Digidexo.com

hoven lymfekjertel kjeve og kragebein

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension


Din hals er bundet til å være spent - tross alt, den tilbringer hele dagen holder opp hodet. Jaws, også er ofte steder med spenning og muskelsmerter. Oftest, folk er ikke klar over at de er bærer spenning i disse områdene inntil smerten blir uutholdelig eller deres utvalg av bevegelse begrenset. Mindfulness er grunnlaget for å håndtere nakke og kjeve smerter. Ifølge "Yoga Journal," muskelspenninger kan føre til hodepine og andre helseproblemer. Regelmessig stretching og massasje kan lindre anspente muskler.

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension

•  Vær oppmerksom på din spenning. Sjekk inn med deg selv minst en gang i timen: er din kjeve strammet og sammenbitte tenner? Er halsen anstrengt fremover og bunched opp i knop? Slapp av kjeven og halsen hver gang du sjekker inn og finne musklene spent opp.

Strekk ut nakkemusklene med Supta Baddha Konasana yoga positur. Ligg på ryggen. Plasser et teppe eller pute på korsryggen din. Med hodet på gulvet, strekke ut nakken. Hold bena utstrakt foran deg, eller ta på bunnen av føttene sammen. Ifølge "Yoga Journal," Denne øvelsen utgivelser spenning fra nakken. Du kan også prøve en enkel hals strekning ved skrivebordet. Sett haken til brystet, strekke ut baksiden av nakken din. Hold positur i 15 til 20 sekunder. Peke haken ned, og strekker halsen til venstre og høyre. Ifølge Mayo Clinic, holde strekninger skånsom og kort for å unngå rifter og smerte.

spent opp kjeven så hardt du kan og deretter la den slappe av. Pust dypt og holder halsen og kjeven avslappet og samtidig legge på magen i 5 til 10 minutter. Prøv "The Jaw Slide." Sett fingrene under øreflippene mens du ser i et speil. Pust inn gjennom nesen og puster gjennom munnen. Flytt kjeve sakte mot høyre så langt det går, deretter sakte til venstre. Ifølge massagetherapy.com, kjeven glide reduserer spenning i kjeven og over tid vil omforme ansiktsmusklene.

Pakk en varmepakning rundt halsen og la den på i 10 minutter. Varm opp pakken og på nytt til halsen etter behov.

Gni en smertestillende krem i nakken og på sidene av kjeven din, rett under øreflippene hver kveld før du går til sengs. Masser kremen inn i nakke og kjeve ved hjelp av indeksen og midtre fingrene. Arbeid i sirkler, gni forsiktig stramme muskler.

Hint

 • For alvorlige, kroniske nakke og kjeve spenning, se en fysioterapeut eller kiropraktor.

Hoven hals Symptomer

En sunn hals er viktig for fysisk velvære. Den styrer ikke bare luftstrøm og substans forbruk, men er også intrikat koblet til nese passasjer og slimhinner. En hoven hals kan føre til betydelige problemer som kan forstyrre, eller hindre, essensielle kroppsfunksjoner. De fleste av symptomene på en sår hals er ganske åpenbare og vanskelig å overse eller ignorere.

Rødhet

Innsiden av halsen kan bli rød rundt luftrøret og spiserøret skyldes betennelse. Dette er vanligvis ledsaget av smerter eller ubehag.

Pain

På grunn av mengden av vev og sensitivitet i halsen, er det utsatt for smerte. Når det sveller på grunn av infeksjon eller irritasjon, kan det bli mer følsomme eller smertefullt, gjør vanskeligere å svelge.

Tørrhet

En hoven hals kan bli tørr og skrapete, forårsaker hoste og heshet.

Problemer med å svelge eller puste

Svelging kan bli hindret på grunn av hals hevelse. Vanligvis er det bare delvis blokkert, men hvis luftstrømmen hindres, kan et besøk til legevakten være nødvendig.

Alvorlige symptomer

Hvis en hoven hals er ledsaget av oppkast, blødning, utslett, eller puss i halsen, kan en alvorlig sykdom være årsaken, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Kjeve problemer hos barn

Kjeve problemer hos barn

Mange kjeveproblemer utvikles i tidlig alder, inkludert voksne tennene vokser i feil eller misdannelse i kjeven. Andre problemer, for eksempel kjeveledd lidelse (TMJ) eller tenner sliping, ofte vises på barndom og gå udiagnostisert til voksen alder. Disse problemene bør identifiseres så tidlig som mulig av en lege eller tannlege, for å fikse problemet før det blir verre.

Tooth Alignment

Et vanlig problem kjeve blant barn er når voksne tennene på baksiden av munningen blir avleiret i kjeven som de kommer inn. Dette kan føre til store smerter og kan føre til misdannelse av kjeven. Dårlig tann innretting er løst ved en kombinasjon av kirurgi og tannregulering, med en kirurg å bore et hull inn i kjeven, og en tannteknikeren ved hjelp av bukseseler til langsomt å lokke inngitt tannen ut av hullet.

Jaw Misdannelse

Misdannelse i kjeven er en tilstand der kjeven utvikler feil. Dette kan være en naturlig misdannelse, slik som en overbitt og underbitt en. Hvis det er alvorlig nok, kan det føre til smerter ved tygging og svelging. Noen misdannelser i kjeven er forårsaket av kjeven forsøker å kompensere for overbefolkning, eller for baby tenner som har satt seg fast i kjeven og ikke faller ut når de er ment til. Misdannelser er løst av kjeveortopeder eller med tannkirurgi.

TMJ

TMJ er en lidelse relatert til kjeveledd. Når dette leddet er traumatisert eller slites ned, kan smerter utvikle seg i kjeven og kan tidvis utstråle gjennom ørene. Det kan føre klikke, hevelse eller stivkrampe. Lidelsen ofte utvikler i løpet av barndommen, og rammer vanligvis lider hele livet. TMJ behandlinger inkluderer over-the-counter smerte medisiner, varme søknad, terapi, bite plater, kortison injeksjoner og, i ekstreme tilfeller, kirurgi.

Tenner sliping

Både barn og voksne kan utvikle en vane å slipe tennene. Tennene sliping kan være en indikasjon på TMJ, men er vanligvis bare en vane utviklet av stress. Det er ofte en underbevisst vane og ofte oppstår under søvn.

Kusma

Kusma er en sykdom som først og fremst rammer barn. Kusma føre til hevelse og smerter i kjeven og kinnene og er ofte ledsaget av feber og hodepine. Symptomene vanligvis avta i løpet av en uke, og en full gjenoppretting er vanligvis laget i løpet av to uker. En immunisering mot kusma er tilgjengelig, men det er ingen legemiddel tilgjengelig for å behandle kusma.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

Barn i sin natur er utsatt for ulykker, spesielt cut knær og "fett" hovne lepper. Lips er ekstremt følsomme og reagerer raskt for å såre eller skade. De fleste hovne lepper på barn ser mye verre enn de faktisk er, og foreldre bør prøve å holde seg rolig og samtidig gi riktig behandling. Hevelsen vil gå ned av seg selv etter et par dager, men det er et par måter å redusere betennelser og smerter, beroligende barnet i prosessen. Det er viktig å merke seg at hovne lepper om et barn kan være et tegn på en allergisk reaksjon, så start med å bestemme hvordan barnet fikk hoven leppe.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

•  En av de første tingene å gjøre når barnet ditt kommer til deg med en hoven leppe er å bruke isen til området for å stoppe hevelse. Pakk noen isbiter i et kjøkkenhåndkle eller klut i ansiktet, heller enn å bruke direkte. Du kan også gi barnet en Popsicle; noe kaldt i kontakt med leppen vil fungere. Dersom barnet er svært ung, har en kald bitering.

Hvis hoven leppe er også blødning, tørke blod av med en klut. For å unngå smitte, bruke en antibakteriell tørk å rense området.

Hvis barnet ditt ser ut til å være smerter fra hoven leppe, gi ham en dose av ibuprofen eller paracetamol for ubehag.

Prøv å bruke en te-pose til leppen for å bidra til å redusere hevelse. Suge en te-pose i kaldt vann i noen minutter før du plasserer det på leppen.

Påfør en liten mengde vaselin til leppene. Som huden på leppe og området rundt stigninger, kan det bli tett og sår. Vaseline kan hjelpe fukte området og gjør det være mindre smertefull.

Hvis hoven leppe ikke var forårsaket av traumer og er ledsaget av rødhet og kløe, så er det sannsynligvis en allergisk reaksjon. Gi barnet et antihistamin som Benadryl og ring din barnelege for å få råd. Dersom hevelsen skyldes sår, har barnet sannsynligvis en virusinfeksjon og bør sees av barnelege.

Hint

 • Å ha en hoven leppe kan gjøre det vanskelig å spise, så prøv lage puré mat før hevelsen har gitt seg.
 • Prøv å ha barnet drikke gjennom et sugerør; dette vil være mye mer behagelig, og det vil ikke være noen kontakt med sår leppe.
 • Hvis blødningen ikke synes å være å stoppe og kuttet ser ganske dypt, så masker kan være nødvendig. Ring barnelege.
 • Sjekk alltid inne i barnets munn for å sikre at det er ingen løs, sprukket eller manglende tenner.
 • Hvis barnets leppe ble skadet i et fall, være oppmerksom på muligheten for hjernerystelse. Hvis du har mistanke om en hjernerystelse, ring din barnelege.

Hjem rettsmidler for en hoven fot

Ødem er den tekniske betegnelsen på en hoven fot. Tilstanden oppstår når fluider blir fanget i vevet. Ben og føtter er vanlige steder for hevelse oppstår. Ødem er vanligvis bare et symptom på en annen tilstand, og det kan effektivt behandles med hjem rettsmidler. Få en sjekk for å finne årsaken til hevelsen før du prøver noen hjemme behandlinger.

Diet

Hypertensjon og høyt inntak av salt kan være årsaken til hovne føtter. Følge en lav natrium diett for å bidra til å redusere hevelse i føttene. Hypertensjon eller høyt blodtrykk kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag. Hovne føtter kan være en indikator på denne tilstanden.
Unngå å legge bordsalt til måltider og sjekke ingrediens etiketter på bearbeidet mat som du forbruker. Normal inntak av natrium bør være i 1500-2400 mg område. På en lav natrium diett, kan du bare konsumere 1200 mg natrium for å redusere nivåene i kroppen.
Ta hensyn til natrium i bearbeidet mat. Den brukes som konserveringsmiddel i mange av disse matvarer, og dette kan signifikant øke natriumnivåer.

Fysisk aktivitet

Øke din fysiske aktivitet kan også lindre hevelse i foten. Det er bare å vandre hver dag er tilstrekkelig til å forbedre muskelfunksjonen i det berørte området, noe som vil fjerne væsken fra vevet. En 30-minutters spasertur minst fem ganger i uken er et sunt nivå av øvelsen. Med svellede fot, kan det være vanskelig å nå den 30-minutters mål. Gå så mye som mulig i begynnelsen, og jobbe deg opp til 30 minutter. Begynn med bare noen få minutter hver dag hvis det er alt du kan håndtere.
Prøv å unngå å stå på føttene på ett sted i lange perioder. Dette tvinger de fluider inn i føttene, og bidrar til svelling. Sett dine hovne føtter opp så mye som mulig. Høyde bidrar til å tvinge fluid ut av det påvirkede vev.
Massere foten for å tvinge væske ut. Dine massasje slag bør bevege seg mot hjertet. Bruk fast trykk for å fjerne hevelse.

Støtte Klær og sko

Legen kan anbefale at du bruker kompresjonsstrømper for å holde press på lemmer som ofte hovne. Strømpene bidra til å holde fluidet samler seg i foten.
Ikke ha tettsittende sko. Dette kan felle væsker i føttene forårsaker dem til å hovne opp. Når jeg prøver på sko, sørg for at de er komfortable og ikke for stram. Senere på ettermiddagen er den beste tiden å prøve på nye sko.

Hvordan spise etter kjeve kirurgi

Hvordan spise etter kjeve kirurgi


Korrigerende kjeve kirurgi, også kjent som orthognathic kirurgi, er vanligvis utføres av enten en kjevekirurg eller en kjevekirurg. Hvis du har hatt problemer med å tygge, snakke eller puste, kan du være en kandidat for orthognathic kirurgi. Utvinning fra orthognathic kirurgi kan ta fra to til seks uker, avhengig av drift og pasientens kropp. Etter operasjonen, kan det være svært vanskelig å spise vanlig mat. Legen din vil gi deg en diett for å følge som vil ligne på trinnene nedenfor.

Hvordan spise etter kjeve kirurgi

•  Ta det sakte. Når du får ut av operasjonen, vil du sannsynligvis ikke føler for å spise noe for resten av natten. Ikke rush å spise hvis du ikke føler deg opp til det, men begynne å drikke vann så snart som mulig. Kroppen din trenger for å holde seg hydrert og utvinning tid vil ta mye lengre tid hvis du ikke begynne å drikke vann så snart som mulig.

Den første dagen etter operasjonen drikker stort sett væsker. Ikke spis mat som er veldig varmt eller kaldt, da det kan være for følsom for munnen. Hvis du har hatt noen tenner fjernet i kirurgi, ikke drikke dine væsker med halm, som suger trykk kan rive ut eller løsne stingene i munnen. Drikke væske som Sørg, som inneholder proteiner og vitaminer, og blande frossen frukt som bananer og blåbær for å lage smoothies.

Prøv myk mat resten av uken. Hvis du fortsatt ikke føler seg bra nok, ikke rush det og fortsette å drikke vitamindrikker som Påse. Men hvis du er ute etter litt mer næring, prøv cottage cheese, yoghurt, vaniljeis og potetmos.

Følgende uker etter operasjonen, sakte innføre hardere matvarer hvis de ikke plager munnen, som dampede grønnsaker, pasta og frokostblandinger som Rice Krispies. Ikke jag din utvinning, eller munnen kan føre til at du mer smerte og din helbredelsesprosessen vil ta lengre tid.

Realiser ditt utvinning tid vil ta opp til seks uker. Hvis du fortsatt ikke klarer å spise crunchy mat som kjeks, eller tøffe matvarer som kjøtt etter seks uker, ikke bli skremt. Kontakt legen din hvis du er bekymret for din helbredelsesprosess.

Hint

 • Unngå sure matvarer som tomatsaus og appelsiner fordi de kan irritere munnen.
 • Hvis du opplever munnen blødninger eller smerter, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Mat for en brukket kjeve

Mat for en brukket kjeve


For lider, den sanne smerten av en brukket kjeve kommer ikke fra den første ulykken, men fra gjennomsnittet av seks uker brukt prøver å finne mat å spise med en kablet kjeve. Mange leger talsmann "noe som kan passe i en blender" som diett alternativer, så lenge du møter din personlige caloric og diettbehov hver dag, har du mange alternativer for å holde kroppen og smaksløkene fornøyd under utvinning din.

Meal Shakes

Fullt måltid vibrering er kanskje den enkleste måten å opprettholde riktig ernæring mens du er på en flytende diett. Tilgjengelig i et utvalg av smaker og merker, som jordbær eller sjokolade, kan du blande med melk, juice eller vann, avhengig av din smak og ernæringsmessige behov.

Yoghurt

Vanlig eller blandet yoghurt er en veldig bra kilde til kalsium og protein, både viktig for utvinning. Kombiner med melk, juice eller frukt til å lage smoothies og shakes.

Puddinger og Gelatin

Bra for snacking mellom måltidene, disse matvarene er lavere i ernæring, men tilbyr en fin pause fra den konstante protein-kjøring av mange andre brukket kjeve matvarer.

Supper

Supper kan blandes eller tynnet med kjøttkraft å gjøre sippable, og kan gi verdifull protein for å opprettholde vekten.

Baby Food

Mens noen finner ideen ekkelt, barnemat tilby god ernæring som pre-laget snacks og måltider, spesielt på farten når en blender er ikke praktisk.

Havregryn og varme frokostblandinger

Mens hele havre kan være vanskelig å passere gjennom et sugerør, blander havremel med litt melk eller fløte kan bidra til å fortynne den til den riktige konsistens, uten å ofre smaken eller for mye av teksturen.

Blended Foods

Nesten ethvert måltid kan kjøres gjennom en blender, men myke matvarer som potetmos og saus, dampede grønnsaker, eller ris vil generelt bli mer attraktivt mentalt. Hvis du kan overvinne det visuelle aspektet av å konsumere disse middag "smoothies", vil du finne at nesten alt resten av familien er å spise kan bli kastet inn i blender med litt buljong, melk eller vann til å tynne. Kjøtt og sauser blandet med grønnsaker kan være blandet og spist som most lapskaus i en rekke kombinasjoner.

Kosttilskudd

Den viktigste delen av å utarbeide en brukket kjeve diett er å sørge for at kroppen får tilstrekkelig ernæring under healing prosessen. Protein og kalsiumtilskudd er flott tillegg til måltidene, og en gang om dagen en høy kvalitet væske eller bakken vitamin bør legges til din drink eller smoothie. Skriv ned ditt kaloriinntak, og konsultere regelmessig med legen din, spesielt hvis du begynner å gå ned i vekt.

Kjeve Joint Disease

Temporomandibulær leddene er plassert foran hvert øre og koble kjevebenet til skallen, noe som gir en rekkevidde på bevegelse og gjør tygging, gjesping, snakke og svelge mulig. TMJ, eller kjeveledd sykdom, oppstår når bevegelse av felles på hver side av ansiktet er svekket eller smertefull. Problemer kan skje med ball eller slutten av kjevebenet (knokkelen), kontakten (ledd fossa) eller brusk mellom de to.

Symptomer

Symptomer på TMJ inkluderer smerter i kjeven, nakken og skuldrene, begrenset kjeve bevegelse, stivhet eller låsing av kjeven, klikke eller dukker når kjeven åpnes, og tenner fortrengning. Svimmelhet, endringer i synet, og øre problemer som tinnitus, øresmerter og hørselstap kan også forekomme.

Årsaker

Årsaker til sykdommen inkluderer leddgikt, infeksjon, deformiteter stede fra fødselen av, slitasje på ledd, tenner sliping, stress, autoimmune sykdommer, og forskyvning av tenner og kjeve.

Diagnose

Fysisk eksamen og symptom sjekk, røntgen, bite og omfanget av bevegelse tester, nevrologiske tester, og CAT scan og / eller MR eksamener er alle brukt for å stille en diagnose av TMJ.

Behandling

Medisinsk behandling for TMJ inkluderer anti-inflammatoriske medisiner for å redusere betennelse, sterkere medisiner (som kodein for mye smerter), skreddersydde nattvakter, rødme leddene, og kirurgi.

Egenomsorg

Egenomsorg behandlinger for TMJ inkluderer hvile kjeven, ikke gjesping altfor mye, spise mykere mat, varm komprimerer, og unngå tyggegummi.

Slik behandler Jaw Pain eller TMD (Kjeve Disorder)

Slik behandler Jaw Pain eller TMD (Kjeve Disorder)


Kjeve leddsmerter, kjent som TMD, kan føre til ubehag og smerter ved tygging eller åpne kjeven. Strekket i de omkringliggende muskulaturen forårsaker en "klikke" eller "dukker" lyd, og det kan være forbundet symptomer inkludert: hodepine, muskelsmerter eller tannsmerter. Noen ganger er problemet kommer og går uten noen åpenbar grunn, og noen ganger kan det være på grunn av stramme muskler, leddbetennelse, tenner sliping eller skader rundt leddet området.

Denne artikkelen vil vise deg noen måter å håndtere TMD og unngå smerten forbundet med denne tilstanden.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med en lege hvis du føler at du har TMD. Legen kan gi deg råd og reseptbelagte medisiner for å lindre ubehaget, samt en forvaltningsplan for å takle tilstanden.

•  Avhengig av typen av TMD, kan behandlingen variere tilsvarende. Endre kostholdet og spise sunt kan hjelpe på problemet.

Finn måter og teknikker for å bedre håndtere stress i livet ditt, og fokuserer på å opprettholde helsen til kjeven siden stress er noen ganger den underliggende årsaken til TMD.

Hvis årsaken til TMD skyldes økt press plassert på kjeveledd eller skader på omkringliggende strukturer av kjeven, så konstruktiv kirurgi eller terapi kan være nyttig for å redusere trykket og for å gjenopprette funksjon i kjeven.

TMD kan være forbundet med tenner eller bite problemer. For eksempel: bruxism (sliping av tennene) eller knuger ned og bite på tennene kan øke press på kjeve ledd og muskler. I dette tilfellet ser en lege eller orthdontist for deres vurdering og råd om restorative terapi. Orthodontist vil foreskrive en splint eller natt vakt for å dekke dine øvre og nedre tenner om natten for å hindre bruxism. Hvis problemet skyldes en dårlig bitt, så tannlegen vil anbefale restorative behandling som en krone, bro eller tannimplantat for å korrigere bite.

Hint

 • Unngå harde, chewy mat.
 • Gjør regelmessige ansiktsøvelser.
 • Håndtere stress.
 • Hold deg aktiv og gjøre egenkontroller. Spør deg selv følgende spørsmål: Er mine muskler spent? Er jeg slipe tennene mine? Føler jeg stress?
 • Lytt til kroppen din og ikke ignorere TMD symptomer.
 • Denne artikkelen er ikke en erstatning eller erstatning for å søke legehjelp fra din egen lege eller annet helsepersonell

Hvordan Disguise kjever & Double Chins

Hvordan Disguise kjever & Double Chins


Kjever og doble chins kommer med alderen. De er ikke attraktive, men du trenger ikke å leve med dem i sin naturlige tilstand. Du kan skjule dem, tone musklene og huden som skaper sagging utseende, og slitasje forskjellige frisyrer som ikke fremmer kjever og doble chins.

Vekt og vann

Å miste vekt er sannsynligvis den beste måten å skjule en allerede sagging tilstand kjever og hake. Det er tydelig hos overvektige individer når huden stikker utover er det normale området, formidle den tunge utseende. Ved å miste vekt - selv om noen få pounds - det slapp hud, spesielt i ansiktet, begynner å se flatere. I tillegg, når du gå ned i vekt, vil du vanligvis også mister vann, som også kan gjøre kjever og doble chins slanke seg. Hvis du føler at dine kjever og dobbel hake forholdene er utelukkende knyttet til vann, kan du også se helsepersonell for en mulig vanndrivende.

Excersise

Selv om du ikke kan helt skjule dine kjever eller dobbel hake, kan du skjule det ved toning huden og muskelen som forårsaker problemene. En vanlig ansikts øvelse rutine kan tone musklene og bidra til å skjule tilstanden i bare noen få uker. Det er avhengig av bevegelse av hud og muskler til å arbeide i huden på en jevnlig basis. Hvis du har et par minutter mens du sitter i en stol, rynke og smile overdrevent og hold den der i noen sekunder. Gjør dette 10 eller 20 ganger om dagen. Bøy hodet bakover og deretter stikker ut haken og hold den der i noen sekunder. Gjør en overdrevet kyssing bevegelse og hold den til du blir lei. Prøv tyggegummi før kjeven din er sliten.

Klær og smykker

Det er tydelig at jo mer oppmerksomhet du tegner til nakkeområdet, vil flere dine kjever og doble chins vise. Å skjule dem, ikke forverre problemet ved å legge unødvendig smykker eller klær. For menn, ikke bære stramme bånd eller skjorter som faktisk fremheve bule noe mer enn det allerede er. Kvinner bør unngå chokers eller halskjeder som trekker oppmerksomheten til halsen. Ett unntak til klær regelen er å prøve og finne høye, åpne halsbånd som faktisk dekker og skjuler nakken helt.

Hår og Makeup

Håret kan være den enkleste måten å skjule kjever og doble chins. Unngå hårklipp som setter håret i nakken nivå eller lenger. Bruk frisyrer som bruker kortere lag på kronen av hodet for å gjøre hodet og halsen ser lengre. Ikke bruk stiler som omfavner nakken. I stedet bruker åpne nakke stiler som ikke trekker oppmerksomhet til halsen.
Kvinner kan bruke makeup som er litt mørkere enn sin naturlige hudfarge langs kjeven. Dette kan gjøre kjeven vises mer fremtredende, fokusere oppmerksomheten vekk fra halsen

Hvordan fikse en brukket kjeve

Når du bryter din kjevebeinet, kan du oppleve nummenhet i ansikt, løse eller skadde tenner, og problemer med å åpne munnen. Også, kan du føle hevelse i ansiktet eller blåmerker. Komplikasjoner fra en brukket kjeve kan inkludere midlertidige komplikasjoner som vanskeligheter med å tygge eller snakke. Eller du kan oppleve luftveis blokkering eller infeksjon i ansiktet eller kjeve. Førstehjelp og riktig behandling bør skje så raskt som mulig.

Bruksanvisning

•  Påfør førstehjelp. Uten øyeblikkelig legehjelp, kan din ødelagte kjeve plassere deg i fare for blødninger og pusteproblemer. På vei til sykehuset, hold kjeft forsiktig på plass med hånden. Eller pakk en bandasje under kjeven og over toppen av hodet ditt. Din midlertidig bandasje vil hindre kjeven fra å flytte og redusere du r smerte. Sørg for at du kan enkelt fjerne bandasjen i tilfelle du trenger å spy.

Unn den brukket kjeve. Hvis ødelagt kjeve er mindre, trenger du kanskje bare å være på en diett av myk mat eller væske. I tillegg må du kanskje ta smerte medisin for å avlaste smertefulle. Imidlertid vil mer behandling trenger hvis du har en moderat eller mer alvorlig brudd. For eksempel kan du må opereres. Kirurgen kan reparere ødelagt kjeven med bøter skruer og metall patéer.

Wire kjeven din. Legen din kan anbefale at du har kjeven kablet å fikse det og forbedre stabiliteten. Små elastikk, eller gummistrikk, blir brukt til å holde tennene sammen. Når kjeven er kablet du vil bare være i stand til å drikke væsker eller spise myk mat. Vanligvis må du kanskje ha kjeven kablet i seks til åtte uker. Imidlertid kan legen fjerne noen av gummi band for å redusere stivhet og lar deg flytte kjeven din. Hold en sløv saks med deg til enhver tid. Du må kanskje kutte elastiske bånd hvis du kaster opp eller choke. Kontakt legen din omgående dersom kjeven din må være kablet igjen.

Reduser risiko. Når kjeven er brukket det kan føre til at tennene løsner eller fjernes. Eller kjevebeinet kan trenge gjennom huden din. I slike tilfeller vil legen forskrive antibiotika for deg, for eksempel klindamycin eller penicillin, for å redusere risiko for infeksjon du har.

Hvordan spise etter en brukket kjeve

Enten du brukket kjeven når som southpaw fanget deg av vakt, eller du har rekonstruktiv kirurgi, vil du fortsatt være i stand til å spise. Det vil bare være gjennom et sugerør. Kjeven kan være kablet stengt mens du healer, men du kan fortsatt ha gode smaker mat og få din daglige næring med most, anstrengt og blandede matvarer. Muntre opp, mange har reist denne veien før deg, og har banet vei for å spise sunt etter en brukket kjeve. Så trekker du ut blender og gjør deg klar til å teste din egen kreativitet.

Bruksanvisning

•  Få en pakke med sugerør. Halmen blir din nye kniv, gaffel og skje til du gro skikkelig. Strå kan bli funnet rett, buet eller flex. De flex sugerør kan bøye til en L-form, slik at du kan bli plassert komfortabelt mens du spiser eller drikker. Prøv forskjellige dem til å se hva som føles best for deg.

Få en blender. Du kommer til å være å blande nesten all maten. Men ikke fortvil. Bare fordi maten vil se annerledes ut, kanskje til og ugjenkjennelig, det vil fortsatt smake det samme og har samme næringsverdi. Prøv å blande grønnsaker, frukt, desserter, kjøtt og fisk --- hva som passer deg. Smoothies og milkshakes er gode kilder til kalorier, hvis du trenger et løft.

Tilsett krydder og smakstilsetninger som du normalt ville legge til dine matvarer. Ikke gå glipp av god smak.

Prøv noen babymat. Sjekk ut barnemat delen av din lokale markedet eller supermarked Hvis du vil ha mat som er klar til å spise. Noen markeder selv har økologisk barnemat.

Tips og advarsler

 • Vær oppmerksom når du spiser, og spiser sakte for å hindre choking.

Hvordan identifisere en brukket kragebein

Hvordan identifisere en brukket kragebein


Kragebeinet, ellers kjent som krageben, er bein som forbinder skulderen til brystet bein. Det er på hver side av kroppen. Et brukket kragebein er et medisinsk nødstilfelle, og bør behandles av lege eller annen medisinsk faglig umiddelbart. Det er ganske lett å identifisere, og kan lett behandles.

Bruksanvisning

•  Legg merke noen sterke smerter. Et brukket kragebein, som alle andre brukket bein, vondt vanligvis svært dårlig. Vedvarende smerte som ikke er alvorlig er et annet tegn på et brukket kragebein.

Lytt etter en smellende lyd på tidspunktet for skaden som hvis rapporteres ofte når kragebeinet pauser.

Observer hvordan den skadde personen holder sin hånd. Vanligvis ene armen holdes nær kroppen, støttet av uskadde armen. Et brukket kragebein kan fortsatt bevegelighet i leddene, så dette er ikke en presis indikator.

Feel langs kragebenet. Identifiser område som er smertefullt å ta på. Dette er mest sannsynlig hvor bruddet er. Dessuten kan en knaser lyd høres når kragebeinet er berørt på bristepunktet.

Følg eventuelle nedfall. Gravity fører armen å bøye seg fremover, på grunn av brukket kragebein.

6. Se på huden. Et brukket kragebein vanligvis forårsaker huden rundt pause for å snu en rød eller lilla nyanse. Det er begynnelsen av blåmerker fra brukket bein.

Se en lege. Han kan bekrefte en brukket kragebein gjennom undersøkelse og røntgen. Hvis det er noen spørsmål om kragebeinet er brukket, kan du se en nødsituasjon profesjonell umiddelbart.

Hvordan å behandle en hoven nese

Enten du er utvinne fra siste nesekirurgi eller bare ble påkjørt litt for hardt i går kveld basketball spillet, har en hoven nese kan være svært ubehagelig. Som det myke vevet i nesen fylles med blod, kan det hindre noen av de enkleste ting som å puste og sove. Hvis du befinner deg i en slik situasjon, vil du være glad for å vite at det finnes metoder du kan prøve å gjøre deg mer komfortabel før hevelsen avtar.

Bruksanvisning

•  Påfør en ispose ti til tjue minutter om gangen i minst tre ganger om dagen. Husk å holde et lag av stoff mellom huden og isen. Et håndkle over middels tykkelse er ideelt. Cold vil redusere hevelse i det berørte området.

Hold hodet hevet så mye som mulig selv mens du sover. Liggende nede forårsaker mer blod å akkumulere til området, noe som resulterer i mer hevelse og bankende. Bor tilbøyelig lar blod og andre væsker renne fra ansiktet.

Drikk rikelig med væske for å fremme sinus drenering og redusere stuffiness å lette pusten.

Unngå varme miljøer som badekar, dusj eller boblebad i løpet av de første 48 timene av symptomer som oppstår for å unngå å oppmuntre blodstrøm til hovne området.

Ta en over-the-counter anti-inflammatorisk som ibuprofen for smerte og hevelse.

Hint

 • Hvis hoven nese skjedd fra en skade og ikke som et resultat av en operasjon, bør du alltid oppsøke lege for å utelukke noen alvorlige skader.

Hvor lang tid tar det en brukket kjeve å helbrede?

Hvor lang tid tar det en brukket kjeve å helbrede?

Symptomer

Smerte er det klareste symptom på en brukket kjeve. Smerten vil bli en pulserende banke med sporadiske skarpe pangs. En brukket kjeve er også sannsynlig dersom kjeven din stikker ut lenger enn normalt, eller er rykket inn. Det vil være hevelse på siden av ansiktet hvor kjeven er brutt. Det er også mulig i alvorlige tilfeller å ha tungen falle tilbake inn i munnen og forårsake anstrengt pusting.

Diagnose og behandling

Å diagnostisere en brukket kjeve, vil en lege foreta en fysisk undersøkelse etterfulgt av en CT scan. CT scan vil identifisere nøyaktig hvilke bein i kjeven var brukket. De store bein i kjeven er maxilla og kjeven. Hvert bein har forskjellige seksjoner. CT scan vil vise hvilken del av benet ble skadet.
Behandlingen for en brukket kjeve varierer. Alvorlighetsgraden av skaden vil avgjøre om kirurgi kalles for. Etter kjeve kirurgi, er kjeven kablet stengt.

Hvor lenge vil det ta å helbrede?

Den gjennomsnittlige healing tid for en brukket kjeve er seks uker. Hvis de frakturerte segmenter av kjeven er riktig innrettet og uforstyrret under helbredelse, bør kjeven helbrede og være så sterk som i var før bruddet inntraff. Unntak fra dette vil være dersom pasienten har en ekstremt tynn kjeven eller ikke har tilstrekkelig blodtilførsel. I noen tilfeller, vil platene bli brukt til å hjelpe til med innretting av de frakturerte segmentene, og også gi korttidsstabilitet under helbredelsen. Etter at seks uker, kanskje ytterligere tannarbeid være nødvendig hvis tenner ble ødelagt samtidig som kjeven.

Slik reparerer en brukket kragebein

Slik reparerer en brukket kragebein


Kragebeinet, også kjent som krageben, legger brystbenet til din scapula. Ødelagte krage er vanlige skader som skjer oftest til personer under 20 år Dette er fordi kragebeinet ikke stivne helt før den alderen. Krageben frakturer oppstår vanligvis når du faller ned på skulderen din og noen ganger når du faller på din utstrakte hånd. Hvis du opplever hevelse, blåmerker, ømhet, en bule på eller i nærheten av din skulder, skulder stivhet eller smerte, eller manglende evne til å bevege skulderen din, se en lege. Ifølge spesialister ved Mayo Clinic, "forsinkelser i diagnostisering og behandling av en brukket kragebein kan føre til dårlig helbredelse."

Bruksanvisning

The Cleveland Clinic anbefaler å immobilisere armen umiddelbart etter skade ved å sette den i en slynge. Bruk is til hevelse og ta anti-inflammatoriske medisiner for å redusere smerte og hevelse.

Legen din bør avgjøre hvilken type krageben brudd du har før du bestemmer hvordan du skal reparere den. De fleste frakturer kan bli helbredet uten kirurgi ved å bruke en slynge og engasjerende i tidlige rehabiliterende øvelser. Mens du er sannsynlig å gjenvinne full funksjon av armen din ved hjelp av ikke-kirurgisk behandling, kan du ende opp med å ha en kul på skulderen der bruddet skjedde.

Snakk med legen din om kirurgi for å fikse vidt adskilte bein, de som har brutt gjennom huden, og de ​​som er brutt på flere steder eller sterkt forstuet. "Kirurgi anbefales også ved skade nerve fartøy har funnet sted eller om helbredelse av bruddet har skjedd i en mal-united stilling», ifølge Cleveland Clinic. Fordeler med kirurgi inkluderer en bump-fri skulder, raskere retur til lav-impact aktiviteter og typisk umiddelbar smertelindring.

Barn bør forvente å holde skulderen immobilisert, vanligvis ved hjelp av en slynge, i tre til seks uker. For voksne som velger nonsurgical rute, bør dette ta seks til 12 uker. Alvorlighetsgraden av frakturen, vil bestemme den nøyaktige lengden av immobilisering. "Light [rehabiliterende] arbeidet kan begynne når smertene avtar, vanligvis omtrent to til fire uker etter bruddet," rapporterer hånd og overekstremitetene kirurg C. Noel Henley, MD, på sin nettside. Du kan trenge ekstra rehabilitering etter din slynge er fjernet for å ytterligere styrke og fremme mobilitet av skuldermuskulaturen.

Hvordan forberede måltider etter kjeve kirurgi

Kjeve kirurgi mest sannsynlig vil forlate kjeven kablet eller gummi-banded stengt, noe som gjør forbruket av mat heller vanskelig. Det er viktig å holde magen full for å sikre en rask utvinning.

Bruksanvisning

Dagligvare Shopping

•  Se etter elementer som inneholder mange næringsstoffer som allerede kommer i flytende form som for eksempel melk, suppe buljong, og smoothies.

kjøpe elementer som kan pureed lett slik at de kan være nippet gjennom et sugerør. Elementer som supper med kjøtt i dem ikke blande godt nok til å bli fortært gjennom et sugerør, og kan faktisk føre til problemer som de kan bygge opp en blokkering som gjør det vanskelig å konsumere noe så tynn som en milkshake.

Stock opp på vanlig iskrem, juice og myke frukter som lett kan blandes inn i milkshakes og smoothies.

Se etter elementer som ikke er melkeaktig i smak, for eksempel tomatsuppe, slik at dietten ikke er for tørt. Lage smoothies med masse gratis appelsinjuice i stedet for med yoghurt gjøre dem lettere å konsumere gjennom et sugerør og mer smakfull.

Klar Mat

Unngå å prøve å blande opp matvarer som du vanligvis spiser, slik at de kan inntas gjennom et sugerør. Du vil sjelden finne en pasta som kan blandes godt nok slik at den kan spises gjennom et sugerør, er du bedre å holde seg til ting som normalt forbrukes i flytende form.

Fjern smaken pakker fra Ramen Noodles og forberede denne er varmt vann så gi pasienten utbrudd av smaker som skiller seg fra milkshakes og andre meieriprodukter.

Bestill tynne supper og milkshake når spise ute.

Hint

 • Ofte vil legen gi deg en slags kokebok for å hjelpe deg med å spise etter kjeve kirurgi, men planlegger ikke å stole utelukkende på at fordi mange ganger oppskriftene bare ikke vil fungere rett etter operasjonen, mens kjeven er kablet helt stengt.
 • Ikke vær redd for å være kreativ med dine måltider, hvis det ikke fungerer første gang du prøver det så bare skrap det og prøve noe annet.
 • Sørg for at du skylle munnen etter hvert måltid og børste utsiden av tennene dine hvis du kan for å unngå blokkeringer fra forming.

Kjeve og ansikt smerter to uker etter en visdom tanntrekking

Kjeve og ansikt smerter to uker etter en visdom tanntrekking


Visdom tanntrekking er en felles opplevelse for tenåringer og unge voksne. Utpakking av visdomstann begrenser risikoen for smitte til tannkjøttet og rundt tennene, fordi visdomstennene ofte forblir delvis dekket av tannkjøtt vev. Det hjelper også unngå overbefolkning av tennene. De fleste visdom tanntrekking er uten problemer, men hvis du opplever smerter to uker etter oral kirurgi, kontakt din tannlege eller kjevekirurg for en oppfølging avtale.

Normal Recovery Time

Normal restitusjonstid for visdom tanntrekking er 48 til 72 timer. Blødning kan forventes i opptil 10 timer etter operasjonen; være klar over at litt blod kan virke som mye når den blander seg med spytt. Smerter og hevelse som varer i flere dager er normale bivirkninger av visdom tanntrekking.

Forklaringer for langvarig smerte

Smerte som oppstår mer enn noen få dager etter kirurgi kan være forårsaket av en tørrkontakt, i hvilket det ikke er normal blodlevring i utvinning området. Du har kanskje forsinket hevelse dersom intravenøse steroider ble brukt under operasjonen. En nærliggende tann eller anstrengt kjevemusklene også kan føre til langvarig smerte.

Sjeldne komplikasjoner

Andre mulige årsaker til langvarig smerte i kjeven og ansiktet etter operasjonen inkluderer en infisert socket, en brukket eller svekket kjevebenet, eller en angrepet på sinus hulrom.

Symptomer på infeksjon

I tillegg til munn eller kjeve smerter, symptomer på en infeksjon er feber på 100 grader eller høyere, hevelse og en salt smak i munnen.

Forebygging

Sørg for at du planlegge og delta på en oppfølging avtale med din tannlege eller kjevekirurg noen dager etter visdom tanntrekking for å fange eventuelle komplikasjoner i de tidlige stadier og hindre langvarig smerte. Følg alltid din tannlegens instruksjoner om å spise, drikke og rengjøring utvinning området for å unngå komplikasjoner.

Behandling

Tannlegen kan foreslå at du bruker is og betennelsesdempende medisiner for å lindre hevelse og smerte. Du kan også redusere smerte fra hevelse ved å heve hodet mens du sover. Tannlegen kan behandle en tørr socket ved å bruke kirurgisk dressing og en lokalisert bedøvelse for å redusere smerte. Unngå å tygge eller sliping tennene hvis smertene er forårsaket av kjeve muskel belastning, og bruker anti-inflammatoriske medisiner eller muskelavslappende.

Kjeve Joint Pain

Kjeveledd er den felles rett foran ørene på hver side av hodet som forbinder hodeskallen og kjevebeinet. Det letter å snakke, gjesping, og tygger; forstyrrelser i dette leddet kan forårsake hodepine, smerter i ørene og halsen, samt problemer med å åpne eller lukke munnen (lock kjeve) eller tygging. Et flertall av folk kan forholde seg til denne smerten gjennom egenomsorg strategier og ikke-kirurgisk behandling, mens andre kanskje trenger kirurgisk eller tannbehandling.

Årsaker

Årsaken til TMJ lidelser kan ikke fastsettes i mange mennesker. I andre mennesker kan imidlertid flere mulige årsaker være ansvarlig.

Disken mellom felles og bein kan erodere eller flytte ut av stilling. Leddgikt kan skade leddbrusken. Skjøten kan lide skade fra en skade eller noen form for påvirkning. Hvis du har for vane å sliping eller knuger tennene dine, kan du svekke musklene som kontrollerer leddet.

Medisiner

Naproxen (Aleve) har vist seg å være mest nyttig over-the-counter smertestillende for TMJ smerte .. En lege kan forskrive en muskel relaxer som Soma for bare noen få dager eller uker avhengig av alvorlighetsgraden av smerte siden de kan være vanedannende . Steroider narkotika injisert inn i leddet raskt kvele intense smerter og betennelser, og er kun brukt i mer alvorlige tilfeller på grunn av alvorlige bivirkninger fra hyppig bruk. Botulisme toksin (Botox) injeksjoner lindre smerter i musklene som brukes for å tygge.

Terapi

Hvis tennene sliping bidrar til TMJ smerte, iført en bite vakt om natten kan hjelpe. Bite vakter kan forverre søvnapné symptomer. Kognitiv atferdsterapi er nyttig hvis stress og angst utløser symptomene dine. Denne formen for terapi hjelper deg med å identifisere negativ atferd og erstatte dem med sunn seg, lære måter å slappe av og håndtere stress.

Prosedyrer

Tannlegen kan selv ut tennene for å oppnå balanserte bitende overflater, erstatte manglende tenner, eller erstatte fyllinger eller kroner. Arthrocentesis fjerner rusk og inflammatoriske stoffer fra fluidet i kjeven gjennom en nål innsatt i skjøten. I alvorlige tilfeller kan oral kirurgi være nødvendig. Vanlige prosedyrer er å fjerne eller fikse disken mellom bein og felles eller helt eller delvis felles erstatning.

Egenomsorg

Enkle strategier som å kutte maten i mindre biter, bor borte fra klissete eller chewy mat, og unngå tyggegummi redusere bruk av tyggemusklene og kan gå langt i å redusere smerte. Spør din lege eller tannlege for å vise deg kjeve strekninger eller hvordan å massere musklene på egen hånd. Ved hjelp av våt varme eller is på sidene av ansiktet ditt kan indusere muskelavslapning og kjempe smerter.

Stress Reduction

Stress er viktig faktor i TMJ smerte og flere naturlige teknikker kan hjelpe deg med å håndtere smerte. Dyp pusting der du inhalerer gjennom nesen og ut munnen kan lindre stress. Inhalere sterkt nok til at magen utvider seg. Progressiv muskelavslapping innebærer spenner og slippe en gruppe av muskler på en gang. Positiv visualisering, meditasjon og yoga er også stor stressdempere.

Slik Care for en hoven nese

Enten fra en skade eller etterkant av en nese kirurgi, har en hoven nese kan være både smertefullt og irriterende. Det myke vevet fylles med blod og den påfølgende betennelse kan gjøre sove, spise, puste, og snakker litt vanskeligere. Du trenger ikke å bare glise og bærer det, men. Det er ting du kan gjøre på egen hånd for å lette din ubehag før hevelsen i nesen går unna.

Bruksanvisning

sove så tilbøyelig som mulig (med hodet hevet). Opphold i denne stillingen vil tillate blod og andre væsker i nesen å renne og vil avlaste noe av betennelse.

Påfør en kald pakke til nesen for ti til femten minutter hver to til tre timer. Kulden vil hjelpe blodårene kontrakt og redusere rødhet og hevelse.

Unngå varmt miljø som vil oppmuntre blodtilførselen til området, som for eksempel boblebad og dusj. Ikke påfør varme til hevelsen avtar.

Ta en over-the-counter anti-inflammatorisk som ibuprofen både for å hjelpe med hevelse og for smertebehandling.

Hold deg hydrert for å holde nasal slim tynn og drenering. Dette bør bidra til å avlaste noen ekstra stuffiness.

Tips og advarsler

 • Hvis hoven nese er et resultat av en skade eller om det blør kontinuerlig, bør du alltid oppsøke lege for å utelukke en brukket nese før du begynner hjemme behandling.