Digidexo.com

økt nakkefold turner syndrom

Hvordan diagnostisere Turner syndrom

Hvordan diagnostisere Turner syndrom


Med en forekomst på cirka ett tilfelle per 2500 kvinnelige fødsler, er Turner syndrom en relativt sjelden genetisk kromosomfeil som påvirker bare jenter. Den er karakterisert ved nærvær av bare en fullt funksjonell X-kromosom, som resulterer i underutviklede kjønnskarakteristika og andre mentale og fysiske utviklingsavvik. Mens de fleste av tilstandens effekter er ufarlig, jenter med Turners syndrom har økt risiko for å utvikle medfødte hjertefeil. Les videre for å lære å diagnostisere Turner syndrom.

Hvordan diagnostisere Turner syndrom

•  Vær oppmerksom på at om lag 98 prosent av alle svangerskap som involverer et foster med Turners syndrom ender i abort. Abort vil være spontan og uunngåelig. Noen anslag tyder på at Turner syndrom kan utgjøre så mange som 10 prosent av alle aborter i USA hvert år.

Vit at risikofaktorer for Turner syndrom er dårlig forstått. Mens tilstanden er genetisk opprinnelse, er det ingen pålitelig prosess der foreldre eller potensielle foreldre kan bli skjermet for å finne ut om deres datter vil ha økt risiko for Turner syndrom.

Ha en pre-natal screening for Turner syndrom utføres for å diagnostisere tilstanden før fødselen av datteren din. En fostervann test (også kalt "fostervannsprøve"), som prøver den flytende rundt fosteret i mors liv, skjermer for genetisk bevis på Turner syndrom. Fostervannsprøve er vanligvis utføres mellom det femtende og tjuende svangerskapsuke.

Diagnose Turner syndrom hos en nyfødt baby jente ved å ha en blodprøve som kalles en "karyotype" fremført. Denne blodprøven vil skjermen for sammensetningen av jentas kromosomer, identifisere hvis bare en fullt funksjonell X-kromosomet finnes. Den er den mest vanlige testen brukes til å diagnostisere Turners syndrom, og har den høyeste nøyaktighet.

gjenkjenne utviklings symptomer på Turner syndrom, hvis sykdommen ikke ble funnet ved fødselen. En jente som er uvanlig kort, viser hevelse i hender og føtter, har svømmehud halsen, hengende øyne eller en lav hårfestet kan ha Turner syndrom. Hvis disse symptomene vises i kombinasjon med fravær av en menstruasjonssyklus og / eller økt vekt / fedme, så bør du ha din datter testet for Turner syndrom. Den karyotype testen brukes til å oppdage Turner syndrom i voksende eller dyrket pasienter.

Hint

  • Har en lege sonde dypere inn i noe unormalt funnet under en ultralyd. Ufødte baby jenter funnet å ha hjerte-eller nyreskader kan også ha Turner syndrom.

Forhøyede leverenzymer og Turner syndrom

Forhøyede leverenzymer og Turner syndrom


Turner syndrom er en lidelse av genene der X-kromosomet, som det er to kvinner og én hos menn, mangler eller ufullstendige. Kvinner født med dette syndromet er ikke i stand til å modnes seksuelt og fysisk, og de har problemer med å bli gravid.

X-kromosomet Funksjon

Det er tallrike gener i X-kromosomet, og mange av deres funksjon er ukjent eller ikke godt forstått. Kvinner født med en unormal eller ufullstendig X-kromosomet ikke klarer å frigjøre kvinnelige kjønnshormoner fra eggstokkene.

Kliniske funksjoner

Kvinner med Turners ikke moden, ser ut som unge prepubescent jenter når de er faktisk voksne. De er mer utsatt for urinveisinfeksjoner, og deres ben kan bli sprø på grunn av lavt østrogen. For noen ukjent grunn, kvinner med Turners har også forhøyede leverenzymer.

Leverenzymer

Forhøyede leverenzymer er vanligvis et tegn på skade på cellene i leveren. Som cellene er skadet, de slipper enzymer i blodet. Litt forhøyede leverenzymer er også funnet hos mennesker som er overvektige eller har hormonelle ubalanser.

Mulig Association

Noen bevis finnes for at mangel på østrogen og andre kjønnshormoner hos kvinner med Turners fører til vektøkning og høyt blodtrykk. I sin tur kan dette være grunnen til at leverenzymer er forhøyet. Imidlertid mer forskning som nå foregår i Turner syndrom.

Behandling

Behandling av Turners syndrom innebærer den kunstige erstatning av alle de hormoner som mangler på grunn av den genetiske abnormitet. Med riktig behandling kan kvinner være i stand til å nå eller tilnærmet en normal høyde og seksuell utvikling. Dette kan også hjelpe med forhøyede leverenzymer.

Tactile Hyperestesi Årsaker

Tactile Hyperestesi Årsaker


Tactile hyperestesi er en alvorlig følsomhet for berøring. Det kan føre til at huden til å ha en kriblende følelse eller gjøre den letteste berøring føle smertefullt. Denne tilstanden har mange mulige årsaker. Å behandle taktil hyperestesi, må legene oppdage den underliggende årsaken til tilstanden.

Angiostrongyliasis

En parasitt som forårsaker infeksjonen angiostrongyliasis. Når en person bruker rå mat, som reker eller snegler, parasitten gjemmer seg inne gjør sin vei inn i en persons system. Foruten taktil hyperestesi, andre symptomer på angiostrongyliasis inkluderer magesmerter og oppkast.

Kjemisk forgiftning

Når kroppen er forgiftet, kan det reagere i en rekke uønskede måter. Klor
er en kjemisk oppløsningsmiddel. Når en person ved et uhell får i klorbenzen, vil resultatet muligens være alvorlig følsomhet for en lett berøring eller kribling i huden.

Leptomeningitis

Hvis en person begynner å føle symptomer relatert til taktil hyperestesi, kan årsaken muligens være leptomeningitis. Leptomeningitis betyr leptomeninges, som er tynne membraner som dekker hjernen og ryggmargen, har blitt hoven. Tilstanden kan føre til følsomhet for berøring.

Nevropati

Nevropati refererer til skade på en persons nerver. Når nervene er skadet, kan det være en økt følelse på stimuli, som følsomhet for berøring. Nevropati kan føre til at huden til å reagere sterkt på lett børsting eller slag.

Parsonage Turner syndrom

Parsonage Turners syndrom ligner nevropati, fordi det involverer skade på nerver. Dette syndromet innebærer betennelse i nerver som ligger i skuldre, armer og hender. Sammen med taktil hyperestesi, kan Parsonage Turner syndrom føre til muskelsvakhet og smerte.

Tegn og symptomer på plexus brachialis skade

Tegn og symptomer på plexus brachialis skade


Bunten av nerver som går fra ryggraden i nakkeregionen ned gjennom halsen inn i armen kalles brachial plexus. Disse nervene sender signaler til armen og hånden. Skade på nervene forårsake problemer med bevegelse og følelse. Visse tegn eller symptomer tyder på skade på nervene som krever legehjelp og riktig behandling.

Stingers

Betegnelsen "stinger" refererer til en fysisk følelse mot mindre brachial plexus skade. Ifølge Mayo Clinic, begrepet "brenner" brukes også til å betegne skade, vanligvis forårsaket av en kontaktsport slik som fotball. Skaden innebærer strekking av plexus brachialis. En brennende følelse skyter ned armen, følelsen som et elektrisk støt. Armen føles svak og nummenhet oppleves. Den brennende kan vare noen få sekunder eller noen få dager, avhengig av omfanget av strekking av nerver. Symptomene vil forsvinne uten behandling.

Brachialis Plexitis

Også kjent som Parsonage-Turner syndrom, begynner brachialis plexitis med skulder og arm. Ett tegn på denne tilstanden er mangelen på fysisk traume til nakke eller skulder. Smertene vedvarer, og svakhet og nummenhet følge. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, årsaken til plexus brachialis skade er betennelse av nerver. Dens opprinnelse er ukjent, men som rapportert i Wheeless 'Textbook of Ortopedi, kan det følge vaksinasjoner eller virusinfeksjoner.

Skulderdystosi

Skulderdystosi oppstår under fødselen når babyen plexus brachialis nervene er strukket eller revet i løpet av kraft for levering. Ifølge Wheeless, skjer det i ca 2 av 1000 fødsler, med mer enn 80 prosent av barna gjenvinne nær normal funksjon. I noen tilfeller er alvorlig skade, og det er ingen utvinning. Et tegn på normal utvinning ville være biceps funksjon før seks måneders alder.

Tegn på alvorlig skade

Hvis du ikke kan bevege deg arm, skulder eller hånd, så du har hatt en alvorlig brachialis skade som trolig vil kreve kirurgi. Sterke smerter vil også være et symptom. Andre tegn er muligheten til å bruke armen, men ikke fingrene, eller evne til å bruke fingrene, men ikke armen. Klore av hånden eller andre deformerte stilling indikerer problemer. Disse skiltene viser rive, brudd, eller - i verste fall - at nervene har blitt kuttet fra ryggmargen. Kirurgi for å reparere skaden omfatter nerve grafts og overføringer for å gjenopprette følelse og funksjon.

Problemer med karyotyping

Problemer med karyotyping


En karyotype er et øyeblikksbilde av en persons genetikk. Den er laget med et bilde av alle 23 par av humane kromosomer, som omfatter 22 par av autosomer og et enkelt par av kjønns kromosomer. De kromosomer av en karyotype er anordnet etter størrelse med den største kromosompar merket 1, og den minste merket 23. Selv om det ikke analysere de spesifikke gener eller DNA i seg selv, kan en karyotype identifisere genetiske sykdommer slik som Downs syndrom, Kleinfelter syndrom, Trisomy 18 og Turner syndrom.

Online karyotyping

Karyotyping er tradisjonelt utført av en persons lokale medisinske fagfolk med legens forbundet laboratorium. Men med advent av Internett, har noen selskaper begynt å tilby direkte-til-forbruker testing arrangert online. Forbrukerne kan ta en vevsprøve seg selv og sende det til en tjeneste som vil analysere det i en lab. Innen 2006, tillates mer enn halvparten av statene i Amerika online genetisk testing, og det er svært lite føderale tilsyn med disse testene og prosedyrer. I 2006 tilbød Federal Trade Commission et varsel til forbrukerne mot direkte-til-forbruker online genetisk testing av flere grunner, blant annet mangel på rette sammenheng og rådgivning, tvilsomme laboratoriepraksis og overdrevne påstander.

Kontekst og rådgivning

Noen medisinsk test, spesielt noen form for genetisk testing, bør utføres i den rette sammenheng med en kunnskapsrik medisinsk faglig. Mens en karyotype kan bidra til å diagnostisere en genetisk kromosomfeil, kan det bli misforstått eller feiltolket. En tilstrekkelig opplært genetisk veileder skal være til stede for å forklare konsekvensene av testen, inkludert opsjoner pasienten har. For eksempel kan en gravid kvinnes foster teste positivt for et kromosom sykdommer som kan sette henne på et høyere risiko for spontanabort. En genetisk veileder kan veilede pasienter gjennom denne informasjonen, mens en direkte-til-forbruker test tilbyr rett og slett det faktum at det kan være en lidelse.

Laboratory Quality

Når en pasient har hans eller hennes lege kjøre en genetisk test for eksempel en karyotype, er legen resultatene bearbeides av en anerkjent laboratorium. Direkte-til-forbruker tester som leveres over Internett utføres i ukjente laboratorier. Mens alle laboratorier i USA er nødvendig for å screene personell og opprettholde et nivå av kvalitetskontroll, er det liten eller ingen veiledning med hensyn til analytiske gyldighet, som er variasjoner i testene selv. Dette kan føre til unøyaktige eller villedende resultater. I tillegg overvåker Food and Drug Administration kvaliteten på hjemmetestsett, men det betyr ikke overvåke laboratorietesting selv.

Nøyaktighet av krav

The Federal Trade Commission har undersøkt direkte til forbruker genetiske testing selskaper og utstedte en forbruker varsling om dem i 2006 Noen av selskapene bruker medisinsk personvern som en salgsteknikk, og hevdet at det å bruke deres tjeneste gjør det mulig for forbrukeren å holde dette personlig medisinsk informasjon fra deres generelle medisinske historie. Dette betyr ikke nødvendigvis at informasjonen er mer nøyaktig eller pålitelig. Resultatene utenfor påvirkning av en lege eller genetisk veileder kan føre forbrukerne til å gjøre livsforvandlende, emosjonelle og irreversible beslutninger, for eksempel om å avbryte svangerskapet, eller velge å ikke gjennomgå behandling for en sykdom.

Hvordan behandle kromosomavvik

Hvordan behandle kromosomavvik


Kromosomavvik har både en genetisk og miljømessig risikofaktor. Mens abnormiteter er ofte arvelige egenskaper, er visse miljøfaktorer kjent for å bidra til kromosomskade. Les videre for å lære mer om hvordan du behandler kromosomavvik.

Hvordan behandle kromosomavvik

•  Snakk med ditt barns leger og lære alt du kan om den eksakte type fødsel defekt som barnet ditt har blitt diagnostisert. Kromosomavvik kan føre et bredt spekter av ulike defekter, og hver har unike behandlingstilbud. Down syndrom, Turner syndrom og Williams syndrom er bare tre av de mulige forhold som kan oppstå fra kromosomavvik.

Få regelmessige kontroller av legen din under svangerskapet. En ultralyd er ofte den første muligheten til å oppdage misdannelser. Hvis du kan oppdage misdannelser i livmoren, har du så mye mer tid til å lære å behandle dem før barnet er født.

Få en DNA-test. Noen misdannelser kan detekteres selv før en ultralyd kan utføres. Først etter diagnose kan effektive behandlingsplaner lages for barn med fødselsskader. Leger og spesialtrente rådgivere kan lære foreldre hvordan de skal ta vare på sine barn med spesielle behov og utdanne familier på hva du kan forvente.

Snakk med legen din om genterapi, stamcelletransplantasjoner eller andre banebrytende vitenskapelige behandlinger for kromosomavvik. Ledende akademiske forskningsteam og de farmasøytiske selskapene er helle enorme ressurser til å oppdage nye måter å behandle kromosomavvik og relaterte fødselsskader.

behandle sykdommen forårsaket av kromosomale abnormiteter. Leukemi og andre kreftformer kan behandles med kjemoterapi og et utvalg av farmasøytiske medikamenter. De fleste behandlinger i dag, bruker en multi-middel tilnærming, noe som betyr at en cocktail av flere medikamenter blir brukt til å behandle sykdommen i stedet for et enkelt medikament.

Bli med i en støttegruppe for mennesker med kromosomavvik eller fødselsskader. Husk at effektiv behandling vil ikke bare ta fysiologiske problemer, men må også ta opp de psykologiske og emosjonelle problemer som kommer sammen med den.

Hint

  • Kjenn din families medisinske historie, så vel som din partner bakgrunn. Hvis det er en historie med kromosomavvik hos familiene enten biologisk forelder, så barnet er på mye høyere risiko for å bli født med misdannelser.
  • Vær oppmerksom på at kromosomavvik ikke er begrenset til et voksende foster. Kromosomskade kan og ikke skje med voksne, også. Menn i fruktbar alder bør snakke med sine leger om potensialet for å utvikle kjønnskromosomfeil i sperm før under tøffe behandlinger, for eksempel cellegift.

Signerer Babyen er en dverg

Foreldre til små babyer ofte lurer på om det er tegn og symptomer på dverger. Å vite hva du skal se etter kan hjelpe deg med å avgjøre om barnet ditt er litt på de små side, eller viser tegn på en av de mer enn 200 medisinske lidelser som kan føre til dverger. Alltid varsle barnelege til eventuelle helse spørsmål som angår deg. Dverger er utsatt for helseproblemer som ikke er så utbredt i den generelle befolkningen, som hjerteproblemer og hjernen aneurismer.

Typer

Det er to typer dverger. Uforholdsmessig dverger, også kalt skjelett dysplasi, oppstår når pasienten har noen små kroppsdeler og noen vanlige store kroppsdeler. Vanligvis vil de armer og ben være liten, mens hodet og stammen har en tendens til å være av samme størrelse som andre i deres alder. Forholdsmessig dverger oppstår når alle deler av kroppen er rett og slett små.

Hormonell dverger

På standard pediatriske vekstkurver, kan en høyde under den femte persentil indikere dverger. Vanligvis er dette forårsaket av en mangel på menneskelig veksthormon. HGH forteller kroppen ved å vokse og hvor mye som skal vokse. Mangel på HGH er årsaken til de fleste tilfeller av forholdsmessig dverger.

Tidlige symptomer på Turner syndrom

Overflødig hud på halsen av en nyfødt kombinert med puffy hender og føtter i spedbarnsalder er de tidligste symptomene på Turner syndrom, en lidelse som resulterer i kortvoksthet.

Tidlige symptomer på skjelettdysplasi

Klumpfot - vridd eller misdannet gebyr - kan være et tidlig tegn på uforholdsmessig dverger. Som en del av den nyfødte undersøkelse, og i løpet av det første året godt babyen sjekker, leger vil være på jakt etter lidelser som dette, samt hip misdannelser som kan hindre riktig vekst.

Potensiell

Dverger ikke ofte påvirke barnets kognitive evner; det er bare noen få dverger relaterte forhold som vil påvirke et barns evne til å modne i voksenlivet og omsorg for seg selv, om enn med fysiske utfordringer og tilpasninger.

Virkningene av veksthormoner hos barn

Hypofysen, en ertestor kjertel i bunnen av hjernen, utskiller veksthormonet som forårsaker at et barn å vokse høyere. Da pakkboksen ikke utskiller nok naturlig veksthormon, vil et barn ikke nå normal høyde. Mens barnets kropp vil utvikle seg i riktig forhold, vil han sannsynligvis være kort. Det er andre komplikasjoner fra underproduksjon av veksthormon, særlig beinmasse underutvikling. Stort sett er det de sosiale ulempene ved å være kort som forårsaker noen foreldre til å vurdere bruken av en mann gjort hormon som kalles Human Growth Hormone (HGH) for barnet sitt.

Årsaker til underproduksjon

Unormal utvikling av hypofysen i utero kan forårsake hypopituitarisme, eller veksthormonmangel. Skade på hypofysen av traumer, for eksempel en hodeskade, sykdom eller en svulst kan forårsake et barn til å slutte å vokse med en normal hastighet. Nyresvikt, diabetes, AIDS, Turner syndrom og Prader-Willis syndrom er alle lidelser som kan påvirke hypofysen naturlige funksjon. I noen tilfeller er det ikke kjent årsak.

Diagnose og behandling

Ifølge Human Growth Foundation, et barn som er i samme høyde som barn to eller flere år yngre, eller hvis vekstkurve er unormal, bør vurderes av en lege.
En detaljert historie om hennes vekstmønster fra fødselen, vil noen familiehistorie med sen pubertet sammen med sin medisinske historie evalueres. Et røntgenbilde av hånden og håndleddet, kan pålegges å sammenligne bein utvikling til alder og høyde utvikling. En blodprøve kan utelukke skjoldbruskkjertelen, gastrointestinal eller nyrerelaterte sykdommer som årsak til hennes tregere enn normal vekst.
Under omsorg av en pediatrisk endokrinolog, er HGH administreres over en periode på to til fire år eller inntil barnet har nådd en normal høyde. De to hormoner som oftest gis ved injeksjon, er Somatrem eller somatropin.

Postive effekter

HGH kan hjelpe barn vokse til en normal høyde. Den normale høyde utvalg for menn er 5 fot 7 syv inches til 5 meter 11. For kvinner er det 5 meter 2 til 5 meter 6. Injeksjonene administreres 06:57 ganger i uken. Veksten er vanligvis synlig tydelig etter 3-4 måneders behandling. Veksttakten vanligvis avtar over tid, men barnet vil fortsette å vokse. Foreldre rapporterer ofte en reduksjon i sine barns kroppsfett (et mønster vanligvis sett i normalt utviklings barn) og en økning i appetitt.

Komplikasjoner og bivirkninger

Komplikasjoner av HGH er hodepine, endring i hjerterytmen, ørebetennelser, hørselsproblemer, svimmelhet, synsproblemer og nervøsitet. En lege bør kontaktes så raskt som mulig hvis noen av disse utvikler seg. Sjeldne komplikasjoner som også krever øyeblikkelig legehjelp omfatter smerte eller hevelse på injeksjonsstedet, smerter i hofte eller kne, en slapp, eller kvalme og oppkast.
Vanlige bivirkninger er influensalignende symptomer, forstoppelse, søvnvansker, tap av matlyst, vektøkning og tetthet i brystet.

Effekter på barn med fungerende hypofyse

Høyde oppfattes som en fordel både sosialt og i friidrett, og det er debatt om bruk av HGH til på barn som kan falle på kortere enden av normal høyde rekkevidde.
Det er potensial for alvorlige komplikasjoner. HGH i en menneskekropp allerede produserer nok naturlig veksthormon kan føre til unormal vekst i hjertet, lungene og leveren, åreforkalkning og utvikling av diabetes eller hypertensjon hos ellers friske barn.

Hva er årsakene til kortvokste hos barn?

Et barns vekst bestemmes i stor grad, av genetikk. Hvis foreldrene er korte, sjansene er veldig bra at han også vil være korte (familiær kortvoksthet). Men, ernæring og sykdom spille en rolle i et barns utvikling og ultimate høyde, ifølge Keepkidshealthy.com.

Veksthormonmangel

Hvis et barn er merkbart kortere enn hennes jevnaldrende, noen foreldre, særlig de som ikke er kort selv, kan bekymre seg for at deres barn har en veksthormonmangel. Hormoner er nødvendig for et barn å vokse på normal hastighet. Hvis et barn har en hormonsvikt, kan hun ser ung ut for alderen, og er, selvsagt, kortere enn andre barn på hennes alder. Hun kan også ha en vekt problemet og være bredere enn hun er høy. Tester kan gjøres av en lege for å avgjøre om et barn har en hormonmangel. Noen barn er født med en hormonmangel mens andre utvikler det via hodeskade eller på grunn av eksistensen av en hjernemasse eller svulst. Behandlinger for veksthormonmangel inkluderer hormon erstatning.

Full sikt, men lite

En annen grunn for kortvokste i et barn blir små ved fødselen, ifølge Keepkidshealthy.com. Hvis et spedbarn er full sikt, men er liten (SGA - Small for Fosterets alder), er dette noe hans barnelege vil ønske å holde et øye med. Dersom barnet ikke har fanget opp av den tiden han er to eller tre år gammel, kan han være en kandidat for hormonbehandling.

Dverger

Hvis et barn blir født med dverger, hun kommer til å være betydelig kortere enn hennes jevnaldrende. Dette er en genetisk lidelse, og oppstår vanligvis på grunn av en genetisk mutasjon i morens egg eller farens sæd, men det er ikke kjent hvorfor dette skjer.

Turner syndrom

Turner syndrom forekommer bare hos kvinner. Det er en genetisk sykdom, og resulterer i kortvoksthet, så vel som andre unormale tilstander, inkludert en delvis eller helt mangler sex kromosom og reproduktive vanskeligheter.

Andre forhold som Stunt Vekst

Andre forhold som kan føre til kortvokste hos barn, ifølge Emedicinehealth.com er Down syndrom, hypotyreose, og den genetiske sykdommen SHOX genmutasjon.

Underernæring

Underernæring kan føre til kortvokste hos barn. Hvis et barn ikke får nok kalorier eller de nødvendige vitaminer og mineraler i sitt system, vil han ikke vokse skikkelig. A-mangel, særlig av vitamin C kan hemme veksten.

Hva er Webbing av halsen?

Hva er Webbing av halsen?


Babyer er ikke alltid født perfekt; noen ganger, kommer et barn med en misdannelse eller to. En medfødt misdannelse er webbing av halsen. Mens webbing selv ikke vanligvis føre til noen helseproblemer, kan årsaken bak webbing være en bekymring. Svømmehud halser stammer fra en rekke årsaker og leger kan fjerne webbing når barnet er gammel nok for en slik prosedyre hvis webbing blir for skjemmende eller plagsom.

Definisjon

Bånds av halsen, også kalt en hals eller sammenvevet pterygium colli, er markert med en fold av huden på hver side av halsen. Foldene ofte kommer fra bak øret til skuldrene. En medfødt misdannelse, er noen barn født med hals webbing og det holder med dem gjennom voksenlivet.

Utvikling

Neck webbing er løs hos nyfødte, ofte fremstår som løse flaps av huden. Som kroppen vokser, strammer nakken webbing og strekninger. Eldre barn og voksne som beholder sine svømmehud halser ofte synes å ha forkortet necks eller ingen halsen på alle.

Årsaker

To av de vanligste tilstander som forårsaker en svømmehud hals er Turner syndrom og Noonan syndrom. Den tidligere kommer fra en ufullstendig sex kromosom og påvirker bare kvinner, mens sistnevnte er en genetisk lidelse som påvirker begge kjønn. Feil diagnose lister mer enn 100 mindre vanlige årsaker til halsen webbing.

Behandling

Leaving halsen webbing på plass vil ikke påvirke kroppens funksjon, men det kan bli et kosmetisk problem. Kirurgi fjerner hals webbing, ofte med teknikker som arbeider fra baksiden av halsen som gjenoppretter halsen til sin opprinnelige form og la lite arrdannelse. Behandling av den underliggende årsaken til webbing avhenger av tilstanden som forårsaket den.

Etymologi

Den alternative betegnelsen på en svømmehud nakke, pterygium colli, stammer fra gresk og latin. Det greske ordet pterygion, som betyr vinge, gir opphav til pterygium, som kan oversettes til en winglike struktur. Mens pterygion refererer ofte til en hudfold nær øyet, og legger arbeidet colli angir nakkeregionen. Colli er en form av det latinske ordet collum, noe som betyr at halsen.

Høyde og vekt Bekymringer hos barn

Høyde og vekt Bekymringer hos barn


USA bruker standardiserte vekstkurver for å sammenligne barnas vekst til sine jevnaldrende ved hjelp persentil målinger. Hvis barnet ditt tiltak på den 70. persentilen for høyde, betyr det i forhold til et gitt antall barn på samme alder, er barnet ditt i samme høyde eller høyere enn 70 prosent. Barn mellom tredje og 97nde persentil vokser i en jevn hastighet, og i et forutsigbart mønster anses å være vokser normalt. Et barn utenfor disse prosentiler som vokser raskere eller langsommere og med ingen merkbar mønster kunne ha et medisinsk problem.

Kortere

Hvis barnet ditt er kort i forhold til jevnaldrende, forsikrer barnet at de fleste barna til slutt fange opp. Ikke sammenlign barnets høyde til andre og unngå kallenavn, for eksempel shorty, da disse kan være sårende. Legg vekt på aktiviteter som fremmer selvtillit og ikke er avhengig av høyde og vekt for å lykkes. For eksempel, oppmuntre din mindre tenåringer til å prøve seg på tennis eller svømme teamet versus fotball eller basketball team. Fokus på andre styrker, for eksempel musikk eller kunst.

Taller

Å være høyere enn jevnaldrende kan gjøre et barn selvbevisst. Oppmuntre barnet til å akseptere høyden og stå oppreist. Dersom barn slentre eller gå med hodet ned, vises de mindre trygg og en lettere mål for erting. Fremme interesse for aktiviteter hvor høyden er en fordel, for eksempel basketball eller volleyball. Forsikre dem om at de har sannsynligvis truffet sin vekst sprute tidligere enn sine jevnaldrende, og at alle vil til slutt ta opp og kanskje til og passere dem. Hvis du er den høye forelder til et høyt barnet, dele historier om å være den høyeste blant dine jevnaldrende.

Undervekt

En tynn barn kan være genetisk disponert for å være tynn hvis begge foreldrene er tynne. En plutselig vekst i høyden kan gjøre et barn vises tynnere inntil vekten fanger opp. Har hyppige, sunne, høy-kalori snacks tilgjengelig for barnet ditt. Be barnet ditt til å hjelpe til med planlegging og tilberede måltider. Oppmuntre rolige, bedagelige måltid ganger så spiser ikke er rushed eller hoppet. Hvis barnet ditt har typisk vært normal eller tyngre og fortsetter å gå ned i vekt uten å flate ut, bør du vurdere å følge opp med en lege.

Overvekt

US Centers for Disease Control and Prevention anslår at 17 prosent av barn mellom to og 19 år er overvektige. The Body Mass Index (BMI) verktøyet bruker vekt og høyde målinger for å fastslå en persons andel av kroppsfett. I tillegg til tidligere debut av vektrelaterte sykdommer, som diabetes og høyt blodtrykk, kan overvektige barn lider pågående selvfølelse problemer. Hvis barnet ditt er overvektig, oppfordrer daglig fysisk aktivitet. Sikre sunn, kalorifattig snacks er lett tilgjengelig for barnet ditt. Modell sunn trening og matvaner for barnet ditt.

Medisinske tilstander og vekstforstyrrelser

Kroniske sykdommer, som for eksempel nyresykdom, eller cystisk fibrose, kan påvirke veksten. Dårlig ernæring eller ubalanser i hormonproduksjon forårsaket av, for eksempel, hypotyreose, kan være faktorer. I noen tilfeller kan små vekst være forårsaket av Turner syndrom og overdreven høyde ved Marfans syndrom. Hvis du er bekymret for ditt barns vekstmønster antyder en medisinsk tilstand, spør legen din for tester eller arrangere å se en pediatrisk endokrinolog, som spesialiserer seg på vekstforstyrrelser.

Årsaker til en kortvoksthet

Årsaker til en kortvoksthet


Begrepet kortvoksthet er ofte brukt for å beskrive barn og unge som er betydelig kortere enn andre barn på samme alder. Et barn av kortvoksthet er i 5. persentil eller mindre i høyde, eller to standardavvik under gjennomsnittshøyden på barna hans alder. Det finnes en rekke grunner til et barn kan bli beskrevet som å ha en kort legemshøyde, noen mer alvorlig enn andre.

Slektstreet

Kortvoksthet i et barn er ikke nødvendigvis et resultat av et problem hvis barnets foreldre er også kort. Kortvoksthet kan være arvelig. Hvis et barn er på mindre enn 5. persentil for høyde, men ser ut til å ha en jevn vekst, og hun har veldig korte foreldre, er det sannsynlig at hun har en genetisk disposisjon til å være kortere enn gjennomsnittet.

Problemer under mors graviditet

Erfaringene en baby har i mors liv kan påvirke hans vekst etter fødselen. Hvis en mor er diagnostisert med intrauterin vekstrestriksjon, er hennes baby ikke får oksygen og næring den er ment å få fra morkaken. Denne tilstanden kan føre til et barn å være kortere enn normalt etter fødselen. Infeksjon av en baby mens innsiden av livmoren kan også resultere i et barn med kortvoksthet.

Constitutional Vekst Delay

Et barn med en konstitusjonell vekst forsinkelse vil vokse normalt til rundt hennes første bursdag. Etter et år, bremser vekst og barnet vil synes å være en forkortelse for hennes alder. Pubertet er ofte forsinket i et barn opplever en konstitusjonell vekst forsinkelse, og hun vil nå henne maksimal vekst senere enn gjennomsnittsalderen et barn normalt slutter å vokse. Konstitusjonelle vekst forsinkelse ikke generelt føre til langvarige kortvoksthet.

Beinproblemer

Et barns vekstpotensial kan verifiseres av en X-ray av hånden og håndleddet. Hvis et barns ben vise de fortsatt har tid og plass til å vokse, kan kortvoksthet ikke være noe å bekymre seg for. Et barn kan opptre mindre bare fordi hennes bein alder er mindre enn hennes sanne alder på den tiden. Visse problemer med bein kan føre til veksthemming i i bein. Disse forholdene omfatter rakitt som fører til svake og myke bein, eller en genetisk tilstand som kalles achondroplasia.

Helsemessige forhold

En rekke helsetilstander kan påvirke vekst og føre til kortvoksthet. Et barn med hjerte, nyre, eller inflammatorisk tarmsykdom kan ikke nå sitt fulle vekstpotensial. Andre tilstander som kan hindre vekst omfatter, men er ikke begrenset til, astma, cøliaki, en aktiv skjoldbruskkjertel, sickle celle anemi, juvenil artritt og diabetes. Genetiske tilstander som Down syndrom og Turner syndrom kan også føre til kortvoksthet.

Veksthormonmangel

Et barn med veksthormonmangel kan vokse normalt før de er to eller tre år gammel, etter som veksten avtar betydelig eller nesten stopper opp. Et barn med veksthormonmangel vil være mye kortere enn hennes jevnaldrende og kan ha et ansikt som ser yngre ut enn hennes alder. Dersom det fastslås kortvoksthet er forårsaket av denne tilstanden et barn kan gis veksthormon injeksjoner for å øke veksthastigheten.

Underernæring

For å vokse og trives et barns kropp trenger tilstrekkelige mengder næringsstoffer. I noen tilfeller et barns langsom vekst eller utseende av å være mindre enn andre barn på hans alder er fordi han ikke får nok av riktig mat å spise og er underernært.

Nyfødte genetiske sykdommer

Genetikk er arv av muterte gener gjennom DNA. Genmutasjoner oppstår når DNA har en evig forvandling av sin ordning. Genetiske mutasjoner kan overføres gjennom familiens historie og etnisitet. Genetiske lidelser er klassifisert i tre kategorier, som inkluderer enkelt gen lidelser, kromosomfeil, og multifaktorielle lidelser. Genetiske sykdommer kan oppstå på tidspunktet for unnfangelsen.

Enkelt gen Disorders

Et enkelt gen lidelse er en endring i bare ett gen. Det er mange forskjellige sykdommer som oppstår som et resultat av enkelt gen lidelser, men de fleste av dem er atypisk. Et enkelt gen lidelse kan være dominant eller recessiv. Dominant er der bare én muterte genet er nødvendig å være til stede for at det skal sendes fra den overordnede til barnet. I dette tilfellet er det i det minste en 50 prosent sannsynlighet for at barnet vil utvikle en sykdom fra det spesielt av moder også har sykdommen r uorden. De sykdommer som kan forekomme fra den eneste dominant mutert gen er, achondroplasia (dvergvekst), Huntingtons sykdom, og polycystisk nyresykdom. Enkelt recessivt gen lidelser må ha to muterte gener. Begge foreldrene er bærere av disse genene som resulterer i en 25 prosent sjanse for å føre den til babyen. Eksempler på sykdommer inkluderer recessive Tay Sachs sykdom (når det sentrale nervesystemet blir forringet), cystisk fibrose (kjertel lidelser), og sigdcelleanemi (avvikende røde blodceller). Enkelt gen lidelser kan også være x-linked. Det er ikke mange lidelser som er relatert til denne prototypen. For å være x-koblet, må det være en mutert gen lokalisert på X-kromosomet. Disse genetiske lidelser omfatter Retts syndrom (autistisk like, men med andre abnormiteter), hemofili (blødersykdom), og en form for muskulær dystrofi.

Kromosomfeil

Et kromosom abnormitet oppstår når hele kromosom, eller til og med en stor del av det har blitt kopiert, endret, eller det har bokstavelig talt forsvunnet. Det er to forskjellige unormale tilstander som kan forekomme slik som numerisk og strukturell. Numeriske abnormiteter resultere enten fra forsvinningen av en kromosom fra et par, eller som har en for mange kromosomer i et par. Strukturelle misdannelser skyldes en kromosom blir slettet, forvandlet, dupliseres, invertert eller lagt i en ring. Kromosomfeil kan eller ikke kan være arvelig. Et par av de sykdommer som kan oppstå fra disse avvikene er Down syndrom og Turner syndrom

Multifaktorielle sykdommer

Multifaktoriell forstyrrelser kan oppstå som et resultat av familiehistorie, og virkningene av omgivelsene. Det er ikke lett å forutse at en mulifactorial lidelse vil oppstå i en baby. Kromosomene er i klynger i stedet for å ha en solid mønster, noe som gjør det vanskelig å konkludere med hvorvidt et barn vil motta disse lidelser eller sykdommer. De fleste multifaktorielle sykdommer har en tendens til å være arvelig, men som ikke gjør dem lettere å behandle eller studere. Noen sykdommer inkluderer hjertesykdom, leppespalte, og diabetes.

Tester

Det er DNA-testing som er tilgjengelig som kan fortelle deg før, under og etter svangerskapet om du er bærer av et defekt gen. Disse testene kan også vise hvorvidt barnet skal arve en genetisk sykdom eller lidelse før fødselen, eller senere i livet.

Teratogene

Teratogen er strengt relatert til miljø. Teratogene problemer oppstå som et resultat av å ta medisiner som er kjent for å forårsake feil, eksponering for bly maling, bruk av narkotika, drikking, og blir utsatt for stråling under medisinske prosedyrer. Dette er en situasjon som kan være helt unngås. Aldri ta medisiner uten at legen forskriver dem, og de er trygge for barnet. Husk at det du blir utsatt for, så er din baby.

Er HGH farlig for barn?

Er HGH farlig for barn?


Menneskelig veksthormon (HGH) er et hormon som skilles ut av hypofysen som styrer et barns vekst. Når et barn ikke produserer nok HGH, kan legen forskrive injeksjoner av syntetisk HGH (somatropin).

Funksjon

Ifølge The Magic Foundation, bidrar HGH til bein vekst, beintetthet, immunsystemets funksjon, hjerte styrke og lungekapasitet. Hvis et barn blir fratatt nødvendig HGH, kan han utvikle varig organskade samt kortvoksthet.

Bivirkninger

Noen vanlige bivirkninger av HGH injeksjoner inkluderer unormal eller redusert følelse, svimmelhet, ørebetennelser, kraftig hodepine, langsom eller rask hjerterytme og nervøsitet. I sjeldne tilfeller kan HGH forårsake bryst eller leddsmerter, synsvansker, hudutslett og halting.

Betraktninger

Hvis HGH er gitt til barn som allerede produserer nok HGH på egen hånd, disse ungdommene er i faresonen for å utvikle diabetes, høyt blodtrykk, og åreforkalkning. De kan også oppleve unormal vekst av bein og kroppens organer som hjerte, nyrer og lever.

Tips

Ifølge Mayo Clinic, bør HGH gis med forsiktighet til barn med akutt kritisk sykdom, diabetes eller en familiehistorie med diabetes, svulster og underactive thyroids.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, er HGH injeksjoner indisert for barn som mangler naturlig HGH på grunn av primær veksthormonmangel, Prader-Willis syndrom, nyresykdom og Turner syndrom. Det er viktig å vurdere risikoen og fordelene av HGH med barnets lege.

Hva er årsakene til lav FSH nivåer?

Hva er årsakene til lav FSH nivåer?


Follikkelstimulerende hormon, kjent som FSH, er produsert i hypofysen. Det er nært knyttet til reproduktive system. Hos kvinner, kan lav FSH redusere fruktbarheten og forstyrre menstruasjonssyklusen ved å ikke signalisere for eggstokkene å stimulere follikler og slipper egg. Menn med lav FSH kan ikke produsere så mye sperm. Lave FSH-nivåer er et vanlig symptom på følgende vilkår: hypopituitarisme, polycystisk ovariesyndrom (PCOS), Turners syndrom og Klinefelters syndrom.

Identifikasjon

Personer med lav FSH kan kjenne igjen noen av disse symptomene. Lav FSH er ofte forbundet med infertilitet både for menn og kvinner. For kvinner signaliserer FSH eggløsning og produksjon av østrogen, som regulerer menstruasjonssyklusen. Lav FSH kan holde kvinner fra eggløsning og kan føre til overdreven kroppshår, vektøkning og dypere stemme. For menn styrer FSH produksjonen av sædceller, redusere fruktbarheten når FSH er lav. Menn med lav FSH kan oppleve liten brystvekst, mindre kroppshår enn normalt og høy høyde.

Hypopituitarisme

Hypopituitarisme er forårsaket av en sykdom i hypofysen som reduserer dens funksjon og hindrer den fra å utskille hormoner kroppen trenger, blant annet FSH. Hypofysen er i hjernen, og noe som kan skade hjernen kan potensielt skade denne kjertelen, blant annet sår i hodet, behandlinger for kreft i hjernen, slag og sykdommer i hjernen. Behandling for hypopituitarisme innebærer hormonbehandling for hormoner at det ikke lenger produserer i stor nok mengde.

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)

PCOS oppstår når eggstokkene utvikle cyster, vanligvis fra underutviklede follikler som ikke kan modnes og slipper eggene sine. Disse cystene forstyrre hormonsykluser som forårsaker menstruasjon, noe som kan føre til lav FSH. Hvis du har PCOS, kan du oppleve uregelmessig menstruasjon, vekst og mørkere kroppshår og vektøkning. PCOS kan føre til infertilitet. Denne tilstanden er behandlet med p-piller og andre legemidler som regulerer menstruasjonssyklusen.

Turner syndrom

Våre kjønnskarakteristika er delvis bestemt av vår genetiske kromosom makeup. Menn har XY kromosomer og kvinner har XX kromosomer. Turners syndrom skyldes en kvinnelig mangler ett eller en del av en X-kromosom. Som forekommer i en av 2000 fødsler, er denne tilstanden ganske vanlig, og kan ikke forebygges. Mange mennesker med Turners syndrom vil oppleve eggstokksvikt, som blant andre symptomer, kan føre til lave FSH nivåer. Personer med Turners syndrom kan behandles med veksthormoner, og kvinner som ønsker å føde kan vurdere en donor egg.

Klinefelter syndrom

Klinefelters syndrom er en annen kromosomal tilstand der en mannlig har en ekstra X-kromosom. Mannlig infertilitet er et vanlig symptom på Klinefelter syndrom. Ettersom FSH er ansvarlig for produksjonen av sædceller hos menn, er det en del av diagnose for denne tilstanden. Testosteron behandlinger kan bidra til å øke fruktbarheten og oppmuntre mannlige sekundære kjønns karakteristisk for personer med Klinefelter syndrom.

Bruk av Somatropin

Somatropin er et menneskeskapt veksthormon som i hovedsak fungerer som de hormoner som produseres av hypofysen. Ofte gis intravenøst ​​gjennom en serie av injeksjon av en medisinsk faglig, er det brukt for å supplere mengden av menneskelig veksthormon i dem med en mangel i dette riket. Likevel, kan du også motta dette stoffet til andre formål, for eksempel for å motvirke genetiske lidelser eller komplikasjoner av annen lidelse.

Growth Hormone Mangler

Av alle anvendelser av somatropin, behandling av veksthormon mangler er langt den vanligste. Siden menneskelig veksthormon er en svært viktig komponent i utviklingen av bein, muskler og annet vev, kan noen mangel eller mangel på dette i stor grad hindre din vekst. Supplere med somatropin regulerer ofte hormonnivået slik høyde kan økes i løpet av "normal" vekst spruter.

Turner syndrom

En annen vanlig bruk av somatropin er funnet i behandling av Turners syndrom, en genetisk lidelse hvor kvinner er enten mangler visse kromosomer eller disse kromosomene er faktisk ufullstendig. Og mye som med veksthormon mangler, er somatropin gis regelmessig gjennom hele livet til barnet ditt, spesielt i ungdomsårene, og er vanligvis brukes i forbindelse med andre hormoner, slik som østrogen, slik at de kan gå gjennom puberteten.

Noonan syndrom

Dessuten Turners syndrom, blir somatropin også brukes i en annen genetisk lidelse kjent som Noonan syndrom, som er karakterisert ved en mutasjon som utløser en "unormal" utvikling på noen måte, inkludert total høyde. Selv om ikke alle barn som er berørt med denne tilstanden trenger somatropin, de med en mangelfull mengde veksthormoner vanligvis administreres denne "menneskeskapte" versjon av stoffet til hjelp i utvikling.

Nyresvikt

Somatropin har også blitt brukt som en del av behandlingen for nyre-svikt, nemlig de tilfeller som er kronisk i naturen. Likevel er dette hormonet er mer så gunstig for den som anemi som ofte stammer av nyresvikt, så du kan ikke gis dette stoffet hvis du ikke lider av et underskudd av røde blodlegemer. Veksthormon hovedsak øker nivået av røde blodlegemer i blodet.

HIV / AIDS

Mens somatropin har ingen reell effekt på humant immunsviktvirus (HIV), kan veksthormon gå en lang vei å bekjempe vekttap assosiert med denne sykdommen. I noen tilfeller av aids, kan den menneskelige veksthormon bli jevne administreres som en del av behandlingsplanen, ikke den eneste løpet av omsorg, slik at vekten kan holde seg på "normalt" nivå.

Kort tarm syndrom

Somatropin kan også være nødvendig i noen tilfeller av kort-tarm-syndrom, som er en tilstand hvor den nedre fordøyelseskanal er kortere enn normalt, enten på grunn av gener eller kirurgiske prosedyrer. Hva denne behandlingen tjener til å gjøre er å bekjempe vekttap (mye som i HIV / AIDS) samt redusere eventuelle muskel tap på grunn av tilstanden. Dette er vanligvis brukt i forbindelse med endringer i kostholdet og kosttilskudd.

Farlige bivirkninger av Saizen

Saizen er merkenavnet for en resept, injiserbare syntetisk versjon av menneskelig veksthormon somatropin. Til tross for sin effektivitet på behandling av hemmet vekst hos barn og voksne med hypofysen mangler, utgjør Saizen en risiko for bivirkninger.

Betydning

Den vanligste farlig bivirkning assosiert med Saizen er utbruddet av type 2 diabetes, som forekommer hos ca 10 prosent av voksne brukere, ifølge FDA kliniske studier som er publisert på det amerikanske Food and Drug Administration.

Typer symptomer

Mens du tar Saizen, være oppmerksomme på symptomer på hyperglykemi eller diabetes, som tretthet, overdreven tørste og vannlating, økt sult, uforklarlig vekttap, veldig tørr hud, sår eller sår som ikke leges, prikking i føttene, tåkete syn og irritabilitet .

Legemiddelinteraksjoner

Saizen har potensial til å føre til en økning i bivirkninger fra medisiner som kortikosteroider, antikonvulsiva og den immunsuppressive stoffet cyklosporin, melder det amerikanske National Library of Medicine.

Risiko

Hos barn, utgjør Saizen en liten risiko for hypotyreose og utbruddet av leukemi eller blodkreft.

Betraktninger

Fordi dens effekter på fosterutvikling er ikke kjent, leger sjelden foreskrive Saizen for bruk hos gravide kvinner med mindre det ikke er trygt alternativ til behandling. Saizen kan ikke være trygge pasienter med en historie med hjernesvulster, kreft, lukket epiphyses, diabetisk retinopati, Prader-Willis syndrom, væskeretensjon, hypotyreose, ørebetennelse, skoliose, diabetes, Turner syndrom eller nyre-eller leversykdom, advarer Mayo Clinic com

HGH programmer

HGH programmer


Produsert i hypofysen av hjernen, er Human Growth Hormone en stor og komplisert hormon består av 191 aminosyrer. Kilden vev stimulering, benstyrke og metabolisme, når Human Growth Hormone produksjon sitt klimaks i ungdomsårene og avtar med alderen. Denne nedgangen later voksne mottakelige for sykdommer og bentap.

Farmasøytiske selskaper har gjort en syntetisk rekombinant Human Growth Hormone (HGH) for å bekjempe en slik degenerasjon.

Humatrope av Eli Lilly

Den første av de HGH kosttilskudd, Humatrope av Eli Lilly, ble introdusert i 1986 brukes til å bekjempe virkningene av degenerasjon forårsaket av nedgang i Human Growth Hormone, er Humatrope administreres med en nål av pasienten. Påføringsinnretningen er utformet slik at den riktige mengde av det HGH supplement blir injisert inn i blodstrømmen. Den HumatroPen er tilgjengelig i tre styrker: 6 mg, 12 mg og 24 mg doser tillate pasientene fleksibilitet i å endre sin resept med en legens hjelp.

Lilly Corporate Center

Indianapolis, Indiana 46285

317-276-2000

lilly.com

Genentech Nutroprin AQ

Duplisere Human Growth Hormone i 1979, har Genentech vært ledende i rekombinant DNA-teknologi. Genentech med FDA godkjenning av HGH erstatning i 1995, tilbyr nå 10 mg HGH i flytende form i et hetteglass eller kassett. Brukes til å bekjempe sykdommer som Turner syndrom, er Nutroprin AQ ikke foreskrevet for dem hvis bein er fortsatt økende, eller pasienter med kreft og andre sykdommer. Nutroprin AQ må injiseres på et annet sted på kroppen med hver bruk.

Genentech, Inc.

1 DNA Way

South San Francisco, CA 94080-4990

650-225-1000

gene.com

Pfizer Genotropin

Rettet mot å hjelpe barn som er født små fra gestational alder, jenter med Turners syndrom, veksthormonmangel og andre plager, er Pfizer Genotropin en HGH supplement. Voksne som lider av veksthormonmangel også ta tilskudd, som har vært i bruk over hele verden i 20 år. En pasient bruker Genotropin penn for å injisere HGH supplement til hans blod damp. Pennen har et digitalt display som gjør at en pasient til å enkelt lese dosering hans; det kan endres ved hjelp av en lege.

Pfizer Genotropin

866-706-2400

genotropin.com

Hva er årsaken til høy FSH nivåer?

Et høyt nivå av follikkelstimulerende hormon (FSH) i blodet kan foreslå dårlig ovarian reserve eller eggstokksvikt. Dette betyr at hvis en kvinne har høy FSH, kan evnen til sine egg til å befrukte bli redusert. Årsakene til høy FSH kan variere avhengig av den individuelle tilstand.

Menopause

FSH stimulerer eggløsningen når en kvinne har sin månedlige syklus. Med alder, nivåene av FSH naturligvis gå ned, og de månedlige sykluser opphøre, begynner overgangsalder. Det er derfor i eldre kvinner menopause er den ledende årsak til redusert FSH nivåer.

Genetisk

Genetiske indikasjoner som galactosemia kan hevde høye nivåer av FSH. Galactosemia er en sykdom forårsaket på grunn av en ubalanse i biokjemisk aktivitet. Galactosemia virkning på eggstokken resulterer i kroppen ikke er i stand til å gjenkjenne FSH, forårsaker produksjonen økes.

Turner syndrom

Kvinner som har hatt kromosomale problemer som tap av en del eller hele av X-kromosomet har høy FSH. Kromosomer inneholder gener og DNA av hvert menneske. Disse også bestemme kjønn på det menneskelige. Kvinner har XX kromosom, og menn har XY-kromosom. I Turners syndrom, når en del eller hele av X-kromosomet mangler, er en tilstand som forekommer hos kvinner bare, FSH-nivåene kan bli unormalt.

Endometriomas

Kvinner som har hatt eggstokkreft kirurgi for å fjerne cyster kan oppleve høye nivåer av FSH. Hypothalamus fører til at produksjonen av FSH ved å signalisere hypofysen, forårsaker en økning i follikler. Med veksten av follikler, hjelper østrogen hypothalamus regulerer pituitaries produksjon av FSH. Når cyster dannes på eggstokken, kan folliklene ikke bli dannet, forårsaker lavt østrogen og høye FSH nivåer.

Miljøeksponering

Det endokrine systemet er ekstremt følsom, og FSH nivåer kan øke på grunn av eksponering for passiv røyking eller røyke sigaretter. Pasientforhold som krever kjemoterapi eller strålebehandling kan også forårsake forhøyede nivåer av FSH.

Familiær

Høye nivåer av FSH kan oppstå på grunn av familiære grunner. Noen kvinner bare arve høye nivåer av FSH fra sine mødre.

Sjeldne årsaker til forhøyede FSH

I sjeldne tilfeller FSH nivåer i en kvinne kan øke etter graviditet, på grunn av amming og noen auto-immune sykdommer. FSH stimulerer kvinnelige eggstokkene slik at eggene kan frigjøres for befruktning. En normal FSH antyder at kvinnen kan bli gravid, og når hun er gravid, kan FSH nivåer i utgangspunktet øke etter hvert som kroppen tilpasser seg endrede hormonelle behovene til kroppen. Tilsvarende, under amming, kan hormonelle endringer forårsake forhøyet FSH nivåer.

Grunner for tidlig overgangsalder

Tidlig menopause er definert som menopause som skjer på 40 eller yngre alder. Menopause refererer til opphør av menstruasjon, eller kvinners månedlige perioder. Vanligvis går en kvinne perimenopause første, der tiden hennes perioder bli uregelmessig. Når en kvinne har gått 12 sammenhengende måneder uten en periode, er hun vurdert å være post-menopausal. Det finnes en rekke symptomer forbundet med menopause seg selv, og visse helserisikoer som øker etter menopause. Ifølge Cleveland Clinic, er 51 gjennomsnittsalderen at en kvinne går inn i overgangsalderen i USA.

Mulige årsaker til tidlig overgangsalder

Det finnes en rekke forskjellige årsaker til tidlig menopause. For noen kvinner er tidlig overgangsalder brakt videre av medisinsk behandling for andre tilstander, som kreft eller bekkenproblemer. For andre kvinner, begynner overgangsalder å skje tidlig på grunn av forhold i sin egen kropp. Dessverre, er tidlig menopause vanligvis ikke reversibel, uavhengig av dens årsak.

Medisinsk behandling

Gjennomgår visse medisinske behandlinger kan føre til at kroppen til å gå inn tidlig overgangsalder. Kjemoterapi og stråling kan ofte forstyrre eggproduksjon. Hvis disse kreftbehandlinger forårsaker eggstokk for å stoppe produksjon av hormoner og / eller egg, kan legemet angi tidlig menopause. Andre typer behandlinger, inkludert en eggstokk fjerning, en hysterektomi, eller andre bekkenkirurgi, kan forstyrre normal funksjon av livmoren. Hvis eggstokkene er fjernet, vil hormoner ikke bli produsert lenger. Imidlertid kan disse andre typer av bekkenkirurgi avbryte blodstrømmen til eggstokkene, noe som resulterer i den samme effekten. Når eggstokkene ikke lenger produsere høy nok nivåer av østrogen, kan tidlig overgangsalder begynne.

Prematur eggstokksvikt

Prematur eggstokksvikt er en mulig årsak til tidlig menopause. Prematur eggstokksvikt er unik, fordi den ikke nødvendigvis utelukker graviditet, som andre menopause normalt gjør - faktisk, mellom 8 og 10 prosent av kvinner med tidlig eggstokksvikt er i stand til å bli gravid. Prematur eggstokksvikt oppstår, og mensen opphører, fordi kvinnen slutter å produsere et egg hver måned. Dette kan være forårsaket av redusert follikkelstimulerende hormon, eller en annen feil i eggstokkene. De nøyaktige årsakene til at dette skjer med noen kvinner er ikke klart, men årsaken kan være genetisk, en autoimmun lidelse, behandling for en urelatert medisinsk tilstand (kreft, etc.), skjoldbrusk problemer, en hysterektomi, Turner syndrom eller annen viral reaksjon, utilstrekkelig hormonproduksjon eller en spiseforstyrrelse.

Redusert Ovarian Reserve

Denne tilstanden er en forløper for tidlig menopause forårsaket av for tidlig eggstokksvikt. Selv om mensen ikke opphøre, andre menopausale symptomer begynner å skje. Igjen kan denne betingelse være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer, og er vanligvis ikke mulig å behandle. Du kan fortsatt bli gravid med redusert ovarian reserve, men det blir vanskeligere når redusert ovarian reserve utvikler seg til for tidlig eggstokksvikt og full-blåst tidlig overgangsalder.

Infeksjon

Visse infeksjoner, slik som tuberkulose eller kusma, kan interferere med hormonproduksjonen i kroppen. Hvis dette skjer, og østrogennivået faller under et visst nivå, begynner tidlig menopause. Dette er en relativt sjelden årsak til tidlig menopause.