Digidexo.com

insomnia forårsake

Sykdommer som forårsaker ekstrem tretthet

Anemi

Anemi er en tilstand der den lidende person blir mangelfull i de røde blodcellene. To hovedfunksjoner av røde blodceller er å frakte oksygen i hele kroppen og kast karbondioksid. Kroppen bruker jern for å lage røde blodlegemer, men hvis du ikke får nok jern, vil kroppen bruke opp sitt overskudd og snart vil det renne ut. Når overskudd av jern er borte, kroppen produserer færre røde blodlegemer, noe som resulterer i brystsmerter, pustebesvær og tretthet. Anemi er vanligvis behandles ganske lett, og behandling kan inkludere en enkel endring av kostholdet. Avhengig av alvorligheten, kan imidlertid være nødvendig medisin eller kirurgi. Snakk med legen din om hvilken behandling som er riktig for deg.

Insomnia

Insomnia er en tilstand der de plagede personen finner det umulig å sove, eller føler deg uthvilt etter søvn. Det er mange forhold som forårsaker søvnløshet inkludert angst, depresjon, overskudd koffein inntak, eller til og med medikamentuttak. Personer med søvnløshet har blitt funnet å være mangelfull i melatonin, et hormon som skilles ut fra en kjertel i hjernen, som hjelper oss å sovne. De har også blitt funnet å ha et overskudd av stresshormoner, spesielt kortisol. Siden søvnløshet kan være forårsaket av både mentale og fysiske forhold, behandlinger er vanligvis en kombinasjon av atferdsmessige og farmakologisk behandling. Hvis du opplever søvnløshet, er det best å oppsøke lege, slik at to av dere kan komme opp med en skredder montert plan for din tilstand.

Kronisk utmattelsessyndrom

Oftest funnet hos kvinner i alderen 30 til 50, er kronisk utmattelsessyndrom (CFS) antatt å være forårsaket av virus Epstein-Barr eller herpes. Det har også blitt spekulert i at CFS kan være forårsaket av betennelse i baner i nervesystemet. Dette kan være en immunrespons av former, som fører til frigjøring av histaminer, bradykinin og andre kjemikalier som forårsaker pasienten til å føle seg ekstremt sliten. Behandling for CFS er konservativ, som berørte pasienter er vanligvis funnet å være følsomme for medisiner som påvirker deres sentralnervesystemet. Mange ganger, er pasienten oppfordres til å øke sin fysiske aktivitet sammen med den gradvise økningen i dosering av medisiner foreskrevet av lege.

Hva som forårsaker menstruasjons Migrene?

Hva som forårsaker menstruasjons Migrene?


Rundt 70 prosent av migrene lider er kvinner. Av de kvinner som har migrene, ca 60 prosent oppgir at deres migrene er påvirket av deres menstruasjonssykluser. Det er ikke klart nøyaktig hva som forårsaker disse migrene, men de månedlige endringene som en kvinne kroppen går gjennom ser ut til å bidra til tilstanden.

Hormonelle endringer

Menstruasjons migrene ser ut til å bli utløst ved forandringer i nivået av østrogen som oppstår under den månedlige syklus. Østrogennivået faller rett før menstruasjon begynner. Migrene forekommer ofte rett etter østrogen og progesteron falle til sitt laveste nivå.

Prevensjon

Hormonbehandling og prevensjon kan også utløse migrene. Piller som har en høy doser av østrogen kan utløse særlig alvorlige menstruasjons migrene. Tar en pille med et lavere nivå av østrogen kan redusere alvorlighetsgraden eller frekvens av hodepine.

Magnesium

Rett før en kvinnes periode begynner, hennes magnesium nivå går ned. Disse senket magnesium nivåer kan også utløse migrene. Dette gjelder spesielt hvis kvinnen allerede har lave magnesiumnivåer.

Behandling

Steroide anti-inflammatoriske medisiner, eller NSAIDs, synes å være den mest effekt måten å behandle menstrual migrene. De vanligste NSAIDs foreskrevet for migrene behandling inkluderer Advil, Motrin, Naprosyn og Relafen.

Graviditet

Kvinner som opplever menstruasjons migrene ofte opplever at deres hodepine forsvinne i løpet av svangerskapet. Dette er trolig på grunn av det faktum at en kvinne ikke går gjennom hennes månedlige sykluser mens hun var gravid.

Mat som forårsaker migrene hodepine

Migrene har en rekke årsaker. Selv visse matvarer ofte føre til migrene. Disse matvarer er kjent som utløser migrene. Migrenepasienter bør holde en mat logg for å spore hva de har spist før opplever en migrene. Matvarer som ikke er vanlig migrene triggere kan også føre til migrene.

Dairy

Meieriprodukter som kan forårsake migrene inkluderer kumelk, geitemelk, ost og yoghurt.

Kjøtt

Alle typer kjøtt kan utløse migrene. Dette inkluderer fjærfe. Egg kan også føre til migrene.

Grønnsaker

Migrene kan også være forårsaket av grønnsaker. Tomater, mais og løk er mulige utløser migrene.

Frukt

Noen frukter er vanlige årsaker til migrene. Dette inkluderer alle sitrusfrukter, epler og bananer.

Andre Triggers

Andre årsaker til migrene inkluderer hvete, nøtter og sjokolade.

Matvarer som kan forårsake Migrene

Migrene hodepine er ofte ødeleggende. Smerten er uutholdelig og noen ganger varer i flere timer, til og med dager. Selv om mye om hva som forårsaker migrene er fortsatt ukjent, er visse miljøfaktorer og noen matvarer antas å spille en rolle. Flere matvarer som kan føre til migrene har blitt identifisert, men effekten de har på lider varierer fra en person til den neste. Et mat som utløser voldsomme migrene i en person kan produsere ingen symptomer i det hele tatt i en annen.

Alkohol og koffein

Alkoholprodukter, spesielt vin og øl, ofte utløse migrene. Rødvin har en tendens til å bli verre enn andre varianter av vin. For mye koffein også utløser migrene hos noen mennesker.

Meieriprodukter

Noen meieriprodukter, spesielt alderen oster, kan medføre en migrene hodepine. Andre inkluderer dyrkede meieriprodukter, som for eksempel rømme og kjernemelk.

Bearbeidet mat

For mange mennesker, visse bearbeidede matvarer bringe på et migreneanfall. Alderen eller bearbeidet kjøtt som bologna, bacon, pølser, vilt, pepperoni, pølse og sild er vanlige lovbrytere. Syltet, konserverte eller marinerte matvarer, for eksempel pickles, oliven og surkål, kan også føre til migrene. Nitrater er antatt å være den skyldige, siden de kan føre til blodårene til å slappe av og utvide.

Grønnsaker

Flere varianter av bønner, inkludert pole, marineblå, lima, pinto, italiensk og garbanzo, antas å forårsake migrene. Andre grønnsaker inkluderer løk, snowpeas, ert pods og linser.

Frukt og nøtter

Avokado, bananer, papaya, pasjonsfrukt, rosiner, røde plommer og fiken er de vanligste frukter som kan utløse migrene. Nøtter og peanøttsmør er også vanlige triggere.

Smakstilsetninger og krydder

Ulike smakstilsetninger og krydder noen ganger utløse migrene. De omfatter aspartam, kjøtt mørsalt, krydret salt og soyasaus. Andre mistenkte triggere er mononatriumglutamat (MSG), sjokolade og ølgjær, inkludert fersk gjærprodukter som coffee, surdeigsbrød og donuts.

Kosttilskudd forårsaker Migrene

Migrene er et medisinsk problem som rammer millioner av mennesker. Denne tilstanden kan føre til store smerter og ubehag i det daglige liv. Migrene er utløst på mange måter, blant annet ved kosttilskudd ment å forbedre vår helse.

Beskrivelse

Migrene kjennetegnes av alvorlig hodepine og kvalme. Smerten som følge av en migrene kan kjennes gjennom hodet og ansiktet. Denne tilstanden kan utløses av en rekke stressfaktorer.

Kreatin

Kreatin er en type supplement som er brukt til å administrere vekt. Kreatin påvirker mengden vann absorbert inn i cellene, noe som fører til dehydrering og migrene. Når du bruker kreatin, drikker minst 10 eller flere 8 oz. glass vann hver dag.

Koffein

Koffein kosttilskudd brukes som energi boosters. Overflødig forbruk av produkter som inneholder koffein kan føre til migrene. Koffein tilbaketrekning kan også forårsake dette problemet.

Hodepine Medisinering

Hyppig bruk av hodepine medisin, for eksempel aspirin eller ibuprofen, kan føre til det som kalles "rebound hodepine." Disse hodepine begynne når produktet slites av, og kan være mer intens enn den første smerte.

LEGEHJELP

Sørg for å kontakte legen din dersom du får hodepine på en hyppig og intens basis. Dette kan være en indikasjon på en alvorlig sykdom som trenger oppmerksomhet.

Metabolske forstyrrelser som forårsaker kroppslukt

Årsaker til metabolske forstyrrelser

Metabolske forstyrrelser stammer fra defekte gener, som hindrer kroppens stoffskifte. Selv om det er tusenvis av metabolske forstyrrelser, om en i hver 4000 mennesker er berørt av dem.

Metabolisme er prosessen der kroppen bruker mat til energi. Enzymer bryte ned fordøyd mat i enkle stoffer, som i sin tur absorberes av kroppen, og som brukes som brensel. Enzymer fungere også for å gi cellene med stoffer den ikke får fra mat og eliminere unødvendige stoffer. Metabolske forstyrrelser oppstår når genetiske defekter er til stede. I løpet av denne prosessen, produsere enzymer feil og enten for lite eller for mye av visse stoffer, som kan føre til forgiftning i kroppen og åpenbar i slike problemer som kroppslukt. Metabolske forstyrrelser er inndelt i typer basert på cellemekanismer, de berørte enzymer og biokjemiske mekanismer.

Vanlige metabolske forstyrrelser

Mens noen kroppslukt kan skyldes dårlig hygiene, dårlig ånde og enkelte stikkende matvarer som hvitløk, i andre tilfeller er en stoffskiftesykdom å klandre. Selv om god hygiene praktiseres, opphoping av toksisitet i kroppen på grunn av en metabolsk defekt forårsaker overdreven og noen ganger ukontrollerbar lukt.

Mens tusenvis av metabolske forstyrrelser eksisterer, er det flere spesifikt knyttet til kroppslukt. En av de vanligste er trimethylaminuria, eller "fiskelukt sykdom" som det er allment kjent, den tilstand hvor kroppen ikke kan behandle den organiske forbindelsen, trimetylamin. Et merkbart fishy lukten er tilstede i pusten, urin og svette.

Diabetes er kroppens manglende evne til å forbrenne sukker og kan gi kroppen en fruktig lukt. Skjørbuk, noe som betyr at kroppen er vitamin C-mangel, kan produsere en råtten eller råtnende duft. Diabetisk ketoacidose som oppstår når en diabetiker blodsukkeret er for høyt og i respons kroppen gjør "ketoner" å bryte ned fett. I likhet med diabetes, kan en overdrevet fruktig lukt utgå fra kroppen.

Diagnose og behandling

Det kan være en utfordring å diagnostisere metabolske forstyrrelser fordi det er så mange og symptomene kan speile andre, mer generelle plager. Imidlertid vil personer som kan lider av kroppslukt må gjennomgå en rekke tester for å fastslå om en stoffskiftesykdom er roten årsaken til problemet. Disse evalueringene omfatter nevrologiske vurderinger, blod og urin testing, en MR (magnetisk resonans bildebruk), MR spektroskopi, en electromyogram, genetisk veiledning og en Spinal Tap (spinalpunksjon). Selv om ikke alle disse prosedyrene kan utføres, de er designet for å identifisere eventuelle biologiske, nevrologiske og / eller genetiske årsaker for den mistenkte stoffskiftesykdom.

Behandlinger vil variere avhengig av alvorligheten av sykdommen og andre helsebekymringer. Et balansert kosthold sammen med kosttilskudd kan kalles for i visse tilfeller, mens andre løsninger inkluderer fysioterapi, medisiner og kirurgi, inkludert en benmargstransplantasjon. I noen tilfeller kan en benmargstransplantasjon stall veksten av en stoffskiftesykdom. Imidlertid er denne behandlingen bare gunstig i de tidlige stadier av sykdommen.

Hva kan forårsake leverskader?

Du kan ha betydelig leverskade og ikke innser alvoret i din tilstand, fordi leverskader sjelden gir symptomer før skaden er alvorlig. Årsakene til leverskade inkluderer livsstilsfaktorer, visse medisiner og kosttilskudd, og kroniske virusinfeksjoner. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og American Liver Foundation om hva som kan forårsake leverskader.

Alkohol

Hvis du drikker alkohol i tunge beløp for en lang varighet av gangen, kan du oppleve leverskade, inkludert kreft eller leversvikt.

Giftige sopper

Feilaktig spise giftig sopp, treffende kalt "deathcap" eller Amanita sopp, produserer et giftig stoff som forårsaker rask leverskade og til død.

Urter

Hvis du tar visse urter, inkludert Cascara, Chaparral, kava eller ma-huang, kan du utvikle leverskade, spesielt hvis du bruker dem på samme tid som visse medisiner.

Medisiner

Hvis du tar medisiner som kolesterolsenkende medisiner, aspirin, ibuprofen eller antibiotika, kan du utvikle leverskader som resultat.

Hormoner

Ved hjelp av syntetiske hormoner, inkludert p-piller og anabole steroider, kan føre til at du utvikler betennelse som skader leveren din.

Gift

Giftige kjemikalier som du kan komme i kontakt med, for eksempel karbontetraklorid, trikloretylen og paraquat, kan føre til leverskade hvis du blir utsatt.

Kronisk Viral hepatitt

Hvis du har kronisk viral hepatitt B eller C, kan du utvikle leverskade i løpet av flere år eller tiår med infeksjon.

Hva forårsaker Risting i kroppen?

Risting i kroppen din, også kalt skjelvinger, kan føre til at du føler selvbevisst og gjøre det vanskelig for deg å gå om dine vanlige aktiviteter. Årsakene til risting i kroppen din avhenger av hvilke kroppsdeler er berørt og varigheten og alvorlighetsgraden av risting. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsaker til risting i kroppen din omfatte visse nevrologiske lidelser og livsstilsfaktorer.

Følelser

Nervøs, redd eller engstelig før en stressende hendelse som for eksempel et jobbintervju eller tale kan forårsake midlertidig risting i kroppen din.

Cold

Eksponering for plutselige eller ekstremt kalde temperaturer kan forårsake risting i kroppen din som en kroppen din utøver innsats for å bli varmere.

Medisiner

Hvis du tar medisiner som amfetamin, kortikosteroider eller sentralstimulerende midler, kan disse medikamentene forårsake bivirkninger som risting i kroppen din.

Alkohol

Du har kanskje risting i kroppen etter en overstadig alkoholkonsum, hvis du er alkoholiker eller som en bivirkning av tilbaketrekning fra alkohol.

Dystoni

Dystoni er den medisinske termen for unormale sammentrekninger av musklene som kan forårsake risting over hele kroppen eller i bare ett sted, for eksempel din hånd.

Nevrologiske lidelser

Progressive nevrologiske forstyrrelser slik som Huntingtons sykdom eller Parkinsons sykdom kan forårsake symptomer slik som risting, spesielt i hendene og armene.

Hva forårsaker rødme og svette hender?

Svett palm syndrom har en medisinsk navn kalt palmar hyperhidrosis. Det er mer enn en flau eller ulempe for noen mennesker, påvirker deres livskvalitet. Hyperhidrose er et resultat av en overaktiv produksjon av svette gjennom det autonome nervesystemet som kommer i brysthulen.

Gener

The Center for hyperhidrosis rapporterer at nesten 40 prosent av tilfellene av rødme og svette hender er genetisk.

Progresjon

Symptomene på palmar hyperhidrosis kan starte i barn og gradvis forverres gjennom ungdomsårene og voksen alder.

Fedme

Fedme og skjoldbrusk lidelser ofte er knyttet til overdreven svetting.

Sykdom

Svette håndflater kan være et resultat av en medisinsk tilstand, for eksempel endring av hormoner i overgangsalderen, psykiatriske lidelser eller hypertyreose.

Sykdom

Andre sykdommer i det endokrine systemet som diabetes, kan Addisons sykdom eller hypoadrenalism forårsake rikelig palm svetting.

Stress

Stress eller angst kan utløse kjertlene til å produsere mer svette som kroppen forbereder seg på en defensiv posisjon.

Hva kan forårsake Blood Vessel Gurgling i bena?

Blood Clot

Det mest dominerende årsak til blodkaret gurgling i bena vil være en blodpropp, som er en dyp venøs trombose, DVT eller, i venene som ligger langs de nedre ben, lår og bekkenet. Hva skjer er at blodpropp skaper til slutt en blokkering eller hindringer i blodsirkulasjonen. Dette blokkering eller hindringer vil uunngåelig føre til en innsnevring i venene, spørre en gurgling innenfor området som blodet passerer mot hjertet. Som tiden går, kan du begynne å oppleve en viss grad av smerte eller hevelse i det berørte beinet.

Levringsdannelse

Mens en blodpropp kan skade blodkar gurgling, blodpropp i seg selv danner sjelden uten en eller annen grunn. Mange ganger, vil det være på grunn av noen form for skade på blodkar forårsaket av lengre perioder med sittende eller sengeleie, en nylig kirurgisk prosedyre, et traume til et bein i leggen, lår eller hofte, hormonbehandling, bruk av p-piller, fedme, hjerteproblemer eller til og med barnets fødsel. Årsakene til skader på blodkar som ber blodpropp vil variere fra person til person, men de fleste vil lider av noen av de samme symptomene som kan indikere problemet er til stede.

Symptomer

De fleste som arbeider med en blodpropp som forårsaker en "gurgle" med blodåre vil typisk oppleve en viss grad av smerte eller hevelse, som allerede nevnt, men kan også begynne å lide andre symptomer på tilstanden. Dette vil omfatte en viss misfarging av huden på benet, som varierer fra rødt til blått til hvitt. Du kan også oppleve en endring i temperaturen til beinet selv hvor området kan bli varmere å ta på enn andre områder av kroppen. Du kan selv begynne å lide av beinet kramper og en endring i omfanget av bevegelse, ved at du kan legge merke til noen problemer med å bøye foten av det berørte beinet. Alle disse symptomene er et direkte resultat på endringen av blodstrøm, særlig fra en mer vedvarende tilstand.

Andre problemer

Hvis den forblir ubehandlet, blodproppen kunne, i henhold til de Mayo Clinic, til slutt brekke av fra området av formasjonen og å reise seg til andre deler av kroppen. Når en blodpropp beveger seg inn i hjertet, kan det be en person til å lide av et hjerteinfarkt. I tilfelle av lungene eller hjernen, kan en blodpropp reiser til disse områder av kroppen resultere i en lungeembolisme eller et slag, henholdsvis. Hvis du lider av en eller flere av symptomene som er beskrevet ovenfor, må du kontakte legen din for en sjekk-opp. Den mest effektive form for behandling vil være tidlig deteksjon.

Medisiner som forårsaker hetetokter

Hetetokter kan være en reell bane for personen opplever dem. Kvinner ofte lider hetetokter når de er peri-menopausal eller overgangsalderen eller rett etter fødselen på grunn av en hormonell ubalanse. Selv unge kvinner kan oppleve dem som en del av deres menstruasjonssyklus. Menn kan oppleve hetetokter også. Noen ganger medisin som du tar for å behandle en medisinsk tilstand kan føre til hetetokter. Hvis det viser seg at medisinen som forårsaker hetetokter, og du finner de utbrudd av varme og svette uholdbar, diskutere dette med legen din.

Temperatur redusere narkotika

Hvis du tar et legemiddel som er ment å senke kroppstemperaturen, kan dette føre til hetetokter. Disse stoffene er kjent som antipyretika.

Hypoglycemic Meds

Medisiner som brukes til å behandle og redusere sukker (glukose) nivået i kroppen din, ellers kjent som hypoglycemic medisiner, kan det føre til hetetokter, ifølge Mayoclinic.com.

Ubesluttsomhet Angå Antidepressive bivirkninger

Antidepressiva kan eller ikke kan be hetetokter. Studier tyder på at en antidepresant kalt vinlafaxine kan lindre hetetokter. Annen forskning finner at antidepressiva generelt redusere sjansene for å ha hetetokter, ifølge 2womenshealth.com, mens det er dokumentert at de kan faktisk føre dem. Ifølge Wdxcyber.com, kan humør sendrende midler og anti-hyptensives, som omfatter anti-angst og anti-depressiva, forårsake hetetokter.

HRT

Hvis du er under hormonbehandling for å regulere hormonene dine, dette kan også føre til hetetokter. Ifølge Medscape.com og en artikkel skrevet av Anne Moore (RNC, MSN, CNP, professor i sykepleie, kvinners helse Nurse Practitioner, Vanderbilt University, Nashville, Tennessee), kvinner som tar raloksifenhydroklorid, også kalt Evista, kan oppleve hetetokter . Raloksifen er en SERM eller selektiv østrogenreseptormodulator. Den brukes for behandling og forebygging av post-menopausal osteoporose.

Breast Cancer Medicine

Hvis du tar tamoksifen for behandling av brystkreft, kan dette føre til hetetokter. Noen ganger kvinner ikke opplever hetetokter før de slutter å ta dette stoffet. Når dette skjer, ifølge Breastcancer.org, i disse spesielle kvinnene de tamoxifen utviklet en østrogen-lignende evne som bekjempes hetetokter som andre kvinner opplever når tar tamoxifen.

Menn er ikke unntatt

Menn kan få hetetokter hvis de er under androgen deprivasjon terapi, ifølge Cancersupportivecare.com. Kjemoterapi narkotika kan forårsake hetetokter siden de kan indusere tidlig overgangsalder i noen kvinner.

Unngå Triggers

Internal Medicine World Report råder unngå triggere, for eksempel varm krydret mat, koffein og alkohol, som kan forårsake eller forverre dine hetetokter.

Hva som forårsaker en blære infeksjon?

Hva som forårsaker en blære infeksjon?


Blære infeksjoner er ubehagelig og kan være pinlig. Hvis du lider av hyppige blære infeksjoner, lurer du kanskje på hva som forårsaker dem og hva, om noe, kan gjøres for å hindre dem.

Årsaker

Blære infeksjoner er forårsaket av bakterier i blæren. Escherichia coli (E. coli) er vanligvis bakterier som forårsaker en blære infeksjon. Blærer har normalt en liten mengde bakterier i dem og urinering hjelper skylle ut bakterier, men noen ganger bakteriene vokser så fort det fører til en blære infeksjon.

Effekter

Blære infeksjoner kan føre til en hyppig eller presserende behov for å urinere. De kan også forårsake smerte, kløe eller svie ved vannlating. Urin kan lukte og se annerledes ut når blæren er infisert. Som andre bakterielle infeksjoner, kan en blære infeksjon også føre til feber, frysninger og tretthet.

Kjønn

Kvinner er mer utsatt for blære infeksjoner enn menn. Dette er fordi urinrøret, røret som går gjennom urin fra blæren til å gå ut av kroppen, er mye kortere i kvinner enn i menn. Dette betyr at bakteriene i urinrøret for Kvinner har større risiko for å nå frem til blæren og forårsaker en infeksjon.

Identifikasjon

En enkel urinprøve kan avgjøre om du har en blære infeksjon, og hvis så, hvilken behandling som er nødvendig for å kurere det.

Behandling / Forebygging

Legen din vil forskrive antibiotika for å behandle blæren infeksjon. Når du har opplevd en blære infeksjon, er det mer sannsynlig å ha en i fremtiden enn en person som aldri har hatt en blære infeksjon. Drikke mye vann og holde underlivet rent kan bidra til å forhindre en blære infeksjon. Noen mennesker opplever at å drikke tranebærjuice, som har antibiotiske egenskaper, hjelper dem hindre en blære infeksjon.

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet, kan bakteriene forårsaker en blære infeksjon reise til nyrene og forårsake en nyre infeksjon. Nyre infeksjoner kan permanent skade nyrene og føre til nyresvikt og eventuelt død.

Muskelavslappende som forårsaker Bradykardi

Muskelavslappende som forårsaker Bradykardi


Muskelavslappende er stoffer som reduserer muskeltonus og slappe av musklene. Disse brukes til å redusere symptomer, slik som smerte og muskelspasmer. Noen muskelavslappende kan forårsake bradykardi. Bradykardi er en tilstand som oppstår når pulsen synker til under 60 slag per minutt. Bradykardi forårsaker besvimelse, svakhet, tretthet, ubehag i brystet og kortpustethet. Lese etikettene på medisiner før bruk kan forberede pasienter for eventuelle bivirkninger.

Suxamethonium Chloride

Suxamethonium klorid er en luktfri muskelavslappende. Dette stoffet brukes i anestesi, intensiv pleie og akuttmottak. Suxamethonium klorid brukes når en fullstendig lammelse av legemet er nødvendig for operasjonen, intubering eller annen nødsituasjon prosedyre. En injeksjon av 1,0 til 1,5 mg pr kg kroppsvekt fører til paralyse innen et minutt. En injeksjon på 2,0 mg per kg for barn forårsaker umiddelbar lammelse. Suxamethonium forårsaker bivirkninger, for eksempel bradykardi, muskelsmerter, høyt blodtrykk og hjertestans.

Morfinsulfat

Morfinsulfat er en annen blant de muskelavslappende som forårsaker bradykardi. Morfinsulfat er også et beroligende middel som du vanligvis ta gjennom en IV Dette stoffet fungerer som en sterk narkotisk. Med denne medisinen, kan pasienter møte andre bivirkninger: kvalme, hypotensjon, luftveisproblemer, oppkast og forstoppelse.

Midazolam

Midazolam er et muskelavslappende middel som brukes i nøds og kritisk omsorg rom. Hvis du bruker bedøvelse, cimetidin eller narkotika, bør dose midazolam reduseres med 25 prosent. Midazolam inkluderer bivirkninger, for eksempel bradykardi, luftveisproblemer og hypotensjon.

Succinylcholine

Succinylcholine er et medikament som slapper musklene helt når du bruker en ventilator eller under et kirurgisk inngrep. Dette muskelavslappende er vanligvis brukes i anestesi og akuttmottak. Succinylcholine kan ha andre bivirkninger, som høyt blodtrykk, smerte og hjertestans.

Fentanyl

Fentanyl er en annen blant de muskelavslappende som forårsaker bradykardi. Denne medisinen er også brukt som et beroligende middel. Fentanyl brukes i akuttmottak og intensivavdelinger. Medikamentet blir administrert gjennom en IV Fentanyl fungerer som et semisyntetisk. Blant de bivirkninger av fentanyl er fysisk avhengighet, stiv brystet og pusteproblemer.

Hva medisiner forårsake leverskader?

Leverskade oppstår når leveren, den største organ inne i kroppen, ikke lenger kan generere nye celler når det gamle ikke fungere skikkelig. Arrvev bygger seg opp, noe som gjør det vanskelig for leveren til å utføre sine rensende og avgiftende plikter. Ulike medisiner forårsake leverskader som noen ganger er så alvorlig som det forårsaket av overdreven drikking.

Paracetamol

Paracetamol funnet i Tylenol forårsaker toksisitet oppbygning i leveren, noe som fører til leversykdom. Hepatitt C Support Prosjekt sier at leverskader forårsaket av å ta store mengder av paracetamol øker når en person drikker.

Allopurinol

Allopurinol, tabletter tas gjennom munnen, brukes til å behandle mennesker med gikt, kramper, smerter forårsaket av pankreassykdom og infeksjoner. US National Library of Medicine sier at disse stoffene blir brukt på mennesker etter bypass kirurgi og nyretransplantasjoner. Disse medikamentene forårsake leverskader hos personer som har historier av leverproblemer.

Antibiotika

Selv om mange antibiotika behandle leveren forhold som hepatitt, andre antibiotika medisiner forårsake leverskader. Bio-Medisin sier at antibiotika brukes til å behandle barn som lider av bakterieinfeksjoner som E. coli øker deres risiko for å få livstruende leverskade.

Anabole steroider

University of California, siterer San Francisco Barnas Hospital en studie som sier at anabole steroider forårsake leverskader ved å redusere gode kolesterolet og øker det dårlige. Folk som bruker anabole steroider begynne opplever levertoksisitet i så lite som 12 uker for å ta disse medisinene.

Orale prevensjonsmidler

Mange p-piller føre til leverskade i sjeldne tilfeller. Den spesifikke type leverskader forårsaket kalles endokrine middel-indusert leverskade. Denne formen for leverskade kan være mindre eller kan føre til alvorlig leversvikt.

Nitrofurantoin

US National Library of Medicine sier at nitrofurantoin brukes til å bekjempe urinveisinfeksjoner og andre bakterielle infeksjoner. Dette medisiner fører til skader på leveren, noe som bestemmes ved forhøyede leverenzymer. Dette leverskader resulterer i gulsott og en dødelig form for hepatitt.

Sulfonamider og Erythromycins

Sulfonamider - Antibakterielle midler - behandle tilstander som ørebetennelser, urinveisinfeksjoner, bronkitt, bakteriell meningitt og reisediaré. Leveren varig skade av sulfonamider har blitt karakterisert som sulfonamid relatert hepatitt. Leger fore erythromycins for folk som lider for strep hals, bihulebetennelse, lungebetennelse, betennelse i mandlene, gonoré og bekkeninfeksjon. Disse stoffene også bekjempe infeksjoner oppstår etter øyekirurgi og tarmkirurgi.

Hva som forårsaker Eye å gulne i mennesker?

Gulfarging av øyne er vanligvis et tegn på en svært alvorlig lidelse. Dette symptomet bør ikke ignoreres, og lege bør søkes umiddelbart. De to største årsakene til gule øyne er leversvikt eller problemer med nedbryting av røde blodlegemer. Behandlinger er tilgjengelig for de fleste underliggende problemer hvis oppdaget tidlig, men hvis venstre ubehandlet kan kreve store livreddende innsats. Se en lege hvis dette symptomet er notert.

Gulsott

Gulsott er betegnelsen på den gulfarging av øyne og ofte huden også. Det er også betegnet gulsott og er forårsaket av overskytende systemisk bilirubin. Dette er ikke en faktisk lidelse, men et tegn på et problem som vanligvis med leveren eller røde blodceller. Bilirubin er et vanlig produkt av nedbrytning av alderen røde celler som er enn filtrert av leveren som skal utskilles i fordøyelseskanalen som galle. Hvis unormal rød celle ødeleggelse oppstår eller leverfunksjon er kompromittert, akkumulerer bilirubin i vev som forårsaker den gule utseende.

Leverfunksjon

Mange ting kan føre til at leveren til å fungere feil. En av de mest vanlige er alkoholisme resulterer i cirrhose, arrdannelse i leveren. Alkohol metaboliseres i leveren normalt, men når det er konsumert til overmål, rett og slett blir leveren overveldet prøver å holde opp og begynner å sammenbrudd som en utslitt maskin. En annen ledende årsak er hepatitt virus som angriper leveren forårsaker betennelse og redusert funksjon.

Anemi

Drug Induced Immune hemolytisk anemi (DIIHA) og sigdcelleanemi er de to mest sett forhold som forårsaker rask dreven nedbryting av de røde blodcellene som resulterer i overkant systemisk bilirubin og gulsott. DIIHA oppstår når et medikament administreres får kroppen til en immunrespons mot sine egne røde celler. Cellene blir angrepet og ødelagt i rask rekkefølge. Sigdcelleanemi er en defekt i form av røde blodlegemer som noen ganger kan føre til en hemolytisk krise hvor mange av dem sammenbrudd samtidig.

Symptomer

Gulfarging av øyne og hud kan være en front kjører symptom eller en i ettertid symptom avhengig av årsaken til gulsott. Hvis det er anemi drevet, vil personen ofte føler deg svimmel, har problemer med å puste, rask puls, og gå inn i sjokk som kroppen ikke lenger har nok oksygen til å støtte seg selv. Hvis årsaken er leveren, vil personen ofte har feber, tap av matlyst, magesmerter, og generelt dårlig følelse.

Behandling

Symptomer på begge forholdene bør tas svært alvorlig, og lege bør søkes umiddelbart. Anemi kan bli livstruende i en svært kort tidsperiode som krever en blodoverføring samt intens medikamentterapi. Dessverre, hvis symptomer er forårsaket av leveren, det kan ha nådd et point of no reparasjon der det er for mye skade har blitt gjort av sykdom eller alkoholmisbruk. Noen symptomer fortjener legehjelp som medikamentell behandling på et tidlig stadium kan være effektive i å reparere leverskader.

Hva som forårsaker tungpustethet og hoste?

Tungpustethet og hoste ha mange årsaker. Hvis du eller barnet ditt hoste med ingen åpenbare sykdom, kan du ha en kronisk helseproblem. Tungpustethet er et symptom på en rekke lidelser og sykdommer. Hvis du eller barnet ditt hvese ofte, snakke med legen din slik at hun kan gjennomføre tester for å fastslå årsaken.

Definisjon av tungpustethet

Tungpustethet er en plystrende lyd som kan høres når barnet prøver å puste. Hennes luftveiene innsnevring og kan bli ytterligere hindret av overflødig slimete. Som luften beveger seg gjennom de trange luftveier, det "plystrer" når den passerer hindringen. Du kan høre hvese som barnet puster ut, men hun også kan hvese mens du prøver å puste inn.

Astma

Barnet ditt vil hoste og hvese på grunn av astma. Når luftveiene reagerer på en utløser, vil de begrense og produsere overdreven slimete. Barnet ditt vil hoste i et forsøk på å fjerne hennes luftveiene og puste mer komfortabelt, og hun også kan hvese. Mange medisinske fagfolk nå kaller astma Reaktiv luftveissykdom, eller RAD, som er en mer nøyaktig beskrivelse.

Bronkial Infeksjon

Bronkial infeksjoner, eller bronkitt, kan forårsake hoste etter hvert som barnet forsøker å fjerne slim fra lungene hans. Hvis han allerede har RAD eller annen kronisk lunge tilstand, vil symptomene hans bli verre med bronkitt; han kan hvese verre enn han normalt gjør. Kontroller at du har en redning inhalator hendig å bruke hvis han ikke får puste.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Voksne med kronisk obstruktiv lungesykdom, KOLS, kan oppleve det samme innsnevring av luftveiene. Med KOLS, er luftveiene permanent skadet på grunn av kronisk bronkitt eller emfysem. Når du anstrenge deg, for eksempel, vandre rundt nabolaget ditt, du blir fort slitne fordi lungene ikke kan få nok oksygen inn og de kan ikke utvise alle av karbondioksid kroppen din bygger opp. Du kan også hvese og hoste som du prøver å åpne luftveiene å puste mer komfortabelt.

Gastroøsofageal reflukssykdom

Med gastroøsofageal reflukssykdom, GERD, kan du hvese når syre har tilbakestrømmet høyt nok i spiserøret at det går inn i halsen. Hvis dette skjer når du sover, du mektige våkne opp gisping, hoste og tungpustethet. Disse symptomene ligner astma og kan forveksles med det. Hvis du har blitt testet for astma (RAD) og testene var negative, be om å bli testet for GERD.

Hva som forårsaker bihulebetennelse og tann smerter?

Forkjølelse og allergi kan utløse bihulebetennelse som gjør det vanskelig å puste, gi hodepine og hevelse rundt øynene. Hvis behandles raskt, disse symptomene en tendens til å rydde opp. Alvorlige bihulebetennelse kan produsere sekundære symptomer som tilsier spesiell oppmerksomhet.

Symptomer

Bihulebetennelse forårsake hoste om natten, drenering på baksiden av halsen, øre smerter og tretthet. Feber og kvalme kan utvikle seg som kroppen sliter med å bekjempe infeksjonen.

Anatomy

Bihulene er plassert over den øvre kjeve i ansiktet. Røtter fra den øvre tennene gren i samme bihulene. Trykket i overkjevens bihulene komprimere nerver som fører til den øvre kjeve og tennene. Sinus tannpine, assosiert med bihulebetennelse, er en forlengelse av ansikts smerter.

Effekter

Pasienter, leger og tannleger ofte forvirre sinus tann smerter med dental smerte. Flere tannbehandling er utført for å avslutte tannpine og overkjeven smerte. Personer som lider av kronisk bihulebetennelse kan ha flere rotfylling før realisere deres smerte er faktisk forårsaket av deres kronisk bihulebetennelse.

Betraktninger

Bihulebetennelse ansvarlige for tann smerte kan også føre til problemer med syn og kan føre til hjernehinnebetennelse og blodpropper. Øreverk og øre infeksjoner hos barn kan være sekundære symptomer på infiserte bihuler.

Advarsel

Vedvarende tann smerter bør undersøkes av en tannlege. Gingivitt og tannråte bør utelukkes når en tannpine utvikler.

Medisinske forhold som forårsaker blå Fingers

Medisinske forhold som forårsaker blå Fingers


Det er flere grunner til fingrene kan slå blå. Den mest enkle diagnose kan være bruising. Eller det kan være cyanose, som manifesterer seg som blått farging av huden på grunn av mangel på oksygen i blodet. Cyanose kan være forårsaket av noe fra frostskader til mer komplekse sykdommer. Hvis deler av kroppen ikke får tilstrekkelig med oksygen, vil vevet bli nekrotisk, noe som betyr at cellene dør.

Blåmerker

Hematomer er en av de mest vanlige forhold hvor fingrene kan blir blå. Når det er skade på kapillærene, vil blodet jag inn i vevet for å prøve å helbrede den, forårsaker det å mørkne.

Medfødt hjertefeil

Hvis et barn blir født med en medfødt hjertefeil, er det vanligvis ikke nok oksygen og blodstrøm gjennom kroppen. En av de første symptomene på mangel på oksygen er blueness i fingrene.

Shaken Baby Syndrome

Hvis et barn blir brakt inn i akuttmottaket bevisstløs og kroppen er blå i fargen, inkludert fingrene, vil legene først vurdere shaken baby syndrome. Dette syndromet kan lett føre til hjerneskade.

Shock

Sirkulatorisk sjokk er en farlig tilstand der utilstrekkelig blodstrømmen opp i kroppens vev. Det kan føre til multippel organsvikt, og er en av de mest vanlige årsakene til død. Hvis du er i sjokk, vil fingertuppene vises blåaktig, huden din vil bli klam, kan du bli forvirret eller bevisstløs.

Raynauds syndrom

Raynauds syndrom er en tilstand som antas å være forårsaket av det sympatiske nervesystemet som fører til at fingrene til enten blir hvit eller blå på grunn av mangel på blodtilførsel. Den kommer vanligvis på plutselig og hender og fingre må plasseres i varmt vann og gnidd for å få blodet strømmer tilbake til fingrene. Røyking og koffein kan forverre syndrom for pasienter.

Blood Clot

Hvis en blodpropp forsinker strømmen av blod til fingrene, vil de bli blått på grunn av mangel på oksygen til vevene. Hvis en blodpropp blokkerer blodtilførselen til en arterie i hjertet eller hjernen, kan det forårsake et hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Sykdommer som forårsaker kvinner å få håret Facial

Selv ufarlig i seg selv, kan ansikts hårvekst være pinlig for kvinner og kan være et symptom på en alvorlig tilstand. Hirsutisme, som rammer både menn og kvinner, er en medisinsk betegnelse for overdreven hårvekst hos atypiske steder som haken, overleppen, mage, bryst og rygg. Den mye hår er tykk og mørke, i motsetning til naturlig fint hår som normalt finnes på kroppen. En overdreven mengde av det mannlige hormonet, androgen, er vanligvis årsaken.

Polycystisk ovariesyndrom

Ofte referert til som PCOS, er polycystisk ovariesyndrom en ubalanse av hormoner som forårsaker eggstokkene til å utvikle væskefylte sekker som kalles cyster. Symptomer på polycystisk ovariesyndrom er uregelmessige menstruasjonssykluser, ufruktbarhet, fedme og overdreven hårvekst i ansiktet, bryst, lår, brystvorte området og magen.

Cushings sykdom

Med denne sykdommen, kroppen produserer en overdreven mengde av kortisol på grunn av en tumor hypofysen. Kortisol er ofte referert til som "stresshormon". Hypofysen er kontrolleren av kortisol produksjon i kroppen. Symptomer på Cushings sykdom er økt vekt rundt overkroppen mens bena og armene forblir tynn, økt helbredende tid med mindre riper og hudinfeksjoner, tynn og lett forslått hud, rund og oppblåst i ansiktet, økt tretthet, depresjon, tykk vekst av kroppshår, uregelmessige menstruasjonssykluser hos kvinner, høyt blodtrykk og økt blodsukker målinger.

Medisiner

Visse medisiner som danazol, testosteron, anabole steroider, glukokortikoider, minoxidil, cyklosporin og fenytoin har bivirkninger som kan forårsake ansikts hårvekst hos kvinner. Det er viktig at du ikke stoppe noen av disse medikamentene uten å snakke med din behandlende lege først.

Sjeldne årsaker

I noen tilfeller kan eggstokkene eller binyrene svulster føre til overdreven vekst av ansiktshår hos kvinner. Symptomer inkluderer rask hårvekst sammen med acne, redusert bryststørrelse og økt muskelmasse. Disse symptomene må vurderes av legen din.

Vanlige behandlinger

Avtagende hann hormonnivåer som kan oppnås med vekttap. Midlertidige behandlinger består av voksing, barbering, napping, riktige kremer og bleking. Permanente behandlinger som elektrolyse og laser hårfjerning kan være kostbart. Anti-androgen medisiner som reduserer hårvekst kan være foreskrevet av lege, men ta tre til seks måneder for å være effektive. En resept krem ​​kan også brukes til å bremse ansikts hårvekst, men tar 4-8 uker for å være effektive.

Hvordan kan røyking forårsake lungekreft?

Innledning

Sigarettrøyking er ansvarlig for en heidundrende 87 prosent av lungekreft dødsfall i USA, ifølge National Cancer Institute. Lungekreft er den nummer 1 årsaken til kreftdød blant både menn og kvinner i USA, og selv de som ikke røyker er ikke immune mot de skadelige effektene av sigarettrøyk: Rundt 3000 amerikanske røykere dør hvert år av passiv røyking , melder instituttet.

Hvordan røyking fører til lungekreft

Den giftige blandingen av kjemikalier som finnes i tobakksrøyk har nøkkelen til hvordan røyke sigaretter kan forårsake lungekreft. Sigarettrøyk inneholder ca 4000 kjemiske stoffer, inkludert mer enn 60 kjente kreftfremkallende, ifølge US Department of Health and Human Services '"Rapport om Kreftfremkallende: Tenth Edition", utgitt i 2002 Blant de kjemikalier i sigarettrøyk som har blitt studert i hensyn til lungekreft er polysykliske aromatiske hydrokarboner, nikotin, metaller slik som kadmium og nikkel og radioaktivt polonium. Sigarettrøyk inneholder også tobakksspesifikke nitrosaminer (TSNAs), kjemikalier mistenkt for å forårsake lungekreft hos mennesker. TSNAs dannes ved tobakk herding og bearbeiding. Ifølge Oncology Channel nettsted, en bestemt type TSNA kalt NNK har vært vist i gnagere å produsere i lungene både godartede svulster i overflate cellevev (lungeadenomer) og ondartede epiteltumorer med karakteristikker av kjertler (lunge adenokarsinomer).

Den Siste

En studie av et team av forskere fra University of California i Davis, som ble publisert i mars 2008-utgaven av The FASEB Journal, spesielt fingre hydrogen peroxide og lignende oksidanter i sigarettrøyk som snu friske lungeceller til kreft seg. I et laboratorie-omgivelser, utsettes forskere forskjellige sett av human lunge luftveisceller for sigarettrøyk og hydrogenperoksid. Disse cellene ble deretter inkubert i én til to dager, etter som de viste «de samme molekylære signaturer av kreftutviklingen," ifølge rapporten, forfattet av Tzipora Goldkorn. Ueksponerte luftveisceller også ble vurdert og viste ingen tegn til kreftutvikling.