Digidexo.com

slangegift mot hetetokter

Hva er botemidler mot hetetokter og nattesvette?

Hetetokter, også kalt hetetokter eller nattesvette (hvis de oppstår om natten) er et symptom på overgangsalder. Varierende hormonnivåer føre kvinner til å føle seg varm og svett, og føre til en rask hjerterytme som kan vare i to til 30 minutter i løpet av hver episode. Hetetokter kan skje flere ganger om dagen et par ganger i uken. Heldigvis botemidler for hetetokter og nattesvette er tilgjengelig.

Hormonbehandling

Hetetokter og nattesvette kan kureres med hormonbehandling, enten syntetisk eller naturlig. Syntetiske hormoner kan være foreskrevet for å øke østrogennivået siden høyere østrogennivå korresponderer med færre hetetokter. Naturlige hormoner kommer i form av bioidentical hormon erstatninger. Disse naturlige hormoner kommer fra planter, og er de samme som humane hormoner. De er tilgjengelig som en krem ​​uten resept. Både syntetisk og naturlig hormonbehandling er ofte brukt av kvinner som opplever menopause plutselig på grunn av en hysterektomi.

Soyaprodukter

Hetetokter og nattesvette kan lindres med en soya diett. Soya produkter bidra til å skape en østrogenlignende effekt som hindrer hetetokter oppstår. Ifølge Barry Goldin, Ph.D., førsteamanuensis og biokjemiker ved Tufts University School of Medicine i Boston, bare ni til 10 prosent av japanske kvinner lider av hetetokter, sammenlignet med 50 prosent av amerikanske og europeiske kvinner. Goldin sier dette er fordi japanske kvinner spise mer soya i kosten, og soya inneholder naturlig østrogen som lindrer hetetokter. Ulempen til soya er at det er forbundet med brystkreft hos kvinner som har høye østrogennivåer og lavt progesteron nivå. Kvinner bør snakke med en lege før du legger soya til kostholdet til å behandle hetetokter.

Nedre Heart Disease Risks

Hetetokter og nattesvette kan lindres hos kvinner når risikoen for hjertesykdom er senket også. Noen risiko for hjertesykdom er røyking, fedme, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes. Kvinner som slutter å røyke, spise en lav-fett diett, gå ned i vekt, mosjon og holde kolesterolet og blodtrykket under kontroll er vanligvis ikke plaget av hetetokter. Kvinner som eliminerer alkohol og koffein fra sine dietter også oppleve færre hetetokter. Begge disse kjemiske sentralstimulerende øke hjertefrekvensen og blodtrykket, som er tilbøyelig til å produsere hetetokter.

Østrogen Kremer

Hetetokter og nattesvette kan kureres med østrogen kremer som økt østrogennivå alltid hjelpe. Imidlertid, på samme måte som soyaprodukter, når østrogennivåer er økt uten å øke progesteron, er det en høyere forekomst av brystkreft samt hjerneslag, blodpropp og hjertesykdom. Søke lege råd før du bruker østrogen kremer å behandle symptomer på overgangsalder.

Andre tips

Kvinner som praktiserer pusteøvelser --- lære å ta langsomme, dype åndedrag --- kutte sine hetetokter og nattesvette i halvparten. Noen yoga instruktører vil gi teknikker for dyp-pusteøvelser. Også prøve seg bomull klær, som ikke vil klamre seg til huden som mange andre stoffer, og lag klær slik at det er lett å fjerne under en varm flash.

Cures for overgangsalderen hetetokter og nattesvette

Når østrogennivået reduseres på grunn av overgangsalder, reduserer kroppens evne til å hele tiden regulere temperaturen også. Dette kan resultere i intense perioder hvor kvinner føler spylt med varme, også kjent som en hetetokter eller nighttime hetetokter (nattesvette). Både medisinske og naturlige behandlinger kan redusere slike menopausale symptomer.

Medisinske alternativer

Hvis hetetokter forstyrre ditt liv og arbeid eller vare i lengre perioder, bør du oppsøke lege. Den vanligste behandlingen er hormonbehandling, noe som innebærer å ta østrogen for å kompensere for hva kroppen ikke gjør. Imidlertid er østrogenbehandling ikke er egnet for noen kvinner, som for eksempel de med hjertesykdom eller en historie av brystkreft; progesteron kan være foreskrevet i stedet. Også potensielt effektiv mot hetetokter er antidepressiva som virker på nervesystemet, slik som Prozac og Paxil; Imidlertid, kan de forårsake slike bivirkninger som svimmelhet, kvalme og vektøkning. Andre legemidler kan legen forskrive inkluderer gabapentin (et anfall medisiner) og klonidin (høyt blodtrykk medisinering).

At-Home rettsmidler

Kjøl deg ned med isposer, kjølig dusj og kald drikke. Du kan finne noen lettelse ved å ta en vitamin E supplement av 800 hormonspiral en dag i fire uker. Urter som rødkløver og klaseormedrue kan gi lindring, men bruker bare som anvist.

Forebyggende behandlinger

Ledende en sunnere livsstil kan bidra til å forhindre eller redusere symptomene. Øvelse 30 til 60 minutter om dagen minst fire ganger i uken. Spis en diett fylt med frukt, grønnsaker og helkorn. Slutte å røyke. Unngå krydret mat og alkohol.

Alternativ medisin for hetetokter

Hetetokter er en ubehagelig symptom på overgangsalder. Denne endring av livet er utløst av en dramatisk reduksjon i produksjonen av østrogen og andre hormoner, noe som fører til en rekke fysiske og psykologiske symptomer. Visse naturlige behandlinger kan lindre hetetokter.

Ved hjelp av alternative behandlinger mot hetetokter

Hvis du ønsker å bruke alternative behandlinger for hetetokter, er konsistens viktig. Ifølge alternativ medisin ekspert Dr. Andrew Weil, du vanligvis trenger å gi nye behandlinger og kosttilskudd strategier minst åtte uker for å oppnå optimal nytte.

Menopause behandlinger og kreft

Mange behandlinger for overgangsplager, både konvensjonelle og alternative, handle på hormonelle prosesser og etterligner østrogen til ulike grader. Hvis du har en familie historie eller står i fare for hormonavhengig kreft, er det viktig å rådføre seg med legen din før du bruker dem.

Naturlige kosttilskudd

Følgende naturlige kosttilskudd kan være nyttig for hetetokter: klaseormedrue (den mest omfattende studert for dette formålet), vitamin E, dong quai, nattlysolje og solbær olje.

Dietary forslag

Visse matvarer inneholder fytoøstrogener, som fungerer som østrogen i kroppen, men i en mye svakere skjema. De omfatter hele soya matvarer som tempeh, soya nøtter, soya melk og tofu, og flaxseeds. På grunn av deres østrogen innhold, spise den maten er sikrere enn å bruke soya og lin kosttilskudd.

Stress Reduction

Håndtere stress kan gå en lang vei i formildende symptomer og er et godt supplement til naturlige behandlinger. Eksperimenter med meditasjon, dyp pusting, yoga og alt annet som gjør at du føler deg bedre.

Hormonbehandling & Menopause

Det var en tid da hormonbehandling (HRT) ble mye brukt for overgangsalder. Etter noen studier viste økt risiko for alvorlige problemer som hjertesykdommer, slag og brystkreft, stoppet det blir brukt som en standard behandling. Kvinner må nå veie med sin lege alle fordeler og ulemper ved hormonbehandling i overgangsalderen.

Fordeler

Mange kvinner er plaget av hetetokter, søvnforstyrrelser, nattesvette og angst i løpet av overgangsalderen. Hormonbehandling har vist seg å hjelpe med disse problemene, og har også vist seg å ha en positiv effekt på osteoporose.

Bivirkninger

Hormonbehandling er ikke direkte knyttet til vektøkning, men mange kvinner føler at de gjør opp i vekt mens du tar HRT. Dette kan være på grunn av det faktum at progesteron er kjent som en formidler av fettlagring, og østrogen kan øke vann vektøkning.

Alvorlig risiko

En økt risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og brystkreft ble vist i en studie ved NIH-sponset kvinner Health Initiative. Studien, som ble gjort på langtidsbrukere av HRT i overgangsalderen, viste også en økning i livmorkreft med bruk av østrogen alene.

Alternatives

Noen kosttilskudd har vært nyttig i kampen mot hetetokter, angst og søvnproblemer mange lider i overgangsalder. Sepia, belladonna, Chamomilla og svovel har blitt prøvd av kvinner som ikke ønsker å gå på hormonbehandling.

Betraktninger

Som kroppen tilpasser seg mangel på østrogen fra overgangsalderen, vil symptomene forsvinne på egenhånd. En kvinne må bestemme med sin lege om det er verdt risikoen ved hormonbehandling, og om bruk av kosttilskudd er en mulighet

Hvordan kontrollere Svette Fra overgangsalder

Svette som følge av overgangsalderen er todelt. Den første typen er den svette som kommer fra hetetokter i løpet av dagen. Et større problem kommer fra nattesvette, også kalt hyperhidrosis. Nattesvette er spesielt plagsom siden de avbryter den normale søvnsyklus. Du kan imidlertid ta skritt for å styre svette som et resultat av menopause.

Stoffer

Bruk klær laget av kun naturlige fibre, som ikke bare lar huden puste, men vil også veke fuktighet bort fra kroppen. Dette vil hindre ansamling av fuktighet, og den resulterende lukt. Disse typer stoffer viser også svetteringer mye mindre enn andre. Bomull og sengetøy er alltid å foretrekke fremfor kunstige materialer. Kle både deg selv og din seng i mange lag som kan legges til eller fjernes etter behov.

Kosthold og vaner

Unngå å spise krydret eller syreholdig mat som kan forårsake hyperhidrosis, spesielt på kveldene. Mettet fett fra kjøtt og meieriprodukter har også vist seg å føre til en proclivity mot hetetokter i overgangsalderen kvinner. Kaffe, inkludert koffeinfri varianter, er svært sure og bør unngås. Adopter en øvelse rutine som inkluderer en tilstrekkelig kjøle ned periode med stretching, og prøve yoga eller meditasjon før sengetid for å bidra til å redusere stress. Røyking, samt enhver annen type tobakksbruk, vil trolig øke din sjanse for å oppleve tunge svette og nattlige hetetokter.

Medisiner og hygiene

En varm morgen dusj, etterfulgt av medisinert kroppen pulver, kan gjøre mye for å kontrollere svette i løpet av dagen. Et kjøligere dusj i kveld kan også bidra til å redusere sannsynligheten for natten hyperhidrosis. Sørg for å tørke kroppen din helt før dressing, og bruke en klinisk-styrke deodorant og antiperspirant. Sjekk advarslene og bivirkning oversikten over alle foreskrevet og over-the-counter medisiner; noen legemidler som brukes til å behandle psykiske lidelser kan bidra til overdreven svetting. Omvendt kan hormonbehandling lindre mange av de ubehagelige virkningene av trenge overgangsalder, spesielt hetetokter og nattesvette.

Hvilke vitaminer Do premenopausale kvinner trenger?

Premenopause (eller perimenopause) er en tid er preget av fysiske og hormonelle endringer. I løpet av denne tiden, klargjør kroppen selv for endringene av overgangsalder. Ubehaget mange kvinner erfaring fra disse skiftene kan styres med riktig ernæringsmessig omsorg, som inkluderer å ta vitamintilskudd.

Generelt

Linda Rola skriver på SafeMenopauseSolutions.com at en kvinners generelle hormonelle balanse må tas i betraktning når man vurderer vitaminer for premenopause.

Symptomer

Symptomer som vektøkning, uforklarlig hodepine, hetetokter, smerter eller stivhet i leddene kan være indikatorer på premenopause, ifølge Rola. Hun forteller at hun har funnet lettelse for noen av disse symptomene ved hjelp av vitaminer i tillegg til andre kosttilskudd.

Vitamin Anbefalinger

Ifølge Anne Collins på AnneCollins.com, bør kvinner opplever premenopause trappe opp doser av vitamin A, B-kompleks, C, D og E. premenopausale kvinner også bør legge bioflavonoider til deres vitamin diett. Disse vitaminene fremme smidighet i vev, balansere hormonene, hjelpe forbrenne sukker og kjempe mot hetetokter.

Andre kosttilskudd

Klaseormedrue, dong quai, soya isoflavoner og rødkløver kan hjelpe behandle symptomer som hetetokter og hjertebank. De kan også bistå med premenstruelle problemer og bidra til å forhindre visse kreftformer forbundet med en endring i hormoner.

Advarsel

Rola forklarer at en kropp ute av balanse vil vise symptomer på premenopause i alle aldre. Kvinner som ikke er av premenopausale alder --- mellom 35 og 45 --- og opplever symptomer assosiert med premenopause (PMS, humørsvingninger og vektøkning) bør vurdere å lade den ernæringsmessige verdien av sine dietter. De kan også være lurt å snakke med sine helsepersonell om disse symptomene under sin årlige sjekk.

Kvinners hår tap rettsmidler

Kvinners hår tap rettsmidler


Kvinner kan oppleve hårtap akkurat som menn gjør, men det er mindre vekt på hårtap hos kvinner. Hårtap oppstår hos kvinner i alderen 12 og 40 og ikke vanligvis resultere i fullstendig skallethet. Medisinske tilstander som hypotyreose kan føre til hårtap, men det er vanligvis et resultat av senket østrogennivå. Det er flere ting som kvinner kan gjøre for å fremme hårvekst og behandle hårtap.

Antiandrogens

Antiandrogener er ofte foreskrevet i kvinner for å motvirke effekten av testosteron i kroppen. En effekt av økt testosteron er hårtap. Androgener kan ødelegge hårsekkene og gjør det umulig å regrow hår. Antiandrogens kan også hjelpe mot hetetokter, men den negative effekter kan bety en redusert interesse for sex. Langvarig bruk av antiandrogens anbefales ikke.

Minoxidil

Foreløpig er minoxidil den eneste FDA-godkjente behandling for kvinners hår tap. Minoxidil fungerer på samme måte hos kvinner som det gjør hos menn. Minoxidil ble opprinnelig brukt til å behandle høyt blodtrykk, men en bivirkning er økt hårvekst. Stoffet ble produsert i kremform som kan brukes direkte til hodebunnen. Når anvendt, kremen viste umiddelbar hårvekst i områder som hadde fullstendig hårtap. Det fungerer bedre hos kvinner enn det gjør hos menn. Mange kvinner forteller hårvekst på opp til 30 prosent.

Nizoral

Nizoral er en krem ​​medisiner som kan hjelpe med hårtap hos kvinner. Den kommer også i sjampo skjema. Dette er ikke FDA-godkjent, fordi bivirkningene av medikamentet fremdeles ikke er helt kjent. Det har vært rapportert dødsfall blant brukere, samt rapporter om hepatitt og leversykdom. Nizoral brukes vanligvis til å behandle soppinfeksjoner. Det antas at noe hårtap kan være fra en sopp på grunn av kløe i hodebunnen. Denne medisinen er generelt ikke anbefalt. Det er best å sjekke med legen din for å diskutere alternativer.

Soy Tillegg for overgangsalder

Med overgangsalderen en mengde uvanlige, plagsomme og rett og slett ubehagelige symptomer kan oppstå. Hetetokter, søvnløshet, vektøkning, tretthet, hodepine og raske hjerteslag kan forekomme. Selv om de fleste symptomene falmer og passere uten behov for noen medisinsk hjelp eller alternativ behandling, har noen kvinner funnet lindring og fordeler ved å ta soya.

Hetetokter

En studie av Bowman Gray School of Medicine i North Carolina fant at kvinner som tar phytoestrogen soya kosttilskudd hadde en 50 prosent reduksjon i hetetokter, en stor klage av kvinner under overgangsalder år.

Naturlig alternativ

Mange kvinner slår til soya i overgangsalderen fordi det er et naturlig alternativ til hormon erstatning. Soya er andre fordeler, slik som å fremme sterke bein og et sunt hjerte, også gjør det til et ideelt valg for denne gruppen kvinner.

Forebygging / løsning

Soya er mest gunstig som et forebyggende tiltak mot hetetokter og andre menopause symptomer snarere enn en kur. I Japan, hvor soya er fortært på en daglig basis, det er ikke engang et ord for hetetokter. Bare en tredjedel av japanske kvinner rapporterer eventuelle menopausale symptomer.

Isoflavins

Soya inneholder isoflavoner. De kan avgi østrogen-lignende fordeler for kroppen. Fordi soya kan etterligne østrogen det kan bidra til å redusere hetetokter, tørr skjede, bentap, forbedre blodtrykket, redusere risikoen for kreft og diabetes og forbedre kolesterolet.

Redusert risiko for osteoporose

Osteoporose International publiserte en studie av soya protein inntak av japanske kvinner og bentetthet. Resultatene viser en korrelasjon til høyere bentetthet og soya inntak. Osteoporose risikoen øker med overgangsalder og soya kan hjelpe avverge den ødeleggende sykdommen.

Betraktninger

Mange kvinner opplever depresjon sammen med nattesvette og hetetokter i overgangsalderen, men likevel ikke ønsker å ta hormon erstatninger. Soya er en alternativ behandling som kan gjøre hele kroppen god stund lindre noen av disse ubehag.

Grunner for Hot Blinker Other Than Menopause

Grunner for Hot Blinker Other Than Menopause


Katy bar døren! Du er så varmt at du er sikker på at du er nødt til å dash utenfor og slange deg ned. Hetetokter er typisk for kvinner i overgangsalderen, men det er andre faktorer som kan føre til hetetokter. Menn er ikke unntatt. De kan få dem, også.

Menn

Ja, kvinner, særlig de som er i overgangsalderen, er beryktet for hot-blinker, men menn kan også ha hetetokter, ifølge Dr. Frederick R. Jelovsek. Hvis en mann er under nedbrutt kreft behandling, der en anti-testosteron terapi er brukt, kan dette føre til hetetokter. Også, alkohol og varm væske forbruk, så vel som sove under et varmeteppe, kan resultere i hetetokter. Generelt sett, jo hormonene testosteron og østrogen beskytter mot hetetokter. Men hvis systemet er mangelfull i begge hormon, noe som kan skje av ulike grunner andre enn, men også inkludert, menopause, vil dette spørsmål en varm flash. Et hormon-mangel kan føre til at fartøyene i huden til å raskt utvide seg og frigjøre varme.

Narkotika

Reseptbelagte legemidler og over-the-counter medisiner kan forårsake hetetokter, ifølge Dr. Jelovsek, spesielt antihypertensiva og humør forandre narkotika (antidepressiva eller anti-angst medisiner.)

Mat

Tenk på hva du har spist. Visse utløse mat kan føre til at du bukke til en varm flash, inkludert matvarer som inneholder capsaicin (for eksempel et varmt pepper). Den capsaicin påvirker nerveendene som har en innvirkning på utvidelse av hjernen blodkar. Hvis du har spist for mye som alene kan provosere en varm flash. Enkelte tilsetningsstoffer og alkohol kan føre til at innmaten å sprekke i figurative flammer.

Stress

Den mest typiske årsaken til en hot flash er stress. Når vi er stresset kroppens utgivelser adrenalin og noradrenalin i blodet, noe som øker slag flyt, noe som øker varmen. Vi har hot flash fordi kroppen prøver å kvitte seg med varmen.

Breast Cancer Treatment

Kvinner blir behandlet for brystkreft og tar tamoxifen kan oppleve hetetokter. Noen kvinner ikke opplever hetetokter før de slutter å ta tamoxifen, ifølge Breastcancer.org. Dette er fordi tamoxifen har utviklet en uvanlig østrogen-lignende evne til å bekjempe hetetokter.

Svulster

Hvis en person har en svulst som produserer et serotonin hormon, kalt karsinoid svulst, kan dette føre til hetetokter, ifølge Dr. Mary Pickett, som er foreleser for Harvard Medical School og assisterende professor i medisin ved Oregon Health & Science universitet i Portland, Oregon.

Andre faktorer

Andre forhold som kan føre hetetokter inkluderer hypertyreose, nevrologisk flushing, ryggmargsskade, emosjonell flushing, karsinoid syndrom, systemisk mastcelleanemi, medullært karsinom i skjoldbruskkjertelen, pheochromocytoma, nyrecellekreft og bukspyttkjertel holmen-celle svulster. Det antas at disse betingelsene forårsaker utskillelsen av kjemikalier inn i blodet som stimulerer hjerneblodårer eller nerver.

Botemidler for varm svette

Botemidler for varm svette


Du kan ikke være i stand til å kurere hetetokter, selv om noen mennesker har hevdet å ha gjort det, men du kan sikkert redusere hyppigheten og intensiteten ved å ta urter eller medisiner. Trene kan bidra til å redusere intensiteten og hyppigheten av varm svette. Ditt kosthold kan være medvirkende til dine hetetokter og endre det kan lette symptomer.

Urter

Kjemp mot hetetokter ved å ta den naturlige tilnærmingen. Ta vitamin E. Du kan finne, som har mange kvinner, at det reduserer hyppigheten av varm svette.
Urtemedisin kalles Plantevern og målet er å etablere hormonell balanse. Når svart cohosh brukes med rødkløver og kudzu skaper det en isoflavon-glycoside kompleks som er veldig kraftig og reduserer alvorlighetsgraden av symptomer forbundet med overgangsalder, inkludert hetetokter.

Klaseormedrue er en urt som brukes regelmessig for å behandle varm svette. Igjen, kan bivirkninger forekomme. Disse kan inkludere brekninger, kvalme og magesmerter. En urt som heter dong quai kan bidra til å minske de hetetokter, selv om det kan være kreftfremkallende fordi den inneholder psoralen, en kjent kreftfremkallende.

Chasteberrry, wild yam og pasjons besitte flavonoider som virker som om de er progesteron, som er et kvinnelig kjønnshormon som minker i tilbudet, som østrogen, når en kvinne er nær eller i overgangsalderen.

Østrogen og ProgesteroneTherapy

The Mayo Clinic rapporterer at østrogenbehandling er den beste måten å behandle varm svette. Men en økt risiko for brystkreft og andre potensielle helserisiko. fører til at enkelte kvinner å avta hormonbehandling. Tar progesteron og østrogen hormonbehandling beskytter slimhinnen i livmoren fra livmorkreft. Hvis du er i faresonen for hjertesykdom vurdere veie risikoen før du tar noen form for hormonbehandling. Noen leger foreskrive progesteron alene for å kontrollere hetetokter. Kvinner som bruker naturlig progesteron krem ​​rapporterer om en betydelig reduksjon i varm svette. Dette krever en resept fra legen din.

Antidepressiva og blodtrykk medisiner

Antidepressiva kan brukes til å bekjempe varm svette som kan klonidin, som brukes til å behandle høyt blodtrykk. Alle legemidler har bivirkninger, så dette må tas i betraktning.

Soy

Soya kan være bra for å redusere hetetokter, selv om bevisene er fortsatt litt motstridende og mangelfulle, forklarer Webmd.menopause.com.

Din Diet

Unngå kaffe, krydret mat og alkohol, som alle kan gjøre en innvirkning på dine hetetokter. Stress kommer til å gjøre varm svette oppstår så lære å håndtere stress og angst.

Hvordan kjøpe svart cohosh

Hvordan kjøpe svart cohosh


Klaseormedrue behandler symptomer på overgangsalder, og kan kjøpes i de fleste butikker hvor urte kosttilskudd er solgt. Selv om konkluderende studier er ufullstendige, National Institutes of Health rapporterer at foreløpige bevis tyder på at klaseormedrue er effektiv mot hetetokter.

Bruk av svart cohosh

Klaseormedrue (Actaea racemosa) er en flerårig relatert til smørblomst, og har tradisjonelt blitt brukt i indianar rettsmidler. Sine tradisjonelle bruksområder spenner fra behandling av malaria, generell sykdomsfølelse. Imidlertid er det for tiden brukes primært for å behandle symptomer på menopause, inkludert hetetokter, søvnløshet og depresjon.

Finn ut om svart cohosh er riktig for deg

Før du kjøper noen medisiner, ta kontakt med helsepersonell, om en utøver av vestlig medisin, alternativ medisin, eller en herbalist. Kliniske studier av effekten av klaseormedrue har vært utført på kvinner i overgangsalderen, brystkreft overlevende, og kvinner som har gjennomgått hysterektomier. Resultatene varierte og var statistisk mangelfulle, selv om de antyder at klaseormedrue kan ha noen positive effekter for kvinner i overgangsalderen.

Hvor kjøpe svart cohosh

Når du og din helsepersonell har fastslått at klaseormedrue er et alternativ for deg, finne en forhandler som selger urter og vitaminer. Klaseormedrue er tilgjengelig som en infusjon for te, som en pille tablett, og som en flytende ekstrakt eller tinktur medisinering. Velg en formulering som passer deg best. En populær kommersielt tilgjengelige tablettform av klaseormedrue er remifemin. Det kan bli funnet på narkotika butikker, naturlig mat butikker eller ernærings forsyne butikkene.

Advarsler

Selv om konkluderende studier av sikkerheten klaseormedrue ikke har blitt gjennomført, presenterer det få kjente bivirkninger. Det har vært kjent for å forårsake mavesmerter. Klaseormedrue bør ikke tas under graviditet, eller av kvinner med brystkreft eller leversykdom.

Relief For hetetokter om natten

Som en kvinne entrer overgangsalderen, kan reduserte nivåer av østrogen føre til hjernen for å signalisere nervesystemet til å varme opp med så mye som 6 grader Celsius. Denne reaksjonen er kjent som en varm flash, og når disse oppstår om natten og under søvn, er de kjent som nattesvette.

Redusere risikofaktorer

Det første trinnet i å lindre hetetokter er å eliminere risikofaktorer forbundet med å utløse en varm flash, som kan inkludere etnisitet (afrikansk-amerikanske kvinner er mer sannsynlig å oppleve hetetokter enn kaukasiske eller asiatiske kvinner); forbruk av mat og drikke som alkohol, koffeinholdige drikker, eller spise krydret mat; ikke engasjere seg i regelmessig fysisk trening; røyking; eller sitter i en badestamp eller badstue.

At-hjem behandlinger

Milde hetetokter kan behandles med ulike livsstilsendringer, for eksempel dressing i lag så når en hot flash skjer, kan du kaste et lag å holde deg kjølig. Holde hjemmet ditt på et kjølig temperatur, samt å ha kalde drikker for hånden kan bidra til å lette de varme følelser under nattesvette.

Stille inn en vanlig sengetid og unngå triggere nevnt i tidligere avsnitt i minst tre timer før sengetid. For eksempel, ikke forbruke koffein eller krydret mat i minst tre timer før du går til sengs. Du kan også være lurt å senke soverommet temperatur 02:58 grader for å sikre at rommet vil være kul og komfortabel.

Som stress er en hyppig trigger til hetetokter, tar seg ikke å gå til sengs med stressende eller engstelige tanker. Deltagelse i meditasjon eller dyp pusteøvelser før du går til sengs kan bidra til å lindre stress og hindre nattesvette.

Reseptbelagte medisiner

Nattesvette kan føre kvinner å oppleve dårlig kvalitet til begrenset søvn, kan effekten av som inkluderer depresjon og angst. Hvis nattesvette begynner å forstyrre dagliglivet, kan en kvinne trenger å søke medisinsk hjelp.

Den første ruten en lege kan anbefale er hormonbehandling. Kvinner som har hatt en hysterektomi kan ta bare østrogen; Imidlertid bør kvinner som fortsatt har sine reproduktive organer ta en østrogen / progesteron kombinasjon for å avverge mot livmorkreft. Fordi hormonbehandling har uønskede bivirkninger, som for eksempel brystkreft eller blodpropp, bør det anvendes i kortest mulig tid.

En annen mulighet er medikament gabapentin (Neurontin), som har vist seg å være spesielt effektive i behandling av natt blinker. Denne typen medisiner er vanligvis foreskrevet for anfall eller helvetesild, og kan forårsake bivirkninger som søvnighet, svimmelhet eller hodepine.

Hva er behandlingen for hetetokter?

Hetetokter er forårsaket av hormon endringer, de fleste som oppstår i overgangsalderen eller i brystkreft overlevende. Ofte, hvis de blir godt tolerert og ikke forstyrrer dagliglivet, de krever ingen behandling i det hele tatt, eller en kald drink eller sirkulerende luft kan gi lindring. Når hetetokter forårsake forstyrrelse av daglige rutine eller er spesielt plagsomme, kan behandling være nødvendig.

Endring i rutine

Vane og endring i kostholdet kan redusere alvorlighetsgraden og gi effektiv behandling for hetetokter. Røyking gjør hetetokter verre, så hvis du kan slutte, vil du sannsynligvis føle deg bedre. Alkoholbruk og spise krydret mat kan også forverre hetetokter. Med hensyn til når du opplever hetetokter, kan du være i stand til å finne ut hva som utløser dem for deg og unngå disse tingene.

Ufrivillig barnløshet

Østrogen og progesteron er hormoner vanligvis foreskrevet for behandling av hetetokter som er moderat til alvorlig. Legen vil nøye vurdere din medisinske historie for å finne ut om fordelene ved å bruke den ene eller den andre er verdt risikoen. Hvis du noen gang har hatt kreft eller blodpropp, kan østrogen ikke være sikker, og progesteron vil bli brukt. I begge tilfeller vil den minste dosen som brukes for den korteste tid.

Reiki, Yoga og meditasjon

Reiki er en energi healing praksis som kan brukes av hvem som helst. Det er en trygg behandling for hetetokter. The Reiki utøveren plasserer hendene på eller over energisentre i kroppen. De fleste mennesker føler seg rolig og avslappet, noe som gir oppløsning på irritasjonen av hetetokter. Yoga og meditasjon også gi dyp avslapning og ro, noe som kan redusere hetetokter.

Herbal rettsmidler

Klaseormedrue er en populær behandling for hetetokter, spesielt i USA. Det er lett tilgjengelig i helsekostbutikker og også i enkelte dagligvarebutikker og kjøpesentre. Soya og rødkløver brukes i Asia, og kvinner der rapporterer færre tilfeller av hetetokter, ifølge Mayo Clinic. Reseptbelagte legemidler kommer fra planter også, så hvis du er under omsorg av en lege, kan du fortelle ham om alle dine medisiner, inkludert urter, for å sørge for at det er ingen kjente interaksjoner.

Mindre kjente behandlinger for hetetokter

Tre typer legemidler som brukes for å kontrollere anfall, migrene, depresjon og høyt blodtrykk har vist seg å være effektiv behandling for alvorlige hetetokter. Dette er Gabapentin (et anfall medisin), SSRI som vanligvis behandle depresjon og Clonidine, som normalt brukes mot høyt blodtrykk. Selv om disse stoffene har blitt godkjent av FDA, de har ikke vært spesielt godkjent for å behandle hetetokter.

Matvarer for å redusere hetetokter

Enda mer enn hva du skal spise, trenger man vurdere hva slags mat og drikke for å unngå mens du kjemper mot overgangsalderen hetetokter. Selv om akkurat det i kroppen utløser en varm flash er ubestemmelig, sikkert hormonelle endringer er basen skyldige, og to tredjedeler av kvinner i Nord-Amerika opplever noen form for dem. Justeringer i kosthold og ernæring har faktisk vist seg å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av hetetokter hos noen kvinner, og det er urte kosttilskudd som avverge den verste av dem.

Hva skal unngås

Studier har vist at kvinner som er overvektige lider av hetetokter uforholdsmessig til dem som ikke er det, så et program med riktig kosthold og mosjon er en god start for å redusere hetetokter. I tillegg er alkohol, koffein og nikotin kjent for å forverre tilstanden, som er krydret mat og unødig stress.

Isoflavoner

Fordi likene av perimenopausal og kvinner i overgangsalderen opplever en markant nedgang i østrogen, er kosttilskudd som etterligner østrogen effekter ofte redusere hetetokter. Isoflavoner som finnes i soya, rødkløver og andre planter kan redusere hetetokter og andre bivirkninger av overgangsalder.

Vitamin E

I tillegg til å være gunstig for menopausale kvinner, er vitamin E en antioksidant. Den finnes i high-fiber matvarer som nøtter, hvete, ris, mais og grønne grønnsaker og er vanlig i de fleste vegetabilske oljer. Det er også funnet i egg, kjøtt og melk.

Vitamin B Complex

Konsumere mat rik på vitamin B-komplekset, som hele korn, bønner, poteter og nøtter, er en del av et sunt menopausal kosthold, og hele spekteret av vitamin B-komponentene er kjent for å redusere hetetokter og andre overgangsplager. Finnes i melk og egg, vitamin B2 og B12 er begge knyttet til bedre humør og redusert angst og hetetokter. Vitamin B12 er også funnet i fisk og tang produkter. B3 eller niacin er ofte foreskrevet for hetetokter og kan finnes i lever, kylling, biff, laks, tunfisk, asparges, avokado, brokkoli, dadler, gulrøtter, tomater, nøtter og belgfrukter.

Svart cohosh

En urtemedisin populær blant indianere, er klaseormedrue fortsatt brukes til å redusere alvorlighetsgraden av menopausale symptomer. Selv om kliniske studier av klaseormedrue har fått blandede resultater, har anekdotiske bevis vist bred støtte for sin fordel blant noen kvinner. Det har blitt funnet å lindre overgangsplager inkludert nattesvette, hetetokter, hjertebank, migrene og humørforstyrrelser.

Forholdsregler

Mens forbruket av noen av de matvarer som inneholder vitaminer som antas å motvirke hetetokter er en god idé, alltid konsultere legen din før du legger kosttilskudd til kosthold som deres interaksjon med medisinsk behandling kan ha farlige bivirkninger.

Remedy for hetetokter

Det begynner med en følelse av ubehag i magen og en mulig chill. Kulden er raskt etterfulgt av øyeblikkelig varme, noe som utvikler seg raskt mot hodet. Deretter ansiktet reddens, svetter kroppen. Utbruddet av svette er etterfulgt av en følelse av fullstendig utmattelse. Den hetetokter er en klassisk symptom på overgangsalder og en av de mest utad synlige tegn på uro og hormonelle lidelser, som ligger under overflaten. Følgende hjemme rettsmidler kan bidra til å lindre intensiteten og hyppigheten av hetetokter.

Fytoøstrogener

Under overgangsalderen, østrogennivået faller dramatisk. Denne raske nedgangen antas å være en av de triggere for menopausale symptomer som hetetokter og nattesvette. Mange matvarer inneholder naturlige planteøstrogen, som kan gi en naturlig form for hormonbehandling, reduserer ubehagelige bivirkninger forårsaket av hormonubalanse. Fytoøstrogener kan finnes i soyaprodukter, sesamfrø, nøtter, bær, havre, epler, gulrøtter og granatepler. Imidlertid er fytoøstrogener i form av soya kosttilskudd anbefales ikke for kvinner som har hatt brystkreft som det kan forstyrre de gunstige effektene av legemidlet tamoxifen.

Sage

Urtete og sine helbredende egenskaper har vært i bruk siden menneskene trodde å koke vannet. Kvinner i den vestlige verden vanligvis bruker salvie til å hjelpe avverge virkningene av hetetokter ved å gi kroppen med en umiddelbar tilstrømningen av forbindelser som imiterer effekten av østrogen. Å lage en kopp, plasserer fire tsps. av knust salvie blader inn i en liten kjele og dekk dem med 2 kopper vann. Kok opp vannet til en byll, reduser varmen og la urten småkoke i fem minutter. Hell deretter brygge gjennom et kaffefilter for å fjerne salvie partikler, helles i en kopp og drikke. Ytterligere komponenter, slik som honning eller ingefær, kan tilsettes til det-te for å gjøre det-te mer velsmakende.

Vitamin E

En annen pålitelig østrogen erstatning som kan bidra til å regulere hetetokter er vitamin E. Som en ekstra bonus, vitamin E er også gunstig for huden, håret og hjerte. Det kan finnes naturlig i hele korn matvarer, korn, peanøtter, valnøtter, mandler og hvetekim. Alternativt er det lett tilgjengelig i praktisk kapselform på supermarkeder og apoteker over hele landet. De fleste leger anbefaler en startdose på 400 internasjonale enheter, tatt to ganger om dagen. Mens vitamin E regnes som trygt for bruk av allmennheten, husk at det gjør tynne blodet og kan derfor forårsake bivirkninger når det tas i store doser. Det er best å oppsøke din primære helsepersonell før du begynner en vitamin E supplement program.

Herbal behandlinger for hetetokter

En varm flash er bokstavelig talt en oppfatning av at du er varmere enn normalt. The Mayo Clinic bemerker at som østrogen reduseres i overgangsalderen, kan sin tilbaketrekning påvirke hypothalamus, den delen av hjernen som regulerer kroppstemperaturen. Kroppen din så reagerer som om det virkelig er overoppheting, og slipper varme gjennom svetting og økt blodsirkulasjon.

Tradisjonelle behandlinger

Hormonbehandling var en gang vanlig middel for menopausale symptomer, inkludert hetetokter. Men etter studier som National Institutes of Health Women Health Initiative, som viste at hormonbehandling var assosiert med en økt risiko for hjerteinfarkt, blodpropp, hjerneslag, demens og visse typer kreft, kvinner har vært vurderer mer urte og naturlig rettsmidler for hetetokter.

Herbal behandlinger

Klaseormedrue, rødkløver og soya er tre urte kosttilskudd som kan hjelpe kontroll hetetokter. Kinesisk medisin blandinger er et annet alternativ. Imidlertid bevis for og mot anvendelse av disse mangler. En studie fra 2006 gjennom Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin, og en annen ble publisert i Annals of Internal Medicine i 2002, fant klaseormedrue å være ineffektiv.

Økt soya matforbruket i Asia har vært spioneringen som en grunn for de mildere menopause symptomer hos kvinner i disse landene. Årsaken antas å være den estrogenlike oppførselen fytoøstrogener og isoflavoner i soya matvarer. Imidlertid er denne implikasjon basert på spise hele soyaprodukter, heller enn å ta soya eller isoflavon kosttilskudd. Rødkløver og andre planter inneholder isoflavoner i tillegg, noe som gjør dem kandidater for urte-behandlinger; derimot, er bevis for disse som vellykkede rettsmidler anekdotiske.

Forsiktighetsregler

Mens isoflavoner i soya, rødkløver og andre planter kan virke som en god erstatning for østrogen tapt under overgangsalderen, både Mayo Clinic og BreastCancer.org oppmerksom på at de samme estrogenlike isoflavoner kan utgjøre et problem for de som har hatt brystkreft, som i visse tilfeller kan forverres av østrogen. Rådfør deg med en lege før du starter noen form for isoflavon supplement eller urteterapi. Soy matvarer, derimot, regnes som trygt i moderate mengder.

I en 1 juli 2009, artikkel i The New York Times, Dr. Tod Cooperman av ConsumerLab.com bemerkes at når hans selskap testet urte menopause behandlinger, fant de en som inneholdt bly, og to som ikke inneholder så mye av sin aktive ingredienser som sine etiketter sa de gjorde.

Alternatives

The Mayo Clinic bemerker at behandling for hetetokter er ikke nødvendig med mindre de er å forstyrre livet ditt. Livsstilsendringer og vaner kan være like effektive i å kontrollere ubehag. Avslapping, dyp pusting og bare holde seg kald gjennom bruk av vifter, lagdelte klær og noe kaldt å drikke kan være nok til å håndtere milde hetetokter. Unngå røyking, som røykerne kan være mer utsatt for hetetokter enn ikke-røykere.

Hetetokter og Diet

Koblingen mellom ens kosthold og sannsynligheten for å oppleve hetetokter er en kilde til pågående etterforskning av et fellesskap av forskere og medisinske eksperter. Selv de matvarer som ikke har vist seg å ha en direkte effekt på hormonelle nivåer kan forårsake eller forverre menopausale symptomer som hetetokter. Andre matvarer og vitaminer faktisk lindre eller redusere hyppigheten av hetetokter.

Unngå Sentralstimulerende

Spicy og svært sure matvarer kan utløse hetetokter i mange kvinner. Vær på vakt mot retter med hot pepper, cayenne og sitrusfrukter. Legge til flere friske grønnsaker og juice kan bidra til å balansere denne effekten ved alkalisering systemet. Koffein, inkludert det som finnes i kaffe, te og sjokolade, kan også forverre hetetokter, som kan tobakksbruk. Alkohol kan også forårsake rødme og en økt forekomst av hetetokter.

Legg Vitamin E

Legge vitamin E til kosthold kan være den enkleste ting du kan gjøre for å bidra til å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av hetetokter. Noen matvarer som inneholder mye vitamin E inkluderer hvetekim, hele korn brød, frokostblandinger, grønne grønnsaker og mange typer nøtter. Fordi det har en blodfortynnende eiendom, derimot, er det tilrådelig å konsultere legen din for noen pågående helseproblemer eller legemiddelinteraksjoner du kan oppleve.

Endre ditt Protein Source

Ifølge "Hormone Deception", erstatte kjøtt, margarin og andre animalske fettstoffer med soyaprodukter som tofu og soyaolje gjør mer enn bare lavere mettet fett og kolesterol. Det har også vist seg å innføre stoffer som hjelper til å kontrollere hetetokter. Mens den typiske vestlige dietten er mye lavere i soyaprodukter enn de japanske, Eastern kvinner opplever langt færre hetetokter. Som nevnt i "Healing med vitaminer," soyaprodukter har en iboende komponent som kalles fytoøstrogener. Disse forbindelser er blitt funnet å fungere omtrent som naturlige kvinnelige hormoner gjøre, som kan minske østrogen uttak som er antatt å være årsaken til hetetokter.

En bedre kosthold hjelper

Forbedre kostholdet ditt og se hva du spiser fordeler hele kroppen i tillegg til å hjelpe med menopausale symptomer som hetetokter. Begrense stimulerende komponenter, bytte til koffeinfri kaffe og få mer protein fra soyaprodukter er alle svært gunstig. En endring i måten kroppen din fungerer kan enkelt styres ved å endre hva du putter inn i den.

Hvordan behandle hetetokter med kjøleelementer

Hvordan behandle hetetokter med kjøleelementer


Hetetokter kan være forårsaket av en rekke hormonelle tilstander; men de er som oftest oppleves av kvinner i overgangsalderen. Ifølge Mayo Clinic, tre av fire kvinner opplever hetetokter som de går gjennom overgangsalderen. Hetetokter er preget av en bølge av varme som går gjennom kroppen din, slik at du tømmes og svett. De kan skje når som helst på dagen eller natten, og samtidig ikke farlig, de kan være ubehagelig og vanskelig å håndtere. Isposer kan gi en viss lindring ved kjøling og kontrollerende kroppstemperaturen.

Hvordan behandle hetetokter med kjøleelementer

•  Plasser kjøleelementer i fryseren i minst to timer før bruk. Prøv å ha flere isposer på hånden slik at du kan sirkulere pakker fra bruk til fryseren og tilbake igjen.

•  Pakk ispose i et håndkle for å beskytte huden mot kulde.

•  Plasser håndkle-innpakket ispose på pannen eller bak i nakken din. Disse områdene kan hjelpe til å avkjøle hele kroppen raskt.

Hold en ispose i en liten camping kjøligere ved siden av sengen hvis du har en tendens til å oppleve nattesvette eller nattlig hetetokter. Bare ta pakken ut av kulere og gjelder for din panne ved første tegn på overoppheting.

Sett ispose i fryseren når hot flash passerer eller etter at pakken er tint.

Hva er årsakene til alvorlige hetetokter hos menn?

Hva er årsakene til alvorlige hetetokter hos menn?


Menn kan oppleve hetetokter akkurat som kvinner kan. Faktisk er det ikke uvanlig. En hot flash er en intens følelse av varme som kommer plutselig. Nakken, ansiktet og overkroppen er overvunnet med en ubehagelig kald og klam følelse. Menn kan oppleve hetetokter så mange som 10 ganger om dagen. Hver av dem kan vare fra noen få minutter til en time. Andre symptomer som kvalme, irritabilitet, angst og en raskere hjertefrekvens kan følge hetetokter.

Ufrivillig barnløshet

Forskning viser at menn kan oppleve en flerdimensjonal endring av livet, sin egen versjon av overgangsalder. Det kalles Ufrivillig. Det kan vare mellom fem og 15 år. De opplever et plutselig fall i testosteron, kjønnshormonet. I tillegg til å inntreffe i løpet mannlige overgangsalderen, kan dette alvorlig endring oppstå under prostata kreft behandling eller etter en lege fjerner testiklene. De lave nivåer av testosteron forårsake hypothalamus å tenke kroppen er overopphetet. Så, blodkar utvides til å tvinge varme til å forlate kroppen. Kroppen prøver å holde hodet kaldt og unngå overoppheting. Dermed menn føler hetetokter.

Betraktninger

Menn som opplever hetetokter skal til lege, som kan utføre en blodprøve for å se om årsaken er en testosteronmangel også kjent som mannlig hypogonadisme. Behandling kan være rettet mot årsaken til hetetokter. Hvis det ikke er mulig, vil legen sannsynligvis forskrive medisiner som løser symptomene.

Oppløsning

Hetetokter som er et resultat av Ufrivillig barnløshet kan behandles med bioidentical testosteronbehandling. Hvis menn som gjennomgår prostatakreft behandling blir gitt små doser av østrogen, som hjelper kvinner med hetetokter, vil deres episoder også avta. Menn bør se en hormon spesialist for å sørge for at årsaken er korrekt identifisert, og for behandling.

Andre årsaker

Det er andre forhold som kan føre hetetokter hos menn. Hypoglykemi og hypotensjon kan føre til episoder. Hvis du har en svulst i hypothalamus eller hypofysen, kan symptomer som speilet hetetokter oppstå. I tillegg kan infeksjoner som hiv eller tuberkulose føre til hetetokter.

Mestring

Hvis du opplever hetetokter, kan legen anbefale at du unngå å drikke alkohol eller koffeinholdige drikker. Det finnes også spesielle dietter som antas å begrense hyppigheten av hetetokter. Menn kan også utvikle et utslett på ansiktet eller halsen mens opplever en varm flash. Tilhengere av alternativ medisin mener at det er kosttilskudd som kan dempe hetetokter. Klaseormedrue, vitamin E, soya og rødkløver er sagt å redusere episoder.

Hvordan unngå hetetokter Natural Way

Hetetokter er generelt beskrevet som opplever fysisk og følelsesmessig drenering sammen med hodepine, kvalme, søvnløshet, svetting og rødhet på brystet, halsen og ansiktet. For å hindre eller redusere hot flash flare ups, er det en rekke naturlige løsninger som du kan utforske å effektivt bekjempe symptomene.

Bruksanvisning

•  Pust dypt og sakte når du føler at en hot flash kommer på. Prøv å utvide brystkasse som du puster å utløse parasympatiske nervesystemet funksjoner og bidra til å regulere normal kroppstemperatur. Også, dyp pusting er et flott for lindrende stress, som også utløser hetetokter.

Spis akkurat den rette mengden mat. Fordøye store mengder mat på en gang øker kroppstemperaturen. Til kvinner som er på deres menopausal alder, ofte resulterer dette til hot flash fakkel-ups. Det ville være bedre å spise mindre og hyppigere måltider i løpet av dagen.

Spis riktig type mat for å unngå å snuble din hot flash knappen. Vær på vakt mot å spise mat som vanligvis utløser anfallene. Varm og krydret mat, samt varm drikke og alkohol er vanlige flash beslutningstakere.

Drikk vann. For alle som er utsatt for å få hetetokter, bor hydrert er avgjørende for kroppens kjølesystem. Drukket opp 48 gram vann i løpet av dagen vil hindre kroppen fra overoppheting.

Slutte å røyke. Tobakk er en av de kjente utløsere av hetetokter. I tillegg til å røyke tobakk sigaretter, er det også viktig å holde seg borte fra å bruke rør eller skråtobakk.

Oppbevares kjølig. Under varme og fuktige årstider, gi opp dine dyner for flere lag med lys dekker å holde deg kjølig. Skru ned termostaten, åpne vinduene og sette ditt hjem ventilasjonsanlegget til å fungere.

Unngå bor utendørs under varme og fuktige årstider. Avkall turer til badestamp. Nøkkelen til naturlig unngå hetetokter fra å komme er ved å bo på kule spots, noe som hindrer kroppen i å varme opp.

Bruk klær med lag og fukttransporterende. For eksempel kan du bruke en lys singlet over en bluse. Dette bør tillate deg å slippe bluse i tilfelle kroppen din plutselig begynner overoppheting. Det er nye stoffer som kan transporterer ut svette vekk fra huden og etterlater den kjølig og tørt.

Ta en yoga klasse for å håndtere stress. Stress vil alltid være en del av livet ditt. Men for å unngå hetetokter, må du lære hvordan du kan redusere stress. Mange kvinner har gjort det ved å gjøre meditasjon, yoga og andre avspenningsteknikker. Får regelmessig massasje er også nyttig i denne forbindelse.

Øvelse daglig. Trening er den sunneste måten å øke aktivitetsnivået, som tilfeldigvis har en positiv effekt i å unngå omtrent alt som utløser hetetokter.

Tips og advarsler

  • Hetetokter begynner vanligvis før en kvinne har sluttet å ha menstruasjon og stoppe et par måneder etter at perioden har stoppet. En vanligvis milde og sjeldne hot flash angrep kan lett bli løst ved hjelp av en vifte og et glass kaldt vann eller juice. Koffein og slankepiller ble også funnet å forårsake hot flash flare ups.