Digidexo.com

lammelse i begge ben etter vannkopper

Hvordan å massere hovne ben etter operasjon

Etter operasjonen, legen vanligvis forteller pasienten å stå opp og gå så snart som mulig. For noen er dette ikke noe problem. Når operasjonen er i bena, men det kan være komplikasjoner, ikke minst som er hevelse, stivhet, sårhet og smerter. Massasje er en god måte å bidra til å gjenopprette mobilitet til de lavere ekstremiteter; det er også en god måte å redusere hevelse og forbedre hudens fuktighetsnivå. Men du bør sørge for at stingene er ikke irritert.

Bruksanvisning

Forbered deg på Massasje

•  Kontroller at du har legens tillatelse til å utføre massasje på beina. Det kan være spesielle hensyn for å unngå eventuelle komplikasjoner, som for eksempel blodpropp eller cancervev stede i beinet. Massasje, selv mild massasje, kunne bryte av en blodpropp eller kreft celle og forårsake en livstruende blodpropp eller spredning av kreft. Når en av disse er til stede, bør massasje aldri utføres med unntak av en utdannet, lisensiert massasjeterapeut og bare under tilsyn av lege. Hvis legen sier massasje er greit, fortsetter.

Bruk puter å heve bena over hjertet. Heve bena hjelper lette drenering av overflødig væske som kan ha bygget opp i bena, som hvis venstre ukontrollert kan slå inn i en tilstand som kalles ødem. Siden massasje hjelper flytte væske gjennom kroppen, og hever bena gjør arbeidet til den personen som gir massasje så mye enklere.

Påfør et tynt lag med vitamin E olje til ben og føtter. Dette ikke bare gjør at hendene til å gli lett over huden på bena, det hjelper næring og fukte huden.

Utfør en Sirkulasjons Massasje

Expose beinet, og starter på kneet, lett gni hendene mot hoftene. Bruk feiende strøk, men vær forsiktig med å bruke for mye press. Etter flere slag på toppen av leggen, bevege hendene langs sidene av benet og gjenta slag. Hvis du kan, kjører hendene langs ryggen av bena.
Etter endt låret, gjentar slag på leggene, alltid jobber oppover, mot hjertet.

Heve bena individuelt, og gjenta massasje slag. Høyden lar tyngdekraften gjøre noe av jobben for deg, men du fortsatt trenger å bruke hendene for å sikre at eventuelle overskytende væske er forsiktig flyttet ut av benet. Igjen, jobber alltid mot hjertet.

Hvis hevelsen vedvarer, kan det hende du må utføre en svært lys lymfatisk-drenering massasje. For dette, må du ha en veldig lett berøring, bokstavelig talt vekten av en nikkel. Bruk små, langsomme, sirkulære bevegelser starter like over kneet og beveger seg oppover, mot hoftene. Dette åpner opp det lymfatiske kapillærene, slik at overflødig væske til å gå inn og fjernes enkelt.

Tips og advarsler

 • Hvis vitamin E olje ikke er tilgjengelig, kan du bruke mandel, avocado eller jojobaolje. Hvis de ikke er tilgjengelige, kan du bruke fuktighetskrem, men du må kanskje bruke den på nytt under massasje.
 • Arbeid aldri uten tillatelse fra legen.
 • Hvis det overhodet er mulig, har en utdannet massasjeterapeut utfører lymfatisk-drenering massasje eller i det minste vise deg hvordan du gjør det. Trykket og tempoet er svært viktige aspekter ved en vellykket lymfatisk-drenering massasje.

Hva er årsaken til Paralyzation?

Hva er årsaken til Paralyzation?


Lammelse er bredt kjennetegnet ved tap av muskel kontroll, kraft og bevegelse til en eller flere deler av kroppen. Nerve sykdom eller skade er den vanligste årsaken til paralyzation og er direkte forårsaket av et bredt spekter av problemer. Generelt kan sykdom eller skade i det øvre motoriske nervecellene resultere i spastisk paralyse, for eksempel i cerebral parese, mens problemer i de nedre motoriske nerveceller kan resultere i slapp paralyse.

Typer

Det er i utgangspunktet to typer lammelser under hvilke mest lammende lidelser oppstår: lokaliserte og gener. Lokalisert lammelse betyr at lidelsen er begrenset til en region eller på siden av kroppen og inneholder vilkårene paraplegic eller paraplegi. Generalisert lammelse betyr vanligvis at problemet finnes over store deler av kroppen, eller til hele kroppen, og inneholder vilkårene Quadriplegic og quadriplegia.

Vanlige årsaker

Det er to vanlige årsaker til lammelser. Den første er slag og den andre er traumer på nervesystemet, hjerne, nakke, rygg eller ryggmargen. Hvis alvorlig skade forekommer i det nedre ryggmargen, kan det føre til lammelse av begge ben (paraplegi), men hvis det oppstår skade i det høyere ryggmargen, nærmere halsen, kan paralyse av alle fire lemmer forekomme (kvadriplegi).

Sykdom og Poison

Foruten hjerneslag og traumer, det er medisinske tilstander og sykdommer som forårsaker en viss grad av lammelser. Det mest kjente av disse er cerebral parese og Bells parese, noe som resulterer i lokalisert lammelser. Mindre kjente forholdene omfatter Guillain-Barre syndrom, multippel sklerose, amyotrofisk lateral sklerose, ryggmargsbrokk og poliomyelitt. Disse betingelsene resulterer typisk i varierende grad av enten lokalisert eller generalisert lammelse. Botulisme, Skjellforgiftning, og andre giftstoff som påvirker nervesystemet kan også føre til lammelser.

Hemiplegi

Hemiplegia er et spesifikt lokaliserte form av lammelse som påvirker den ene siden av legemet eller den andre (en halvkule). Tilstanden kan enten være til stede fra fødselen eller ervervet på et senere tidspunkt. Hemiplegi er forårsaket av et avbrudd eller obstruksjon av blodstrømmen til hjernen, vanligvis fra et slag eller traumer. Det finnes mange typer hemiplegi, inkludert ansiktsbehandling, spastisk, cerebral og rygg.

Midlertidig Lammelse

Noen ganger forekommer midlertidig lammelse og er forårsaket av et utvalg av problemer. Todds lammelse er en midlertidig form som vanligvis streik etter et anfall og kan vare så lenge som 48 timer. Familiær periodisk paralyse er en annen midlertidig form som er forårsaket av en arvelig nervelidelse. Alternerende hemiplegi er en sjelden form for midlertidig lammelse som vanligvis utvikler seg i løpet av de første fire årene av livet, og noen ganger kan slå samtidig til en pågripelse.

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena


Leg nummenhet, noen ganger referert til som parestesier eller sansetap, er en tilstand som kan oppstå i ett eller begge ben der bena er i stand til å føle varme, kulde eller trykk. Noen ganger når leg nummenhet er til stede, er en kriblende følelse følte. Tegn på nummenhet i bena kan være forårsaket av en skade eller indikere en helsetilstand som krever legehjelp.

Isjias

Når smerter, sammen med nummenhet, starter i baken og reiser nedover beinet, indikerer det et symptom på isjias. En utstikkende plate, som kalles radikulopati, forårsaker isjias. Dette er en plate ute av posisjon i ryggraden som legger press på radicular nerve. Symptomer inkluderer skarp smerte, en brennende følelse nedover beinet og svakhet eller nummenhet. De fleste som lider av isjias ikke krever kirurgi, og symptomene vil avta over tid.

Stenose

Spinal stenose er en innsnevring av ryggraden som vanligvis oppstår i korsryggen eller nedre del av ryggen regionen. Mellomrommene mellom virvlene blir mindre etter hvert som de mister vann med alderen. Skivene mellom ryggvirvlene mister sin evne til å absorbere støt, noe som gjør daglig aktivitet vanskelig. Som diskene utarte, ryggvirvlene skift og presse nerver i ryggmargen, forårsaker nummenhet og prikking i beinet.

Aterosklerose

Aterosklerose forårsaker en stor oppbygging av plakk eller fettholdig materiale i arteriene. Denne tilstanden fører til innsnevring og blokkering som fører til smerter i beinet. Symptomer vanligvis vises når innsnevring er alvorlig på grunn av blodstrøm som ikke kan holde tritt med etterspørselen etter oksygen til muskler. Når blokkeringen fortsetter å utvikle seg, nummenhet og en kald følelse oppstå.

Andre betingelser

Det er andre forhold som kan produsere tegn og symptomer på nummenhet i bena. Disse omfatter herpes zoster (helvetesild), unormalt lave nivåer av vitamin B12, kalsium, kalium og natrium, toksisk skade fra alkohol, bly eller tobakk, strålebehandling, diabetes og multippel sklerose.

Hvordan miste fett fra bena og Body

Hvordan miste fett fra bena og Body


Å miste vekt er en standard mål for mange mennesker, men det er utfordrende å gjøre det med en travel timeplan og begrenset tid. Men å miste vekt i ben og kropp handler om konsistens. Man trenger å utvikle en streng plan som kombinerer både kosthold og trening for å gå ned i vekt. Trening alene vil ikke få jobben gjort. Den viktigste komponenten i vekttap er et sunt kosthold. Når en diett er etablert, en treningsøkt plan utformet for å målrette fet områder vil sikre vekttap.

Hvordan miste fett fra bena og Body

•  Begynn et sunt kosthold. For å gå ned i vekt, er det viktigste som må endres kaloriinntaket. Spill inn din nåværende kaloriinntak og trekke et tilstrekkelig antall kalorier når begynner det nye kostholdet. Dette tallet avhenger i stor grad av din nåværende vekt og nåværende helsetilstand. Hvis finne et nytt mål kaloriinntaket er et problem, ta kontakt med en ernæringsfysiolog eller lege. Imidlertid vil kutte ned på kalorier på noen måte å hjelpe og er viktig ved konstruksjon av en ny diett.

Eliminer alle over behandlet mat når du oppretter den nye kosten. Prøv å holde deg unna all brus og noe med mye kullsyre. Inkluderer frukt, grønnsaker og mat laget fra hele korn.

Øvelse for omtrent fire timer i uken. Hvordan du deler denne gangen er egentlig opp til deg, men prøv å minst innlemme tre forskjellige dager i denne tidsrammen i motsetning til stapper fire timer med trening i en eller to dager. Det er ikke sunt. Spis riktig etter trening fordi kroppen får optimale resultater fra maten du spiser etter trening. Prøv og spise mat som er høy i protein når du gjør dette.

Utfør ulike øvelser som er rettet mot bena og kjernen. Dessuten er hjerte-øvelse viktig i den totale vekttap. Ved hjelp av manualer, gjør lunges. Plasser høyre fot omtrent én meter foran venstre, mens du holder begge manualer. Bøy venstre kne, flytte den mot bakken. På omtrent en tomme over bakken, presse opp med høyre ben, og kommer til en stående posisjon igjen. Alternative bena når du gjør denne øvelsen. Du kan enten bevege seg i en retning fremover mens du gjør lunges, eller stå på ett sted, gjør et visst antall repetisjoner på samme benet før du bytter. Denne øvelsen vil hjelpe tone quadriceps.

heise manualer over hodet. Hvil dem rett under ørene, men ikke plasser dem på skuldrene. Deretter utføre en knebøy. Hold justert ryggen og føttene skulder bredde hverandre og til en litt utover vinkel. Knebøy vil hjelpe deg å arbeide lår og baksiden.

styrke din kjerne samtidig miste vekt i bena. Du kan gjøre dette ved hjelp av treningsball. Legg deg ned på ryggen, plasserer anklene på toppen av ballen. Rull ballen mot kroppen din, mens du fremdeles holder føttene rett. Du vil føle brenne i magen og hamstrings hvis dette gjøres riktig. Bruk stoppeklokke for å ta tiden. Antall repetisjoner er ikke viktig når du gjør viktige oppgaver. Man må bokstavelig talt "føle brenne" for å vite at kjernen og magen områdene er å få jobbet ut.

Utfør sit ups mens du sitter på ballen. Dette vil ikke bare styrke dine magemuskler, det vil også hjelpe deg med å utvikle balanse, noe som vil tvinge begge bena for å gjøre arbeidet. Igjen, bruke stoppeklokken til å motivere deg selv og sette tid mål.

Legg til en hjerte-komponent til treningen. Hoppe tau i minst fem minutter hver gang du trener. Du kan dele denne tiden opp hvis ønskelig fordi hoppe tau er en stor varm opp samt en stor kul ned. Bruk stoppeklokke for å holde nøyaktig tid. En hjerte-elementet vil få blodet sirkulerer til musklene, noe som gjør treningen blir mer gunstig. Det styrker også din utholdenhet, slik at du kan til slutt trene for lengre perioder av gangen.

Hint

 • Alltid holde seg hydrert når du trener. Lave væskenivåer føre til dehydrering og andre helseproblemer.
 • Ikke glem å strekke etter trening. Stramme muskler kan føre til kramper, stammer, og i verste fall, tårer.

Øvelser Etter Lumbalcolumna Fusion

Lumbar fusjon er en teknikk som brukes for å kombinere to eller flere ryggvirvler å bidra til å redusere smerte fra uregelmessig plassert ryggvirvler. Spinal fusjon kan føre til svekkelse av ryggmuskulaturen og stivhet hvis en streng øvelse regime ikke er fulgt etter kirurgi. Å gjøre en daglig sett av øvelser kan hjelpe ryggen gro skikkelig, og bidra til å fremme en vanlig utvalg av bevegelse.

Hamstring stretch

Må strekninger for å hjelpe mobilitet. Lå på gulvet (på ryggen) med begge bena rett ut foran deg. Løft høyre ben rett opp i luften slik at bunnen av foten din er vendt mot taket. Hvis dette er smertefullt, jobbe deg opp til en rett strekning. For å lette smerter eller stivhet ta tak i baksiden av beinet med hendene for å hjelpe strekningen. Mens beinet er i lufta prøve å peke tærne mot kroppen din til å strekke på baksiden av leggen. Hold denne strekningen i 10 sekunder og gjenta på den andre siden av kroppen. Gjenta tre ganger for hvert ben. Hvis dette er for mye, jobbe deg opp til tre repetisjoner.

Bekken Vipper

Utfør stabiliseringsøvelser for å styrke kjernemuskulaturen. Lå på gulvet med føttene flatt på bakken. Plasser hendene bak hodet. Med føttene fortsatt på gulvet bringe hoftene opp fra gulvet litt og engasjere magemusklene. Ikke løft hoftene helt av bakken først, da dette kan være smertefullt. Gjør 10 repetisjoner og hvile.

Overkroppen forlengelse

Utøve den øvre del av ryggen for å få styrke gjennom hele ryggen. Lå på magen med en pute under magen. Bruk en pute som hever deg litt opp fra gulvet. Ta med begge hendene bak ryggen din. Pass på at begge føttene er rett ut bak deg med knærne litt bøyd. Ta med hodet litt opp, slik at ryggmusklene er engasjert. Mens du ser på gulvet bringe det ene benet opp på en tid til å engasjere alle ryggmuskulaturen. Gjenta dette fem ganger hver side sakte jobbe deg opp til 10 repetisjoner.

PT og OT Hjem øvelser for armer og ben

Stiftelsen for Perifer nevropati definerer fysioterapi som en måte for skadde pasienter til å få tilbake sin styrke, bevegelighet og funksjon av lemmer. Fysioterapi og dens aktivitetsrelatert partner, ergoterapi, er prosesser som kan bli en del av utvinning fra en bilulykke, brenne eller amputasjon eller å hjelpe mennesker som lider av nevrologiske lidelser, leddgikt og sports-relaterte skader.

Skulder fleksjon (arm)

Stå mens fatte en 2- eller 3-kilos vekt i hver hånd, med armene langs siden med håndflatene vendt inn mot kroppen din. Sakte heve armen opp i luften uten å bøye albuen (hele armen skal rotere fra skulderen, ikke bøye i albuen som rister hender). La tommelen føre armen fremgang opp før det er helt i tråd med kroppen din, med fingertuppene pekende rett opp. Beveg armen ned igjen og slå til å gjøre prosedyren med den andre armen. Utfør 10 repetisjoner og deretter hvile, og utfør 15. Når øvelsen blir for lett, litt øke vekten og slippe antall repetisjoner ned, og deretter bygge dem opp igjen.

Bortfører (Leg) Styrking

Plasser puter eller sofaen puter 2-meter høye og la seg på ryggen. (Hvis denne posisjonen legger vekt på halsen din, legg en pute eller pute under hodet for å heve den litt.) Hvil ikke-skadet benet på haugen, deretter sakte heve beinet gjennomgår terapi opp for å møte høyden av den ene på putene. Hold begge bena i posisjon i 10 sekunder, og senk benet ned (ikke mist den, det kan føre til ytterligere skade). Gjenta øvelsen 10 ganger. Shift kroppen din litt slik den skadde benet er støttet, deretter gjenta øvelsen med ikke-skadet benet

Ekstern Rotation (arm)

Lå på sengen eller gulvet (pass på at overflaten ikke er for hardt) og holder en lav vekt (start med noe 2 til 3 pounds) i hånden som ikke er presset til sengen / gulvet. Bøy armen med vekten 90 grader, så det hviler nær magen. Knyttneve skal peke opp med krøller av fingrene peker mot brystet. Flytt skulderen din slik at hånden vendinger, knokene peker opp og heve hånden mot taket. Bevege seg i en langsom, flytende bevegelser uten å løfte opp armen eller skulderen (bare hånden gjennom albuen bør flytte opp). Forsiktig la armen tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta 10 ganger; når prosessen føles lettere, øke vekten eller repetisjoner.

Shooting Hoops (Arms)

Selv om det er en sport nytes av mange sunne idrettsutøvere, basketball eller repetitive arm bevegelser forbundet med skyting hoops kan brukes som et ergoterapi øvelse. Begynner å sitte med en lett ball holdt i begge hender. Sikt på en imaginær kurv bare litt høyere enn du noen få meter unna. Kast ballen forsiktig. (Denne aktiviteten fungerer best med en partner som kan returnere ballen til deg etter hvert kast.) Gjenta kaste 10 ganger, så tenk kurven fikk litt høyere, slik at du kan løfte armene opp høyere for å sikte ballen. Kaste ballen opp i luften; hver gang du gjør dette trener rotator i dine armer / skuldre, pluss fungerer musklene og håndledd.

Sittende kickball (Legs)

Sitte i en stol, med ryggen holdes rett opp mot ryggstøtten og armene på armlenene. Trykk ned i gulvet forsiktig med uskadd beinet, deretter sakte sparke skadde benet ut som om å sparke en fotball eller lekeplass ball. Vær forsiktig svingende benet tilbake til utgangsposisjonen; ikke la det sparke tilbake mot bunnen av stolen. Gjenta bevegelsen 10 ganger, deretter sparke litt hardere, bildebehandling målet ditt er lenger unna. Fortsett øvelsen inntil spark eller repetisjoner blitt lett, deretter øke sparker styrke og antall repetisjoner.

Hvordan styrke Sener etter en operasjon

Sener koble musklene til knoklene i ulike leddene som kne, akilleshæl, håndledd, hofte, skulder og til og med tilbake ryggvirvlene. Etter en operasjon, alle sener er stramme. Dessuten vil de fleste leger har sin pasient bære en felles skinne i flere uker for å tillate den sene tid til å gro. Den beste måten å forsterke ethvert sene etter at operasjonen er utført ved rehabiliteringsøvelser. Dette vil etter hvert bidra til en individuell gevinst full bruk av deres felles og sene.

Bruksanvisning

Bygge Styrke tilbake i Sener

Hvis du gjenoppretter fra håndleddet kirurgi, rette armen foran deg med håndflaten vendt opp og fingrene utvidet. Grab fingrene med den andre hånden og trekke tilbake på fingrene, strekke dem så langt tilbake som mulig. Hold i 15 til 30 sekunder, deretter slappe av. Gjenta tre ganger. Deretter slår hånden slik at håndflaten vender nedover mens du holder armen rett. Grab fingrene med den andre hånden og presse dem ned så langt som mulig. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder. Gjør tre repetisjoner. Til slutt, presse en tennisball i fem sekunder, deretter slappe av. Gjør så mange repetisjoner som du kan. Gjenta disse øvelsene daglig. (Se res. 1 nedenfor for flere øvelser)

Hvis du har hatt kne kirurgi, ligge på en seng med begge knærne utvidet. Stramme sakte ditt lår muskel og presse baksiden av kneet til gulvet. Hold denne posisjonen i 5 til 10 sekunder. Gjenta 10 ganger på to minutter. Sitte i en stol. Plasser den andre foten over ankelen din skadede benet. Ved hjelp av litt motstand fra toppen foten, sakte løfte leggen opp så langt som mulig. Hold denne posisjonen i 5 til 10 sekunder. Senk begge bena tilbake. Gjør så mange repetisjoner som du kan. (Se res. 2 nedenfor for flere kneet øvelser)

Hvis du gjenoppretter fra rotator cuff eller skulder kirurgi, utføre følgende oppgaver: Grab baksiden av albuen og trekk det mot brystet. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder. Gjenta tre ganger. Deretter Stå i døråpningen med albuen bøy på 90 grader. Plasser baksiden av håndleddet mot dørkarmen og trykker mot den. Hold i fem sekunder. Har tre sett med 10 repetisjoner. Til slutt, mens du står, holder et kosteskaft bak ryggen med håndflatene vendt bakover. Beveg kost så langt bakover som mulig. Hold stillingen i fem sekunder, deretter slappe av. Gjenta 10 ganger. (Se res. 3 nedenfor for flere skulderøvelser)

For postoperativ korsryggen styrke, ligge på gulvet med knærne pekende opp og begge føttene på gulvet. Trykk sakte korsryggen i gulvet. Hold i fem sekunder, deretter slappe av. Gjenta 10 ganger. Neste, knele på et teppe eller matte med begge hendene ned. Sakte løfter høyre kne på gulvet og strekker beinet så langt tilbake som mulig. Hold i fem sekunder og deretter ta med beinet ned igjen. Gjenta samme bevegelse med venstre ben. Gjør 10 repetisjoner med hvert ben.

Hvordan å bære vekt etter Hoftebrudd

Hvordan å bære vekt etter Hoftebrudd


En hoftebrudd kan være en ødeleggende skade. Den menneskelige hofte er et kuleledd, med hodet av femur hviler i en lomme i bekkenet. Når du beveger deg, jo hofteledd pivot og svivel, absorberer mye av kroppsvekten. Gjenopprette fra et hoftebrudd kan være en omfattende prosess, og bærer vekt på en helbredende hip bør gjøres sakte for å hindre ny skade.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din for en oppfølging før du prøver å bære noen vekt på hoften. Legen vil vurdere hoften og sørg for bruddet er healing godt nok til å tillate deg å gå på den. Legen kan svare på eventuelle spørsmål du har om din rehabilitering og anbefaler øvelser for å fremskynde healing.

Begynn rehabilitering ved å styrke dine hofter og lår muskler i svømmebassenget. Hoftebrudd ofte resultere i muskelsvinn på grunn av inaktivitet, og svømming bidrar til å gjenoppbygge disse musklene uten å legge for mye vekt på de helbredende bein. Tretti minutter med svømming tre eller fire ganger i uken i to uker vil bygge tilbake muskel som bortkastet bort etter bruddet.

Støtt deg selv på krykker når du først begynner å gå. Plassere mesteparten av vekten på god etappe, slik at den skadde ben å berøre bakken, men unngå å tråkke helt ned på den. Som du blir mer komfortabel med krykkene, legge mer vekt på den skadde siden før du legger lik vekt på begge ben. Det kan ta et par uker før du er i stand til å bære din fulle vekt på den skadde beinet.

Trade krykkene i for en stokk når du er i stand til å gå på begge ben uten for mye smerte. Hold stokk i hånden på samme side som din skadede benet slik at du kan helle på stokk for ekstra støtte som brudd helbreder. Stokk skal være omtrent samme lengde som bena for å gi skikkelig støtte.

Bruk stokk til du er i stand til å plassere totalvekt på den skadde beinet uten smerte eller svakhet. Start med å forlate stokk i ett rom som du går rundt i huset, øke varigheten til du kan gjøre det gjennom en hel dag uten det. Hvis du blir trøtt eller opplever høye nivåer av smerte, gå tilbake til å bruke stokk til du er komfortabel å gå uten etterforsyninger.

Tips og advarsler

 • Aldri presse deg selv for langt uten støtte. Du kan oppleve smerter som du lærer å gå etter et brudd, men sterke smerter indikerer at du er understreke bruddet for mye.

Hvordan å gå i trapper Etter Hip Surgery

Etter at du har gjenopprettet tilstrekkelig fra hofteprotesekirurgi for å bevege seg på egen hånd, kan du fortsatt finne tanken på å forhandle trapper en skremmende en. En lett-å-huske å si vil hjelpe deg med å navigere trapper riktig. Din "god etappe" må føre når du går opp trappa og de "dårlige leg" må føre på vei ned igjen. Så, bare husk: "opp med gode, ned med dårlige."

Bruksanvisning

•  Hold krykker på bakken som du begynner å stige opp trappen. Face the trapp og sørg for at du lener seg litt fremover mens krykkene er fortsatt på gulvet. Hvis du har avansert til det punktet at du bruker en stokk i stedet for krykker, og deretter holde stokk på gulvet.

Løft god etappe, som er beinet kirurgene ikke operere på, og plassere foten på det første trinnet. Dine krykker eller stokk bør fortsatt opprettholde sin posisjon i etasjen under dette trinnet, så bør det beinet som hadde hip erstatning.

Løft din dårlige ben og ta det opp til første skritt ved siden av god etappe. Forsøk aldri å ta skritt i en normal måte umiddelbart etter en hofteoperasjon. Ikke klatre hjelp av metoden for å sette en fot på et trinn, og den andre foten på trinnet ovenfor.

Ta med krykker eller stokk opp til trinnet hvorpå du nå står, slik at de kan støtte vekten din. Gjenta denne prosessen for å forhandle hvert enkelt trinn til du når toppen. Stoppe og hvile, hvis du føler behov for å, som du klatre trappa.

Gå ned trappen med motsatt tilnærming. Føre med krykker eller stokk, plassere disse støttene på det første trinnet før du flytter enten etappe. Dette vil gi deg full støtte som du gjør din vei ned.

Etter riktig å plassere dine krykker eller stokk, føre med dårlig ben å stige. Når du har plassert den etappen som hadde drift på trinnet, ta med god etappe ned slik at begge bena og krykker eller stokk er alle på samme trinn. Gjenta denne prosedyren for hvert trinn før du har nådd gulvet. Du kan oppleve at du går ned trappene er mer krevende enn å klatre dem.

Tips og advarsler

 • Har noen i nærheten når du første forsøk på å klatre eller synke trapper. Be om hjelp før du er helt kjent med prosedyren.

Hvordan du massasje en Knee Etter Total Replacement

Hvordan du massasje en Knee Etter Total Replacement


Utvinne etter kneprotesekirurgi kan være en lang og vanskelig prosess. Smerter og redusert fleksibilitet kan forbli måneder etter operasjonen er over. Ved retur til et fullt fungerende stat kan være vanskelig, er det fullt mulig å gjenvinne god bruk av kneet. Legen din vil trolig ha gitt deg et regiment av øvelser for å gjøre for å gjenvinne bedre bruk av kneet. Det er viktig å gjøre disse øvelsene flittig under hjemme-utvinning perioden, og så kan du belønne deg selv med en massasje rundt kneet.

Bruksanvisning

Quadriceps Setting

•  Ligg flatt på ryggen på gulvet eller på sengen.

Hold hendene til siden og strekker begge bena rett utover. Stram quadriceps og trykk hælene nedover og krølle tærne oppover mot kroppen din.

Hold denne posisjonen i 15 sekunder før du slipper. Gjenta øvelsen hvert femte sekund i fem til 10 settene. Ta denne øvelsen langsomt; som du forbedre tilstanden kan du legge til antall repetisjoner.

Knee Extension

Legg en pute, rullet håndkle eller annet mykt prop under recuperating kne for heving.

Ligg på ryggen din. Stram quadriceps og nøye rette beinet. Deretter løfter foten litt slik hælen er ikke mer enn en tomme fra sengen eller gulvet, eller til du føler deg tilstrekkelig spenning.

Hold stillingen i 10 sekunder før du slipper. Gjenta denne øvelsen for 10 repetisjoner hver fjerde time eller etter behov.

Massasje

Prop opp kneet litt, enten manuelt eller ved hjelp av en pute. Ikke spent eller stramme beinet.

Plasser tomlene på toppen av kneet og bruke et lett trykk.

Flytt tomlene i små sirkler og jobb deg rundt kneleddet, være forsiktig med å legge press direkte på kneet.

Tips og advarsler

 • Alltid være sikker på å følge legens ordre.
 • Masserer rundt området av det opererte kneet gjøres best ved en profesjonell fordi det kan være vanskelig å manuelt nå eller konsentrere seg skikkelig press på den elendige kneet. Hvis du velger å gjøre massasje hjemme, gjør det forsiktig. Målet med massasje er å lindre smerte, ikke å føre den.

Hva kan føre til at høyre ben å være større enn Venstre?

Hva kan føre til at høyre ben å være større enn Venstre?


Menneskekroppen er aldri perfekt symmetrisk. Legemet er formet og dannet i respons på miljø og genetikk. De fleste mennesker har forskjeller i alle dimensjoner Enten det er høyde, bredde eller diameter i de kroppsdeler som kommer i par. Dette inkluderer armer, hender, ben, føtter, øyne og ører. Mennesker er visuelt tiltrukket av symmetri, og når det er en stor forskjell i et lem den er merkbar. En av de mest vanlige avvik i kroppen er i bena. Det kan være noen grunner til at det ene beinet kan være mer eller mindre i størrelse enn den andre.

Overforbruk / Dominans

En av de viktigste grunnene til det høyre benet kan bli større enn det venstre benet eller vice-versa er på grunn av overforbruk. Mennesker har en dominerende lem som brukes for ulike funksjoner og aktiviteter. Hvis du bruker en bestemt lem, som ben, i overskudd i forhold til det andre benet, størrelse avvik kan forekomme. Du kan se dette i idrett med fotballspillere som sparker bruker sin dominerende ben og basketball spillere som hopper av på ett ben. I sport, når du utfører en bestemt bevegelse, mekanikerne en tendens til å være det samme om og om igjen. En basketball eller fotball spiller endrer ikke sin dominerende beinet de bruker til å sparke eller hoppe med noe som kan resultere i en etappe blir mye større.

Dårlige

Dette vil virke som ligner den foregående eksempel, men det kommer fra den andre enden av spekteret. Det er enkeltpersoner som har leg avvik som ikke spesielt har eller bruker en dominant ben. For eksempel, syklister og løpere bruke begge bena når du utfører. I en sak som dette, hvis det ene beinet er større enn den andre det kan være grunn til en kompensasjon mønster fra aktivitet. For ulike grunner, er enten svakere eller sterkere enn den andre benet, og selv om begge ben blir brukt til å utføre en viss aktivitet, og kan være en under-eller over-utfører nok til å forårsake en forskjell i størrelsen av benet.

Gamle skader

Dersom en strekning er større på grunn av en eller annen årsak utsiden av mekanikk, er en annen mulighet for en gammel eller ny skade. Når du blir skadet og vev helbrede, kollagen remodels, utvikler arrvev; selv små endringer i ben kan forekomme. Fluid er mediet som alle næringsstoffer og ressurser bidra til å helbrede vev, mange ganger skadde deler av kroppen kan beholde væske og har ødem. Dette kan skje selv om skaden var flere år siden. Du legger merke til dette når folk reagerer på endringer i vær og fuktighet når de føler det i sine sammenføyninger. Kronisk ødem fra en tidligere skade kan føre til et bein til å være større enn den andre.

Body Structure

Kroppen forsøker alltid å opprettholde balanse i struktur for å holde deg rett og plan med horisonten. Dette blir ofte forvekslet med å være symmetrisk hvor kroppen din faktisk prøver å skape symmetri med omverdenen ikke kroppsdeler. Vi ser dette i funksjonell skoliose; forskjellige grunner funksjonelle skoliose kan utvikle seg i mennesker for å kompensere for strukturelle endringer i resten av kroppen. En skoliose mønster kan føre til ett ben til å være større enn den andre på grunn av det er posisjonering og derfor er det bruk er mye annerledes enn det andre benet. Dette kan føre til en større ben.

Hva er årsakene til Foot Pain & Nummenhet i bena?

Hva er årsakene til Foot Pain & Nummenhet i bena?


Foten din (eller fot) vondt. Beinet er nummen. Det er irriterende, og det er upraktisk og, fremfor alt annet, gjør det vondt, og det skremmer deg fordi du ikke vet hva som forårsaker det. Skader i ryggen, kan visse sykdommer og alder alle bidra til nummenhet i ben og fot smerter.

Isjias

Hvis du har skadet ryggen, forårsaker press på en nerve eller kompresjon av nerver, dette godt kan føre til smerter i fot og ben nummenhet. Hvis isjiasnerven har blitt påvirket, kan dette føre til ben og fotproblemer. Faktisk er isjias den primære årsaken for ben og fot smerter og nummenhet, ifølge Spine-Health.com. Den medisinske termen for denne type smerte er radikulopati. Når en person lider av isjias, reiser smerter fra korsryggen ned gjennom rumpe og videre ned den store hoftenervene plassert på baksiden av leggen. Når en plate stikker fra sin korrekte posisjon i virvelsøylen og deretter legger press på nerveroten (radicular nerve), som ligger i nedre del av ryggen og er en del av isjiasnerven, kan dette føre til ben og fot smerter og nummenhet.

Degenerasjon

Som vi alder, ryggvirvlene i ryggen vår begynner å utarte. Noen ganger det første symptomet på platen degenerasjon er ben og fot smerter og nummenhet. Dette anses som "referert" smerte fordi hjernen kan ikke alltid fortelle hvor kilden av smerte er, slik at smertene kan være filt vagt eller akutt, i andre områder. Normalt referert smerte er verkende, kjedelig og ikke spesielt lokalisert. Degenerative plate sykdom resulterer i kompresjon av nerveroten, noe som kan føre til smerter i bena. Som vi alder, plater i vår rygg krympe opp og plassen som var avsatt til nerverøtter krymper også, ifølge Back.com. Hele lumbalcolumna blir langt mindre fleksibel. Smerten, fra de komprimerte nerverøttene, kan stråle ned ett eller begge ben og inn i foten og er forbundet med prikking og nummenhet.

Posisjonens Leg Pain

Leg nummenhet kan være forårsaket av noe så harmløst som å sitte med bena krysset for en lang periode, ifølge Healthhype.com. I tillegg, hvis du har vært i en husokkupasjon posisjon eller har rett og slett vært for lenge, kan beinet eller beina bli nummen. Noe så liten da lommeboken i baklommen trykke mot nervene i beinet kan føre til beinet for å sovne fordi det er direkte press plassert på beinet nerver og blodforsyning kan bli kuttet på grunn av squished arterier. Dette kalles posisjonell smerter, ifølge Spine-Health.com

Tarsal Tunnel Syndrome

Fot smerte kan være forårsaket av tarsal tunnel-syndrom, som er kompresjon av tibial nerven på ankelen. I tillegg til smerter, kan dette føre til en brennende eller prikkende følelse og nummenhet i foten.

Diabetiker Neuorpathy

Et stort flertall av de som lider av diabetes vil ha foten smerte, ifølge Todaysseniorsnetwork.com. Når du opplever denne typen nerve problem, regnes det som nevropati og det inkluderer smerter og nummenhet og kan tenkes å utvikle seg til et punkt der det resulterer i uførhet. Nevropati, som er en nervesykdom som kan være forårsaket av diabetes, er en del av årsaken til 80.000 benet og foten amputasjoner hvert år, så det må tas på alvor. Ifølge Diabetes.niddk.nih.gov, kan nevropati være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert langsiktig diabetes, unormale blodfettnivåer, høyt blodsukker, muligens lave nivåer av insulin, nevrovaskulære problemer som kan føre til skade av blodkar som transporterer oksygen og næringsstoffer til nerver, samt en skade på nerve (carpal tunnel syndrom), auto-immune faktorer som fører til betente nerver, og valg av livsstil, som røyking og drikking. Diabetisk nevropati er mest vanlig hos diabetikere som har problemer med å kontrollere blodsukkeret (glukose) og de har har høyt blodtrykk og høye nivåer av fett i blodet. Å være overvektig øker også risikoen for å utvikle nevropati.

Hvordan vet jeg om du har en blodpropp i leggen etter operasjonen

Blodpropp som oppstår i beinet kalles dyp venetrombose (DVT). En DVT er en alvorlig, potensielt livstruende komplikasjon som kan oppstå etter operasjonen. Kirurgiske pasienter er ofte immobile mens i bedring, noe som åpner for blodet å samle på enkelte områder. Sykehus er nå forsøker å forebygge blodpropp ved å gi antikoagulantia postoperativt som hindrer blodet fra clotting.

Bruksanvisning

Symptomer

Utfør regelmessige inspeksjoner av begge leggene etter operasjonen.

Se etter rødhet og eller hevelse.

Berør huden ser etter områder av varme.

Merk eventuelle ømme flekker.

Ta kontakt med din lege eller søke medisinsk hjelp hvis noen av de ovennevnte symptomene er til stede.

Hva er årsakene til nummenhet i ben og føtter?

Hvis du føler nummenhet i ben og føtter, eller andre steder i kroppen, dette anses sansetap. Nummenhet kan skyldes rett og slett sitte i en stilling for lenge eller sitter i en vanskelig posisjon og deretter realisere, ved å prøve å få opp, at bena eller føttene er nummen. Dette er en midlertidig tilstand som går bort, ifølge AARP. org. Imidlertid kan fot og ben nummenhet også indikere at noe alvorlig er galt.

Nerve Damage, Plakk

Hvis du har lidd en nerve skade på korsryggen, kan dette føre til sansetap i føttene og leggene. Hvis du har en herniated disk, noe som legger press på spinalnerver, kan dette føre til ben og føtter nummenhet. Vaskulær claudicatio oppstår når det er plakk bygge opp, noe som begrenser blodstrømmen til et område. Det kan føre til en kriblende følelse samt smerter og nummenhet. Åreforkalkning kan resultere i plakk bygge opp. Revmatolog Dr. Nathan Wei forklarer at når blodårene, som overfører blod fra hjertet til bena, blir blokkert, vil smerte og nummenhet resultere. Den berørte beinet kan snu en nyanse av lilla og vil føle seg kulere å ta på enn upåvirket etappe.

MS

Multippel sklerose, som er en progressiv sykdom som resulterer i nevro-degenerering (nerveskade), kan forårsake nummenhet. Kvinner er plaget med MS mer enn menn. Denne tilstanden skader det beskyttende dekket, myelin skjede, som dekker nerveceller. Sensoriske impulser stoppe eller bremse ned når skaden er gjort til denne dekker, ifølge AARP.

Stroke

Hvis du har opplevd et slag dette kan forårsake nummenhet og prikking samt tap av balanse og koordinasjon. Når et slag inntreffer, avbryter det blodtilførselen til en del av hjernen.

Syke Nerver, klemte nerver, Isjias

Hvis du har lidd nerveskader, generelt, før utbruddet av nummenhet, vil du oppleve en nåler-og-pins, prikkende eller brennende følelse, som kalles parestesier. Syke nerver kan også føre til parestesier og deretter nummenhet, i henhold til feil diagnose. Dr. Nathan Wei forklarer at en klemt nerve eller nerve entrapment kan oppstå i korsryggen, og dette vil resultere i ben og / eller foten nummenhet, som kalles lumbal radikulopati. Isjias, som er forårsaket av skade på isjiasnerven, er en altfor vanlig foreteelse. Det resulterer i smerter og nummenhet og smerter i korsryggen, ifølge Health Hype. En person kan føle prikking, svakhet og nummenhet i ett eller begge ben som følge av isjias.

Cyster

Araknoide cyster kan føre til beinet og foten nummenhet og en kriblende følelse. Denne tilstanden er sjelden. Det oppstår når cyster som er cerebrospinalvæsken fylte sekker utvikle seg mellom den kraniale bunnen og overflaten av hjernen.

Diabetes, Kreft

Hvis du lider av diabetes, kan dette føre til fot og ben nummenhet. Kreft i hjernen kan føre til beinet nummenhet, ifølge feil diagnose.

Hvordan Walk på begge føtter Bruke Krykker

Hvordan Walk på begge føtter Bruke Krykker


Hvis du har skadet eller hadde kirurgi på et av bena, kan legen forskrive krykker. Enten kneskaden er mindre eller du er godt inn i utvinning fra en mer alvorlig skade, kan krykker være en hensiktsmessig måte å komme seg rundt, slik at du kan begynne å sette vekt på det skadde området. Ved hjelp av krykker betyr at du vil sikkert være i stand til å bære vekten på begge føtter.

Bruksanvisning

Juster krykker til en passende høyde. Putene på toppen av krykker bør plasseres to fingerbredder under armhulene. Håndtakene bør plasseres slik at albuene er bare litt bøyd. Når han går, bør du være i stand til fullt ut å utvide albuene.

Plasser dine krykker foran deg. De bør plasseres en fot foran kroppen din.

Ta et skritt fremover ved hjelp av det berørte beinet. Skritt fremover med hælen. Tærne bør være den siste delen av foten til å berøre bakken.

Flytt sunne ben fremover. Begge bena skal nå være plassert mellom dine krykker. Kneet på sunne ben bør være litt bøyd.

Gjenta. Fortsett å gå til du har nådd ditt mål.

Tips og advarsler

 • Mens du går, bør vekten av kroppen din være plassert på hendene, ikke armhulene.
 • For å unngå tripping, fjerne eventuelle skjøteledninger, tepper eller andre ting som kan komme i veien før du går med krykker.

Hvordan holde bena Soft & Spot-Free

Hvordan holde bena Soft & Spot-Free


Solstråling er den ledende årsaken til hudproblemer, men andre faktorer kan innvirke negativt på utseende eller helse av huden. Forurensning, stress, dårlig kosthold, sigarettrøyk og inaktivitet kan bidra til brune flekker, rynker og forstørrede blodkar over hele kroppen. Å bevare mykhet, glatthet og utseende bena, vedta vaner av riktig hudpleie.

Bruksanvisning

Bruk barberskum eller gel når du barberer. Tørr barbering, eller barbering med bare vann, kan klippe ut eller irritere huden. Også, bruke fuktighetskrem til bena etter hver dusj eller badekar. Varmt vann fører til at huden tørker ut, noe som kan føre til skjellete eller tørr hud. Moisturizer re-hydrater huden for å holde den glatt og myk.

Hvil bena. Når du er aktiv eller på føttene, bena hovne opp og dekk. Sett deg ned og hvile i minst 30 minutter om dagen for å regulere blodsirkulasjonen. Prop benene slik at de er mer opphøyet enn resten av legemet.

Exfoliate bena en gang i uken. Eksfoliering fjerner døde hudceller og forynger huden til en sunn glans. Bruk en pimpstein på føttene også, hvis ønskelig.

Unngå å sitte med bena krysset, når det er mulig. Krysset bena kan føre til hevelse i ankler, siden posisjonen legger utilbørlig press på blodårene og fører til væskeretensjon. Over tid, hevelse og væskeansamling føre til utvikling av åreknuter og legg buler.

Bruk solkrem og unngå solarium. Eksponering for sollys kan føre solflekker eller brune flekker. Brune flekker er flekker av hyper pigmentering, hvor huden er mørkere enn huden rundt. Brune flekker indikerer et overskudd av melanin (og kan være et tegn på melanom). De er ofte ledsaget av blødning, skorpedannelse, erosjon av huden, oser, skalering, rødhet eller flekker av farge. Påfør lightening krem ​​til brune flekker å redusere sin synlighet.

Negative effekter etter Lipo

Negative effekter etter Lipo


Fettsuging er en populær fremgangsmåte som omfatter fjerning av fettvev fra kroppen. Områdene kirurgi kan være hvor som helst: magen, ansiktet, halsen, indre lår, ben, og så videre. Fettsuging er ikke en perfekt prosedyre, og den kommer med noen mulige komplikasjoner. Kjenner disse bivirkningene kan hjelpe deg med din beslutning bør du legge ut på en body-altering drift.

Hemosiderin

Hemosiderin vises i fire prosent av pasientene som et brunt pigment på huden. Det er fra en produksjon av jernmateriale i cellene på grunn av nedbrytning av røde blodceller. Økningen i pigmentet er også på grunn av inflammasjon i området. Dette er en langsiktig bivirkning av fettsuging i det indre lår området.

Nerve Damage

Nerveskader oppstår i seks prosent av pasientene på grunn av fjerning av den ytre kappe av nerveceller som holder en fettsjikt som kalles myelin. Som en følge av skaden, sensoriske nerver gi pasientene en følelse av pins og nåler samt verkende. Nerveskader kan oppstå når utsuging nedre ansikts-området, noe som påvirker ansiktsmusklene. Det har blitt rapportert at pasientene kommer seg normalt uten behandling og ingen langsiktige bivirkninger.

Fat fibrose

Fat fibrose, som forekommer i 4 prosent av pasientene, er identifisert som små klumper og endringer i hudens tekstur. Pasienten rapporterer en følelse av "små pølseformede områder" som opptrer under huden og rett over muskelen. I tillegg kan smerte og ubehag merkes på områder som berøres fra fett fibrose.

Blodpropper

Blodpropp, også kjent som dyp venetrombose, dannes i de dype venene i bekkenet eller ben etter en prosedyre. Dette vises på grunn av overdreven perioder med immobilitet, slik at blod bassenger å danne og til slutt resulterer i blodpropper. Står ofte og bøye føttene kan hjelpe blodsirkulasjonen gjennom beina og nedre ekstremiteter.

Nekrose

Nekrose er død eller råtnende av det berørte hudområdet. Dette kommer fra overdreven og overfladisk fettsuging, for eksempel fra en ultralyd probe, skade blodtilførselen eller brenner den kirurgiske området. Den skade kan føre til delvis eller full-tykkelse nekrose på fettsuging områder, og kan føre til andre komplikasjoner, som infeksjoner, blodkarskade, blodåre betennelse og så videre.

Kneprotesekirurgi Etter Care

Kneprotesekirurgi Etter Care


Kneprotesekirurgi er gjort når kneleddet må skiftes. Leddgikt, hemofili og en infeksjon er alle forhold som kan kreve denne operasjonen. Smerten fra denne operasjonen kan vare fra tre til seks måneder, men jo før kneet leges, kan jo før smerten forsvinne. Etter legens ettervern instruksjoner er en viktig del av helbredelsesprosessen.

Smertestillende medikamenter

Etter operasjonen, kan legen gi deg en resept på en smertestillende medikamenter som enten vil redusere mengden av smerte du har eller ta det helt bort. Du bør ta medisiner i dosen legen har foreskrevet, og på de gangene han har foreskrevet det for deg. Du bør ikke vente på smerten til å bli uutholdelig før du tar medisiner fordi medisinen ikke kan fungere på det punktet.

Påfør Ice

Knuse is i en plastpose og pakk den inn i et håndkle, og deretter bruke den på kneet i 15 til 20 minutter hver time, eller etter behov. Isen hjelper blodkar krympe, noe som resulterer i en reduksjon av svelling og smerte.

Slitasje Stockings

Før du forlater sykehuset, kan legen din gi deg et par kompresjonsstrømper å bære. Disse strømpene er tette strømper som, når den bæres på bena etter operasjonen, hjelper blodstrømmen gjennom blodårene. Dette kan bidra til å forhindre blodpropp fra forming i venene i bena.

Fysioterapi

Legen din kan anbefale fysioterapi for å bidra til å styrke bein og muskler rundt kneleddet. Øvelsene kan også hjelpe kneet leges raskere. Noen av øvelsene du kan gjøre med din fysioterapeut inkluderer sit-stå-sitte øvelser, straight leg raises og hæl lysbilder. Du kan også øve bøye kneet, strekker beinet og huk. Som du fremgang, kan terapeuten begynner du på en walking program eller har du begynne å bruke en ergometersykkel.

Tegn og symptomer på Cerebral Parese i Spedbarn

Cerebral parese oppstår når visse områder av hjernen er skadet eller utvikle unormalt. Disse områdene er ofte de som er ansvarlig for bevegelse og holdning, noe som resulterer i at barnet har problemer med å koordinere kroppsbevegelser. Årsakene kan være hodeskade, vannkopper, røde hunder, bakteriell meningitt, cytomegalovirus (ligner på influensa), viral encefalitt, slag eller mangel på oksygen til hjernen. Andre årsaker kan være hvis mor har toksoplasmose eller syfilis. Ifølge UCSF Children Hospital, bare 10 prosent til 20 prosent av tilfellene oppstår etter at barnet er født. The Mayo Clinic sier at det skjer i 2 til 4 av 1000 fødsler i USA og Europa. Selv om det vanligvis ikke er diagnostisert før etter en alder av 1, symptomer er til stede i nyfødte barn. Disse symptomene er videre klassifisert i fire hovedtyper av cerebral parese.

Vanlige tegn på Cerebral Parese

Spedbarn med cerebral parese kan ha hypotoni, som er når musklene har redusert tone og synes floppy. Andre er mer rigid i sin muskeltonus. Babyen kan oppleve utviklingsmessige forsinkelser i gang, gjennomgang, sitte opp, rulle over eller smilende. Den ene siden av kroppen kan synes å være begunstiget over en annen, nesten demonstrere en unormalt tidlig hånd preferanse. Spedbarn lære å gå eller krype kan dra det ene beinet. Spedbarn har også en tendens til å beholde Moro refleks forbi normal alder av seks måneder. Moro refleks er når et barn blir tippet på ryggen, slik at bena er over hodet. Han vil slenge armene åpne, som om å forberede seg for en omfavnelse. Noen ganger har de også mental retardasjon.

Spastisk Cerebral Parese

Spastisk cerebral lammelse er den mest vanlige form, som finnes i 70 prosent til 80 prosent av alle tilfeller, i henhold til UCSF. Muskler har en tendens til å bli stiv og er ofte permanent sammentrukket. Tegn kan være ben leverte inn på knærne, som fører til problemer med å lære å krype og gå. Ukontrollert risting eller skjelvinger kan forekomme på en side av kroppen. Ved diplegi påvirker det enten begge armer eller begge ben. Ved hemiplegi er lemmer på en side av kroppen påvirkes, vanligvis mer i armen enn i benet. I kvadriplegi, er alle fire lemmer påvirket, med flere problemer i munnen. Den sjeldne monoplegia påvirker bare ett lem. Den sjeldne triplegia påvirker bare tre lemmer.

Athetoid Cerebral Parese

Athetoid cerebral parese er også kjent som dyskinetic cerebral parese. Dette er funnet i omtrent 10 prosent til 20 prosent av tilfellene, i henhold til UCSF. En ukontrollert, sakte vred seg bevegelser oppstår i musklene i hender, armer, føtter, ben og ansikt. Ansikts problemer kan omfatte unormal siklende eller frowning og muligens problemer med å mate. Barnet kan ha problemer når man lærer å lage talelyder. Han kan også oppleve hørselstap.

Ataxic Cerebral Parese

Ataxic cerebral parese påvirker bare ca 5 prosent til 10 prosent av tilfellene, ifølge UCSF. Det påvirker koordinasjon, dybdesyn og balanse. Spedbarn vil ha problemer med å plukke opp og holde på leker og mat. De har problemer med å opprettholde balansen når lære å gå.

Blandet Form Cerebral Parese

Blandet form cerebral parese oppstår når egenskapene til minst to av de former eksisterer. Noen ganger er det kjennetegn ved alle tre.

Hvordan hjelpe noen som har MS

Hvordan hjelpe noen som har MS


Multippel sklerose (MS) er en sykdom med mange forskjellige ansikter. Antallet måter en person kan bli påvirket av det er så mange som antall personer som har sykdommen. Det er en gruppe symptomer som er ganske vanlig for alle MS-pasienter, imidlertid, og vite hvordan man skal håndtere hver av dem kan være svært nyttig for venner og familiemedlemmer. Denne artikkelen skisserer at samling av symptomer og gir tips for pasienter og deres kjære.

Hvordan hjelpe noen som har MS

•  Den første tingen hver MS pasient og hans / hennes familie bør vite er at MS er en sykdom, men ingen sykdom bør definere hvem en person egentlig er. Det er spesielt lett å glemme at med MS-pasienter, fordi sykdommen kan synes å ta over en persons liv til tider.

Selv om de fleste mennesker har en tendens til å se for noen som er sterkt handikappet og i en rullestol med MS, er at faktisk bare en liten prosentandel av de som har sykdommen. De fleste MS-pasienter er kvinner, men menn kan også få MS.

•  Multippel sklerose er en autoimmun sykdom hvor pasientens egne celler ødelegge myelinlaget som beskytter nerveender i hjernen og ryggmargen. Den delen av hjernen eller ryggraden som er påvirket varierer fra en person til en annen, noe som forklarer forskjellen i symptomene fra en pasient til den neste. En virkelig "typisk" MS pasienten ville være en kvinne diagnostisert mellom 20 og 40, som opplever symptomer med ujevne mellomrom gjennom hele hennes liv. Mange pasienter beholde et symptom eller to hele tiden, med full blåst angrep bringe på flere symptomer fra tid til annen. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, angrep forekommer oftere og med mer ødeleggende resultater.

Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer inkluderer:
• "Nummenhet eller svakhet i ett eller flere lemmer, som typisk oppstår på den ene siden av kroppen din på et tidspunkt eller den nedre halvdelen av kroppen din
• delvis eller fullstendig tap av syn, vanligvis i ett øye om gangen, ofte med smerter under eye movement (optikusnevritt)
• Dobbelt syn eller tåkesyn
• Kribling eller smerter i deler av kroppen
• Elektrisk støt opplevelser som oppstår med visse hodebevegelser
• Tremor, mangel på koordinering eller ustø gange
• Tretthet
• Svimmelhet "

Et annet vanlig problem oppleves av MS-pasienter er "droppfot", som kan oppstå bare under angrep, eller kan bli en konstant problem. Hvis vennen din synes å være å dra den ene foten, er det sannsynligvis droppfot.

En stor andel av MS-pasienter har en "relapsing-remitting" form av sykdommen, noe som betyr at symptomene er til stede for en stund (tilbakefall) og så går de bort (forlatelse). Når pasienten lider myelin skade som fører til permanent lammelse eller andre endringer, er sykdommen kalt "progressivt". Personene du ser i rullestol eller med langsiktig tap av blære eller tarm kontroll har en progressiv form for MS. Andre langsiktige endringer kan omfatte muskelstivhet eller kramper, tap av vokabular eller konsentrasjon, glemsomhet, depresjon og selv beslag.

Varme kan forverre eller utløse symptomene på et angrep i ​​mange MS-pasienter. Noen er ikke påvirket av varme, men en MS pasient bør ikke stå i en badstue, boblebad eller et varmt hjem uten noen der for å hjelpe dem hvis varmen skal plutselig bli et problem. En vanlig reaksjon på varmen er dyp svakhet i beina, noen ganger til det punktet at pasienten ikke er i stand til å bevege seg. En av de vanligste og mest smertefulle plager blant mine MS venner er utrolig brennende følelse i føttene. Akkurat som det ikke finnes noen kur for MS, er det heller ingen reell løsning på dette elendig følelse. Det kan være uutholdelig å bare ha et laken berøre fotsålen, og gang kan vise seg umulig.

Så, hva er den beste måten å hjelpe noen med MS? Vær proaktiv om ting som varme, ta hensyn til tegn på at personen kan være i de tidlige stadiene av et angrep, og prøve å hjelpe uten å knuse dem. Fordi MS er så uforutsigbar, kan pasienten ikke gjenkjenne tegn til de er godt inn i et angrep. På den annen side kan de prøver å omgå symptomer i håp om ingen vil legge merke til.

Frustrasjon er vanlig i både pasientene og deres kjære, så ta et dypt pust og prøve å være tålmodig. Det er flaut å en voksen mann eller kvinne som finner ham / henne selv å glemme grunnleggende vokabular ("stolen", for eksempel), slurring, snubler, tisse seg selv, etc. Legg til at skrekk for å gå til sengs med alt fungerer og våkne opp uten følelsen i ett eller begge ben eller armer, og de bisarre / smertefulle opplevelser de får skyldes tilfeldige nerve aktivitet. Det kan være alt pasienten kan gjøre bare for å holde meg rolig og behagelig. Hvis de stenge deg ut, vil du ha en mye vanskeligere tid å være til noen hjelp i det hele tatt.

Prøv ikke å sveve, men vær oppmerksom på, være tilgjengelig hvis de trenger deg, og gå med flyten. Hvis du legger merke til din kone har hårete ben mens hun har en MS Seige, tilbud om å barbere dem. (En elektrisk barberhøvel kan være lurt når hun er utsatt for noen form for leg rykking!) Hun kan ikke være i stand til å gjøre det for seg selv, men kanskje ikke ønsker å be om hjelp. Hvis din mann nekter å svare på telefonen hjemme, kan det være fordi han ikke ønsker folk å høre hans talevansker eller lyd "dum" når han mister et ord eller tre.

Hvis MS pasient virkelig stoler på deg til å elske dem som de er, kan du selv finne dem poking moro på seg under et angrep. Gå med denne flyten, også. Ha en privat latter med dem når de le av seg selv. Noen ganger føles ingenting bedre for pasienten enn å bare ha en god latter på bekostning av kroppen sin, siden de absolutt ikke kan kontrollere det. Husk at det verste av det er vanligvis bare midlertidig kan gjøre det mindre frustrerende når kroppen forråder sin eier.

Hint

 • Prøv å spørre heller enn å anta, før du har fått en forståelse av en bestemt persons MS-symptomer. Det er mange felles tråder blant MS-syke, men det er enda flere forskjeller.
 • Tillate noen personlige plass for tårefylte tider når det passer. Det er en veldig frustrerende sykdom.
 • Hold inkludert din kjære i de vanlige aktivitetene; prøve å finne måter hvis det er nødvendig å endre innstillingen.