Digidexo.com

prognose ved kronisk depresjon

Prognose for kronisk depresjon

I dag kronisk depresjon er ofte vellykket behandlet. I det siste har stigmatisering av psykiske problemer som kronisk depresjon holdt folk fra å søke hjelp. Heldigvis har behandling for depresjon avansert med genetisk forskning.

Arvet Depresjon

Brain forskning har vist en tynnere vev laget på høyre side av hjernen for pasienter som har familiær predisposisjon for depresjon.

Dysthymic Disorder

Statistikk fra National Institute on Mental Health viser at "Symptomer på dystymi (kronisk, mild depresjon) må vare i minst to år hos voksne (ett år hos barn) for å møte kriteriene for diagnosen. Dystymi rammer om lag 1,5 prosent av den amerikanske befolkningen 18 år og eldre i en gitt år.1 Dette tallet oversettes til om lag 3,3 millioner amerikanske voksne. " Denne lidelsen beskriver en kronisk deprimert person.

SAM-e

SAM-e er et alternativ, naturlig supplement, S-adenosylmetionin, blir sammenlignet med trisykliske antidepressiva. Det krever også vitamin B12 og folsyre for riktig metabolisme.

Omega-3 fettsyrer

Depresjon er knyttet til lave nivåer av omega-3 fettsyrer blod. Forbruker mer fiskeolje er en enkel måte å øke disse nivåene. Snakk med legen din om å øke omega-3 fettsyrer inntak mens du tar anti-depressiva.

Prognose

Spør alltid en profesjonell utøveren om tegn og symptomer på depresjon. Det er mange nye livsstil og kosthold endringer som kan hjelpe.

Hvordan kurere kronisk depresjon

Hvordan kurere kronisk depresjon


Forskere har studert årsakene til kronisk depresjon. Det er gjort framskritt i forståelsen av kjemiske ubalanser som bidrar til følelser av depresjon. Målrettede medikamenter er blitt utviklet for å gjenopprette endringer i nevrotransmittere i hjernen antas å forårsake depresjon. Behandlingen inkluderer en kombinasjon av medisinering og psykoterapi. En tidlig diagnose fører til et bedre resultat ved kronisk depresjon. Tiltak for å kurere kronisk depresjon resultat i mindre forekomst av tilbakefall når terapi og medisiner er startet tidlig.

Bruksanvisning

•  Lær om sykdommen. Kronisk depresjon som varer i to år hos voksne, forårsaker mindre alvorlige symptomer enn depressiv lidelse, kalles dystymi. Hos barn og ungdom, er dystymi anerkjent som mild depresjon som varer i ett år eller mer. Dystymi er vanligvis ledsaget av minst to av følgende: overspising eller tap av appetitt, dårlig søvnmønster, konsentrasjonsvansker på enkle oppgaver, følelser av fortvilelse og fysiske smerter og plager. Symptomer kan eskalere, forårsaker dobbel depresjon.
Kronisk depresjon er lett kureres med riktig medisinering og ved hjelp av en terapeut.

Ta antidepressiva. Familien din lege kan forskrive antidepressiva til å bidra til å kurere kronisk depresjon. Flere typer medisiner er tilgjengelige.
Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) målrette lavt serotonin-nivå. Serotonin er en viktig chemic ansvarlig for humøret. Eksempler er Lexapro, Celexa, Prozac, Zoloft, Paxil og Luvox. Andre antidepressiva brukes inkluderer MAO-hemmere, som har eksistert i mange år, trisykliske antidepressiva, og serotonin noradrenalin reopptakshemmere, som inkluderer Cymbalta og Effexor.

Seek rådgivning for å hjelpe kurere kronisk depresjon. En kombinasjon av medisinering og psykoterapi er vanligvis den beste behandling. Psykoterapi kan hjelpe lære mestringsstrategier for å håndtere kronisk depresjon. Spør familien din lege om en henvisning til en lisensiert profesjonell.
Husk at antidepressiva ta flere uker før de blir helt effektiv.

Verve støtte fra familie og venner. Trening kan øke nivåene av gunstige kjemikalier for å bidra til å kurere kronisk depresjon. Vedta et sunt kosthold. Omgi deg med positive mennesker. Studier viser at lykke er smittsomt.

Be om en grundig sjekk hvis du tror du lider av kronisk depresjon. Legen vil se etter underliggende årsakene til depresjon som hypotyreose eller annen sykdom som kan forklare symptomene på tretthet eller smerter og plager som etterligner symptomene på kronisk depresjon. Åpen dialog med familien din lege kan bidra til å kurere kronisk depresjon med den rette medisinen, kombinert med psykoterapi og en sunn livsstil.

Hint

  • Omtrent 10,9 millioner amerikanere i alderen 18 år og eldre er berørt av kronisk depresjon, ifølge National Institute of Mental Health. Det er viktig å vite at du ikke er alene.
  • Aldri slutte å ta antidepressiva plutselig.

Kronisk depresjon Symptomer

Kronisk depresjon Symptomer


Kronisk depresjon symptomer forskjellig på mange nivåer fra store depresjon symptomer. Ofte er kronisk depresjon forårsaket av en miljø stressor som død av en kjær. Store fordypninger er vanligvis et resultat av en kjemisk ubalanse. Siden symptomene på kronisk depresjon anses å være noe normalt, blir de ofte oversett. Det er imidlertid viktig å erkjenne kronisk depresjon symptomer siden ignorerer dette problemet kan få store konsekvenser.

Emosjonell Malaise

En vedvarende og gnagende følelse av tristhet og hjelpeløshet er blant de vanligste kroniske depresjon symptomer. Ved kronisk depresjon disse symptomene er ofte ikke så uttalt som i en alvorlig depresjon og derfor ofte ignorert.

Søvnmønster

Dem som opplever kronisk depresjon vil ofte sove altfor ofte, aldri få nok søvn eller erfaring bare brutt sove der de vil våkne ofte.

Tretthet

Tretthet ved kronisk depresjon er atskilt fra følelser av å være sliten. Fatigue er mer likeledes knyttet til følelsen lat.

Smerte

Nylig har det blitt kjent at kroniske smerter kan være kronisk depresjon symptomer. Ofte disse smertene kommer i form av spenningshodepine, skulder spenning eller generell achiness og sårhet.

Selvmordstanker

Som med alle depresjon, selvmordstanker er et alvorlig symptom på kronisk depresjon. Hvis noen du kjenner er truende selvmord, er det viktig å ta kontakt med myndighetene for å ta forebyggende tiltak.

Kronisk depresjon Medisinering

Kronisk depresjon Medisinering


Klinisk depresjon er en treatable tilstand. Depresjon kan være en kronisk tilstand som stemningsepisoder har en tendens til oppstår på nytt, og kan variere fra mild, moderat til alvorlig. Eldre medisiner kan være like effektive som nyere og mye brukt antidepressiva. Snakke med en lege kan hjelpe deg med å finne ut hvilke medisiner som passer for deg. Prøving og feiling kan være nødvendig for å maksimere nytte i behandlingen.

Selektive serotoninreopptakshemmere

Ved hjelp av en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) er vanligvis det første valget for behandling av depresjon. SSRI er billig med mindre bivirkninger enn noen eldre medisiner. SSRI omfatte medisiner som Prozac, Lexapro, Celexa, Luvox, Paxil og Zoloft.

Trisykliske antidepressiva

Tar en trisykliske antidepressiva kan være et alternativ for kronisk deprimerte pasienter som har symptomer ikke responderer på behandling med SSRI. Trisykliske inkluderer noen av de første antidepressiva som var tilgjengelige, slik som Elavil, Sinequan, Pamelor og Tofranil.

Monoaminoksidasehemmere

Ved hjelp av en monoaminooksidasehemmer (MAO-hemmer) for kronisk depresjon er vanligvis det siste alternativet. Dette skyldes ubehagelige bivirkninger og spesielle kosttilskudd restriksjoner mens du tar medisinen. MAO-hemmere kan ikke tas sammen med visse over-the-counter kulde medisiner. MAO-hemmere omfatte medisiner som Marplan, Nardil og Parnate.

Andre Antidepressiva

Tar et antidepressivum som ikke passer inn i disse klassifiseringssystemer er et annet alternativ. For eksempel, Wellbutrin, Cymbalta, Remeron, Serzone, Desyrel og Effexor er alle medisiner som kan vurderes i en klasse for seg og har vært effektiv i noen pasienter diagnostisert med kronisk depresjon.

Andre faktorer

Behandling av depresjon er vanligvis vellykket. Men noen mennesker med kronisk depresjon ikke opplever lindring av symptomer ved å ta disse medisinene. Ved hjelp av en stemning stabilisator eller antipsykotisk medisinering som en booster til antidepressiva kan være nødvendig.

Hva er kronisk depresjon?

Kronisk depresjon er en potensielt alvorlig psykisk helsetilstand som kan variere fra mild til alvorlig. Mennesker som lever med depresjon erfaring et bredt spekter av symptomer; og ofte, er symptomer ødeleggende og påvirke en persons normal rutine. Alle avtaler med depresjon fra tid til annen. Men millioner av mennesker lever med kronisk depresjon, hvor symptomene vedvarer i flere uker, måneder eller år. Men heldigvis er det hjelp tilgjengelig, og det finnes måter å behandle depresjon og balansere stemninger.

Symptomer

Kronisk depresjon innebærer mer enn "følelsen blå." Og i motsetning til det mange tror, ​​mennesker som lever med kronisk depresjon kan ikke bare "snap out of it." Kronisk depresjon er en reell sykdom, og folk som lider av tilstanden kan oppleve ekstrem tristhet, følelse av håpløshet, rastløshet, gråtetokter, irritabilitet og tretthet. Videre kan kronisk depresjon føre en person til å miste interessen for sex og andre lystbetonte aktiviteter. I alvorlige tilfeller kan selvmordstanker forekomme.

Risikofaktorer

Visse livshendelser øke en persons risiko for å utvikle kronisk depresjon. Disse inkluderer å ha en familiehistorie med depresjon eller psykiske lidelser. Å ha en angstlidelse eller håndtere en traumatisk / stressende situasjon kan også utløse kronisk depresjon. Og ofte utvikler depresjon etter å ha blitt diagnostisert med en sykdom eller etter å ha en baby.

Medisiner

Flere medisiner er tilgjengelige for å behandle symptomer på kronisk depresjon. Basert på typen av depresjon og alvorlighetsgraden av tilstanden, kan leger fore anti-angst, antidepressiv eller antipsykotiske medisiner. Anti-angst medisiner redusere nervøsitet og angst, som kan utløse kronisk depresjon; og anti-psykotiske medisiner er foreskrevet for å behandle alvorlige tilfeller som alvorlig bipolar lidelse eller postpartum psykose. Antidepressiva som selektive serotonin reopptakshemmere, trisykliske og MAO-hemmere lindre depresjoner ved å stabilisere kjemiske ubalanser i hjernen.

Hjem Rettsmidler

Kronisk depresjon generelt krever langvarig behandling. Og mens medisiner er svært effektive, noen mennesker velger å behandle tilstanden naturlig. Det er naturlige måter å lette kronisk depresjon. Stress management teknikker (pusteøvelser, massasje, hobbyer) kan redusere angst og lindre depresjon episoder. I tillegg kan etablere en øvelse rutine øker dopamin og serotonin og forbedre en persons humør og utsikter. Positiv tenkning kan også lette kronisk depresjon, og snakker med en terapeut kan hjelpe en person finne situasjoner eller hendelser som bringer på depresjon.

Forebygging / løsning

Det er ingen garantert metode for å hindre kronisk depresjon. Men erkjenner varselskilt og identifisere depresjon triggere kan avverge en episode. Videre begrense eller eliminere forbruket av alkohol og koffein kan forebygge depresjon. Og opprettholde en sterk støtte system (familie, venner og støttegrupper) kan hjelpe deg å overvinne depresjon og hindre en fremtidig tilbakefall.

Hvordan takle kronisk depresjon

Enten du lider av alvorlig eller mild depresjon, finnes det måter å bekjempe følelser av håpløshet. Det er anslått at om lag 16 prosent av den voksne befolkningen har kronisk depresjon. Depresjon er mer enn sporadisk blues. Noen lider ikke klarer å komme ut av sengen, jobb, sove eller spise. Hva mer kan depresjon påvirker deres relasjoner med sine kjære.

Bruksanvisning

•  Få til bunnen av depresjon. Livserfaringer kan utløse depresjon. Disse inkluderer tapet av en kjær, økonomisk press og helseproblemer. Før en person kan håndtere depresjon, vil han trenger for å finne måter å takle de traumatiske opplevelser som forårsaker tristhet.

Hold deg opptatt. Bor opptatt holder tankene bort dine problemer. Snarere enn å sitte rundt og velte seg i selvmedlidenhet eller dvele ved dårlige situasjoner, oppdage en stikkontakt. Finn prosjekter rundt om i hjemmet eller eksperimentere med forskjellige hobbyer.

Hold kontakten med venner og slektninger. Folk som handler med kronisk depresjon har en tendens til å isolere seg. Men dette kan forsterke symptomene. Å være rundt andre kan øke dårlig humør og lider er mer sannsynlig å glemme sine problemer og føler seg bedre.

Vit når du skal få hjelp. Selv om noen mennesker kan selv behandle sine kronisk depresjon, kan alvorlig depresjon kreve hjelp av en profesjonell. Snakk med en lege og lære om ulike behandlingsalternativer. Utgangspunktet, kan leger foreskrive en anti-beroligende å bidra til å regulere stemninger. Dersom forholdene ikke bedres, kan pasienter trenger å konsultere en terapeut.

Lær hvordan å håndtere angst. Angst og tvangstanker kan utløse depresjon. Heller enn å dvele ved de dårlige tingene i livet, fokusere på de positive sidene. Dette kan være familie, arbeid eller noe spesielt privilegium. Alle omhandler et mål på problemer. Folk som forventer perfeksjon er mer sannsynlig å utvikle kronisk depresjon.

Adopter en vanlig trening rutine. Trening reduserer stressnivået og øker selvfølelse, som igjen bekjemper depresjon.

Accupuncture behandling for kronisk depresjon

Akupunktur er en gammel kinesisk form for alternativ medisin. Loven av akupunktur er å plassere nåler i huden på mer enn 2000 forskjellige punkter på kroppen. Formålene med akupunktur kan være alt fra smertelindring og kvalme fra kjemoterapi til røykeslutt, carpal tunnel syndrom, og nesten alt i mellom. En av de tingene akupunktur brukes til å behandle symptomer på kronisk depresjon.

Effekt

Akupunktur brukes av noen til å behandle symptomer på kronisk depresjon. Akupunktur virker ved å stimulere sentralnervesystemet gjennom nålen i huden. Når sentralnervesystemet har blitt påvirket, blir kjemikalier sluppet inn i muskler, hjernen og ryggmargen. Disse kjemikaliene bidra til å fremme kroppens naturlige healing system. I homøopatiske termer, nålene fra en akupunkturbehandling stimulere flyten av energi og funksjonalitet i kroppen. Det er anslått at akupunktur er nå dekket med 70 til 80 prosent av forsikringsselskaper i USA. I tillegg FNs World Health Organization godkjenner nå akupunktur som en potensiell behandling for depresjon. I en studie utført ved University of Arizona ble det funnet at akupunktur nåler plassert på enkelte punkter som er spesifikke for depresjon var vellykket i å redusere symptomer på depresjon med 43 prosent. Psykologer og akupunktører både utledet fra denne studien at bruk av akupunktur for behandling av depresjon kan være effektive og produsere lignende resultater til behandling ved hjelp av legemidler og psykoterapi. Det er en annen måte som akupunktur kan være vellykket i behandling av symptomer på depresjon. I henhold til Psychiatric Times det er data som kan bekrefte at akupunktur for behandling av depresjon kan også stimulere frigjøring av serotonin, dopamin og noradrenalin, som er tre av de stoffer som finnes i anti-depresjon medisiner. Antidepressiva samt akupunktur er en akseptabel behandlingsplan for kronisk depresjon. Uønskede påvirker kan være kløe i området av akupunktur og tretthet og søvnighet.

Social Security for kronisk depresjon

Social Security for kronisk depresjon


Ifølge Depresjon og Bipolar Support Alliance, ca 14,8 millioner voksne i USA lider av depresjon. Mange mennesker med depresjon responderer godt på behandlingen og lever ganske normale, produktive liv. For noen, men blir depresjon en kronisk sykdom. Noen mennesker blir uføre ​​av kronisk depresjon og ikke kan arbeide. Social Security Funksjonshemming Forsikring (SSDI) gir fordeler for noen mennesker med kronisk depresjon i form av månedlige utbetalinger. Beløpet avhenger av hvor lenge en person jobbet i det siste, og hvor mye han har betalt inn Social Security.

Prognose

Folk bare kvalifisere for SSDI hvis en lege forventer sin depresjon for å hindre dem fra å arbeide i minst ett år. Social Security gir bare uføretrygd for kronisk alvorlig depresjon. Det tilbyr ingen kortsiktige uføretrygd. Noen mennesker med depresjon opplever alvorlige symptomer over lang tid, men mange reagerer godt på behandlingen og kan gå tilbake til arbeid i mindre enn ett år.

Symptomer

For å kvalifisere for SSDI grunn av kronisk depresjon, en person må ha minst fire symptomer på depresjon, og disse symptomene må vedvare over en periode. Symptomer vurderes av Social Security inkluderer endringer i appetitt ledsaget av vekttap eller gevinst, følelser av verdiløshet eller overdreven skyldfølelse, mangel på energi, tap av interesse for tidligere hatt aktiviteter, konsentrasjonsvansker, problemer med søvn og selvmordstanker. Disse symptomene må dokumenteres i personens medisinske journaler.

Dagliglivets aktiviteter

Social Security ser også på hvordan depresjon påvirker en persons daglige aktiviteter. De ser etter markert svekkelse i minst to av fire områder, blant annet begrensning i dagliglivets aktiviteter (som bading, spising og ellers omsorg for seg selv), vanskeligheter med å opprettholde konsentrasjonen eller arbeider i normalt tempo, problemer med normal sosial funksjon, eller gjentatte episoder med dekompensert (som trenger å bli innlagt på sykehus for depresjon). Disse problemene må dokumenteres i personens medisinske journaler.

Søknadsprosessen

Folk kan søke om SSDI på sitt lokale Trygdekontor eller de kan begynne en søknad på nettet. Social Security krever tilgang til en persons medisinske poster og annen informasjon for å gjøre en beslutning om hvorvidt en person kvalifiserer for uførhet. Hvis Social Security evaluatorer trenger mer informasjon, kan de be en person til å bli vurdert av en annen lege. Søknadsprosessen kan ta flere måneder.

Medicare

Etter at en person har kvalifisert seg for SSDI for kronisk depresjon i to år, vil han også kvalifisere for Medicare. Medicare gir helseforsikring for eldre og funksjonshemmede. Medicare betaler for behandling for depresjon sammen med annen medisinsk behandling.

Hyppigheten av selvmord i Kronisk depresjon Vs. Klinisk depresjon

Hyppigheten av selvmord i Kronisk depresjon Vs.  Klinisk depresjon


Selvmord er en tragedie. Nationwide det står for mer enn 1 prosent av alle dødsfall og ble rangert som den ellevte største dødsårsaken i 2006 for USA. Flertallet av selvmord kan være direkte knyttet til depressive lidelser som klinisk depresjon (depresjon) og kronisk depresjon (dystymi). Personer som lider av disse sykdommene er en større risiko for selvmord, spesielt hvis de ikke får umiddelbar behandling.

Symptomer

Klinisk depresjon, den vanligste og alvorligste form for depresjon, kan alvorlig påvirke en persons evne til å fungere i dagliglivet. Symptomene på klinisk depresjon er så ødeleggende at noen pasienter faktisk kvalifisere for uførhet. Kronisk depresjon er mindre alvorlige. Det har vanligvis en utbruddet i tidlig ungdomsalder og ung voksen alder. Mennesker som opplever kronisk depresjon har en mer vedvarende, nedstemthet, som kan vare lenger enn to år. I noen tilfeller kan en person med kronisk depresjon symptomer i 20 til 30 år. Eksempler på symptomer utbredt i begge lidelser er lav selvfølelse, tap av interesse for daglige aktiviteter, mangel på energi og høy risiko for selvmordstanker. Klinisk depresjon og kronisk depresjon kan samarbeide opptrer sammen i det som kalles "dobbel depresjon." Dette kan være ganske farlig fordi selvmordsrisikoen øker på grunn av den kombinerte symptomer på begge lidelser. Spesielt, 40 prosent av personer med kronisk depresjon også oppfyller kriteriene for diagnosen klinisk depresjon.

Suicide Prevalens

En diagnose av klinisk depresjon eller kronisk depresjon gjør en person utsatt for en rekke risikofaktorer, spesielt selvmord. Ifølge en 1999 rapport fra Surgeon General, er klinisk depresjon ansvarlig for om lag 20 til 30 prosent av alle selvmordsrelaterte dødsfall. Imidlertid viser forskning frekvensen av selvmord i klinisk depresjon kan være høyere enn 30 prosent. Videre personer som lider av kronisk depresjon, også en stemningslidelse (en vedvarende forstyrrelse i følelser eller humør), ser ut til å begå selvmord i større tall. Pasienter som har affektive lidelser (stemningslidelser) som klinisk og kronisk depresjon også ofte har en familiehistorie med selvmord. De med høyest risiko er i alderen 15-40 og 65 år og eldre. Folk som forsøker selvmord eller fullstendig selvmord pleier også å ha dobbel depresjon.

Forebygging

Selvmord kan forebygges hvis familie og venner blir oppmerksomme på risikofaktorene. Noen risikofaktorer inkluderer en familiehistorie med selvmord og psykiske lidelser, tidligere seksuelle overgrep, rus eller tidligere selvmordsforsøk. Pasienter med stemningslidelser som har udiagnostisert psykiske sykdommer er også i faresonen Her er noen faresignaler å se opp for: snakker eller tenker om døden eller å ha en "dødsønske", klinisk depresjon med en dyp / mørk trist stemning, tap av interesse livet, problemer med å sove eller spise noe som forverrer, lært hjelpeløshet (tap av håp om at situasjonen noensinne vil forbedre) og "stille før stormen" (en plutselig endring fra tristhet til en rolig holdning). Den "stille før stormen" er den mest lumske. Det betyr at personen allerede har gjort beslutningen om å dø, og føler lettelse at deres smerte kan endelig være over.

Behandling

Behandling for klinisk depresjon og kronisk depresjon består av en kombinasjon av psykoterapi (med en terapeut eller psykiater) og medikamenthåndtering med anti-depressiva. Typiske antidepressiva brukes for begge lidelser er SSRI-Selektive serotoninreopptakshemmere (dvs. Zoloft, Paxil, Zelexa) som arbeidet på signalstoffet serotonin ved å blokkere re-absorpsjon av serotonin i hjernen, og dermed påvirke humøret. Andre populære antidepressiva, SNRI (serotonin og noradrenalin reopptakshemmere slik som Effexor, Cymbalta, Effexor XR) redusere depresjon symptomer ved å forsterke signalstoffene serotonin og noradrenalin som begrenser reopptak i hjernen.

Betraktninger

Klinisk depresjon og kronisk depresjon krever langvarig behandling og håndtering av symptomer. Fordi selvmord er en risiko med slike lidelser er det viktig å merke seg at bruk av enkelte antidepressiva, spesielt for barn og unge, kan øke risikoen for selvmordstanker på grunn av uventede bivirkninger fra medisiner. I en MSNBC artikkel med tittelen, "Suicide Risk med anti-depressiva Lenket til Age", Food and Drug Administration (FDA) rapporterte at personer under 25 år var på en økt risiko for selvmord på grunn av anti-depressivt bruk. I 2005, FDA mandat at narkotika produsenter sette advarsler på antidepressiva setter fokus på farene. Men risikoen for selvmord reduseres betydelig for personer over 25 år som bruker antidepressiva.

Environmental Pollution & Kronisk depresjon

Environmental Pollution & Kronisk depresjon


Forskere har begynt å fokusere på miljøfaktorer --- som for eksempel forurensning, levekår og tilsetningsstoffer og konserveringsmidler --- som store potensielle determinanter for helse og sikkerhet. Absorpsjon av giftstoffer fra atmosfæren og fra matvarer har vært knyttet til en rekke store helseproblemer, inkludert fødselsskader og kreft. Over tid har frykt om industrielle kjemikalier og jordbruksprosesser, samt atmosfærisk forurensning, drevet krav om mer miljøvern og økologisk landbruk. Forskning er fortsatt usikker, men en økende mengde bevis har funnet mulige sammenhenger mellom miljøfarer og psykiske problemer som kronisk depresjon.

Elektrisk Pollution

Folk utsettes hver dag for å radiobølger generert av elektronikk og hvitevarer. Disse radiobølger --- som er relativt vanskelig å oppdage --- blir noen ganger kalt "elektrisk forurensning", og noen forskere mener de kan ha en negativ effekt på helsen. Mens noen stråling har vært knyttet til kreft, antyder noen undersøkelser som radiobølger kan bidra til psykiske lidelser som depresjon. Den eksakte mekanismen for denne sammenhengen er fortsatt i stor grad ukjent og videre studier er nødvendig for å etablere fast bevis for en sammenheng.

Plantevernmidler

Plantevernmidler --- kjemikalier som dreper crop-ødeleggende insekter --- er nesten allestedsnærværende i hverdagen, spesielt hvis visse frukter er spist uten å bli vasket. De er vanlige i ikke-landbruk bruk, herunder eliminering av insekter fra hjemmet. Effekten av plantevernmidler på mennesker, spesielt på lang sikt, er ikke bestemt. Noen studier har funnet en sammenheng mellom plantevernmidler eksponering --- spesielt i høye mengder --- og depresjon. Annet arbeid har oppdaget at små eksponeringer kan bidra til stemningslidelser så vel som høyere forekomst av depresjon har blitt funnet selv blant familiemedlemmer av plantevernmidler applikatorer.

Løsemidler

Løsemidler er kjemikalier som bryter ned andre kjemikalier, slik at de kan løses. Malingstynner er et eksempel. Også disse er ofte funnet i hjemmet, så mange er brukt i vaskemidler og kosmetikk. Mens forskning på helseeffekter av løsemidler er fortsatt i stor grad fremstår, har noen studier funnet at langvarig eksponering for disse stoffene er mer sannsynlig å resultere i depresjon, ifølge kliniske kriterier. Løsemidler, spesielt i høye konsentrasjoner, er ganske enkelt å unngå. Men kosmetikk, hygieneprodukter og vaskemidler er mye mer vanlig.

Karbonmonoksid

Ofte har folk hørt at karbonmonoksid, eller CO, i store mengder kan være giftig. Noen til og med velge å installere karbonmonoksid detektorer i sine hjem, som CO er en fargeløs, luktfri gass som kan være svært farlig. De fleste karbonmonoksid eksponering er ikke dødelig, men, som det skjer i hverdagslige sammenhenger: CO er funnet i bileksos, ovn utslipp og andre dagligdagse eksponeringer. Kronisk innånding av små mengder CO, som de fant i fabrikker, har blitt koblet med kronisk depresjon og akutt CO forgiftning ofte manifesterer med depresjon-lignende symptomer.

Begrense eksponeringen

Gitt at forurensningen er så vanlig, begrense eksponeringen utgjør en utfordring. Noen eksponeringer, for eksempel kjøretøy eksos og radiobølger --- er lite sannsynlig å bli fjernet uten bred skala handlinger. Eksponering for plantevernmidler og løsningsmidler, kan imidlertid være lettere unngås. De fleste matvarer er sertifisert som økologisk er laget uten bruk av kjemiske plantevernmidler. I tillegg kan det hende at løsemidler i kosmetikk og vaskemidler unngås ved nøye lese ingrediens etiketter. Installere en karbonmonoksid detektor i hjemmet vil varsle deg om uakseptable karbonmonoksid nivåer.

Hvordan leve med en kone med kronisk depresjon

Å leve med en kone med kronisk depresjon kan være mentalt og følelsesmessig utfordrende. Personlig trivsel så vel som ekteskapet kan lide. Depresjon er en diagnostiserbar psykisk lidelse og er oppført i DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Den er preget av flere symptomer, inkludert endringer i spising, endringer i søvnmønster, nedstemthet, selvmordstanker, trukket atferd, og trukket atferd. Selv leve med en ektefelle som lider av depresjon vil alltid være vanskelig, det trenger ikke å være tortur.

Bruksanvisning

Hvordan leve med en kone med kronisk depresjon

•  Erkjenne at depresjon er en psykisk lidelse som din kone lider. Din kone er ikke fienden i forholdet. Depresjonen er.

To Remain støttende av din kone, selv når hun er vanskelig å leve med. Prøv å være så forståelse og nonjudgmental som mulig.

Arbeidet med ditt forhold til din kone ved å delta i aktiviteter som dere to nyte sammen, som for eksempel å gå en tur, se på et museum, kommer til middag, spille et spill, eller besøke et museum. Samspill med din kone er den beste måten å bringe de to av dere nærmere hverandre.

Foreslå at din kone søke profesjonell hjelp. Depresjon er sjelden vellykket behandlet uten profesjonell hjelp, vanligvis inkludert terapi og antidepressive medisiner.

Søke støtte for deg selv. Å leve med en deprimert kone kan være utrolig drenering, så søke støtte i venner, familie eller en rådgiver. Du kan ikke være virkelig støttende av din kone med mindre du tar vare på deg selv.

Prognose for kronisk idiopatisk myelofibrose

Prognose for kronisk idiopatisk myelofibrose


Kronisk idiopatisk myelofibrose er en sykdom i benmargen. Benmarg består av blodplater, røde blodceller og hvite blodlegemer samt fibrøst vev. Kronisk idiopatisk myelofibrose tvinger utviklingen av benmarg stamceller, til umodne blodceller (Blats). Prognosen ved kronisk idiopatisk myelofibrose er individuell. Når en person er diagnostisert med kronisk idiopatisk myelofibrose levetid kan variere fra tre til 10 år, og i noen tilfeller, avhengig av den generelle helse enda lenger.

Symptomer

Kronisk idiopatisk myelofibrose er vanligvis asymptomatiske (uten symptomer). Men når symptomene oppstår kan det for eksempel lett blåmerker eller blødning, skjelettsmerter, kroniske infeksjoner, forstørret lever, og blek hud.

Diagnose

Diagnostisering av kronisk idiopatisk myelofibrose er vanligvis bestemmes om et batteri av tester. Testene kan omfatte en fysisk undersøkelse, blodprøver, bildediagnostikk testing og en undersøkelse av benmargen.

Komplikasjoner

Etter hvert som sykdommen forverres, kan komplikasjoner oppstå for eksempel gikt, betennelse i blod vev, kroniske infeksjoner og akutt leukemi.

Behandling

Typisk behandling av kronisk idiopatisk myelofibrose kan omfatte en blodtransfusjon, splenektomi (fjerning av milten), strålebehandling eller kjemoterapi.

Progonsis

Kronisk idiopatisk myelofibrose vanligvis utvikler seg gradvis, men det kan utvikle seg til et raskere tempo i enkelte individer. Ifølge Merck, "folk som har det kan leve i 10 år eller lenger."

Hvordan å lære om Kronisk depresjon

Hvordan å lære om Kronisk depresjon


Kronisk depresjon (dystymi) er en mental helse tilstand som påvirker om lag 3,3 millioner amerikanere over 18 år preget av en vedvarende lav stemning som varer mer enn to år, er det mindre alvorlig karakter enn alvorlig depresjon. Imidlertid kan forstyrrelsen være mindre mottakelig for behandling med medikamenter. Managing kronisk depresjon krever en grundig forståelse av symptomer og behandling relatert til tilstanden, slik som søker pålitelig informasjon og høyt kvalifisert pleie er viktig.

Bruksanvisning

•  Kontroller diagnosen. Hvis du tror at du eller en du er glad man kan bli lider av kronisk depresjon, søke behandling av en lege eller kvalifisert mental helse profesjonell for bekreftelse av diagnosen. En erfaren helsetjeneste kan bidra til å avgjøre om symptomene er et resultat av kronisk depresjon, eller om de kan være relatert til en annen helsetilstand eller medisinering. I tillegg kan han eller hun hjelpe skjelne de finere nyansene av dine symptomer, og om problemet ville bli klassifisert som kronisk depresjon eller en mer vanlig form for depresjon.

Dra nytte av elektroniske ressurser. Det er flere troverdige kilder til psykisk helse informasjon bare et klikk unna. Disse kan hjelpe deg å se det store bildet om mulige årsaker og behandlinger for kronisk depresjon. God helse-omsorg informasjonen hjelper du vet hva du skal spørre når du arbeider med en lege for å løse symptomer, og gir din kjære de verktøyene de trenger for å hjelpe deg i prosessen med utvinning.

Søk hjelp av en støttegruppe. Snakker om dine egne erfaringer og lære om andres erfaringer er både lærerikt og trøstende til de som lider med en psykisk helse lidelse. Mens behandlings suksesser og fiaskoer av andre pasienter er anekdotisk i naturen og kanskje ikke overens med din egen situasjon, disse diskusjonene gi et bredere perspektiv på utfordringene i tilstanden og håp forbundet med god behandling.

Hint

  • Hvis du eller en du er glad i lider med symptomer på depresjon som forverres, eller selvmordstanker, kontakt lege umiddelbart.

Topp grunner folk har kronisk depresjon

Topp grunner folk har kronisk depresjon


Kronisk depresjon kan ha mange forskjellige årsaker. Med komplikasjoner av hverdagen, depresjon kan ofte vises i en ellers frisk person. Mange mennesker vil lide unødvendig i flere år og aldri søke behandling for sin depresjon.

Identifikasjon

Kronisk depresjon er preget av langvarige følelser av håpløshet, tristhet og tretthet. Ofte en person har selvmordstanker og kan trekke seg fra familie og venner.

Stress

Stress er den største årsaken til kronisk depresjon. Stress kan komme fra mange ulike områder i en persons liv, for eksempel et forhold, jobb eller helseproblemer.

Sykdom

En kronisk sykdom kan føre en person til å føle seg håpløs, overveldet og alene, som ofte fører til depresjon. Langvarige smerter fra en skade eller sykdom kan også føre til en person til å falle inn i en depressiv tilstand.

Bereavement

Tapet av en kjær, venn, eller enda en elskede kjæledyr, kan gjøre en person føler seg alene og engstelig, noe som kan egge depresjon.

Genetikk

Genetikk er antatt å spille en rolle i kronisk depresjon. Ofte flere generasjoner vil lide av en depressiv lidelse som stammer fra en genetisk årsak.

Advarsel

Depresjon er en alvorlig tilstand som kan føre til selvskading eller selvmord. Hvis en person har en følelse av depresjon at hun ikke kan synes å komme utover, bør hun oppsøke medisinsk eller psykologisk behandling.

Tegn og symptomer på kronisk depresjon eller stress

Tegn og symptomer på kronisk depresjon eller stress


Symptomene på kronisk stress og depresjon er ofte veldig like. Når belastning er vesentlig og / eller omstendelige i varighet, kan det faktisk føre til depresjon. Stress og depresjon kan være ansvarlig for ikke bare mentale og emosjonelle lidelser, men også fysisk lidelse og kan være ødeleggende på mange måter til den lidende.

Fysiske symptomer på kronisk stress

Kronisk stress kan skape kaos på kroppen din. Det er ofte mer enn en enkel hodepine. Symptomene på kronisk stress inkluderer også ryggsmerter, brystsmerter, hjertebank, høyt blodtrykk, nedsatt immunforsvar, fordøyelsesproblemer og søvnproblemer. Disse symptomene, særlig ubehandlet høyt blodtrykk, kan føre til mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel hjertesykdom.

Psykiske symptomer på kronisk stress

Langvarig stress kan føre til problemer med angst, rastløshet, bekymring, irritabilitet, tristhet, sinne, følelser av usikkerhet, manglende evne til å konsentrere seg, "utbrenthet" og glemsel. Som nevnt i innledningen, kan symptomene på langvarig stress føre til depresjon.

Behavioral Tegn på kronisk stress

Når stresset ikke blir behandlet på riktig måte på en sunn måte, folk ofte til andre metoder for "mestring" slik som overspising eller under-spising, narkotika og alkoholmisbruk, røyking eller trekke seg fra sosiale situasjoner. En kronisk stresset person kan også være utsatt for sinte utbrudd og gråtetokter og kan lide forholdet konflikter.

Fysiske symptomer på kronisk depresjon

Kronisk depresjon, kjent som Dysthymia, er en mindre alvorlig form for depresjon. Symptomene har en tendens til å dvele over lengre perioder av gangen, og med opp til flere år, men den enkelte er vanligvis i stand til å fungere, til tross for å være konstant trist.

De fysiske symptomene på Dysthymia inkluderer problemer med å sove (enten for mye eller for lite) og søvnløshet; tap av energi og utmattelse; overspising eller under-spising; vedvarende smerter og plager, hodepine, kramper og fordøyelsesproblemer som ikke løses med behandling. Den lidende kan også føle seg svært svak.

Psykiske symptomer på kronisk depresjon

Psykiske symptomer på kronisk depresjon inkluderer en vedvarende trist eller tom følelse; skyldfølelse, hjelpeløshet, håpløshet og verdiløshet; en hard tid å konsentrere seg eller ta beslutninger; mental "treghet" og tanker om døden eller selvmord.

Mestring av stress og depresjon

Det finnes sunne måter å håndtere stress som ikke vil føre til at du utvikler en avhengighet eller opp i vekt. The Mayo Clinic foreslår å øke din fysiske aktivitet, læring avslapping teknikker, meditere og tar yoga eller Tai Chi. Andre forslag inkluderer positiv tenkning, massasjeterapi, journalføring og rådgivning.

Forskjellen mellom Major & Kronisk depresjon

Forskjellen mellom Major & Kronisk depresjon


Depresjon og dystymi både påvirker et individs funksjon. Symptomene er de samme. Imidlertid er dystymi en mer kronisk form for depresjon, mindre episodisk enn alvorlig depresjon.

Major Depression

Følelsen trist og tom med tap av energi, endringer i søvn og appetitt, tap av glede, dårlig konsentrasjon, skyldfølelse og håpløshet, og tanker om døden, døende og selvmord er alle symptomer på alvorlig depresjon. En episode av alvorlig depresjon er diagnostisert dersom disse symptomene er til stede i en periode på minst to uker.

Typer av alvorlig depresjon

Identifisere hvilken type av alvorlig depresjon vil inneholde en omfattende historie om hvordan depresjon har påvirket pasientens liv. En episode av alvorlig depresjon kan identifiseres som singel eller tilbakevendende avhengig av hvor mange ganger en person har opplevd symptomer i forbindelse med hverandre gjennom hele hennes levetid. Depresjonen kan også spesifiseres som mild, moderat eller alvorlig.

Dystymi

Å ha milde, men vedvarende symptomer på alvorlig depresjon som ikke er episodisk, men er til stede mesteparten av tiden over en periode på to år vurderes dystymi. Dystymi er kronisk depresjon.

Diagnose

Diagnostisering depresjon kan gjøres av lege eller mental helse profesjonell. Alvorlig depresjon og dystymi er vanligvis livslang forhold som responderer godt på behandlingen. Hvis diagnostisert med tilbakevendende depresjon eller dystymi, er igjen i behandling anbefales for symptomlindring.

Behandling

Behandlinger for alvorlig depresjon og dystymi er like. Vanligvis er et antidepressivum anbefales sammen med psykoterapi. Det finnes mange typer av terapeutiske intervensjoner og medisiner alternativer tilgjengelig for personer som lider av kronisk depresjon.

Tegn på kronisk depresjon

Kronisk depresjon kan også bli referert til som alvorlig depresjon eller klinisk depresjon. Kronisk depresjon oppstår når en person har triste følelser og en disinterest i livet daglig i en lengre periode. Kronisk depresjon kan også føre til atferdsendringer og fysiske problemer.

Triste tanker

Personer med kronisk depresjon vanligvis føler seg trist, og de kan selv føle verdiløshet til tider. Noen kan også ha selvmordstanker.

Isolasjon

Personer med kronisk depresjon kan isolere seg fra andre mennesker og ikke finne lykke er aktiviteter som de en gang likte. De kan ha noen interesse for sex.

Atferdsmessige symptomer

Kronisk depresjon kan føre til ekstrem irritabilitet, rastløshet og konsentrasjonsvansker. Folk kan også ha problemer med å gjøre dagligdagse avgjørelser, og har hyppige episoder med gråt.

Fysiske tegn

Kronisk depresjon kan enten føre til vektøkning eller vekttap. Personer med kronisk depresjon kan oppleve uforklarlige smerter i kroppen og de kan ha problemer med å sove.

Diagnose og behandling

En lege kan diagnostisere kronisk depresjon etter utelukker andre medisinske tilstander. For å bli diagnostisert med kronisk depresjon, må en person opplever de viktigste symptomene på kronisk depresjon daglig i minst to uker. Kronisk depresjon kan behandles med en kombinasjon av terapi og reseptbelagte medikamenter.

Er Kronisk depresjon et tegn på brystkreft?

Major eller kronisk depresjon er ikke et klart tegn på brystkreft. Ifølge Mayo Clinic, symptomer på brystkreft inkluderer en merkelig klump i brystet, blødning fra brystvorten eller merkelige endringer i huden, størrelsen eller formen på brystet. Men mange av brystkreftpasienter vil oppleve depresjon, men som kan være på grunn av kreft.

Tall

Ifølge National Cancer Institute, vil 25 prosent av alle diagnostisert med alle typer kreft vil ha stor eller kronisk depresjon. Men instituttet ikke vet om en deprimert person får brystkreft (eller noen annen type kreft) mer enn noen uten depresjon. Ifølge John McManamy, forfatter av "Living Well med depresjon og bipolar lidelse," kliniske studier prøver å se om depresjon kan føre til kreft var mangelfulle.

Spekulasjoner

Det er mange anekdotiske historier om kvinner føler deprimert eller lider av kronisk depresjon før de fikk sin brystkreftdiagnose. Depresjon kan forverre eksisterende helseproblemer, som for eksempel migrene eller søvnløshet. Fordi depresjon ofte gjør en føler meg så sliten hele tiden, kan man lage dårlig mat valg eller valg av livsstil som kan bidra til å utvikle brystkreft. Selv om det ikke er en klar sammenheng mellom depresjon og brystkreft, kan det senere viser seg å være en betydelig faktor.

Betydning

"Depresjon og angst hos kvinner med brystkreft i tidlig stadium" (Caroline Burgess, et al; British Medical Journal, 2005) rapporterte at 50 prosent av kvinner i de tidlige stadier av brystkreft hadde også alvorlig depresjon og / eller angst i år siden de ble fortalt at de hadde kreft. Dette tyder på at alle diagnostisert med brystkreft også behov for å bli testet for depresjon og oppfordres til å holde kontakt med familie og venner for å hjelpe lindre depresjon symptomer.

Bekymring

I henhold til 15/11, 2009. utstedelse av kreft, kreft kan kompromittere behandling av en person med alle typer kreft, inkludert brystkreft. Depresjon later ofte folk suicidal eller følelse som om de er dømt uansett hva de gjør. Nøyaktig hvordan depresjon påvirker kreftpasienter er fortsatt uklart, men det gjør helt klart påvirke en brystkreftpasient på en dårlig måte. (Se Resources 3)

Misforståelse

Brystkreftpasienter føler seg ofte som om de må vise en modig ansikt. Dette kan gjøre sine sanne følelser intensivere som de prøver å skjule dem med falske munterhet. Å kunne uttrykke sine sanne følelser og får behandling for depresjon samt brystkreft kan hjelpe med utvinning.

Ernæringsmessige hensyn for kronisk depresjon

Ernæringsmessige hensyn for kronisk depresjon


En sunn balanse av vitaminer og mineraler fordeler humørfremmende kjemikalier i hjernen og støtter riktig funksjon av nervesystemet. Likevel kan et betydelig underskudd på vitaminer og mineraler kaste kroppen ut av balanse. Kroppens energinivået vil gå ned, og prosesser og funksjoner vil ikke fungerer korrekt, forlater kroppen i en deprimert tilstand.

Vitaminer

Vitaminer B, C og D har viktige roller i å holde depresjonen i sjakk. Vitamin B-komplekset støtter nedbrytning av karbohydrater, fett og aminosyrer. Det er også en viktig aktør i riktig funksjon av nervesystemet. En mangel på vitamin B kan bringe på humørsvingninger som depresjon, irritabilitet, angst, hukommelsestap, tretthet, søvnløshet, paranoia og selv vrangforestillinger. Ethvert tap av næringsstoffer til nervesystemet påvirker direkte hjernens evne til å fungere. Vitamin C støtter kroppens evne til å absorbere jern kroppen trenger. Reduserte nivåer av vitamin C kan føre til svakhet, apati, tretthet og depresjon. Mennesker med lavt vitamin D har en tendens til å vise flere symptomer på depresjon. Vitamin D og vitamin C er grunnleggende i produksjonen av serotonin i hjernen. En ubalanse av serotonin påvirker hjerneceller knyttet til humør, appetitt, seksuell lyst, søvn og noen sosiale atferd.

Kilder til vitaminer

Gode ​​kilder til vitaminer for å lindre kronisk depresjon inkluderer tran, villaks, solskinn, økologisk eggeplomme, brun ris, havre, biff lever, hele korn, jordbær, appelsiner, grapefrukt, rosenkål, grønne grønnsaker, kål, brokkoli, cantaloupe og tomater.

Mineraler

Minerals har like mye av en viktig rolle i staving av depresjon som vitaminer. En nedgang i kalsiumnivå vil påvirke nervesystemet evne til å kommunisere effektivt med hjernen. Magnesium er en god kilde for forebygging og behandling av depresjon. Som kalsium, har magnesium også en rolle å spille i prosessene i nervesystemet. Jern støtter fremstillingen av røde blodceller og oksygen som blir båret til cellene. En reduksjon i jern bidrar til symptomer nært knyttet til depresjon slik som tretthet, svakhet, søvnvansker, lavt blodtrykk og tap av matlyst.

Kilder til Minerals

Rike kilder til mineraler for kronisk depresjon omfatter brun ris, lima bønner, spinat, rå mandler, avokado, brokkoli, grønnkål, bok choy, røde bønner, pinto bønner, sesamfrø, økologisk upasteurisert melkeprodukter, boks sardiner og villaks.

Amino Acids

Aminosyrer er gunstig for emosjonell helse og et sunt nervesystem. Noen aminosyrer har funksjoner som ligner på signalstoffer. En mangel på disse byggeklosser av protein kan hindre overføring av signaler til hjernen og andre nerveceller.

Gode ​​kilder til aminosyrer for å bekjempe depresjon blant annet sjokolade, kokos, persille, ris, hvete, rug, hvetemel, sopp, peanøtter, melk og løk.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer kan hjelpe mot depresjon. Matvarer rike på omega-3 fettsyrer inneholder tran, bløtkokte egg, valnøtter, flaxseeds, villaks, sardiner, brokkoli, grønnkål, kylling, kalkun og lam.

Drinker

Væsker som gir næring til lindre og forebygge kronisk depresjon inkluderer fersk grapefrukt, sitron og appelsin juice; urtete som peppermynte, sitron og ingefær; og mineralvann.

Hvordan å behandle kronisk depresjon

Hvordan å behandle kronisk depresjon


Kronisk depresjon kan påvirke alle aspekter av en persons liv. Symptomene varierer, men mennesker med kronisk depresjon ofte føler intens tristhet og håpløshet. De har et negativt syn på livet. Og hvis den forblir ubehandlet, kan kronisk depresjon forverres, hvor noen lider tenke selvmord. Men heldigvis finnes det måter å behandle depresjon og stabilisere stemninger.

Bruksanvisning

•  Reduser stress. Angst og stress kan utløse depresjon, og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til kronisk depresjon. Lære å håndtere stress og redusere nervøsitet. Effektive teknikker inkluderer pusteøvelser, rangering oppgaver og sette realistiske mål.

Ta medisiner for å kontrollere symptomer. Kronisk depresjon svarer godt til reseptbelagte medisiner. Snakk med legen din og spørre om antidepressiva. Medisiner som selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) og monoaminoksidasehemmere (MAO-er) kan stabilisere stemninger.

Snakk med en terapeut. Negative tanker, følelser og traumatiske situasjoner spille en rolle i kronisk depresjon. Hvis du ikke klarer å takle følelsene dine, planlegge en avtale for å snakke med en mental helse profesjonell. De vil hjelpe deg å identifisere faktorer i livet ditt som utløse depresjon, og de vil hjelpe deg å overvinne negative følelser.

Flytt kroppen din. Trening eller spille sport frigjør dopamin, som er et kjemisk stoff i hjernen bevist å øke nytelse og forbedre stemninger. I forbindelse med medisiner, kan trening balansere humøret og redusere depresjon.

Tilbring tid med familie og venner. Isolere deg selv kan forverre depresjon. Åpent diskutere dine følelser med nær familie og venner og søker deres støtte.

Hint

  • Unngå alkoholholdige drikkevarer og redusere inntak av koffein. Disse kan forverre symptomer på kronisk depression.Consider bli med en lokal støttegruppe for å møte andre mennesker som lever med kronisk depresjon. Husk å overvinne depresjon er en gradvis prosess. Ikke forvent umiddelbare resultater.