Digidexo.com

Hevelse på utsida av håndledd skade

Albue Skader hos barn

Elbow skader er den nest vanligste skaden hos barn og plage gutter mer enn jenter. Noen albue skader er vanlige hos yngre barn, og er på grunn av foreldrenes handlinger; Andre skyldes fall eller sports uhell. Noen resultat fra de repetitive bevegelsene som kreves av en bestemt idrett. De fleste skadene, hvis diagnostisert riktig og behandles umiddelbart, vil gro uten komplikasjoner.

Trakk Elbow

Også kjent som "barnepike albue," dette er en vanlig skade for spedbarn og småbarn, ifølge American Academy of Pediatrics (AAP). Når en baby eller lite barn løftes, rykket eller svingte i hånden eller håndleddet, kan bløtvev skli inn i albueleddet og blir fanget. Skaden vanligvis ikke føre til hevelse, men barnet vil typisk holde henne armen, litt bøyd, ved hennes side og rope ut i smerte hvis noen prøver å rette det.

Behandling og forebygging

En barnelege bør undersøke barnets albue for å utelukke en mulig brudd eller annen skade. Når trakk albuen er diagnostisert, legen vil manipulere leddet for å frigjøre fanget vev.

The AAP sier at risikoen for en trakk albuen kan bli sterkt redusert ved å løfte små barn på riktig måte: gripe dem under armene eller rundt kroppen sin. Foreldre bør aldri trekke eller løfte sine spedbarn eller små barn ved deres hender eller håndledd, eller bør de noensinne svinge dem etter armene.

Litt Leaguer albue

Mens voksne kan lide av flere sports-relaterte belastningsskader til albuene, inkludert tennisalbue og golfalbue, overforbruk skade vanlig hos barn er medial apophysitis, eller litt leaguer albue. The American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS) forklarer at skaden oppstår når repeterende kasting fører til en svært sterk trekk på albuen sin sener og leddbånd. Gruppen advarer om at lille leaguer albue kan være alvorlig hvis det blir forverret, med gjentatte trekke forårsaker leddbånd og sener å rive bort fra benet.

Behandling og forebygging

Den AAOS skriver at yngre spillere har en tendens til å svare godt på hvile og is. Dersom smertene ikke avtar ikke i løpet av få dager, eller hvis den kommer tilbake, bør spilleren stoppe pitching eller kaster og søke ytterligere lege. Spillere må kanskje justere sin kasteteknikk. Noen ganger kirurgi er anbefalt for eldre barn.

Ifølge AAOS, kan en ung ball spiller trygt kaste ca 200 ganger per uke --- inkludert både praksis og spill. Gruppen anbefaler at spillerne kaste bare tre til fire omganger i hver kamp for å begrense sine sjanser til skade.

Frakturer

Albue frakturer, som utgjør om lag 10 prosent av alle benbrudd hos barn kan oppstå fra å falle med en utstrakt arm, fastslår AAOS. Symptomer på et brudd inkluderer akutte smerter, hevelse og begrenset bevegelse. Akutte skader bør alltid vurderes av en medisinsk faglig.

Hva er årsakene til Ensidig Leg hevelse?

Benene består av et komplekst nettverk av fartøyer levere og fjerne fluid til og fra vev i ben, muskler og hud. Abnormaliteter kan oppstå innenfor dette nettverk som kan føre til svelling av ett av benene. Noen forhold er mer alvorlige enn andre, og en lege bør konsulteres slik at riktig behandling kan gis.

Dyp venetrombose

Blodet kan bli klebrig eller blodstrøm gjennom venene kan bli mye lavere, noen ganger vanskelig å flytte, som presenterer en situasjon slik at de røde blodceller til å danne blodpropper. Folk som er stillesittende, overvektige, røykere, diabetikere eller har en arvelig koagulasjonsfaktor tilstanden er mest sannsynlig å utvikle blodpropp. Dyp venetrombose er utviklingen av blodpropp i de dype venene i armer eller ben. De dype vener er de primære årer av lem. Når en av disse årer er blokkert, kan ikke returnere blod til hjertet, noe som resulterer i ødem i den berørte foten. Tromboflebitt, inflammasjon av årer, kan være forbundet med dyp venøs trombose, og kan også bidra til benet hevelse.

Venøs insuffisiens

Blod blir returnert til hjertet gjennom venene. Venene har svært lavt blodtrykk som synker med nærhet til hjertet. Blod blir returnert til hjertet med puste og muskelsammentrekninger, og ventilene i venene hindre blod fra å bevege seg i feil retning. Noen ganger kan disse ventilene bli forkalket eller ødelagt, og blod er lov til å bevege seg bort fra hjertet. Åreknuter er assosiert med venøs insuffisiens og er strukturer hvor blod kan bassenget. Dette kan lede til ben hevelse ettersom fluider blir ikke tilstrekkelig tilbake til hjertet.

Cellulitt

De med diabetes og fedme er på et høyere risiko for å utvikle cellulitt, en hud infeksjon som påvirker bindevevet. Det er ganske vanlig på beina. Mange typer av bakterier som lever på huden. Når sprekker og kutt er tilstede på føttene, er sannsynligheten for å pådra en infeksjon økt. Denne hudinfeksjon er cellulitt, som er karakterisert ved svelling av den berørte foten.

Lymfødem

Lymfesystemet drenerer fluidum fra vev i hele kroppen. Dette gjøres gjennom et komplekst nettverk av lymfekar. Det er ansvarlig for immunitet og inneholder mange hvite blodlegemer. Milt og lymfeknuter er også viktige lymfatiske organer. Når en svulst eller en annen vekst oppstår, mest sannsynlig med en lymfeknute, kan det blokkere en lymfatiske kar. Denne blokkering hindrer fluid fra å vende tilbake, og kan bidra til ødem i et av benene.

Skade

Hevelse er en naturlig respons på skade. Kne og ankelskader er ofte ledsaget av hevelse i det berørte området. Stump traume forårsaker en hematom, eller blåmerke, kan også føre til lokal hevelse. En hematom kan være dypt i muskelen, og kan ikke bli sett, selv om hevelse kan være til stede. Mer overfladisk blåmerker produserer ofte misfarging av huden ledsaget av noen hevelse eller en klump.

Sternoclavicular Joint Hevelse & Pain

Sternoclavicular Joint Hevelse & Pain


Uten sternoclavicular (SC) felles, ville armene og skulderbein ikke være festet til skjelettet ditt. SC joint gjør bevegelser med skuldrene ved å koble kragebeinet (krageben) til brystet bein (sternum). Det er sjelden å ha alvorlige SC felles problemer, ifølge Internet Society for Ortopedisk kirurgi og traumer, men det er mulig å ha smerter og hevelse fra flere årsaker.

Skader

Den vanligste årsaken til skader på SC joint er forårsaket av bilulykker, ifølge Internet Society of Orthopaedic Surgery og Trauma. Det tar ganske kraft til å skade dette området. Fotball eller andre idrettsskader, dårlig fall og ulykker som forårsaker en indirekte kraft til området er å klandre.

Joint Development

Den sternoclavicular joint tar lang tid å danne helt. Inntil 25 år, er det fortsatt utvikling. Yngre voksne eller utøvere kan sprekke eller forrykke SC felles, i henhold til "Oxford Textbook of Sports Medicine." I tillegg kan de ha en bruskskade. De vil også helbrede uten så mye innblanding.

Hevelse

Det er mulig å ha hevelse i SC felles området, spesielt hvis du har degenerative plate sykdom eller artrose. Disse forholdene forårsaker betennelse. En forstuing eller infecton kan også inflame området. For yngre utøvere, kanskje en vekst plate skade har knyttet hevelse.

Smerte

Forvridning, skade leddbånd og forstuinger til SC joint vil alle forårsake smerte. En forvridning er trolig den mest smertefulle, spesielt fra en storulykke. En forvridning der kravebeinet pauser og presser mot indre organer som hjertet kan være svært alvorlig og krever en fullstendig undersøkelse.

Sternoclavicular syndrom

Det er mange tilstander referert til som "sternoclavicular syndrome" (Sapho eller arthro-osteitt) som involverer kronisk inflammasjon. Dette kan føre til skulder, nakke, bryst og arm smerter. Noen ganger utslett eller hudlesjoner eksisterer i disse tilfellene. Årsaken eller symptomene ikke er helt forstått, i henhold til "British Journal of Rheumatology".

Calf strain skader

Calf strain skader


Leggen er lokalisert i leggen under kneet. Jo større man er kalt gastrocnemius. Muskelen nedenfor det er soleus. Begge musklene brukes til å reise opp på eller dytte tærne bort fra kroppen. Løpere, vektløftere, dansere og idrettsutøvere er spesielt utsatt for kalv belastningsskader på grunn av repeterende stress på disse musklene.

Betydning

En person må hvile når de har en kalv belastning som disse musklene blir brukt til turer. Unnlatelse av å ta vare på en kalv muskel belastning kan føre til ytterligere tårer og skade på musklene.

Typer av Stammer

Enkelte kan føle tetthet i sine leggen fra en klasse 1-stamme. De kan fortsatt være i stand til å bruke sine kalver, men de kan være sår eller stram i flere dager. En grad 2 belastning kan produsere skarpe smerter, hevelse og selv blåmerker.

Andre typer Strain

En grad 3 belastning kan produsere ekstrem smerte og en manglende evne til kontrakt enten leggmuskelen. Enten muskelen kan rive bort fra benet. Gastrocnemius kan selv ballen opp og ser deformert.

Effekter av Ice, Varme og medisiner

Ice skal brukes i løpet av de første 48 til 72 timer etter en kalv belastning å redusere betennelse og smerte. Etter den første hevelsen har gitt seg, kan en varmepute fremme blodstrøm, som inneholder oksygen og næringsstoffer for helbredelse. Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen kan også kontrollere hevelse og smerte. Grad 3 skader krever ofte kirurgisk reparasjon. Etter det, kan is, og varmen medikamenter anvendes for helbredelse.

Time Frame

En kalv belastningsskader kan helbrede i et par dager hvis man gir den riktig behandling, særlig hvile.

Hvordan virker Ice Hjelp med hevelse?

Hvordan virker Ice Hjelp med hevelse?


Det første de fleste gjør når de får et blåmerke eller forstuing er å "is it" - bruke en ispose til skaden. Påføring kalde omslag på en skade er en hundre år gammel praksis som er en standard medisinsk behandling i dag i sykehus over hele verden. Bruk av isen kan hjelpe deg med å komme seg raskt fra mindre skader hvis det er gjort riktig. Bruke is feil eller for mye kan gjøre mer skade enn godt.

Hvordan oppstår hevelse

Enhver skade på kroppen - et blåmerke, forstuing eller muskel pull, eller beinbrudd - kan føre til hevelse. Når du skader en del av kroppen din, er det myke vevet rundt det skadde området også skadet, og fibrene i den berørte muskel eller sene blir forstyrret. Kapillærene, de små blodårene som forsyner oksygenrikt blod til de berørte vev, bryte og lekke blod og serum inn i de tilstøtende vev, noe som resulterer i lokal hevelse.

Hvordan Ice Hjelper Hevelse

Bruke is til en skade tvinger ødelagte blodkar til constrict, stoppe lekkasje av blod og serum. Når lekkasjen stopper, blir hevelse minimert og smerte er lettet. Ice kan forhindre hevelse hvis du bruker det umiddelbart etter at skaden inntreffer.

Ice Versus Heat

Bruke varme til en skade har motsatt effekt av å bruke is. Varme bevirker den brutte, lekker kapillærer for å utvide, øker lekkasje av blod og serum i de berørte vev. Dette kan føre til betennelse og langsom tilheling. Varme programmer er mer passende for kroniske skader som belastningsskader eller belastningsskader, fordi økt blodstrøm til det skadde området akselererer helbredelse.

Riktig Application

Den riktige måten å bruke isen er å knuse den, legg den i en plastpose og dekke pose med et vått håndkle. Den lett knust is overensstemmelse med formen av den skadede kroppsdel. Du kan også bruke en pose med frosne grønnsaker. Påfør ispose til det skadde området i 20 minutter, deretter fjerne den i 20 til 40 minutter for å unngå skade på huden fra isen. Du må kanskje gjøre dette et par ganger i løpet av dagen.

Hvordan Reduser Hevelse

Hevelse, ellers kjent som betennelse eller ødem, er forårsaket av en opphopning av væske i kroppens vev. Redusere hevelse er første skritt i healing skade. De fleste leger, personlige trenere og idrettsmedisin eksperter vil fortelle deg å bruke RICE-metoden, som står for Rest, Ice Compression og Elevation. Men det er flere ting du kan gjøre.

Bruksanvisning

Hvil det skadde området. Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, kan legen anbefale en ett til tre dagers hvile. Ignorerer dette rådet vil øke mer hevelse, som vil forlenge helbredelsesprosessen.

Ice den skadde området. Mens varmen kan gjøre at du føler deg bedre, vil isen redusere hevelse. Isposer kan holde på i 20 til 30 minutter om gangen. Noen mennesker liker å bruke en pose frosne erter eller grønnsaker, siden det er lettere å manøvrere den rundt alle deler av skaden.

Bruk en ACE bandasje for å komprimere den skadde området og redusere hevelse. Noen mennesker opplever at det også reduserer smerte. Mens bandasjen bidrar også til å stabilisere området, unngå å pakke det for hardt, da dette kan avskåret sirkulasjon.

Bruk en pute å heve den skadde området. Dette bidrar til å redusere hevelse.

Ta aspirin eller ibuprofen, som er anti-inflammatoriske medisiner. Men hvis du tar andre medisiner, spør legen din dersom dette er anbefalt.

Drikk rikelig med vann. Selv om dette kan virke bakvendt, vil drikkevann hjelpe skylle overflødig væske fra området.

Overvåk betente området i 48 timer. Dersom hevelsen fortsetter, se en lege.

Tenk lymfatisk massasje. Denne milde massasje metoden sies å fjerne giftstoffer og andre produkter som forårsaker betennelse.

Hint

  • En tendens til hevelse som ikke er relatert til skade kan være en indikasjon på et annet helseproblem. Ser du lege.
  • Bruk aldri varme på et område der hevelsen er til stede. Det vil øke hevelse og forlenge helbredelsesprosessen. Aldri sette en ispose direkte på bar hud. Dekk huden med et håndkle. Bruk belagt aspirin produkter hvis du har en sensitiv mage.

Tegn på Elbow Skader

Albuen er en kompleks felles at når skadde kan påvirke bruken av hele armen og hånden. Symptomer for albue skader utover smerter i området. De symptomene du opplever kan hjelpe deg med å finne ut nøyaktig hva skaden er, og hvordan man skal rehabilitere den. Alltid oppsøke lege for skader som er svært smertefullt eller begrense mobilitet.

Smerte

Smerte er naturens naturlige indikator på at noe er galt i kroppen din. Dette kan være et blåmerke, et kutt eller internt tåre av noe slag. Når du opplever smerte, vurdere om smertene er lokalisert til ett sted eller stråler ut fra ett område til et annet (vanligvis ned til håndleddet). Albuen kan ikke oppleve smerte mens i en hvilestilling, men kan oppleve smerte når blir flyttet - eller smerte kan øke når flyttet.
Smerter tyder på at noe er absolutt galt, men kan ikke fortelle hele historien om en skade. Smerter ved utsiden øverste delen av albuen tyder tennisalbue mens smerter på innsiden lavere albue golfalbue antyder. Hvis den spisse delen av albuen opplever smerte, kan dette være en kontusjon. I hovedsak kan smerte du å finne din neste diagnostisk vurdering.

Hevelse

Mest akutte skader som en kontusjon eller forstuing svelle umiddelbart. Kroniske skader, inkludert tennisalbue, golfalbue og kronisk bursitt, kan ha hevelse som ikke er like fremtredende anerkjent og derfor ikke ekstremt nyttig i vurderingen.
Hvis skaden er akutt, noe som betyr at det skjedde plutselig i kollisjon, hyper extension-eller annet rask handling en, hevelse vil utbruddet i løpet av minutter. En skade som dette kan foreslå en kontusjon til bursa på det punktet av albuen, muligens sprekker bursa sekk. Det kan bety at albuen er forstuet, forstuet eller det kan være en mulig brudd i leddet. Ta en titt på albuen skjemaet vil være det neste trinnet i vurderingen.

Misdannelse

Hevelse er absolutt nok til å gjøre albuen ser deformert. Men når man ser på albuen, er du sjekke for å se om den spisse delen er ikke der den skal være. Hos voksne er den forvridning som oftest forbundet med en fraktur. Hos barn kan dette ikke være tilfelle. En kontusjon til bursa kan føre en ball av hevelse på det punktet av albuen. Dette ville ikke foreslå forvridning om det var det eneste symptom eller område av hevelse.

Immobilitet

Noen skader fortsatt tillate full bruk av armen, enskjønt smertefull bruk. Disse omfatter kroniske skader der sener eller leddbånd kan være hovne, komprimert eller litt revet slik tilfellet er med golfalbue eller tennisalbue. Kronisk bursitt kan gi noen immobilitet på grunn av plasseringen av svellingen, men bør ikke helt immobilisere armen. Dislokasjoner, brudd og andre akutte skader kan hindre en person fra å bøye eller utvide sin arm.

Nummenhet

Mange nerver kjørt gjennom albueleddet ned i underarm og hånd. Disse bidrar til å kontrollere finmotorikken med hendene samt sensoriske mottakelse fra taktile celler. Hvis hånden er følelsen nummen eller tingly, tyder dette på at det er en kompresjon av nerven i albuen eller håndleddet. Du må vurdere nummen og svak følelse i hånden sammen med eventuelle smerter som du kan ha oppstått. Dette er spesielt viktig hvis skaden er kronisk og har kommet på over tid. Hvis komponentene i albuen er svellet, og man opplever smerte i dette området med nummenhet, kan nerven bli komprimert.

Arm & Elbow Skader

Falls, bilulykker, overforbruk og andre traumer kan føre til en rekke av arm- og albueskader. Flere av disse skadene ta opptil flere måneder å lege, med utvinning tid ofte lengre tid for voksne enn barn.

Broken Arm

Blant de vanligste skadene arm er pauser og sprekker. Midwest Ortopedi, tilknyttet Chicagos Rush University Medical Center, sier 20 prosent av alle arm bein pausene bære overarmsbenet, eller humerus, men barn løper høyere risiko for å bryte underarm bein (radius og Albuebein). Barnas pauser tendens til å leges raskere enn samme skade hos voksne.

Snapping lyder etterfulgt av ekstrem smerte forverret av bevegelse preger disse skadene. Vær forberedt på å vente flere uker til flere måneder for helbredelse i en støpt. Leger må kanskje flytte noen biter av bein tilbake på plass før du setter kastet, så spenne deg selv hvis lider av en av disse skadene.

Albue og Olecranon frakturer

Albue frakturer hos voksne har en tendens til å følge bilulykker eller alvorlige fall. Frakturer rundt albueledd hos barn ofte skyldes faller på utstrakte armer mens du spiller. Plutselige intense smerter, nummenhet i en eller flere fingre, ømhet og hevelse er symptomatisk for denne type skader. Direkte slag mot albuen eller faller på en bøyd arm kan bryte olecranon, svært spisse tuppen av albuen. Albue frakturer vanligvis krever kirurgi.

Radial Hode frakturer

Forovervendt fall utløse et naturlig instinkt for å forlenge armene for å dempe effekten. Dette instinktet skaper prime betingelser for radial hode brudd. Midwest Ortopedi sier at denne type brudd forekommer i om lag 20 prosent av alle akutte albue skader. Disse typer brudd, som innebærer brudd i den mindre bein i underarmen, ofte følger albue dislocations.

Belastningsskader

Drive visse aktiviteter som legger overdreven vekt på armer eller albueledd kan føre til belastningsskader. En type overdrive skade, bursitt, oppstår når sekk med væske som puter og smører felles områder sveller, og bringer smerte til den.

Senebetennelse, en annen vanlig overforbruk skade, er forårsaket av hevelse i sener som kobler muskler til bein. En lignende skade, tendinose, oppstår når bindevev i og rundt de sener svelle. Noen ganger, press på nervene i armer og hender fører carpel tunnel syndrom, med symptomer som svakhet og nummenhet i fingrene.

Alder som en faktor

Som voksne alder, blir de mer utsatt for beinbrudd og andre arm og albue skader fordi de har mindre muskelmasse og beinstyrke. Osteoporose er en tilstand hos voksne involverer dette tapet av bein styrke og tetthet. Eldre voksne ofte er mer ustø på beina enn ungdommer, noe som bidro til at flere faller som forårsaker arm og albue skader.

Informasjon om sene tårer

En sene er en fibrøs bånd av bindevev som forbinder muskelen til beinet. En skade på senen kalles en belastning eller rive, og rehabilitering i stor grad avhenger av graden av rive.

Stadier

Graden av en seneskade er klassifisert av sin betegnelse som en første-, andre-eller tredje grads skade. Denne modellen er basert på en eskalerende skala. Første-graders stammer er liten, mens tredje-graders tårer er mer alvorlig.

Symptomer

Den tilhørende smerte og ubehag av en første-graders belastningen er raskt rehabilitert. Annengrads stammer vil føre til betydelig smerte, hevelse og misfarging. Tredje grad skader er komplett sene tårer, som forstyrrer muskelfunksjon som resulterer i betydelige felles ustabilitet. Tredje-graders tårer er mindre smertefullt enn andre-graders stammer fordi senen er helt revet, ikke strekke eller trekke.

Beliggenhet

Sene skader oppstår vanligvis i kroppsdeler som beveger seg i mer enn én retning. Disse inkluderer ankelen, håndledd, skulder og hofte.

Behandling

Med første-graders stammer, er rehabilitering fort når reglene i RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) brukes kort tid etter skaden oppstår. I annengrads stammer, smertestillende og anti-inflammatoriske er foreskrevet for smerte og hevelse, i tillegg til ris regler. Tredje-graders tårer krever nesten alltid kirurgisk reparasjon og langsiktig rehabilitering.

Forebygging

Måter å redusere sjansen for en seneskade, er å øke omfanget av bevegelse gjennom stretching, styrke muskulaturen som omgir leddene og bruk av felles stabilitet bukseseler eller atletisk tape.

Operative teknikker for Hand & Wrist

Operative teknikker for Hand & Wrist


Hånd og håndledd er stadig brukt i løpet av dagen som gjør dem sårbare for skader. Det er mange sener, leddbånd, muskler og nerver som kan bli problematisk i disse områdene. I mange tilfeller den skadde området vil leges med hvile og andre ikke-invasive behandlinger; Imidlertid kan noen ganger være nødvendig kirurgi. Det er flere hånd og håndledd skader og tilstander som ofte krever kirurgisk inngrep.

Carpal Tunnel utløsning

En av de mest vanlige medisinske tilstander forbundet med håndleddet er carpal tunnelsyndrom. Denne tilstanden oppstår når median nerve er komprimert eller skadet ved håndleddet. Median nerve beveger seg gjennom carpal tunnel, som også inneholder ni sener. Dette området kan komprimeres med betennelse og hevelse, eller komprimert fra ytre press som et stramt watch. Carpal tunnel kirurgi er nødvendig når nerve komprimering er alvorlig. For å utføre en carpal tunnel utgivelsen, gjør kirurgen et lite snitt i bunnen av håndflaten og kutter tverrgående carpal ligament - den "taket" av carpal tunnel - for å avlaste trykket på nerven. Hvis arrvev er til stede rundt median nerve, kan legen debride nerve også.

Håndleddsbrudd med ORIF

Wrist frakturer vanligvis oppstår når en person faller på en utstrakt hånd. Mange ganger de ødelagte bein kan manipuleres tilbake på plass og holdt av en støpt inntil beinet er leget. Hvis benet bryter i flere biter, kan kirurgisk inngrep være nødvendig. Den vanligste operasjonen for en håndleddsbrudd er en åpen-reduksjon-intern-fiksering - ORIF - prosedyre. Et snitt er gjort langs underarmen vanligvis på håndflaten og en plate er brukt og holdt sikkert med skruer. Denne maskinvaren forblir vanligvis permanent.

Trigger Finger Slipp

Finger er en tilstand som oppstår når en nodule skjemaer på en flexor sene som bøyer en bestemt finger. Disse sener normalt glir gjennom en kappe som fingeren bøyer og retter; imidlertid den nodul bevirker at fingeren for å fange som den beveger seg gjennom kappen. Finger er oppkalt etter snapping som oppstår når fingeren er rettet ut igjen fra en bøyd stilling. Denne tilstanden krever kirurgi når fingeren begynner å bli sittende fast i en bøyd stilling. Et lite innsnitt gjøres på håndflaten side av hånden i nærheten av bunnen av den skadede fingeren. Hylsteret blir så åpnet for å gjøre plass til den nodul å passere gjennom så fingeren blir beveget.

Hælen fraktur Fixation

På siden er det fem metakarpale ben i håndflaten, hver svarende til en bestemt finger. Hælen bein er ofte oppsprukket med høy effekt skade. Et brudd i den femte metacarpale kalles en "boksers fraktur" fordi det som oftest forekommer etter at en person noe slag. Hælen frakturer kreve kirurgi hvis de er delt inn i flere deler, eller er betydelig malplassert. Disse sprekkene kan bli låst midlertidig med en kirurgisk tråd som er boret inn i benet for å holde den på plass. Den motsatte ende av tråden er utenfor huden og tråden blir typisk fjernet etter noen få uker. Mer alvorlige metakarpale frakturer kan kreve ORIF med plater og skruer.

Hva er årsakene til Pins & Needles i Fingers?

Hva er årsakene til Pins & Needles i Fingers?


Pins og nåler, ellers kjent som parestesi, er en tilstand der føler man unormale nerve sensasjoner i en bestemt region av kroppen, i dette tilfellet fingrene. Disse følelsene kan føles som prikking, kriblinger, nummenhet eller brenning som kan eller ikke kan føre til smerter og er mest sannsynlig et resultat av nerveskader, enten midlertidig eller permanent. Hvis du lider av kronisk parestesi av fingrene, kan du ha noen form for skade på nervene, og bør se en medisinsk faglig.

Nerve Compression eller Entrapment

Dette skjer når en nerve blir fanget i et lite rom på grunn av traumer, betennelse eller sykdom. Vanligvis ville den minst alvorlige versjonen av denne være hvis du hvilte på hånden for lenge, kanskje ved å sovne på den, og våknet med "pins-og-nåler" følelse i fingrene. Andre forhold som kan bringe dette på er bein spurs, hevelse i ledd på grunn av skade, eller cyster.

Stroke

Et slag oppstår når hjernen ikke får nok oksygen til å fungere på riktig måte og offeret kan ha nummenhet på en side av kroppen, inkludert fingrene. Andre symptomer i tillegg til parestesier kan være plutselig forvirring, problemer med å snakke eller forstå, vanskeligheter med å se på ett eller begge øyne, svimmelhet, tap av balanse eller koordinasjon, og sever hodepine.

Diabetes

Variasjonen av forskjellige metabolske lidelser som påvirker kroppens evne til å prosessere og bruke sukker i den riktige måten er kollektivt kalt diabetes. Nerveskade kan være et resultat av sykdommen, og selv om det vanligvis forekommer i tær og fot, kan det også være til stede i fingrene. Dette symptomet kan være ledsaget av overdreven tørste og vannlating, tretthet, svakhet og tåkesyn.

Carpal Tunnel Syndrome

Denne tilstanden er forårsaket av kompresjon av median nerve som går gjennom håndleddet, som overfører fornemmelser fra fingrene og hendene til ryggmargen. Det oppstår vanligvis som følge av gjentatte handlinger av hender og håndledd, som forårsaker hevelse og betennelse. Denne type parestesi er vanligvis manifestert som en brennende og nummenhet.

Tips for muskel verke Relief

Tips for muskel verke Relief


Muskelsmerter er vanlig og kan innebære en eller flere muskelgrupper. Stammer fra en rekke årsaker, kan muskelsmerter streik omtrent alle område av kroppen din. Lær måter å takle disse smerter, og du vil raskere komme seg.

Grunnleggende

Begynn med det åpenbare. Hvis musklene er verkende, er kroppen din sender du forsiktig tegn. Ta hensyn til dette og slappe av når kroppen din, eller en bestemt muskelgruppe, som forårsaker du sorg. Fortsett å trykke på når du er i smerte, og du risikerer å ytterligere skade.

Ta en over-the-counter smertestillende som for eksempel paracetamol eller ibuprofen for ytterligere lettelse. Kremer og balms kan også gi en viss lettelse.

Etter å gi kroppen tilstrekkelig tid til å hvile, veldig forsiktig strekke området, tar seg ikke å flytte for fort.

Is eller Heat

Bruk is for både akutte smerter, vanligvis ledsaget av hevelse, og sakte utvikle kroniske smerter. Ice området i 10 til 15 minutter, la huden temperatur for å gå tilbake til det normale, og deretter gjenta prosessen. Dette kan gjentas i løpet av dagen i opptil tre dager.

Påfør varme i tillegg til is for bare kroniske skader. Varme vil øke hevelse og smerter i en akutt skade. Men for kroniske skader, bør varmen brukes før trening bare for å øke elastisitet. Heat er også egnet for stramme muskler. Ideelt sett bør du bruke fuktig varme, for eksempel et vått, varmt håndkle. Som med is, bør varmen brukes i bølger, 15 til 20 minutter av gangen.

Massasje

Bestill tid med din lokale massør. Hvis området forårsaker ubehag er ganske stor, kan en massasje gi det beste alternativet for lettelse. Husk imidlertid at det er mange typer massasje. Svensk massasje eller massasje terapi, er milde. Aromaterapi er ideelt for muskelsmerter forbundet med stress. Det er også dype vev massasje og Shiatsu, som er beslektet med akupunktur. Thai massasje kombinerer massasje med stretching.

Trening

Utøve dine verkende muskler forsiktig til utvinning. Noen ganger kan verkende muskler motta lettelse gjennom lav-effekt trening. Svømming er ideell i denne kategorien, som tyngdekraften motvirkes og mindre stress er plassert på leddene. Sykling og turgåing er andre lav effekt alternativer. Husk å begynne langsomt. hvilken trener du velger.

Doctor

Se en lege hvis dine smerter fortsette i mer enn tre dager. I disse tilfellene er det en sjanse for at mer alvorlige skader har oppstått. En lege kan vurdere årsaken til dine smerter og foreskrive smertestillende medikamenter ved behov eller henvise deg til en fysioterapeut.

Hva er årsaken til Feet å Swell?

Hvorfor Feet Swell?

Hovne føtter er et vanlig medisinsk tilstand forårsaket av en rekke forskjellige underliggende faktorer. Den grunnleggende årsaken føtter hovne opp er at visse betingelser gi væsker å samles i føttene, noe som gjør dem blåse opp. Selv i en frisk person, kan frem svelle noe ved et gitt tidspunkt i løpet av dagen; siden tyngdekraften trekker væsker av kroppen nedover, føttene har en tendens til å være noe mer hoven base og vil trolig føler mer hoven når man har vært på sine føtter for en lang tidsperiode, i motsetning til å ligge, eller liggende med føttene forhøyet, noe som har en tendens til å hindre svelling.

Graviditet og hormoner

En av de vanligste årsakene til overdreven hevelse i føttene er graviditet. Under graviditet en kvinnes kropp er fylt med mer blod enn vanlig, noe som kan føre til blodårene til å hovne opp eller lekke blod inn i vev, noe som fører til hevelse, spesielt i føttene. En ubalanse i hormoner kan også føre til føtter hevelse. For eksempel kan p-piller forårsake føtter hevelse i noen kvinner.

Skader på føtter og ankler

En annen årsak til foten og ankelen hevelse er skader eller traumer i beina. Når vev og muskler i føttene og anklene er anstrengt eller skadet, vil de bli betent og fylles med blod, forårsaker hevelse. En forstuet ankel, fot, eller brukket bein i foten vil vanligvis føre til en stor mengde hevelse, spesielt i dagene umiddelbart etter skaden. Walking med bare føtter på svært grove overflater kan føre til bunnen av føttene til å bli betent og hovne opp. Ofte alvorlig skade er også ledsaget med lilla, blå, svart, grønn eller gulaktig misfarging fra blåmerker. Når hevelse er forårsaket av en skade, er den hendelsen som forårsaket hevelse vanligvis lett å skjelne, og hevelsen vil bli lokalisert i det skadde området.

Andre årsaker

Det er er så mange forhold som kan føre føtter hevelse, kan det noen ganger være vanskelig å finne årsaken i en konkret sak. Noen av de vanligste årsakene er feilernæring og spesielt dårlig inntak av karbohydrater og salt, narkotikamisbruk, leddgikt, utilstrekkelig natrium oppbevaring, og overdreven bruk av avføringsmidler. Problemer med nyrene eller leveren kan også føre til hovne føtter, som skrumplever eller nyresvikt. Hevelse i føttene og andre deler av kroppen kan også være en følge av en allergisk reaksjon.

Hvordan diagnostisere Lupus

Hvordan diagnostisere Lupus


Den autoimmune sykdommen lupus kan være svært vanskelig å diagnostisere. Det er ikke noe sett av symptomer som er funnet i hver lupus pasient, og ingen enkelt laboratorietest kan bekrefte tilstedeværelsen av sykdommen endelig ennå. En kvalifisert lege kan diagnostisere lupus bare ved å nøye gjennomgå din egen sykehistorie og utføre en rekke tester. Les videre for å lære å diagnostisere lupus.

Hvordan diagnostisere Lupus

•  Se om du har noen hudproblemer. Lupus kan skape utslett på huden som kommer og går uten noen åpenbar grunn.

Ha en urin analyse gjort for å se etter tegn på nyre infeksjon eller andre problemer. Lupus pasienter har ofte noen symptomer som vanligvis forbindes med nyresykdom.

Kontroller for leddsmerter og hevelse. Lupus fører ofte fakkel-ups av hevelse, typisk i ankler, håndledd og albuer. Din hevelse kan komme og gå uten noen åpenbar årsak.

Ha legen gjennomføre en blodanalyse. Hvis du har lupus, vil resultatene indikerer et lavt antall røde blodlegemer og andre indikatorer på anemi.

Legg merke noen merkelige muskler og nervesystemet opplevelser som du har, inkludert kramper, mangel på kontroll og kramper.

Kontroller Lupus Foundation for andre symptomer kan det være du har, så vel som for råd om hvordan du skal fortsette med behandlingen. Se Resources nedenfor for en link.

Snakk med legen din om noen av disse symptomene. Du må gi legen din med en detaljert medisinsk historie slik at han kan se etter mønstre, som tilfeldig uforklarlige hevelser. Du vil sannsynligvis nødt til å ha omfattende blodtesting og kanskje vevsprøver tatt før legen din kan nå noen konklusjoner.

Hint

  • Lupus tradisjonelt påvirker flere organsystemer. Med dette i tankene, kan du oppleve flere, tilsynelatende urelaterte symptomer som en del av din tilstand.
  • Legen er nødt til å systematisk utelukke alle andre forhold som kan føre til symptomene dine. Vær tålmodig, kan du bli å se en lege regelmessig i flere uker før tilstanden blir oppdaget.
  • Hvis du er misfornøyd med hvordan legen din er å diagnostisere deg, eller du føler at behandlingen er ikke hjelpe deg, får en ny mening.
  • Vær forberedt på å se ulike leger for testing. Siden lupus påvirker flere organer, må du kanskje se en gastroenterolog, en nyre spesialist og en leverspesialist.
  • Mange symptomer på lupus, som kramper og nyreproblemer, er alvorlige medisinske tilstander. Du trenger umiddelbar behandling hvis du har en alvorlig blusse opp.

Hjem rette for en Hematoma av overtaket

Hematomer av overtaket er store bruiselike områder som vanligvis er forårsaket av stump kraft traume. Blodårene under huden vil ha sprukket; huden vil se rødt eller lilla på grunn av blodpropper. Skadet vev og blodkar kan fortsette å blø under huden, avhengig av alvorligheten av skaden. Smerter, hevelse og rødhet er tegn og symptomer på et hematom. Skaden kan noen ganger være forbundet med et beinbrudd. Ved mistanke om brudd, kontakt lege umiddelbart. Mindre alvorlige hematomer kan behandles hjemme ved hjelp av en rekke hjem rettsmidler.

Ice Therapy

Bruk is raskt etter at skaden har oppstått. Unngå å flytte hånden for å hindre ytterligere skade. Ice vil redusere hevelse og blødning ved å redusere blodstrøm og sirkulasjon. Heve hånden mens bruk en ispose.

Press og bandasjering

Pakk hånd i en elastisk bandasje for å redusere ytterligere hevelse og blødning umiddelbart etter skade. Elastiske og andre typer bandasjer kan kjøpes på førstehjelp delen på de fleste apotek. Bandasjen trykk og innpakning kan hindre ytterligere lekkasje av blod inn i det omkringliggende vev i hånden.

Heat Therapy

Bruk varme kompresjon etter 48 timer, hvis smerte fortsetter å være til stede. Påfør varme håndklær eller komprimerer i 20 minutter for å hjelpe til reparasjon av skadet vev, ifølge råd fra Helse Scout, et USA i dag online guide. Avslapnings hendene i varmt vann er også ansett varme terapi og har de samme fordelene som søker varme kompresjoner. Følg med kjøleelementer for å redusere hevelse forårsaket av varm komprimerer. Implementere varme terapi opp til tre ganger om dagen.

Vitamin K

Rub krem ​​eller lotion inneholdende vitamin K på huden. Se etter salver på narkotika eller dagligvarebutikker. Salven vil avta blåmerker raskere ved å bryte ned blodpropper, foreslår Mother Nature, et nettsted viet til naturmidler og behandlinger. Spise mat høy i vitamin K, for eksempel grønn leafy spinat, hjelper ikke et blåmerke som allerede har oppstått.

Observasjon

Se etter tegn til økt smerte, feber og rødhet. Kontakt en medisinsk faglig hvis symptomene ikke avta. Det kan ta flere uker for en hematom å forsvinne. Hematomas gro raskere start ved hodet, og deretter langsommere mot den nedre del av kroppen. Misfarging i en lys skinned person, der hematom slått fra mørk lilla til gul, vil vise blåmerke er healing. Oppsøk lege hvis hematomer vises ofte uten skade; blåmerker kan være et tegn på blodmangel.

Rettsmidler for øresmerter

Fordi øresmerter kan komme i forskjellige former, det er forskjellige måter å behandle smerte. For eksempel, hvis en øre vondt fra å lytte til skudd blasts eller høy musikk på en konsert, måten du behandler smerten vil avvike fra den smerte følte fra å få en solbrenthet eller frostskader på ørene.

Ekstern Pain

Hvis dine ører bli solbrent, kan en ispose hjelpe dem å føle seg bedre. For å bruke ispose riktig og mest effektivt, bruke det i morgen, midt på dagen og kvelden i ca 15 minutter i løpet av hver økt. Dette bør gjøres for de første 48 timene etter at solbrenthet oppstår. Ikke over bruker isen som det kunne føre til frostskader.

For en ekstern skade på øret forårsaket av et fall og en påfølgende ripe eller bump, bruk ispose på øret så snart som mulig. Ikke bare vil det ispose på øret lindre smerten, men det kan også bidra til å holde ned hevelse som kan oppstå fra øre skade.

Bare planlegging fremover og ta de riktige forholdsregler kan bidra til å redusere risikoen for ekstern øresmerter. For eksempel, hvis du vet at du vil være utenfor i en lengre tid i kaldt vær, slitasje øreklokker eller en lue som dekker ørene. Likeledes, plasserer solkrem på ørene hvis du vil være ute i solen for en lengre periode.

Intern Pain

Du kan redusere smerte inne i øret ved å prøve noen forskjellige metoder for å se hva som fungerer. Plassere en vaskeklut i varmt vann og deretter holder duken på øret kan noen ganger bidra til å redusere smerte som finnes i det indre øret, fordi varmen fra kluten hjelper smelte ørevoks og fører det til å renne. Dette reduserer trykket i øret. En varmepute kan brukes i stedet med en varm vaskeklut; men det bør bare brukes på den laveste innstilling, og bør ikke brukes for lange perioder av gangen.

Hvis det ikke er ørebetennelse og ingen merkbar rødhet eller ømhet rundt øret, kan det være lurt å bruke et øre-skirens for å prøve å redusere smerte. Ørepropp skirens er laget for å bli kvitt ørevoks og senere redusere trykket følte inne i øret. Hvis det er rødhet eller ekstrem ømhet rundt øret, er det sannsynligvis best å se en lege. Disse symptomene kan være tegn på en mer alvorlig problem.

Noen velger å bruke nesesprayer for å redusere smerter i øret. Decongestant bryter opp væske som noen ganger samler seg bak en trommehinne. Når væsken er dispergert, er trykket lettes.

Grunner for Pressure & øresus

Grunner for Pressure & øresus


Ringing i øret indikerer indre øret skade. Trykket i øret indikerer noen form for blokkering eller hevelse. Trykket kan forårsake skade på det indre øret, forårsaker utbruddet av tinnitus. En blokkering kan også redusere din evne til å høre, noe som gjør ringing mer hørbar i øret. Lindrende den underliggende årsaken til øret press kan bidra til å avlaste ringing og beskytte det indre øret mot ytterligere skade.

Vanlige årsaker

Press vil bli følt inni øret hvis du har en ørevoks blokkering, ørebetennelse, væske i mellomøret-vanlig forekommende med en forkjølelse, influensa eller allergi-eller en indre øret virus.

Funksjon

Den indre ørets balanse og høre strukturer danner et intrikat labyrint av rør fylt med nerveender og væske. Hvis trykk og hevelse forstyrre flyten av væske, kan du utvikle ringing i øret sammen med svimmelhet og hørselstap.

Betraktninger

Øret inneholder også mange små blodårer, så høyt blodtrykk kan føre til press og ringing i øret. Stoffer som constrict blodkar som koffein, nikotin, alkohol og enkelte medikamenter kan intensivere øret ringing.

Trauma

Hodeskade kan skade den skjøre strukturer i det indre øret, forårsaker væske til å lekke, hevelse, brudd, trykk og ringing i øret. Hvis du opplever øret press og ringing etter en ulykke, må du kontakte legen din.

Expert Insight

Virus kan bosette seg i øret og forårsaker betennelse. Vanlige symptomer på et øre virus inkluderer press, øresus, svimmelhet, kvalme og nedsatt hørsel. En resept steroid kan redusere hevelse og lindre symptomer; viruset må gå sin gang.

Beskyttelse

Beskytte ørene fra overdreven høyt støynivå og holde fremmedlegemer, inkludert bomullspinner, ut av ørene, er to enkle måter å redusere risikoen for øret press og ringing.

Hvordan virker en ananas Fast arbeid?

Hvordan virker en ananas Fast arbeid?

Utføre en ananas Fast

En rask ananas er gjort for minimum tre dager, og i maksimalt 10 dager. Kun friske, modne ananas er brukt, og et minimum av tre ananas bør forbrukes for lengden av den raskt. I tillegg til ananas, vann, ingefær, malurt te, fiken, rå gresskarfrø, og rå mandler kan også spises. Fordi tygge store mengder ananas er ofte irriterende for munn og tannkjøtt, og skaper en juice fra fersk ananas kan være bedre for noen mennesker. For å opprette ananas juice, bare legge en moden, skrelt ananas til litt vann i en elektrisk juicer og drikk juice innen én time.

Helsemessige fordeler av en ananas Fast

Ananas faster antas å hjelpe en rekke fysiske forhold, inkludert gastrointestinale lidelser og gallestein. Ananas faster er også antatt å rense og tone porene i huden og lungene, bedre elastisitet og åndedrett. Ananas faster arbeide for å ødelegge bendelorm og andre parasitter inne i tarmen, og ananas juice har vist seg å redusere høyt blodtrykk når det brukes kort sikt og i moderate mengder. En ananas rask fungerer også ved å skylle kroppen for giftstoffer og lar mage-systemet tid til å hvile.

Bromelain

Bromelain, som er funnet i ananas, er en blanding av protein-fordøye enzymer. Disse enzymene har vist seg å hjelpe fordøyelsen, forbedre gastrointestinal funksjon og redusere betennelse. Bromelain er godkjent av tyske Commission E som en anti-inflammatorisk for bruk i behandling av sinus hevelse på grunn av kirurgi eller skader. Bromelain kan også hjelpe med smerter, slitasjegikt, gikt, blåmerker og autoimmune sykdommer, og blir utforsket som en komplementær behandling for kreftpasienter. Bromelain finnes i alle deler av en ananas plante, og er derfor konsumert i store doser i løpet av en ananas fort. Hvis mindre bromelain er ønsket i løpet av en ananas fort, bør du unngå å spise stammen av ananas som det inneholder den største konsentrasjonen av bromelain.

Hva er årsakene til betennelse i frontallappen i hjernen?

Hva er årsakene til betennelse i frontallappen i hjernen?


Betennelse, eller hevelse, av hjernen kan være forårsaket av sykdom eller skade. Effektene kan være milde og forbigående eller alvorlig og permanent. Skade på front fliker av hjernen kan være spesielt alvorlig siden denne delen av hjernen styrer alt fra minne til å lære å dømmekraft og planlegging. Behandling kan være et kurs av bredspektret antibiotika, eller i alvorlige tilfeller, kirurgi.

Frontal Lobe

Venstre og høyre frontallappene, som ligger på forsiden av hjernen din, er kommandosentralen for mange av dine høyere funksjoner, som for eksempel planlegging, dømmekraft, hukommelse, emosjonell prosessering og læring. Frontallappene også administrere din evne til å initiere eller hemme tale og oppførsel, samt plukke opp på sosiale signaler og tolke ansiktsuttrykk. Hvis skadet av hevelse på grunn av sykdom eller skade, kan frontallappene slutter å fungere skikkelig og negativt påvirke atferd, tale og personlighet permanent.

Sykdom

Encefalitt er den medisinske betegnelsen for betennelse i hjernen, selv om det er oftere brukt for å beskrive hjernen hevelse på grunn av virusinfeksjoner enn til bakterielle infeksjoner. Encefalitt kan være mild, moderat eller dødelig og er forårsaket av en rekke virus, men hovedsakelig Herpes Simplex og Epstein-Barr (mononukleose). Lyme sykdom, West Nile virus og rabies kan også føre til at hjernen til å hovne opp.

En hjerne abscess kan også forårsake betennelse. En masse oppstår når blod-hjerne barrieren er brutt av bakterier eller sopp og hjernen forsøk på å beskytte ikke-infiserte områder ved seksjonering av patogener og døde eller døende celler. Denne massen fører da de tilstøtende områder av hjernen til å hovne opp og øker trykket inne i kraniet.

Injury

Traumatiske hjerneskader er mer sannsynlig å påvirke frontallappen enn noen annen del av hjernen. Dette er delvis på grunn av plasseringen av frontallappen og dels fordi de fleste skader i hjernen skyldes videre-motion aktiviteter som bilulykker, motorsykkelulykker, ski ulykker og lignende. Når skallen treffer noe som ikke vike (som et tre), hjernens bevegelse fremover driver den mot innsiden av skallen. Denne virkningen fører til hjernen til å svelle i respons til skade, brusende blod til det skadede området. Denne betennelsen kan kutte av blodtilførselen til uerstattelige nevroner hvis trykket ikke er lettet umiddelbart.

Effekter

Siden frontallappene i hjernen er ansvarlig for en rekke fysiologiske og psykologiske funksjoner, kan skade på dette området ha dyptgripende og diverse effekter. Hevelse i denne regionen kan skade hukommelsen, som igjen påvirker læring. Det kan også endre personlighet, noen ganger forårsaker et fravær av følelser (flat påvirke) eller produsere aggresjon, hensynsløs atferd eller avhengighet. Seksuell atferd kan bli tvangsmessig eller ikke-eksisterende. Hvis betennelse i frontallappen ikke er utryddet, vil koma og deretter døden inntreffer. En fersk artikkel i "American Journal of Clinical Nutrition" antyder at pågående betennelse i hjernen forårsaker død av nerveceller som til slutt kan føre til symptomer på Alzheimers.

Behandling

Selv hevelse på grunn av en hjerne abscess kan noen ganger behandles med antibiotika, langvarig eller traumatisk betennelse i hjernen må løses med akutt kirurgi. Hull er boret inn i skallen for å avlaste trykket og tillate hjernen for å ekspandere utover sin skallen barriere. Dette kan ha vært årsaken bak den gamle praksisen med trepanasjon, der et hull ble boret inn i skallen for medisinske eller mystiske formål. I denne 7000 år gamle praksis huden vokste over hullet, men i dagens kirurgi, benet erstattes hvis det er mulig å beskytte hjernen mot infeksjon.

Hvordan lage en Swollen Lip Go Down

Hvordan lage en Swollen Lip Go Down


Hevelse i leppen kan oppstå fra skader, ulykker og allergi mot visse typer mat eller husdyr, som katter. Videre kan hovne lepper også skyldes insektbitt, spesielt de av bier og Hornets, visse sykdommer som herpes og bivirkninger fra ulike antibiotika. Uansett årsak, er det en rekke behandlinger for en hoven leppe, inkludert flere hjem rettsmidler og mer tradisjonelle medisinske.

Bruksanvisning

Bratt en tepose i varmt vann, og la den avkjøles litt. Trykk tepose mot leppene i fem til 10 minutter om gangen før hevelsen går ned. Dette er et naturlig middel for å behandle hovne lepper.

Pakk noen knust is i en ren vaskeklut. Påfør vaskeklut forsiktig på leppene i fem til ti minutter, eller så lenge du kan stå før det blir for kaldt. Fortsett re-søknad i løpet av dagen for å redusere hevelse.

Påfør et tynt lag med aloe vera gel på leppene. Aloe vera er en naturlig plante som inneholder anti-inflammatoriske egenskaper. Re-gjelde et par ganger om dagen for å fremskynde prosessen med å lage din hoven leppe gå ned.

Ta et antihistamin hvis du mistenker at hevelsen skyldes mat eller dyr allergier, eller et insektbitt. Antihistaminer er nyttig for å redusere mindre hevelse i løpet av få timer. Over-the-counter medisiner som Claritin og Benadryl er spesielt populære.

Hint

  • Dersom hevelsen er spesielt langvarig og plagsom, og ledsaget av kløe eller utslett, bør du oppsøke lege umiddelbart.
  • Unngå å ta antihistaminer hvis du har en historie med hjerteproblemer, høyt blodtrykk, glaukom eller skjoldbrusk sykdom.