Digidexo.com

for mye væske i høyre hjernehalvdel

Bivirkninger av for mye vitamin D-3

Bivirkninger av for mye vitamin D-3


Tar for mye av alle typer vitamin D, blant annet D-3, løfter kalsiumnivået i kroppen din, noe som fører til hyperkalsemi. Mens hyperkalsemi er ikke vanlig hos friske mennesker, hvis du tar en høy dose supplement for en lengre periode, vitamin D-nivåer bli farlig forhøyet. Du vil sannsynligvis oppleve flere bivirkninger når dette skjer.

Digestive and Urinering Problemer

Som din vitamin D nivået stiger, kan du oppleve fordøyelses eller urin komplikasjoner. For eksempel kan du tisser mer enn du vanligvis gjør, selv om du ikke drikker noe ekstra væske. Så når du prøver å passere avføring, kan du finne det vanskelig eller være ute av stand til å gå for dager - tegn på forstoppelse. Men i noen tilfeller, høy vitamin D-nivåer forlate deg med diaré i stedet. Belly kramper, kvalme og oppkast er ofte forbundet med disse fordøyelses problemer.

Svakhet og Pain

Når systemet absorberer overdreven kalsium etter at du regelmessig tar for mye vitamin D, vev i hele kroppen din stive opp. Du vil kanskje legge merke til at musklene dine føles svak eller du kan finne det vanskelig å gå om din normale daglige aktiviteter. Muskel-og skjelettsmerter kan også oppstå i hele kroppen din.

Organskade

Organ vev og funksjoner kan også bli påvirket ved å forbruke høye doser av vitamin D over en lang tidsperiode. Det er mulig å utvikle kalsium-basert nyrestein når vitamin D-nivå blir for konsentrert. I tillegg kan dine organer, spesielt hjertet og nyrene, kan stivne og har en vanskelig tid å gjøre jobben sin. Til syvende og sist kan dette være dødelig i ekstreme tilfeller.

Andre problemer

For mye vitamin D kan gi noen generelle symptomer i tillegg, slik som ekstrem tretthet og søvnighet. Du kan oppleve hyppig hodepine, erfaring round-the-clock tørst eller har en kronisk tørr munn når vitamin D-nivåer surge. Noen ganger overdreven vitamin D kunne forlate deg med en stygg metallisk smak i munnen, cluing deg i at noe er galt.

Unngå Toxicity

Kroppen lager vitamin D-3 når du går utenfor og få litt sol eksponering. Men uansett hvor mye tid du bruker utendørs, vil dine vitamin D-nivåer ikke bli farlig forhøyet. Systemet bare ikke konvertere vitamin D til den aktive formen i dette tilfellet. Forbruker høye nivåer av noen form for vitamin D, fra både mat og kosttilskudd, kan øke vitamin D-nivåer, though. For å være trygg, unngå inntak av mer enn 4000 internasjonale enheter daglig, men vanligvis bivirkninger starter ikke før etter at du regelmessig konsumerer mer enn 10.000 IU daglig. Dette er langt over den daglige anbefaling av 600 IE per dag for menn og kvinner, i henhold til Food and Nutrition Board av Institute of Medicine.

Ødem i ben forårsaket av for mye jod

Jod er i matvarer vi spiser, våre krydder (salt), og det rensede vann vi drikker. Det er i vår drivstoff og havet luften vi puster, også. For mye jod kan negativt påvirke våre organer (spesielt skjoldbruskkjertelen og nyrer), som kan føre til ødem. Ifølge Center for Disease Control, "En usunn skjoldbruskkjertelen kan påvirke hele kroppen."

Perifere ødemer

Når fluid blir fanget i kroppsvev tilstanden er kjent som perifer ødem. Ødem kan oppstå hvor som helst i kroppen; Men bena - og føtter, ankler, hender og armer - er de vanligste delene av kroppen der det er erfarne, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker

Ødem kan være forårsaket av graviditet, visse medisiner (som f.eks NSAID, eller ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter) eller visse typer av medisinske tilstander, for eksempel som kongestiv hjertesvikt. Men det kan også være forårsaket av langvarig sitting (for eksempel på et fly), som et premenstruelle symptomer eller som et resultat av for mye salt - eller jod.

Jod

Jod, et naturlig element, er ikke salt, som noen kanskje tror. Imidlertid er det vanligvis tilsatt til bordsalt i USA for å forhindre mangel på jod. Jod overflødig eller jod-mangel kan føre til skjoldbrusk hormoner for å være over eller under-produsert, noe som kan påvirke din generelle helse og vekst, ifølge Center for Disease Control.

Jod, Salt, og ødem

En måte jod kan bidra til tilstanden av ødem er gjennom nyresykdom og jod forhold til salt. Nyresykdom kan hindre kroppen fra å kvitte seg med overflødig væske og salt. Det overskytende joderte saltinntaket forårsaker ekstra trykk for å danne i blodkar, resulterer i fluid oppbygging (ødem), spesielt i ben, men også i øyeområdet, ifølge Mayo Clinic.

Men andre systemer i kroppen - som sirkulasjons-og lymfesystemet - er også medvirkende til å holde væskenivået balansert, så hvis disse systemene ikke fungerer effektivt - f.eks når de har for mye iodized salt i dem - de kan bygge opp i kroppen din, ifølge Mayo Clinic. Disse systemene er også følsomme for utskeielser eller mangler i skjoldbruskkjertelen, som kan bli påvirket av jod.

Overflødig Jod

Mens kroppen trenger jod for riktig støtte av skjoldbruskkjertel hormon, trenger den bare en liten mengde av det: 10 til 15 mg, ifølge CDC --- som er mindre enn en klype salt i håndflaten. Derfor er muligheten for inntak av for mye jod svært sannsynlig.

Faktisk får vi jod fra mange ting i tillegg til bordsalt: brød, ku og geit melk, hav fisk og planter (tare), renset drikkevann, mat, desinfeksjonsmidler, hud såper, bandasjer og medisiner. Jod brukes i batterier, drivstoff, smøremidler, blekk, fargestoffer og andre kjemiske produkter som vi kommer i kontakt med i løpet av hverdagen. Alle disse har potensial til å komme inn i kroppen gjennom luften vi puster, hudkontakt eller svelging.

Tegn og symptomer på for mye vitamin D.

Vitamin D er et essensielt vitamin for mennesker, men det er funnet naturlig i noen næringskilder. De fleste får mesteparten av sin vitamin D fra sollys og befestet meieriprodukter, men det også er tilgjengelig i kosttilskudd. The Institute of Medicine anbefaler et daglig inntak på 200 hormonspiral av vitamin D for barn og voksne opp til 50 år, og 400 og 600 hormonspiral for voksne 50 og eldre. Men disse anbefalingene sannsynlig vil bli oppjustert fordi mange eksperter mener folk trenger mer vitamin D på en daglig basis, ifølge Mayo Clinic. For mye vitamin D kan være alvorlige, men tilstanden er sjelden, selv i folk som tar kosttilskudd.

Gastrointestinale symptomer

Får for mye vitamin D kan forårsake en rekke gastrointestinale symptomer, blant annet kvalme, oppkast og tap av appetitt. Noen mennesker også kan utvikle forstoppelse når for mye av vitamin er fortært. Disse symptomene utvikler fordi overflødig vitamin D fører til for mye kalsium for å bygge opp i blodet, ifølge Mayo Clinic.

Hjerte Symptomer

Som kalsiumnivå i blodet stige på grunn av overdreven vitamin D-inntak, kan ditt hjerte utvikle unormalt i sin rytme, ifølge National Institutes of Health. Disse abnormiteter, kalt arytmier, kan påvirke hjertefrekvensen og hjerterytmen. Noen mennesker kan oppleve hjertebank, som kan forårsake symptomer som svimmelhet og ørhet.

Andre symptomer

Andre tegn på overflødig vitamin D i kroppen inkluderer mental forvirring, svakhet og nyrestein. I likhet med andre symptomer, er disse tegn forårsaket av en opphopning av kalsium i blodet, en tilstand som kalles hyperkalsemi.

Behandling

Det første trinnet i behandlingen av vitamin D-toksisitet er å stoppe overforbruket av vitamin og midlertidig å begrense andre kilder for kalsium i dietten. I alvorlige tilfeller kan pasienter må legges inn på sykehus for å få intravenøs væske og andre behandlinger for å redusere kalsiumnivå i blodet.

Konsekvenser av For mye kalsium

Konsekvenser av For mye kalsium


I mange tilfeller, hyperkalsemi, eller for mye kalsium i kroppen kan være vanskelig å oppdage. Leger noen ganger kan tilskriver symptomene på hyperkalsemi til andre sykdommer eller lidelser, og som kan være farlig. Det er viktig å regulere inntaket av kalsium basert på det faktum at kroppen din trenger en viss mengde kalsium for å utføre riktig og holde seg sterk.

The Cause

Hypertyreose ikke tillater kroppen å behandle kalsium riktig og derfor er ansvarlig for 90 prosent av hyperkalsemi tilfeller. Endokrine lidelser som Addisons sykdom, kreft og myelom også kan føre til at kroppen til å blokkere kalsium fra å fungere på riktig måte i kroppen. Hvis du har noen av disse forholdene, trenger du en lege til å hjelpe deg med å planlegge for riktig inntak av kalsium.

Symptomer

Vær oppmerksom på symptomer, inkludert dehydrering, hyppig vannlating, forstoppelse, forvirring, tretthet og oppkast. Dette er de vanligste problemene som presenterer når en kropp lider av hyperkalsemi. Du trenger å drikke rikelig med væske og til å kontakte lege når disse symptomene oppstår. Kvalme kan forårsake oppkast og brekninger som kan føre til et organ som skal dehydratiseres.

Store advarsler

Hyperkalsemi kan få alvorlige konsekvenser, herunder beslag, nyresvikt, koma og død i noen tilfeller. Noen med hyperkalsemi lider spasmer og kramper som kan vare i flere dager etter kalsiumnivåene tilbake til det normale. Dette er spesielt vanlig hos eldre. Den viktigste grunnen til å kontakte lege dersom du tror at du har konsumert for mye kalsium er at bare en lege kan diagnostisere visse vilkår. Noen av disse inkluderer høyt blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser og nyrestein.

Kjenner fakta

Utdanne deg selv om din kalsiuminntak og forstå det grunnleggende. Kalsium er kjent for sin evne til å styrke tenner og bein, men du kan oppleve bensmerter hvis for mye kalsium er til stede i kroppen din. Snakk med legen din og bekrefter at du tar riktig dose. Som kan hjelpe deg å unngå langsiktige rammebetingelser som for eksempel smerter i hele muskel-skjelettsystemet og problemer med nervesystemet.

Hva skjer når du drikker for mye alkohol?

Hva skjer

Overdreven alkoholbruk kan føre til alkoholforgiftning. Denne tilstanden kan være svært farlig, eller til og med dødelig. Alkoholforgiftning oppstår når en stor mengde alkohol er forbrukt, slik som drikker mer enn fem alkoholholdige drikkevarer i en kort tidsperiode. Den alder, størrelse og vekt av personen kan bestemme hvor mye alkoholforbruk er OK før forgiftning oppstår.

Andre stoffer som inneholder former for alkohol kan også føre til alkoholforgiftning, som frostvæske, rubbing alkohol og noen kremer. Utilsiktet inntak av noen av disse produktene kan føre til alkoholforgiftning.

Bruken av illegale rusmidler og mange reseptbelagte medisiner kan også forårsake alkohol for å være dødelig. Enkelte reseptbelagte medisiner og andre rusmidler forsterke effekten av alkohol, forårsaker alkoholforgiftning.

Komplikasjoner

Alkohol forgiftning kan føre til en rekke mindre og alvorlige komplikasjoner. En av de mer alvorlige komplikasjoner er anfall. Anfall kan forårsake permanent hjerneskade og tap av funksjon i visse celler i hjernen. Andre komplikasjoner kan inkludere besvimelse, oppkast, forvirring, uregelmessig pust, blå hud og hypotermi. Alkohol fører også til skader på leveren, enten med alkoholforgiftning eller drikker for mye regelmessig.

Alkohol svekker også ens evne til å kneble. Ifølge Mayo Clinic, hvis man kaster opp etter at han har gått ut, hans brekningsrefleksen kan være tilbakeholdne på grunn av alkohol, og han kan kveles av oppkast eller inhalerer det.

Med hensyn til graden av oppkast som oppstår når noen har alkohol-forgiftning, kan dehydratisering forekomme. Hvis venstre ubehandlet, kan dette være potensielt dødelig.

Poison Process

Når kroppen er forgiftet med alkohol, vil den prøve å forsøke å kvitte seg med giften. Det første tegnet på alkoholforgiftning kan oppkast, noe som er kroppens forsøk på å rense alkohol fra magen. Forvirring er en annen av de første tegnene, som alkoholen har reagert med kjemikalier i hjernen, forårsaker staver av svimmelhet, forvirring og stupors. Hvis forgiftning er alvorlig nok, kan staver av bevisstløshet oppstå etter eller under oppkast. Hjernen kan også føre til legemet for å gå inn i et beslag på grunn av reaksjonen av alkoholen i hjernen.

Diagnose

Det er viktig å ha alkoholforgiftning behandles så raskt som mulig. Leger vil ta blod-og urinprøver for å sjekke hvor mye alkohol i blodet. Hvis mengden er for mye, vil legen nøye overvåke pasienten for å unngå alvorlige komplikasjoner oppstår på grunn av forgiftning.

Er det mulig å drikke for mye vann?

Det er mulig, men er uvanlig for folk å drikke så mye vann at det forårsaker skadelige fysiske symptomer. Forholdene kalt vann rus og hyponatremi (elektrolytt fortynning) kan forårsake symptomer som spenner fra mindre muskelkramper til anfall, og i svært sjeldne tilfeller død.

Betydning

Å drikke for mye vann kan være svært farlig, men det er svært sjelden for folk å drikke nok vann for å forårsake alvorlige problemer. Tilstanden kalles vannforgiftning, med en tilsvarende tilstand som kalles hyponatremi, eller elektro fortynning. De eneste situasjoner der leger vanligvis møter vann rus og hyponatremi er i idrettsutøvere (vanligvis maratonløpere), babyer under seks måneders alder, og folk som deltar i vann-drikking spill eller konkurranser.

Nesten alle registrerte dødsfall involverer konkurranser hvor folk forsøker å drikke to eller tre liter vann på mindre enn en time, eller folk iherdig trener for lange perioder av gangen og drikker store mengder vann uten å erstatte elektrolytter.

Effekter

Hvis en person drikker mye mer vann enn nødvendig i løpet av kort tid, kan det øke det totale blodvolum, setter en ekstra belastning på hjerte og blodkar. I tillegg må nyrene jobbe hardere for å filtrere all overflødig vann ut og kan ikke være i stand til å holde tritt. Som sirkulasjonssystemet er fortynnet med ekstra vann, de elektrolyttnivået faller, og vann siver inn i celler fra blodet, noe som fører til at cellene til å ekspandere. Dette hevelse kan oppstå i en persons hjerne, noe som resulterer i symptomer fra en hodepine til anfall til manglende evne til å puste. I sjeldne tilfeller, det enda kan føre til døden.

Identifikasjon

Tidlig varsling tegn er muskelkramper, kvalme og forvirring. Personen kan bli desorientert og har sløret tale. Årsaken til at så mange tilfeller av hyponatremi er sett på maraton er fordi uerfarne utøvere ikke forberede seg skikkelig til potensielle problemer, og de også vanligvis drikker mer vann på tidlige tegn på symptomer, fordi de antar de blir dehydrert. Dette forverrer bare problemet.

Forebygging / løsning

I atletiske situasjoner, utøverne svette tungt og mister ikke bare væske, men salter. Personen bør alltid planlegge og beregne væsketap og den nødvendige elektrolytt erstatning, og bo på en hydrering og natrium erstatning tidsplan under arrangementet. Hvis det oppstår symptomer, bør utøveren drikke en sportsdrikk som inneholder elektrolytter som natrium og kalium, eller spise noen form for salt mat.

Noen arbeidsplasser med meget høy temperatur, gi salttabletter for ansatte fordi arbeiderne er tilbøyelig til å drikke for mye vann i korte mengder tid.

Hvis noen begynner å få akutte vannforgiftning symptomer, må medisinsk hjelp gis. Vanligvis et diuretikum eller en saltoppløsning vil motvirke tilstanden.

Betraktninger

Vannforgiftning er mest vanlig hos babyer under seks måneder gammel, på grunn av sin lave kroppsvekt. Babyer kan utvikle sykdommen fra å drikke store mengder fortynnet formel eller flere flasker vann om dagen.

Den neste vanligste forekomsten er sett i maratonløpere. En studie fra 2005 viste at 13 prosent av Boston Marathon deltakerne utviklet hyponatremi på et tidspunkt under løpet.

De farligste situasjonene bære vann drikking konkurranser og spill. I 2007, en 28-år gammel California kvinne døde etter å ha deltatt i en konkurranse holdt av en radiostasjon. I 2005, under en California universitet brorskap Trakkasering omkom en 21-år gammel mann etter å ha drukket store mengder vann mellom å gjøre push-ups.

Hva skjer når det er for mye syre i magen?

Magesyre tjener et formål

Mange mennesker tror at magesyre er en alltid tilstedeværende kilde i den menneskelige magen, en pool av kaustisk væske som sitter venter på mat å ankomme. Selv en meget liten mengde syre eksisterer som en rest i magen, mest syre som brukes i å bryte ned av mat er produsert som det er nødvendig av fordøyelsessystemet. I en veltilpasset diett, har mat som kommer inn i magen blitt riktig tygget og blandes med spytt som, når kombinert med naturlige enzymer i selve maten begynner fordøyelsesprosessen før maten reiser til og ned i spiserøret. Denne kosten balanse ikke alltid finnes, imidlertid, og mangel på riktig pre-fordøyelse kan føre til overproduksjon av naturlige fordøyelsessyrer.

Acid Er Produsere On Demand

Når maten kommer inn i magen, en rekke prosesser finner sted. Noen av disse prosessene, slik som nedbrytning av enkle karbohydrater og de mekaniske bevegelser av magen, er helt uavhengig av magesyre. Som fordøyelse fremskritt, produserer imidlertid magen naturlige kjemikalier som karbondioksid (CO2) og vann (H2O) for å bidra til ytterligere å bryte ned mat; Disse kjemikalier umiddelbart kombineres, og bånd med natrium og klor partikler utvunnet fra saltet i mat. Etter noen komplekse kjemiske reaksjoner, en form av saltsyre, spesielt produsert for å fullføre fordøyelsen av mat, er blitt opprettet. Dersom pre-nedbrytningsprosess venstre for mange eller for få av mat enzymer intakt, men mengden av syre som produseres kan ikke være korrekt for fordøyelses jobben; i dette tilfelle kan den enkelte stå med for mye eller for lite syre i magen.

Mye magesyre kan forårsake betingelser

Når for mye magesyre har vært produsert i magens forsøk på å fordøye mat, kan denne syre føre til en rekke ubehagelige forhold. Kanskje den mest vanlige av disse forholdene er gastritt, kjent for forskere som Helicobacter pylori, som er en betennelse i mageslimhinnen. Hvis syren begynner å spise seg gjennom mageslimhinnen, kan det føre til en magesår (en tilstand som kan være svært smertefullt) og, hvis den forblir ubehandlet i lengre tid, kan også føre til magekreft. For mye magesyre kan også forårsake problemer med bukspyttkjertelen, galleblæren, og andre fordøyelses komponenter, samt unnslippe oppover og føre til erosjon av spiserøret.

Hva skjer når en diabetiker har for mye sukker?

Diabetes påvirker hvordan kroppen bruker og konverterer glukose (blodsukker). Kroppen din trenger glukose for å gjøre energi til cellene. Disse cellene utgjør muskler og vev. Uten glukose, blir kroppen din fratatt energi. Diabetes kan føre til for mye glukose i systemet. Å ha for mye sukker i kroppen kan føre til alvorlige helseproblemer, slik som hyperglykemi, nerveskader, ketoacidose eller retinopati. Det er viktig å ta medisiner som foreskrevet av legen din for å forhindre disse komplikasjonene.

Hyperglykemi

Ifølge Diabetes Care Group, normale blodsukkernivået er mellom 80 og 120 mg / dl. Når blodsukkeret går over disse tallene, kan det føre til hyperglykemi. Hyperglykemi kan være et resultat av å spise mat som blir til sukker (for eksempel karbohydrater), ikke tar nok insulin, eller å være syk eller stresset. Når du utvikler hyperglykemi, vil du utvikle symptomer på hyppig vannlating, økt tørste eller sult, tåkesyn, hodepine og tretthet.

Nevropati

Nevropati, eller nerveskader, oppstår når overflødig sukker skader veggene i kapillærene. Du kan oppleve prikking, nummenhet, svie eller smerter i fingertuppene og tærne. Ifølge Mayo Clinic, hvis nerveskade ikke behandles, de berørte lemmer kan til slutt miste all følelse. Hvis nerver i fordøyelses sporet bli skadet, kan dette føre til kvalme, oppkast, diaré eller forstoppelse. Med menn, kan nerveskader føre til erektil dysfunksjon.

Ketoacidose

Diabetisk ketoacidose kan føre til koma og død. Hvis kroppen ikke kan produsere nok insulin eller ikke kan bruke den effektivt, forblir glukose lagret i blodet ditt. Som et resultat, kan ikke komme glukose i blodceller som skal brukes som energi. Blodsukkernivået stige som kroppen begynner å bryte ned fett til energi. Ifølge Mayo Clinic, er giftige syrer som kalles keotones deretter produsert. De keotones komme ut i blodet, og en rekke symptomer oppstår. For mye syre i blodet kan føre til dehydrering, trøtt, tørste, rask pust, har fruktig pust eller følelsen forvirret. Disse symptomene krever øyeblikkelig legehjelp.

Diabetisk retinopati

Når blodsukkeret stiger, kan øyet linsen hovne, forårsaker tåkesyn. Over tid, for mye sukker i blodet skader blodårene som mate hinnen. Ifølge Mayo Clinic, er tidlig diabetisk retinopati "den vanligste typen av retinopati." Blodårene i netthinnen svekkes, som deretter kan føre til utvikling av utstikk buler. Blod eller væske kan da lekke inn i netthinnen, forårsaker svelling av nervefibre. Dersom tilstanden forverres, kan du utvikle avanserte diabetisk retinopati.

Avansert Diabetisk retinopati

Avansert diabetisk retinopati er en alvorlig tilstand som påvirker øynene. Unormale blodårene i øynene dine vokse og hovne opp. Disse blodårene da sive inn i den gjennomsiktige delen av øyet. Arrvev utvikler seg, noe som kan føre til at det netthinnen til å løsrive seg fra baksiden av øyet. Trykket kan bygge i øyet, og skader kan oppstå på nerve som bærer bilder fra øyet til hjernen.

Høyre hjernehalvdel Øvelser

Høyre hjernehalvdel Øvelser


Høyre hjernehalvdel øvelser stimulerer den delen av hjernen som er ansvarlig for helhetlig tenkning. Snarere enn lineære øvelser, som å lese en bok, kan du høyrehjerne øvelser involverer kreative aktiviteter som drama og musikk. Høyre-hjernen øvelser omsorg brukes i akademisk læring og samarbeidstrening.

Drama

Når du opplever læring ved å innlemme drama, stimulerer du den høyre hjernehalvdelen av hjernen din. For eksempel, hvis du ønsker å lære om den amerikanske revolusjonen, re-vedta kamper og andre arrangementer uavhengighetskrigen. Din deltakelse i arrangementer sikre læring. Mens rote memorization har sin plass i læring, er det en lineær, venstre hjernehalvdel aktivitet. Dramatiske øvelser styrke læring ved deltakelse.

Musikk

Musikk er en av de mest effektive måtene å sikre læring. Barokkmusikk, for eksempel, har en stimulerende effekt på hjernens høyre hjernehalvdelen. Ifølge Dr. Alice Cash of Healing Music Enterprises, "UC-Irvine Mozart studier har underbygget noen fordeler av musikk i læring." På et anekdotisk nivå, kan de fleste vitner om kraften i musikken og hukommelse. Minner ofte er utløst av musikk. Du hører en sang på radioen fra fortiden og du er fraktet til at fjern tid. Du husker de øyeblikkene akkompagnert av musikk. Lærere og trenere bruker musikk som bakgrunn til læringserfaringer. For eksempel kan en lærer å spille barokkmusikk i bakgrunnen som hun lærer en engelsk lekse. Når hun tester sine studenter, hvis hun spiller den samme musikken, vil hennes studenter gjenopprette informasjonen lettere.

Kommentarer

Høyre-hjernen øvelser tillate deg å klatre ut av venstre hjernehalvdel læring boksen og gå inn i en dynamisk verden av aktivitet, farge, musikk og moro. Når læring er gøy, husker du innhold. Neste gang du ønsker å være i stand til å huske informasjon, kan du prøve å balansere læringsprosessen.

Hva er behandlingen for mye kalsium?

Hva er behandlingen for mye kalsium?


Mineralet mest sannsynlig til å være mangelfull eller mangelfull på en diett er kalsium. Kalsium er ansvarlig for sterke bein og tenner. Det beskytter hjertet, det bidrar til å holde vekten nede, og det beskytter mot tykktarmskreft. Ja, kalsium-rik melk og andre matvarer gjør en kropp godt, men for mye av noe er aldri bra.

Betydning

Den medisinske termen for for mye kalsium er hyperkalsemi. Alvorlig hyperkalsemi kan være årsaken til ekstrem slapphet, en uregelmessig hjerterytme, kvalme, metallsmak i munnen, mage plager, forvirring og høyt blodtrykk. Venstre ukontrollert, kan det være en veldig alvorlig tilstand.

Betraktninger

Mange matvarer og drikker nå har tilsatt kalsium. Les etiketter, og ikke overstige RDA beløpet på 1000 til 1200 mg / dag. Kalsiumtilskudd er best når spredt ut over dagen. Ta en 600 mg tablett om morgenen og en om kvelden.

Effekter

Hyperparatyroidisme er en av årsakene til for mye kalsium. Når biskjoldkjertlene, som ligger i halsen, ikke fungerer normalt, kan høye kalsiumnivå føre. Dette er ofte arvelig og rammer kvinner over en alder av 65 mer enn menn. Dessuten øker en vitamin D-mangel risikoen for for mye kalsium i blodet.

Behandling

Hvis for mye kalsium er forårsaket av biskjoldbruskkjertelen, blir operasjonen for å fjerne nippelen anbefalt.

Advarsel

For mye kalsium kan føre til nyrestein. Tiazid-diuretika blir brukt for å senke kalsium i urinen. Også hjelper en lav-natrium diett.

Forebygging / løsning

Kalsium er viktig for en sunn kropp og mange kroppsfunksjoner. For mye kalsium resulterer fra å ta tre til fire ganger den anbefalte mengden. Se mengden av kalsiumtilskudd tatt og kalsium-forsterkede matvarer forbrukes. Ikke overdriv.

Hva er farene ved for mye kalsium?

Kalsium er den mest rikelig mineralet i kroppen. Den finnes i noen matvarer og er tilgjengelig som et kosttilskudd. Kalsium har mange funksjoner, men er trolig best kjent for å bevare tenner og bein. Kroppene våre trenger kalsium for å fungere skikkelig. Det hjelper i overføring av signaler i nerveceller, og spiller en rolle i muskelkontraksjon. Men når et overskudd av kalsium er til stede, kan kroppen har en rekke negative responser.

Target mengder kalsium

The National Institute of Health sier tolerabelt daglig mengde kalsium for voksne menn og kvinner varierer fra 1000 til 1300 mg.

Hyperkalsemi

Ved ekstremt høye nivåer av kalsium er i blodet, en tilstand som kalles hyperkalsemi kan utvikle og svekke nyrefunksjonen. Men, National Institute of Health sier hyperkalsemi er sjelden forårsaket ved å ta kalsiumtilskudd. Det er vanligvis forbundet med avanserte tilfeller av kreft eller massive doser av vitamin D og hyperparathydroidism.

Hyperparatyreoidisme

Hyperparatyreoidisme er definert som en overdoser av kalsium i blodet på grunn av over-aktivitet i en eller flere av de fire parathyroid kjertler som sitter på halsen.

Disse små kjertlene produserer parathyreoideahormon, noe som bidrar til å opprettholde riktig nivå av kalsium i blodet og vev som er avhengige av mineralet å fungere fullstendig.

Hyperparatyreoidisme kan skyldes dysfunksjonelle parathyroid kjertler. Det kan være lite tegn på at du har hyperparatyreoidisme, men symptomene kan omfatte nyrestein, magesmerter, bein og leddsmerter, osteoporose, depresjon, glemsomhet, kvalme og mangel på matlyst.

Hvis du er diagnostisert med denne tilstanden legen din kan velge å ta en vente-og-se-tilnærming, foreskrive medisiner, eller, i noen tilfeller, er kirurgi anbefales.

Tidlige indikasjoner Kalsium Overdose

The Mayo Clinic viser flere mulige reaksjoner som kroppen din kan ha til overskudd av kalsium. De omfatter alvorlig forstoppelse, en pågående hodepine, tretthet, tørrhet i munnen og eller en metallisk smak i munnen. Noen ganger overskytende mengder kalsium kan føre til depresjon, irritabilitet og tap av appetitt.

Sene advarsel tegn på Calcium Overdose

De senere tegn på kalsiumdosering kan bli alvorligere i naturen. Ifølge Mayo Clinic de kan omfatte høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, alvorlig døsighet og en økning i mengden og / eller frekvens av urinering.

Ta kalsiumtilskudd

Med mindre annet er regissert av legen din, er det best å ta et kalsiumtilskudd en time til en og en halv time etter å ha spist. Du bør ta det vil et fullt glass vann eller juice.

Ta kontakt med legen

Hvis du tror du kan ha tatt for mye kalsium, kan du oppleve andre symptomer som ikke er oppført. Hvis du føler at noe ikke er riktig, varsle legen din med en gang.

Hva er effekten av for mye koffein?

Hva er effekten av for mye koffein?


Koffein er en mildt vanedannende middel finnes i et bredt spekter av drikkevarer og matvarer. Te, kaffe og noen brus og energidrikker inneholder koffein, sammen med slike matvarer som sjokolade og "energi merket" produkter som visse tyggegummi. Mens koffein kan gi en energi, for mye kan forårsake uønskede bivirkninger.

Hvor mye?

Forbruker moderate mengder koffein per dag - 200 til 300 mg koffein i en 24-timers periode - isnt skadelig for folk flest, ifølge Mayo Clinic. Dette tilsvarer omtrent to til fire kopper kaffe per dag.

Heavy inntak av koffein - noe over 500 og 600 mg koffein per dag - kan forårsake uønskede bivirkninger. Dette beløpet er tilsvarende på fem til syv kopper kaffe.

Effekter

For mye koffein kan føre til følgende: søvnløshet, rastløshet, kvalme, andre gastrointestinale problemer, hodepine, muskelskjelvinger, angst, irritabilitet, nervøsitet og en rask eller uregelmessig hjerterytme.

En annen effekt av å konsumere koffein på en daglig basis, er at det blir mildt vanedannende, og når du hopper over en dag du kan oppleve symptomer som ligner på dem fra å drikke for mye koffein.

Følsomhet

Folk reagerer ulikt på koffein; for noen individer, kan selv en liten mengde koffein føre jitters. De som ikke bruker koffein regelmessig kan oppleve sterkere effekter på grunn av deres følsomhet, mens de som bruker koffein tungt på regelmessig basis kan føle mindre nervøs eller unnlater å oppleve den "perk-up" effekten av koffein.

Legemiddelinteraksjoner

Forbruker koffein med visse urte kosttilskudd og medisiner kan føre til en farlig interaksjon, ifølge Mayo Clinic. Noen eksempler på medisiner som kan blande dårlig med koffein omfatte visse antibiotika som Cipro og Noroxin. Teofyllin, et medikament som hjelper lette og åpne opp luftveiene, kan samhandle farlig med koffein også. Urte supplement Ephedra kan også forårsake interaksjoner da tatt med for mye koffein.

De tar medisiner eller opplever bivirkninger fra koffein bør snakke med sin lege.

Betraktninger

Når du vurderer ditt daglige inntak av koffein, kan det være vanskelig å finne ut akkurat hvor mye koffein du forbruker. Brygget kaffe kan variere mye i mengden av koffein den inneholder per porsjon. Te, mens den har en lavere mengde koffein i forhold til kaffe, kan likevel variere i koffein innhold basert på den type te og brygging metoder.

Energi kosttilskudd og energidrikker kan ikke alltid klart angi på etiketten hvor mye koffein drikken inneholder. Dessuten kan koffein vises i uventede produkter. Sjokolade inneholder varierende mengder av koffein og visse over-the-counter smertestillende inneholde opptil 130 mg koffein per dose.

Advarsel

Koffein kan være dødelig i store mengder. I Resources i denne artikkelen en "Death by Koffein" kalkulatoren er tilgjengelig. Ved å velge en koffeinholdige produkt fra listen, og angi vekten din, kan du se hvor mange porsjoner av produktet i en kort periode kan føre til dødelig resultat. Denne kalkulatoren er gitt for informasjonsformål.

Symptomer på for mye kalsium

Kalsium spiller en viktig rolle i mange kroppsfunksjoner, slik symptomer på hyperkalsemi, eller for mye kalsium i kroppen, vanskelige å oppdage. Symptomer er ofte feildiagnostisert som funksjoner av andre forhold.

Årsaker

Hypertyreose forårsaker 90 prosent av hyperkalsemi tilfeller med resten tilskrives overdreven inntak av kalsium og endokrine lidelser som Addisons sykdom, ifølge virtualcancercentre.com. Nesten 20 prosent av kreftpasienter og 40 prosent av myelom står i fare for hyperkalsemi.

Effekter

Merkbare symptomer på hyperkalsemi inkluderer dehydrering, hyppig vannlating, forstoppelse, forvirring, tretthet og oppkast. Kvalme og oppkast kan gjøre dehydrering verre.

Betraktninger

Visse symptomer kan kun bli detektert av en lege. Blant disse er høyt blodtrykk, hjerteflimmer og nyrestein.

Advarsler

Ubehandlet hyperkalsemi har alvorlige konsekvenser, herunder beslag, nyresvikt, koma og død. Spasmer og kramper kan vare i flere dager etter kalsiumnivåene tilbake til det normale, spesielt hos eldre.

Misforståelse

Selv om kalsium er kjent for å styrke tenner og bein, kan for mye kalsium føre til skjelettsmerter. Overflødig kalsium angriper nervesystemet, utløser smerter i hele bevegelsesapparatet.

Fakta om å få for mye sol

Fakta om å få for mye sol


Eksponering for moderate mengder sollys kan føre til helsemessige fordeler som økt vitamin D, økte nivåer av melatonin (et hormon som produseres av kroppen som hjelpemidler i søvn og kan bekjempe betennelser og infeksjon) og økt serotonin (en "feel good" kjemisk i hjernen). Men for mye eksponering kan føre til helseproblemer.

Fakta

Menneskekroppen produserer melanin, et pigment i huden for å beskytte den mot for mye sol, eller andre eksponering ultrafiolett lys. Solbrenthet oppstår når nivået av eksponering overstiger kroppens evne til å beskytte seg selv.

Symptomer

Overeksponering til solen, ofte referert til som "solbrenthet," kan resultere i rød hud, som er varmt å ta; blemmer; og sol forgiftning, noe som resulterer i frysninger, feber, utslett og / eller kvalme og kløende, flassende hud.

Farene

For mye soling øker risikoen for å utvikle hudkreft senere i livet. Opplever selv bare ett alvorlig blemmer solbrenthet kan doble risikoen for å utvikle hudkreft.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for solbrenthet inkluderer lyse huden; å være ung (spedbarn og barn er svært følsomme for solens effekter); eksponering for solen mellom klokken 10 16:00 (når strålene er sterkest); bruk av sunlamps; og bruk av visse medisiner som doksycyklin, et antibiotikum.

Forebygging

Bruk solkrem med solfaktor (SPF) på 30 eller høyere og bruke det 30 minutter før du går utendørs. Slitasje hatter, solbriller, klær og badetøy med innebygd SPF og påfør leppepomade som inneholder solbeskyttelse.

Bryst klumper forårsaket av for mye koffein

Typer bryst klumper

Det er to generelle kategorier av bryst klumper. Ondartet (kreft) klumper er unormal og ofte livstruende utvekster av celler som legene prøver å stoppe gjennom kirurgi kombinert med stråling eller cellegift. Disse forsøkene er ikke alltid vellykket, men.

Godartet bryst klumper, som kan utvikle seg i mer enn 50 prosent av den kvinnelige befolkningen, er ikke en sykdom, men en naturlig form av vev endring som er vanligvis ikke farlig. Faktisk er mange godartede klumper løses opp på egen hånd. De kan også bli tappet eller kirurgisk fjernet, og en rekke andre kirurgiske anvendelser kan hjelpe til å lindre ubehaget de forårsaker. En biopsi kan finne ut hvilken type klump har blitt oppdaget.

Hver generelle kategorien av bryst klump har spesielle egenskaper. En cancerous klump er vanligvis fast å ta på, har ujevne kanter og kan festes til huden eller intern vev. Endringer i hudens tekstur og brystvorte størrelse kan også være merkbar. Godartede vekster, mange av dem er identifisert som fibrocystic klumper, pleier være glatt, har selv kanter og bevege seg lett ved berøring. De er også fast eller cystisk (endring i form når trykket). Hvordan og hvorfor disse godartede utvekster oppstår og hva som irriterer dem er ikke klart, og har vært gjenstand for mye debatt.

Godartet klump Irritasjon

Arbeidet med å observere hva som utløser vekst og irritasjon av godartet bryst klumper har ført mange leger og kvinner til å anta at godartet bryst klumper er direkte forårsaket eller irritert ved å drikke kaffe eller andre koffeinholdige drikker. Men en rekke kliniske studier designet for å teste denne teorien ikke knytte koffein bruk til godartet bryst klump vekst eller følsomhet. Nylig har legene antydet at koffein ikke kan direkte inflame klumper men i stedet utløse hormonelle ubalanser som gjøre det. Dette er i tråd med det faktum at mange kvinner slutte å rapportere godartet klump ubehag etter overgangsalderen, når hormonelle ubalanser flate ut noe. En studie publisert i oktober 2001 tidsskriftet Fertility and Sterility viste at å drikke koffein betydelig økt kvinners østrogennivå tidlig i menstruasjonene.

Forskning publisert i American Journal of Public Health viser at koffein kan faktisk gnist hormonelle svingninger, noe som er viktig hvis endringer i hormonnivåene utløse bryst smerter og betennelser. Separate grupper av kvinnelige studenter ved Oregon University og i Kina viste økninger i premenstruelle symptomer etter å ha drukket koffein-laden drikker. En annen studie publisert i oktober 2001 tidsskriftet Fertility and Sterility viste at å drikke koffein betydelig økt kvinners østrogennivå tidlig i menstruasjonene.

Noe forskning har forsøksvis knyttet til bruk av selektive serotonin reopptakshemmere, en kategori av legemidler som brukes til å behandle depresjon, til brystforstørrelse og andre abnormiteter, inkludert kreft. Mer forskning er nødvendig for å bekrefte denne teorien.

Forebygging og behandling

Legemidler som brukes til å kontrollere hormonnivåer, for eksempel Danazol, Tamoxifen og bromokriptin har bidratt til å dempe ubehag, men alle har ubehagelige bivirkninger og kan forstyrre effektiviteten av p-piller. Østrogen-progesteron terapi har også vært effektiv, men dette har også bivirkninger, og i noen kvinner bruken kan øke risikoen for å utvikle kreft.

Redusere koffein forbruk, unngå tobakksbruk og følge en lav-fett diett alle bidra til å redusere eller eliminere fibrocystic bryst klumper. Kan vise seg nyttig å ta vitaminer A, E og B, og nattlysolje i tillegg.

Har for mye kalsium føre til høyt blodtrykk?

Blodtrykket er definert som den kraft som utøves på blodårene med blod når det strømmer gjennom kroppen. Blodtrykket opplesninger gi to tall: systolisk og diastolisk trykk. Systoliske trykket måles mens kunsten er å pumpe. Diastolisk trykk måles mellom hjerteslag, mens blodet er tilbake til hjertet.

Høyt blodtrykk kan føre til blot blodpropp, hjerneslag, diabetes og hjerteinfarkt. En person kan ikke være klar over høyt blodtrykk før symptomene oppstår.

Det er mange årsaker til høyt blodtrykk, inkludert genetikk, diett og fedme. En kroppens inntak av kalsium kan også påvirke blodtrykket. Vanligvis er kalsium nyttig for å hindre høyt blodtrykk, men enkelte unntak finnes for de som er på høyt blodtrykk medisinering.

Lav Kalsium og blodtrykk

En fersk studie, ledet av Lu Wang, MD, Ph.D., av Brigham and Women Hospital i Boston og sitert av American Heart Association, viste at de som har et lavt kalsiuminntak kan være i faresonen for høyt blodtrykk. Dietary Reference retningslinjer Inntak tyder på at voksne forbruker 1000 mg kalsium daglig. For voksne 50 år og eldre, er denne dosen økes til 1200 mg daglig.

Koblingen mellom lavt kalsium og høyt blodtrykk antyder at de forbruker 8000 mg kalsium daglig, har en 23 prosent mindre sjanse for utvikling av høyt blodtrykk enn individer forbruker 400 mg kalsium eller mindre på en daglig basis.

Kalsium og høyt blodtrykk

For mye kalsium ikke forårsaker høyt blodtrykk, og faktisk det motsatte kan være rene, og høyere mengder av kalsium kan resultere i lavere blodtrykk.

Ifølge American Heart Association, mener forskerne at høyt inntak av kalsium kan redusere hormon og antioksidant nivåer. Således kan høy kalsiuminntak faktisk redusere mengden av kalsium som går inn i blodcellene. Mer fett metaboliseres i cellen, og cellene genererer mindre fett-noe som resulterer i mindre belastning på arterier og hjerte og lavere blodtrykk.

Men, advarer American Heart Association at vitamin D arbeider hånd i hånd med kalsium, og passende nivåer av vitamin D er nødvendig for metabolismen og opptaket av kalsium. Således, mens studier indikerer at høyere mengder av kalsium og melkeprodukter resultere i lavere blodtrykk, studier forsiktig at tilstrekkelig vitamin D må være en del av dietten, så vel.

Kalsium fra melk

The American Heart Association har rapportert at kvinner som konsumerer mer lav-fett eller fett gratis melkeprodukter, og / eller hadde dietter høy i kalsium, var langt mindre sannsynlig at lider av høyt blodtrykk enn kvinner med lavere nivåer av kalsium i kosten. Resultatene viste at kvinner som spiste to eller flere porsjoner med fett gratis melk daglig reduserte risikoen for å utvikle høyt blodtrykk med 10 prosent sammenlignet med kvinner som drakk fett gratis melk en gang i måneden eller mindre.

Kalsium og blodtrykk medisiner

Mens kalsium kan hjelpe en person i å holde blodtrykket lavt, de på blodtrykket medisiner må være veldig forsiktig med å spise for mye kalsium, som kalsium kan ha en negativ interaksjon med blodtrykket medisiner.

Tiaziddiuretika, inkludert klortiazid, hydroklortiazid og Indapamide, brukes til å behandle høyt blodtrykk. Inntak av store mengder kalsium - generelt definert som 1500 milligram eller mer - i mat eller supplement form mens du tar et tiaziddiuretika kan resultere i melk-alkali syndromet. Melk alkali syndrom er en farlig tilstand forårsaket av overdrevent høye nivåer av kalsium i kroppen, forårsaker en forskyvning av den syrebaserte balanse til alklaine.

Kalsiumkanalblokkere, inkludert nifedipin, verapamil, diltiazem er også foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk. Kalsium tas intravenøst ​​kan redusere effekten av disse legemidlene. Men det er ingen bevis for at inntak av orale kalsiumtilskudd eller spise kalsium i maten forstyrrer med denne medisinen.

Kalsiumtilskudd eller overdreven inntak av kalsium synes ikke å samhandle med andre høyt blodtrykk medisiner, men pasientene bør likevel sjekke med sin lege hvis de har tenkt å ta et kalsiumtilskudd mens du er på hypertensjon medisiner.

Kilder til kalsium

Kalsium kan finnes i næringsmidler eller kosttilskudd. Meieriprodukter er en utmerket kilde til kalsium. Mange appelsinjuice produkter er også beriket med kalsium. Kalsium kan også bli funnet i grønne korn inkludert grønnkål, turnips, sennep greener og Collard. Brokkoli, hermetisert laks, tofu med kalsiumkarbonat, og sardiner kan også være gode kilder til kalsium.

Hvordan unngå å få for mye baby Vekt

Økende vekt under svangerskapet er viktig fordi det gir næring til barnet ditt til å vokse og utvikle seg riktig. Baby vekt kan være vanskelig å miste hvis du få for mye vekt thoug, og vektøkning kan somle enda lenger med hver ekstra graviditet. Mødre som får en overdreven mengde vekt i denne perioden kjøre risikoen for tidlig fødsel, eller å ha en stor baby eller utvikle problemer eller sykdommer i løpet av svangerskapet og postpartum tid som åreknuter, diabetes eller høyt blodtrykk. Å få riktig mengde vekt under svangerskapet er lett hvis du følger noen enkle retningslinjer.

Hvordan unngå å få for mye baby Vekt

Merk din vekt før svangerskapet. De som er på en sunn vekt på forhånd bare trenger å få 25-37 pounds i løpet av de ni månedene i henhold til americanpregnancy.org hjemmeside. Hvis du var undervektig før å bli gravid, må du kanskje få 28-40 pounds og hvis du var overvektig, bør vektøkning ikke overstige 15 til 25 pounds.

Count kaloriinntaket Vanligvis en kvinne som hadde en ideell vekt før svangerskapet bare trenger en ekstra 300 kalorier daglig under svangerskapet. Spør legen din eller en ernæringsfysiolog hva mengde kalorier er riktig for deg i løpet av svangerskapet.

Unngå sukkerholdig eller høy fett snacks som donuts og kullsyreholdige drikker. Disse inneholder lite eller ingen næringsverdi, og føre til at du får uønsket vekt over tid. Hver bit du putter i munnen bør være næringsrik for å sikre en sunn graviditet.

Følg en sunn diett plan. Prøv å spise mindre måltider fordelt utover dagen. Breaking dine måltider opp i 4-6 små måltider vil bidra med noen felles halsbrann eller reflux problemer mange gravide kvinner opplever. Spis næringsrik snacks som ost, yoghurt og bite på grønnsaker og frukt.

Snakk med legen din om en prenatal vitamin, kan han også gi råd jern, folsyre eller kalsiumtilskudd hvis du ikke bryr seg for mat som inneholder disse viktige næringsstoffene.

drikke seks til åtte glass en sunn drikke hver dag, for eksempel juice, melk eller vann. Dette er viktig ikke bare for god helse, men også for helsen til barnet ditt.

Hint

  • Se legen din på en jevnlig basis. Han vil overvåke vektøkning og gi deg råd deretter. Checkups under svangerskapet er viktig for å sikre helsen til barnet og moren.
  • Unngå koffeinholdige drikker eller matvarer som sjokolade som inneholder koffein. Du bør tillate deg selv ikke mer enn 200 mg koffein per dag; denne mengden er sammenlignbar med 12 oz. kaffe.

Kan spise for mye frukt føre til vektøkning?

Kan spise for mye frukt føre til vektøkning?


Vektøkning er forårsaket ved å spise mer kalorier enn du expend. Frukt og grønnsaker er en del av et sunt kosthold, men for mye frukt kan føre til vektøkning. Innlemming frukt i kostholdet ditt på en sunn måte kan bidra til å holde vekten stabil.

Identifikasjon

Frukt som epler, fersken, pærer, jordbær og blåbær er rike på antioksidanter og vitaminer. Frukt har en høy vanntetthet og er fulle av fiber, noe som betyr at de er naturlig lav i kalorier og vil hjelpe deg til å føle full.

Potensiell

Ifølge Center for Disease Control, og legger frisk frukt og grønnsaker i ditt daglige kosthold kan bidra til å opprettholde vekten din. Legge til et overskudd av frukt til en diett som er allerede høy i kalorier, kan føre til vektøkning.

Effekter

Forbereder frukt på bestemte måter kan redusere næringsverdi og legge til kalorier. Å spise frisk frukt er det beste alternativet fordi ingen sukker eller konserveringsmidler har blitt lagt til. Frisk frukt er også høy i fiber, som hjelper deg til å føle deg mett lenger. Velg hermetisk eller frossen frukt bare hvis frisk frukt er ikke tilgjengelig. Sørg for å velge merker som har ikke tilsatt sukker, kremer eller sirup.

Betraktninger

Grønnsaker er vanligvis lavere i sukker og kalorier enn frukt. Ifølge Dietary Guidelines for amerikanerne 5. utgave, spise flere porsjoner hver dag i grønnsaker enn frukt vil hjelpe deg å opprettholde vekten din.

Risikoen for å bruke for mye kalsium supplement

Kroppen din har mer kalsium enn noe annet mineral. Det er nødvendig for bein, tenner, blodtrykk og mange kroppsfunksjoner, og kan også bidra til å bekjempe kreft. Tar for mye kalsium kan føre til problemer.

Tilstrekkelig Dose

Daglig dose varierer fra 210 mg for babyer opp til seks måneder gammel til 1300 mg for barn mellom 9 og 18 år. De fleste voksne trenger 1000 mg til fylte 50. Folk over 50 har redusert evne til å absorbere kalsium og trenger 1200 mg.

Maksimal dose

Ingen maksimal dose er etablert for babyer. For folk fra 1 år på, også for gravide eller ammende kvinner, den mest kalsium anbefalt er 2500 mg daglig.

Bivirkninger

Kalsium, spesielt i høye doser, kan føre til at gass, oppblåsthet, forstoppelse, svimmelhet, kvalme, hjerterytme uregelmessigheter, svette, smertefull vannlating og oppkast.

Tegn på overdose

Overdosering kan være farlig for deg, og hvis du er gravid, til din baby. Tidlige tegn er alvorlig forstoppelse, munntørrhet, hodepine, tørst, depresjon, metallisk smak i munnen og tretthet. Fortsatt det kan føre til høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, øyne eller hud følsomhet for lys og økt vannlating.

High Blood nivå

For mye kalsium i blodet kan øke risikoen for dødelig prostatakreft hos menn. Et høyt nivå av kalsium blod kalles hyperkalsemi og kan skade nyrene og redusere din evne til å absorbere andre viktige mineraler.

Medisinske tilstander

Kalsiumtilskudd kan forverre noen tilstander. Diskuter ta kosttilskudd med legen din hvis du har diaré, gastrointestinale problemer, hjerteproblemer, hyperkalsemi, forhøyet kalsium i urinen (hyperkalsiuri), nyresykdom, nyrestein eller hyperparatyreoidisme.

Hva skjer hvis en person har for mye kalsium?

Hva skjer hvis en person har for mye kalsium?


Mamma sa alltid til deg å drikke all melken din hvis du vil ha sterke bein, men hva om du drikker for mye? Ifølge Office of Kosttilskudd, hyperkalsemi, høye kalsiuminnhold i blodet, sjelden stammer fra kosten eller kosttilskudd.

Hyperparatyreoidisme

De fleste tilfeller av hyperkalsemi er fra en eller flere active parathyroid kjertler. Disse kjertlene regulere kalsium. Dette er mest vanlig hos postmenopausale kvinner.

Nyre

Hyperkalsemi svekker nyrefunksjonen. Når nyrene ikke fungerer som den skal, kan det overskytende av fosfor og kalsium danner harde avleiringer, kalt forkalkninger, som kan oppstå i blodårene og blokkerer blodstrømmen. Disse forekomstene kan forårsake lungesykdom, hjertesykdom og smertefulle ledd. Du kan også utvikle nyrestein eller nyresvikt.

Absorpsjon

Høye nivåer av kalsium kan føre til at kroppen ikke er tilstrekkelig absorbere andre viktige mineraler som sink, magnesium og jern.

Andre risikoer

Osteoporose (et bein-thinning sykdom), dysfunksjon i nervesystemet og arytmi kan alle være forårsaket av alvorlig hyperkalsemi (unormal hjerterytme), hvis venstre ubehandlet.

Forslag Intake

The Office of Kosttilskudd antyder friske barn og tenåringer 9 til 18 år gamle konsumere 1300 milligram kalsium. Friske voksne 19-50 bør ha 1000 milligram kalsium. Voksne over 50 bør konsumere 1200 milligram. Hvis du har andre helseproblemer, bør du kontakte lege på hvor mye kalsium du trenger.