Digidexo.com

hvilken rolle spiller fsh under ivf

Hvilken rolle spiller den Liver Spill i fordøyelsesprosessen?

Kroppen vår trenger energi for å fungere skikkelig, og vi får energi ved å fordøye mat. Leveren spiller en viktig rolle ved å bistå våre magen og tynntarmen i fordøyelsen av fett og lipider.

Lever Funksjoner

Leveren er det største kjertel i kroppen, som veier omtrent £ 3. i gjennomsnittlig voksen. Det ligger i høyre side av kroppen - under mellomgulvet - og er beskyttet hovedsakelig av brystkassen.

Leverfunksjons

Leveren hovedfunksjoner inkluderer blod avgiftning og regulering av glykogen metabolisme, men den produserer også galle. Denne væske består av salter, pigmenter, kolesterol, fett og fosfolipider. Bile lagres i galleblæren inntil nødvendig.

Bile

Galle hjelpemidler i fordøyelsen av fett kosten ved å bryte ned (emulgering) store fett globs i tynntarmen inn i utallige mindre dråper. Fett-fordøye enzymer arbeide mer effektivt når galle er til stede.

Bile Duct Blokkering

Når som helst gallegang mellom galleblæren og tynntarmen er blokkert, er fettfordøyelsen tungt forstyrret. I tillegg er gallepigmenter absorbert inn i blodet, noe som resulterer i en oppbygging er kjent som gulsott, en gul misfarging av huden.

Kolesterol Korrelasjon

Overskudd av kolesterol kan bli utskilt fra kroppen gjennom bruk av galle, men hvis kolesterolnivået er for høy, vil det falle ut av oppløsningen i galleblæren til å danne gallestein. Gallestein resultere i smertefulle obstruksjon av gallegangen.

Hvilken rolle spiller Kolesterol Spill i koronar hjertesykdom?

Hvilken rolle spiller Kolesterol Spill i koronar hjertesykdom?


Forholdet mellom kolesterol tall og hjertesykdommer er avhengig av noen kontrollerte og ukontrollerte faktorer. Når du vet farene ved hjertesykdom, kan du lære hva du skal gjøre for å kontrollere dine egne risikofaktorer.

Identifikasjon

Koronar hjertesykdom er en innsnevring eller innstramming av blodårene som frakter vital blod og oksygen til hjertet. Dette er et resultat av plakk bygge opp på blodårene og sammentrekkende blodets evne til å flyte fritt.

Typer

Høye nivåer av kolesterol er direkte korrelert med risikoen for utvikling av hjertesykdom. En del av dette skyldes det du forbruker i kosten kolesterol, fett og mettet fett, og en del av dette skyldes personlige faktorer, som alder, kjønn og rase.

Tall

Kolesterol nivåer under 200 mg / dL er ideelle. Hvis ditt område er mellom 200 og 239 mg / dL, bør du adoptere livsstil endringer for å redusere nivåene før de overstiger 240 mg / dL; på det tidspunktet risikoen for koronar hjertesykdom er doblet.

Betydning

Hvis venstre ukontrollert lenge nok, vil koronar hjertesykdom utløse et hjerteinfarkt. Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken blant menn og kvinner, som utgir seg for mer enn 600.000 liv hvert år, ifølge Centers for Disease Control (se referanser 3).

Forebygging / løsning

For å holde kolesterolnivået lavt, begrense forbruket av kosttilskudd kolesterol, trening, opprettholde en sunn vekt, og slutte å røyke. Hvis det fortsatt ikke er nok, må du snakke med legen din om kolesterolsenkende medisiner.

Hvilken rolle spiller den Liver Play?

Leveren er det største organ i menneskekroppen, som veier omtrent 3-1 / 2 kg. i det gjennomsnittlige voksne. Det er ca 8 inches lang og 4-1 / 2 inches tykk og utfører en rekke livsviktige funksjoner.

Albumin Synthesizer

Leveren skaper viktige koaguleringsproteiner som gjør blodpropp, de vanligste er albumin. Leveren gjør albumin ved å syntetisere den fra proteinene i mat.

Karbohydrat Metabolism

Leveren bryter karbohydrater ned til brukbar energi kalles glukose, den viktigste formen for energi som brukes av kroppen.

Bile Produksjon

Leveren produserer også galle, en gul-grønn væske som brukes til å bryte ned og absorbere inge fett og fettløselige vitaminer som A, D, E og K i fordøyelseskanalen.

Avgiftning

Leveren detoxifies blodet og kroppslige vev fra narkotika, alkohol, medisiner, cellular avfall og miljøgifter. Leveren filtrerer giftstoffer som de kommer inn, og fungerer sammen med nyrene, som skiller ut giftstoffer fra kroppen.

Av røde blodlegemer i Fetus

Tidlig i svangerskapet, leveren av fosteret skaper også røde blodceller, en oppgave som er senere overtatt av fosteret benmarg.

Hvilken rolle spiller den Liver Spill i et menneske?

Hvilken rolle spiller den Liver Spill i et menneske?


Leveren er ansvarlig for mer enn 200 funksjoner i menneskekroppen. Leveren er den største indre organ hos mennesker, og det er viktig for helsen din.

Vitaminer

Leveren lagrer vitaminer som vitamin A, C, B12, E og K for å bli utgitt når kroppen trenger dem.

Sukker

Leveren lagrer også sukker, og det frigjør sukker til blodet når kroppen trenger energi raskt.

Kjemikalier

Leveren er ansvarlig for å distribuere kjemikalier i hele kroppen og opprettholde balanserte prosenter av kjemikalier. Noen av disse kjemikalier omfatter albumin, Hepcidin, kolesterol og glykogen.

Toksiner

Som vi inntar giftstoffer gjennom mat, røyk, kjemikalier og luften, fungerer leveren å rense kroppen av disse giftstoffene.

Bile

Leveren gjør galle, som brukes i fordøyelsen for å bryte ned matvarer.

Blodpropp

Våre blodpropp takket være leverens produksjon av koagulasjonsfaktorer som fibrinogen og protrombin.

Formålet med LH Surge Test Under IVF-behandling

Luteiniserende hormon (LH) er ansvarlig for å stimulere en kvinnes eggstokk å frigi et modent egg. En ubalanse i denne nødvendige hormonet kan resultere i manglende eggløsning og resulterende infertilitet. Kvinner som lider av infertilitet kan søke behandling gjennom medisinsk eggstokkstimulering. Hvis disse behandlingene er mislykket, kan kvinner i tillegg søke behandling gjennom in vitro fertilisering (IVF).

Om LH Surge

Luteiniserende hormon (LH) er produsert i løpet av en kvinnes syklus for å stimulere en eggstokk for å frigi et modent egg. Når kroppen hennes har produsert follikkelstimulerende hormon (FSH), som hjelper modne egget før utgivelsen, vil hun produsere en bølge av LH. I løpet av sin syklus, vil en kvinne som har et lavere nivå av LH-hormon og, deretter, en brå økning i det nivået, noe som kan påvises ved en over-the-counter kit.

Fordeler med Testing LH Surge

LH overspenning kan overvåkes med lett-å-bruke testpinner, som fungerer omtrent som over-the-counter graviditetstester. En kvinne tester hennes urin daglig over flere dager, før testen indikerer en økning i nivået av luteiniserende hormon. LH-stigningen generelt spår at eggstokken vil slippe et egg i neste dag eller to, og kvinnen er i den fruktbare fasen av syklusen hennes. Å ha samleie i løpet av denne fruktbare periode bør øke hennes sjanser for å bli gravid.

LH og eggløsning

Noen kvinner kan ikke ha skikkelig bølge av LH i løpet av sine sykluser. Mangelen av hormonet surge kan føre anovulation som er en manglende eggløsning. Ifølge Mayo Clinic artikkelen "Infertilitet Årsaker", "Selv små ujevnheter i hormonsystemet kan hindre eggstokkene fra slippe egg." Dermed kan kvinner som lider av denne hormonelle uregelmessigheter også lider av infertilitet.

Infertilitet og IVF

Kvinner som lider av anovulasjon kan søke behandling for infertilitet, som det finnes flere medisiner tilgjengelig for å stimulere riktig eggløsning. Noen kvinner kan imidlertid ikke oppnå vellykket befruktning etter disse behandlingene. Disse kvinnene kan søke ytterligere behandling gjennom in vitro fertilisering (IVF). Under denne prosedyren, vil en fruktbarhet spesialist: medisinsk stimulere eggstokkene til å produsere egg, hente eggene gjennom en mindre operasjon, inseminere eggene og tillate dem å gjødsle og vokse i et laboratorium, og overføre de resulterende embryoene inn i pasientens liv for potensiell implantasjon .

IVF Monitoring

Genève Foundation for medisinsk utdanning og forskning anbefaler overvåking av IVF pasienter før prosedyren, under prosedyren, og gjennom en graviditet før den resulterende levende fødsel. Pasientenes blod arbeid kan overvåkes for slike hormoner som: follikkelstimulerende hormon (FSH), gonadotropiner, østrogen, luteiniserende hormon (LH) og progesteron. I tillegg vil de pasientene overvåkes for ovarial respons og edometrium (slimhinnen i livmoren) helse.

Nøklene til å leve med Crohns sykdom

Mer enn 500.000 amerikanere har blitt diagnostisert med Crohns sykdom og de fleste går på å føre aktivt liv, til tross for lidelse med denne kronisk tilstand. Det viktigste å huske, om du eller noen du elsker har blitt diagnostisert med sykdommen, er at det er hjelp og det er håp der ute. Den mest avgjørende skritt er å finne ut hvordan man skal begynne å leve med Crohns sykdom.

Forstå din sykdom

Crohns sykdom er en betennelsessykdom som påvirker GI (gastrointestinal) kanalen, noe som betyr at det kan påvirke deg fra munnen ned til endetarmen. Det kommer under fellesbetegnelsen av inflammatorisk tarmsykdom (må ikke forveksles med irritabel tarm syndrom). Vanligvis er en sykdom som spesifikt påvirker de nedre tarmene, men den kan påvirke forskjellige deler av tarmen og mage-tarmkanalen. Symptomer inkluderer magesmerter og kramper, diaré, endetarms blødning, vekttap, tap av matlyst og feber. Symptomene kan variere i hver pasient og kan være ødeleggende i noen mens andre pasienter opplever remisjon, eller en lang tid uten noen symptomer.

Finne den rette Doctor

En av de mest avgjørende skritt i å gjenvinne kontroll over sykdommen din er å finne en lege (gastroenterolog) som har erfaring i behandling av tilstanden. Søker behandling for symptomdebut (flare-ups) er avgjørende for å håndtere sykdommen, og siden det er en delikat sak, må du ha en lege du kan bli komfortabel med. For å finne spesialister i ditt område, kan du gå til Crohns og kolitt hjemmeside for en omfattende liste over gastroenterologer.

Hvilken rolle spiller Nutrition Play?

Ernæring spiller en stor rolle i å takle og håndtere Crohns sykdom. Imidlertid har ernæring ikke vist seg å kurere sykdommen, men kan hjelpe deg i å håndtere dine symptomer og fremme helbredelse. Det er ingen enkelt diett som fungerer for alle. Legen din vil hjelpe deg med å finne det beste matvarer for å inkludere eller unngå basert på det berørte området. Holde en matdagbok kan hjelpe deg å finne ut hvilke matvarer er plagsom for deg og også hjelpe legen din for å finne ut at du får nok næringsstoffer. Et balansert kosthold med tilstrekkelig væskeinntak vil gå en lang vei å hjelpe å behandle symptomer som gass, magesmerter, økt diaré og dehydrering. Siden mange pasienter 'tynntarmen er rammet av sykdommen, kan du være i faresonen for å bli underernært. Sørg for å diskutere din diett med din lege og / eller ernæringsfysiolog.

Når du er i en fakkel, er det noen tiltak som kan iverksettes for å bidra til å redusere intestinal kramper som kan oppstå etter å ha spist. Prøv å spise mindre, mer hyppige måltider; begrense fet eller stekt mat som kan forårsake diaré og gass og begrenser high-fiber matvarer som popcorn, nøtter, frø og kjerne siden de kan føre til forverring av symptomene dine.

Husk at forskning pågår og det er nye ideer i ernæringsterapi som dukker opp. Den Crohns og kolitt Foundation sitere pågående forskning på fordelene ved å legge linfrø olje eller fiskeolje som et supplement med anti-inflammatoriske egenskaper. Fettsyrene har også en gunstig effekt på slimhinnen i tykktarmen, slik at det å helbrede. Probiotika (som Lactobacillus eller acidophilus) er de "gode" bakterier og tilsynelatende hjelp tarmen å gjenopprette.

Få støtte

Søker effektiv behandling og vedta en sunn livsstil vil bidra til å håndtere fysiske symptomer. Den emosjonelle konsekvensene av sykdommen er like viktige. Sørg for at dine venner og familie forstå din tilstand. Du trenger deres støtte og prosessen med denne sykdommen vil sikkert påvirke alle i din indre sirkel. Finn en støttegruppe for å bli med - å snakke med folk som går gjennom en lignende situasjon kan bidra til å lindre mye av skam, angst og stress av å ha Crohns sykdom. Det er online grupper (sjekk ut Crohns og kolitt Foundation nettside), eller du kan ringe ditt lokale sykehus eller spør din gastroenterolog hvor nærmeste støttegruppen kan møte.

Definisjon av isjiasnerven

Den menneskelige kroppen er full av bein, muskler og nerver. Noen av de nerver i kroppen er forsvinnende liten, mens andre kan være så stor som en persons tommel i diameter. En av de mest betydelige nerver i kroppen er den skiatiske nerve. Hva er isjiasnerven, og hvilken rolle spiller det i kroppen?

Identifikasjon

Isjiasnerven er den største nerve av den menneskelige kroppen, både i lengde og diameter. Det er dannet fra lumbale og sakrale nerverøtter i ryggraden og forbinder ryggmargen med beinet og foten muskler. I forhold til plassering, isjiasnerven går fra korsryggen, gjennom rumpeballe og ned beinet, hele veien til fots.

Funksjon

Den viktigste funksjon av isjiasnerven er den samme som for hvilken som helst annen nerve i kroppen --- bærer det signaler fra hjernen til en del av kroppen og deretter bærer signaler tilbake fra den del av kroppen til hjernen. Spesielt bærer isjiasnerven signaler til musklene i underekstremitetene og deretter bærer signaler tilbake fra føtter, ben og rumpe til hjernen.

Problemer

Fordi isjiasnerven er en så stor nerve og er stammer i korsryggen, som er utsatt for skade og stress, folk ofte opplever problemer med det. Smerter fra hoftenervene kalles isjias. I tillegg til smerter, kan ischias inkluderer prikking i huden, nummenhet eller brenning i underekstremitetene. Vanligvis isjias er forårsaket av kompresjon på nerven fra en herniated disk eller lignende tilbake problem, men det kan også være (sjelden) forårsaket av abscesser, blodpropp og betennelser fra leddgikt. Isjiasnerven smerte kan behandles med isposer på korsryggen i 20-minutters intervaller, muskel relaxers, akupressur og akupunktur, kiropraktikk justeringer og massasje, og hvile.

Graviditet og hofte

Gravide kvinner opplever ofte irritasjon av isjiasnerven. Dette er en midlertidig form av isjias som er antatt å være et resultat av vekten av barnet å legge press på nerven. Det er spesielt vanlig under svangerskapet fordi kvinnens leddene blir taperen på grunn av relaxin og andre kjemikalier og hormoner, og fordi gravide kvinner ofte ikke engasjere sine magemuskler nok til å holde ryggraden i riktig justering.

Trykk

Selv isjiasnerven kan være kilden til smerte og ubehagelige inntrykk, det også kan være nøkkelen til en viss smertelindring. Å legge press på isjiasnerven i en periode på 2 minutter synes å resultere i signaler som blir tolket av hjernen på en slik måte at ubehag i andre deler av kroppen er minsket til en viss grad av statistisk signifikans. Den påvirker er fortsatt under utredning, men det følger prinsippene i akupressur som har blitt akseptert i Øst-medisin i hundrevis av år.

Hvorfor er det viktig å slutte å røyke?

Hvorfor er det viktig å slutte å røyke?


Offentlige bygninger, de fleste arbeidsplasser, og til og med mange barer er smokeless. Og det er en grunn. Passiv røyking --- røyk blåst ut og dvelende i ditt område --- kan skade helsen din, selv om du ikke er en røyker. Men hvilken rolle spiller det om du røyker selv, ved deg selv?

Ta Lovligheten

Det er ulovlig å selge sigaretter til noen under 18 år, fordi sigaretter er vanedannende. Nikotin og visse tilsetningsstoffer i sigaretter skaper en avhengighet som er vanskelig å riste: alle "slutte å røyke" patcher og produkter gi den beste pekepinn om tak på deg.

Økning i dødelighet

Ifølge American Cancer Society og USA Surgeon General, tobakk bruk forårsaker en i fem dødsfall og er den viktigste årsaken til kreftdødelighet. Det er anslått at halvparten av alle amerikanere som fortsetter å røyke vil dø av røykrelatert sykdom.

Sykdommer Vanlige til Smokers

Sammen med lungekreft, (den dødeligste av kreft), som står for en heidundrende 87 prosent av alle røykere kreftdødsfall, kan du også få kreft i munn, svelg, tale-boksen, spiserør (din svelger tube,) og blæren.

Andre kreftformer som er felles for røyking slå rot i magen, nyrer, livmorhals og bukspyttkjertel. Hvis de ikke skremme deg, legg i hjerte-og karsykdommer, som er det innsnevring og åreforkalkning som fører til hjertet, og kronisk lungesykdom, som skjærer av din lufttilførsel, noe som gjør det vanskelig å puste. Selv såkalte "tilfeldige røykere" utvikle kronisk hoste og bronkitt --- betennelse i luftrørene i lungene --- og emfysem, en lidelse som dreper luftblærer i lungene.

Andre sykdommer

Siden tobakk begrenser blodstrømmen, trenger armer og ben ikke får luft og næringsstoffer den trenger gjennom blodårene. Mannlige røykere er sannsynlig å få erektil dysfunksjon og utvikle seksuell impotens. Kvinner som røyker kan skade sine reproduktive organer og redusere deres fruktbarhet eller muligens står overfor en spontanabort, dødfødsel eller lav fødselsvekt babyer.

Sammenhengen mellom tannkjøttsykdom, magesår, bein tynning og makuladegenerasjon, et øye lidelse som fører til blindhet, indikeres også. Noen leger vil ikke engang operere på røykere, og hvis du får en enkel sykdom, er det vanskeligere å komme seg.

Kosmetiske grunner

Vi ønsker alle å appellere til andre, men sigarettrøyking flekker tenner og fingre, og forlater sin lukt på alt, inkludert dårlig ånde. For kvinner spesielt, bidrar til å røyke for å sementere de små linjene som danner rundt leppene og opp til nesen. Og som ikke blir frastøtt av røykernes hoste?

Estetikk

Hva med avfallet som sigaretter skape? Skitten askebegre, sigarettstumper som ikke brytes ned; og alle som søppel utenfor bygninger, i parkeringsplasser, og i papirkurven - æsj!

Kostnader

Fôring en røykeavhengighet genererer svimlende kostnader. Med pr-pack prisene nådde $ 5 og mer i noen stater, kan en ganske mild ett-pack-en-dag avhengighet koste mer enn $ 1800 i året for å vedlikeholde.

Hvordan håndtere konflikter i sykepleie

Hvordan håndtere konflikter i sykepleie


Konflikt oppstår i enhver arbeidsplass, og helsevesenet er ikke noe unntak. Sykepleiere møter mange forskjellige typer intern og ekstern konflikt daglig. Noen ganger sykepleierens personlige holdninger, verdier og mål er i konflikt med etablerte retningslinjer helsevesenet, som fører til indre kamp. Ekstern kampen kan oppstå når den ene parten oppfatter en annen blokker hans eller hennes interesser. Konfliktområder vises som trassig atferd hos pasienter, end-of-life etiske problemstillinger, co-worker konkurranse, mangel på ledelsesstøtte og større krav til ytelse. Konflikt er uunngåelig, men nøkkelen er effektiv konflikthåndtering.

Bruksanvisning

Administrer følelser raskt. Konflikter oppstår ofte fordi folk ignorerer følelser, som i stor grad påvirker hvordan de håndtere konflikter og hvordan tvister er definert. Dermed følelser blir både årsak og rulletrapp for konflikt. Positive følelser er den viktigste komponenten funnet i en oppløsning. Nøkkelen til vellykket håndtering av sterke følelser er å gjenkjenne det og forstå dens tilblivelse. Det anbefales å håndtere disse følelsene før adressering en tvist.

Brainstorm og la folk i konflikten til å finne en middelvei. Dette åpner for produksjon av kreative løsninger. Kort diskutere mulige handlings. Hvis dette ikke er klart, vurdere alternative kurs. For hvert valgte kurs, evaluere hver pro og con. Spør tre viktige spørsmål for å få større perspektiv: Hvor viktig kjemper denne konflikten? Er tretthet, sinne eller sult forverre situasjonen? Hvilken rolle spiller hver deltaker spiller?

Snakk direkte til en motstander i et rolig sted. Fokusere på hva som må kommuniseres, og si det på en måte den personen forstår. Ikke gjør anklagende-klingende "du" uttalelser med fokus på motstanderens motiver; i stedet, beskrive dine følelser og oppfatninger. Tal ikke å forsvare selv, men med det formål oppløsning. Før du gjør en uttalelse, pause og reflektere over hva som virkelig må sies. Aktivt lytte og forstå den andres synspunkt. Be om en gjentakelse av noe uklart. Forsøke å omformulere disse synspunktene tilbake til din motstander. Dette viser lytte og omsorgsfulle ferdigheter, men ikke enighet.

handle besluttsomt. Identifisere konkrete saker. Husk at begge parter er ansvarlige for å løse problemet. Komme til en beslutning i fellesskap, deretter raskt handle. Ikke la noen problemer i limbo. Tar for lang tid å handle kan skade troverdigheten av vedtaket. Forsinkelse kan vise svakhet, en uncaring holdning, eller begge deler. Vær oppmerksom på at ikke alle kan være fornøyd med vedtaket.

Sett en dato når du vil gjenåpne saken, hvis forbedringer ikke oppstår. Innhenting formidling av en nøytral tredjepart er et alternativ. Mekling er en ikke-bindende forhandling. En tilrettelegger hjelper alle parter til å gå utover stagnasjon til oppløsning.

Hva er FSH?

Follikkelstimulerende hormon (FSH) er produsert av hypofysen og ansvarlig for å hjelpe de reproduktive funksjoner hos kvinner og menn. FSH er målt for menstruasjonsforstyrrelser, infertilitet og hypofysen gonadale lidelser.

Betydning hos barn

Høye eller lave nivåer av FSH kan føre til tidlig eller forsinket pubertet, respektivt. Hvis dette er mistenkt, vil FSH undersøkes sammen med nivået av luteiniserende hormon (LH).

Betydning i kvinner

FSH er en av de hormoner som er ansvarlige for regulering av menstruasjonssyklusen og utløser utvikling av egg. FSH-nivåer kan brukes til å bestemme om en kvinne har nådd overgangsalderen. Progesteron, østradiol og LH også kan undersøkes med FSH å diagnostisere problemer.

Betydning i Menn

Ifølge fertility.com, spiller FSH en sentral rolle i produksjonen av sunn sperm. Det blir også brukt til å forklare årsaken til en sædceller, sammen med testosteron, ifølge University of Michigan.

Tester

En blodprøve brukes til å måle ditt nivå av FSH. Legen din vil varsle deg om å unngå å ta medisiner, urter eller kosttilskudd som kan forstyrre testresultatene.

Advarsel

Bare en lege kan avgjøre din FSH nivå og hvordan du skal diagnostisere og behandle deg.

Forskjellene mellom en FSH og LH

Follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH) spiller viktige roller i både mannlige og kvinnelige reproduktive prosesser. Fordi disse hormonene arbeider så tett sammen, kan du finne det vanskelig å se forskjellene mellom dem. Men hvert hormon i menneskekroppen har en distinkt formål; hver og en er unik.

FSH og dens formål

Follikkelstimulerende hormon (FSH) er et protein hormon ansvarlig for å stimulere produksjonen av egg i eggstokken eller sperm i testiklene. Det er produsert i fremre hypofysen. Dette er et lite kjertel i hypothalamus, en viktig del av den nedre hjernen som omhandler det endokrine og nervesystemet. FSH spiller en nøkkelrolle i follikkelfasen av det kvinnelige reproduksjonssyklusen. Dette er den første fase av syklusen, hvor follicles form i eggstokkene. Disse folliklene inneholde egg. Når hypofysen blir stimulert av gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH) å skille ut FSH under follikkelfasen, fester det seg til reseptorer på follikler, stimulere til vekst og frigjøring av østrogen. Dette er viktig, fordi det hjelper kroppen rekkevidde eggløsning. I mannlig reproduksjon, FSH og testosteron arbeidet sammen for å produsere sædceller.

LH og dens formål

Luteiniserende hormon (LH) er også produsert i den fremre hypofysen. Det også, spiller en stor rolle i den kvinnelige reproduktive syklus. Ettersom follikler i eggstokken nær full vekst, begynner de å skille ut store mengder østrogen. Dette stimulerer økt produksjon av GnRH i hypothalamus, som i sin tur stimulerer økt produksjon av både FSH og LH - spesielt LH. På denne tiden har follikler utviklet LH reseptorer, og er nå i stand til å svare på den hormonelle surge. Eggløsningen skjer ca en dag etter LH-stigningen. Rollen LH slutter ikke med eggløsning, men. Under lutealfasen som følger, utløser LH den gjenværende follikulær vev i eggstokken å danne en kjertelstruktur kalt corpus luteum, som langsomt går i oppløsning, slik at syklusen for å begynne på nytt. Hos menn stimulerer LH Leydigcellene i testiklene til å produsere testosteron, som igjen samarbeider med FSH å produsere sædceller.

Fortelle dem fra hverandre

Mens FSH og LH kan virke tilsvarende på grunn av deres komplementære roller, er de faktisk unik fra hverandre. I den mannlige reproduktive system, kan FSH rolle ikke fullføres uten LH. I den kvinnelige reproduktive syklus, de har overlappende, men separate funksjoner. Når folliklene akseptere hormonelle signaler fra FSH, har de ingen LH reseptorer. Av den tiden de er forberedt på LH, er FSH reseptorer borte. Deres navn gi bort forskjellene i sine roller, hvis det er vanskelig for deg å huske.

Gratis Mental Helse Spill for ungdom

Gratis Mental Helse Spill for ungdom


Selv om noen vil kalle psykologi et fascinerende emne, ville tenåringer sannsynlig finne memorere fakta om hjernen, psykiske lidelser og tips for å forbedre sin mentale helse taxing og litt kjedelig. Men om de trenger å lære mer om psykisk helse emner for akademiske grunner eller for å forbedre sin egen mentale helse, kan tenåringer finne spill gir en morsom og ikke-truende plattform der de kan lære om psykologi. Det finnes en rekke gratis psykiske spill som ungdom (og foreldre eller lærere) kan spille.

Pavlovs Dog

Selv informasjon om Ivan Pavlovs hund eksperimenter og deres konsekvenser for atferd er lett å finne, gjør dette spillet å lære om dette mental helse emne moro. I spillet fra nobelpris organisasjon, kan tenåringer gjenskape Pavlovs eksperiment ved klikke på en kombinasjon av mat og signaler for å se om de kan få tegneserie hund å sikle på kommando. Etter å ha spilt spillet, kan tenåringer lese supplerende materiale om nobelprisvinneren Pavlov og betydningen av en "betinget refleks", samt hvilken rolle den spiller i mental helse.

De Split Brain Experiments

Mange tenåringer har sikkert hørt begrepene "venstre-hjerner" og "rett-hjerner", men de kan ikke vite hva de betyr. Split Brain Experiment spillet, vert på Nobelprisen organisasjonens nettside, tillater tenåringer til å ta rollen som en vitenskapsmann utfører eksperimenter for å finne ut hvordan de to halvdelene av hjernen er knyttet til atferd og psykisk helse.

Utvikle Chi selvtillit spill

En av flere McGill Universitetet selvtillit spill, Grow Your Chi spillet hjelper tenåringer knytte glade følelser med seg selv i en fartsfylt, morsomt miljø. I spillet blir tenåringer gitt en chi kjæledyr og fortalt at de må klikke på bilder av smilende mennesker og navnene deres for å få poeng. Gjennom hele spillet, skyer med bilder og navn vises raskt på skjermen, slik at spillerne kan klikke. Når de samler nok poeng, vil chi dyret vokse. Spillerne mister poeng for klikke på bildene som ikke viser lykke eller som viser andres navn.

Eye Spy

Tilbys gjennom McGill University forskning for å finne ut om positive spillet kan bidra til å øke en persons selvfølelse, er Eye Spy merket som en "selvfølelse" spill. I spillet, tenåringer presentert med en matrise av ansikter som viser ulike følelser. Bare ett ansikt smiler eller godkjenne. Spillerne blir bedt om å klikke på det ansiktet, og deretter en ny matrise spretter opp. Dette spillet er spesielt relevant for ungdom fordi det kan spilles i løpet av kort tid, og stoppet ofte fordi det ikke er noen poeng eller mål, så tenåringer kan spille det i noen minutter før eller etter skolen. I tillegg er rettet mot det selvfølelse, en mental helse problem at mange unge sliter med.

Hvordan Forbedre IVF Outcome

Hvordan Forbedre IVF Outcome


In-vitro-fertilisering (IVF) er en av de former som er tilpasset for Assisted Reproductive Technology (ART). Den består av utpakking av kvinnens egg og mannens sæd, gjødsler egg utenfor kroppen deretter sette inn befruktet egg inn i kvinnens livmor i håp om at implantasjon vil oppstå. Suksessraten for IVF variere avhengig av klinikken du velger, men generelt er mellom 40 prosent til 60 prosent en syklus. Fordi IVF er en kostbar prosedyre vanligvis ikke dekkes av forsikringen, vil du øke sjansene dine så mye som mulig.

Hvordan Forbedre IVF Outcome

•  Få nok søvn før og etter IVF prosedyre. Det er viktig at du opprettholde lave nivåer av stress i løpet av denne tiden. Legen din kan be deg om å ha akupunktur før prosedyren. Etter overføringen, følger legens instruksjoner om å få nok hvile.

Spis en balansert diett før og etter IVF prosedyren ved å spise rikelig med frukt og grønnsaker, hele korn og protein. Drikk rikelig med vann og fuktighetsgivende væsker. Ikke drikk alkohol i løpet av denne tiden. Unngå områder med tett røyk og begrense inntak av koffein.

Opprettholde en sunn vekt under IVF-prosedyren. De fleste reproduktive endokrinologer (Re) vil at Body Mass Index (BMI) for å være under 30, men mellom 20 og 25 foretrekkes.

Reduser trening og fysisk aktivitet før og etter IVF prosedyre. Avhengig av legens råd, ikke løfte noe over 5 til 10 kg. i løpet av de første 48 timene.

Øk sjansene dine for en vellykket IVF-prosedyren ved å styrke din partners sperm kvalitet med å spise sunt, drikke mye vann og ta urter og kosttilskudd. Urter som har vist en forbedring i sperm kvalitet og kvantitet inkluderer Vitamin E, B12, selen, sink, linfrøolje, fiskeolje, vitamin C og betakaroten. En multi-vitamin er alltid en god idé.

Hint

  • Ikke ta noen over-the-counter medisiner eller urter uten å varsle reproduktive endokrinolog.

Hvordan takle IVF-behandling

Arbeider med ufruktbarhet kan ta en toll på din emosjonelle, fysiske og mentale helse. Men, kan in vitro-fertilisering (IVF) behandlinger hjelpe deg å nå ditt mål om unnfangelsen. IVF-behandlinger blir stadig mer effektive og kan øke suksessraten av din oppfatning. Men, kan det hende du trenger litt veiledning og støtte som du går gjennom behandlingsprosessen. Hvis du er under IVF behandling, her er hvordan å takle endringene i en sunn og positiv måte.

Hvordan takle IVF-behandling

•  Utdanne deg selv på IVF behandlingsprosessen. Gjennomgå artikler på nettet, lære om behandlingsprosessen og finne ut hvordan andre par og enkeltpersoner er mestring slik at du vet hva du kan forvente.

Sett realistiske forventninger. Ikke alle IVF-behandlinger vil fungere med en gang. Så, kanskje du må være tålmodig for å få de resultatene du ønsker. Sett noen realistiske forventninger ved å snakke om IVF behandling prosessen med spesialist.

Arbeid med en fruktbarhet rådgiveren. Fruktbarhet rådgivere er spesialister på individ og gruppe terapi for å hjelpe deg å arbeide gjennom vanskelige følelsesmessige problemer forbundet med IVF-behandlinger.

Angi et budsjett. Samarbeid med din partner for å skape et realistisk budsjett og finansiell plan slik at du kan få den behandlingen du trenger. Bekymre seg om økonomiske forhold i denne vanskelige perioden kan være stressende, og ha en plan kan redusere stress.

Sett opp en start-og stopptid for behandlinger. IVF-behandling er en kontinuerlig prosess og kan være stressende. Bestemme hvor lenge du ønsker å forfølge fertilitetsbehandling, men ikke vær redd for å stoppe prosessen hvis du ikke får resultater.

Opprettholde positive aktiviteter i livet ditt. Blir for fokusert på dine ufruktbarhet problemer kan føre til angst og til og med depresjon. Hold deg andre aktiviteter slik at du kan nyte andre aspekter av livet ditt i løpet av denne tiden troubling.

Hold en journal. Å skrive ned dine tanker og følelser kan hjelpe deg å uttrykke vanskelige følelser og hjelpe deg å tenke klarere om problemene du står overfor.

Bli med i en støttegruppe. Infertilitet støtte grupper kan være en stor ressurs for å finne andre mennesker som går gjennom en lignende prosess. Profesjonelle støttegrupper kan gjøre det lettere å takle og komme seg gjennom noen av utfordringene knyttet til infertilitet.

Hint

  • Mange par søker rådgivning når du arbeider med infertilitet. Ikke vær redd for å finne en terapeut eller rådgiver for ekstra støtte!
  • Rådføre seg med flere ufruktbarhet spesialister for å finne den beste kampen

Hva er normale østradiolnivåer i IVF?

Normale østradiolnivåer under en in vitro fertilisering (IVF) syklusen kan variere fra kvinne til kvinne. Og mens et nivå på 1,000 kan være normalt for en kvinne, kan det betraktes som lav for et annet, avhengig av alderen til pasienten, og den foreskrevne medisin.

Funksjoner

Ifølge fruktbarhet nettstedet Delt Journey, er estradiol en type østrogen naturlig produsert av eggstokkene og utskilles i hårsekkene som vokser i eggstokkene. Mengden østradiol i en kvinnes blod endres fra dag til dag som hennes månedlige menstruasjon syklus utvikler seg.

Diagnostiske tester

En blodprøve blir brukt til å måle østradiol eller E2-nivå. Resultatet gir fruktbarhet leger en baseline for å spore hvor godt en kvinne reagerer på follikkelstimulerende hormon injeksjoner, for eksempel Menopur eller Follistim, som begge brukes til å stimulere flere follikler vekst under IVF.

Betraktninger

Sammen med blodprøve, er en ultralyd brukes til å måle follikler. Med disse resultater, vil en lege vet når en kvinne er klar for henting egg i IVF prosessen.

Betydning

Vanligvis er en moden follikkel når den måler 14 til 20 mm i diameter og E2 nivået når 200 pg / ml. Den E2-nivå vil være høyere, avhengig av antall follikler tilstede. Ifølge Advanced Fertility Center of Chicago, peak østradiolnivåer i IVF er vanligvis mellom 1000 og 4000 pg / ml.

Fakta

Alder kan være en faktor når det gjelder å østradiolnivåer. Vanligvis, jo eldre en kvinne er, jo mindre ovarial reserve - er noe som betyr færre egg stimulert - under IVF sykluser.

Advarsel

Som med alle medisinske prosedyre, IVF og økt hårsekken stimulering kommer til en risiko. En forhøyet østradiol nivå kan føre til ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS). Ifølge MayoClinic.com, symptomer på OHSS begynne tre til 10 dager etter at en kvinne begynner injeksjoner. Symptomer på OHSS inkluderer abdominal oppblåsthet og rask vektøkning

Risikoen for Fibroids & IVF

Risikoen for Fibroids & IVF


Fibroids er ikke-kreftsvulster som finnes i livmoren av et stort antall kvinner, typisk over en alder av 35. De fleste kvinner vil aldri oppstår problemer relatert til deres fibroids, men en prosentandel erfaring kraftige blødninger, smerter, kramper og andre komplikasjoner. Mange kvinner aldri engang vet at de har dem. Kirurgi er tilgjengelig for de kvinnene som lider komplikasjoner, inkludert myomectomy og hysterektomi, samt noen mindre invasive prosedyrer. Livmor fibroids har vært kjent for å påvirke en kvinnes fruktbarhet og kan øke risikoen forbundet med in vitro fertilisering, eller IVF.

Fibroids og graviditet

Fibroids vanligvis ikke forstyrre en kvinnes evne til å bli gravid, men de kan forstyrre et egg evne til å lykkes implantatet og en kvinnes evne til å opprettholde sin graviditet. Størrelsen og plasseringen av fibroid gjør en stor forskjell i risikoen for spontanabort. Jo større svulst, jo mer kan forvrenge livmoren. Dette gjør implantasjon mer vanskelig og øker risikoen for spontanabort. Hvis tumoren er plassert for nær fosteret, kan det også øke risikoen for spontanabort.

Fibroids og Implantasjon

Fibroids påvirke suksessen til IVF-behandlinger, som allerede er blandet. En 1995 studie viste at kvinner som har fibroids som forvrenger slimhinnen i livmoren har en tredjedel sjansen for implantasjon enn kvinner uten fibroids. Kvinner med fibroids som ikke forvrenge fôr har samme sjanse som de uten fibroids.

Fibroids og IVF sykluser

Mens fibroids ikke kan påvirke en kvinnes naturlige evne til å bli gravid, har de vist seg å påvirke hvor mange sykluser av IVF for å munne ut i en vellykket graviditet. I 2007, forskere ved University of Medical Science i Bari, undersøkte Italia om tilstedeværelsen av fibroids påvirket utfallet av IVF i en fire-årig studie. De fant at kvinner med svulster over 4 cm som trengs for å fullføre et økt antall sykluser for å oppnå en kontinuerlig graviditet.

Fibroids og IVF graviditet

En 2002 studie rapportert i Human Reproduction magazine funnet "... det var en tydelig trend for lavere live-levering priser og høyere abort priser ..." for kvinner med fibroids av 5 cm eller større gjennomgår IVF sammenlignet med kvinner uten svulster. Fibroids plassert i begynnelsen av fødselskanalen kan også påvirke fødsel og krever et keisersnitt levering.

Fibroids og IVF Alternativer

Kvinner med svulster over 4 til 5 cm kan ønske å diskutere alternativer med legen sin, og å ha tester gjort som identifiserer nøyaktig hvor og hvor stor deres svulster er, samt se på noen vekst mønstre for sine svulster, før under IVF.

Hvordan leve med Migrene Every Day

Å leve med migrene på daglig basis er så frustrerende som det er smertefullt. Mens migrene kan unnvike ens kontroll, migrenepasienter har noen alternativer for myndiggjøring til disposisjon. Journalføring og personlig medisinsk behandling kan innpode en følelse av håndterbarhet og håp.

Hvordan leve med Migrene Every Day

opplyse deg om migrene. Migrenepasienter (migrenepasienter) føler fengslet av migrene og trusselen om migrene. Selv om migrene er ødeleggende uten effektiv behandling, kan migrene styrke seg selv. Expert informasjon om migrene åpner døren til fysisk og følelsesmessig lettelse. The National Migrene Association, Migrene Awareness Gruppe: En National Forståelse for migrenepasienter (MAGNUM) nettsted (migraines.org) gir migrene behandling og styringsinformasjon.

Hold en migrene journal. Ved hjelp av en månedlig kalender side, merk hver dag med og uten migrene. Tildel et intensitetsnivå på 1 til 10, hvor 10 er mest alvorlig. Legg merke til at varigheten av migrene. Liste utløser som kan ha bidratt til migrene. Bruk MAGNUM gratis nedlastbare utløser migrene arbeidsbok. En hodepine journal er en viktig faktor i å finne en migrene løsning.

Finn en nevrolog som er kompetent i behandling av migrene. Ifølge MAGNUM, nevrologer erkjenner migrene sykdommen er "grovt misdiagnosed, underdiagnostisert, misforstått." Å vite hva spørsmål å stille, og hvilke tegn du skal se etter vil hjelpe deg å finne den migrene omsorg riktig for deg. MAGNUM råder til å lytte etter en nevrolog å spørre i inngående spørsmål om hvordan du opplever migrene. Spørsmål inkluderer, men er ikke begrenset til: hvilken type smerte du opplever, hvor lenge smertene varer og hvor er smertene lokalisert. En migrene-savvy nevrolog vil også diskutere triggere, for eksempel mat og værmønstre. Et notat: Det synes å være uenighet selv blant migrene spesialister om hvilken rolle, om noen, spiller stress i migrene hendelser. Dagboken din skal hjelpe deg med å isolere stress faktor i den individuelle opplevelsen. En medisinsk migrene ekspert vil diskutere dine migrene på lengden samt utføre en fysisk og nevrologisk undersøkelse. Gå til en første avtale med alle relevante opplysninger. Ta med en liste over resepter og kosttilskudd du tar. Inkluder doser.
Som avtale inntektene, ta hensyn til legens svar. Du skal vurdere henne så mye som hun undersøker deg. Hvis legen synes uinteressert i migrene medisiner eller ikke reagerer på den intense natur migrene smerte, ta det i betraktning. Vil du ha en lege som ikke forstår den elendighet som plager livet ditt? La legen vet at du ønsker å delta i din migrene ledelse.

Lær om alternative løsninger. For eksempel kan du oppleve behandling og forebyggende lindring fra urter, biofeedback, yoga og puste med magen. Spør nevrologen din for veiledning. Dette er et område migrene spesialist vil forstå og støtte.

Hint

  • Bruk ressurser MAGNUM er å finne en passende nevrolog i ditt område.

Høye triglyserider 'effekt på humør

Hvis du er stresset, overvektig og deprimert, det kan ikke være alt i hodet ditt. Faktisk er det sannsynlig at de høye nivåer av fettstoffer i blodet (triglyserider) forbundet med fedme eller med prediabetic insulinresistens hos eldre personer er faktisk bidra til din depresjon.

En studie 2007 utført av National Institutes of Health funnet koblinger mellom depresjon og høye nivåer av stress-indusert hormonet kortisol. Og det er dokumentert at depresjon kan føre til hjerte-og karsykdommer og diabetes.

Forskere ved Vrije Universitet i Amsterdam, Nederland; National Institute on Aging i Baltimore, Maryland; Geriatrisk rehabilitering ASF i Firenze, Italia; National Institute on Aging i Bethesda, Maryland og Genève universitetssykehus i Genève, Sveits, samarbeidet på NIH studien, som involverte 867 deltakere.

Metabolsk syndrom

Forskerne fant at forhøyede nivåer av urin-kortisol ble knyttet til depresjon og metabolsk syndrom. Det metabolske syndrom beskriver abdominal fedme (potten magen), høye nivåer av fettstoffer i blodet (triglyserider), lave nivåer av HDL ("godt: kolesterol), høyt blodtrykk og et høyt nivå av fastende glukose (blodsukker).

Høye nivåer av triglyserider (fettstoffer i blodet) er funnet hos personer som lider av metabolsk syndrom og i de med kortisol-relatert depresjon.

NIH studien undersøkte 867 personer 65 år og eldre (med en gjennomsnittsalder på 74) og funnet bevis for en ond sirkel som involverer depresjon, høye triglyserider og kortisolnivå, og utbruddet av metabolsk syndrom. I en artikkel publisert i "Psychoneuroendocrinology", i februar 2007, identifiserte forskerne en "synergistisk forhold" mellom disse faktorene.

Stress og kortisol

Kronisk stress kan forstyrre områder av hjernen som regulerer nivåene av blod kortisol. Det er også en sammenheng mellom depresjon og høyt kortisolnivå. Og det er en sammenheng mellom unormalt høye nivåer av kortisol og tegn på metabolsk syndrom, inkludert abdominal fedme og glukoseintoleranse.

NIH Forskerne konkluderte med at personer med depresjon forårsaket eller overdrevet av forhøyede kortisolnivå har økt risiko ikke bare for metabolsk syndrom, men for hjerte-og karsykdommer og diabetes i tillegg. Videre identifiserte studien en interaksjon mellom depresjon og urin kortisol som predikator for metabolsk syndrom.

Andre effekt på humør

Foruten depresjon, er høye nivåer av triglyserider også korrelert med andre affektive lidelser inkludert bipolar lidelse (manisk depresjon), schizoaffektive lidelser, aggresjon og fiendtlighet. Faktisk, dårlig ernæringsstatus av mange deprimerte personer, som ofte har dietter høy i fett, kan forbedres for å redusere depresjon, ifølge Charles Glueck, MD, medisinsk direktør i Kolesterol Center of Jewish Hospital i Cincinnati.

"Vi har vist at pasienter med høye triglyserider som var i en depressiv tilstand, jo mer du senke triglyserider, jo mer du lindre depresjon", Glueck skrev i en 1993 artikkel i Biological Psychiatry.

Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de fleste amerikanere er ikke klar over hvilken rolle triglyserider spill i fysisk og mental helse. En fem-årig studie av mer enn 5000 amerikanere fant at 33 prosent av dem hadde borderline høy triglyseridnivåer.

Behandling

Behandling for høye triglyseridnivåer er den samme som for høyt kolesterol: Gå ned i vekt, trene regelmessig, spise en lav-fett diett og slutte å røyke, ifølge CDC. Effektiviteten av behandling med legemidler er udokumenterte, ifølge Dr. Earl Ford med CDC. Dermed er det uklart om å ta medisiner for å senke triglyserider kan redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer eller har noen effekt på humør, sa han.

Oppsummering

Selv om mange amerikanere er ikke klar over sin triglyserider (blodfett) nivå, er det et viktig tall å se på, på grunn av dens potensial til å forårsake hjerte-og karsykdommer og depresjon. Triglyseridnivåer er knyttet til både stemning, så vel som det metabolske syndrom gjennom blodkortisolnivåer. Regelmessig mosjon, en lav-fett diett, å miste vekt og slutte å røyke er viktig å bryte denne negative feedback loop mellom hjernen og kroppen.

Diettbehov for Ulcerøs kolitt

Personer som lider av ulcerøs kolitt (UC) bør forstå hvilken rolle kosthold spiller i sin sykdom. Mens noen leger vil fortelle deg å "spise hva du vil" eller at "diett har ingen effekt på sykdommen," ofte plages vet dette ikke er tilfelle.

Dairy

Dairy spiller en viktig ernæringsmessig rolle i levering av vitaminer, kalsium og andre utviklings mineraler. Meieriprodukter gir også gunstige probiotika som faktisk hjelper helbrede tarmveggen. Men mange med UC også lider av laktoseintoleranse.

Det er viktig å teste og forskning som meieriprodukter føre UC problemer i kroppen din versus de som har liten innvirkning. For eksempel de som lider av melkeintoleranse ofte finne cheddarost fører til mindre av et problem enn amerikansk. Dessuten inneholder yoghurt probiotika alle UC lider bør være inntak. I dag er det mange selskaper som tilbyr laktose gratis versjoner av dine favoritt mat, inkludert melk, ost, yoghurt og iskrem. Og hvis du ikke kan ha noen meieri uavhengig av laktose, er det en rekke alternative soyaprodukter. Merk at du ikke bør overdrive soya inntak på grunn av beskaffenheten av bønner for å føre gass.

Frukt og grønnsaker

Mens grønnsaker inneholder mange verdifulle næringsstoffer som er gunstig for en UC pasient, kan kroppen ha problemer med riktig fordøye sin høye fiber. Du bør unngå rå grønnsaker nesten helt. I en normal person vil spise rå mat produsere kramper og gass. I en person med UC, kan disse symptomene formere seg og bidra til utbruddet av en blusse opp. Hvis du er ute grønnsaker, finne noen som vanligvis ikke forårsake så mange problemer.

Isbergsalat og baby spinat blader i lette salater er mindre etsende og har også høy colonic fordeler. Koking eller "mose" kokte grønnsaker reduserer også produksjonen av gass. Et kokt stykke brokkoli har samme næringsverdi som rå, men er langt mer fordøyelig til en ulcerøs kolitt lidende.

Ved å spise frukt, alltid velge de med et lavt innhold av sitronsyre, som er et irritasjonsmoment for kroppen og kan føre til kaos når den treffer tykktarmen. Skinn av mange frukter er også mer vanskelig å fordøye for enda en sunn kolon, enn si en UC-irritert en. Skrell alle dine frukt og grønnsaker for å unngå en konflikt. Eplemos, pærer og til og med avokado er mild nok for en person med UC.

Kjøtt / Proteiner

Kjøtt og proteiner er veldig anstrengende for kroppen å fordøye. Men de er også favoritt mat av mange og gi mineraler som jern (viktig for påfyll av blodtap og unngå anemi) og alle viktige proteiner for muskelutvikling. Ved å spise kjøtt, er det viktig å gjøre det med måte og unngå virkelig fet kjøtt eller dyr huden. Mellomrom ut nettene du spiser kjøtt er viktig i å la tykktarmen "resten" etter å ha jobbet gjennom en vanskelig måltid.

Fibre

Fiber er et stort spørsmålstegn for UC pasienter. Noen leger vil fortelle deg å laste opp på fiber under en blusse opp, mens andre vil fortelle deg å unngå dem alle sammen. Det beste råd vil være å gjøre hva du er komfortabel med. Hvis spise granola fører til at du bruker ofte på badet, så ikke spis det uansett hva legen sier. Hvis havregryn eller frokostblanding har samme effekt på deg som noen annen mat, så for all del - spise den for den ernæringsmessige verdi.

Junk Food

Junk food er skyldig glede - hver person har minst én mat vice som ekstremt vanskelig å gi opp. Men det er også det verste mat for en ulcerøs kolitt lidende. De fleste junk food er behandlet, lastet med dårlige transfett eller kjemikalier du ikke kan uttale. Hvis du er en sjokoholiker, melkesjokolade forårsaker store smerter og kramper. Et alternativ er mørk sjokolade, som er mindre bearbeidet og inneholder antioksidanter og melkeprodukter.

Hva er fri testosteron?

Fritt testosteron er et begrep som refererer til mengden av testosteron i blodet, vanligvis testet hos menn med visse medisinske tilstander. Ifølge American Association for Clinical Chemistry (AACC), fritt testosteron bare utgjør 1-4 prosent av testosteron i en typisk mannlig blodet.

Testing av fritt testosteron er ofte gjort for en rekke medisinske årsaker, vanligvis (men ikke alltid) i menn. Undersøke hva fritt testosteron er, så vel som dens funksjon og betydning, er avgjørende for å forstå hvilken rolle den spiller i generelle helse.

Identifikasjon

Den AACC definerer fritt testosteron som testosteron i blodet som ikke er bundet til noen andre kjemikalier. En lignende type av testosteron, løst bundet til en kjemisk kalt albumin, blir ofte målt i blodprøver sammen med fritt testosteron for å oppnå en måling av biotilgjengelig testosteron, eller BAT.

BAT testosteron utgjør bare en liten del av total testosteron. Mye av kroppens testosteron er bundet til andre kjemikalier, for eksempel globulin.

Funksjon

Fritt testosteron, sier testosteron mangel Senter, er et integrert element i en samlet helse-bilde. Vanligvis måles ved en blodprøve, kan frie testosteronnivå i kroppen være viktige verktøy for leger.

Fritt testosteron måling kan gi en lege en god generell indikasjon på om en persons hormoner fungerer normalt. Den AACC rapporterer at kvinner så vel som menn noen ganger krever tester for fritt testosteron, siden små mengder er nødvendig for hormonbalansen.

Betydning

Måling av fritt testosteron, i henhold til AACC, er faktisk en indirekte måte å måle en langt mer viktig helseindikator - nivået av kjønnshormon bindende globulin (SHBG) i blodet.

Å vite hvor mye biotilgjengelig testosteron det er i blodet er en måte å fortelle hvor mye som er bundet opp i SHBG. Lave nivåer av SHBG har vært knyttet til steroider, hypotyroidisme (eller reduksjon i skjoldbruskytelse) og fedme. Høy SHBG nivåene, på den annen side, kan tyde på hypertyreose, skrumplever og østrogen bruk, heter det AACC.

Teorier / Spekulasjoner

I tillegg til de plager som er nevnt ovenfor, er fritt testosteron relatert - selv om løst, ifølge mange endokrinologer - til andre helseproblemer, særlig hos menn.

Mangel på energi, redusert libido og humør problemer har vært knyttet til lave frie testosteronnivå. Men, sier testosteron mangel Centre at mange endokrinologer erklære disse til å være ikke-spesifikke symptomer eller symptomer som ikke kan henføres direkte til nivåer av fritt testosteron veldig enkelt. Likevel, som menn alder og deres testosteronnivå naturlig nedgang, disse kan faktisk være symptomer på lavt generelle testosteron produksjonen.

Potensiell

Dersom en lege oppdager et helseproblem på grunn av unormale testosteronnivå, kan hun foreskrive supplerende testosteron for å hjelpe med problemet. Mange eldre menn får testosteroninjeksjoner for å forbedre problemer med kognisjon og hukommelse og for å øke energi.

Måling av fritt testosteron, mens ikke et perfekt system, er fortsatt avgjørende for å bestemme generelle helse når hormonrelaterte problemer oppstår.