Digidexo.com

droppfot otrose

Test for droppfot

Test for droppfot


Fot dråpe, også vanligvis referert til som "rullefoten," ikke er en diagnose eller sykdom i seg selv. Det er et symptom på et større problem, og testene som brukes til å identifisere en spesifikk diagnose avhenger av den underliggende årsak.

Definisjon

"Foot drop" beskriver tilstanden når en pasient ikke kan løfte foten ved ankelen, peker tåa opp mot kroppen, eller flytte foten innover og utover. Droppfot noen ganger kommer med nummenhet, smerte eller svakhet og vanligvis gjør walking vanskelig fordi foten drar på gulvet. Den uvanlige gang gangart denne vanskeligheten skaper kalles "droppfot gangart."

Identifikasjon

Droppfot identifiseres først og fremst gjennom en fysisk undersøkelse. En fullstendig historie og fysisk er kombinert med en fysisk vurdering av foten og ankelen styrke og posisjon, sammen med eventuelle symptomer som smerte, tretthet eller tap av følelse rapportert av pasienten. Den underliggende årsaken til droppfot er identifisert gjennom ulike andre tester og diagnostiske tiltak.

Muskel eller nerveskader

Droppfot kan være forårsaket av skade eller skade på nervene som går fra foten og ankelen opp i korsryggen. Den vanligste årsaken til foten slipp er skade på peroneal nerve. Fysiske traumer eller et beinbrudd fra en ulykke; en herniated plate som setter press på nerve; neuropati, eller skader forårsaket av diabetes; eller til og med skade forårsaket av en negativ medikamentreaksjon kan utløse foten dråpe som et symptom. Diagnostisering av disse årsakene varierer, men alle vil starte med en omfattende historie og fysisk, nevrologisk undersøkelse, deretter ytterligere tester som en MR og blodprøver.

Disorders

Muskeldystrofi er en nervesykdom som kan føre til droppfot. Ofte en arvelig sykdom, er det diagnostisert gjennom en grundig medisinsk historie, muskelstimulering tester, DNA-testing og noen ganger en muskelbiopsi.

Behandling

Droppfot kan være midlertidig eller permanent. Avhengig av den underliggende årsaken, behandling inkluderer vanligvis en ankel fot ortose (AFO) for å stabilisere og støtte foten, samt fysioterapi for å styrke musklene. Kirurgi kan være nødvendig i tilfelle av beinbrudd eller traumer, en klemt nerve eller en herniated plate.

Den beste terapi for droppfot

Fot dråpe er en tilstand karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten. Det er imidlertid ikke en sykdom i seg selv, men symptom på en underliggende tilstand som er muskulær, nevrologisk eller anatomisk i naturen. Droppfot kan vanligvis kureres ved å behandle den underliggende tilstand; Imidlertid, skal tilstanden være permanent, er den beste behandling og terapier som eksisterer sentrert rundt forbedre mobiliteten.

Årsaker og symptomer

De potensielle årsaker til droppfot er utallige. Uspesifikke tilstander kan omfatte en skade som forårsaker skade på musklene i anklene og tærne eller nerveskader i nedre rygg eller ben, sistnevnte som kan skyldes diabetes (nevropati). Midlertidig droppfot kan skje gjennom noe så enkelt som å sitte med bena krysset for en lengre periode, som det kan skade nerver i ankelen.

En rekke konkrete forhold kan føre droppfot også. De inkluderer muskulær dystrofi, hjerneslag, multippel sklerose, cerebral parese, Lou Gehrigs sykdom og syndrom rommet (komprimering av nerver og blodårer), blant andre. I tillegg kan kjemoterapi narkotika og legemidler som brukes til å behandle multippel sklerose føre til droppfot.

De vanligste symptomene på droppfot er den enkle manglende evne eller vanskeligheter løfte fremre del av foten. Når du går det kan dra langs bakken, fører til stepping gangart, hvor låret løftes å gå. Det kan påvirke en eller begge føtter og kan noen ganger være ledsaget av smerter, nummenhet eller prikking i foten.

Terapi

Det første skritt i behandling av droppfot er å bestemme den underliggende tilstanden og behandle det. Sekundær behandling fokuserer på å lindre ubehag og forsøker å gjenopprette mobilitet. Den vanligste årsaken til dette er gjennom skoen setter inn eller ben bukseseler kjent som ankel-fot orthotics. Dette kan ofte være kombinert med fysisk behandling og trening for å forbedre styrken av benet og foten, så vel som for å bidra til å forbedre pass gangart.

Stimulere nervene med en liten elektrisk-enhet som stropper til eller er implantert i beinet kan være nyttig. Når vandre, er en liten elektrisk strøm påføres peroneal nerve, som er ansvarlig for å løfte foten med hvert trinn. Dette kan være effektive for dem som droppfot er et direkte resultat av et slag. Ifølge en studie publisert i januar 2008 nummer av American Journal of fysikalsk medisin og rehabilitering, pasienter som brukte NESS L300 ™ Foot Drop System i løpet av et år opplevd betydelig bedring i sin gangart og generell mobilitet. Systemet registrerer når benet er i luft eller i kontakt med bakken, og sender signaler til en mikroprosessor implanteres like under kneet, som stimulerer nervene.

Kirurgi

I det tilfelle at foten fallet er forårsaket av skader i ryggmargen eller visse nerver, så som de i den nedre del av ryggen, kan kirurgi være nødvendig å reparere skaden. I noen tilfeller ankelen og foten leddet kan være smeltet sammen, eller en sene fra et leggben, kan overføres til ankelen.

Dr. Rahul K. Nath av Texas Nerve og Lammelse Institute er en ledende droppfot kirurg som har pioner en form for kirurgi som er effektiv hos pasienter med droppfot er forårsaket av hofteprotesekirurgi eller andre tilknyttede skader. Det innebærer overføring av nerver fra tilstøtende tibial nerve til det påvirkede området, med de beste resultater som kommer fra kirurgi utført lenger enn åtte måneder etter utbruddet av sykdommen.

Fysioterapi for droppfot

Fysioterapi for droppfot


Droppfot syndrom er en nevromuskulær sykdom som ofte er et symptom på en annen underliggende tilstand. Noen ganger kalles "drop fot", denne lidelsen påvirker din evne til å heve foten din, forårsaker en manglende evne til å bevege ankelen. Dette kan resultere i en floppy foten og vanligvis manifesterer seg i en overdrevet høy stepping gangart, betegnes som "fot slippe gangart "eller" steppage gangart. " En rekke behandlinger er tilgjengelig for droppfot, for eksempel spesielle bukseseler, fysioterapi og kirurgi.

Bukseseler og splinter

Ankel-Foot-ortose (AFO) blir ofte brukt til å hjelpe gangart av en pasient hvis de fortsatt har funksjonell bruk av sine muskler; dette holder musklene i ankelen i en 90 graders vinkel for å holde foten av bakken mens du går. Polypropylen innsatser blir ofte brukt i skoen for å gi immobilisering av foten, hvis det er et problem med spastisitet forårsaket av slag eller neurologiske forstyrrelser. De kan også være utstyrt for å tilveiebringe bøyning til flere sider assistanse for milde spastiske deformiteter, eller en sko-lås ortosen kan bli montert over hælen av en sko. Ofte er gåtrening anvendes i kombinasjon med en spenne eller splint som en del av en fysisk terapi plan.

Gåtrening

Gåtrening brukes til pasienter som viser betydelige gangart forstyrrelser. Gåtrening lærer deg hvordan du skal gå mer sikkert og effektivt ved å inkludere styrke- og balanseøvelser for å hjelpe med stabilitet og kroppsoppfatning. Ofte gåtrening vil ansette bruk av parallelle barer, stokker og turgåere for å ivareta sikkerheten for pasienten. Hjelpemidler, for eksempel en gangart belte, kan brukes til å hjelpe pasienten opprettholde balansen mens du trener.

Øvelser

En rekke oppgaver kan bli bedt av din fysiske terapeut for å bidra til å styrke og strekke foten mens retur mobilitet til ankelen. Disse kan bestå av å gå 20 skritt på hælene, etterfulgt av 20 på tærne, og pass på å innlemme bruk av møbler, vegger eller andre hjelpemidler for å opprettholde balansen. En annen droppfot øvelsen er å stå med føttene fra hverandre, bør lengde, mens heve opp på tærne og holde posisjonen i ti sekunder før du senker ned igjen til gulvet. Øvelser som å balansere på hælene kan også anbefales. Disse øvelsene skal gjøres oftere i løpet av fysioterapi fasen (noen ganger ti ganger per dag), men kan også anbefales som en vanlig daglig trening for å hjelpe til med dropp-fot syndrom.

Typer av tannregulering for droppfot

Typer av tannregulering for droppfot


Droppfot er en tilstand som ikke tillater foran på foten for å heve. Dette kan være et resultat av lammelser eller svakhet i musklene. Personer som har droppfot en tendens til å bøye knærne mer å bringe foten opp og holde den fra slitasje på bakken. Droppfot kan være et permanent problem eller et midlertidig; det kommer an på hva som forårsaker den. Noen forhold som forårsaker droppfot er ryggmargsskader, multippel sklerose, hjerneslag og muskeldystrofi.

Behandlinger for Droppfot avhenge av alvorlighetsgraden eller årsaken til tilstanden. Den vanligste måten å behandle droppfot er med innleggssåler og lette bukseseler. Trene kan også hjelpe med gangart ved å styrke musklene og opprettholde felles muskler. Det er flere bukseseler som kan brukes til å behandle droppfot. Retten brace vil bli bestemt av en ankel og fot lege ved evaluering.

Short Leg

En kort etappe brace er en lett droppfot seler som passer lett inn i skoene, noe som gjør det enkelt for folk å ha kontroll over sin fot. Denne typen seler er stor for drop fot eller for personer som har flate føtter. Det holder foten i en 90-graders vinkel i forhold til benet, kontrollere innover dreining av foten. Den korte ben fast brace ikke bøyes ved ankelleddet. Det hjelper også kontroll innover rotasjon av foten.

Ulempen med dette seler er at den har en fast hengslene, som ikke tillater for plantar fleksjon eller dorsalfleksjon. På grunn av dette, den ikke tillater for en naturlig gange. Dette fungerer ikke godt for de som er over seks meter høye.

Energy Return

Energien retur seler er laget av karbon grafitt materiale. Den har en naturlig flex bygget inn i materialet, noe som hjelper til med bøyning til flere sider. Energien retur brace er mer fleksible enn tradisjonelle modeller. Det er veldig lett, og et fravær av en hæl-delen gjør det mer behagelig å bære. Denne skinnen har en stiv vertikal del på baksiden av skinnen for god løft. Energien retur brace er en av de mest prisgunstige bukseseler for droppfot.

Solid ankel

Den solide ankel brace er en av de digre bukseseler for droppfot. Den positive siden av dette seler er at det gir en enorm mengde av kontroll. Dette brace også brukes på pasienter som har nesten helt mistet dorsiflexion styrke og har en ustabil kneet. Den solide ankel brace kan brukes hos pasienter som er lammet fra livet og har opplevd nedgang fots. Kirurgi blir brukt til å korrigere dropp-fot i paraplegics og denne type spenne deretter blir brukt til å holde foten en 90-graders vinkel. Dette holder foten faller igjen slik at pasienten kan monteres for bukseseler.

Bakre Leaf

Bakre blad brace er mest brukt på pasienter som har ustabilitet i kneet med droppfot. Den vil passe i de fleste blonder-up sko. Dette droppfot brace kan være tilpasset trimmet og omformet for mer komfort. Denne seler er ikke brukt så mye lenger, fordi det har blitt erstattet av nyere varianter.

Dorsalfleksjon Assist

Den dorsiflexion bistå brace har en vårlig hengsel som hever foten når foten forlater bakken. Det er en av de beste bukseseler for personer med mild eller moderat droppfot eller en ustabil fot, ved å skape en mer naturlig gange. Det hjelper også de som har en flat eller ustabil fot. Den negative siden til denne typen seler er at det ikke er hensiktsmessig for folk som veier mer enn 255 kg eller som er over 6 meter høy.

Hva er behandlingen for droppfot?

Hva er behandlingen for droppfot?


Droppfot er også referert til som dråpe fots. Dette er en tilstand som kan resultere fra å bli sengeliggende i lang tid, og følgelig kan en person ikke lenger løfte foten ved ankelleddet. Et individ kan være født med denne tilstanden eller utvikle det som et resultat av å ha ekstremt høye buer. Noen ganger er det et resultat av en nevrologisk problem.

Sirkumduksjon og Steppage Gait

Tærne dra på bakken når en person med droppfot forsøker å gå. Dette kan føre til en person til å snuble og falle. Videre, det resulterer i ustabilitet. For å kompensere for droppfot, vil et individ svinge beinet utover (sirkumduksjon) slik at foten ikke vil dra mot bakken, ifølge Footankle.com. En annen teknikk er å utnytte hoftemusklene, som overdriver heisen av foten så, igjen, vil det ikke drar mot bakken. Dette kalles steppage gangart.

AFOs

Ankel-fots orthotics eller AFOs, kan brukes til å behandle slippe foten. En orthotic er en spenne. Foten og ankelen Center of Washington forklarer at det finnes ulike orthotics tilgjengelig. Podiatrist vil velge den som passer best til dine behov. De inkluderer solide ankel AFOs, med eller uten bakre stopp og med eller uten dorsiflexion hjelpe; kort etappe faste AFOs; dorsalfleksjon bistå korte ben AFOs; fulle leg posterior bladfjær AFOs; og energi-retur AFOs.

Dorsalfleksjon og Plantarflexion

Ved behandling av dropp-fot, må de bevegelser som forekommer på ankelleddet tas i betraktning, slik at tilstanden kan behandles på riktig måte. Bevegelsene inkluderer dorsalfleksjon og plantarflexion. Dorsiflexion oppstår når foten peker opp. Når foten kommer ut av bakken som en person er på tur, må foten for å kunne peke oppover slik at tærne ikke blir dratt mot bakken. Plantarflexion oppstår når tærne er pekte nedad og krever ankelleddet bevegelse også.

Andre behandlinger

Andre behandlinger for droppfot inkluderer sko inserts og treningsterapi for å bygge opp musklene i foten og leggen. Øvelsen vil hjelpe en person å opprettholde felles mobilitet, noe som vil forbedre sin tur eller gangart. I noen tilfeller kan elektriske apparater brukes som vil stimulere peroneal nerve når droppfot skjer. Ifølge MedlinePlus, er den peroneale nerve del av isjiasnerven. Dette nerve gir følelsen til foten, tær og leggen og forsyninger bevegelse. Hvis dette nerve ikke fungerer som den skal, kan det være et resultat av perifer nevropati, som betyr at skade har blitt gjort til nerver som ligger utenfor ryggmargen eller hjernen.

Kirurgi

Kirurgi kan være et alternativ i ekstreme tilfeller. Foten og ankelleddet kan være smeltet eller sener fra den sterkere ben kan overføres til foten som opplever fot slipp.

Hvordan lære å gå med droppfot

Mange mennesker som har lidelser i sentralnervesystemet lider av droppfot. Impulsen til å løfte fronten av foten når ikke nerver, noe som resulterer i en vanskelig, stiv gangart. De som har denne tilstanden kan fortsatt gå, men det tar litt praksis og bli vant til. Det er også protetikk på markedet som er ment å hjelpe folk går jevnt.

Bruksanvisning

•  Fest nevromuskulær elektrisk stimulering system (NESS) protese til beinet. Det består av en såle som sitter mot hælen og en spenne på kneet som gjør at du kan styre elektronisk stimulering. Denne enheten sender impulser til foten din, slik at det å overvinne virkningene av droppfot.

Aktiver protese. Bare slå på NESS og sette den på det nivået som du føler deg komfortabel med. Gå med NESS aktivert.

Juster elektriske produksjonen på protese som du må. Hvis du begynner å bli lei du kanskje trenger mer stimulering for å hjelpe deg med å gå normalt. Ikke vær redd for å endre enhet basert på dine behov på den tiden.

Symptomer på ALS Feet

Symptomer på ALS Feet

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en raskt progressiv og ødeleggende nevromuskulær sykdom. Det fører til økende muskelsvakhet og vil til slutt føre til uførhet og død. ALS er også kalt Lou Gehrig sykdom.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på ALS er så subtile at de ofte oversett. Symptomene kan begynne med svakhet eller rykninger i føttene, som kan føre til problemer med å gå eller gå i trapper.

Foot Drop

Droppfot er en av de tidlige symptomene på ALS. Dette er karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten og tærne.

Babinski sin Sign

Et annet symptom på ALS som involverer føttene kalles Babinski er skiltet. Dette vises når stortåen strekker seg oppover når den eneste av foten er strøket.

Betraktninger

Første symptomene varierer fra person til person. Mens en person kan først oppleve muskelsvakhet og kramper i føttene og bena, kan en annen oppleve utydelig tale eller svelgeproblemer.

Progresjon

Som tidlige symptomer utvikle seg til åpenbar svakhet eller muskelatrofi, vil en lege begynner å mistenke ALS. Den sykdommen skal spre seg til alle deler av kroppen. De fleste mennesker med ALS vil dø innen tre til fem år etter symptomdebut.

Hvordan Unn jeg Mild Drop Foot?

Hvordan Unn jeg Mild Drop Foot?


Tilstanden droppfot resulterer i vanskeligheter eller en manglende evne til å løfte den fremre delen av foten. Det er en følge av muskel, anatomiske eller neurologiske problemer, i henhold til de Mayo Clinic. Hos noen pasienter er droppfot et mildt tilfelle, og bare en midlertidig tilstand. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig for å hjelpe pasienten nok til å gjenopprette ambulate. Det er viktig at du finne årsaken før du kan begynne behandlingen.

Hvordan Unn jeg Mild Drop Foot?

En søke hjelp hos fastlegen din eller helsepersonell. Han kan bestemme det er et mildt tilfelle eller hans funn kan kreve at du ser en nevrolog som er spesialist på nerve-og hjerneforstyrrelser.

Gjennomgå tester som vil hjelpe finne årsaken, for eksempel MR, EMG (elektromyografi) eller en nerve conduction test. Finne årsaken vil øke sjansene for en full gjenoppretting.

Spør legen din om en sko splint eller en spenne vil hjelpe din mild droppfot.

Utfør øvelser som bidrar til å forbedre bevegelsen i kneet eller ankelen og de ​​som styrke leggmuskulaturen. Gå til fysioterapi hvis legen din anbefaler behandling.

Gjennomgå nervestimulering behandlinger, implantater eller kirurgi hvis helsepersonell mener det er nødvendig.

Hvordan hjelpe noen som har MS

Hvordan hjelpe noen som har MS


Multippel sklerose (MS) er en sykdom med mange forskjellige ansikter. Antallet måter en person kan bli påvirket av det er så mange som antall personer som har sykdommen. Det er en gruppe symptomer som er ganske vanlig for alle MS-pasienter, imidlertid, og vite hvordan man skal håndtere hver av dem kan være svært nyttig for venner og familiemedlemmer. Denne artikkelen skisserer at samling av symptomer og gir tips for pasienter og deres kjære.

Hvordan hjelpe noen som har MS

•  Den første tingen hver MS pasient og hans / hennes familie bør vite er at MS er en sykdom, men ingen sykdom bør definere hvem en person egentlig er. Det er spesielt lett å glemme at med MS-pasienter, fordi sykdommen kan synes å ta over en persons liv til tider.

Selv om de fleste mennesker har en tendens til å se for noen som er sterkt handikappet og i en rullestol med MS, er at faktisk bare en liten prosentandel av de som har sykdommen. De fleste MS-pasienter er kvinner, men menn kan også få MS.

•  Multippel sklerose er en autoimmun sykdom hvor pasientens egne celler ødelegge myelinlaget som beskytter nerveender i hjernen og ryggmargen. Den delen av hjernen eller ryggraden som er påvirket varierer fra en person til en annen, noe som forklarer forskjellen i symptomene fra en pasient til den neste. En virkelig "typisk" MS pasienten ville være en kvinne diagnostisert mellom 20 og 40, som opplever symptomer med ujevne mellomrom gjennom hele hennes liv. Mange pasienter beholde et symptom eller to hele tiden, med full blåst angrep bringe på flere symptomer fra tid til annen. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, angrep forekommer oftere og med mer ødeleggende resultater.

Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer inkluderer:
• "Nummenhet eller svakhet i ett eller flere lemmer, som typisk oppstår på den ene siden av kroppen din på et tidspunkt eller den nedre halvdelen av kroppen din
• delvis eller fullstendig tap av syn, vanligvis i ett øye om gangen, ofte med smerter under eye movement (optikusnevritt)
• Dobbelt syn eller tåkesyn
• Kribling eller smerter i deler av kroppen
• Elektrisk støt opplevelser som oppstår med visse hodebevegelser
• Tremor, mangel på koordinering eller ustø gange
• Tretthet
• Svimmelhet "

Et annet vanlig problem oppleves av MS-pasienter er "droppfot", som kan oppstå bare under angrep, eller kan bli en konstant problem. Hvis vennen din synes å være å dra den ene foten, er det sannsynligvis droppfot.

En stor andel av MS-pasienter har en "relapsing-remitting" form av sykdommen, noe som betyr at symptomene er til stede for en stund (tilbakefall) og så går de bort (forlatelse). Når pasienten lider myelin skade som fører til permanent lammelse eller andre endringer, er sykdommen kalt "progressivt". Personene du ser i rullestol eller med langsiktig tap av blære eller tarm kontroll har en progressiv form for MS. Andre langsiktige endringer kan omfatte muskelstivhet eller kramper, tap av vokabular eller konsentrasjon, glemsomhet, depresjon og selv beslag.

Varme kan forverre eller utløse symptomene på et angrep i ​​mange MS-pasienter. Noen er ikke påvirket av varme, men en MS pasient bør ikke stå i en badstue, boblebad eller et varmt hjem uten noen der for å hjelpe dem hvis varmen skal plutselig bli et problem. En vanlig reaksjon på varmen er dyp svakhet i beina, noen ganger til det punktet at pasienten ikke er i stand til å bevege seg. En av de vanligste og mest smertefulle plager blant mine MS venner er utrolig brennende følelse i føttene. Akkurat som det ikke finnes noen kur for MS, er det heller ingen reell løsning på dette elendig følelse. Det kan være uutholdelig å bare ha et laken berøre fotsålen, og gang kan vise seg umulig.

Så, hva er den beste måten å hjelpe noen med MS? Vær proaktiv om ting som varme, ta hensyn til tegn på at personen kan være i de tidlige stadiene av et angrep, og prøve å hjelpe uten å knuse dem. Fordi MS er så uforutsigbar, kan pasienten ikke gjenkjenne tegn til de er godt inn i et angrep. På den annen side kan de prøver å omgå symptomer i håp om ingen vil legge merke til.

Frustrasjon er vanlig i både pasientene og deres kjære, så ta et dypt pust og prøve å være tålmodig. Det er flaut å en voksen mann eller kvinne som finner ham / henne selv å glemme grunnleggende vokabular ("stolen", for eksempel), slurring, snubler, tisse seg selv, etc. Legg til at skrekk for å gå til sengs med alt fungerer og våkne opp uten følelsen i ett eller begge ben eller armer, og de bisarre / smertefulle opplevelser de får skyldes tilfeldige nerve aktivitet. Det kan være alt pasienten kan gjøre bare for å holde meg rolig og behagelig. Hvis de stenge deg ut, vil du ha en mye vanskeligere tid å være til noen hjelp i det hele tatt.

Prøv ikke å sveve, men vær oppmerksom på, være tilgjengelig hvis de trenger deg, og gå med flyten. Hvis du legger merke til din kone har hårete ben mens hun har en MS Seige, tilbud om å barbere dem. (En elektrisk barberhøvel kan være lurt når hun er utsatt for noen form for leg rykking!) Hun kan ikke være i stand til å gjøre det for seg selv, men kanskje ikke ønsker å be om hjelp. Hvis din mann nekter å svare på telefonen hjemme, kan det være fordi han ikke ønsker folk å høre hans talevansker eller lyd "dum" når han mister et ord eller tre.

Hvis MS pasient virkelig stoler på deg til å elske dem som de er, kan du selv finne dem poking moro på seg under et angrep. Gå med denne flyten, også. Ha en privat latter med dem når de le av seg selv. Noen ganger føles ingenting bedre for pasienten enn å bare ha en god latter på bekostning av kroppen sin, siden de absolutt ikke kan kontrollere det. Husk at det verste av det er vanligvis bare midlertidig kan gjøre det mindre frustrerende når kroppen forråder sin eier.

Hint

  • Prøv å spørre heller enn å anta, før du har fått en forståelse av en bestemt persons MS-symptomer. Det er mange felles tråder blant MS-syke, men det er enda flere forskjeller.
  • Tillate noen personlige plass for tårefylte tider når det passer. Det er en veldig frustrerende sykdom.
  • Hold inkludert din kjære i de vanlige aktivitetene; prøve å finne måter hvis det er nødvendig å endre innstillingen.

Øvelser for MS-Related Foot Drop

Multippel sklerose er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnervesystemet. MS rammer om lag 2,5 millioner mennesker verden over. MS primært påvirker kroppens balanse og koordinasjon. Det oppstår når myelin hylser som omslutter og beskytter nerveceller i hjernen og ryggmargen, er angrepet av kroppens eget immunforsvar. Denne forekomsten resultater på områder som er skadet og er da ute av stand til å overføre nerveimpulser. Som et resultat av visse meldinger sendt av hjernen, liker å løfte foten, ikke får mottatt og foten løfter ikke, dette er kjent som "droppfot".

Foot Drop

Den manglende evne til å løfte den fremre av foten er kjent som foten dråpe. Droppfot resulterer i en person å dra sine tær over bakken mens de går, noe som kan føre dem til å snuble eller falle. Droppfot kan påvirke bare en fot eller kanskje begge føttene. Droppfot blir mer merkbart når en person er varmt og trøtt fordi det krever mye energi å svinge foten. Det er øvelser som kan gjøres for foten å bidra til å bygge opp muskler og også holde leddene fleksible og hvis det gjøres regelmessig har det vist seg effektive i å hjelpe droppfot symptomer. Andre alternativer for droppfot er kirurgi, og orthotics som skoen setter inn eller lav vekt ankel og fot bukseseler.

Øvelser

Fysioterapi kan være enormt gunstig og nyttig i å overvinne droppfot. En fysioterapi øvelse som kan gjøres av folk MS hjemme er å stå opp skulderbredde fra hverandre og ta tak i en baksiden av en stol. Deretter løfter opp på tærne og hold i 10 sekunder, slappe av tærne ned igjen til vanlig stående stilling. Etter at du vil løfte tærne opp igjen slik at du nå balanserer på ballene dine hæler, og hold i ti sekunder. Gjør ti repetisjoner av denne øvelsen. En annen øvelse er å gå 20 skritt på tærne du kan stole på møbler for å bidra til å balansere deg. Deretter gå 20 skritt på hælene. En ekstra øvelsen innebærer holder stol og deretter svaier bakover og fremover fra hæl til tå; gjøre dette minst 20 ganger. Hvis du vil se merkbar forbedring for droppfot symptomer, bør disse øvelsene gjøres hver dag ti ganger om dagen.

Hva er årsaken til MS angrep?

Årsaken til en multippel sklerose angrep, også kjent som en forverring eller blusse opp, er inflammasjon i sentralnervesystemet. Hva som forårsaker denne betennelsen er tema for mye forskning; stress og temperaturendringer er to mulige gjerningsmannen at forskere undersøker.

Hva er MS?

MS står for multippel sklerose. Det er en autoimmun sykdom der kroppen angriper fettbelegg, eller myelin, som omgir og beskytter nerver av hjernen og ryggmargen. Når myelin er blitt spist opp, er det vanskeligere for hjernen og kroppen til å kommunisere med hverandre. Myelin kan mangle flere steder på en gang, og disse skadede steder danner arr, også kjent som lesjoner, eller Screlose - derav navnet multippel sklerose.

Typer

Det finnes fire typer MS - de er kalt sykdomsforløp, fordi de hver representerer ulike veier sykdommen tar som tiden går. Primær progressiv MS innebærer jevn forverring av symptomene, uten noen merkbar topper eller bunner. Sekundær progressiv MS beveger seg like jevnt som primær progressiv, men raskere. Progressive-relapsing MS forverres også jevnt, men er ledsaget av angrep av alvorlige symptomer, også kjent som fakkel-ups eller forverringer. Pasienten kan eller ikke kan komme seg fra disse angrepene, men definitivt ikke opplever noen bedring. Det siste kurset er relapsing-remitting MS, som er den vanligste typen av sykdommen at pasienter blir først diagnostisert med. I denne formen for MS, har pasienten eksaserbasjoner hvor han eller hun kan delvis eller helt friske. Disse perioder med utvinning kalles remisjoner, og angrepene blir kalt tilbakefall.

Eksaserbasjoner

Multippel sklerose eksaserbasjoner er også kjent som tilbakefall eller angrep. De er forårsaket av betennelse i det sentrale nervesystemet, som skader myelin belegg på nervene. De medfører en plutselig forverring av allerede tilstedeværende symptomer, eller det oppstår nye symptomer. Ifølge National MS Society, varer en forverring i minst 24 timer og forekommer i minst en måned etter det siste angrepet.

Stress

Det er antatt at stress kan bringe på betennelse og dermed eksaserbasjoner. En studie utført av leger ved University of Pittsburgh i 2002, og publisert i tidsskriftet Psychosomatic Medicine, viste at etter stressende livshendelser, pasienter med relapsing-remitting MS var mer sannsynlig å ha eksaserbasjoner enn de var under normalt, relativt stress-fri livsmønstre.

Temperaturendring

En økning i en pasients kroppstemperatur kan øke symptomer på MS. Imidlertid, når kroppen er avkjølt, symptomene forsvinner. Dette er kjent som en pseudoexacerbation - det føles som en MS-anfall, men faktisk har ingen nye lesjoner dannet på nervene. Sommermånedene kan bringe på pseudoexacerbations for enkelte MS-pasienter. Hvis en pasient kjører en feber, kan dette også gi en falsk blusse opp. Også hvis en pasient gjør kraftig mosjon, kan det føre til en pseudoexacerbation. Kvinnelige MS-syke som er premenstruelle også ofte rapportere falske flare-ups, siden kroppen temperaturen har en tendens til å heve litt før menstruasjonen. En studie 2006 utført av Institutt for nevrologi ved Mayo Clinic College of Medicine og publisert i Archives of Neurology fant at aspirin kan redusere disse symptomene før kroppstemperaturen senkes.

Symptomer

Symptomene på en forverring varierer mye fra pasient til pasient. De kan inneholde trøtthet; problemer med balansen; smerte, prikking eller brenning i det ene eller begge ben, eller på én side av legemet; ansikts smerte; problemer med synet, som tåkesyn eller dobbeltsyn; urinveisinfeksjoner; urininkontinens eller problemer med vannlating; muskelkramper eller delvis lammelse; vanskeligheter med å svelge; problemer med glemsomhet eller klarhet i tanken; droppfot, som er en muskuløs gangart lidelse som hindrer vandre; sløret tale; og intoleranse for varme.

Behandling

Milde angrep som ikke påvirker pasientens dag-til-dag liv vil vanligvis avta uten medisinsk behandling. Leger ofte foreskrive kurer med kortikosteroider for alvorlige angrep. Disse stoffene behandle inflammasjon i nervesystemet, bidrar til å lette symptomene. De omfatter prednison og metylprednisolon, og kan tas oralt eller intravenøst. De hjelper med hver forverring individuelt, i stedet for å hindre fremtidige angrep. For spesielt alvorlig angrep, kan en pasient som gjennomgår en behandling som kalles plasmaferese, som innebærer å ta alle blod fra pasienten, ekstrahering sin plasma, og erstatte det med "ren" i plasma, og gjeninnføre den i kroppen. Dette kan bidra til å fjerne antistoffer som kunne anspore angrep på myelin. Bivirkninger av plasmaferese kan inkludere infeksjoner og blodpropp problemer.

Symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en alvorlig tilstand som angriper kroppens sentralnervesystemet (CNS), det området av legemet som styrer evnen til å fungere. Til tross for at det er utallige mulige symptomer, er det viktig å huske på at ingen av symptomene på MS er spesifikke for sykdommen alene. Å ha en av disse symptomene, eller enda mer, betyr ikke nødvendigvis at du har MS. Disse symptomene er alle alvorlig, skjønt, og garanterer oppmerksomhet av en helse-omsorg leverandøren dersom de presenterer seg selv - enten alene eller sammen med andre.

Optiske Symptomer på multippel sklerose

Symptomene på MS kan deles inn i en rekke forskjellige kategorier. Den første vil vi se på er de visuelle symptomer, eller symptomer på MS som påvirker øynene. De optiske symptomer på MS kan inkludere optikusnevritt (tåkesyn, blindhet, fargeblindhet eller øyesmerter); dobbeltsyn (dobbeltsyn); og nystagmus (plutselige krampetrekninger øyebevegelser).

Du kan også oppleve en tilstand som kalles afferent pupillen defekt (unormale responser i elevene), har problemer med bevegelse og lyd phosphenes (der du ser blinkende lys når du hører en plutselig lyd eller beveger øynene for fort) eller til og med utvikle inter oftalmoplegi (der øynene ikke kan koordinere med hverandre).

Motor Symptomer på MS

Fordi multippel sklerose angriper sentralnervesystemet, vil effektene på dine motoriske evner være veldig tydelig. De som lider av MS, kan lide av en rekke tilstander som påvirker muskelkontrollen og motorikk.

Noen av de motoriske symptomer på MS inkluderer paraparesis (svakhet i underkroppen), quadriparesis (svakhet i begge armer og begge ben), monoparesis (påvirker en lem) og hemiparese (enten høyre eller venstre side av kroppen), alle som bidrar til muskel svakheter som kan utvikle seg enten mild eller delvis lammelse. Forhold som plegia (lammelser), hemiplegi (den ene siden av kroppen er lammet), quadraplegia (begge armene og begge bena er lammet), paraplegi (påvirker bare ben) og tetraplegi (lammelse av alle fire ekstremiteter samt torso ) er mer alvorlige forhold som påvirker muskelstyrke og kan forårsake alvorlige eller total lammelse.

Andre vanlige symptomer er spastisitet (tap av muskeltonus, forårsaker smerte og stivhet), dysartri (talevansker), muskelatrofi, muskelkramper, muskelkramper, rastløse ben syndrom, droppfot, hypotoni eller clonus (holdningsproblemer) og dysfunksjonelle refleks lidelser .

Sensoriske symptomer på multippel sklerose

De sensoriske symptomer på MS kan være ganske skremmende. Noen vanlige sensoriske symptomer på MS omfatter parestesi (delvis nummenhet, summende eller prikking, og noen ganger også vibrasjoner, vanligvis følte i ekstremiteter); L'Hermitte tallet (summende eller elektrisk støt følelser ved hodebevegelser); og trigeminusnevralgi (ansikts smerter). Du kan også oppleve anestesi (komplett nummenhet i deler av kroppen) eller nervesmerter (plutselige smerter uten identifiserbar årsak).

MS symptomer som påvirker koordinasjon og balanse

På grunn av sitt engasjement med det sentrale nervesystemet, kan MS ha en betydelig innvirkning på din evne til å holde balansen og vedlikeholde din koordinasjonsevne.

Vanlige symptomer som påvirker disse evner inkluderer ataksi (manglende evne til å forbli koordinert), dysmetri (bevegelser som under-eller over-shoot), svimmelhet (en form for svimmelhet som kan forårsake oppkast eller kvalme), tale hindringer, risting, skjelving og tap av evne til å bevege seg i en rytmisk måte.

Reproduktive & Elimination Symptomer

Multippel sklerose kan ha en alvorlig innvirkning på din reproduktive system (spesielt på din sexlyst) samt på blæren og tarmene.

Vanlige symptomer på MS påvirker din evne til å eliminere avfall inkluderer urininkontinens, problemer med vannlating, forstoppelse, et presserende behov for å gjøre sitt fornødne eller fekal inkontinens.

Vanlige seksuelle symptomer på MS inkluderer impotens, en manglende evne til orgasme, mannlig utløsning tilbake i blæren og en manglende evne til å bli seksuelt opphisset.

Kognitive eller emosjonelle symptomer

Bare blir diagnostisert med MS kan ha en betydelig innvirkning på en persons tankesett. Som andre symptomer, spesielt i de senere stadier av sykdommen, kan du finne deg er å utvikle flere kognitive symptomer.

Disse symptomene er depresjon, humørsvingninger og angst, alle relatert til stress og bekymring forbundet med selve sykdommen. Du kan også utvikle hukommelsesproblemer, talevansker, demens eller til og med bipolar lidelse.

Primær progressiv multippel sklerose Symptomer

Primær progressiv multippel sklerose er en autoimmun svekkende sykdom karakterisert ved den gradvise angrep av utallige symptomer og økende nevrologisk skade. I multippel sklerose (MS), den beskyttende myelinlaget som dekker nervene (ofte sammenlignet med belegget som omgir ledningene i en elektrisk ledning) blir skadet, forårsaker nerveimpulser til å bli tent, og en rekke av MS-symptomer til å utvikle seg. Noen ppms symptomene kommer og går, mens andre kan være permanent og irreversibel.

Fakta

Ifølge Multiple Sclerosis Association of America, er omtrent 20 prosent av personer med MS diagnostisert med primær progressiv multippel sklerose. Primær progressiv multippel sklerose symptomer varierer fra individ, og ikke to sykdomsforløp er de samme, som gjør det vanskelig for legene å diagnostisere hvordan sykdommen vil utvikle seg.

Fatigue

Ifølge National multippel sklerose Society, tretthet, en av de mest vanlige MS-symptomer, oppstår i omtrent 80 prosent av de med MS. MS tretthet, ofte sammenlignet med den utmattelsen som følger med influensa, forverres med eksponering for varme, om at varmen er fra eksterne kilder (været eller et varmt bad) eller interne kilder (feber).

Pain

Kronisk og akutt smertesymptomer forbundet med primær progressiv multippel sklerose omfatter dysestesi (mer kjent som "klem MS"), som er en tetthet, eller "girdling" følelse rundt torsoen; og trigeminusnevralgi, en spontan, lyn-lignende ansikts smerter, ifølge Mayo Clinic. L'Hermitte fortegn, en elektrisk sjokklignende smerter som kan oppstå med visse hodebevegelser, er en annen vanlig MS symptom. Ifølge National MS Society, smerte, svie, spastisitet (muskelkramper), og "pins og nåler" i ekstremiteter, spesielt ben, er også vanlige primære progresjon multippel sklerose symptomer.

Gange og bevegelighet-relaterte symptomer

Nummenhet, leg svakhet, og balanse-relaterte problemer kan gjøre walking vanskelig. Noen av de vanligste primær progressiv multippel sklerose symptomer inkludere "tå drag", "droppfot," monoparesis (svakhet i det ene beinet) og paraparesis (svakhet i begge bena). Vertigo --- en følelse av spinning eller svimmelhet --- fører til tap av balanse som fører til ataksi, et ustødig eller "drukne" gangart, i henhold til Multiple Sclerosis Foundation.

Tarm, blære og seksuelle Symptomer

Ifølge Cleveland Clinic Neurological Institute, blære og tarm-relatert MS symptomer inkluderer inkontinens, tap av følelse, urinretensjon og obstipasjon. Seksuelle endringer skjer i 90 prosent av mennene og 70 prosent av kvinner med MS, i henhold til multippel sklerose Foundation, og kan inkludere tap av følelse, nedsatt sexlyst og tap av interesse.

Mindre utbredte symptomene

Noen typisk vanlige MS-symptomer --- visuell og kognitiv dysfunksjon, og rystelser --- synes å være mindre utbredt i PPMS enn i andre former av MS, ifølge Cleveland Clinic Neurological Institute.

PPMS Symptom Ledelse

Selv om forskerne har ennå å finne en kur for primær progressiv multippel sklerose, er det ingen mangel på MS symptom styringsverktøy: medisiner, hjelpemidler, alternative behandlingsformer, yrkesmessig, fysisk og tale terapi, akupunktur, massasje og meditasjon --- eller noen kombinasjon derav.

I tillegg kan trening hjelpe lindre ppms symptomer, holde depresjonen i sjakk, og øke energinivået. Multiple Sclerosis Foundation og lokallag av National MS Society tilbod modifiserte klasser i yoga, T'ai Chi, og andre former for terapeutisk trening og hjelpemidler lettelse.

Hva som forårsaker Foot Drop?

Foot Drop

Droppfot (også kalt dråpe fot) er et begrep som brukes for å beskrive manglende evne til å løfte en eller (sjelden) begge føttene på ankelen. Droppfot er ikke en sykdom i seg selv, men et tegn på underliggende nevrologiske, nerve eller muskel dysfunksjon. En person plaget med droppfot kan dra toppen av foten hans som han går, klapse det ned på gulvet eller heve låret uvanlig høy for å løfte foten helt ut av bakken. Avhengig av den underliggende årsaken, kan droppfot være en midlertidig eller permanent tilstand.

Årsak

Det finnes en rekke sykdommer, forstyrrelser og skader som kan resultere i foten dråpe.

En mulig årsak til droppfot er fysisk skade på nerver eller muskler. Den vanligste skade med foten slipp er skade på peroneal nerve, som går fra ryggraden ned til kneet området og leverer tibialis anterior muskelen ansvarlig for løfting av foten. Imidlertid kan fysisk skade på korsryggen, kne eller ben og skade under hofte eller kneprotesekirurgi også forårsake droppfot.

Droppfot kan også være et resultat av muskel eller nerveskader forårsaket av visse sykdommer og lidelser. Diabetisk nevropati (nerveskade), ulike typer muskeldystrofi og kompartmentsyndrom (en tilstand som komprimerer nervene) kan alle resultat i droppfot. Sykdommer i hjernen og ryggmargen som forårsaker muskel forverring eller dysfunksjon som multippel sklerose, amyotrofisk lateral sklerose (Lou Gehrig sykdom), cerebral parese, spinal muskelatrofi eller andre kan også resultere i droppfot.

Droppfot kan også være et resultat av giftstoffer introdusert til kroppen gjennom visse medisiner som de som er forbundet med kjemoterapi og de som brukes til å behandle multippel sklerose.

Behandling

Hvis årsaken til droppfot er sykdom eller lidelse, herding det vil ofte forbedre eller utrydde droppfot. Imidlertid, hvis sykdommen eller forstyrrelsen ikke kan behandles, kan foten dråpe være permanent. Permanent droppfot kan administreres av en spenne eller splint plasseres i skoen for å holde foten på plass og fysioterapi for å bedre gangfunksjon. Og for visse tilfeller, kan plassering av en nerve stimulator på peroneale nerve brukes til å løfte foten under gange.

I tilfelle av fysisk skade, er operasjonen ofte en vellykket behandling. Imidlertid er skade på peroneale nerve fra den øvre del av låret til ryggraden ofte permanent.

Vad är Drop Foot?

Drop fot, även känd som droppfot är ofta som ett neurologiskt handikapp. Medan tillståndet orsakas av neurologiska problem, det är inte en fristående sjukdom utan snarare ett villkor för en annan bakomliggande hälsofråga. Drop Foot kan botas eller minimeras beroende på orsaken och möjliga behandlingar. Genom att känna till symptomen och de befintliga förhållanden kan bidra till att avgöra korrekt identifiering och behandling av sjukdomen.

Identifiering

Termen Drop Foot används för att beskriva svårigheter att lyfta den främre delen av foten. Drop Foot är en neuromuskulär funktionsnedsättning som påverkar din förmåga att höja foten vid ankeln. Ytterligare kännetecken inkluderar inte kunna peka tårna eller flytta foten vid ankeln antingen vänster eller höger. Drop Foot också identifieras genom en överdriven hög steg eller gångart. Dra framsidan av foten kan vara ett annat tecken.

Symptom

Drop Foot orsakas av en underliggande sjukdom och kan vara antingen tillfälligt eller permanent. Vanligtvis orsakas av en nervskada under knäet. Det vanligaste symptomet för droppfot, och ofta det enda symtomet är begränsade förmåga att lyfta den främre delen av foten. Detta gör att foten för att dra eller "slap" marken med varje steg. Höja låren när man går, som om att gå i trappor, är ett annat symptom på Drop fot.

Orsaker

Droppfot orsakas av en svaghet eller paralys av muskler under knät. De specifika muskler inblandade är de som är involverade i att lyfta foten. Allmänna orsaker indelas i tre typer: anatomiska, muskulära och neurologiska. Specifika orsaker kan inkludera skador på muskler eller nerver som styr vrister eller tår; former av muskeldystrofi och kompartmentsyndrom orsakar nervkompression; multipel skleros och andra nervsystemet; stroke; och reaktion på vissa läkemedel som används för kemoterapi eller multipel skleros.

Diagnos

Drop Foot diagnostiseras under fysiska undersökningar. Din läkares diagnos beror på symtomen och historia beskrivs under tentamen. Ofta kan ytterligare tester förpliktas att positivt bestämma tillståndet. Dessa tester kan inkludera MRI för att skapa ett tvärsnitt bild av foten, eller en EMG, som mäter elektrisk aktivitet i musklerna och nerverna.

Behandling

Behandlingar för droppfot är beroende av vad orsaken till tillståndet är. Detta kan vara allt från att bära hängslen eller spjälor för en tidsperiod för att kirurgi. Hängslen bidra till att hålla foten på plats; sjukgymnastik övningar kan också hjälpa till med promenader. Om villkoret är orsakad av nervskada från fysisk skada såsom stroke, kan nervstimulering hjälpa till med användning av en batteridriven elektrisk stimulator. Vissa fall kräver kirurgiskt reparera nervskador. Detta kan innefatta skiv borttagande eller spinal uträtning.

Tegn og symptomer på Devic sykdom

Devic sykdom er en betennelsessykdom i det sentrale nervesystemet som forårsaker skade på myelin hylser rundt nervene. Myelin hylser er laget av fett som isolerer nerve og hjelper elektriske impulser reise nedover nerve. Når disse slirene er skadet, kan det nerve ikke lede strøm så fort, noe som fører organer knyttet til at nerve å svikte. Det finnes to former for Devic sykdom: optikusnevritt, noe som påvirker de optiske nervene, og myelitt, som påvirker ryggmargen.

Tegn og symptomer på optikusneuritt

Betennelse langs nerve skjede kan føre til smerter i øyet. Smerten er vanligvis verre med øyebevegelser og er på sitt verre innen en uke etter utbruddet. Smerten forsvinner vanligvis av seg selv i løpet av noen dager. Pasientene kan også oppleve tap av syn eller varsel visjon endringer i ett eller begge øyne. Den synstap utvikles vanligvis i løpet av en periode på dager eller uker, og kan være verre med varme eller øvelse. I de fleste tilfeller synstap er midlertidig. Sykdommen kan også påvirke fargesynet, og fargene kan virker blast eller mindre levende enn vanlig.

Tegn og symptomer på myelitt

Som med den optiske form av denne sykdommen, kan pasienten oppleve smerter i rygg eller nakke, langs banen for betennelse. De kan også ha hodepine og skyting smerter nedover armer, ben og rundt magen. I tilfeller av tverrgående myelitt, hvor betennelsen går gjennom ryggmargen, kan pasientene merke ekstrem følsomhet for taktile opplevelser som et trykk på klær eller temperatur. Andre kan føle nummenhet, prikking eller brennende under det berørte området av ryggmargen. Det kan være svakhet i armer eller ben som fører til muskelspasmer, droppfot og en tung følelse i beina. Alvorlige tilfeller kan føre til lammelser. Hvis nervene i tarmen og blæren er berørt, kan det være problemer med inkontinens, problemer med vannlating eller forstoppelse.

Tegn og symptomer på Devic sykdom Versus multippel sklerose

Symptomene på Devic sykdom kan være lik de tidlige stadier av multippel sklerose (MS). Men det er noen forskjeller mellom de to. Devic sykdom bare påvirker ryggraden og optiske nervene mens MS påvirker også hjernen. Devic angrep tendens til å være hyppigere og mer alvorlig enn MS flares. På hjernen MRI, vises hjernen generelt normal hos pasienter med Devic er mens MS viser områder med betennelse. På spinal MRI, viser ryggraden vanligvis større områder med betennelse med Devic s enn med MS. Spinalvæske av de med Devic er ikke ofte viser det typiske nivået av antistoffer funnet hos pasienter med MS.

Symptomene på svulmende L4-L5 Discs

Symptomene på svulmende L4-L5 Discs


Den menneskelige ryggraden er sammensatt av de enkelte ben, kalt ryggvirvler, som er stablet oppå hverandre. Mellom hver to ryggvirvler er en spinal plate som absorberer støt, gir demping og bidrar til bevegelse av ryggraden. På hver side av hver ryggvirvel er spinalnerver som leverer følelse og motoreffekt til forskjellige deler av kroppen. Svulmende plater legge press på disse nervene, forårsaker problemer i armer eller ben.

Sensoriske symptomer

Spinal nervene gi følelse til forskjellige deler av kroppen. Venstre og høyre L4 spinalnerver som utgang mellom L4 og L5 vertebrae, gir følelse til utsiden huden på baksiden av den øvre del av låret, kommer rundt til forsiden av kneet til innsiden av det nedre ben og langs innsiden av foten til den store tåen. En svulmende plate på L4-5 forårsaker smerte, prikking og til slutt nummenhet i disse områdene av beinet på siden av kroppen at platen er svulmende mot.

Motoriske symptomer

Spinal nerver forsyne musklene i armer og ben. L4 spinal nerve gir strøm til musklene som bringer stortåen og fot i forlengelse, eller opp av bakken. Med en svulmende plate, disse musklene blir svake, noe som kan føre en person til å snuble over foten mens du går. Langvarig press på L4 nerve fra en svulmende plate kan føre til "drop fot", en tilstand som fører til at foten til å peke ned til gulvet når den løftes opp av bakken. Dette er en alvorlig tilstand som må tas opp for å hindre fall.

Konservativ behandling

Konservativ behandling reverserer ofte symptomene på en L4 svulmende plate. Øvelser er foreskrevet av en fysioterapeut eller kiropraktor for å bedre holdning og øke fleksibiliteten i musklene som kan være årsaken til at platen bule. I tillegg kan rotere manipulasjon utføres. Fuktig varme kan anvendes på baksiden for å redusere smerte og stivhet. Når trykket er avlastet fra nerve, følelse og styrke vil returnere. En AFO (ankel-fot ortose) kan brukes for å hindre droppfot og forbedre vandre sikkerhet.

Kirurgiske inngrep

I alvorlige tilfeller kan kirurgisk inngrep være nødvendig å redusere trykket fra en svulmende plate. Flere forskjellige typer kirurgi blir utført for å korrigere skiveprolaps, og fremgangsmåten er valgt basert på alvorligheten av skaden, og andre faktorer som er spesifikke for en persons generelle helse. Microsurgery kan utføres for å fjerne små områder av skader. Invasive prosedyrer som spinal fusjon utføres når platen er hinsides reparasjon og må fjernes.

Hvordan bekjempe Foot Drop

Hvordan bekjempe Foot Drop


Droppfot er en mer symptom-drevet lidelse enn en faktisk sykdom. Droppfot er vanligvis et tegn på en mer alvorlig problem i muskulaturen, nevrologiske eller anatomiske regioner i foten. Tegnene på droppfot inkluderer ikke er å løfte foten, dra foten mens du går, og hever lårene mens du går, og nummenhet eller smerter i foten. Det finnes måter å hjelpe denne tilstanden, men gå til legen din dersom du opplever noen av disse symptomene.

Hvordan bekjempe Foot Drop

•  Kjøp en spenne eller en splint. Gå til et apotek, medisinsk forsyning butikk eller legen din for å få en spenne eller en splint. Sett spenne på ankelen eller splint i skoen for å bidra til å stabil foten.

oppsøke en fysioterapeut. Fysioterapi er en utmerket måte å bekjempe droppfot, som det styrker musklene, hjelper opprettholde omfanget av bevegelse i ankelen og kneet og kan forbedre walking bevegelse.

Bruk en elektrisk stimulator. Stimulering av peroneal nerve kan være en effektiv behandling for droppfot. Peroneal nerve løfter foten når du går. Stimulatoren kan plasseres like under kneet eller den kan implanteres med en kirurg.

Elect kirurgi. Som i mange tilfeller, når grunnleggende rettsmidler ikke fungerer, kan kirurgi være det eneste tilgjengelige alternativet. En fot kirurg vil mest sannsynlig sikringen ankel eller fot bein, eller flytte foten sener til beinmuskulaturen for å hjelpe deg med dine vandre problemer, ifølge Mayo Clinic.

Hva er Peroneal nevropati?

Hva er Peroneal nevropati?


Nevropati er nerveskader som forårsaker smerter og nummenhet. Peroneal nevropati refererer til skader på peroneal nerve. Peroneal nerve er en nerve i beinet som gir bevegelse og følelse til leggen, fot og tær.

Hva skjer

Peroneal nevropati oppstår når peroneal nerve er komprimert like under hodet av fibula (en leggen bein).

Årsaker

Ifølge University of Maryland Medical Center, vanlige årsaker til peroneal nerveskade inkluderer kneskade, fibula brudd, ved hjelp av en stram gips (eller annen langsiktig innsnevring) på leggen, vanlig etappe krysset, regelmessig iført høye støvler, eller trykk til kneet fra posisjoner under dyp søvn eller koma.

Symptomer

Symptomene på peroneal nevropati er droppfot eller prikkende, prikking eller nummenhet oppå foten. Droppfot betyr at du ikke kan løfte din ankelen, utvide tærne, eller slå foten utover.

Behandling

Ifølge Medline Plus, målet om peroneal nevropati behandling er å bedre mobilitet og uavhengighet. Mulige behandlinger inkluderer fysioterapi, smertestillende medikamenter, kortisoninjeksjoner og kirurgi.

Andre navn

Peroneal nevropati er også kalt felles peroneal nerve dysfunksjon.

Hva er botemidler for Drop Foot?

Drop fot syndrom er også referert til som droppfot. Slippe foten er en tilstand der foten ikke er i stand til å bli pekt oppover eller fra side til side. Ifølge Mayo Clinic: "Foot dråpe er forårsaket av svakhet eller lammelse av musklene under kneet involvert i å løfte den fremre delen av foten." Drop foten fører ofte lider å ha en høy-stepping gange. Årsakene til dropp-fot kan variere, noe som kan være vanskelig å finne en kur.

Splinter og bukseseler

Bukseseler og splinter er ofte de første enhetene som brukes til å prøve og kur slippe foten. De bukseseler og splinter passer ofte på innsiden av skoen og ankelen hjelpe ved å holde det i en fast stilling.

Therapy

Fysioterapi er en annen vanlig måte å hjelpe kur dråpe fots. Fysioterapi ikke bare bidrar til å styrke musklene rundt ankelen, men bidrar også med felles fleksibilitet.

Nerver

Stimulere nerver kan hjelpe kurere dråpe fots. Elektronisk stimulering brukes på peroneal nerve, nerve som bidrar til å løfte foten. Simulatorer kan være batteridrevet og plassert inne i eller utenfor beinet, rett under kneet.

Kirurgi

Drop foten kan være forårsaket av en herniated disk i ryggen som er knipe en nerve som bidrar til å styre foten. Hvis dette er tilfelle, kirurgi eller en discectomy kan dannes på forhånd for å lindre trykket på nerver.

Diagnostisering Årsak

Årsaken til fallet foten kan ofte bli funnet av en fysisk eksamen gitt av en lege. Andre måter å finne årsaken til fallet foten inkluderer magnetic resonance imaging (MRI) eller elektromyografi (EMG).