Digidexo.com

dødelig dosis rottegift

Hva er dødelig dose røntgenstråler?

Hva er dødelig dose røntgenstråler?


En x-ray er en type radioaktiv energi som faktisk "ser" inn i kroppen, slik at radiologer til å ta bilder av bein og enkelte organer, som lunger. Som x-stråler er radioaktive, går noen stråling kroppen.

Stråling

Alle røntgenstråler avgir noen stråling, som blir målt i millisievert (MSV). Den kroppens følsomhet for denne strålingen varierer etter kroppsdel, så en x-ray av mage-tarmkanalen gir en større radioaktiv dose, 8 mSv, enn en x-ray av en etappe på 0,001 mSv.

Naturlig Stråling

Vi er alle utsatt for bakgrunnsstråling naturlig i vårt miljø, tilsvarende rundt 3 mSv per år. Dette kan komme fra radongass i våre hjem og kosmisk stråling, så dette antallet avhenger av hvor du bor. Derfor er et røntgenbilde av mage-tarmkanalen ekvivalent til 3 års naturlig stråling, og et røntgenbilde av et ben er ekvivalent med mindre enn 1 dag av stråling.

Lethal Stråling

En dødelig dose av stråling er MSV 4,500. Dette er bare dødelig hvis gitt på en gang til hele kroppen, og hvis ingen behandling gis etterpå. Men legene kan bruke stråling til å ødelegge benmargen til å forberede seg på en marg transplantasjon ved hjelp av 10.000 mSv av stråling over flere dager.

Dødelig dose av X-ray

For å få en dødelig dose av stråling fra en x-ray, ville du trenger 45 millioner ben, arm, hånd eller fot røntgenbilder, eller 562,5 gastrointestinale røntgenbilder på en enkelt dag, med ingen behandling for å motvirke effektene.

Om Tylenol overdoser i babyer

Om Tylenol overdoser i babyer


Tylenol, en populær amerikansk merkevare-navnet på over-the-counter narkotika paracetamol, brukes i spedbarn for en rekke plager. Feber, tannpine, hodepine, muskelskader og skudd er alle grunner for å gi babyen Tylenol. Selv Tylenol er utmerket for behandling av smerterelaterte babyen plager, kan for mye Tylenol være giftig og med dødelig.

Symptomer

Babyer som er overdose med Tylenol kan vise symptomer som oppkast, diaré, svetting, irritabilitet, appetitt tap, overdreven svetting, magesmerter i øvre høyre delen av magen og gule øyne eller hud. Mer alvorlige, livstruende overdose symptomer inkluderer anfall, koma, nyresvikt, leversvikt og hjerteproblemer. Tylenol overdose kan også føre til døden.

Hindre en Overdose

Sørg for at du gir babyen spedbarn Tylenol dråper i stedet for barnas Tylenol væske. Sjekk at du er også å gi riktig dosering beløp. Skriv ned tiden og mengden av dosen for å sikre at alle omsorg for barnet vet når doseringen skjedde og hva Doseringen. Sjekk alle medisiner som skal brukes for å behandle barnet ditt å være sikker på at du ikke gir mer enn en medisiner på et tidspunkt som inneholder paracetamol. Hold alle medisiner utilgjengelig for alle babyer og barn i husstanden. Bruk kun originale sprøyte eller dropper som fulgte medisiner for å sikre at du administrere riktig dose av medisiner.

Effekter

Tylenol overdosering påvirker funksjonene til babyens leveren. Hvis du gi barnet ditt for mye Tylenol, er deres leveren ikke behandle medisiner som igjen skaper et giftstoff i leveren som kan permanent skade leveren og med være dødelig. Babyen kan også lider langsiktige nyreskader og hjerteproblemer skapt av giftstoffer av en Tylenol overdose.

Betraktninger

Hvis barnet ditt har problemer spytter opp, gi riktig dosering beløp før fôring. Ved å gjøre dette, vil du sikre at medisinen forblir i babyens mage og unngå å måtte medisinere etter en fôring, og skaper en mulighet for overdosering babyen med Tylenol.

Advarsel

Forskjellen mellom en vanlig spedbarn dose og en dødelig dose er relativt liten og bør ikke overses. Doseringen for Tylenol for babyer er basert på vekt, ikke alder. Blanding Tylenol spedbarn dråper og Tylenol barne væske kan være dødelig, og bør unngås. Hvis du mistenker at barnet ditt lider av en overdose av Tylenol, gå til legevakten umiddelbart.

Soppdrepende midler i farmakologi

Soppdrepende midler i farmakologi


Sopp er en stor gruppe av organismer som spiller en viktig rolle i vårt miljø. Bare en liten brøkdel av alle sopparter er skadelig for mennesker. Disse soppene som forårsaker sykdommen, men er beryktet for sin rolle i forhold som candidiasis (soppinfeksjon), fotsopp, ringorm og jock kløe. Designing legemidler til behandling av soppinfeksjoner er en kompleks oppgave, hvorav mye er utenfor omfanget av denne artikkelen; Likevel er noen grunnleggende ideer i soppdrepende farmakologi beskrevet nedenfor.

Funksjon

Et antimikrobielt medikament må ha selektiv toksisitet, noe som betyr at det må være sterkt giftig for soppen samtidig å skade pasienten så lite som mulig. Den terapeutiske indeks er et kvantitativt mål for en agent selektiv toksisitet. Den er beregnet ved å dividere den dødelige dose (den dose som ville drepe pasienten) ved den terapeutiske dose (minimum effektiv dose). Designing soppdrepende midler er vanskeligere generelt enn å designe antibakterielle midler fordi det er vanskeligere å oppnå selektiv toksisitet. Fungi, som menneskeceller, er eukaryote, som betyr at de har en kjerne og andre interne strukturer. Siden sopp dele flere likhetstrekk med menneskeceller enn gjøre bakterier, kan det være utfordrende å utvikle et medikament som vil massakrere sopp og samtidig la menneskeceller for å unnslippe uskadd.

Effekter

Soppdrepende medisiner virker ved å utnytte forskjellene mellom menneskeceller og sopp; en slik forskjell omfatter steroler. Steroler er fettforbindelser som spiller en viktig rolle i celle-membraner av sopp, planter og dyr. En sterol kalt ergosterol er vanlig i soppcellemembraner, men fraværende i humane cellemembraner, som bruker kolesterol i stedet. Følgelig er ergosterol et mål for flere soppdrepende medisiner. Noen antibiotika kan også drepe sopp-patogener; To eksempler er polyoxin D og nikkomycin. Disse stoffene virker ved å angripe prosessen sopp bruker å gjøre kitin, et stoff som danner celleveggen hos sopp; humane celler ikke produserer eller skille ut kitin, så det er et potensielt mål for soppdrepende medisiner.

Typer

Soppdrepende medisiner er delt inn i ulike klasser etter deres kjemiske struktur og måten de fungerer. Det er polyen antibiotika som nystatin og amfotericin B, som begge binder til ergosterol i soppcellemembraner, forstyrre cellemembranen på en måte som dreper sopp. Imidazoler som klotrimazol forstyrrer syntesen av ergosterol, slik at soppen ikke kan produsere ergosterol den trenger for sin membran. Flucytosine er en type medikament kalt en pyrimidin analog; det er omdannet til et stoff som heter 5-fluorouracil (5-FU) inne i sopp. 5-FU er lik i struktur til en av basene cellene bruker å lage RNA, så usikre sopp inkorporerer 5-FU når det gjør RNA - og dør død det så rikt fortjener.

Betraktninger

Noen soppdrepende midler er aktuelle legemidler som brukes på stedet av en infeksjon. Andre er utformet for å bli administrert oralt. Ved utvikling av sistnevnte type medisin, må forskerne huske på en rekke hensyn som ikke nødvendigvis gjelder for en aktuell agent. Pharmacologists studerer et medikament kandidat vil ønske å vite hvor godt det er absorbert, hvordan den er distribuert gjennom kroppen, hvordan kroppen forbrenner det, og hvordan det utskilles eller eliminert fra kroppen.

Advarsel

Akkurat som bakterier, kan sopp-patogener utvikle resistens. Overforbruk av soppdrepende midler eller seponering av behandling før en infeksjon er fullt eliminert gjøre det mer sannsynlig sopp vil miste sin mottakelighet. Tilfeller av multiresistent Candida albicans, har den skyldige ansvarlig for gjær infeksjoner, blitt mer vanlig de siste årene.

Hva skjer med dyr under Animal Testing?

Hva skjer med dyr under Animal Testing?


Experimenters bruke dyr for å teste narkotika, husholdningsprodukter, kosmetikk og kjemikalier for å vurdere deres sikkerhet for bruk med mennesker. En rekke tester eksisterer som er noen ganger svært smertefull og plagsom for dyrene, mange av dem har endt med dødsfall. På grunn av forskjell i den biologiske make-up av dyr, resultatene fra dyreforsøk er ikke alltid er relevant for mennesker.

Draize Eye Test

I 1944, Dr. John H. Draize skapte Draize synsundersøkelse for å evaluere øyeirritasjon av ulike stoffer. I denne testen, innfører en experimenter et kjemikalie inn i ett øye av en behersket kanin, og etterlater det andre øyet som en kontroll. Etter en time, vurderer han virkningene på øyet, og han gjentar dette hver 24. time i opptil tre uker. Kaniner opplever blødninger, rødhet i øyet, sår og blindhet. Vanligvis experimenter vil drepe kaniner ved slutten av forsøket.

Akutt toksisitet tester

Akutte toksisitetstester fastslå fare for ulike kjemikalier innført via munnen eller hud, eller via inhalering, vanligvis med rotter eller mus. Den opprinnelige testen er den dødelige dose 50, som fortsetter inntil i det minste halvparten av de eksponerte dyr dør. Tilsvarende er den faste dose-metoden, hvor symptomene på sykdom, og lidelser avslutte eksperimentet, i stedet for døden. Den akutt toksisk klassemetode og up-and-down prosedyre bruke færre dyr, men de lider uutholdelig smerte, kramper, tap av motorisk funksjon og ukontrollerbare anfall. Ved slutten av testen, experimenter dreper dyrene, utføre en obduksjon å vurdere indre skader.

Hudirritasjon tester

Den hudirritasjon test, eller Draize hudtest, overvåker alvorlighetsgraden av kløe, hevelse og inflammasjon på huden til kaniner. Det innebærer innføring av en substans på en barberte område av huden, og holder en annen lapp av barbert hud som en kontroll. Ofte har disse testresultatene ikke anvendelse for mennesker, på grunn av deres forskjeller i huden anatomi og struktur.

Farmakokinetiske tester

Farmakokinetiske tester vurdere satsene for giftige kjemikalier i opptak, fordeling, metabolisme og utskillelse, vanligvis ved hjelp av rotter eller mus. Dyrene ta enkle eller flere doser av et giftig stoff gjennom kraft foring, inhalasjon eller injeksjon. Den experimenter undersøker blodprøver mens dyret er under testen, og deretter studerer akkumulering av kjemikalier på de organer av de døde dyr. Forskjeller i leverenzymer mellom arter betyr resultatene av testene er ikke helt relevant for mennesker.

Pyrogenicity Testing

En pyrogen er et kjemikalie som skaper en økning i kroppstemperatur. Pyrogenicity tester studier feber bivirkninger i vaksiner og injiserbare legemidler. Siden 1940-tallet, har forskere brukt kanin pyrogen test for å vurdere temperaturen øker, etter å injisere et stoff i blodet. De ulike alder og kjønn på kaniner sterkt påvirker resultatene så kan noen ganger gi en uriktig fremstilling av data. Mer vanlig brukes nå er Limulus amoebocytelysat test, hvor blod fra hestesko krabber tester effekten av pyrogener på immunsystemet.

Hva er farene ved protein drinker?

Hva er farene ved protein drinker?


Flere supplement beslutningstakere fremme protein drinker som en vitenskapelig bevist måte å bygge muskler, kaste uønskede pounds, bekjempe aldringsprosessen eller få en rask støt av energi. Imidlertid antyder en fersk "Consumer Reports" etterforskningen at noen protein pulver og væsker inneholder skadelige metaller som kan utgjøre en helserisiko for forbrukerne. Ifølge protein ekspert Gail Butterfield, PhD, RD, kan overdreven protein i kosten også skade kroppen.

Blyeksponering

Bly er et av de tungmetaller som finnes i protein drikker. Ifølge Paul Napoli, i sin artikkel, "Consumer Reports Advarer of Protein Drink Farer," eksponering for bly kan føre til skade på hjernen og nervesystemet, og bremse veksten av barn og tenåringer. Barn lider mer alvorlige effekter av bly eksponering enn voksne på grunn av måten det påvirker et barns hjerne og nerve utvikling. Det kan føre til høyt blodtrykk, reproduktive problemer og muskel-og leddsmerter hos voksne.

Arsen Eksponering

Arsen vises også i noen protein drinker. Ifølge The New Zealand Food Safety Authority, spor av dette metallet forekommer naturlig i de fleste organiske og uorganiske mat, inkludert vann. Arsen fungerer også som et middel mot skadedyr. Eksponering for arsen kan forårsake uregelmessig hjerterytme, kvalme og oppkast, redusert produksjon av røde og hvite blodceller og skader på blodkar. Hvis du får i deg tilstrekkelig nivå av arsen, kan det også føre til døden.

Kadmium Eksponering

Ingen vet den aksepterte dødelig dose mengde kadmium noen mennesker kan komme seg fra mild eksponering. Men ifølge Samuel Uretsky, i sin artikkel "Kadmium Poisoning", et beløp så lavt som 10 milligram kan bringe på symptomer på forgiftning. Eksponering for kadmium over lange perioder kan føre til hoste og kortpustethet; ekstrem eksponering kan resultere i lever-og nyreskader. Kadmium er også kjent for å forårsake kreft.

Dreven protein i kosten

Dreven protein i kosten (som utgjør mer enn 30 prosent av det daglige kaloriinntaket) kan føre til en opphoping av giftige ketoner. Dette fører til at nyrene til å arbeide hardt for å skylle giftstoffer fra kroppen. Som nyrene arbeide for å eliminere disse giftstoffer, kan legemet mister en stor mengde vann, noe som resulterer i dehydratisering. Dehydrering ikke bare legger vekt på nyrene, men det kan også ha en virkning på hjertet.

Kilder av kaliumnitrat

Kaliumnitrat, også kalt salpeter, er vann-oppløselig krystallinsk, fast stoff som er oftest funnet i sprengstoff og kunstgjødsel. Det kan forårsake milde symptomer når folk blir utsatt for det, inkludert øyet og irritasjon i halsen, så unngå kontakt med stoffet anbefales. Men det er noen tilfeller der du kanskje må bruke et produkt som inneholder kaliumnitrat, så det er viktig å lære hvor det kan finnes og hvordan du skal bruke produkter som inneholder det slik at du ikke kompromiss din helse.

Naturlige kilder

Ifølge "Science Encyclopedia", den naturlige kilde for kaliumnitrat er i bergarter. Den kjemiske forekommer naturlig i bakken og danner et hvitt belegg på andre bergarter. Det er vanligvis utvunnet i gamle europeiske sjøbunn, saltlake innsjøer og jord som er rik på organisk materiale.

Krutt

Kaliumnitrat har vært brukt i krutt i over 2000 år, først av kineserne og senere flyttet til Europa og resten av verden. Det brukes i en blanding av omtrent 75 prosent kaliumnitrat, 15 prosent karbon og 10 prosent svovel. I dag er det også brukt i andre våpen, som for eksempel granater og bomber, som inneholder krutt og lignende sprengstoff. Det ble også en gang brukt i dynamitt og TNT, men i dag har blitt erstattet av mer effektive eksplosiver.

Mat

Kaliumnitrat og andre nitrater / nitritt kan brukes i konservering av mat i små doser. Ifølge University of Minnesota, en dødelig dose av dette stoffet for voksne er 30 til 35 g. I mindre doser, kan kaliumnitrat forårsake methemoglobinemia, en tilstand der blodet kan ikke lett å bære oksygen i hele kroppen. Spedbarn er ekstremt utsatt for denne tilstanden etter inntak av små mengder av kaliumnitrat. Noen frukter og grønnsaker kan også inneholde kalium nitrat og andre nitrater / nitritter, siden disse kjemikaliene finnes naturlig i organisk jordsmonn.

Gjødsel

Fordi plantene vokser godt i jord med kalium, mange gjødsel inneholder kaliumnitrat. Den er mest brukt til å dyrke frukt og grønnsaker i stedet for blomster, trær og andre planter. Den har en lav salt indeks, som gjør det bedre enn natrium-baserte kjemikalier for noen vekster, for eksempel selleri, poteter og tomater.

Andre kilder

I tillegg til kaliumnitrat som er funnet i eksplosiver, mat preservers og gjødsel, er det noen andre steder der den kjemiske kan også bli funnet. I det siste, ble det brukt med natriumkarbonat i en medisin som heter sal prunella som var ment å lindre sår hals. Det er også brukt i dag i sikringer og kamper.

Bivirkninger fra Misbruk av isopropylalkohol

Rubbing alkohol eller isopropyl alkohol, ikke er beregnet på konsum og kan være svært farlig å drikke. Det er litt mer potent enn etanol, og selv om den ikke har de samme risiko for nyresvikt, kan det likevel være dødelig for svelges.

Typer alkohol

Etylalkohol, eller etanol, er den type alkohol som vanligvis finnes i alkoholholdige drikker. Det er også tre typer toksiske alkoholer: metanol, etylenglykol, og isopropyl-alkohol, også kjent som isoproponal, den primære bestanddel i isopropanol.

Øyeblikkelige effekter

Inntak av isopropyl rubbing alkohol vil forårsake sentralnervesystemet, ligner på effekten av å drikke vanlig alkoholholdige drikker som inneholder etylalkohol. Det absorberes raskt, og er mer potent enn etylalkohol, noe som gjør alkoholforgiftning en større risiko.

Bivirkninger

I tillegg til forgiftning, kan isopropylalkohol irritere mage-tarmkanalen, som forårsaker oppkast eller magesmerter. Det er også ofte resulterer i en fruktig lukt på brukerens pust og urin som et resultat av utskilt aceton.

Alkoholforgiftning

På grunn av sin styrke, kan rubbing alkohol være dødelig ved mye lavere doser enn etylalkohol. De viktigste symptomene på en toksisk dose av isopropyl er ekstrem sløvhet og koma, eventuelt ledsaget av oppkast.

Behandling

Hvis du mistenker at noen har fått i seg en giftig dose av isopropyl alkohol, søke behandling for dem umiddelbart. Støttende behandling inkludert intravenøse væsker kan hjelpe skylle alkohol fra pasientens system, men på grunn av den raske frekvensen av absorpsjon, kan de allerede har absorbert en dødelig dose før de kan behandles.

Nikotin Raske fakta

Nikotin Raske fakta


Nikotin, et svært vanedannende stoff som forekommer naturlig i tobakk, påvirker den menneskelige hjernen på måter som ligner på stoffer som kokain og heroin. Forskning belyser regelmessig bruk av nikotin kan føre til alvorlige og potensielt dødelige helseproblemer.

Effekter av nikotin i dopamin nivåer

Som kokain, nikotin hever bruken dopaminnivåer i hjernen, noe som resulterer i avhengighet til å opprettholde slike nivåer. Som med de fleste avhengighet, vil mer og mer være nødvendig over tid for å oppnå den ønskede effekt.

Dødelige dosen

En dødelig dose av kokain eller heroin dverger nikotin i sammenligning. Legemet tåler kokain i doser opp til 750 til 800 mg og heroin opp til 200 til 500 mg i forhold til en 50 mg dose av nikotin.

Beløp i sigaretter

En sigarett inneholder omtrent 10 mg nikotin. En røyker absorberer mellom 1 mg til 3 mg med hver sigarett.

Helseeffekter

Langvarig bruk av nikotin reduseres apoptose, en prosess hvor legemet dreier seg døde celler. Avbrudd i prosessen oppfordrer kreft vekst. Forskning peker også på nikotin bidrar til Sudden Infant Death Syndrome (SIDS).

Legemidler som inneholder barbiturater

Legemidler som inneholder barbiturater


Det er mange lidelser og forhold i verden som mange mennesker sliter med å forholde seg til. Mange mennesker slå til narkotika for å takle stress, angst, beslag lidelser og søvnløshet. Barbiturater produsere en beroligende effekt ved å handle på sentralnervesystemet, og dermed kontrollere kramper, forårsaker du å få døsig og indusere søvn. Det finnes en rekke medisiner som har barbiturater i dem. Du kan ha tatt barbiturater og ikke engang vært klar over det.

Funksjon

Barbiturater, kjent som sentrale nervesystemet depressiva, faller inn i en kategori av legemidler som kalles sedativ-hypnotisk. Som navnet antyder, barbiturater ha bedøvelse, anti-convulsant, og respirasjonshemmende effekter på kroppen din. Dette betyr at stoffet reduserer aktivitet i sentralnerve-systemet gjør det mulig å være rolig og søvn.

Typer

Barbiturater er ikke ulovlig, så lenge du har en resept. Legemidler som er foreskrevet for folk som lider av hodepine, kramper, søvnløshet eller gastrointestinale komplikasjoner har alle barbiturater i dem og kunne føre til at du stryker en dopingtest. Secobarbital, som brukes til søvnløshet, primidon, Butalbital, Seconal og fenobarbital er de vanligste barbiturater funnet i foreskrevet medisiner.

Historie

Barbiturater, avledet fra barbitursyre, ble introdusert på begynnelsen av 1900-tallet. I de dager, ble vitenskap og medisin ikke veldig avansert, og mange mennesker ble avhengige av narkotika. Barbiturater har siden blitt erstattet av benzodiazepiner. Benzodiazepiner er mer utbredt og foretrukket fordi toleranse utvikles mer langsomt, reduserer risikoen for en dødelig dose, og har en bredere terapeutisk indeks.

Advarsel

Selv om de er foreskrevet for en rekke forhold, kan barbiturater være farlig hvis det ikke tas som anvist av en medisinsk faglig. Når det tas regelmessig, kan barbiturater være både fysisk og psykisk vanedannende. Det er viktig at folk som er på barbiturater gradvis seponeres for å unngå alvorlige abstinenssymptomer. Misbruk av barbiturater kan føre til koma eller død.

Hvorfor Er natriumnitritt dårlig for deg?

Hvorfor Er natriumnitritt dårlig for deg?


Natriumnitritt er en type salt. Den brukes i mat som konserveringsmiddel, spesielt i spekemat som hotdogs, pølse og kjøttpålegg.

Fordeler

Nitritt hjelper kjøtt ikke å ødelegge eller utvikle botulisme. Det hjelper også med å holde smak og farge på kjøttet. Det amerikanske Department of Agriculture begrenser det til 200 deler per million i mat.

Inntak av natrium

Hvis du er på begrenset natrium eller salt inntaket, natriumnitritt, natron, bakepulver, mononatriumglutamat (MSG) og andre salter bør reduseres sammen med vanlig bordsalt.

Dose

Natriumnitritt er merket av FDA som trygt på lave nivåer. Imidlertid er den dødelige dose mellom 22 til 23 mg pr kg kroppsvekt, eller omtrent 0,00078 gram per 2.20 pounds. Symptomer på overdosering er kvalme, oppkast, rask puls, tap av oksygen i blodet (cyanose) og koma.

Kreft

Det er ingen undersøkelser som viser at natrium-nitrat fører til kreft. En studie av National Toxicology Program fant ingen kreftfremkallende respons i en studie med rotter og mus. Richard A. Scanlan, Ph.D., av Linus Pauling Institute, sier at det er indikasjoner på at det kan være kreftfremkallende, men ved normale doser, ikke er i stand til å bevise det aktuell forskning.

Eksponering

Kontakt med natriumnitritt kan irritere hud og øyne. Det kan føre til irritasjon i luftveiene ved innånding.

Giftige Deler av spiselige planter

Konvensjonell visdom forteller oss at det er spiselige planter og ikke-spiselige planter, den første alt rett til å spise, den andre ikke. Men noen ganger ting er ikke så klart. Spiselige planter, selv sunt som frukt, kan inneholde giftige deler. Noen er ekstremt farlig for mennesker, spesielt barn, og dyr.

Rabarbra Leaves

Rabarbra består av lange røde og hvite stammer toppet med store grønne blader. Stilkene er ganske spiselige og kan brukes i en rekke oppskrifter, de mest populære er rabarbra pai. Men bladene er giftige og ganske farlig for mennesker. Rabarbra bladene inneholder oksalsyre, som kan være dødelig. Å spise enten rå eller kokt rabarbra blader kan forårsake kramper og koma, og hvis spist i tilstrekkelige mengder, død.

Apple Seeds

Epler er en allsidig frukt og kan spises av nesten hvem som helst uten syk effekter, med mindre de er uheldig nok til å ha noen form for matallergi. Men eple frø inneholder noe som er giftig for alle: cyanid. Apple frø inneholder amygdalin, et sukker og cyanid forbindelse som som blir til dødelig hydrogencyanid i metabolismen. Cyanide fratar blodet av oksygen, noe som fører til døden ved kvelning. Heldigvis, kan kroppen håndtere en liten mengde cyanid, og eple frø inneholder ikke nok til å gjøre skade hvis bare noen få er spist.

Peach Pits

Peaches, deilig som de er, også inneholde giftige deler. Teknisk sett, ifølge Texas A & M AgriLife Extension hagebruk service, "Alle deler av fersken unntatt fruktkjøtt og huden er giftige." Dette hovedsakelig konsentrert i gropen, som i likhet med eple frø, inneholder amygdalin. Den store størrelsen på en fersken pit gjør utilsiktet inntak usannsynlig, men likevel bør fersken groper aldri bli spist, som selv en ikke-dødelig dose kan føre til pustevansker og koma.

Mandler

Mandler er unike ved at de er muttere som kan være både spiselige og giftige samtidig. De kommer i to grunnleggende varianter, søte og bitre. Søte mandler, inkludert Jordan mandler og "shell mandler," er ikke giftig. Disse mandler og mandel melk laget av dem, kan spises med ingen grunn til bekymring, bortsett fra av personer med mutter allergi. Men bitre mandler inneholder blåsyre og vår venn amygdalin. Bitre mandler brukes til å lage mandel smakstilsetning, eller "ånd av mandler", en væske som brukes ofte i baking eller godterier. De er også brukt til å lage amaretto. Brukes i små mengder, er det liten fare, men når det spises i større mengder, kan bitre mandler være dødelig.

Hvordan behandle leverproblemer med urter

Hvordan behandle leverproblemer med urter


Mange tilstander angriper leveren. Mest kjent er skrumplever, soppforgiftning og hepatitt A, B og C. Leveren din kan også være å klandre når du får hodepine, irritabilitet og trett. Det er ikke mye mainstream medisin for å hjelpe folk som arbeider med leversykdom. Forskning viser at noen kosttilskudd, særlig melk tistel, kan behandle leverskader effektivt.

Bruksanvisning

•  Gjør din forskning. Kjøp oppslagsverk om urter. Søk indeksen for ordet "lever". Du vil finne at flere urter kan gjenopprette leverfunksjon.

Slå til en langvarig beskytter av leverfunksjonen - melk tistel. Det er blitt brukt til å behandle leveren forhold i mer enn 2000 år. Silymarin er funnet i frøene. Det er en kraftig antioksidant som blokkerer giftstoffer og oppfordrer skadet leverceller til å reparere seg selv.

Se etter en melk tistel ekstrakt som inneholder 70 prosent silymarin. Følg instruksjonene på pakken for å bestemme doseringen.

Ta ginseng for å beskytte leveren mot de skadelige virkningene av alkohol og narkotika. Studier på dyr viser seg at ginseng avdelinger av leverskader. I ett eksperiment, forskerne ga dødelige doser av medikamenter til dyr som hadde blitt forbehandlet med ginseng. De fleste av dem levde.

Tenk berberis. Det normaliserer leverfunksjonen ved å forårsake enzymnivåer for å slippe.

Hit kjøkkenet for artisjokk blader, hvitløk og rosmarin. Artisjokk blader fjerne ekstra galle fra systemet og regenerere leveren. Hvitløk og rosmarin har massevis av flavanoids. De fungerer som antioksidanter og hjelpe leverfunksjonen mer effektivt.

Tips og advarsler

  • Snakk med legen din før du tar kosttilskudd. Det har vært noen tilfeller av melk tistel forårsaker urolig mage.
  • Følg pakken instruksjoner for alle bilag.

HMS-datablad Sikkerhetsdata for Isopropyl Alcohol

Isopropylalkohol, mer vanlig kjent som teknisk sprit, har vært brukt i mange år. Ikke bare er det brukt som en antiseptisk, men også, ifølge Inchem.com, er det funnet i frostvæske, skjellakk, hurtigtørkende blekk, aftershave og håndkrem, og kosmetikk. Det er bare fornuftig å vite hvordan du skal bruke dette produktet klokt.

Innånding

Innånding i store mengder produserer svimmelhet, hodepine, bevisstløshet og mulig død.

Svelging

Svelging kan forårsake mage og tarm smerter, kvalme, kramper, diaré og oppkast. En dødelig dose er ca 8 oz. for en voksen.

Øyekontakt

Røyk kan irritere øynene, og sprut kan forårsake alvorlig brennende for øynene.

Førstehjelp

For innånding, ved pustebesvær, få frisk luft eller oksygen. Gi kunstig åndedrett hvis personen ikke puster. I begge tilfeller skal lege kontaktes.

For inntak, hvis bevissthet, drikk mye vann. Gi aldri en bevisstløs person noe gjennom munnen. I begge tilfeller skal lege kontaktes.

For øyekontakt, skylle øynene straks med mye vann i minst 15 minutter. Løft begge øyelokkene å spyle under dem, også. Oppsøk lege umiddelbart.

Etikettens Hazard Warning

Den publiserte MSDS ark fra Mallinckrodt Baker Inc. / Mallinckrodt Kjemisk sier:!.. "Advarsel Brannfarlig væske og damp Farlig ved svelging eller inhalert mai Forårsaker irritasjon i øyne og luftveier påvirker sentralnervesystemet kan være skadelig hvis det absorberes gjennom huden... forårsake irritasjon av huden. "

MiniMed insulinpumpe Skader

MiniMed insulinpumpe Skader


Type 1 diabetes er en kronisk sykdom der bukspyttkjertelen produserer for lite insulin for å forbrenne blodsukker i blodet. Uten daglige injeksjoner av insulin, ville type 1 diabetikere ikke kunne overleve. De går en fin linje som de må stadig kompensere for blodsukker avledet fra maten som de spiser med riktig mengde insulin de injiserer å opprettholde en sunn balanse i kroppen. Insulinpumper ligne bukspyttkjertelen ved konstant overvåking blodsukkernivået og infusjonen akkurat passe mengde insulin. The American Diabetes Association sier de tilbyr mange fordeler for diabetikere og forenkle diabetesbehandlingen.

Historie

Paces Systems lanserte sin første insulinpumpe, MiniMed 502, i 1983. De fortsatte å gjøre forbedringer til systemet, inkludert en fleksibel kanyle for å erstatte den stive metall nål, en programmerbar meny, mindre størrelse og insulin-vennlig slange. The Space Technology Hall of Fame innlemmet MiniMed inn i deres Space Technology Hall of Fame i 1988 for å bruke NASA-teknologien til sin implanterbare insulinpumpe. De spant også av virksomheten under det nye navnet på Medtronic.

Tilbakekalling

I juli 2009 annonserte USAs Food and Drug Administration at Medtronic hadde satt i gang en frivillig tilbakekalling for en bestemt masse infusjonssett utviklet for å fungere sammen med MiniMed Paradigm insulinpumpe. Infusjonssett bære insulin fra insulin pumpens reservoar til pasienten gjennom et fleksibelt rør.

Medtronic uttalt at om lag 2 prosent, eller 60.000 av 3 millioner infusjonssett fra deres Lot 8, ble hindre pumpen fra å regulere lufttrykket som resulterer i levering av for mye eller for lite insulin. De defekte slangesett som er involvert i tilbakekall resulterte i over 200 sykehusinnleggelser av diabetiske brukere, men ingen dødsfall eller varige skader ble registrert.

Komplikasjoner

For mye insulin i kroppen resulterer i en svært farlig tilstand som kalles hypoglykemi som raskt fører til anfall, bevisstløshet, koma og i ekstreme eller ubehandlede tilfeller, døden. For lite insulin fører til en tilstand som kalles hyperglykemi som fører til hjerneslag, blindhet, blodpropp, hjerteinfarkt nyreskader og potensielt død. Diabetikere er ikke alltid klar over at blodsukkeret er for høyt eller for lavt, spesielt hvis de er avhengige av en insulinpumpe for å overvåke nivåene og justere insulin for dem.

FDA advarsler

I juni 2009, FDA sendte en advarsel til en fabrikk i Puerto Rico ansvarlig for å produsere Medtronics Synchromed II insulinpumper. Sykehusinnleggelse for ketoacidose på grunn av defekte pumper samt innsetting sårinfeksjoner hadde blitt rapportert.

Skader

Skader som ikke er knyttet til tilbakekalt produkter også skje. Omtrent 13 dødsfall og 1500 skader har resultert fra defekte insulinpumper eller feil bruk. Diabetic Sylvia Lane led et alvorlig hypoglykemisk episode i 2007. Hennes MiniMed pumpe fortsatte å pumpe insulin inn i henne mens hun lå alene i sin leilighet i en diabetiker koma, rett og slett fordi fabrikkinnstillingene for en sikkerhetsinnstilling som ville ha hindret dette ble satt til Off . Ms Lane led alvorlig, permanent hjerneskade fra hendelsen. I 2006, 27 år gammel Steven Kreuger er MiniMed Paradigm insulinpumpe sviktet i løpet av natten, og leverer en dødelig dose insulin. Minst tre andre dødsfall og mange tilfeller av alvorlig hypoglykemi er også rapportert på grunn av MiniMed Paradigm insulinpumpe.

Hvordan identifisere en sak av arsenikkforgiftning

Arsen er et element og er svært giftige både i elementær form og i forbindelser, selv om den er mye mer vanlig i forbindelsene. Arsen er uorganiske forbindelser er generelt mer giftig enn de organiske seg, og det kan ikke bli brutt ned eller på annen måte ødelagt, fordi det er et stabilt element. Følgende trinn vil hjelpe deg å identifisere og behandle en sak av arsenikkforgiftning.

Bruksanvisning

Fjern pasienten fra forurenset miljøet hvis forgiftning fra arsine gass er mistenkt. Fjern alle forurensede klær og begynne en utskiftningstransfusjon om nødvendig.

Se etter symptomer. Arsen dreper ved massive forstyrrelser i fordøyelsessystemet med 70-180 milligram er gjennomsnittlig dødelig dose i en ikke-aklimatisert voksen. Symptomer fra lavt nivå eksponering er diaré, kvalme, oppkast og en prikkende følelse i ekstremiteter. Langvarig eksponering kan mørkere i huden og føre til liktorn eller vorter.

Begynn generelle støttetiltak når arsenikkforgiftning er bekreftet. Administrer isotone intravenøs væske. Når pasienten er tilstrekkelig hydrert, kan vasopressorer som dopamin og noradrenalin brukes.

Begynn spesifikk behandling. Dekontaminer maven ved ventrikkelskylling, ikke indusert oppkast. Chelatering kan oppnås med Dimercaprol eller britisk anti-lewisite (BAL). Chelation kan også omfatte penicillamin.

Hvordan betaglukan Works

Beta Glucan

Beta-glukaner er en gruppe av fibrøse sukkermolekyler. De kommer fra celleveggene av havre, bygg, sopper eller gjær. Kilden til beta glucan avgjør hvilken type det er. Effekten av hver type er like, men hver er antatt å ha sin egen spesifikke helsegevinst.

Process

Beta-glukan tjener som en immunitet enhancer. Når svelget, går beta glucan til magen går deretter til en spesiell region av tynntarmen kalt Peyer patch. I Peyer patch, microfold celler (som er ansvarlig for transport av organismer fra magen til immunceller) transportere beta glukan medfødte immunceller som kalles fagocytter. De fagocytter deretter transportere beta-glukan i hele kroppen ved hjelp av lymfesystemet. Fagocytter deretter fordøye beta-glukan for å foreta oppløselige glukan fibre som kan frigjøre cellene over flere dager. Disse glukan fibrene bindes til andre immunceller og aktiverer dem bare når de kommer i kontakt med bakterier, kreft eller andre utenlandske enheter. Siden empowered immunsystemet ikke vil aktivere med mindre det kommer i kontakt med en negativ substans, er beta glucan et mer ideelt alternativ for de som lider av overaktiv immun forhold.

Spesifikke fordeler

Beta glucan er gunstig for over all immun helse, men er spesielt gunstig for dem som lider av høyt kolesterol, kreft, HIV, AIDS, kronisk utmattelsessyndrom, brannskader eller stråling. Neutrofiler (den mest tallrike type hvite blodceller i kroppen) er aktivert av beta-glukan for å bekjempe kreftceller. Dette er gode nyheter med tanke på at nøytrofile vanligvis ikke gjenkjenner eller angripe kreftceller. Beta-glukaner også bindes til kolesterol for å slippe ut overflødig. For diabetikere, kan betaglukaner redusere blodsukkernivået ved å forsinke gastrisk tømming.

En studie gjort av det amerikanske Forsvaret strålebiologi Institute viste at 70 prosent av rotter som fikk en dødelig dose av stråling, var 100 prosent beskyttet etter blir gitt gjær-avledet beta glucan. Beta glucan verk før og etter stråling for å bekjempe frie radikaler.

Homeopati for bipolar lidelse hos eldre

Bipolar lidelse er en psykisk helsetilstand som involverer svingningene i ekstreme stemninger; du kan oppleve depresjon eller mani med bipolar lidelse når som helst. Stemningen ustabilitet i forbindelse med bipolar lidelse kan påvirke barn, voksne og eldre, og tilstanden kan oppstå når som helst i løpet av livet. Ekstreme stemninger kan vare i uker eller måneder, og kan innebære humørsvingninger og rask sykling. Heldigvis, kan homøopatiske midler for voksne og eldre lindre bipolare symptomer.

Kombinere Psykoterapi og Homeopatiske Behandlinger

I "Homeopati for Muskel Healing," forfatteren Asa Hershoff hevder at bipolar lidelse kan ha nytte av homeopatisk behandling når slike behandlinger er riktig kombinert med psykoterapi. Mens homøopatiske midler kan behandle de fysiske årsakene til bipolar lidelse, kan psykoterapi brukes til å adressere vanskelige følelser og underliggende følelsesmessige symptomer som kan være medvirkende til det ekstreme i depresjon eller oppstemthet.

Potenser

Asa Hershoff forklarer at homøopatiske midler kommer i forskjellige potenser inkludert lav, middels og høye potenser. Potenser er notert på flaske av den rette når det er kjøpt; homøopatiske løsninger tilbys på nettet av leverandører, samt i helse og / eller urte butikker. Svært lav potens homøopatiske midler selges med 3x og 6x potenser; lav potens homøopatiske midler tilbys i 12x, 6c, og 12c; Middels potenser tilbys med en potens på 30C, og høye potenser er solgt med en potens av 200c til 1M eller mer. Homøopatiske midler med lav potens er for kortsiktige behandlinger, mens mellom potenser anbefales for kroniske, langvarige lidelser. Høyere potenser er ment for alvorlig kronisk, patologiske sykdommer, men den minste dosen bør prøves først før du bruker høyere potenser. Hvis et homøopatisk middel synes ideelt for en tilstand, men en lav eller middels potens gir ingen resultater, kan du deretter endre dosen til en høyere potens.

Sepia

Sepia er et homøopatisk middel som vanligvis brukes til å behandle tilstander som påvirker mental funksjon og tankeprosesser. Sepia er en nyttig langsiktig løsning, og kan startes med en dose på Sepia 6x to ganger om dagen i en periode på 7 til 10 dager. Hvis de bipolare symptomene er ekstreme, kan du begynne med en dose på 2-3 pellets av Sepia 30c to ganger om dagen i 7 til 10 dager for å bidra til å re-balansere dine mentale prosesser og kognitiv funksjon. Sepia bør oppløses under tungen ca 15 minutter før man spiser et måltid eller drikke noen drikkevarer.

Gelsemium

Gelsemium kan brukes av eldre for å behandle bipolare symptomer på depresjon assosiert med angst eller mani ledsaget av en engstelig humør. Gelsemium er en vanlig homeopatisk behandling for angst reduksjon og for prestasjonsangst. Ta Gelsemium 30c ved å forbruke to pillules hver time for de første seks doser, og deretter fortsette å ta medisinen tre til fire ganger om dagen i en dose på to pillules for hver dose for en periode på syv dager for å redusere angst. Denne behandlingen er også bra for å redusere angst og rastløshet. Gelsemium kan være giftig hvis tatt i store doser, og overforbruk kan føre til respirasjonssvikt. To til tre gram Gelsemium i en voksen regnes som en dødelig dose.

Lilium tigrinum

I "prozac-Free: Homeopatiske Alternativer til konvensjonell medisinsk behandling" Judyth Reichenberg-Ullman hevder at Lilium tigrinum er en utmerket behandling for bipolar lidelse. Lilium tigrinum brukes for behandling av angst, mental forvirring, delirium og fortvilelse, og det kan forbedre mental klarhet. Denne behandlingen kan tas på en potens på 30c; du bør ta en pellet hver time for de første seks doser. Fortsett middel ved en dosering av en enkelt pellet per dag for behandling av bipolare symptomer. Oppløse pellets under tungen mellom måltidene.

Hjem Utbedring å drepe Flu Virus

Ifølge Center for Disease Control (CDC), mellom 5 og 20 prosent av den amerikanske befolkningen fanger influensa hvert år. Med nyere og sterkere influensatyper, som svineinfluensa og fugleinfluensa fugleinfluensa, kan tallene bli enda høyere i fremtiden. Det er imidlertid noen kraftige urter som kan være i stand til å beskytte deg mot influensa denne sesongen, og i fremtiden.

Dyvelsdrek

Dyvelsdrek er en urt som er best kjent som en stor krydder i indiske karriretter, men det er også ofte brukt i iransk mat. Dyvelsdrek var en gang populær i det gamle Roma som en kulinarisk og medisinsk urt, men har falt ut av bruk i vest, selv om det ble brukt som et hjem middel for å bekjempe den spanske influensa-epidemien i 1918. En studie publisert i Journal of Natural Products i 2009 fant at forbindelser som finnes i asafoetida var i stand til å stille sterkere antiviral effekt mot H1N1-viruset, også kjent som svineinfluensa, enn den farmasøytiske amantadin, kan et stoff som vanligvis brukes til Influensa A. Asafoetida finnes i mange supermarkeder i krydderhylle og i mange indiske og iranske dagligvarebutikker. Legg asafoetida til supper, karriretter, sauser og kjøttretter eller andre velsmakende rett.

Mørke bær

Mørke fargede bær, som hyllebær, har blitt brukt som kaldt og influensa busters i vestlig urtemedisin i århundrer. I en studie publisert i tidsskriftet Acta Virologica i 2001, oppdaget japanske forskere som solbær hadde antiviral aktivitet mot Influensa A og B. Forskerne hentet flavoniods fra rips kalles antocyaniner og igjen testet dem mot influensavirus. De fant at flere av de Antocyanin flavonoider hadde "potente" antivirale egenskaper. Antocyaner er til stede i store mengder i mørke frukter som blåbær, tranebær, bjørnebær, kirsebær og Concord druer. Det kan være noen tilfeldighet at bær sesongen ender akkurat som influensasesongen i tempererte nordlige halvkule begynner.

Lakris

Lakris er en urt som er svært vanlig i både østlige og vestlige urtemedisin for et stort antall terapeutiske medisinske handlinger. En studie publisert i tidsskriftet Antimicrobial Agents and Chemotherapy i 1997 fant at en aktiv ingrediens i lakris, glycyrrhizin, var i stand til å beskytte mus som ble gitt en dødelig dose av influensa A2 (H2N2) fra døden. Mus som ikke fikk lakris døde i et gjennomsnitt på 10 dager og 1/2, mens glycyrrhizin behandlede mus overlevde hele 21 dagers prøveperiode og utover. Forskerne teoretisere at glycyrrhizin stimulerer interferon (en naturlig antistoff) produksjon, noe som kan bety det er et bredt spekter antiviral. Lakris kan kjøpes på helsekostbutikker og kinesiske urtebutikker, og brukes til å smaks høykvalitets skandinaviske lakris godteri.

Hva er forskjellen mellom oksykodon og Darvocet?

Hva er forskjellen mellom oksykodon og Darvocet?


Reseptbelagte legemidler som Oksykodon og Darvocet kan være svært effektive smertestillende midler. De er også medisiner som må tas på riktig måte, og nøye klarte å unngå bivirkninger som avhengighet eller overdose.

Opiods

Oksykodon, vanligvis foreskrevet som OxyContin og Percodan, og Darvocet tilhører en kategori av smertestillende som kalles opiods. The National Institute on Drug Abuse lister opiods som en av de tre mest misbrukte klasser av narkotika.

Funksjon

Legemidler som Oksykodon og Darvocet virker ved å feste seg til proteiner som kalles opiod reseptorer. Ved å gjøre dette, de blokkere oppfatningen av smerte.

Pain Relief

Oksykodon er brukt for moderat til alvorlig smerte når lindring er nødvendig døgnet rundt i lang tid, i henhold til online drug indeksen, Rx List, mens Darvocet bør være foreskrevet for milde til moderate smerter.

Advarsler: Oksykodon

Oksykodon er et Schedule II kontrollert stoff, som medisinske ordbøker definerer som å ha et stort potensial for misbruk eller avhengighet til tross for sin legitim medisinsk bruk. Broken, tygges eller knuses oksykodontabletter forårsaker rask frigjøring av medisin, og kan føre til kroppens absorbere en potensielt dødelig dose.

Advarsler: Darvocet

Ifølge Rx List har det vært mange tilfeller av utilsiktet og tilsiktet overdose med propoksyfen (Darvocet) produkter enten alene eller i kombinasjon med andre beroligende midler, inkludert alkohol. Darvocet skal ikke forskrives til pasienter som er suicidal eller har selvmordstanker.

Hva er farene ved å drikke Isopropyl alkohol?

Hva er farene ved å drikke Isopropyl alkohol?


Isopropyl alkohol, også kjent som teknisk sprit eller isopropanol, brukes primært for aktuelle programmer som desinfisering, og som et løsemiddel eller rensevæske. Dette husholdning element, ofte oversett som en fare, serverer mange hverdagslige formål, men kan være svært skadelig hvis det svelges.

Effekter

Svelge en liten mengde isopropyl alkohol er usannsynlig å forårsake alvorlig skade, men hvis inntatt i store mengder effektene kan omfatte tretthet, gastrointestinale smerter, bevisstløshet, kramper, oppkast, kvalme, diaré og noen ganger til og med døden. En dødelig dose for en voksen person er omtrent åtte gram.

Behandling

Søker legehjelp umiddelbart og / eller ringe Gift anbefales som behandling. Vann eller melk kan svelges for å fortynne alkoholen og frakk magen, men bør ikke gis til en person som er bevisstløs, oppkast eller på annen måte ha problemer med å svelge.

Recovery

Recovery avhenger av mengden av alkohol inntatt, og hvor raskt behandlingen ble mottatt. Med mindre massive mengder ble inntatt, og behandling ble forsinket i lang tid, er en person sannsynlig å foreta en full gjenoppretting, og ingen permanent skade bør opprettholdes.