Digidexo.com

sekksporesopper arter

Life Cycle av Ascaris Arter

Livssyklusen av Ascaris parasitten er kompleks og foregår nesten utelukkende i vertens kropp. En rekke organsystemer er involvert, spesielt i tarmen og lunger.

Om Ascaris Arter

Den Ascaris parasitt er en nematode orm. Ascaris lumbricoides påvirker mennesker, mens A. suum er en beslektet art som påvirker griser. Begge artene har en lignende livssyklus.

Egg

Ascaris egg er utgytt i avføring av en tidligere vert. De er gyllen brun i fargen og kan være levedyktig i jorda i opptil to år. De går inn en ny vert ved inntak. For eksempel, kan smitte skje hvis en person berører forurenset jord og deretter spiser eller tilbereder mat uten å vaske hendene.

Larver

Ascaris larver luke i tynntarmen, graver seg inn i tarmslimhinnen, og blir båret gjennom blodstrømmen forbi leveren og den høyre side av hjertet, inn i lungene via lungearterien. Etter å skifte ham to ganger, graver de inn i lungevevet, der de forårsaker irritasjon og blir hostet opp av verten. De blir deretter svelges og gå inn igjen i tarmen.

Voksne

Larvene, som har vokst omtrent 10 ganger den opprinnelige lengde på omtrent 0,2 til 0,3 mm, gjennomgår en endelig molt og kjønnsmoden i tynntarmen. De Ascaris livssyklus tar ca tre måneder. De parrer seg mens han bodde på ufordøyd mat i tarmen, og eggene er gått med avføringen for å starte syklusen.

Infeksjon

Ascaris lumbricoides er funnet over hele verden, med størst utbredelse i varmt klima. Det avhenger av dårlige sanitærforhold og dårlig hygiene for spredning. Egg kan forurense jord når folk ikke klarer å vaske hendene etter bruk av badet, deretter delta i friluftsaktiviteter. Håndvask etter toalettbesøk og etter å komme i kontakt med jord kan hindre Ascaris infeksjon.

Navn på forskjellige arter av Rundormer

Navn på forskjellige arter av Rundormer


Rundormer er parasitter som lever i tarmen. Ifølge University of Maryland Medical Center, er mer enn en milliard mennesker over hele verden infisert med disse parasittene, flere av dem kan forårsake sykdom hos mennesker. Rundorm infeksjoner er mer utbredt i varme tropiske strøk enn i kaldere klima. Reseptbelagte anti-orm medisinering vil lett drepe de fleste rundorm arter.

Ascariasis

Ascariasis ormer vokse til å bli over en meter lang, ifølge Mayo Clinic. Disse ormene infisere mennesker som kommer i direkte kontakt med jord som er forurenset med Ascariasis egg. Små barn utvikler denne parasittinfeksjon oftere enn voksne, fordi de er mer sannsynlig å spille i skitt og stikke fingrene i munnen.

Etter inntak, de Ascariasis eggene klekkes til larver inne i tarmen. De pierce små hull gjennom tarmveggen og gjør sin vei gjennom kroppen. De tilbringer omtrent en uke modning inne i lungene, og deretter gjøre veien tilbake til tarmen.

Symptomer på en ascariasis infeksjon omfatter hoste og tungpustethet, samt magesmerter, vekttap, kvalme og diaré. I noen tilfeller kan ormer kommer ut av nesen, munn eller andre kroppsåpninger. Kirurgi kan være nødvendig hvis en stor masse av ormer skaper en intestinal obstruksjon.

Hakeorm

Larve hakeorm inn i kroppen ved å penetrere hud som kommer i direkte kontakt med forurenset jord (for eksempel ved å gå barbent), eller når en person ved et uhell får i seg skitt som inneholder hookworm larver. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), barn har høy risiko for hookworm infeksjon fordi de ofte leke ute i bare føtter.

Den tidligste symptomet er et kløende utslett på stedet der larvene penetrert kroppen, som vanligvis på hendene eller undersiden av føttene. Senere symptomer inkluderer magesmerter, vekttap og anemi.

Pinworms

Ifølge eMedicine Helse, pinworms er den vanligste ormen infeksjon i USA. Denne parasitten ofte rammer barn mellom 5 og 10 år gammel. I motsetning til mange andre typer rundorm, er pinworms ikke spredning av dyr; de bare smitte til mennesker.

Den primære symptom på en pinworm infeksjon er intens kløe i rektal-området, spesielt om natten. Worms er ofte synlig i sengetøy, på anus, eller i avføringen etter avføring. Tilstanden er relativt harmløse, og ikke forårsaker alvorlige bivirkninger annet enn tap av søvn effekter.

Pinworms spres når smittede berører eller skraper deres endetarms området og deretter på eksterne objekter. Andre personer som berører disse objektene kan uhell ingest eggene og bli infisert.

Hva skjer med hjertet hvis en arterie er tett?

Hjertet pumper mer enn 3000 liter blod gjennom kroppen på en enkelt dag. Arteriene er de viktigste ruter for tilførsel av blod, oksygen og andre næringsstoffer til hjertet. Arterier tilstoppes når et fettstoff som kalles plakk bygger seg opp på arterieveggen. Som plakk øker, det sakte blokker blod fra å strømme fritt til hjertet. Når dette skjer, er en person sies å ha koronarsykdom, som dreper flere menn og kvinner i USA enn noen annen sykdom. For å forstå hva som skjer med hjertet hvis en arterie blir tett, er det viktig å forstå årsakene til og konsekvensene av koronarsykdom (CAD).

Arteriene er smale rør der blodet strømmer til og fra hjertet. Over tid, vanligvis flere år, kan den indre fôr av disse rørene har en oppbygging av plakk på dem, innsnevring av kanalen for blodet å strømme gjennom. Denne innsnevring av arterien fører til hjertets mottar mindre blod. Den mindre blod som når frem til hjertet, må hardere hjertet arbeider for å motta oksygen og andre næringsstoffer. Når dette skjer, blir hjertet sultet og begynner å svikte. Dette kan ta form av brystsmerter, unormal hjerterytme, hjerteinfarkt og hjertesvikt. Brystsmerter oppstår vanligvis når en person med tilstoppede arterier er engasjerende i fysisk krevende aktivitet. Fysisk aktivitet fører til at hjertet til å slå fortere. Unormal hjerterytme, også kalt arytmi, er et resultat av redusert blodtilførsel til hjertet, noe som forstyrrer de elektriske impulsene som holder hjertet slo i en rytmisk måte. Et hjerteinfarkt oppstår når plakk foring veggen bryter bort, og fører til at blod å klumpe seg i arterien. Dette skaper en blokkering eller demning i arterien som forhindrer blodet fra å strømme til hjertet. Som hjertet er sultet av blod, blir den permanent skadet. Hjertesvikt er på grunn av kronisk hjerte skade fra en eller flere hjerteinfarkt eller hjerte sult. Som skaden forsterkes, blir hjertet ikke i stand til å pumpe blod inn i kroppen, og den til slutt opphører å fungere helt.

Det er mange årsaker til tilstoppede arterier. Disse inkluderer høyt blodtrykk, diabetes, fedme og høyt kolesterol. Også de som deltar i røyking har større risiko for å utvikle tilstoppede arterier enn ikke-røykere. Andre risikofaktorer inkluderer kjønn, alder, genetikk og rase. Hanner har en tendens til å ha større forekomst av tilstoppede arterier enn kvinner. De over 65 er på et høyere risiko for å utvikle CAD enn de som er yngre. En familiehistorie med tilstoppede arterier gjør en person mer genetisk disponert for sykdommen. Afro-amerikanere, meksikanske amerikanere, indianere og Stillehavsøyene har en tendens til å ha høyere forekomster av fedme og høyt blodtrykk i sine populasjoner og er dermed er mer utsatt for å utvikle tette blodårer enn kaukasiere

Prosedyrer gjort for en arterie blokkering

Selv om medisiner og endringer i livsstil kan være nyttig for arterie blokkeringer, i noen alvorlige situasjoner mer invasive prosedyrer kan være nødvendig. Hvis arterie blokkering er en direkte trussel mot dine organer eller kan sprekke, kan legen anbefale en eller flere behandlinger utviklet for å tilby raskere behandling enn medikamenter eller trening.

Angioplastikk

Angioplasti er en fremgangsmåte hvor en deflatert ballong anvendes for å hjelpe strømmen av blod i blokkerte arterier. Legen din vil sette inn et lite rør i en arm eller lyske og mate det opp til arteriell blokkering. På toppen av dette rør er det oppblåste ballong. Når røret når sin riktige plass, er ballongen deretter oppblåst, og blokkeringen, eller plakk, beveges til siden av arteriene som tillater blodet å strømme lettere igjen. Ifølge Medline, mer enn 1 million mennesker har angioplastikk årlig i USA.

Endarterektomi

En endarterektomi er en fremgangsmåte hvor den arterielle blokkering fjernes kirurgisk. Kirurgen vil kutte et snitt i arterien og deretter ta ut plakk. Endarterectomies variere basert på plasseringen av blokkeringen. I noen situasjoner vil du bli satt under narkose eller du kan bli holdt våken ved hjelp av lokalbedøvelse slik at legen kan overvåke avtagende blod forsyninger til hjernen. Skjønt en endarterektomi kan være mer enn andre invasive prosedyrer, er det mer effektivt og sikrere.

Andre prosedyrer

En annen terapi kan legen din anbefale er trombolytisk behandling hvis arterie er blokkert opp med en blodpropp. Ved hjelp av et medikament utviklet for å løse opp blodpropper, kan legen injisere det inn i blodåren for å bryte opp blodpropp. Også i svært alvorlige situasjoner, kan legen anbefale bypass operasjon. Dette innebærer etableringen av en bypass ved hjelp av enten syntetisk materiale eller en blodåre fra en annen del av kroppen din. Blodet vil da bli viderekoblet rundt blokkert arterie.

Om Candida-arter

Candida albicans, den mest produktive candida arter, er en gjær-lignende sopp som lever naturlig i en persons kolon, fordøyelseskanalen og hud. Noen ganger kan candida overprodusere i kroppen på grunn av for mange antibiotika, kortikosteroider eller et dårlig kosthold. Denne overproduksjon eller candida kan overvelde kroppens naturlige bakterier og forårsake mange uønskede symptomer.

Funksjon

Candida albicans beskytter huden og til og med hjelpemidler i fordøyelsen når den finnes på normale nivåer. Imidlertid, når Candida vokser frodig i fordøyelseskanalen, er det antatt å perforere den skjøre veggene i tarmene (lekk tarm-syndrom) og forårsaker en oppbygging av skadelige giftstoffer i blod.

Identifikasjon

Candida overvekst kan føre til mer ostensible hudsykdommer som vaginal gjær infeksjoner eller trøske, noe som fører til hvite og kremfargede humper å danne i munn og svelg.

Interne Symptomer

Overskudd av candida er også antatt å forårsake interne tilstander som gastritt, migrene og selv autoimmune sykdommer så som fibromyalgi og Crohns sykdom, ifølge Allergyescapecom.

Typer behandling

Candida overvekst blir typisk behandlet ved å eliminere sukker og gluten fra kostholdet. Tar probiotika eller "vennlige" bakterier kosttilskudd så vel som gjør kolon renser kan også bidra til å eliminere overflødig candida.

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet, kan candida overvekst føre til giftstoffer og parasitter å invadere kroppens celler og vev. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer og død.

Arter av medisinplanter i Regnskog

Arter av medisinplanter i Regnskog


Planter som finnes i regnskogen kan ha en direkte innvirkning på helse og trivsel for mennesker over hele verden. Regnskoger er kilden til nesten halvparten av jordas arter av planter; 25 prosent av alle vestlige farmasøytiske legemidler er produsert av kjemikalier som finnes i disse plantene, ifølge Redd Amazon Coalition. Forskere som studerer planter i urfolkssamfunn oppdager økende mengder av arter som gir ernæring, antioksidanter, støtter immunforsvaret og kan også bekjempe kreft hos mennesker.

Graviola (Annona muricata)

Graviola er en liten tre hører hjemme i Peru og Brasil. Alle sine deler brukes til medisin. Bærene er laget i en drink for å øke amming hos kvinner og redusere feber; de knuste frø brukes til behandling av parasitter; og bark og blader brukes til å bedøve nervesystemet, hindre muskelkramper og behandle diabetes. Ifølge forfatteren Leslie Taylor i sin bok "Herbal Secrets of the Rainforest", inneholder Graviola plante kjemikalier som kalles Annonaceous acetogenins som selektivt hemmer kreftceller, dreper parasitter og redusere depresjon.

Maca (Lepidium meyenii)

Maca er innfødt til Peru og finnes i dag i mange helsekostbutikker. Maca roten inneholder gode mengder kalsium, kalium, jern og aminosyrer, så vel som andre aktive plantekjemikalier. I Peru, er maca røtter brukt som en spiselig mat, så vel som en urtemedisin for behandling av anemi, infertilitet, lav libido, menstruasjonsforstyrrelser, menopause og tretthet.

Andrographis (Andrographis paniculata)

Andrographis er en urt innfødt til Malaysia, Thailand, Kina, India, Sri Lanka og Indonesia. I tradisjonell Thai medisin, er andrographis ansatt som urtemedisin for herpesinfeksjoner, feber, magesmerter, tyfus, diaré, kløende hud og slangebitt. I tradisjonell kinesisk medisin er, andrographis brukes for influensa, kolitt, urinveisinfeksjoner, slangebitt og avgiftning fra giftstoff. Ifølge medisinsk herbalist og forfatter Kerry Bone, i sin bok "The Clinical Guide for Blending Flytende Urter," andrographis har immun-stimulerende, anti-inflammatorisk og leverbeskyttende egenskaper på grunn av kjemikalier som kalles andrographolides finnes i bladene.

Catuaba

Dette tradisjonelle brasilianske medisin, laget av trær som Trichilia Catiguá, Erythroxylum catuaba eller Erythroxylum vaccinofolium, bruker bark som et afrodisiakum te og nervesystemet sentralstimulerende, oftest brukt for lav libido og erektil dysfunksjon hos menn. Ifølge James Green, forfatter av "The Mann Herbal," catuaba er også nyttig for behandling av søvnløshet, nervesmerter, tretthet, høyt blodtrykk og angst.

Katteklo (Uncaria tomentosa)

Katteklo er oppkalt etter de skarpe torner som vokser langs vinranker. Native til regnskogen i Amazonas, har det blitt brukt av urfolk som en urtemedisin for en rekke formål, mange av dem blir støttet av moderne studier. Tribes brukt barken av kattens klør i behandling av revmatisme, gikt, leddgikt, fordøyelsesproblemer, menstruasjonsproblemer og feber. Ifølge forfatteren Leslie Taylor, fra hennes bok "Herbal Secrets of the Rainforest," Cat Claw er en rik kilde til antioksidanter og alkaloider som stimulerer immunforsvaret, redusere betennelse og kan forebygge kreft vekst.

Sekksporesopper Life Cycle

Sekksporesopper Life Cycle


Sekksporesopper er også kjent som sac sopp og omfatter en rekke forskjellige sopparter, inkludert gjær, penicillin, morkler og sopp som forårsaker bleieutslett. Hva knytter alle disse varierende sopp sammen er deres asci, pods som holder sporer som slipper ut og dem kraftig ved åpning i den ene enden, sender ut en røyk som pulver. Mens alt Asccomycota har denne kvaliteten, er det nesten alt som forener dem. Bare et fåtall Ascomytcota, slik som morkler, vokse sopp frukt som det av sopp.

Vekst

De fleste Sekksporesopper er terrestriske eller parasittisk, vokser på bakken, på trær eller på dyr. Deres klima og livslengde og utvikling varierer dramatisk avhengig av deres art. Morels, for eksempel, vil vises bare når temperatur, fuktighet, jord surhet og avviket mellom dagtemperatur og natta temperatur er alle akkurat. Som mange andre sopper, vil deres frukter synes å utvikle over natten på grunn av celler som utvides med inntak av vann i stedet for å vokse gjennom divisjon. Et interessant aspekt ved Sekksporesopper er at de fleste kan produsere enten aseksuelt eller seksuelt. Livssyklusen varierer avhengig av hvilken reproduksjonsmetode er brukt.

Mitose

Når Sekksporesopper reprodusere aseksuelt gjennom spirende, krever de ingen andre dyr å utløse reproduksjon. Vanligvis spirende starter i en region av deres encellede legemer, eller det kan begynne med en utstående i begge ender. Som bule utvides, kjernen av cellen deler seg i to gjennom en prosess som kalles mitose, som går på en duplikat sett av alle kromosomer i kjernen. Den nye kjernen flytter inn bud for å bli kjernen for den nydannede cellen. Når den nye cellen er omtrent på størrelse med den opprinnelige cellen, vil det dannes en cellevegg mellom de to før de splittes og blir uavhengige celler.

Seksuell Reproduksjon

Hver Sekksporesopper spore inneholder kun halvparten av kromosomene som kreves for seksuell reproduksjon. Når Sekksporesopper reprodusere seksuelt, tiltrer et par som har komplementære kromosomer sammen, slå sammen sine egne kjerner for å danne det som kalles en diploid zygote.

Meiose

Den diploide zygote deretter gjennomgår meiose, en divisjon av celler som ligner på mitose, men en hvor bare halvparten av kromosomene føres videre. De to kjerner i diploid zygote bli fire. Disse kalles haploide kjerner, fordi de hver har bare halve et sett av kromosomer.

Mer Mitosis

Den seksuelle reproduktive prosessen, men er ikke komplett. Deretter ble de fire kjerner som hver går gjennom en prosess med mitose, nå skaper åtte haploide kjerner. Som i spirende, cellevegger dannes mellom hver av disse kjerner og åtte haploide sporer, som hver bærer en halvdel sett av kromosomer, blir produsert. Til slutt, er sporene kastet ut i miljøet, og deretter kan gå på å reprodusere enten aseksuelt eller seksuelt igjen.

Hvilke funksjoner av en arterie?

Funksjonene i en arterie er utformet for å strømlinjeforme strømmen av blod og effektivt flytte den i hele kroppen. Samordning med hjertet, muskelaktivitet og fleksibilitet er nødvendig.

Typer

De to primære typer arterier er pulmonal og systemisk. Lungene arteriene flytte blod fra hjertet til lungene for å frigjøre karbondioksid og legge oksygen. Systemiske arterier leverer oksygenrikt blod fra hjertet til resten av kroppen.

Primær

Aorta er politimesteren systemisk arterien og hovedpulsåren av kroppen. Det reiser fra hjertet gjennom magen og grener ut i hver etappe.

Funksjoner

Designet for å legge til rette for effektiv blodstrøm, er den indre foring av en arterie glatt. "En arterie faktisk har tre lag: et ytre lag av vev, en muskuløs midten, og et indre lag av epitelceller,» ifølge The Franklin Institute. "The muskel i midten er elastisk og veldig sterk."

Funksjon

Den muskuløse delen av arterien fungerer i tandem med hjertet ved å utvide og kontrahering med hvert hjerteslag. "Det er den elastisiteten i arteriene som opprettholder presset på blod når hjertet slapper av, og holder den flyter fremover,» sier The National Health Museum.

Betraktninger

Det er denne utvide og entreprenør som er undersøkt når helsepersonell "tar" blodtrykket. Systolisk trykk måler arterietrykk under hjertet sammentrekning mens diastolisk trykk oppstår i mellomrommet mellom riene.

Hva er farene ved Balloon utvidelse av en arterie?

Hva er farene ved Balloon utvidelse av en arterie?


Angioplasti er dilatasjon av en arterie med en ballong. Kontrast fargestoffer er først injisert slik at kirurgen kan lede et kateter gjennom blodårene. Ballong dilatasjon brukes ofte med stent, for posisjonering av netting bidra til å holde en arterie åpen. Angioplastikk er bare et midlertidig tiltak, og ikke en kur for blokkerte arterier. Med hver gjentatte ballong dilatasjon, risikoen øke.

Allergiske Reaksjoner

Du kan oppleve en allergisk reaksjon når du har en ballong utvidelse av en arterie. Du kan være allergisk mot kontrastvæske, stent materiale (hvis du & rsquo; re ha en stent satt inn) eller legemidler som brukes for anestesi eller de for å hindre blodpropper. Nettstedet ressurs & ldquo; RadiologyInfo.org, & rdquo; utviklet av American College of Radiology og Radiologi Society of North America, forklarer at kontrasten materialet som brukes for å hjelpe kirurgen identifisere blokkering og veilede kateteret gjennom fartøy kan forårsake nyreproblemer. Det kan redusere nyrefunksjonen eller forårsake nyresvikt. Dr. Damien Mosquera, på nettsiden & ldquo; Vascular.co.nz, & rdquo; sier at allergiske reaksjoner på dette fargestoffet er uvanlig og oftest forekommer hos personer med allerede ødelagte nyrer. Andre allergiske reaksjoner på fargestoff omfatter astma, hjerte slo endringer, lavt blodtrykk, utslett og oppkast.

Blødninger og Blodpropper

Harvard University & rsquo; s Dr. Larry Weinrauch forklarer at blødning eller blodpropp kan oppstå på det punktet av innsetting for kateteret, innenfor en stent, eller i blodårene. Du & rsquo; ll gis blodfortynnende for å redusere risikoen for blodpropp, fordi de kan føre til hjerteinfarkt og slag. Dr. Mosquera sier at en falsk aneurisme kan utvikle seg på innstikkstedet i arterien. Denne pulserende klump er et koagel med blod på innsiden som utvikler etter at kateteret er fjernet og blodet pulser gjennom det lille hullet igjen av kateteret. Det er lett behandles med blodpropp midler som blokkerer hullet.

Skade på blodkar

& Ldquo; RadiologyInfo.org & rdquo; forklarer at kateteret kan blåmerke eller punktere blodkar det reiser gjennom. Dr. Mosquera sier at dette gjelder spesielt når en arterie er dårlig syk. Kateteret kan også stripe foring av blodkar.

Infeksjon og rekreasjon

Enhver prosedyre som punkterer huden bærer med seg risiko for infeksjon, forklarer & ldquo; RadiologyInfo.org, & rdquo; men denne risikoen er lavere med ballong dilatasjon enn det er med bypass kirurgi. Ikke bare er kostnadene ved angioplasti mye mindre enn kirurgi, er det bare nødvendig lokal anestesi. Ingen store innsnitt er gjort og du & rsquo; re i stand til å gjenoppta normale aktiviteter kort tid etter ballongen utvidelse.

Ikke en Cure

Dr. Weinrauch og «RadiologyInfo.org" reke at ballongen utvidelse av en arterie er ikke en kur. Kosthold og mosjon, stressmestring og medisiner er alle behandlinger for blokkerte arterier som kan ha langsiktige fordeler. Restenose refererer til gjentatt blokkering av den samme arterie og angioplasti kan gjentas. Angioplastikk bare hjelper omtrent halvparten av pasienter med nedsatt vaskulær hypertensjon på grunn av aterosklerose, sier "RadiologyInfo.org." Balloon utvidelse av arteriene involvert i perifer arteriell sykdom (PAD) er ikke like vellykket når mange blodkar blir smalere eller når svært små fartøy er involvert. Det er fortsatt uklart hvor gunstig angioplastikk i arteria carotis er.

En fersk studie ved Cleveland Clinic har funnet ut at når det kommer til høyrisikopasienter, de med mange blokkerte fartøy og tilhørende diabetes, høyt blodtrykk eller hjertesvikt, er bypass kirurgi mye mer gunstig enn angioplastikk. Høyrisikopasienter var dobbelt så stor sjanse for å dø etter ballong dilatasjon eller stenting som de som hadde bypass kirurgi.

Blokkert arterie Symptomer

I USA, er hjertesykdom den ledende dødsårsaken i middelaldrende menn og kvinner. Hjertesykdom kan ta mange former, men det mest vanlige årsak er blokkert arterier som hindrer at blod fra riktig strømmer gjennom legemet, og i noen tilfeller hindre hjertet selv fra å komme oksygen og næringsstoffer den trenger for å fungere. Blokkerte arterier, eller aterosklerose, kan være forårsaket av en familiehistorie med sykdommen, en diett full av high-fett og LDL kolesterol eller usunne vaner som røyking. Hvis du kjenner igjen symptomene på blokkerte arterier tidlig, kan du forhindre hjertestans - og redde livet ditt. De eksakte symptomer avhenger av hvilke arterier er blokkert.

Misforståelse

Blokkerte arterier kan begynne å skape problemer selv om en faktisk hjerteinfarkt eller hjerneslag ikke har skjedd ennå. Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, de fleste folk ikke innser at de har blokkert arterier, inntil de har et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Infeksjon, brystsmerter, hodepine og pustevansker er andre vanlige symptomer på blokkerte arterier, men er ofte tilskrives andre forhold.

Koronararteriene

Når fettavleiringer bygge opp i blodårene dine, skaper de en tykk plakett fôr og føre til at blodåren for å bli mindre fleksibel og tynnere, og dermed gjør det vanskeligere for blodet å strømme på riktig måte. Koronararteriene - hovedblodårer som forsyner hjertet ditt - er mest berørt. Hvis plakk hindrer blodstrømmen til hjertet, angina - brystsmerter - kan være et resultat, ifølge National Library of Medicine. Angina kan føles som en klemme følelse eller generell smerte. Angina er ofte forvekslet med dårlig fordøyelse, fordi de to kan føle like. Gå til legen din hvis du har kroniske smerter i brystet; det kan være angina.

Carotis

Hvor blokkering av koronararteriene resultater i angina og kortpustethet, kan blokkering av carotis resultere i svimmelhet, nummen sanser og hodepine. Carotis ligger i halsen og blodtilførsel til hjernen. Et hjerneslag eller død er et resultat av langvarig mangel på tilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Andre symptomer kan være nummenhet på den ene siden av kroppen, problemer med å snakke tydelig eller tap av syn eller hørsel på ene siden. Ifølge Society for Vascular Surgery, disse symptomene vanligvis forsvinne i løpet av 24 timer, men likevel bør undersøkes av lege så snart som mulig.

Perifere arterier

Perifere arterier er arteriene som fører til armer og ben. Det vanligste symptomet på perifer arterie blokkering er muskelsmerter i bena. Ifølge Society for Vascular Surgery, bare 50 prosent av personer som har perifer arterie blokkering erfaring ekstrem smerte. Men fordi smertene ikke er alvorlig, går tilstanden ukontrollert. Muskelsmerter er ikke det eneste symptomet du bør bekymre deg - blodstrømmen gir også immunforsvaret sine nødvendige næringsstoffer. Infeksjon kan skyldes feil ernæring til vev. I ekstreme tilfeller kan koldbrann føre. Gangren er død av vev, og kan spre seg i hele kroppen.

Forebygging av aterosklerose

Åreforkalkning er behandles og forebygges. Blokkerte arterier kommer fra en høy-fett diett. For å redusere sjansene for å utvikle blokkerte arterier, spise mat lavt på fett og spise fisk eller ta en fiskeolje supplement. Få minst 30 minutter med trening hver dag, fordi det holder kardiovaskulære utholdenhet nivåer høy og forbrenner kalorier. Røyking kan føre til åreforkalkning; hvis du røyker, sparke en vane så snart som mulig. Fremfor alt annet, hvis du har noen symptomer du tror er knyttet til blokkerte arterier, gå til legen din så snart som mulig for å diskutere behandlingsalternativer.

Hva er en Stent for en blokkert arterie?

Hva er en Stent for en blokkert arterie?


Arterie blokkeringer kan lindres ved hjelp av en stent. En stent er en liten metallnett enhet settes inn i arterien under en spesiell prosedyre, utført under bedøvelse. En intervensjons kardiolog utfører prosedyrer ved hjelp av stenter. Den mest vanlige bruk av en stent til å åpne er å forhindre hjerteanfall. Sette inn et stent i arterie forbedrer blodstrømmen. Stenting for en blokkert arterie er vanligvis utføres under en hjertekateterisering, i en hjerte Cath lab.

Hvordan en Stent Åpner en blokkert arterie

Å plassere en stent er ikke alltid mulig for en blokkert arterie. I løpet av en stent prosedyre, et kateter, ved hjelp av en guide wire, leverer stenten til området for blokkering. Kateteret har en ballong på enden som blåses opp, presser stent åpne og utvide arterien. Stenten er da igjen på plass for å gi varig bedring av blodstrøm.

Vanlige Bruk av en Stent

Vanlige bruk av en stent for å åpne en blokkert arterie inkludere i koronar eller arterier, leg, nyre og carotis (nakke) arterier.

Typer

Sette inn en stent for en blokkert hjertet (koronar) arterie blir ofte utført i løpet av en prosedyre som kalles en angioplastikk. En stent kan også ha en medikamentbelegg for å forhindre tilbakefall av en blokkert arterie. Et stoff-belagte stent er referert til som et medikament tent.
Arteriene i nakken kan bli blokkert fra fet plakk (aterosklerose). En stent kan åpne en blokkert arterie i nakken. Arteria carotis stenting er også kombinert med angioplastikk.
En blokkert bekkenarterien (lårarterien) kan også åpnes ved hjelp av en stent, for å behandle en tilstand kjent som perifer arteriell sykdom (PAD), men fordelen kan være begrenset, ifølge Cochrane Collaboration.
Hvis nedsatt (nyre) arterie blir blokkert og smal, kan resultatet bli untreatable høyt blodtrykk og nyresvikt. En stent kan brukes til å åpne en blokkert nyrearterien.

Betraktninger

Selv om en stent kan åpne en blokkert arterie, kan blokkeringen gjentas. Mange pasienter tar blodfortynnende for å forhindre blodpropp i arterien.

Advarsel

Under en fremgangsmåte for å åpne en blokkert arterie med en stent, er det en liten fare for brudd og blodkar blødning. Stenter er satt inn i kransarterien kan resultere i hjerteinfarkt under prosedyren --- igjen risikoen er liten. En stent er mindre invasiv enn å ha kirurgi, som også bærer risikoen. Det er viktig å diskutere den beste måten å åpne en blokkert arterie med din lege --- i noen tilfeller kirurgi kan være et bedre alternativ enn å ha en stent plassert.

Native Texas maur arter

Native Texas maur arter


Texas har mer enn 250 innfødte arter av maur som bidrar til staten habitat. Disse maurene er original til dette området. Identifikasjon hjelper i tilfelle av en husholdning invasjon, og for overvåking av skadedyrbekjempelse. Mange importerte maur har smertefulle, skadelige biter.

Carpenter Ants

Denne spesielle maur er svært vanlig i Texas, med ca 14 arter i området. De kan være rød i fargen med en svart fargetone på de underlivet. De varierer i størrelse, avhengig av art. Maurene oftest funnet i hjemmet ditt er i ferd med 1/4 til 1/2 inches lang. De skaper sine reir i død ved, inne eller ute. De er vanligvis deltar rundt gamle stubber eller døde trær, men de kan også gjøre sine hjem inne av deg - i tre helvetesild, tre ytterkledning eller trebjelker. Disse maur 'diett består av søtsaker som frukt, andre insekter og honningdugg fra bladlus. De er i stand til å bite, men det ISNA € ™ t skadelig for systemet. De trenger ikke svi.

Svart Crazy Ants

Svart gale maur er små maur, ca 1/8 tommers lang. De varierer i farge fra mørk grå til helt svart. De kan raskt identifisert av sine ekstra lange bein og antenner. Disse maurene fikk sitt navn på grunn av deres interessant atferd: De ser ut til å kjøre rundt i panisk kaos med en total mangel på kontroll og retning. De lever under gjenstander som døde stokker, tre, rotete rusk og rundt betongflater. Disse maurene spiser andre insekter, fett, fett og søtsaker. De har blitt kjent for å angi hjem, hvor de skaper reir innenfor murene. De fôr for smuler eller leftover mat.

Pyramid Ants

Denne mauren fikk sitt navn på grunn av en tydelig pyramideformet økning på baksiden av sin thorax. Pyramiden mauren er liten, når opp til 1/8 inches lang. Det er to typer av denne art i USA; native arter i Texas er rødlig til mørk brun i fargen. Denne maur skaper en sirkulær formet jordhaug, som varierer i diameter fra 2 inches til 4 inches rett rundt inngangen hullet reiret. De bygger sine reir i varme, solrike områder. Denne arten elsker å mate på honningdugg skapt av bladlus, men også lever av andre insekter og noe søtt-tasting.

Red Harvester Ants

Røde hogst maur er veldig vanlig i sørvest områder av USA. Denne art har en rød legeme og er større enn andre maur, som varierer i lengde fra omtrent 1/4 til 1/2 tommer lang. Den foretrekker å leve i åpne områder der det er ofte mangel på vegetasjon. Røde hogst maur 'diett består av andre insekter, frø eller korn. Fordi disse maur foretrekker å leve i disse åpne områder, er de ikke vanligvis skadedyr innenfor et hjem. Dette er gode nyheter for Texans; disse maurene har en smertefull brodd som kan skade følsomme personer.

Hvor mange Arteries Koble en baby til sin mor?

Morkaken er det eneste organ som deles av to personer: en mor og foster. Morkaken er ganske vaskulær og mange arterier og vener koble den til livmor. Fosteret er koblet til placenta av navlestrengen, som utveksling blod mellom fosteret og placenta.

Anatomy

Navlestrengen består av tre blodkar. To arterier bære venøs (ingen oksygen) blod fra fosteret mens en blodåre bærer oksygenrikt blod til fosteret. Dette er det motsatte av vanlig kardiovaskulær anatomi fordi arterier vanligvis bære oksygenrikt blod og blodårer fører blod inneholdende karbondioksyd og andre avfallsstoffer. Arteriene og vene blir holdt sammen av foster membran og dekket med en slim-lignende bindevev kalt Wharton gelé.

Fetal Connection

Navlestrengen kobles til foster magen. Den umbilical vene kobles til venstre portalvenen som fører blod til leveren. De umbilical arterier selvfølgelig nedover langs blæren og koble til den interne bekkenarterier. Det er denne anatomi som er avbildet under ultralydundersøkelse for å verifisere at det er to arterier som er tilstede i navlestrengen. Ved hjelp av Doppler, kan de to arterier bli visualisert på hver side av blæren.

Variasjon

I noen svangerskap, kan det være bare to eller fire blodkar. To-fartøy ledninger er mer vanlig. Mens denne variasjonen i antall navlestreng blodkar kan være assosiert med andre føtale misdannelser, svangerskap med denne varianten er ofte ganske vanlig. De to-fartøy ledningen varierer anatomisk i at den bare har en arterie. Med ultralyd, er kun en arterie sett langs blæren og tilkobling til en arteria iliacea interna. Fire-fartøy ledninger er sjeldne.

To-fartøyet Cords

Det kan være noen risiko forbundet med en umbilical arterie. Det er en økt risiko for kromosomavvik som trisomies 13, 18 og 21. Det er en sjanse for at intrauterin veksthem kan forekomme. Intrauterin veksthemning blir redusert i vekt med en mindre abdominal omkrets i forhold til hodeomkrets. Det er også en økt risiko for medfødte misdannelser som påvirker forskjellige systemer i kroppen.

Lengde

Navlestrengen og dens blodkar måler mellom 40 og 60 centimeter (15,7 til 23,6 tommer). Det finnes flere teorier vedrørende lengden av navlestrengen. En Teorien sier at navlestrengen Lengden bestemmes av mengden av fostervann tilstede tidligere i svangerskapet. En annen teori sier at kortere navlestrenger er assosiert med lavere IQ, mens svært lange ledninger er forbundet med hyperaktivitet.

Er Statiner Skadelig for Arteries?

Er Statiner Skadelig for Arteries?


Statiner er ikke skadelig for blodårene. Som et spørsmål om faktum, disse kolesterol-blokkerende legemidler forhindre plakk som er en viktig årsak til hjerte- og karsykdommer. De har også en fordelaktig, anti-inflammatorisk effekt på blodårene i hele kroppen. Men det er to alvorlige bivirkninger forbundet med statiner: muskelsmerter og leverskader.

Kolesterol Blocker

Statiner virker ved å redusere mengden av low-density lipoprotein (LDL) i kroppen din. LDL er den dårlige typen kolesterol som er ansvarlig for clogging arteries og redusere blodstrømmen til hjertet og hjernen.

Anti-Inflammatory

Ifølge Mayo Clinic, kan statiner roe betent blodårer foringer i hele kroppen. Denne beroligende effekten kan bidra til å forhindre blodåre ruptur. Statiner har også blodfortynnende egenskaper som har vist seg å avverge blodpropp dannelse.

Muscle Pain

Statiner har vært knyttet til smertefulle, ømme muskler. Jo høyere dose, desto mer sannsynlig er det å lide muskulære symptomer.

Liver Damage

Statiner kan øke leverenzymer. Når leverenzymer er forhøyet i lang tid, kan de forårsake leverskade.

Forsiktig

Leverproblemer kan utvikle seg uten symptomer. Folk som tar statiner bør ha sin leverfunksjonen kontrolleres regelmessig.

Effekter av nikotin på Arteries

Nikotin er en forbindelse av alkaloid familien, og det er funnet i mange planter, inklusive tobakken. Dens evne til å arbeide som en stimulerende på hjernen og nervesystemet er det som fører til sine vanedannende egenskaper. Men, nikotin har mange virkninger på det menneskelige legeme.

Effekter på blodtrykket

Nikotin fungerer som en stimulerende, noe som fører til at hjertet til å pumpe raskere. Dette fører til en økning i blodtrykket i arteriene.

Direkte effekter på Arteries

Nikotin fungerer også som en vasokonstriktor, noe som betyr at det gjør blodkar smal. Denne økte også blodtrykket i arteriene.

Effekter på Lipids

Nikotin fører også butikker av kolesterol og fett for å bli sluppet ut i blodet. Kolesterol er en hovedkomponent av de aterosklerotiske plakk som oppstår i arteriene.

Effekter på Blodpropper

Nikotin er også blitt vist å øke mengden av plasminogen aktivator inhibitor-1, et protein som bidrar til å fremme blodlevring. Dette kan øke risikoen for blodpropp i arteriene.

Funksjoner

Nikotin største effekter er sterkest på de arterier som er plassert i lemmer, da de er de minste og mest lett påvirket av små forandringer.

Oppbygging av en arterie

Oppbygging av en arterie


Blodet strømmer gjennom kroppen din gjennom to hovedtyper av fartøy: vener og arterier. Arterier bære rent, friskt og oksygenrikt blod fra hjertet og lungene til resten av kroppen (husk "A" for "borte"), og venene returnerer blodet til å starte prosessen på nytt. Arterier må være muskuløs og sterk til å skyte blod fra hjertet hele veien til tuppen av tærne. Den indre struktur av arterier reflekterer denne funksjonen.

Layers

Arteriene er muskulære rør som utvider og trekker seg sammen for å tvinge blod gjennom kroppen din til ulike vev og organer. De består av tre lag eller "tunica" (fra latin for "tunika" eller "membran"): Den intima er det innerste laget, media det midterste laget, og externa (også kalt adventitia) det ytterste laget. (Årer har de samme lag, men de er mye tynnere).

Intima

Det innerste laget av arterieveggen er tunica intima. Dette tynne laget av epitelceller (et dekke vev, slik som hud vårt) er festet via bindevev til neste lag. Den viktigste kvaliteten av tunica intima er at det være glatt og fleksibelt nok slik at den ikke hindrer strømmen av blod.

Media

Tunica media er det midterste lag av arterieveggen, og det er et tykt lag av elastiske fibre og glatte muskelceller. (Kroppen har to typer muskler: Glatt muskel gjør opp våre indre organer og kalles også "ufrivillig" muskel, i motsetning til tverrstripet muskel, som er under vår bevisste kontroll - du kan med vilje flex biceps, men ikke hjertet. ) I arterier, er dette laget mye tykkere enn i vener på grunn arterier må hjelpe hjertet ved å pumpe blodet utover.

Externa

Tunica externa, eller adventitia, er det ytre laget av arterieveggen, og det består hovedsakelig av kollagen (et protein som utgjør bindevevs bunter), fibroblaster (celler som gjør kollagen), og små blodkar kalt "vasa vasorum "(latin for" fartøy av fartøyene ") fordi de gir næring veggene i større arterier.

Størrelse

Arteriene i menneskekroppen området fra den enorme aorta av hjertet til ørsmå arterioler som er ikke mer enn noen få millimeter i diameter. En arterie størrelse er direkte relatert til dens funksjon. Aorta må være store, sterke og muskulær å tvinge blod ut av den venstre ventrikkel i hjertet og inn i sirkulasjonssystemet i kroppen. Arterioler er den minste diameter av arterier og føre blod inn i enda mindre kapillarer, hvis vegger er stedet for utveksling av oksygen og andre stoffer.

Hvordan åpne Blokkerte Leg Arteries

Blokkerte leg arterier er en konsekvens av perifer arteriell sykdom (PAD), en tilstand der plakk bygger seg opp i arteriene. Oppbygging av plakk kalles aterosklerose. Plakkdannelse reduserer diameteren av arterien, redusere blodstrømningen til benet. I alvorlige tilfeller, er blodstrømmen reduseres til en vedlikeholdslading, eller arterien blir fullstendig blokkert. Du kan åpne blokkerte bein arterier med medisiner, livsstilsendringer og kirurgi.

Bruksanvisning

•  Ta en blodfortynnende medisiner. Reseptbelagte antikoagulanter er ofte brukt til å redusere sjansen for ytterligere clotting, og potensielt forbedre blokkeringen. Blodtrykket medisiner er ofte foreskrevet, så vel.

Styre blodsukker. Diabetikere er på et høyere risiko for PAD.

gjennomgå et kirurgisk inngrep for å gjenopprette blodstrømmen til de berørte benet. Angioplasti kan benyttes til å åpne arterien og sette inn en stent. En annen arterie kan benyttes til å lage en arteriell bypass rundt det berørte området. Trombolytisk terapi kan benyttes for å oppløse koagelen ved injisering av medikamenter inn i det berørte arterien.

Endre din livsstil. Spis et sunt kosthold. Avstå fra røyking. Få nok av lav-effekt trening, som gåing. Gå ned i vekt. Hvis du er diabetiker, arbeide med legen din for å få blodsukkeret under kontroll.

Catuaba Bark Arter

Catuaba Bark Arter


Hvis du har vurdert å bruke den brasilianske urtemedisin som heter catuaba for sin afrodisiakum eller stimulerende effekt, vil en titt på de mange forskjellige catuaba produkter på markedet definitivt forvirre deg. Mange ulike planter og arter er referert til som catuaba, og en gjennomgang i "Planta Medica", i 2004, fant halvparten av catuaba produkter på markedet inneholdt adulterants. Handle nøye når du velger et catuaba produkt, og ser etter de anerkjente catauba arter på etiketten.

Erythroxylum catuaba

Erythroxylum catuaba er et lite tre som vokser mellom to og fire meter høy med gule blomster og blir referert til som "små catuaba." I en studie publisert i det medisinske tidsskriftet "In Vivo", i 1992, fant forskerne ekstrakter av Erythroxylum catuaba hadde signifikant antibakteriell og antiviral aktivitet. Stammer av Escherichia coli, Staphylococcus aureus og HIV-viruset ble hemmet av denne arten av catuaba, støtter sin bruk i behandling av infeksjoner.

Trichilia Catiguá

Trichilia, også kjent som "big catuaba," er et medlem av mahogny familien og kan bli opptil 10 meter høye med krem ​​blomster. I en studie publisert i "Kunnskapsbasert komplementær og alternativ medisin", i 2011, ved Universitetet i Santa Catarina, ble Trichilia Catiguá funnet å redusere følsomhet for smerte hos dyr gjennom å påvirke dopamin trasé. Av denne samme dopaminerge action, er Trichilia Catiguá et nyttig urte medisin for behandling av stress, mild depresjon og tretthet.

Erythroxylum vacciniifolium

Selv relatert til Erythroxylum catuaba, regnes dette en annen plante med svært forskjellig kjemi. Erythroxylum vacciniifolium ekstrakter inneholder et utvalg av alkaloid kjemikalier, for eksempel catuabine A, catuabine B og catuabine C. Disse er ikke funnet i andre catuaba arter, har heller ikke blitt testet for eventuelle farmakologiske eller kliniske effekter. Produkter laget av denne spesielle arter av catuaba bør unngås inntil videre forskning har blitt gjort på sikkerhet og effekt.

Anemopaegma Mirandum

Anemopaegma Mirandum er en helt annen og urelatert arter fra Bignonia familien. Det er ansett som et tilsetningsstoff, og er høstet av uvitende eller uetiske selskaper, som selger den så autentisk catuaba. Til tross for denne forvirringen, har forskning vist Anemopaegma Mirandum inneholder noen medisinske egenskaper av sine egne. En studie publisert i "Toxicology In Vitro," i 2004, etter den japanske National Institute of Health Sciences, fant forskerne kjemikalier i Anemopaegma Mirandum kalt cinchonains beskyttede celler fra kjemikalier og giftskader. Hvorvidt dette anlegget har noen lignende farmakologiske tiltak som faktisk catuaba fortsatt ubekreftet.

Juniperus brasiliensis

Approach produkter ved hjelp av denne arten av catuaba med forsiktighet, ettersom ingen kjent plante går denne botaniske navnet. Perus brasiliensis kan brukes til å beskrive planten lite catuaba, eller Erythroxylum catuaba. Uten riktige tester, er det umulig å vite hva anlegget eller kjemisk et selskap har brukt under dekke av dette navnet.

Tarantula Arter i California

Tarantula Arter i California


Alle taranteller i California er av slekten Aphonopelma. De vanligvis bor i åsene som er tørre; hunnene hule i bakken for å bygge boliger, mens hannene vandrer på leting etter en make. I California er de også funnet i pool filtre eller i hager. Taranteller av slekten funnet i California er ikke svært giftige, og de er ikke aggressive mot mennesker. Som taranteller i områder over hele USA, er de passive edderkopper.

Utseende

Taranteller i California er brun og svart med hårete ben. Hunnene er større i omkrets enn hannene, men de har alle fire par bein som er 3-5 inches lang. De har åtte øyne i to grupper på pannen, og deres munn har to hoggtenner som peker bakover. Thorax er under tarantellen hode, deretter en smal midje og magen. De underlivet har spinne som produserer silke. Selv om det er ca 850 tarantella arter i verden, bare ca 50 er funnet i USA.

Vaner

I California, taranteller lever i ørkenen bassenger gravde inn i sprekker i bakken, steiner, klipper, trerøtter eller andre steder der de kan skjule seg. Selv om de vil okkupere reir, hovedsakelig med ungene sine, de lever generelt ensomme liv. De er noen ganger med seg andre insekter som lever i en sprekk i sprekken der tarantellen ikke kan spise dem. Etter taranteller har bygget hulene sine, de linje innsiden eller inngang med en web slik at de blir varslet når en insekt tilnærminger.

Predator og Prey

Taranteller vil angripe noe de kan overmanne og spise. California tarantella kosthold består av biller, gresshopper, mindre edderkopper, øgler og mus. Tarantula bruker sine hoggtenner å injisere gift til å drepe sin mat. En av California tarantella hoved rovdyr er tarantula hauk, en type veps som injiserer gift inn i tarantula å lamme den. Vepsen da legger et egg på tarantellen slik at hennes avkom vil ha levende kjøtt til forbruker. For å unnslippe noen rovdyr, taranteller klø de underlivet for å kaste fine hår inn i rovdyr øyne.

Reproduksjon og levetid

Etter den modnes, den mannlige tarantula, noen ganger sammen med mange andre hanner, forlater redet og søker en kvinne. Når han finner en tarantella hule, vil han ringe ut og danse for å se om den kvinnelige er villig til å parre seg. Hunnen kan godta eller avvise hans tilnærmelser. Om han er akseptert eller avvist, kan den kvinnelige drepe ham som en kilde til protein, ifølge National Wildlife Magazine. Hannene kan leve i flere år, men kvinner kan leve i flere tiår.

Truede arter og årsakene til Extinction

Truede arter og årsakene til Extinction


Mange årsaker føre til dyr, planter og insekter blir plassert på listen over truede dyrearter. Tusenvis av pattedyr, krypdyr, fugler og andre levende ting er i fare for å bli utryddet på grunn av ulike miljøendringer, sykdommer og mennesker. Det er for sent å redde de som allerede er utdødd, men mange kan bli hjulpet ved å redusere disse negative faktorene.

Global Warming

Global oppvarming øker temperaturer og forårsaker alvorlige klimaendringer. Smeltende iskapper herje den naturlige habitat for dyr, for eksempel isbjørn, delfiner og seler. Mange sjødyr, som laks og annen fisk, er følsomme for vanntemperaturen. Coral svarer til de økte temperaturer ved å slippe sine egne alger i havet som ofte forårsaker skjær for å dø ut. Stigende havnivå fører til oversvømmelser som påvirker lande pattedyr også. Økningen av tørke forårsaket av global oppvarming kan tørke ut mat kilder. Den Pika, en liten kanin hører hjemme i USA, kan ikke tilpasse seg stigende temperaturer og har allerede forlatt en tredjedel av sin tidligere habitat på jakt etter kaldere temperaturer.

Beskatning

Hvalfanger, krypskyttere og jegere har forårsaket en nedgang i bestander av dyr, for eksempel knølhval, sjimpanser, gorillaer, snø leoparder og gigantiske pandaer. Selv lover har blitt vedtatt for å beskytte mange dyr, fortsetter de å bli truet med å bli drept for sine bein, hud og pels eller bli ulovlig omsatt som kjæledyr. Noen ganger, mennesker introdusere fremmede arter, som fører til ubalanse i økosystemet, som skjer med jaguarer. Noen dyr kan være sårbare for disse nye rovdyr. Dette skaper også økt konkurranse om mat kilder.

Avskoging

Avskoging har forårsaket tap av habitat for mange dyrearter. Avskoging kan være forårsaket av hogst og gruvedrift og også naturlige årsaker, som for eksempel skogbranner. Arter som er innfødt til jungel og tropisk regnskog, som orangutanger og tigre, er truet av tap av habitat. Maned tre-toed dovendyr og de slanke Loris er truet utelukkende på grunn av avskoging. Asiatiske elefanter, gigantiske oter og fjell sebraer er alle truet av tap av habitat.

Sykdom og forurensnings

Rabies i Øst-Afrika er drap Ethipoian ulver mens mange fuglearter blir ødelagt av Avian malaria. Koalabjørner blir truet av spredningen av Chlamydia og AIDS. Husdyr kan også spre sykdommer til ville dyr. Forurensning fra sur nedbør, oljesøl og dumping av giftige kjemikalier i vannet påvirker mange arter av frosker, fugler og fisk. Disse dyrene, spesielt frosker, er også truet på grunn av bruk av plantevernmidler og kunstgjødsel som svekker immunforsvaret og dreper eggene sine.