Digidexo.com

vaskulitt bilateralt

Revmatoid Vaskulitt Symptomer

Revmatoid vaskulitt, ofte forkortet til bare vaskulitt, er i siste instans en medisinsk tilstand karakterisert ved en betennelse i blodårene. Det kan påvirke noen innenfor nesten alle områder av kroppen. Men ingen hvilken form for revmatoid vaskulitt en person har saken, vil han vanligvis lider av noen svært tydelige symptomer på tilstanden.

Pain

Ifølge Mayo Clinic, en av de mest vanlige symptomer på reumatoid vaskulitt vil innebærer en viss grad av smerter i muskler og ledd.

Nummenhet

Mange mennesker som lider av revmatoid vaskulitt vil også oppleve en viss følelse av nummenhet innenfor det berørte området.

Svakhet

Noen vil også oppleve et tap i styrke i musklene av det berørte området av kroppen.

Fatigue

Siden tilstanden vil uunngåelig begynne å ta en toll på kroppen din, kan du begynne å lide av tretthet eller utmattelse direkte på grunn av revmatoid vaskulitt.

Fever

Et annet vanlig symptom på Revmatoid vaskulitt vil være en mild til moderat feber over 100 grader F.

Tap av appetitt og vekt

Fra tid til annen, vil mennesker som lever med revmatoid vaskulitt også begynne å oppleve et tap i både appetitt og vekt. Dette kan ha noe å gjøre med den generelle følelse av velvære (eller mangel på velvære) samt betennelsen karakteriseres ved denne tilstand.

Tegn og symptomer på vaskulitt sykdom

Tegn og symptomer på vaskulitt sykdom


Vaskulitt sykdom, også kalt angiititt og arteritis, er betennelse i blodårene. Det finnes mange typer av vaskulitt, som sykdommen kan påvirke noen blodkar eller organ i kroppen. Selv om tilfeller av vaskulitt generelt har vanlige tegn og symptomer, noen av disse varierer avhengig av den underliggende årsaken til lidelsen og de spesifikke organer og skip rammet.

Generelle Tegn og symptomer

De vanligste typer vaskulitt nåværende influensalignende symptomer som muskel-og leddsmerter, feber, tap av appetitt og tretthet, ifølge MayoClinic.com. Tap av appetitt og manglende evne til å utøve på grunn av ledd-og muskelsmerter kan føre til vekttap. Nerve smerte, nummenhet og svakhet i en side av legemet er også generelle tegn på vaskulitt, ifølge The Johns Hopkins vaskulitt Center.

Sinus Symptomer

Noen typer vaskulitt påvirker ører, nese og hals, i henhold til Johns Hopkins. Sinus symptomer inkluderer langvarig bihulebetennelse, hørselstap og betennelse i neseskillevegg. Neseblødning og hyppig ørebetennelse er også forbundet med visse typer vaskulitt, ifølge Mayo Clinic.

Organspesifikk symtoms

Avhengig av de konkrete fartøyer og organer påvirkes, kan symptomer inkluderer lilla eller røde flekker eller støt på huden, elveblest, blåmerker, kløende utslett, kortpustethet, magesmerter, magesår, hoste blod, tåkesyn, lysfølsomhet og hodepine , ifølge The National Heart Lung and Blood Institute. Vaskulitt noen ganger fører til hjerteinfarkt og hjerneslag, ifølge WebMD.

Vessel Damage

Sever vaskulitt kan forårsake blodårene til å svekke og strekke seg, ifølge WebMD. Dette kan føre til at beholderen til å bule. I sjeldne tilfeller kan svulmende føre til en aneurisme (ruptur) og død. I andre tilfeller kan betente blodkar blitt så smal at blod ikke kan passere gjennom og cellene begynner å dø. Fartøy skade presenterer fysisk på forskjellige måter avhengig av hva fartøy er skadet. For eksempel, en form for vaskulitt, Buerger sykdom, forårsaker død av skip som forsyner blod til fingre og tær, i henhold til Johns Hopkins. I alvorlige tilfeller av sykdommen, til tuppen av ekstremiteter sår og behov amputeres.

Vaskulitt Diagnose Symptomer

Vaskulitt er en lidelse preget av en betennelse i blodårene. Denne tilstanden kan svekke, arr og tykkere veggene i blodårene. Det kan enten være en kronisk tilstand eller en midlertidig en, men uansett hva det kan føre til å kutte av blod til organer.

Symptomer

Det finnes 14 forskjellige typer vaskulitt, men de generelle symptomene er de samme. De inkluderer tap av appetitt, vekttap, nummenhet, svakhet, tretthet, feber og muskel og leddsmerter.

Årsaker

Vaskulitt oppstår når en immun lidelse, infeksjon eller type kreft fører kroppen din til å angripe sine egne blodårer. Noen ganger den eksakte årsaken er aldri kjent.

Diagnose

Diagnostisering av vaskulitt er gjort ved å sjekke blod eller kroppsvæsker for indikasjoner på betennelse. En biopsi av hud, bihuler eller nerver kan også hjelpe til å diagnostisere tilstanden.

Behandling

Vaskulitt er vanligvis behandles med legemidler som prednison og cyklofosfamid for å undertrykke immunsystemet som er å angripe skipene og å redusere betennelse.

Prognose

Vaskulitt er vanligvis ikke livstruende med mindre viktige organer har blitt påvirket av utilstrekkelig blodtilførsel. De fleste tilfellene er kurert lett uten ettervirkninger for pasienten.

Systemisk vaskulitt Treatment

Systemisk vaskulitt Treatment


Systemisk vaskulitt er en sjelden autoimmun sykdom som fører til at blodårene til å bli betent. Det finnes mange typer vaskulitt. Den type som vanligvis avhenger av plasseringen av blodkar og symptomene som er involvert. Systemisk vaskulitt kan påvirke lungene, nyrer, lever, hjerte eller en hvilken som helst organ. Behandlingen inkluderer vanligvis en spesifikk protokoll for medisinering.

Fakta

Vaskulitt kan være kort sikt (akutt) eller langvarig (kronisk). Betennelsen kan føre til blodårene til å bli svak, tykke eller smale. Alvorlig vaskulitt kan frata organer og vev i oksygenrikt blod og kan forårsake skade. Symptomer kan være feber, sykdomsfølelse (følelsen syk), svakhet, tretthet, dårlig appetitt eller vekttap. Hver type vaskulitt har spesifikke tegn og symptomer.

Betydning

Fordi vaskulitt kan være det som kalles primær, eller kilden til sykdommen, eller de kan være sekundære, et resultat av en annen sykdom, er det viktig å bestemme den spesifikke type slik at passende behandling kan administreres. Ifølge Dr. Douglas Roane av David Grant Medical Center, upassende eller utilstrekkelig behandling av primær systemisk vaskulitt kan ha alvorlige konsekvenser.

Diagnose

Det er ingen enkelt, entydige test for vaskulitt. Diagnostisering systemisk vaskulitt innebærer vurdering av mange faktorer. I tillegg til en fysisk eksamen, inkluderer en diagnose pasientens medisinske historie, nåværende og tidligere symptomer, blodprøver og noen ganger røntgen, pluss CT eller biopsier. Unormale blodverdier kan inkludere uregelmessig hvite blodlegemer, anemi, høyt blodplatetall, autoimmune og antistoff indikatorer. Den første delen av diagnose for mistanke vaskulitt er brukt unntatt sekundære årsaker eller andre forhold som etterligner vaskulitt.

Behandling

De fleste behandlinger av vaskulitt bære steroider for å stoppe betennelsen. Noen ganger kan dette innebære høye doser av steroider, så som prednison. Eller det kan innebære en intravenøs "puls" steroid hvori terapien administreres gjennom en IV. Ved behandling av svært alvorlige former for vaskulitt, kan protokollen også inkludere muntlige kjemoterapi narkotika, for eksempel Cytoxan. Denne form for behandling ødelegger celler som er involvert i prosessen med å forårsake vaskulitt. Men disse legemidlene også skade normale celler, slik at behandlingen blir meget nøye overvåket. Noen ganger antibiotika er gitt som en forholdsregel sammen med andre legemidler. Steroider og kjemoterapi narkotika kompromiss immunforsvaret og antibiotika bidra til å unngå sekundære infeksjoner.

Typer

De vanligste formene for vaskulitt inkluderer Behcets syndrom, Buerger sykdom, Churg-Strauss syndrom, kjempecellearteritt, Henoch-Schönlein, Kawasakis sykdom, mikroskopisk polyarteritt, polyarteritt nodosa, polymyalgia revmatiske, revmatoid vaskulitt og Wegener granulomatose.

Vaskulitt & Ear Pain

Betennelse av blodkar, eller vaskulitt, senker blodstrømmen i kroppen. Øresmerter kan oppstå når blodårene i nese, hals og nakke blir påvirket av vaskulitt. Øret smerte kan også være et resultat av en infeksjon eller en annen medisinsk tilstand. Det er viktig å søke legehjelp når du opplever øresmerter eller har symptomer på vaskulitt. Hvis en ørebetennelse forblir ubehandlet, kan hørselstap være permanent. I tillegg kan ubehandlet vaskulitt føre til dødsfall.

Vaskulitt

Vaskulitt er en betennelse i blodårene, som er ansvarlig for transport av blod gjennom kroppen. Vaskulitt fører til at blodårene til å være smalere, og dermed redusere blodstrømmen gjennom dem. Den mangel på blod kan resultere i skade på organer og i noen tilfeller død. Det finnes mer enn 10 forskjellige typer vaskulitt. Vanlige årsaker til vaskulitt inkludere infeksjon, kreft og immunsystemsykdommer.

Symptomer

Generelle symptomer på vaskulitt er tretthet, feber, vekttap, muskelsmerter, leddsmerter, manglende appetitt, nummenhet og svakhet. Avhengig av hvilken type vaskulitt, kan andre symptomer også være til stede, slik som røde flekker på huden, hudlesjoner, utslett, nedsatt syn, hodepine og pustevansker.

Wegeners granulomatose

Wegeners granulomatose er en type vaskulitt som påvirker blodårene i nese, hals, bihuler, lunger og nyrer. Det er preget av ørebetennelse, kortpustethet, nasal stuffiness, neseblod, kronisk bihulebetennelse og øresmerter.

Øresmerter

Ear smerte, ofte referert til som en øreverk, refererer til en hvilken som helst smerte i den ene eller begge ørene. Smerten kan være skarp, kjedelig eller forårsake en brennende følelse. Fluid og trykkoppbygging er vanlige årsaker til øreverk, særlig hos barn, ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia. Øresmerter kan også være et symptom på en ørebetennelse. Tanninfeksjon, bihulebetennelse, kjeveledd syndrom (TMJ), overdreven ørevoks og og leddgikt i kjeven kan også forårsake øresmerter.

Advarsel

Ear smerter forårsaket av en infeksjon venstre ubehandlet kan føre til hørselsskader eller tap. Diskuter noen øresmerter du opplever med legen din. I tillegg kan vaskulitt føre til døden hvis venstre ubehandlet.

Kollagen vaskulær sykdom Med Vaskulitt Tegn og symptomer

Kollagen karsykdommer (CVDs) oppstår når problemer i immunsystemet påvirke strukturen i sener, bein og bindevev. Ifølge Medline Plus et felles trekk ved disse sykdommene er blodkar betennelse eller vaskulitt. Noen av disse sykdommer inkluderer reumatoid artritt, lupus og skleroderma.

Morgenstivhet, tretthet og hevelse i leddene

Disse kan være de første symptomer av CVD, revmatoid artritt. Denne sykdommen påvirker kroppens ledd og kan senere føre til uutholdelig smerte.

Hovne kjertler, høyt blodtrykk, leddsmerter og stivhet

Sammen med feber, hodepine, tretthet, endringer i vekt, håravfall, elveblest, hevelse, utslett, sol følsomhet og brystsmerter disse er tegn på systemisk lupus erythematosus. Denne kroniske autoimmune sykdommer overflater vanligvis etter en infeksjon.

Hovne fingre og hender og hardere og innstramming av huden

Ofte forveksles med andre sykdommer de tidlige symptomer på systemisk sklerose (sklerodermi) inkluderer også hudbetennelse: hudområder med elfenben fargesentre og fiolette grenser.

Midlertidig lammelse, problemer med å svelge og hudutslett

Karakteristikken av dermatomyositt også innlemme muskelsvakhet og smerte, hudutslett, lesjon på skuldrene og brystet, hodebunn endringer, gastrointestinal infeksjon og lungeproblemer.

Høyt blodtrykk, lilla misfarging av huden og nervesykdom

Disse symptomene føre til diagnose av polyarteritis. Andre indikasjoner inkluderer hepatitt B virus tester positive, testicular smerte eller ømhet og forhøyede nyre blodprøver.

Revmatoid vaskulitt Bilateral Calf Pain

Revmatoid vaskulitt Bilateral Calf Pain


Leg smerte, spesielt smerte i leggen, kan være forårsaket av en rekke problemer. Pasientene er ofte i utgangspunktet behandles for sine symptomer på muskelsmerter med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og muskelavslappende. Bare når de ikke svare på disse stoffene gjøre sine leger ser videre for å finne en årsak til deres fortsatte smerter. Hvorvidt du har revmatoid artritt, kan legen ønsker å utelukke andre årsaker til smertene dine før du bestemmer at det er vaskulitt.

Revmatoid Artritt

Selv om du kanskje føler deg veldig alene i dine symptomer og smerter, er revmatoid artritt den oftest funnet bindevevssykdommer. The National Institutes of Health sier at det skjer i løpet av 1,3 millioner mennesker i USA voksne befolkningen. Det er klassifisert som en autoimmun sykdom, som betyr at immunsystemet angriper deg, mista din egen selvtillit for en fiende inntrenger. Hvem som helst kan utvikle sykdommen. Ifølge National Institutes of Health, er det funnet 2 til 3 ganger oftere hos kvinner enn menn, og oftere hos eldre voksne. Ingen etnisk gruppe eller rase er immune mot sine utfordringer. Når du har revmatoid artritt, er du risikoen for å utvikle vaskulitt. Det kan forekomme noe sted du har blodårer.

Vaskulitt

Vaskulitt er en betennelse i dine små eller mellomstore arterier. Når det skjer i begge beina, det kalles bilateral. Når kalven er involvert, kan det vaskulitt forveksles med muskelspenninger, en blåmerker skade, infeksjon, et stoff reaksjon, tette blodårer, diabetes, blodpropp eller visse typer kreft. Det er viktig å ha noen smertefull eller vedvarende smerter evaluert.

Vaskulitt forekommer i om lag 20 prosent av personer med revmatoid artritt, ifølge My RA Central, og kan være mild og begrenset eller bred spredning og livstruende. Det er viktig å behandle en hvilken som helst vaskulitt. Ubehandlet, kan betennelsen føre til obstruksjon av blodårene, noe som reduserer blodstrømmen til vev. Hvis blodstrømmen blir hindret nok, kan vev død følge.

Symptomer

Symptomer på vaskulitt kan omfatte ømhet, smerte, hevelse eller en hard klump under huden på leggen din. Disse klumpene er vanligvis på størrelse med en ert. Noen ganger smerten er uutholdelig, noe som gjør det vanskelig å gå eller selv å ha klær berøre området av smerte.

Tester

Legen kan diagnostisere deg raskt og med stor sikkerhet, eller han kan ta lengre tid, trenger flere tester og fremdeles lar deg med spørsmål. Han kan bestille en MRI, muskelbiopsi eller ultralyd, samt laboratoriearbeid, for å finne kilden til beinet smerte.

Behandling

Kortikosteroider brukes til å behandle vaskulitt. Når de er i gang, bør du føle lettelse ganske raskt. Disse steroider kan gis sammen med noen av de andre legemidler du kan allerede være tatt for revmatoid artritt. Annals of Revmatisk sykdom rapporterer at selv om nesten alle tilfeller av vaskulitt svare på steroider, opp til 54 prosent av tilfellene vil tilbakefall og til slutt må immundempende medikamenter for videre kontroll. Disse kalles også cytotoksiske legemidler, noe som betyr at de dreper visse typer celler. Nesten alle av de medisiner som brukes til å behandle leddgikt og vaskulitt har noen bivirkninger og risikofaktorer. Legen din vil ønske å sjekke bloodwork regelmessig for å fange eventuelle problemer tidlig.

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Ifølge National Institutes of Health (NIH), prikking, kan kramper føtter signalisere en alvorlig medisinsk tilstand. Dersom endringer i vaner og vekttap ikke lette disse følelsene, kan du vurdere å utforske andre årsaker og løsninger med legen din.

Sirkulasjon

Diabetisk nevropati stammer fra redusert blodtilførsel fører til nerve død, som kan forårsake prikking og kramper i føttene. Sykdommer og infeksjoner som forårsaker betennelse i blodårer (kalt vaskulitt) trigger arrvev formasjon i skip, forstyrrer blodsirkulasjonen og fører til prikking og kramper i underekstremitetene.

Entrapment

Ifølge Merck Medical Library, kan revmatoid artritt av ankelen føre tarsal tunnel syndrom. Press fra nærliggende hevelse triggere prikking i føttene. Holde føttene forhøyet kan lette symptomer, men en lege kan foreslå kirurgi i kroniske tilfeller.

Skade

Parestesi og kramper fra traumatisk nerve komprimering kan utvikle umiddelbart etter en ulykke med ryggmargsskader eller brukket ben og føtter. Arrvev rundt nerver og leddgikt i ryggsøylen eller føtter kan utløse unormale fornemmelser og muskelspasmer år senere, forklarer NIH.

Ernæring

Kalsium er viktig for muskelsammentrekninger og nerveoverføring. Kalsium mangler kan forårsake muskelkramper og kribling, men kan signal nyresvikt, vitamin D-mangel, og hypoparathyroidisme (nedsatt funksjon av biskjoldbruskkjertelen), i henhold til NIH.

Hormoner

Forstyrrelser i hormonnivået kan føre til hovne føtter og ankler, legger press på nervene. Hevelse også griper inn i blodstrømmen til musklene, noe som resulterer i kramper fra melkesyre buildup og dårlig oksygenering.

Hva er Sural Nerve nevropati?

Hva er Sural Nerve nevropati?


Som andre vev i kroppen, nerver er utsatt for sykdom eller traumer. Dette er spesielt sant i perifere nerver, som fungerer som en kommunikasjons highway forbinder hjernen og ryggmargen med resten av kroppen. Som en subtype av perifer neuropati, har Sural nerveskade viktige egenskaper relatert til anatomien og funksjon av de strukturer som er involvert.

Neuron Typer og anatomi

Nevroner, eller nerveceller, får plass i tre hovedkategorier: sensorisk, motor eller interneurons. Sensoriske neuroner plukke opp signaler og overføre dem til hjernen og ryggmargen. I kontrast, motoriske nevroner motta kommandoer fra hjernen og ryggmargen, som de relé til muskler eller kjertler. Uansett funksjon, nevroner dele visse strukturelle komponenter: en cellekroppen, axon og dendritter. Cellen Kroppen inneholder kjernen, og er sete for et neuron stoffskifte. Den axon er en lang nervefiber som bærer elektriske signaler fra cellelegemet, mens de korte, flere anslag kalt dendritter bære innkommende signaler. En isolerende myelin slire ofte strøk aksonet.

Typer

En nerve er i hovedsak en snor-lignende bunt av axoner. Uttrykket mono-neuropati refererer til en nevrologisk forstyrrelse som resulterer fra en enkelt feil nerve. Når flere nerver samtidig blir dysfunksjonelle, er den resulterende sykdoms polynevropati. Forskere og klinikere generelt enige om at utbredt perifer neuropati --- eller polynevropati --- innebærer ofte Sural nerve. Men isolert Sural nevropati --- eller ekte mono-nevropati --- er svært sjeldne.

Beskrivelse

I en 2006 utgave av "Muscle & Nerve" journal, leger beskrev Sural nerve som et rent sensorisk nerve med en anatomisk bane som gjør det spesielt utsatt for skade. Dette er på grunn av sin nedadgående korrugert selvfølgelig å innerverer ankelen og ytre del av foten. Faktisk oppstår Sural nerve fra tibial nerve i baksiden av leggen, passerer mellom lederne for de største leggmuskelen og reiser dypt i vevet før du kjører overfladisk, i nærheten av akillessenen.

Årsaker

Kliniske data omtalt i "Muscle & Nerve" Journal peker på traumer som den vanligste årsaken til Sural nerve nevropati. Mulige kilder til traumer omfatter: ankel brudd, ankel forstuing, vene stripping, kne kirurgi, langdistanse løping, ankel sårskader, skudd og ekstern kompresjon. I en 2009 utgaven av Ortopedi og Trauma, leger bemerket at nerve komprimering kan resultere fra kalv muskel tårer samt muskelvekst. Andre årsaker til Sural nevropati kan omfatte: vaskulitt, eller blodåre betennelse; ganglion cyste; Sural nerve biopsi og diabetes.

Tegn og symptomer

Nerveskader --- og derfor symptomer --- kan oppstå hvor som helst i fordelingen av Sural nerve. Sural nevropati settes vanligvis i smerte og unormale følelse i huden av foten og ankelen, for eksempel nummenhet og kribling. Ifølge Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, nevropatisk smerte vanligvis forverres om natten, til poenget med å forstyrre søvnen.

Diagnose

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag viser flere diagnostiske prosedyrer for perifer nevropati, inkludert grundig nevrologisk testing, generell fysisk undersøkelse, detaljert anamnese, blodprøver, nerve eller hud biopsier og bildediagnostikk. I American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation journal, Dr. Manouchehr og kolleger oppmerksom på at isolerte Sural nevropati utgjør ofte en større diagnostisk utfordring enn andre typer perifer neuropati og krever elektro-fysiologisk evaluering.

Behandling

For Sural nevropati at resultatene fra nerve entrapment eller kompresjon, viser Ortopedi og Trauma journal kirurgisk utgivelse som den beste behandling. Sural nevropati knyttet til ankelen problemer kan kreve fysioterapi, oppkvikkende eller gjenoppbygging. Totalt sett er nøkkelen til sykdom ledelse å fjerne eller kontrollere de spesifikke årsaker, behandle underliggende sykdommer og adresse atferd som kan føre til ytterligere skade.

Hvordan lage Krykker på Home

Hvordan lage Krykker på Home


Krykker er nyttige hjelpemidler for en person som er skadet eller halt. De fjerner vekten fra en smertefull eller immobile fot eller bein og fortrenge det på overkroppen. Økonomiske begrensninger eller midlertidig støtte som ikke forsvarer kostnaden ved å kjøpe en produsert krykker kan be deg om å lage din egen. Uansett årsak til å lage dine egne krykker, gjør-det-selv krykker er enkle å lage og krever bare noen få verktøy og noen elementer som vanligvis finnes rundt i huset.

Hvordan lage Krykker på Home

•  Mål fra armhulene til bakken. Skjær to lengder av kosteskaft, begge lik målingen. Skjær bilateralt, fra toppen av hver kosteskaft, ned 2/3 av lengden, splitte hver håndtere i midten. To halvsirkler på slutten av hvert håndtak er skapt av kuttene du gjør. Effekten er to gaffelarmer, hver med to ben.

•  Sett håndtakene i vann og dypper dem i 12 timer. Vannet myker veden og gjør det smidig nok for deg å bøye beina på gaflene. Klipp to stykker fra de opprinnelige håndtak, en fot i lengde hver. Bor styrehull gjennom diameter på disse en-fots lengder med en 1/16-tommers bit: to hull per lengde - ett hull, 3 inches fra hver ende av begge lengder.

Bor to pilot hull i split slutten av hver gjennomvåt lengde på håndtaket. Bor hull i midten av hver halvsirkelen. Hullene løpe vinkelrett på lengden av håndtakene.

Plasser en 1-fots lange delen av håndtaket vinkelrett på den splittede ende av en av de dynket gafler. Bor et en fjerdedel-tommers skrue inn i en av pilothull i en fot lange delen, gjennom, og inn i pilothullet av den ene delen av gaffelen. Fordel det andre benet over til den andre pilothullet til en fotstykke. Bor en skrue gjennom pilothullet til en fot-stykke, og inn i styrehull av benet. Gjør det samme for den andre krykken.

Mål fra armhulen til midten av håndflaten. Trekk fra 4,5 inches. Mål fra toppen av en krykke - nå utstyrt med en 1-fots stykke over toppen, mellom de to ben, hvert ben ned. Bore hull fra utsiden av krykker mot midten på lengder lik målingen. Hullene står overfor hverandre.

6. Mål avstanden fra innsiden av det ene benet til innsiden av den andre på hver krykken. Skjær to lengder av kosteskaft, fra den opprinnelige, er lik i lengde til målingen. Bor styrehull i hver ende av bitene du kuttet til lengde. Plasser lengder mellom beina på krykkene, fôr opp pilothull. Bore skruer fra utsiden av benene inn i lengder. Hver krykke krever to skruer.

Hvordan Get Safe Botox behandling for migrene hodepine

Botox (botulinum toksin A) er en migrene behandling og forebygging benyttes av leger. Migrene er en svært smertefull og invalidiserende type hodepine. Behandling kan være unnvikende for mange lider. Botox injeksjoner forårsake liten lammelse av muskler og er vanligvis injisert bilateralt over pannen og kinnben og ned på baksiden av halsen, avhengig av typen av migrene og presenterer symptomer. Kroniske migrenepasienter er ofte desperate. Sørg for å ta en aktiv rolle i din omsorg for å hindre ytterligere skade, spesielt hvis du har andre medisinske tilstander.

Hvordan Get Safe Botox behandling for migrene hodepine

Forsknings effektiviteten av Botox på migrene. Det er ikke en kur, og fungerer bare for ca 2-4 måneder før pasienten vil trenge fremtidige injeksjoner, så dette er ikke en gang skudd (no pun intended). Mye av forskningen sier det er svært nyttig, og har ingen bivirkninger. Se etter personlige beretninger fra migrenepasienter som ble behandlet med injeksjoner. Drug selskaper vil liste opp mulige bivirkninger og legene vil trolig si injeksjoner "er ikke så ille", men de trenger ikke å leve med resultatet.

Spørsmål legen din om hans / hennes erfaring med bruk av Botox som en migrene forebygging. Spør hvor lenge han eller hun har brukt denne metoden til å behandle migrene og hvor mye suksess andre pasienter har hatt med den. Finn ut om dette er legens nyeste inntekt. Leger gjør pasienter vente i månedsvis mens de samler informasjon slik at de kan begjære Medicare til dekning av Botox-injeksjoner for migrene. Behandlinger må tilpasses til pasienten så vær forsiktig med en lege som foreslo umiddelbart injeksjoner, med mindre dette er hensikten med å se den spesifikke legen.

avsløre alle medisinske bekymringer knyttet til nakke, hode, kragebeinet og skuldrene. Noen ganger er det underliggende livmorhalssykdommer, leddgikt, rotator cuff skader, senebetennelse, ryggmargs forhold eller andre medisinske problemer som kan være årsaken eller forverre migrene. Det er viktig å gi en lege et fullstendig bilde av din migrene og helsen generelt.

Hvis du har en Botox-injeksjon holde en journal med dine etter injeksjon symptomer. Legen har som mål å redusere hyppigheten av migrene. Det er sannsynlig å være noen smerter på injeksjonsstedet og hals svakhet. Dokumentere dette nøye. Hvis du har andre medisinske tilstander muskel svakhet kan skape sekundære problemer, så selv om din migrene kan redusere du nå har smerter i et annet område. Se opp for dette!

Vær proaktiv i helsesektoren. Hvis du ikke føler deg bra etter etter din første Botox-injeksjon snakke med legen din. I noen tilfeller Botox-injeksjoner kan forverre din fysiske helse ved å flytte muskelstrukturen i nakke og skuldre. Rapportering dine symptomer er den beste måten å forebygge skader fra Botox-injeksjoner.

Hint

  • Botox-injeksjoner kan og har vært veldig nyttig for noen mennesker med kronisk migrene.
  • Denne artikkelen er ikke ment å kurere, behandle eller diagnostisere noen lidelse.

Om stoffer som forårsaker Meningitt Symptomer

Om stoffer som forårsaker Meningitt Symptomer


Meningitt, betennelser av de vev som omgir hjernen, kan være forårsaket av bakterier, parasitter, virus og sopp, sammen med visse medisiner. Mens narkotikainduserte aseptisk meningitt kan nesten alltid løses raskt med ingen langsiktige komplikasjoner, er det viktig å utelukke en bakteriell eller infeksiøs årsak først. Symptomer på meningitt av en hvilken som helst etiologi bør ikke ignoreres, som hjernen kan påvirkes dersom hevelsen vedvarer.

Historie

Mens symptomer på hjernehinnebetennelse ble først beskrevet av persiske legen Avicenna i 1020, en erkjennelse av at det faktisk var en smittsom sykdom kom ikke før 1805, da det var et utbrudd i Genève, Sveits. Imidlertid er legemiddelindusert aseptisk meningitt ikke anerkjent i medisinsk litteratur før omtrent 1980 Selv om det ikke er kjent hvor mange tilfeller av hjernehinnebetennelse er et resultat av medisiner, er det tenkt å være en sjelden bivirkning. Hjerneskanning og mer effektive laboratorietester har hjulpet skille narkotikainduserte hjernehinnebetennelse fra andre former for aseptisk meningitt.

Typer

Meningitt er oftest forårsaket av en infeksjon, (virus, bakterier eller sopp), men noen medikamenter kan også gi symptomer. Disse inkluderer:
Antibiotika - ciprofloxacin / trimetoprim sulfametoksazol / amoxicillin / metronidazol / penicillin / cephaleixn
Immunsystemet - OKT-3 monoklonalt antistoff / immunogobulin / azatioprin
Anti-krampaktige - karbamazepin
NSAID - ibuprofen / tolmentin / sulindak / naproxen
Antituberculous - isoniazid
Intratekal (medikamenter injiseres i ryggraden) - metotreksat / cystin arabinosid
Urikosuriske (legemidler som eliminerer overflødig urinsyre) - allopurinol
Vaksiner - hepatitt B / kusma
Anti-halsbrann / GERD - ranitidin
Andre infeksiøs årsaker til hjernehinnebetennelse inkluderer underliggende sykdommer som sarkoidose, lupus, og sentralnervesystemet vaskulitt. Tilbakevendende migrene og etter infeksjon syndromer kan også føre til hjernehinnebetennelse.

Effekter

"Meningitt" betyr "betennelse i hjernehinnene", som er vevet som hjernen og ryggsøylen. Symptomene er vanligvis hodepine, feber, utslett og stiv nakke, men kan også omfatte kvalme og oppkast. En Spinal Tap vil vanligvis avsløre et høyt antall hvite blodceller i spinalvæsken.

Betraktninger

Ved mistanke om hjernehinnebetennelse, må behandlende lege være sikker på at det ikke er smittsom årsak før endre pasientens medisiner. Bakteriell meningitt har en høy dødelighet og må behandles umiddelbart. Faktisk, hvis bakteriell meningitt er enda en mulighet, er det anbefalt at pasienten gis en antibiotika klassifisert som et tredje generasjons cephalosporin.
Normalt kan et annet legemiddel i samme kategori skal erstattes med en som er årsaken til symptomene, men det er antatt at legemiddeloverfølsomhet spiller en rolle i narkotika-indusert meningitt, så utskiftninger må velges nøye og pasienten overvåkes. Dersom det fastslås at en vaksine har forårsaket meningitt, bør symptomene være forbigående. Behandlingen består av væske, smertestillende midler og anti-kvalme medisiner hvis det er nødvendig. Hvis inflammasjon er alvorlig, kan pasienten bli gitt glukokortikoider å avlaste hevelse.

Forebygging / løsning

Symptomene på hjernehinnebetennelse, spesielt en vedvarende hodepine med stiv nakke, bør ikke ignoreres under noen omstendigheter, og heller ikke bør pasienten rett og slett slutte å ta det han mistenker for å være uakseptable medisiner. Bare en lege kan avgjøre hva som konkret er årsaken til hjernehinnebetennelse. Hvis den er medikament-indusert meningitt, må legen bestemme hvilke stoffet bør være substituert for den som er årsaken til symptomene. Når en passende erstatning stoffet er funnet, bør symptomene forsvinner helt.

Hva er en ESR Blood Test?

Hva er en ESR Blood Test?


Senkning (SR) er også kalt Sed Rate senkningsreaksjon. Det er en enkel test benyttet for å bestemme hvor mye inflammasjon er i kroppen, men det kan ikke diagnostisere den spesifikke tilstand som forårsaker betennelse.

Hvordan ESR Blood Test Works

Betennelse endrer proteiner i røde blodlegemer slik at de bindes til hverandre i klumper, noe som gjør dem tettere enn normale røde blodceller. En ESR test bare bemerker hastigheten som blodlegemer synker til bunnen av et reagensglass. Jo raskere blodcellene faller, er det mer betennelse i kroppen din.

Primære Anvendelser av ESR Test

ESR testene er oftest brukt til å diagnostisere revmatoid artritt, polymyalgia rheumatica og kjempecellearteritt (GCA). Revmatoid artritt forårsaker betennelse i slimhinnen i leddene, noe som resulterer i smerte, leddskader og noen ganger misdannelse. Polymyalgia rheumatica er en inflammatorisk lidelse som forårsaker stivhet og smerte vanligvis i skuldre, nakke, overarmer, hofter og lår; kjempecellearteritt (GCA) refererer til betennelse i den arterielle slimhinnen og forårsaker hodepine, kjeve smerter og tåkesyn.

Økt ESR

Økt ESR har mange årsaker, inkludert graviditet, menstruasjon, infeksjon eller anemi. Mange sykdommer som nyresykdom, syfilis, tuberkulose, skjoldbrusk sykdom og lupus også forårsake ESR priser til å være høyere enn gjennomsnittet. I tillegg kan enkelte medisiner som p-piller, vitamin A, dekstran og metyldopa (Aldomet) forårsaker ESR avlesninger som er høyere enn normalt.

Svært høy ESR

I tillegg til polymyalgia rheumatica, gigantiske celle arteritis og revmatoid artritt, andre vanlige årsaker til en svært høy ESR omfatter nekrotiserende vaskulitt (betennelse i blodkarene) og makroglobulinemi primær (kreft av B-lymfocytter, en type hvite blodlegemer).

Low ESR

Selv om en lav ESR er vanligvis ikke en grunn til bekymring, er det verdt å merke seg at lever-eller nyresykdom, hjertesvikt og noen protein unormalt samt sigdcelleanemi eller forhold som føre til en økning i enten røde eller hvite blodceller kan forårsake lavere enn normalt ESR resultat. Medisiner som aspirin, kortison og kinin kan også resultere i en lavere ESR.

Diskuter din ESR testresultater med en Doctor

Fordi det er så mange forhold som kan påvirke en ESR test, er det viktig å diskutere resultatene med en kvalifisert lege som er klar over alle dine medisinske tilstander og medisiner du tar. Den ESR blodprøve er ansett som en screeningstest, og kan ikke brukes til å diagnostisere enhver tilstand. Det er imidlertid nyttig for screening for visse inflammatoriske tilstander, eller i å overvåke fremdriften.

Hvorfor Fingers blir hvite og gå nummen?

Hvorfor Fingers blir hvite og gå nummen?


Nummenhet i en ekstremitet kalles parestesier. Det er normalt ikke et årsak til bekymring, men i noen tilfeller kan indikere underliggende medisinske problemer. Når ledsaget av bleke fingre (også kalt blansjere), kan det peke på helseproblemer og bør undersøkes.

Årsaker til tap av følelse og misfarging i Fingers

Midlertidig prikking og misfarging av fingre kan være en normal reaksjon på kulde. Dette kan skje når du er ute i ekstreme temperaturer uten hansker, eller når du holder på noe kaldt, slik en avkjølt drikke. Det kan imidlertid hende at fingrene blir hvite og gå nummen også være et resultat av en tilstand som kalles Raynauds syndrom.

Et annet fenomen som kan forårsake hvithet og nummenhet er Vibrasjon-Induced Hvit Finger (VWF). Det ligner på Raynauds, men VWF er forårsaket av bruk av vibrerende håndverktøy, som jackhammers. Begge syndromene bære blodårer som constrict eller krampe.

Typer av Raynauds syndrom

Raynauds kan det som kalles primære, med ingen årsak bak innsnevring av blodårer, nummenhet og blek ekstremiteter. Eller det kan være sekundær, som betyr at det er et resultat av en underliggende sykdom (slik som lupus, vaskulitt, diabetes, sklerodermi, arterie eller skjoldbrusk sykdom eller revmatoid artritt), noen medisiner, eller fra skade fra carpal tunnel eller røyking.

Behandling for White, valne fingre

Hvis nummenhet er et resultat av midlertidig innsnevring av blodårer fra mangel på sirkulasjon, trene fingrene eller svinge armene i store sirkler kan tvinge blod tilbake i ekstremiteter for å få følelsen tilbake i fingrene.

Symptomer på Raynauds kan bli løst ved å slutte å røyke eller medisiner som forårsaker blodkarene seg sammen. Behandling av en underliggende tilstand, for eksempel stoffskifteproblemer eller diabetes, kan også bidra til å gi lindring.

Hvis Raynauds symptomene er alvorlige, kan behandlingen omfatte hjerte medisiner som påvirker blodårer, kalt kalsiumblokkere. Leger vil også noen ganger foreskrive en vasodilator, noe som gjør at blodkarene til å åpne opp. I ekstreme tilfeller kan nerve kirurgi eller injeksjoner hjelpe.

Sykdommer som forårsaker perifer nevropati

Ved skade på nerver av oppstår det perifere nervesystem, er det ofte et tap av følelse eller et tap av motorisk funksjon i visse deler av kroppen. Denne skade og påfølgende reaksjon er kjent som perifer neuropati. Det er flere årsaker til denne tilstanden, inkludert mange sykdommer og sykdomsrelaterte infeksjoner.

Arvelige sykdommer

Sykdommer som er genetisk overført eller gitt videre gjennom familien kan føre til perifer nevropati.
Charcot-Marie-Tooth sykdom rammer ca ett i 2500 personer, noe som gjør den til en av de vanligste arvelige nevrologiske lidelser i USA. Denne sykdommen påvirker direkte perifere nerver og fører til tap av normal bruk av vedheng. Dejerine-Sottas sykdommen er forårsaket av genmutasjoner eller duplikasjoner, og vanligvis resulterer i lider bli rullestol-bundet. Medfødt hypomyelinating nevropati presenterer ved fødselen og varierer i alvorlighetsgrad. Det er en motor-sensorisk neuropati og er symptomatisk lik spinal muskulær atrofi. Familiær Amyloidotic Polynevropati er en gruppe av lidelser forårsaket av mutasjoner på kromosom 18. Den presenterer i voksen alder og ofte fører til mange sykdommer, inkludert perifer neuropati. Friedreichs ataksi resulterer i forringelse av nervevev i ryggmargen. Dette påvirker muskel bevegelse av armer og ben. I tillegg nerver bli fratatt sin Insular dekking (myelin skjede), som forårsaker perifer neuropati.

Systemiske sykdommer

Sykdommer som påvirker hele kroppen blir ofte referert til som systemiske sykdommer. Lidelser som anses systemisk inkluderer metabolske forstyrrelser og endokrine lidelser.
Diabetes er en livslang sykdom med kronisk høye blodsukkernivået. Diabetes mellitus (type 1) er en ledende årsak til perifer neuropati i USA. Nyresykdommer slik som uremia (kronisk nyresvikt) kan føre til unormalt høye mengder av giftige stoffer i blodet. Dette overskuddet kan gi alvorlig skade nervevev og forårsake perifer neuropati. Sykdom i skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) er forårsaket når skjoldbruskkjertelen gjør en utilstrekkelig mengde skjoldbruskkjertelen hormon.
Hudkreft og godartede svulster kan gjennomsyre eller påføre skadelig press på nervefibrene. I tillegg kan utvikle tumorer direkte fra nervevev celler.

Inflammatoriske sykdommer

Kronisk betennelse forårsaker perifer neuropati når hevelse fører til direkte eller indirekte nerveskader. I tillegg bærer kronisk inflammasjon ned bindevev, noe som fører til skader og infeksjon av nervefibre.
Sykdommer som forårsaker kroniske betennelser og bindevev skade inkluderer følgende:
Spedalskhet er forårsaket av en organisme, men hvordan den er under kontrakt er ofte vanskelig å fastslå. Den presenterer med skjemmende hud misdannelser og progressiv svekkelse. Nerveskader slutt fører perifer neuropati. Revmatoid artritt fører til betennelse i leddene og omkringliggende vev. Det kan også påvirke andre organer. Sarkoidose er en sykdom hvor unormalt vev utvikler seg i organer i kroppen. Når dette skjer, oppstår hevelse i lymfeknuter, lunger, lever, øyne, hud eller andre vev.
Nevropati kan også skyldes betente blodkar. Disse lidelser omtales som alvorlige vaskulitter.

Autoimmune sykdommer

Når en autoimmun sykdom oppstår, er det fordi kroppens immunsystem svar er feil. Normalt bidrar til immunsystemet beskytte kroppen mot skadelige stoffer. I stedet for å beskytte kroppen mot skadelige inntrengere, angriper immunsystemet skadelige og sunne stoffer likt. Den resulterende aktiv respons fører til ødeleggelse av friskt vev og celler. Når nerver og nerveceller er skadet, oppstår perifer neuropati.
Guillain-Barre syndrom oppstår når kroppens forsvarssystem feilaktig tror nervesystemet å være farlig. Denne ødeleggelsen av vitale muskel-kontrollerende nervene forårsaker perifer neuropati. Systemisk lupus erythematosus (lupus) kan påvirke huden, ledd, nyrer og andre organer. Den rammer ni ganger så mange kvinner som menn, og årsakene er ukjent. Symptomene varierer for hvert enkelt tilfelle. Sjøgrens syndrom har ødeleggelsen av spytt og tårekjertler. I tillegg, det påvirker andre deler av kroppen, slik som nyrer og lunger. Årsaken er ukjent, og det forekommer oftest hos kvinner i alderen 40 til 50. humant immunsviktvirus (HIV) er en seksuelt overført sykdom som gradvis ødelegger immunsystemet. AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er den siste og mest alvorlige fasen av HIV, og forårsaker alvorlige skader på immunsystemet.

Infeksjoner

Infeksjoner som forekommer i forbindelse med andre sykdommer kan resultere i perifer neuropati.
Helvetesild (også kjent som Herpes zoster) ofte presenterer som en hud utslett på den ene siden av kroppen. Dette utslett vil presentere med blemmer, og ofte skjer i en stripe-lignende mønster. Denne sykdommen presenterer hos voksne og stammer fra viruset som forårsaker vannkopper. Viruset (vanligvis latent i systemet i årevis etter et tilfelle av vannkopper) er aktiv og angriper nervefibre. Infeksjon med HIV eller fullt utviklet AIDS er også assosiert med perifer neuropati. På grunn av HIV / AIDS 'iført ned av immunsystemet, bakterielle og virale infeksjoner blir mer truende og mer vanlig; mange av disse er forbundet med perifer neuropati. Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjonssykdom primært påvirker voksne i alderen 20 til 29. Symptomene på sykdommen varierer med stadium av sykdommen, men det ofte presenterer med unormale hudreaksjoner på kjønnsorganene.

Typer av nevropati

Neuropati, også kjent som perifer nevropati eller perifer nerveskade, er en nervesystem-lidelse som påvirker de perifere nerver. Denne nervesykdom hindrer de perifere nerver fra å sende meldinger fra hjernen og ryggmargen til andre kroppsdeler og organer som muskler og kjertler. Årsaker til nevropati kan være alt fra sykdommer som diabetes, leddgikt, bakterielle infeksjoner og autoimmune sykdommer til toksin eksponering og kreft medisiner. Ifølge medisinsk forfatter Mims Cushing, omtrent 40 prosent til 70 prosent av diabetikere lider av nevropati med om lag 70 prosent av problemet involverer smerter i føttene.

Typer

Nevropatier er klassifisert etter deres patologiske funksjoner og kliniske syndromer. De fire hovedtyper av nerveskader inkluderer polynevropati, mononeuropahty, autonom nevropati og mononeurtis multiplex. Nevropati kan påvirke forskjellige deler av kroppen, eller lokaliseres, kun berører en bestemt kroppsdel ​​eller nerve.

Polynevropati

Polynevropati, også kalt distal symmetrisk polynevropati, er den vanligste typen av nevropati. Vanligvis forårsaket av dårlig kontroll av blodsukkeret, påvirker polynevropati ben og føtter, med symptomer som prikking, svie og nummenhet. Foruten diabetes, kan polynevropati være forårsaket av overdreven bruk av alkohol, ernæringsmangel, anemi, lever eller nyresvikt, visse kreftformer eller forbruker for mye vitamin B6.

Mononevropati

Mononevropati påvirker en enkelt nerve eller nerve gruppen. Oftest er det på grunn av skade, selv om lidelser som mononeuritis multipleks kan føre til isolerte nerveskade og kan omfatte hvilket som helst område av kroppen. Symptomer inkluderer tap av blære eller tarm kontroll, prikking, brennende smerte, tap av følelse, svakhet, nummenhet eller lammelser.

Mononeuritis Multiplex

Monoeuritis multiplex er et nervesystemet eller forstyrrelse i hjernen som involverer skade på i det minste to separate nerve områder. Imidlertid kan flere nerver i tilfeldige områder på kroppen også bli påvirket. Som det utvikler seg og forverres, vokser det mer symmetrisk og mindre multifokal. Syndromer for dette nevropati kan spres bilateralt, samt distalt og proksimalt i hele kroppen.

Autonom nevropati

Autonom nevropati er en vanlig type av neuropati som påvirker det autonome nerve kontrollerende tarmkanalen og andre organer som blæren og kjønnsorganene. Denne nevropati kan interferere med fordøyelse og urinering. Det påvirker om en fjerdedel av diabetikere, ifølge Foot Neuropathy.com hjemmeside. Vanlige symptomer er tap av koordinasjon og balanse, som vanligvis er verre om natten. Skadede nerver forårsake svake muskler og tap av reflekser med foten vanligvis vokser bredere og kortere.

Kranie nevropati

Kranial nevropati generelt påvirker nerver knyttet til hjernen som kontrollerer øyebevegelser. Men det kan også innebære nervene som forbinder hjernen til å høre og smak. Det begynner vanligvis med smerter på den ene siden av ansiktet nær øyet som er berørt med øyet muskel senere bli lammet. Symptomene bedres eller forsvinne i løpet av to til tre måneder.

Behandling

Det er ingen kjent medisinsk kur for arvelig perifer neuropati, selv om den beste behandling er å normalisere blodglukosenivåer. Dessuten kan flere medisiner og terapi hjelpe lindre symptomene. Noen ganger antidepressiva er effektive, i tillegg til noen anti-anfall medisiner. Noen av nevropatier som er helbredelig inkluderer diabetisk nevropati, skjoldbrusk sykdom som er relatert til nevropati og inflammatorisk nevropati.

Årsaker til overdreven underarm svette

Svette er kroppens naturlige kjølesystem. Når kroppstemperaturen stiger - på grunn av sin fysiske aktivitet eller sterke følelser, slik som angst, sjenanse og stress - nervesystemet utløser svettekjertlene til å frigi en væske bestående av vann, salt og små mengder av andre elektrolytter. Alle svetter, men når overdreven underarm svette oppstår, kan dette signalisere behov for medisinsk vurdering og behandling.

Når er underarm svette Overdreven?

The Mayo Clinic bemerker at underarm svette - og svette på andre deler av kroppen - er overdreven når svettekjertlene produserer mer svette enn det som er nødvendig for å regulere kroppstemperaturen. Dette resulterer i en medisinsk tilstand som kalles hyperhidrose. I tillegg til underarmene, kan overdreven svetting også noteres på håndflatene og fotsålene. Hyperhidrose kan være kilde til stor forlegenhet og ha en negativ innvirkning på den lidende i sosialt og yrkesmessig.

Generalisert hyperhidrose

Generalisert, eller sekundær, hyperhidrose har en underliggende medisinsk årsak, sier Mayo Clinic, og vanligvis begynner plutselig. Visse medisinske tilstander kan forårsake generalisert hyperhidrose. The National Institutes of Health (NIH) viser noen av disse som hjertesykdommer, angst forhold, hypertyreose, hjerneslag, angst forhold, hetetokter i overgangsalderen eller problemer med å regulere glukose. Men generalisert hyperhidrose kan også være en bivirkning av å ta visse medisiner.

Focal Hyperhidrosis

Focal, eller primær, har hyperhidrose ingen underliggende medisinsk årsak. Denne typen hyperhidrose påvirker rundt 2 til 3 prosent av folk, bemerker National Institutes of Health, men mindre enn 40 prosent av dem søker medisinsk konsultasjon og behandling. I de fleste tilfeller begynner fokal hyperhidrose før en alder på 20. I henhold til NIH, hyperhidrose tendens til å kjøre i familier, så det kan være en arvelig komponent.

Andre symptomer

Focal hyperhidrosis oppstår bilateralt - overdreven underarm svette er kjent under begge armene. Vanligvis avtar svette under søvn. Når underarm svette er overdreven, kan svette merkbart suge gjennom stoff og nødvendiggjøre en endring av klær.

Behandlingstilbud

The Mayo Clinic bemerker at generalisert hyperhidrosis er ofte kurert når medisinsk tilstand som forårsaker det er adresser eller et medikament avviklet. Men de med focal hyperhidrosis kan kreve pågående behandling. Ifølge International Hyperhidrosis Society (IHS), antiperspiranter, som en over-the-counter produkt eller en sterkere formulering foreskrevet av lege, er den første linjen av behandling for overdreven underarm svette. Overdreven underarm svette er også behandlet med oral medisiner (selv om IHS bemerker at dette ikke er en optimal langsiktig behandlingsplan), Botox-injeksjoner, eller noen ganger med et hjem behandling metode som kalles iontophoresis, som gjør bruk av en batteridrevet enhet som leverer en mild elektrisk strøm til det område av kroppen som behandles når de holdes neddykket i vann eller i en vannmettet dott. Kirurgiske teknikker brukes til å behandle overdreven underarm svette bare når alle andre alternativer mislykkes.

Komplikasjoner av Anafylaktoid Purpura

Anafylaktisk purpura er en lidelse som fører blodåre betennelse og blødning. Dette blødning forårsaker en lilla utslett å vises på huden. De fleste blir uten komplikasjoner; Imidlertid kan noen mennesker har nyreskader eller tarm hindringer.

Om Anafylaktoid Purpura

Anafylaktisk purpura er også kjent som Henoch-Schoenlein purpura. Det er karakterisert ved en lilla utslett under huden; dette utslettet kan faktisk se ut som blåmerker, ifølge informasjon fra Mayo Clinic på MayoClinic.com. Dette utslett vanligvis viser opp på rumpe, ben og føtter, men det kan dukke opp andre steder, blant annet på sokken linje.

Selv om ingen vet nøyaktig hva som forårsaker det, er anafylaktoide purpura en unormal reaksjon i immunsystemet og er mer vanlig hos barn enn hos voksne, ifølge American Academy of Family Physicians. Kroppens immunforsvar gjør at blodårene til å bli betent og blø. Dette er hva som forårsaker den lilla utslett.

Symptomer

I tillegg til den lilla utslett, symptomene på anafylaktoide purpura er magesmerter, leddsmerter, blodig avføring, elveblest, kvalme, diaré, smertefull menstruasjon og oppkast, ifølge National Institutes of Health. Personer som har anafylaktoid purpura har ofte hatt en forkjølelse eller andre øvre luftveissykdom nylig.

Komplikasjoner

Anafylaktoide purpura går som oftest over av seg selv. Imidlertid kan det oppstå problemer med nyrene, i henhold til MayoClinic.com. Det kan også føre til tarm hindringer, som kan forårsake betennelse i de omkringliggende organer og vev.

Noen mennesker kan ha høyt blodtrykk og akutt nyresvikt, ifølge vaskulitt Foundation. Den Vaskulitt Foundation opprettholder en database med informasjon om sykdommer i blodårene.

Svært sjelden, kan anafylaktoide purpura skade nyrene nok til å forårsake end-stage renal sykdom, i henhold til vaskulitt Foundation. Pasienter med terminal nyresykdom kan trenge nyretransplantasjoner.

På grunn av mulighetene for nyreproblemer, kan leger overvåke pasienter med anafylaktoide purpura etter tegn på nyre nød.

Behandling

Anafylaktoide purpura forsvinner vanligvis av seg selv i løpet av fire til seks uker, så de fleste behandling er for komfort av pasienten, ifølge Mayo Clinic. Dette kan bety sengeleie, mye væske og over-the-counter smertestillende midler.

For pasienter med mer alvorlige symptomer, kan sykehusinnleggelse være nødvendig.

Bruk av kortikosteroider for å behandle anafylaktiske purpura er kontroversielt på grunn av bivirkninger av legemidler og manglende bevis på at de bidrar i denne sykdommen.

Advarsel

Fordi anafylaktoide purpura har vært knyttet til nyreskader, bør personer med symptomer på anafylaktoide purpura søke legehjelp.

Singulair Churg-Strauss syndrom

Singulair er merkenavnet reseptbelagte stoffet montelukast natrium. Leger kan foreskrive dette stoffet til astmapasienter. Churg-Strauss-syndrom er et rapporterte bivirkning av astmapasienter som brukte Singulair ifølge Drugs.com. Denne sjeldne medisinske tilstanden forårsaker astma og unormalt høye nivåer av eosinofile blod, en type hvite blodlegemer. Vaskulitt, en alvorlig betennelse i blodårene, kan forekomme med Churg-Strauss syndrom.

Singulair

Singulair blokkerer leukotriener i kroppen for å forbedre symptomer på astma og allergi. Stoffet forbedrer daglige astma effekter, men det fritar ikke akutte astmaanfall. Mennesker som opplever pusteproblemer mens du tar dette stoffet trenger å se en lege. Vanlige bivirkninger av Singular innbefatte hoste, hodepine og tretthet, og bør rapporteres til en lege. Dette stoffet gis oralt og er tilgjengelig i tablettform og muntlige granule former.

Churg-Strauss syndrom

Churg-Strauss syndrom er en sjelden lidelse som fører til en persons immunsystem til å angripe friske vevet. Årsakene til denne sykdommen har ikke vært klart identifisert. Singulair brukere med astma kan oppleve forverring av astma, et tegn på Churg-Strauss syndrom. Høysnue symptomer som nysing og rennende nese kan oppstå med Churg-Strauss. Sinus betennelse kan utvikle denne tilstanden og kan forårsake nesepolypper og ansikts smerter, ifølge MayoClinic.com.

Hypereosinofili

Hypereosinofili er den andre fasen av Churg-Strauss syndrom og resulterer i høye nivåer av eosinofile blod. Lungene og mage-tarmkanalen er ofte påvirket av denne sykdommen fasen. Personer med denne tilstanden kan oppleve tretthet, vekttap og feber. Nattesvette, magesmerter og blødninger i mage tiltrekke kan oppstå med hypereosinofili. Denne fasen kan vare i flere måneder eller år.

Vaskulitt

Den tredje fasen av Churg-Strauss syndrom er systemisk vaskulitt, en alvorlig betennelse i blodårene. Denne fasen reduserer strømmen av blod til kroppsvev og vitale organer, slik som hjerte, fordøyelsessystemet og perifere nervesystem. Personer med vaskulitt kan utvikle huden sår, verkende ledd, og sterke smerter i føtter og hender. Diaré, oppkast og kvalme kan oppstå med dette, samt brystsmerter, kortpustethet og en uregelmessig hjerterytme.

Behandling

Personer som utvikler symptomer på Churg-Strauss syndrom bør se en lege så snart som mulig. Leger kan behandle pasienter med høye doser av kortikosteroider som prednison å lindre symptomer. En lege kan gradvis senke kortikosteroid dose for å redusere sjansene for bivirkninger som høyt blodsukker, bentap og infeksjoner. Enkeltpersoner kan kreve behandling med immun-undertrykkende medisiner som cyklofosfamid, metotreksat eller azatioprin.

Tidlige symptomer på Lupus

Lupus er en sykdom hvor immunsystemet angriper friskt vev og blodlegemer ved et uhell. Som et resultat, kan dette angrepet forårsake mye skade på leddene, blodkar, hud og organer. Det er mulig for alle å få lupus, men det er langt mer vanlig hos kvinner. Det er også mer vanlig i amerikanske indianere, spanske, svarte og asiatiske kvinner. Det finnes flere forskjellige tidlige symptomer og tegn på lupus som kan hjelpe folk i å vite hvorvidt de har denne sykdommen.

Tidlige symptomer

Før noen mennesker selv har mistanke om at de har lupus, kan de begynne å legge merke til at de føler seg ekstremt sliten og trøtt hele tiden. Dessuten kan folk begynne å utforske de har utslett på kroppen på steder der de aldri hatt utslett før. Nyre problemer kan begynne oppstår. Imidlertid er det mest talende tidlig lupus tegn ekstrem tretthet, og en trøtthet så sterk at noen mennesker har en hard tid å ta del i deres typiske daglige rutiner.

Hudutslett

Som utslett er en annen viktig tidlig symptom på lupus, er det en god idé å være i stand til å vite hva slags utslett betegne lupus. Vanligvis vil personer med lupus begynner å merke at de har en sommerfugl utslett langs kinnene og nesen. Lip sår, munnsår, huden sår og røde flekker på armene kanskje også begynner å poppe opp. Utslett er generelt hevet og lilla eller rødt,

Muskel og leddsmerter

Muskel og leddsmerter er også vanlig så tidlig lupus symptomer. Extreme felles eller muskel smerter er ofte det første symptomet folk flest legger merke til for lupus, og opptil 75% av lupus lider oppleve det. Hevelse, kan rødhet og selv følelser av varme oppstå sammen med felles og muskelsmerter. Vanligvis vil disse smerter skjer først i morgen. Smerter oppstår vanligvis på begge sider av kroppen og ofte i albuer, håndledd, ankler, knær og leddene i hendene.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen er også en mulig tidlig symptom på lupus. Med Raynauds fenomen, folk kan oppleve en tilstand som forstyrrer de små fartøy som distribuerer blod til huden. I de tilfeller av blodmangel, når det er kaldt, vil huden bli til en hvit eller blå farge. Opplevelser av følelsen tingly eller nummen kan også følge.

Andre tidlige tegn på Lupus

Noen andre vanlige tidlige tegn på lupus er vekttap, hårtap, hovne lymfekjertler, lysfølsomhet (dette kan føre til utslett å blusse opp og bli verre), nervesystemet problemer (angst, depresjon og hodepine), hjerteproblemer (for eksempel som plutselige hjerte smerter som er en betennelse i hjertesekken), vaskulitt og feber.