Digidexo.com

flair i hvit substans

Hva er hvit substans Striations?

Hva er hvit substans Striations?


Multippel sklerose (MS) er en deaktivering tilstand som påvirker den menneskelige hjerne. Den hyppigst involvert struktur i hjernen er corpus callosum, der sykdommen påvirker tidlig. Hvit substans striper vises i områder som grenser til de subependymal årer lining ventrikkel overflaten. Striper i andre områder av hjernen er til stede i form av epilepsi. Andre striper, som er smale, lineære tegninger, vises i hjerneområder som viser jern metabolisme.

Subcallosal Striations på multippel sklerose

Hvit substans striper omfatter subependymal striper som måler 1 mm tykk og liggende vinkelrett på ependyma, en del av hjernen i nærheten av ventriklene. Disse ble notert i rask væske svekket nedsenking-recovery (FLAIR) magnetisk resonans (MR) imaging tester gjøres for å avgjøre hvor effektiv hjelp MR var i deteksjon av subcallosal striper av multippel sklerose (MS) pasienter. Rutinemessig MR plukker opp større, ovale hvit substans lesjoner kjent som MS placques. Funnene med rask FLAIR bildebehandling er i stand til å oppdage disse tidligere tegn på MS.

Den "Dot-Dash" Sign

Disse hvit substans striper vises som en uregelmessighet på corpus callosum underside og er definert som å ha minst to "prikker" forbundet med en "strek". På FLAIR bilder "prikk" er en uregelmessighet i den under-overflaten av ependyma, med en diameter som er større enn tykkelsen av den "strek" i tilknytning til den. Den "strek" er den normale ependymal stripe værende. Dot-Dash tegn er ikke orientert vinkelrett på ependyma, noe som bidrar til å skille den fra andre multippel sklerose symptomer som subcallosal striper eller ovale lesjoner.

Temporal Lobe Epilepsy

Hos pasienter med tinninglappen epilepsi, en type anfall lidelse, påvirker et sklerose hippocampus region av hjernen. Dette er tydelig på MR som en kontinuerlig band av intra-hippocampus hvit substans på bredden av hippocampus sulcus. Leger vurdere dette skiltet som indikerer hippocampus sklerose og som et kjennetegn på denne type epilepsi.

Andre forekomster av hvit substans striation

I en studie av jern nivåer i utviklingsrottehjerner, clustering av jern-positive cellene rundt blodårene ga hjernens hvite substans en tverrstripet utseende. Studier viser at både jern opptak og jern-konsentrasjonen i hjernen, er relativt høy under utvikling av nyfødte. Etableringen av normale jernnivåer i nyfødt hjernen er avgjørende for normal nevrologisk utvikling. Dette histokjemisk studien ble gjort for å avgjøre om mønsteret av jern utvikling på cellenivå i rotteforhjerne var i samsvar med det som er rapportert for oligodendrocytter i den voksne, menneskelige hjerne. Resultatene indikerte at oligodendrocytter spille en viktig rolle i utviklingen av jern homeostase i hjernen.

Supratentorial sykdommer i hvit substans

Supratentorial sykdommer i hvit substans


Supratentorial hvit substans sykdom er en alvorlig bekymring. Dens effekter kan føre til permanent uførhet, og legene er fortsatt lære om sykdommen. Det de vet er at det er forebygges for dem som tar nødvendige forholdsregler. Det er mer vanlig blant eldre, hvis legemer er blitt utsatt for flere risikofaktorer som førte til supratentorielle sykdommer i hvit substans, men tilstanden er ofte forankret i aktiviteter som skjer relativt tidlig i livet.

Bakgrunn

Den supratentorial regionen i den menneskelige hjerne er plassert over tentorium cerebelli. Dette området har storhjernen, en del av hjernen som ligger på forsiden av kraniet. Storhjernen er den største delen av hjernen. Det utgjør 85 prosent av hjernen vekt. Storhjernen styrer frivillig bevegelse og utfører det meste av planleggingen. Det er involvert i problemløsning og hjelper deg til å ta avgjørelser. Storhjernen inneholder både hvit og grå materie.

Funksjon

Om lag 40 prosent av hjernen består av hvit substans, som inneholder nervefibre som kalles nevroner som sender pulser i hjernen. Resten er grå materie. Den hvite saken er avenue for kommunikasjon mellom flere grå substans seksjoner og mellom grå materie og andre deler av kroppens sentralnervesystem. Tenk på den grå saken som en datamaskins CPU, og tenker på hvit substans som kretskortet der CPU gjør sitt arbeid ved å koble den med andre deler av datamaskinen.

Funksjoner

Uten sunn hvit substans, kan hjernen ikke fungere på en forsvarlig måte. Hvit substans sykdom oppstår når lesjoner vises i hvit substans. Ulike forhold kan forårsake slike skader. For eksempel, lesjoner i hjernen føre til multippel sklerose. Mest forekommer i den hvite substans. Lesjonene forstyrre blodtilførsel og tette baner i hjernen. Dette reduserer hjernens evne til å overføre informasjon, fordi den hvite substansen er mindre i stand til å bære kommunikasjonssignaler i den grå materie. I tillegg til å påvirke en persons evne til å tenke klart og ta avgjørelser, hvit substans sykdom fører også dysfunksjon som påvirker motoriske evner og kroppsfunksjoner. Det påvirker balanse, vanskeliggjør en persons evne til å gå ved å påvirke gangart og fører til inkontinens i mange tilfeller.

Betydning

Hvit substans sykdom er en kronisk tilstand. Når lesjoner vises, trasé er avbrutt, og dette resulterer i en manglende evne til å passere veibeskrivelse til kroppens sentralnervesystem fra den grå materie. Resultatet er en manglende evne til å tenke generelt og vanskelighets ta beslutninger. I noen tilfeller, tankeprosesser blir bremset som grå materie søker etter en sti som ikke er skadet. Hvis antallet lesjoner øker, øker også symptomer. Over tid kan en persons evne til å løse problemer og utføre rutineoppgaver være helt stoppet.

Historie

Ifølge Dr. Sandra Black, en Toronto nevrolog, leger først lært av celleforandringer i hjernen hvite uansett når CT-skanning ble vanlig. Rundt 2000, en ny hjerneskanning teknikk som kalles diffusjon tensor imaging tillatt legene en nærmere titt på omfanget og årsaken til skaden.

Forebygging

Leger diagnostisere sykdommer i hvit substans ved hjelp av CT eller MR-skanninger av hjernen. Disse skanner vise patologi i hjernen. Ifølge Svart, kan lesjoner i hvit substans i hjernen forebygges. Hun sa den anbefalte tilnærmingen til å forebygge sykdommer i hvit substans er lik den som hjelper deg med å unngå hjerteinfarkt og hjerneslag. Svart sier at du bør holde blodtrykk og kolesterol på sunne nivåer, unngå å røyke, trene regelmessig og spise et sunt kosthold. Personer med diabetes har økt risiko for sykdommer i hvit substans, fordi de sliter med å balansere blodsukkeret, sa svart. Hun bemerket at den beste tilnærmingen er å vedta en sunn livsstil i ung alder. "Du gir deg selv en bedre sjanse," sa svart.

Supratentorial periventricular sykdommer i hvit substans

Supratentorial periventricular sykdommer i hvit substans


Når unormalt streik periventricular hvit substans i hjernen, ofte følger sykdommen. Skade på hvit substans fra arterielle problemer kan føre til slike ødeleggende forhold som demens, hjerneslag, migrene og multippel sklerose. Når disse tilstandene viser seg, de vanligvis får stadig verre, med behandlinger begrenset til å bremse utviklingen og hjelpe pasienten å takle.

Anatomy

Ifølge den kanadiske Institutes of Health Research, inneholder hjernen to primære typer materiale kjent som grå og hvit substans. Grå substans, som omgir det ytterste laget av hjernen og renner ned langs ryggmargen, inneholder et stort kompleks av neuroner, mens den hvite substansen gjør at disse neuroner til å sende sine meldinger nerve raskere og mer effektivt.

Medfriendly.com definerer periventricular hvit substans som den hvite substansen rundt hjernens sideventriklene. Ulike kategorier av periventricular hvit substans er knyttet til bestemte områder av hjernen, for eksempel frontal, occipital, parietal og tinninglappene, som alle utgjør storhjernen, i henhold til Bryn Mawr College Serendip nettside. "Supratentorielle," ifølge Penn State Children Hospital, refererer til storhjernen øvre-hjerne plassering generelt, i motsetning til lillehjernen beliggenhet i infratentorial regionen under.

Binswangers sykdom

Endringer i periventricular hvit substans kan indikere noe mer enn normal aldring. Men noen endringer springe fra visse sykdommer så som Binswangers sykdom. MedFriendly beskriver Binswangers sykdom som en sykdom som fører til demens, eller tap av tenkeevne. Ifølge The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), sykdommen fører til aterosklerose, eller herdet, trange arterier i hjernen. Den resulterende død av hjerneceller kan føre til gradvis forverrede symptomer, som for eksempel mangel på motorisk koordinasjon, glemsomhet og stemningslidelser.

CADASIL

CADASIL, en sykdom i hjernens blodårer, kan også korrespondere med periventricular sykdommer i hvit substans, ifølge MedFriendly. Det fulle navnet på tilstanden, cerebral automsomal dominerende arteriopathy med subkortikale infarkter og leukoencefalopati, refererer direkte til hvit substans (leukoencefalopati). De Genetics Hjem Referanse hjemmeside lister migrene og slag blant bivirkninger av dette arvelig sykdom.

Multippel sklerose

Multippel sklerose har en tendens til å dukke opp i forbindelse med periventricular sykdommer i hvit substans, ifølge analyse av hvit substans sykdommer ved Blake A. Johnson. Undersøkelser av pasienter med denne nevrologisk tilstand viser ofte lesjoner i hvit substans. Johnson nevner også en annen hvit substans problem, en barndom sykdom kalt Schilder sykdom, som en mulig variant av multippel sklerose.

Behandlinger

Dessverre, kan behandling for alle sykdommer i hvit substans bare håpe å bremse den uunngåelige utviklingen av symptomer. Binswangers sykdom har ingen kjent kur, og ninds begrenser sin innstilling til å forebygge eller bremse aterosklerose ved å følge en sunn livsstil. I tilfelle av CADACIL, NCBI Gene Kritikken nettside kan bare foreslå emosjonell og praktisk støtte som behandlinger, selv om eksperimentell forskning på sykdommen fortsetter.

Definisjon av periventricular sykdommer i hvit substans

Periventricular sykdommer i hvit substans er faktisk ikke en sykdom. Dette misvisende benevnelse kommer fra helsepersonell henviser til det som sådan, men periventricular hvit substans er vanlig forekommende på hjernen, og endringer i denne saken er vanlig som folk alder. Lesjoner, som er identifisert gjennom bildebehandling, kan føre til en "koble" mellom visse områder av hjernen, og dermed skape forvirring, dårlig balanse eller demens.

Årsaker

Periventricular Hvit Matter (PWM) har flere årsaker, inkludert aldring, mini slag eller forhold knyttet til multippel sklerose. Studier har vist at mer enn en tredjedel av MRI gjort på personer over 65 år viser noen PWM. Tilstanden har også vært knyttet til en mangel på vitamin B6. PWM kan være forårsaket av små slag eller migrene. Forskere tror at små blødninger i hjernen er ofte årsaken til lesjoner.

Symptomer

Blant symptomene på PWM er redusert ganghastighet og problemer med balansen. Og mens du går saktere er et symptom, er det ikke nødvendigvis en indikasjon på en lesjon som folk har en tendens til å gå mer sakte og forsiktig som de gamle.
Et annet symptom kan være forvirring eller redusert mental kapasitet. Avhengig av plasseringen av lesjon, evnen til å tenke klart eller utføre en bestemt oppgave kan svekkes.

Forebygging

Ta små doser av B6 og redusere stress anbefales. Redusere hypertensjon og slutte å røyke er også viktige forebyggende tiltak. I tillegg er 20 prosent av dem som lider av migrene har en 20 prosent sjanse for å utvikle lesjoner (sammenlignet med 1,4 prosent av befolkningen). Administrerende migrene som bruker betablokkere i kombinasjon med andre migrene medisiner er nøkkelen til å senke risikoen for å utvikle lesjoner.

Behandling

Når lesjoner har dukket opp, effektene er permanente. Behandlingen kan bidra til å tilpasse seg nye problemer (dvs. ustøhet), eller bremse prosessen, men som ennå ikke kan reverseres. Fysioterapi er en viktig komponent for å administrere PWM. Det er lite bevis for å vise at et medikament diett vil bidra til å redusere effektene av PWM. Imidlertid viser forskning at antidepressiva og antiparkinson medisiner kan være nyttig i enkelte tilfeller. I tillegg, hvis en pasient allerede bruker medisiner som påvirker hjernen eller evne til å tenke, tweaking dosen eller bytte til en tilsvarende medisiner kan bidra til å lindre symptomene.

Konklusjon

PWM kan forebygges, men skal du utvikle det, er nøkkelen til å leve med det å finne en måte å håndtere det. Mens det er ingen indikasjon på at hvis en lesjon vises, vil andre følge etter, kan enkelte lesjoner bli større over tid, forårsaker ytterligere svekkelse. Plassering av en lesjon er også viktig med hensyn til hva motoriske ferdigheter er berørt. Fysioterapi vil bidra til å håndtere de berørte ferdigheter.

Slik unngår du at hvit substans endringer

Hvit substans endringer, også kjent som leukoaraiosis, er ofte funnet på hjernen imaging studier hos eldre individer. Disse radiografiske endringer er trolig et resultat av kronisk småkarssykdom i hjernen samt asymptomatiske iskemisk slag. Tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av hvit substans endringer i hjernen har blitt en viktig markør i å hjelpe leger til å forutsi hvilke pasienter som har størst risiko for funksjonell og kognitiv svikt, tap av selvstendighet og død. Har en reduksjon i hvit substans endringer sette til bedre livskvalitet? Hvordan kan vi potensielt hindre hvit substans endringer og det er forbundet helsemessige konsekvenser?

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke for å hindre hvit substans endringer eller leukoaraiosis! Røyketobakk er en ledende årsak til små fartøy sykdom i hjernen. Puste i andre hånden røyk er også en risikofaktor.

Vurdere å ta en kolesterolsenkende medisiner som Lipitor eller Crestor å hindre hvit substans endringer eller leukoaraiosis. Disse statin medisiner sannsynlig redusere iskemisk slag og små fartøy hjernesykdom ved å redusere dårlige kolesterolet og betennelse samt ved å stabilisere plakk bygge opp på veggene i blodårene.

Hold blodtrykket under kontroll for å hindre hvit substans endringer eller leukoaraiosis. Hvis du har høyt blodtrykk så trofast ta blodtrykket medisiner som instruert. En beskjeden fem millimeter reduksjon i systolisk blodtrykk kan redusere iskemisk hjerneslag risiko med nesten 40 prosent.

Hold blodsukkeret godt kontrollerte hvis du er en diabetiker å hindre hvit substans endringer. Dårlig kontrollert diabetes er en viktig årsak til blodkar innsnevring som kan føre til små fartøy sykdom og iskemisk slag. Diabetikere har en tre ganger større risiko for iskemisk slag enn ikke-diabetikere.

Unngå tunge alkoholforbruk for å hindre hvit substans endringer eller leukoaraiosis. Overdreven alkohol kan ha negativ effekt på platefunksjon samt fremme upassende blodpropp i små blodkar.

Hvis du er en kvinne mellom 55 år og 79 vurdere å ta en baby aspirin om dagen for å forebygge iskemisk hjerneslag og hvit substans endringer.

Gå ned i vekt for å hindre hvit substans endringer og hjerneinfarkt. Kombinasjonen av et hjerte sunt Middelhavet og regelmessig trening kan redusere risikoen for hvit substans endringer og hjerneinfarkt. I tillegg disse enkle livsstilsendringer kan redusere blodtrykk, blodsukker og serum kolesterol nivåer.

Kronisk sykdommer i hvit substans

Kronisk sykdommer i hvit substans


Hvit substans er den plassen i hodet mellom nervecellene rundt hjernen og ryggmargen. Hvit substans sykdom er en sykdom som påvirker denne saken. Når hvit substans blir kronisk sykdom, betyr det at den påvirker sykdom er enten tilbakevendende, eller har vært til stede i en lengre tidsperiode, noe som gjør det mer merkbare.

Diagnose

Sykdommer i hvit substans er vanligvis diagnostisert i løpet av en Magnetic Resonance Imaging (MRI) skanner eller en computer tomografi (CT) scan. Begge disse delene av utstyr er i stand til å projisere noe unormalt i den hvite substansen i hjernen på bildet som ble tatt. Men unormalt i hvit substans i hjernen er vanlige forekomster med en rekke forskjellige lidelser, så mer testing må gjøres for å fastslå faktiske årsaken.

Sykdommer

Det er mange sykdommer som kan forårsake sykdommer i hvit substans. Vanligst hvit materie saker blir sett med diabetes, høyt kolesterol, åreforkalkning og høyt blodtrykk. Det kan også sees som fører opp til, eller etter store hendelser som et slag.

Blodkar

De fleste kroniske sykdommer i hvit substans manifesterer gjennom skade på de små blodårene som omgir selve saken. Disse blodårene bidra til å holde den hvite substansen i hjernen vannes. Dette er grunnen til at de fleste kroniske sykdommer i hvit substans er forårsaket av sykdommer som er spesielt rettet blodkar. Over tid sykdommer som åreforkalkning og høyt blodtrykk ta knekken på de mindre blodkar først, slik som de som er ansvarlig for vanning hvit substans. Den skade på disse blodkar er det som forårsaker sykdommer i hvit substans.

Risiko

Små mengder av hvit substans sykdom vises i alle som de blir eldre. Men store deler av sykdommer i hvit substans, som sett med kroniske sykdommer i hvit substans, er ofte tegn på mer alvorlige tilstander som multippel sklerose eller Alzheimers sykdom. Progressive mengder av hvit substans sykdom kan også være et faresignal for hjerneslag.

Handling

Siden store deler av sykdommer i hvit substans i hjernen kan være et tegn på alvorlige problemer som kommer, er det viktig å iverksette nødvendige tiltak for å forhindre fremtidig skade på blodårene i kroppen din. Trene regelmessig, ta skritt for å senke kolesterol gjennom kosten, og å gjøre sunne liv beslutninger som for eksempel røykeslutt og begrense alkoholinntak, er alle tiltak som kan bidra til å stoppe spredning av kroniske sykdommer i hvit substans. Dette i sin tur kan vesentlig redusere risikoen for hjerneslag og andre problemer relatert til blodårene.

Degenerative Hvit Matter Brain Disease

Degenerative Hvit Matter Brain Disease


Hvit materie i hjernen består av bunter av axoner, langstrakte nervecellefibrene som er belagt i en fet hvitt stoff som kalles myelin. Aksoner fungere som transportveien for nervesignaler, og myelin fungerer som et isolerende belegg som gir større hastighet på signaloverføring, ifølge The Myelin Project. Degenerative sykdommer som påvirker hvit substans i hjernen er de hvori myelin er ødelagt og nervesignaler blir avbrutt. Disse demyelinerende sykdommer kan føre til et bredt utvalg av symptomer og kan variere i grad fra mild til fatale.

Arvelige sykdommer

Demyeliniserende sykdommer kan enten ervervet eller arvelig. De arvelige lidelser, kjent under samlenavnet leukodystrophies, skyldes genetiske defekter i måten myelin er produsert av kroppen, ifølge The Myelin Project. Myelin skader er også sett i fenylketonuri eller PKU, en genetisk stoffskiftesykdom der kroppen ikke er i stand til å utnytte den essensielle aminosyren fenylalanin.

Ervervede sykdommer

Den vanligste ervervet demyeliniserende sykdom er multippel sklerose, eller MS. MS er tenkt å være en autoimmun lidelse der kroppen angriper sitt eget myelin, forårsaker skade og arrdannelse. Årsaken til MS er ukjent, men antas å være en kombinasjon av en genetisk predisposisjon og et miljømessig trigger som starter utbruddet av sykdommen. MayoClinic.com siterer også optikusnevritt, Devic sykdom, tverrgående myelitt og akutt disseminert encefalomyelitt som andre eksempler på ervervet demyeliniserende sykdommer.

Symptomer

Myelin ødeleggelse i hjernen kan gi opphav til et stort antall motor (bevegelsen), sensoriske og kognitive symptomer. Ervervet sykdom symptomer kan inkludere synsforstyrrelser, muskelsvakhet og kramper, balanseproblemer, lammelser, nummenhet og kribling, smerte, hodepine, anfall, og kognitiv svikt, ifølge MayoClinic.com. Genetiske demyeliniserende sykdommer er preget av manglende evne til å trives og utvikle seg normalt i spedbarnsalderen, som fører til syn og hørselsskader, spasmer og mental tilbakegang.

Behandlinger

Behandlinger variere avhengig av arten av den sykdom; men mest fokus på behandling av symptomer på sykdom, som kurer er ikke tilgjengelige. Behandlinger alternativene inkluderer medisiner for å lindre smerter og steroider for å redusere betennelse. Sykdomsmodifiserende legemidler for MS er tilgjengelige og er tenkt å redusere alvorlighetsgraden av myelin skade over tid, ifølge National Multiple Sclerosis Society. PKU kan styres ved å følge en streng, levetid diett som er lav i fenylalanin. Adrenoleukodystrophy, eller ALD, er noen ganger med hell forhindret i presymptomatiske barn med en kombinasjon av vegetabilske oljer som er kjent som Lorenzos olje, ifølge The Myelin Project.

Prognose

Prognoser for demyeliniserende lidelser er svært variabel. De leukodystrophies har generelt dårlige resultater har endt med dødsfall i barndommen. Andre lidelser som kan være strengt kontrollert, slik som PKU, har potensial resultat av et normalt liv uten noen symptomer. For ervervede sykdommer så som MS, er alvorlighetsgraden av sykdommen inkonsekvent fra tilfelle til tilfelle; enkelte opplever relativt få symptomer og komme seg helt fra dem, mens andre er gjenstand for permanent skade som fører til synstap, lammelser og død, ifølge National Multiple Sclerosis Society.

Hvit Brain Matter Disease

Hvit substans delen av hjernen består av nervefibre, cellene som supplerer nervefibre, vaskulære strukturer og interstitiale rom. Hvit substans delen av hjernen utgjør omtrent 60 prosent av den totale hjerne volum. Hvit materie eksisterer i de subkortikale og sentrale regioner av lillehjernen og cerebrale hemisfærer i hjernen.

Typer

Den vanligste hvit substans hjernesykdom er multippel sklerose. Andre sykdommer som påvirker den hvite substansen i hjernen omfatter infeksjonssykdommer og inflammatoriske lidelser, kjøpte giftig-metabolske forstyrrelser, hypertensjon relaterte posterior reversibel encephaly syndrom (PRES), sentral pontin myelinolysis, arvelige metabolske sykdommer, metabolske sykdommer og Hurler sykdom og Lowe syndrom.

Betydning

Hvit substans sykdommer er mye variert i symptomer, engasjement og verdifall. Hvit substans sykdommer forårsake problemer med nervesignaler, som kan føre til problemer med kognisjon, body-wide nervefunksjon, smerte, hodepine, koma og død. Den type og plassering av nedskrivning tilsvarer plasseringen av lesjon og hva som nerve er ansvarlig for å kommunisere.

Identifikasjon

Hvit substans hjernesykdom som er mest synlig ved hjelp av magnetisk resonans imaging (MRI). Unormalt av hvit substans i hjernen vises som hyperintensities på T2-vektet MRI og som hypointensities på T1-vektet MRI. Hver type hvit substans hjernesykdom har kjennetegn karakteristika inkludert form, størrelse og grense mønster, generelle mønster gjennom hele hvit substans, plassering og reaksjon på kontrastmateriale så som gadolinium. Gadolinium-forbedrede MRI er spesielt følsomme for identifisering av aktive hvit substans hjernesykdom som skaper et brudd i blod-hjerne-barrieren, så som multippel sklerose. Hurler sykdom og Lowe syndrom forårsaker cystisk endringer i hvit substans fremfor lesjoner.

Effekter

De fleste hvite materie hjernesykdommer forårsake permanent skade. Men noen hvit substans hjernesykdommer, så som PRES, er vanligvis fullstendig reversibel. De fleste sykdommer i hvit substans skader løse som hjernen reparerer seg selv, selv om ufullstendige reparasjoner resultere i dvelende problemer, selv om de er vanligvis ikke så alvorlig som de opprinnelige symptomene.

Betraktninger

Migrene også føre til hvit substans endringer. Men legene kan enkelt finne ut om migrene er roten årsaken til hvit substans endringer av pasientens symptomer.

Forebygging / løsning

Behandling av sykdommer i hvit substans forhindrer ytterligere skade på progressiv sykdom, og reverserer skader i PRES. Siden kjemoterapi og stråling forårsake hvite skade saken hjernen, er det viktig å diskutere risiko og fordeler med en lege før du begynner på disse terapi.

Time Frame

Stråling-indusert hvit substans skade tar en progressiv kurs for to til tre år. Kjemoterapi-indusert hvit substans endringer kan være akutt eller forsinket. Akutt skade begynner under kjemoterapi behandlinger, og kronisk begynner i løpet av uker til måneder etter behandlinger. Multippel sklerose kan ramme alle aldersgrupper, selv om det er mest vanlig hos voksne i alderen 20 til 50.

Dype hvite substansen Sykdommer

Hvit substans danner de dype deler av hjernen og de overfladiske deler av ryggmargen. Det består av et fettstoff, kjent som myelin, omgitt av nervefibre, såkalte aksoner. Hvit substans er omgitt av grå materie, som vi vanligvis forstår å være på overflaten av hjernen. Dens funksjon er å hjelpe hjernen sende meldinger frem og tilbake mellom nervesystemet og grå materie. En rekke sykdommer - inkludert multippel sklerose, Alzheimers sykdom, vaskulær demens, leukodystrophy og selv sosiopat atferd som pedofili - har sin opprinnelse i den dype hvite substansen i hjernen.

Multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en sykdom i den dype hvite substansen i hjernen. Kroppens autoimmune system angriper fettstoff, eller myelin, av den hvite substans i hjernen, går på bekostning av dens evne til å sende meldinger og tilbake til det sentrale nervesystemet. Fordi sentralnervesystemet ikke er i stand til å sende og motta meldinger en rekke symptomer kan oppstå, inkludert lammelse og blindhet. Selv om det er ingen kur for MS, en rekke medikamentelle behandlinger er tilgjengelige for å dempe symptomene eller bremse utviklingen av sykdommen.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom er en dødelig sykdom som rammer den hvite substans i hjernen. Ifølge Alzheimers Association, 5,3 millioner amerikanere i dag lider av sykdommen. Det vanligste symptomet på Alzheimers er demens, som er tap av hukommelse til et punkt der den hemmer en person fra å delta i hverdagen. Alzheimers sykdom er et resultat av plakk og floker som forekommer i den hvite substans i hjernen, forårsaker hjernecellene for å dø. Det finnes ingen kur for Alzheimers selv om en rekke medikamentelle behandlinger er tilgjengelige, inkludert kolinesterasehemmere, Vitamin E, memantin og anti-depressiva.

Vaskulær demens

Også kjent som multi-infarkt demens, er vaskulær demens resultatet av cerebrovaskulær sykdom og / eller fokale lesjoner i den dype hvite substansen i hjernen. Vaskulær demens fører til hukommelsestap, uoppmerksomhet, hyppig vandring eller miste sin følelse av retning, mangel på blære eller tarm kontroll og emosjonelle volubility. Selv om det er ingen kur, kan platehemmende medikamenter og galantamine gis for å bremse utviklingen av vaskulær demens.

Leukodystrophy

Leukodystrophy, noen ganger kalt Metakromatisk leukodystrofi, er en genetisk sykdom som påvirker hjernen, hemme veksten av hvit substans, og dens eventuelle forårsaker degenerasjon. Babyer født med leukodystrophy mangler enzymet som bryter ned sulfatides, som akkumuleres i den hvite substansen i hjernen, til slutt ødelegge den. Barn med leukodystrophy gradvis mister sin evne til å tenke og funksjon. De vil miste sin evne til å spise, gå, høre og / eller se. Det finnes ingen kur for leukodystrophy. Den eneste behandlingen tilgjengelig så langt er en benmargstransplantasjon eller stamcelletransplantasjon, som bremser utviklingen av sykdommen.

Sosiopatisk Behavior

Den "Journal of Psychiatry forskning" har publisert studier utført av forskere på senteret for rusavhengighet og psykisk helse i Toronto og Yale University, linking sosiopatiske tendenser, for eksempel pedofili, manglende hvit substans i hjernen. Studiene viste at responsen i hvit substans i hjernen hos pedofile er vesentlig annerledes i tankemønster enn i en ikke-pedofil. Dr. James Cantor surmises at en utilstrekkelig respons eller funksjon av hvite hjernemassen kan føre til avvikende sosiopatisk atferd.

Hvit Matter sykdom hos eldre

Hvit Matter sykdom hos eldre


Hvit substans sykdom er svært vanlig hos eldre. Ifølge Dr. Timothy Hain, er det anslått at så mange som 80 prosent av MRI tatt hos personer over 65 år viser noen hvit substans endringer. Det er ikke antatt at endringer i en persons hvite substansen kan reverseres, men det er noe håp om at endring av hvit substans kan bli forsinket eller stoppe. Selv om det er uklart om hvit substans skade kan virkelig bli helbredet, er det mer sannsynlig at vi kan være i stand til å regenerere hvit substans enn grå materie.

Hvit Matter

Vi vanligvis refererer til hjernen som grå materie. Det er imidlertid deler av hjernen som er referert til som hvit substans. Hvit substans er funnet dypt inne i hjernen og deler av ryggmargen og består av celler som kobler forskjellige deler av hjernen til hverandre. Hvit substans fikk sitt navn danner de lyse hvite flekker som vises på MRI av personer med hvit substans lesjoner. I virkeligheten er hvit materie faktisk rosa i fargen.

Sykdommer i hvit substans

Begrepet "sykdommer i hvit substans" er egentlig et generisk navn som brukes for å beskrive hvite flekker, eller lesjoner, sett på en MR. Hvit substans faktisk er påvirket av en rekke forskjellige sykdommer og tilstander, så som multippel sklerose og Alzheimers sykdom. Hva legene refererer til som hvit substans sykdom er faktisk mer et symptom enn en sykdom. Noen sykdommer og problemer i kroppen forårsaker lesjoner dannes på hvit substans, mens andre kan faktisk føre til at hvit substans til å starte på seg unna.

Årsaker

Utvikling hvit substans lesjoner er en normal del av aldringsprosessen. Forandringene er svært vanlig hos eldre og er til stede hos eldre mennesker, selv om de ikke har noen helseproblemer. Høyt blodtrykk og slag har en tendens til å forårsake lesjoner på hvit substans. I tillegg kan en historie av migrene indikerer en økt sannsynlighet for å utvikle hvit substans lesjoner sent i livet. En tilkobling er også påvist mellom hvit substans lesjoner og diabetes. Selv ikke vanligvis forbindes med de eldre, multippel sklerose også skader hjernens hvite substans.

Symptomer

Hvit substans bidrar til å forenkle mange av våre hjerneprosesser, slik at symptomene på sykdommer i hvit substans er svært mange og varierte. Noen mennesker med hvit substans lesjoner har ingen problemer. Eldre mennesker med sykdommer i hvit substans tendens til å tenke og gå saktere enn vanlig. Hvit substans sykdom kan også føre til at noen eldre mennesker å ha balansering problemer, forårsaker dem til å gå med en ustø gange. Andre symptomer inkluderer tåkesyn, tap av øyenfarge, muskelsvakhet, svimmelhet, stamming, beslag og sure oppstøt.

Behandling

Personer med hvit mater sykdom er ofte gitt vitamintilskudd, spesielt vitamin B6, og må kanskje justere noen andre medisiner de tar. Kontrollere blodtrykket er en viktig måte å bidra til å stoppe hvit substans problemer blir verre. I tillegg har mange pasienter får migrene behandling siden disse behandlingene åpner blodårene for å redusere blodtrykket. Fysioterapi er også anbefalt.

Hvit Matter sykdom Symptomer

Hjernen består av grå substans og hvit substans. Hvit substans er der maskinvaren forbinder å bære meldinger til de områder av hjernen. Hjernen er om lag 60 prosent hvit substans. Hvis det er et slag eller åreforkalkning, som avbryter flyten av blod til hjernen, fører det lesjonene eller skade på hvit substans. Det finnes ulike symptomer på sykdommer i hvit substans (kjent som leukodystrophy). Men i utgangspunktet, hvis det er begrenset skade, ingen symptomer kan vises og sykdommen viser bare på tester.

Identifikasjon

Bruken av en MR er den enkleste måten å diagnostisere sykdommer i hvit substans. En av de mest vanlige former av sykdommen er multippel sklerose. Mesteparten av tiden, er den gjennomsnittlige alderen for utbruddet av MS 20-årene for hunner og 30-tallet for menn.

Synsforstyrrelser

Symptomer variere, avhengig av årsaken og plasseringen av hvit substans sykdom. I MS, en av de mest utbredte symptomene er synsforstyrrelser. Ødeleggelsen av myelin bevirker den visuelle budskapet avbrudd.

PML

Det kan være en liten reduksjon i styrke eller liten svakhet i hendene og ben. Noen ganger sykdommen forårsaker vanskeligheter med konsentrasjon. Manglende samordning kan også forekomme. Hvis den hvite saken sykdommen kommer fra progressiv multifokal leukoencefalopati forårsaket av AIDS, er disse subtile endringer ofte sett på som et resultat av trøtthet eller medisiner.

Andre symptomer

Personer med sykdommer i hvit substans viser endringer i sin tale, særlig som sykdommen utvikler seg. De kan også ha hodepine og beslag hvis det er skade på bestemte områder.

Encefalomyelitt

Encefalomyelitt forårsaker sykdommer i hvit substans. De med denne saken viser vedvarende utmattelse, med symptomer gjort verre hvis pasienten øvelser. Det kan være muskelrykninger, forstyrrelser med visjon, nummenhet, dårlig sirkulasjon og økt følsomhet for lys, kjemikalier og matvarer. Det er ikke uvanlig for noen med sykdommer i hvit substans til å ha hodepine og influensalignende symptomer.

Konsentrasjon

De med skade på hvit substans kan ha en vanskelig tid å velge ord, snakke, orientere til omgivelsene og å huske ting. Konsentrasjon er ofte påvirket, som er søvnmønster og stemninger.

Psykiske, fysiske endringer

Normalt de med leukodystrophy viser en nedgang i deres evne til å fungere mentalt og fysisk. Hørsel er berørt og atferd endringer, men den mest markerte symptomet er en svært gradvis endring i både den mentale og fysiske aspekter av den enkelte. Når funnet i de tidlige faser, er det ofte måter å behandle tilstanden.

Hvit Matter Disease & Decision Making

Hvit Matter Disease & Decision Making


Hvit substans sykdom, leukodystrophy, gradvis tar bort evnen til å danne eller ta avgjørelser. Lesjoner dannes når blodtilførselen blir forstyrret, noe som resulterer i åreforkalkning som fôrer hjernevev. Disse blokkere forbindelses baner som tillater en person å tenke, planlegge og løse problemer. Tilstander som angår cerebral hvit substans kan være eksklusive eller i kombinasjon med grå substans endringer. Grå substans er ansvarlig for behandlingen, mens den hvite substansen er ansvarlig for å føre resultatet av at behandlingen med de andre deler av hjernen.

Diagnostisering hvit substans sykdommer

Laboratorieprøver og klinisk undersøkelse, sammen med subjektive plager av pasienten eller familien, er avgjørende for å avgjøre om en hvit substans sykdom er roten av problemet. CT og MR-undersøkelser vil vise feil knyttet til denne sykdommen. Minimal skade ikke kan oppdages på tester. Slag er en årsak til sykdommer i hvit substans; forårsaker begrenset blodtilførsel til hjernen vil skade hvit substans. Multippel sklerose er den mest vanlige form for denne sykdom.

Symptomer

Det finnes et mangfold av symptomer inkludert visuelle, motor, sensoriske og kognitive problemer. Tåkesyn samt dobbelt syn har blitt rapportert med unormal elev respons på stimuli. Noen pasienter har problemer med å kontrollere øyebevegelser, slik som å ha "jerky" øyebevegelser. Svakhet, lammelse, rykninger og ufrivillig beinbevegelser er vanlige problemer. Merkelige opplevelser og prikking i armer og ben er også symptomer anerkjent med denne sykdommen.

Kognitive symptomer

Beslutninger blir påvirket av hvit substans sykdom. Kortsiktige og langsiktige hukommelsesproblemer, glemsomhet og treg ord tilbakekalling er vanlige problemer hos pasienter med denne sykdommen. Nedskrivning til tale forståelse (dysfasi) og produksjon av tale (afasi) er også vanskeligheter med hvit substans sykdommer. Imidlertid er ytelsen nøyaktigheten av kognitiv fungering sjelden berørt; Det er hastigheten av ytelsen som typisk er endret. Kognitiv dysfunksjon er mest alvorlig i sekundær progressiv form av sykdommen. Denne fase er når uførhet begynner for pasienten.

Andre symptomer

Det finnes andre symptomer forbundet med sykdommer i hvit substans. De er tretthet, gastroøsofageal refluks og søvnproblemer. Utviklingen av kalde kroppsdeler er også blitt bemerket. Uhthoff syndrom er når små økninger i kroppstemperatur (hypertermi) forårsaket av trening, varme bad eller dusjer forverre symptomer på sykdommer i hvit substans.

Forebygging

Hvit substans sykdom kan noen ganger forebygges ved å følge de samme trinnene som det som er anbefalt for warding av hjerteinfarkt og hjerneslag. De inkluderer å opprettholde et sunt blodtrykk og kolesterolnivå, regelmessig mosjon og gjøre sunne matvalg. Hvit substans sykdom ikke oppdages av en person før skaden allerede har skjedd. Sunn livsstil er nøkkelen til å hindre sannsynligheten for å utvikle sykdommer i hvit substans.

Kognitive symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er oftest anerkjent for sin invalid fysiske effekter, for eksempel unormal gange, følelse svekket, varmeintoleranse og optikusnevritt. Imidlertid kan kognitiv dysfunksjon assosiert med MS ofte være mer ødeleggende og skadelig for en persons velvære. MS-pasienter med kognitiv dysfunksjon ofte opplever problemer med sysselsetting, familie og sosiale relasjoner og dagliglivets aktiviteter.

Hva er MS?

MS er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnervesystemet (CNS). Kroppens immunsystemet angriper myelin, erstatter den med herdet vev og skaper lesjoner. Myelin, en type hvite substans i CNS, fungerer som en isolator og danner et beskyttende lag, som kalles myelinlaget, rundt aksonene i CNS. Ved MS ødeleggelse av myelin og de resulterende lesjoner forstyrre kommunikasjonen i CNS, noe som forårsaket en rekke ødeleggende bivirkninger.

Variasjon av kognitive symptomer

Akkurat som de fysiske symptomene, de kognitive symptomer på MS og deres alvorlighetsgrad, er svært variabel, uforutsigbar og kan variere fra person til person. Disse symptomene kan være de første symptomene en person opplever, men oftere forekommer i senere stadier av sykdommen. Symptomer på kognitiv dysfunksjon generelt utvikler seg gradvis og sjelden øke betydelig etter sin debut. Kognitive symptomer kan være permanent eller kan voks og avta.

Minneproblemer

Memory dysfunksjon, den vanligste kognitive symptom på MS, innebærer problemer med gratis tilbakekalling av nylige hendelser eller nylig lært materiale. Selv om en MS pasienten har problemer med tilbakekalling, ikke sykdommen ikke påvirke personens evne til å huske hendelser og nylig lært materiale. Personen er rett og slett tregere på å minne om de siste hendelser eller nylig lært materiale.

Verbal flyt

MS påvirker ikke generell conversational ferdigheter, intellekt eller langtidshukommelse. Samtidig, er verbal flyt dysfunksjon et vanlig symptom på MS-pasienter, og vanligvis innebærer bremset gratis tilbakekalling av ord som beskriver konsepter. En person kan ha ordet "på tuppen av tungen", men har vanskeligheter med å finne ord for å uttrykke en idé eller konsept. MS vanligvis ikke påvirker tilbakekalling av ord navngi stedene.

Kognitiv Fatigue

Mens den vanligste fysiske symptom på MS er tretthet, utmattelse presenterer også kognitivt. MS pasienter dekk raskere under problemløsning eller planlegge aktiviteter, og dette kalles kognitiv tretthet. Dette fører til problemer med problemløsning og planlegging.

Behandling

Foreløpig har MS no cure, og behandlingen kan være vanskelig. Tidlig intervensjon kan redusere eller bremse antall, frekvens og alvorlighetsgrad av tilbakefall. Behandlingen innebærer vanligvis medisiner, noe som kan føre til uønskede eller utålelige bivirkninger og har stort sett vært mindre enn effektive i å ta kognitiv dysfunksjon. En tverrfaglig tilnærming kan vise seg spesielt nyttig hos pasienter med moderat til betydelig kognitiv dysfunksjon.

Multi-discplinary Approach

En tverrfaglig tilnærming, som involverer nevropsykologer, tale og språk patologer og ergoterapeuter, har vist effekt i behandling av kognitiv dysfunksjon assosiert med MS. Kognitiv omskolering bruker repetitive øvelser og mental stimulering for å forbedre kognisjon, og kompenserende strategier ansette organisatoriske ferdigheter og mestringsmetoder for å forbedre dagliglivets aktiviteter. Aktivitet, organisering og rutiner, som for eksempel å lage lister, ved hjelp av en planlegger og opprettholde en tidsplan, kan kompensere for kognitiv svikt. Kognitive problemer kan mest effektivt minimeres hvis en pasient er villig til å konfrontere og konstruktivt administrere kognitiv svikt.

Mutiple Sklerose Symptomer

Mutiple Sklerose Symptomer


Multippel sklerose (MS) påvirker hvit substans i sentralnervesystemet. Hvit substans er ødelagt i nærvær av MS, forstyrrer kommunikasjonen mellom nerver celler. Det sentrale nervesystemet styrer nesten alle kroppens systemer, noe som gjør symptomene på MS mangfoldig. Mange symptomer forbundet med MS er også forbundet med andre sykdommer, og det er ikke enkelt symptom eller veldefinert gruppe av symptomer relatert til MS som er lett identifiseres. Enhver uforklarlig eller uvanlig symptom bør undersøkes av lege.

Funksjoner

Multippel sklerose kan påvirke sansene, mental aktivitet og tanke, visjon, motoriske ferdigheter og nevrologiske system. Flere tester, inkludert en MRI, og tett observasjon av symptomer kan være nødvendig for å avgjøre om symptomene dine er et resultat av MS.

Sensoriske endringer

Sanser rammet av MS inkluderer smak, lukt og smerter. MS kan føre til følelser av nummenhet, vibrasjoner og opplevelser som føles som elektrisitet som oppstår i fravær av ytre stimuli. Andre symptomer på MS kanskje inkluderer redusert eller tap av følelse, følelse av nummenhet og uforklarlig følelse av varme og kulde.

Visuelle symptomer

Visuelle endringer kan være assosiert med MS. Elevene kan ikke svare på lys og mørke. Tåkesyn og dobbeltsyn kan forekomme. Tap av fargesyn og unormale øyebevegelser kalles nystagmus (krampetrekninger bevegelse av øynene) er også symptomer på MS.

Muscle Endringer

Svakhet og tap av muskelmasse kan forekomme. Andre muskel endringer som kan være symptomer på MS inkluderer tap av koordinasjon og styrke. Muskelrykninger og tics, lammelser, problemer med å stå rett opp og dra føttene kan være tegn på MS.

Andre symptomer

Endringer i humør, balanse og glemsel er alle også symptomer på MS. Tale kan bli svekket. Slurring av tale og vanskeligheter med å forstå hva som blir sagt kan være symptomer på MS. Nevrologiske endringer kan omfatte beslag og tap av tarm og blære kontroll.
Variasjonen av symptomene kan gjøre det vanskelig å fastslå en diagnose av MS uten skikkelig testing. Fordi symptomene på MS er mangfoldig, er det viktig å søke medisinsk hjelp og målrettet testing hvis du tror du kan ha oppstått symptomer relatert til MS.

Metabolske sykdommer hos barn

Metabolske sykdommer hos barn


Noen metabolske sykdommer kan være både ødeleggende og dødelig hos barn. Noen kan behandles, men flere har ingen behandling eller helbredelse. Forstå disse sykdommene vil bidra til å gi en idé om hva du skal se etter når det kommer til ditt barns helse. Rådfør deg med barnelege hvis barnet presenterer noen av disse tegn eller symptomer.

Sykdommer

Wilson sykdom er en sykdom som fører til at kroppen for å beholde kobber, som kan være giftige. En liten mengde kobber er nødvendig for å holde seg friske, men organskade kan være forårsaket av kobber oppbygning i organer som hjernen, øyne, lever og andre organer. Tay-Sachs er en sykdom som vanligvis vises i de første månedene av livet som forårsaker oppblåsthet av nerveceller forårsaket av et fettstoff som heter gangliosid. Leukodystrophy er en gradvis degradering av hjernens hvit substans.

Årsaker

I et friskt organ, er kobber filtreres ut av blodet i leveren, og frigjøres i mage-tarmkanalen. En mutasjon i ATP7B genet fører til leveren for å være ute av stand til å behandle kobber ved en normal hastighet, forårsaker en oppbygging av kobber som til slutt går gjennom blodstrømmen til andre organer. Tay-Sachs er forårsaket av et lite aktiv beta-hexosaminidase A, noe som letter fordelingen av fettmaterialer. Dette fører til fet materialer for å bygge opp og skade nerveceller. Leukodystrophy er forårsaket av en abnormitet i hvordan myelin nerve isolator prosesser eller forbrenner kjemikalier som utgjør den.

Symptomer

Kobber oppbygging kan forårsake en hoven lever, gulsott og lett blåmerker. Bygg-up i nervesystemet kan forårsake problemer med å snakke, muskelstivhet og endringer i atferd. Tay-Sachs sykdom kan føre til et barn å gå blind, muskelatrofi, demens og beslag. Tay-Sachs sykdom kan også føre til lammelser. Leukodystrophy fører til en gradvis forekomst av symptomer som tap av kropps tone, tale, syn og hørsel.

Behandlinger

Wilson sykdom krever livslang vedlikehold av kobbernivået i kroppen. Sink blir brukt til å forhindre absorpsjon av kobber, og stoffer som Cuprimine brukes til å fjerne kobber allerede i kroppen gjennom nyrene. Det er i dag ingen behandling tilgjengelig for Tay-Sachs sykdom. Krampeløsende medisiner brukes for å forebygge anfall, og noen barn krever en materøret. Behandling av leukodystrophy innebærer tale og fysioterapi, og forskning viser lovende for benmargstransplantasjon som behandling.

Risikofaktorer

De med en familie historie av Wilson sykdom har større risiko for å få det. De som har leversykdom eller unormale leverprøver er også en økt risiko fordi en unormal leveren ikke kan være i stand til å filtrere kobber også. Forskere har funnet de som er av østeuropeisk eller jødisk anstendig er en større risiko for Tay-Sachs sykdom. Et barn som har foreldre både bærer det muterte genet har en 25 prosent sjanse for å ha Tay-Sachs ifølge ninds. Leukodystrophy er en arvelig lidelse som setter de med en familie historie av leukodystrophy i fare.

Langtidseffekter av PVL

Langtidseffekter av PVL


Periventricular leukomalacia, eller PVL, er en tilstand som rammer foster og nyfødte. Når de områder som omgir hjernen ventriklene ikke får tilstrekkelig med oksygen, deler av hjernen mister funksjon eller kan dø. Suffikset "malacia" betyr oppmykning. Det kan eller ikke kan være merkbare symptomer og gjør en diagnose kan være vanskelig. Tilstanden er oftest sett hos premature babyer. De som berøres av tilstanden har kortsiktige og langsiktige effekter som spenner fra mild til alvorlig.

Fysisk Utvikling

Fordi PVL påvirker hvit substans som er ansvarlig for å formidle nervesignaler mellom hjernen og ryggmargen, kan PVL føre til problemer med bevegelse og muskelaktivitet. Spedbarn kan mislykkes i å krype, sitte eller stå som de skal. Barn som er rammet kan ha stramt eller spastisk muskelaktivitet. Muskler også kan være svak og nonresponsive. Barn kan ikke være i stand til å koordinere fin og grovmotoriske bevegelser. Motoriske forstyrrelser og til og med cerebral parese kan være langtidseffekter, spesielt hvis fysisk utvikling ikke er nøye overvåket.

Mental Development

Avhengig av hvilke deler av hjernen ble påvirket av PVL hos fosteret eller det nyfødte, kan barnet ha forsinket mental utvikling som han vokser. Han kan ikke plukke opp verbal eller tenkning ferdigheter i en normal utviklings tidsramme, har intellektuell underskudd eller har problemer med å lære. Anskaffelse av nye ferdigheter tar lengre tid enn for nonaffected barn.

Synsproblemer

Mangelen på oksygen til bestemte områder i hjernen kan føre til visjon og hørselsvansker. Visjon problemer kan inkludere cerebral synshemming, tap av deler av synsfeltet, atrofi, skjeling og en nystagmus, ifølge VI Skottland, en organisasjon som gir støtte for synshemmede barn. Med cerebral synshemming, ikke tilstanden vanligvis ikke forverres, men det gjør gjenkjenne gjenstander vanskelig.

Høring Forstyrrelser

Tap av hørsel er også assosiert med PVL hvis tilknyttede områder av hjernen ble påvirket. Den hørselstap vil påvirke barnets evne til å snakke eller utvikle språkferdigheter generelt. Den hørselstapet må behandles separat fra andre PVL problemer og vil ikke forverres på grunn av PVL.

Tegn og symptomer på betennelse i mandlene hos småbarn

Tegn og symptomer på betennelse i mandlene hos småbarn


Tonsillitt oppstår når bakterier eller virus infiserer din pjokk mandlene, de kjøttfulle lymfeknuter plassert langs sidene av baksiden av barnets hals. Vanligvis utvikler seg som et resultat av en viral infeksjon, betennelse i mandlene hos småbarn krever vanligvis hjelpemetoder som for eksempel drikkevann varme væsker, og tar over-the-counter smertestillende medikamenter, mens infeksjonen går sin gang. Din pjokk legen diagnostiserer vanligvis tonsillitt basert på barnets symptomer og en fysisk eksamen, samt en hals kultur eller andre tester ved mistanke om en bakteriell infeksjon.

Tonsil Endringer

Vesentlige endringer i utseendet på din pjokk mandlene ofte indikere betennelse i mandlene. Hvis du mistenker at barnet ditt kan ha betennelse i mandlene, oppmuntre ham til å åpne munnen slik at du kan se på hans mandlene. Ifølge Mayo Clinic, infiserte mandlene er vanligvis rød og hoven, og de kan til og med vise hvite flekker, så vel. Du kan også legge merke til at mandlene er belagt i en gul, grå eller hvit substans og, avhengig av alvorlighetsgraden av barnas infeksjon, det kan også være blemmer eller sår på de omkringliggende områdene i halsen.

Hals problemer

Hvis pjokk viser at hun har en sår hals eller demonstrerer problemer med å svelge, da hun kunne være opplever betennelse i mandlene. Når din lille ens immunsystem kamper av en bakteriell eller viral infeksjon, hans mandlene filtrere bakterier som kommer inn i nese og hals, noe som fører mild hevelse; når tonsillitt utvikler, dette hevelse øker drastisk, ofte forårsaker en sår hals og problemer med å svelge. Ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia, sår hals som følger betennelse i mandlene vanligvis varer lenger enn 48 timer. Du kan også legge merke til hovne lymfeknuter på din pjokk kjever og nakke; øm å ta på, disse forstørrede lymfeknuter tyde på at den lille kjemper en infeksjon i det området av kroppen hans.

Spiseproblemer

Spiseproblemer ofte følger tonsillitt hos småbarn. Faktisk kunne dette symptomet være en av de første varseltegn du legger merke til, spesielt hvis din pjokk ikke har lært å kommunisere muntlig. Ofte vil den lille bare skyve maten bort; i andre tilfeller kan din pjokk faktisk prøver å spise eller drikke, men vil begynne å mase eller gråte så snart mat eller drikke trer munnen eller under svelging. Dette symptomet oppstår som følge av halsen smerte som følger med betennelse i mandlene, ifølge DrGreene.com. Hvis du legger merke til at den lille er uvanlig motvillige til å spise eller maser for mye på måltidene, sjekke tilstanden hans mandlene, siden betennelse i mandlene kan lett være årsaken til din pjokk måltids vanskeligheter.

Nevrologiske komplikasjoner i Preemies

Nevrologiske komplikasjoner i Preemies


En preemie, også kalt prematur baby, er en baby som er født før 37 ukers svangerskap. Babyer kan bli født tidlig for en rekke årsaker, blant annet mors infeksjon, eklampsi, narkotika og alkohol og strukturelle problemer med livmorhalsen og livmoren. Fordi han ikke er fullt utviklet, kan den preemie ha alvorlige kort-og langsiktige helseproblemer. Blant disse er en rekke nevrologiske komplikasjoner.

Intraventrikulært Blødning

Intraventrikulær blødning, eller IVH, er en tilstand der preemie erfaringer blødning i ventriklene i hjernen. IVH oppstår i preemies fordi deres blodkar fremdeles utvikler og er ikke sterk nok ennå. Det er mest vanlig hos premature babyer under 30 ukers svangerskap. Blødningen er gradert på en skala fra én til fire, med en representerer veldig små blødninger og fire representerer blødning som negativt påvirker hjernen. Symptomer på IVH inkluderer apnea, en reduksjon i muskel tone og refleks og generell tretthet. Behandling for intraventrikulær blødning er støttende og inkluderer blodoverføringer, spinal kraner og tidvis kirurgi.

Cerebral Parese

Cerebral parese er en permanent og uhelbredelig nevrologisk lidelse som fører til problemer med koordinasjon, refleks og muskel tone. Selv om cerebral parese er sett i fullbårne babyer, er det mer vanlig i preemies, med 10 prosent av alvorlig premature barn utvikler det, ifølge Sheena L Carter, PhD. Cerebral parese er vanligvis en komplikasjon av hjerneskade på grunn av noe annet, som intraventrikulær blødning eller hjernehinnebetennelse. Det er mer vanlig hos premature babyer fordi deres hjerner er mer utsatt for traumer. Behandling for cerebral parese består hovedsakelig av terapi, inkludert fysisk, yrkesmessige og tale terapi. I mer alvorlige tilfeller er medisiner som brukes til å kontrollere symptomer som anfall, muskel spastisitet og smerte.

Periventricular leukomalacia

Periventricular leukomalacia, eller PVL, refererer til et lite område av hvit substans hjerne død i områder rundt ventriklene. PVL viktigste årsaken synes å være endringer i blodstrømmen som forårsaker skade på området, men infeksjon og intraventrikulær blødning er ofte ansvarlig. Det er mest vanlig hos babyer under 32 ukers svangerskap, særlig hvis de har tilleggslidelser, som for eksempel lungesviktsyndrom eller nekrotiserende enterokolitt. Behandling for periventricular leukomalacia er rent støttende og består av overvåking av babyens andre organsystemer og prøver å holde dem normalt. Preemies som utvikler PVL ofte går på å utvikle cerebral parese eller andre nevrologiske problemer senere i livet.

Autismespekterforstyrrelser

Autisme spektrum lidelse er en samlebetegnelse for tre ulike typer utviklingsforstyrrelser som forårsaker problemer med kommunikasjon og sosialisering. De tre spesifikke lidelser er autistisk lidelse, Aspergers syndrom og gjennomgripende utviklingsforstyrrelse - ikke annet er spesifisert. Asperger syndrom er en mildere form for autisme lidelse, mens gjennomgripende utviklingsforstyrrelse er en diagnose laget for babyer og barn som ikke oppfyller kriteriene for de to andre lidelser. Symptomer på denne sykdommen kan variere fra mild til alvorlig og omfatter unngåelse av øyekontakt, echolalia, forsinkelser i tale og språk og problemer med å akseptere mindre endringer. Ifølge en studie publisert i april 2010 utgaven av Journal of Pediatrics, premature babyer under 26 ukers svangerskap er åtte ganger så stor risiko for å utvikle en autisme spektrum lidelse enn fullbårne babyer.

Hvordan bli kvitt kalkavleiringer på huden

Kalsium under huden kalles calcinosis, som resulterer fra for mye kalsium i det myke vevet. Legemet danner en overflod av kalsium på grunn av en underliggende tilstand som hypotyroidisme eller på grunn av en skade, som utløser forkalkning. Disse støt på huden kan være umerkelig eller svært smertefullt og stort. De skiller ut en melkeaktig, hvit substans. Heldigvis finnes det behandlinger for denne sykdom.

Hvordan bli kvitt kalkavleiringer på huden

Se legen din. Du må først sørge for at veksten er calcinosis og ikke en annen sykdom preget av lesjoner på huden. Har kalkavleiringer riktig diagnostisert.

Unn underliggende sykdom. Legen kan oppleve at din calcinosis er forårsaket av en underliggende tilstand som hypertyreose eller sklerodermi. Behandling av tilstanden er den beste måten å kvitte kroppen av kalsiumforekomster fordi stoppe sykdommen slutter også produksjonen av det overskytende kalsium i det myke vevet.

Reduser betennelse. Noen ganger calcinosis er forverret av betennelse. Ved å redusere betennelse, vil redusere oppbygningen av overskytende kalsium i vevet. Dette kan muligens stoppe irritasjon forårsaket av calcinosis i noen tilfeller, avhengig av den underliggende årsak. Ifølge Scoleroderma Foundation, er kolkisin den eneste etablerte behandlingen for calcinosis.

Ha innskudd fjernet. Når du finner den underliggende forårsaket, og har redusert betennelse, kan fjerning være mulig. En lege vil kirurgisk fjerne innskudd gjennom et lite innsnitt i huden. Når depositum er fjernet, kan det ikke gå tilbake. Men dette avhenger av den underliggende sykdommen. I tilfelle av sklerodermi, vil innskudd tilbake, da de er et symptom på en bestemt sykdom.

Snakk med legen din om eksperimentelle narkotika terapistudier for vedvarende tilfeller. Legemidler som warfarin og minocycline er i testfasen som legemidler til å behandle calcinosis. Imidlertid kan tilfeller av store kalkavleiringer på huden ikke svare på eksperimentelle narkotika terapi. Legen din kan være i stand til å anbefale og introdusere deg til en calcinosis medikamentell behandling rettssaken. Dette er imidlertid ikke en bestemt kur for sykdommen fordi stoffet kan mislykkes, eller du kan få en placebo.

Kinin Håravfall behandling

Kinin Håravfall behandling


Kinin er en giftig alkaloid som er avledet fra barken på Cinchona trær. Det ble en terapeutisk som hjulpet ved behandling av malaria i det 17. århundre. Noen andre evner av kinin, som for eksempel sin behandling av hårtap, har blitt oppdaget.

Hvordan det er gjort

Siden kinin er så giftig, kan en lav-konsentrert beløp brukes på håret. Den fortynnes med vann i et forhold på 20: 1.

Bruk

Kinin brukes på håret under et badekar eller dusj. Det kan også komme i sprayflasker.

Fresh

Denne behandlingen hjelper å friske utseendet på håret for å gjøre det vises fyldigere.

Body

Liket av håret vil, over tid, faktisk bli mer tykk og sunn.

Dander

Kinin er et flott middel for å fjerne dander, som er en irriterende hvit substans som vil dukke opp på de fleste klær elementer, spesielt de som er svart.