Digidexo.com

urin lukter ammoniakk

Urin Lukt Diagnose

Urin lukt, eller lukten av urin under utskillelse, er vanligvis mild. En sterk urin lukt kan tyde på et medisinsk problem, men kan også skyldes visse matvarer, medisiner eller kosttilskudd. Når ledsaget av andre symptomer, se en lege for diagnose.

Dehydrering

Dehydrering fører konsentrert urin med en lukt som minner om ammoniakk.

Urinveisinfeksjon

Bakteriell infeksjon hvor som helst i urinveiene kan gi urinen en sterk, vond lukt.

Ukontrollert diabetes

Ukontrollert diabetes eller diabetisk ketoacidose (en komplikasjon som kroppen produserer giftige syrer som et resultat av for lite insulin) kan forårsake spesielt velduftende urin.

Rektalvaginal Fistel

Denne uregelmessig forbindelse mellom rektum og vagina (ofte forårsaket av skade, kirurgi, kreft eller inflammatoriske tarmsykdommer) kan føre til en potent urin lukt.

Akutt leversvikt

Plutselig innsettende leversvikt, et medisinsk nødstilfelle, kan føre til sterkt duftende urin. Det er oftest ledsaget av gulsott (gulfarging av hud og øyne) og øvre høyre abdominal ømhet.

Diagnose

Å diagnostisere årsaken til unormal urin lukt, urin og urin kulturer, to typer laboratorietester, blir brukt. Various ytterligere testing kan være nødvendig, avhengig av funn.

Hvordan kontrollere urin lukt

Hvordan kontrollere urin lukt


Urin kan ha en rekke dufter avhengig av hva slags mat du har konsumert og hvor hydrert du er. Fortynnet urin vil ikke lukte i det hele tatt, mens konsentrert urin har en særegen lukt. Lukt i urinen kan være tegn på en infeksjon eller sykdom og bør behandles av lege. Sykdommer som metabolske sykdommer, diabetes og lønnesirup urin sykdom kan ha urin lukt som et symptom.

Bruksanvisning

Hvordan kontrollere urin lukt

•  Drikk nok vann til å holde godt hydrert. Dette vil sikre at urinen er utvannet. Konsentrert urin har en sterk ammoniakk duft.

Unngå mat knyttet til endringer i urin lukt, for eksempel asparges. Asparges kan føre til et sterkt duftende urin hos noen mennesker.

Les etikettene av kosttilskudd og reseptbelagte medisiner du tar. Noen kosttilskudd, slik som vitamin B6, kan føre til endringer i urin lukt. Reseptbelagte medisiner kan også endre urin lukt. Diskutere endringer med din lege eller apotek.

Konsulter lege hvis urinen din er søt luktende, fordi dette kan være en indikasjon på ukontrollert diabetes, ifølge Medline Plus. Søt lukt kan også indikere metabolske forstyrrelser. Og søt luktende urin er et symptom på lønnesirup urin lidelse, en sjelden genetisk sykdom.

Oppsøk lege hvis urinen din tar på seg en stygg lukt. Bakterielle infeksjoner som blære, nyre og urinveisinfeksjoner kan forårsake illeluktende urin. Andre symptomer kan være til stede med infeksjon, inkludert feber, frysninger og smerter.

Kontakt lege hvis urinen har en unormalt muggen lukt. En slik duft kan indikere leversykdommer og andre metabolske sykdommer.

Tips og advarsler

  • Hos friske mennesker, bor hydrert og unngå visse matvarer vil kontrollere lukt av urin.
  • Behandling av underliggende sykdommer, som diabetes, vil kontrollere unormal lukt fra urin.
  • Diskuter unormal urin lukt med legen din for å finne ut om det er en underliggende lidelse.

Hva er årsakene til menneskelig urin lukt?

Hva er årsakene til menneskelig urin lukt?


Årsakene til sterk menneskelig urin lukt kan være relatert til medisinske tilstander, mat og kosttilskudd. Forhold som ikke er medisinsk relatert vanligvis vare i en kort periode; lukt som ikke går bort kan være et tegn på et alvorlig helseproblem. Å vite hva som kan forårsake sterk urin lukt vil hjelpe deg å avgjøre om du trenger å se en lege.

Medisinske tilstander

En vanlig tilstand som kan forårsake sterk urin lukt er dehydrering. Dehydrering er forårsaket av en mangel på vann inntak, og folk ofte ikke er klar over at de er dehydrert. Ved å drikke mer vann, vil du eliminere sterk urin lukt.

Leversvikt eller sykdom er en alvorlig tilstand som er en årsak til sterk menneskelig urin lukt. Leveren bryter ned ammoniakk i kroppen og gjør den til urea. Urea blir deretter ført gjennom nyrene og ut av kroppen gjennom urinen. Når leveren ikke kan behandle eller bryte ned ammoniakk, er resultatet en sterk urin lukt.

Diabetes som ikke er behandlet bevirker glukose- eller blodsukkernivået å stige i kroppen. Når bukspyttkjertelen ikke kan produsere nok til å konvertere insulin glukose til energi, vil legemet passere overflødig glukose ut av kroppen gjennom urinen. Denne tilstanden vil føre til at du har sterke, søte lukter urin.

Andre medisinske tilstander som er ansvarlige for sterk urin lukt er urinveisinfeksjoner, blærekatarr (blære infeksjoner), og nyre infeksjoner. Disse infeksjoner er forårsaket av vekst av bakterier. Kombinasjonen av bakterier og infeksjon skaper sterkt luktende urin.

Diett

Asparges, har kjøtt med høyt fettinnhold, løk og hvitløk vært kjent for å forårsake sterk menneskelig urin lukt. Dette skjer ikke for alle, men hvis du har et problem med sterk urin og ingen helsemessige problemer, kan du prøve å eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt for å se om problemet forsvinner.

Kosttilskudd

Vitamintilskudd, spesielt vitamin B, kan ha en tendens til å forårsake en sterk lukt til urinen. Kroppen vil bare bruke de vitaminene den trenger. Skytende vitaminer er gått ut av kroppen gjennom urinen. Dersom du tar for mye vitamin B, kan det føre til en sterk urin lukt og slå urinen en lys gul.

Grunner for sterk urin lukt i Humans

Sterkt luktende urin er et symptom som kan være en indikasjon på en rekke underliggende forhold. Mens urin vanligvis har en lukt, vil du sannsynligvis legge merke til umiddelbart hvis urinen lukter mye sterkere enn hva du anser normalt. Finne årsaken til urin lukt er viktig, fordi det kan hjelpe deg å oppdage eller hindre en potensielt alvorlig tilstand blir verre.

Dehydrering

Når du anstrenge deg og ikke klarer å ta i tilstrekkelig væske, kan kroppen bli dehydrert, som konsentrerer urinen. Ifølge National Library of Medicine, kan dette gi urinen en ammoniakklignende lukt. Urinen kan også se dypere gul enn normalt.

Urinveisinfeksjon

Sterkt luktende urin kan være et resultat av en urinveisinfeksjon, ifølge Mayo Clinic. Urinveisinfeksjoner oppstår vanligvis når bakterier, ofte avføring, får tilgang til urinrøret, forårsaker en infeksjon. Urinveisinfeksjoner kan være et resultat av seksuell aktivitet, og de er ofte ledsaget med andre symptomer i tillegg sterkt luktende urin, for eksempel et behov for å urinere oftere enn normalt og smerte eller brennende mens urinering. Urinveisinfeksjoner vanligvis kan behandles med antibiotika, men hvis de går ubehandlet, kan infeksjonen potensielt spre seg til blæren eller nyrer. Blære og nyre infeksjon er to andre mulige årsaker til sterkt luktende urin.

Diett

Kosthold spiller en stor rolle i å bestemme innholdet av urin. Spise visse matvarer kan påvirke lukten og fargen på urinen. Asparges er kjent for å forårsake sterkt luktende urin, ifølge Mayo Clinic. De oppgir også at vitamin B-6 kosttilskudd kan påvirke lukten av urin, så mat høy i dette vitaminet også kan ha en effekt.

Diabetes

En annen underliggende tilstand som er forbundet med sterkt luktende urin er type 2 diabetes. Type 2 diabetes er også kjent som voksen-utbruddet diabetes siden det vanligvis utvikler seg senere i livet. Lave nivåer av fysisk aktivitet og høy kroppsfett er sterkt forbundet med utvikling av type 2 diabetes. Tilstanden kan ikke kureres, men virkningen av diabetes kan styres med forsvarlig helsehjelp og en sunn livsstil.

Andre årsaker

Det er flere andre mulige årsaker til sterkt luktende urin. Akutt leversvikt, cystitt og metabolske forstyrrelser er andre årsaker, ifølge Mayo Clinic. Blærekatarr er en betennelse i blæren. Det kan være forårsaket av infeksjon, slik som en urinveisinfeksjon.

Hva er årsakene til urin lukt?

Mens mange mennesker ikke ta hensyn til deres urin, kan farge og lukt av urinen din fortelle deg mye om din helse. Sterk urin lukt kan tyde på noen av en rekke problemer med helsen din, noen av dem enkle og andre som mer alvorlig. Hvis urin lukt er en pågående problem for deg, er det viktig å se legen din om hva den underliggende årsaken kan være.

Vitamin kosttilskudd

Vitamintilskudd er en vanlig årsak til sterk urin. Urin som er mørk i farge eller lukter sterkt kan være et resultat av vitamintilskudd. Hvis du tar vitaminer, spesielt B-kompleks vitamin, og du merker sterk urin, ikke bekymre. Drikker mer vann kan bidra til å lindre problemet.

Medisinering Side Effects

Hvis du tar en annen type resept eller over-the-counter medisiner og du merker at urinen har en sterk lukt, sjekk ut bivirkninger av medisinen. Mange medisiner har urin lukt oppført som en bivirkning; Hvis dette er tilfelle, kan drikke mer vann bidra til å fortynne urinen. Hvis problemet vedvarer etter at du er ferdig med medisiner, snakk med legen din om andre årsaker.

Kroppslig Infeksjoner

Urinveisinfeksjoner og blære infeksjoner er en annen en av de vanligste årsakene til urin lukt. Disse infeksjonene kan bare behandles av en lege, og selv om de har andre symptomer som smerter ved vannlating og ubehag i magen, er sterk urin lukt en av de viktigste indikasjoner på tilstedeværelse av en slik infeksjon.

Diabetes

Diabetes er en alvorlig medisinsk tilstand som påvirker måten kroppen behandler sukker. Av denne grunn, er en av de bivirkninger av denne betingelse ofte sterk urin. Hvis du opplever bivirkninger som hyppig vannlating og sterk urin lukt, kan det være lurt å få testet for diabetes.

Dehydrering

Sterk urin lukt er ikke alltid på grunn av en medisinsk tilstand. Noen ganger illeluktende urin kan være en indikasjon på en veldig enkel problem - ikke drikker nok vann. For mye kaffe, alkohol eller juice og ikke nok vann kan føre til urin som er sterk i farge og lukt.

Infeksjon og urin lukt

En urinveisinfeksjon kan være ubehagelig, forårsaker en person til å være i smerte når hun urinerer og å føle forferdelig generelt. Infeksjonen kan også endre lukt av hennes urin.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon oppstår når bakterier kommer inn i urinveiene og vokser raskere enn det kan spyles bort, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Symptomer

Symptomer på en urinveisinfeksjon inkluderer hyppig vannlating, smerter mens urinering og urin med en sterk eller vond lukt, ifølge "Harwood-Nuss 'Clinical Practice of Emergency Medicine."

Årsaker

En person med en hindring i urinveiene eller som bruker et kateter er mer sannsynlig å utvikle en urinveisinfeksjon. Konsentrasjonen av bakterier i urin, som kan bryte ned urea, fører til sterk lukt av urinen.

Behandling

Urinveisinfeksjoner behandles med antibiotika. Når infeksjonen er fjernet, vil pasientens urin lukter normal igjen.

Betraktninger

Sterke lukter urin er ikke alltid en indikasjon på infeksjon; mat som asparges og enkelte vitaminer kan endre måten en persons urin lukter.

Urin lukt fra cystitt

Urin lukt fra cystitt


Blærekatarr, den medisinske betegnelsen for betennelse i blæren, vanligvis innebærer en bakteriell infeksjon som forårsaker en hyppig behov for å urinere. Blærekatarr rammer kvinner mer enn menn, og kan produsere en rekke ubehagelige symptomer, inkludert sterkt luktende urin. Imidlertid kan urinlukt også signalisere en rekke andre tilstander avhengig av andre symptomer er til stede og resultatene av medisinsk testing.

Betydning

En sterk urin lukt kan tyde på blærekatarr, sammen med andre symptomer som en brennende følelse ved vannlating. The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse inkluderer også feber, frysninger, mage og smerter i korsryggen, hyppige oppfordrer til å urinere og overskyet, mørk eller blodig urin på listen over blærekatarr symptomer. Når noen eller alle av disse symptomene er erfarne, søke en medisinsk diagnose.

Diagnose

Urin lukt er også et tegn på andre forhold og en lege vil avgjøre om blærekatarr er årsaken. Diagnose innebærer testing en prøve av urinen for blod, bakterier eller pus, ifølge MayoClinic.com. En urin kultur kan følge innledende tester for å bekrefte infeksjon. Andre symptomer, som feber og side smerte, kan bidra til å indikere om infeksjonen involverer nyrene.

Typer

Urin lukt kan foreslå noen form for blærekatarr. MayoClinic.com beskriver en urinveisinfeksjon som blærekatarr knyttet til en bakteriell infeksjon, som kan påvirke blæren eller inkluderer nyrene i mer alvorlige tilfeller. Den kronisk tilstand, interstitiell cystitt (eller smertefull blære syndrom), som forårsaker blære og bekkensmerter deler mange symptomer med blærekatarr. Men interstitiell cystitt ikke dele symptom på sterke lukter urin.

Misforståelse

Blærekatarr kommer med andre tegn enn urin lukt, og andre forhold kan også dele den samme symptom. MayoClinic.com liste en rekke andre mulige forhold for symptomet, inkludert blære infeksjon, dehydrering, akutt leversvikt, nyreinfeksjon, type 2 diabetes, og metabolske forstyrrelser. Selv endringer i kostholdet kan bidra til endringer i urin lukt, slik diagnose kan se på andre enn blærekatarr årsaker.

Forebygging

Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, en rekke forebyggende tiltak finnes for illeluktende urin som utvikler seg som et resultat av blærekatarr. Anbefalinger inkluderer drikke mye væske for å skylle bakterier fra systemet, drikke tranebærjuice og tar vitamin C for å øke syrenivået i urin og hindre bakterier fra å vokse, og urinering ofte å stoppe bakterier som vokser i urinen. Andre tips inkluderer iført bomull undertøy, tørke forfra og bakover når du bruker toalettet og tisse etter sex.

Hvordan Nøytraliser Sterk urin lukt i et menneske

Urin lukt refererer til fluidet duft under vannlating. Urin lukt kan variere i henhold til deres årsaker. Oftest enn ikke, er urin lukt midlertidig og bare vedvare når enkeltpersoner er på visse medisiner, har spist visse matvarer eller ikke får nok væske i kostholdet sitt. Andre ganger, kan urin lukt skyldes en medisinsk problem eller infeksjoner som trenger å bli diagnostisert av en medisinsk spesialist.

Bruksanvisning

•  Drikk seks gram til åtte gram væske hver dag. Vedvarende dehydrering hindrer kroppen fra å slippe giftstoffer og bakterier gjennom urinen. Dette toksinet oppbygging kan produsere foul urin lukt når en person urinerer. Drikkevann kan fortynne og nøytralisere urinen surhetsgrad. Fruktjuicer, som eple, pære, tranebær, og andre noncitric eller kullsyreholdige drikker kan også nøytralisere urin lukt.

Redusere spise visse sure og snerpende mat som asparges eller selleri. Koffein i kaffe og kullsyreholdige drikker kan også bidra til urin lukt.

Vitamin B6, som er en antioksidant som inhiberer skader frie radikaler og er viktig for å forebygge kardiovaskulære sykdommer, kan forårsake magekrampe og sterk lukt fra urin. Hvis du tar B6, konsumere disse kosttilskudd med et måltid for å absorbere sin næring effektivt som maten vil utvanne noen av vitamin egenskaper som kan skape de sterke lukter.

Ta vitamin C tabletter. Vitamin C er en effektiv urin lukt Neutralizer. Ikke erstatte vitamin C tabletter med sitrus fruktdrikker med høyt vitamin C. Sitrusfrukter og juice kan forårsake urin irritasjon i blæren, som kan produsere sterk urin lukt.

Unn underliggende sykdommer som kan skape stygg lukt fra urin. Prostata og nyre infeksjoner, visse seksuelt overførbare sykdommer, diabetisk ketoacidose og metabolske forstyrrelser kan påvirke lukten av urin fra bakterier som disse sykdommene produserer i urinveiene. Medisiner som brukes til å behandle disse sykdommene kan føre til urin lukt også. Behandle disse plager som anvist av lege med medisiner eller medisinske prosedyrer som vil kjempe sykdommen og dens symptomer.

Hvorfor Feet lukter ammoniakk?

Hvorfor Feet lukter ammoniakk?


Foot lukt er ikke bare et problem for svett idrettsutøvere; hver enkelt av oss kan al opplever dette ubehagelig tilstand, spesielt i de varme sommermånedene. Mens den vanligste årsaken til fotlukt har på seg sko som ikke lar føttene "puste" riktig eller svette overdrevet, det er også indre årsaker.

En av de mer ubehagelige lukt resultatene av foten er en lukt som er lik den for ammoniakk. Her er litt informasjon om hvorfor føtter kan lukte som ammoniakk, og hva du kan gjøre for å unngå denne ubehagelige tilstanden.

Ammoniakk

Ammoniakk kjemiske konfigurasjon er NH3 eller én del nitrogen i tre deler hydrogen. Den eneste kilden i kroppen for nitrogen er aminosyrer, som er byggesteinene i protein.

Nitrogen og Amino Acids

Kroppen din bruker aminosyrer for energi til enhver tid, enten du er trener eller resterende stillesittende. Aminosyrer i kroppen din er koblet til nitrogenatomer, og de må kobles for dem å være i bruk. Kroppen din er i stadig stripping nitrogenatomer fra aminosyre atomer slik aminosyren kan konverteres til glykogen, eller drivstoff som hjelper kroppen din fungerer.

Nitrogen sekresjon

Det overskytende nitrogen reiser til nyrene og forlater kroppen gjennom urinen. Imidlertid, når nyre når grensen for mengden av nitrogen den kan håndtere, blir nitrogen utskilt fra kroppen som svette.

Ernæringsmessige faktorer

Siden nitrogen er gjennomført gjennom kroppen av vann, drikke ekstra vann er en god måte å hindre at noen fot rekkefølge. Dette vil sikre at nyrene kvitte seg med nitrogen og at svetten vil ikke være den viktigste metoden for utskillelse. Å drikke ekstra vann er spesielt viktig når du trener eller trener.

Spise tilstrekkelige karbohydrater og fett, spesielt før anstrengende aktivitet, er en annen måte å minske ammoniakk rekkefølge.

Kroppen din vil bruke det den har for drivstoff, inkludert protein. Det anbefales å spise nok karbohydrater, som kan inkludere biter av frukt eller hele korn, før en treningsøkt, og i løpet av dagen. Lavere glykemisk karbohydrater er mer effektive i å bli kvitt lukt fordi de ikke blir brukt opp av kroppen din så raskt.

Spise karbohydrater etter trening forhindrer også aminosyre tap. Det er viktig, særlig for en aktiv livsstil, for å bevare mengden av aminosyrer i kroppen, slik at muskelen er effektivt reparert. Karbohydrater ikke bare forenkle denne prosessen, men også jobbe mot å sørge for at føttene forblir luktfri.

Andre Solutions

Hvis føttene lukter selv om du er forbruker en tilstrekkelig mengde karbohydrater og vann, fot deodorant spray er en måte å tørke dem ut. Hvis fotlukt fremdeles, bør du kontakte lege.

Sykdommer med en sterk urin lukt

Sykdommer med en sterk urin lukt


Mat, medisiner og vitaminer kan påvirke både lukt og farge på urinen. En endring i urinen lukt er vanligvis bare midlertidig og ikke alltid et tegn på et underliggende problem. En sterk, stygg eller søt lukt som varer i mer enn noen få dager, men bør ikke bli ignorert. Visse sykdommer, metabolske sykdommer og til og med bakterier kan endre lukt av urinen. Hvis urinen har en sterk lukt til stede så er det best å ta kontakt med fastlegen. Legen din vil være i stand til å utføre en urinalysis eller urin kultur og behandle deg i henhold til resultatene.

Maple Syrup Urine Disease

Lønnesirup urin sykdom som en arvelig stoffskiftesykdom der kroppen ikke er i stand til å bryte ned visse proteiner. Sykdommen oppstår når en feil er funnet i genet som produserer enzymet som gjør det mulig for kroppen å bryte ned visse aminosyrer som akkumuleres i blodet som isoleucin, valin og leucin.

Symptomer inkluderer en lønnesirup lukt til dine urin, beslag, spiseproblemer, oppkast og tretthet. Hvis venstre ubehandlet, kan lønnesirup urin sykdommen føre framover, nevrologiske skader og død.

Den vanlige behandling for denne sykdommen er å unngå matvarer som har et høyt nivå av protein.

Fenylketonuri

Fenylketonuri, PKU, oppstår som en endring i ditt DNA. Den forandring som forårsaker en mangel på enzymet som er nødvendig for kroppen å bryte ned aminosyren fenylalanin. Som et resultat, bygger fenylalanin opp i kroppen din.

Symptomene på fenylketonuri inkluderer en sterk, muggen lukt av urin, hudutslett, kramper, skjelvinger og hyperaktivitet. Behandling av denne sykdommen inkluderer en streng diett som begrenser inntaket av melk, fisk, egg, bønner, nøtter og sjokolade. Legen din kan også foreskrive medisin Sapropterin å behandle fenylketonuri.

Diabetisk ketoacidose

Diabetisk ketoacidose oppstår når for lite insulin er til stede i kroppen din. Hvis kroppen din ikke har nok insulin, er glukose ikke er i stand til å gi energi til cellene. Når dette skjer, vil blodsukkernivået stige og bryte ned fett for å gi energi. Når kroppen bryter ned fett, produserer den en giftig syre som kalles ketoner.

Symptomer på diabetisk ketoacidose inkluderer en sterk lukt til urinen, fruktig lukt til pusten din, oppkast, kvalme, magesmerter, tørr munn, hodepine, rask pust, flush ansiktet og tørr hud. Hvis venstre ubehandlet, kan diabetisk ketoacidose føre til en løs av bevissthet og død. Behandlingen inkluderer insulinbehandling, elektrolytt erstatning og væskeerstatning.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjon eller UTI, er en vanlig infeksjon som starter i urinveiene. UVI er mer vanlig hos kvinner enn hos menn, og er mer smertefullt og irriterende da livstruende. Alvorlige problemer kan oppstå, men hvis UVI sprer seg til nyrene.

Vanlige symptomer på en UTI er en sterk lukt og svie ved vannlating, en vedvarende trang til å urinere, og blod i urinen. Disse infeksjonene er vanligvis behandles med antibiotika.

Hva kan eliminere en sterk urin lukt fra offentlig toalett?

Hva kan eliminere en sterk urin lukt fra offentlig toalett?


Nesten alle har hatt til å bruke et offentlig toalett på en eller annen gang. Og ofte vi lar disse toalettene holder vår nese på grunn av de sterke lukter ofte inkludert i opplevelsen. Offentlige toaletter er ofte rengjøres sjelden og brukes oftere enn hjemme bad. Dette kan føre til et alvorlig luktproblem og kan også være en måte å passere bakterier fra person til person.

Årsak

Offentlige bad lukter ofte fordi de ikke er renset så ofte eller så grundig som hjemme bad. De brukes også mer og av folk som ikke tar seg tid til å rydde opp etter seg. Alt dette fører til lukt.

Oppløsning

En måte å redusere lukt som kommer fra offentlige toalettene er å rydde mer grundig. Ved hjelp av blekemiddel og høy kvalitet rengjøringsprodukter kan eliminere lukt for lengre tidsperioder. Ved hjelp av disse produktene på gulvet, vask området og toaletter kunne bidra til å forbedre den generelle lukten av badet.

Bedre luftkvalitet

Men ikke alle toalettet lukt betyr at det er urent. Ofte offentlige toalettene er dårlig ventilert, noe som kan føre til oppbygging av lukt. En luftrenser kan forbedre lukten skyldes tett toalettene. Air freshetoalettprodukter vare opp til 60 dager, så de må byttes ut regelmessig for å fortsette arbeidet.

Offentlig ansvar

Alle som bruker et offentlig toalett bør rydde opp etter seg eller varsle en ledsager hvis noe er galt med toalettet. Ofte, messes gå ubemerket og kan øke stygg lukt av offentlige toaletter.

Offentlig sikkerhet

Et urent offentlig toalett skal rapporteres. Bakterier kan forårsake sykdommer hvis ikke rengjort skikkelig og en skitten offentlig toalett kan bidra til spredning av sykdommer. Hvis du rapportere skitne toalettet til sentralbordet, men finner ingenting blir gjort, bør du vurdere å kontakte statens helseavdelingen til å stemme dine bekymringer. Offentlig renslighet og sikkerhet bør være alles bekymring.

Hvordan bli kvitt lukt fra urin

Hvordan bli kvitt lukt fra urin

Har din urin lukter dårlig? Urin lukt kan stoppes ved å bli kvitt årsaken til urin lukter dårlig. Mange mennesker opplever en stygg lukt når de tisser, og de er ikke sikker på hvorfor. Denne artikkelen vil gi deg trinn for å ta for å diagnostisere problemene som forårsaker dårlig lukt urin. Unngå forskjellige typer mat og medisiner vil bidra til å stoppe urinstank. Etter en sunn livsstil som er nevnt nedenfor vil hjelpe å bli kvitt stygg lukt fra urin.

Hvordan bli kvitt lukt fra urin

Fortynn urinen. Mange folk ikke drikker nok vann. Fortynne urinen ved å drikke rikelig med vann. Normal fortynnet urin har vanligvis ingen lukt og er ganske klar i fargen. Å være dehydrert er en viktigste grunnen til at folk opplever stygg lukt av urin.

Unngå å spise asparges. Spise asparges kan resultere i en sterk ammoniakk-lukt. Selv Asparges er bra for deg, kan det gjøre urinen lukter dårlig.

Unngå for mange vitamintilskudd. Enkelte vitaminer som B6 kan føre til at urinen til å lukte dårlig. Ikke over gjøre det på vitaminer, kan for mange være usunn for deg.

Besøk din Dr. Hvis du opplever ryggsmerter, frysninger og feber med din urin lukt, må du besøke dine Dr. Mange mennesker kan ha lever, nyre eller blære infeksjoner som forårsaker urin lukt. Urinveisinfeksjoner gjøre urin har en stygg lukt. Leversykdom vil gjøre urinen har en muggen lukt. Personer med diabetes kan ha en søt lukt til urinen.

Hint

  • Finne årsaken til dårlig lukt av urin vil hjelpe deg å bli kvitt den.
  • Drikk rikelig med vann og ha regelmessige Dr. helsen.

Normal lukt av urin

Normal lukt av urin


Endringer i urin lukt er en vanlig kilde til angst på grunn av sin mulig indikasjon på medisinske tilstander. Det er viktig å vite når urin lukt er normalt og hva variasjoner kan bety. Selv om en variasjon er vanligvis ingen grunn til bekymring, i noen tilfeller konsultere lege anbefales.

Normal Lukt

Ifølge Dr. Kristie Leong i en 5 juni 2009, artikkel i den elektroniske helse nettstedet HealthMad, bør urinen ikke har en lukt i en ellers frisk person som er godt hydrert fra å drikke rikelig med vann. Imidlertid ikke noen variasjon eksisterer for normal urin lukt. Men selv innenfor denne variasjonen, er det vanligvis ikke har en sterk lukt. Normal urin er også halm-gul i fargen. En påviselig urin lukt indikerer ulike forhold, avhengig av egenskapene til lukt og medfølgende tegn.

Hva det betyr

En sterk ammoniakk lukt til urinen indikerer ofte lett dehydrering. Når du ikke erstatte væske tapt ved svetting under trening, blir urinen konsentrert, som Leong forklarer i sin artikkel. Mens normal urin er strå-farget, har konsentrert urin en mørk gul farge. Løs problemet ved å drikke mer vann og hindre det ved tilstrekkelig hydra under trening. Andre sterke urin lukter er forårsaket av visse matvarer, særlig asparges, eller av medikamenter eller vitaminer. Disse endringene i lukt er midlertidige.

Årsaker til bekymring

I ukontrollert diabetes, har urin en søt lukt. Muggen luktende urin kan indikere skjoldbrusk sykdom. Lukter søtt eller muggen luktende urin kan også tyde på metabolske forstyrrelser. En brent karamell lukt til urinen er forårsaket av en arvelig lønnesirup urin sykdom som er sjelden og livstruende.

Andre Indikasjoner

Foruten dehydrering, kan sterk ammoniakk lukt til urinen også indikere bakteriell infeksjon, som er mer vanlig hos kvinner enn menn. Imidlertid kan urinveisinfeksjon hos menn indikerer en underliggende medisinsk problem, ifølge Leong. Med en urinveisinfeksjon, er urinen illeluktende og kan også vises skyet eller blodig. Hvis du mistenker at du har en urinveisinfeksjon, bør du kontakte legen din, som kan gjøre en lab test for infeksjon med en urinprøve.

Forvirring

Ifølge Leong, en vanlig årsak til vaginal infeksjon, bakteriell vaginose, fører til en fishy lukt å utgå fra skjeden som kan forveksles med en sterk urin lukt. Imidlertid bør ledsagende symptomer som vaginal kløe og svie informere deg om du har en vaginal infeksjon.

Løsning

Mens normal urin lukt varierer noe og sterkt luktende urin kan være forbigående og være forårsaket av mat, medisiner eller dehydrering, bør du kontakte lege hvis du har spørsmål eller bekymringer, spesielt hvis endringen i urinen lukt tilsvarer et symptom på en medisinsk tilstand.

Stygg lukt fra urin

Sterk eller vond lukt i urinen er en helse symptom som kan tyde på en rekke underliggende forhold. Imidlertid, i mange tilfeller, avleder sterk urinlukt på egen hånd over tid.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, kan sterk urin lukt potensielt være forårsaket av dehydrering, urinveisinfeksjoner, spise visse matvarer som asparges og nyre eller blære infeksjon.

Symptomer

Hvis sterkt luktende urin er ledsaget av andre symptomer som en brennende følelse mens urinering, kan det tyde på en urinveisinfeksjon eller urinveisinfeksjon.

Time Frame

The Mayo Clinic sier at urin lukt er ofte forbigående og ikke indikere en alvorlig sykdom, men hvis det varer lenger enn noen få dager, eller hvis du er bekymret for det, må du kontakte legen din.

Forebygging

Opphold godt hydrert mens du trener og unngå dramatiske endringer i kosthold kan bidra til å forhindre illeluktende urin.

Betraktninger

Ifølge National Library of Medicine, kan sterkt luktende urin som et resultat av dehydrering være konsentrert urin og har en ammoniakklignende lukt.

Svovel Lukt i urin

Svovel Lukt i urin


I gjennomsnitt, annullerer en person 6 1/2 kopper urin om dagen. Den eneste gangen folk flest legger merke til lukten av urin er når det er en overraskende endring i det, som når det tar på en svovellukt etter at du spiser asparges.

Urin Lukt

Urin består av avfallsstoffer nyrene fjerne fra blodet og overflødig vann som du har konsumert. Dens lukt og farge kan endres ved maten du spiser, ifølge Harvard University HealthBeat.

Asparges

Etter at du har spist asparges, kan urinen ta på seg en grønnaktig skjær. Det kan også lukte rart, liker dårlig kål, eller som svovel.

Årsaker

Proteiner i asparges inneholder svovel. Når kroppen bryter ned svovelforbindelser, og du skille dem i urinen, kan det lukter svovel.

Unntak

Mens mange mennesker skille ut svovel i urinen, noen mennesker ikke. Dette betyr at deres urin ikke tar på en svovellukt etter å ha spist asparges.

Betraktninger

Excreting svovelforbindelser er ikke skadelig for helsen din. Svovel lukt vil forsvinne når forbindelsene er borte fra systemet.

Stikk Urin og overgangsalder

Stikk Urin og overgangsalder


Kroppene våre forteller oss når det er uoverensstemmelser i våre interne systemer. Derfor er det viktig for alle kvinner, særlig de inn i overgangsalderen, for å rapportere alle kroppslige endringer i en lege. En stikkende lukt av urin kan bare skyldes en endring i kosthold, eller det kan også peke på en infeksjon.

Legge inn Menopause

Ved å skrive inn overgangsalderen, noen kvinner merke en endring i urinen. De har rapportert sterkere lukter og noen ganger skyet urin. Urin kan lukte mer som ammoniakk eller selv ta på en fishy lukt. I de fleste tilfeller er disse endringene er ikke noe alvorlig.

Dehydrering

Prøv å drikke mer vann hver dag. Ofte stikkende urin lukter er et resultat av dehydrering. Dagen etter opplever du bitter urin, prøve å drikke åtte til ti glass vann og se om lukten blir bedre. I noen tilfeller trenger kvinner inn menopause ikke drikke så mye vann som de vant til, og dette kan resultere i urin endringer.

Mat valg

Kvinner i overgangsalderen bør gjøre sunn mat valg. Som kvinner alder, kan bein miste kalsium og blir sprø. Spise et sunt kosthold, inkludert meieri og grønne greener kan forbedre bentettheten. Spise mer grønne greener kan også påvirke lukten av urin, så hvis du har spist ulike matvarer enn kroppen din er vant til, som kan forklare disse endringene.

Infeksjoner

Mens gjær infeksjoner blir mer uvanlig som kvinner alder, kan en infeksjon fortsatt være årsaken til skyet eller stikkende urin. Den kvinnelige kroppen forandrer gjentatte ganger og gjær infeksjoner eller andre typer infeksjoner kan være et resultat av en kropp bare inn i overgangsalderen. Andre mulige infeksjoner kan skyldes bakterier vokser inni kroppen din. Prøv vaselin eller et lignende produkt for å redusere betennelse, men også oppsøke lege.

B-kompleks vitaminer

Sjekk dine vitaminer. Kvinner som tar kosttilskudd for å bidra til å lette menopause eller pre-menopause symptomer kan merke en endring i urinen på grunn av mengden av B-kompleks i sine vitaminer. B-kompleks kan resultere i lys gul urin eller økt lukt som vitamin er absorbert inn i kroppen.

Hjelp for interstitiell cystitt Lukt

Interstitiell cystitt er en tilstand av blæren som forårsaker smertefull og hyppig vannlating --- opptil flere titalls ganger per dag. Det er klassifisert som en funksjonshemming. Lider ofte også har hyppige urinveisinfeksjoner og depresjon fra smerte og avbrudd i sine liv. Mens lukt er ikke normalt regnes som en av symptomene på interstitiell cystitt, kan det bli et problem på grunn av sekundære infeksjoner og andre grunner.

Mulige årsaker og løsninger

Hvis du merker at urinen lukter ammoniakk, er du sannsynligvis dehydrert. Drikk rikelig med vann og andre ikke-sur drikke for å holde urinen utvannet. Snakk med legen din dersom du føler at en eller flere av dine medisiner kan være tørking deg ut. Det kan være fristende å unngå å drikke for mange væsker på grunn av frustrasjon involvert i å ha en hyppig trang til å bruke toalettet. Kroppen trenger fluid, men spesielt rent vann.
Du kan ha nytte av blæretrening for å redusere hyppigheten av de lyster. Blæretrening innebærer å gå på toalettet i henhold til en tidsplan satt av legen din, uavhengig av drifter du føler. Dette kan gi deg mer tid til å gjøre de tingene du ønsker å gjøre i tillegg besøke toalettet. Ikke unngå å drikke nok vann i et forsøk på å minske antall naturen kaller.
Sjekk med legen din hvis urinen har en stygg lukt. Illeluktende urin kan bety at du har en av mange typer urinveisinfeksjon. Kvinner er spesielt utsatt for urinveisinfeksjoner på grunn av nærhet av vagina, anus og urinrøret. For å hindre at dette skjer, sørg for å tørke fra forsiden til baksiden etter bruk av toalettet. Det kan være lurt å holde flushable våtservietter på hånden for å hjelpe rense området grundig, spesielt etter avføring. Hvis du har en infeksjon, vil legen forskrive antibiotika etter testing for å fastslå bakterier involvert.
Noen matvarer kan føre til en sterk lukt i urinen din. Hvis du supplere med vitamin B6, eller spiser mye mat som inneholder dette vitaminet, kan du merke en sterk lukt. Hvis du har utelukket alle andre årsaker, dette er ikke noe å være bekymret. Bare drikke masse vann og forsiktig rense selv etter vannlating, slik at du kan la lukt i toalettet.

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker


Medisiner og visse typer matvarer kan føre til kroppslukt i mennesker i alle aldre. Men kroppslukt i eldre mennesker som også har underliggende medisinske problemer er mer merkbar skyldes naturlige endringer i kroppen som oppstår med aldring. Kroppslukt hos eldre mennesker resulterer fra en økning av palmitolensyre og lipidperoksider fremstilt ved en økning av fettsyre dekomponering som kombinerer med bakterier på huden.

Mageproblemer

På grunn av en minsking av saltsyre i løpet av årene, eldre folk har en tendens til å ha problemer med fordøyelsen. "Hypochlorhydria" er den medisinske termen for denne tilstanden. Estimater viser at rundt 13 prosent av saltsyre er tapt hvert 10. år. Dette resulterer i tap av mat som forblir i kroppen som forårsaker overvekst av bakterier som resulterer i mat fermentering og nedbrytning. Problemer som oppstår fra hypochlorhydria inkluderer dårlig ånde, gastro-esophageal reflux sykdom, eller "GERD," overdreven gass, candidiasis --- en overvekst av gjær i kroppen, og irritabel tarm syndrom også kjent som "IBS." Alle disse kan føre til ubehagelig kroppslukt.

Gallestein

Personer over 60 år har høyere risiko for å utvikle gallestein uavhengig av livsstil, og kvinner er to ganger større sannsynlighet for å utvikle gallestein enn menn. Enkeltpersoner som tar kolesterolsenkende medisiner og diabetikere er også i en høy-risiko kategorien.

Gallestein formen når et overskudd av galle og / eller en kombinasjon av galle og kolesterol samler seg i leveren. Bile hjelper kroppen i fordøyelsen av fett og feilaktig eliminering av galle vil resultere i forårsaker kroppen til å lukte som råtne egg.

Kolecystitt er et resultat av betennelse i galleblæren og fører til en dårlig smak i munnen, dårlig ånde og overflødig kroppslukt sammen med illeluktende, lys avføring.

Redusert nyre funksjoner

Nedsatt eller nyresvikt skjer når giftstoffer ikke blir metabolisert og eliminert fra kroppen under urinering. Eldre mennesker er mest sannsynlig å ha en reduksjon av nyre-funksjoner som kan føre til nyresykdom. Reduksjonen av nyrefunksjonen eller en beslektet problem kalt "Uremia" vil føre til at ånde eller urin for å avgi en ammoniakk-lignende lukt og kan også skape en ammoniakk eller urin lukt på kroppen.

Redusert enzymproduksjon

Evnen av legemet for å skape de enzymer som er nødvendige for å forbrenne mat avtar med alderen, og resulterer i frigivelse av giftstoffer gjennom huden via svettekjertlene. I eldre personer som ikke lenger kan produsere de nødvendige enzymer, forbruker organiske forbindelser slik som løk, hvitløk eller karri vil medføre lukt fra de forbindelser som gjennomtrengende huden. Vanligst, lukt fra metabolske ubalanser lukter fisk, gass, søppel, brent gummi, råtne egg eller avføring.

Nyresvikt Tegn og symptomer

Nyresvikt oppstår når nyrene er svekket av sykdom eller manglende evne i kroppen til å levere nok blod for dem å fungere skikkelig. Det er tre stadier av nyresvikt - akutt, kronisk og slutten scenen - og alle tre har unike tegn og symptomer.

Primær Symptom

Ett symptom assosiert med alle tre faser av nyresvikt er en sterkt redusert produksjon av urin. Dette tyder på at nyrene ikke fungerer som de skal og at væske og avfallsstoffer akkumuleres i kroppen, noe som fører til sekundære symptomer.

Akutt nyresvikt Symptomer

De viktigste symptomene på akutt nyresvikt er sterkt redusert urinmengde, hodepine, kvalme, oppkast, tretthet og smerter i korsryggen. Selv betraktet som den mest treatable form av nyresvikt, det vanligvis oppstår plutselig og kan være dødelig hvis den ikke behandles innen 48 timer.

Kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt blir varslet med hyppig, men redusert produksjon av urin, tap av matlyst, svakhet, leggkramper, vedvarende hikke og kløende hud som lett får blåmerker.

Ende nyresvikt

Symptomer på end-stage nyresvikt inkluderer sterkt redusert urinmengde, hevelse i ansiktet, lemmer og magen, alvorlig apati og pust som lukter ammoniakk. Det krever vanligvis dialyse eller nyretransplantasjon for å bøte på.

Se etter tegn

Mens de sekundære symptomer på nyresvikt kan ofte være forbundet med mindre problemer, nøkkelen tegn å se etter er en kraftig nedgang i urinproduksjonen.

Fysiske tegn på avansert nyresvikt

Avansert nyre eller nyresvikt er den siste fasen av kronisk nyresykdom, nødvendiggjør dialyse eller nyretransplantasjon. Mange er ikke klar over at et problem har utviklet før den fysiske manifestasjonen av avansert nyresvikt. Med kunnskap om varselsymptomer og tidlig behandling, men kan du være i stand til å unngå de mest alvorlige konsekvensene av denne sykdommen.

Origin

Selv om kronisk nyresykdom (CKD) kan utvikle blant alle demografi, folk med ubehandlet hypertensjon, diabetes, fedme og en familiehistorie med nyresykdom er høyest risiko. Frekvensen av CKD er også forhøyet blant indianere, afrikansk-amerikanere, Stillehavsøyene, latinamerikanere og eldre.

CKD oppstår når en person lider av en gradvis og vanligvis permanent tap av nyrefunksjon over tid. Nyrene er over-beskattet, og er ute av stand til på riktig måte å behandle flytende avfall og utføre andre viktige funksjoner, inkludert regulering av nivåer av kalsium, natrium, fosfor og kalium i blodet.

Topp 10 fysiske tegn

De vanligste fysiske tegn på avansert nyresvikt er hevelse, endringer i vannlating, tretthet og anemi, oppkast og kvalme, kortpustethet, smerter i ben og rygg, svimmelhet og konsentrasjonsvansker, frysninger, dårlig eller "metallisk ånde og kløe og utslett.

Hevelse

Vann fyller kroppen når nyrene, ute av stand til å skikkelig behandle væsker, føre bena, ankler og ansikt til å hovne opp. Du kan legge merke til problemer med å få sko på som normalt passform og hevelser rundt øynene, spesielt om morgenen. Denne tilstanden --- kjent som ødem --- er en av de viktigste fysiske tegn på avansert nyresvikt.

Urinering

Du kan merke en endring i vannlating mønstre, inkludert et økt behov for å urinere i løpet av natten, selv om dette kan også være et symptom på prostata, blære og andre helsemessige bekymringer. Noen ganger strømmen av urin vil være mye større enn vanlig, mens andre ganger det som føles som et akutt behov for å urinere kan resultere i ikke mer enn noen få dråper. Urinen kan være sprudlende eller skummende, skyet, blek eller blandet med spor av blod. Noen mennesker vil se fargen mørkere når tyngre konsentrasjoner av blod er til stede.

Tretthet og anemi

Nyrene produserer et hormon som kalles erytropoietin som oppmuntrer kroppen til å bygge oksygenbærende røde blodceller. Som nyrene svikte, vil transport av oksygen behersket, forårsaker hjernen og muskler til dekket, og anemi kan resultere. Svimmelhet og mangel på konsentrasjon er biprodukter av hjernens manglende evne til å fungere skikkelig med reduserte oksygennivåer. Kortpustethet er også knyttet til både anemi og en opphoping av væske i lungene, og frysninger og en følelse av å være kald er flere symptomer på blodmangel.

Metallic Breath

En fysisk tegn på avansert nyresvikt kan omfatte en metallisk smak i munnen ledsaget av pust som lukter ammoniakk. Dette er et symptom på økt avfall, kalt uremia, i blodet. Dette kan være ledsaget av et tap av matlyst, og matvarer kan smake forskjellig og noen individer kan føle tilbøyelig til å unngå inntak av kjøtt.

Andre tegn

Tørr hud, utslett og tunge kløe er tegn på overdreven avfall som sirkulerer i blodet. Du kan oppleve en konstant kløe sensasjon som føles som om den går til beinet. Forhøyede nivåer av toksiner i kroppen også forårsake kvalme og oppkast som systemet beveger panisk å fjerne akkumulerte giftstoff. Økte smerter i bena, flankene eller ryggen kan være knyttet til ødelagte nyrer og ofte er et tegn på en bestemt type nyre lidelse som kalles polycystisk nyresykdom.