Digidexo.com

termometere alle typer

Kan Klasse K brannslukkere brukes på alle typer brann?

Kan Klasse K brannslukkere brukes på alle typer brann?


Grunnet økt vegetabilsk olje oppvarming brukt i restauranter, Klasse K vurdert brannslukkere er obligatorisk der kommersielle matlaging hetter og brannslokningsutstyr eksisterer. Disse må lagres innenfor 30 meter av olje komfyrer.

Komponenter

Kaliumbicarbonat og våte kjemikalier er de vanligste Klasse K komponenter.

Steder

Klasse K apparater må være i kommersielle matlaging operasjoner som restauranter, kantiner, og nesten overalt ellers maten er tilberedt.

Indikasjoner

Klasse K slukningsmidler er elektrisk ledende. Denne typen brannslukningsapparat bør ledsages av en vegg plakat som sier: "I tilfelle av apparatet brann, bruk denne apparat bare etter den faste brannslokkingssystem har blitt aktivert." Før du aktiverer en klasse K apparat, slå av all strøm til apparatet .

Andre typer branner

Fordi Klasse K apparater er utviklet for å fungere sammen med et kjøkken faste brannvernsystem, er de ikke anbefalt for bruk på andre branner.

Alternatives

Tradisjonelle utvalg hoods og klasse B apparater kan ikke lykkes slukke frityrgryte branner. Klasse A vann eller CO2-apparater bør aldri brukes på en frityrkokeren, fordi en eksplosiv reaksjon kan forekomme.

Alle typer psoriasis

Psoriasis er en autoimmun hudsykdom som vanligvis rammer personer i alderen 15 og 35. Det er en ikke-smittsom tilstand som går i remisjon med behandling, men kan dukke opp igjen på grunn av triggere som stress, hud skade, visse medisiner og allergier. Mennesker vanligvis kun lider av en type psoriasis om gangen, men det kan omdannes til en annen type. De fem hovedtyper av psoriasis er plakkpsoriasis, guttate psoriasis, invers psoriasis, pustuløs psoriasis, og erytrodermisk psoriasis.

Plakkpsoriasis

Plakk psoriasis, også kalt psoriasis vulgaris, er den vanligste typen av psoriasis; det står for ca 80% av alle psoriasis tilfeller. Plakkpsoriasis vises i form av tykke, røde flekker i huden (plakk) som er dekket av tørre, sølvfargede skjell. De delene av kroppen som oftest rammet av plakkpsoriasis omfatter lavere rygg, hodebunnen, knær og albuer. Plaketter kan forårsake kløe og kan være smertefullt.

Guttate Psoriasis

Guttate psoriasis er den nest mest utbredte formen for psoriasis. Det har fått navnet sitt (guttate betyr "slippe" på latin) på grunn av de små, røde flekker som er formet som tårer. Guttate psoriasis meste skjer på mage, armer og ben. Medisinske tilstander som strep hals eller vannkopper kan forårsake plakkpsoriasis å utvikle seg til guttat psoriasis.

Invers psoriasis

Inverse psoriasis, også kalt bøye psoriasis, generelt påvirker områder der det er brettet huden, som armhulene, rumpe, rundt kjønnsorganene, undersiden av brystene, og i lysken. Invers psoriasis rammer hovedsakelig overvektige eller fete mennesker fordi de har relativt dype hudfolder. Inverse psoriasis forårsaker utseendet på glatt, skinnende betennelser som får irritert av friksjon og svette.

Pustuløs psoriasis

Pustular psoriasis er ikke veldig vanlig; det utgjør mindre enn 5% av psoriasis tilfeller. Pustular psoriasis vises som tykke, betente flekker av hud som er dekket med pus fylte blemmer. Når pustuløs psoriasis vises på håndflatene og fotsålene det kalles palmoplantar pustulose. Acropustulosis er en type pustuløs psoriasis som vises på tuppen av fingre og tær.

Erytrodermisk Psoriasis

Erytrodermisk psoriasis er den sjeldneste typen psoriasis; den står for bare 1% til 2% av alle psoriasis tilfeller. Det er preget av et utbrudd av røde, betente utslett over hele kroppen. Erytrodermisk psoriasis er en særlig smertefull form for psoriasis, og kan være dødelig hvis det ikke blir riktig behandlet. Det kan føre til alvorlig dehydrering og alvorlige sykdommer som hjertesvikt og lungebetennelse.

Andre typer

Nail psoriasis forårsaker misfarging og uvanlig vekst av negler, og i alvorlige tilfeller kan det føre til spiker oppløsning. Psoriasis kan noen ganger kombinere med leddgikt å danne psoriasisartritt. Det er preget av betennelse i leddene, som kan alvorlig begrense en persons evne til å bevege seg.

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter


Wrist splinter er nyttige når en person lider med carpal tunnel syndrom, nevropati i hender eller andre forhold. Splinten fungerer som en spenne for å hindre fleksjon av håndleddet og redusere hevelse. Ulike typer er tilgjengelig på apotek og medisinsk forsyne butikkene. De er tilgjengelige i forskjellige størrelser og typer å hjelpe alle typer håndleddet problem.

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter

•  Kjøp riktig størrelse på håndleddet skinne. De kommer ofte i små, mellomstore og store størrelser. Små-boned mennesker eller barn vanligvis bære en liten størrelse, mens kvinner og mange menn trenger et medium. Hvis du har store håndledd, kan du kreve den største størrelsen. Det er viktig at håndleddet skinne passer perfekt, men ikke stramt nok til å redusere blodstrømmen. Medisinsk forsyne butikkene kan hjelpe deg med riktig størrelse, og splinter kan være skreddersydde i tillegg.

Hold håndleddet skinne slik at tommelen hullet er på samme side som tommelen. Noen håndleddet splinter ikke bare har et hull for tommelen, men de har også fingerhull også. De splinter er ofte hudfarget.

Skyv tommelen inn i tommelhull. Gjør dette med fingrene hvis det er noen fingerhull. Hvis det er en klut delen som glir over håndleddet, trekk den ligger tett over området. Noen håndleddet splinter forlenge noen inches utover bunnen av håndflaten, avhengig av hvilken type er mest behagelig for deg og anbefalt av legen din.

Pakk krok og loop stropp rundt håndleddet området slik at det sitter godt, men ikke for stramt. Juster om nødvendig, hvis du føler splint er for stram etter noen minutter. Mange mennesker opplever komfort og lessening av deres smerte med en gang.

Juster noen ekstra stropper opp til albuen hvis det er mer enn én. Mange håndleddet splinter er reversible, så hvis stroppen kommer til bunnen av håndleddet, og du vil ha den på den øverste delen, bare bytte de splinter.

Hint

  • Ikke ha håndleddet skinne under bading, svømming eller vaske hendene fordi du ønsker å hindre at splint fra å bli våt.
  • Bære håndleddet skinne som legen anbefaler. Noen mennesker sover med hendene under deres pute eller i en vanskelig posisjon. Håndleddet splint er en mild påminnelse om ikke å gjøre dette, og hindrer håndleddene fra bøye, og dermed hindre nummenhet, prikking og hevelse i natt. Personer med carpal tunnel syndrom kan ha behov for å bære pinnen mens du arbeider for å hindre at tilstanden forverres.

Typer migrane Hodepine

Migrene kommer i en rekke typer som er inkludert med aura, som er visuelle eller sensoriske advarsler eller uten aura. En okulær migrene påvirker blodårene i øynene og normalt ingen smerte er filt. En oftalmoplegisk migrene påvirker også øye blodkar, men smertene er til stede. En basilaris migrene påvirker arterie i hjernestammen og barn er mer utsatt for denne type migrene. Det finnes ingen kur for migrene, men medisiner kan hjelpe med hyppigheten og alvorlighetsgraden av disse hodepine.

Årsaker

Det finnes ingen spesifikk årsak funnet for ulike typer migrene, men visse faktorer kan bidra. Hormonelle endringer hos kvinner, mangel på søvn, stress, sigarettrøyk, lyse blinkende lys og fysisk anstrengelse kan påvirke migrene triggere. Mat og drikke som sjokolade, rødvin, øl, kaffe, salt mat og alderen oster kan også være triggere.

Symptomer

Symptomene vil variere avhengig av hvilken type migrene du opplever. De vanligste symptomene med alle typer migrene er smerter på den ene eller begge sider av hodet, smerter som føles bankende eller pulserende, kvalme, oppkast og smerter som forverres med fysisk anstrengelse. En migrene med aura vil omfatte endringer i din visjon og en følelse av nåler knivstikking armen eller beinet.

Medisiner

Med alle typer migrene, bør du starte behandlingen ved første tegn på smerte. Dette kan redusere lengden og alvorlighetsgraden av migrene. Anti-inflammatoriske legemidler som Advil eller Excedrin Migrene kan lindre symptomer på en moderat migrene. Triptaner som Zomig og Amerge lindre smerte, lysfølsomhet og kvalme for alvorlig migrene. Anti-kvalme medisiner som Mylanta kan lindre oppkast og kvalme. Opiater er reservert som en siste utvei for alvorlig migrene smerte på grunn av risikoen for avhengighet.

Forebyggende medisiner

Du kan ha nytte av forebyggende medisiner hvis du lider av to eller flere hodepine i måneden. Betablokkere reduserer blodtrykket og redusere alvorlighetsgraden av migrene. Kalsiumkanalblokkere som Calan kan forebygge migrene og lindre symptomer på aura. Trisykliske antidepressiva som Pamelor påvirke hjernen kjemikalier og kan redusere antall migrene du har.

Hjem Rettsmidler

Egenomsorg tiltak kan redusere antallet og alvorlighetsgraden av alle typer migrene. Lytt til avslapping kassetter eller beroligende musikk, slappe av i en hyggelig varmt bad, sitte på verandaen og nyte naturen eller lese en bok. Få nok søvn og gå til sengs og våkne opp til faste tider. Når du føler en migrene kommer på, hvile i et mørkt stille rom og plassere en kald vask klut på baksiden av nakken din. Hold en migrene dagbok og notere eventuelle mat, drikke eller aktiviteter som kan utløse hodepine.

Typer av Toe Nail sopp

Det finnes mange typer av tånegl sopp, og de alle varierer basert på hvilken type infeksjon til stede og hvor lenge det varer. Men de også har alle én ting til felles: De trives i varme, fuktige områder som sko, sokker og garderober. Alle typer kan bringe misfarget, herdede spiker som er flaut å vise andre.

Distal subungual onychomycosis (DSO eller DLSO)

Dette er den mest vanlige spiker sopp, ofte stammer av organismen Trichophyton rubrum. Det påvirker området rundt tåen, langs spissen på spikeren, og på begge sider av spikeren. Når soppen invaderer neglen, kan det bli misfarget, blir hvit, gul eller grønn, og bli hard og sprø.

Hvit Overfladisk onychomycosis (WSO)

WSO bare påvirker 10 prosent av tånegl sopp lider, og er forårsaket av Trichophyton mentagrophytes. Det påvirker bare den ytre seng av neglen, noe som gjør det lettere å helbrede med aktuelle produkter, som for eksempel Lamisil. Neglene blir hvitt, som i de tidlige stadiene, fortsatt kan skrapes av.

Proximal subungual onychomycosis (PSO)

Den minst vanlige type sopp er også forårsaket av Trichophyton rubrum, og i de tidlige stadier, kan negl være vises misfargede og ser gult. Hvis den forblir ubehandlet, vil soppen fremgang dypere inn spikeren, og spikeren vil bli hard og tykk, og kan forårsake smerte.

Candida Nail infeksjon

Mens soppinfeksjon i neglen tendens til å påvirke negler mer enn tåneglene, kan det påvirke begge deler. Neglene begynner å forårsake smerte og bli misfarget, og hvis den forverres, kan den løsne fra neglesengen.

Svart Nail sopp

Svart Nail sopp oppstår ganske ofte fordi dens viktigste årsaken er forekomsten av blod under neglen. Venstre ubehandlet, vil tånegl vokse i mørkere når det vokser ut igjen. I sjeldne tilfeller når en tånegl sopp er alvorlig, blir det misfarget, og i stedet for å snu gul, vil det slå brun eller svart.

Typer av Elveblest

Begrepet "elveblest" ble skapt innen det medisinske samfunnet til å referere til blemmer som vises på en persons hud som et resultat av en tilstand som kalles urticaria. Forekomster av urticaria er svært vanlig og kan ramme personer i alle aldre, rase eller kjønn når som helst.

Elveblest vises vanligvis som røde lesjoner og kan dannes i løpet av noen minutter eller i løpet av flere timer. Elveblest oppstå når kapillarene utvide seg og tillate fluid, vanligvis inneholdende histaminer, for å lekke inn i epidermis. De strukturer vil ikke forsvinne før kroppen er i stand til å reabsorb væsken.

Det finnes flere forskjellige typer av elveblest. De vanligste typene av elveblest er som følger:

Vibrasjons Angioødem

Vibrasjons angioødem er den sjeldneste formen for elveblest. Stimulans som forårsaker denne spesielle form for elveblest er fysisk vibrasjon slik som forårsaket av at en pneumatisk verktøy, tørking også kraftig med et håndkle eller jogging. Elveblest danner vanligvis i løpet av fem minutter av eksponering og forsvinner på under en time.

Solar Urticaria

Solar urticaria er en annen sjelden form for elveblest forårsaket av eksponering av vanligvis dekket områder av kroppen for solen. Disse elveblest vanligvis ikke utvikle seg på deler av kroppen som er jevnlig utsatt for sol, som hender eller ansikt, men dannes på andre områder av kroppen som magen eller ryggen når de blir utsatt for solen.

Disse elveblest vil begynne å utvikle nesten umiddelbart etter de enkelte trinnene i solen og vil forsvinne innen omtrent en time etter eksponering. En lege kan utføre tester for å finne ut hvilken type solenergi bølgelengde forårsaker elveblest å danne og vil da velge riktig behandling. Behandlinger inkluderer vanligvis antihistaminer, solkrem, eksponering til å bygge en immunitet eller komplett solen unngå.

Dermographism

Dermatographism er en form for elveblest forårsaket når huden er oppskrapet eller strøk med alle typer objekter. Omtrent fem prosent av personer som lider av elveblest utvikle denne formen, som vanligvis presenterer seg når en person klør seg i huden eller bærer klær som forårsaker friksjon. Elveblest er ikke runde som de fleste andre, men vises i rette linjer, og vil vanligvis forsvinne innen en time. De fleste som utvikler dermatographism vil ha forutsetning for et par år og deretter vokse det.

Kolinerge Urticaria

Kolinerge urticaria er en form for elveblest som har en tendens til å utvikle seg etter en individuelle øvelser. Disse strukturer er vanligvis meget liten, mellom to og tre millimeter i diameter, og vanligvis vises på overkroppen. De strukturer er et resultat av kroppstemperaturen stiger, noe som kan være forårsaket av trening, stress og overoppheting i varme betingelser. De vanligvis vises hvor som helst mellom to minutter og en time etter at kroppstemperaturen stiger, og vil vare i ca 30 minutter.

Aquagenic Urticaria

Aquagenic urticaria er en form for elveblest vanligvis forårsaket av kontakt med vann. Dette er en annen sjelden tilstand og elveblest vises vanligvis innen 15 minutter etter at huden berører vannet. Det antas at denne form for elveblest ikke er forårsaket av vann i seg selv, men ved en reaksjon til de kjemikalier i vannet. Elveblest vil vare opptil to timer før de forsvinner.

Typer Epilepsi Beslag hos barn

Typer Epilepsi Beslag hos barn


Epilepsi er en hjerne tilstand der en person har hatt mer enn to anfall. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men det er mulige faktorer å vurdere, for eksempel feber, genetikk eller skjulte faktorer i hjernen.

Beslag er forårsaket når det er en feil i det elektriske arbeidet i hjernen. De kan påvirke personen i ett område av kroppen sin, eller de kan påvirke hele kroppen. Hvis barnet ditt har et anfall, kan han virke desorientert eller gretten, kan han stive opp, han kan ha lurching bevegelser, kan han ikke svare deg, og øynene kan rulle tilbake i hodet. Det finnes flere ulike typer anfall som må vurderes når du prøver å diagnostisere problemet, og de faller inn under to ulike kategorier, fokale anfall og generaliserte anfall.

Focal Beslag

Denne typen beslag er den typen som forekommer i bare en del av hjernen, og bare en del av kroppen. Før barnet ditt har denne typen anfall, kan han oppleve en aura, som er en unormal følelse som kan føre til sensoriske endringer, for eksempel visuell, hørsel eller lukt. Deretter går han inn i beslaget.

Med en enkel fokalanfall, er tiden han gripe svært kort, og han vet hva som skjer hele tiden. Det vanligvis vil påvirke en del av sine muskler, og han kan bli dårlig i magen i løpet av denne typen anfall. Det kan også påvirke hans evne til å se, om plassert på baksiden av hjernen.

Med en kompleks fokalanfall, er tiden lenger, muligens opp til to minutter, og han kan svart ut, noe som betyr at han ikke vil huske noe som gikk på. Han kan ha flere forskjellige typer reaksjoner under anfallet, inkludert kvelning, ler, roping, løping eller smattet sammen. Når han kommer ut av beslaget, vil han gå inn i en "postiktal periode", der han føler seg utslitt fra beslaget.

Feberkramper

Feberkramper oppstå når barnet ditt har feber som ikke vil gå ned. Denne typen anfall vanligvis ikke har langsiktige effekter, men hvis det varer mer enn 15 minutter, kan det føre til problemer i barnets hjerne.

Petit mal anfall

Denne typen anfall, også kalt et fravær anfall, kan forveksles med barnet ikke betaler oppmerksomhet og vanligvis vil vare ca 30 sekunder. Barnet vil vanligvis stirrer ut i intet; han kan blinke øynene raskt og ser ut som han tygger noe. Han vet ikke hva som skjer, men når anfallet går unna, kommer han tilbake og er seg selv igjen.

Grand mal anfall

Under en grand mal anfall, eller tonic-kloniske anfall, kan barnet ditt begynner først med en aura eller rope. Han vil trolig falle til bakken og være veldig stiv, har muskelbevegelser over hele kroppen hans. Pusten hans kan komme i korte, ujevne gisp, og han kan miste kontrollen over sin blære eller tarmene, noe som resulterer i en ulykke. Denne typen anfall kan vare i noen sekunder eller minutter. Etter anfallet har gått sin gang, kan barnet gå inn i postiktal periode, hvor han føler seg veldig sliten og desorientert og kan ha en hodepine; eller han kan bare sovner etter at det hele er over.

Atoniske Beslag

Atonic anfall, eller slippe angrep, er mer vanlig i første del av dagen, og de kan føre til at barnet skal ha lurching bevegelser når han våkner. Han kan bli stående eller sittende og plutselig falle til gulvet, eller nakken kan henge ned, forårsaker hodet til å falle. Han vil trolig også svart ut. Denne typen anfall er vanligvis ganske kort og kan vare opp til et minutt. Etterpå kan barnet stå opp igjen og handle fine.

Myoklone anfall

Myoklone anfall kan komme i "klynger", skjer mange ganger på en dag eller over flere dager tid. Denne typen anfall inntreffer i et bestemt sett av muskler og får dem til å bevege seg uten kontroll. Med alle typer anfall, er det viktig å rapportere det til ditt barns barnelege eller fastlegen umiddelbart, slik at en person diagnose kan stilles og behandling gis.

Vanlige typer Attic Mold

Vanlige typer Attic Mold


Loft gir et ideelt miljø for en rekke ulike typer av mold fordi mold tendens til å trives i mustiest og dampest miljøer. Du kan ikke engang klar over at loftet kan huse en rekke muggsopparter som kan føre til luftveis helseproblemer. Men det er viktig å bli kjent med de vanligste typene av loftet mold slik at du kan identifisere og utrydde dem.

Aspergillus

Aspergillus er den vanligste typen sopp i miljøet. Det finnes mer enn 160 ulike muggsopparter som faller inn under denne slekten alene. Eksempler på Aspergillus muggsopper som kan føre til menneske-smitte inkluderer Aspergillus fumigatus, Aspergillus flavus og Aspergillius niger. Apergillus vokser rikelig i områder der organisk materiale er rotne, spesielt i varme områder, og loftet er ett sted der det kan fritt formere seg. Den mest innbydende områder for denne typen mold er fuktige områder nådde 130 grader Fahrenheit eller varmere. Aspergillus niger kan vokse på en rekke underlag, noe som gjør den til en av de vanligste typene av mold i denne slekten.

Fusarium

Fusarium kan danne på en rekke byggematerialer, spesielt tepper og gulv som har vedvarende vannskader. Det kan også bli funnet i luftfuktere i hjem hvor vannskader har oppstått. Denne typen mold forårsaker hud, øyne og spiker infeksjoner når det inhaleres. Det kan også produsere hemoragisk syndrom, som forårsaker diaré, oppkast, kvalme, indre blødninger og eksem. Denne type form en tendens til å forplante seg hurtigere enn noen andre form varianter.

Penicillium

Penicillium mugg kan finnes i glassfiber isolasjon, maling, tapet og teppet, samt en rekke andre organiske materialer. Det er flere arter av mold innenfor Penicillium slekten, inkludert men ikke begrenset til Penicillium purpurogenum, Penicillium marneffei, Penicillium janthinellum, Penicillium citrinum og Penicillium chrysogenum. Penicillium mold kan også produsere mykotoksiner, giftstoffer som er kreftfremkallende og nyretoksiske.

Stachybotrys

Stachybotrys er en svart, slimete type mold. Stachybotrys trives på celluloserike materialer som har blitt skadet av vann, for eksempel himlingsplater, plater rock, papir, gips, vegg papir og isolasjon backing. Som et resultat, er loftet et område hvor Stachybotrys kan trives, spesielt fra lekkende tak, knuste vinduer eller andre skader.

Mykotoksiner

Mykotoksin former er de farligste formene, men de er mindre vanlig i forhold til andre typer. De kan føre til skade for immunsystemet, og i noen tilfeller også kan være dødelig. Det tar spesifikke vilkår for mugg å vokse mykotoksiner, men mange varianter av mold er i stand til å gjøre det. Dette betyr at alle typer mold bør behandles som en potensiell trussel, og behandles deretter.

Typer av barnehostemedisin

Typer av barnehostemedisin

Det er sent på kvelden og barnet ditt har en kald. Hun kan ikke sove fordi hun hoster, og du lurer på hva du kan gi henne for å lette hennes hoste slik at hun kan få litt hvile. Et bredt spekter av hoste medisiner er på markedet, men på grunn av potensielle bivirkninger og bekymringer om sikkerheten av slike produkter, er det viktig for foreldre å lære alt de kan om sine muligheter ved behandling av de er barnets hoste.

Typer

Det to primære typer over-the-counter hoste medisiner er: expectorants og suppressants. Expectorants kan hjelpe barnet ditt om hun har en våt, produktiv hoste, men har problemer med å hoste opp slim. En slimløsende kan hjelpe tynne slim, og dermed gjør det lettere å utvise. Hoste suppressants bidra til å roe hosterefleksen. Ifølge Kidshealth.org, kan hoste på grunn av en kald bli dårligere om natten når slim fra nesen og bihuler kan renne ned i halsen. Hvis hans hoste holder ham våken om natten, kan en hoste suppressant hjelpe barnet ditt få den søvnen hun trenger.

Sikkerhetsbekymringer

I 2008 tok Food and Drug Administration en dramatisk skritt med hensyn til kulde og hoste medisiner for barn. Det kunngjorde at ingen barn yngre enn 2 år bør gis over-the-counter kulde og hoste medisin. Dette var i respons til en alarmerende antall rapporter av alvorlige og livstruende bivirkninger. Produsenter av kulde og hoste medisin frivillig fjernet doseringsanvisning for barn yngre enn 2. I tillegg produsentene av disse produktene nå ikke lenger anbefale medisiner for barn yngre enn fire.

Alternatives

For foreldre bekymret for sikkerheten til over-the-counter hoste medisiner, det finnes alternativer for å hjelpe barnet ditt. Kjør en kjølig tåke vaporizer, ha henne drikke rikelig med væske, og bruke en saltvannsnesespray. For en ungdom (eldre enn 1), kan litt varmt vann med honning bidra til å lette hoste. Mange homøopatiske og urte hostemedisiner er på markedet. De fleste helsekostbutikker bære disse produktene og har ofte ansatte på hånden som er kunnskapsrik om produktene, eller du kan selv finne en homøopatisk apotek i ditt område. Din barnelege kan også være kunnskapsrik om homøopatiske produkter.

Fakta

Mens det kan være belastende å høre barnet hoste, eksperter er enige om at med mindre det er i konflikt med hennes daglige fungering eller sove, er det best å ikke behandle hoste med alle typer medisiner. Ifølge Dr. Lisa Asta, en barnelege i San Francisco, "Når barnet ditt har en kald hoste fjerner infiserte slim fra lungene hennes og holder nasal slim drypper ned i dem. Hvis hun ikke hoste, kunne litt snufser slå inn lungebetennelse. "

Advarsel

Før du gir barnet ditt noen form for hoste medisiner, ta kontakt med barnelege. Foruten involvert sikkerhetsaspekter, kan barnet ditt ha helsemessige forhold som påvirkes negativt av ingrediensene i hoste medisiner. Hvis barnet ditt er på medisiner for andre helsemessige forhold, ta kontakt med apoteket for å sørge for at hostemedisin du kjøper vil ikke forstyrre den. Bruk bare målebegeret som følger med produktet. Hvis ditt barns hoste varer lenger enn noen få dager, er hans puste anstrengt eller hennes symptomer forverres, ring din barnelege. Også ringe barnelege hvis barnets hoste høres ut som bjeffing, da dette kan signalisere kikhoste. Når du er i tvil, er det alltid et trygt valg å ringe, selv om det er midt på natten.

Hvilken type kullstøv er den mest reaktive?

Hvilken type kullstøv er den mest reaktive?


Kullstøv er gitt betegnelsen "reaktiv" for å beskrive hvor sannsynlig det er å skape helseskadelige reaksjoner i det menneskelige legeme. Gruvearbeidere har høy risiko for å anskaffe en rekke lungesykdommer, og en rekke helserelaterte problemer på grunn av langvarig eksponering for kullstøv mens du arbeider under jorden. Medisinsk fagpersonell vurdere ulike typer kull støv å finne ut om det er noen forskjeller i hvordan de påvirker arbeidstakernes helse.

Antrasitt Dust

Antrasittkull er en type av kull med et høyt karboninnhold, og som er kjent for sitt blanke utseende. Dette kull inneholder færrest forurensninger av alle typer av utvunnet kull. Antrasittkull har høyest kaloritelling, noe som betyr at det er svært ettertraktet for kraftproduksjon. Denne kull produserer store mengder av frie radikaler når den er minelagt, og derfor anses svært reaktive. Når studiene ble gjennomført mellom ny og gammel antrasitt dist, ble støvet fra mer nylig utvunnet kull funnet å inneholde mye høyere frie radikaler nivåer enn eldre støv.

Bitumen kullstøv

Bitumen kull ikke skinner like antrasitt kull. Det er mykere og har en matt sort finish. Denne kull inneholder en tjærelignende stoff som kalles bitumen, det stammer fra det navnet. Dette kull har en lavere kalori telle enn antrasitt, og derfor er mer nyttig i stålverk for produksjon enn for kraftverk. Testing av støv dannet fra dette kull finner at den gir fra seg mye lavere mengder av frie radikaler enn antrasitt, og derfor er det ikke så reaktivt som antrasitt støv.

Free Radical Reactions

Betydningen av frie radikaler i kullstøv relaterer seg direkte til de helsemessige forholdene i gruvearbeiderne. Kull støvpartikler som finnes i miner lungene inneholder høyere nivåer av frie radikaler. Derfor kullstøv med høyere nivåer av frie radikaler er ansett som mer reaktivt med humant vev. De er kjent for å skape en rekke spesifikke helseproblemer. De frie radikaler stimulere produksjonen av forskjellige faktorer med kompromiss hvor en menneskelig lunge opererer. Obduksjon av gruvearbeidere lungene viser betydelig vekst av fibrøse vev som lunge blir et oppbevaringssted for kullstøv.

Helsefare

En rekke spesifikke lidelser er inkludert i betegnelsen "black lungesykdom." Enkle kullarbeiderlungebetennelse er en begrensning av luftveiene som en lunge vokser ekstra bindevev som svar på eksponering for frie radikaler i kullstøv. Progressive massiv fibrose slår gruvearbeider lunge til noe som ser ut som en svart, halvfast svamp. Miners også protract kronisk bronkitt og emfysem i høyere tall enn den generelle befolkningen. Alle disse forholdene er et resultat av gruvearbeidernes eksponering for reaktiv kullstøv.

Typer av språkforsinkelser

Kanskje du har lagt merke til at barnet ditt eller en elev i klasserommet stiller et problem med tale. Han kan være lider av en språkforsinkelse problem. Fire hovedkategorier av språkforsinkelse problemene finnes, og de er kjent som mottakelig språkforsinkelse, uttrykksspråkforsinkelse, fonologiske lidelse og flerkomponent forstyrrelser.

Mottakelig språkforsinkelse

Personer med mottakelig språkforsinkelser forstår ikke hva folk rundt dem sier. For eksempel kan de ikke være i stand til å følge mer enn ett trinn av et sett av retninger på en gang eller at de overser spørsmål, siden de ikke vet hva som blir sagt. Et annet kjennetegn er at de forstår enkelte ord. Men når de er satt sammen på en frase eller en setning, blir betydningen helt uklart for dem.

Expressive Language Disorder

Personer med utviklings ekspressive språkforstyrrelse start å ha problemer med å bruke ord fra det øyeblikket de begynner å snakke. Enkeltpersoner som har kjøpt type denne forsinkelsen har problemer med å snakke på grunn av noen form for alvorlig ulykke som svekket deres evne. Det er ikke at disse personene har problemer med å produsere lydene av ord. De kan ikke sette sammen setninger på riktig måte, må du ikke bruke riktig grammatikk og har problemer med å finne ut det riktige ordet.

Fonologiske Disorder

Andre navn på denne typen forsinkelse inkluderer tale lydproduksjon lidelse, artikulasjon lidelse og utviklingsartikulasjon lidelse. Personer med denne typen problemer har problemer med selve uttalen av de riktige lydene i ord. Manglende evne til å danne de riktige lydene fører til at barnet ikke er i stand til å snakke på et nivå som forventes på hans alder. Noen ganger bokstavene er bare litt av, mens i andre tilfeller barnet ikke kan forstås i det hele tatt.

Multikomponent Avbrudd

Som med alle typer problemer og plager, er folk ikke begrenset til bare én kategori av problemet. Et barn kan være sliter med hvilken som helst kombinasjon av de nevnte typer forsinkelse tale. I dette tilfelle er den enkelte sies å ha flerkomponent-forstyrrelser. Et barn kan ikke være i stand til å forstå hva folk rundt henne sier, og hun kan ikke være i stand til å produsere de riktige lydmønstre å snakke seg selv heller.

Snack All Day Diet Plan

Stoffskiftet er en viktig ingrediens for å miste vekt. Du må stoffskiftet høyt å brenne gjennom det daglige kalorier, og du må være konstant fôring det å holde det på sitt høydepunkt. Det er der snack hele dagen diett plan kommer fra. Her vil du være i stand til å spise fem eller seks måltider om dagen og fortsatt være i stand til å gå ned i vekt.

Spise Instruksjoner

Spise fem eller seks måltider om dagen betyr ikke spise fem eller seks store måltider om dagen. Disse må være svært moderate porsjoner. Dine tre viktigste måltider du vil spise mer enn du ville gjort i løpet av dine tre andre snacks. Fordi du er snacking hele dagen, bør lunsj og middagsmåltider være mindre enn normalt, fordi du ikke trenger så mye energi som du ville om snacking var ikke tar plass. Snacks bør være liten, for eksempel en håndfull gulrøtter med en skive ost eller en yoghurt cup og noen mandler. Hold måltider små og snacks mindre og kroppen din vil takke deg for det.

Mat å spise

Når småspising hele dagen, du faktisk trenger for å unngå snack mat. Du må feste med høy protein, lav kalori måltider. Frukt og grønnsaker er viktige og kan inntas så mye som du ønsker. Hold deg til kjøtt som kylling, kalkun og sjømat (omtrent alle typer sjømat vil fungere, fra tunfisk til hummer). Fullkorn vil legge ekstra ernæringsmessig verdi på grunn av all fiber, som vil hjelpe passere fett du spiser gjennom tarmsystem uten å tillate kroppen å absorbere den. The fiber sammen med det høye protein av dine kjøtt vil holde deg mett lenger, noe som bør holde deg å spise mindre, spesielt mens du snack i løpet av dagen.

Begynn med frokost

Du har sikkert hørt at frokost er det viktigste måltidet på dagen. Det starter dagen din og fyrer opp stoffskiftet. Uten frokost, vil stoffskiftet faller flatt, uansett hva du gjør hele resten av dagen. Spis frokost innen en time for å våkne opp, og deretter spise en liten snack en time eller så før lunsj. Ta lunsjpausen, og du bør være god for enda et par timer. Spis en annen liten matbit en time eller to før middag. Etter middag har en liten snack en time eller to før sengetid. Dette vil holde metabolismen brenne gjennom hele dagen, og videre inn i neste.

Hjerteblokk Typer

Hjerteblokk Typer


Din hjerterytme stammer fra et elektrisk signal i en klynge av celler kalt sinoatrial (SA) node i øvre høyre forkammer eller atrium, av hjertet. Det elektriske signalet som fører til at hjertet til å slå starter i SA-knuten, reiser via visse elektrisk ledende vev av atrioventrikulær (AV) node til kamrene eller ventriklene, i hjertet. Hjerteblokk, også kalt AV-blokk, refererer til en blokkering av elektrisk ledning fra SA-knuten, hjertets pacemaker.

Første grads hjerteblokk

Første grads hjerteblokk refererer til frekvensen av conduction gjennom AV-knuten er tregere enn normalt. The American Heart Association sier at tiden for at signalet skal reise fra atriene til ventriklene typisk gjennomsnitt bare 0,2 sekunder; imidlertid inntreffer først-hjerteblokk grad om signaloverføring tar mer enn 0,2 sekunder.

Dette mindre tilstanden vanligvis ikke har noen ytre symptomer; Derfor er ingen behandling er nødvendig. En langsommere ledningshastighet gjennom AV-knuten bare betyr en langsommere hjerteslag og er ikke skadelig for en persons helse. Idrettsutøvere og de som tar visse hjerte medisiner som digitalis kan utvise første-grads hjerteblokk.

Type I annengrads hjerteblokk

Også kjent som Mobitz Type I annengrads AV-blokk eller Wencke AV-blokk, kan denne type hjerteblokk forårsake svimmelhet i lider. Mange av de signaler initiert i SA noden ikke sender til ventriklene; derfor kan hjertet hoppe beats. Noen mennesker kan oppleve denne tilstanden mens han sov.

Type II annengrads hjerteblokk

Selv forekommende sjeldnere enn Type I variasjon, Type II annengrads hjerteblokk, eller Mobitz Type II annengrads AV-blokk, resulterer i mer alvorlige konsekvenser. MD Retningslinjer nettstedet hevder at denne typen hjerteblokk ofte utvikler seg til tredje grad hjerteblokk, den mest ødeleggende type hjerteblokk. Årsaker til Mobitz Type II AV-blokk omfatter tidligere hjerteinfarkt, hjertesykdom, revmatoid artritt, infeksjoner og utvikling av arrvev. For å opprettholde forholdet mellom hjerteslag og hjertets pumpefunksjon, vil leger implantere en pacemaker, et apparat som kontrollerer hjerterytme, i en pasients bryst.

Tredje grad hjerteblokk

Ansett som den mest skadelig av alle typer hjerte blokker, tredje grad hjerteblokk, eller komplett AV-blokk, skjer når ingen av signalene fra pacemakeren når ventriklene i det hele tatt. Selv ventriklene har en alternativ system hvor visse vev automatisk generere signaler for å forårsake ventriklene trekker seg sammen uavhengig av pacemaker, er dette systemet defekt siden signalet er langsom og ikke koordinerer med signalet utledet fra atria. Ventriklene derfor ikke slå i forbindelse med atria, får hjertet til å slå uregelmessig. Lider kan dø hvis hjertet plutselig slutter å slå helt, betegnes hjertestans. En permanent implantert pacemaker vil regulere og koordinere juling av de ulike kamrene i hjertet å pumpe blodet normalt igjen.

Typer av Hair Replacement Surgery

Medisinsk hår tap behandlinger fokusere på å stoppe fremtidig hårtap og oppmuntre sovende follicles å vokse hår igjen. Hvis skallethet er forårsaket av follikler som har dødd, så håret erstatning kirurgi kan være din hårtap løsning.

Hair Replacement Surgery

Hår erstatning kirurgi er utført i et legekontor under lokalbedøvelse. Under prosedyren, er sunne follikler fjernet fra baksiden og sidene av hodebunnen og transplantert til skallet deler av hodebunnen.

Enkelt hår

Legen din kan transplantere hårsekkene i et par forskjellige måter. Den mest intensive type hår erstatning kirurgi innebærer å flytte follikler en om gangen. Denne teknikken gjør det mulig for legen din for å skape en naturlig hårfestet.

Micro og Mini-grafts

Mikro-og mini-grafts av håret oppstå når legen transplantasjoner noen follikler om gangen. Denne type hår erstatning er ofte kombinert med enkelt hår erstatning for å lage tykkere-vises hår bak en naturlig hårfestet.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er mulig i alle typer hår erstatning kirurgi, inkludert arrdannelse, infeksjon og blødninger.

Betraktninger

Hvis du ikke har tykt hår på baksiden og sidene av hodebunnen din, kan du ikke være en kandidat for hår erstatning kirurgi. Hvis legen din utfører en utdatert type kirurgi, kan du sitte igjen med unaturlige ser rader med åpenbart erstattet hår.

Hva er de fire typer HPV?

Humant papillomavirus er en seksuelt overført sykdom som kan være dødelig for kvinner. Det er fire hovedtyper for å se etter: 6 og 11 (som er ansvarlig for 90 prosent av tilfellene av kjønnsvorter) og 16 og 18 (som er ansvarlig for 70 prosent av tilfellene av livmorhalskreft).

Typene 16 og 18

HPV-typene 16 og 18 er kjent som "høyrisiko" typer fordi de kan forårsake livmorhalskreft. Disse to typene er ansvarlig for 70 prosent av livmorhalskrefttilfellene. "I 2007 ble det anslått at 11.000 kvinner i USA vil bli diagnostisert med denne type kreft, og nesten 4000 ville dø av det,» sier National Cancer Institute. Det er ca 15 stammer av HPV som forårsaker kreft, men 16 og 18 er den klart mest utbredt.

Typene 6 og 11

HPV-typene 6 og 11 er kjent som "lav risiko" typer fordi de ikke forårsaker kreft. Men de er ansvarlig for 90 prosent av tilfellene av kjønnsvorter. Selv om ikke fatale, genital warts vises rundt kjønnsorganene og anus flere uker til flere år etter seksuell kontakt med en person smittet med HPV. Noen ganger kan vorter aldri vises. Det er likevel viktig å få testet, men å beskytte spre HPV til sine kjære.

Hundrevis Mer

Det er hundrevis av andre typer humant papillomavirus. HPV fått navnet sitt fra det faktum at det fører papillomer (vorter) skal vises. De kan forekomme hvor som helst på kroppen. Det er viktig å vite, men at den typen som forårsaker vorter på hender er forskjellig fra den type som forårsaker vorter på halsen, som er annerledes enn de som forårsaker kreft.

Detection

En årlig Pap test kan avgjøre om en kvinne er smittet med HPV. Eventuelle unormale celler som følge av testen ville føre til ytterligere testing, for eksempel en biopsi. Det er viktig for kvinner å fortsette å se sine gynekologer en gang i året for å oppdage alle typer HPV, samt andre seksuelt overførbare sykdommer.

Forebygging

Den siste metoden for forebygging mot HPV er Gardasil vaksinen. Den er utformet for å forebygge forekomst av HPV-type 6, 11, 16 og 18 (de fire mest ansvarlig for årsaken til livmorhalskreft og kjønnsvorter). Vaksinen er ment for jenter i alderen 9 til 26.

Hvordan velge Foods for en Pitta ayurvedisk Type

I Ayurveda, den 5.000 år gamle science fra India, det er 3 mind-typer kroppen kjent som vata, pitta og kapha. Ayurveda gir distinkt forskjellige retningslinjer for kosthold for hver enkelt. Pitta er en person av medium bygge, moderat muskel og noen ganger en rødmusset hud. Selvsikker, konkurransedyktig, ambisiøs og drevet for å oppnå mål, Pittas generelt har en sterk appetitt og god fysisk utholdenhet. Med sin sterke metabolisme, Pittas sjelden hoppe over måltider. Ayurveda balanserer de 5 smaker av bitter, sur, bitter, snerpende, søtt og salt i hvert måltid.

Hvordan velge Foods for en Pitta ayurvedisk Type

En liste på et stykke papir hvilke typer mat du for tiden spiser. Vær spesifikk: liker du gulrøtter, men ikke erter og liker du epler, men ikke appelsiner? Lage en lignende liste over matvarer du er forhindret av eller kan ha en matallergi til. Opprettholde en matdagbok i en uke og registrere alle matvarer og væsker du forbruker, til hvilken tid du ende på dem og hvordan du følte senere. Hvilke matvarer ble lett fordøyd og andre ikke?

spise en diett som er 50 prosent av hele korn, 20 prosent fra protein og 20 til 30 prosent fra grønnsaker. Siste er 10 prosent valgfritt for frisk frukt. Vanligvis muskuløs og atletisk, er Pittas ikke tjent med å gå på kjepphest dietter som sterkt begrenser kalorier eller eliminere hele kategorier av matvarer, for eksempel karbohydrater.

favorisere matvarer som har en bitter, søt, eller snerpende smak. Spis bitre grønnsaker som arugula, lacinto grønnkål, grønn grønnkål, greener Collard balansert med søt fennikel eller ingefær rot. Tenk søte grønnsaker som gulrøtter, paprika, mais eller erter og snerpende matvarer som baby grønn salat av alle typer og frukt.

Unngå eller redusere sterkt krydret mat. Å være av brannen element og uvillig til sol og varme, kan Pittas begjærer krydret paprika i deres salsa, men det gjør egentlig ikke støtte deres helse. Pittas tendens til å bli "hot under kragen" og forbruker svært oppvarming, er krydret mat telleren til det.

Spis nylagde måltider. En vegetarianer Pitta kan velge dahl fra røde linse tilberedt med ghee (smør med melkefett fjernet), brun basmati ris og dampede sesongens grønnsaker som squash, gulrøtter og grønnkål. Soyabønner er fint hvis tolerert.

Velg snacks som ikke er for salt. Som krydret mat, er høy natrium inntak anbefales ikke. Pop din egen varmlufts popcorn og kaste den i en papirpose med olivenolje og ernæringsmessige gjær og salt-free krydder. Toast smurt med fersk hummus eller søte frukter av noe slag er gode snacks valg.

Velg mellom disse hele korn og søte frukter som de er lett fordøyd av den sterke fordøyelsen vanlig for Pittas: amaranth, bygg, couscous, havre (kokt), ris (hvit, basmati, vill), riskaker, spelt, spiret korn, hvete og hvetekli. Velg mellom disse friske frukter: søte epler, aprikoser, avokado, søte bær, moreller, kokos, dadler, fiken, rødt og lilla druer, moden mango, pærer, søt ananas, søte plommer, granatepler, svisker, rosiner og vannmelon.

Konsumere noen av følgende bitre, søte og snerpende grønnsaker som de er pitta-pasifiserende: artisjokk, asparges, kokte rødbeter, bitter melon, brokkoli, rosenkål, kål, kokte gulrøtter, blomkål, selleri, agurk, løvetann greener, fennikel, grønne bønner, grønnkål, grønne blader, sopp, okra, sorte oliven, persille, kokt løk, erter, paprika, søtpoteter, gresskar, rosenkål (ikke krydret), spaghetti squash, taro rot, brønnkarse, hvetegress, zucchini.

Pittas er kjent for sine store appetitt. Velg belgfrukter og melkeprodukter som de er lettfordøyelig og gir protein for generelt atletisk Pittas. Inkluderer: Adzuki bønner, svarte bønner, black-eyed bønner, erter, bønner, brune og røde linser, Lima, mung, mung dahl, marineblå, tørkede erter, pinto, soyabønner, soya, tempeh, tofu, hvite bønner. Spis meieri som usaltet smør, myke oster, cottage cheese, kumelk, ghee, geitemelk, geitost, iskrem, fersk og utvannet yoghurt.

Spis proteiner inkludert bøffel, hvitt kyllingkjøtt, egg hvite, ferskvannsfisk, kanin, reker, hvitt kjøtt kalkun og vilt. Inkluder sort pepper, søt chutneys, koriander, dulse, hijiki, kombu, lime og lav-salt tamari. Legg lin, halva, popcorn Psyllium, gresskar, solsikkefrø. Oljer som ghee, raps, oliven, soya, linfrø, primrose, valnøtt er fine. Eksternt, kan avocado og kokos oljer brukes.

Hint

  • Spise en hovedsakelig rå mat diett er sannsynligvis ikke "ulovlig", men Ayurveda anbefaler å spise mat som er lett fordøyd. Mange rå matvarer bruker veldig krydret urter til å varme sine matvarer. Som Pittas har en sterk fordøyelsen, kan de spiser mange frukter og grønnsaker rå men bør legge merke til om de bearbeider alt grundig uten magesyke eller forstoppelse.

Forskjellige typer kontaktlinser

Forskjellige typer kontaktlinser


Kontaktlinser gir en praktisk måte å forbedre din visjon uten bry og ulempe av briller. Ifølge American Optometric Association, mer enn 30 millioner amerikanere bruker kontaktlinser og minst to tredjedeler av kontakt brukere er kvinner. Velge en bestemt stil av kontaktlinser vil avhenge av dine preferanser og legens vurdering av din visjon.

Identifikasjon

Kontaktlinser er laget av tynn plast og er slitt på hornhinnen, den klare delen av øyet som dekker iris. Kontaktlinser kan brukes i stedet for briller for å forbedre dårlig syn forårsaket av hypermetropi (langsynthet), nærsynthet (nærsynthet), astigmatisme (en ufullkommenhet i krumningen av hornhinnen) eller presbyopi (tap av evnen til å fokusere på nære objekter på grunn aldring). Fargede kontakter kan også bli benyttet til å foreta de iriser synes å være en annen farge.

Rigid gass-permeable linser

Stive gass permeable (RGP) linser er laget av oksygen-permeable silikon. De er ikke så fleksible som myke kontaktlinser, men er mer holdbare, motstå utviklings innskudd og generelt gi skarpere syn enn myke kontaktlinser. Fastleger krever litt tid å bli vant til, og kanskje ikke fullt så behagelig som myke kontaktlinser.

Daglig slitasje myke linser

Daglig slitasje myke linser er laget av myk, fleksibel plast som tillater oksygen å nå hornhinnen. De er blant de enkleste type kontakter du vil tilpasse seg og er mer komfortable enn RGP linser. Myke kontaktlinser er vanligvis behagelig snart etter å ha blitt brukt for første gang. Disse linsene er fjernet for rengjøring hver natt og kan lettere skadet enn RGP linser.

Øvrige linser

Linser kan brukes syv dager og netter eller lenger før de må fjernes. De er tilgjengelige i både fastlege og myke linser. Disse typer linser er praktisk for folk som ikke ønsker å bli plaget med kontakt vedlikehold hver dag. Det er en noe høyere risiko for øyeinfeksjoner med disse typer linser.

Linser

Linser er myke kontaktlinser som er tilgjengelige i daglig slitasje og utvidet slitasje versjoner. På slutten av hver dag eller bruk periode, rett og slett kaster brukeren bort linsene og begynner å bruke et nytt sett med objektiver. Fordi du er kontinuerlig ved hjelp av nye objektiver, er risikoen for smitte redusert med utbyttbare objektiver. Disse linsene kan ikke korrigere alle typer visjon problem. Disse linsene er også kalt engangs erstatning tidsplan linser hvis de er slitt for en viss tid, for eksempel sju eller 14 dager, før de kastes. Hvis du bruker endagslinser som erstatning tidsplan linser og ikke som ekte linser, må du rengjøre og desinfisere linsene hver kveld.

Dekorative kontaktlinser

Dekorative kontaktlinser, også kalt plano linser, brukes til å endre utseendet på brukerens iris. Et utvalg av farger er tilgjengelig for den som ønsker å prøve ut en ny øyenfarge eller tenker at røde iris kan gjøre det perfekte akkompagnement til en Halloween kostyme. Disse linsene er tilgjengelig i reseptbelagte og reseptfrie varianter. The United States Food and Drug Administration anbefaler at dekorative linser kjøpes kun fra en lisensiert øyelege eller optiker for å redusere muligheten for øyeinfeksjon og nedskrivninger.

Hvilken type kontaktlinser er best for dine øyne?

Velge den beste kontaktene for øynene dine er en subjektiv avgjørelse fordi alle typer kontaktlinser har sine egne fordeler. Vurdere dine syns omsorgsbehov - for eksempel hvor forsiktig du er i ferd med å rense kontaktene dine, og om du har tørre øyne - vil hjelpe deg med å velge par kontakter som passer deg best.

Hygiene

Engangsbruk kontakter er det mest hygieniske type kontaktlinser, som brukeren setter på et nytt par hver dag og disponerer dem som natt. Gjør du det hindrer en opphopning av bakterier og proteiner som kan forårsake øyeinfeksjoner.

Contact Lens Care

Kontaktlinser som ikke krever daglig desinfisering er engangsbruk kontakter og utvidet slitasje kontakter. Men utvidet slitasje kontakter, slitt over natten i opptil en uke, utgjøre en høyere risiko for øyeinfeksjon enn andre kontakter.

Vision Acuity

Gass-permeable kontakter, som er stive, opprettholde sin form bedre enn myke kontakter, som ofte resulterer i skarpere syn.

Comfort

Mens gass-permeable kontakter krever en justering periode før de er behagelige å ha på grunn av sin stivhet, myke kontakter er vanligvis komfortabel fra starten.

Tørre øyne

Tradisjonelle myke kontakter laget av plast innlemme vann som gir øynene dine med oksygen, men disse kontaktene tørke raskt og kan forverre tørre øyne. Nye silikon hydrogel kontakter og gass-permeable kontakter har liten eller ingen vanninnhold, slik at øynene dine til å puste naturlig uten dehydrerende.

Hvilken type av fisk har høyest omega 3?

Hvilken type av fisk har høyest omega 3?


Tre typer fisk inneholder de høyeste mengder av omega-3-fettsyrer. En deilig omega-3 godbit, topper laks listen. Sild og tunfisk inneholder også store mengder omega-3 fettsyrer. Noen typer ørret er også svært høy i omega-3. Men tilapia og steinbit har svært lave mengder av omega-3 fettsyrer. Hva mer, er steinbit lastet med giftstoffer, siden disse fiskene livnære på avfall.

Fordeler

De omega-3 fettsyrer som finnes i laks nytte kroppen på mange måter. De forbedre hjerte, hjerne og blodkar helse. I tillegg, de reduserer inflammasjon og smøre leddene. Hjernen trenger fett for å trives, og omega-3 fettsyrer mate hjernen. Spise laks kan bidra til å redusere LDL kolesterol og økte samtidig HDL nivå. Omega fettsyrer har en beskyttende effekt, noe som gjør denne fettsyren en må-ha næringsstoff i kosten.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer laks, blant dem chinook, kompis, Kokanee, sockeye og coho.

Hvis du smakt alle typer laks, vil du legge merke til forskjellige teksturer og milde forskjeller i smak.

Alle typer laks inneholder høye nivåer av omega-3 fettsyrer. Det viktigste å huske på når du spiser en laks er hvordan den ble hevet og hvor fisken kom fra. Finn ut om din laks var oppfôret eller fanget fra naturen. Noen farm-reist laks har hormoner eller fargestoffer tilsatt. All Alaskan laks er villfanget, fordi lakseoppdrett er ulovlig i Alaska. Hvis du ønsker å kjøpe Alaskan laks, se etter begrepet "Wild Alaskan." Noen selgere merke sine laks Alaskan som en markedsføring gimmick. Disse fiskene opprinnelig ble fanget i Alaska, men deretter flyttet til en gård i delstaten Washington, Canada eller et annet område å bli avlet og oppdrettet. Vanligvis er sockeye laks fanget i Alaska.

Atlantisk laks er sockeye fanget i nærheten av Atlanterhavet. Men akkurat som Alaskan laks, Atlantic kan også oppdretts. Fisken er fanget i Atlanterhavet og tatt med til et annet område for avl. Se etter "Wild Caught Atlantic." Eller, hvis du ønsker å unngå å kjøpe laks fylt med hormoner, kan du også gå på helsekostbutikk og be om økologisk laks. Noen gårder heve laks uten hormoner eller lagt fargestoffer.

Geografi

Chinook kommer fra Stillehavet. Chum finnes vanligvis i farvann nær Japan, Korea og andre øya områder. Kokanee finnes vanligvis i innsjøer, men noen ganger kan de også bli funnet i Stillehavet. Sockeye er funnet i nærheten Alaska, Japan, elvene i Sibir og andre små øya områder.

Effekter

For å få mest mulig nytte av omega-3 fettsyrer som finnes i laks, spise fisk to til tre ganger per uke. På de dagene du ikke spiser laks, supplere din diett med lakseolje. Lakseolje kan finnes i de fleste helsekostbutikker. Du kan også spise laks hver kveld, men du kan bli lei av det, så sørg for å ta kosttilskudd.

Advarsel

Noen typer laks er forurenset med kvikksølv. De fleste butikker teste for dette, så sørg for å spørre hvor laksen kommer fra, og om det er testet for giftstoffer. Kvikksølv er en gift som dreper hjerneceller. Noen laks kan ha små spor av kvikksølv som regnes som trygge; Men det er mange forurenset vann, så hvor du får dine lakse saker. Villfanget Alaskan og atlantisk laks er generelt trygt. I tillegg er økologisk oppdrettslaks vanligvis trygt også.

Typer av kasein

Typer av kasein


Kasein er et protein som utgjør omtrent 80 prosent av proteinet i kumelk. Det fordøyer sakte og inneholder alle de essensielle aminosyrene folk må få fra kostholdet. Kaseinbeslutningstakere bruker sentrifugalkraften for å skille melk i smør for fløte og smør, og skummet melk for kasein. De legger til enzymer og andre naturlige stoffer til skummet melk for å utvikle spesifikke caseins.

Kasein Egenskaper

Skjønt kasein og dets derivater kommer i flere former, alle typer av proteinet har de samme egenskaper. Caseins er ikke vannløselig, og må være koblet sammen med en alkalisk løsning som bønne protein før bruk. Caseins evne til å absorbere vann hjelper proteinene tykne supper eller forbedre teksturen i bakevarer. Og caseins har alle de åtte essensielle aminosyrene som kroppen ikke kan gjøre på egen hånd, inkludert tryptofan og fenylalanin. At acid profil gjør kasein en næringsrik protein.

Rennet

Tradisjonelle rennet er kasein laget kombinere skummet melk med melk-clotting enzymer som finnes i melk-matet kalver 'eller lam mager. Hjem ostestakere bruke rennet casein i flytende eller pulverform til å bli tykkere og curdle melken i oster. Kommersielle ostestakere bruker genmodifiserte mikrobiell løpe i sin produksjonsprosess. Vegetabilsk rennet hentet fra mold brukes til å lage vegetariske oster.

Acid Caseins

Disse kaseiner bruke syrer som tykningsmidler for selve proteinet skummet melk base. Melkesyre, saltsyre og svovelsyre er de foretrukne fortykningsmidler i syre kaseiner. Mat stakere legge caseins til bearbeidede produkter som et kosttilskudd eller å tykne eller på annen måte endre en matens fysiske egenskaper. Forbrukerne vil finne syre caseins i kaffe creamers, yoghurt, iskrem, instant frokostblandinger, ernæring barer, legemidler, supper, pisket pålegg og sport drinker. Industrielle produsenter legge Nonfood-grade syre caseins til lim og vannbasert maling.

Kasein proteiner for Bodybuilding

Fordi kasein er en slow-release protein, idrettsutøvere og kroppsbyggere sier det er et ideelt supplement for styrketrening og muskelutvikling. Kaseinbaserte muskel kosttilskudd blande protein med alkaliske oppløsninger for å lage vannløselige derivater kalt kaseinater. De tre derivater i muskel-building formler er kalsium kaseinat, micellar kasein og melkeproteinisolat. Trenere anbefaler kundene å ta caseinates ikke bare før trening, men før søvn. Kasein opprett kroppens proteinnivåer gjennom natten, redusere muskel sløse fra inaktivitet.