Digidexo.com

msm infeksjon rygg

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter


Kroniske ryggsmerter er et svært vanlig problem hos personer med varierende grad av fysisk aktivitet. Betegnelsen "kronisk" beskriver en situasjon som har vært konstant eller periodisk over en periode på måneder eller år. Enten det innebærer nakken, korsryggen eller thorax området, kan kroniske smerter dramatisk endre en persons liv. Dette er spesielt sant når nevropati er i roten av ryggsmerter.
.

Beskrivelse

Klinikere vanligvis beskrive to kategorier av kronisk smerte: nociseptive og nevropatiske smerter. De samme gruppene gjelder kroniske ryggsmerter. I en 2006 utgaven av "Current Medical Research & Meninger" journal, rapporterte forskerne at stimulering av spesifikke nociceptors --- eller smertereseptorer --- fører til nociceptive smerter. Smerte grunn nevropati, på den annen side, resulterer fra skade eller sykdom
av, nervevev verket. I neuropati, nerver funksjonssvikt og kan ikke lenger nøyaktig prosessere de signaler de mottar.

Spinalnerver

Nervene er i hovedsak cordlike bunter av axon fibre. Axoner er lange, rørformede strukturer som overfører signaler fra nerveceller. Spine Helse lege Peter Ullrich bemerker at 31 par nerver oppstå langs ryggsøylen, fra nakken til korsryggen. Nerver forlater ryggmargen ved et punkt kalt nerveroten, og sende mindre grener nevnte perifere nerver, til ulike områder av kroppen. Noen av de 31 parene av spinal nerver kan bli skadet, noe som fører til nevropatisk ryggsmerter.

Typer

Den "Current Medical Research and Opinion" journal Artikkelen påpeker ulike typer kroniske ryggsmerter på grunn av nevropati. For eksempel, det påpeker at lesjoner av smerte reseptor spirer i en degenerert ryggvirvel plate føre til lokal nevropatisk smerte. Komprimeringen av nerveroten, på den annen side, forårsaker mekaniske nevropatisk smerte rot. En tredje type, som kalles roten inflammatorisk nevropatisk smerte, forekommer som degenerative plater utløse inflammasjon langs ryggraden. Betennelse er normalt en defensiv reaksjon i kroppens immunsystem til skade, infeksjon eller irritasjon.

Årsaker

The Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease viser ulike mulige kilder til midlertidig eller permanent nerveskade: betennelser, traumer, giftstoffer, metabolske forstyrrelser, genetiske defekter og svulster. Men de vanligste identifiserbare årsaker til nevropatisk ryggsmerter er degenerative forhold og nerve komprimering. Spinal nerver kan komprimeres eller klemt av en glapp, herniated, sprukket eller svulmende plate, samt av bein sporer.

Kliniske funksjoner

Ifølge Spine Helse, pasienter vanligvis beskrive nevropatisk ryggsmerter så skarp, alvorlig, dyp, svie eller kaldt. I tillegg til den typiske vedvarende nummenhet eller prikking, den "Current Medical Research & Meninger" Journal bemerker at depresjon og søvnløshet ofte følger kroniske ryggsmerter. For det tredje kan banen over det berørte nerve forårsake nevropatisk ryggsmerter å stråle til armer, hender, ben eller føtter. Endelig Spine Universe inkluderer kronisk allodyni og hyperalgesi som kjennetegn funksjoner på nevropati. I allodyni, vanligvis smertefri stimuli, for eksempel laken eller lett berøring, produserer smerte ved kontakt. Hyperalgesi, på den annen side, viser til en økt følsomhet for normalt smertefulle stimuli.

Diagnose og behandling

Den diagnostiske prosessen for nevropatisk kroniske ryggplager omfatter en grundig pasientens historie og fysisk undersøkelse, så vel som avbildningsstudier og nerve tester. Vellykket behandling i stor grad avhenger av tidlig anerkjennelse og aggressiv behandling av nevropatisk smerte, sier "Spine Universe" lege Steven Richeimer. Behandlingen krever ofte en kombinasjon av alternativer, inkludert medisinske prosedyrer, for eksempel steroidinjeksjoner og kirurgi; psykologiske behandlingsformer, som for eksempel atferdsmodifisering og avslapningstrening; og fysisk rehabilitering. Spine Helse talsmenn spesielt aktive ryggsmerter øvelser og individualisert rehabiliteringsprogram for å redusere hyppighet, alvorlighetsgrad og varighet av episoder av kroniske ryggsmerter.

Forebygging

Skader, aldring, generell helsetilstand og livsstil påvirker risikoen for å utvikle kroniske ryggsmerter. Selv om fysisk trening bidrar til å forbedre og opprettholde god helse, kan feil type eller metoder øvelser plassere overdreven belastning på ryggraden og øke risikoen for ryggsmerter. Riktig teknikk og beskyttelse er derfor spesielt viktig når engasjerende i high-impact aktiviteter. For å bidra til å forhindre ryggsmerter, eMedicine Health anbefaler at slike low-impact aktiviteter som svømming, turgåing og sykling.

Om leddsmerter forårsaket av infeksjon

Mange typer infeksjoner kan føre til leddsmerter som spenner fra mild til svært smertefullt. En av de mest anerkjente typer er infeksiøs artritt, som kan bli ødeleggende hvis den forblir ubehandlet. Det er imidlertid på ingen måte den eneste infeksjon for å forårsake store felles problemer. Det er mange som bør både kjent og forstått.

Typer

Leddene kan bli betent eller ødelagt av visse typer infeksjoner. Noen av de mest vanlige inkluderer, men er ikke begrenset til, bakterieinfeksjon, gonoré, leddskade, ledderstatning, sjeldne genetiske forstyrrelser, Streptokokker bakterier og vanlige virus.

Funksjoner

Visse typer av bakteriell infeksjon som stafylokokker (staph) ofte resulterer i alvorlige leddsmerter. Dette er delvis på grunn av den ekstra væske bygge opp mellom leddene som til slutt fører til hevelse og betennelse. Gonoré som ikke behandles umiddelbart, eller som fortsatt er ubehandlet kan bli DGI, mer formelt kjent som spres gonococcal infeksjon. Sluttresultatet inkluderer en myriade av vanskelige symptomer som leddsmerter. Felles skader forårsaket av ulykker eller idrettsrelaterte skader kan skade vev, sener og delikat smøre sekker rundt felles områder. Noen av disse problemene kan resultere i svært smertefulle ledd. Felles erstatning i områder av kroppen, slik som kne eller hofte, kan forårsake flere forskjellige typer av infeksjon. Hver og en av dem har én ting til felles - smertefulle ledd. En sjelden genetisk bein tilstand som kalles kniest dyplasia kan også føre til leddsmerter. I tilfellet med denne sykdommen, leddene er uvanlig forstørret og kan ikke virke på riktig måte, hvis i det hele tatt. Fordi de er misformede, kan en hvilken som helst bruk av skjøtområdet resultere i mild til ekstreme smerter. Komplikasjoner fra strep, slik som reumatisk feber, kan også resultere i leddsmerter. Strep bakterier har en tendens til å reise til områder av kroppen som er de svakeste, som i mange tilfeller kan inkludere delikat ledd. Mange virus, fra den felles influensa til en mer alvorlig parvovirus, kan føre til at leddsmerter sammen med en lang rekke andre alvorlige symptomer.

Effekter

Andre enn felles maling symptomer er felles med gonoré. Disse inkluderer smerter i magen og bekkenregionen, problemer med vannlating, vaginal eller straffe utflod som er tykk og gul, anal utflod og kløe. Symptomer relatert til leddskader er smerter som ikke kan løses med is, varme eller over-the-counter smertestillende medikamenter. De omfatter også stivhet, hevelse, ømhet og selv synlige misdannelser. Symptomer på problemer med felles utskifting inkluderer en manglende evne til å betjene felles, utslett, rødhet rundt felles område, stivhet og hevelse og ømhet. Symptomer på kniest dyplasia inkluderer unormale jakt ledd, dårlig dannet hoder, fat brystet, klumpfot, buet rygg, ledd som ikke vil rette ut, og forkortede lemmer eller nakke. Symptomer på strep inkluderer høy feber (over 100 grader F), manglende evne til å svelge normalt, rød og rå hals, hovne lymfeknuter, uforklarlig sår hals (man ikke i forbindelse med en forkjølelse eller virus), og uvanlige flekker funnet i halsen området . Komplikasjoner av strep kan omfatte hals abscess, nyreinfeksjon, ørebetennelse, revmatisk feber og tonsillopharynegeal cellulitus. Viral symptomene varierer sterkt fra virus til virus, men de fleste har feber.

Misforståelse

Mange tror at alvorlig leddsmerter ikke vil skje med dem av ulike grunner. Disse inkluderer en generelt god fysisk helse, det faktum at de tar visse medisiner for å avverge infeksjon, fordi de ser sine leger regelmessig, og fordi de unngår å belaste muskler, sener og ledd. Fordi leddsmerter kan resultere fra en rekke vanlige infeksjoner, kan de fleste individer realistisk forvente å oppleve tilstanden minst én gang i livet.

Time Frame

Leddsmerter kan skje hos personer i alle aldre, fra babyer til små barn til voksne, og, selvfølgelig, de eldre. Det er fordi hver aldersgruppe er utsatt for noen form for infeksjon som kan føre til crippling leddsmerter.

Tegn på blæren infeksjoner hos gutter

Tegn på blæren infeksjoner hos gutter

Mange foreldre anta at gutter ikke får blære infeksjoner, men dette er slett ikke tilfelle. Gutter får ikke blære infeksjoner så ofte som jenter, men de får dem. Å vite hvilke symptomer du skal se etter vil tillate deg å søke behandling og fjerne infeksjonen.

Identifikasjon

Identifiseringen av blære infeksjon hos gutter er ikke enkelt varierer fra barn til barn, så vel som fra smitte til infeksjon. En indikasjon på et problem oppstår når et barn klager over ubehag og ubehag ikke går bort eller forverres.

Funksjoner

Tegn på en blære infeksjon hos gutter kan være så enkelt og uspesifikke som en feber som ikke går bort, eller barnet bare ikke kan være så sulten som vanlig. Mer vanlige klager av en blære infeksjon hos gutter inkludere symptomer som smertefull vannlating, manglende evne til å tømme blæren, skyet urin, økt trang til å urinere, urin som har blod i den, urin som har en stygg lukt, lav rygg og mage smerte, og noen barn selv begynner å tisse deres seng eller bukser etter å ha blitt potte trent.

Effekter

Når et barn er brakt til lege med blære infeksjon symptomer, vil han trenge å avgi urinprøve. Legen vil bruke urin dip pinner som kan se etter smitte gjennom nivået av hvite blodlegemer. En blære infeksjon er lett diagnostisert gjennom denne metoden, og behandlingen startes.

Behandlingen består vanligvis av oral antibiotika som amoxicillin eller Cipro for sju til ti dager. For mindre barn, vil antibiotika bli utlevert i flytende form, men kapsler kan være foreskrevet for eldre gutter. De som opplever ukontrollerbare smerter kan ta Motrin. Hvis dette ikke gir nok lindring, kan en lege foreskrive en medisin.

Etter å ha en blære infeksjon mange barn og foreldre er mer sannsynlig å ta hensyn til hygiene vaner på badet og andre steder. Selv om dette ikke kan hindre alle blæren infeksjoner i gutter vasking av hender etter å gå på do vil bidra til å forhindre spredning av bakterier. Gutter bør også læres opp til å fullt tømme blæren og rist eventuelle gjenværende drypper før etterbehandling for å unngå å tiltrekke bakterier.

Betydning

Blære infeksjoner i gutter er store nok til at i en alder av fem opp til 2 prosent av guttene har hatt minst én. Den gode nyheten er at det er skritt som kan tas for å hindre fremtidige blæren infeksjoner. Fokus på å utvikle gode toalett og hygienevaner og gjør unna med boble bad og duftende såper kan alle bidra til å redusere forekomsten av urinveisinfeksjon.

Selv tar skritt for å hindre blæren infeksjoner kan ikke gjøre unna med problemet for godt, som noen barn som har en familiehistorie med blære infeksjoner eller har en misdannelse i blæren eller nyrene kan fortsette å ha problemer.

Risiko

En blære infeksjon som ikke er behandlet på en riktig måte vil ikke bare føre til at barnet til å oppleve mye smerte, kan det også gjøres om til en nyre infeksjon, som hvis den ikke behandles kan føre til en rekke andre problemer. Risiko knyttet til blæren infeksjon hos gutter kan være begrenset når det søkes behandling så snart symptomer er rapportert.

Alvorlig nyre infeksjon symptomer

En nyre infeksjon oppstår oftest når en urinveisinfeksjon (UVI) har spredd seg utover blæren til nyrene. Nyre infeksjoner kan være svært alvorlig, og Mayo Clinic advarer om at en alvorlig nyre infeksjon kan føre til nyreskader, nyresvikt og død. Besøk din lege eller legevakten umiddelbart hvis du merker noen av symptomene nevnt nedenfor.

Vanlige symptomer

Alvorlige nyreinfeksjoner vil inneholde noen av symptomene på mindre alvorlige UVI infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Disse symptomene er smertefull vannlating, skyet eller illeluktende urin og en hyppig behov for å urinere.

Høy feber

En svært høy feber kan være et symptom på en alvorlig nyre infeksjon. The National Institutes of Health (NIH) advarer om at alvorlige infeksjoner kan forårsake en kroppstemperatur som overstiger 102 grader F og varer i mer enn noen dager.

Frysninger og nattesvette

Pasienter som lider av en alvorlig nyre infeksjon kan ha frysninger som forårsaker kroppen til å riste i løpet av dagen, etterfulgt av nattesvette om natten.

Kvalme og oppkast

NIH har funnet at symptomene på UVI kombinert med oppkast kan tyde på at smitten har spredd seg til nyrene og bli alvorlig.

Nedre ryggsmerter

Alvorlige nyreinfeksjoner kan forårsake intens smerte i nedre rygg, eller langs siden av kroppen, i henhold til NIH. Hele lysken kan også føle smertefullt.

Symptomer på en nyre infeksjon hos barn

Nyre infeksjon muligens vil føre til en eller flere av disse tegn og symptomer: hyppig vannlating; sterk, vedvarende trang til å urinere; svie eller smerter ved vannlating; magesmerter eller press; skyet urin med sterk lukt; puss eller blod i urin; manglende evne til å urinere; behov for å urinere i løpet av natten; rygg, side eller lysken smerte og feber.

Hos spedbarn og små barn, tegn og symptomer på nyre infeksjon kan inkludere irritabilitet, tap av matlyst, løs avføring og nye episoder av sengevæting (enurese). I eldre voksne, mentale forandringer som forvirring noen ganger er tegn på en nyre infeksjon.

Hyppig vannlating

Et barn med en nyre infeksjon vil sannsynligvis trenger å urinere ofte. Det er alltid viktig å ta hensyn til hvor ofte et barn bruker badet på en dag. En plutselig økning i frekvens er et tegn på en nyre infeksjon. Hvis du oppdager et barn er urinering ofte. det er viktig å spørre henne om det gjør vondt å tisse, så smertefull vannlating er en indikator på infeksjon. I tillegg ta hensyn til hvor mange ganger et barn prøver å bruke på badet, men da erklærer: "Ingenting kom ut." Et annet tegn på nyre infeksjon er en hyppig trang til å urinere uten evne til å gjøre det.

Unormal urin

Hvis et barn er urinerer oftere enn normalt, ta hensyn til urin. Instruere barnet ikke å skylle før du eksamen urinen. Hvis urinen er uklar eller har en sterk lukt, kan noe være galt. Dersom urinen har puss eller blod i den, er det en høy sannsynlighet for nyreinfeksjon. Ring barnelege og forklare systemer; gjøre en avtale for barnet å bli undersøkt så snart som mulig.

Sengevæting

Sengevæting er et tegn på nyre infeksjon hvis barnet har vært bor tørr om natten for lange mengder tid. Dette skiltet er mer et tegn på en nyre infeksjon hos eldre barn, fordi yngre barn kan gå tilbake til sengevæting for en rekke grunner (for eksempel høyt stress eller endringer i normal rutine). Eldre barn er mer sannsynlig å prøve å dekke opp sengevæting, så det er viktig for barn å forstå det er ikke noe å skamme seg over. Snakker om det er det første skrittet for å behandle problemet og stoppe sengevæting ved å behandle nyre infeksjon.

Feber og smerte

Feber er vanligvis et tegn på at kroppen kjemper en infeksjon. Når et barn er å ha vannlating problemer kombinert med feber, er det en god sjanse for at en nyre infeksjon er den skyldige. I tillegg, kan barnet klager over smerte i den nedre ryggen eller på siden av underlivet, hvor nyrene er plassert. Feberen og smertene kan bli hjulpet med Barnas Tylenol. Kontakt alltid lege hvis feberen er ca 102 grader F.

Andre symptomer

Et barn med en nyre infeksjon kan vise andre symptomer som virker mer som en generell sykdom. Et barn som er ekstremt irritabel, nekter å spise og har løs avføring sammen med vannlating problemer er mest sannsynlig lider av en infeksjon. Noter noen av disse symptomene og varigheten, og fortelle barnets lege.

Hva er Tegn og symptomer på nyre infeksjoner hos menn?

Hva er Tegn og symptomer på nyre infeksjoner hos menn?


Nyre-infeksjon, også kjent som pyelonefritt, er en tilstand forårsaket av bakterier som kommer inn i urinrøret, og reiser opp urinveiene i nyrene. Infeksjon av nedre urinveiene kalles urinveisinfeksjon. Menn er mindre utsatt for urinveisinfeksjon enn kvinner fordi de har lengre urethras. Når infeksjonen utvikler seg i de øvre urin komponenter, er det da kalles nyre infeksjon. Sykdommen kan forårsake generell svekkelse og kan utvikle seg til nyresvikt og død hvis ikke riktig behandlet.

Symptomer på nyre infeksjon i menn

Nyre infeksjon hos menn oppstår når bakterier som vanligvis lever i tarmen forurense urinveiene og reise opp til nyrene. Symptomene vanligvis begynne med smertefull vannlating og feber, deretter feber, frysninger, smerte langs flankene, smerter i nedre del av ryggen, kvalme, oppkast og generell sykdomsfølelse. Pasienten kan føle seg ganske syk. Langvarige nyre infeksjoner kan oppstå, med smerter og feber som kommer og går. I eldre menn, kan det imidlertid være ingen av de vanlige symptomer på urinveisinfeksjon. I stedet kan symptomer på delirium, forvirring og blod sepsis oppstår.

Tegn på Nyre infeksjon i menn

Det er viktig at menn søker medisinsk behandling umiddelbart dersom noen av symptomene på nyre infeksjon er til stede. Din lege vil se etter tegn på feber og for ømhet langs sidene eller nedre del av ryggen og vil bestille en urinanalyse for å se om det er hvite blodceller eller bakterier i urinen din. Legen vil avgjøre om du synes å være lider av generell fysisk svakhet eller mental forvirring som kan tyde på nyreinfeksjon.

Hvordan Nyre infeksjon er diagnostisert

Å diagnostisere en nyre infeksjon, tar legen din medisinske historie og gjør en fysisk undersøkelse. Hun vil ta avgjørende signs-- puls, åndedrett og puls - og vil se etter tegn på dehydrering og ømhet i nedre eller midtre rygg. Hun vil også bestille en urinanalyse for å se etter bakterier i urin. Vanlige typer bakterier som er involvert i nyre infeksjon inkluderer Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, Enterococcus og Staphylococcus saprophyticus.

Hvordan Nyre infeksjonen er behandlet

Hvis diagnosen indikerer nyreinfeksjon, vil legen bestille en empirisk antibiotikum som vil dekke alle sannsynlige typer bakterier som er involvert i infeksjonen. Ytterligere blod-og urinkulturer vil bli gjort i det medisinske laboratoriet. Når den spesifikke bakterien er isolert, vil legen gi eller forskrive antibiotika som best vil eliminere den. Fastsettelse av den riktige bakterien, og behandling av denne med den mest hensiktsmessige antibiotika som er viktig ved behandling av nyre-infeksjoner. Hjemmesykepleien er tilrådelig for ukompliserte tilfeller av nyreinfeksjon, men hvis kvalme og oppkast er alvorlig eller indikasjon på redusert nyrefunksjon, kan sykehusinnleggelse være nødvendig.

Sinus infeksjoner hos små barn

Sinus infeksjoner hos små barn


Sinus infeksjoner hos unge barn er et resultat av oppsamling og overtakelse av bakterier i sinus hulrom som omgir nesen og forårsaker en infeksjon i bihulene. Mange barn utvikler bihulebetennelse som et resultat av en pågående kaldt, som ofte er lett utbedret med et antihistamin, decongestant, hoste suppressant og / eller slimløsende.

Symptomer

Sinus infeksjoner hos barn alltid begynne med symptomer på forkjølelse, men infeksjonene vil fremgangen for 10 til 14 dager uten bedring. Overdreven grønne slim og nasal utflod oppstår for 10-til-14-dagersperioden, så vel som en overbelastet hoste. Yngre barn med en bihulebetennelse kan også ha en feber og enda hoven, oppblåst i ansiktet og øynene. Mange barn vil også ha stinkende ånde på grunn av en etter nasal drypp forårsaket av bihulebetennelse.

Hjem Behandlinger

Bruke badet som steamrom for å behandle små barn med en bihulebetennelse. Lukk døren og skru på dusjen på den høyeste varmeinnstilling mulig og sitte med barnet i dampet plass til minst 10 til 15 minutter. Mens du sitter i damp, bruke en åpen hånd for å klappe barnets bryst og rygg. Bevegelsene skal være litt vanskeligere enn for raping å løsne slim bygget opp i brystet fra bihulebetennelse. Dra nytte av løsning av massen av damp og bruke en suging pære for å fjerne slim i barnets nese. Sørg for at barnet er å drikke rikelig med væske og vurdere å investere i en fordamper til bruk på rommet sitt. Vaporizer vil skape et varmt, fuktig miljø på rommet sitt om natten, løsne slim og forbedre puste. Du kan også legge til oljer som lavendel eller eucalyptus å fremskynde fordelene av fordamper. Bryst gnir fungere godt på noen barn, men kan føre til tungpustethet i noen og bør overvåkes nøye dersom du bestemmer deg for å bruke dem.

Profesjonelle behandlinger

Din barnelege kan forskrive et antihistamin og / eller nesespray, noe som vil redusere neseslimproduksjon, redusere nasal hevelse og hjelpe tørke opp en rennende nese. Du kan også være foreskrevet en hoste suppressant å redusere hoste og en slimløsende å løsne opp slim som har samlet seg i barnets lunger. Det er over-the-counter versjoner av hver typer medisiner foreskrevet av barnelege for behandling av en bihulebetennelse, men du bør kontakte henne før behandling av barnet ditt.

Betraktninger

Sinus infeksjoner er også mest sannsynlig føre til sinus hodepine hos små barn, og kan også føre til grønn øyeutflod. Øyeutflod som ikke er ledsaget med kalde og / eller bihulebetennelse symptomer kan være øyekatarr, eller pinkeye infeksjon.

Advarsel

Bihulebetennelse kan begynne med ekstremt høy feber på minst 103 grader, ansikts hevelse og smerte. Høy feber hos små barn må tas opp umiddelbart med barnelege.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Staph Infeksjon

Staph infeksjoner er noe som folk flest ønsker å unngå for enhver pris. Men i dagens bakterier-ridd verden, det er ikke så lett som det kan høres. Det ser ut til at antall tilfeller av denne type infeksjon fortsette å vokse på tross av et stort utvalg av antibiotika som er tilgjengelige for å arbeide mot dem. Hovedårsaken til denne opptrappingen er enkel: Infeksjoner er mutere og finne måter å kjempe eller motsier de aller antibiotika som ble utviklet for å ødelegge dem. Så det er viktig at den enkelte være årvåken i å gjenkjenne og rapportere eventuelle staph infeksjoner til sine leger så raskt som mulig. Å vite hvilke symptomer å se etter er en kritisk nøkkelen til å løse problemet.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Staph Infeksjon

•  Lær hvordan staph infeksjon oppnås. En viss mengde av staph infeksjon eksisterer naturlig i menneskekroppen, og kan spres fra ett område til et annet. Det kan bli fanget rett og slett gjennom å puste siden mange former for staph er luftbåren. Imidlertid oftere enn ikke, blir det fanget opp gjennom direkte kontakt med en infisert person eller en gjenstand. Det kan absorberes gjennom et kutt i huden, sår eller som resultat av kirurgi.

Se for tradisjonelle hud staph infeksjoner. De viser seg som sår som ofte fylt med en gul-eller orange-farget puss. Dersom ikke riktig behandlet og håndtert, kan sårene abscesser og spre bakterier til andre deler av kroppen.

Lær om andre typer staph infeksjoner. Ikke alle av dem kan gjenkjennes lett. Noen fester på undersiden av overflaten av huden eller skjule dypt inne i kroppen. Disse har imidlertid fortsatt tilby symptomer som kan noen ganger være sett og / eller følt. Hudområdet rundt infeksjon kan bli veldig rød, være øm å ta på eller utstråle varme. Dypere infeksjoner kan forårsake moderat til høy feber, kvalme, oppkast eller hodepine, magekramper, diaré eller lokalisert smerte som ellers ikke kan forklares. I noen tilfeller utslett kan forekomme i ett område og raskt spre seg til andre områder av kroppen.

gjenkjenne hvem som er mest utsatt. Mens staph infeksjoner kan kreve livet av noen, gis rett tilstand, er de mest brutale når festet til små barn og eldre. Fordi immunforsvar av disse to gruppene kan noen ganger bli kompromittert, kan staph ta holder svært raskt og gjøre mye skade før det er enda gjenkjent.

Forstå fare eller staph. Venstre ukontrollert, kan det komme inn i blodbanen og inn i vitale organer som hjerte, hjerne, nyrer, lunger eller leveren. Det kan føre til betennelse i hjerteklaffene, ryggmarg, hjerne, bein eller lunger fører til forhold som lungebetennelse, hjernehinnebetennelse, og endokarditt eller alvorlige helsemessige forhold. Spesielt virulente staph infeksjoner kan føre til toksisk sjokksyndrom. Infeksjonen kan påvirke blodstrømmen til visse deler av kroppen, kaster den raskt inn i en tilstand av sjokk (innen 36 til 72 timer). Tilstanden kan gjengi den enkelte bevisstløs. Venstre ubehandlet kan det forårsake store organskade eller død i løpet av noen dager eller uker.

Se for symptomene. Noen av de vanligste inkluderer høy feber, uforklarlig hudutslett, eller en plutselig utbrudd av byller eller hud abscesser. Vær klar over sterke smerter og / eller rødhet eller hevelse rundt et kutt eller skrape. Se for uforklarlig blemmer i huden, som kan selv fester og løsner som en solbrenthet eller skalere over, blir vanskelig å ta med smertefulle sprekker.

Ring lege hvis noen av de ovennevnte symptomene oppstår. Gå til en øyeblikkelig hjelp anlegget hvis åpne, smertefulle sår plutselig dukke opp nær ansiktet, rygg eller lyske områder, eller hvis lymfeknutene i nakken, under armene eller rundt lysken blir hovne og smertefull. Også rapportere om røde striper vokse raskt fra et kutt, skraper, koke eller annen hud slitasje.

Be de aktuelle blodprøver fra en lege for å utelukke staph infeksjon hvis det er mistanke. Han eller hun kan også anbefale røntgen og / eller en nål biopsi for å spikre ned omfanget av infeksjonen og dens spesifikke belastning.

Sjekk inn behandlinger som kan bidra til å forhindre staph infeksjoner. Vaske hendene skikkelig etter å gå på do, skjelvende hender med fremmede, håndtering fremmedlegemer, og arbeider med mat, planter, dyr og mennesker kan gå en lang vei i å forebygge problemet. Ved hjelp av antibiotika krem ​​på overfladiske kutt og skrubbsår kan ofte hindre smitte fra å ta tak. Etter legens ordre etter operasjonen er avgjørende for å hindre unødig smitte fra pågår.

rapportere eventuelle tilbakevendende byller eller abscesser til en lege. Dette kan være et symptom på noe alvorlig.

Hint

  • Forskning tilstanden på nettet for å forstå alle sine versjoner (se Ressurser nedenfor).
  • Vær trygg heller than sorry. Still spørsmål til en lege når staph infeksjon mistenkes.

Hva er en prostata infeksjon?

Prostata er en kjertel i den mannlige reproduktive system som er ansvarlig for å generere mye av væsken av sæd. Det kan bli infisert, oftest av bakterier. Prostata infeksjoner er vanligvis behandles med bredspektret antibiotika, men i enkelte tilfeller anti-sopp eller anti-parasittiske medikamenter kan brukes, hvis infeksjonen ikke reagerer på antibiotika. Prostata infeksjoner kan også behandles gjennom massasje.

Definisjon

En prostata infeksjon vil forårsake betennelse i prostata, også kjent som prostatitt.

Akutt infeksjon

Oppstå Akutte bakterielle infeksjoner plutselig og kan forårsake smerter i lysken og korsryggen, samt frysninger og feber.

Kronisk infeksjon

En kronisk bakteriell infeksjon prostata oppstår når det er bakterier som er blitt avsatt på et område av prostata som allerede er blitt skadet. Disse infeksjonene utvikler seg over tid og forårsake lyske, ben og rygg smerter, men ingen feber.

Typer bakterier

Mange forskjellige typer bakterier kan invadere prostata. En av de mest vanlige bakterier for å infisere prostata er E. coli, med Streptococcus og Staphylococcus bakterier blir mindre vanlig.

Smittekilder

Bakterier kan invadere prostata ved å migrere fra urinrøret inn i prostatakjertelen, eller ved å infisere blæren og få tilgang til prostata via infisert urin.

Infeksjoner forårsaket av multippelt myelom

Myelomatose er definert som en kreft i plasmaceller funnet inne i benmargen. Årsaken til at denne type kreft er oppgitt som "multiple" myelom er fordi kreft er funnet i forskjellige ben i hele kroppen. Men i de fleste tilfeller, er kreft funnet i bein av overarmene, bekken, lår og rygg. En av de mest vanlige virkninger av multiple myelomer er tilbakevendende infeksjoner. Den myelom Organization sier at personer med sykdommen er 15 ganger mer sannsynlig at lider av tilbakevendende infeksjoner enn andre. Infeksjoner som er forårsaket av den manglende hvite celler i kroppen, forårsaket av kreft. Færre hvite celler tilsvarer lavere motstand eller immunitet mot sykdom og andre sykdomsprosesser.

Lungebetennelse

Bakteriell lungebetennelse er en vanlig infeksjon som individer diagnostisert med multippel myelom aksje. Bakteriell lungebetennelse forårsaker betennelse i lungene og en opphoping av væske i luftblærer som forårsaker pustevansker.

Urinveisinfeksjoner

Urinveisinfeksjoner, også kjent som UVI, er også vanlig blant personer diagnostisert med multippel lungebetennelse. Bakterier i nyrene eller urinsystemet er forårsaket av betennelse i blæren. Betennelse er en fysisk reaksjon på bakteriell infeksjon.

Helvetesild

Helvetesild er en smittsom tilstand forårsaket av det samme viruset som forårsaker vannkopper viruset. Fordi de diagnostisert med multippel myelom lider av en svekket immunsystem og forsvar, er noe virus eller bakteriell infeksjon fanget lettere enn hos friske individer. Helvetesild viruset forårsaker smertefulle utslett og væskefylte blemmer.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse er forårsaket av en betennelse i sinus hulrom i nesegangene. En oppsamling av væsker i nesehulene fører til en økning i trykket av sinus hulrom vegger, reduserer pustekapasitet, og kan også føre til øreverk og svelg.

Behandling av infeksjoner

I de fleste tilfeller vil legen behandle infeksjoner med antibiotika. The National Cancer Institute anbefaler vanligvis behandlingen med ciprofloksacin, ofloksacin og trimetoprim-sulfametoksazol for ulike bakterielle infeksjoner forårsaket av myelomatose.

Pseudomonas aeruginosa Bakterier infeksjon symptomer

Pseudomonas aeruginosa kan infisere nesten alle vev i kroppen som er kompromittert (dvs. skadet eller svekket av skader eller sykdom). Det kan infisere urinveiene, luftrøret, hud, bløtvev, hjerteklaffer, ører, bein, ledd og mage-tarm. Mange Pseudomonas aeruginosa infeksjoner er ervervet mens på sykehuset.

Luftveiene

Symptomer på luftveisinfeksjon omfatter kronisk produktiv hoste, tap av matlyst, vekttap, tungpustethet, rask pust, feber, frysninger, pustevansker, blålig farge på huden og forvirring.

Hjerteklaffer

Symptomer på hjerteklaff infeksjon inkluderer feber, knurrer, tretthet, væske i lungene, væskeansamlinger, svimmelhet, svakhet, rask puls og ujevn hjerterytme.

Sentralnervesystemet (CNS)

Symptomer på CNS infeksjon er høy feber, stiv nakke, stiv rygg, alvorlig hodepine og forvirring.

Ører, øyne og hud

Symptomer på øreinfeksjon smerte, kløe, øre utflod, hevelse, feber, ømhet i øret og nerve parese i ansiktet. Symptomer på øyeinfeksjon er smerter, rødhet, hevelse og nedsatt syn. Symptomer på hudinfeksjon inkluderer grønne negler, fruktig lukt, blå grønn puss, kløe og lesjoner.

Bein og ledd

Symptomer på bein og felles infeksjoner inkluderer nakkesmerter, ryggsmerter, hevelse og smerter i de berørte felles og feber.

Gastrointestinal

Symptomer på gastrointestinal infeksjon omfatter irritabilitet, oppkast, diaré, dehydrering, hodepine, feber, oppblåst mage og magesmerter.

Endometrisk ablasjon Infeksjoner

Endometrial ablasjon er en prosedyre som brukes for behandling hos kvinner med overdreven eller langvarig menstruasjonsblødning. Det er en liten risiko for infeksjon forårsaket av inngrepet, ifølge MedicineNet.com.

Prosedyre

I en endometrial ablasjon, leger ødelegge et lag av slimhinnen i livmoren (endometriet) for å redusere eller stoppe menstruasjonsblødning. Legen vil strekke livmorhalsen og sette inn de kirurgiske instrumenter inn i livmoren.

Symptomer

Ifølge Dr. Don Wescott i sin artikkel på Bare bær for Family Physicians, "Pasienter med infeksjon generelt presentere flere dager eller et par uker senere følelsen generelt uvel, med alvorlig lav rygg verke og en stygg utflod."

Behandling

Bredspektrede antibiotika brukes for å behandle en infeksjon etter en endometrial ablasjon, i henhold til Wescott. Antibiotika kan gis gjennom en IV.

Risiko

Hvis infeksjonen i livmoren ikke behandles umiddelbart, kan det spre seg til egglederne og inn i bekkenet. Bekkeninfeksjon kan føre til, forårsaker infertilitet.

Forebygging / løsning

Noen leger vil foreskrive forebyggende antibiotika før operasjonen for å forhindre infeksjon etter endometrial ablasjon.

Hjem rettsmidler for UTI & Nyre infeksjon symptomer

En urinveisinfeksjon (UVI) er en vanlig infeksjon som kan innebære nyrer, urinledere, blære, eller urinrøret. Det er forårsaket ved bakterier finner sin vei inn i urinveiene og begynner å vokse og formere seg. Symptomer inkluderer: brenning; kløe; hyppig trang til å urinere; følelsen av å ikke være i stand til å tømme blæren; skyet, sterkt luktende eller blodig urin; mild feber; og nedre magesmerter. Reseptbelagte og over-the-counter medisiner kan brukes til å behandle UVI symptomer; Imidlertid kan disse bli kostbare. Heldigvis er det mange hjemme naturlige midler du kan også bruke til å effektivt lindre symptomer.

Vann

Det viktigste tipset å huske er å drikke mye vann. Dette vil føre til at du tisser oftere, noe som vil hjelpe kroppen passere bakterier som kan forårsake infeksjon.

Baking Soda

Natron hjelpemidler i nøytralisering av syrer som finnes i urin; derfor kan de gi sårt tiltrengt nødhjelp fra den brennende følelsen som ofte følger med nyre og urinveisinfeksjoner. Plasser en teskje natron i et glass vann og bland godt. Drikk dette en gang om dagen for å lindre brenning.

Cranberry Juice

Tranebærjuice er rik på både vitamin C og Quinolic syre, som holder bakterier fra å sitte på blæren veggene og hindre smitte oppstår. Drikk et glass tranebærjuice tre ganger om dagen for å lindre brenning og skylle ut bakterier.

Hete

Påfør varme til blæren, rygg, eller nyre regionen for å redusere trykk og smerte med en varmepute. Holder varmepute over ryggen, nyre, eller mageregionen for å spre varmen gjennom området.

Aromaterapi

Prøv litt aromaterapi å lindre smerten. Ta like mengder sandeltre eterisk olje, einer olje, tea tree olje, bergamot olje og røkelse olje. Bland dem sammen, bruk denne blanding av essensielle oljer over blæren området på huden ved forsiktig masserer den inn.

Tips og advarsler

Du bør alltid søke legehjelp når du føler at du har en nyre eller urinveisinfeksjon, spesielt hvis du kjører en feber. Disse forholdene kan bli ganske alvorlig raskt og kan føre til nyresvikt hvis ikke riktig behandlet. Antibiotika er oftest foreskrevet for å drepe bakteriene som forårsaker infeksjonen. Men hvis symptomene er milde --- eller du ikke ønsker å betale for kostbare reseptbelagte smertestill --- prøve noen av de naturlige rettsmidler som er beskrevet ovenfor for å lindre symptomene.

Unngå sitrus juice, kaffe, alkohol, brus og andre koffeinholdige drikker før infeksjonen er borte. Disse produktene kan ytterligere forverre infeksjonen.

Unngå røyking, da dette kan også irritere blæren.

Hva er årsakene til smerter i øvre del av magen og øvre rygg?

Hva er årsakene til smerter i øvre del av magen og øvre rygg?


Årsakene til øvre del av magen og øvre rygg smerte vil variere avhengig av regionen, alvorlighetsgrad og varighet av smerte. Smerten kan være forårsaket av enkle fordøyelsesbesvær eller en mer alvorlig sykdom. Uvanlige mage eller ryggsmerter bør vurderes av en kvalifisert lege.

Identifikasjon

Siden torso er sentralisert, kan smerter fra magen utstråle til andre områder av kroppen, inkludert den øvre rygg, bryst og sider.

Betraktninger

Ufarlige fordøyelsesproblemer som halsbrann eller overdreven gass kan føre til smerter i øvre del av magen, brystet og ryggen. Enkle livsstil eller kosttilskudd endringer vil ofte lindre problemet og redusere sjansene for ytterligere angrep.

Komplikasjoner

Det er flere interne infeksjoner som fører til smerter i magen og øvre del av ryggen. De omfatter galleblæren, pankreatitt og nyre infeksjoner.

Expert Insight

Ifølge American Heart Association, kan hjerteinfarkt symptomer inkluderer mage, øvre rygg eller kjeve smerter. Ryggsmerter forbundet med hjerteinfarkt er mer vanlig hos kvinner enn menn.

Advarsler

Øvre del av magen og ryggsmerter er ofte symptomer på sjeldne, men alvorlige tilstander som nyre, mage, lever og galleblæren kreft.

Hva er tegn på en blære infeksjon i en Kvinne?

Hva er tegn på en blære infeksjon i en Kvinne?


En blære infeksjon, også referert til som blærekatarr eller urinveisinfeksjon (UVI) er en vanlig tilstand blant kvinner. Dette er fordi en kvinne har en kortere urinrør (røret som tømmer urin fra blæren) enn en mann, og bakterier kan lett komme inn i urinveiene. Det er viktig å gjenkjenne og behandle en blære infeksjon så snart som mulig. Nyre infeksjoner, som er mer alvorlig, kan utvikle seg når en blære infeksjon går ubehandlet. Visse tegn kan tyde på at en kvinnelig har en blære infeksjon.

Smertefull / påtrengende vannlating

En trang til å urinere oftere kan være en av de første tegn på en blære infeksjon. Det kan også brenne når en kvinne urinerer mens hun har en infeksjon. Disse symptomene kan behandles med spesiell medisin; imidlertid infeksjonen ikke vil bli tilstrekkelig herdet uten antibiotika.

Overskyet / blodig urin

Kvinner som har en blære infeksjon vil ofte produsere skyet, konsentrert urin. Noen ganger, vises urin meget mørk i stedet for klare eller lys gul. Spor av blod er ofte tilstede i urinen i løpet av en blære infeksjon. Ifølge Merck Online Medical Library, vil om lag 30 prosent av pasientene med en blære infeksjon har synlig blod i urinen.

Tilbake / magesmerter

"Flanke smerte", som er vondt i siden eller i nedre del av ryggen, er vanlig med blæreinfeksjoner. Noen kvinner kan også føle smerte eller en følelse av fylde i magen. Smertene kan stråle ut til lysken som en kvinne urinerer. Graden av smerte varierer med hver enkelt pasient, og eldre kvinner er mindre sannsynlighet for å oppleve åpen symptomer som rygg eller magesmerter.

Kvalme / oppkast

Blære infeksjoner vil noen ganger føre til magesyke, som fører til kvalme og oppkast. Noen kvinner kan føle seg kvalm fra ekstreme smerten de opplever. Andre kvinner kan oppleve at kvalmen øker når de begynner å behandle infeksjonen med medisinering. De med en blære infeksjon bør spise så mye vann som mulig. Hvis brekning inntreffer, er det svært viktig å etterfylle tapt væske og hjelpe flush bakterier ut av blæren.

Feber / frysninger

Feber og frysninger kan følge en enkel blære infeksjon, selv om de ikke er vanlig hos pasienter som behandler problemet umiddelbart. Feber og frysninger kan være en indikasjon på at blæren infeksjonen har spredt seg til andre deler av urinveiene, slik som nyrene. Siden en nyre infeksjon er en mer alvorlig tilstand, bør en høy feber bli brakt til seg oppmerksomheten til en pasientens lege umiddelbart.

Årsaker til kronisk blære infeksjon

Kroniske blære infeksjoner påvirke både menn og kvinner. Men de er mer vanlig hos kvinner. Hver kvinne vil trolig oppleve minst en blære infeksjon i hennes levetid, mens en mann kan aldri avtale med en infeksjon. Infeksjoner er vanligvis mild, der lider gjenopprette innen en uke. I noen tilfeller lider avtale med tilbakevendende urinveisinfeksjoner. Fordi en tilsynelatende mild blære infeksjon kan intensivere og føre til andre helseproblemer, er det viktig å finne årsaken til tilbakevendende urinveisinfeksjoner.

Typer

Det finnes to typer av blære infeksjoner: øvre urinveier og nedre urinveisinfeksjoner. Begge typene er vanligvis forårsaket av bakterier som kommer inn eller utvikler inne i urinrøret. Hos kvinner kan bakterier fra samleie, og bruk av en diafragma forårsake en infeksjon. Menn vanligvis utvikle bakterier i urinveiene etter å ha ventet for lenge med å tømme blæren.

Identifikasjon

Tegn og symptomer på en blære infeksjon varierer. Du kan oppleve milde symptomer, som mage eller bekken press. På den annen side, kan du avtale med smertefulle eller plagsomme symptomer som alvorlig bekkenløsning, hyppig vannlating, smertefull vannlating og feber. Blære infeksjon symptomer vanligvis utvikle seg raskt. Avhengig av alvorligheten av infeksjonen, kan blod være tilstede i urinen.

Effekter

Hvis venstre ubehandlet, kan blære infeksjoner utvikle seg til en nyre infeksjon, som er en alvorlig helsetilstand. Dette skjer når bakterier i nedre eller øvre urinveier rømmer inn i blodet, og reiser til nyrene. Avslørende tegn på en nyre infeksjon er smerter i øvre rygg og sider, høy feber, kvalme og frysninger. I motsetning til blæren infeksjoner, som kan svare på selv-behandling, nyre infeksjoner krever antibiotika.

Betraktninger

Samleie er en vanlig årsak til urinveisinfeksjoner hos kvinner. Imidlertid kan andre faktorer bidrar til kroniske infeksjoner. Hos kvinner, iført trange klær og venter for lenge med å urinere raser bakterier, som kan utløse tilbakevendende infeksjoner. I tillegg kan feil tørke etter avføring presse bakterier fra anus inn i urinrøret og forårsake en blære infeksjon hos kvinner. Med menn, kan en forstørret prostata blokkere riktige flyten av urin og forårsake en infeksjon.

Forebygging / løsning

Heldigvis finnes det mange måter å forebygge kroniske urinveisinfeksjoner. Etter å ha identifisert de forskjellige årsaker til infeksjonen, ta skritt for å opprettholde en sunn blæren. Kvinner kan begrense bruken av scented feminine hygieneprodukter og forsøke å tisse etter samleie for å skylle bakterier fra urinrøret. Både menn og kvinner kan drikke rikelig med væske, for eksempel vann og tranebærjuice, til å bekjempe infeksjoner.

Infeksjon i hårsekkene

Infeksjon i hårsekkene


Infeksjon i hårsekkene, også kjent som follikulitt, er en svært vanlig tilstand som er forårsaket av en bakteriell eller soppvekst i hårsekken. Du legger kanskje merke hårsekken infeksjon som en hard rød klump eller pustule rundt bunnen av et hår, eller mange små røde nupper over et område på huden. De fleste hårsekken infeksjoner er bare irriterende, men i noen tilfeller kan de føre til mer alvorlig sykdom.

Symptomer

Kløe og ømhet er vanlige symptomer på hårsekken infeksjon, ifølge MayoClinic.com. Noen ganger kan det oppstå follikulitt dypere under huden. Deep follikulitt er preget av en pus-fylt blemme eller byll som danner under huden. Koker en tendens til å utvikle seg raskt og bryte åpen og kan være ganske smertefullt.

Typer

Ifølge University of Maryland online Dermatology Guide Helse, infiserte hårsekker kommer i tre nivåer med økende intensitet. Follikulitt er preget av irriterte og røde hårsekkene som kan ha pus i dem. En byll, også kalt en furunkel, er en pute-lignende blemme som inneholder puss og blod. Carbuncles oppstå når flere koker klynge sammen. En person med carbuncles kan oppleve feber og tretthet.

Risikofaktorer

Bading er en utilstrekkelig klorert badestamp eller boblebad kan forårsake follikulitt, ifølge The Merck Manual online guide til tilstanden. Se etter områder med hevet røde nupper, spesielt hvor badedrakt dekker deg. Barbering er en vanlig årsak til hårsekken infeksjon, særlig hos menn. Ethvert område av kroppen hvor klærne gnir mot huden er mer utsatt for follikulitt. MayoClinic.com bemerker at folk som er på langsiktige antibiotika for akne kan utvikle dype folliculitis infeksjoner. HIV-positive mennesker er sårbare for en spesifikk form for follikulitt som påvirker ansiktet, rygg og overarmer. Overdreven svette, hud skade og pre-eksisterende hudsykdommer er også risikofaktorer.

Behandlinger

The Merck Manual online bemerker at de fleste former for follikulitt gå bort uten behandling. Medline Plus, National Institutes of Health i online database, bemerker at for koker å helbrede, må de først renne. En våt kompress av varmt vann eller hvit eddik kan bidra til å oppmuntre det koke til avløp. De fleste koker sprekke på egenhånd, men hvis du har en byll som har vart i mer enn to uker, gjentar seg, eller er på din rygg eller midten av ansiktet ditt, bør du oppsøke lege. Se også legen din dersom du får feber. Hvis koke er alvorlig eller utvikler seg til en karbunkel, kan legen forskrive en antibiotikakur.

Forebygging

MayoClinic.com anbefaler at menn med kronisk ansikts hårsekken infeksjon barbere med en elektrisk barbermaskin. Løsere klær kan hjelpe med noen former for follikulitt, som vil endre på dine klær og bade etter trening. Væsken i koker er full av bakterier, så ikke dele vaskekluter eller håndklær med noen som er utvinne fra en byll. Vask sengetøy, håndklær og klær i varmt vann for å unngå videre spredning av bakterien.

Typer Urin Infeksjoner

Typer Urin Infeksjoner


En urinveisinfeksjon (UVI) er noen infeksjon som begynner i urinveiene, som inkluderer blæren, nyrer og urinrøret. Generelt, kvinner bærer den høyeste risikoen for UVI, og National Institutes of Health anslår at 13,3 prosent av alle kvinner i alderen 20 eller eldre få en urinveisinfeksjon årlig, sammenlignet med bare 2,3 prosent av mennene. Dette tilsvarer totalt 14,8 millioner mennesker hvert år.

Blærekatarr

Cystitis, betennelse i blæren oftest forårsaket av bakterier, er den vanligste typen av urinveisinfeksjon hos kvinner. Denne type UTI er ikke bare smertefull, men også farlig, fordi den kan spre infeksjonen fra blæren til nyrene. Mayo Clinic sier at symptomene på blærekatarr inkluderer en hyppig, sterkt behov for å urinere, svie ved vannlatning, blod i urinen, magesmerter og skyet eller sterkt luktende urin. En lavgradig feber følger ofte disse symptomene.

Pyeloneophritis

Pyeloneophritis, eller en nyre infeksjon, er det mer alvorlig type urinveisinfeksjon. Disse oppstår vanligvis når bakterielle infeksjoner i blæren går ubehandlet og sprer seg til nyrene. Anvendelse av et kateter kan også føre til en nyreinfeksjon. Symptomer inkluderer rygg, side eller lyskesmerter, det presserende behov for å urinere, smerte eller svie ved vannlating, feber, puss eller blod i urinen og kvalme eller oppkast. Hvis venstre ubehandlet, kan nyre infeksjoner spres til blodet eller permanent skade nyrene.

Uretritt

Uretritt, en infeksjon i urinrøret, oppstår fra tilstedeværelsen av bakterier eller virus i urinrøret. Menn med uretritt erfaring blod i sæd eller urin, smerter mens urinering, unaturlig utslipp, hyppig behov for å urinere, samt kløe, ømhet og hevelse i lysken. Kvinner opplever ofte magesmerter, svie ved vannlatning, feber med frysninger og smerter i bekkenet. Av de tre hovedtyper av urinveisinfeksjoner, er uretritt den eneste som er mer vanlig hos menn enn kvinner, ifølge National Institutes of Health.

Diagnose

Fordi symptomene på de tre typer av urinveisinfeksjoner er så like, vil en lege utføre en grundig fysisk eksamen for å avgjøre hvilken type en pasient har. Denne eksamen omfatter blodprøver, urin testing og pinpointing området der smerten oppstår. Noen ganger, spesielt hvis nyreproblemer er mistenkt, er bilde testing nødvendig. Noen leger vil utføre en cystoskopi, inspeksjon av blæren med et verktøy kalt en cystoscope, for å diagnostisere årsaken til smertene.

Behandling

Urinveisinfeksjoner behandles forskjellig avhengig av hvilken type infeksjon tilstede. Hvis infeksjonen er bakteriell, som de fleste er, antibiotika er det første kurset av behandling. Hvis infeksjonen er alvorlig eller livstruende, særlig i tilfellet av nyreinfeksjoner, legen kan kreve IV antibiotika. Virusinfeksjoner må bare kjøre sine kurs, men behandling for smertene blir gitt. Under behandlingen bør pasienten unngå å ha samleie, da dette kan øke ubehag og noen UVI, spesielt uretritt, er smittsom under sex.

Ubehandlet urinblæren infeksjoner

Resultatet av en ubehandlet urinblæreinfeksjon er en infeksjon nyre. En blære infeksjon er enkel å behandle, men hvis skiltene blir oversett og ubehandlet, vil det spre seg til nyrene og forårsake en alvorlig sykdom.

Nyre infeksjon

En nyre infeksjon, pyelonefritt, resultater fra bakterier som reiser gjennom urinlederne fra blæren. Når infeksjonen når nyrene, kan alvorlige komplikasjoner oppstår, og det er vanskeligere for kroppen å bekjempe infeksjonen.

Symptomer

Symptomene på ubehandlet urinveisinfeksjon nå i nyrene er kvalme, oppkast, feber, smerter i rygg og sider, puss eller blod i urinen, og en manglende evne (eller bare minimal evne) til å urinere.

Komplikasjoner

Når infeksjonen kommer i nyrene det kan føre til nyresvikt, som er en komplett nedstengning av nyrene. Infeksjonen kan videre reise til blodet og bli systemisk. Hvis infeksjonen er svært alvorlig, kan det føre til permanent nyreskade.

Behandling

Behandlingen for urinblæreinfeksjoner er antibiotikabehandling. Hvis offeret er oppkast og store smerter, kan hun være på sykehus før hun kan ta medisiner og væske gjennom munnen.

Forebygging / løsning

Den beste forebygging for å unngå en nyre infeksjon er å behandle blæren infeksjon. Ved første tegn på symptomer, ring din lege for antibiotika.

Vanlige Blood Infeksjoner

Blod infeksjoner er som oftest forårsaket av bakterier, men de kan også være forårsaket av virus eller sopp. Visse infeksjoner som hjernehinnebetennelse, lungebetennelse, nyre infeksjon eller blære infeksjon kan også føre til en infeksjon i blodet. Blod infeksjoner er de farligste hos eldre mennesker og små barn.

Fakta

Sepsis oppstår når en infeksjon har spredd seg til blodet og kroppen begynner å bekjempe den av. Sepsis kan utvikle seg når toksinet som et virus, sopp eller bakterier kommer inn i blodet, eller når kroppens immunsystem begynner å angripe blodet. Når blodet er infisert, lavt blodtrykk kjent som "sjokk" inntreffer.

Identifikasjon

Symptomer på en infeksjon i blodet kan omfatte frysninger, shakes, forvirring, desorientering, agitasjon, svimmelhet og nedsatt vannlating. Noen pasienter kan utvikle en rødlig misfarging på huden eller mørke røde prikker over hele kroppen så vel som et utslett. Smerten vil utvikle seg i leddene i håndledd, albuer, rygg, hofter, ankler og knær. En raskere enn normalt hjerteslag kan være ledsaget av raske åndedrag.

Behandling

En infeksjon i blodet er en alvorlig medisinsk nødstilfelle som krever øyeblikkelig tilsyn av lege. Pasientene er vanligvis satt på oksygen. Medisinen for sepsis vil avhenge av testresultater, men de kan inneholde antibiotika eller en saltoppløsning. Avhengig av alvorligheten av infeksjonen kirurgi eller drenering av infeksjonen kan være nødvendig. For alvorlige blodinfeksjoner pasienter kan bli innlagt på intensivavdeling. Pasienter med sepsis har en høyere utvinningsgraden dersom det er behandlet i tidlig stadium.

Advarsel

Pasienter som blir behandlet for kreft med stråling eller cellegift, diabetes, AIDS eller har hatt en tidligere organtransplantasjon er på et høyere risiko for å ikke fullt ut gjenoppretter fra en infeksjon i blodet. Nyfødte mindre enn to måneder gamle med symptomer på sepsis bør tas til legevakten.

Hensynet

Overlevelsesraten blant eldre pasienter som har andre sykdommer, kan pasienter med nedsatt immunforsvar og pasienter med avansert sepsis som er på visse medisiner være 20 prosent. Overlevelsesraten er 95 prosent hos friske voksne med et sterkt immunforsvar. Sepsis har en samlet dødelighet på 40 prosent, men dette inkluderer pasienter som kan ha hatt en forsinkelse i behandling eller kanskje ha ventet til sykdommen avansert å få en diagnose.