Digidexo.com

Hvordan leve med add

Hvordan leve med ADD

Hvordan leve med ADD


Attention Deficit Disorder er preget av en redusert oppmerksomhet span, vanskeligheter i sosiale settinger og problemer med å fullføre oppgaver generelt. Barn er oftest diagnostisert med sykdommen, men det betyr ikke at voksne ikke også takle tilstanden. Det er viktig å behandle ADD, slik at du kan leve et fullverdig og produktivt liv, men det er mulig å leve komfortabelt selv når du begynner behandling.

Bruksanvisning

Leve med ADD

•  Hold dine venner og familie informert om din tilstand, og be dem om å delta i behandlingen. Hvis barnet ditt er den som må leve med ADD, så sørg for at hennes nettverk av lærere, venner og leger holdes à jour med sin behandling og fremgang.

Hold deg veldig tålmodig med familiemedlemmer som lider av ADD. Det kan være ganger når de opptrer som om de er ignorerer deg eller rett og slett ikke er interessert i hva du har å si, men dette er ofte ikke tilfelle. Attention Deficit Disorder gjør det svært vanskelig for dem å konsentrere seg om én ting for en betydelig periode.

Fjern konstant distrahert fra miljøet. Hvis du vet at du trenger for å få jobben gjort, men kan ikke hjelpe, men slå på tv, gå i et annet rom eller flytte TV eller koble den. Noen ganger drastiske tiltak må iverksettes for å bidra til å sikre fokus.

Forbered deg en kalender eller en organisator og trene deg opp til å bruke den. Slå til en arrangør kan hjelpe deg å huske viktige datoer eller oppgaver, og bygge en vane med å bruke et slikt verktøy kan faktisk gjøre det mulig å leve komfortabelt med ADHD.

Lær å gjenkjenne symptomer som de oppstår, og iverksette tiltak for å minimere dem. Dette kan være så enkelt som å ta en pust og refocusing din oppmerksomhet eller det kan være så komplisert som å ta medisiner for å motvirke effektene av ADD.

Tips og advarsler

 • Forblir vedvarende i behandling av Attention Deficit Disorder. Selv om du kan leve komfortabelt med tilstanden, tar behandlingstiden og noen ganger litt prøving og feiling som du bestemme hvilke behandlinger som er de mest effektive.
 • Merk at det er risiko forbundet med å ta medisiner for å behandle ADD. Selvmordstanker er ikke uvanlig, så hvis du skulle finne deg selv følelsen slike følelser bør du snakke med legen din umiddelbart.

Hvordan å leve med Bipolar og ADD

Å ha eller å leve med noen med Bipoloar Disorder og ADD kan være svært utfordrende. Bipolar lidelse er en psykiatrisk tilstand med vanlige symptomer som tretthet, appetitt endringer, depresjon, og uforutsigbare humørsvingninger. ADD er en utviklingsforstyrrelse hos barn som bærer inn i voksenlivet, og er preget av ekstrem glemsomhet, manglende evne til å fokusere / betale oppmerksomhet og dårlig impulskontroll. Begge krever legehjelp og kan behandles og håndteres deretter.

Bruksanvisning

Hvordan å leve med Bipolar og ADD

En profesjonell hjelp / terapi. Hvis du har blitt diagnostisert med enten Bipolar eller ADD, søke faglig kompetanse av en terapeut. Begge disse forhold er svært krevende og vanskelig å håndtere. Terapi hjelper deg snakke gjennom dine symptomer og håndtere problemene som følge av sykdommen. Hvis du har blitt diagnostisert med bipolar lidelse eller ADD, snakke med legen din og få en passende anbefaling for en terapeut.

medisinering. Når du er diagnostisert, vil legen din mer enn sannsynlig gi deg muligheten til reseptbelagte medisiner. Det finnes mange typer medisiner som du kan velge mellom, avhengig av alvorlighetsgraden av din lidelse. Snakk med legen din i dybden om medisiner og deres bieffekter. Medisiner kan hjelpe deg med å administrere dine symptomer og selv redusere eller lindre noen av dem.

Selvhjelp. Betalende oppmerksomhet til dine symptomer og ta skritt for å kontrollere dem kan hjelpe deg å håndtere din tilstand. Holde deg mentalt frisk betyr riktig kosthold og ernæring. Den type mat du spiser gi kroppen din den energien som trengs for å fungere. Hvis du ikke spiser et riktig kosthold, det påvirker deg mentalt og fysisk. Bipolar lidelse og ADD påvirker din energi nivå, appetitt og søvn. Sørg for å overvåke deg selv og når symptomene oppstår, ta de riktige skritt for å håndtere dem.

støttegrupper. Bli med i en støttegruppe er en fin måte å hjelpe deg å håndtere din tilstand. Snakke med andre mennesker som har samme lidelse og opplever de samme problemene som du kan hjelpe deg å takle. Støttegrupper gi deg veiledning og oppmuntring. Du er ikke alene med bipolar lidelse eller ADD. Det finnes millioner av mennesker som har blitt diagnostisert og tar skritt for å få kontroll over sine liv. Å ha noen av disse betingelsene ikke trenger å begrense din livsstil.

Hvordan leve med leversykdom

Leveren er det største indre organ i kroppen. Den produserer protein, lagrer vitaminer og mineraler, gjør galle nødvendig for fordøyelsen og gjør mye mer. Når leversykdom oppstår leveren ikke lenger er i stand til å fungere skikkelig. Det finnes flere typer leversykdom som hepatitt, skrumplever og kreft. Faktisk, er det ca 100 forskjellige typer leversykdom. Når en person lider irreversibel leverskade det eneste alternativet er levertransplantasjon. Å leve med leversykdom kan være en oppoverbakke kamp. Nedenfor er noen strategier for å hjelpe deg å takle.

Hvordan leve med leversykdom

Hvordan leve med leversykdom

•  Få informert. Hvis du har blitt diagnostisert med leversykdom lære alt du kan om din tilstand. Rådfør deg med legen din og diskutere alle tilgjengelige behandlingsalternativene. Forstå tilstanden din er første skritt i å leve med det.

Sjekk din diett. Personer som lider av leversykdom trenger en spesiell diett for å optimalisere leverfunksjon og holde leveren fra å jobbe for hardt. Dette er viktig siden leveren bidrar til å forbrenne all mat som er inntatt. Legen din kan foreslå en spesiell diett og gi kosttilskudd retningslinjer. Spis små porsjoner og ikke spise noe minst to timer før sengetid. Unngå stekt og krydret mat. Unngå alkohol helt.

•  Tenk utenfor boksen og vurdere alternative muligheter samt konvensjonell behandling. Urter som melk tistel, chickory og løvetann rot kan hjelpe regenerering av leverceller. Rådfør deg med legen din og ta kontakt med en kvalifisert herbalist eller homøopatisk utøveren for å lære mer om disse urter og deres mulige fordeler.

La venner og familiemedlemmer hjelpe deg å takle sykdommen din. De ønsker å hjelpe deg på noen måte de kan. De kan tilby emosjonell støtte når du trenger det mest. Det bidrar også til å bli med i en støttegruppe. Ingen forstår hva du går gjennom bedre enn noen andre som arbeider med samme tilstand. Ved å bli med i en støttegruppe kan du tilby støtte samt motta den. Det er lettere å takle når du ikke gjør det alene. Det er styrke og støtte i tall.

Hvordan leve med cirrhose

Skrumplever er arrdannelse i leveren. Den har mange forskjellige årsaker, inkludert kronisk alkoholisme, cystisk fibrose, hepatitt B eller C, og parasitter. Symptomer på skrumplever inkluderer oppblåsthet av magen, kvalme, hevelser i bena, vekttap, tap av matlyst, tretthet og blør lett. Det er ingen fast prognose av skrumplever. De med mild skrumplever kan leve i flere tiår, mens sent stadium skrumplever er dødelig. Å leve med skrumplever krever en endring i kosthold og livsstil. Disse endringene vil tillate deg å best takle tilstanden ved å minimere symptomer og maksimere forventet levealder.

Hvordan leve med cirrhose

Hvordan leve med cirrhose

•  Kast ut all alkohol i hjemmet ditt, og unngå alkohol helt i sosiale settinger. Å drikke alkohol, om ikke din skrumplever er et resultat av alkoholisme, vil ytterligere skade leveren.

Juster kostholdet ditt ved å begrense protein og natrium i maten. Overflødig salt og protein må behandles av leveren, og dermed sette enda mer stress på denne vitale organ.

Spis rikelig med plantebaserte matvarer, som frukt og grønnsaker. Underernæring følger ofte skrumplever, så sørg for at du spiser næringsrik mat.

Unngå rå sjømat, slik som sushi og sashimi.

Unngå over-the-counter medisiner som vil ytterligere skade leveren, for eksempel Tylenol og andre lignende paracetamol medisiner. Ibuprofen og aspirin bør også unngås, da de kan forårsake blødninger i fordøyelseskanalen.

6. Slutte å røyke. Røyking reduserer din generelle helse og velvære, og du ønsker å være så sunn som mulig hvis du venter på en levertransplantasjon.

Vaksiner å beskytte deg mot influensa, pneumokokker og hepatitt. Uten vaksiner, er du høyere risiko for infeksjoner som kan være dødelig for noen med skrumplever.

Avgjør om du vil, eller bør, gjøre end-of-life avgjørelser. Avhengig av prognose av skrumplever, kan det være lurt å utarbeide en vilje eller tildele fullmakt til en klarert kjære hvis du mister evnen til å lage dine egne helsevesenet beslutninger.

Bli positive. Gjør ting som gjør at du føler deg glad og oppfylt, og ikke gi opp kampen for livet ditt.

Hint

 • Alltid konsultere en medisinsk faglig hvis du mistenker at du lider av skrumplever.

Hvordan leve med angina

Anslagsvis 9,1 millioner amerikanere har angina. I de fleste tilfeller denne tilstanden er forårsaket av hjertesykdom. Folk som har denne tilstanden kan føre produktive liv ved å vedta et hjerte sunn livsstil.

Hvordan leve med angina

Hvordan leve med angina

•  Først må du forstå hva angina er og hvordan den påvirker kroppen. Angina er en form for koronarsykdom der blodtilførselen til hjertet blir begrenset. Dette fører til brystsmerter. Noen pasienter beskriver det som en klemme tetthet i brystet området.

Etablere et hjerte sunt kosthold. Du bør spise rikelig med hele korn, frukt og grønnsaker. Spis fisk som laks og tunfisk som inneholder omega-3 fettsyrer (gode fettstoffer). Begrens inntaket av matvarer som inneholder mye fett som rødt kjøtt, ost og bakt matvarer. Unngå mat som er høy i natrium som hermetikk og bearbeidet mat.

Ikke røyk. Hvis du er en røyker, finne en cessation program. Du kan få forslag fra din lege eller American Cancer Society. Du kan også prøve en støttegruppe eller se på nettet for en tobakk behandling spesialist.

Tren kroppen din. Spør legen din hvilke øvelser er trygt for deg og hvor ofte du kan gjøre dem. Du må kanskje ta pauser mens du trener for å unngå over å bruke deg selv.

Finn sunne måter å håndtere stress. Du kan gjøre dette gjennom yoga og meditasjon. Gå til stranden eller ta en spasertur. Dette kan bidra til å tømme tankene og hjelpe deg å slappe av.

Hvordan leve med revmatisk feber

Revmatisk feber kan skape kaos på menneskekroppen. Selv om det er velkjent for sykdommen skader på hjertet, er sannheten at det kan ta en toll på andre områder av kroppen også. Revmatisk feber er en sykdom som forårsaker betennelse i mange områder, inkludert hjerte, hjerne, blodkar, hud og ledd. Som regel er sykdommen et resultat av en bestemt type streptokokkinfeksjon som den som finnes i skarlagensfeber og halsbetennelse. Det forekommer oftest blant barn i alderen 5 og 16. Det er viktig å forstå sykdommen og hvordan å leve med det.

Hvordan leve med revmatisk feber

•  Vær sikker på en korrekt diagnose. Revmatisk feber er en komplisert sykdom som kan være vanskelig å diagnostisere, spesielt siden ikke alle leger er enige om tilstanden. Mange av symptomene, som er dekket i trinnet nedenfor, kan også være knyttet til en rekke andre tilstander og sykdommer. Av den grunn, er det sannsynligvis en god idé å få en andre, tredje, eller fjerde mening før du godtar diagnosis.Because av meningsforskjeller om revmatisk feber, kan det være vanskelig å positivt diagnostisere tilstanden. Flere prøver må kjøre. Disse vil omfatte blod arbeid og en EKG (elektrokardiogram). De kan også omfatte ytterligere tester på hjertet, så vel som forskjellige typer av kulturer.

gjenkjenner symptomene, som inkluderer brystsmerter, uregelmessig hjerterytme, tretthet, feber, hodepine, magesmerter, leddsmerter og / eller betennelse, hud knuter, ømme lymfeknuter, muskelproblemer, utslett, og til og med vekttap.

skaffe riktig behandling for sykdommen. Venstre ukontrollert, revmatisk feber kan være farlig. Behandlingen bør ha tre hovedmål. Den første er å eliminere enhver gjenværende infeksjon. Det andre er å redusere betennelse i hjertet og leddene. Den tredje er å eliminere fysiske aktiviteter som kan legge for mye stress på allerede ødelagte deler av body.Antibiotics som penicillin vil bli foreskrevet for å drepe resterende infeksjon. De kan være foreskrevet over en lengre periode. Anti-inflammatoriske medisiner kan være foreskrevet for å hjelpe avtale med betennelser i huden, ledd eller hjertet. Dette vil bidra til å redusere svelling og smerte som er et resultat av betennelse. Endelig vil sengeleie være nødvendig for alt fra 3 til 15 uker for å tillate legemet å riktig helbrede.

Identifisere mulige komplikasjoner av sykdommen. Utbruddet av revmatisk feber kan føre til langvarig hjertesykdom. Det kan oppstå skader på hjerteklaffen og reoccurring endokarditt. Hensyn må tas for å unngå ytterligere infeksjoner og antibiotika vil ofte være nødvendig før visse typer medisinske prosedyrer. I tillegg, på grunn av stress forårsaker sykdommen på kroppen, er det mulig at visse restriksjoner kan ilegges av legen.

Erkjenne at sykdommen kan skje igjen. Selv om noen leger antyder at revmatisk feber forekommer bare en gang, de fleste er uenige. De fleste tilbakefall vil skje i løpet av de første fem årene. Etter det, sjansene for tilbakefall reduseres betydelig.

Ta alle medisiner foreskrevet og følg alle legens ordre. Gjør noe mindre enn det vil høyst sannsynlig resultere i alvorlig skade på hjertet og / eller andre områder av kroppen.

Rapport gjentakelse av symptomer eller eventuelle nye symptomer til lege umiddelbart.

Gå til legevakten umiddelbart hvis noen symptomer på hjerteinfarkt oppstår.

Hint

 • Føl deg fri til å ringe legen din med flere spørsmål om sykdommen.
 • Forskning tilstanden på nettet eller i biblioteket for å få en bedre forståelse av dens årsaker og virkninger.
 • Aldri ignorere noen form for hjerte-relaterte symptom.

Hvordan leve med Myokarditt

Myokarditt er blitt mer utbredt i de senere år på grunn av det store antallet av virus og bakterier i mennesker som er regelmessig utsatt for. Sykdommen er en betennelse i hjertemuskelen som kan være forårsaket av forskjellige ting, inkludert HIV infeksjon, Lyme-sykdom, og revmatisk feber, så vel som et stort antall andre alvorlige virus. Det kan også skje på grunn av en bakteriell infeksjon; spesielt Staphylococcus aureus. Det kan også være forårsaket, i sjeldne tilfeller, etter et alvorlig tilfelle av endokarditt - en infeksjon av hjerteklaffen eller lag av muskler rundt hjertet. Endelig kan alkohol og / eller medikament misbruk også forårsake myokarditt. Visse typer av myokarditt kan bli ryddet opp raskt; med spørsmål om noen få dager. Men hvis sykdommen forårsaker betydelig skade på hjertet, kan resultatene være langsiktig, kronisk, eller til og med dødelig. Lære å leve med sykdommen kan være vanskelig, men det er mulig hvis du følger visse trinn.

Hvordan leve med Myokarditt

Hvordan leve med Myokarditt

•  Vær sikker på diagnosen. Ikke vær redd for å få en andre, tredje eller fjerde mening. Leger vil trolig bestille et batteri av tester for å diagnostisere myokarditt. Disse ville inkludere, men er ikke nødvendigvis begrenset til, og EKG, et elektrokardiogram, en bryst røntgen, og blodprøver.

Tren for å gjenkjenne symptomer, forutsatt påvisbare symptomer vises. Det er viktig å vite hva du skal se, slik at en lege kan kalles når det trengs. Typiske symptomer er brystsmerter, uregelmessig hjerterytme, høy feber, kortpustethet, rask puls, hodepine og tretthet. Noen mennesker kan også oppleve uforklarlig hevelse i armer og hender og ben og føtter.

skaffe riktig behandling. Avhengig av alvorlighetsgraden av det konkrete tilfellet, kan ulike typer behandling rådes. Milde tilfeller kan bare bli bedt om å unngå visse ting som kan forverre sykdommen. Mer alvorlige tilfeller vil kreve en mer aggressiv form for behandling. Dette kan inkludere en rekke medisiner for smerter, for å forebygge blodpropp, for å behandle arytmi, og / eller for å hindre vann oppbevaring. Det kan også omfatte en antibiotikabehandling, oksygen behandlinger, og selv innsetting av pacemaker.

Unngå de tingene som er kjent for å forverre tilstanden. Noen åpenbare valg for å unngå ville være bruk av alkohol og narkotika. For mye av feil type trening kan også vise seg å føre til mer problemer. Derfor bør alle treningsprogrammer skal godkjennes gjennom en lege før de iverksettes. Det er også viktig at de som lider av sykdommen unngå eksponering for smittsomme sykdommer.

Sjekk din kolesterol. Det er viktig å holde tallene lave, innenfor området som indikeres av legen din.

Følg legens ordre. Å delta i aktiviteter som er begrenset eller indulging i ting som er kjent for å være skjerpende for sykdommen er bare å be om trøbbel.

Kontakt lege umiddelbart når noe av det følgende skje: sterke brystsmerter, uregelmessig hjerterytme, pustevansker eller kortpustethet, høy feber eller plutselige frysninger, og uforklarlig plutselig hevelse av lemmer.

Hint

 • Forskning sykdommen på nettet for å få en god forståelse av det.
 • Delta i en godt balansert kosthold.
 • Drikk rikelig med vann.
 • Få den "riktige" form for trening som skissert av lege.
 • Ikke vær redd for å spørre legen din så mange spørsmål du vil om sykdommen.
 • Hold deg unna ting som er kjent for å forverre sykdommen.

Hvordan leve med Endokarditt

Endokarditt er en infeksjon som oppstår i indre fôr av hjertet eller i hjerteklaffen. Sykdommen er oftest et resultat av en bakteriell eller fungal infeksjon som kommer inn i hjertet gjennom blodstrømmen. En alvorlig tilstand, er endokarditt ikke noe som bare kan bli ignorert. Det er imidlertid en sykdom som kan behandles. & # XD;, avhengig av hvilken type infeksjon, intensiteten av sykdommen kan variere. Den kan vare i noen få dager, eller den kan trekkes ut i flere måneder. I tillegg kan visse forhold forårsake sykdommen til å resultere i skade på andre områder av kroppen slik som lungene, nyrene, eller til hjernen. Også, når infisert av sykdommen, blir det mye lettere å oppleve enda et annet tilfelle.

Hvordan leve med Endokarditt

Hvordan leve med Endokarditt

•  Vær sikker på at endokarditt er faktisk problemet. Legen din kan mistenke sykdommen på grunn av en kombinasjon av følgende symptomer: tap av appetitt, brystsmerter, frysninger, ekstrem tretthet, feber, muskelsmerter eller leddsmerter, uvanlig svetting, og uforklarlig vekttap. Imidlertid kan de samme symptomene tilskrives hundrevis av andre smittsomme sykdommer i tillegg. Noen ganger bare en hjertespesialist kan si for sikkert at endokarditt er problemet. Han eller hun kan selv foreslå en eller flere tester som en ekkokardiogram eller en transesophageal ekko for å bekrefte sykdommen.

Få umiddelbar behandling når sykdommen har blitt diagnostisert og følger hvert skritt til brevet. Ta foreskrevne medisiner (som penicilliner eller cefalosporiner) som beskrevet på flasken. Dersom du har glemt én eller flere doser, ta kontakt med din hjertespesialist umiddelbart for å finne ut hvordan du best kan bli fanget opp på medisiner for å hindre ytterligere problemer. Følg hvert skritt du fikk av din lege og / eller hjertespesialist. Gjør oppfølging avtaler med hjertespesialist til du mottar en friskmelding.

forplikte seg til minnet de tingene som kan ha en stor innvirkning på sykdom som en atrial eller ventrikkel mangel ved hjertet eller innsetting av et hjerte shunt. Enkle prosedyrer som IV linjer og katetre kan utgjøre en fare for de som lider av denne sykdommen. Visse typer kirurgi kan også presentere et problem. Derfor er det viktig å forstå enhver og alle de risikofaktorer, slik at du kan gi informasjonen videre til legen din (e) i fremtiden. For eksempel, kan tannkirurgi forårsake frittflytende bakterier som kunne tenkes å arbeide seg inn i hjertet. De som lider av endokarditt vil vanligvis bli forbehandlet med antibiotika før enhver dental fremgangsmåte for å hindre bakterier fra å vokse og spre seg til den tidligere infisert område.

Hold oversikten over eventuelle symptomer som stave store problemer for denne sykdommen. Disse inkluderer manglende evne til å komme seg ut av sengen på grunn av utilbørlig svakhet, kortpustethet, uforklarlig hodepine som kan være kombinert med forvirring, svimmelhet, eller tap av bevissthet. Det kan også omfatte plutselige nyreproblemer som vanligvis utstilt ved blodig urin. Endokarditt, forblir ubehandlet, kan føre til dødsfall.

Ring legen din og / eller hjertespesialist hvis noen av symptomene på sykdommen oppstår på nytt, eller hvis nye skje som ikke kan være lett bortforklares.

Oppsøk lege hvis du mistenker at din har lidd et hjerteinfarkt og / eller hjerneslag. Begge er store komplikasjoner som kan oppstå ved et alvorlig tilfelle av endokarditt. Ring en ambulanse eller få noen til å kjøre deg til nærmeste legevakten. Ring din lege og hjertespesialist derfra.

Forskning sykdommen, dens symptomer, potensielle problemer, risikofaktorer, og prognose fra så mange forskjellige ressurser som du kan finne. Gjør deg selv en ekspert på sykdommen for å forhindre fremtidige problemer eller sykdom reoccurence.

Hint

 • Skriv ned alle spørsmål du kan tenke på før du går til legetimen, slik at du kan være sikker på å be ham eller henne alt du trenger å vite.
 • Få en andre, tredje, eller fjerde mening hvis du trenger det.
 • Ikke prøv å ignorere sykdommen, tenker det vil bare gå bort. Det vil ikke, og du kan være å sette livet ditt i fare.
 • Ikke overse de retningslinjer som er fastsatt av din hjertespesialist. Følg dem eller risikere å skade kroppen eller hjertet ditt ytterligere.

Hvordan å leve med en opiatavhengighet

Å leve med en opiatavhengighet er en vanskelig oppgave å utføre. Ber om hjelp og lære å takle det er enda vanskeligere. Noen ganger kan det også virke din familie og venner har forlatt deg. Det er visse skritt du kan ta og steder du kan slå til for å få hjelp. Alltid snakke med legen din om råd om risikoen ved opiatavhengighet før du tar noen løpet av handlingen. Bare husk at det er mulig å leve med et opiat avhengighet, uansett hvor vanskelig det virker.

Hvordan å leve med en opiatavhengighet

Hvordan å leve med en opiatavhengighet

•  Innrøm at du har en avhengighet, først til deg selv og deretter til noen andre. Dette er første skritt enhver rusavhengig må ta. Hvis en rusavhengig kan ikke innrømme at hun har et problem med avhengighet, er det ingen måte å hjelpe henne, og ingen måte å leve med avhengighet riktig. Du kan ikke tvinge hjelp på noen som ikke ønsker det.

Spør deg selv hva du vil gjøre om opiatavhengighet. Ønsker du å gå av opiater helt? Ønsker du å gå på et vedlikeholdsprogram hvor du vil ta erstatning medisiner for å behandle avhengighet? Kommer opp med svar på disse spørsmålene er nøkkelen i å leve med en opiatavhengighet.

Snakk med noen, et familiemedlem eller noen andre du stoler på. Snakk om hvordan problemet med opiatavhengighet påvirker deg og hva du tror du vil gjøre med det. Fortell dem om de spørsmålene du spurt deg selv og den avgjørelsen du har kommet til.

Gjør en avtale for å snakke med legen din. Gjør du det vil sementere det faktum du ønsker å få hjelp. Gjør avtale med legen din vil også vise din familie og / eller kjære at du er seriøs om situasjonen.

Gå til avtale og snakke med legen din om opiatavhengighet. Fortell ham hvordan det gjør du føler deg og hva du tror du vil gjøre med det. Fortell ham om de spørsmålene du spurt deg selv og svarene, hvis noen, du kom opp med.

Følg legens råd. Uansett hva beslutningen mellom deg og legen din, er det vanligvis den beste fordi både du og legen din enige om det. Legen din kan sende deg til et behandlingsopplegg på en innleggelse eller poliklinisk basis. Hun kan anbefale langsiktige vedlikeholds medisiner.

Bli en Anonyme Narkomane (NA) gruppe. Se i telefonboken eller på nettet for å finne ut hvor det holde møter i samfunnet. For langtidsbehandling av alle avhengighet, deltar jevnlig i Anonyme Narkomane møter er relevant for din utvinning. Møtende jevnlige møter vil tillate deg å snakke med likesinnede mennesker med samme type avhengighet. Møtende jevnlige møter hjelper også hindre tilbakefall (bruke narkotika igjen etter en periode med å være ren). Hvis du ikke kan fysisk gjøre det til et NA møte, det er online de på alle tider på dagen. NAChatroom.org er et bra sted å finne nettmøter.

Oppfølging med legen din regelmessig, hvis du er på substitusjons medisiner, må du oppsøke lege minst to ganger i måneden eller mer for varigheten av behandlingen. Hvis du er helt fri for opiater, vil du trenger for å holde regelmessige avtaler for andre årsaker som nyre-og lever testing. Når opiater er tatt i en lengre periode, kan det forårsake fysisk skade på disse organene, blant andre.

Hint

 • Opiatavhengighet er en livslang problem og leve med det også. Husk at det kan ta flere prøver å håndtere avhengighet. Det er en stor avtale og krever engasjement og vilje til å holde deg gående gjennom tøffe tider, siden det vil være mange. Noen du stoler på, som en ektefelle eller annet familiemedlem, kan hjelpe deg gjennom en opiatavhengighet. De kan lytte til deg og hjelpe deg å ta tøffe beslutninger. Holder det gående til NA-møter. Folk på møtene kan hjelpe deg gjennom tøffe tider også.
 • Alltid holde avtaler med legen din. Hvis du er på medisiner for å erstatte opiater, er legen din den eneste måten du kan få dem. Hvis medisiner ikke blir tatt på riktig måte, kan de gjøre deg syk og går gjennom tilbaketrekning. Hvis du ikke er på medisiner, du fortsatt trenger å holde avtaler, som legen vil fortsette å overvåke deg for mulige langtidseffekter av opiatavhengighet.

Hvordan leve med deprimerte mennesker

Hvordan leve med deprimerte mennesker


Når en person er deprimert, det påvirker alle i denne personens liv. Venner og familie ofte gå inn for å prøve å hjelpe den deprimerte personen møte sine utfordringer. Som et resultat, kan en person som er å hjelpe ut ender opp med å forsømme sine egne behov. Over tid kan dette føre til harme og stamme forholdet at personen har med hans eller hennes deprimert kjære. Hvis du bor sammen med en deprimert person, er det viktig for deg å ikke ofre din helse og lykke for å gi støtte.

Bruksanvisning

Hvordan leve med deprimerte mennesker

•  Ikke la den deprimerte personens negative følelser få deg ned. Vær tydelig på hvor mye ansvar at du er villig til å ta i å hjelpe personen gjennom hans eller hennes depresjon. Overextending selv vil ikke hjelpe noen av dere.

kommunisere åpent med deprimert person. La personen vite om han eller hun gjør noe som plager deg. Du kan bli fristet til å være forsiktig, men holder i følelsene dine kan få deg til å mislike personen. Åpen kommunikasjon vil styrke forholdet.

Ta vare på deg selv. Å ivareta behovene til en deprimert person kan være krevende på din tid og følelser. Sett av litt tid til å gjøre noe spesielt for deg selv. Bruk litt tid borte fra den deprimerte personen.

•  Finn en betrodd person å betro seg til. Dette kan være et familiemedlem, venn eller rådgiver. Det er viktig for deg å ha noen å lene seg på for emosjonell støtte som du møter utfordringene ved å leve med en deprimert person.

Hvordan leve med Sleep Apnea

Hvordan leve med Sleep Apnea


Søvnapné er en medisinsk tilstand der pusting blir avbrutt gjentatte ganger, stopper for minst 10 til 20 sekunder mens du sover. Legene anslår at 12 millioner mennesker lider av søvnapné i USA alene. Å vite hvordan man skal leve med søvnapné, og hvordan du kan redusere effekten av symptomene, er nøkkelen til å føle seg sunnere, og får søvnen du trenger.

Bruksanvisning

Hvordan leve med Sleep Apnea

•  Lag en forpliktelse til å leve en sunnere livsstil ved å miste vekt, slutte å røyke og redusere det samlede alkoholinntak. Gjør hver av disse tingene kan redusere symptomene på søvnapné.

sove på din side, i stedet for ryggen din. Dette bidrar til å åpne opp baksiden av halsen din mens du sover, noe som reduserer sjansen for luftveiene lukking og gir en mer adekvat mengde oksygen til kroppen din.

Spør legen din om kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) utstyr. Dette utstyret inkluderer en maskin og en maske som bidrar til å holde luftstrømmen konstant gjennom luftveiene.

Ha noen, for eksempel en ektefelle eller et familiemedlem, overvåke deg mens du sover. Han eller hun kan hjelpe deg hvis pusten stopper i løpet av natten, rulle deg over på din side. Denne løsningen er bare midlertidig, men som medisinsk behandling er å foretrekke.

Betrakt en av de mange typer kirurgi beregnet på å redusere vev på baksiden av halsen. Å ha mandlene eller adenoids fjernet kan hjelpe deg å redusere eller eliminere symptomene på søvnapné.

Følg opp med din lege eller søvnspesialist om eventuelle endringer, enten positiv eller negativ, i dine søvnapné symptomer. Dette vil hjelpe legen din til å isolere de metoder som hjelper deg mest.

Besøk Shuteye.com for søvn nyheter (se Ressurser nedenfor). Denne nettsiden har informasjon om søvn løsninger og sunn søvn, samt en søvn assessor.

Lær om å bli evaluert for søvnapné på den amerikanske Sleep Apnea Association (Asaa) hjemmeside (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

 • Unngå å utsette om å søke medisinsk hjelp. Søvnapné kan føre til hjerneskade og død ved kvelning. Hvis du tror du kan være lider av søvnapné, komme til lege umiddelbart.

Hvordan leve med en schizofren mor

Schizofreni er en psykisk ødeleggende sykdom som alvorlig kan endre virkeligheten av pasienten. Schizofrene kan ha deres sinn stadig avbrutt av lyder og bilder som ikke finnes i verden utenfor. Ikke bare kan dette være problematisk for pasienten, kan det være tasking på pasientens kjære, spesielt hvis hun er en mor. Men med litt kunnskap og tålmodighet, kan du lære å leve med en schizofren mor.

Bruksanvisning

Hvordan leve med en schizofren mor

•  Utdanne deg selv i den spesifikke type schizofreni din mor har. Generelt kan schizofreni negativt påvirke en persons sinn og sosiale ferdigheter i betydelige måter. Paranoide schizofrene har en tendens til å tenke at noen normale sosiale situasjoner er designet for å få dem. For eksempel kan en rolig samtale i et bibliotek vises til en schizofren som om noen er planlagt å felle henne før hun forlater bygningen. Ved å forstå hvorfor din schizofren mor oppfører seg slik hun gjør, kan dine svar og reaksjoner positivt endre.

Kontroller at din mor tar noen medisiner foreskrevet for henne regelmessig. Gjør dette ved å etablere en avtalt rutine som ikke bagatelliserer din mor, men hjelper henne å forstå viktigheten av å ta medisiner. Utdanne deg på alle aspekter av medisinen, spesielt bivirkninger. Siden det er ingen kjent kur for schizofreni, er medisiner utviklet for å hjelpe takle symptomene.

Bli med i en støttegruppe for familiemedlemmer av schizofrene. Selv om støttegruppen møter på nettet, kan det bidra til å avlaste stress ved å koble med folk som er i lignende situasjoner. Du kan også få noen spørsmål besvart eller lære nye mestringsteknikker, lindre spenninger hjemme.

Oppmuntre uavhengighet ved å ikke prøve å gjøre alt for din mor. Noen schizofrene kan føler seg fanget i deres verden, følelsen som de ikke kan fungere skikkelig i den virkelige verden. Realistisk sett schizofrene har en hard tid holde sysselsettingen. Men ved å hjelpe din mor utføre daglige oppgaver på egen hånd, kan du lindre noen av dine egne stress.

Finn en hobby eller trygg stress utløp for deg selv. Du kan føle behovet for å stadig ta vare på schizofren mor og sikre hennes sikkerhet, men du fortjener også å slappe av. Avslappende og opplading kan holde deg fra å brenne ut, siden å ta vare på schizofrene familiemedlemmer kan noen ganger føles som en fulltidsjobb.

Tips og advarsler

 • Ta kontakt med din mors lege hvis hun nekter å ta hennes foreskrevet medisiner eller slutter å ta dem. Etablere en nødtelefon som kan sjekke om din mor når du er borte. Sørg for at din mor er kjent med personen og generelt stoler på ham.

Hvordan leve med en bipolar Partner

Hvordan leve med en bipolar Partner


Det kan være vanskelig å leve med en partner diagnostisert med bipolar lidelse. Bipolar lidelse er preget av sykling stemninger som kan påvirke atferd og relasjoner. Lære å støtte en partner med bipolar vil ta tålmodighet og forståelse. Det er viktig å respektere personlige grenser og de av partneren din mens demonstrere omsorg.

Bruksanvisning

Hvordan leve med en bipolar Partner

•  Utvikle bevissthet om symptomene på bipolar lidelse. Det er viktig å være i stand til å kjenne forskjellen mellom maniske og depressive humør episoder. Maniske symptomer inkluderer redusert behov for søvn, unormalt høye nivåer av energi og kreativitet, følelse "på toppen av verden", tankeflukten, racing tanker og kan omfatte risikoatferd (for eksempel gambling eller økte utgifter). Major depresjon er preget av irritabilitet, kronisk tristhet, rastløshet, endringer i søvn og appetitt, lavt energinivå, negativ tenkning og kan inkludere selvmordstanker eller planer.

Tilby støtte for din partner i resterende kompatibel med behandling. Bipolar lidelse er godt kontrollert hvis medisiner tas regelmessig og konsekvent. Hvis så tilbøyelig, delta på legetimer med partneren din og gi tilbakemelding til legen. Familie rapporter bidra til å sikre en grundig og helhetlig omsorg.

Har pasienten søke rask behandling når symptomer, stemninger eller atferd nå en lav eller en topp. Personer med bipolar lidelse kan være betydelig risiko hvis tilstanden ikke er under kontroll. Risikoer omfatter økonomisk ruin, utenomekteskapelige affærer eller suicidal atferd. Under en stemning episode, personer med bipolar lidelse har begrenset innsikt i alvorlighetsgraden av symptomer og atferd. Sterk veiledning i disse tider kan være nødvendig.

Sett riktige grenser og grenser i forholdet. Innse at til syvende og sist er ansvarlig for sin egen behandling pasienten med bipolar. Ta vare på deg selv; avdekke behov for pauser om nødvendig. Unngå å bli altfor involvert og forbrukes med partneren din dysfunksjonell atferd under stemningsepisoder.

Søke støtte for deg selv hvis det er nødvendig. National Alliance på psykiske lidelser er en fantastisk ressurs for pasienter og kjære. Sjekk nettsiden for lokallags informasjon. Kan tilby ekstra støtte og råd om hvordan å håndtere virkningene av denne sykdommen etablere et forhold med en personlig rådgiver.

Hvordan leve med en narsissistisk Husband

Hvis din mann har Narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD) søke hjelp fra en mental helse profesjonell. OD er ​​når en person har en slik en oppblåst følelse av selvtillit at det fører ham til å føle og oppføre måter som begrenser hans evne til å fungere i relasjoner og i andre områder av livet, som arbeid eller skole. Det er teoretisk mulig å forhandle et forhold med en narsissistisk individ, men det krever at hver part til å forplikte seg til de spesielle behovene til en slik sammenheng. Det er usannsynlig at noen med OD ville anerkjenne et behov for å justere forholdet på grunn av sin oppfattes perfeksjon. I tillegg er det viktig at den ikke-OD partiet er klar over risikoen, fortsetter med forsiktighet, og søker hjelp.

Bruksanvisning

Hvordan leve med en narsissistisk Husband

Opprett et støttesystem utenfor husholdningen. Dette kan være venner og / eller en mental helse profesjonell. Det er viktig å holde kontakten med folk som vil gi deg nøyaktig oppfatning av deg og dine handlinger.

Hold kontakt med omverdenen. Hvis du blir isolert det er lettere å begynne å godta hans oppfatning av deg. I tillegg vil tilbringe tid med folk som oppfordrer deg til å føle deg godt om deg selv eller gjøre aktiviteter som fører deg til å føle seg i stand til å motvirke negative innspill du får hjemme.

Opprettholde din selvfølelse. En narsissistisk mann ofte vil sette deg ned slik at han kan føle seg bedre. På grunn av beskaffenheten av et ekteskapelig forhold, og det nære og regelmessig nærhet, kan du ikke legge merke til din selvfølelse bryte ned. Medlemmer av din støtte system kan hjelpe deg, men bare hvis de vet hva som skjer.

Etablere personlige grenser og kommunisere dem til narsissistisk mann. Det er viktig å være konsekvent i å forsvare disse grensene fordi hvis du ikke alltid håndheve dine grenser og personlige preferanser, vil han utnytte det faktum. Hvis du gir i bare én gang, kan det føre ham til å se bort fra alle dine preferanser.

Hold et øye ut for fare. Det er ikke standard for en narsissistisk mann til å være voldelig, men han er allerede i en fornærmende mønster via fornærmelser og mangel på respekt, så det kan skje. Han kunne være å bygge mot vold hvis hans oppførsel begynner å eskalere. Hvis du opprettholde sunne relasjoner med omverdenen og / eller regelmessig se en mental helse profesjonell, vil du legge merke til hvis han plutselig blir mer eiendomspronomen og kontrollerende, hans verbale misbruk øker, hans kritikk intensiverer, han krever kontroll av alle finanser eller hvis han isolerer du fra familie og venner.

Hvordan leve med en schizofren

Å leve med noen med schizofreni er en utfordring. Men du kan utdanne deg selv og være der som en sterk støtte til din venn eller elsket en hvis du arm selv med forskning og hjelpe dem å holde på sine medisiner. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

Hvordan å leve med en schizofren

•  Utdanne deg selv. Hva er schizofreni? I hjernen plaget med schizofreni, går noe galt i dette kommunikasjonssystem. Det finnes milliarder av nerveceller i hjernen. Hver nervecelle har filialer som sender og mottar meldinger fra andre nerveceller. Grenene frigi kjemikalier, kalt nevrotransmittere, som bærer meldingene fra slutten av en nerve gren til cellekroppen av en annen. Denne prosessen fungerer ikke riktig med schizofreni.

Research. Jo mer du vet om tilstanden, jo mer medfølelse og tålmodighet du vil ha. Det finnes mange gode bøker tilgjengelig og masse informasjon på nettet. I The Broken Brain:.. Den biologiske revolusjonen i psykiatri, Dr. Nancy Andreasen sier "Den nåværende bevis om årsakene til schizofreni er en mosaikk Det er helt klart at flere faktorer er involvert Disse inkluderer endringer i kjemien i hjernen, endringer i strukturen av hjernen, og genetiske faktorer. "

Vit hva du arbeider med. I Schizofreni: Straight Talk for familie og venner Maryellen Walsh sier schizofreni kan utvikle så gradvis at familien og selv den personen med sykdommen ikke kan innse at noe er galt for en lang periode. Lær de forskjellige typer symptomer som langsom forverring, en gradvis innsettende. En gradvis oppbygging av symptomene kan eller kan ikke føre til en akutt eller krise episode av schizofreni. En akutt episode er kort og intens, og innebærer hallusinasjoner, vrangforestillinger, tankeforstyrrelser, og en endret selvfølelse. Noen ganger schizofreni har en plutselig innsettende. Dramatiske endringer i atferd skje over noen uker eller enda noen dager. Plutselige utbruddet fører vanligvis til en akutt episode. Disse angrepene kan være sporadisk eller vare livet ut. Det kan gjøre å leve med en schizofren vanskelig.

Hjelp dem holde på sine medisiner. Det kan ta lang tid å finne den rette kombinasjonen av medisiner, men symptomene kan stoppes hvis riktig medisin er tatt som anvist. Det er vanlig å tenke at medisinen er ikke nødvendig lenger når symptomene forsvinner, men det er ikke tilfelle. Det er svært viktig for pasienten å holde på sine medisiner, og du kan hjelpe med å minne din venn eller kjære til å ikke gå glipp av en dose.

Tips og advarsler

 • Schizofrene kan føre helt normale liv og fungere godt i samfunnet hvis medisinert. Du og din spesielle person kan nyte alt andre gjøre hvis du holder deg til behandling, og du forblir en sterk støtte system til dem.

Mennesker som lever med ADD uten medisiner

Attention Deficit Disorder og Attention Deficit / Hyperactivity Disorder er nå anerkjent i vestlige land som livsløp lidelser. Ofte disse lidelsene forbli udiagnostisert i voksen alder. Personer med voksen ADD og ADHD også vanligvis har tilstander som depresjon, rusmisbruk og personlighetsforstyrrelser asosial. Disse lidelser blir behandlet hos voksne, mens den underliggende ADD / ADHD går uadressert. Behandling av ADD / ADHD vil ofte lindre disse andre symptomer.

ADD og ADHD Basics

Diagnosen for disse forholdene er vanligvis kommet på gjennom en atferds sjekkliste beskrevet i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fourth Edition (under "disruptive lidelser"). Tegnene inkluderer problemer med å holde oppmerksomheten og manglende evne til å følge med på oppgaver. Personer som viser impulsivitet og har overdreven aktivitet er også klassifisert som hyperaktiv. Noen saker vil gå uoppdaget og ubehandlet siden det ikke kan være noen alvorlige presenterer symptomer i det hele tatt.

Behandling av ADD / ADHD med medisiner

Den konvensjonelle medisinske tilnærmingen er å behandle ADD / ADHD med en rekke medisiner som, merkelig nok, er fra svært forskjellige klasser. Eksempler er psykostimulerende for å øke hjernens opphisselse og oppmerksomhet, antihypertensiva (som lavere blodtrykk), antipsykotika (beroligende) og anti-depressiva. Disse medikamentene ser på symptomene, men gjør ingenting for å løse problemet selv. Barn som er plassert på kraftige medisiner som Ritalin må være på dem langsiktig. Disse medikamentene kan gi alvorlige bivirkninger, som for eksempel tics og hemmet vekst), og mange foreldre nekter å administrere dem til sine barn med diagnosen ADD / ADHD. Heldigvis alternative behandlinger til medisinering eksisterer.

Å leve med ADD / ADHD uten medisiner

Leve uten medisiner bør ikke likestilles med å leve uten behandling. Barn vokser ikke fra ADD / ADHD og ikke behandle det kan føre til alvorlige psykiske og sosiale tilpasningsproblemer. Noen alternative behandlinger folk bruker inkluderer biofeedback, massasje (15 minutter hver dag i 10 påfølgende dager ble vist til bedre konsentrasjon), hypnoterapi og guidede bilder, kosthold og trening for å minske angst.

Nye perspektiver

I dag kan en ikke-invasiv prosedyre gjøres for å kartlegge hjernen. En stretchy lue med strategisk arrangert elektroder plassert på hodet og hjernebølgene blir målt. Personer med ADD / ADHD vanligvis har høyere forekomster av Theta hjernebølger. Dette betyr at hjernen er under-fremkalt; ADHD, er det også en høyere forekomst av Theta hjernebølger, men i dette tilfellet forsøker hjernen for å vekke seg med hyperaktivitet. Konvensjonell medikamentell behandling forsøker å vekke hjernen og dermed stoppe hyperaktivitet; men ikke-medikamentelle alternativer kan gjøre dette, også.

Mer enn 30 års studier viser at ADD / ADHD kan effektivt behandles med ikke-invasiv neurofeedback (som omprogrammerer hjernen til å fungere ved høyere, optimale hjernebølger). Spise en diett som begrenser konserveringsmidler, raffinerte karbohydrater og store mengder kjøtt; og med mat som er rik på essensielle fettsyrer og antioksidanter er også svært fordelaktig.

Det er viktig å stå løpet ut til en profesjonell neurofeedback kliniker er fornøyd selv om forbedringer vil bli funnet tidlig i behandlingen. Det kan være nødvendig å ha 40-80 sesjoner. Helseforsikring ikke typisk dekke disse øktene, men når enkeltpersoner har gjennomført denne behandlingen de aldri kan trenge ytterligere behandlinger (bortsett fra en vanlig helse fitness rutine).

Hvordan leve med en kone med kronisk depresjon

Å leve med en kone med kronisk depresjon kan være mentalt og følelsesmessig utfordrende. Personlig trivsel så vel som ekteskapet kan lide. Depresjon er en diagnostiserbar psykisk lidelse og er oppført i DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Den er preget av flere symptomer, inkludert endringer i spising, endringer i søvnmønster, nedstemthet, selvmordstanker, trukket atferd, og trukket atferd. Selv leve med en ektefelle som lider av depresjon vil alltid være vanskelig, det trenger ikke å være tortur.

Bruksanvisning

Hvordan leve med en kone med kronisk depresjon

•  Erkjenne at depresjon er en psykisk lidelse som din kone lider. Din kone er ikke fienden i forholdet. Depresjonen er.

To Remain støttende av din kone, selv når hun er vanskelig å leve med. Prøv å være så forståelse og nonjudgmental som mulig.

Arbeidet med ditt forhold til din kone ved å delta i aktiviteter som dere to nyte sammen, som for eksempel å gå en tur, se på et museum, kommer til middag, spille et spill, eller besøke et museum. Samspill med din kone er den beste måten å bringe de to av dere nærmere hverandre.

Foreslå at din kone søke profesjonell hjelp. Depresjon er sjelden vellykket behandlet uten profesjonell hjelp, vanligvis inkludert terapi og antidepressive medisiner.

Søke støtte for deg selv. Å leve med en deprimert kone kan være utrolig drenering, så søke støtte i venner, familie eller en rådgiver. Du kan ikke være virkelig støttende av din kone med mindre du tar vare på deg selv.

Hvordan leve med en person med ADD

ADHD er en vanlig barndom tilstand som kan fortsette inn i voksen alder. Mens ADHD er den offisielle medisinsk diagnose, mange vanligvis refererer til tilstanden ved generisk navn ADHD. Ifølge National Institute of Mental Health, "uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet er de viktigste atferd av ADHD." Når du bor sammen med noen med ADD, må du ha kunnskap om symptomer og behandling for å forstå hans oppførsel. Gjennom forståelse ADD, kan du også lære å kommunisere effektivt.

Bruksanvisning

opplyse deg om ADHD. Les faktaark og hefter på hjemmesidene til organisasjoner som Attention Deficit Disorder Association og National Institute of Mental Health. Besøk ditt lokale bibliotek eller bokhandel for å lese bøker om ADD. Gjør deg kjent med definisjonen av ADD, aktuell forskning om sykdommen og behandling. Når du har en grunnleggende forståelse av ADD, vil du forstå hva folk med ADD gå gjennom og hvordan man best kan kommunisere og samhandle med dem.

Finn en lokal støttegruppe for mennesker som lever med noen som har ADD. Del dine utfordringer og frustrasjoner med andre. Gjøre oppmerksom på tips og løsninger som tilbys til personer med ADD. For eksempel folk med ADD er ikke gode med mange funksjoner og bør oppmuntres til å fokusere på en ting om gangen.

Ta kontakt med en kvalifisert terapeut som har spesialisert seg i å jobbe med mennesker med diagnosen ADD. Snakk om virkningen at ADD har på din husstand. Be om råd om hvordan du kan hjelpe noen med struktur, og den beste måten å være støttende av ham.

Arbeidet med medikamenthåndtering og klokke for negative bivirkninger. Konsultere med en lege som er spesialist i ADD hvis du har spørsmål om medisindosen eller hvis du tror et annet legemiddel forskrives.

Hvordan leve med en person Adult ADD

Attention Deficit Disorder, eller ADD, er oftest assosiert med barn. Men det kan også påvirke voksne. Symptomene er lik de som utvises av ungdommer. Guide hjelp sier symptomer inkluderer problemer med å konsentrere, uorden og impulsivitet. Alle disse tingene kan påvirke en voksen liv og hans relasjoner med andre. Hvis du bor sammen med en person som har voksen ADD, må du ta noen skritt for å minimere virkningen av hans symptomer på din husstand.

Bruksanvisning

•  Identifisere symptomer som forårsaker størst problemer. For eksempel kan en person med voksen ADD være å gjøre impulsive avgjørelser som forårsaker økonomiske problemer, eller hun kan lage lover og ikke følge gjennom på grunn av problemer med å konsentrere. Komme opp med konkrete eksempler på hvordan den voksne ADD påvirker deg.

Del listen over problemer og eksempler med den personen som har voksen ADD. Ikke gjør det i en motstandere måte. Målet er ikke å sette skylden på henne. Problemene blir identifisert slik at du kan jobbe med henne for å lage en handlingsplan.

Utarbeide en plan for å håndtere symptomene som forårsaker problemer. For eksempel, hvis personen gjør impulsive avgjørelser som koster penger, få henne avtale om å ringe deg før du tilbringer noe over en pre-set grense. Hvis hun ikke følger gjennom med løfter, få hennes engasjement for å sette løftene skriftlig sammen med en tidsfrist. Du kan bruke skriftlig forpliktelse som en objektiv påminnelse i stedet for stadig griner henne.

Støtte personens behandlingsopplegg. Mange voksne med ADD er på medisiner. Noen ser en terapeut eller life coach for å hjelpe dem å lære å håndtere sine symptomer i dagliglivet. Være støttende for alle anstrengelser for å behandle ADD riktig.

Hold personen ansvarlig. Noen voksne med ADD bli sittende fast i en offerrollen, ved hjelp av deres ADD å rettferdiggjøre dårlig oppførsel og dårlige valg. ADD kan være vanskelig, men det kan overvinnes med riktig behandling og kognitive teknikker. Nekter å la personen klandre sine handlinger på hans ADD.

Tips og advarsler

 • Noen voksne kan ha ADD og ikke engang klar over det. Hvis du mistenker at et barn i din husstand kan ha ADD, kan du peke ham til barn og voksne med Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (CHADD) nettsted for å lære om symptomer. Om de passer, kan personen sette opp en screening med en lege eller mental helse profesjonell.

Hvordan Cope med ADD som voksen

Hvordan Cope med ADD som voksen


Selv om oppmerksomhet-Deficit Disorder (ADD) er vanligvis forbundet med barn, er flere og flere voksne blir diagnostisert med det. Det er ikke uvanlig for ADD å bli feildiagnostisert som depresjon eller bipolar lidelse. Men det er viktig å få riktig diagnose for å forme din behandlingsplan på riktig måte. Det er ingen "kur" for voksen ADD, men det er flere måter å effektivt takle det.

Bruksanvisning

•  Besøk en lisensiert profesjonell rådgiver og / eller psykiater for å finne ut om du har voksen ADD.

Diskuter behandlingstilbud med helsepersonell (e). En kombinasjon av medisiner og opptreden modifikasjon er vanligvis funnet å være den mest effektive.

Les opp på ADD og ADHD. Se "Ressurser" for lenker til nyttige nettsteder. Søk publikasjoner tilbys på nettet eller via ditt lokale bibliotek. Sjekk ut bøker som gir nyttig informasjon og råd.

Bli en ADD eller ADHD støttegruppe. Spør din rådgiver eller psykolog for anbefalinger, snakke med venner, besøke nettsteder som CHADD.

Sett rimelige mål og tidsfrister for deg selv. Planlegg ut skriftlig hvordan du vil møte disse målene. Gjennomgå planer om å sørge for at de er gjennomførbart.

break store oppgaver i mindre, mer håndterbare biter. For eksempel, i stedet for å fokusere på å rengjøre hele huset, fokus på rengjøring bare på badet.

Styrk dine organisatoriske evner. Hold en daglig planlegger hvor du kan ta opp kortsiktige og langsiktige mål. Gjør daglig "å gjøre" lister for arbeid og for hjem og legge dem i synlige steder. Kjøp et arkivskap eller en annen enhet for å hjelpe deg arkivere post og dokumenter i henhold til viktighet.

Hold deg rolig og prøv å ikke bli overveldet. Vurdere å delta i aktiviteter som yoga og meditasjon for å øve bor rolig, sentrert og fokusert.

Tips og advarsler

 • Ikke bli frustrert eller motet med deg selv. Coping med ADD kan ta litt arbeid, men det er viktig å holde positivt og støttende av deg selv.
 • Hvis du er komfortabel med å gjøre det, dele din diagnose og informasjon om ADD med familie og nære venner. De kan gi et nyttig støttenettverk og hjelpe deg å holde deg på sporet med behandling.
 • Selv om det er ingen "kur" for ADD og ADHD, ved å arbeide med helsepersonell og deg selv, kan du tenke ut en effektiv behandling plan for å hjelpe deg å leve et lykkelig, sunt og produktivt livsstil.
 • Vær oppmerksom på dine omgivelser og vaner. Det kan være "triggere" kan du enkelt fjerne deg fra eller endre. Studier viser også kostholdet kan være en medvirkende faktor.
 • ADHD og ADD er svært lik andre forstyrrelser slik som depresjon, angst og til og med medisinske tilstander som hypotyroidisme. Sørg for å få tilstrekkelig evaluering, slik at riktig lidelse er diagnostisert.
 • Hvis din nåværende behandling plan ikke fungerer for deg, kan endringen være nødvendig. Adresse bekymringer med helsepersonell.