Digidexo.com

høydose kortison bivirkninger hund

Bivirkninger av en Cervical Fasett Injection

Bivirkninger av en Cervical Fasett Injection


En cervical fasett injeksjon av et steroid kalt kortison kan redusere hevelse og smerte av fasett felles syndrom i nakken. Selv om alvorlige bivirkninger er mindre vanlige, gjør injeksjonen har risiko.

Bakgrunn

Fasett felles syndrom er betennelse og smerter i fasett leddene, som er sammenhengene mellom ryggvirvlene av ryggraden.

Smerte

Den vanligste bivirkningen av en cervical fasett injeksjon er midlertidig smerter på injeksjonsstedet.

Kortison bivirkninger

Mulige bivirkninger av kortison brukt i injeksjoner inkluderer vektøkning, økning i blodsukker (spesielt hos diabetikere), væskeansamlinger og undertrykkelse av kroppens naturlige produksjon av kortison.

Injury

Injeksjonen kan også potensielt forårsake vevsskade, infeksjon og blødning, som i eller i nærheten av ryggraden kan forårsake nerveskader. Ifølge Midtvesten Ortopedi på Rush, i ekstremt sjeldne tilfeller har injeksjoner forårsaket alvorlige nerveskader og død.

Kontra

Ifølge Redding Anestesi Associates Medical Group, bør du ikke ha en cervical fasett injeksjon hvis du er allergisk mot de injiserte medisiner, tar en blodfortynnende medisiner eller har en aktiv infeksjon.

Steroid injeksjon Informasjon

Steroid injeksjon Informasjon


Kortikosteroider brukes i smertebehandling for å redusere smerte, rødhet og hevelse i leddene eller sener. Kortikosteroider er knyttet til hormonet kortison, som forekommer naturlig i kroppen din. Anabole steroider er lik testosteron, som er en mannlige kjønnshormonet. Disse benyttes til å øke vekten og behandle andre medisinske tilstander.

Administrasjon

Steroider er injisert i eller rundt leddene for å gi medisiner nettopp der det trengs. De virker ved å redusere betennelse, noe som lindrer smerte. En lokal eller aktuell bedøvelse er noen ganger brukt til å minimere smerten ved injeksjon. Vanligvis vil du ha lindring innen 24 til 48 timer etter injeksjonen. Hvis den første injeksjonen ikke hjelper, kan du dra nytte av en ny injeksjon. Leger vanligvis begrense antall injeksjoner til tre eller fire i ett år for hvert ledd.

Forhold

Kortison injeksjoner brukes til å behandle tilstander som senebetennelse, bursitt, sene knuter, psoriasis og revmatoid artritt, gikt, lupus, astma, betent intervetebral platen og retinalveneokklusjon. Anabole steroider er brukt økning i vekt etter en skade, alvorlig sykdom, vedvarende infeksjon, enkelte typer blodmangel, enkelte typer brystkreft og en arvelig tilstand som kalles angioødem. Angioødem årsaker hevelse i armer, ben, svelg, luftrør, ansikt, tarmene eller reproduktive organer.

Kortison bivirkninger

Bivirkninger av kortison kan inkludere økt risiko for bakterielle infeksjoner, svekket eller sprukket sener, en lysere hudfarge og svinn på injeksjonsstedet, svekket immunforsvar og økt blodsukker. Langtidseffekter kan inkludere vektøkning, lett blåmerker, tynning hud, økt blodtrykk, oppblåst ansikt, tynning bein og dannelse av grå stær.

Anabole bivirkninger

Bivirkninger av anabole steroider for kvinner kan inkludere akne, heshet, unormal hårvekst eller tap og uregelmessige perioder. For menn kan det inkludere akne, unormal hårvekst, mer hyppige ereksjoner og forstørret penis. Andre bivirkninger som kan oppstå inkluderer gule øyne eller hud, kvalme, brekninger, redusert blodsukkernivå, skjelettsmerter, hevelse i leggene eller føttene og vektøkning. Alvorlige forhold som kan utvikle seg med langsiktig bruk i høye doser inkluderer leverkreft, leversvulster eller peliosis hepatitt, leversykdom.

Betraktninger

Konsultere legen din beore å bruke steroidinjeksjoner hvis du har hatt en allergisk reaksjon på dem, eller hvis du er gravid eller bryst-følelse. Det bør utvises forsiktighet i å bruke dem for barn, eldre og diabetikere på grunn av effektene av steroider på blodsukkernivået. Informer legen dersom du har brystkreft, forstørret prostata, hjertesykdom, leversykdom eller nyresykdom.

Hvordan gjenkjenne bivirkninger av kortison

Hvordan gjenkjenne bivirkninger av kortison


Som med alle andre medisiner, er det viktig å lære å gjenkjenne bivirkninger av kortison før du begynner å bruke den til å behandle noen av dine helsemessige forhold. Bivirkninger av kortison kan omfatte både kortsiktige og langsiktige komplikasjoner og bør nøye gjennomgått med en medisinsk faglig.

Bruksanvisning

•  Forbered deg på å håndtere en økt risiko for infeksjon på grunn av mulig bivirkning av svekkelse av immunsystemet ved kortison. Når du bruker kortison, gjør ditt beste for å unngå folk som har infeksjoner, særlig mer alvorlige tilstander som meslinger eller vannkopper. Du bør også fortelle alle helsepersonell som behandler deg at du tar kortison før under noen vaksinasjoner eller kirurgiske prosedyrer, som du kanskje må vente til du er ferdig med kortisonbehandling.

Ta oppmerksom på eventuelle problemer knyttet til fordøyelses og reproduktive systemer som kan bivirkninger av kortison. Hyppig vannlating og blodig eller svart avføring er bivirkninger som du kanskje kjenner igjen, samt alvorlige kramper relaterte endringer i menstruasjonssyklusen. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever ekstrem smerte mens urinering eller å ha en avføring som det kunne være et tegn på infeksjon.

Gjør ditt beste for å gjenkjenne eventuelle endringer i din mentale tilstand som kan være relatert til din bruk av kortison. Ganske vanlige bivirkninger av kortison bruk er mild depresjon, forvirring, rastløshet og uregelmessig hjerterytme knyttet til plutselige utbrudd av spenning. Mindre vanlige bivirkninger kan være hallusinasjoner av å se og høre ting som ikke egentlig eksisterer, en falsk følelse av velvære eller selvhøytidelighet og paranoia.

Observer eventuelle problemer som du opplever med din visjon. Bivirkninger som du kan være i stand til å gjenkjenne lett er smerte eller svulmende av øyne og tåkete syn. Du kan også legge merke til at synsfelt ser ut til å avta i størrelse hvis du opplever negative bivirkninger av kortison.

Finn ut om eventuelle symptomer du opplever lik de andre vanlige forhold, for eksempel forkjølelse eller hoste, kan være bivirkninger av kortison. Disse symptomene kan være feber, nysing eller rennende nese og sår hals. Det er også lett å forvirre kvalme eller oppkast som kan være relatert til kortison bruk som symptomer på en annen vanlig tilstand, så det er viktig å følge nøye med på hvordan kroppen din er følelsen mens du bruker kortison.

Undersøk ansiktet ditt nøye for hudproblemer som kan være bivirkninger av din bruk av kortison. Kortison kan forårsake rødhet eller hevelse i ansiktet som får den til å dukke opp rundere enn vanlig. Det er mulig at huden i ansiktet ditt kan også synes å være blanke eller tynnere enn vanlig og kan være mer utsatt for akne enn vanlig.

Tips og advarsler

  • Bruke over-the-counter smertestillende medikamenter for å behandle smerter i hofter, ben, skuldre, ribbe eller ryggen som kan være en bivirkning av kortison bruk.

Bivirkninger av kortison Shots

Bivirkninger av kortison Shots


Kortison er en type kortikosteroid, et medikament som brukes til å behandle inflammasjon forårsaket av en rekke forskjellige tilstander og sykdommer. Selv om det ikke er en smertestillende, når det injiseres i mykt vev eller ledd, det reduserer betennelse, noe som lindrer smerten. Når injisert på riktig måte, kan kortison skudd tilby pasienter måneder eller år, for smertelindring. Det finnes bivirkninger til disse opptak skjønt, som alle er avhengig av pasientens tilstand og hyppigheten av injeksjoner.

Betydning

Injeksjoner anvendes spesielt for behandling av inflammasjon som oppstår i områder av kroppen på grunn av forhold som påvirker både mykt vev og leddproblemer. Noen av disse forholdene omfatter senebetennelse, bursitt, leddgikt og revmatoid artritt. Det er både kortsiktige og langsiktige bivirkninger til disse bildene, samt bivirkninger for de med visse forhold, for eksempel diabetes. Det kan også være langsiktige effekter for dem som mottar skuddene spesielt for felles problemer.

Kortsiktige effekter

Selv om noen av disse bivirkningene er uvanlig, er de fortsatt en mulighet. De omfatter en depigmentation av huden på injeksjonsstedet, bakterielle infeksjoner forming på stedet, atrofi (krymping av huden), blodkar bryte enten i huden eller muskel som resulterer i blødningstid på området, og en reaksjon av det medikamenter som resulterer i en forverring av inflammasjon i stedet for lindring. Det er også mulig for sener å bli svekket av skuddet, og i sjeldne tilfeller, en sprekker i sene.

Langsiktige bivirkninger

De langsiktige bivirkninger er helt avhengig av dose av kortison som brukes og hvor ofte pasienten får injeksjonen. Noen av disse bivirkninger omfatter vektøkning, øket blodtrykk, dannelse av grå stær, benskjørhet, blåmerker enkelt og huden på injeksjonsstedet tynning. En av de mer sjeldne langsiktige bivirkninger er skader på bein av større ledd.

Diabetes og infeksjoner

Det er bivirkninger som gjelder for de som lider av diabetes og infeksjoner. Kortison injeksjoner kan føre til forhøyede blodsukkernivået hos diabetikere. Som et resultat, bør injeksjonene brukes med forsiktighet med dem som lider av diabetes. Hvis en pasient har en infeksjon av noe slag, kan skuddene faktisk hindre at kroppen bekjempe infeksjonen. Det kan også gjøre infeksjonen verre eller dekke en infeksjon fordi det undertrykker symptomene på det ved å redusere betennelse. For de som har en infeksjon, er kortison skudd vanligvis ikke brukt. I tillegg er de skuddene som brukes med ekstrem forsiktighet hos dem som blodet ikke koagulerer godt.

Joint bivirkninger

Det er bivirkninger som gjelder bare for dem som mottar kortison skudd spesielt for felles problemer eller smerte. Skuddene kan skade felles vev, spesielt hvis pasienten har fått flere injeksjoner, kan leddbånd i leddene bli svekket, leddbrusken kan tynne, og en infeksjon kan også skje i leddet.

Myostatin bivirkninger

Myostatin bivirkninger


Myostatin er et protein som produseres naturlig i skjelettmuskelceller hos voksne pattedyr. Dette proteinet er sirkulert i blodet og lymfeknuter og har blitt funnet å redusere produksjonshastigheten av muskel stamceller, og dermed inhibere muskelvekst. Oppdagelsen av myostatin i 1997 førte til ytterligere forskning som involverer inhibering av dette protein for behandling av muskeldystrofi.

Ytterligere forskning har også undersøkt muligheten av å manipulere myostatin for det formål å øke sportslig ytelse, men effekt og bivirkninger av denne handling er ikke ennå fremdeles forstått.

Overdreven Muscle Vekst

En 2007 studie med tittelen "en mutasjon i myostatin Gene Øker muskelmasse og Forbedrer Racing Performance i heterozygote Dogs" utforsket mutasjon av myostatin gener i racing hunder. Denne studien av National Human Genome Research Institute ved National Institutes of Health i Bethesda, Md. Funnet at hundene som besatt enkle kopier av disse genene, som hadde blitt mutert til å produsere lavere nivåer av myostatin, hadde opplevd økt muskelvekst som mulig dem til regelmessig utkonkurrere hunder som ikke besitter disse genene. Men hunder som besatt to kopier av disse genene hadde en bivirkning at forskere beskrevet som "grovt overmuscled."

Konsekvenser av myostatin Sletting fortsatt uklart

En 2009 studie ved Beth Israel Deaconess Medical Center og Harvard Medical School i Boston, Mass., Med tittelen "Effekter av myostatin Sletting i Aging Mus", studerte hemming av myostatin for behandling av aldersrelatert muskeltap i hjertevevet. De fant at mens "hjerte konsekvensene av å hemme myostatin fortsatt uklare, betyr myostatin sletting påvirker ikke aldring relatert økning i hjerte masse og synes gunstig for bentetthet, insulinfølsomhet, og hjertefunksjon i senescent mus."

Muskeldystrofi Behandling

En 2008 studie "myostatin Hemming av en follistatin-Avledet Peptide ameliorates Patofysiologi av muskeldystrofi Modell Mus", utført av Institutt for omfattende medisinsk Science ved Fujita Health University i Aichi, Japan, utforsket muligheten for å hemme myostatin å behandle muskeldystrofi, en sykdom som fører til svekkelse av skjelettmuskulaturen. Forskerne fant at denne behandlingen hadde potensial og ikke observere noen negative bivirkninger, men de har også erkjent at mer forskning er nødvendig for å bekrefte disse resultatene og observere eventuelle langsiktige bivirkninger.

Mulig bivirkning av muskeldystrofi Behandling

I motsetning til den japanske studien, forskere ved Burnham Institute i La Jolla, California., Fant en mulig bivirkning av å bruke myostatin hemming som en muskeldystrofi behandling. Deres 2005 studie med tittelen "avskaffelse av myostatin Betyr ikke bekjempe muskeldystrofi i DY Mus men Øker Postnatal dødelighet" fant at mens muskeldystrofi mus opplevde økt muskel regenerering som følge av myostatin hemming, det kom på bekostning av dannelsen av nødvendig fett. I tillegg ble det betennelse og degenerasjon av eksisterende muskel ikke lindres, som fører dem til å konkludere med at "enhver fremtidig terapi basert på myostatin kan ha uønskede bivirkninger."

Ytterligere forskning er nødvendig

Mens myostatin reduksjon kan lede til siden virkningen av overdreven muskelvekst, har lite bevis for negative bivirkninger som er funnet ved bruk av myostatin inhibering for behandling av sykdommer. Men i alle de nevnte studier og i det overveldende flertallet av forskning blir gjort om effekten av myostatin hemming, har forskere konkludert med at mer forskning er nødvendig for å bekrefte funnene, og for å identifisere eventuelle bivirkninger.

Hvordan identifisere meslingvaksine bivirkninger

Hvordan identifisere meslingvaksine bivirkninger


Meslinger er et virus som forårsaker forkjølelsesliknende symptomer, inkludert hoste, rennende nese, irritasjon og en avslørende utslett. Viruset kan føre til lungebetennelse, anfall og død. Den meslingvaksine gis vanligvis i barndommen sammen med kusma og røde hunder, en kombinasjon som kalles MMR-vaksinen. Her er noen tegn på bivirkninger til vaksinen.

Hvordan identifisere meslingvaksine bivirkninger

•  Se etter en allergisk reaksjon som du ville fått fra noen medisiner. Den allergiske reaksjonen kan innebære mindre problemer som for eksempel feber, en mild utslett og hovne kinn eller nakke. Hvis de mindre symptomer vedvarer, ring din lege. Meslinger vaksine bivirkninger kan vises innen 7 til 12 dager etter skuddet.

Hold et øye for moderate problemer fra meslingvaksine. Moderate problemer inkluderer jerking anfall forårsaket av en høy feber, smerter og stivhet i leddene, og en midlertidig lavt antall blodplater. Den lavt antall blodplater kan føre til blødningsforstyrrelser. Kontakt legen din med en gang dersom barnet er hes eller pipende pust, er blek, har en rask hjerterytme, eller opptrer uvanlig.

Fangst alvorlig meslinger vaksine bivirkninger så snart de oppstår. En alvorlig reaksjon oppstår hos 1 av en million doser. Alvorlige bivirkninger fra meslingvaksine inkluderer døvhet, kramper, koma, og permanent hjerneskade. Ring 911 og legen din med en gang hvis barnet blir bevisstløs, har en høy feber, eller ser annerledes ut.

Hint

  • Å få MMR-vaksine er tryggere enn å få noen av de tre sykdommene.

Bivirkninger av Infant Vaksinasjoner

Spedbarn trenger vaksinasjoner for å beskytte dem mot potensielt ødeleggende eller dødelig sykdom som difteri eller polio. Vaksinasjoner virker ved å utsette spedbarn til drept eller svekket versjon av et bestemt virus eller bakterier, slik at barnets kropp vil produsere beskyttende antistoffer mot fremtidige eksponeringer mot virus eller bakterier. The American Academy of Pediatrics anbefaler at alle spedbarn får vaksinasjoner for å beskytte dem mot difteri, stivkrampe, kikhoste, hepatitt A og B, hjernehinnebetennelse, lungebetennelse, epiglottitt, meslinger, kusma, røde hunder, polio, rota-virus, varicella og influensa. De fleste spedbarn har enten ingen reaksjon på vaksinasjoner eller en mild reaksjon.

Injeksjonsstedet Side Effects

Injeksjonsstedet kan vises røde og hovne. Injeksjons kan bli sår i tillegg.

Fever

Noen barn kan oppleve en lavgradig feber for en eller to dager etter vaksinasjoner.

Utslett

MMR-vaksinen fører noen ganger utslett å skje 7 til 10 dager etter at skuddet ble mottatt.

Gråter

Den CTAP vaksinering kan føre til spedbarn å gråte utrøstelig i noen timer; men dette forekommer i bare en av hver 1000 spedbarn.

Febril Seizure

I sjeldne tilfeller kan en vaksinasjon forårsake feber å pigge plutselig, noe som resulterer i en febril anfall.

Alvorlige bivirkninger

Hvis noen av de følgende alvorlige bivirkninger oppstår, skal barnets omsorgsperson ringe 9-1-1 umiddelbart: tungpustethet, pusteproblemer, svimmelhet, besvimelse, heshet, elveblest og rask hjerterytme.

MMR Shot bivirkninger

MMR Shot bivirkninger


MMR-vaksinen er gitt for å beskytte folk fra meslinger, kusma og røde hunder. Vaksinen er viktig for folk som ikke er immune mot disse sykdommene, som de er alvorlige, og noen ganger dødelig. MMR-vaksinen gis til barn mellom 12 og 14 måneders alder. Vaksinen gjentas i henhold til statlige krav enten når et barn kommer hans / hennes første år på skolen, mellom fem og seks, eller før ungdomsskolen, i alderen 11 og 12 år.

Sannsynligheten for å oppleve bivirkninger

Det er noen milde, moderate og alvorlige bivirkninger knyttet til vaksinen, men sannsynligheten for å oppleve bivirkninger i det hele tatt er lav. Milde bivirkninger er bare rapportert i fem til ti prosent av pasienter som mottar vaksinen. Moderate bivirkninger er rapportert i forskjellige frekvenser som følger: én av mottakerne 3000 erfarings anfall; en av fire mottakere opplever midlertidig sårhet og stivhet i leddene; én av 30.000 mottakere opplever midlertidig lavt antall blodplater-forårsaker en blødning lidelse. Alvorlige bivirkninger er erfarne i én av en million mottakere.

Milde bivirkninger

De milde bivirkninger forbundet med MMR-vaksinen er lik de av alle vaksiner, og ikke nødvendigvis at det er et alvorlig problem, men bør rapporteres til legen din for observasjon og dokumentasjon. Milde bivirkninger er erfarne vanligvis innenfor sju til tolv dager etter en mottaker blir vaksinen. Feber, hovne kjertler i nakken og kinnet, og overfladiske utslett kan forekomme etter MMR-vaksinen. De milde bivirkninger av vaksinen er midlertidige, og som regel vil avta i løpet av noen få dager.

Moderate bivirkninger

Som med de milde bivirkninger av vaksinen, de moderate bivirkninger av vaksinen er også midlertidig.
Moderate bivirkninger inkluderer feber indusert anfall, leddsmerter og stivhet, og en midlertidig lavt antall blodplater, forårsaker mulige blødningsforstyrrelser. Moderate bivirkninger er sjeldne, og hvis en mottaker opplever dem, bør de se en lege for videre testing, da disse symptomene kan faktisk være et resultat av en urelatert sak.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er svært sjeldne med vaksinen. De som opplever alvorlige bivirkninger rapportert en høyere enn normal feber, problemer med å puste, elveblest, blek hud, dizzines, endringer i atferd, tungpustethet, hoarsness, rask hjerterytme, og svakhet. Alvorlige bivirkninger kan oppstå immeaditely etter skuddet, eller kunne ta opptil to uker til overflaten som et problem. Noen av de alvorlige bivirkningene copuld bety at mottakeren er allergisk, eller å ha en voldelig reaksjon på MMR vaksine, derfor han / hun bør se en lege med en gang.

Andre symptomer som har oppstått etter MMR-vaksinen

Det er noen symptomer som har blitt opplevd svært sjelden av mottakere av MMR vaksine. På grunn av sjeldenhet av forekomster av disse symptomene, forskere er ikke i stand til å skikkelig studere om de er knyttet til MMR-vaksinen. Symptomene som har blitt plassert i denne kategorien er døvhet, langsiktige anfall, permanent hjerneskade, koma, og senket bevissthet. Disse sjeldne symptomer, enten knyttet til MMR vaksine eller ikke, bør tas på alvor, og mottakeren av vaksinen bør tas for umiddelbar legehjelp.

Bivirkninger og Hudreaksjoner til Shots

Bivirkninger og Hudreaksjoner til Shots


Shots er gitt av ulike grunner. Sykdomsforebyggende vaksinasjoner og allergivaksinering er to typiske årsaker til injeksjoner. Som med alle medisinske behandling, injeksjoner har potensielle bivirkninger og bør overvåkes nøye.

Allergivaksinering

Allergivaksinering injisere små mengder av allergener i kroppen for å bygge opp en toleranse. Av denne grunn, blir pasientene overvåkes nøye for alvorlige allergiske reaksjoner.

Vaksinasjoner

Standard vaksinasjoner inkluderer influensa skudd; meslinger, kusma og røde hunder (MMR); polio; rabies; kopper; og andre. Alle med en allergi mot egg bør fortelle en lege før du mottar visse vaksinasjoner, for eksempel influensavaksine, for å hindre komplikasjoner.

Hudreaksjoner

Både allergivaksinering og vaksiner kan forårsake rødhet, smerte eller hevelse på injeksjonsstedet. Rødhet og hevelse forsvinner vanligvis uten behandling, men hevelse større enn en fjerdedel kan være et tegn på en alvorlig allergisk reaksjon.

Vaksine Reaksjoner

Vanlige reaksjoner på ulike vaksiner er feber, kvalme, hodepine og tretthet.

Allergi skutt Reaksjoner

Systemiske reaksjoner er forbundet med allergivaksinering og inkluderer rennende nese, nysing, elveblest og tungpustethet.

Advarsel

Reaksjoner på skudd er normalt kortvarig. Men noen mennesker opplever alvorlige komplikasjoner som infeksjon eller anafylaktisk sjokk. Det er viktig å alltid følge medisinske instruksjoner og kommunisere eventuelle reaksjoner til lege umiddelbart.

Cortrosyn bivirkninger

Cortrosyn er merkenavnet for generisk legemiddel cosyntropin. Det er et syntetisk av adrenokortikotropt hormon, som brukes til å stimulere binyrebarken til å diagnostisere adrenal kjertel lidelser. Som med alle reseptbelagte medisiner, kan bivirkninger oppstå mens du bruker Cortrosyn.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene mens du bruker Cortrosyn forekomme på injeksjonsstedet. De omfatter hevelse, rødhet og mindre irritasjon. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis alvorlige bivirkninger av utslett, elveblest, svimmelhet, pustevansker eller ekstrem hevelse oppstår.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger kan inkludere bradykardi (lav puls), takykardi (rask hjerterytme), hypertensjon (høyt blodtrykk) og perifert ødem, som er hevelse i nedre ekstremiteter.

Legemiddelinteraksjoner

Cortrosyn kan samhandle med andre medisiner. Fortell legen din dersom du bruker kortison, østrogen, hydrokortison eller vann piller. Selv om det ikke reseptbelagte medisiner, urte kosttilskudd og vitaminer du tar bør også rapporteres til legen din.

Cortosyn Beskrivelse

Cortrosyn er en blanding av 0,25 mg av Cortrosyn og 10 mg av mannitol, for å bli blandet med 1 ml 0,9 prosent natriumklorid-injeksjon. Intravenøs og intramuskulær er administrasjonsveier.

Cortrosyn bruksområder

Cortrosyn brukes som et diagnostisk verktøy for å screene for Addisons sykdom, kortikosteroid insuffisiens og svulster i hypofysen. Testen varer ca 30 minutter og krever to venipunctures.

Glucosamine chondroitin sulfate bivirkninger

Glucosamine chondroitin sulfate bivirkninger


Tar glukosamin chondroitin sulfate kan hjelpe med slitasjegikt og mange andre bein og muskelsykdommer (og den er tilgjengelig for både mennesker og dyr). Men, før du begynner å bruke kosttilskudd, lære om mulige bivirkninger, for eksempel gastrointestinale ubehag og endringer i blodsukkeret.

Tarm Ubehag

Den mest rapporterte bivirkning av å ta glukosamin chondroitin sulfate er gastrointestinale relaterte, inkludert diaré, dårlig fordøyelse, halsbrann, oppblåsthet, magesmerter, endringer i matlyst og kvalme. Mange av disse symptomene er lindret i det minste delvis ved å ta glukosamin chondroitin sulfat med et måltid.

Diabetes Komplikasjoner

Ifølge rapporter fra Mayo Clinic, er usikker på effekten av glukosamin chondroitin sulfate på blodsukkeret. Hos dyr har det en glukosesenkende effekt, så det er presumable at blodsukkeret i folk kunne også endres. For diabetikere, er ekstra overvåkning av glukosenivåene angitt, og bruk av dette tillegget bør overvåkes av en lege. Hypoglycemics bør også være forsiktig med deres blod sukker nivå.

Hjerte og blod

Glucosamine chondroitin sulfate er svært høy i natrium slik at de med hjertesykdom og er på lav natrium dietter bør sjekke med en lege før du legger glukosamin chondroitin sulfate til sine dietter. Personer med blødningsforstyrrelser bør være klar over at dette kosttilskuddet kan også tynne blodet.

Allergi

Personer med allergi mot skalldyr bør utvise forsiktighet når du tar glukosamin chondroitin sulfate som er laget av skjell. Det er kontrovers på allergisk potensiale av glukosamin chondroitin sulfat, som er avledet fra karbohydrat i skjell, som allergiske reaksjoner forårsaket av proteiner i skjell. Som med alle medikamenter er det en mulighet for allergisk reaksjon eller følsomhet.

Øyne

Hos hunder er det en økt risiko for grå stær. Dette kan også være forbundet med en alder på dyret eller pasienten tar glukosamin chondroitin sulfat, ikke på grunn av tillegget i seg selv. Hvis du tar glukosamin chondroitin sulfate, være oppmerksom på eventuelle endringer i synet eller trykk i øyet.

Barn, gravide eller ammende mødre

FDA regulerer ikke glukosamin chondroitin sulfate, som det er et kosttilskudd ikke en foreskrevet medisiner i USA. Testing på glukosamin chondroitin sulfate utskilles i morsmelk har ikke blitt gjort, og dens effekt på ufødte fostre er ikke evaluert. Glucosamine chondroitin sulfate er ikke foreslått for bruk hos barn på grunn av begrenset testing gjort.

Andre sjeldne bivirkninger

Det har vært svært sjeldne rapporter om farlige bivirkninger som leverbetennelse, immunsystemendringer, interstitiell nefritt, nedsatt nyrefunksjon og hepatitt. Før du starter noen medisiner eller kosttilskudd, bør du kontakte fastlegen din, og sjekk for legemiddelinteraksjoner med din nåværende resepter.

Høydose progesteron behandlinger for kreft

Høydose progesteron behandlinger for kreft


Progesteron er et hormon som produseres naturlig skilles ut av eggstokkene i løpet av en normal menstruasjonssyklus. En mangel av progesteron til å motsette seg virkningene av østrogen på livmoren kan føre til en unormal vekst av celler (en forstadier tilstand kjent som endometrial hyperplasi). Dette kan resultere i endometrial kreft eller kreft i livmoren hvis den forblir ubehandlet. Høydose progesteron kan gis til kvinner for å forhindre denne overvekst fra utviklingsland til kreft, eller i de tidlige stadier av kreft hvis kirurgi for å fjerne livmoren er ikke et alternativ.

Livmorkreft

Endometriekarsinom forekommer oftest etter overgangsalderen, men det er økende utbredelsen i pre-menopausale kvinner på grunn av risikofaktorer som fedme, diabetes og høyt blodtrykk. Rundt 30 prosent av tilfellene av endometriehyperplasi fremgang til endometriekarsinom, så behandling av valget er vanligvis fullstendig hysterektomi og fjerning av eggstokkene.

Hvis du er pre-menopausal eller ikke kan opereres av andre grunner, kan det ikke være akseptabelt for deg, så høydose progesteron kan brukes til å utsette behovet for kirurgi.

Symptomer på livmorkreft

Det vanligste symptomet på livmorkreft er blødning etter overgangsalderen. Andre symptomer er uvanlig vaginal blødning, bekkensmerter, smerter under samleie, smertefull eller vanskelig vannlating og blødninger etter samleie. Hvis dette skjer er det viktig å se din gynekolog.

Effekter

Det er viktig å få behandling så tidlig som mulig, så høydose progesteron behandling av endometriehyperplasi har den beste responsrate, med en høy andel av regresjon til normale celler, etterfulgt av tidlig behandling av livmorkreft og reoccurrences.

Kliniske studier har vist at bevis for sin effektivitet i tilbakevendende livmorkreft er ikke bra. På det stadiet de fleste pasienter har gjennomgått kirurgi og kjemoterapi. Høydose progesteron kan brukes som palliativ behandling i gjentakende livmorkreft, men det gjør ikke kurere det. Uansett stadium sykdommen er i, er det viktig å holde seg til eventuelle oppfølgingssydd for deg.

Andre bruksområder

Progesteron brukes i p-piller ved lavere doser, og i hormonbehandling, der dens tilstedeværelse kan bidra til å beskytte deg mot livmorkreft etter overgangsalderen.

Bivirkninger

Bivirkninger kan være ømme bryster, bryst lekkasje, hårvekst, håravfall, vektøkning, vekttap, gjennombruddsblødninger, kvalme, søvnløshet, gulsott og vaginal spotting. Hvis du tar høydose progesteron og er bekymret for bivirkninger, bør du diskutere dem med legen din.

Alvorlige bivirkninger

Sporadiske alvorlige bivirkninger inkluderer blodpropp. Risikoen for å utvikle for blodpropp er mye høyere hvis du røyker, så hvis du røyker, er trolig det sterkeste oppfordre deg til å slutte med legen din.

Det er en økt risiko for brystkreft, hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp i lungene hos postmenopausale kvinner i alderen 50-79, og økt risiko for demens hos kvinner eldre enn 65 når de brukes i kombinasjon med østrogen i fem år. Hvis du er menopausen, bør du diskutere dette med legen din, som kan diskutere andre alternativer som for eksempel kirurgi.

Hvis du er diabetiker, kan du oppleve problemer med å kontrollere blodsukkeret ditt. Nøye overvåking av medisinering er nødvendig, og det kan ha å bli anmeldt.

Betraktninger

Det er progesteron reseptorer i brystkreft, så din lege vil vanligvis unngå progesteron hvis du har hatt brystkreft i det siste.

Progesteron skal ikke benyttes til å forebygge hjertesykdom eller demens.

Bivirkninger av Oligofructose

Oligofruktose, også vanligvis referert til som Fructooligosaccharides (FOS) er et søtningsmiddel som brukes som et alternativ til sukker. Oligofruktose utstillinger sødme nivåer mellom 30 og 50 prosent av sukker i kommersielt forberedt sirup. Det kom i bruk på 1980-tallet når forbrukerne begynte krevende sunnere mat med færre kalorier.

Historie

Oligofruktose finnes i mange frukter og grønnsaker. Høye konsentrasjoner av oligofructose finnes i bananer, sikori rot, løk, asparges, hvitløk, hvete, jordskokker, tomater, bygg, purre og jicama. Ifølge Journal of Nutrition, er en annen viktig ernæringsmessig egenskap av oligofructose sin handling som en kostfiber. Oligofruktose forsyner kroppen med vennlige bakterier som hjelpemidler fordøyelsen.

Positive effekter

The Journal of Nutrition fastslår at oligofruktose er referert til som en prebiotisk fordi det er nondigestble og stimulerer veksten av vennlige tarmbakterier. Den forbedrer den generelle helsen til mage-tarmkanalen og anbefales som behandling for gjær infeksjoner og candida overvekst. Flere studier har funnet at oligofruktose fremmer absorpsjonen av kalsium hos dyr og mennesker.

Negative effekter

Ingen alvorlige bivirkninger er forbundet med forbruk av oligofructose. Ifølge Pubmed.gov, har høydose dyreforsøk utført, og ingen har vist noen toksiske effekter. En amerikansk ekspertpanel kategorisert oligofructose alminnelig akseptert som trygge (GRAS) i 1992 Det har vært noen rapport om økt flatulens og intestinal ubehag når forbrukes i store mengder, som varierer i henhold til hvilken type mat som ble fortært.

Betydning

Personer som lider av candida overvekst kan finne suksess i å kontrollere gjær ved å supplere dietten med oligofructose eller FOA. Naturlig helsekostbutikker selger en rekke FOS produkter. Mange av de naturlige helse nettsteder som selger disse produktene, for eksempel Drnatura.com, vise forbruker vitnesbyrd om at kreditt kosttilskudd med hell kontrollere candida overvekst.

Betraktninger

Oligofruktose er funnet i store mengder i kosten vår. Det har blitt fastslått å være et sikkert alternativ til sukker og en akseptabel behandling for Candida overvekst. Med ingen store bivirkninger, bør det betraktes som et supplement til bedre helse ved å erstatte vanlig sukker og redusere kalorier i søtet mat.

TBHQ bivirkninger

TBHQ er en forkortelse benyttet for å beskrive tertiær butylhydrokinon, som er en antioksidant som stammer fra petroleum og er relatert til butan. Det blir ofte brukt som konserveringsmiddel, anvendt for eksempel for å spole matvarer eller direkte på mat. Det vises i mange high-fett prepackaged og bearbeidede matvarer. Som mange kjemikalier, hvis tatt i store overskudd, kan det være giftig. Selv om mer forskning må gjøres, bivirkninger har så langt ikke blitt klinisk vist i de mengder som folk vanligvis spiser.

TBHQ Usage

TBHQ reduserer det som er referert til som oksidativ svekkelse av næringsmidler er det anvendes til - med andre ord, den fungerer som konserveringsmiddel ved å forsinke utbruddet av rancidness. Det derfor også forlenger holdbarheten på bearbeidet mat.

TBHQ Toxicity

Som et tilsetningsstoff, FDA tillater TBHQ å gjøre opp ikke mer enn 0,02 prosent av de totale oljer i en mat, ifølge en rapport i 2004 "European Food Safety Authority Journal." Forbruker opp til ett gram av TBHQ kan føre til variabel toksisitet, og opp til 5 gram kan være dødelig. For perspektiv, ville det ta 312,5 fastfood kylling nuggets, hvis de inneholder en hel 0,02 prosent av TBHQ, å konsumere et eneste gram.

Bivirkninger

Forbruker høye doser av TBHQ - mellom 1 og 4 gram, omtrent - kan føre til en rekke negative symptomer, inkludert kvalme, oppkast, øresus, delirium og kollaps. Men selve mengden mat forbruk er nødvendig for å bli rammet av TBHQ toksisitet generelt gjør disse symptomene ekstremt sjeldne.

Kreft forårsaker Potential

I toksisitetsstudier, langvarig, høydose TBHQ administrasjon hos forsøksdyr var det en tendens for dem til å utvikle kreft forløpere i magen, så vel som forårsaker DNA-skade. Men i motsetning til andre antioksidanter tilsetningsstoffer, det gjorde ikke forårsake lunge lesjoner hos forsøksdyr. Men TBHQ kan gjøre kreftceller resistente mot kjemoterapi agenter, ifølge en studie i juni 2008 utgaven av "Carcinogenesis", og en studie i juni 2014 utgaven av "Food Chemistry" bemerker at TBHQ kan fragmentere DNA og forårsake skade på menneske lunge og umbilical celler.

TBHQ hos barn

Det har vært noen anekdotiske bevis for at TBHQ kan føre til angst, rastløshet, og forverring av ADHD, eller ADHD, symptomer, selv om det har vært noen kliniske studier som viser noen sammenheng mellom tilsetningsstoffer og atferdsforstyrrelser hos barn.

Bivirkninger av Nevroblastom

Neuroblastom er en kreft i nervesystemet. Vanligvis diagnostisert hos spedbarn og små barn, er det ofte utvikler seg mens barnet fremdeles er ufødt. Omkring 500 barn får er diagnostisert med neuroblastom i USA hvert år. Det er viktig å erkjenne at bivirkninger som påvirker barnet involverer symptomer på neuroblastom, så vel som bivirkninger av aggressive behandlinger for kreft. Ved å ta begge typer bivirkninger, vil du være i stand til å gjøre barnet påvirkes av neuroblastom så behagelig og smertefritt som mulig.

Hva er Neuroblastom?

Neuroblastom er en ondartet (kreft) svulst som vanligvis begynner i nervevev av spedbarn og små barn, ofte før barnet er født. Det kan forbli uoppdaget til den begynner å vokse, og trykk på organer og normalt vev som omgir den.

Det er tre typer av neuroblastom: lav risiko, middels risiko og høy risiko. Neuroblastom, hvis ubehandlet, fortsetter å vokse og kan metastasere (flytte eller spre seg til andre deler av kroppen).

En genetisk abnormalitet er ofte årsaken til neuroblastom, men årsaken til at abnormalitet er, som ennå, ikke kjent. Neuroblastom er litt mer sannsynlig å skje i et guttebarn enn en kvinne.

Hva er en Svulst?

Et svulst er en unormal vev eller en tumor som er karakterisert ved rask cellevekst, som kan være enten godartet (en ufarlig vekst) eller ondartet (kreft). Svulster vanligvis fortsette å vokse og vil danne en tydelig masse av mobilnettet vev. Den neuroblastom type svulst er alltid ondartet.

Hvor er neuroblastomer funnet?

Om lag en tredjedel av alle neuroblastomer begynne i binyrene vev. Binyrene er plassert nær toppen av nyrene, i bukhulen. Binyrene skiller ut væske som hjelper normale funksjoner i barnets kropp, spesielt nervesystemet.

Andre neuroblastomer kan forekomme i ganglia (nervecellegruppene som finnes i hele kroppen, og også en del av nervesystemet). I noen tilfeller har neuroblastomer blitt oppdaget før fødselen ved hjelp av fosterets ultralyd.

Symptomer på Neuroblastom

De symptomer eller effekter av den voksende tumor variere, avhengig av plasseringen og størrelsen av tumoren, og hvor det sprer seg raskt. Disse kan inkludere en abdominal masse eller hevelse, svulster tydelig rundt øynene (forårsaker blåmerker, hevelse og ukontrollert øyebevegelser), endringer i vannlating fra kompresjon på blæren eller nyrer, og smerter, halter, svakhet eller lammelse (dersom svulsten innebærer bein, benmarg eller ryggmargen).

Andre symptomer inkluderer en kronisk hoste eller kortpustethet (hvis det er en svulst i brystet), diaré, feber, høyt blodtrykk og økt puls, tap av matlyst, og vekttap.

Behandling for Neuroblastom

Behandling for lav-risiko og middels risiko neuroblastom kan omfatte kirurgi (etterfulgt av observasjon), observasjon alene for enkelte spedbarn, kirurgi som er etterfulgt av kjemoterapi eller lav dose kjemoterapi og strålebehandling.

Høy risiko neuroblastom kan kreve høydose kjemoterapi, etterfulgt av kirurgi; stråling rettet mot tumorstedet; stamcelletransplantasjon; monoklonalt antistoff terapi (etter chemo); og en klinisk studie av strålebehandling med radioaktivt jod (vanligvis før stamcelletransplantasjon).

Bivirkninger av behandling

Bivirkninger vil variere, avhengig av hvilke metoder som anvendes for å behandle neuroblastom. Noen generelle bivirkninger kan være redusert eller svekket vekst, skjoldbrusk problemer, sekundær kreft og sterilitet (fra kjemoterapi narkotika). Brain bestråling eller helkroppsbestråling kan føre til problemer med å tenke og tenkte behandling. Bivirkninger av cellegift og stråling er smerter, kvalme og oppkast; apati; tap av appetitt; Hårtap; og undertrykkelse av immunsystemet.

Kortison injeksjon for Isjias Pain Relief

Ifølge Dr. Richard Staehler, medisinsk skribent for Spine-Health.com, har epidural Kortison steroidinjeksjoner blitt brukt til å behandle ryggsmerter og problemer, blant annet isjias, siden 1952. Kortison injeksjoner brukes til å håndtere smerte og betennelse assosiert med isjias , selv om de sjelden er den eneste løsning. En omfattende behandlingsplan for isjias ofte inneholder flere andre faktorer, blant annet fysioterapi, livsstilsendringer og kjerne-styrke øvelser.

Hva er Kortison?

Kortison er et naturlig forekommende hormon i legemet. Den er produsert av binyrene på toppen av nyrene. Den kortison brukt i epidurale injeksjoner for isjias er en semi-kunstig form som er nyttig til å undertrykke betennelse. Isjias smerte er vanligvis en bivirkning av en betent, svulmende eller herniated plate som presser på isjiasnerven. Epidural kortison injeksjoner levere kortison direkte til problematisk område, noe som gjør smertelindring og redusert hevelse mer fokusert enn tradisjonelle smertestillende og orale steroider.

Prosedyre

Epidural kortison injeksjoner blir levert direkte inn i plass i ryggraden. Bedøvelsesmidler, som for eksempel lidokain eller bupivacain, og saltløsninger er ofte kombinert med kortison for å vaske bort eventuelle inflammatoriske gjenstander eller substanser rundt det smertefulle området. Hvis den første injeksjonen er effektiv på å lindre smerter og betennelser, kan en pasient ha opptil tre kortison injeksjoner per år.

Fordeler

Epidural kortison injeksjoner kan bidra til å blokkere betennelse forårsaket av kjemiske og mekaniske faktorer, for eksempel en herniated plate. Kortison også bidrar delvis blokkere immunsystemets respons for å redusere smerte forårsaket av betennelse. De positive effektene av kortison injeksjoner for isjias pleier å være midlertidig, som varer fra noen uker til et år. De langsiktige fordelene med kortison injeksjoner er diskutabelt, og studier ofte ikke skille mellom hvilke typer injeksjoner brukes og hvilke typer smerter de brukes på. En 1998 studie publisert i Archives of fysikalsk medisin og rehabilitering fant at 80 prosent av pasienter med vedvarende isjias opplevd noen smertelindring med epidural kortison injeksjoner, mens bare 48 prosent rapporterte smertelindring fra en placebo saltvann injeksjon.

Betraktninger

Enkelte pasienter bør ikke få kortison injeksjoner. Pasienter bør diskutere eventuelle tidligere sykehistorie og bekymringer med sine leger før de bestemmer seg kortison injeksjoner som en potensiell behandling for isjias smerter. Pasienter som har noen form for infeksjon bør unngå steroidinjeksjoner inntil infeksjonen har ryddet. Gravide kvinner bør være forsiktige med å motta kortison injeksjoner. Gjennomlysning, en type røntgen brukes til å overvåke levering plasseringen av kortison kan ikke brukes på gravide kvinner. Pasienter som tar blodfortynnende eller har et blødningsproblem, for eksempel hemofili, bør også unngå epidural steroidinjeksjoner.

Bivirkninger og risiko

Siden kortison er et naturlig forekommende hormonet, er det ingen allergiske reaksjoner. Noen pasienter kan oppleve allergiske reaksjoner på bedøvelse sammen til injeksjoner, men. De fleste bivirkningene er milde og forekommer sjeldnere enn med oral steroid bruk. Vanlige bivirkninger er angst, flushing, feber, sår, søvnløshet og hodepine. Risikoer som er mer alvorlig er sjeldne og inkluderer infeksjon på injeksjonsstedet, blødning og nerveskader.

Hvordan behandle senebetennelse Med Kortison

Hvordan behandle senebetennelse Med Kortison


Senebetennelse er betennelse i sener, den strukturelle vevet som forbinder bein og muskler i kroppen din. Når sene oppstår, gjør senen s inflammasjon vanligvis det smertefullt å utføre kroppsbevegelser på grunn av trekking på musklene. Legen din kan behandle din senebetennelse med kortison skudd og kremer for å lindre smerte og redusere betennelse i sener.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om bruk av kortison skudd for å behandle senebetennelse. For visse typer av senebetennelse, kan kortison bli injisert inn i den delen av kroppen som er vondt å bidra til å redusere betennelse i de områder som omgir det. Ikke alle typer av senebetennelse er behandlet med kortison grunn av den potensielle komplikasjoner ved å briste under prosedyren sener, senebetennelse relatert til blant annet akilleshælen.

Bruk kortison kremer og lotions for å behandle mindre alvorlige tilfeller av senebetennelse. I mange tilfeller, over-the-counter kortison kremer og lotions kan bidra til å redusere mindre smerte og betennelse forbundet med senebetennelse forårsaket av rutine forstuinger og trekking av musklene i forbindelse med trening.

Hvil så mye som mulig mens du bruker kortison for å behandle senebetennelse. Fordi sene er ofte forårsaket av trening og sportsskader, er det viktig å unngå disse aktivitetene for en lengre tidsperiode for å tillate at senen til fullstendig leget og unngå ytterligere skade. Bruk en ispose og over-the-counter smertestillende medikamenter i kombinasjon med kortison behandlinger for å lindre smerter i løpet av denne hvileperioden.

Lær om de potensielt skadelige bivirkninger av å bruke kortison for å behandle senebetennelse. Sener som er utsatt for gjentatte injeksjoner kortison kan faktisk svekkes og til slutt briste, særlig hvis kortison injiseres direkte inn i den sene. Av denne grunn er kortison kremer generelt ansett å være sikrere, men noen ganger også mindre effektivt, enn kortison skudd for behandling av tendinitt.

Delta i fysioterapi og styrke øvelser i forbindelse med kortison behandling for å lindre symptomene på senebetennelse. Legen din kan henvise deg til en fysioterapeut for å hjelpe overvåke et spesifikt treningsprogram tilpasset for å bidra til å styrke muskler og sener som forårsaker din senebetennelse til å blusse opp. Kortison behandlinger kan faktisk være nyttig for å redusere noe av betennelser og smerter som kan være forårsaket av disse øvelsene også.

undersøke den underliggende årsaken til senebetennelse for å forbedre effektiviteten av kortison behandling. I mange tilfeller, overforbruk eller feilaktig trening teknikker knyttet til en bestemt muskelgruppe resultat i senebetennelse. Unnlatelse av å rette disse feilene ved hjelp av legen din og en fysisk gruppen vil redusere sannsynligheten for at Kortison vil være effektiv i behandling av din senebetennelse.

Tips og advarsler

  • Konsultere legen din dersom dine symptomer på senebetennelse ikke gå bort til tross for behandling med kortison. Noen sene problemer kan kreve kirurgi.

Niaspan bivirkninger

Niaspan er et merkenavn for en høydose niacin, eller vitamin B3, forlenget frisetting. Denne medisinen er foreskrevet for å senke kolesterolet og triglyseridnivåer. Mange av bivirkningene er mulig.

Vanligste Effect

Skin spyling er den vanligste bivirkningen forbundet med store doser av niacin, som involverer varme, rødhet, kløe eller prikking i ansikt og hals. Det kan være ledsaget av svimmelhet og svimmelhet. I kliniske studier, flushing skjedde i opptil 88 prosent av enkelte deltakere, og var den vanligste grunnen til at folk avviklet medisinen.

Flushing Relief

Tar en aspirin eller en annen ikke-steroid antiinflammatorisk middel 30 minutter før du tar Niaspan kan hjelpe, og folk bør unngå å drikke alkohol eller varme drikker på tidspunktet for å ta Niaspan. Flushing bør slutte etter noen uker.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger som forekommer hos 5-11 prosent av deltakerne i Niaspan kliniske studier inkludert diaré, hodepine, kvalme, oppkast, magesmerter, halsbrann, fordøyelsesbesvær, utslett og rennende nese.

Leverproblemer

Niaspan kan forårsake eller forverre leverproblemer. Symptomer inkluderer forhøyede leverenzymer, mørk urin, magesmerter, gulsott og kvalme.

Rabdomyolyse

Ved hjelp av Niaspan sammen med et statin narkotika, ofte foreskrevet for å redusere kolesterol, har blitt koblet med en sjelden, men alvorlig lidelse som kalles rabdomyolyse. Denne tilstanden fører til nedbryting av skjelettmuskulatur, slippe et protein i blodet som skader nyrene.

Allergi medisiner for hunde Dander

Hunder har ofte blitt kalt menneskets beste venn. For hundeelskere, ringer det uttrykket sant. Men for mange, hunder er en viktig kilde for allergier. Heldigvis finnes det noen medisiner og enkle rengjøring tips for å gjøre livet litt mindre prippen.

Pels eller Dander

Mange tror at folk er allergisk mot hund hår eller pels. Folk er faktisk allergisk mot dander (flak av død hud). Om en hund har lang eller kort pels vil ikke gjøre en forskjell.

Symptomer

Symptomer på hund dander allergier omfatter hoste, tungpustethet, kløende øyne, rennende eller tett nese, og nysing. Noen mennesker vil ha hudreaksjoner, som elveblest.

Allergy Control

Den beste måten å kontrollere allergi er å unngå kontakt med hunder eller mennesker som eier hundene siden dander kan klamre seg til dem. Dette er ikke alltid praktisk eller realistisk. Holde huset rent, ved hjelp av et luftfilter, og bli kvitt teppe vil bidra til å holde allergener i sjakk.

Medisiner

Det er mange medisiner som kan hjelpe allergikere. Antihistaminer er tilgjengelig OTC eller ved resept; de blokkerer effekten allergen avtrekkeren. Decongestants redusere nasal hevelse og lunger. Det er også reseptbelagte nasal steroid spray.

Side Effects

Bivirkninger er avhengig av typen av medikamenter tatt. Antihistaminer typisk produsere bivirkninger som søvnighet, tørr munn og nese, og manglende evne til å konsentrere seg. Noen slimhinneavsvellende bivirkninger er søvnløshet, forhøyet blodtrykk og hodepine. Nasale steroider bivirkninger er hodepine, søvnløshet og nasal septum perforering.

Hvordan få en Kortison Resept

Hvordan få en Kortison Resept


De fleste typer av kortison krever en resept for å få dem fra et apotek fordi de er potensielt farlig hvis den ikke brukes under tilsyn av en medisinsk faglig. Over-the-counter kortison, slik som type selges i kremer og salver, er generelt trygt, så lenge du følger de anbefalte doser og instruksjoner for bruk oppført på emballasjen, men reseptbelagte kortison kan være vanskeligere å håndtere for hjemmebehandling.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale med din primære omsorg lege. Kun autorisert helsepersonell som leger, sykepleier utøvere, og legens assistenter kan foreskrive kortison i USA. Hvis tilstanden du lider som forårsaker du ekstrem smerte, forteller resepsjonist når du ringer at behovet for en avtale er presserende.

Gjennomgå symptomer med legen din eller foretrukne medisinsk faglig til å avgjøre om du trenger en resept form for kortison. Det er mulig at din vilje legen vil anbefale en over-the-counter kortison krem ​​for å behandle din tilstand hvis hun ikke tror dine symptomer er alvorlige nok til å rettferdiggjøre en resept. I mange tilfeller vil det over-the-counter kortison være sterk nok til å fullstendig lindre symptomene dine.

Besøk din lokale apotek for å få resept på kortison fylt. Husk at du kanskje må vente mens apoteket forbereder din resept så la deg minst en time av gangen og prøver å være tålmodig. I noen tilfeller kan farmasøyten kunne gi resept umiddelbart, men det er viktig å huske at apoteket kan bli støttet opp med bestillinger fra flere andre pasienter til å få medisiner.

Vurder å bruke et nettapotek å fylle din bestilling. Nettapoteker har vokst i popularitet på grunn av de lave prisene de har en tendens til å tilby så vel som muligheten til å ha din resept levert direkte hjem til deg, spesielt for mennesker med funksjonshemminger eller vansker med transport. Du må fortsatt ha en resept fra en lege for å kjøpe kortison fra et nettapotek, så unngå å bruke nettsteder som ikke krever en som de er sannsynlig å være mindre pålitelig og kan være i strid med loven.

Sjekk med din helseforsikring fordeler administrator for å se om din forsikring plan dekker kortison resepter. Det er alltid best å finne ut direkte fra din helseforsikring leverandøren hvor mye du vil bli pålagt å betale for en resept før bringe den til et apotek for å få det fylt.

Tips og advarsler

  • Bivirkninger av forskjellige former for resept kortison kan variere i stor grad avhengig av styrken av steroider, og den anbefalte doseringen.