Digidexo.com

hyppig vannlating og bruk av spiriva

Legemidler som brukes for hyppig vannlating

Hyppig vannlating rammer menn og kvinner, og kan skje innen alle aldersgrupper. Riktig diagnose av denne tilstanden hjelper leger til å forskrive de mest effektive medisiner. Det finnes flere typer av medikamenter som er tilgjengelige for hyppig vannlating, som hver for seg påvirker kroppen på en annen måte. Kunnskap om årsaker til hyppig vannlating og bivirkninger av tilgjengelige medikamenter vil hjelpe pasienter arbeide i partnerskap med sin lege i å finne den beste behandlingen.

Definisjon

Hyppig vannlating beskriver behovet for å urinere mer enn vanlig, og kan deles inn i underkategorier. Polyuri er betegnelsen som brukes når mengden av urin som produseres av kroppen har økt, derfor forårsaker vannlating forekommer oftere enn normalt. Hvis vannlating frekvens skyldes problemer med å slippe urin eller normal urin oppbevaring, regnes dette en dysfunksjon av urinveiene. Urininkontinens er en annen underkategori av hyppig vannlating og oppstår når urinlekkasje er ufrivillig.

Antikolinerge

Antikolinerge medisiner, som virker avslappende på blæremuskulaturen og bidra til å gi blærekontroll, inkluderer tolterodin (merkenavn Detrol), solifenacin (Vesicare), darifenacin (Enablex), trospium (Sanctura), fesoterodin (TOVIAZ) og oxybutynin (Ditropan). Disse stoffene blokkerer nervene som påvirker hvordan blære kontrakter og er foreskrevet for økt frekvens, haster og inkontinens. Bivirkninger hyppigst rapporterte er tørr munn, forstoppelse, uskarpt syn eller rask hjerterytme.

Trisykliske antidepressiva

Trisykliske antidepressiva som imipramin (Tofranil) er ofte foreskrevet for nokturi, som er behovet for å urinere ofte under normal søvn timer. Disse typer narkotika slappe musklene i blærehalsen. Trisykliske antidepressiva også vanligvis gi bivirkninger av tretthet, tørr munn og forstoppelse. Enkelte personer kan også oppleve svimmelhet eller besvimelse.

Desmopressin

Desmopressin er en syntetisk gjengivelse av et naturlig hormon som kalles antidiuretisk hormon (ADH). Merkenavn inkludere DDAVP, Stimate og Minirin. Hvis kroppen ikke naturlig skape nok ADH, urinproduksjonen øker og fører til hyppig vannlating. Desmopressin har en sjelden, men rapporterte bivirkning av væskeansamlinger og kan føre til natrium i blodet til å falle under det normale.

Østrogen

Østrogen er et annet medikament ofte gitt til kvinner forbi overgangsalder å øke fleksibiliteten og styrken av bekken vev, og bistå med blodstrømmen og nerve funksjon, og dermed redusere hyppig vannlating. Østrogenbehandling blir typisk påført huden området i stedet for inntatt som en pille og vanligvis ikke produsere bivirkninger. Østrogen blir ofte brukt i forbindelse med andre medikamenter slik som de som er nevnt ovenfor.

Narkotika brukes til å kontrollere hyppig vannlating

Narkotika brukes til å kontrollere hyppig vannlating


Visse forhold som forårsaker hyppig vannlating kan noen ganger bli behandlet av reseptbelagte medisiner. Overaktiv blære (OAB) er en tilstand som rammer én av seks voksne, ifølge Allergan Pharmaceuticals. Mens ofte tenkt på som en tilstand som bare rammer eldre mennesker, kan OAB skje i alle aldre og er svært treatable.

Årsak

Å måtte gå på do er ofte et vanlig tegn på en urinveisinfeksjon (UVI). Men graviditet, diabetes, noen medisiner, prostataproblemer og mange andre medisinske tilstander kan også forårsake akutt vannlating. Din individuelle situasjon bør vurderes av legen din for å fastslå den eksakte årsaken.

Når du har en diagnose av en bestemt urin tilstand, for eksempel Overaktiv blære, kan det hende at helsepersonell kunne foreskrive medisin som vil bidra til å forsinke eller stoppe hyppig vannlating.

Diagnose

Diagnostisering årsaken til hyppig vannlating inkluderer en fullstendig medisinsk historie og utelukker andre fysiske problemer som kan føre til en overaktiv blære eller påtrengende vannlating.

Testing innebærer vanligvis urinanalyse for å se om det er bakterier tilstede, et tegn på infeksjon. Glukose i urinen kan tyde på diabetes. En urinprøve kan også vise blod i urinen, en indikasjon på nyresykdom eller andre tegn på infeksjon som kan føre til hyppig vannlating, ifølge Mayo Clinic.
Mer involvert testing inkluderer ultralyd, scopes som ser inne i blæren og urinveiene og tester som viser blærefunksjon, volum og trykk.

Medisiner for hyppig vannlating

Legemidler som bidrar til å kontrollere behovet for å urinere ofte arbeider med muskel av blæren. De hyppigst foreskrevne medisiner er for overaktiv blære inkluderer Detrol LA, oxybutynin (Ditropan), solifenacin (Vesicare) darifenacin (Enablex), Oxytrol, trospium (Sanctura XR) og Tofranil.

Side Effects

Tørr munn og forstoppelse er de to hyppigste klagene forbundet med å ta medisiner for hyppig vannlating. Ved hjelp av den forlengede frigivelse (ER) versjon av stoffet kan noen ganger hjelpe unngå eller redusere virkningene. Noen ganger suger på et stykke av sukkerfrie drops kan bidra til å ta bort tørr munn følelse.

Betraktninger

I tillegg til medisiner, kan unngå overflødig koffein (spesielt kaffe), alkohol, brus og high-sure drikker som tomatjuice og appelsinjuice bidra til å redusere trangen til å urinere ofte.

Grunner til hyppig vannlating hos barn

Grunner til hyppig vannlating hos barn


Barn som arbeider med pottetrening kan urinere så ofte som en gang i timen, men for de fleste barn bruker badet mer enn en gang annenhver time kan indikere et problem. Det finnes flere vanlige og behandles problemer som fører et barn å må tisse oftere enn normalt. Rådfør deg med barnelege hvis du er bekymret for barnet ditt opplever kanskje en av disse problemene.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner, eller UVI, er vanlig hos barn. Om lag 8 prosent av jentene og 1 til 2 prosent av guttene vil ha en i en alder av 5. En UTI er forårsaket av bakterier i urinveiene, som inkluderer blæren. Hos spedbarn og småbarn, kan symptomene være feber eller oppkast. Et barn som er førskole-alder eller eldre og har en UTI kan føle at hun trenger å urinere ofte. Hun kan bruke badet ofte, men vil trolig bare produsere en liten mengde. Hun kan også klage over brenning når hun går på do, sengevætere om natten eller har feber. Du kan bidra til å forhindre en UTI ved å lære barn hvordan du skal rense seg selv etter bruk av badet. En lege kan forskrive antibiotika som vanligvis vil rydde opp infeksjonen i to til tre dager.

Type 1 Diabetes

Ca 13.000 barn er diagnostisert med type 1 diabetes hvert år. Denne sykdommen forekommer når bukspyttkjertelen slutter å gjøre insulin, som er et hormon som hjelper legemet bryte ned glukose i blodet. Barn som utvikler type 1 diabetes kan urinere ofte, gå ned i vekt, begynne å tisse i sengen eller være unormalt trøtt eller tørst. Det finnes ingen kur for diabetes, men det kan kontrolleres med et sunt kosthold som ikke er for høy i sukker. Barn må også sjekke blodsukkeret et par ganger om dagen ved å kjøre en dråpe blod gjennom en liten maskin, og må få insulin injeksjoner ofte. I tett samarbeid med barnets lege er også svært viktig å håndtere sykdommen.

Blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse oppstår når vedlegget blir betent. Det forekommer oftest hos barn i alderen 11 og 20, og er ikke veldig vanlig hos små barn. Symptomer inkluderer alvorlig mage smerter, kvalme, feber, diaré og hyppig vannlating. De mest sannsynlige symptomene for barn under to år har oppkast og en hoven mage. Blindtarmbetennelse er svært alvorlig. Hvis vedlegget ikke er kirurgisk fjernet innen 24 til 72 timer med symptomer starter, kan det sprekke og spre smitte i hele kroppen, men barnet skal komme seg helt etter at tillegget er fjernet.

Overaktiv blære

Overaktiv blære er en slags paraplybegrep for en rekke problemer som forårsaker hyppig vannlating. Et barn kan ha blæren muskler som ikke har fullt utviklet og har spasmer, forårsaker behovet for å urinere ofte. Hun kan også bli stresset eller engstelig om noe; for eksempel starten av et nytt skoleår eller slåss mellom hennes foreldre. Hun kan også være allergisk mot noe i hennes diett, eller være forbruker koffein. Mange barn med en overaktiv blære vil vokse problemet etter alder 5. Hvis ikke, kan en lege foreskrive medisiner eller øvelser barnet kan gjøre for å styrke blæren muskler.

Hyppig vannlating & Leg Pain

Hyppig vannlating & Leg Pain


Hyppig vannlating og smerter kan være symptomer på en alvorlig medisinsk tilstand. Hvis du opplever disse symptomene, bør du kontakte lege for riktig diagnose og behandling.

Akutt bakteriell prostatitt

Akutt bakteriell prostatitt er en tilstand som kan være forårsaket av en seksuelt overført sykdom, skade på prostata under operasjonen, eller fra et kateter plassert i blæren (som kan innføre bakterier inn i prostata). Denne tilstanden kan føre til smerter i beinet og genital området, smertefull og hyppig vannlating, feber og ryggsmerter. Antibiotika og smertestillende medikamenter er vanligvis brukes til å behandle denne tilstanden.

HIV Myelopati

HIV myelopati er en tilstand som ikke er ofte diagnostisert blant de som har HIV. Symptomene på HIV myelopati er hyppig vannlating, prikking, muskelkramper og smerter i bena. Denne tilstanden oppstår i de senere stadier av HIV-infeksjon, og det er ingen kjent behandling for den.

Type 2 Diabetes

Type 2 diabetes er en tilstand som utvikler seg over tid. Symptomene på type 2 diabetes er hyppig vannlating, smerter, tåkesyn, blir treg til å helbrede, økt tørste og tørr munn. Det er viktig å oppsøke lege for å utvikle en plan for å kontrollere blodsukkeret og symptomene på type 2 diabetes.

Nyre infeksjon

En nyre infeksjon kan føre til smerter i rygg og sider, smerter som stråler til beinet, hyppig vannlating, smertefull vannlating, kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand som krever et antibiotikum for å kvitte kroppen av infeksjonen.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon, eller UTI, er en tilstand som kan føre til at du føler deg syk. Andre symptomer på en UTI er smerter ved vannlating, hyppig vannlating, muskelsmerter, og skyet urin. En UTI er vanligvis behandles med antibiotika og det er best å unngå alkohol, koffein og krydret mat under behandlingen.

Hva er behandlingen for Polyp i blæren og hyppig vannlating?

Blære polypper er utvekster på veggene i blæren. De kan være kreft, men er ofte godartet. I mange tilfeller, er det ingen symptomer fordi polypper er små. Til tider kan de forårsake blod i urinen og smertefull eller hyppig vannlating. Behandlingen avhenger av typen av polypper, og de problemer som er forbundet med dem.

Risikofaktorer og symptomer

Årsakene er ukjent, men noen risikofaktorer kan omfatte røyking, eksponering for industrielle kjemikalier og slektshistorie. De har vært knyttet til en parasittinfeksjon (schistosomiasis) vanlig i utviklingsland.

Blære omskolering

Blære omskolering er prosessen med å øke intervallene mellom bad bruk over 12 uker, og starter med et overkommelig tid, for eksempel hvert 30. minutt. Det er viktig, når du bruker denne metoden, for å være metodisk om de gangene du urinere. For eksempel, gjør det et poeng å gå på toppen av timen, om du føler behov eller ikke, så oppgradere til hver og en halv time, gradvis legge tid. Dette vil tillate deg å administrere tømmingsrefleksen og øke volumet du kan tåle.

Diet Modification

Unngå visse matvarer kan hjelpe til med å behandle hyppig vannlating. Koffein, kullsyreholdige drikker, tomatbaserte produkter, sjokolade og krydret mat kan irritere blæren fôr.

Væskeinntak

Overvåking væskeinntaket er viktig i behandlingen. Drikk nok til å hindre forstoppelse, men unngå væske før sengetid for å hindre nighttime urinering.

Kirurgiske alternativer

I tilfeller hvor polypper er fast bestemt på å være kreft eller smerte og blødning må stoppes, kirurgiske alternativer er tilgjengelige. En type kirurgi for å fjerne polypper kalles transurethral reseksjon. Bruken av en cystoscope tillater kirurgen å gå inn i blæren og biopsi eller fjerne polypper. Hvis ondartede, stråling og kjemoterapi kan være nødvendig.

Grunner for hyppig vannlating

Hyppig vannlating eller følelsen av hyppige urin haster er en tilstand som kan bety flere underliggende årsaker. Avhengig av årsaken, kan hyppig vannlating være et midlertidig problem, eller det kan være en konstant problem som kan være vanskelig å overvinne. Hyppig vannlating kan være en begrensende og frustrerende tilstand, siden det hindrer deg fra å ta del i langvarig aktiviteter vekk fra et bad, med mindre du er villig til å risikere ekstremt ubehag.

Urininkontinens

Urininkontinens er manglende evne til å kontrollere blæren, noe som fører til utilsiktet urinlekkasje. Inkontinens er mest vanlig hos eldre, men det kan også forekomme hos yngre voksne. Det finnes flere forskjellige typer inkontinens: stressinkontinens er lekkasje som oppstår når en plutselig belastning er plassert på kroppen, så som nysing, hosting, eller å løfte en stor mengde vekt; urgeinkontinens er når en plutselig presserende behov for å urinere årsaker lekkasje; og funksjonell inkontinens er lekkasje som skjer fordi du er fysisk ute av stand til å gjøre det til badet i tide til å urinere.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (UVI) er når blæren og urinveiene bli infisert med bakterier, oftest fra avføring få innsyn i urinveiene gjennom urinrøret. Infeksjonen fører til at blæren til å bli opphisset, forårsaker blæren for å innsnevre, noe som fører til hyppig vannlating. Ofte å gå på do i løpet av natten eller opplever smertefull vannlating er også sannsynlig med en UTI. UVI forekommer oftere hos kvinner enn menn.

Forstørret eller infisert prostata

I menn, forhold som kan føre til hyppig vannlating er forstørret prostata og prostata infeksjoner. Når prostata blir forstørret eller infisert med bakterier, det setter press på blæren som er i nærheten, noe som reduserer volumet som blæren kan holde, og skape en følelse av urin haster. Kirurgi for forstørret prostata kan noen ganger lindre problemet, og prostata infeksjoner kan bli ryddet opp med medisinering.

Atrofi

Når musklene rundt blæren, urinrøret bekkenbunn og svekkes, eller sphincter av blæren svekkes, vil behovet for å urinere sannsynligvis øke. Muskler har en tendens til å bli svakere over tid når de ikke brukes, og i alderdommen, begynner kroppen å kaste bort, eller atrofi, naturligvis. Gjøre øvelser for å styrke musklene i bekkenbunnen kan redusere behovet for å urinere.

Andre årsaker

Hyppig vannlating kan være forårsaket av mange andre årsaker. Diabetes kan føre til hyppig vannlating, ettersom ekstra blod sukkeret i urinen trekker mer væsken inn i blæren. Nyresykdommer og hjertesykdommer kan også føre til hyppig vannlating, da de kan føre til opphoping fluid i kroppen. Visse medisiner, for eksempel diuretika, kan også føre til hyppig vannlating.

Medisiner som forårsaker hyppig vannlating

Medisiner som forårsaker hyppig vannlating


Hyppig vannlating betyr tisser oftere enn normalt. Hvis en person legger merke til at deres urinmengde eller trang til å gå har økt etter behandlingsstart på en ny medisin, kan årsaken til hyppig vannlating være at stoffet. Informer legen om eventuelle endringer, og være klar over noen av de stoffene som forårsaker denne bivirkningen, samt formålet med disse stoffene. Det finnes flere typer medisiner som kan forårsake hyppig vannlating.

Lyrica

Lyrica er et stoff som kan føre til hyppig vannlating. Dette er en vanlig bivirkning av Lyrica, som brukes til behandling av fibromyalgi smerte, blant andre forhold.

Tiazider

Tiazider finnes også medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. De er diuretika, eller vanndrivende medisiner, som noen ganger brukes til å behandle høyt blodtrykk. Disse stoffene virker ved å stoppe vann, natrium og kalium fra reabsorbing inn i kroppen.

Kaliumsparende diuretika

Kaliumsparende diuretika også skape mer urin utgang. Noen ganger brukes sammen med tiazider, vil kaliumsparende diuretika ikke hemme kaliumnivået i kroppen. Kaliumsparende diuretika vil imidlertid fortsatt hindre vann og salt fra reabsorbing inn i legemet, og de er milde diuretika. Kaliumsparende diuretika kan også brukes sammen med loop-diuretika.

Loop Diuretika

Loop-diuretika er sterke medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. De arbeider raskt og således kan anvendes i en nødssituasjon for å frigjøre fluid, slik som væske som samler seg på lungene. Hvis en pasient ikke kan bruke tiazider og ikke har fungerende nyrer, kan loop-diuretika foreskrives i stedet. Loop-diuretika kan også føre til at kroppen til å være for lav i kalium.

Osmotiske Diuretika

Osmotiske diuretika er ikke ofte brukt. Når de er foreskrevet, men osmotiske diuretika bidra til å stoppe legemet fra reabsorbing salt og vann, og kan forårsake hyppige bad turer. Osmotiske diuretika også bidra til å kontrollere hvordan urin beveger seg gjennom nyrene etter en skade eller operasjon.

Karboanhydrasehemmere

Karboanhydrasehemmere, for eksempel acetazolamid, er medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. Karboanhydrasehemmer bare fungere for en minimal tidsperiode. Disse medikamentene stoppe enzymet karbonsyreanhydrase fra å forandre bikarbonat-ion i blodet. De hjelper behandle væskeretensjon, hjertesvikt, epilepsi, premenstruelle spenninger, pre-eclamptic toxemia, og noen glaukom.

Andre medisiner og interaksjoner

Det finnes flere medisiner som forårsaker hyppig vannlating. Ulike medikamenter kan føre til ulike effekter i forskjellige mennesker, men hyppig vannlating er en potensiell bivirkning til enkelte legemidler. Noen andre medisiner som forårsaker hyppig vannlating inkluderer metoklopramid, estazolam og baklofen.

Noen legemiddelinteraksjoner kan føre til hyppig vannlating. En legemiddelinteraksjon oppstår når to stoffene, til sammen produsere en effekt som verken årsaker når det tas alene.

Behandlinger for hyppig vannlating

Ifølge MedicineNet.com, en i 11 voksne opplever hyppig vannlating, en pinlig tilstand forårsaket av ufrivillige sammentrekninger i blæren. Hyppig vannlating gjør det vanskelig for folk å gå til aktiviteter eller arrangementer i frykt et bad kanskje ikke tilgjengelige. Flere behandlinger og terapier kan redusere eller eliminere hyppig vannlating, inkludert bekken omskolering metoder, medisiner og i alvorlige tilfeller, kirurgi.

Bekken Muscle Rehabilitering

Hyppig vannlating er behandlet gjennom bekken muskel rehabilitering, noe som reduserer det haster å urinere ved å styrke bekkenmuskulaturen. Styrking bekken musklene minsker også utilsiktet lekkasje. Ifølge MedicineNet.com, kegel øvelser, biofeedback og bekkenbunnen elektrisk stimulering er metoder som brukes i bekken muskel rehabilitering. Disse metodene gjør det lettere å forlenge tiden mellom urinering ved å lære kvinner og menn hvordan å kontrollere bekkenmusklene. Kvinner kan også bruke en annen metode som kalles vaginal vekttrening, der små vekter blir holdt inne i skjeden for å øke vaginal styrke.

Diett

Endring av kosthold kan også redusere hyppig vannlating. Ifølge Mayo Clinic, spise et fiberrikt kosthold reduserer forstoppelse, som vanligvis er forbundet med blæreproblemer. Fiber regulerer fordøyelsessystemet, forebygge forstoppelse og underliggende blæreproblemer.

En lege kan også anbefale å unngå koffein drikke, som bidrar til hyppig vannlating. Overvektige personer bør prøve å opprettholde en sunn vekt, siden overvekt gjør hyppig vannlating verre.

Gjør Regelmessig Toalett Trips

Planlegge turer på do styrker også blæren. For å gjøre dette, urinere hver to til tre timer i stedet for når vannlating er presserende. Dette tillater at blæren til å tilpasse seg en normal arbeidsdag og dermed redusere hyppig vannlating episoder.

Bruk medisiner

Ifølge ConsumerReports.org, medisiner bidra til å behandle alvorlige episoder av hyppig vannlating. Oxybutynin hindrer hyppig vannlating ved å slappe av lukkemuskelen, mens tolterodin behandler hyppige vannlating, trang til å urinere og utilsiktet lekkasje. Darifenacin hjelper også hindre hyppig vannlating.

Medisinske prosedyrer

Medisinske prosedyrer, inkludert botox injeksjoner og noen operasjoner, kan korrigere alvorlig urinering frekvens. Botox-injeksjoner redusere hyppig vannlating ved lammende vevet rundt blæren. Sakral nervestimulering, en type impuls behandling, reduserer vannlating haster ved å stimulere de sakrale nerver mellom ryggmargen og blæren. Den siste typen medisinsk behandling, styrking cystoplasty, øker kirurgisk størrelsen på blæren, slik at det å få plass til mer avfall. Denne operasjonen er kun ment for personer med alvorlig vannlating haster som ikke responderer på annen behandling.

Slik hindrer hyppig vannlating

Slik hindrer hyppig vannlating


Hyppig vannlating er et vanlig symptom på mer alvorlige helsemessige forhold, inkludert blære infeksjon, urinveisinfeksjon, bekken inflammatoriske sykdommer og veneriske sykdommer, som alle kan føre til komplikasjoner og bør diagnostiseres og behandles tidlig av profesjonelle medisinsk helsepersonell. Imidlertid kan hyppig vannlating påvirke friske individer også. Denne artikkelen gir informasjon om hvordan å stoppe hyppig vannlating for generelt friske mennesker ved å forbedre kvaliteten på væske forbruk, beroligende en overaktiv blære med urter og frukt, og å styrke bekkenmuskulaturen med trening.

Bruksanvisning

Stopp Hyppig vannlating Naturligvis

Fjern all koffein fra kostholdet ditt. Slutte å drikke grønn te, svart te, kaffe og brus som inneholder koffein. Koffein er en kraftig vanndrivende som suger væske ut av cellene og direkte stimulerer vannlating. Uten koffein, vil du ikke føle deg så dehydrert og det samlede væskeinntak vil avta.

Erstatt alle koffeinholdige drikker med alle naturlige frukt smoothies, fruktjuice, urtete eller hele frukter. Kroppen kan bruke fukt og væske fra frukt og naturlige kilder mer effektivt enn det kan trykke vann og produsert drikker, fordi naturlige kilder til fuktighet generelt har mer biotilgjengelige molekyl størrelser (mindre og lettere å absorbere) og inneholder bedre elektrolytt og nærings profiler. Prøv å spise en mandarin orange heller enn å gå for at brus når du er tørst.

Drikk tranebærjuice og ta tranebærekstrakt å tone og rense urinveiene og bidra til å rydde opp mindre betennelse. En overvekst av bakterier i urinveiene kan ikke forårsake sykdom, men kan stimulere blæren å overreagere. Tranebær er en kraftig naturlig rensemiddel for den menneskelige blære og bekkenorganer, inkludert reproduktive organer, som kan bli forbedret din hyppig vannlating.

Legg kjerringrokk ekstrakt til kosthold. Horsetail er en naturlig blære tonic, og å ta denne urten vil forbedre den generelle helsen til urinveiene.

Do Kegels. Kegel øvelser utføres ved å klemme baken og lavere bekkenmusklene sammen så stramt som mulig i minst 10 sekunder, frigjøre og deretter klemme igjen. Den enkleste måten å starte er å bevisst stoppe vannlating midtstrøms, telle til 10, deretter gjenoppta urin flyt. Du kan også praktisere denne øvelsen utenfor badet, eller hvor som helst og når som helst du vil, så lenge du vil, for å styrke bekkenmuskulaturen og øke kontroll over vannlating.

Hint

 • Hvis du er gravid, er hyppig vannlating vanskelig å stoppe på grunn av trykket i livmoren din er å øve på blæren. Viserne i denne artikkelen vil hjelpe, spesielt Kegel-øvelser.
 • Denne artikkelen er ikke ment å være medisinsk råd som diagnoser, hindrer eller behandler eventuelle medisinske tilstander og sykdommer. Se etter tegn på sykdom, og ta kontakt med lege og medisinsk omsorg leverandøren.

Alternative behandlinger for hyppig vannlating

Hyppig vannlating kan være utløst av en underliggende medisinsk problem, ifølge Mayo Clinic. Urinveisinfeksjon, bivirkninger fra medisiner, og svekkelsen av blære, urinrør og bekkenbunnsmuskulaturen kan bidra til behovet for å urinere oftere. Diabetes er også en vanlig årsak til hyppig vannlating. Når legen har utelukket alvorlige underliggende medisinske problemer, kan alternative behandlinger hjelpe, ifølge Mayo Clinic.

Biofeedback Therapies

Under biofeedback terapi, fokuserer terapeuten på å hjelpe pasienten å bli mer bevisst på urinveisområdet. Dette oppnås ved å lære bekkenbunnstrening. Kegels er en vanlig øvelse terapeuter bruker å hjelpe pasientene å styrke området rundt urinrøret. Dette kan redusere trykket og trang til å urinere, ifølge Mayo Clinic.

Double ugyldig

En annen årsak til hyppig vannlating er blæren ikke tømmes helt under bad pauser (selv om pasientens hjerne sier det er tomt). Double vannlating er en terapi der pasienten urinerer en gang noen minutter etter den første bad besøk. Fordi den ekstra urin elimineres, pasienter opplever en nedgang i bad besøk, ifølge Mayo Clinic.

Søvnforstyrrelser

Hyppig vannlating i løpet av de sovende timer kan ha en underliggende årsak, ifølge Mayo Clinic. Medisinske tilstander som kan forårsake natte vannlating inkluderer søvnapné (når pusten stopper med jevne mellomrom) eller perifere ødemer (opphopning av væske rundt føttene). Personer med perifer ederma kan kvitte seg med hyppig vannlating ved å bo av sine føtter mer i løpet av dagen.

Drikker for å unngå

Kaffe og andre drikker som inneholder koffein kan øke behovet for å urinere, ifølge National Institutes of Health. Også, for å hindre nattlige problemer, som kan være forstyrrende for søvn, unngå å drikke væske før sengetid.

Når skal ringe en lege

Hvis du har ryggen eller siden smerte, eller feber, må du kontakte legen din med en gang. En økning i tørst eller plutselig vekttap kan også indikere en underliggende medisinsk problem som trenger oppmerksomhet, ifølge National Institutes of Health.

Urter for hyppig vannlating

Det er ingen numerisk terskel for å avgjøre når antall ganger en person trenger for å urinere blir for stor. The National Institutes of Health definerer hyppig vannlating som "behovet for å urinere mer enn vanlig." Det er ofte ledsaget av en trang til å urinere og muligens smerte. Herbal behandlinger kan være en effektiv behandling i hyppig vannlating.

Herbal Behandling for hyppig vannlating

Mange av de urte-behandlinger forbundet med hyppig vannlating er kinesisk opprinnelse. Naturalbladder.com touts en blanding av alpinia oxyphylla, Cornus officinalis, Schisandra chinensis, Panax ginseng, Valeriana officianalis og Passiflora inkarnert. Nettstedet sa stoffene arbeide individuelt eller som en blanding.

Andre urte behandlinger for hyppig vannlating behandle potensielle blære infeksjoner. En av de viktigste symptomene på blæren infeksjoner er hyppig vannlating. "Resept for Nutritional Healing" av Phyllis Balch anbefaler kolloidalt sølv og hvitløk som urte kosttilskudd for behandling av hyppig vannlating forårsaket av en blære infeksjon. Balch anbefaler også å bruke diuretika å rense systemet. Diuretika fremme utslipp av fluider fra kroppen. Behandlingen er ment å redusere det presserende behov for å urinere ved å redusere væsken i vevet. Vanndrivende urter omfatter bjørk og løvetann blader. Begge er vanligvis utlevert som en te.

Herbwisdom.com touts urten UVA Ursi for blære og urinveisproblemer. UVA Ursi er vanndrivende og antiseptisk. Den aktive ingrediensen i UVA Ursi er glukosid arbutin, som føres fra kroppen i urinen. Det fremmer tømme fluider fra kroppen, mens drepe bakterier i prosessen. UVA Ursi er også brukt ved behandling av diaré, gonoré, forkjølelsessår og andre infeksjoner.

Mais silke er også brukt ved behandling av hyppig urinering. Ifølge Natural-pregnancy-mentor.com, er mais silke ikke bare brukes til å behandle hyppig vannlating, men også blære infeksjoner. Corn silke er høstet fra mais anlegget like før pollinering. Den kan brukes frisk eller tørket som en urte supplement.

Cranberry supplement eller juice er også ofte brukt for å forebygge eller behandle urinveisproblemer, inkludert infeksjoner som kan føre til hyppig vannlating. Ifølge Herbs2000.com, acidifies tranebær urinen, redusere sannsynligheten for bakterievekst. På grunn av at surheten arbeider seg gjennom hele urinveiene det kan behandle infeksjoner gjennom hele tarmkanalen. Cranberry kan brukes på en daglig basis i lange tidsperioder og er betraktet som nyttige i å forebygge urinveisproblemer.

Slik Cure Hyppig vannlating

Alle som noen gang har opplevd hyppig vannlating vet hvor frustrerende det kan være. Men hva betyr det når du trenger å bruke toalettet så ofte? Ifølge leger, er hyppig vannlating oftest et tegn på en mer alvorlig tilstand. Noen vanlige forhold knyttet til hyppig vannlating inkluderer urinveisinfeksjoner og urinveisinfeksjoner. Generelt sett, hyppig vannlating kan kureres ved hjelp av en av de mange "hjemme" behandlingsmetoder.

Bruksanvisning

eliminere noen koffeinholdige kaffe, te eller brus fra kostholdet ditt. Koffein irriterer prostata (hos menn) og forårsaker urinveiene til å jobbe hardere. Vurdere å bytte til koffeinfri kaffe og erstatte grønn te og svart te med en te som kamille. Hvis du er en ivrig cola drikker, bytte til en koffein-fri versjon.

Kjøp et par naturlige kosttilskudd som lindrer hyppig vannlating. Noen kosttilskudd effektive i å lindre hyppig vannlating inneholder sink, nitrogenoksid, og kjerringrokk ekstrakt. Ta disse blære-kontrollerende kosttilskudd som anvist inntil hyppig vannlating problemet er kurert.

Drikk tranebærjuice. Tranebærjuice er effektive i å fremme en sunn urinveiene. Hvis hyppig vannlating skyldes en urinveisinfeksjon, kan tranebærjuice brukes til å drepe bakterier som forårsaker infeksjonen. Du har også muligheten til å ta konsentrert tranebær kapsler, som du finner på de fleste vitamin butikker. For de beste resultatene drikke 2-3 glass tranebærjuice daglig eller ta 3-4 tranebær kapsler.

Utfør kegel øvelser for å bidra til å fremme et sunt urinveiene. For å utføre Kegel øvelser, lå på gulvet og stramme opp lyskemuskulaturen som du ville gjort hvis du prøvde å stoppe urinstrømmen, hold i 10 sekunder og slipp. For de beste resultatene gjenta denne prosessen 3 til 4 ganger daglig. Kegels lindre hyppig vannlating ved å øke styrken i musklene som holder i urinen.

Planlegge en avtale med en lege hvis hyppig vannlating fortsetter. En lege vil kunne avgjøre om hyppig vannlating er et resultat av en mer alvorlig tilstand som kan kreve øyeblikkelig legehjelp. Du kan også vurdere å planlegge en avtale med en kostholdsekspert. En kostholdsekspert vil analysere din diett og anbefale konkrete endringer som kan gjøres for å bidra til å eliminere din hyppig vannlating problem.

Kvinners helse & Hjem Cures for hyppig vannlating

Kvinners helse & Hjem Cures for hyppig vannlating


Det påvirker søvnen din, din dag på jobben, og til og med aktiviteter med familie og venner. Kvinner som lider av hyppig vannlating kjenner konstant behov for å gå er en ekte ulempe. Hyppig vannlating hos kvinner som er forårsaket av en rekke faktorer, som strekker seg fra diabetes til graviditet i et nytt medikament. Arbeid med legen din for å komme til roten av problemet med å finne en sann kur. I mellomtiden er det en rekke metoder for å prøve hjemme for å styre strømningen.

Watch Your Diet

Unngå mat og drikke som har en tendens til å irritere blæren eller fungere som et vanndrivende. Dette inkluderer alkohol, koffein, kullsyreholdige drikker, kunstige søtningsmidler, krydret mat, sjokolade eller tomat-baserte produkter. Forstoppelse forverrer symptomene på en overaktiv blære, så spise en diett høy i fiber for å forhindre forstoppelse. Gode ​​kilder til fiber er hvetekli, nøtter og grønnsaker.

Øv Kegel øvelser

Praksis Kegel øvelser flere ganger om dagen, hver dag. Dette bidrar til å styrke musklene rundt blæren og urinrøret. Sterkere muskler bedre blærekontroll og redusere hyppigheten og trang til å urinere. Neste gang du tisser, betaler nær oppmerksomhet til muskelen som brukes til å stoppe flyten. Det er den eneste muskelen presset i å praktisere kegel øvelser. Hold muskelen i flere sekunder hver repetisjon. Har 10 reps per sett.

Train Your Blære

Trene blæren til å holde for stadig lengre perioder av gangen. I løpet av 12 uker, øke intervallene mellom å bruke badet. Dette er en måte å omskolere blæren. Ikke hold så lenge at du blir ubehagelig, da dette fører til urinveisinfeksjoner. Økningen i tid er gradvis. Det kan være lurt å ha en diskusjon med legen din om foreslåtte intervaller for din personlige situasjon.

Monitor Fluids

Overvåke mengden av væske du drikker. Hvis du finner ut at hyppig vannlating er å holde deg våken om natten, begrense mengden du drikker før sengetid. Ikke bli for restriktiv med væsker. Hvis du ikke drikker nok, risikerer du av en urinveisinfeksjon, eller forstoppelse.

Hva er behandlingen for Smertefull og hyppig vannlating?

Smertefull og hyppig vannlating kan være et tegn på at du har en urinveisinfeksjon (UVI), nyrestein eller en seksuelt overførbar infeksjon (SOI). Mens det er at-home rettsmidler for en UTI, SOI og nyrestein krever legehjelp. Hvis tilstanden forverres etter å ha prøvd UTI hjem rettsmidler, gå til lege så raskt som mulig for å finne ut hvorfor du opplever ubehag og smerte og for å få riktig behandling.

Urinveisinfeksjon

UVI, også kjent som blære infeksjoner, er forårsaket av gastrointestinale bakterier inn i urinveiene. Ifølge Mayo Clinic, kvinner er utsatt for blære infeksjoner på grunn av urinrøret nærhet til anus. Ifølge redaktørene av "Prevention Magazine," tranebær er en populær hjemme rette for blære infeksjoner. Tranebærjuice blokkerer bakterier fra å feste til cellene i urinveiene, noe som gjør at kroppen kan raskt kvitte deg med bakterier. Drikk 8 oz. av tranebærjuice hver fjerde time inntil symptomene avtar. Hvis symptomene vedvarer eller forverres, gå til lege for antibiotikabehandling.

Nyrestein

Ifølge Mayo Clinic, nyrene fjerne mineraler ved å skape urin og noen ganger de mineraler utvikle seg til harde avleiringer. Disse forekomstene vokse seg større over tid og kan være smertefullt når du passerer gjennom urinveiene. Den beste behandling for nyrestein er å drikke 2 til 3 qt. vann og holde seg fysisk aktiv for å hjelpe passere steinene. Du kan også ta ibuprofen eller Tylenol å lindre smerten forbundet med en stein bestått. Hvis steinene er for store til å passere gjennom urinveiene, kan legen bruke ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy å bryte ned steinene. Denne behandlingen innebærer å sende sjokkbølger til nyrestein, forårsaker dem til å bryte fra hverandre og passerer gjennom. Før sjokkbehandling, ta deg en beroligende på grunn av smertene fra terapi.

Seksuelt overførbare infeksjoner

Klamydia og gonoré er to vanligste seksuelt overførbare infeksjoner som forårsaker smertefull og hyppig vannlating. Andre symptomer på gonoré inkluderer gulgrønn eller tydelig utflod. Legen din vil forskrive antibiotika Ciprofloxacin, og hvis du er gravid eller under 18 år, vil han administrere en injeksjon av Ceftriaxone. Hvis gitt piller, bør du avslutte din resept deretter få testet på nytt for å garantere at infeksjonen er borte. Underrette alle seksualpartnere din STI slik at de kan få testet og behandlet.

Hvordan Unn Hyppig vannlating med urtete

Hvordan Unn Hyppig vannlating med urtete


Hyppig vannlating manifesterer seg som et symptom på et større helseproblem. Dette symptomet vises under svangerskapet; som følge av en blære, nyre, urinveisinfeksjon eller gjær; eller som kroppen naturlig aldre. Noen urter kan redusere frekvensen som du føler trang til å avlaste deg selv eller smerte knyttet til en infeksjon. Te imidlertid ofte øke hyppigheten av vannlating så bruk dem som instruert og sparsomt for å unngå å forverre den opprinnelige problemet. Marshmallow root hjelper kur uretritt (betennelse i uretha eller problemer med vannlating) og hjelper skylle ut nyrestein.

Bruksanvisning

•  Forbered en urte te blanding som inkluderer marshmallow root. Å lage din egen marshmallow rot te, plasser 25 g (ca. 1 oz.) Av roten til en liter (33,8 oz.) Vann. TeaBenefits.com anbefaler kokende blandingen og la det småkoke i syv til ti minutter.

Drikk marshmallow te hele dagen, opp til ca en liter (4 kopper) for maksimalt utbytte.

Fortsett å drikke marshmallow te i flere dager i strekk til du merker en forbedring av symptomene dine. Når du får blæren tilbake under kontroll, trenger du ikke å drikke det hver dag, men mer så når du merker symptomer retur. Supplere fordelene med marshmallow te med å drikke rikelig med væske og fruktjuicer, for eksempel blåbær og tranebær, mens du drikker mer vann og andre koffeinholdige drikker.

Tips og advarsler

 • WebMD anbefaler å se på væskeinntaket samt unngå koffeinholdige drikker som te og kaffe. De advarer også mot sitronsyre i væsker, da dette kan føre til hyppig vannlating.
 • Sjekk med legen din for å finne de underliggende medisinske årsaker til din hyppig vannlating. Basert på legens diagnose, vil du kanskje vurdere å ta ulike typer urter eller se nærmere på ulike behandlinger.
 • Prøv å gjøre Kegel øvelser, som vil bidra til å styrke bekkenbunnen og redusere frekvensen som du føler at du trenger å urinere. Du kan finne din kegel muskelen ved å prøve å stoppe urinstrømmen midtstrøms (ikke gjør dette for ofte, eller du vil svekke musklene). MayoClinic.com anbefaler å gjøre tre sett med 10 repetisjoner daglig av Kegel øvelser for å øke det samlede bekken styrke (samtidig redusere urininkontinens).
 • Ikke start med nye urter regelmessig uten å sjekke med legen din først. Noen urter motvirke effekten av medisiner som antidepressiva og p-piller.
 • Ikke ta urter hvis du er gravid. Noen urter kan føre til store problemer for svangerskapet eller direkte påvirke helsen til det ufødte barnet.
 • Ikke bruk urter som en måte å unngå å søke legehjelp. Urinveisinfeksjoner kan føre til alvorlig skade på urinveiene, inkludert dine nyrer og blæren, hvis venstre ubehandlet.

Medisinering for hyppig vannlating

Medisinering for hyppig vannlating


Urineringsfrekvens er en av de viktigste symptomer på en overaktiv blære. Medisiner kan være foreskrevet for å behandle hyppig vannlating og andre symptomer på en overaktiv blære.

Symptomer

Symptomer på en overaktiv blære inkluderer behovet for å urinere mer enn åtte ganger i løpet av en 24-timers periode, behovet for å urinere mer enn to ganger i løpet av natten, og den plutselige behovet for å urinere sammen med urininkontinens.

Årsaker til hyppig vannlating

Urin frekvens ofte forekommer som et resultat av ufrivillige blærekontraksjoner. Det kan også oppstå som følge av betente urinveis vev, blære misdannelser og urinveisinfeksjoner.

Blære Relaxers

Medisiner som Detrol, Ditropan, Oxytrol, Sanctura, Vesicare og Enablex kan være foreskrevet for å hjelpe slappe av blæren og redusere tilfeller av ufrivillig blærekontraksjoner.

Botox-injeksjoner

Botox-injeksjoner kan også brukes til å lamme blæren muskler for omtrent seks måneder av gangen for å redusere hyppig vannlating. Botox-injeksjoner er bare et alternativ for alvorlig blære inkontinens og kan faktisk føre til at symptomene forverrer seg.

Andre behandlingsalternativer

En lege kan anbefale andre behandlingsalternativer som blæretrening og unngå koffein og alkohol. Kirurgi kan være nødvendig for svært alvorlige tilfeller av overaktiv blære.

Naturlig rettsmidler for hyppig vannlating

Naturlig rettsmidler for hyppig vannlating


Hvis du har et problem med hyppig vannlating, er du sannsynligvis frustrert og lei av hyppige turer på do. Hyppig vannlating kan forstyrre en persons sosiale liv. Det kan være pinlig og upraktisk i det offentlige. Opplever hyppig vannlating betyr vanligvis er det en underliggende medisinsk problem, som muligens kan ha behov for legehjelp. Hvis du velger å prøve en naturlig tilnærming i stedet, kan du finne en løsning som fungerer for deg.

Årsaker

En vanlig årsak til hyppig vannlating er en urinveisinfeksjon (UVI). UVI utvikle seg når bakteriene fester seg til åpningen av uretra og formere seg. Når dette skjer, er blæren ikke klarer å holde på urinen. Blærekatarr er en annen mulig årsak til hyppig vannlating. Blærekatarr oppstår når blæren blir betent. Andre årsaker til hyppig vannlating er diabetes, overflødig væske inntak, visse medisiner eller graviditet.

Symptomer

Symptomer på hyppig vannlating inkluderer en trang til å urinere mer enn vanlig, ubehag i blæren og en brennende følelse ved vannlating. Du kan fortsatt føler at du trenger å urinere selv etter at du har nettopp gått. Disse symptomene kan forverres i løpet av natten, når kroppen din er mer avslappet. Hyppig vannlating kan forårsake søvnforstyrrelser hos noen mennesker. Selv om menn opplever hyppig vannlating, er det mer vanlig hos kvinner, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse.

Rettsmidler

Hyppig vannlating kan ofte behandles hjemme, ved hjelp av naturlig rettsmidler. Å drikke tranebærjuice kan redusere UVI, noe som kan føre til hyppig vannlating. I følge en undersøkelse som ble gjennomført av forskere ved Harvard Medical School, kvinner som drakk 10 gram av tranebærjuice hver dag reduseres sjansen for å ha bakterier i urinen med 58 prosent. En annen naturlig rette for hyppig vannlating er vanlig yoghurt. Vanlig yoghurt inneholder Lactobacillus acidophilus, som bidrar til å hindre veksten av skadelige bakterier i blæren.

Fordeler

Det er mange fordeler med å bruke naturlig rettsmidler for hyppig vannlating. Du redusere sjansen for bivirkninger som normalt vil bli forbundet med å ta reseptbelagte medisiner. Naturlig rettsmidler er billigere enn resept eller over-the-counter medisiner. De fleste naturmidler er allerede i hjemmet, så det er ikke nødvendig å bruke ekstra penger. En annen fordel med å bruke naturlig rettsmidler for hyppig vannlating er at du kan få andre helsemessige fordeler fra å bruke dem.

Forebygging / løsning

Enkelte ting kan gjøres for å hindre hyppig vannlating. Trene blæren ved å gjøre Kegel øvelser daglig. Kegel øvelser utføres ved kontrahering bekkenbunnsmuskulaturen i 5 sekunder og deretter slappe musklene i 5 sekunder. Dette bør gjøres minst 10 ganger i en runde, og deretter gjenta hver runde 3 ganger daglig. Ved å gjøre Kegel øvelser, vil bekkenbunnsmuskulaturen styrke og redusere hyppig vannlating. Unngå å drikke for mye alkohol og koffein drikker som kaffe og brus, spesielt før leggetid.

Informasjon om urter til Stopp Hyppig vannlating

Hyppig vannlating er en tilstand som plager mange middelaldrende og eldre voksne. Avhengig av hvilken årsak bak urin tilstand og kjønn på vedkommende er det en rekke av forskjellige urter som kan brukes til å støtte sunn urinering. Alle som lider av hyppig vannlating bør også vurdere å se en ernæringsmessig orientert lege eller alternativ medisin utøveren. Alvorlige helseproblemer kan eksistere og slike symptomer bør ikke ignoreres.

Historie

Herbal rettsmidler for nesten alle forhold går tilbake tusenvis av år. Faktisk mange av de urtene som brukes for å lindre problemene knyttet til det moderne mennesket kan spores tilbake til de tidligste sivilisasjoner der de ble brukt i stor utstrekning.

Årsaker til hyppig vannlating

Hyppig vannlating for menn ofte har sine røtter i prostata. For kvinner, kan hyppig vannlating være forårsaket av fødsel og virkningen av alder som det svekker musklene involvert forårsaker hyppigere behov for å eliminere grunn av en manglende evne til å støtte en sunn blæren størrelse.

Urter for menn

Pygeum er en urt som er tenkt å bidra, men nyere forskning synes å tyde på at så Palmetto bær har en betydelig innvirkning på de underliggende faktorene som påvirker prostata helse. Kombinasjons formler ofte gjøre bruk av begge, og føre til positive resultater.

Urter for kvinner

Mange kvinner nytte av ginkgo å løse hyppige urin problemer, mens andre kan ofte finne hjelp fra kardemomme. Kardemomme er ikke så ofte brukt i Vesten som det er ansatt av ayurvedisk (indisk) utøvere.

Uva Ursi

En urt som gir hjelp til både menn og kvinner med urinveisproblemer er UVA Ursi. Denne urten er oftest forbundet med å hjelpe kvinner, men har potensial til å være av verdi for menn.

Hvordan å behandle hyppig vannlating

Hyppig vannlating er trangen til å urinere mye oftere enn normalt. Dette er ledsaget flest ganger med en brennende følelse og ubehag. Om natten er hyppig vannlating kalt nokturi, og kan være forårsaket av flere forhold, for eksempel urinveisinfeksjon (UVI), diabetes, en overaktiv blære, i både mannlige og kvinnelige, forstørret prostata kreft hos menn, og sent stadium av svangerskapet hos kvinner . Andre årsaker er bruk av diuretika (ellers kalt vanndrivende, som brukes til behandling av hypertensjon) og urininkontinens. Behandlingen er basert på alvorligheten av tilstanden.

Bruksanvisning

Behandling

omskolere blæren, over en 12-ukers periode, med gradvis avtagende turer på do for å urinere.

Øvelse bekken-området for fem-minutters intervaller, tre ganger daglig, for å styrke musklene rundt urinrøret og blæren. Disse øvelsene føre til en reduksjon av både blære symptomer og hyppig vannlating.

Endre ditt kosthold ved å unngå mat som forverrer blæren symptomer. Matvarer som kan være irriterende inkluderer alkohol, tomat-baserte produkter, krydret mat, brus, sjokolade og kunstige søtstoffer.

Monitor væskeinntak ved å drikke nok væske, for å redusere konsentrasjonen i urinen. Også avstå fra å drikke om kvelden før sengetid, for å unngå vannlating om natten.

Hvis symptomene vedvarer eller blir verre, bør du kontakte lege for å diagnostisere årsaken til hyppig vannlating.

Legen bestiller vanligvis en urinalysis for å fastslå om det er en positiv diagnose for urinveisinfeksjon (UVI). Hvis positiv, er antibiotika foreskrevet, og hvis negativ, vil andre diagnoser bli forfulgt.

Tips og advarsler

 • Livmoren legger press på blæren under graviditet og resulterer i hyppig eller haster vannlating.
 • Medisiner som diuretika, som brukes til å behandle høyt blodtrykk, skylle overflødig vann fra kroppen, forårsaker hyppig eller haster vannlating.
 • Hyppig vannlating kan være forårsaket av type 1 eller type 2 diabetes, som kroppen frigjør overflødig glukose.
 • Prostata sykdom steder trykket mot urinrøret, (rørene som transporterer den urin som skal elimineres). Dette irriterer blæren, noe som resulterer i hyppig urinering eller presserende.
 • Skadede nerver som forsyner blære kan føre til slag eller andre nevrologiske tilstander og hyppig eller haster vannlating.

Årsaker til hyppig vannlating hos barn

Det kan være frustrerende når din tidligere toalett-trent barnet begynner å ha hyppig vannlating og urin ulykker. Hyppig vannlating hos barn kan føre til inkontinens i løpet av dagen eller over natten, og kan forårsake forlegenhet og sosial tilbaketrekning i barnet ditt. Ifølge Mayo Clinic og National Center for Diabetes, Digestive og nyre sykdommer, årsaker til hyppig vannlating hos barn inkluderer livsstilsfaktorer og blære lidelser.

Slow Development

Utvikling av et barns evne til å holde urin i kan oppstå langsomt og kan føre til hyppig vannlating, særlig om natten mens hun sover.

Kapasitet

Barn har mindre blærekapasitet enn voksne gjør, og er ikke i stand til å holde så mye urin så lenge som en voksen kan.

Følelser

Hvis barnet opplever følelsesmessig stress eller angst, hyppig vannlating og urin ulykker kan forekomme, noe som og kan resultere i enda mer angst.

Vaner

Drikke en stor mengde vann, juice eller koffeinholdige brus kan føre til at barnet å produsere en overdreven mengde urin, spesielt på natta.

Infeksjoner

Hyppig vannlating kan være forårsaket av blære eller urinveisinfeksjoner. Disse typer infeksjoner er mer vanlig hos jenter som følge av spredning av vaginal bakterier til urinveiene.

Blæreforstyrrelser

Strukturelle problemer av blæren, nyrene eller urinveiene, samt blæreirritasjon på grunn av allergiske reaksjoner på matvarer eller medisiner, kan føre til hyppig vannlating hos barn.