Digidexo.com

periodontal abscess

Slik Cure periodontal sykdom uten kirurgi

Slik Cure periodontal sykdom uten kirurgi


Periodontal sykdom gjelder alle forhold som påvirker bærende konstruksjoner av tennene dine. Disse periodontal strukturer inkludere gingiva (tannkjøtt), cementum (den harde stoffet som dekker røttene til tennene), alveolar bein (der tennene er forankret), og periodontal ligament (som fester tannen til benet).
Infeksjon er den vanligste sykdommen som påvirker periodontale strukturer. Gingivitt, periodontitt, og periodontal abscess er eksempler. De kan ha en ganske rask innsett (akutt) eller ta en lengre, lumske kurs (kronisk). Å behandle periodontal sykdom, er kirurgi ikke alltid svaret med en gang. Det er flere ikke-kirurgisk behandling for periodontal sykdom som du kan bruke.

Bruksanvisning

Plakk formasjonen er roten til de fleste tannkjøtt sykdommer. Derfor er eliminering av plakk en hjørnestein i forebygging og behandling av periodontal sykdom. Puss tennene på lease to ganger om dagen, ved hjelp av en tannbørste med enda nylon bust. Hvis det er mulig, erstatte tannbørste månedlig.

Regelmessig bruk av tanntråd av tennene er også nødvendig. Børsting alene er ikke nok til å rengjøre mellomrommene mellom tennene.

Bruk en antiseptisk munnvann. Klorheksidinglukonat munnvann (enten 0,2% eller 0,12% løsning) anbefales. Gurglevann 10 ml av den antiseptiske to ganger om dagen. Klorhexidin er også tilgjengelig i gel form, som du kan bruke i stedet for tannkrem.

Ha en periodisk periodontal undersøkelse. Periodontal sykdom er vanligvis asymptomatiske --- men påvisbare av tannlegen din --- under en tidlig fase. Tannlegen kan vise plakk og tannsten formasjonen eller hovent tannkjøtt som er utsatt for blødning.

Har tennene skalert og polert. Skalering refererer til fjerning av plakk og tannsten fra overflaten av tennene dine, ved hjelp av hånd instrumenter eller en ultralyd mekanisk instrument (dvs. den som elsker ting som du ofte ser tannleger bruker). Tannlegen kan polere tennene etterpå med fluor-holdig tannkrem. Gjør deg kjent med følelsen av rene tenner og tannkjøtt, fordi dette er hva du må vedlikeholde gjennom tannpuss og bruk av tanntråd.

Tannlegen kan forskrive antibiotika som en del av ikke-kirurgisk behandling for periodontal sykdom. De hyppigst foreskrevne medisiner er tetracyklin, klindamycin, og metronidazol. Disse antibiotika målrette bestemte mikroorganismer som hyppigst gir periodontal infeksjon.

Hvis du vil oppnå en høyere konsentrasjon av antibiotika på den infiserte området (og dermed en raskere og mer effektiv drepe mikroorganismer), kan tannlegen søke antibiotika direkte på din periodontal strukturer. Han kan injisere et antibiotikum gel eller lime, eller sette inn en antibiotika-impregnert fiber på tannkjøttet lommer. Disse prosedyrene er ikke smertefullt, og ikke involverer kirurgi. De har også minimere bivirkninger fra medisiner, fordi mindre av stoffet absorberes av resten av kroppen din.

Hint

  • For pasienter med periodontal sykdom, er det ideelle oppfølging timeplanen hver 3. måned, eller oftere, som tannlegen anser nødvendig. Røyking forverrer periodontal sykdom, så du bør unngå denne dårlige vanen.
  • Dårlig tilpasset proteser predispose du periodontal sykdom. De kan også forverre en pågående tannkjøttsykdom. Har proteser endret eller erstattet med en gang.

Crestor Vs. Vytorin

Crestor (rosuvastatin) og Vytorin (ezetimib-simvastatin) er medisiner som har godkjenning fra amerikanske Food and Drug Administration (FDA) for å redusere kolesterolet. De er begge en del av en klasse som kalles "statiner", noe som reduserer nivået av kolesterol i blodet ved å redusere produksjonen av kolesterol i leveren.

Modes of Action

Crestor reduserer kolesterol ved å øke antallet av lav-tetthets lipoprotein (LDL) reseptorer på cellemembraner og fjerner LDL (dårlig) kolesterol fra blodet. Det forbedrer også vasodilatasjon i koronar og systemiske arteriene.

Vytorin virker ved å hemme intestinal absorpsjon av kolesterol og beslektede fytosteroler. Som Crestor, kan det også forbedre vasodilatasjon i koronar og systemiske arteriene.

Crestor bivirkninger

De vanligste bivirkninger forbundet med Crestor, ifølge Dione, et medikament-management system som brukes av sykehus, er hodepine, kvalme, svakhet, magesmerter og muskelsmerter.

En sjelden (mindre enn 1 prosent forekomst) alvorlig bivirkning som bør rapporteres til lege umiddelbart, er uforklarlig muskelsmerte, ømhet og svakhet, særlig hvis disse er ledsaget av feber.

Andre bivirkninger har inkludert ryggsmerter, leddgikt, faryngitt, rhinitt, bihulebetennelse, bronkitt, hoste, dyspné, lungebetennelse, astma, svimmelhet, søvnløshet, hypertoni, prikking, svimmelhet, nervesmerter, tretthet, utmattelse, hjerne-nerve dysfunksjon, tremor, minne tap, nedgang i kognitiv funksjon, perifer neuropati, polynevropati, perifer-nerve parese, hukommelsestap, depresjon, angst, nedsatt libido, søvnløshet, selvmordstanker, vrangforestillinger, paranoia, agitasjon, mareritt, diaré, dyspepsi, kvalme, forstoppelse, gastroenteritt, oppkast, flatulens, periodontal abscess, gastritt, magesmerter, pankreatitt, anoreksi, influensasyndrom, urin-veisinfeksjon, perifert ødem, ulykkesskade, brystsmerter, infeksjon, smerte, bekkensmerter og nakkesmerter, høyt blodtrykk, angina pectoris, vasodilatasjon, hjertebank, anemi, ekkymose, utslett og kløe.

Vytorin bivirkninger

Vytorin har samme risiko for å utvikle den samme sjeldne, alvorlige bivirkningen forbundet med Crestor, muskelsmerter og svakhet med feber.

Mer vanlige og mindre alvorlige bivirkninger er hodepine, diaré, muskelsmerter og kvalme.

Andre bivirkninger er pankreatitt, forstoppelse, flatulens, dyspepsi, oppkast, anoreksi, ryggsmerter, leddgikt som smerte, ulike utslett, lysfølsomhet, hårtap, sinusitt, faryngitt, virusinfeksjon, hoste, angina, erektil dysfunksjon, impotens, svimmelhet, prikking, hjerne-nerve dysfunksjon, tremor, vertigo, hukommelsestap, perifer nevropati, perifer-nerve parese, tretthet, influensa og øvre luftveisinfeksjoner.

Betraktninger

Pasientene bør gjøres oppmerksomme på de mange andre risikofaktorer for høyt kolesterol. Man kan ikke anta å ta en kolesterolinhibitor vil være den ensomme løsning. Andre faktorer er vekt, familiehistorie med høyt kolesterol eller hjerte-og karsykdommer, blodtrykk, alder, diabetes og røyking.

Advarsler

Vytorin og Crestor har begge har FDA advarsler om potensialet for å utvikle alvorlig myopati (muskelsvakhet) og rabdomyolyse (en lidelse som forårsaker muskelvev og fiber for å bryte ned). Bruk av Vytorin og Crestor samtidig med gemfibrozil, niacin, ciklosporin eller erytromycin kan øke insidensen og alvorlighetsgraden av muskel- og bivirkninger.

Herbal rettsmidler for en infisert tann

Herbal rettsmidler for en infisert tann


En tann infeksjon er enten referert til som en periapical abscess, som oppstår fra inne i tannen papirmasse, eller en periodontal abscess, som oppstår fra de omkringliggende vev og bein. Ifølge curetoothdecay.com, tann infeksjoner oppstår fra bakterier eller fra en utenlandsk stoffer som kommer inn i tannen fra en intern eller ekstern kilde. Urtemedisiner er tilgjengelig for å fjerne infeksjonen og lindre verkende og hevelse.

Bruk Tea

For en tann som nettopp har begynt å banke og hovne opp, tyder myhomeremedies.com den eldste rette for en tann infeksjon og smerter, som er å plassere en tørr tepose over din infisert tann for et par timer. Teposen vil bidra til å trekke ut infeksjon før den forverres. Det doesnâ € ™ t rolle hva slags te du bruker, men grønn te er en anti-inflammatorisk. Drikke grønn te, eller swishing den rundt munnen, kan også bidra til å lindre smerten.

Plasser Urter på tann

Andre urter som du kan plassere direkte på infeksjon i et par timer inkluderer papaya, som er en naturlig anti-inflammatorisk; fedd hvitløk; guava blader; Echinacea root; eller fedd olje, som vil forebygge tannråte og lindre smerten, ifølge henriettesherbal.com. Fordi fedd olje er giftig, må du vaske munnen med vann etterpå.

Gurgle med urter

Gargling gjør hva som forårsaker infeksjonen å bli vasket ut av munnen, og det hjelper lindre smerten. Gurglevann med varmt saltvann, som i henhold til paradisenow.net, trekker bakterier ut av tannen og dreper den ved kontakt. Andre gargling muligheter er å blande hydrogen peroxide eller kaliumkarbonat med vann, både som dreper bakterier. Også prøve vanilje ekstrakt, eller gin og vodka, som alle inneholder alkohol. Dette er en sikker måte å drepe bakterier raskt.

Hva er Sodium Valporate?

Natriumvalproat er en anticonvulsant brukes til å kontrollere og forebygge epileptiske anfall, for å behandle mani (vanvittige, unormal spenning) og for å forebygge migrene. Fortell legen din dersom du får alvorlige symptomer mens du bruker natriumvalproat. Hvis du har en allergisk reaksjon på natriumvalproat se en lege umiddelbart. Natriumvalproat kan ikke kjøpes over disk, må det være foreskrevet av legen din.

Identifikasjon

Natriumvalproat er en valeriansyre-derivat med en molekylformel på C8H15NaO2. Det er et hvitt, krystallinsk, fast stoff som er fritt oppløselig i vann.

Fordeler

Sodium Valproat kan stoppe, redusere hyppigheten av, og redusere alvorlighetsgraden av epileptiske anfall, inkludert komplekse partielle anfall og enkle og komplekse absensanfall. Hos personer med bipolar lidelse, kan Sodium Valerianat- behandle mani. Det kan forebygge migrene, men det kan ikke lindre migrene når de først har begynt.

Hvordan bruke

I tablettform, er natriumvalproat vanligvis kombinert med valproinsyre. Tablettene kan tas med et måltid eller på tom mage. Følg legens spesifikke instruksjoner. Profesjonelle medisinsk personell administrere intravenøs natriumvalproat på sykehuset. Hvis du føler deg uvel etter at du begynner å ta natriumvalproat, ring din lege.

Side Effects

Natriumvalproat tabletter kan føre til søvnighet; svimmelhet; søvnløshet; nervøsitet; Hårtap; diaré; oppkast; magesmerter; fordøyelsesbesvær; tap av appetitt; trombocytopeni; tremor; svakhet; luftveisinfeksjon; sår hals; pustevansker; lavt blodtrykk; hjertebank; perifert ødem; rask hjerterytme; brystsmerter; hukommelsestap; unormale drømmer; angst; forvirring; depresjon; sykdomsfølelse; personlighetsforstyrrelse; blåmerker; tørr hud; minutt, runde, nonraised blødning i huden eller i en slimete eller serøs membran; kløe; utslett; opphør av menstruasjon; smertefull menstruasjon; raping; flatulens; blodig oppkast; økt appetitt; pankreatitt; periodontal abscess; smake perversjon; vektøkning; hyppig vannlating; urininkontinens; vaginitis; økt ASAT og ALAT; unormal gange; smertefulle ledd; ryggsmerter; stivhet; spenning; og spastisitet i musklene; manglende koordinasjon; leggkramper; muskelsmerter; svakhet; brennende, stikkende, kløe eller prikking huden; rykning; tåkesyn; unormalt syn; hurtig, ufrivillig, og svingebevegelse av øyeeplet; døvhet; otitis media; ringing i ørene; neseblødning; økt hoste; lungebetennelse og bihulebetennelse.
Når administrert ved injeksjon, kan natriumvalproat forårsake brystsmerter; hodepine; betennelse på injeksjonsstedet; smerter på injeksjonsstedet; reaksjoner på injeksjonsstedet; utvidelse av vene; svetting; magesmerter; diaré; kvalme; oppkast; svimmelhet; eufori; unormalt svak følelse av smerte, varme, kulde, eller berøring; nervøsitet; brennende, stikkende, kløe eller prikking i huden; søvnighet; tremor; sår hals og smaksforandring.

Spesielle hensyn

Hvis du har hatt en allergisk reaksjon på et produkt som inneholder natriumvalproat eller valproinsyre, husk å fortelle legen din før du bruker natriumvalproat. Hvis du har en allergisk reaksjon (utslett, kløe, pustevansker) til natriumvalproat se en lege umiddelbart.

Advarsel

Natriumvalproat overdose kan føre til søvnighet, uregelmessig hjerterytme, og tap av bevissthet. Hvis du har noen av disse symptomene, se en lege umiddelbart.

Periodontal sykdom og systemiske sykdommer

Hvis du har periodontal sykdom, en alvorlig betennelse i tannkjøttet, du er ikke bare vondt munnen. The Mayo Clinic kaller munnen "vinduet for din generelle helse." Det de mener er at de sykdommer i munnen kan både årsak og være de første tegn på systemiske sykdommer - en betennelse som effekter flere enn ett område i kroppen.

Bakterier

Grunnen til at munnen og resten av kroppen din er så koblet kommer tilbake til bakterier. Munningen selvsagt ruger en masse av bakterier. Normalt er munnens bakterie vekster som finnes i overflatene på tennene, tungen og tannkjøttet, men munnen borne bakterielle vekster kan kjøre amok i kroppen din når du kontrakt tannkjøttsykdom, ifølge Mayo Clinic.

Lunge

Denne bakterien kan suges inn i lungene, ifølge American Academy of Periodontology. Resultatet kan omfatte en infeksjon i lungene, såsom en abscess eller puss-fylte lomme, samt lungebetennelse.

Hjerte

Ifølge National Institutes of Health, har betydelig forskning utført på rollen mellom hjertet og munnen. Akkurat som bakterier fra munnen kan komme inn i lungene og påvirke hvordan vi puster, så kan det bli transportert til hjertet ved hjelp av blodet. Tannkjøttsykdom har vært koblet til hjertesykdom, koronarsykdom og hjerneslag.

Diabetes

Hvis du har tannkjøttsykdom, kan du ha en hard tid å kontrollere blodsukkeret, ifølge American Academy of Periodontology. En lenke er blitt gjort mellom tannkjøttsykdom og forhøyet blodsukker, noe som kan gjøre forvaltningen av eksisterende problemer som diabetes vanskeligere.

Graviditet

Studier har innblandet periodontal sykdom som årsak en kvinne kan levere en baby for tidlig eller en veldig liten baby, ifølge National Institutes of Health. Det er antatt at bakterier i munnen kan skade fosteret - ikke bare mor som bærer barnet.

Narkotika brukes til å behandle periodontal sykdom

Narkotika brukes til å behandle periodontal sykdom


Bakterier trives i munnen, men sunt tannkjøtt vanligvis forsegle den ut og bidra til å forhindre periodontal sykdom. Usunne tannkjøttet trekker seg tilbake og utsette nerver til bakterier.

Ifølge tannlegen Joseph S.Dovgan, oppstår periodontal sykdom når bakterier i munnen reiser inn i eksponerte tannkjøttet og tennene gjennom laterale og tilbehør kanalene. Når dette skjer, er skaden gjort og spesialisert hjelp er nødvendig. Å behandle periodontal sykdom, tannleger avhengige av ulike medisiner.

Tetracyklin

Tetracykliner (tetrasyklinhydroklorid, doxycyclin og minocycline) blir ofte brukt til å behandle lavkonjunkturen i tannkjøttet og andre problemer forårsaket av periodontal sykdom. De er antibiotika som er brukt i et bredt spekter av sykdommer utsiden av periodontal helse. Ifølge University of Maryland, hjelper denne familien av medisiner redusere betennelse i tannkjøttet og omkringliggende vev. De kan også bidra til å blokkere et protein kalt collagenease som ødelegger vev og bein. Tetracykliner er vanligvis brukes i orale doser, men doksycyklin kan også gis som en aktuell agent for å gi mer direkte behandling.

Klorheksidin

Klorheksidin er et antibiotikum som bidrar til å kontrollere veksten av plakk og forverring av gingivitt. Ifølge RxList nettstedet, er klorheksidin tilbys pasienter i form av chips av tre ulike medisiner: Peridex, PerioChip og PerioGard. Disse brikkene kan plasseres under tannkjøttet til å levere doser antibiotika rett på problemsteder. En bieffekt av klorheksidin er at det kan forårsake flekker på tennene, tannfylling og proteser.

Penicillin, Erythromyain og Amoxil

Periodontal sykdom kan føre til alvorlig infeksjon eller abscesser under tannkjøttet og tennene. For å behandle disse infeksjonene, er sterk antibiotika nødvendig. Noen brukte antibiotika er Amoxil, erytromycin og penicillin. Disse kan foreskrives for å bli tatt oralt for en periode av tid. Ofte er dette nok til å rydde opp infeksjonen eller abscess.

Carbocaine

Carbocaine er et lokalt anestetikum anvendes for å forebygge smerte og ubehag forårsaket av periodontal sykdom. RxList rapporterer at medisiner som Carbocaine injiseres inn i dypere vev av munnen og arbeid ved å hemme smerteimpulsene ved lammende nervene.

Smertestillende medikamenter

Periodontal sykdom kan være svært smertefulle, som kan framgangsmåten for å behandle sykdommen. Noen tannleger vil gi sine pasienter smertestillende medikamenter som kodein eller hydrokodon ikke bare etter, men før en prosedyre.

Staphylococcus i periodontal sykdom

Den menneskelige munn har naturligvis flere stammer av bakterier som er tilstede. God munnhygiene holder disse bakteriene under kontroll. Spyttet inneholder enzymer som dreper bakterier og holder dem under kontroll. Imidlertid, i fravær av disse, kan bakterier ta fatt i tannkjøttet, noe som resulterer i periodontal sykdom.

Stafylokokkbakterier

Staphylococcus-bakterier er grampositive firkantformede bakterier som vokser i kolonier. Den vanligste bakterien Staphylococcus til å forårsake infeksjoner hos mennesker er Staphylococcus aureus. Staphylococcus forårsaker ofte infeksjoner i huden, inkludert abscesser, byller og carbuncles. Stafylokokkbakterier er også ansvarlig for endokarditt, toksisk sjokksyndrom, septisk artritt og noen bein infeksjoner.

Muntlige Bakterier

Munnen er hjem til flere bakteriestammer, inkludert Treponema denticola, Streptococcus salivarious og Actinomyces. Staphylococcus ikke er en av de bakterier som normalt er en del av floraen i munnen regionen. Men det er ikke uvanlig å finne stafylokokker i og rundt øynene, nese og munn, spesielt hos barn. I tillegg har forskerne funnet ut at Staphylococcus er til stede i munnen på om lag 10 prosent av befolkningen.

Periodontal sykdom

Periodontal sykdom forekommer i to trinn. Den første er gingivitt. Dette er en tilstand hvor plakk, et mykt, klebrig film av bakterier, bygger seg opp på tennene. Plakk forårsaker tannkjøttet å bli rød og betent. Denne tilstanden kan reverseres dersom god hygiene er innstiftet. Men hvis den forblir ubehandlet, kan plakk slå til tartar, og smitten kan spre seg under tannkjøttet. Dette resulterer i det andre stadium av sykdommen, såkalt periodontitt. Denne infeksjon kan være alvorlige, forårsaker nedbrytning av vev, hvor tennene i kontakt med benet, skader på ben og tap av tenner.

Staphylococcus infeksjoner

Staphylococcus-bakterier typisk forårsake infeksjoner av huden. Men mange stammer av bakterier er i stand til å produsere giftstoffer, og det er de toksiner som forårsaker forstyrrelser og sykdommer. Når bakterier eller de giftstoffer inn i blodbanen, kan sykdommer som toksisk sjokk syndrom resultere. Staphylococcus infeksjoner kan også være farlig fordi det er flere antibiotikaresistente stammer, inkludert MRSA, noe som kan føre til alvorlige infeksjoner.

Orale infeksjoner

Staphylococcus er blitt isolert fra dype infeksjoner, abscesser, spesielt av tennene. Hos friske individer som bærer Staphylococcus bakterier, kan det forbli uten å forårsake skade. Men når infeksjon starter, kan denne bakterien bli med på festen, derfor irriterende tannkjøttet mer. Normale forekomster av gingivitt og periodontal sykdom, er imidlertid vanligvis ikke involverer Staphylococcus-bakterier.

Probiotika og periodontal sykdom

Periodontal sykdom, også kjent som gingivitt er en lidelse som forårsaker betennelse i tannkjøttet. Betennelser og eventuell infeksjon ødelegger tannkjøttet og til slutt blir det ikke i stand til å støtte tennene. Det kan være forårsaket av dårlig tannhygiene, langvarig sykdom, hormonelle endringer og diabetes. Probiotika er levende mikro bakterier som lever i mage-tarmkanalen. En sunn probiotiske balanse opprettholder god allmenntilstand. På grunn av at regelmessig inntak av probiotika forbedrer immunsystemet kan det bidra til å forhindre og redusere symptomene på periodontal sykdom. Probiotika også senke kroppens pH, hindrer plakk fra forming så raskt og bidrar til å eliminere bakterier som forårsaker gingivitt.

Hvorfor være bekymret for periodontal sykdom?

Symptomer på periodontal sykdom inkluderer blødende tannkjøtt, betent tannkjøtt, tannkjøtt som er følsomme ved berøring, munn sår og hevelse. Forebygging og behandling er svært viktig fordi hvis periodontal sykdom er lov til å fortsette, kan det føre til ytterligere komplikasjoner som infeksjon eller abscess i tannkjøttet eller kjeve bein, grøft munnen og periodontitt.

Hva du trenger å vite om Probiotika

Selv om du kanskje ikke er klar over, er tarmkanalen bebodd av levende kolonier på over 400 typer av mikroorganismer. Noen av dem er ansvarlig for å forårsake lidelser som irritabel tarm syndrom, allergier og fordøyelsesproblemer, mens andre jobber hardt for å bekjempe patogener, hjelper kroppen slipper giftstoffer og holde fordøyelses og immunsystemet i tipp-topp stand. Den gunstige levende bakterier er kjent som probiotika, og spesifikke stammer kan finnes i matvarer som yoghurt, kefir, miso og noen myke oster. De kan også fås som kosttilskudd i form av pulver og tabletter.

Hvilke Probiotika trenger du?

Bare en håndfull av de tusenvis av gunstige bakteriestammer har blitt forsket på dato. Men hvis du gjør deg kjent med de gunstige stammer du vil snart være i stand til å plukke ut de beste probiotiske matvarer og kosttilskudd for å dekke dine individuelle behov. Hvis du er ute etter probiotika for å øke immunforsvaret og forebygge eller helbrede periodontal sykdom, her er de beste til å se opp for, sammen med sine andre positive effekter:

Lactobacillus acidophilus - bidrar til å hindre gjær infeksjoner, forbedrer gastrointestinal funksjon, øker immunforsvaret, reduserer risikoen for E. coli, og reduserer forstoppelse.

Lactobacillus Casei var. rhamnosus - øker immunsystem, reduserer virkningene av IBS, styrer diaré.

Bifidobakterier infantis 35624 - øker immunsystem kan bidra til å hindre salmonella, reduserer effekten av IBS.

Det er også et økende antall av mat tilgjengelig i dag som hevder å ha lagt probiotika, fra granola til hummus og fruktjuice, men det bortimot umulig for en forbruker å fortelle hvilket nivå av probiotika de inneholder fordi teser typer mat ikke blir regulert for probiotiske innhold.

Hvor mange Proboitcs Trenger du?

Den vanlige måling for probiotika er Colony Forming Units eller CFU. Dette refererer til antall levende bakterier som er tilstede i hver porsjon. Den typiske daglige dose anbefaling er 10 milliarder CFU. Imidlertid kan etiketten potens påstander kun garanteres på tidspunktet for produksjon, så det er viktig å ta kontakt med produsenten for data og sjekk med din helse mat butikk eller utøveren om råd om de mest anerkjente produkter.

Hvordan å opprettholde kvaliteten på Probiotika

For å sikre at du kjøper den høyeste kvalitet probiotiske supplement og at det er levende og intakt bør du bekrefte følgende informasjon:

• Arter og belastning - arter og belastning bør være effektiv for dine spesifikke behov (se sidebar). Flertallet av forsyninger vokser ikke kulturene selv, men kjøper dem fra en lab.
• Høy antall levende organismer - kosttilskudd bør inneholde minst 1 milliard per gram. Disse bør sikres levedyktig frem til utløpsdatoen.
• Lagring - lagret i forseglede pakker eller rav-farget flasker.
• Holdbarhet stabilitet - Informasjon fra produsenten om hvordan dette er garantert. Finn ut hvordan produktet ble levert, og hvordan stabiliteten opprettholdes under transport.

Priobiotic Gum

Forskere ved tyske kjemiselskap BASF har utviklet en probiotiske tyggegummi som kan betydelig redusere tannkjøttsykdom og tannråte. Gummien inneholder Lactobacillus anti-karies gunstige bakterier som, utviklerne si har evnen til å redusere orale bakterier. Selv om tyggegummi vil ikke være en erstatning for tannpuss og tanntråd tennene, kan det bli en vanlig del av dental hygiene.

Hva kan jeg bruke hjemme for å lindre smerten av tann abscess?

Hva kan jeg bruke hjemme for å lindre smerten av tann abscess?


Rød, betente og ømme tannkjøtt karakteriserer dental abscesser. Lommer av pus og døde celler blir eliminert fra kroppen gjennom en infeksiøs prosess. Behandlingen består vanligvis av grundig drenering og rengjøring, og kan innebære tanntrekking eller antibiotika medisiner. Hjem rettsmidler kan midlertidig lindre smerte og kan fremskynde healing.

Medisinering

Over-the-counter smerte rettsmidler som ibuprofen og paracetamol kan hjelpe, særlig hvis abscess er periodontal, involverer områdene rundt tannen og forårsaker generell sykdomsfølelse, feber og hovne lymfekjertler. Phyllis Balch, ernæringsfysiolog og forfatter av "Resept for Nutritional Healing", foreslår å supplere med B-vitaminer og probiotika, som finnes i yoghurt, kefir og annen gjæret mat, for å styrke immunforsvaret mot infeksjoner som forårsaker smerte. Disse næringsstoffene også hjelpe kroppen din gjenopprette en normal balanse av "vennlige bakterier" etter at du tar foreskrevne antibiotika.

Varme og kalde

Isposer er en standard rette for tannpine med god grunn; de lindre hevelse og smerte. Varme fra en varmeflaske eller varmepute kan også gjøre vondt fra en abscess føle seg bedre, og har den gunstige effekten av å øke blodsirkulasjonen til å bekjempe infeksjoner. Det er greit å alternative behandlinger, 15 minutter på og 15 minutter av.

Mouthwashes

En mild saltvannsløsning, swished rundt og gjentas ofte, kan lindre smerte. Balch foreslår bruk av en infeksjon-kampene urt: ".. Echinacea te eller trekke i varmt vann kan brukes som munnvann for dental abscesser Sørg for å forberede den varm og skylle munnen med det annenhver time" Personer med en autoimmun sykdom bør ikke bruke solhatt.

Omslag

Omslag er laget av stoffer bakken til en lime og brukes på stoff, eller mellom lag av stoff, og fuktet. Omslag når den brukes på utsiden av en hoven kinn redusere betennelse og dermed lindre smerte. Balch anbefaler urten kamille brukes som omslag for å behandle dental abscesser. Hun råder også drikke en kopp kamille te tre eller fire ganger daglig i denne tilstanden, og få nok hvile.
En vanlig tepose er en annen type grøtomslag. Plassert mot abscess, bør den ha en astrigent effekt og lindre smerte. En bomullsdott mettet med natron og salt vil ha en lignende handling.
Ikke bruk fuktet aspirin tabletter eller full styrke hydrogen peroxide i munnen. Disse stoffene kan føre til økt vev skader og etseskader.

Moderat periodontal sykdom

Moderat periodontal sykdom


Periodontal sykdom, også kalt tannkjøttsykdom, produserer en hevelse i tannkjøttet rundt tennene. Det er forårsaket av bakterier i plakk, klebrige fargeløs film som dannes på tennene dine. Bakteriene inflame tannkjøttet. Hvis periodontal sykdommen ikke behandles, kan det føre til tap av tenner, behovet for tyggegummi kirurgi og selv slike livstruende tilstander som hjertesykdom, diabetes og lungesykdommer.

Detection

Du kan merke at tannkjøttet er rødt og hovent og kan blø når du pusser eller tanntråd tennene. Tennene kan ha endret posisjon i de senere år, og du kan legge merke til en annen "følelse" når du bite ned.

Regelmessige besøk til en tannlege er avgjørende for å beskytte tennene og munnhelse. I tillegg til røntgen og behandling for hull i tennene og andre problemer med tennene selv, bør tannlegen også skjerme deg for kreft i munnhulen og periodontal sykdom. Han vil undersøke tannkjøttet og måle "lommer", eller mellomrom mellom tennene og rundt tannkjøttet, for å avgjøre om du har periodontal sykdom og i så fall hvilket stadium den er i.

Stages

Når tannkjøttet er friske, de er rosa og passe tett til tennene. Lommene måler ikke mer enn 3 mm dype.

Periodontal sykdom forekommer i fire trinn, som starter med gingivitt. Tannkjøttet vil føles ømt og du kan se noen blødning når du pusser tennene. Tannkjøttet er følsomme for berøring. Du kan oppleve en dårlig smak i munnen, og du kan ha dårlig ånde som ikke svarer til munnvann. Forblir ubehandlet, kan føre til gingivitt moderat og til slutt avansert periodontal sykdom.

I tidlig stadium periodontitt, tannkjøttet begynner å trekke vekk fra tennene og din periodontist kan finne lommer av 3 til 4 mm i ett eller to områder av munnen.

Den neste fasen er moderat periodontal sykdom eller periodontitt. Tannkjøttet trekker seg unna videre fra tennene.

I den mest avanserte fasen av periodontitt, blir fibrene og bein som holder tennene på plass ødelagt. Tennene kan skifte stilling og løsne. Du kan ha konstant dårlig ånde og en dårlig smak i munnen. Røttene kan eksponeres og følsom, og tennene kan ha behov for å bli fjernet.

Moderat periodontal sykdom

I et moderat tilfelle av periodontal sykdom, sprer plakett til røttene av tennene og forårsaker en infeksjon som kan skade bein og fibre som holder tennene på plass. Tannkjøttet synes å være viker fra tennene, utsette følsomme områder og gjør tennene dine ser lengre. Plakk kan bevege seg mot røttene, de som støtter fiber og bein. Lommene mellom tenner og tannkjøtt mål 4-6 mm dype.

Du kan utvikle smertefulle tannkjøtt koker eller abscesser. Fortennene kan faktisk drive, gradvis overlappende eller viser mellomrom.

Hvis venstre ubehandlet, kan moderat periodontal sykdom svekkes inn i avansert stadium, noe som fører til tap av tenner og kirurgi.

Behandling

En profesjonell rengjøring og behandling av en periodontist eller tannkjøttsykdom spesialist er den eneste måten å fjerne plakk som har hardnet til tannsten. Din tannlege kan skalere tennene, ved hjelp av et instrument for å fjerne tannstein og plakk under tannkjøttet.

En siste tillegg til behandling av moderat periodontal sykdom er anvendelsen av et antibiotikum for å redusere sykdomsfremkallende infeksjon.

Home Care

Profesjonell behandling hver tredje måned anbefales å opprettholde vellykket periodontal terapi og for å forhindre tilbakefall av inflammasjon. Din periodontist kan også anbefale en hjemmehjelp program som inkluderer anti-følsomhet tannkrem, munnvann, og børsting to ganger om dagen med en elektrisk tannbørste, som Rota-dent, for å rengjøre under tannkjøttet og mellom tennene.

Akutt Nekrotiserende periodontal sykdom

Akutt Nekrotiserende periodontal sykdom


Bakterielle vekster langs tannkjøtt fôr som vedvarer over tid kan skape grobunn for tannkjøtt sykdommer å utvikle. Når infeksjonen setter inn, kan tannkjøttet og tennene begynner å svekkes. Akutt nekrotiserende periodontal sykdom er en ekstrem form for tannkjøttsykdom som krever aggressiv behandling og daglig tannpleie.

Identifikasjon

Periodontal sykdom er en tilstand hvor tannkjøttet i munnen begynner å forringes. Som tannkjøttet er vev som huset tennene, kan tap av tenner eksplodere hvis tilstanden forblir ubehandlet. Nekrotiserende akutt periodontal sykdom er en mer avansert form hvori leddbånd, bein og vev som omgir tennene begynner å dø ut. Denne tilstanden er mest utbredt hos personer som er underernærte, lider av HIV-infeksjon eller har noen form for immunsystem uorden.

Effekter

Akutt nekrotiserende periodontal sykdom - også kjent som "grøft munn" - er forårsaket av en infeksjon som er fremlagt i munnens tannkjøtt vev. Begrepet "grøft munnen" stammer fra første verdenskrig der denne tilstanden ble funnet i et stort antall av soldatene. Den høye graden av infeksjon til stede gir opphav til dårlig ånde lukt. Mer avanserte stadier er tydelige i tilfeller der tannkjøttet begynner å falle og tennene begynner å løsne. Til slutt matpartikler og tannsten blir innleiret rundt tennene, forårsaker abscesser å danne.

Gingivitt

Akutt nekrotiserende periodontal sykdom begynner med gingivitt, en tilstand der tannkjøttlommer mellom tennene bli betent. Denne betennelsen er forårsaket av plakk og tannsten buildups som følge av feilaktig tannpleie eller over-sprek munnhygiene av tennene. Gingivitt kan behandles og forebygges gjennom en daglig diett av skånsom børsting og bruk av tanntråd. Når stående uten tilsyn, kan betennelse i tannkjøttet bli infisert, noe som øker risikoen for tannkjøttsykdommer.

Symptomer

Smertefulle tannkjøttet er en av de vanligste tegnene på akutt nekrotiserende periodontal sykdom. Andre symptomer er tretthet, smerte og feber. Personer som har denne sykdommen kan se en rødhet eller en hevelse om tannkjøttet, samt en blødning i tannkjøttet. Gum erosjoner kan vises gråaktig som døde lag av vev begynner å vises. Smerte er ofte til stede når tygge eller svelge mat. Bakteriene vokser inni tannkjøtt vev utløse immunsystemet forårsaker hovne lymfeknuter å dukke opp i nakken. Personer som røyker, er utsatt for virusinfeksjoner og praktisere dårlige kostvaner er i faresonen for å pådra denne tilstanden. Lengre perioder med stress kan også bidra til dets utvikling.

Behandling

Akutt nekrotiserende periodontal sykdom er vanligvis lett for leger å få øye på grunn av vond lukt forårsaket av bakterielle vekster i munnen. Alvorlighetsgraden av tilstanden vil bestemme behandling tilnærming er nødvendig. Døde vevslag kan trenge å bli skalert eller skrapt av for å hindre ytterligere bakterievekst. En fagmessig tannrengjøring kan også være nødvendig. Leger kan foreskrive antibiotika som tetracyklin, amoxicillin eller erytromycin å drepe uansett infeksjon er til stede i tannkjøttet. Daglig tannpuss og bruk av tanntråd anbefales sammen med gjentatte skylling med en hydrogen peroxide løsning.

Abscess Årsaker

En abscess er et hulrom som inneholder puss som er generelt omgitt av betent vev. Abscesser oftest forårsakes av lokaliserte infeksjoner som skyldes mikroorganismer, slik som virus, bakterier og sopp og med (i sjeldne tilfeller). Disse mikroorganismer drepe de lokale celler, noe som resulterer i en inflammatorisk respons fra de hvite blodceller. De fleste abscesser siste fire til fem dager før de sprekker og puss renner ut. Noen ganger er imidlertid medisinsk behandling er nødvendig.

Dannelse

Dannelsen av en abscess er en forsvarsmekanisme ment å hindre videre spredning av infeksjon til andre deler av kroppen gjennom blodet. De vanligste områdene hvor abscesser utvikle er lysken, armhulene og endetarms regionen; Imidlertid, kan de utvikle seg i andre deler av kroppen, så vel.

Infeksjoner

Infeksjoner forårsaket av bakterier som stafylokokker er en av de mest vanlige årsaker til abscessdannelse. Disse infeksiøse bakterier generelt føre til tilstopping av olje (talg) og svettekjertler, resulterende i en inflammatorisk respons fra kroppen, og dermed fører til utviklingen av en svulst for å forhindre ytterligere spredning av infeksjonen.

Steroider

En annen vanlig årsak til abscesser er eksponering for regelmessig og kontinuerlig steroidbehandling. Steroid terapi er nyttig i behandling av forskjellige inflammatoriske reaksjoner i kroppen; det imidlertid noen ganger fører til ulike bivirkninger, inkludert utviklingen av svulster ved å forstyrre olje sekresjon av talgkjertlene.

Utenlandske Materials

Visse fremmede materialer slik som splinter og nåler kan forårsake infeksjoner, og dermed fører til abscesser som en del av kroppens forsvarsmekanisme.

Andre årsaker

Medisinske tilstander slik som diabetes, kreft og nyresvikt, insektbitt og åpne sår kan også føre til abscesser.

Prostata Abscess Cure

En prostata svulst er en samling av vev eller væske som oftest forårsaket av en infeksjon eller smittsomme organismer. Symptomer inkluderer urinretensjon, frekvens samt smerter. De fleste abscesser er oppdaget gjennom prostata eksamener, som prostata normalt forstørrer i tilfelle en abscess. Behandling og kur for prostata abscesser kan omfatte en rekke metoder.

Antibiotika

Mange prostata abscesser kan behandles gjennom en kurs av antibiotika, som er svært effektivt i behandlingen av inflammasjon forbundet med en abscess. Vanlige antibiotika inkluderer ampicillin, levofloksacin (Levaquin), fluorokinoloner, og trimetoprim-sulfamethoxazoe (Bactrim). Antibiotika behandlinger er ofte kombinert med økt væskeinntak, avføring myknere, og analgetika for smertelindring. De fleste antibiotika behandlinger blir fortsatt i 30 dager. Antibiotika kan administreres oralt eller ved intravenøs behandling.

Aspirasjon eller Drenering

I alvorlige tilfeller kan aspirasjon eller drenering av et prostata svulst utføres. I noen tilfeller kan en mann kreve midlertidig innsetting av en Foley kateter for å tømme blæren, hevelse eller blokkering av urinrøret på grunn av en svulst kan være vanskelig urinering. En transuretral drenering krever træing av et rør gjennom urinrøret til abscess å lette drenering. I noen tilfeller kan kirurgisk reseksjon eller kirurgi være nødvendig.

Hjem Rettsmidler

Hevdvunne hjem rettsmidler for å behandle ulike utgaver av prostata, inkludert abscess, har blitt brukt av menn over hele verden i hundrevis av år. Men, er menn rådes til å diskutere effektiviteten og visdom av slike hjem rettsmidler med sin urolog for bruk sammen eller som en erstatning til konservative eller tradisjonelle medisinske behandlinger. I noen tilfeller har gresskarfrø og tomater vært kjent for å tilby beroligende midler til en hoven eller forstørret prostata. En blanding av einebær og persille blandet i en mikser med juice eller vann har også vært kjent for å gi en prostatakjertel kur, og effektivt middel for prostata problemer.

Hva er årsaken til et amebic Liver Abscess?

Hva er årsaken til et amebic Liver Abscess?


En amebic leveren abscess er et hulrom i vevet av leveren forårsaket av en parasitt. Hulrommet blir fylt med puss. Parasitten ansvarlig for amebic lever abscess er Entamoeba histolytica, som også er årsaken til andre forhold som amebiasis. Det er mulig å bli smittet med Entamoeba histolytica og ikke oppleve noen symptomer, ifølge Food and Drug Administration. Invasjonen av leveren av parasitten er sjelden, men når det skjer, er medisinsk intervensjon nødvendig før infeksjonen sprer seg til andre organer, inkludert hjernen, ifølge National Institutes of Health (NIH).

Fakta

Når parasitten E. histolytica kommer inn i kroppen, vanligvis gjennom munnen, kan den reise via blodet fra tarmen til leveren, hvor det skaper abscess, sier NIH. Amebic lever abscess er også kjent som lever amebiasis og extrainstenstinal amebiasis.

Geografi

Infeksjon med parasitten Entamoeba histolytica kan forekomme over hele verden, men er mest vanlig i områder med overfylte levekår og dårlige sanitære forhold, melder NIH. Amebic lever abscess er mest vanlig i tropiske områder av land som Afrika, Sørøst-Asia, Sentral-og Sør-Amerika og India.

Identifikasjon

Amebic lever abscess er sjelden i USA, og er nesten utelukkende funnet der i de som har reist utenfor landet i løpet av fem måneder før symptomene surfacing, ifølge Centers for Disease Control. Symptomer nesten alltid inkludere feber og kan inkludere magesmerter, diaré, frysninger, leddsmerter, svetting, vekttap eller tap av appetitt, NIH rapporter, og det antyder de som opplever symptomer etter reise til et høyrisikoområde bør kontakte lege for riktig diagnose.

Forebygging / løsning

Parasitten er ansvarlig for infeksjon denne tilstanden oppstår ved forbruk av mat forurenset med avføring, spise produsere i områder hvor menneskelig avfall brukes som gjødsel og gjennom person til person kontakt med noen som tidligere er blitt infisert, ifølge CDC. Andre risikofaktorer som kan øke ens sannsynligheten for smitte er underernæring, graviditet, steroider, alderdom, kreft og homoseksualitet hos menn fordi parasitten kan overføres seksuelt. For å redusere risikoen for infeksjon, CDC råder mennesker i de områder som er utsatt for parasitt å drikke renset vann og unngå å spise rå grønnsaker eller frukt skrelles av andre.

Advarsel

Amebic lever abscess kan være dødelig, og rask diagnostisering og behandling av en medisinsk faglig er nødvendig, sier CDC. En amebic lever abscess kan sprekke og spre smitte inn i bukhulen og andre organer hvis den ikke behandles. Denne infeksjonen kan etter hvert spre seg til hjernen og forårsake død. Faktisk, fra september 2000, er Entamoeba histolytica infeksjon den tredje største dødsårsaken skyldes parasitter i verden, ifølge en rapport fra Viroj Wiwanitkit, et medlem av Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn University i Thailand.

Throat Abscess

Throat Abscess


En hals abscess er en lomme av puss som dannes på grunn av en infeksjon i kroppen. Når en hals abscess inntreffer, er nødvendig for behandling av lege. En slik abscess vil ikke leges på egen hånd, og det er ingen hjemme rettsmidler.

Årsaker

Throat abscesser oppstår vanligvis som følge av en infeksjon, for eksempel kyssesyke, betennelse i mandlene, lymfatisk leukemi og strep hals --- den vanligste årsaken. Røyking kan også føre til en byll i halsen.

Symptomer

Den første symptom på en hals abscess er vanligvis en sår hals, som etterfølges av hovne lymfekjertler og --- etter noen dager --- feber. Hvis byllen ikke behandles, vil svelge bli vanskelig og smertefull. Throat abscesser oppstår vanligvis hos ungdom og voksne.

Behandling

Behandlende lege vil drenere puss fra abscess etter bruk av en lokal bedøvelse og foreskrive en antibiotika stoffet. Hvis infeksjonen har nådd mandlene, til kirurgi fjerne mandlene mest sannsynlig vil være nødvendig.

Typer av periodontal sykdom

Periodontal sykdom fører til at tannkjøttet blir rødt og hovent. Det fører også folk å ha dårlig ånde på grunn av bakterier som har bygget opp langs tannkjøttet og tennene. De ofte blør når du pusser. Årsaker til periodontal sykdom er dårlig tannhygiene, røyking og visse sykdommer som diabetes og hjertesykdommer. Periodontal sykdom kan variere fra en mild form for gingivitt til aggressiv periodontitt. Imidlertid kan periodontal sykdom behandles av dype cleanings og medisiner.

Gingivitt

Gingivitt er en mild form for periodontal sykdom. Tegn på gingivitt er betennelse i tannkjøttet som gjør dem blir hovne eller rød. Tannkjøttet blir ømme, blør lett når du pusser eller tanntråd tennene. Gingivitt er vanligvis ikke smertefulle. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av mat eller plakk bli fanget mellom tannkjøtt og tenner. Hvis venstre ubehandlet, kan bakteriene føre til alvorlige tannskader.

Periodontitt

Når gingivitt forblir ubehandlet, blir det en mild form for periodontitt. Dette skjer når plakk bygger seg opp under tannkjøttet. Giftstoffer i at plakk bygge opp begynne å irritere tannkjøttet. Disse toksiner forårsake en betennelsesreaksjon og legemet utgangspunktet slås på seg selv. Tissue av tannkjøtt og tenner brytes ned og ødelegges. Dette fører til at tannkjøttet begynne å skille fra tennene. Når dette skjer, blir lommer dannet og bli infisert. Hvis periodontitt forblir ubehandlet, kan det føre til at tenner løsner, og til slutt å måtte trekkes.

Aggressiv Periodontitt

Aggressive periodontitt kan begynne tidlig barndom. Noen pasienter, i en alder av 20, kan oppleve bentap eller tap av tenner. Denne typen periodontitt forekommer hovedsakelig hos unge mennesker. Faktorer knyttet til denne type tannkjøttsykdom er immun mangler og genetikk. Hvis det oppstår behandling i tidlige stadier, er minimalt tap lidt på tannkjøttet og tennene. Aggressive periodontitt kan forbli under kontroll ved regelmessige besøk til tannlegen.

Kronisk Periodontitt

Denne typen periodontal sykdom kan begynne hos ungdom og sakte utvikler seg. Problemer kan ikke oppstå før en person når sine tidlige 30-tallet. Problemer med rød, betent tannkjøtt begynne så vel som bentap og ødeleggelse. Noen eksperter mener at dette kan bli verre eller bedre avhengig av kroppens reaksjoner på immunsystemet.

Periodontitt forårsaket av sykdommer

Noen periodontale sykdommer kan være forårsaket av selve helseproblemer. Hjertesykdom, diabetes, HIV, og noen hvite blodcellesykdommer er kjent for å forårsake periodontal sykdom. Rutinemessige besøk til tannlegen kan bidra til å redusere tap av tannkjøttet og bein av tennene.

Graviditet Gingivits

Graviditet gingivitt er forårsaket av en økning i hormonnivåene. En økning i hormonnivået kan føre til hovne, røde og ømme tannkjøtt. Dette fører ofte til blødende tannkjøtt når du pusser eller tanntråd tennene. Graviditet gingivitt har de fleste av de samme symptomene som akutt gingivitt. Ifølge American Academy of Periodontology rundt 50% av gravide kvinner opplever denne tilstanden. Dette er mest vanlig mellom andre til åttende måned av svangerskapet. Hindre graviditet gingivitt er enkel, utøve god munnhygiene. Munnhygiene tennene to ganger om dagen vil bidra til å forhindre gingivitt. Når barnet er født, tannkjøttet tilbake til sin normale tilstand før svangerskapet.

Periodontal sykdom antibiotikabehandling

Det finnes to typer periodontale sykdommer: gingivitt og periodontitt. Periodontal betyr "rundt tannen," slik at alle periodontale sykdommer involverer tannkjøttet. De er forårsaket av bakterielle infeksjoner i tannkjøttet og de resulterende problemer av disse infeksjoner.
Gingivitt er den mildeste formen for periodontal sykdom, men hvis venstre ubehandlet kan det utvikle seg til periodontitt.
Det finnes flere typer av periodontitt med varierende alvorlighetsgrad. De vanligste typene er: aggressiv, kronisk, nekrotiserende og periodontitt forårsaket av systemisk sykdom.
Antibiotika kan brukes i forbindelse med kirurgi for å behandle periodontale sykdommer, eller som en behandling av seg selv.

Typer

Mange forskjellige typer av antibiotika kan anvendes for å behandle periodontal sykdom. Både orale og topiske antibiotika brukes i behandling av disse sykdommer. Aktuelle antibiotika er foretrukket fordi de har færre bivirkninger enn antibiotika. Topiske antibiotika kan være i form av gel, små kapsler, en chip eller strimler. De kan påføres på tannkjøttet eller under dem.

Funksjon

Antibiotika behandle bakteriell infeksjon som forårsaket periodontal sykdom til å begynne med. De tilbyr også beskyttelse for pasienter med hjertesykdom som har tannkirurgi. Antibiotika handlinger for å forebygge infeksjoner i hjerte-systemer av disse pasientene. Antibiotika kan også bidra til å hindre ytterligere infeksjon i tannkjøttet, spesielt aktuelle behandlinger som forblir i munnen i en tidsperiode og slipper lave doser av legemidlet i løpet av denne perioden. Antibiotika kan også lindre noen inflammasjon, for derved å minske ytterligere skade på tannkjøttvevet.

Skjemaer

Vanlig brukte antibiotika inkluderer: tetrasyklinhydroklorid, doksycyklin, minocycline, makrolid, quinolon, og metronidazol.
Vanlig brukte aktuelle antibiotika inkluderer mange av de samme ingrediensene som den muntlige antibiotika: doksycyklin, minocycline, og metronidazol.
Disse antibiotika tilby andre beskyttelse mot periodontal sykdom også. Noen av dem gir antiinflammatorisk lindring mens andre gir beskyttelse mot proteinet som forårsaker nedbryting av bindevev og ben.

Fordeler

Antibiotikum bruk i behandling av periodontal sykdom har som viser effektive resultater. Redusert betennelse, opphovning, tilstedeværelse av bakterier og regenerering eller bevaring av bindevev har alle blitt produsert ved oral eller topisk anvendelse av antibiotika. Noen ganger kirurgi eller rengjøring under tannkjøttet er nødvendig i tillegg til antibiotika for å produsere større resulterer i lagring og gjenoppretting av tannkjøttvevet.

Advarsel

Den langvarig bruk av antibiotika kan øke risikoen for bakteriell resistens overfor disse stoffene. Dette kan medføre problemer ikke bare for behandling av periodontal sykdom, men for noen annen sykdom som den enkelte trenger antibiotika for.
Også, antibiotika kan ikke med hell å behandle noen tilfeller av periodontal sykdom, så kan det kreves en kombinasjon av kirurgi og antibiotikabehandling senere.

Periodontal sykdom Symptomer

Det er to typer av periodontale sykdommer: gingivitt og periodontitt. Periodontal betyr "rundt tannen," slik at alle periodontale sykdommer involverer tannkjøttet. De er forårsaket av bakterielle infeksjoner i tannkjøttet og de resulterende problemer av disse infeksjoner.
Gingivitt er den mildeste formen for periodontal sykdom, men hvis venstre ubehandlet kan det utvikle seg til periodontitt.
Det finnes flere typer av periodontitt med varierende grad av symptom alvorlighetsgrad. De vanligste typene er: aggressiv, kronisk, nekrotiserende og periodontitt forårsaket av systemisk sykdom.

Predisposisjoner

De ulike typene av periodontal sykdom er mer utbredt i enkelte populasjoner enn andre.
Gingivitt kan påvirke hvem som helst, og det er hovedsakelig et resultat av utilstrekkelig munnhygiene. Det kan ofte bli reversert ved å forbedre hygiene.
Aggressiv periodontitt oppstår hos friske individer, vanligvis etter at de har kommet forbi gingivitt.
Kronisk periodontitt kan oppstå i alle aldre, men det er mer vanlig hos voksne.
Periodontitt forårsaket av systemiske sykdommer, som diabetes og hjerteproblemer, oppstår vanligvis i løpet av barndommen.
Nekrotiserende periodontitt er utbredt hos personer med undertrykt immunfunksjon, inkludert pasienter med hiv og aids, de som lider av underernæring, og de med noen form for immundysfunksjon.

Første tegn

De første tegnene på en periodontal sykdom er blødning, rødt eller hovent tannkjøtt. Dette er vanligvis en indikasjon på gingivitt, men det kan dukke opp i de tidlige stadiene av de andre periodontale sykdommer i tillegg. Vedvarende dårlig ånde, munnsår og viker tannkjøtt er alle tidlige symptomer i tillegg.

Plakk

Venstre ubehandlet, vil plakk begynne å vokse under tannkjøttlinjen, så vel som over den. Du kan ikke se det under tannkjøttet, men når det fører til flere bakterier for å danne. Det bakterievekst kan forårsake tannkjøttet til å komme løs fra tennene, danner utsparinger i tannkjøttet og tennene løsner. Til slutt tennene kan falle ut eller har til å bli fjernet fra periodontitt.

Gum Utseende

Noen sykdommer påvirker tannkjøttet 'utseende. Viker tannkjøtt gjøre tennene vises lenger, som tannkjøttet har trukket seg tilbake fra tannen din. Nekrotiserende periodontitt kan drepe tannkjøttet, og etterlater svarte eller grå flekker der tannkjøttet har dødd. Gummiene kan miste den normale trekantet form hvor den følger konturen mellom tennene. Det kan svelle og henge nedre over tennene, og det vil som regel ha en rundere eller buler form. Pus kan renne fra tannkjøttet eller lommer dannet av tannkjøttet.

Alignment

Periodontal sykdom kan påvirke justeringen av tenner. Dette vil være spesielt merkbart hvis du bruker gebiss eller partials, som de ikke lenger passer ordentlig. Tennene kan skifte og danne gap på grunn av erosjon av bindevev i tannkjøttet og tennene. Den kjevebeinet kan også miste tetthet, noe som vil gjøre tennene løs og til og med falle ut.

The History of Periodonti

Periodonti er den grenen av tannlegen som innebærer å studere sykdommer som rammer de bærende konstruksjoner av tenner. Det er også kjent som periodonti.

Tidligste Times

Den tidligste bevis på menneskelig bevissthet om periodonti dateres tilbake til det gamle egyptiske og Midtøsten verden, der det er skjelett- og skriftlige registreringer av periodontal sykdom.

Klassiske og middelalderen

Gamle grekerne og romerne, samt europeere under middelalderen, ikke bare beskrevet periodontale sykdommer; De har også foreslått rettsmidler og forebygging for dem.

Clinical Practice

Grace Rogers Spalding, en lege basert i Detroit, Michigan, var en av de første mennesker til å praktisere periodonti i en klinisk setting. Deretter ble det kjent som "oral profylakse."

American Academy of Periodontology

Rogers Spalding sammen med en annen "oral profylakse" utøver, Gillette Hayden, for å danne den amerikanske Academy of Oral Profylakse og Periodontology i 1914. I 1919 endret organisasjonen navn til American Academy of Periodontology (AAP).

I dag

AAP er for øyeblikket det styrende organ for periodonti i USA. Akademiske programmer har blitt etablert over hele verden siden 1940-tallet, og periodonti er nå en av verdens anerkjente dental spesialiteter.

Hvordan behandle en abscessed tann

Behandle en abscessed tann er viktig fordi det vil bli ekstremt smertefullt hvis du ikke gjør det riktig.

Bruksanvisning

Komme i gang på en resept antibiotika er alltid den første oppgaven når en abscess begynner. Ringer en lokal tannlege og få en avtale så snart som mulig er svært viktig. Starte resept så raskt som mulig er en god idé, men du må ta Tylenol for smerte kontroll, så vel.

Bruk en ispose vil bidra til å redusere smerter forbundet med en abscessed tann, og du vil trenge for å holde den på kinnet ditt for bare ca to minutter om gangen. Abscess vil fylles med puss og blod, og da smertene vil forsvinne, og ved å skylle munnen ofte med varmt saltvann eller antiseptisk munnvann vil hjelpe fart på prosessen sammen.

Fortsett med skyllinger, inntil din tannlege avtale der tannlegen vanner byllen hvis nødvendig. Tannlegen vil også gjøre en avtale for å fjerne tannen. Går til alle planlagte avtaler med tannlegen din og følge hans råd er viktig å holde abscess og smerte til en tålelig punkt.

Hint

  • Hvis abscess pauser før din tannlege avtale spytte puss og blod ut. Skylle munnen med antiseptisk munnvann eller til og med varmt saltvann er en god idé.