør i våre liv. Bo sunt for kvinner over 40 år er oppnåelig hvis vi iverksette tiltak for å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag, holde seg mentalt og fysisk aktiv og se våre dietter.

Her vil jeg gi noen tips for å holde seg frisk hvis du er en kvinne over 40 år.

Bruksanvisning

•  Har blodtrykket kontrolleres; det er en av de første tegn til legen din for å oppdage et helseproblem. Kvinner med normalt blodtrykk bør ha det testet hvert år. Du kan kjøpe en bolig elektronisk blodtrykksmåler slik at du kan holde oversikt over blodtrykket. Det finnes mange typer skjermer tilgjengelig, som varierer i pris og er lett tilgjengelig på stoff butikker. Høyt blodtrykk og hypertensjon er vanlig hos kvinner over 40, spesielt kvinner som er overvektige, og kan føre til mange sekundære medisinske komplikasjoner. Kontroll av høyt blodtrykk er en kritisk faktor for å hindre slag.

Få en ankel brachialis Index Test for å se etter potensielle perifer arteriell sykdom (PAD). Dette er en tilstand som kan svekke sirkulasjonen til bena. Testen anbefales for kvinner over 40 med risikofaktorer som røyking, høyt blodtrykk, diabetes og høyt kolesterolnivå eller som har en familiehistorie med kardiovaskulær sykdom.

Ha en bentetthetsmåling for å diagnostisere osteoporose. Det anbefales for kvinner over en alder av 60 og for yngre kvinner i deres postmenopausal scenen med en eller flere risikofaktorer for osteoporose. Konsultere din egen lege hvis du føler at du har risikofaktorer for osteoporose. Kvinner er fire ganger mer sannsynlig enn menn for å utvikle osteoporose. Tap av østrogen i overgangsalderen gjør kvinner sårbare for denne tilstanden.

Ha en kolesterolprofil gjort for å måle nivåene av kolesterol og triglyserider i blodet ditt. Det kan også omfatte laboratoriemålinger av C-reaktivt protein, som er et nytt mål på hjerterisiko. Kvinner uten hjertesykdom bør få testet hvert 5. år. Koronar hjertesykdom er en spesiell bekymring for kvinner, så spiser sunt, redusere cholestrol inntaket ved å se kosthold, trene regelmessig og redusere stress kan redusere risikoen for å få disse alvorlige medisinske sykdommer.

Ha regelmessige mammogram screenings hvis du er over 40. Dette er et røntgenbilde av brystvevet og bør gjøres en gang i året sammen med en klinisk bryst eksamen. Andre teknikker som ultralyd og magnetisk resonans imaging (MRI) er også brukt til å screene brystene for potensiell kreft bør legen din finner det nødvendig.

Få en årlig Pap test for at legen din for å undersøke celler for tegn på livmorhalskreft og forstadier til kreft. En kvinnelig bør ha sin første Pap test innen tre år etter oppstart seksuell aktivitet eller ved 21 år.

Få en TSH test for å screene for hypotyreose eller lave nivåer av thyroid-stimulerende hormon i blodet. Skjoldbrusk hormoner påvirker din kroppsvekt, temperatur, energi, appetitt og metabolisme. Om lag 10 prosent av kvinner lider av en underactive skjoldbruskkjertelen.

Tips og advarsler

 • Gå til tannlegen regelmessig for å hindre tannkjøtt sykdommer og tannkjøttbetennelse som kan tjene som indikatorer på andre helseproblemer. Det er viktig å ha regelmessige kontroller for å hindre visse medisinske tilstander.
 • Finne tid til å balansere livet ditt og finne harmoni. Lære måter og finne verktøy for å bringe ro og indre fred og glede i livet ditt. Psykologiske, mentale og emosjonelle helse er viktige faktorer som vil bidra til å holde deg frisk og leve et langt og livskvalitet.
 • Hvis du røyker, slutte! Røyke hvis du er over 40 vil øke risikoen for visse kreftformer og legge år til livet ditt.
 • Redusere alkoholinntaket.
 • Denne artikkelen er ikke en erstatning for å søke legehjelp med din egen lege eller helsepersonell.

Tegn på høyt blodtrykk tidlig i svangerskapet

Tegn på høyt blodtrykk tidlig i svangerskapet


Høyt blodtrykk er en bekymring på noe punkt i en graviditet. På hvert kontor besøk, vil sykepleieren kontrollere blodtrykket og noter dette i diagrammet. Det er viktig å kontrollere blodtrykket, samt etablere et mønster av det som er normalt for hver pasient.

Grunnleggende

Ifølge American Graviditet Association, er mest sannsynlig å finne første gangsfødende, kvinner med en historie med høyt blodtrykk eller nyresykdommer høyt blodtrykk, kvinner med en familie historie med høyt blodtrykk, tenårings moms og moms over en alder av 40 . Normal blodtrykk er 120/80. Ifølge National Hjerte Blood and Lung Institute, en systolisk lesning av høyere enn 140 eller diastolisk lesning av høyere enn 90 er ansett som høyt blodtrykk.

Signs

Tegn på høyt blodtrykk tidlig i svangerskapet er de samme som symptomer på høyt blodtrykk i de som ikke er gravid. Symptomer kan inkludere tåkesyn, hodepine, tretthet, synsforstyrrelser som å se flekker og en nedgang i hyppig vannlating. Det er viktig å merke seg at høyt blodtrykk kan være til stede uten noen symptomer. Den eneste måten å vite sikkert om blodtrykket er høyt, er å ha det tatt av en medisinsk faglig.

Behandling

Behandling for høyt blodtrykk kan variere drastisk avhengig av stadium av svangerskapet. I slutten av svangerskapet, kan barnet bli levert for å beskytte helsen til både mor og baby. Tidlig i svangerskapet, er høyt blodtrykk behandlet med endringer i kostholdet som forbruker en lav natrium diett og økt væskeinntak. Leger kan også instruere pasienter til å ligge på venstre side for å avlaste trykket på vena cava, en hovedpulsåre på høyre side av kroppen. Blodtrykk medisiner kan også gis hvis nødvendig, men krever tilsyn av lege under svangerskapet.

Risiko

Når høyt blodtrykk er til stede sammen med hevelse og protein i urinen, kan kvinnen bli diagnostisert med svangerskapsforgiftning. Den eneste kuren for svangerskapsforgiftning er å levere barnet. En diagnose av svangerskapsforgiftning krever tett oppfølging og vil trolig resultere i sengeleie, muligens på sykehuset. Hvis høyt blodtrykk blir alvorlig, er det ingen valg enn å levere barnet som det kan være livstruende for både mor og baby.

Betraktninger

Ifølge March of Dimes, høyt blodtrykk som er diagnostisert før uke 20 av svangerskapet anses å være kronisk hypertensjon. Mens de som utvikler svangerskapsforgiftning generelt vil ha normale blodtrykket igjen etter fødselen, vil kvinner diagnostisert med kronisk hypertensjon fortsette å ha høyt blodtrykk, selv etter levering.

Årsaker til høyt blodtrykk hos menn

Årsaker til høyt blodtrykk hos menn


Ifølge American Heart Association, rundt 72 millioner mennesker i USA over en alder av 20 lider av høyt blodtrykk. En stor del av dette nummeret er menn. Høyt blodtrykk kan være både farlig på egen hånd, samt bidra til andre alvorlige helseproblemer som hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Høyt blodtrykk kan skyldes en rekke årsaker.

Typer

Det er to forskjellige typer av høyt blodtrykk som kan påvirke menn. De kalles essensielle og sekundær hypertensjon. Sekundær hypertensjon påvirker bare en liten prosentandel av høyt blodtrykk lider og er forårsaket av unormal drift av et organ i kroppen. Essensiell hypertensjon kan være forårsaket av en rekke faktorer som diskutert nedenfor.

Salt

Saltinntaket over 5,8 gram daglig kan øke betydelig sjansene dine for høyt blodtrykk. Begrense saltinntaket til under dette beløpet kan både forebygge og senke blodtrykket. The Institute of Medicine av National Academies anbefaler at menn inntak ikke mer enn 3,8 gram salt per dag.

Genetikk

Selv om genene for høyt blodtrykk har ennå ikke isolert, er det fortsatt mente at mange mennesker som lider av høyt blodtrykk og andre blodtrykksrelaterte problemer arve en økt risiko fra deres familie.

Stive Arteries

Stive arterier er også en vanlig årsak til høyt blodtrykk. Stive arterier gjøre det vanskeligere for blodet å reise gjennom kroppen din, slik at trykket inne i sirkulasjonssystemet til å stige. Stive arterier er forårsaket av en rekke forskjellige grunner, inkludert fedme, alder og genetikk.

Fedme

Fedme er en av de beste årsakene til hypertensjon hos menn. Fedme bevirker behovet for ytterligere mengder av insulin for å bli produsert og sendt gjennom hele kroppen. Insulin har bivirkninger på sirkulasjonssystemet, inkludert en øket blodvolum og en fortykkelse av blodkar. Jo høyere blodvolumet er, jo mer blod som trenger å bli pumpet gjennom systemet, noe som øker blodtrykket. Jo tykkere blodårene, jo vanskeligere er det for blodet som skal pumpes gjennom dem.

Normal blodtrykk for eldre

Normal blodtrykk for eldre


Blodtrykk mål og fakta endres etter hvert som vi blir eldre. Hva er sunt for en 20-åring er ikke så sunt for en 80-åring. Administrere blodtrykket i henhold til din sesong av livet og referer alltid til legen din hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Normal blodtrykk

Normalt blodtrykk for en sunn eldre person er mellom 90/65 mmHg og 130/90 mmHg.

Variasjoner

Endringer i blodtrykket i løpet av dagen i respons på aktiviteten anses normalt. Høyt blodtrykk kan være forårsaket av fedme, åreforkalkning eller nyresykdom. Lavt blodtrykk kan være forårsaket av dehydrering, hypothalmic dysfunksjon og hjertesykdom.

High Blood Pressure

Kronisk høyt blodtrykk (eller hypertensjon) kan føre til åreforkalkning, hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Ifølge American Heart Association, 69,5 prosent av mennene og 83,8 prosent av kvinner over 75 år har hypertensjon.

Lavt blodtrykk

Ifølge en studie utgitt av British Medical Journal og skrevet av Hendriek C Boshuizen, kan lavt blodtrykk (eller hypotensjon) øker risikoen for død hos dem over en alder av 85. Hypotensjon regnes som et tegn på sykdom hos eldre.

Forsiktig

Planlegge en avtale med legen din dersom blodtrykket holder seg over 130 systolisk (øverst nummer) eller 90 diastolisk (nederst nummer) for mer enn tre avlesninger eller hvis den faller under 90 systolisk eller 65 diastolisk for mer enn én lesing.

Normal blodtrykk nivå hos kvinner

Normal blodtrykk nivå hos kvinner


Kvinner må opprettholde normale blodtrykksverdier for å redusere risikoen for alvorlige helsemessige komplikasjoner. Ofte vi ser for oss en mann i 40-årene når vi tenker på høyt blodtrykk, eller hypertensjon, men sannheten er at kvinner er like sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk som menn. Kombinere bruk av p-piller, graviditet eller overgangsalder endringer med høyt blodtrykk og du har et alvorlig helseproblem som vender millioner av kvinner hvert år.

Normale verdier

Ifølge American Heart Association, er en blodtrykksmåling i henhold 120/80 anses normal hos kvinner. Pre-hypertensive nivåene er 120 til 139/80 til 89 mm Hg og vil kreve livsstil modifisering. Alt over som krever aggressiv behandling.

Age

Gjennomsnittlig blodtrykk øker som kvinner alder. Etter 50 år, vil én av to kvinner har høyt blodtrykk.

Livsstil

Blodtrykket er direkte knyttet til livsstilsvalg. Hypertensjon kan være forårsaket av en stillesittende livsstil, dårlig kosthold, stress og visse stoffer inkludert koffein, nikotin og p-piller.

Graviditet

Graviditet induserte hypertensjon er en alvorlig og vanlig komplikasjon. Hyppige blodtrykkssjekk er nødvendig for å bidra til å forhindre alvorlig maternal og føtal distress.

Betydning

Opprettholde et sunt blodtrykk synker betraktelig risikoen for hjerteinfarkt, hjertesvikt, hjerneslag og nyresvikt. Spør legen din om måter å administrere din blodtrykk ved eller nær normale verdier.