Digidexo.com

innkapslet nyrestein svulst

Hvordan forberede urografi

Hvordan forberede urografi


En intravenøs urografi, urografi, er en spesiell x-ray test utviklet for å vurdere urinveiene, blære og nyrer. Prosedyren innebærer å injisere en kontrast fargestoff i en blodåre i armen. Dette fargestoff reiser gjennom systemet til nyrene. I løpet av en 30 minutters periode en rekke røntgenbilder er tatt og anmeldt for eventuelle avvik, for eksempel infeksjoner, nyrestein, svulster og hindringer. For å ha klare røntgenbilder for evaluering, er noen forberedelser nødvendig.

Hvordan forberede urografi

•  Sett opp en avtale gjennom legen din for å ta en blodprøve for å sjekke for nyresvikt. Urografi krever nyrene å filtrere kontrasterende fargestoff. Legen din kan bestemme seg for ikke å planlegge prosedyren, hvis nyrene ikke fungerer som de skal.

Informer legen din om noe mat eller sjømat allergier. Varsle ham om eventuelle medisiner du kan ta. Hvis du er en diabetiker og tar stoffet metformin, kan legen be deg om å slutte å ta narkotika for et par dager før urografi. Dette medikament i kombinasjon med kontrastmiddelet som brukes ved fremgangsmåten kan ha en negativ effekt på nyrene.

Slutte å spise mat som er høy i fiber to dager før testen. Ta to mildt avføringsmiddel tabletter på 22:00 kvelden før urografi. Ikke spis noe mat eller drikke noe - bortsett fra vann - for 6 timer før testen. Med unntak av diabetes medisiner, kan du ta noen andre medisiner som vanlig.

Fortell legen din og x-ray radiograf hvis du er gravid før testen. En alternativ kontrast fargestoff vil bli brukt i løpet av prosedyren. Hvis du ammer, samle inn og lagre nok av melk å mate babyen i minimum 24 timer etter urografi. Dette er fordi kontrastmiddel kan bo i systemet i 24 timer.

Ankommer tidlig på dagen urografi er planlagt. Fyll ut alle spørreskjemaer og samtykkeerklæringer. Fjern alle smykker, endre til en kjole og tømme blæren i forberedelse til testen.

Tegn og symptomer på Thin Basement Membrane Disease

Tegn og symptomer på Thin Basement Membrane Disease


Tynn basalmembran sykdom er en sykdom som påvirker menneske nyrer. Det går med flere andre navn, blant annet tynn basalmembran nefropati, tynn glomerulær basalmembran sykdom og godartet familiær hematuri. Tynn basalmembran sykdom er relativt sjelden, og rammer bare 1 prosent av den generelle befolkningen. Den har en sterk genetisk komponent og har en tendens til å kjøre i familier.

Primære symptomer

Den primære symptom på tynne basalmembran sykdom er hematuria, eller blod i urinen. Blod i urinen, men kan tyde på mange andre lidelser, inkludert nyrestein, svulster eller urinveisinfeksjoner. På grunn av dette, bør personer med dette symptomet konsultere sin lege for videre diagnostisering. En annen vanlig symptom på tynne basalmembran sykdom er proteinuri, eller nærvær av overskudd av protein i urinen. Mens disse urin symptomer ofte forårsake ubehag eller frykt, er kurset av tynne basalmembran sykdom vanligvis godartet, eller ikke-farlig.

Sekundære symptomer eller komplikasjoner

Fordi tynn basalmembran sykdom påvirker nyrene, sekundære symptomer og komplikasjoner noen ganger oppstår. I de fleste tilfeller er nyrefunksjon intakt og ikke flere symptomer oppstår. Imidlertid legeme hevelse og betydelig redusert urinproduksjon forekommer hos noen individer. Opptil 35 prosent av personer med tynn basalmembran sykdom har høyt blodtrykk, noe som ofte fører til komplikasjoner som involverer hjertet og sirkulasjonsfunksjon. Nyresvikt er et mulig utfall i den alvorlige progressive form av sykdommen, selv om det fortsatt er svært sjeldne.

Diagnose

Fastleger eller spesialister diagnostisere tynn basalmembran sykdom. Urinprøver er utført for å påvise de røde blodceller eller forhøyede proteinnivåer i urinen, som er indikatorer for sykdommen. Physicians vanligvis utføre en nyrebiopsi for å bekrefte diagnosen. Under denne testen, undersøkelse med et elektronmikroskop åpenbarer fortynning av et av lagene i nyre, den glomerulære basalmembran.

Behandling

Tynn basalmembran sykdom er en av de mest vanlige sykdommer som påvirker nyrene. I de fleste tilfeller har det en godartet kurs, noe som betyr at ingen klinisk signifikante problemer oppstår og mennesker med sykdommen lever helt normale liv. I noen tilfeller oppstår komplikasjoner som krever videre behandling. Overvåking kaliumnivå, begrenser væskeinntak og administrerende høyt blodtrykk bidra til å lindre problemer med nyrene fungerer. I ekstreme tilfeller som nyresvikt, kan dialyse eller nyretransplantasjon være nødvendig, selv om disse komplikasjonene forbli sjeldne.

Genetiske Funksjoner

Tynn basalmembran sykdom har en sterk genetisk komponent, noe som fører til en sterk familiær kobling. Sykdommen er autosomal dominant, noe som betyr at etterkommere av mennesker med sykdommen er høyst sannsynlig også ha sykdommen. Det er noe bevis knytter tynn basalmembran sykdom mutasjoner i genene COL4A3 og COL4A4, selv bekreftende genetisk testing for sykdommen forblir utilgjengelig.

Medisinering for nyrestein

Nyrestein, mineralforekomster som dannes i nyrene, er vanligvis bestått naturlig eller fjernes via kirurgi, i henhold til de Mayo Clinic. Alfablokkere kan imidlertid være foreskrevet for å hjelpe med bestått av disse forekomstene.

Bruk

Alfablokkere er vanligvis brukt til å slappe av musklene i prostata området. Dette avslapning forbedrer urin flyt, økende spontan nyrestein utvisning med 30 prosent, ifølge Urologi Channel.

Eksempler

Hytrin, Flomax, Cardura, Minipress og Uroxatral er alle alfablokkere. Alfablokkere er også kalt adrenerge blokkerende midler eller alfa-adrenerge antagonister.

Bivirkninger

Bivirkninger av å ta alfablokkere inkluderer kvalme, hodepine, bankende hjerteslag, vektøkning, og små reduksjoner i LDL kolesterol. Din første dose kan forårsake uttalt svimmelhet og lavt blodtrykk.

Advarsel

Besvimelse kan forekomme når du begynner å bruke denne medisinen. Ikke kjør bil eller bruke tunge maskiner inntil du har bestemt stoffets effekter.

Andre bruksområder

Alfablokkere brukes også til å hjelpe med høyt blodtrykk og noen sirkulasjonsforstyrrelser. Stoffet kan også være foreskrevet for herding av huden, forstørret prostata, eller binyrene svulster.

Hvordan diagnostisere svulster i hypofysen

Hvordan diagnostisere svulster i hypofysen


Hypofysen er en ertestor kjertel på undersiden av hjernen. Svulster i hypofysen eller adenomer, er svært vanskelig å diagnostisere fordi det er så mange symptomer som ligner på andre sykdommer. Overraskende, har forskere funnet ut at 1 av 5 mennesker har en hypofyse svulst av noe slag. Hvis diagnostisert og behandlet tidlig de er ikke sannsynlig å være farlig. Nesten alle svulster i hypofysen er godartet.

Bruksanvisning

•  Gi legen din med familien din historie om familiemedlemmer som har hatt svulster i hypofysen, flere nyrestein, hypoglykemi, magesår eller andre relevante plager. Fortell ham hvis du lider av symptomer som seksuell dysfunksjon, vekst problemer, alvorlige synsproblemer, lett blåmerker eller en rekke andre forhold, enten enkeltvis eller i klynger.

La legen teste deg for sentralnervesystemet (CNS) lidelser. Noen av testene inkluderer sjekke reflekser, motorikk, balanse og koordinasjon. Din mentale tilstand er vurdert i evalueringen siden svulster i hypofysen kan føre til depresjon. Hvis legen mistenker dine symptomer kan signalisere en hypofyse adenoid må du gjennomgå ytterligere testing.

Planlegge en MR og / eller en CAT scan. Disse identifisere de fleste makro adenomer og mikro adenomer, selv om det er noen altfor små for påvisning av denne metoden typer. Blod- og urinprøver vil bli gjort for å kontrollere nivået av ulike hormoner for å se om det er en mangel eller overskudd.

Vurdere å ha en Spinal Tap utføres dersom andre tester er mangelfulle. Denne fremgangsmåten består av å ha spinalfluid ekstrahert fra ryggmargen, og deretter testet med hensyn til stoffer som er til stede sammen med noen typer av tumorer. Den eneste sikre måten å diagnostisere en hypofyse svulst er å ha en biopsi gjort. Dette gir også legen din den informasjonen han trenger for å bestemme løpet av behandlingen.

Ha lege sjekk for invasjon av omkringliggende vev hvis du har blitt diagnostisert med en hypofyse svulst. Bare 2 prosent av disse svulstene er aggressive, men du bør være sikker på den nærliggende vev har ikke blitt påvirket. Du og legen din må også se etter tegn til tilbakefall hvis du har hatt en operasjon for å fjerne svulsten, fordi det er vanskelig å trekke den helt.

Hva er årsaken til en svulst på hypofysen?

Hva er årsaken til en svulst på hypofysen?


Hypofysen er en kjertel som ligger i hjernen. Det blir ofte kalt "master kjertelen" fordi det regulerer mange kroppsfunksjoner som blodtrykket, reproduksjon, metabolisme, skjoldbruskkjertelen funksjon og væskenivåer. Når svulster utvikler seg i hypofysen, de forstyrrer disse funksjonene som kan ha alvorlige konsekvenser for pasientenes helse.

Frekvens

Én av fem mennesker har svulster i hypofysen og omtrent femten prosent av alle hjernesvulster er svulster i hypofysen. Flertallet av svulster i hypofysen er godartet.

Årsaker

Årsakene til svulster i hypofysen er ukjent, men genetikk antas å spille en rolle. En familiehistorie med lavt blodsukker, adrenal svulster, svulster i hypofysen, magesår, hyperparatyreoidisme og nyrestein øke muligheten for at en pasient kan utvikle en svulst.

Arvelighet

En arvelig tilstand som kalles Multiple endokrine neoplasi, type 1 (MEN 1) kan forårsake svulster i hypofysen samt svulster i andre områder av kroppen. Pasienter med MEN 1 har en genetisk mutasjon i sitt DNA som gjør at svulster å utvikle. Symptomer på menn1 kan starte i barndommen, men topp mellom 20 og 30. Kvinner er mer sannsynlig å ha MEN en enn menn.

Symptomer

Det er så mange symptomer for svulster i hypofysen at de ofte går udiagnostisert. Imidlertid bør testing for en hypofysetumor vurderes hvis tre eller flere av følgende gjelde: infertilitet, seksuelle problemer, depresjon, galaktoré (amming), vekstproblemer, osteoporose, carpal tunnel syndrom, ledd maling, uregelmessig eller fraværende menstruasjon, tidlig overgangsalder , lett blåmerker, muskelsvakhet eller tretthet.

Diagnose

En hypofysetumor er diagnostisert via blod arbeid og noen ganger urinanalyse. En MR kan være nødvendig også. Genetiske tester kan påvise DNA mutasjoner som forårsaker svulster i hypofysen.

Behandling

Behandlingen er kirurgi sammen med stråling eller kjemoterapi. Noen ganger stråling eller cellegift er gjort uten kirurgi. I visse tilfeller kan intet gjøres for annet enn for å observere tumoren. Medisiner er gitt for å erstatte hormoner ikke lenger produseres av hypofysen.

Prognose

Pasienter som behandles for svulster i hypofysen gjøre det bra, selv om medisinering kan være nødvendig for resten av livet. Venstre ubehandlet, kan svulster i hypofysen føre til høyt blodtrykk og andre helseproblemer som kan være dødelig.

Hva er definisjonen på en godartet svulst?

Ordene "godartede" og "ondartet" er viktige ord for å forstå, spesielt når man diskuterer potensielt kreftsvulster. Som navnene antyder, er en ondartet svulst særlig betenkelig, som krever umiddelbar oppmerksomhet, mens en godartet svulst er relativt mindre farlig. Men rett og slett fordi en svulst har blitt bestemt godartet betyr ikke at det kan ignoreres. Les videre for å lære det grunnleggende om godartede svulster.

Betydning

Fra et medisinsk synspunkt, refererer ordet "godartet" til en masse av celler som er begrenset i vekst og er ikke forverring til en malign tilstand. Vanligvis er dette begrepet brukes for å beskrive en definert, innkapslet, ikke-kreftsvulst. Godartede svulster er unormalt vokser ennå slutt ufarlige klumper av celler. I motsetning til ondartede svulster, betyr en godartet massen ikke aggressivt spre seg til andre deler av kroppen og heller ikke gjennomtrenge kroppsvev.

Typer

Selv om unormale cellemasser klassifisert som godartet vises i en rekke ulike former under et mikroskop eller skanne, er deres forene faktor at alle godartede svulster er ikke kreft. I likhet med sine ondartede kolleger, kan godartede svulster finnes i hele kroppen, fra livmor eller prostata til huden. Faktisk Moles er en av de mest vanlige eksempler på godartede svulster. Likevel motsetning til alvorlige eller dødelige svulster, godartede svulster vokser relativt sakte.

Identifikasjon

En biopsi er nødvendig for å bestemme hvorvidt en vekst er godartet eller ikke. Godartede tumorer er utrolig variert i form og størrelse, og ofte ikke forårsaker symptomer. Dannet av en cellevekst av et organ eller vev, godartede svulster forbli selvstendig. Disse begrensede celle vekster generelt holde definerte utkant, mens ondartede svulster ikke er lokalisert til ett sted og har en ubundet perimeter.

Forebygging / løsning

Leger oppfordrer sine pasienter til å være klar over eventuelle unormale føflekker som kan være enten kreft eller godartet. Pasienter oppfordres også til å få regelmessige filmvisninger i bryst, prostata, eggstokker, tarm og andre organer for å forebygge kreft.
Fjerning av en godartet svulst via kirurgi er standard medisinsk prosedyre, så lenge den er i en vekst nås plassering i kroppen. Hvis en svulst ikke kan fjernes kirurgisk, er stråling en alternativ metode til å tørke ut massen av celler. Cryosurgery gir en annen fjerning metoden, effektivt fryse cellene av ved å sette trange instrumenter inn i svulsten.

Advarsel

Personer som legger merke til unormale symptomer som kan være tumorer, slik som i tilfellet av potensielt kreft mol, oppfordres til å se en lege. En hudlege kan undersøke eventuelle hudkreft for å fastslå om de er godartet.
Pasienter rådes til å være klar over eventuelle føflekker som er asymmetrisk, ujevn i fargen, har udefinerte grenser, eller vokser i diameter. Leger anbefaler også at folk bruke solkrem med solfaktor 15 i minst 30 minutter før soleksponering.
I enkelte tilfeller kan enkelte benigne tumorer faktisk bli ondartet på grunn av genetiske endringer i tumorcellesammensetning. Et eksempel på dette er en type kolon tumor, eller polypp, som markerer potensialet for kreft dersom de ikke fjernes. Dette er grunnen til at leger understreke viktigheten av tidlig oppdagelse i forebygging av tykktarmskreft.

Recovery Time for nyrestein Surgery

Recovery Time for nyrestein Surgery


Medisinske fremskritt har gjort behovet for kirurgi mindre vanlig i bekjempelsen av nyrestein. Hvis steinene ikke vil passere av seg selv, urologer ofte prøve sprengning steinene med lydbølger gjennom en ikke-invasiv prosedyre som kalles lipotripsy. Men når lipotripsy svikter, er en kirurgisk prosedyre noen ganger den eneste måten å bli kvitt de vonde inntrengere. Utvinning Tiden varierer avhengig av type prosedyre.

Avgjørende faktorene

En urolog kan bestemme på kirurgi hvis pasienten er i ekstrem smerte, steinene blokkerer urin flyt, steinene forårsaker en urinveisinfeksjon, er faren for vevsskade, eller hvis steinene er rett og slett for store til å passere. Før noen beslutning er tatt, vil pasienten gjennomgå et batteri av tester for å se nøyaktig hvor steinene er. Urologen deretter møter med pasienten for å diskutere de ulike alternativene for å fjerne steinene.

Typer

Ved perkutan nephrolithotomy kirurgi, fjerner kirurgen stenene gjennom et lite snitt i ryggen. Ureteroscopic kirurgi er anbefalt for steiner fast i den nedre ureter. For denne prosedyren, bruker kirurgen en ureteroscope å trekke steinen fra ureter. Parathyroid kirurgi er utført med en radiostyrt sonde for å fjerne en godartet svulst på en biskjoldbruskkjertelen. Slike svulster kan produsere overflødig kalsium og danner steiner. I sjeldne tilfeller må kirurgen åpner nyre for å fjerne steinen.

Risiko

Som med alle kirurgi, er det risiko med nyre-stein kirurgi. Den første innebærer anestesi. Mens de fleste pasienter har ingen problemer med det, er det noen mulige bivirkninger. Ifølge Mayo Clinic, de inkluderer midlertidig mental forvirring, lungebetennelse, hjerneslag, hjerteinfarkt og død. En revne ureter under ureteroscopic kirurgi er en annen bekymring med stein kirurgi. Pasientene blir også sjekket for kontinuerlig blødning etter alle typer stein fjerning prosedyre.

Recovery Time

Minimal invasiv kirurgi har en kortere restitusjonstid enn åpen nyre kirurgi. For eksempel kan pasienter som gjennomgår ureteroscopic kirurgi forvente en full gjenoppretting i et par dager. Restitusjonstid for perkutan nephrolithotomy er omtrent en til to uker. Parathyroid kirurgi pasienter vanligvis gjenopprette på en dag. Normal restitusjonstid for åpen nyre stein kirurgi er ca seks uker. Urologen vil gå over gjenopprettingsprosessen med pasienten før operasjonen.

Stenter

Noen nyre-stein pasienter må stri med en stent i ureter under gjenoppretting. Stenten er et rør i hvilket urinen renner mens uret leges. Iført en stent kan være en ubehagelig opplevelse. Ifølge emedtv.com, kan pasienten oppleve en økning i vannlating, økt trang til å urinere og ryggsmerter og ubehag mens urinering med stent. Urologen fjerner stent på poliklinisk basis noen dager etter operasjonen.

Hvordan Naturligvis forebygge nyrestein

Hvordan Naturligvis forebygge nyrestein


Nyrestein er en vanlig - og veldig smertefullt - lidelse som folk i alle aldre lider. Siden behandling og passerer nyrestein kan være svært ubehagelig, bør folk som er utsatt for denne lidelsen bruke forebyggende tiltak for å unngå å få steiner. Mens leger bruker et omfattende utvalg av metoder for å dempe nyre stein formasjonen, 10 trinn i særdeleshet er godt innenfor mulighetene for folk flest, og ikke innebære å gjøre drastiske endringer i livsstilen din.

Regelmessig mosjon

Få rikelig med mosjon bidrar til å hindre dannelse av nyrestein. Som nyrestein er ofte synonymt med inaktive livsstil, gjør et poeng av regelmessig gå på tur og delta i andre aktiviteter som innebærer en god del bevegelse. I tillegg til å hindre utvikling av nyrestein, er konsistent øvelse nøkkelen til å opprettholde god blodtrykk og hjertesykdommer. For best resultat, bruke minst en halv time hver dag for å trene.

Hold deg hydrert

Holde hydrert er et viktig skritt i å dempe nyrestein utvikling. Studier har vist at nyrestein går hånd i hånd med dehydrering og er spesielt utbredt i varme, fuktige områder. Av denne grunn, leger anbefaler at den gjennomsnittlige personen drikke mellom seks og åtte 8-unse glass vann om dagen. Drikking lege-anbefalte mengden vann hver dag vil også bidra til å gi en rekke andre helsefordeler, inkludert toksin-spyling, celle-nærende og akne forebygging.

Unngå Spicy Food

For å unngå nyre stein formasjonen, jo mindre krydret mat, jo bedre du er. Medisinske studier har avdekket at, over hele verden, oppstår en høyere rate av nyrestein utvikling i områder der krydret mat blir jevnlig forbrukes. Derfor bør du spise mat som varmt paprika, chili og karri i forsiktig moderasjon. Du trenger ikke ha helt unngå krydret retter; i stedet, bare redusere forbruket av dem.

Begrense Sweets

Begrens inntaket av matvarer som inneholder mye sukker for å forhindre nyrestein. Forskning har vist at en direkte sammenheng mellom overdreven sukkerinntak og dannelse av nyrestein. Hvis du har en søt tann, se etter bakevarer og søtsaker som er lav i sukker eller sukker-fri, et skritt som også kan spille en rolle i å dempe vektøkning og diabetes.

Unngå høy oxalate Foods

Unngå mat som er høy i oksalat er et annet kosttilskudd tiltak som du bør øve for å forebygge nyrestein. Slike matvarer inneholder soyabønner, sjokolade, peanøtter, hvetekim og spinat, som er spesielt viktig for folk som urin inneholder store mengder av oksalat. Du kan imidlertid fortsatt konsumere slike mellom oksalat mat som jordbær, røde bringebær, selleri, druer og lever i moderate mengder.

Kalsium, magnesium og kalium

Studier har knyttet lave nivåer av kalsium, magnesium og kalium til utvikling av nyrestein. For å holde kalsiumnivået sunt, sørg for å drikke mye melk og spiser regelmessig slike frukter som appelsiner og papaya. Hvis du lider av en magnesium eller kalium mangel, bør du spise grønne grønnsaker på en jevnlig basis. Mens retter høy i fiber generelt utfylle de nevnte matvarene pent, kan fiber noen ganger hindre kalsium absorpsjon.

Limit Salt Intake

I tillegg til å være en av de viktigste gjerningsmannen for høyt blodtrykk og hjertesykdom, kan høyt inntak av salt vike for nyrestein. Bevisst begrense mengden salt som du sesongen din mat og innkjøp mat som er lav i natrium kan hjelpe i forebygging av nyrestein. Hvis du bare ikke kan klare seg uten salt, er naturlig havsalt et sunnere alternativ til raffinert salt.

Drikk klokt

Velge din drikkevarer klokt er en annen enkel måte å bidra til å forhindre nyrestein. Drikker grapefruktjuice, for eksempel, øker eksponentielt sannsynligheten for nyrestein utvikling, spørre mange medisinske fagfolk til å gi råd til å unngå det helt. Merkelig, noen studier tyder på at å drikke koffein-tung drikker som kaffe og te hindrer utviklingen av nyrestein, mens annen forskning antyder at koffein hjelpemidler i veksten av steiner. Av denne grunn, blir du bedt om å ta en middle-of-the-road tilnærming til inntak av disse populære drinker.

Sitron Syrer

Regelmessig inntak av matvarer som er høy i sitronsyre, som sitroner, lime og appelsiner, kan bidra til å hindre dannelse av nyrestein. I tillegg er disse matvarene har høye alkaliske nivåer, noe som kan bidra til å balansere kroppens pH-nivåer. Ubalanserte pH-verdier, på den annen side, kan føre til at kroppen til å trekke ut kalsium fra bein og til slutt spille en rolle i nyrestein utvikling.

Kjøtt og meieri

Overdreven kjøtt og meieri inntak kan vike for nyrestein, samt hjertesykdom og tilstoppede arterier. Bearbeidet kjøtt og ost er noen av de verste lovbrytere. Ved å begrense din meieri inntaket til to porsjoner om dagen og unngå store porsjoner av kjøtt, kan du hjelpe din generelle helse, mens hindre utviklingen av nyrestein samtidig.

Hint

  • Ta mindre aloe vera enn vil føre til en lakserende effekt
  • Unngå syrenøytraliserende bruk

Typer av nyrestein

En nyrestein er et fast stykke materiale som er dannet i nyrene på grunn av partikler som finnes i urinen og som blir fanget der. Det er fire hovedtyper av nyrestein, som alle er svært smertefullt.

Symptomer

Symptomer på nyrestein inkluderer skarpe krampelignende smerter, kvalme, hyppig vannlating, feber og oppkast. Men noen mennesker som har nyrestein viser ingen symptomer i det hele tatt.

Kalsiumfosfat nyrestein

Den vanligste typen av nyrestein inneholder kalsium og små mengder av fosfat. I de fleste friske mennesker, er ekstra kalsium som er lagret i nyrene fjernet i urinen. Men når dette ikke skjer, en kalsiumfosfat nyrestein kan dannes.

Urinsyre nyrestein

Urinsyre nyrestein dannes når det er for mye syre som finnes i urinen. Denne betingelse er ofte funnet i pasienter som spiser en høy andel av syre-rike næringsmidler.

Struvitt nyrestein

Struvitt nyrestein dannes vanligvis etter urinveiene infeksjoner. Struvitt nyrestein utgjør om lag 10 til 15 prosent av tilfellene sett. Struvitt stener består av ammoniakk og magnesium.

Cystin nyrestein

Cystin nyrestein dannes når det er for mye cystin, et mineral som gjør opp nerver og muskelvev, som finnes i urinen. Denne typen nyrestein er arvelig.

Hva bør du spise for nyrestein?

Alle som lider av nyrestein forstår hvor vondt denne tilstanden kan være. Selv om det finnes flere ulike typer av nyrestein, den vanligste er kalsium oksalat innskudd som dannes når kroppen din ikke er riktig å filtrere ut avfall. Når du har nyrestein, kan du prøve å passere dem naturlig, eller du må kanskje ha kirurgi for å fjerne dem. Men du kan definitivt redusere sjansene for å få nyrestein ved å gjøre noen endringer i kostholdet ditt.

Reduserende sukker og natrium inntak

Dietter som inneholder mye sukker og natrium kan øke sannsynligheten for at nyrestein vil utvikle seg. Mens du spiser mat som inneholder naturlig sukker (frukt, for eksempel) er vanligvis fint, hvis du spiser mye av høyt sukker bearbeidet mat eller mat med høyt natrium, kan du være å sette deg selv med økt risiko for å få nyrestein. Selvfølgelig er det sunnere å redusere bearbeidet sukker mat og salt mat, så dette er noe å huske på for din generelle helse.

Riktig Fluids

En annen effektiv måte å redusere sjansene for å få nyrestein er å drikke nok vann. Vann vil hjelpe fortynne urinen for å hindre steiner fra forming. Hvis du vet at du er utsatt for nyrestein, kan det hende du trenger å drikke mer enn de generelt anbefalte åtte, åtte unse glass vann per dag, flytte opp til 12 glass daglig.

Effekten av kalsium og Oxalate på nyrestein

Overvåking kalsiuminntak er ikke høy på de fleste folks liste over helseprioriteringer. Kalsium er svært gunstig for kroppens helse og effektivitet, men hvis du lider av nyrestein kan være lurt å overvåke inntaket. Ett godt tips er å kombinere mat med høyt kalsium, spesielt meieriprodukter, med andre matvarer. På grunn av at høy-kalsium maten ikke blir spist av seg selv, ikke kroppen ikke å fordøye den på egen hånd, og dette bidrar til å redusere dannelsen av kalsiumbaserte nyrestein.

I tillegg er det viktig å begrense forbruket av høye oksalat matvarer, inkludert sjokolade, nøtter, bønner, bær og spinat blant andre matvarer. Selv om disse er sunn mat, de kan hjelpe til med utviklingen av nyrestein.

Matvarer som forebygge nyrestein

Hvis du noen gang har lidd med en nyre stein, ville du sannsynligvis gjøre noe for å unngå å ha en annen. Dessverre vil de fleste mennesker som er utsatt for nyrestein utvikle dem mer enn én gang. Du trenger ikke å trekke deg til det, skjønt. Et par enkle endringer i kostholdet ditt kan redusere risikoen for nyrestein.

Identifikasjon

Nyrestein er forekomster som dannes i nyrene når krystaller fra urinen skille og begynne å bygge opp. Den vanligste kombinasjoner av disse krystaller er kalsium og oksalat eller fosfat. Noen ganger forekomstene er svært liten og blir spylt fra kroppen uten varsel. Andre ganger, deres passasje fra nyrene gjennom urinveiene forårsaker ekstrem smerte.

Så lenge steinene bo i nyrene, de vanligvis går ubemerket hen. Når de begynner å bevege seg, vil du føle en skarp smerte i nedre del av ryggen eller siden, noen ganger ledsaget av kvalme eller oppkast. Med større steiner, kan du begynne å se blod i urinen. De fleste steiner vil etterhvert passere med nok væskeinntak, men noen veldig store eller vanskelige steiner kan kreve kirurgi.

Teorier / Spekulasjoner

Det er kjemikalier i urinen som bør holde nyrestein fra forming, men for noen mennesker, har de ikke fungerer. Denne tendensen ser ut til å være arvelig. Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, vil du sannsynligvis få dem selv. De pleier også å være mer vanlig hos menn enn kvinner, og i kaukasiere enn i afrikanske amerikanere. Som i 2009, har det vært flere nyrestein sett i de siste 20 årene enn tidligere, men legene vet ikke hvorfor.

Forebygging / løsning

Det er ingen matvarer som vil føre til en nyre stein i noen som ellers ikke ville utvikle en, men det er matvarer som synes å bidra til deres utvikling i folk som allerede er utsatt for dem. Hvis du har hatt en nyrestein før, er det fornuftig å ta hensyn til kosthold.

Det viktigste du kan gjøre for deg selv er å drikke rikelig med vann. Vannet spyler krystaller av nyrene før de blir store nok til å forårsake et problem. Pass på å drikke åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Leger som brukes til å fortelle mennesker utsatt for nyrestein å redusere deres inntak av kalsium, men som i 2009, har denne posisjonen blitt reversert. Kalsium hjelper nøytralisere oksalat i andre matvarer og faktisk reduserer risikoen for å utvikle steiner. Dette holder ikke sant med kalsiumtilskudd, though.

Typer

Det er flere bestemte typer mat du bør vurdere å øke eller redusere i kosten for å redusere risikoen for å utvikle flere nyrestein.

Du bør redusere forbruket av matvarer som inneholder oksalat. Spinat er en stor oksalat produsent og bør unngås. Andre typer oksalat matvarer inneholder bønner, rødbeter, peanøtter, grønn paprika, kakaoprodukter, te, brus, for mye kjøtt og for mye salt.

Vurdere å øke inntaket av kalsium matvarer, men husk at kalsiumtilskudd bør unngås. Få kalsium gjennom melk, yoghurt eller kalsium-forsterkede appelsinjuice. Også prøve å øke magnesium i kosten, så vel som kalium og vitamin B6.

Betraktninger

Hvis du sliter med å gjøre justeringer i kostholdet ditt, må du huske at å øke vanninntaket er den viktigste endringen du kan gjøre for å unngå fremtidige nyrestein. Du bør drikke nok vann til å produsere to liter urin i en 24-timers periode. Etter å ha spist mat du vet kan forårsake problemer, øke vanninntaket ytterligere for å spyle dem fra systemet. Du vet du drikker nok vann hvis urinen er konsekvent klart.

Svulster i hypofysen og erektil dysfunksjon

Svulster i hypofysen er uvanlige vekster inne i hypofysen, som i stor grad styrer kroppens produksjon av hormoner. Noen personer med disse svulstene opplever erektil dysfunksjon som et symptom på visse endringer inne i hypofysen.

Fakta

Ifølge University of Maryland Medical Center, produserer hypofysen hormoner som utøver bestemmende innflytelse på andre strukturer i det endokrine (hormon) system. Disse strukturene inkluderer testiklene, eggstokkene og skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Svulster i hypofysen

De fleste svulster i hypofysen er ikke kreft, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid kan disse vekster produserer hormoner på egenhånd, og skaper ubalanse som berører forskjellige deler av kroppen.

Prolactinomas og Ereksjonsproblemer

Svulster som produserer hormonet prolaktin (prolactinomas) kan utløse en tilstand som kalles hypogonadisme (lavt testosteron). Symptomer på hypogonadisme inkluderer erektil dysfunksjon (impotens), sammen med infertilitet, mangel på seksuell interesse og unormal brystutvikling (gynekomasti).

Medisiner

Merck Manuals Online Medical Library og Mayo Clinic liste flere medisiner for lindring av prolactinoma symptomer, inkludert kabergolin (Dostinex), bromokriptin (Parlodel) og pergolid. Disse forbindelsene oppnå sin effekt ved å redusere prolaktin produksjon og krymper svulsten.

Betraktninger

Kvinner kan også utvikle prolactinomas, med symptomer som melkeaktig brystsekresjon og uregelmessig eller ikke-eksisterende menstruasjon.

Cushings sykdom & Svulster

Cushings syndrom, også kalt hyperkortisolisme, er en medisinsk tilstand forårsaket av langvarig eksponering for høye nivåer av kortisol i kroppen. Skjønt knyttet til fedme og diabetes, tumorer også forårsake Cushings.

Definisjon

Cushings sykdom er Cushings syndrom forårsaket av slimdannende tumorer, mens Cushings syndrom er begrepet som brukes for Cushings forårsaket av alle andre tumorer og betingelser.

Symptomer

Symptomer på Cushings syndrom og sykdom varierer, men de vanligste er akne, ryggsmerter eller skjelettsmerter, samling av fett mellom skulderbladene, svake muskler, og overkroppen fedme med tynne armer og ben. Kvinner kan oppleve hårvekst i ansiktet og kroppen og uregelmessig menstruasjon.

Hypofysen Adenomer

Svulster som påvirker hypofysen i hjernen, kalt hypofysen adenomer, føre til hormonelle hypersekresjon, eller overproduksjon av visse hormoner. Overflødig ACTH hormoner føre til Cushings sykdom som hormonet signaliserer binyrene til å produsere kortisol.

ACTH-produserende Svulster

Kreft, ACTH-produserende svulster ligger utenfor hypofysen, kalt ektopisk ACTH-syndrom, også kan føre til Cushings syndrom som de oppfordrer utgivelsen av overflødig kortisol.

Adrenal Adenomer

Godartede adrenal svulster, kjent som adenomer, føre til at kjertlene til å frigjøre overflødig kortisol i blodet.

Adrenal Carcinom

Mindre vanlig enn adenomer, karsinomer er kreft adrenal svulster som forårsaker Cushings syndrom. Kreftcellene utskiller høye nivåer av adrenalin hormoner, inkludert kortisol og androgen (mannlig hormon).

Svulst i binyrebarken

Binyrene består av to små pyramideformede kjertler som sitter på toppen av begge nyrer. Disse kjertlene regulere stress i kroppen og hjelper kroppen med å takle truende situasjoner. Binyrene danne en viktig del i kroppens endokrine (hormonelle) system.

Cortex

Binyrene består av binyremargen, den indre delen som produserer adrenalin og dopamin, og den ytre delen som kalles binyrebarken. Cortex gjør tre hormoner, kortisol, aldolsterone og Dehydroepiandrosteron, og styrer stoffskiftet, elektrolyttbalansen og kjønnshormoner.

Adrenokortikale Adenoma

Adenom står for 99 prosent av alle binyrene svulster, ifølge American Society of Clinical Oncology. Adrenokortikale adenom er en godartet binyrebarken svulst; det vanligvis ikke forårsaker symptomer og generelt trenger ingen behandling.

Adrenokortikal Carcinoma

Den adrenokortikale carcinoma er en ekstremt sjelden kreftsvulst, som ASC rapporter påvirker omtrent mellom fire til 12 personer i en million. Dette adrenal tumor kan spre seg til nærliggende organer og kan føre til at binyrebarken å produsere overdreven hormoner. Leger kan behandle adrenokortikale karsinom i nesten hver scene.

Symptomer

Symptomer på en adrenal tumor omfatter en uforklarlig endring i vekt, hodepine, lavt blodtrykk, magesmerter, endringer i libido, akne, overskytende ansikts-eller kroppshår, angst, hjertebank og muskelsvakhet.

Behandling

Små adenom svulster forårsaker ingen symptomer vil bare bli observert uten kirurgi. Kirurger utfører laparoskopisk fjerning av svulster mindre enn 10mm. Carcinoma kan kreve åpen kirurgi. Som en siste utvei, oppstår laparoskopisk fjerning av både binyrene når Cushings sykdom eller feokromocytom (binyremargen tumor) er til stede.

Nyrestein og gjær infeksjoner

Nyrestein og gjær infeksjoner


Ifølge University of Maryland Medical Center, vil de fleste kvinner opplever minst en gjær infeksjon på et tidspunkt i livet. Mange kvinner også vil oppleve nyrestein, men University of Maryland Medical Center sier også at de forekommer i fire ganger flere menn enn kvinner. Det er ingen sammenheng mellom nyrestein og gjær lidelser.

Årsaker

Nyrestein oppstår fordi tarmen absorberer for mye kalsium. Dette er ofte på grunn av en kalsium-diett høy, dehydrering eller mangel på mosjon. Den kalsium danner faste avleiringer i nyrene. På den andre siden, gjærinfeksjoner oppstår når mengden av bakterien Candida albicans, som normalt eksisterer i spormengder på kroppen, øker i vagina. Det er visse forhold som gjør dette mer som å oppstå, for eksempel å være gravid eller lider av diabetes. Noen antibiotika redusere mengden av bakterier som gir beskyttelse mot Candida i vagina, slik at Candida å vokse. Nyrestein ikke forårsake gjær infeksjoner, heller ikke gjær infeksjoner forårsake nyrestein.

Symptomer

Nyrestein forårsake forferdelig smerte rundt baken, feber og frysninger, kvalme, oppkast og magesmerter. Som steinen beveger det kan føre til smerter i underlivet. En gjær infeksjon kan også forårsake smerte, men som oppstår under samleie og urinering i stedet. En gjær infeksjon kan også føre til kløe eller svie i skjeden og kjønnsleppene, samt rødhet og hevelse og unormal utflod.

Risiko

Hvis venstre ubehandlet, kan mindre nyrestein videresendes uten hjelp, selv om dette kan være smertefullt. Større nyrestein som ikke kan sendes uten behandling vil fortsette å forårsake smerte og kan forårsake blokkeringer, blødning og vevsskade. I tilfelle av gjærinfeksjoner, kan gjentatte gjær infeksjoner som oppstår i løpet av en kort tidsperiode være symptomatisk for en mer alvorlig medisinsk tilstand. I sjeldne tilfeller kan kronisk gjær infeksjon være et tidlig tegn på HIV, ifølge University of Maryland Medical Center.

Behandlinger

Nyrestein kan kreve smertestillende for å behandle smerte de forårsaker når de flytter. Hvis de er særlig store at de kan trenge å bli kirurgisk fjernet ved hjelp av en fremgangsmåte så som ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, hvor sjokkbølger blir brukt til å knuse steinen. På den annen side kan en mild soppinfeksjon ofte bli behandlet hjemme ved hjelp av over-the-counter medisiner tilgjengelig på de fleste apotek. Disse medikamentene kan omfatte mikonazol, klotrimazol, tioconazol og Butoconazole. Hvis gjær infeksjon ikke går bort, kan det bli nødvendig å foreskrive deg flukonazol, skal tas oralt.

Betraktninger

Du bør konsultere legen din dersom du opplever noen av symptomene på gjær infeksjoner eller nyrestein. Pain bør alltid være en årsak til bekymring, og hva som kan synes å være symptomer på gjær infeksjoner og / eller nyrestein kan faktisk tyde på en mer alvorlig tilstand. Det er ingen sammenheng mellom nyrestein og gjær infeksjoner.

Hvorfor er nyrestein farlig hos barn?

Hvorfor er nyrestein farlig hos barn?

I løpet av 1970 og 1980-tallet, leger og barneleger brukes til å behandle nyrestein hos barn annenhver måned. I de senere årene har nyrestein hos barn økt dramatisk, med enkelte sykehus skaper klinikker dedikert til pediatriske nyrestein. Venstre ubehandlet, nyrestein kan forårsake barn permanent nyreskade, blokk urin flyt og muligens føre til nyresvikt.

Symptomer

Nyrestein, også kjent som nyresten eller urolithiasis, utvikle seg hos barn når mineraler og stoffer som kalsium, urinsyre, cystin og oksalat akkumuleres i blæren, urinleder eller nyrer, skaper krystall-lignende steiner. De vanligste symptomene på nyrestein hos barn inkluderer blod i urinen, ekstreme bølger av smerte også kjent som renal kolikk, kvalme og oppkast, hyppig haster å urinere, magesmerter og ryggsmerter. Yngre barn kan ikke vise merkbare symptomer på en nyre stein og er diagnostisert under avbildning testing for andre medisinske årsaker.

Behandling

Barn som har små nyrestein 5mm eller mindre vil ofte være i stand til å passere steinene hjemme. Din barnelege kan anbefale steroide anti-inflammatoriske medisiner for å håndtere smerte så vel som krever økt væskeinntak for å spyle steinen fra ureter, blære eller nyrer. Barn som har større nyrestein kanskje må gjennomgå sjokkbølgen lithotripsy eller perkutan nephrolithotomy å fjerne steinene. Sjokkbølgen lithotripsy bruker høy energi sjokkbølger å bryte stein i mindre fragmenter som er lett gått. Perkutan nephrolithotomy innebærer små teleskopiske instrumenter som er satt inn i huden for å fjerne steinene. Sjokkbølgen lithotripsy kan brukes i forbindelse med perkutan nephrolithotomy å lage mindre steiner for fjerning. Ureteroscopy er et annet alternativ for fjerning som omfatter innsetting av små teleskopiske instrumenter inn i urinrøret, blæren, urinleder, og deretter nyre for å fjerne stener. Ureteroscopy teleskoper inneholde kameraer som tillater leger å vise de blokkerende steiner.

Forebygging / løsning

Barn som har hatt nyrestein har en 30 prosent til 65 prosent sjanse for å utvikle steiner igjen. For å redusere sjansen for at steinene skal utvikle nytt, bør forebyggende tiltak som for eksempel rutinemessig blod og urin tester for metabolske forstyrrelser og økt væskeinntak følges nøye. Barn under 5 år bør drikke minst fire kopper vann om dagen, mens barn mellom 5 og 10 bør drikke seks kopper vann om dagen. Barn eldre enn 10 år trenger å konsumere minst åtte kopper vann daglig. Økt væskeinntak vil føre til økt urinstrømmen gjennom urinblæren og nyrene, hindrer oppbygging av mineraler og etableringen av nyrestein.

Betraktninger

Hvis barnet ditt hadde dreven steiner i løpet av første episode og bærer metabolske risikofaktorer, kan det hende at barnelege ønsker å overvåke barnet ditt å forhindre nye steiner fra utviklingsland. For å overvåke barnet ditt for nyrestein, vil barnelege sannsynlig utføre imaging tester, for eksempel en ultralyd, for å se eventuelle utviklings unormalt.

Advarsel

Barn som har hatt nyrestein og har økte nivåer av kalsium i urinen, også kjent som hyperkalsiuri, må følge stive kosten retningslinjer i tillegg til økt væskeinntak. Barn med hyperkalsiuri trenger å spise en lav-natrium diett, spise kalium-rik mat som frukt og grønnsaker, og unngå vitamin D og kalsiumtilskudd. Hvis hyperkalsiuri fortsetter å være et problem, kan barnet ditt trenger å ta medisiner for å senke kalsiumnivået.

Hvordan takle nyrestein

Nyrestein dannes når kalsium oksalat eller andre kjemikalier i urinen danner krystaller som stikker sammen. De fleste nyrestein er små og passere ut gjennom urinveiene uten innblanding av en lege. Noen mennesker sammenligne smerten av nyrestein til fødsel. Home er det beste stedet å takle smerte og andre symptomer på nyrer steiner.

Hvordan takle nyrestein

Klargjør for sterke smerter når en nyre stein beveger seg inn i urinveiene. Smerten kan komme i bølger og siste minutter eller timer. Du kan oppleve kvalme og selv oppkast.

Ta over-the-counter smertestillende midler, for eksempel aspirin eller ibuprofen, for å hjelpe takle smertene.

Drikk minst 2 qt. vann en dag for å hjelpe steinen passerer raskere. Urinen bør se klart hvis du drikker nok vann.

Forvent en brennende følelse eller blod i urinen ved vannlating. Du kan også føle trang til å urinere oftere. Dette er normale symptomer som ikke krever et besøk til legen.

Catch stein i en sil og ta det med til legen din for analyse. Å vite hvilken type og årsaken til nyrestein gjør det lettere å forebygge nye steiner fra forming.

Juster ditt daglige kosthold for å redusere sjansen for en annen nyre stein forming. Se relaterte eHow tittelen "hvordan å minske risikoen for nyrestein." Ta et daglig tilskudd av citrate er også effektive i nyrestein forebygging.

Hint

  • Kontakt lege dersom du får feber eller frysninger. Dette er indikatorer som en infeksjon kan ha utviklet.

Hvordan forebygge nyrestein i sommer

Hvordan forebygge nyrestein i sommer


Nyrestein dannes når kroppen ikke riktig skylle ut mineraler og kjemikalier inge som kalsium, fosfat, urinsyre og oksalat. Steinene kan være smertefullt, og du kan bli syk hvis de blir for store til å passere. Vann spyler steinene fra kroppen din.

Hvordan forebygge nyrestein i sommer

•  Hold deg hydrert. Drikk 6 til 8 glass vann om dagen, og mer hvis du trener eller i ekstremt varme været. Spre forbruket i løpet av dagen i stedet for å drikke store mengder på visse tider av døgnet.

Spis mindre salte matvarer for å kutte ned på natrium inntaket. Hold ribbeina og andre tungt erfarne kjøtt til et minimum, spesielt når været er virkelig varmt.

Legg lemonade til væsker med valget. Legene sier sitron og vanninnholdet i brus kan hjelpe deg å unngå nyrestein.

Sett din kullsyre brus forbruk med vann eller lemonade. Mørke Colas inneholder oksalat, en syre som kan føre til dannelse av nyrestein.

Tren regelmessig for å hjelpe kroppen din prosess matvarer og væsker du svelges. Holde alle dine organer fungerer riktig hindrer nyrestein.

Hint

  • Ikke drikk mineralvann. Dette legger mer mineraler til kroppen din og kan forårsake nyrestein å utvikle raskere.
  • Ikke unngå å drikke melk. Den kalsium i melk kan ikke føre til en økt risiko for nyrestein. Men kan ta kalsiumtilskudd bidra til steiner, så snakk med legen din før du tar dem.

Hvordan å lindre smerten av nyrestein

Hvis du lider av nyrestein, du vet alt for godt hvor vondt det kan være å passere de harde krystallformasjoner fra kroppen din. Selv om det ofte ukjent hvorfor nyrestein dannes, kan de være et resultat av overflødig vitamin D i kosten, metabolske forstyrrelser, eller enkle genetisk. Heldigvis finnes det en rekke måter som du kan lindre smerten mens du passerer steinene.

Hvordan å lindre smerten av nyrestein

•  Drikk marshmallow rot te tre til fire ganger om dagen for å hjelpe lindre betennelse i urinveiene og redusere smerte som kroppen din er passerer nyrestein. Mens marshmallow root er et flott hjem behandling, bør du unngå andre urtete, som de inneholder tanniner som faktisk kan constrict slimhinnen i tarmen og urinveiene midlertidig, og forverrer problemet.

Kontroller at du drikker minst 2 liter vann hver dag for å hjelpe kroppen din å flytte steinene gjennom urinveiene. I tillegg til vann, kan du drikke opp til en liter aloe vera juice daglig som steinene passerer å bidra til å redusere størrelsen og i sin tur, lette smerter.

Legg en vibrerende massasjesetet i løpet nyrene dine i 10 minutter fem til seks ganger om dagen for å hjelpe løsne og bryte opp steiner. Hold alltid massasje forsiktig mot huden, så sterkt press på nyrene kan føre til smerte og forverre delikat urinveiene.

Ta en lang, rask gange for å lette smerten og bestå nyrestein raskere. Walking stimulerer urinveiene og hjelper tyngdekraften til å gjøre den jobben, flytte steinene lenger og lenger ned kroppen før de kan sendes.

Spis så mye vannmelon som du kan mulig håndtaket, da det tilbyr en søt kilde til vann, bidrar til å rense urinveiene og inneholder kaliumsalter som stimulerer vannlating.

Snakk med legen din om myke vev muskelavslappende hvis ditt hjem rettsmidler ikke fungerer. Mens reseptbelagte medisiner bør alltid være en siste utvei, tar muskel relaxers for noen dager kan være akkurat det du trenger for å lindre smerten og fortsette med din daglige rutine.

Hvordan unngå nyrestein

Hvordan unngå nyrestein


Nyrestein er alvorlige, smertefull medisinsk tilstand. En nyrestein er en liten, solid materialstykke som danner i nyrene. Den er laget av stoffer i urinen - ofte delvis kalsium. En stein kan oppholde seg i nyrene, bryte ut og reise ned i urinveiene eller passere hele veien ut av kroppen uten å forårsake for mye smerte. Noen mennesker er utsatt for disse steinene, men de kan unngås.

Hvordan unngå nyrestein

•  Drikk mer vann. Vann spyler ut stoffene i kroppen din som skaper nyrestein.

Limit koffein-tung drikker. Drikker som kaffe, te og cola inneholder koffein som kan kvitte kroppen for viktige væsker.

Spør legen din hva slags nyrestein du har hatt i det siste, og hva du kan spise eller unngå å spise i ditt kosthold for å hindre fremtidige steiner. Det finnes flere typer steiner, og avhengig av type, kan kostholdet være en utmerket måte å hindre steiner fra forming.

4 Prøv å medisiner som tilbys av din lege for å forebygge nyrestein.

Hint

  • Mange nyrestein vil passere uten smerter.
  • Hvis du passerer en nyre stein, forsøke å fange den i en sil slik at du lege kan sende den bort for testing. Bestemme type stein kan være en fin måte å forebygge fremtidige seg.
  • Snakk med legen din om andre måter å unngå steiner.
  • Oppsøker behandling umiddelbart hvis du opplever ekstrem smerte i siden eller ryggen som ikke vil gå bort.
  • Oppsøk lege umiddelbart hvis du finner blod i urinen.